Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
Dit artikel kan ik niemand ontzeggen. Maagzout dat kanker geneest. Het is niet zomaar een verzinsel. Verschillende studies van gerenomeerde hoogleraars verwijzen in die richting. Als je het Engels een beetje beheerst raad ik u over dit onderwerp volgend boek van 250 blz. aan: Sodium Bicarbonate Rich Man's Poor Man's Cancer Treatment van Marc Sirius, Ac., OMD. In dit boek wordt duidelijk het principe van werking uitgelegd en ook waarom dit zeer goedkoop middel niet mag bekend geraken in de medische wereld (alhoewel) ... de farmacielobby weet je wel.
STOP INFECTIEZIEKTEN, KANKER EN NOG VEEL MEER
Door Carolanne Wright Gastschrijver voor Wake Up World
Bak soda (natriumbicarbonaat / zuiveringszout) is een bijzonder natuurlijk geneesmiddel. Dit voordelig en gezond poeder heeft een breed scala van genezings mogelijkheden: acne, kanker, verkoudheid, griep, maagzuur - de lijst gaat maar door. En vergeet niet al die geweldige toepassingen rond het huis. Geprijsd rond de 2 per 50 gram, zou zuiveringszout wel eens het gemakkelijk verkrijgbare en kosten-besparende wonder kunnen zijn waar iedereen naar op zoek is.
Het verband tussen schimmel en kanker
Het baanbrekende werk van Mark Sircus, Ac, OMD en Dr Simonchini, een oncoloog in Rome, Italië, heeft het enorme potentieel aangetoond van natriumbicarbonaat. Dr Simonchini heeft oorspronkelijk de verbinding tussen schimmelinfecties en kankerproliferatie gemaakt. Hij realiseerde zich dat wanneer een tumor werd gespoeld met zuiveringszout (dat is anti-schimmel), die kromp en volledig verdween binnen enkele dagen. Mark Sircus ging met dit idee een stap verder, in de overtuiging dat zuiveringszout ook kan worden ingenomen met opmerkelijke resultaten. Sircus vindt dat kanker een complexe ziekte is en dat genezing verder gaat dan alleen gericht op de tumor - het lichaam heeft het nodig om in harmonie te worden gebracht met ademhalingstechnieken, beweging, blootstelling aan de zon en massage, samen met bicarbonaat therapie. Een treffend voorbeeld van het succes is Vernon Johnston die prostaatkanker stadium IV heeft genezen met dit protocol.
Bescherming tegen verkoudheid en griep
Kanker is niet de enige aandoening die wordt genezen door zuiveringszout. Besmettelijke ziekten zoals verkoudheid en griep reageren ook goed natriumbicarbonaat, In 1922 werd een klein boekje gepubliceerd wat de heilzame werking van dit eenvoudige poeder roemde. Edward R. Hays, MD zei in de tijd:
Terwijl "In 1918 en 1919, door de US Public Health Service werd gestreden tegen de 'griep' werd onder mijn aandacht gebracht dat zelden iemand, die grondig alkalisch werd gemaakt met natriumbicarbonaat de ziekte heeft opgelopen, en degenen die wel contact hadden met de ziekte, en vroegtijdig alkaliniseerden , kregen allemaal slechts milde aanvallen. Ik heb sinds die tijd alle gevallen van 'Koude' Griep en LaGrippe behandeld door eerst een royale doses natrium bicarbonaat te geven, en in vele, vele gevallen waren binnen 36 uur de symptomen volledig geweken. "
Aanbevolen dosering voor verkoudheid en griep:
Op de eerste dag, gebruik in totaal zes doseringen van een halve theelepel zuiveringszout in een kopje water, Neem om de twee uur.
Doe hetzelfde protocol op de tweede dag, maar breng het terug naar vier doseringen,
Gebruik op de derde dag twee doseringen - een in de ochtend en een in de nacht.
Ga daarna door met een dosering in de ochtend tot de ziekte is genezen.
