Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
11-08-2013
Magnesium wonder mineraal.
Magnesium - het mirakel mineraal? (NaturalNews) Bij een ziekteproces zijn een aantal factoren betrokken en velen van hen kunnen worden teruggevoerd op een gebrek aan mineralen. Dit is niet moeilijk om te geloven als men weet dat momenteel in 't algemeen de bodem een zeer laag gehalte aan mineralen heeft. Als we besluiten om een mineraal te nemen welk kiezen wij dan? Het lijkt dat het magnesium moet worden omdat het wel eens het wondermiddel zou kunnen zijn voor veel gezondheidsproblemen. Symptomen van magnesiumtekort. Geschat wordt dat 80% van de mensen een tekort hebben aan magnesium.
Volgende symptomen wijzen op een tekort: - Hart- en vaatziekten - Spierkrampen - Diabetes - Stress en slaapstoornissen - Darmziekte - Osteoporose Vitaal voor het hart en de functie van het spierstelsel. Een studie aan de George Washington University vond dat magnesium tekort aanleiding geeft tot ontstekingen in het lichaam waardoor bloedvaten, hart en darmweefsel kunnen worden aangetast. Cardiovasculaire weefselontsteking kan leiden tot hart- en vaatziekten omdat het de oxidatieve stress verhoogt terwijl darmontsteking spijsverteringsstoornissen veroorzaakt. Magnesium deficiëntie vermindert ook het vetmetabolisme en verhoogt de bloeddruk wat negatieve invloed heeft op de gezondheid van de bloedvaten waardoor uiteindelijk atherosclerose ontstaat. Onderzoek toont aan dat het nemen van 365 mg magnesium tweemaal daags gedurende zes maanden de kans op geïnduceerde borstpijn kan verminderen. Magnesium beïnvloedt ook de peristaltische werking van het darmstelsel wat een goede stoelgang vergemakkelijkt. Voldoende magnesium werkt mee aan een snellere transittijd in het maagdarmkanaal, wat op zijn beurt bijdraagt tot het verminderen van het risico op darmziekten. Evenwichtige bloedsuikerspiegel. Bij een hoge consumptie van suiker en overgewicht of obesitas verschijnt na 10 tot 15 jaar type 2 ouderdoms-diabetes. Volgens een studie in het tijdschrift Biological Trace Element Research speelt magnesium een belangrijke rol bij het metaboliseren van koolhydraten door het beïnvloeden van de activiteit van hormonen die het bloedglucoseniveau controleren. Te laag gehalte aan magnesium kan insulineresistentie veroorzaken wat kan resulteren in het feit dat de nieren niet in staat zijn om magnesium te behouden in perioden van hyperglycemie waardoor weer een tekort aan magnesium ontstaat om te ontaarden in diabetes. Magnesium speelt zeker een rol bij het in evenwicht houden van de bloedsuikerspiegel en de productie van insuline en het openen van de cellen voor insuline waardoor glucose in de cellen kan komen. Verlicht stress en verbetert de slaap. Een recente studie aan het Pittsburg Sleep Quality Index instituut van mensen met een slechte slaap vond dat het nemen van een magnesium supplement chronische inflammatoire stress verminderderde en resulteerde in een betere kwaliteit van de slaap. Onderzoekers vonden dat het toevoegen van magnesium bij de deelnemers de sympathische zenuwstelselactiviteit deed dalen en effectieve vermindering van stress veroorzaakte waardoor ze meer konden ontspannen. Behoud van sterke botten. Voor sterkere botten heeft men calcium nodig maar eveneens voldoende niveaus van magnesium en vitamine D. Magnesium activeert de cellulaire enzymactiviteit waardoor het lichaam vitamine D kan omzetten in zijn actieve vorm om te helpen bij de absorptie van calcium voor botopbouw. Magnesium helpt het vrijkomen van het hormoon calcitonine dat helpt om de botstructuur te bewaren en calcium uit het bloed en de zachte weefsels te halen en terug te voeren naar de botten. Op te merken valt dat magnesium ook positieve effecten heeft bij het meehelpen aan een aantal andere kritische processen zoals hersenfunctie, spieropbouw, metabolische werking en spijsvertering. Het blijkt dat de toevoeging van voldoende magnesium aan uw dieet kan helpen om een aantal bekende gezondheidsproblemen te overwinnen. Kies kwaliteit supplementen en eet regelmatig groene bladgroenten, zeewier, noten/zaden, en cacao en ervaar de voordelen van dit 'wonder mineraal'. Oorspronkelijke titel: "Magnesium - the miracle mineral?" Saturday, August 10, 2013 by: Derek Henry, Natural News.
