NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen
 • Gezonde huid

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar de 80!
  Waarom ik uitzie naar de tachtig. 

  Als het mijn beurt is, hoop ik te sterven al werkend zoals Francis Crick mede-ontdekker van DNA .

  Hij was diep in gesprek toen hij een telefoontje kreeg om hem te vertellen dat zijn dikkedarmkanker in regressie was. Hij bedankte gewoon zijn dokter voor het goede nieuws, hing op en bleef een minuut stil, starend in de ruimte. Daarna hervatte hij zijn gesprek precies waar hij gebleven was. Toen hij een paar weken later gevraagd werd naar zijn reactie op zijn diagnose zei hij : "Alles wat een begin heeft wacht op een einde." Toen hij stierf op de leeftijd van 88 was hij in de meest succesvolle fase van zijn wetenschappelijke carriëre .


  Coluche was minder elegant toen hij zei: "Als je niet wil sterven, moet je niet geboren worden!  Met condoom Nestor was ik niet geboren en zou ik niet sterven!". Zijn humor verborg vaak diepe wijsheid.


  Mijn grootmoeder, die 98 jaar werd, zei vaak dat de tien jaar van haar tachtigerjaren één van de meest intense waren van haar leven.  Ze zei dat ze geen achteruitgang had gevoeld maar eerder een ontwikkeling van haar innerlijk leven en zijn percepties. Op 80 heb je een lange ervaring van het leven, niet alleen je eigen leven maar ook van het leven van anderen. Je hebt triomfen en tragedies, overwinningen en nederlagen, revoluties en oorlogen, grote successen en grote rampen gezien. Je hebt  theorieën weten ontstaan die naderhand weerlegd werden door de feiten.  Je bent je meer bewust van de kwetsbaarheid van de dingen en bewogen door de schoonheid, kwetsbaarheid en onschuld. Op 80 kun je de gebeurtenissen bekijken uit de verte en kun je de geschiedenis in haar perspectief plaatsen op een manier die eerder niet mogelijk was. Je kunt je voorstellen en in je botten voelen wat een eeuw is, iets wat niet kan bij 40 of zelfs 60 jaar.


  Ik zie ouderdom niet als een droevige tijd die er aankomt maar als een periode van vrijheid, vrij van nep noodsituaties waarmee je in je jeugd werd geconfronteerd. Je bent vrij te verkennen wat je wil  en gedachten, gevoelens en gebeurtenissen die je leven hebben uitgemaakt  opnieuw te verkennen.


  We denken vaak dat de ouderen chagrijnige mensen zijn waar moeilijk mee te leven valt. In mijn geval heb ik niet vaak een omwenteling gezien in het karakter van een ouder wordend persoon. Ik zou zeggen dat de natuurlijke neigingen zich scherper manifesteren waardoor voor de hand liggende fouten moeilijker zijn om te negeren en  te dragen.  Een bezorgde moeder om haar kinderen zal nog meer bezorgd zijn om haar kleinkinderen. Een egocentrisch iemand op 30 jaar kan in extreme egoïsme verzeild geraken op 80 .


  Maar dat is ook waar voor de kwaliteiten. De meest filantropische stichtingen zouden moeten sluiten als iedereen overleed voor de leeftijd 75. Het is rond deze periode dat we beginnen een aanzienlijk deel vrij te geven van wat wij betekenen. Zelfs als je hebt geprobeerd uzelf te overtuigen dat de waarde van het geld, dat uitsluitend wordt gebruikt voor zichzelf en zijn genoegens, niet zo groot is, is het over het algemeen pas rond de 80 jaar dat het doordringt en dat men zijn principes in de praktijk brengt.  We beseffen dat anderen meer behoefte hebben aan geld (dat kunnen vanzelfsprekend de eigen kinderen zijn) waarmee zij dingen kunnen doen waarvan zij dromen en dat geldt ook voor bepaalde organisaties van goede werken. 