Bijkomende voordelen
Niet alleen nuttig bij ziektes, zuiveringszout heeft een breed spectrum van gebruik, Het is ook goed voor:
- Het oplossen van acne
- Reiniging van het haar en het verwijderen van berg/schilvers
- Ontgifting stralingsvergiftiging
- Brandend maagzuur
- Het reinigen van tanden
- Insectenbeten
- Het stimuleren van wasmiddel
- Het verwijderen van vuil en gifrestanten van verse groenten en fruit
- Huishoudelijke reiniging en ontgeuren
- Ontstoppen riolering in combinatie met azijn
Voor enkele euro centen per gebruik, is natriumbicarbonaat echt een economisch werkpaard, Gezien dat de gemiddelde conventionele behandeling van kanker kost meer kost dan 350.000, biedt zuiveringszout een goedkope, veilige en effectief alternatief. Of u nu te kampen heeft met de dreiging van kanker, infectieziekten, acne of gewoon op zoek bent naar een milieuvriendelijk reinigingsmiddel, zuiveringszout is een natuurlijke kampioen.
Bron: "Halt infectious disease, cancer and much more with $3 remedy" Sunday, October 28, 2012 by: Carolanne Wright
Niet kopen ... dan verdwijnt die troep vanzelf van de markt en redden we de plaatselijke bevolking van de problemen waarmee ze vroeg of laat zullen af te rekenen krijgen: http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=92579
Stevia mag van Europa als zoetmiddel gebruikt worden in sommige voedingsmiddelen (bvb. niet in koekjes, wat hier achter zit kan ik best vermoeden ... koekjeslobby wellicht; ik zie geen ander reden). Maar er is inderdaad stevia en stevia. Ik heb hier voor mij een busje met wit poeder waarop vermeld staat "Stevia". Bij de samenstelling staat: >95% stevioglycosiden, wat mij gerust stelt. Trouwens het poeder is bijzonder zoet en moet zeer voorzichtig gebruikt worden anders ... te zoet. Een flesje van het merk "Stepa" "Stevia-Fluid Nova" met als ingrediënten: Stevioglycosiden, water, glycerol (http://www.food-info.net/nl/e/e422.htm), citric-acid (citroenzuur), potassium sorbat (kaliumsorbaat)as preservatives (bewaarmiddel). Glycerol en kaliumsorbaat stellen mij minder gerust omdat die synthetisch kunnen zijn. Ik heb aldus het meeste vertrouwen in mijn wit poeder. Daarnaast heb ik een redelijk grote doos staan van Pure Via (zeer verleidelijke naam) met erop vermeld "met plantenextracten van Stevia" eveneens een wit poeder maar veel minder zoet. Als ik de samenstelling nader bekijk zie ik echter: "bulkmiddel: maltodextrine, zoetstof: steviol glycocides en natuurlijke aroma's. Ik vond het al verdacht dat op de doos vermeld stond: 1 theelepel Pure Via geeft de zoetkracht van 1 theelepel suiker. Als men kijkt op de sites van stevia zien we dat 1 eetlepel suiker overeenkomt met een snuifje stevia (zie addendum). Eerlijk maar wel geen zuivere stevia en qua prijs niet ermee te vergelijken natuurlijk. Echter de maltodextrine is spijtig genoeg niet zo onschuldig als wij denken (zie deze site: http://suikerwijzer.nl/alles-over-maltose-moutstroop/) en knaagt aan de goede eigenschappen van stevioglycosides. Ik heb hier ook Steviachocolade van Cavalier voor mij liggen. Als ik aandachtig de ingrediëntenlijst lees zie ik als zoetstof naast stevioglycosiden toch weeral een ander zoetmiddel staan nl.erythritol (ze kunnen het toch niet laten) dat volgens deze site ook niet zo onschuldig is maar toch beter dan maltodextrine: http://www.natuurdietisten.nl/news_article.php?cod=423. Je ziet de fabrikanten hebben een markt gevonden en zijn toch weer al aan het manipuleren zodanig dat wij consument hier ook weer allert moeten zijn. Ik heb hierin maar één raad ... koop de zuiver stevia, het zal dan nog zuiniger zijn in uw geldbeugel dan al die andere derivaatproducten.
P.S. Waarschijnlijk zijn er nog veel voorbeelden maar ik heb het vermogen niet om heel de markt af te schuimen, dat moet Test Aankoop maar eens doen. In elk geval is elk nieuw element hieromtrent zeer welkom en zet ik graag bij bovenstaande gegevens zodat wij elkaar in onze zoektocht kunnen helpen het kaf van het koren te scheiden.