(NaturalNews) Bekend als het "goud van de Inca's" of het "supergraan van de toekomst", heeft quinoa een overvloed aan voordelen voor de gezondheid. Terwijl quinoa groeit in populariteit en steeds meer bekend wordt over de hele wereld begrijpen velen nog steeds niets van de unieke en significante voordelen van quinoa voor de gezondheid.
Quinoa is een 'pseudograssoort " dat wordt gebruikt zoals graangrassen (tarwe, haver en rogge) maar is technisch gezien een lid van de familie van de bieten, spinazie en snijbiet.
1. Quinoa is rijk aan antioxidanten. Quinoa bevat de antioxidant fytonutriënten quercetine en kampferol. Daarnaast heeft quinoa veel anti-ontstekingsfytonutriënten. Dit kan weefselgroei en weefselherstel bevorderen en ziektes en infecties bestrijden.
2. Quinoa is rijk aan eiwitten. In tegenstelling tot veel andere koolhydraten of korrels bevat quinoa een grote hoeveelheid eiwit per portie. Er zit lysine en isoleucine in quinoa waardoor het kan dienen als een complete eiwitbron in onze voeding. Het bevat alle negen aminozuren waardoor het een echt eiwitrijk voedsel is.
3. Quinoa is rijk aan calcium. Quinoa bezit ook veel calcium in vergelijking met andere "granen" in dezelfde categorie. Zo bijvoorbeeld heeft quinoa twee keer zoveel calcium als volkoren tarwe. 4. Quinoa is rijk aan vezels. Vezels zijn een essentiële voedingsstof die de bloedsuikerspiegel en de spijsvertering regelt door het voorkomen en verlichten van constipatie. Quinoa bevat twee keer zoveel vezels als bijna elk ander graan. Diëten rijk aan vezels met voedingsmiddelen, zoals quinoa, zijn bekend om cholesterol te verlagen en helpen afvallen op een gezonde wijze. In tegenstelling tot andere granen heeft quinoa een lage glycemische index vanwege de chemische samenstelling en de hoeveelheid vezels waardoor het een geweldige koolhydraat keuze is voor diabetici die de bloedsuikerspiegel niet zal verhogen. 5. Quinoa bevat riboflavine (B2). Quinoa heeft een aanzienlijke hoeveelheid riboflavine die helpt om het metabolisme te stimuleren. Quinoa bevordert de productie van energie in de hersenen en spiercellen terwijl het de stofwisseling stimuleert. Van riboflavine is aangetoond dat het bijdraagt tot opluchting van migraine.
6. Quinoa kan het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten te verminderen. Hoewel nog niet veel studies zijn verricht naar de correlatie tussen het eten van quinoa en het verlagen van het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten heeft quinoa veel gemeen met andere voedingsmiddelen die deze risico's beperken. Derhalve is het waarschijnlijk dat met vezels, eiwitten en antioxidanten, quinoa's het risico op deze ziekten kan verminderen.
Makkelijk te bereiden en glutenvrij, kan quinoa in een aantal recepten waaronder salades, soepen en bijgerechten worden opgenomen. Quinoa, één van gezondste voedingsmiddelen ter wereld, bevat belangrijke anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen, is rijk aan calcium, eiwitten, vezels en riboflavine en kan het risico op diabetes type 2 en hart- en vaatziekten verminderen waardoor het echt een voedingsmiddel is van de toekomst.
De behandeling van prostaatkanker: een nep-industrie die meer mannen schaadt dan helpt.
(NaturalNews) Er komen meer en meer wetenschappelijke bewijzen dat "traditionele" medische behandelingen van kanker, in het bijzonder van prostaatkanker, eigenlijk meer kwaad dan goed doen.
