NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  22-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie supervoedsel
  Biologische kokosolie: een supervoedsel met verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid.

  (NaturalNews) Kokosolie is één van het meest voedzame supervoedsel dat je kunt nemen. Het heeft een breed scala van ongelooflijke voordelen voor de gezondheid en aan te raden voor bijna iedereen. Mensen vragen me dikwijls  "Wat kan ik eten om gezonder te worden"? Het antwoord is simpel: biologische kokosolie. Dit spul is gewoon geweldig en het is iets wat iedereen zou moeten opnemen in zijn dieet.

  Je moet wel uitkijken naar "Biologische, ongeraffineerde, kokosolie van eerste persing". Dit is het onbewerkte product rechtstreeks uit de biologische kokosnoot met minimale bewerking of modificatie. Hoe meer voedingsmiddelen worden bewerkt, hoe minder de gezondheidswaarde die ze bieden. Je kunt die olie vinden in de schappen van de meeste biologische winkels of aankopen online.

  Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Ik beveel het eten aan in een onverwarmde, ongekookte toestand. Reden daarvoor is dat hoge warmteniveaus de eigenschappen van de olie kunnen aantasten (verdere bewerking) wat van invloed is op de totale voedingswaarde.

  Voordelen voor de gezondheid.


  Het eten van kokosolie op regelmatige basis heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Als je wat fundamenteel onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van kokosolie zul je ontdekken hoe geweldig dit voedsel eigenlijk is. Deze voordelen omvatten gezondere huid en haar, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde niveaus van immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling. Het biedt hulp bij nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, HIV en andere virussen, kanker en botsterkte. De reden waarom het zo effectief is en gezond is vanwege de hoge niveaus aan laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. De aanwezigheid van deze zuren draagt ​​bij tot de kokosnoot antioxidant, antischimmel, antibacteriële, antimicrobiële en algemene lichamelijke voedende eigenschappen.

  Hoe te gebruiken


  Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Kokosolie is speciaal omdat het een hoog smeltpunt heeft. Dit betekent dat het een vaste vorm heeft bij kamertemperatuur. Het smelt pas bij ongeveer 25 graden. Je zal merken dat het in de bokaal of fles  in vaste vorm is. Het vraagt niet veel warmte om de olie te laten smelten.

  Als u gebruik maakt van kokosolie voor lokaal gebruik (haar of huid toepassing) kunt ze naar een vloeibare vorm brengen door ze gewoon gewoon onder te dompelen in een container met warm water. De olie smelt heel gemakkelijk. U kunt ook een kleine hoeveelheid opwarmen in een pan. Gebruik hiervoor geen microgolfoven omdat deze bewerking van invloed is op de genezende eigenschappen van de olie. Vervolgens neem je de olie in je handpalm en brengt ze op je haar, gezicht of huid. U zult vlug merken dat je een gezonder huid krijgt als je dit regelmatig doet. Probeer ook kokosolie te gebruiken in de keuken om te bakken in plaats van plantaardige olie of boter. 

  Voor maximale gezondheidswaarde adviseer ik persoonlijk de olie te eten in onverwarmde toestand gewoon met een lepel. De vaste olie zal smelten in je mond. Als u een probleem hebt met smaak of doorslikken neem dan wat biologisch sinaasappelsap nadat de olie gesmolten is in je mond.

  Probeer kokosolie, het is één van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt consumeren. Ik gebruik dit spul al jaren. Geloof me, je lichaam zal u dankbaar zijn!

  Oorspronkelijk artikel: "Organic coconut oil: A superfood with amazing health benefits" Saturday, June 22, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.huffingtonpost.ca/2013/03/04/coconut-oil-benefits_n_2805109.html   
  http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html   

  22-06-2013, 23:31 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kokosolie, gezonde oliën, gezonde vetten
  18-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's meer en meer onder druk
  Meer landen bannen genetisch gemodificeerde zaden en gewassen als reactie op brede publieke afwijzing.

  (NaturalNews) Weeral twee landen die een gedurfde stelling innnemen tegen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's), volgens de nieuwe rapporten. Het Zuid-Amerikaanse land Venezuela is momenteel zijn wetgeving aan het wijzigen om het bannen van transgene zaden en gewassen mogelijke te maken, terwijl de biotechnologie reus Monsanto zich volledig heeft teruggetrokken uit Denemarken waar de voedingsbedrijven en de publieke opinie GGO's hebben afgewezen. 

  Zoals gerapporteerd door Venezuela Prensa Latina erkenne de leiders van de natie de gevaren die inherent zijn bij de toelating van transgene landbouwtechnologieën met name met betrekking tot de diversiteit aan planten en voedselsoevereiniteit. Om haar rijke agrarisch erfgoed te behouden, beseft Venezuela  dat het strikte voorwaarden moet hanteren op de zaadmarkt, en de kleine boeren die het brood en de boter zijn van propere voedselvoorziening,  moet steunen.

  "De nieuwe wetgeving zou kleine en middelgrote producenten beschermen, het gebruik van zaden voor het milieu en de menselijke gezondheid bevorderen en een instelling oprichten die zou werken aan het thema," verklaarde de Venezolaanse Socialistische adjunct Alfredo Urena over de veranderingen. Hij voegde daaraan toe dat de wetten tegen transgene zaden en technologische pakketten nodig zijn om zowel de voedselvoorziening als de mensenrechten te beschermen.

  Dergelijk nieuws uit Denemarken dat de GGO's ook volledig afbouwt. Hoewel technisch gezien niet illegaal zijn GGO's nooit echt door de publieke opinie of voedingsbedrijven in Denemarken geaccepteerd. Zelfs Monsanto, die bekend staat voor het gebruik van lobbying en gegoochel om publieke acceptatie van GGO's af te dwingen is er niet in geslaagd een commerciële aanwezigheid te handhaven in de Europese landen.

  "Het is eigenlijk niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het chemie bedrijf BASF stopte met zijn biotechnologische experimenten in Europa in 2012 en dat het landbouwbedrijf Syngenta zijn studies enkele jaren eerder verhuisde," zegt Klaus Sall, een GGO-industrie-expert, in verwijzing naar een rustige beslissing van Monsanto zich terug te trekken uit Denemarken. "Dit zal een impact hebben op de internationale verspreiding van genetisch gemodificeerde gewassen op wereldwijde schaal."

  Anderen moeten wakker worden en een standpunt innemen tegen GGO's.

  Andere landen die nog steeds in de GGO's accepteren zullen hopelijk een voorbeeld nemen aan zowel Venezuela als Denemarken en hun eigen voedselsoevereiniteit bescermen. Naast het feit dat ggo's  in handen zijn van een kleine groep van multinationals met volledige controle over hun gebruik zijn ze nog nooit behoorlijk getest op veiligheid. Vrijwel alle tot nu toe uitgevoerde onafhankelijke studies hebben gewezen op de gevaren zowel voor het milieu als voor de mens.

  "Er zijn een aantal studies over de hele wereld, die bevestigen dat de gezondheid van mens en dier kan worden beïnvloed als ze genetisch gemodificeerd voedsel consumeren," voegde Urena eraan toe tijdens een interview. "Over de hele wereld gaan er meer en meer stemmen op die aanraden GGO's niet verder te ondersteunen niet alleen i.v.m. het gebruik als voedsel maar ook voor de technologie die gebruik maakt van agrochemische meststoffen".

  Oorspronkelijk artikel: "More countries abandon GM seeds, crops in response to widespread public disapproval, Tuesday, June 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer

  18-06-2013, 15:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HPV en Hepatitis B vaccins nutteloos.
  HPV en Hepatitis B vaccins voorkomen geen baarmoederhalskanker en leverziekte.

  (NaturalNews) Terwijl de voorstanders van vaccinatie doorgaan met het gebruik van vaccins om ziekten te voorkomen geeft onderzoek geen ondersteuning voor de theorie dat vaccins beschermen tegen ziekte.  Van HPV en Hepatitis B vaccins is bewezen dat zij gevaarlijk en fataal zijn voor de gezondheid. Hepatitis B vaccins routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte wordt geassocieerd met wiegendood (SIDS) en andere slopende ziektes. In het geval van het HPV-vaccin is er bewijs dat er juist een stijgend risico is op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen, lang geassocieerd met oudere vrouwen die er veilig op gescreend worden door een uitstrijkje. Het aantal ernstig getroffenen door het nieuwere HPV-vaccin blijft stijgen.

  Het bewijs tegen Hepatitis B-, HPV- en andere vaccinaties.

  Van vaccins in het algemeen is aangetoond dat de antilichamen verhogen voor een bepaalde ziekte maar ernstige afbreuk plegen aan de cellulaire immuniteit die volgens medische deskundigen belangrijk is bij het bestrijden van ziekte. Vooraanstaand neuroloog Russell Blaylock heeft uitvoerig geschreven over gecompromitteerde cellulaire immuniteit en ernstig hersenletsel als gevolg van vaccinaties. Er is geen bewijs dat de vaccins werken om ziekte te voorkomen. Integendeel, een aantal uitbraken van ziekte in bevolkingsgroepen die zwaar zijn gevaccineerd hebben aangetoond dat vaccins niet effectief beschermen tegen ziekte. Deze uitbraken zijn pertussis (kinkhoest), mazelen en waterpokken. Onderzoek heeft aangetoond dat tussen 90-99 procent van de gevaccineerde tegen deze ziekten ermee geconfronteerd worden tegenover 1-10 procent van de niet gevaccineerden. 

  Hepatitis B is een ziekte die het meest voorkomt bij jonge volwassenen die seksueel aktief zijn of drugnaalden uitwisselen. Hepatitis B verdwijnt gewoonlijk vanzelf en ontwikkelt zelden leverziekte. Evenzo wordt het HPV-virus over het algemeen niet geassocieerd met baarmoederhalskanker maar uit het zich meestal als een goedaardige ziekte die zichelf geneest. Baarmoederhalskanker kan veilig worden gescreend door uitstrijkjes en wordt meestal geconstateerd bij oudere vrouwen.

  Kinderen zijn geen hoge risico groep voor deze ziekten. Hepatitis-B-vaccins worden routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte. HPV-vaccin protocollen doelen op de jeugd van 9 tot 26. Deze vaccinschema's hebben geen zin vanuit gezondheidsperspectief zelfs met een grote aanname dat deze vaccins effectief zouden zijn in het voorkomen van ziekte. Deze vaccin aanbevelingen zijn alleen zinvol vanuit een bedrijfswinst visie. Vaccinaties staan bekend als bijzonder aantrekkelijk voor farmaceutische bedrijven.

  Vaccin veiligheidsverslag.

  Vanaf medio 2012 waren er 119 meldingen van overlijden, 894 gevallen van invaliditeit en 9889 gedocumenteerde dringende huisbezoeken als gevolg van het HPV-vaccin. Met ingang van maart 2012, waren er 66.554 meldingen van ernstige bijwerkingen van het B-vaccin Hepatitis waaronder 1.500 doden waaronder velen gecatalogeerd als wiegendood.

  HPV-vaccin verhoogt het risico op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen.
  Van voorheen gezonde jonge vrouwen bestaan rapporten van cervicale afwijkingen en kanker na vaccinatie met  het HPV-vaccin. In maart 2012 rapporteerden 669 vrouwen abnormale uitstrijkjes en cervicale dysplasie bij het Vaccine Adverse Event Reporting System. 50 vrouwen meldden kanker als gevolg van het HPV-vaccin.  Er wordt aangenomen dat deze verslagen een zeer klein percentage van de werkelijke feiten weergeven (http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/).

  Conclusies.

  Van Hepatitis B- en HPV-vaccins is niet bewezen dat ze veilig en effectief zijn voor het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen bij de jeugd. De gerichte ziekten van leverziekte en baarmoederhalskanker zijn niet gemeengoed voor baby's, kinderen en jonge volwassenen. Het is belangrijk dat ouders de feiten onderzoeken vooraleer toestemming te geven voor deze routinematige medische procedures. Het echte potentiele gezondheidsrisico moet zorgvuldig worden afgewogen tegen de onbewezen bescherming tegen de ziekte, die deze vaccins beloven.
   
  Oorspronkelijk artikel: "HPV and Hepatitis B vaccines do not prevent cervical cancer and liver disease" Tuesday, June 18, 2013 by: Michelle Goldstein.

  Bijlagen:
  http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/   
  http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Hepatitis-B.aspx   
  http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/HPV/gardasilaug82006.aspx   
  http://www.vaccinationcouncil.org/2011/06/10/basics-of-the-human-immune-system-prior-to-introduction-of-vaccines-are-vaccines-turning-our-children%E2%80%99s-immune-systems-inside-out/   

  18-06-2013, 12:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:HPV, vaccinatie, Hepatitis B, kanker
  16-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine B tegen Alzheimer
  B-vitaminen vertragen de ziekte van Alzheimer: Studie.