Addendum
Verhouding van Stevia ten opzichte van suiker:
1 eetlepel suiker = 6 tot 9 druppels vloeibaar stevia-extract
1 eetlepel suiker = 1 snuifje steviapoeder
1 theelepel suiker = 2 tot 4 druppels vloeibaar stevia-extract
De herfst is in 't land dus tijd om uw
jaarlijkse kuur aan vitamine D te beginnen. Meer dan 8 op 10 Fransen lijden aan
tekort aan vitamine D, dat wil zeggen dat ze minder dan 30 ng
vitamine D per milliliter bloed hebben. 50% hebben zelfs nog minder
dan 20 ng/ml. Een studie in de regio Rhone-Alpes en
Gironde in Frankrijk tussen februari en april 2009 onder 281 mannen
van 19 tot 59 jaar toonde aan dat 94% van hen een tekort aan vitamine
D had, bij meer dan één op de vier (27%) er is een nog ernstiger
tekort nl. minder dan 12 ng/ml! Vooral mensen ouder dan 70 jaar nemen 4
keer minder vitamine D op als jongeren, vanwege de veroudering van
de huid. Een oudere persoon die weinig buitenkomt zal bijna
automatisch een tekort hebben. Ook kinderen die weinig zonlicht
zien hebben vaak een tekort.
Een tekort aan vitamine D kan de
oorzaak zijn van verscheiden gezondheidsproblemen:
Risico op breuken (1);
Risico van bepaalde vormen van
kanker (2);
Diabetes en de ziekte van
Parkinson (3);
Risico op vroegtijdige dood (4);
Risico op griep (5);
Depressie (6).
Al deze risico's kunnen eenvoudig
worden verminderd: het is voldoende om het publiek te informeren dat
iedereen vitamine D zou moeten nemen van oktober tot maart. Voor mij
is het verzwijgen van dit probleem door de autoriteiten een schandaal
voor de volksgezondheid: als ze de bevolking beter informeren, kunnen
ze tientallen miljarden euro's per jaar besparen op de
gezondheidsstelsels door de ziekten die zouden kunnen vermeden
worden. Dergelijke informatiecampagne zou in de
eerste plaats honderdduizenden mensen vrijwaren van zware
behandelingen die duur en pijnlijk zijn, als ze al niet verminken, en
van ziekten die gemakkelijk kunnen worden voorkomen met een voldoende
gehalte aan vitamine D.
De waarheid over vitamine D-pillen
voorgeschreven door artsen
In tegenstelling tot een wijdverspreide
mening, hoeft u niet naar de arts voor uw vitamine D. Vitamine D ampullen voorgeschreven door
de dokter en verkocht in de apotheek bevatten enorme doses van
100000, 200 000 internationale eenheden (IE) of meer. Deze therapeutische doses dienen bij
noodsituaties om duidelijke symptomen van een tekort aan te pakken. Dit komt neer op een maand onbeschermd
zonnen te realiseren in een paar minuten. Dit is niet alleen niet fysiologisch
verantwoord omdat we maar telkens een beetje vitamine-D3 kunnen aanmaken wanneer
we ons blootstellen aan zonlicht, maar het lichaam kan gewoon zulk
een massale aanvoer van vitamine D niet opslaan.
Natuurlijke manieren om voldoende
vitamine D aan te maken.
In principe wordt vitamine D op natuurlijke wijze door
het lichaam aangemaakt onder invloed van UVB straling van de zon.
Maar men moet dan wel dagelijks met ontbloot onbeschermd bovenlijf,
gedurende ten minste 30 minuten rond de middag zonnen.
Voor al degenen onder ons die leven in een kouder of
regenachtig gebied of die werken in kantoren is het een onmogelijke
uitdaging zeker van oktober tot maart. Het nemen van supplementen is
noodzakelijk en het moet zelfs systematisch gebeuren bij mensen boven
de 70 jaar want hun huid absorbeert 4 keer minder UVB dan anderen en
is er dus ook veel minder synthese van deze vitamine.
Maar zelfs als je jong bent en veel in de zon zit moet
je er rekening mee houden dat de reserves die je opgeslagen hebt
waarschijnlijk al opgebruikt zijn op dezelfde dag. Ons lichaam
verbruikt 5.000 IE (internationale eenheden) per dag, bijna vijftig
keer zoveel dan dat wij langs de voeding kunnen opnemen.