Het laatste bewijs wordt geleverd in de vorm van een recent onderzoek over de behandeling van prostaatkanker. Volgens gegevens van de studie gerapporteerd in The Independent, heeft 's werelds grootste gerandomiseerd onderzoek rond prostaatkanker gevonden dat de standaard chirurgische behandeling voor de ziekte niet effectief is."
Wetenschappers die in de studie radicale prostatectomie - operatieve verwijdering van de prostaat - vergeleek met "waakzaam wachten," of helemaal niets doen vonden dat een operatie het leven niet verlengde.
De enige rationele reactie op deze resultaten is de uitspraak van een vooraanstaand Britse specialist die anoniem voorstelde, "om bij confrontatie met een patiënt met prostaatkanker gewoon niets te ondernemen."
Sommigen verzetten zich nog steeds tegen een rationele 'afwachtende houding.
Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen, ongeacht etniciteit, volgens Centers for Disease Control and Prevention. De American Cancer Society zegt dat dit jaar 238.590 mensen prostaatkanker zullen ontwikkelen waarvan er bijna 30.000 zullen sterven aan de ziekte.
De nieuwe studie zegt ook dat in maximaal de helft van deze gevallen, prostaatkanker langzaam groeit en dat, zelfs wanneer onbehandeld, mannen nog veel jaren kunnen leven om uiteindelijk te sterven aan iets anders. In feite is de groei zo traag dat sommige specialisten zich beginnen af te vragen of dergelijke gevallen ook moeten worden geëtiketteerd als "kanker."
Dit zijn enkele van de resultaten van de studie Prostaat Intervention Versus Observation Trial, of PIVOT. Onder leiding van Timothy Wilt, begon de studie in 1994 met 731 mannen die een tiental jaren werden gevolgd. Ze toonde aan dat patiënten die een operatie ondergingen een overlevingskansvoordeel hadden van minder dan drie procent in vergelijking met degenen die geen behandeling hadden gekregen. In feite is het verschil zo klein dat het te verwaarlozen is.
Volgens The Independent:
Wanneer de bevindingen werden gepresenteerd op een bijeenkomst van de European Association of Urology in Parijs in februari, bijgewoond door 11.000 specialisten uit de hele wereld viel er een grote stilte.
Een deskundige die aan de vergadering deelnam zei dat, terwijl de meeste onderzoeksresultaten door specialisten direct via de sociale media publiekelijk worden gemaakt, "heb ik deze keer geen enkel uroloog hierover enthousiast zien twitteren."
Ondanks de resultaten van deze nieuwe uitgebreide studie zijn er urologen die verknocht blijven aan de mislukte technieken van het verleden. Deze artsen vinden het idee van niets doen - alleen maar kijken en wachten - onaanvaardbaar.
Maar de operatie heeft ook bijwerkingen en risico's. In feite kan een operatie een ernstig effect hebben op de levenskwaliteit, met de helft van de mannen die een operatie ondergaan die lijden aan impotentie en 10 procent aan incontinentie.
Opties voor de behandeling.
Eén van de urologen die het met "kijken en wachten" oneens was is dr. Ben Challacombe, een consultant uroloog van Guys and St. Thomas NHS (National Health System) Trust in Groot-Brittannië. Hij merkt op dat veel van de mannen in het onderzoek oud waren - een gemiddelde van 67 jaar - met een laag risico en toch niet voor chirurgie zouden in aanmerking gekomen zijn in het Verenigd Koninkrijk .
"We zouden een mildere behandeling, zoals radiotherapie of een afwachtend beleid voorstellen. We zijn beter dan de VS in het volgen van mensen in de ontwikkeling van de ziekte ," zei hij.
Onnodig te zeggen dat veel urologen tevreden zijn met de huidige behandelingen: branden, snijden en vergiftigen. Velen zeggen zelfs dat de prostaatbehandeling nu staat waar de behandeling van borstkanker een generatie geleden stond toen de enige behandeling chirurgische borstamputatie of verwijdering van de borst was.
