Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccins
    Vaccins: de anti-lichamen theorie is onjuist.  Lees het in dit artikel van WanttoKnow.nlhttp://www.wanttoknow.nl/overige/vaccins-de-anti-lichamen-theorie-is-onjuist/

    19-11-2012, 09:19 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D nu nemen!
    Shocked Wie neemt nog geen vitamine D?

    De herfst is in 't land dus tijd om uw jaarlijkse kuur aan vitamine D te beginnen.
    Meer dan 8 op 10 Fransen lijden aan tekort aan vitamine D, dat wil zeggen dat ze minder dan 30 ng vitamine D per milliliter bloed hebben. 50% hebben zelfs nog minder dan 20 ng/ml.
    Een studie in de regio Rhone-Alpes en Gironde in Frankrijk tussen februari en april 2009 onder 281 mannen van 19 tot 59 jaar toonde aan dat 94% van hen een tekort aan vitamine D had, bij meer dan één op de vier (27%) er is een nog ernstiger tekort nl. minder dan 12 ng/ml!
    Vooral mensen ouder dan 70 jaar nemen 4 keer minder vitamine D op als jongeren, vanwege de veroudering van de huid. Een oudere persoon die weinig buitenkomt zal bijna automatisch een tekort hebben. Ook kinderen die weinig zonlicht zien hebben vaak een tekort. 

    Een tekort aan vitamine D kan de oorzaak zijn van verscheiden gezondheidsproblemen:
    • Risico op breuken (1);
    • Risico van bepaalde vormen van kanker (2);
    • Diabetes en de ziekte van Parkinson (3);
    • Risico op vroegtijdige dood (4);
    • Risico op griep (5);
    • Depressie (6).
    Al deze risico's kunnen eenvoudig worden verminderd: het is voldoende om het publiek te informeren dat iedereen vitamine D zou moeten nemen van oktober tot maart. Voor mij is het verzwijgen van dit probleem door de autoriteiten een schandaal voor de volksgezondheid: als ze de bevolking beter informeren, kunnen ze tientallen miljarden euro's per jaar besparen op de gezondheidsstelsels door de ziekten die zouden kunnen vermeden worden. Dergelijke informatiecampagne zou in de eerste plaats honderdduizenden mensen vrijwaren van zware behandelingen die duur en pijnlijk zijn, als ze al niet verminken, en van ziekten die gemakkelijk kunnen worden voorkomen met een voldoende gehalte aan vitamine D.

    De waarheid over vitamine D-pillen voorgeschreven door artsen

    In tegenstelling tot een wijdverspreide mening, hoeft u niet naar de arts voor uw vitamine D. Vitamine D ampullen voorgeschreven door de dokter en verkocht in de apotheek bevatten enorme doses van 100000, 200 000 internationale eenheden (IE) of meer.  Deze therapeutische doses dienen bij noodsituaties om duidelijke symptomen van een tekort aan te pakken. Dit komt neer op een maand onbeschermd zonnen te realiseren in een paar minuten.  Dit is niet alleen niet fysiologisch verantwoord omdat we maar telkens een beetje vitamine-D3 kunnen aanmaken wanneer we ons blootstellen aan zonlicht, maar het lichaam kan gewoon zulk een massale aanvoer van vitamine D niet opslaan.

    Natuurlijke manieren om voldoende vitamine D aan te maken.


    In principe wordt vitamine D op natuurlijke wijze door het lichaam aangemaakt onder invloed van UVB straling van de zon. Maar men moet dan wel dagelijks met ontbloot onbeschermd bovenlijf, gedurende ten minste 30 minuten rond de middag zonnen.
    Voor al degenen onder ons die leven in een kouder of regenachtig gebied of die werken in kantoren is het een onmogelijke uitdaging zeker van oktober tot maart.
    Het nemen van supplementen is noodzakelijk en het moet zelfs systematisch gebeuren bij mensen boven de 70 jaar want hun huid absorbeert 4 keer minder UVB dan anderen en is er dus ook veel minder synthese van deze vitamine.
    Maar zelfs als je jong bent en veel in de zon zit moet je er rekening mee houden dat de reserves die je opgeslagen hebt waarschijnlijk al opgebruikt zijn op dezelfde dag. Ons lichaam verbruikt 5.000 IE (internationale eenheden) per dag, bijna vijftig keer zoveel dan dat wij langs de voeding kunnen opnemen. Helaas kun je niet eens rekenen op voedsel verrijkt met vitamine D, met inbegrip van melk: het is een eenvoudige marketingtruc om te verkopen, met geen echt voordeel voor u. Voeding verrijkt met vitamine D zorgt voor slechts een klein deel van de officiële aanbevolen doses. In elk geval heeft het geen effect op de ziektes die kunnen worden vermeden met vitamine D.