Helaas kun je niet eens rekenen op voedsel verrijkt met
vitamine D, met inbegrip van melk: het is een eenvoudige
marketingtruc om te verkopen, met geen echt voordeel voor u. Voeding
verrijkt met vitamine D zorgt voor slechts een klein deel van de
officiële aanbevolen doses. In elk geval heeft het geen effect op de
ziektes die kunnen worden vermeden met vitamine D.
Welke
hoeveelheid?
Men moet minstens een gehalte hoger dan 30 ng/ ml in
zijn bloedplasma hebben, de optimale hoeveelheid ligt tussen 30 en
60 ng/ml. (7) Als je geen tijd hebt voor een bloedonderzoek, heb je
geen andere keuze dan de hoeveelheid vitamine D die je aanmaakt zelf te
controleren. Bij kinderen gedurende de groei, inclusief adolescentie
zijn de behoeften van 600 tot 1500 IE per dag. Dezelfde dosis wordt
aanbevolen voor volwassenen.
Echter boven 60 jaar hebben we meestal 1 000 tot 1 500
eenheden per dag nodig. (8)
Deze toevoeging is essentieel vanwege de beperkte
capaciteit van de huid tot synthetiseren vitamine D.
Sedert 2007 raadt een Canadese vereniging voor zwangere
en zogende vrouwen een orale inname aan van 2000 IE per
dag.
Voor
een gezonde volwassenene, wordt een dagelijkse dosis van 600 tot 1500
IE extra vitamine D per dag aanbevolen, dat is geen probleem als je
een supplement aankoopt dat goed gedoseerd is *
Merk
ook op dat u absoluut geen risico van vergiftiging loopt bij deze
dosis volgens de wereldwijde specialist in vitamine D, Professor
Holick, "het zou waarschijnlijk over 30 000 tot 50 0000 IE per
dag moeten gaan over een zeer lange periode om het risico te lopen"
aldus Holick.
Onder
welke vorm?
Er
zijn verschillende vormen van vitamine D in de handel. Maar slechts één is hetzelfde als de vitamine D geproduceerd door de huid nl.
cholecalciferol.
Deze
blijkt een hogere biologische activiteit te hebben omdat men heeft
vastgesteld dat bij een dosis van 50 000 IU het gehalte in het bloed
na drie dagen nog steeds hoog blijft in tegenstelling met andere
vormen zoals vitamine D2. Om
de opname te vergemakkelijken, moet je uw vitamine D3 innemen met
vet, dus in het midden van een maaltijd. Sommige
fabrikanten verkopen vitamine D3 in vorm van olie
wat wel handig is:
Je
hebt een klein flesje speciaal ontworpen om te worden vervoerd
zonder risico van breken, en je kan permanent in uw bureaulade, uw
handtas, of zelfs in uw zak bewaren
Eén
flesje is goed voor enkele maanden of naargelang de inhoud een
volledig seizoen (oktober-maart), voor één persoon
Slechts één tot drie druppels direct op de tong, op elk moment van de dag
(het heeft geen smaak, behalve misschien een lichte smaak van
sinaasappel).
Het
flesje is voorzien van een pipet waarmee u op eenvoudige wijze kunt
doseren.
Je
hoeft geen ampul te breken of tablet te slikken.
N.v.d.v.:
In België vindt men cholecalciferol onder die vorm o.a. onder de
naam: NutriVit D3 liquid, Vitamine D3 MannaVital ... (De oorspronkelijke tekst verwijst naar merken uit Frankrijk)
Merk
op dat vitamine D3 experimenteel een krachtige remmer is van tumoren.
Het kan kankercellen beïnvloeden om zich weer te gedragen als
normale cellen. Het bevordert de zgn. celzelfmoord en vertraagt uitzaaïng. (9) Vitamine
D3 bestaat natuurlijk ook onder andere vormen in de apotheek. Aan u
de keuze.
PS:
Houd er rekening mee dat het nemen van vitamine D het risico op griep
vermindert.
Bij
ons komt influenza vooral voor van oktober tot maart, terwijl in het
zuidelijk halfrond, het gebeurt van april tot september. Als je kijkt
naar de gegevens over influenza-epidemieën in de Verenigde Staten en
Frankrijk 1972-2008, zien we dat de piek van de epidemie éénmaal
plaatsvond in november, vier maal in december, vijf maal in januari,
twaalf keer in februari en vier keer in maart.