  (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van Oxford University en gepubliceerd in het meinummer van het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences kan grote dagelijkse doses van B-vitaminen kwetsbare bevolkingsgroepen beschermen tegen het krimpen van de hersenen en geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

  De nieuwe bevindingen kwamen van een heranalyse van de gegevens die oorspronkelijk in 2010 waren verzameld onder 271 oudere volwassenen met milde cognitieve stoornis, een vorm van geheugenverlies als potentiële voorloper van Alzheimer. Hoewel de hersenen natuurlijk krimpen als we ouder worden (ongeveer 0,5 procent per jaar) gebeurt dit bij mensen met milde cognitieve stoornis  twee keer zo snel dan normaal.  Bij patiënten met Alzheimer vindt deze krimp vier keer zo snel plaats dan normaal.

  De onderzoekers gaven de deelnemers ofwel een placebo pil of een hoge dagelijkse dosis van drie B vitaminen - foliumzuur (0,8 mg), vitamine B6 (20 mg) en vitamine B12 (0,5 mg) - over twee jaar. Zij vonden dat geheugenverlies stopte bij de B vitaminen groep maar niet bij die met de placebo. De vitamines vertraagden ook de hersenkrimp met 50 procent in vergelijking met de placebo groep maar alleen bij patiënten met een hoger dan normale bloedspiegel van het aminozuur homocysteïne.

  De rol van homocysteïne.

  Bij gezonde mensen is de homocysteïnespiegel laag omdat het aminozuur snel wordt omgezet in andere stoffen, waaronder het geheugen regulerend chemische acetylcholine. Onderzoekers weten al lang dat bij Alzheimer patiënten de homocysteïnespiegel algemeen hoog is en de acetylcholine niveaus doorgaans laag. Omdat vitamines B een rol spelen bij het omzetten van homocysteïne in acetylcholine hadden de onderzoekers zich afgevraagd of de vitaminen de ontwikkeling van Alzheimer zouden kunnen tegen houden.

  Onderzoekers blijft onzeker of het middelbare niveau van homocysteïne, lage niveaus van acetylcholine, of een andere factor leiden tot de ontwikkeling van Alzheimer. In ieder geval was de studie van 2010 de eerste die direct liet zien dat het verhogen van vitamine B-niveaus een klinisch effect kan hebben.

  "B-vitamines verlagen de homocysteïne die rechtstreeks leidt tot een afname van GM atrofie, waardoor de cognitieve achteruitgang vertraagt," schreven de onderzoekers.

  Nieuwe analyse versterkt bevindingen.

  Eén van de tekortkomingen van de oorspronkelijke analyse was dat de onderzoekers niet konden aantonen dat de waargenomen verbeteringen in het geheugen gerelateerd waren aan de verminderde snelheid van herseninkrimping. In de nieuwe studie voerden de onderzoekers een meer geavanceerde analyse van de originele gegevens uit en vonden dat het effect van de B vitaminen eigenlijk veel groter is dan ze in eerste instantie hadden  gedacht: Onder de proefpersonen die vitaminen kregen was de herseneninkrimping verminderd met een verbazingwekkende 90 procent.

  "Ik heb nog nooit resultaten van hersenscans gezien met zo'n beschermingsniveau," zei hersenscan expert Paul Thompson, die aan het hoofd van de 's werelds grootste hersenscan databank aan de UCLA School of Medicine van de Imaging Genetics Center staat. "Wij bestuderen de effecten op de hersenen van allerlei veranderingen in levensstijl - alcohol verminderen, meer bewegen, leren met stress om te gaan, gewichtsverlies - en een goed resultaat is een reductie van 25 procent in krimp."

  Uit de nieuwe analyse is gebleken dat de B-vitaminen het grootste beschermend voordeel tonen in het gebied van de hersenen die het meest getroffen worden door de ziekte van Alzheimer, met inbegrip van de regio's die verantwoordelijk zijn voor het leren, het geheugen en de organisatie van gedachten. De analyse toonde ook aan dat de vermindering van deze schade inderdaad rechtstreeks verantwoordelijk is voor het tegengaan van geheugenverlies bij de deelnemers.

  "De studie moet worden herhaald, want er is veel te leren over de reden waarom homocysteïne schadelijk is en of het verlagen ervan kan voorkomen dat mensen met geheugenproblemen de ziekte van Alzheimer ontwikkelen," zegt Thompson, die niet betrokken was bij de studie. "Maar als de resultaten een hertesten overleven zou de homocysteïnespiegel een nuttige biomarker zijn voor het risico  op de ziekte van Alzheimer."

  Oorspronkelijk artikel: "B vitamins slow progression of Alzheimer's: Study", Saturday, June 15, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-2327993/Should-taking-vitamin-B-protect-Alzheimers.html   
  http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40693   

  16-06-2013, 10:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Vitamine B, Alzheimer, dementie
  14-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlierbessen tegen griep.
  Vlierbessen maken griepprikken belachelijk.

  (NaturalNews) Met het griepseizoen achter ons is het zeker niet de tijd om passief en laks te staan tegenover het verzorgen van ons immuunsysteem. Nu is het perfect het moment om te denken aan het kweken, oogsten en gebruik maken van de belangrijkste anti-griep kruiden die beschermen tegen virussen en bacteriën.

  Een echte griep vechter is niet een cocktailprik in de arm maar eerder een natuurlijk antiviraal, antibacterieel, immuniteit opbouwende krachtpatser. Een wonderbaarlijke geneeskrachtig medicijn groeit bij ons: de vlierbes. Deze griep bevechtende Spartaan is door de geschiedenis heen gebruikt om het griepvirus af te schrikken. In 1995 werd een hele griepepidemie gedwarsboomd in Panama door het gebruik van vlierbessen behandeling.

  Waarom dan de griepprik?

  Met commerciële advertenties rond griepprikken is het makkelijk anderen met "meer kennis" te laten denken voor ons. Voor sommigen lijkt het veel gemakkelijker de mouw even op te trekken een cocktail injectie te laten zetten en zelfverzekerd weg te rijden.

  Het klinkt allemaal leuk en nuttig, maar als het er op aan komt, zijn er ernstige onbedoelde gevolgen die voortkomen uit het consumeren van zware metalen langs vaccinaties en het absorberen van een "quick fix" gezondheid filosofie:

  Een gevolg van de griepprik zijn de toenemende gevallen van autisme.


  Studie na studie vindt verhoogde thimerosal bij autistische kinderen. Van thimerosal, een conserveringsmiddel in vaccins, is bekend dat het de methionine sythetase met 50 procent remt in vitro. Het functioneren van methionine sythetase is absoluut noodzakelijk voor de biochemische ontwikkeling van de hersenen, de aandacht en de productie van een belangrijke ontgiftingsmiddel glutathion genoemd.

  Met steeds meer thimerosal in menselijke weefsels verslechtert de hersenfunctie in het algemeen.  In 2000 kwam autisme voor bij 1 op 150 personen. Vandaag is dit gestegen tot een verbazingwekkende 1 op 50! Dit is een ernstige epidemie die verder onderzoek vraagt. Autisme bewustzijn is niet genoeg. Het is tijd om de onderliggende oorzaken te bekijken en er eerlijk over te communiceren. GGO's, pesticiden, plastics, BPA vernietigen natuurlijke menselijke hersenfuncties en thimerosal uit vaccinaties leidt deze donkere parade.

  Vlierbessenbehandeling maakt griepprikken belachelijk.

  Vlierbessen maakt eigentijdse griepprikken afschuwelijk, belachelijk, en krankzinnig. Wie moet worden geïnjecteerd met formaldehyde, kwik, fabriek griepstammen allemaal in de hoop ziek te worden?

  Het is veel verstandiger en veiliger om vlierbessen en andere antivirale kruiden te nemen en het bevorderen van de weerstand in plaats van een krankzinnige injectie van zware metalen en autisme inducerende vaccins.

  Waarom planten wij geen hele velden aan van dit prachtig kruid?

  Vlierbes groeit in hetwild in Noord-Amerika, Europa, Noord-Afrika en West-Azië. In 2005 bestudeerden onderzoekers in Londen de zwarte vlierbes en vonden dat het 99 procent effectief was in het bestrijden van het vogelgriep (H5N1)-virus. In Duitsland hebben wetenschappers  studies uitgevoerd waaruit ze besloten dat vlierbessen anthocyanen werken aan een beter immuunsysteem. Vlier werkt hoofdzakelijk door het stimuleren van de productie van cytokines; die unieke eiwitten fungeren als boodschappers die de immuunrespons helpen regelen. Uit hun studies bleek dat vlier antioxidant krachtiger zijn dan gelijke doses vitamine E en vitamine C. Daarnaast is aangetoond dat de vlier ook zwelling van slijmvliezen en sinussen doet afnemen.

  Vlierbessen wachten niet op de griep, ze blijven in het  offensief.

  Omdat griepvirussen zich niet kunnen repliceren gebruiken ze DNA van levende cellen om te overleven. Om hun vernietigend werking uit te voeren  maken griepvirussen puncties  in leven celwanden met stekelige elementen hemagglutinine genoemd. Deze griepvirus invasie kan volledig worden voorkomen met vlierbessen omdat vlierbessen effectief de stekels ontwapenen en de werking stopt van hun enzymen.

  In wezen voorkomt de cytokine productie van vlierbessen griepvirus invasie voordat die kan toeslaan - een veel effectievere strategie dan zware metalen griepprik injecties.

  Oorspronkelijk artikel: "Elderberries make flu shots look like ridiculous poison cocktails" Thursday, June 13, 2013 by: Lance Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.beneficialbotanicals.com/tincture-information/elderberry.html   
  http://www.cellgevity4life.com/uploads/1/2/4/8/12482920/mercury_and_autism.pdf   
  http://www.quantumhealth.com/news/flu_alternatives_to_flu_vaccine.html   

  14-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:griep, vacinnatie, vlier
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vleesresten in ijs.
  Vleesrestjes worden verwerkt in ijs: De sombere toekomst van ons voedsel.

  (NaturalNews) Er lijkt geen grens te zijn aan de winsthonger van de levensmiddelen industrie zelfs als dat betekent dat dierlijk vleesafval moet verwerkt worden in voedsel zoals ijs. Dit is de nieuwste poging van industriële onderzoekers in de voeding in Italië, België, en elders, om nieuwe methoden op punt te stellen om de vleesindustrie restjes om te zetten in eiwitrijke poeders voor de voedingindustrie.

  Hoe walgelijk het ook klinkt, ongebruikt spierweefsel, pezen, beenderen en andere dierlijke bijproducten bevatten eiwitten en vetten die gewoonlijk belanden op de afvalberg. Volgens FoodProcessing.com wordt zo'n 50 procent van het gewicht van het dier door de vleesindustrie vercomposteerd, weggegooid of verbrand. Maar de moderne wetenschap hoopt eigenlijk dit afval te recycleren en om te zetten in voedsel.

  Maar dit zogenaamde voedsel zal niet herkenbaar zijn in zijn eigen entiteit, althans niet in de traditionele zin. Al die botten, vleesresten, en gevogelterestjes kunnen effectief worden omgezet in wat de voedingsindustrie "dierlijk eiwit hydrolysaten" noemt.  Deze hydrolysaten zijn vloeibaar, in poedervorm of als vetmengsel te krijgen die kunnen worden toegevoegd aan allerlei andere bewerkte voedingsmiddelen om hun algemene voedingswaarde te verhogen.

  'Pink slime'-type dierpap om toe te voegen aan verwerkte voedingsmiddelen.

  Het is juist dat momenteel diverse soorten hydrolysaten al aan een aantal verwerkte voedingsmiddelen worden toegevoegd. Maar deze hydrolysaten zijn meestal gemaakt van planten of melk, terwijl de nieuwe dierlijke proteïnehydrolysaten zijn afgeleid van dierlijk vlees en botten, waardoor ze in een heel andere context zitten. Gehydrolyseerd wei-eiwit bijvoorbeeld wordt geëxtraheerd uit de wei van dierlijke melk. Maar dierlijke proteïnehydrolysaten zijn hoofdzakelijk vermalen en enzymatisch verwerkt dierlijk vlees roept een beeld op van het beruchte "pink slime".

  "Het blijkt dat de lipide rijke massa van dieren gemakkelijk kan worden omgezet in een voedzame smurrie, pasta of gel van een soort dat blijkbaar ideaal is voor binnenbrengen in bewerkte voedingsmiddelen zoals ijs," schrijft Lewis Pagina facetiously voor The Register over het concept.

