NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  01-12-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maken scholen onze kleuters ziek?
  Sad Uit een studie in opdracht van Groen blijkt dat onze kleuters wel eens ziek zouden kunnen worden door naar school te gaan!  Ik ben benieuwd wat de overheid met deze studie zal aanvangen?  Struisvogelpolitiek omdat de studie in opdracht van een opositiepartij is gebeurd?  Ik hoop van niet.  In ieder geval de moeite om hier aandacht aan te besteden!  Voor meer info klik op deze site: http://www.groen.be/actualiteit/Nieuwsflash-kinderen-in-kleuterklassen-blootgesteld-aan-hormoonverstorende-stoffen_2924.aspx

  01-12-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  24-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schadelijk speelgoed?
  Sad Kan speelgoed schadelijk zijn voor de gezondheid?
  Een passend onderwerp in deze Sint-Niklaas tijd.
  Een kort maar duidelijk filmpje over dat onderwerp op  volgende site: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2N-5ccIYCps#!

  24-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:speelgoed
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al of niet vaccineren
  Shocked Wanneer je met twijfels zit over het al of niet vaccineren klik dan eens op deze site: http://www.argusoog.org/wie-na-het-lezen-van-deze-mail-nog-durft-vaccineren-heeft-een-ernstig-moreel-en-juridisch-probleem/ en klik daar door naar een Engels artikel.

  24-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vaccineren
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke middelen tegen kanker
  Shocked Dit artikel kan ik niemand ontzeggen.  Maagzout dat kanker geneest.  Het is niet zomaar een verzinsel.  Verschillende studies van gerenomeerde hoogleraars verwijzen in die richting.  Als je het Engels een beetje beheerst raad ik u over dit onderwerp volgend boek van 250 blz. aan: Sodium Bicarbonate Rich Man's Poor Man's Cancer Treatment van Marc Sirius, Ac., OMD.  In dit boek wordt duidelijk het principe van werking uitgelegd en ook waarom dit zeer goedkoop middel niet mag bekend geraken in de medische wereld (alhoewel) ... de farmacielobby weet je wel.

  STOP INFECTIEZIEKTEN, KANKER EN NOG VEEL MEER 

  Door Carolanne Wright Gastschrijver voor Wake Up World

  Bak soda (natriumbicarbonaat / zuiveringszout) is een bijzonder natuurlijk geneesmiddel. Dit voordelig en gezond poeder heeft een breed scala van genezings mogelijkheden: acne, kanker, verkoudheid, griep, maagzuur - de lijst gaat maar door. En vergeet niet al die geweldige toepassingen rond het huis. Geprijsd rond de € 2 per 50 gram, zou zuiveringszout wel eens het gemakkelijk verkrijgbare en kosten-besparende wonder kunnen zijn waar iedereen naar op zoek is.

  Het verband tussen schimmel en kanker

  Het baanbrekende werk van Mark Sircus, Ac, OMD en Dr Simonchini, een oncoloog in Rome, Italië, heeft het enorme potentieel aangetoond van natriumbicarbonaat. Dr Simonchini heeft oorspronkelijk de verbinding tussen schimmelinfecties en kankerproliferatie gemaakt. Hij realiseerde zich dat wanneer een tumor werd gespoeld met zuiveringszout (dat is anti-schimmel), die kromp en volledig verdween binnen enkele dagen. Mark Sircus ging met dit idee een stap verder, in de overtuiging dat zuiveringszout ook kan worden ingenomen met opmerkelijke resultaten. Sircus vindt dat kanker een complexe ziekte is en dat genezing verder gaat dan alleen gericht op de tumor - het lichaam heeft het nodig om in harmonie te worden gebracht met ademhalingstechnieken, beweging, blootstelling aan de zon en massage, samen met bicarbonaat therapie. Een treffend voorbeeld van het succes is Vernon Johnston die prostaatkanker stadium IV heeft genezen met dit protocol. 

