Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    30-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type 1 omkeerbaar.

    Is type 1 diabetes omkeerbaar? Studie vindt dat veel mensen insuline beginnen te produceren, jaren na diagnose.

    De toekomst van mensen met diabetes type 1 ziet er hoopvol uit, want een onlangs gepubliceerde studie vond dat ongeveer een derde van de mensen die aan de aandoening lijden, insuline produceert, zoals gemeten door C-peptide, een bijproduct van de aanmaak van insuline. Het onderzoek toont aan dat het mensen tot 40 jaar na hun eerste diagnose kan overkomen, aldus onderzoekers van de consumentenorganisatie T1D Exchange.


    Het onderzoek, een baanbrekende grootschalige studie van de ziekte - die meestal kinderen, tieners en jonge volwassenen treft - biedt nieuw inzicht in het algemeen idee dat mensen die gediagnosticeerd zijn met diabetes type 1 geen insuline kunnen produceren. Dit kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor het behandelen van de aandoening.


    Monsters voor de studie werden genomen uit de T1D Exchange Biobank, een archief van biologische monsters van mensen met diabetes type 1. De resultaten bevestigden dat C-peptide aanwezig was bij patiënten over een breed leeftijdsspectrum, met hogere waarden gemeten bij volwassenen dan bij kinderen. Dit biedt artsen het bewijs dat suggereert dat de resterende insulineproductie voor de groep kan worden verwacht en dat elke verkeerde diagnose van diabetes type 2 kan worden gemitigeerd. Dit opent ook meer mogelijkheden om te evalueren hoe het glucosebeheer voor mensen met diabetes type 1 kan worden verbeterd en benadrukt de behoefte aan meer onderscheidende processen tussen kinderen en volwassenen.


    "Deze bevindingen geven verdere geloofwaardigheid aan het lopend onderzoek naar gerichte therapieën die de insulineproductie zouden kunnen verlengen, waardoor diabetespatiënten type 1 hun ziekte beter kunnen beheren en complicaties kunnen verminderen," aldus Dr. Asa Davis, programma uitwisselingsmanager voor T1D. "Er worden bijvoorbeeld al potentiële immunotherapieën bestudeerd met dit doel voor ogen, en onze bevindingen onderstrepen dat mensen die al op jonge leeftijd worden gediagnosticeerd, waarschijnlijk meer baat hebben bij dergelijke nieuwe benaderingen."


    Voor de studie maten de onderzoekers de C-peptide niveaus bij 919 personen met diabetes type 1. Leeftijden van de monsterpool varieerden van drie tot tachtig jaar na de diagnose. Resultaten wezen op het volgende:
    • C-peptide was aanwezig bij 78 procent van de patiënten die gediagnosticeerd waren boven de leeftijd van 18 jaar en bij 46 procent van de patiënten met een diagnose jonger dan 18 jaar.
    • Residueel C-peptide werd gevonden bij 16 procent van de volwassenen die tekenen van diabetes vertoonden toen ze ouder waren en zes procent vanaf 40 jaar nadat ze waren gediagnosticeerd met diabetes.

    Enkele feiten over diabetes type 1.


    Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt diabetes type 1 meestal gediagnosticeerd bij juveniele patiënten, maar het kan zich nog steeds op elke leeftijd ontwikkelen. De American Diabetes Association schat dat 1,25 miljoen mensen in de VS diabetes type 1 hebben, waarvan dit jaar naar verwachting 30.000 nieuwe gevallen zullen worden gediagnosticeerd. 

    Symptomen met betrekking tot diabetes type 1 kunnen zonder waarschuwing verschijnen.


    Deze omvatten:
    • Verhoogde dorst
    • Frequent urineren
    • Bedplassen bij kinderen
    • Extreme honger
    • Een plotselinge daling van het gewicht
    • Prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
    • Vermoeidheid en zwakte
    • Wazig zicht


    Als diabetes niet goed wordt behandeld, kan het andere organen aantasten. Net als andere vormen van diabetes, worden mensen met de aandoening blootgesteld aan een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, neuropathie (omdat de aandoening de bloedvaten kan beschadigen die de zenuwen voeden), schade aan de nieren, ogen en voeten, evenals verhoogde gevoeligheid voor huid- en mondaandoeningen. Patiënten met diabetes type 1 moeten hun bloedsuikerspiegel beheren om het risico op complicaties te verkleinen.
    Voor meer informatie over het beheren van diabetes type 1, surf naar DiabetesScienceNews.com.

    Oorspronkelijk artikel:”Is type 1 diabetes reversible? Study finds many people begin to produce insulin years after diagnosis”, Thursday, December 28, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.

    Bijlagen:
    http://diabetessciencenews.com/   
    http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-1/?referrer=https://www.google.com.ph/   
    https://www.cdc.gov/diabetes/basics/type1.html   
    https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/type-1-diabetes/symptoms-causes/syc-20353011   
    https://www.newswise.com/articles/one-in-every-three-people-with-type-1-diabetes-produces-insulin-years-post-diagnosis   

    30-12-2017, 20:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:C-peptide, kinderdiabetes, diabetes, diabetes, ontdekkingen, goodhealth, goodmedicine, goodscience, insuline, insulineproductie, medische mythen, onderzoek, zelfgenezing, spotane genezing, type 1 diabetes, rare wetenscha
    27-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van Crohn natuurlijk behandelen

    Bekamp de ziekte van Crohn op natuurlijke wijze.