  Voor de uitvinding van de Sociale Zekerheid, het Nationaal Onderwijs en het Ministerie van Cultuur hebben talloze mecenassen ziekenhuizen, weeshuizen  en scholen opgericht, kunstenaars gesteund en natuurlijk kerken gebouwd die nu als monumenten een belangrijke attractie zijn voor de hedendaagse toeristen. Maar toen net zoals nu waren de grote beschermers over het algemeen niet de ouders van dertig- of veertigjarigen verstrikt in hun lening en het onderwijs van hun kinderen. Het waren ouderen, gul, wijs ... en zonder twijfel tevreden .


  Ik kijk uit  naar mijn tachtiger jaren ...


  PS: Ik anticpeer op brieven van lezers die mij zullen zeggen dat om van de tachtiger jaren te genieten men wel gezond moet zijn.  Om dit helpen te bekomen publiceren wij regelmatig een anti-ouderdomsbrief van Dr Hertoge  http://www.santenatureinnovation.com/landing_page/CDH02_CDH1.php?e=CDH02&pc=ECDHP906&utm_source=Newsletter-gratuite&utm_medium=emailing&utm_campaign=201309-15-80_ans&a=17&o=572&s=701&u=1450009&l=5745&r=MC&g=0

  Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi  je suis impatient d'avoir 80 ans" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 15, 2013.

  15-09-2013, 20:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:oud worden
  12-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergrond chemische wapens in Syrië.
  Chemische wapens: wat de media ons niet vertelt.

  Francois Hollande en Barack Obama willen oorlog voeren om de president van Syrië, Bashar al-Assad, te straffen voor de vele mensen die hij heeft gedood met saringas, een verschrikkelijk vergif.

  Maar de media zegt niet alles bvb. dat sarin een bijzondere categorie is van organische verbindingen die zelfs  continu en wereldwijd worden gebruikt als pesticide.

  Roundup, malathion (pesticide op grote schaal gebruikt in China, de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, verboden sinds 2007 in de Europese Unie) en Fosmet (gebruikt op appels), bijvoorbeeld, zijn zulke organofosfaten.

  Waarom organofosfaten zo effectief zijn in het doden van levende wezens.

  Organofosfaatpesticiden werken als sarin: zij blokkeren de hersenen. Wanneer je hersenen niet meer werken klopt je hart nog steeds tijdelijk omdat de hartcellen autonoom zijn, maar je verliest het bewustzijn (coma) en vooral jou ademhaling stopt waarna verstikking en dood volgen.

  Organofosforverbindingen produceren dit effect door te voorkomen dat de neuronen met elkaar communiceren. Neuronen zijn de cellen in je hersenen. Ze communiceren met elkaar dank zij de chemische "neurotransmitters." Eén van de belangrijkste neurotransmitter is acetylcholine. Zonder acetylcholine kunnen neuronen niet meer communiceren: je kunt niet denken, je hersenen kunnen geen opdrachten meer  geven aan uw lichaam.

  De organische verbindingen blokkeren de productie van acetylcholine. Slechts een zeer kleine dosis in je lichaam is voldoende opdat de neuronen verstoken blijven van acetylcholine waardoor je hersenen blokkeren met de dood als gevolg. 

  Het is belangrijk groenten en fruit uit de klassieke landbouw te wassen.

  Je zult niet sterven door het slikken van organische residuën van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit die je vergeten bent om te wassen, maar toch kunnen ze je lichaam verstoren.

  Een Amerikaanse studie, gebaseerd op 1139 kinderen in de Verenigde Staten van 8 tot 15 jaar, gevolgd in een nationale epidemiologische studie (National Health and Nutrition Examination Survey), waarvan 119 voldeden aan de criteria voor het bepalen van het geviseerde syndroom. Ze vonden dat kinderen die worden blootgesteld aan hoge concentraties organofosfaatpesticiden via fruit en groenten vaker last hebben van de aandoeningen ADD en ADHD). (1)

  Een studie in  2010 toonde aan dat elke 10-voudige toename van de concentratie aan organofosfaat metabolieten in de urine werd geassocieerd met een toename van 55% tot 72% hoger risico op ADHD bij kinderen. (2)

  Pesticiden hebben ook andere schadelijke effecten op de hersenen.  Na een gezamenlijke expertise van het Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM), vond men dat het ​​risico voor het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson (3) ook verhoogde.

  Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je groenten en fruit die niet biologisch geteeld zijn grondig wast voor het eten, vooral als je ze rauw eet, indien mogelijk met een groentenborstel.

  Een ontdekking van het onderzoek naar chemische wapens.

  Organofosfaatpesticiden zijn het resultaat van onderzoek in oorlogsvoering met gassen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze hebben  in de zeventiger jaren de organochloormiddelen vervangen waarvan de leider DDT was.

  De meeste chemische wapens vandaag zijn organofosfaten .

  Het uiteindelijke doel van een oorlogszuchtig regime is om een ​​product te vinden met onmiddellijke effect en krachtig genoeg om tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen te doden in één keer. Begrijp dat het gas dat werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog (chloor - en mosterdgas dat ogen en longen verbrandde) vaak niet meer dan een paar duizend doden in één keer konden veroorzaken wat lang niet genoeg meer is voor de huidige politieke en militaire leiders .

  Het was in 1939 dat Duitse wetenschappers eindelijk de "wonder"oplossing met sarin vonden . De uitvinders van het chemieconcern IG Farben waren zo trots dat ze dit gas noemden met de letters van hun namen om er zeker van te zijn dat ze zo de geschiedenis zouden ingaan (Gerhard Schrader, Ambros, Rüdiger en Van der Linde) .

  Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, sarin is geurloos, kleurloos, vluchtig en dringt door de huid. Je ziet niets, je voelt niets; slechts een paar moleculen hebben invloed op de mens of dringen binnen in de longen (een concentratie van 10 delen per miljard is al fataal) en veroorzaakt de dood .

  Verdeeld in de straten van een stad of metro, zonder dat iemand ook maar iets kan vermoeden, veroorzaakt sarin een nachtmerrie waar alle voorbijgangers, jong en oud, groot en klein, verlamd neervallen en sterven door verstikking (de hersenen stoppen met werken). 

  Dit is echt het wapen van de Apocalyps zoals kernwapens, dat door de VN is ondergebracht in de categorie massavernietigingswapens (resolutie 687) . Als zodanig zijn de productie en de instandhouding verboden sinds 1993 .

  Helaas blijkt uit de zeer recente gebeurtenissen dat deze mooie droom van de verdwijning van massavernietigingswapens nog niet voor morgen is.


  Bronnen:

  1) Maryse F. Bouchard, David C. Bellinger, Robert O. Wright & Marc G. Weisskopf ; Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Urinary Metabolites of Organophosphate Pesticides : Revue Pediatrics (online 17 mai 2010) Vol. 125 No. 6 June 2010, pp. e1270-e1277 

  (2) Medscape.com 

  (3) Pesticides : Effets sur la santé : une expertise collective de l’Inserm 

  Oorspronkelijk artikel: "Armes chimiques: ce que les médias ne disent pas"  Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 12, 2013