  Bescherming tegen verkoudheid en griep

  Kanker is niet de enige aandoening die wordt genezen door zuiveringszout. Besmettelijke ziekten zoals verkoudheid en griep reageren ook goed natriumbicarbonaat, In 1922 werd een klein boekje gepubliceerd wat de heilzame werking van dit eenvoudige poeder roemde. Edward R. Hays, MD zei in de tijd:

  Terwijl "In 1918 en 1919, door de US Public Health Service werd gestreden tegen de 'griep' werd onder mijn aandacht gebracht dat zelden iemand, die grondig alkalisch werd gemaakt met natriumbicarbonaat de ziekte heeft opgelopen, en degenen die wel contact hadden met de ziekte, en vroegtijdig alkaliniseerden , kregen allemaal slechts milde aanvallen. Ik heb sinds die tijd alle gevallen van 'Koude' Griep en LaGrippe behandeld door eerst een royale doses natrium bicarbonaat te geven, en in vele, vele gevallen waren binnen 36 uur de symptomen volledig geweken. "

  Aanbevolen dosering voor verkoudheid en griep:

  Op de eerste dag, gebruik in totaal zes doseringen van een halve theelepel zuiveringszout in een kopje water, Neem om de twee uur.

  Doe hetzelfde protocol op de tweede dag, maar breng het terug naar vier doseringen,

  Gebruik op de derde dag twee doseringen - een in de ochtend en een in de nacht.

  Ga daarna door met een dosering in de ochtend tot de ziekte is genezen.

  Bijkomende voordelen

  Niet alleen nuttig bij ziektes, zuiveringszout heeft een breed spectrum van gebruik, Het is ook goed voor:

  - Het oplossen van acne

  - Reiniging van het haar en het verwijderen van berg/schilvers

  - Ontgifting stralingsvergiftiging

  - Brandend maagzuur

  - Het reinigen van tanden

  - Insectenbeten

  - Het stimuleren van wasmiddel

  - Het verwijderen van vuil en gifrestanten van verse groenten en fruit

  - Huishoudelijke reiniging en ontgeuren

  - Ontstoppen riolering in combinatie met azijn

  Voor enkele euro centen per gebruik, is natriumbicarbonaat echt een economisch werkpaard, Gezien dat de gemiddelde conventionele behandeling van kanker kost meer kost dan € 350.000, biedt zuiveringszout een goedkope, veilige en effectief alternatief. Of u nu te kampen heeft met de dreiging van kanker, infectieziekten, acne of gewoon op zoek bent naar een milieuvriendelijk reinigingsmiddel, zuiveringszout is een natuurlijke kampioen.

  Bron: "Halt infectious disease, cancer and much more with $3 remedy"  Sunday, October 28, 2012 by: Carolanne Wright  Bijlagen:
  http://www.niburu.nl/gezondheid/hoe-vitamine-d-kanker-helpt-voorkomen.html   

  24-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
  Tags:kanker, maagzout, zuiveringszout infectieziekten
  21-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicaliën in vaccins
  Het moet ons dus toch niet verwonderen dat het wel eens verkeerd kan lopen met vaccins: http://www.niburu.nl/gezondheid/de-waarheid-over-msg-formaldehyde-en-kwik-in-vaccins-video.html

  21-11-2012, 17:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gifstoffen in kleding
  Niet kopen ... dan verdwijnt die troep vanzelf van de markt en redden we de plaatselijke bevolking van de problemen waarmee ze vroeg of laat zullen af te rekenen krijgen: http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=92579