  "Ondanks de heroïsche inspanningen van de vleesindustrie, waarbij elk deeltje van gelei en kraakbeen kan worden gehaald uit de wervelkolom van een dood dier voor latere consumptie - misschien in worst, taart of vleespasta - is er nog veel overschot dat niet gebruikt wordt zoals ingewanden, ogen, pezen, kraakbeen, bindweefsel van verschillende soorten, hersenen, hoeven , genitaliën, enz.. allemaal verspilling. "

  Industriële voedingsspecialisten beweren dat hergebruik van dierlijk afval 'toegevoegde waarde' geeft aan voedsel. Volgens de voedingsmiddelenindustrie voegt het draaien van dierlijk afval in voedsel waarde toe aan voedingsmiddelen. 

  Het Belgische  Proliver bijvoorbeeld produceert al op kip en kalkoen gebaseerde eiwitpoeders" die blijkbaar kunnen worden geïnjecteerd in andere vleesproducten en gebruikt om andere levensmiddelen te verdikken of te verrijken
   http://www.proliver.be/nl/home-1.htm

  Een Russisch bedrijf heeft openlijk toegegeven dat het van plan is om dierlijke eiwit hydrolysaten te gebruiken om ijs te verrijken. Volgens rapporten, heeft het bedrijf, bekend als Mobitek-M, al een fabriek gebouwd in de Belgorod regio van Rusland, die in staat is tot de verwerking van honderd ton van "functionele dierlijke eiwitten" per dag.

  Oorspronkelijk artikel: "Meat scrap leftovers now being reprocessed into ice cream: The dismal future of food" Wednesday, June 12, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.clint.be/clint-vecht-voor-jou/consument/mcdonalds-stopt-met-pink-slime-hamburgers   
  http://www.foodprocessing.com.au/articles/60996-Making-ice-cream-more-nutritious-with-meat-leftovers   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130520094846.htm   
  http://www.theregister.co.uk/2013/05/22/surplus_meat_ice_cream/   

  14-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:voeding
  10-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO maïs massaal vernietigd
  China vernietigt meerdere zendingen van GGO maïs uit de VS.

  (NaturalNews) Verscheidene leveringen van genetisch gemodificeerde (GGO) maïs en maïszaden uit de VS zijn vernietigd door de Chinese overheid na te zijn ontdekt door ambtenaren van import op tal van locaties in het land. Tenminste drie transporten van genetisch gemodificeerde maïs ontdekt in de Wanzai Haven in Zhuhai in de buurt van Macau werden naar verluid vernietigd nadat ze met succes onderschept waren door regeringsfunctionarissen, terwijl nog eens 21 dozen van genetisch gemodificeerde maïszaden met een gewicht van meer dan 250 pond in de Noord-Chinese stad Harbin werden vernietigd.

  Volgens de Chinese wet moet elke invoer van GGO's vergezeld zijn van de nodige milieu- en voedselveiligheid tests uitgevoerd door Chinese instellingen en niet alleen door de biotechnologie-industrie zelf. De gegevens moeten eerst worden voorgelegd aan het Chinese ministerie van Landbouw voor herziening en dan doorgegeven aan het Nationale Biosafety Comittee voor verdere beoordeling. Als deze gegevens uiteindelijk voldoen aan strikte richtlijnen, dan pas kan de bijbehorende zending worden vrijgegeven met een passend veiligheidscertificaat als bewijs van integriteit en het toestaan van de import.

  Maar niets van dit alles werd gedaan voor de GGO-maïs die rechtstreeks was verzonden naar China door een niet nader genoemd Amerikaans biotechnologiebedrijf (de naam kun je waarschijnlijk wel raden). Dit bedrijf heeft blijkbaar geprobeerd de Chinese wet te omzeilen om zijn giftige gewassen en zaden in het land binnen te smokkelen zonder het juiste overheidstoezicht, wat technisch een internationale mensenrechtenschending is, wetende dat deze genetische gifstoffen waarschijnlijk zouden worden afgewezen als ze moesten gaan via het normale import proces voor GGO's.

  "De pro-GGO vorige regering zou zoiets niet openbaar hebben gemaakt," zei een lokale Chinese burger over het snelle optreden van de nieuwe Chinese regering. "De zendingen zouden in het geheim teruggestuurd zijn of in de meeste gevallen zouden zendingen niet eens gecontroleerd geweest zijn op genetisch gemodificeerde ingrediënten."

  U kunt het gehele rechtskader voor GGO-invoer in China hier te lezen: http://www.daff.gov.au

  China passeert de VS in het beschermen van zijn  voedselvoorziening tegen genetische contaminatie.

  Het is een blaam voor de Amerikaanse voedselvoorziening als zelfs China het aanbod van GGO-voedsel afwijst. De rest van de wereld heeft in principe al genoeg gehad van dit genetische voedselvandalisme en toch blijft Amerika de eerste plaats innemen in de landbouw domheid door het propageren van dodelijke genetische gifstoffen langs het voedsel - voedsel dat vrijwel niemand anders op de planeet bereid is om te eten naast de Amerikanen.

  Amerika had er beter aan gedaan om een halt toe te roepen aan het bewind van de GGO tirannie binnen haar eigen grenzen of anders zal ze het zwarte schaap van de landbouw blijven binnen de ontwikkelde wereld. 

  GGO's zijn niet veilig, ze zijn niet gunstig, en hun enige doel is economisch voor het vullen van de schatkist van de uitbaters van de industriële agrobusiness zwendel. Erger nog, GGO's vergiftigen de mensheid op een monumentale schaal tot het punt waarop de toekomstige generaties misschien niet meer in staat zullen zijn om kinderen te krijgen door de GGO geïnduceerde steriliteit.

  "De beslissing van de nieuwe regering om de illegale GGO's te vernietigen is 'progressief, bemoedigend, en bevredigend", "voegt GMWatch.org eraan toe, de woorden citerend van een insider van de site, een zekere heer Li. "Hij ziet het als een teken dat [de Chinese regering] haar belofte houdt om zicht in te zetten voor haar volk en haar natie.

  Oorspronkelijk artikel: "China destroys multiple shipments of GM corn from US" Monday, June 10, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14853:china-destroys-three-shipments-of-gm-corn-from-us   

  10-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GGO's
  07-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammografie onbetrouwbaar.
  Leugens van borstkanker industrie komen aan het licht; screening toont verrassende overdiagnose en het gebrek aan waarheidsgetrouwe informatie.

  NaturalNews) De meeste vrouwen die routine mammogram screenings ondergaan voor borstkanker zullen nooit daadwerkelijk echt voordeel halen uit de radioactieve procedure, terwijl de meerderheid van degenen die uiteindelijk positief testen voor tumoren als gevolg van een mammografie onnodige behandelingen voor maligniteiten ondergaan die nooit zouden hebben geleid tot gezondheidsproblemen.

  Dit zijn de verontrustende besluiten van een beoordeling onlangs gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet, waaruit bleek dat voor elke vrouw wiens leven vermoedelijk wordt gespaard als gevolg van vroege opsporing, drie anderen een invasieve chirurgie, toxische chemotherapie, of immuun vernietigende straling ondergaan voor goedaardige tumoren die nooit zouden hebben geleid tot dodelijke afloop.

  Deze schokkende informatie vertegenwoordigt nog maar eens een nagel aan de doodskist van de barbaarse praktijk van mammografie die nog steeds wordt aangeprezen door het regulier medische systeem als de belangrijkste methode waarbij vrouwen de beste kans hebben om niet te sterven aan borstkanker. Niet alleen wordt vrouwen niets verteld over de significante radioactieve risico's van mammografie maar hen wordt ook niet verteld dat de procedure vaak goedaardige tumoren detecteert.

  Volgens het onderzoek vermijden jaarlijks 1307 vrouwen in het Verenigd Koninkrijk te overlijden aan borstkanker als gevolg van borstkankeronderzoek. Maar 3.971 andere vrouwen per jaar ondergaan onnodige, dure en zeer giftige behandelingsprocedures voor goedaardige tumoren als gevolg van mammografie, waarvan velen onherstelbare schade lijden aan hun immuunsysteem.

  Volgens een gelijkaardige studie eerder dit jaar in Noorwegen zouden maar liefst 25 procent van de borstkankers ontdekt met mammografie nooit hebben geleid tot gezondheidsproblemen tijdens het leven van de vrouw. Verder ontdekt mammografie 10 procent van de schadelijke borsttumoren niet wat aangeeft dat het een zeer onbetrouwbare en wrede detectiemethode voor borstkanker is die effectief moet worden afgebouwd als algemeen gebruik.

  "Als je eenmaal hebt besloten om mammografie te ondergaan, heb je ook te maken met de gevolgen van mogelijke overdiagnose," zegt Dr Metter Kalager, een borstchirurg in Telemark Ziekenhuis in Noorwegen over het wijdverbreide probleem van borstkanker en overdiagnose. "Tegen die tijd is het te laat.  Je moet behandeling krijgen."

  "De waarheid is dat we de voordelen van screening hebben overdreven en we de schade negeren.  Ik denk dat we op weg zijn naar een situatie waar we ons moeten realiseren dat het nodig is om vrouwen een meer evenwichtige boodschap te geven. Mammografie helpt sommige mensen, maar het leidt anderen tot onnodige behandeling. "

  Oorspronkelijk artikel: "Lies of breast cancer industry unravel as screening review show startling over-diagnosis and lack of truthful information" Thursday, June 06, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News."

  Bijlagen:
  http://www.bbc.co.uk/news/health-20121043   

  07-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:borstkanker, mammografie
  06-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peptide tegen hoge bloeddruk
  Peptide gevonden in het wit van eieren kan de bloeddruk verlagen, zeggen onderzoekers.

  (NaturalNews) Aangezien eieren alle voedingsstoffen bevatten die nodig zijn om gezonde kuikens te ontwikkelen is het niet verwonderlijk dat de studies van eieren talrijke voordelen ontdekken voor de gezondheid van de mens.  Eten van meer eieren heeft bijvoorbeeld verband met een verminderde LDL cholesterol, een verminderd risico van macula degeneratie en verbeterde cognitieve en zenuwstelselfunctie. Wetenschappers van de Clemson University in South Carolina hebben een andere goede reden ontdekt om meer eieren toe te voegen aan onze voeding - een peptide gevonden in het wit van een ei genaamd RVPSL kan de bloeddruk verlagen,waardoor hart- en vaatziekten kunnen voorkomen worden.

  De RVPSL factor.

  De studie begon toen Dr Zhipeng Yu en zijn team van mede onderzoekers geïnteresseerd raakten in het onderzoeken van de effecten van RVPSL - bouwsteen van eiwit en gekend als ACE-remmer - op de bloeddruk. Het team voedde 50 milligram van de RVPSL peptide aan ratten die leden aan hoge bloeddruk en die fungeerden als stand-ins voor de mens met betrekking tot hypertensie onderzoek.

  De resultaten waren positief; alle ratten ervaarden een daling van de bloeddruk en bloeddruk-gerelateerde symptomen. Bovendien waren de effecten vergelijkbaar met een 10 milligram dosering van toonaangevende hoge bloeddruk medicijn, Captopril van Big Pharma - maar dan zonder de vervelende bijwerkingen.

  "Onze resultaten ondersteunen en versterken eerdere bevindingen over dit onderwerp," concludeerde Dr Yu. "Ze waren veelbelovend genoeg om verder te gaan met onderzoek naar de effecten van het eiwit peptide op de menselijke gezondheid."

  Yu's studie maakte deel uit van de 245e National Meeting & Exposition van de American Chemical Society in Louisiana, die in april 2013 plaatsvond.

  RVPSL overleeft het kookproces.

  Een detail van de Yu's studie dat verdient benadrukt te worden is dat de RVPSL gevoed aan de ratten tot bijna 200 graden Fahrenheit (93° Celsius) tijdens de bereiding werd verwarmd - een temperatuur die standaard kooktemperaturen overschrijdt. Ondanks deze grote hitte, bleef de peptide actief in het eiwit en behield ze haar vermogen om de bloeddruk te verlagen.  Uit een andere niet verwante studie gepubliceerd in het Journal of Agricultural and Food Chemistry van de American Chemical Society is gebleken dat eiwitten uit eieren gekookt bij hogere temperaturen daadwerkelijk superieur bloeddrukverlagende capaciteiten hebben.

  Daarom, als je lijdt aan hoge bloeddruk, overweeg het eten van meer gekookte eiwitten - ze zijn een stuk gezonder en veiliger te consumeren dan vergiften zoals Captopril!

  Oorspronkelijk artikel: "Peptide found in egg whites can lower blood pressure, say researchers" Wednesday, June 05, by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

  Over de auteur:
  Michael Ravensthorpe is een onafhankelijk schrijver uit het Verenigd Koninkrijk met interesses voor voeding, alternatieve geneeswijzen, en bushcraft. Hij is de maker van de website Spiritfoods waardoor hij helpt om gezonde voedingsmiddelen in de wereld te promoten. 
  Michael is ook de maker van de website Spiritcures, waarin hij de details van zijn onderzoek naar de beste huisremedies voor veel voorkomende medische aandoeningen uiteenzet.