Het verwijderen van slechts een gedeelte van de prostaat - zoals in "lumpectomies" met borstkanker - is geen reële optie, zegt dr. Joel Nelson, van de afdeling Urologie aan de Universiteit van Pittsburgh. Hij zegt dat prostaatkanker moleculaire veranderingen kan triggeren in de gehele klier, die vervolgens kunnen leiden tot "maligne transformatie."
Maar het overkoepelend punt is dit: Meer en meer legt de wetenschap het feit bloot dat de huidige traditionele behandeling van kanker verouderd en inefficiënt is. En wij doen er alles aan om elke studie in de komende maanden en jaren die veranderingen suggereert, openbaar te maken.
Oorspronkelijk artikel: "Prostate cancer treatment a bogus industry that harms more men than it helps" Wednesday, August 07, 2013 by: J. D. Heyes, Natural News.
De waarheid over ongefermenteerde soja en zijn schadelijke effecten.
(NaturalNews) Met de steeds toenemende populariteit van vegetarisme in de jaren 1970 en zijn hoogtepunt in de jaren 1990, heeft soja zich ontpopt als een 'bijna perfect' voedsel, met voorstanders die beweren dat het een ideale bron van eiwitten oplevert, lagere cholesterol, bescherming tegen kanker en hartziekte, vermindering van overgangsklachten en het voorkomen van osteoporose - naast vele andere. Het lijkt iets fantastisch - is dat zowel?
Hoe kwam een dergelijk product tot een 'gezond voedingsproduct' dat in 1913 door het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) in zijn handboek vermeld staat als industrieel product en niet als voedsel?
Lipide specialiste en voedingsdeskundige Mary Enig, PhD zegt: "De reden van zo veel soja in Amerika is dat de soja-industrie begon met soja aan te planten om olie te halen uit de bonen wat een zeer grote industrie werd." Er was veel soja-olie en als gevolg ook veel soja-eiwit residu als bijproduct en omdat het niet aan de dieren mocht gevoerd worden, behalve in kleine hoeveelheden, moest men een andere grote markt zien te vinden die natuurlijk gericht was op menselijke consumptie.
De overproductie van soya en zijn eiwitresidu was de motivatie om multi-miljoenen dollars uit te geven aan reclame en intens lobbywerk van de Food and Drug Administration (FDA), wat resulteerde in het geloof van ongeveer 74 procent van de Amerikaanse consumenten dat soja producten gezond zijn.
Australië heeft zich traditioneel geprofileerd als een zuivel consumerende natie vanwege een overvloedig aanbod aan koeien. Echter werd lactose-intolerantie steeds meer een gezondheidszorg; hierdoor werd soja steeds populairder als alternatief voor zuivel en in de voetsporen van de Amerikaanse consumenten ging men ook daar geloven dat alle op soja gebaseerde producten voordelen hadden voor de gezondheid. In werkelijkheid is het onderzoek dat heeft geconcludeerd dat alle sojaproducten gezond zijn verre van accuraat, en heel erg beïnvloed door economische motieven. Laten we eens onderzoeken waarom sojaproducten verre van gezond zijn:
Voor de duidelijkheid ... sojaproducten worden ingedeeld in twee hoofdgroepen: gefermenteerd en niet gefermenteerd. Er zijn ook nog twee subgroepen: biologische en genetisch gemodificeerde (GGO). De GGO soja moet worden vermeden ten koste van alles want de gevaren van GGO's komen meer en meer naar boven naarmate men meer onderzoek verricht. Niet alleen zijn alle GGO producten ongezond voor mens en dier maar ook voor de landbouw daar planten in de omgeving gemakkelijk geïnfecteerd worden langs kruisbestuiving.
De categorie ongefermenteerde soja is het meest problematisch. Het omvat sojaproducten, zoals tofu, tahoe, alle soja melk, soja zuigelingenvoeding, soja-eiwitpoeders en sojavleesvervangers, zoals soja worstjes en vegetarische hamburgers, gemaakt van gehydrolyseerd sojapoeder.
Wat is er mis met ongefermenteerde sojaproducten?