  21-11-2012, 15:19 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is stevia en stevia
   Stevia mag van Europa als zoetmiddel gebruikt worden in sommige voedingsmiddelen (bvb. niet in koekjes, wat hier achter zit kan ik best vermoeden ... koekjeslobby wellicht; ik zie geen ander reden).  Maar er is inderdaad stevia en stevia.  
  Ik heb hier voor mij een busje met wit poeder waarop vermeld staat "Stevia".  Bij de samenstelling staat: >95% stevioglycosiden, wat mij gerust stelt.  Trouwens het poeder is bijzonder zoet en moet zeer voorzichtig gebruikt worden anders ... te zoet. 
  Een flesje van het merk "Stepa" "Stevia-Fluid Nova" met als ingrediënten: Stevioglycosiden, water, glycerol (http://www.food-info.net/nl/e/e422.htm), citric-acid (citroenzuur), potassium sorbat (kaliumsorbaat)as preservatives (bewaarmiddel).  Glycerol en kaliumsorbaat stellen mij minder gerust omdat die synthetisch kunnen zijn. 
  Ik heb aldus het meeste vertrouwen in mijn wit poeder.
  Daarnaast heb ik een redelijk grote doos staan van Pure Via (zeer verleidelijke naam) met erop vermeld "met plantenextracten van Stevia" eveneens een wit poeder maar veel minder zoet.  Als ik de samenstelling nader bekijk zie ik echter: "bulkmiddel: maltodextrine, zoetstof: steviol glycocides en natuurlijke aroma's.  Ik vond het al verdacht dat op de doos vermeld stond: 1 theelepel Pure Via geeft de zoetkracht van 1 theelepel suiker.  Als men kijkt op de sites van stevia zien we dat 1 eetlepel suiker overeenkomt met een snuifje stevia (zie addendum).  Eerlijk maar wel geen zuivere stevia en qua prijs niet ermee te vergelijken natuurlijk.  Echter de maltodextrine is spijtig genoeg niet zo onschuldig als wij denken (zie deze site: http://suikerwijzer.nl/alles-over-maltose-moutstroop/) en knaagt aan de goede eigenschappen van stevioglycosides.
  Ik heb hier ook Steviachocolade van Cavalier voor mij liggen.  Als ik aandachtig de ingrediëntenlijst lees zie ik als zoetstof naast stevioglycosiden toch weeral een ander zoetmiddel staan nl.erythritol (ze kunnen het toch niet laten) dat volgens deze site ook niet zo onschuldig is maar toch beter dan maltodextrine: http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?cod=423.
  Je ziet de fabrikanten hebben een markt gevonden en zijn toch weer al aan het manipuleren zodanig dat wij consument hier ook weer allert moeten zijn.  Ik heb hierin maar één raad ... koop de zuiver stevia, het zal dan nog zuiniger zijn in uw geldbeugel dan al die andere derivaatproducten.

  P.S. Waarschijnlijk zijn er nog veel voorbeelden maar ik heb het vermogen niet om heel de markt af te schuimen, dat moet Test Aankoop maar eens doen.  In elk geval is elk nieuw element hieromtrent zeer welkom en zet ik graag bij bovenstaande gegevens zodat wij elkaar in onze zoektocht kunnen helpen het kaf van het koren te scheiden.

  Addendum

  Verhouding van Stevia ten opzichte van suiker:  
  • 1 eetlepel suiker = 6 tot 9 druppels vloeibaar stevia-extract
  • 1 eetlepel suiker = 1 snuifje steviapoeder
  • 1 theelepel suiker = 2 tot 4 druppels vloeibaar stevia-extract
  • 1 theelepel steviapoeder = 2 eetlepels gemalen steviabladeren
  • 1 theelepel steviapoeder = 1 kop (=16 eetlepels) suiker (200gr)


  Bijlagen:
  http://suikerwijzer.nl/chocolade-met-stevia-in-plaats-van-suiker/   

  21-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:zoetmiddelen, stevia
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerderij van de toekomst
  Voor de kruidjes die de laatste les "Kruiden" op 't Wat in Westerlo bijwoonden, hierbij het filmpje waarnaar verwezen werd door onze lesgever Ivo .... prachtig: http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/europa/een-boerderij-voor-de-toekomst/

  21-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouw
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foei Universiteit
  Monsanto duikt overal op waar manipulatie en lobbywerk bij te pas komt.  Nu heeft ze ook de Universiteit van Wageningen in haar greep en ook meer en meer de beleidsmensen van Europa.  En of dat nog niet genoeg is: nu laat de Universiteit zich ook voor de melkkar spannen: http://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/universiteit-wageningen-loopjongen-van-de-agro-industrie-deel-i/ en http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/universiteit-wageningen-loopjongen-van-de-agro-industrie-deel-ii/ en http://www.visionair.nl/ideeen/ideeen1/universiteit-wageningen-loopjongen-van-de-agro-industrie-deel-iii/

  21-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:lobbywerk
  19-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccins
  Vaccins: de anti-lichamen theorie is onjuist.  Lees het in dit artikel van WanttoKnow.nlhttp://www.wanttoknow.nl/overige/vaccins-de-anti-lichamen-theorie-is-onjuist/

  19-11-2012, 09:19 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D nu nemen!
  Shocked Wie neemt nog geen vitamine D?