  12-09-2013, 21:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:organofosfoor, chemische wapens, Roundup
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemische wapens
  Chemische wapens: wat de media er niet bij verteld.
  Francois Hollande en Barack Obama willen oorlog voeren om de president van Syrië, Bashar al-Assad, te straffen voor de vele mensen die hij heeft gedood met sarin-gas, een verschrikkelijke vergif.
  Maar de media zeggen niet alles bvb. dat sarin een bijzondere categorie is van organische verbindingen die zelfs  continu en wereldwijd worden gebruikt als pesticiden.
  Roundup, malathion (pesticiden op grote schaal gebruikt in China, de voormalige Sovjet-Unie en de Verenigde Staten, verboden sinds 2007 in de Europese Unie) en Fosmet (gebruikt op appels), bijvoorbeeld, zijn zulke organofosfaten.
  Waarom organofosfaten zo effectief zijn in het doden van levende wezens.
  Organofosfaatpesticiden werken als sarin: zij blokkeren de hersenen. Wanneer je hersenen niet meer werken klopt je hart nog steeds tijdelijk kloppen, omdat de hartcellen autonoom zijn, maar je verliest het bewustzijn (coma) en vooral jou  ademhaling stopt waarna verstikking en dood volgt.
  Organofosforverbindingen produceren dit effect door te voorkomen dat de neuronen met elkaar communiceren. Neuronen zijn de cellen in je hersenen.  Ze communiceren met elkaar dank zij de chemische "neurotransmitters." Eén van de belangrijkste neurotransmitter is acetylcholine. Zonder acetylcholine kunnen neuronen niet meer communiceren: je kunt niet denken, je hersenen kunnen geen opdrachten meer  geven aan uw lichaam.
  De organische verbindingen blokkeren de productie van acetylcholine. Slechts een zeer kleine dosis in je lichaam is voldoende opdat uw neuronen verstoken blijven van acetylcholine waardoor je hersenen blokkeren met de dood als gevolg. 
  Het is belangrijk groenten en fruit uit de klassieke landbouw te wassen.
  Je zult niet sterven door het slikken van organische residuen van bestrijdingsmiddelen op groenten en fruit die je vergeten bent om te wassen, maar toch kunnen ze je lichaam verstoren.
  Een Amerikaanse studie, gebaseerd op 1139 kinderen in de Verenigde Staten van 8 tot 15 jaar, gevolgd in een nationale epidemiologische studie (National Health and Nutrition Examination Survey), waarvan 119 voldeden aan de criteria voor het bepalen van het syndroom. Ze vonden dat kinderen die worden blootgesteld aan hoge concentraties organofosfaatpesticiden via fruit en groenten vaker last hebben van de aandoeningen ADD en ADHD). (1)
  Een studie in  2010 toonde aan dat elke 10-voudige toename van de concentratie aan organofosfaat metabolieten in de urine werd geassocieerd met een toename van 55% tot 72% hoger risico op ADHD bij kinderen. (2)
  Pesticiden hebben ook andere schadelijke effecten op de hersene.  Na een gezamenlijke expertise van het Nationale Instituut voor Gezondheid en Medisch Onderzoek (INSERM), vond men dat het ​​risico voor het ontwikkelen van de ziekte van Parkinson (3) ook verhoogde.
  Het is daarom absoluut noodzakelijk dat je groenten en fruit die niet biologisch geteeld zijn grondig te wassen voor het eten, vooral als je ze rauw eet, indien mogelijk met een groentenborstel.
  Een ontdekking van het onderzoek naar chemische wapens
  Organofosfaatpesticiden zijn het resultaat van onderzoek naar gas oorlogsvoering begonnen tijdens de Tweede Wereldoorlog . Ze werden vervangen in de jaren '70 , organische , waarvan de leider was DDT .
  De meeste chemische wapens vandaag zijn organofosfaten .
  Het uiteindelijke doel van een oorlogszuchtig regime is om een ​​product te vinden met onmiddellijke effect en krachtig genoeg om tienduizenden en mogelijk honderdduizenden mensen te doden in één keer. Begrijpen dat het gas dat werd gebruikt tijdens de Eerste Wereldoorlog (chloor - en mosterdgas dat ogen en longen verbrandde) vaak niet meer dan een paar duizend doden in één keer konden veroorzaken wat lang niet genoeg meer is voor de huidige politieke en militaire leiders .
  Het was in 1939 dat Duitse wetenschappers eindelijk de "wonder " oplossing met sarin vonden . De uitvinders van het chemieconcern IG Farben waren zo trots dat ze dit gas noemden met de letters van hun namen om er zeker van te zijn dat ze zo de geschiedenis zouden ingaan (Gerhard Schrader, Ambros, Rüdiger en Van der Linde ) .
  Hoe ongelooflijk het ook mag lijken, Sarin is geurloos, kleurloos, vluchtig en dringt door de huid. Je ziet niets, je voelt niets, maar slechts een paar moleculen hebben invloed op de mens of dringen binnen in de longen (een concentratie van 10 delen per miljard is al fataal ) en veroorzaakt de dood .
  Verdeeld in de straten van een stad of metro, zonder dat iemand ook maar iets kan vermoeden, veroorzaakt sarin een nachtmerrie waar alle voorbijgangers, jong en oud, groot en klein, verlamd neervallen en sterven door verstikking (de hersenen stoppen met werken). 
  Dus dit is echt het wapen van de Apocalyps zoals kernwapens, dat door de VN is ondergebracht in de categorie massavernietigingswapens (resolutie 687) . Als zodanig zijn de productie en de instandhouding verboden sinds 1993 .
  Helaas blijkt uit de zeer recente gebeurtenissen dat deze mooie droom van de verdwijning van massavernietigingswapens nog niet voor morgen is.