  Bijlagen:
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22417578   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2013/04/130409155814.htm   
  http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/9982361/Egg-white-may-help-lower-blood-pressure.html   

  06-06-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:peptide, bloeddruk
  04-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luchtzuiverende planten
  Breng luchtzuiverende planten in uw huis.

  Bloemen en planten zijn zo duur geworden dat weinigen van ons zich de aankoop ervan nog kunnen veroorloven in deze moeilijke tijden.

  Dit is jammer, want een bloemrijke interieur biedt vrede en zelfs vreugde voor de ziel. Het is natuurlijk om te leven tussen de planten en niet tussen beton, verf, plastics, gelakt hout en apparaten.

  Planten en bloemen kweken in huis kan ook goed zijn voor de gezondheid want verschillende planten hebben reinigende eigenschappen en dragen sterk bij tot een propere lucht om in te ademen.

  Binnenshuis is de lucht 5 tot 10 keer meer vervuild dan de buiten.

  Een groots onderzoek naar de kwaliteit van de lucht in huis heeft aan het licht gebracht dat 10% van de woningen erg vervuild is. "Chemische verontreiniging is hoger binnen dan buiten. Dertig procent van de woningen hebben 3 tot 8 verontreinigende stoffen gelijktijdig bij zeer hoge concentraties als gevolg van onderhoudsproducten, brandende kachels, roken of mijten.

  Het meest voorkomend is formaldehyde met zijn irriterende en allergene kracht. In 2004 heeft het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) formaldehyde geclassificeerd als kankerverwekkend voor de mens. Uit tests bleek de aanwezigheid van formaldehyde in huishoudelijke schoonmaakmiddelen en wasmiddelen, shampoo, luchtverfrissers, tapijten, douchegels, de geperste houten meubelen, interieur verf, vloeren ...

  Maar er zijn vele andere vervuilers binnenshuis, bekend als de "VOS" of vluchtige organische stoffen.

  Gevaarlijke stoffen in huis.

  Naast formaldehyde, wijdverspreid, zijn er nog de detergenten en oplosmiddelen die ook trichloorethyleen en xyleen genereren.

  Lijmen, waaronder die welke worden gebruikt om uw vloer of tapijt te kleven kunnen ook xyleen en tollueen afgeven.

  Plastiek flessen en objecten kunnen een bron zijn van benzeen, verniste meubels, schilderijen met xyleen en als iemand rookt in uw huis is het waarschijnlijk dat je ammoniak inademt.

  Op het gevaar af van mezelf te herhalen wil ik duidelijk maken dat deze vluchtige organische stoffen (VOS) aanwezig zijn als aanvulling van formaldehyde, behalve in plastics.

  De vooruitgang in isolatietechnieken maken dan nog dat deze gassen langer binnenshuis blijven rondhangen. Als we weten dat we 80% van onze tijd binnenshuis besteden kan dat een verklaring zijn van de verdubbeling van het aantal ademhalingsziekten in 20 jaar.

  Verontreinigende stoffen hebben niet dezelfde schadelijkheid.

  Er zijn grote verschillen in het gevaar van VOS omdat veel factoren doorslaggevend zijn.

  Aan de ene kant hebben de verontreinigingen niet dezelfde schadelijke gevolgen. Aan de andere kant is de duur en frequentie van blootstelling zeer verschillend. Tot slot zijn binnen de bevolking niet alle personen even gevoelig voor verontreinigende stoffen. Bepaalde groepen mensen zijn kwetsbaarder dan anderen: kinderen, zwakke mensen, mensen met allergieën ...

  Voor wetenschappers is het gemakkelijk om de effecten op de gezondheid van VOS te weten wanneer er blootstelling is  in een korte tijdspanne bij hoge doses. Het is echter veel moeilijker om nauwkeurig te bepalen wat de effecten zijn als de blootstelling wordt verlengd, de verontreinigingen talrijk zijn en diffuus en de concentratie laag is.

  Blootstelling kan klein ongemak of ernstige infecties veroorzaken. Milde symptomen zijn irritatie van neus, ogen, huid  en ademhaling en toestanden van ongemak of chronische vermoeidheid.

  Tussen de ernstigste ziektes vindt men: stoornissen van nieren, hart, long, lever en spijsverteringskanaal.

  NASA doet een verrassende ontdekking op planten.

  Toen in 1973 teams van NASA (NASA) Skylab 3, een bemande capsule uit de ruimte, recupereerden vonden ze meer dan honderd VOS,  potentieel schadelijk voor astronauten.

  Er werd daarom besloten om manieren te zoeken om de binnenlucht te zuiveren. Er was echter maar één onderzoeker, Dr Wolverton, die gespecialiseerd was in het reinigen van lucht met planten. Verantwoordelijk voor het testen van het zuiveren van de verontreiniging veroorzaakt door biologische wapens, ontdekte hij dat planten uit de moerassen van Florida, Agent Orange konden elimineren (het was per ongeluk in de lokale wateren verzeild geraakt na testen op de basis van Eglin Air Force).

  Naar aanleiding van dit succes zette hij zijn onderzoek verder aan het Stennis Space Center van NASA (voorheen Mississippi Test Facility), waar hij het gebruik van planten voor het reinigen van afvalwater van de NASA centra op punt stelde. Het systeem dat hij ontwikkelde om traditionele septische tanks te vervangen door hyacintenvelden wordt nog altijd gebruikt.

  Het is pas na deze experimenten dat hij begon met het bestuderen van de reinigingskracht van planten op de lucht en specifiek op VOS : ammoniak, benzeen koolmonoxide pentachlorophenol formaldehyde, tolueen, trichloorethyleen, xyleen ... al deze verbindingen zijn bekend om hun irriterende effecten en carcinogeniteit.

  Hij creëerde een afgesloten ruimte ter grootte van een huis, volledig geïsoleerd, waarin hij zowel VOS in hoge doses, en vijf potplanten bracht. Aan het begin van het experiment, bij het betreden van het gebouw voelde men ernstige iiritatie van de ogen en luchtwegen en klassieke symptomen van "sick building syndrome". Dank zij deze planten verdwenen de VOS waarvan de meeste volledig werden geëlimineerd en was het weer mogelijk om zonder problemen de ruimte te betreden.

  Hoe kunnen planten de lucht zuiveren?

  Verontreinigende stoffen komen de plant binnen via de bladeren met gaten genaamd "huidmondjes". De huidmondjes worden gebruikt voor de ademhaling, fotosynthese en vochtregeling. Het is dank zij hen dat gasuitwisseling plaats vindt tussen planten en de atmosfeer. VOS zijn vluchtig en kunnen door hun laag moleculair gewicht de huidmondjes binnen dringen. Eenmaal in de holtes doorgedrongen komen de verontreinigende stoffen in contact met water van de cellen.

  In vloeibare toestand dringen ze verder in de cellen om te metaboliseren of te worden opgeslagen.

  Verontreinigende stoffen kunnen zich ook gewoon vast hechten aan de bladeren. Zij komen dan in contact met de cuticula, een lipide laag die de plant beschermt. Vandaar kunnen ze migreren naar het inwendige van bladeren. (1)

  Welke planten kiezen?

  Azalea helpt om het niveau van xyleen, ammoniak en koolmonoxide te verminderen. Plaats ze vooral in de keuken en de badkamer waar deze verontreinigende stoffen het meest voorkomen. Overigens heeft de azalea ook het voordeel van de meest elegante struik (althans voor mij).

  Klimop, gemakkelijk te onderhouden, absorbeert formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen. Plant het in een pot voor uw kantoor, slaapkamer of uw woonkamer.

  Chrysanten ontbinden ammoniak, benzeen, formaldehyde, koolmonoxide en trichloorethyleen. Je kunt ze overal neerzetten!

  De ficus fabriek is onverwoestbaar en absorbeert ammoniak, formaldehyde en xyleen.

  Ik bespaar u de volledige catalogus van reinigende planten. Als u meer wilt weten kun je terecht op Internet op o.a. volgende site: http://www.plantes-depolluantes.com/plantes.php

  Bronnen:

  (1) D. CUNY, M-A. RZEPKA et G. BULTEAU, Quels rôles les plantes peuvent-elles jouer vis à vis de la pollution à l'intérieur des locaux ?, Air Pur n°69 

  Oorspronkelijk artikel: " Mettez chez vous des plantes dépollantes" van Jean-Marc Dupuis, Newsletter Santé Nature Innovation, 3 Juin 2013.

  Bijlagen:
  http://plazilla.com/top-7-van-luchtzuiverende-kamerplanten   
  http://www.dialoog.be/dekoevoet/archief/dK132-planten-in-huis-zuiveren-de-lucht.php   
  http://www.groen.net/Article.aspx?id=4641   

  04-06-2013, 22:24 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Luchtverontreiniging
  29-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnlijke gewrichten genezen.
  Pijnlijke gewrichten: de nieuwe cellulaire aanpak.

  In 1925 vatte de vader van de Amerikaanse celbiologie, Edmund Beecher Wilson, de resultaten van zijn onderzoek samen als volgt : "Het is in de cel dat wij moeten zoeken naar de sleutel voor elk biologisch probleem want elk levend organisme is ooit een cel geweest."

  Onze gewrichten zijn inderdaad samengesteld uit intelligente cellen met geheugen en met specifieke functies.

  De conditie van onze gewrichten is uiteindelijk een weerspiegeling van de gezondheid van hun cellen. In veel gevallen van pijn of gewrichtsaandoening is het de kern van het cellulaire leven die wij moeten  behandelen.

  De drie fasen van cellulair leven: voeding, bescherming, functioneren.

  Wanneer een cel haar natuurlijke reserves heeft uitgeput (om welke reden dan ook: hyper-verbruik, voeding deficiëntie of andere) moet men, om ze te laten overleven en haar normale taken te doen hervatten:

  1. voeden: het is eerst nodig om de voedingsstoffen aan te voeren die nodig zijn voor het herstel van de cel: sporenelementen, vitaminen, essentiële vetzuren, antioxidanten, essentiële aminozuren;

  2. beschermen: studies bevestigen de steeds belangrijkere rol van vrije radicalen die zeer reactief en zeer instabiele chemische soorten zijn. Te veel hiervan kan zeer gevaarlijk zijn voor het lichaam en veroorzaakt reacties en een stressvolle of vernietigende toestand voor de cellen van de verschillende organen: het is noodzakelijk om ze te neutraliseren.

  De productie van vrije radicalen op cellulair niveau heeft een dubbele herkomst:

  - endogene vorming gerelateerd aan biologische processen (bijvoorbeeld vergrijzing);
  - exogene vorming geïnduceerd door externe factoren, zoals stress, vervuiling, langdurige blootstelling aan de zon, chemicaliën, bepaalde medicijnen, tabak ...

  3. Cellulaire functies herop starten: eenmaal de cel goed gevoed en beschermd is kan de celfunctie heropstarten en zo de problemen behandelen waarvan de oorsprong een storing was van een aantal cellen. 

  Om dit proces van voeding, bescherming en functioneren te illustreren, kunnen we het voorbeeld nemen van pijnlijke gewrichten en de standaard behandelingen door artsen en de ambulante zorg door fysiotherapeuten en osteopaten.  Onze gewrichten staan momenteel onder druk door het ongewoon natte voorjaar na een koude winter.

  Uw gewrichten moeten eerst worden gekoesterd en beschermd.

  In 2009 heeft het ministerie van Orthopedische Chirurgie, Ziekenhuis Sainte Marguerite Marseille aan het congres New 21st Century Health Medicine and "Pre-Medicine" de resultaten voorgelegd van een studie uitgevoerd in Frankrijk met 871 patiënten die kloegen van gewrichtspijn en verminderde mobiliteit en gevolgd werden door 180 huisartsen.

  Deze studie toonde voor het eerst de invloed van de essentiële cellulaire degeneratieve verschijnselen aan bij artrose met kraakbeen vernietiging, het resultaat van een onbalans in de extracellulaire matrix. Het toonde ook de rol van vrije radicalen bij de versnelling van de degeneratie van de gewrichten. Op basis van deze constatering hebben de leiders van de studie getracht de effectiviteit van een natuurlijk voedings supplement bij gewrichtsproblemen te beoordelen. De resultaten van hun experimenten zijn op zijn minst zeer leerzaam.

  93% van de patiënten ervaarden verbetering. De 871 patiënten werden verdeeld in twee groepen voor observatie. Groep A: 542 patiënten werden uitsluitend behandeld met een voedingssupplement voor gewrichtsaandoeningen. In groep B kregen de 329 patiënten hun gebruikelijke behandeling (anti-ontstekingsmedicijnen, pijnstillendes, homeopathie, kruidengeneeskunde ...).Zeer snel werd binnen de 10 dagen bij 2/3 van de gevallen positieve resultaten waargenomen. Na 30 en 60 dagen, constateerden 90% van de artsen en ervaarden 90% van de groep A patiënten een verbetering van gewrichtspijn tegenover slechts 34% van de artsen en 45% van de patiënten in groep B.