Soja behoort tot de familie van de peulvruchten. Andere leden van de peulvruchten familie zijn bonen - zoals adzuki, rode bonen, marine, barlotti, enz., evenals kikkererwten. Pinda's behoren hier ook onder en zijn technisch gezien geen boon maar een peulvrucht. Alle peulvruchten en hele korrels - zoals rijst, gerst, haver, tarwe en rogge - bevatten hoeveelheden fytinezuur. Als peulvrucht bevat soja een grote hoeveelheid fytinezuur. Wat is er mis met fytinezuur? Een aantal dingen - maar, in sommige gevallen kan fytinezuur ook nuttig zijn.
Fytinezuur heeft de mogelijkheid om mineralen, eiwitten en zetmeel, aan zich te binden wat resulteert in een lagere absorptie van deze stoffen. Vandaar dat fytinezuur, in grote hoeveelheden, de opname van essentiële mineralen, zoals calcium, magnesium, koper, ijzer, zink vooral in het darmkanaal kan blokkeren. Soya remt ook de opname van één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor groei en metabolisme, jodium, dat wordt gebruikt door de schildklier bij de productie van schildklierhormonen. Voor niet-vegetarische mannen kan fytinezuur nuttig zijn vanwege dit bindend vermogen met mineralen.
Aangezien een groot percentage van de niet vegetarische volwassen mannen een teveel aan ijzer hebben kan fytinezuur nuttig zijn om het teveel aan ijzer te binden. We moeten wel in gedachten houden dat fytinezuur gelijktijdig andere mineralen bindt, zoals calcium, magnesium en zink. In het geval van kinderen en menstruerende vrouwen, kan het fytinezuur in soja eernstig negatief werken daar vrouwen en kinderen ijzer nodig hebben. Bij vrouwen is aanvoer van ijzer nodig om het verlies te vervangen tijdens de menstruatie en kinderen hebben ijzer nodig voor groei en ontwikkeling.
Afgezien van het fytinezuur probleem zijn er bijkomende factoren die van soja een ongezonde keuze maken.
Soja:
* Draagt bij tot schildklier aandoening, vooral bij vrouwen
* Bevordert nierstenen
* Verzwakt het immuunsysteem
* Draagt bij tot voedselallergieën en spijsvertering intolerantie
Het meest verontrustende nadelig effect van soja op de gezondheid heeft te maken met zijn fyto-oestrogenen, die de effecten van het vrouwelijke hormoon oestrogeen kunnen nabootsen. Van fyto-oestrogenen kent men het risico bij verschillende menselijke weefsels; het drinken van slechts twee glazen sojamelk per dag gedurende een maand is genoeg om de menstruatiecyclus van de vrouw te veranderen.
Soja is bijzonder problematisch voor zuigelingen en het is heel verstandig hen geen soja afgeleide producten te geven want baby's die uitsluitend worden gevoed met soja ontvangen het equivalent van vijf anticonceptiepillen per dag.
Wil men toch voordeel halen uit soja dan gebruikt men alleen de gefermenteerde versie onder de vorm van tempeh, natto en sojasaus of tamari. Dit komt omdat het fytinezuur geneutraliseerd wordt in het fermentatieproces. Het consumeren van gefermenteerde soja is zeer gunstig voor de darmflora van de dikke darm.
Dus, gefermenteerde soja is goed en ongefermenteerde soja is af te raden. Het is niet alleen soja die moet worden gefermenteerd maar ook de granen. In feite zijn granen (behalve gierst, boekweit en couscous) en peulvruchten best te consumeren na het weken gedurende 48-72 uur vóór het koken, waardoor gisting plaatsvindt. Het weken van granen en bonen wordt ook aangeraden in de macrobiotiek en is erg populair bij vegetariërs. Toch zijn er veel vegetarische restaurants die hiervoor geen tijd hebben of vergeten om dit zeer belangrijk proces te integreren in hun vegetarisch koken en dus kunnen mensen die regelmatig in vegetarische restaurants eten wel eens ernstige mineralentekorten krijgen vanwege het overmatig gebruik van fytinezuur.