  De herfst is in 't land dus tijd om uw jaarlijkse kuur aan vitamine D te beginnen.
  Meer dan 8 op 10 Fransen lijden aan tekort aan vitamine D, dat wil zeggen dat ze minder dan 30 ng vitamine D per milliliter bloed hebben. 50% hebben zelfs nog minder dan 20 ng/ml.
  Een studie in de regio Rhone-Alpes en Gironde in Frankrijk tussen februari en april 2009 onder 281 mannen van 19 tot 59 jaar toonde aan dat 94% van hen een tekort aan vitamine D had, bij meer dan één op de vier (27%) er is een nog ernstiger tekort nl. minder dan 12 ng/ml!
  Vooral mensen ouder dan 70 jaar nemen 4 keer minder vitamine D op als jongeren, vanwege de veroudering van de huid. Een oudere persoon die weinig buitenkomt zal bijna automatisch een tekort hebben. Ook kinderen die weinig zonlicht zien hebben vaak een tekort. 

  Een tekort aan vitamine D kan de oorzaak zijn van verscheiden gezondheidsproblemen:
  • Risico op breuken (1);
  • Risico van bepaalde vormen van kanker (2);
  • Diabetes en de ziekte van Parkinson (3);
  • Risico op vroegtijdige dood (4);
  • Risico op griep (5);
  • Depressie (6).
  Al deze risico's kunnen eenvoudig worden verminderd: het is voldoende om het publiek te informeren dat iedereen vitamine D zou moeten nemen van oktober tot maart. Voor mij is het verzwijgen van dit probleem door de autoriteiten een schandaal voor de volksgezondheid: als ze de bevolking beter informeren, kunnen ze tientallen miljarden euro's per jaar besparen op de gezondheidsstelsels door de ziekten die zouden kunnen vermeden worden. Dergelijke informatiecampagne zou in de eerste plaats honderdduizenden mensen vrijwaren van zware behandelingen die duur en pijnlijk zijn, als ze al niet verminken, en van ziekten die gemakkelijk kunnen worden voorkomen met een voldoende gehalte aan vitamine D.

  De waarheid over vitamine D-pillen voorgeschreven door artsen

  In tegenstelling tot een wijdverspreide mening, hoeft u niet naar de arts voor uw vitamine D. Vitamine D ampullen voorgeschreven door de dokter en verkocht in de apotheek bevatten enorme doses van 100000, 200 000 internationale eenheden (IE) of meer.  Deze therapeutische doses dienen bij noodsituaties om duidelijke symptomen van een tekort aan te pakken. Dit komt neer op een maand onbeschermd zonnen te realiseren in een paar minuten.  Dit is niet alleen niet fysiologisch verantwoord omdat we maar telkens een beetje vitamine-D3 kunnen aanmaken wanneer we ons blootstellen aan zonlicht, maar het lichaam kan gewoon zulk een massale aanvoer van vitamine D niet opslaan.

  Natuurlijke manieren om voldoende vitamine D aan te maken.


  In principe wordt vitamine D op natuurlijke wijze door het lichaam aangemaakt onder invloed van UVB straling van de zon. Maar men moet dan wel dagelijks met ontbloot onbeschermd bovenlijf, gedurende ten minste 30 minuten rond de middag zonnen.
  Voor al degenen onder ons die leven in een kouder of regenachtig gebied of die werken in kantoren is het een onmogelijke uitdaging zeker van oktober tot maart.
  Het nemen van supplementen is noodzakelijk en het moet zelfs systematisch gebeuren bij mensen boven de 70 jaar want hun huid absorbeert 4 keer minder UVB dan anderen en is er dus ook veel minder synthese van deze vitamine.
  Maar zelfs als je jong bent en veel in de zon zit moet je er rekening mee houden dat de reserves die je opgeslagen hebt waarschijnlijk al opgebruikt zijn op dezelfde dag. Ons lichaam verbruikt 5.000 IE (internationale eenheden) per dag, bijna vijftig keer zoveel dan dat wij langs de voeding kunnen opnemen. Helaas kun je niet eens rekenen op voedsel verrijkt met vitamine D, met inbegrip van melk: het is een eenvoudige marketingtruc om te verkopen, met geen echt voordeel voor u. Voeding verrijkt met vitamine D zorgt voor slechts een klein deel van de officiële aanbevolen doses. In elk geval heeft het geen effect op de ziektes die kunnen worden vermeden met vitamine D.

  Welke hoeveelheid?