  Ook in groep A constateerden 93% van de artsen en ervaarden 94% van de patiënten een verbetering van de beweeglijkheid van de gewrichten terwijl slechts 33% van de artsen en 42% van de patiënten in groep B een verbetering van de mobiliteit waarnamen.

  Bijna volledige afwezigheid van bijwerkingen.

  90% van de patiënten in groep A verdroegen de complementering, klachten hadden alleen te maken met hun smaak ... terwijl 1 op de 2 van groep B naast andere medicijnen, maag beschermers moest nemen, dat wil zeggen geneesmiddelen om maag bloeden te voorkomen, gebruikelijk bij conventionele behandelingen voor osteoartritis gebaseerd op ontsteking.

  Nogmaals 90% verbetering.

  De onderzoekers vervolgden hun studie met groep B die bij haar medicatie was gebleven, dit keer namen zij een voedingssupplement in combinatie. Ongeveer 90% van de artsen en patiënten constateerden een verbetering van pijn en beweeglijkheid van de gewrichten en bij  twee patiënten kon men het gebruik van ontstekingsremmers en pijnstillers  drastisch verminderen.

  Tot slot zien we dat voor de groepen A en B, de bijdrage van een specifiek voedingssupplement en het handelen op cellulair niveau van cruciaal belang was in het verbeteren van de stress en pijn in de gewrichten en de mobiliteit. 

  De extra impuls.

  Laten we doen alsof je één van de patiënten was in deze studie: de gewrichten worden gevoed, beschermd en gereinigd. Uw arts zal nu fysiotherapie of osteopathie voorschrijven, of liever de celfunctie herstarten want nogmaals, recente studies hebben aangetoond dat er een verband is tussen de efficiency van de uitwendige verzorging en de nutritionele ondersteuning.

  Franse onderzoekers hebben gedurende 6 maanden onderzoek uitgevoerd bij 50 huisartsen en 360 patiënten die lijden aan gewrichtsproblemen. 41% waren tussen 40 en 60 jaar. Het doel was om de rol van voedingssupplementen vast te stellen in het versnellen van de resultaten van de ambulante zorg gedurende gemiddeld 7 dagen.

  Patiënten gebruikten twee soorten voedingssupplementen tijdens deze periode van observatie:  een voedingssupplement voor de gewrichten en een voedingssupplement om cellulaire stress te verminderen. In minder dan zeven dagen hebben meer dan de helft van de artsen een verbetering waargenomen in de uitoefening van hun patiëntenzorg en meer dan 60% van de patiënten zelf hebben versnelde resultaten geconstateerd. 

  Deze resultaten onderstrepen nogmaals het belang van de totale cellulaire actie en voedingsinterventie voor snel herstel van de oorspronkelijke tekorten aan cellulaire functie.

  Voedingssupplementen die werden gebruikt in deze studies.

  Studies zoals gepresenteerd (en er zijn vele anderen) tonen de doorslaggevende rol die voedingssupplementen vervullen bij het in evenwicht brengen van het cellulair systeem en dus in het verbeteren van pijn en beweeglijkheid van de gewrichten.

  In de door ons geciteerde studies werden de supplementen A40 Articulation en A40 Détente, producten van Laboratoires Zannini, gebruikt. 

  Ze fungeren tegelijkertijd en synergetisch op het cellulair niveau dankzij een nieuwe technologie die het mogelijk maakt de actieve ingrediënten in de voeding in een nieuw natuurlijk complex gemakkelijk beschikbaar te stellen zonder enige hulpstof of omhulsel, geen gelatine of cellulose of alcohol, dankzij de nieuwe technologie.

  Technologie "orogranulé".

  Hoe vaak bij het aanschouwen van een sneeuwvlok waren we niet verbaasd door dit wonder van de natuur? Het wonder ligt in het vermogen van kristallen te binden die qua samenstelling en structuur zonder omhulsel het binnenste van zichzelf beschermen.

  Het is door de studie van het sneeuwkristal en 20 jaar onderzoek dat "orogranulé" werd ontworpen en ontwikkeld. Elke korrel wordt gevormd vanuit een kern van ongeveer 100 micron diameter. De vaste componenten, vloeistoffen en essentiële oliën worden geïntegreerd van het centrum naar de periferie tot een nieuwe vaste complexe vorm: de "orogranulé" is specifiek voor elke applicatie afhankelijk van de te behandelen aandoening (gewrichtsproblemen, problemen van energie, spijsverteringsstoornissen .. .). Met deze karakteristiek kan de directe assimilatie van nieuwe biologische complexen in de mond gebeuren (orodisponibilité) zonder de hulp van het verdere spijsverteringsstelsel. 

  Een woord van waarschuwing voor degenen die deze producten willen gebruiken:aangezien deze niets anders bevatten dan de actieve bestanddelen kan men soms verrast zijn door de speciale smaak. Voor de gewrichten bevatten ze kraakbeen van zeefauna waarvan de smaak wel uitgesproken is.

  Oorspronkelijk artikel: "Articulations douloureuses: la nouvelle approche cellulaire" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 28 May 2013.

  29-05-2013, 18:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Gewrichten
  26-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marihuana tegen veroudering.
  Marihuana cannabinoïden vertragen hersenen degradatie en veroudering, en keren dementie.

  (NaturalNews) Het menselijk brein bevat een uitgebreid netwerk van speciale receptoren die de zenuwstelselfuncties moduleren wanneer ze geactiveerd worden door de geschikte cannabinoïde verbindingen waarvan er vele in overvloed aanwezig zijn in de marihuana plant. Uit nieuw onderzoek blijkt de unieke rol die deze cannabinoïden spelen in het beschermen van de hersenfunctie, die op zijn beurt het verouderingsproces vertraagt en zelfs de schadelijke effecten van de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie en cognitieve afwijkingen doet keren.

  Eén van de nieuwste ontdekkingen betreffende cannabinoïden betreft hun vermogen om als antioxidanten in de hersenen te fungeren. Onderzoekers uit Duitsland vonden dat het cannabinoïde systeem in hersenen volledig in staat is niet alleen tot herstellen van beschadigde hersencellen maar ook leidt tot de productie van nieuwe hersencellen, een concept dat jaren van conventionele denken over hoe de hersenen werken, tegenspreekt. Cannabinoïden versterken ook de mitochondria in de hersenen, die krachtige en karakteristieke energie dat de goede celfuncties handhaven.

  Gepubliceerd in het tijdschrift Philosophical Transactions van de Royal Society B, werpen deze ontdekkingen een nieuw inzicht over hoe natuurlijke marihuana cannabinoïden de mogelijkheid hebben om letterlijk ontstekingen van de hersenen die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van cognitieve achteruitgang, neuraal falen en degeneratie van de hersenen, te onderdrukken. Door levering van deze receptoren met cannabinoïden, kunnen patiënten hun hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer, ziekte van Parkinson, ziekte van Huntington en vele andere dergelijke ziekten overwinnen; condities waarvoor de moderne wetenschap heeft gefaald om een oplossing te vinden.

  "Ik heb gedurende meer dan 25 jaar medicijnen uitgeprobeerd die hersenontsteking verminderen en de cognitieve functie bij ratten herstellen; cannabinoïden zijn de eerste en enige klasse van middelen die ooit effectief zijn geweest," zei Gary Wenk, een professor in de neurowetenschappen , immunologie en medische genetica aan de Ohio State University (OSU), die bij het onderzoek geholpen heeft. 

  "Ik denk dat de perceptie over dit middel aan het veranderen is en in de toekomst zullen de mensen minder bang hoeven te zijn," voegde hij eraan toe, verwijzend naar het feit dat marihuana nog steeds een negatief imago wordt toebedeeld.  (N.v.d.r. Dit komt natuurlijk door de invloed van de farmaceutische industrie (lobbying) die geen heil (geld) ziet in dit  middel uit de natuur aangezien zij erop geen patent kunnen nemen).

  Marihuana cannabinoïden helpen het vermogen van het lichaam zijn eigen natuurlijke cellen te herstellen.

  Sinds onderzoekers voor het eerst het bestaan van cannabinoïde receptor systemen in de hersenen van ratten in 1988 ontdekten, kregen onafhankelijke wetenschappers geleidelijk fragmentarisch inzicht in de werking van het systeem en hoe cannabinoïden kunnen helpen in het voorkomen van allerlei chronische aandoeningen die het gevolg zijn van een gebrek aan deze belangrijke verbindingen. Vandaag gaat het onderzoek op marihuana met rasse schreden vooruit en het taboe op deze plant verdwijnt geleidelijk om stilaan aanzien te worden als een medisch supermiddel.

  "Cannabis gaat stroomopwaarts, het biedt feedback van de postsynaptische zenuwen naar de presynaptische zenuwen wat ongehoord is in de neurale chemie," legt Dr William Courtne uit. Hij is oprichter van de Cannabis International Foundation (CIF) die actief werkt aan het consolideren van alle beschikbare en relevante wetenschappelijke kennis inzake medisch gebruik van marihuana met het doel tot het bevorderen van een reformatie in gezondheidsbehoud, herstel en welzijn over de hele wereld.

  "De fytocannabinoïden van deze plant vergroten de poging van het lichaam om een verhoogde functie te herstellen naar een normaal niveau. Op die manier bootsen [marihuana cannabinoïden] het regelend systeem van de cellulaire fysiologie na."
  U kunt meer lezen over het werk van CIF door het bekijken kijken vanreen 15-minuten durende inleidende video getiteld Leaf: http://www.cannabisinternational.org/

  Oorspronkelijk artikel: "Marijuana connabinoids slow brain degradation and aging, reverse dementia: here's how" Thursday, May 23, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News".

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2012/10/29/how-cannabinoids-may-slow-brain-aging/?iid=hl-main-belt   
  http://www.drugscience.org/Petition/C3D.html   

  26-05-2013, 18:24 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:hersenen, cannabioiden, marihuana
  25-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oogproblemen
  Verbeter uw zicht. 

  Macula degeneratie gerelateerd aan de leeftijd (AMD) is een verwoestende ziekte die progressief verlies van het gezichtsvermogen veroorzaakt. In 2007 leefden naar schatting 608.000 mensen met deze ziekte in Frankrijk. Chirurgie en conventionele geneeskunde hebben tot nu toe geen overtuigende resultaten opgeleverd, maar nutritherapie (natuurlijke voedingsgeneeskunde) biedt veelbelovende resultaten.

  Wat is AMD?

  AMD is een aandoening van het netvlies, het membraan dat achteraan in het oog ligt en de zichtreceptoren bevat. Deze ziekte veroorzaakt onscherp zien. Naast aanvankelijk onscherp zicht veroorzaakt door AMD wordt men snel belemmerd in zijndagelijkse activiteiten, zoals het lezen van kleine letters of handleidingen, vooral na de leeftijd van 65. Het kan auto ongelukken veroorzaken wanneer een verkeersteken niet duidelijk is of men kan vallen wanneer men de stoeprand mist. Men kan ook een fatale fout begaan wanneer men bijvoorbeeld niet meer in staat is om de bijsluiter van een geneesmiddel duidelijk te lezen. 
  Maar er zijn ook de grote genoegens van ons leven die vervliegen met een slecht zicht: bij het lezen van een boek, tuinieren, het bewonderen van  het schouwspel natuur, een tentoonstelling biedt niet meer dezelfde vreugde als men de gegevens niet kan lezen, zelfs de gezichten van onze dierbaren of de glimlach van een kind die voor ons verschijnen in een waas, alle taken die het manipuleren van kleine voorwerpen vereisen of het uitvoeren van specifieke taken; men realiseert zich dat de levende bron van het bestaan ontglipt!

  Om het risico te verminderen kan men zijn ogen "voeden": het effect is preventief, en vertraagt het ontstaan van AMD als men de vijftig nadert. Als men ouder is dan 60 jaar en het gezichtsvermogen is achteruit gegaan, kan een intensieve voedingstherapie het gezichtsvermogen verbeteren.

  Deze voedingsstoffen die men in de ogen brengt zijn om ze te beschermen en de bloedcirculatie te activeren om zo een functioneel zicht te herstellen.

  Het oog: het meest belaagd orgaan.

  De ogen zijn een van de meest belaagde organen van ons  lichaam, vooral nu met het wijdverbreid gebruik van lichtschermen (computer of smartphone) en met de vervuiling.

  Sterker nog, onze ogen zijn een machine dat het licht concentreert dankzij de focus naar een ingenieus geheel van hoornvlies, iris, lens, netvlies en macula.
  Dit mechanisme stelt ons in staat om een ongelooflijke rijkdom aan details uit onze nabije en verre omgeving te verzamelen: er wordt geschat dat 80% van onze zintuiglijke waarnemingen komen van het zicht!  Maar realiseer dat deze enorme hoeveelheden licht slechts een paar vierkante centimeters aan de onderkant van ons oog raken, nl. het netvlies, en meer specifiek een klein gebied genaamd de "macula" die verantwoordelijk is voor het centrale zicht. Het is de macula die ons toelaat om vormen, kleuren en details helder en scherp te zien.