  Bronnen:
  1) Maryse F. Bouchard, David C. Bellinger, Robert O. Wright & Marc G. Weisskopf ; Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder and Urinary Metabolites of Organophosphate Pesticides : Revue Pediatrics (online 17 mai 2010) Vol. 125 No. 6 June 2010, pp. e1270-e1277 

  (2) Medscape.com 

  (3) Pesticides : Effets sur la santé : une expertise collective de l’Inserm 

  Oorspronkelijk artikel: "Armes chimiques: ce que les médias ne disent pas"  Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 12, 2013

  12-09-2013, 21:13 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gardasil niet zonder gevaar.
  Jonge vrouw vertelt over haar slopende gezondheidsproblemen na vaccinatie met Gardasil.

  (NaturalNews) De "sceptici" zijn er als de kippen bij om eventuele bewijzen voor de schade die wordt veroorzaakt door vaccinaties aan de kaak te stellen. Maar de bijwerkingen van vaccins zijn zeer reëel voor veel mensen, ook voor de 27-jarige Brittney Fiste, wiens dagelijkse strijd na vaccinatie met Gardasil, het beruchte humaan papillomavirus (HPV) vaccin (n.v.d.r. preventief tegen baarmoederhalskanker), deze levendige en gezonde vrouw bedlegerig heeft gemaakt.

  In een artikel geplaatst door HormonesMatter.com in mei herinnert Brittney's moeder Roxie zich hoe de gezondheid van haar dochter snel achteruit ging nadat ze in 2007 was geprikt met Gardasil. Het verhaal is al bekend - een jonge vrouw vol energie en ambitie is gereduceerd tot een bijna-plant-status, 's ochtends worstelend om uit bed te komen en te functioneren zonder instorten of het krijgen van een ernstige aanval. Dit is het schrijnend leven van Brittney en duizenden andere jonge vrouwen die zoals zij nu moeten leven met het resultaat van Gardasil.

  Bij Brittney begon ernstige achteruitgang in gezondheid zich al te manifesteren na minder dan één dag nadat ze haar eerste Gardasil injectie in juni 2007 had gekregen. Moeder Brittney zegt dat haar dochter ineenstortte in de leefkamer de ochtend na het ontvangen van de injectie met daarna regelmatige aanvallen met ernstige pijn in de benen. Ook Brittney's gedrag veranderde: ze kreeg ineens niet-uitgelokte woede-uitbarstingen.