  Men moet minstens een gehalte hoger dan 30 ng/ ml in zijn bloedplasma hebben, de optimale hoeveelheid ligt tussen 30 en 60 ng/ml. (7)
  Als je geen tijd hebt voor een bloedonderzoek, heb je geen andere keuze dan de hoeveelheid vitamine D die je aanmaakt zelf te controleren.
  Bij kinderen gedurende de groei, inclusief adolescentie zijn de behoeften van 600 tot 1500 IE per dag. Dezelfde dosis wordt aanbevolen voor volwassenen. Echter boven 60 jaar hebben we meestal 1 000 tot 1 500 eenheden per dag nodig. (8)
  Deze toevoeging is essentieel vanwege de beperkte capaciteit van de huid tot synthetiseren vitamine D.
  Sedert 2007 raadt een Canadese vereniging voor zwangere en zogende vrouwen een orale inname aan van 2000 IE per dag.
  Voor een gezonde volwassenene, wordt een dagelijkse dosis van 600 tot 1500 IE extra vitamine D per dag aanbevolen, dat is geen probleem als je een supplement aankoopt dat goed gedoseerd is *
  Merk ook op dat u absoluut geen risico van vergiftiging loopt bij deze dosis volgens de wereldwijde specialist in vitamine D, Professor Holick, "het zou waarschijnlijk over 30 000 tot 50 0000 IE per dag moeten gaan over een zeer lange periode om het risico te lopen" aldus Holick.

  Onder welke vorm?

  Er zijn verschillende vormen van vitamine D in de handel. Maar slechts één is hetzelfde als de vitamine D geproduceerd door de huid nl. cholecalciferol.
  Deze blijkt een hogere biologische activiteit te hebben omdat men heeft vastgesteld dat bij een dosis van 50 000 IU het gehalte in het bloed na drie dagen nog steeds hoog blijft in tegenstelling met andere vormen zoals vitamine D2.
  Om de opname te vergemakkelijken, moet je uw vitamine D3 innemen met vet, dus in het midden van een maaltijd.
  Sommige fabrikanten verkopen vitamine D3 in vorm van olie wat wel handig is:
  • Je hebt een klein flesje speciaal ontworpen om te worden vervoerd zonder risico van breken, en je kan permanent in uw bureaulade, uw handtas, of zelfs in uw zak bewaren
  • Eén flesje is goed voor enkele maanden of naargelang de inhoud een volledig seizoen (oktober-maart), voor één persoon
  • Slechts één tot drie druppels direct op de tong, op elk moment van de dag (het heeft geen smaak, behalve misschien een lichte smaak van sinaasappel).
  • Het flesje is voorzien van een pipet waarmee u op eenvoudige wijze kunt doseren.
  • Je hoeft geen ampul te breken of tablet te slikken.
  N.v.d.v.: In België vindt men cholecalciferol onder die vorm o.a. onder de naam: NutriVit D3 liquid, Vitamine D3 MannaVital ...
  (De oorspronkelijke tekst verwijst naar merken uit Frankrijk)

  Merk op dat vitamine D3 experimenteel een krachtige remmer is van tumoren. Het kan kankercellen beïnvloeden om zich weer te gedragen als normale cellen.
  Het bevordert de zgn. celzelfmoord en vertraagt uitzaaïng. (9)
  Vitamine D3 bestaat natuurlijk ook onder andere vormen in de apotheek. Aan u de keuze.

  PS: Houd er rekening mee dat het nemen van vitamine D het risico op griep vermindert.
  Bij ons komt influenza vooral voor van oktober tot maart, terwijl in het zuidelijk halfrond, het gebeurt van april tot september. Als je kijkt naar de gegevens over influenza-epidemieën in de Verenigde Staten en Frankrijk 1972-2008, zien we dat de piek van de epidemie éénmaal plaatsvond in november, vier maal in december, vijf maal in januari, twaalf keer in februari en vier keer in maart.
  Deze uitbraken vallen inderdaad samen met de laagste vitamine D-spiegel bij de bevolking tijdens deze periodes.