  Ons netvlies en macula zijn bekleed met cellen. Deze cellen hebben de vorm van kegels en staafjes, de staafjes laten ons toe zwart en wit te onderscheiden, met de kegels onderscheiden wij de kleuren. 

  Deze cellen worden de gehele dag gebombardeerd met hoog energetische lichtdeeltjes, fotonen, en door al de oxidanten in ons lichaam als gevolg van stress, vervuiling of gewoon veroudering. Zij worden dan uiteindelijk  beschadigd. Staafjes en kegeltjes kunnen afsterven zodat ons zicht wazig wordt.

  Maar je hoeft niet met gekruiste armen wachten tot het lot je treft.

  Maculaire degeneratie kan worden vertraagd.

  De natuur produceert plantaardige en dierlijke stoffen die u kunnen helpen ons zicht te behouden. Ik zeg niet dat je gegarandeerd voor meer dan 90 jaar zult zien als een havik, maar:

  - als je nog geen zicht probleem hebt;
  - als je meer dan 55 jaar bent en vooral als je een vrouw bent;
  - of als je het begin van maculaire degeneratie hebt;

  dan kunt u nu een aantal dingen doen die veel problemen in de toekomst zullen voorkomen:

  Zes strategieën om onze ogen op natuurlijke wijze beschermen.
  Wat uw arts je ook vertelt, er zijn wel degelijk manieren om uw ogen te beschermen:

  - stoppen met roken: de rook die ons lichaam binnenkomt ook van uitlaten voert triljoenen vrije radicalen aan, agressieve moleculen die in staat zijn onze cellen te beschadigen of te vernietigen. De cellen in ons netvlies en de macula zijn bijzonder gevoelig voor vrije radicalen omdat hun hoge blootstelling aan licht al een permanente aanval betekent. Vererger dat niet met sigarettenrook.

  - bloedcontrole: ons oog is bekleed met microscopisch kleine bloedvaten, de haarvaatjes die de cellen van het zicht voeden. Als de bloeddruk te hoog is (en vergeet niet dat er geen andere manier is het om te weten dan door te meten), worden de haarvaatjes beschadigd;

  - aandacht aan uw bloedsuikerspiegel: een overmatige hoeveelheid glucose in het bloed beschadigt zwaar de haarvaatjes. Dit is de reden waarom mensen met diabetes blind kunnen worden of zelfs amputaties moeten ondergaan wanneer hun bloedvaten zijn vernietigd en hun ledematen niet worden geïrrigeerd;

  - eet veel groene groenten, vooral groene boerenkool, spinazie en broccoli: Studies hebben aangetoond dat zo'n regime het gezichtsvermogen verbetert doordat deze groenten rijk zijn aan carotenoïden, in het bijzonder luteïne;

  -  verhoog uw inname aan omega-3 door het eten van meer vette vis of het nemen van omega-3 supplementen. Uit een studie gepubliceerd in augustus 2001 in het tijdschrift Archives of Ophthalmology bleek dat een goed uitgebalanceerd dieet met omega-3 het gezichtsvermogen verbetert.

  - eet zwarte bessen: zwarte bessen, bosbessen, bramen. Ze zijn rijk aan anthocyanen, pigmenten die fungeren als een "zonnescherm" voor cellen en hen beschermen tegen schade door het absorberen van blauw-groene en ultraviolette stralen.

  - eet elke dag eigeel: eigeel is de belangrijkste voedingsbron van zeaxanthine, een antioxidant pigment dat de macula tegen externe agressies beschermt.

  Onderzoekers adviseren het eten van 2 eieren per dag om onze ogen (1, 2) beschermen. Ik zei het vroeger al, eierdooiers zijn goed voor onze gezondheid!

  Voor personen boven de leeftijd van 55 en die vrezen voor problemen met hun zichtsvermogen kan het nemen van voedingssupplementen worden overwogen:

  Twee troeven voor de gezondheid van onze ogen.


  Luteïne en zeaxanthine zijn xanthofylen verbindingen in de natuur gebruikt om overmatig licht dat schade aan planten zou veroorzaken op te slorpen, in het bijzonder hoog-energetische straling van zonne-blauw licht. 

  Bij de mens concentreren luteïne en zeaxanthine zich precies in de macula van het oog.

  Ze lijken een krachtige antioxidant functie te hebben om de oogcellen te beschermen tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen, vooral tegen maculaire degeneratie:

  - onderzoek gepubliceerd in Nutrition & Metabolism vond dat luteïne en zeaxanthine de optische dichtheid van het pigment in de macula verhogen. Deze macula pigmenten beschermen tegen maculaire degeneratie;
  - studies gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften American Journal of Epidemiology, Oogheelkunde en Archives of Ophthalmology vonden dat hogere niveaus van luteïne en zeaxanthine in de voeding wordt geassocieerd met een lagere incidentie van macula degeneratie;
  - twee studies gepubliceerd in het tijdschrift Investigative Ophthalmology en Visual Science vonden dat ogen met het hoogste niveau aan macula pigment minder kans hadden tot het ontwikkelen van macula degeneratie;
  - in een wetenschappelijk artikel gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Biochemie and Biofysica in augustus 2010, condludeerden de auteurs van de studie dat luteïne en zeaxanthine licht met korte golflengte filteren en zo de vorming van vrije radicalen in het retinale pigmentepitheel en het vaatvlies (het vasculaire laag van het oog) verminderen of voorkomen.  Ze suggereren ook dat een mengsel van xanthofylen effectiever is dan één bij dezelfde concentratie.

  Werkt ook tegen cataract.

  Naast de bescherming van de retina, kunnen luteïne en zeaxanthine ook het risico van cataract verminderen.

  Recente studies gepubliceerd in het tijdschrift Archives of Ophthalmology besluiten dat een dieet rijk aan deze twee verbindingen alsmede andere carotenoïden wordt geassocieerd met een lager risico van cataract bij vrouwen.

  Astaxanthine: Het geheim van het valkenoog.

  Maar uw ogen te beschermen tegen vrije radicalen is niet genoeg om opnieuw een goed gezichtsvermogen te krijgen. Men moet ook het aanpassingsvermogen van de ogen herstellen.

  Een ander micronutriënt, astaxanthine, kan dit effect hebben. Acht recente klinische studies hebben aangetoond dat astaxanthine een positief effect heeft op het gezichtsvermogen. Deze verbinding, die voornamelijk wordt gevonden in een kleine garnaal genaamd "Antarctische krill" en in micro-algen uit Zweden, vermindert kans op oogontstekingen en verhoogt het aanpassingsvermogen aanzienlijk waardoor betere afstemming van het zicht en verlichting van vermoeidheid van de ogen, voornamelijk veroorzaakt door te werken op het computerscherm of door het verhogen van de bloedstroom naar de ogen. (3)

  Naar deze voedingsstof is nu grote vraag in de Verenigde Staten en het is moeilijk om ze in Europa te krijgen, maar het voedingssupplement voor ogen Macula Plus bevat ook luteïne, zeaxanthine en mesozeaxanthine, een andere nog onbekende verbinding die ook veelbelovend lijkt en te nemen is in een goede dosis voor snelle efficiëntie (respectievelijk 10 mg, 1,5 mg en 2,5 mg).

  Macula lijkt me ook interessant omdat het cyanidine-3-glucoside (C3G) bevat, een onbekende paarse anthocyanine die fotoreceptorcellen van het oog beschermt en het nachtzicht kan verbeteren.

  Het nadeel van dit product is de hoge prijs, die de kwaliteit van de geselecteerde ingrediënten weerspiegelt en het is niet realistisch om een blijvend effect te verwachten met één enkele doos ( 3 lijkt het minste,  goed voor 6 maanden behandeling).

  Voor mensen die zich echt niet kunnen veroorloven om dit product te kopen raad ik aan om naar luteïne te vragen bij hun apotheker, bijvoorbeeld Ocuvite, zelfs al is het te verwachten effect uiteraard, veel lager. 

  En tot slot, zie wat je eet niet over het hoofd, eet regelmatig een goede biologische omelet met spinazie!

  Op uw gezondheid.
  Jean-Marc Dupuis.

  Bronnen:
  1.Vishwanathan R, Goodrow-Kotyla EF, Wooten BR, Wilson TA, Nicolosi RJ. Consumption of 2 and 4 egg yolks/d for 5 wk increases macular pigment concentrations in older adults with low macular pigment taking cholesterol-lowering statins. Am J Clin Nutr. 2009 Nov;90(5):1272-9.

  2.
  Goodrow EF, Wilson TA, Houde SC, Vishwanathan R, Scollin PA, Handelman G, Nicolosi RJ. Consumption of one egg per day increases serum lutein and zeaxanthin concentrations in older adults without altering serum lipid and lipoprotein cholesterol concentrations. Nutr. 2006 Oct;136(10):2519-24.

  3.zie bijlage 1

  Bijlagen:
  http://www.bioreal.se/index.php?page=1&id=9   

  25-05-2013, 23:11 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  24-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup terug in opspraak.
  Nieuwe studie laat zien hoe glyfosaat in Monsanto's Roundup de natuurlijke ontgifting in menselijke cellen remt.

  (NaturalNews) Het moderne tijdperk van de industriële landbouw en de industrie heeft in een alarmerend tempo zware metalen, carcinogenen, plastics en pesticiden gedumpt in het milieu. Deze toxines worden terug gevonden in de meeste menselijke weefselcellen. Verschillende van deze chemische toxinen zettten zich vast in menselijke cellen waardoor de capaciteit van het menselijk lichaam om zijn eigen cellen te ontgiften wordt ontnomen. In een nieuw onderzoek heeft het sinistere chemische glyfosaat bewezen het vermogen van het ontgiften van de menselijke helemaal te kunnen afremmen. Glyfosaat, gevonden in Monsanto's Roundup, wordt door de onderzoekers ingeschat als "één van de meest gevaarlijke chemische stoffen" die in het milieu worden losgelaten.

  Hoe glyfosaat menselijke cellen vernietigt.

  Glyfosaat, het meest gevonden in conventionele suiker, maïs, soja en tarwe producten vernietigt de cytochroom P450-gen route waardoor de productie van enzymen in het lichaam wordt afgeremd. CYP-enzymen spelen een cruciale rol in de ontgiftende xenobiotica, welke geneesmiddelen omvatten, kankerverwekkende stoffen en pesticiden. Door het remmen van dit natuurlijk ontgiftingsproces maakt glyfosaat systematisch de weg vrij voor schadelijke effecten van andere milieu-toxines die in het lichaam komen. Dit op zijn beurt, verstoort de homeostase, verhoogt ontsteking, en leidt tot een langzame afbraak van het cellulaire systeem. Toxines die zich opbouwen in de darm en door de darmwand breken infiltreren het bloed en passeren uiteindelijk de hersenen/bloed barrière en beschadigen zo neurologische functies.

  Belangrijke CYP-enzymen zijn betrokken o.a. aromatase, het enzym dat androgeen omzet in oestrogeen, 21-hydroxylase dat het stresshormoon cortisol creëert en aldosteron dat de bloeddruk regelt.

  Vervoer in de darmen.

  Alhoewel de tegenbewijzen zich opstapelen, blijft Monsanto beweren dat glyfosaat niet schadelijk is voor de mens, onder vermelding dat het werkingsmechanisme in planten (de verstoring van de "shikimaat pathway"),  niet aanwezig is bij de mens. Dit is een leugen.

  De shikimaat route die betrokken is bij de synthese van de essentiële aromatische aminozuren fenylalanine, tyrosine en tryptofaan, is aanwezig in menselijke darmbacteriën die rechtstreeks contact heeft met het menselijk lichaam, een hulp is, bij de spijsvertering, vitaminen synthetiseert, carcinogenen ontgift en deelneemt aan het immuunsysteem.

  Door het verhinderen dat de darmflora zijn wezenlijke functie in het menselijk lichaam uitvoert, veroorzaakt glyfosaat vele gezondheidsproblemen waarmee de westerse wereld vandaag kampt. 

  Deze aandoeningen omvatten inflammatoire darmziekten, de ziekte van Crohn, obesitas, en zelfs dementie en depressie. Ook door het beperken van de absorbtie van voedingsstoffen door de darmbacteriën ontneemt glyfosaat het lichaam essentiële levengevende vitamines.

  De uitputting van het serum tryptofaan en het verband met obesitas.