    Welke hoeveelheid?

    Men moet minstens een gehalte hoger dan 30 ng/ ml in zijn bloedplasma hebben, de optimale hoeveelheid ligt tussen 30 en 60 ng/ml. (7)
    Als je geen tijd hebt voor een bloedonderzoek, heb je geen andere keuze dan de hoeveelheid vitamine D die je aanmaakt zelf te controleren.
    Bij kinderen gedurende de groei, inclusief adolescentie zijn de behoeften van 600 tot 1500 IE per dag. Dezelfde dosis wordt aanbevolen voor volwassenen. Echter boven 60 jaar hebben we meestal 1 000 tot 1 500 eenheden per dag nodig. (8)
    Deze toevoeging is essentieel vanwege de beperkte capaciteit van de huid tot synthetiseren vitamine D.
    Sedert 2007 raadt een Canadese vereniging voor zwangere en zogende vrouwen een orale inname aan van 2000 IE per dag.
    Voor een gezonde volwassenene, wordt een dagelijkse dosis van 600 tot 1500 IE extra vitamine D per dag aanbevolen, dat is geen probleem als je een supplement aankoopt dat goed gedoseerd is *
    Merk ook op dat u absoluut geen risico van vergiftiging loopt bij deze dosis volgens de wereldwijde specialist in vitamine D, Professor Holick, "het zou waarschijnlijk over 30 000 tot 50 0000 IE per dag moeten gaan over een zeer lange periode om het risico te lopen" aldus Holick.

    Onder welke vorm?

    Er zijn verschillende vormen van vitamine D in de handel. Maar slechts één is hetzelfde als de vitamine D geproduceerd door de huid nl. cholecalciferol.
    Deze blijkt een hogere biologische activiteit te hebben omdat men heeft vastgesteld dat bij een dosis van 50 000 IU het gehalte in het bloed na drie dagen nog steeds hoog blijft in tegenstelling met andere vormen zoals vitamine D2.
    Om de opname te vergemakkelijken, moet je uw vitamine D3 innemen met vet, dus in het midden van een maaltijd.
    Sommige fabrikanten verkopen vitamine D3 in vorm van olie wat wel handig is:
    • Je hebt een klein flesje speciaal ontworpen om te worden vervoerd zonder risico van breken, en je kan permanent in uw bureaulade, uw handtas, of zelfs in uw zak bewaren
    • Eén flesje is goed voor enkele maanden of naargelang de inhoud een volledig seizoen (oktober-maart), voor één persoon
    • Slechts één tot drie druppels direct op de tong, op elk moment van de dag (het heeft geen smaak, behalve misschien een lichte smaak van sinaasappel).
    • Het flesje is voorzien van een pipet waarmee u op eenvoudige wijze kunt doseren.
    • Je hoeft geen ampul te breken of tablet te slikken.
    N.v.d.v.: In België vindt men cholecalciferol onder die vorm o.a. onder de naam: NutriVit D3 liquid, Vitamine D3 MannaVital ...
    (De oorspronkelijke tekst verwijst naar merken uit Frankrijk)

    Merk op dat vitamine D3 experimenteel een krachtige remmer is van tumoren. Het kan kankercellen beïnvloeden om zich weer te gedragen als normale cellen.
    Het bevordert de zgn. celzelfmoord en vertraagt uitzaaïng. (9)
    Vitamine D3 bestaat natuurlijk ook onder andere vormen in de apotheek. Aan u de keuze.

    PS: Houd er rekening mee dat het nemen van vitamine D het risico op griep vermindert.
    Bij ons komt influenza vooral voor van oktober tot maart, terwijl in het zuidelijk halfrond, het gebeurt van april tot september. Als je kijkt naar de gegevens over influenza-epidemieën in de Verenigde Staten en Frankrijk 1972-2008, zien we dat de piek van de epidemie éénmaal plaatsvond in november, vier maal in december, vijf maal in januari, twaalf keer in februari en vier keer in maart.
    Deze uitbraken vallen inderdaad samen met de laagste vitamine D-spiegel bij de bevolking tijdens deze periodes.