  Ref: Lettre "Santé Nature Innovation" France Vertaald uit het Frans: "Qui n'a pas encore sa vitamine D?!" van Jean-Marc Dupuis

  Bronnen :
  (1) Heike A. Prevention of Nonvertebral Fractures With Oral Vitamin D and Dose Dependency. Arch Intern Med. 2009;169(6):551-561.
  (2) Cancer Lett 2003 ; 192 : 145-149. J Natl Cancer Inst 2005 ; 97(3) : 199-209.
  (3) Sur le diabète : Anastassios  G. Pittas, Jason Nelson, Joanna Mitri, William Hillmann, Cheryl Garganta, David Nathan, Frank Hu, Bess Dawson-Hughes ; Vitamin D Status and Progression to Diabetes in Patients at Risk for Diabetes : An Ancillary Analysis in the Diabetes Prevention Program Randomized Controlled Trial. American Diabetes Association, 71st Scientific Sessions.Sur la maladie de Parkinson : Marian L. Evatt ; Mahlon R. DeLong ; Meena Kumari ; Peggy Auinger ; Michael P. McDermott ; vin Tangpricha ; High Prevalence of Hypovitaminosis D Status in Patients With Early Parkinson Disease. Arch Neurol, Mar 2011;68:314-319.
  (4) Gillie O. Scotland's health deficit : An explanation and a plan. London : Health Research Forum Publishing, 2008.
  (5) Urashima M, Segawa T, Okazaki M, Kurihara M, Wada Y, Ida H. Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr 2010;91:1255-60.
  (6) Bertone-Johnson ER, Powers DI, Spangler L, Brunner RL, Michael YL, Larson JC, Millen AE, Bueche MN, Salmoirago-Blotcher E, Liu S, Wassertheil-Smoller S, Ockene JK, Ockene I, Manson JE ; Vitamin D intake from foods and supplements and depressive symptoms in a diverse population of older women. Am J Clin Nutr. 2011 Aug 24.
  (7) Taux recommandés par LaNutrition.fr
  (8) Actu-match | mardi 31 juillet 2012
  (9) Dossier spécial vitamine D, automne 2012, Lanutrition.fr
  ***
  Met goedkeuring van de bron na vermelding van onderstaande verwijzing:

  Cet article vous a plu? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres Santé & Nutrition.  C'est gratuit.  Cliquez ici pour vous inscrire: http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/

  Bovenstaande tekst is uitsluitend voor informatieve doeleinden en kan niet worden beschouwd als gepersonaliseerd medisch advies. Geen behandeling mag worden verricht uitsluitend gebaseerd op de inhoud van dit artikel, en het wordt ten zeerste aanbevolen dat de lezer gezondheidswerkers, naar behoren geregistreerd bij de gezondheidsautoriteiten voor alle aangelegenheden met betrekking tot zijn (haar) gezondheid en welzijn, te raadplegen.

  De oorspronkelijke schrijver is niet een erkende medische hulpverlener, oefent geen geneeskunde uit of welk ander professioneel therapeutisch beroep en stelt zich in geen enkel geval tussen de relatie van arts en patiënt.

  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.


  19-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamines, D3
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup
  Sad Dit spul wordt ook nog bij ons verkocht.  Laten staan en dan verdwijnt het vanzelf uit de handel.  Hierbij het artikel over dit vergif waarvan velen denken dat het onschuldig is: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/nederlandgifvrij-nl-help-ze-een-handje/

  19-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouw, bestrijdingsmiddelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO,s
  Dat genetisch gemanipuleer niet toegelaten is in de biologische teelt wisten wij al.  Hierbij nog maar eens een artikel over het gesjoemel en doofpot operatie in  de GGO-middens die voor niets stilstaan om deze voedingsmiddelen in ons strot te duwen.  En ... Europa is aan het zwichten voor de lobby.   Wij moeten op ons tellen letten en goed kijken naar de producten die wij kopen.  Ik heb maar één raad ... wil je GGO's vermijden kies dan voor producten uit de biologische teelt. Voor het artikel dat het gesjoemel illustreert klik je op: http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/het-verhaal-van-dr-arpad-pusztai/

  19-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GGO's, landbouw
  17-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UVB-lamp voor vitamine D aanvoer.
  Shocked Men schat dat 50% van de bevolking vooral in de winter een tekort heeft aan vitamine D waardoor minder weerstand en de gekende winterkwalen.  Dit artikel geeft een duidelijke uitleg over de aankoop en gebruik van een UVB-lamp waarmee vitamine D langs de huid wordt aangemaakt.  Op je gezondheid.http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp

  17-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
  Tags:vitamines, D3, weerstand
  16-11-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterkou ... eet je warm
  Smile http://missnatural.nl/verwarmend-voedsel-voor-de-winter/

  16-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voeding
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!