  Schadelijke effecten van glyfosaat op darmbacteriën leidt tot verarming van sulfaat in de darmen waardoor darmontstekingen ontstaan. Naarmate meer chemische stoffen worden opgenomen uit de omgeving veroorzaken chemische veranderingen in het lichaam gewichtstoename door de opname van voedingsstoffen te blokkeren. Door het beïnvloeden van CYP-enzymen in de lever worden obesitas verergerd en de mogelijkheden van het lichaam om synthetische chemicaliën te ontgiften beperkt. Daar serotonine wordt verkregen uit tryptofaan en werkt als een eetlustremmer moedigt de vermindering van tryptofaan het te veel eten aan wat leidt tot zwaarlijvigheid.

  Wij moeten dringend wakker worden.


  Auteurs van de nieuwe studie wijzen erop dat "glyfosaat waarschijnlijk alomtegenwoordig is in onze voedselvoorziening en het kan als één van de meest biologisch verstorende chemicaliën in onze omgeving aanzien worden."Monsanto is zich al aan het wapenen tegen deze uitspraken en spreekt over "slechte wetenschap" en "nep studie." Wat Monsanto niet vermeldt is dat het merendeel van de studies over de "veiligheid" van glyfosaat door henzelf worden uitgevoerd.

  De auteurs van deze nieuwe studie vragen dat meer onafhankelijk onderzoek wordt gedaan om hun bevindingen te valideren met betrekking tot de remming van glyfosaat op cytochroom P450 (CYP) enzymen in het lichaam wat het natuurlijk ontgiftingsvermogen belemmerd.

  Er is zeker een behoefte aan meer voorlichting in het onderwijs op chemische stoffen zoals glyfosaat. Er moet een soort van openbare massaal ontwaken komen dat Monsanto's Roundup correleert met een doodshoofd en gekruiste botten. Als er iets is waar wij recht op hebben is te weten hoe ons voedsel wordt geproduceerd, ontworpen en vergiftigd, en iedereen moet op de hoogte worden gebracht en ten koste van alles stoppen met het verspreiden van het giftige glyfosaat uit Roundup.

  Oorspronkelijk artikel: "New study reveals how glyphosate in Monsanto's Roundup inhibits natural detoxification in human cells" Friday, May 24, 2013 by: Lance Devon, Natural News.


  Bijlagen:
  http://www.enewspf.com/latest-news/science/science-a-environmental/42941-review-highlights-dangerous-health-effects-of-glyphosate.html   
  http://www.foodandwaterwatch.org/blogs/new-review-points-to-glyphosates-dangerous-health-effects/   
  http://www.mdpi.com/1099-4300/15/4/1416   

  24-05-2013, 15:42 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Tags:Glyfosaat, Roundup, Monsanto
  23-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essentiële oliën.
  Top vijf essentiële oliën tegen stress en hoe ze te gebruiken.

  (NaturalNews) Bij juist gebruik ligt de kracht van etherische oliën in hun vermogen om de heilzame helende eigenschappen van bepaalde planten te leveren in een directe en zeer geconcentreerde vorm.  Lang geleden erkend voor hun therapeutische eigenschappen maakten de oude Egyptenaren essentiële oliën door het weken van de bloemen, bladeren, twijgen of schors in olie en vervolgens te filtreren door linnen om de olie te isoleren.

  De genezende toepassingen van essentiële oliën zijn veelzijdig, van antibacteriële verdediging tot pijn en emotionele therapie, afhankelijk van het type olie. Vanuit een wetenschappelijk perspectief zijn de oliën effectief door de 50 miljoen geurreceptoren in de neusholte en het limbisch systeem van de hersenen  - een gebied dat verantwoordelijk is voor emoties, geheugen en seksuele opwinding. Vanuit een menselijk perspectief ruiken ze gewoon lekker en doen ze ons beter voelen.

  Of het verbeteren is van onze stemming of onze algemene gezondheid, een winnende strategie begint met het verminderen van stress. En voor het fysieke lichaam dat stress interpreteert als pijn weten deze vijf essentiële oliën precies waar het pijn doet:

  Lavendel.

  Als de meest populaire van alle essentiële oliën is lavendel bekend als de "universele olie." Met zijn kalmerende, aardse, licht zoete en verse bloemengeur is zij alom geliefd om haar ontspannende en balancerende effecten op zowel het fysieke als het emotionele van het lichaam. Zij kan ook worden gebruikt als pijnstiller voor spieren en gewrichten of antiseptisch op kleine snijwonden, brandwonden, insectenbeten en -steken.

  Wierook.

  Met zijn geruststellend warme exotisch aroma wordt wierook meestal gebruikt bij stress, maar het kan ook topisch aangebracht worden op de huid om cellen te verjongen en littekenweefsel te herstellen of  om bepaalde ademhalingsaandoeningen zoals astma, hoesten en bronchitis te kalmeren.

  Roos.

  Een andere zeer veelzijdige essentiële olie, duurder dan de meeste andere vanwege het arbeidsintensief extractieproces waarbij 60.000 rozen voor 30 cl rozenolie vereist is. Naast het verlichten van zowel stress als depressie omvatten de vele toepassingen van rozenolie de behandeling van eczeem en menopauzale symptomen.

  Kamille.

  Hoewel zowel de Romeinse als de Duitse soorten essentiële oliën van kamille zeer geschikt zijn voor het kalmeren van de zenuwen en het ondersteunen van een gezonde spijsvertering, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Waar de Romeinse variëteit superieur is in de aanpak van psychische angst, paranoia en vijandigheid past de Duitse variëteit meer in de behandeling van geïrriteerde huid.

  Vanille.


  Daar de pure geur van warme vanille u meteen een thuisgevoel geeft zeggen sommige aromatherapeuten dat het is omdat vanille het dichtst in geur en smaak bij moedermelk ligt.  Met de mogelijkheid om zowel te kalmeren in een rustige ontspanning en het stimuleren van mentale helderheid kan deze rijke aroma variëren in zijn therapeutische effecten. Vanille essentiële olie heeft ook bewezen effectief te zijn in het verlichten van maagpijn en het verminderen van hunkeren naar snoepjes.

  Gebruik etherische oliën adequaat en met de nodige voorzichtigheid.


  De meest geschikte toepassingen van etherische oliën variëre, afhankelijk van welke van de extra therapeutische voordelen men wil benutten. Omdat ze uiterst krachtig zijn in hun zuivere vorm moeten essentiële oliën altijd gemengd worden met een drager olie, zoals amandelolie of jojoba-olie.  Zij kunnen dan direct worden aangebracht op de huid, zoals bij een massage of op een warme kompres, zakdoek of het hoofdkussen. Een paar druppels kunnen ook worden verwarmd in een diffuser of toegevoegd aan badzout voor een huid verzachtend, spier ontspannend bad ervaring. Sommigen merken dat het aanbrengen van een kleine hoeveelheid aan de zolen van de voeten of de achterkant van de nek ook zeer effectief is.

  Zoals altijd moet u uw eigen bevindingen toetsen over de soort olie die u gebruikt; sommigen kunnen negatief reageren bij blootstelling aan de zon, op bepaalde medicijnen, medische aandoeningen of zwangerschap. Vergeet niet dat 100 procent pure, biologische essentiële oliën zijn gemaakt van plantaardige materialen en dus een heel ander produkt zijn dan goedkopere, kunstmatige geuroliën. Hoewel ze een aangename geur kunnen hebben bevatten geuroliën vaak synthetische chemicaliën, en in plaats van te helpen om u te genezen kan het  inademen van die synthetische chemicaliën je eigenlijk schaden. En dat zou niet erg aromatherapeutisch zijn.

  Oorspronkelijk artikel: "Top five essential oils for sress relief and how to properly use them" Thursday, May 23, 2013 by: Angela Doss, Natural News.

  Bijlagen:
  http://oxford-consultants.tripod.com/OilsInformation.htm   
  http://spryliving.com/articles/essential-oils-how-to-use/   
  http://www.floracopeia.com/articles/256-how-to-use-essential-oils-effectively   
  http://www.mindbodygreen.com/0-3497/5-Aromatherapy-Oils-Everyone-Should-Have-at-Home.html   
  http://www.quinessence.com/methods_of_use.htm   

  23-05-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aromatherapie
  22-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees kruid tegen kanker.
  Chinees kruid verdrijft kanker in 40 dagen, aldus nieuw onderzoek.

  (NaturalNews) De sleutel tot het genezen van het type alvleesklierkanker die de Apple visionair Steve Jobs trof is misschien wel te vinden in een oud Chinese kruid dat al lang een cruciale rol in de traditionele Chinese geneeskunde heeft gespeeld. Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine heeft uitgewezen dat "lei gong teng", ook wel bekend als 'dondergod wijnstok, " ten minste één unieke verbinding bezit die binnen de 40 dagen alle kankertumoren uitroeit wat een serieuze stap inluidt naar de behandeling van kanker langs alternatieve weg.

  Een onderzoeksteam van de University of Minnesota's Masonic Cancer Center ontdekte dat wanneer muizen met alvleesklier tumoren ingespoten werden met een injecteerbaar uittreksel van "Tripterygium wilfordii", ze volledig herstelden in minder dan vijf weken. Ook na het stoppen van de behandeling behielden de genezen muizen voor onbepaalde tijd hun gezondheid en bleven ze kankervrij zonder enige heropleving  van tumoren of terugval.

  Men veronderstelt dat de "lei gong teng" verbinding triptolide primair verantwoordelijk is voor het doden van de tumoren.  Triptolide is een actieve diterpenoïde waarvan in een aantal eerdere studies is aangetoond dat het een brede anti-kanker activiteit heeft. Het team was in staat om effectief deze triptolide te isoleren en om te zetten in een water oplosbare vorm waarmee de onderzoekers de muizen regelmatig konden injecteren gedurende een maand wat voldoende bleek om de dieren te genezen.

  "Dit kruid is ongelooflijk krachtig in het doden van tumorcellen," zei Ashok Saluja, vice-voorzitter van het onderzoek in het centrum, aan Bloomberg over de bevindingen. "Je kon zien dat elke dag de tumoren bij de muizen afnamen om dan voorgoed te verdwijnen".

  Reeds in 2007 vonden onderzoekers van zowel de Yale University als de Columbia University dat triptolide effectief kankercellen apoptosis triggert ook wel bekend als geprogrammeerde celdood. Tal van andere studies in de loop van de jaren hebben ook vastgesteld dat triptolide een krachtige tumor vechter is in algemene zin en een geducht wapen tegen agressieve prostaatkanker.

  "Triptolide, een diterpenoïde geïsoleerd uit het Chinese kruid "Tripterygium wilfordii Hook.f" heeft aangetoond antitumor activiteiten te bezitten in een breed scala van solide tumoren," schreven de onderzoekers van de Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center in een studie uit 2006 over dit krachtig kruid. Deze bijzondere studie vond dat triptolide zich richt op verschillende leukemische cellijnen en de effectiviteit verhoogt van andere antikankermiddelen.

  Oorspronkelijk artikel: "Chinese herb eradicates cancer in 40 days, says new research" Wednesday, May 22, 2013by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://stm.sciencemag.org/content/4/156/156ps21.abstract?sid=5ef09ed9-25ab-4c0d-9899-7e43d4c9b398   
  http://www.bloomberg.com/news/2012-10-17/drug-from-chinese-thunder-god-vine-slays-tumors-in-mice.html   
  http://www.theregister.co.uk/2012/10/18/boffins_cure_pancreatic_cancer_chinese_medicine_thunder_god/   
  http://www.wakingtimes.com/2012/10/18/chinese-plant-compound-wipes-out-cancer-in-40-days-says-new-research/   

  22-05-2013, 19:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Tags:Chinees, kruiden, kanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CO2 niet de schuldige!
  Opwarming van de aarde ontmaskerd: NASA rapporteert dat kooldioxide eigenlijk de atmosfeer afkoelt.

  (NaturalNews)  Volgens nieuwe gegevens van het NASA's Langley Research Center blijkt dat alles wat de wetenschappelijke gemeenschap en de media ons verteld hebben over de vermeende nadelen van broeikasgassen, met name kooldioxide, vals zijn. Zo blijkt uit de laatste gegevens dat al die broeikasgassen in de atmosfeer, die door Al Gore en andere grappenmakers verantwoordelijk werden gesteld voor de opwarming van de aarde, eigenlijk de aarde afkoelen.

  Volgens het rapport van het Principia Scientific International (PSI), hebben Martin Mlynczak en zijn collega's bij NASA de infrarood uitstoot gevolgd in de bovenste atmosfeer van de aarde tijdens en na een recente zonnestorm die plaats vond tussen 8 en 10 maart ll. Ze vonden dat het overgrote deel van de energie die vrijkomt uit de zon tijdens deze immense coronale massa ejectie (CME) terug werd gestuurd in de ruimte in plaats van door te stoten naar de lagere atmosfeer van de aarde.

  Het resultaat was een algemeen afkoelend effect dat volledig in tegenspraak is met de beweringen van NASA's eigen afdeling klimatologie die broeikasgassen ziet als de oorzaak van de opwarming van de aarde.  Zoals blijkt uit gegevens die zijn verzameld met behulp van Sounding of the Atmosphere using Broadband Emission Radiometry (SABER), zouden zowel kooldioxide (CO2) als stikstofoxide (NO) die overvloedig in de bovenste atmosfeer van de aarde aanwezig zijn, warmteenergie eerder reflecteren dan absorberen.

  "Kooldioxide en stikstofmonoxide zijn natuurlijke thermostaten," zegt James Russell van de Hampton University, die één van de leidende onderzoekers was voor de baanbrekende SABER studie. "Wanneer de bovenste atmosfeer (of 'thermosfeer') opwarmt proberen deze moleculen zo goed als ze kunnen die warmte te reflecteren naar de ruimte."

  Bijna alle verwarmingsstraling van de zon naar de lagere atmosfeer wordt geblokkeerd door CO2.

  Volgens de nieuwste gegevens, wordt tot 95 procent van de warmte zonnestraling letterlijk terug gekaatst in de ruimte naar de bovenste atmosfeer door zowel CO2 als NO. Zonder deze noodzakelijke elementen zou de aarde potentieel verwoestende hoeveelheden zonne-energie opnemen die de poolkappen zouden doen smelten en onze planeet vernietigen.

  "Deze openbaring is in schril contrast met de zogenaamde broeikasgassen theorie die beweert dat meer CO2 meer opwarming van onze planeet betekent," schrijft H. Schreuder en J. O'Sullivan voor PSI. "Deze onthullende nieuwe NASA-gegevens weerleggen dat begrip en brengt de NASA hoofd klimatoloog, dr. James Hansen en zijn team in grote verlegenheid."

  Dr Hansen, is een uitgesproken activist als het gaat over de opwarming van de aarde, die meegeholpen heeft aan de kunstmatige hysterie in 1988 rond klimaatverandering. Juist na het verschijnen van de nieuwe SABER studie, heeft Dr Hansen afscheid genomen van zijn carriëre als klimatoloog bij de NASA en is hij nu van plan om zijn tijd door te brengen "met de wetenschap," en met "de aandacht vestigen op de implicaties van de wetenschap op jonge mensen. "

  Oorspronkelijk artikel: "Global warming debunked: NASA report verifies carbon dioxide actually cools atmosphere" Wednesday, May 22, 2013 by; Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://principia-scientific.org/supportnews/latest-news/163-new-discovery-nasa-study-proves-carbon-dioxide-cools-atmosphere.html   
  http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/22mar_saber/   
  http://www.youtube.com/watch?v=EEFQHDSYP1I&feature=youtu.be   

  22-05-2013, 12:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:NASA, broeikasteffect, koolstofdioxide
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CO2 niet de schuldige!

  22-05-2013, 11:43 geschreven door

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  21-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antidepressiva levensbedreigend.
  Lijst van gevaarlijke antidepressiva die de dood veroorzaken stijgt angstwekkend.

  (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie groeit de lijst van de antidepressiva die kunnen leiden tot plotselinge dood exponentieel, met citalopram - onder de merknamen Celexa en Cipramil - het nieuwste dergelijk geneesmiddel dat aan de lijst dient te worden toegevoegd.

  Uit het onderzoek, onlangs gepubliceerd in het British Medical Journal, is gebleken dat het geneesmiddel de neiging heeft tot een verlenging van het QT-interval, een deel van de cyclus van de hartslag gemeten door een elektrocardiogram beter bekend als een EKG of ECG. Van een aantal geneesmiddelen is bekend dat ze dit fenomeen creeëren; het meest opvallend onder hen is methadon dat een plotselinge dood bij sommige patiënten veroorzaakt vooral als men de doseringen te snel verhoogt.

  "Er zijn geen symptomen die duiden op een risico. Een volkomen normaal persoon kan letterlijk dood neervallen," schrijft Heidi Stevenson op GaiaHealth.com.

  Een sluipende moordenaar.

  De hartslag wordt geregeld door een reeks elektrische pulsen en de belangrijkste punten van het patroon gedrukt op een EKG zijn gelabeld P, Q, R, S, T. Als de tijd tussen de Q en T golven wordt verlengd, wordt het aangeduid als "QT verlenging," of een verlenging van het QT segment, de enige manier om te weten of het zich voordoet is met een EKG.

  "Er zijn over het algemeen geen externe aanwijzingen, dus buiten het testen, zou je niet weten dat je getroffen bent," schrijft Stevenson.

  In hun rapport waren onderzoekers specifiek over het risico van plotselinge dood in verband met Celexa, hoe groter de dosis, hoe groter het risico. Ook merkten zij op dat de Food and Drug Administration heeft gezegd, "Citalopram veroorzaakt dosisafhankelijke QT-interval. Citalopram mag niet meer in doses hoger dan 40 mg per dag worden voorgeschreven."

  Die bewering wordt ondersteund in Medscape's medicijn referentie voor citalopram: "Doses boven 40 mg/dag worden ontraden vanwege het risico voor QT-verlenging zonder extra voordeel voor de behandeling van depressie".

  Bij de uitvoering van hun studie onderzochten de onderzoekers 38.397 volwassenen die ofwel een antidepressivum of methadon namen tussen februari 1990 en augustus 2011, een periode van meer dan twee decennia. Antidepressiva die in die periode door de betrokken patiënten genomen werden zijn citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro), fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat), sertraline (Zoloft), amitriptyline, bupropion (Zyban), duloxetine (Cymbalta), mirtazapine (Remeron), nortriptyline en venlafaxine (Effexor).

  Elke deelnemer ontving een EKG 14-90 dagen nadat ze hun voorgeschreven medicatie hadden genomen. Onderzoekers ontdekten dat alle antidepressiva het AT-interval beïnvloedden op de één of andere manier, echter de beïnvloeding van methadon was aanzienlijk bij een grote hoeveelheid.

  Eén middel echter - bupropion (Zyban) - had het tegenovergestelde effect. Het Q-T interval werd verkort. Maar een korter QT-interval, ter vergelijking, kan ook leiden tot hartritmestoornissen en flauwvallen, aandoeningen die ook kunnenleiden tot een plotselinge dood.

  Eerder onderzoek vond soortgelijke verband.

  De ergste antidepressiva - die welke het meest het QT-interval verlengde - waren citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro) en amitriptyline, aldus de onderzoekers.  Eén op de vijf patiënten die deze middelen namen ervaarden abnormale EKGs en specifiek langere QT-intervallen. Onderzoekers zeiden de klinische betekenis van deze bevindingen nog niet bekend zijn.

  Stevenson schrijft:

  We weten dat een verlengd QT-interval kan leiden tot een plotselinge dood. In werkelijkheid gebeurt dit niet vaak - hoewel niemand de frequentie van de dood kan kwantificeren. Dus lijkt het erop dat de enige ethische benadering is om mensen over het potentiële risico van een plotselinge dood te informeren door het nemen van deze medicijnen.

  Mensen worden regelmatig verteld dat het risico minimaal is en de details worden niet vermeld. 

  Eerder onderzoek vond al dat antidepressiva een verlenging van het QT-interval veroorzaakten. In 2004 schrijft Dr Dan M. Roden, van de Vanderbilt University School of Medicine, in The New England Journal of Medicine in het vorige decennium, "de meest voorkomende oorzaak van de intrekking of beperking van het gebruik van geneesmiddelen die al op de markt zijn is de verlenging van het QT-interval".

  Oorspronkelijk artikel: "List of dangerous antidepresants that cause sudden death is rapidly expanding" Tuesday, May 21, 2013 by: J. D. Heyes, Naural News"

  Bijlagen:
  http://gaia-health.com/gaia-blog/2013-02-13/antidepressants-can-cause-sudden-death/   
  http://reference.medscape.com/drug/celexa-citalopram-342958   
  http://www.courses.ahc.umn.edu/pharmacy/5822/QT_prolongation_Roden_nejm_04.pdf   

  21-05-2013, 12:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  Tags:antidepressiva
  20-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango goed bij suikerziekte.
  Mango, de nieuwe diabetes en kanker buster.

  (NaturalNews) De meest populaire vrucht in de wereld, de mango, is veel meer dan alleen een heerlijke, verfrissende traktatie geproduceerd door de natuur. Zoals blijkt uit verschillend wetenschappelijk onderzoek zijn mango's ook een krachtige medicinale voeding omdat ze voedingsstoffen bezitten die de gezondheid van de huid en van het oog kunnen bevorderen, diabetes afwenden en zelfs kanker voorkomen. 

  Uit een onderzoek onlangs gepresenteerd op een bijeenkomst van de Federatie van de Amerikaanse Maatschappijen voor Experimentele Biologie (FASEB), bijvoorbeeld, bleek dat elke dag eten van mango's kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen, ondanks hun natuurlijk suikergehalte. Dit is goed nieuws voor mensen met type 2 diabetes die kunnen profiteren van mango's als onderdeel van een suikerarm dieet.

  Voor hun studie testten onderzoekers de effecten van mango's op een groep van zwaarlijvige dieren, van wie sommigen elke dag 10 gram gevriesdroogde mango kregen gedurende 12 weken. Aan het einde van drie maanden, werd de bloedsuikerspiegel van deze dieren vergeleken met die van dieren die geen mango hadden gekregen. Op basis van de gegevens resulteerde de mango consumptie in een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel.

  "Hoewel het mechanisme waardoor mango zijn effecten uitoefent verder onderzoek vraagt, weten we dat mango's een complex mengsel van polyfenolverbindingen bevatten," zegt Dr Edralin Lucas, Ph.D., auteur van de studie.

  Soortgelijk onderzoek uit Australië vond in 2006 dat het eten van mango ook kan helpen ontstekingen en de daaruit voortvloeiende hoge cholesterol te verminderen, evenals het blokkeren van het ontstaan van verschillende gezondheidsproblemen van het metabool syndroom. In wezen is mango eigenlijk beter dan cholesterol medicijnen door het uitbalanceren en optimaliseren van de natuurlijk celfunctie door het hele lichaam.

  "We weten nog niet hoe de hele zaak in zijn werk gaat maar we weten dat sommige van de individuele componenten van mango deze receptoren activeren en zelfs  remmen", zei een arts van de Universiteit van Queensland over de effecten van mango verbruik op cellulaire processen. "Dat zou kunnen leiden tot  positieve nutritionele voordelen voor diabetes en cholesterol."

  En opnieuw in 2011 ontdekten onderzoekers van de Oklahoma State University dat mango helpt bij lagere insulineresistentie en het verbeteren van de glucosetolerantie in een test op muizen. In dezelfde studie vond men dat mango de lipide niveaus in het bloed helpt normaliseren, die op hun beurt de ontwikkeling van cardiovasculaire ziekten helpen voorkomen.

  Het eten van mango's kan ook helpen kanker voorkomen.


  Maar de voordelen voor de gezondheid van de mango stoppen hier niet. De wetenschap heeft meer dan 4000 verschillende antioxidante polyfenolen in het plantenrijk geïdentificeerd, en veel van deze polyfenolen zijn aanwezig in mango's. Het belangrijkste voordeel van deze polyfenolen is dat zij schadelijke vrije radicalen vernietigen en cellen beschermen tegen beschadiging wat beschermt tegen kanker.

  "Als je kijkt naar de mango vanuit fysiologische en nutritioneel oogpunt zou het een hooggeplaatste supervoeding zijn," zegt Dr Susanne Talcott, die samen met haar man in 2010 ontdekte dat mango verbindingen vooral werkzaam zijn op zowel darm- als borstkankercellen.

  "Wat wij vonden is dat niet alle cellijnen in dezelfde mate gevoelig zijn voor een antikanker middel. Maar de borst en darmkankerlijnen ondergingen apoptose of geprogrammeerde celdood. Daarnaast vonden we dat wanneer normale darmcellen testten naast darmkankercellen de mango polyfenolen niet schadelijk zijn voor de normale cellen. "

  Met andere woorden mango verbindingen richten zich effectief tot het elimineren van schadelijke kankercellen terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten; een fenomeen dat uniek is voor de natuur en nergens te vinden is in de farmaceutische medicatie. Chemotherapie en bestraling, bijvoorbeeld, de twee meest populaire klassieke kankerbehandelingen, schaden gezonde cellen samen met kwaadaardige cellen, en daarom zijn deze behandelingen een mislukking als het lange-termijn overleving betreft.


  Oorspronkelijk artikel: "Mango, the new diabetes and cancer buster" Monday, May 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://agnews.tamu.edu/showstory.php?id=1686   
  http://www.diabetes.co.uk/news/2006/Nov/mango-good-for-diabetes-and-pre-diabetes.html   
  http://www.emaxhealth.com/1275/why-you-need-more-mango   

  20-05-2013, 15:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  Tags:mango, kanker, diabetes
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!