    Ref: Lettre "Santé Nature Innovation" France Vertaald uit het Frans: "Qui n'a pas encore sa vitamine D?!" van Jean-Marc Dupuis

    Bronnen :
    (1) Heike A. Prevention of Nonvertebral Fractures With Oral Vitamin D and Dose Dependency. Arch Intern Med. 2009;169(6):551-561.
    (2) Cancer Lett 2003 ; 192 : 145-149. J Natl Cancer Inst 2005 ; 97(3) : 199-209.
    (3) Sur le diabète : Anastassios  G. Pittas, Jason Nelson, Joanna Mitri, William Hillmann, Cheryl Garganta, David Nathan, Frank Hu, Bess Dawson-Hughes ; Vitamin D Status and Progression to Diabetes in Patients at Risk for Diabetes : An Ancillary Analysis in the Diabetes Prevention Program Randomized Controlled Trial. American Diabetes Association, 71st Scientific Sessions.Sur la maladie de Parkinson : Marian L. Evatt ; Mahlon R. DeLong ; Meena Kumari ; Peggy Auinger ; Michael P. McDermott ; vin Tangpricha ; High Prevalence of Hypovitaminosis D Status in Patients With Early Parkinson Disease. Arch Neurol, Mar 2011;68:314-319.
    (4) Gillie O. Scotland's health deficit : An explanation and a plan. London : Health Research Forum Publishing, 2008.
    (5) Urashima M, Segawa T, Okazaki M, Kurihara M, Wada Y, Ida H. Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr 2010;91:1255-60.
    (6) Bertone-Johnson ER, Powers DI, Spangler L, Brunner RL, Michael YL, Larson JC, Millen AE, Bueche MN, Salmoirago-Blotcher E, Liu S, Wassertheil-Smoller S, Ockene JK, Ockene I, Manson JE ; Vitamin D intake from foods and supplements and depressive symptoms in a diverse population of older women. Am J Clin Nutr. 2011 Aug 24.
    (7) Taux recommandés par LaNutrition.fr
    (8) Actu-match | mardi 31 juillet 2012
    (9) Dossier spécial vitamine D, automne 2012, Lanutrition.fr
    ***
    Met goedkeuring van de bron na vermelding van onderstaande verwijzing:

    Cet article vous a plu? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres Santé & Nutrition.  C'est gratuit.  Cliquez ici pour vous inscrire: http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/

    Bovenstaande tekst is uitsluitend voor informatieve doeleinden en kan niet worden beschouwd als gepersonaliseerd medisch advies. Geen behandeling mag worden verricht uitsluitend gebaseerd op de inhoud van dit artikel, en het wordt ten zeerste aanbevolen dat de lezer gezondheidswerkers, naar behoren geregistreerd bij de gezondheidsautoriteiten voor alle aangelegenheden met betrekking tot zijn (haar) gezondheid en welzijn, te raadplegen.

    De oorspronkelijke schrijver is niet een erkende medische hulpverlener, oefent geen geneeskunde uit of welk ander professioneel therapeutisch beroep en stelt zich in geen enkel geval tussen de relatie van arts en patiënt.

    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.


    19-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamines, D3
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup
    Sad Dit spul wordt ook nog bij ons verkocht.  Laten staan en dan verdwijnt het vanzelf uit de handel.  Hierbij het artikel over dit vergif waarvan velen denken dat het onschuldig is: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/nederlandgifvrij-nl-help-ze-een-handje/

    19-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:landbouw, bestrijdingsmiddelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO,s
    Dat genetisch gemanipuleer niet toegelaten is in de biologische teelt wisten wij al.  Hierbij nog maar eens een artikel over het gesjoemel en doofpot operatie in  de GGO-middens die voor niets stilstaan om deze voedingsmiddelen in ons strot te duwen.  En ... Europa is aan het zwichten voor de lobby.   Wij moeten op ons tellen letten en goed kijken naar de producten die wij kopen.  Ik heb maar één raad ... wil je GGO's vermijden kies dan voor producten uit de biologische teelt. Voor het artikel dat het gesjoemel illustreert klik je op: http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/het-verhaal-van-dr-arpad-pusztai/

    19-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GGO's, landbouw
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UVB-lamp voor vitamine D aanvoer.
    Shocked Men schat dat 50% van de bevolking vooral in de winter een tekort heeft aan vitamine D waardoor minder weerstand en de gekende winterkwalen.  Dit artikel geeft een duidelijke uitleg over de aankoop en gebruik van een UVB-lamp waarmee vitamine D langs de huid wordt aangemaakt.  Op je gezondheid.http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp

    17-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Tags:vitamines, D3, weerstand
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterkou ... eet je warm
    Smile http://missnatural.nl/verwarmend-voedsel-voor-de-winter/

    16-11-2012, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:voeding
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!