  Bezorgd over de situatie namen Brittney's ouders kontakt op met de huisarts die ten stelligste beweerde dat Brittney prima was en dat de symptomen niets te maken hadden met Gardasil. Uit een latere bloedtest bleek dat Brittney een tekort had aan kalium maar terug beweerden de artsen dat dit niet het gevolg was van Gardasil. Vertrouwend op deze geruststellingen, namen Brittney's ouders hun dochter mee voor de tweede ronde van Gardasil injecties die nog meer problemen zouden veroorzaken.

  "Vanaf dat moment verslechterde Brittney's gezondheid snel," zegt Roxie, opmerkend dat binnen een week na het krijgen van haar tweede ronde van injecties, Brittney ernstige hoofdpijn kreeg, last had van zwakke kaakspieren, wazig en dubbel zag en extreem gevoelig was voor licht. Brittney draagt ​​nu een beschermende omhullende zonnebril  en heeft last van zwellingen rond haar schedel en hevige pijnen in heel het lichaam.

  "Haar pijn was zo erg dat ze het de hele tijd uitschreeuwde" voegt Roxie eraan toe.   "Het bleef hier niet bij. Haar gezicht hing soms naar één kant als wilde het wegglijden van haar schedel als de druk in haar hoofd erger werd. Epileptische- en migraineaanvallen kwamen opzetten.  Heel de tijd was haar maag van streek.  Ze verloor gevoel in haar benen en vingertoppen, werd volledig bedlegerig en verlangde te sterven. "

  U kunt het volledig relaas over de gruwelijke gezondheidstoestand van Roxie's dochter na Gardasil lezen op:
  http://www.hormonesmatter.com.

  Brittney besloot om haar eigen verhaal over het leven na Gardasil te publiceren zonder gegevens achter te laten in het beschrijven van de extreme pijn en lijden die zij nu meer dan zes jaar moet doorstaan. Zonder de hulp van haar trouwe en liefhebbende ouders zou Brittney gewoon niet in staat zijn om het dagelijkse leven te overleven. En zeggen dat dit het gevolg is van een vaccin dat de medische wereld blijft promoten als veilig en effectief.

  "Mijn hoofd voelt raar alsof ik een aanval zal hebben vandaag," vertelt Brittney over een gemiddelde ochtend na Gardasil, die al snel verandert in een nachtmerrie. "De verblindende pijn raakt me als een heet mes dat snijdt door mijn hoofd. Het is een verschroeiende reeks van schokken alsof ik meerdere malen wordt geëlektrocuteerd. Stilaan verspreidt een inktzwarte duisternis zich over mij heen en alles wordt donker."

  U kunt de rest van het gruwelijke verhaal van Brittney lezen op: http://sanevax.org

  U kunt ook Brittney's video journaalposten bekijken op YouTube: https://www.youtube.com

  Oorspronkelijk artikel: "Young woman tells of horrific, debilitating health issues she now faces in years following Gardasil vaccination", Thursday, September 12, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.

  Bijlagen:
  http://sanevax.org/one-day-in-my-life-after-gardasil/   
  http://www.hormonesmatter.com/one-less-after-gardasil/   
  http://www.youtube.com/user/tiramonroe/videos   

  12-09-2013, 14:57 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Gardasil, vaccinatie
  10-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma tegen kanker
  Onderzoek: Kurkuma is een krachtige anti-kanker middel en de beste vriend van uw lever.

  (NaturalNews) Een eenvoudige maar zeer effectieve manier om kanker te dwarsbomen en uw lever te beschermen tegen de ziekte is het gebruik van een specerij die al duizenden jaren wordt gebruikt in de Indiase keuken. Kurkuma, en meer specifiek, curcumine, is een primair actief ingrediënt met een breed scala aan tastbare voordelen voor de gezondheid met inbegrip van het vermogen om kankerellen te doden en cirrose te voorkomen.