Een andere veel voorkomende misvatting is dat soja geen keerzijde kan hebben omdat Aziatische culturen elke dag grote hoeveelheden soja zouden eten en zo vrij blijven van de meeste westerse ziekten. In werkelijkheid eet men in China, Japan en andere Aziatische landen heel weinig soja. Uit cijfers van de soja-industrie blijkt dat de sojaconsumptie in China, Indonesië, Korea, Japan en Taiwan varieert van 10 tot 90 gram per dag. Dat zijn grammen soja en geen grammen soja-eiwit. Vergelijk dit met een blokje tofu (250 gram) of sojamelk (240 gram). Veel Amerikanen en Australiërs nemen een blokje tofu en een paar glazen sojamelk per dag. Ze voegen hier ook vegetarische burgers aan toe om toch maar de broodnodige eiwitten binnen te krijgen. Zuigelingen op sojadieet zijn waarschijnlijk de meest benadeelden want als dit hun belangrijkste voeding is slikken ze grote hoeveelheden soja in verhouding tot hun lichaamsgewicht. Vaak vallen de bijwerkingen niet direct op maar als ze opgroeien krijgen ze last van lopende neus, frequente verkoudheden, prikkelbaarheid, ernstig verlangen naar suiker en voedselintolerantie.
Het onderstaande overzicht schetst de nadelige effecten van gefermenteerde sojaproducten:
* Trypsine-remmers in soja interfereren met de vertering van eiwitten en kunnen alvleesklier aandoeningen veroorzaken. Bij proefdieren veroorzaakten de trypsine-remmers in soja groeistoornissen.
* Soja fyto-oestrogenen verstoren de endocriene functie en hebben het potentieel om onvruchtbaarheid en borstkanker bij volwassen vrouwen te bevorderen.
* Soja fyto-oestrogenen zijn krachtige anti-schildklier agenten die hypothyreoïdie veroorzaken wat kan leiden tot schildklierkanker. Bij zuigelingen wordt het eten van soja gekoppeld aan auto-immune schildklierziekte. Vitamine B12-analogen in soja worden niet geabsorbeerd en vehogen de behoefte van het lichaam aan B12. Soya verhoogt de behoefte van het lichaam aan vitamine D.
* Fragile eiwitten worden gedenatureerd bij hoge temperatuur om soja-eiwit isolaat en getextureerde plantaardige eiwitten te fabriceren.
* Vrij glutaminezuur of MSG, een krachtige neurotoxine, wordt gevormd tijdens het soja productieproces en extra hoeveelheden worden toegevoegd aan veel sojaproducten.
* Soja voedingsmiddelen bevatten hoge niveaus aan aluminium, dat giftig is voor het zenuwstelsel en de nieren. Bron: (www.westonaprice.org)
In tegenstelling is het consumeren van biologisch gefermenteerde sojaproducten heel gunstig. Het consumeren van zelfs kleine hoeveelheden ongefermenteerde soja op regelmatige basis zou in ons lichaam een aantal schadelijke effecten veroorzaken. Als u volgende keer overweegt om sojamelk te drinken neem dan eens in de plaats haver- , kokos- of geitenmelk. Sommige mensen die allergisch zijn voor zuivel kunnen geitenmelk en geitenkaas producten in kleine hoeveelheden verdragen. Het vervangen van soja en gewone melk door deze alternatieven laat ons toe om van drankjes en granen te genieten zonder nadelige gevolgen voor onze gezondheid.
Oorspronkelijk artikel: "The Truth About Unfermented Soy and Its Harmful Effects" tuesday, February 12, 2008 by: Teya Skae, Natural News.
Bevestigd door de wetenschap - Aardbeien bieden een uitstekende bescherming tegen kanker, diabetes en meer.
(NaturalNews) Met een overvloed aan aardbeien momenteel beschikbaar past het even stil te staan bij de uitzonderlijke voordelen voor de gezondheid van deze opmerkelijke vrucht. Als een krachtige beschermer tegen tal van chronische ziekten zijn aardbeien een heerlijke manier om het lichaam te versterken. Onderzoekers zijn het erover eens: Aardbeien kunnen wel ruim beschikbaar zijn maar zijn verre van gewoon in hun waardevolle eigenschappen. Een smaakvolle beschermer.