Deze
uitbraken vallen inderdaad samen met de laagste vitamine D-spiegel
bij de bevolking tijdens deze periodes.
Ref:
Lettre "Santé Nature Innovation" FranceVertaald
uit het Frans: "Qui n'a pas encore sa vitamine D?!" van Jean-Marc
Dupuis
Bronnen : (1)
Heike A. Prevention of Nonvertebral Fractures With Oral Vitamin D and
Dose Dependency. Arch Intern Med. 2009;169(6):551-561. (2)
Cancer Lett 2003 ; 192 : 145-149. J Natl Cancer Inst 2005 ;
97(3) : 199-209. (3)
Sur le diabète : Anastassios G. Pittas, Jason Nelson,
Joanna Mitri, William Hillmann, Cheryl Garganta, David Nathan, Frank
Hu, Bess Dawson-Hughes ; Vitamin D Status and Progression to
Diabetes in Patients at Risk for Diabetes : An Ancillary
Analysis in the Diabetes Prevention Program Randomized Controlled
Trial. American Diabetes Association, 71st Scientific Sessions.Sur
la maladie de Parkinson : Marian L. Evatt ; Mahlon R.
DeLong ; Meena Kumari ; Peggy Auinger ; Michael P.
McDermott ; vin Tangpricha ; High Prevalence of
Hypovitaminosis D Status in Patients With Early Parkinson Disease.
Arch Neurol, Mar 2011;68:314-319. (4)
Gillie O. Scotland's health deficit : An explanation and a plan.
London : Health Research Forum Publishing, 2008. (5)
Urashima M, Segawa T, Okazaki M, Kurihara M, Wada Y, Ida H.
Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal
influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr 2010;91:1255-60. (6)
Bertone-Johnson ER, Powers DI, Spangler L, Brunner RL, Michael YL,
Larson JC, Millen AE, Bueche MN, Salmoirago-Blotcher E, Liu S,
Wassertheil-Smoller S, Ockene JK, Ockene I, Manson JE ; Vitamin
D intake from foods and supplements and depressive symptoms in a
diverse population of older women. Am J Clin Nutr. 2011 Aug 24. (7)
Taux recommandés par LaNutrition.fr (8)
Actu-match | mardi 31 juillet 2012 (9)
Dossier spécial vitamine D, automne 2012, Lanutrition.fr
*** Met goedkeuring van de bron na vermelding van onderstaande verwijzing:
Cet article vous a plu? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres Santé & Nutrition. C'est gratuit. Cliquez ici pour vous inscrire: http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/
Bovenstaande tekst is uitsluitend voor
informatieve doeleinden en kan niet worden beschouwd als
gepersonaliseerd medisch advies. Geen behandeling mag worden verricht
uitsluitend gebaseerd op de inhoud van dit artikel, en het wordt ten
zeerste aanbevolen dat de lezer gezondheidswerkers, naar behoren
geregistreerd bij de gezondheidsautoriteiten voor alle
aangelegenheden met betrekking tot zijn (haar) gezondheid en welzijn,
te raadplegen.
De oorspronkelijke schrijver is niet een erkende
medische hulpverlener, oefent geen geneeskunde uit of welk ander
professioneel therapeutisch beroep en stelt zich in geen enkel geval
tussen de relatie van arts en patiënt.
Geen enkele informatie op deze blog is
bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een
ziekte.
Dat genetisch gemanipuleer niet toegelaten is in de biologische teelt wisten wij al. Hierbij nog maar eens een artikel over het gesjoemel en doofpot operatie in de GGO-middens die voor niets stilstaan om deze voedingsmiddelen in ons strot te duwen. En ... Europa is aan het zwichten voor de lobby. Wij moeten op ons tellen letten en goed kijken naar de producten die wij kopen. Ik heb maar één raad ... wil je GGO's vermijden kies dan voor producten uit de biologische teelt. Voor het artikel dat het gesjoemel illustreert klik je op: http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/het-verhaal-van-dr-arpad-pusztai/
Men schat dat 50% van de bevolking vooral in de winter een tekort heeft aan vitamine D waardoor minder weerstand en de gekende winterkwalen. Dit artikel geeft een duidelijke uitleg over de aankoop en gebruik van een UVB-lamp waarmee vitamine D langs de huid wordt aangemaakt. Op je gezondheid.http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp