Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
26-12-2012
Vitamine D en blaaskanker
Spaanse studie toont aan dat vitamine D blaaskanker kan voorkomen.
Steeds meer en meer onderzoeken tonen het verband aan tussen kanker en een tekort aan vitamine D. We hebben reeds geleerd dat het tekort verband heeft met borst-en darmkanker, evenals melanoom (de meest dodelijke vorm van huidkanker), maar een nieuwe studie uit Spanje toont aan dat mensen die een tekort hebben aan wat bekend staat als de "zon vitamine" ook een hoger risico hebben op blaaskanker. Volgens het tijdschrift van het National Cancer Institute, hadden mensen met de laagste niveaus van 25-hydroxy-vitamine D3 1,83 keer meer kans op blaaskanker. In de Verenigde Staten, staat blaaskanker in voor 15.000 doden per jaar, met meer dan 73.000 nieuwe gevallen elk jaar. In Spanje, waar het onderzoek werd uitgevoerd is blaaskanker het hoogst in de wereld. De onderzoekers onderzochten bloedstalen van 1.125 patiënten met blaaskanker uit 18 verschillende Spaanse ziekenhuizen. Na verwerking van de gegevens zagen ze dat deze met de laagste niveaus van vitamine D 5,94 keer meer kans hadden om de ziekte te hebben. "Deze resultaten geven aan dat hoge niveaus van de vitamine worden geassocieerd met bescherming tegen ziekte of m.a.w. dat lage niveaus worden geassocieerd met een hoger risico erop, "aldus hoofdonderzoeker dr. Nuria Malats. Wat is nu de beste manier om vitamine D-productie te verhogen in uw lichaam? Zonnen. Dit betekent niet dat je uw huid moet laten braden in de zon (alhoewel dit misschien niet zo riskant is als men ons wil doen geloven). In plaats daarvan kan men door zich gedurende 20-30 minuten bloot te stellen aan de zomerzon zo'n 10.000 IE vitamine D aanmaken. In de winter als de zon zwakker is, is de aanmaak veel lager maar toch nog beter dan niets. Als het gaat om vitamine D in de voeding, wees dan op je hoede voor "vitamine D-verrijkt". Deze voedingsmiddelen, meestal op basis van graan en melk, gebruiken een vorm van vitamine bekend als vitamine D2. Deze is inferieur aan D3 en zelfs potentieel schadelijk. (1) Voedingsmiddelen die vitamine D bevatten van nature zijn ondermeer eieren, levertraan, zalm, oesters, sardines, en garnalen.
Deze week gehoord op TV: de consument heeft vertrouwen in de Belgische landbouwproducten en denkt dat die zo goed zijn als biologische. De speaker van dienst heeft dan waarschijnlijk volgend artikel niet gelezen. En neem maar aan dat de situatie in Vlaanderen niet beter is. Benieuwd of hierover ook zal bericht worden? In elk geval ... nog maar een reden om waar mogelijk voor biologisch te kiezen. Voor meer info: http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=93920
Nog maar eens een studie over de nefaste werking van Roundup op onze gezondheid. Terwijl bij ons langs de media elk "succes" met GGO's wordt geprezen (recent weer de GGO maïs met meer opbrengst die werd opgehemeld zonder enige kanttekening) zijn er steeds meer studies die het gevaar ervan op onze gezondheid blootleggen. Zie onderstaande tekst vertaald uit het Engels. Het oorspronkelijk artikel vind je op: http://naturalsociety.com/roundup-ruining-gut-health-contributing-growth-deadly-bacteria/#ixzz2FKwyZ0l3. Monsanto's Roundup vernietigt algemene gezondheid en stimuleert de groei van dodelijke bacteriën.
Een groot deel van het publiek vergeet de darmen als het gaat om het afweren van griep en andere ziekten, maar de darmen en hun leger van nuttige bacteriën zijn essentieel in de bescherming van onze gezondheid. Dat is waarom het eten van genetisch gemodificeerd en/of conventioneel gekweekt voedsel een directe aanval is op onze gezondheid. Meest recent, heeft onderzoek aangetoond dat Monsanto's herbicide, bekend als Roundup, onze algemene gezondheid en die van onze planeet en dieren vernietigt. Het tijdschrift Current Microbiology heeft onlangs een studie gepubliceerd over Monsanto's Roundup herbicide werkzame stof, glyfosaat, waaruit blijkt dat het heilzame bacteriën bij pluimvee onderdrukt. Gezien het feit dat darmgezondheid direct gekoppeld is aan chronische ziekten en de algemene gezondheid, is dit niet echt welkom nieuws voor mensen die niet altijd toegang hebben tot lokaal biologisch geteeld voedsel of het zich financieel niet kunnen veroorloven. Maar het wordt nog erger. Terwijl glyfosfaat goede bacteriën doodt heeft het geen invloed op erg pathogene bacteriën. Deze pathogenen omvatten verschillende stammen van Salmonella en de klasse Colstridia, anaërobe bacteriën waarvan bekend is dat een aantal van hen de dodelijkste ons bekende bacterien zijn, met inbegrip van C. tetani (tetanus) en C. botulinum (botuline). Hoewel botuline wordt gebruikt om overactieve spieren te verlichten en in Botox, meest populaire cosmetica in Amerika, is er maar een 75 miljardste van een gram nodig om iemand met een gewicht van 75 kg te doden. "Een vermindering van de nuttige bacteriën in het maagdarmkanaal door inname van glyfosaat kan de normale darmbacteriële gemeenschap verstoren," schrijven de auteurs van de studie. Glyfosaat "kan een belangrijke predisponerende factor zijn die is geassocieerd met de toename van door Clostridia botulinum geremedieerde ziekten door het onderdrukken van het antagonistische effect van de goede bacteriën op clostridia."
Gevaren van pesticiden Dit is niet de eerste keer dat wij schrikken van het effect van glyfosaat. De giftige stof is ook bekend voor het veroorzaken van steriliteit bij mannen, obesitas, en Parkinson en aanverwante ziekten, en niet alleen bij de boeren van gangbare bedrijven, maar ook bij de lokale bevolking en dieren die het grondwater vervuild door deze bedrijven drinken. Tot slot, merkten de onderzoekers ook op dat glyfosaat kan veroorzaken dat bacteriën genetisch muteren met chronische blootstelling. En het voedsel dat we eten, de dieren die we eten, en wij zelf zijn reeds het slachtoffer van chronische blootstelling. Geconcentreerde diervoeding (CAFOs) staat vandaag bekend als een broeinest van botulisme en andere ziekteverwekkers. (Het vee in Ierland is reeds slachtoffer geworden van botulisme door verontreinigde pluimveemest.)
Pesticiden en doorstraling van voedingsmiddelen zijn geen oplossing. Om het probleem van de verontreiniging van levensmiddelen uit te roeien heeft de Food and Drug Administration onlangs zijn greep verloren op het conventionele gebruik van voedseldoorstraling, waardoor nu 1,5 kiloGray meer dan vorige maand mag gedoseerd worden bij pluimvee. Eén kiloGray veroorzaakt dezelfde hoeveelheid straling als 2.500.000 borst x-stralen. Bestralen van voedsel op zichzelf is een ander fel bediscussieerd gezondheidsdilemma en, eerlijk gezegd, een doodlopende weg. Dat komt omdat de doorstraling van levensmiddelen geen oplossing is voor het probleem dat glyfosaat directe schade toebrengt aan werknemers, consumenten, dieren, en de planeet, ook niet voor bodem met gebrek aan voedingsstoffen. Er zijn eenvoudige manieren om pesticiden in de voeding en algehele blootstelling eraan te vermijden. Lees onze bijgewerkte lijst van de "vuile dozijn voedingsmiddelen" die je altijd biologische zou moeten kopen, aangevuld met 15 die laag zijn in residuën van bestrijdingsmiddelen: http://naturalsociety.com/simple-ways-avoid-pesticides-in-food-exposure/
Dicht bij ons in Olen is zojuist een Albert Heyn winkel geopend en ik ben al eens gaan snuisteren tussen de produkten. Gevonden "Albert Heyn Roodfruit Yoghurt Drink" met de vermelding "Gezondere Keuze - Geen suiker toegevoegd". Als er op een product staat "Geen suiker toegevoegd" dan ontwaakt in mij een detective. Het spul is zo zoet ... wat zit er dan wel in? Hier komt het "zoetstoffen (acesulfaam-K, saccharine,, sucralose). Foei, AH om dit te bestempelen als "Gezondere Keuze". Zie maar eens op volgende sites wat men over die zoetmiddelen te zeggen heeft: http://www.argusoog.org/glas-coca-cola-met-aspartaam-en-acesulfaam-k/, http://www.food-info.net/nl/sweet/saccharin.htm, http://www.aspartaam.nl/artikelen/sucralose.html
Uit een documentaire van Wilfried Huismann blijkt dat het Wereldnatuurfonds ondermijnd wordt door verschillende multinationals o.a. ... jawel Monsanto. Bekijk onderaan volgend artikel de onthullende documentaire die het natuurfonds tracht te boycotten: http://www.wanttoknow.nl/economie/duurzaam/wnf-kom-voor-de-dag-met-de-waarheid/
Mensen vertrouwen nog veel te weinig hun eigen vermogens om ziekten te
voorkomen, hun gezondheid op peil te houden en het zelfgenezend vermogen
te activeren.
Als je zelf je gezondheid wilt in handen nemen en het niet wilt overlaten aan een dokter moet je dit artikel lezen en verder het boek waarnaar verwezen wordt. Laat je niet bedonderen ... neem je gezondheid zoveel mogelijk zelf in handen, je zult er gezond en wel bij varen.
Uit een studie in opdracht van Groen blijkt dat onze kleuters wel eens ziek zouden kunnen worden door naar school te gaan! Ik ben benieuwd wat de overheid met deze studie zal aanvangen? Struisvogelpolitiek omdat de studie in opdracht van een opositiepartij is gebeurd? Ik hoop van niet. In ieder geval de moeite om hier aandacht aan te besteden! Voor meer info klik op deze site: http://www.groen.be/actualiteit/Nieuwsflash-kinderen-in-kleuterklassen-blootgesteld-aan-hormoonverstorende-stoffen_2924.aspx