    De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van de darmen die elk deel van het spijsverteringsstelsel kan beïnvloeden van mond tot anus. Zij veroorzaakt voornamelijk buikpijn en diarree (wat bloederig is als de ontsteking het ergst is). Dit syndroom kan ook complicaties buiten het maag-darmkanaal veroorzaken, zoals artritis, eczeem, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Er bestaan natuurlijke oplossingen om deze verlammende ziekte te voorkomen en om te keren.

    De ziekte van Crohn wordt beschouwd als een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam de weefsels van het spijsverteringsstelsel aanvalt. Omgevingsfactoren spelen een grote rol, zoals blijkt uit een hogere incidentie van de ziekte in westerse geïndustrialiseerde landen in vergelijking met andere delen van de wereld.

    Het immuunsysteem wordt gekenmerkt door 2 belangrijke regio's: aangeboren immuniteit en adaptieve immuniteit. Aangeboren immuniteit biedt onmiddellijke verdediging tegen ziekteverwekkers en wordt gekenmerkt door vorming van t-cellen. Adaptieve immuniteit wordt beschouwd als een 'geleerde immuniteit' en biedt een langdurige immuunafweer door vorming van antilichamen. Onderzoekers hebben aangetoond dat Crohn een aangeboren immuundeficiëntie is. Chronische ontsteking met deze aandoening wordt veroorzaakt door de adaptieve immuniteit die de verminderde functie van het aangeboren immuunsysteem probeert te compenseren.

    De ziekte van Crohn lijkt te worden geassocieerd met antilichamen tegen gisten. Mannan is een component van de celwand van het gistorganisme. Individuën met Crohn hebben meestal lagere niveaus van lectine bindende eiwitten die mannan binden en helpen het uit het lichaam te verdrijven. Vanwege de verlaagde lectineniveaus en het ontoereikend aangeboren immuunsysteem, ontwikkelen mensen met Crohn heel vaak antilichamen tegen gisten. Deze overproductie van antilichamen tegen gisten veroorzaakt een ontstekingsreactie die de darmwand beschadigt.

    Personen met de ziekte van Crohn moeten alle gistproducten en andere veel voorkomende allergenen vermijden. De te vermijden meest voorkomende voedselallergenen zijn glutenbevattende granen zoals tarwe, gerst, rogge, haver, kamut en spelt. Sojaproducten, verschillende noten (zoals pinda's), eieren en zware eiwitten worden vaak niet goed getolereerd. Sommige mensen worstelen met groenten uit de familie van nachtschaden zoals aubergine, tomaten en aardappelen.

    Een ontstekingsremmend dieet en levensstijl zijn van cruciaal belang voor volledig herstel van deze aandoening. Ontstekingsremmende voedingsmiddelen helpen het immuunsysteem te moduleren en geven het de mogelijkheid niet overmatig te ontsteken wanneer het wordt gestimuleerd. Om effectief te ontsteken is het essentieel om volledig door de mens vervaardigd voedsel, suikers en voedselallergenen te vermijden, zoals hierboven vermeld. De langketenige omega-3-vetzuren EPA en DHA zijn krachtige hulpen door het natuurlijke evenwicht in de lipidenwand van het celmembraan te herstellen.

    Andere geweldige ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn kokosproducten, bessen en niet gedenatureerde weiproteïne van koeien en geiten die met gras zijn gevoerd. Deze eiwitbron is ook geladen met L-glutamine en verbetert de cellulaire glutathione opslag, beide nodig voor het herstel van de darmen en het ontstoppen van het lichaam. Ontstekingsremmende kruiden zoals kurkuma, gember, boswellia, kaneel, rozemarijn en oregano dienen onder meer zoveel mogelijk te worden gebruikt.

    Dysbiose is een veel voorkomend verschijnsel bij personen met een auto-immuunziekte. Natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, Kimchi en kokosnoot kefir zijn fenomenaal voor het herstel van gezonde darmbacteriën. Bovendien moet regelmatig een probiotisch supplement van hoge kwaliteit met meer dan 50 miljard micro-organismen worden ingenomen.

    Een gebalanceerde immuunrespons in het lichaam is ook afhankelijk van een gezonde vitamine D-spiegel. Vitamine D helpt het lichaam om vreemde en eigen eiwitten te herkennen. Dit vermindert ontstekingen en auto-immuunreacties. Gezonde vitamine D-spiegels stimuleren ook natuurlijke Killer-cellen en macrofagen die antagonistische microben en andere pathogenen vernietigen. Gezonde vitamine D3-spiegels liggen tussen 60-100 ng/ml. Testen hierop gevolgd door eventuele aanvulling zijn belangrijk.

    Oorspronkelijk artikel:”Beat Crohn’s disease naturally”, Tuesday, May 10, 2011 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Anti%E2%80%93Saccharomyces_cerevisiae_antibody   
    https://en.wikipedia.org/wiki/Crohn%27s_disease   

    27-12-2017, 19:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ziekte van Crohn, preventie, gezondheidsnieuws
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!