  Resultaten van onderzoek op de specerij met betrekking tot de voedingswaarde van kurkuma wordt regelmatig gepubliceerd en een aantal van de meest recente onderzoeken wijst op de vele manieren waarop dit kruid vecht tegen kanker. Een recente studie gepubliceerd in de Asian Pacific Journal of Cancer Prevention bijvoorbeeld vond dat toediening van curcumine effectief de apoptose (geprogammeerde celdood) van leverkankercellen activeerde wat betekent dat deze schadelijke cellen gaan afsterven.  De betrokkenen bij deze studie verklaarden dat curcumine een "veelbelovend phytomedicijn is bij kankertherapie."

  Eerdere studies kwamen tot vergelijkbare conclusies, waaronder een studie van 2007 gepubliceerd in het tijdschrift Liver International Researchers van de afdeling Gastro-enterologie aan het Tel-Aviv Sourasky Medisch Centrum in Israël die de effecten testten van curcumine bij muizen met chemisch geïnduceerde leverschade. Vergeleken met de muizen die geen curcumine hadden gekregen ontwikkelden die welke het kruid hadden gekregen geen levercirrose, een resultaat dat de onderzoekers toeschreven aan de anti-onstekings eigenschappen van kurkuma.

  "Daar curcumine inname veilig is voor mens is het meer dan redelijk om in klinische studies het gunstig effect van curcumine te bestuderen in het vertragen van de ontwikkeling van levercirrose," schreven de auteurs in hun conclusie.

  Een jaar later, in 2008 publiceerden onderzoekers uit Taiwan in een studie te hebben vastgesteld dat curcumine ook gunstig kan zijn bij de behandeling van longkanker. Niet alleen toonde het kruid het uniek vermogen om invasie van kankercellen en verspreiding te voorkomen maar ook om belangrijke eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de natuurlijke blokkering en onderdrukking van de vorming van tumoren te activeren. Het team van de Nationale Yang-Ming University in Taipei verklaarde uiteindelijk dat hun bevindingen de toepassing van curcumine in anti-kanker metastase therapie ondersteunt.

  En opnieuw in 2010 bleek uit een studie gepubliceerd in het Journal of Ovarian Research dat curcumine een andere unieke toepassing heeft bij de behandeling van kanker. Patiënten met eierstokkanker, die moeilijk te behandelen is door chemotherapie- en stralingsweerstand, kan effectief worden "voorbehandeld" met curcumine om de effectiviteit van conventionele behandeling van de kanker te verbeteren.

  "Curcumine voorbehandeling verhoogt de chemo/radio-sensibilisatie in eierstokkankercellen via meerdere moleculaire mechanismen," schreven de auteurs van de Universiteit van South Dakota. "Curcumine voorbehandeling kan effectief de genezing van eierstokkanker bevorderen."

  Het gebruik van curcumine in het eten kan u en uw familie helpen om kanker te voorkomen.

  De Life Extension Foundation (LEF) heeft uitgebreid onderzoek verricht naar de antikanker eigenschappen van kurkuma en vond dat het kruid verbazingwekkend werkt op 10 oorzakelijke factoren die betrokken zijn bij de ontwikkeling van kanker, met inbegrip van DNA-schade, chronische ontstekingen en verstoring van de cel signaalwegen. Uit talloze honderden gepubliceerde studies blijkt dat curcumine een krachtig anti-kanker voedsel is dat de kankerontwikkeling blokkeert op een aantal unieke manieren.

  Hoewel een precieze dosering voor kankerpreventie niet officieel is vastgesteld tonen studies met menselijke patiënten met kanker aan dat doses van ongeveer 3600 mg (3,6 gram) geïnduceerde paraptosis, gerichte vernietiging van de kankercel mitochondriën en verstoring van de kankercel cyclus ontwikkelde.

  Voor meer uitgebreide informatie over kurkuma en kanker is er het LEF rapport op http://www.lef.org.

  Oorspronkelijk artikel: "Turmeric is a powerful anti-cancer agent and your liver's friend: Research" Tuesday, September 10, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer.

  Bijlagen:
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40769   

  10-09-2013, 12:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Kurkuma, eierstokkanker, leverkanker
  Archief per week
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!