Voor degenen die zich graag verdedigen tegen kanker, hart- en vaatziekten, ontstekingen en diabetes, zijn aardbeien een uitstekende keuze. Een studie verschenen in de Journal of Agricultural and Food Chemistry ontdekte dat aardbeienextract de proliferatie verminderde van zowel darm- (HT29) als borstkankercellen (MCF-7). Remming van HT29 cellen bedroeg 53 procent en van MCF-7 cellen gemiddeld 43 procent. Onderzoekers geloven dat de overvloedige fytonutriënten, ellaginezuur en ellagitannines aanwezig in het fruit verantwoordelijk zijn voor de resultaten. Biologische aardbeien hadden hogere anti-carcinogene eigenschappen dan conventioneel gekweekte!
Hart- en vaatziekten worden ook in toom gehouden door regelmatige consumptie van aardbeien. Vanwege de krachtige antioxidanten in het fruit werden verhoogde bloeddruk, hyperglycemie, circulerende adhesiemoleculen en ontstekingen verlaagd bij proefpersonen die dagelijks 50g van gevriesdroogde aardbeien hadden ingenomen tijdens een 8 weken durend gerandomiseerd gecontroleerd onderzoek, volgens de documentatie in Nutrition Research. Bovendien vonden wetenschappers aan de Universiteit van Warwick in UK dat aardbeien niet alleen hartziekte voorkomen maar ook de vasculaire complicaties van diabetes.
"We hebben de wetenschap ontdekt achter de positieve werking van aardbeien om onze afweer te verhogen en zo cellen, organen en bloedvaten gezond te houden en het risico op het ontwikkelen van cardiovasculaire problemen zoals hart- en vaatziekten en diabetes te verminderen," aldus hoofdonderzoeker Paul Thornalley .
Het team schrijft de uiteindelijke resultaten toe aan de activatie van Nrf2, een eiwit dat de antioxidant activiteit verhoogt in het lichaam.
Bovendien helpen aardbeien de bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden.
Volgens de George Mateijan Foundation:
"Eén van de meest gedocumenteerde gebieden van gezondheidswinst bij aardbeionderzoek is te vinden in de bloedsuikerspiegel. Verschillende recente studies besluiten dat regelmatige inname van aardbeien moet worden geassocieerd met een verminderd risico op type 2 diabetes .... Volgens deze studies komen de aanzienlijke voordelen pas naar boven als men minstens 2-3 aardbei porties per week neemt."
Oorspronkelijk artikel: "Confirmed by sicence - Strawberries provide outstanding protective benefit against cancer, diabetes and more." Wednesday, July 31, 2013 by: Carolanne Wright.
Schokkende bevindingen bij nieuwe GGO studie: ratten die heel hun leven werden gevoed met GGO maïs vertonen gruwelijke tumoren, 70% van de vrouwelijke dieren sterven vroegtijdig.
(NaturalNews) Het eten van genetisch gemodificeerde maïs (GGO maïs) en het consumerenvan van sporen van Monsanto's Roundup veroorzaakt gruwelijke tumoren bij ratten, wijdverspreide orgaanschade, en vroegtijdige dood. Dat is de conclusie van een schokkende nieuwe studie die de langetermijneffecten onderzocht van het consumeren van genetisch gemodificeerde maïs van Monsanto.
De studie wordt beschouwd als "het grondigst onderzoek naar de gezondheidseffecten van genetisch gemodificeerde voedselgewassen en de herbicide Roundup op ratten, ooit gepubliceerd." Nieuws van de gruwelijke bevindingen verspreidde zich als wildvuur over het internet met zelfs de mainstream media schijnbaar in shock over de foto's van ratten met meerdere groteske tumoren ... tumoren zo groot dat de ratten zelfs moeite hadden met ademhalen in sommige gevallen. GGO's kunnen de nieuwe thalidomide zijn.
Het artikel meldde: "Wetenschappers hebben ontdekt dat ratten blootgesteld aan zelfs de kleinste hoeveelheden, borsttumoren ontwikkelden, ernstige lever- en nierschade hadden na vier maanden bij de mannelijke dieren en zeven maanden bij de vrouwelijke dieren."
De Daily Mail meldde, "Beroering rond Franse studie die beweert dat ratten gevoed met de omstreden gewassen lijden aan tumoren."
Het gaat verder: "De dieren op GGO dieet kregen borsttumoren evenals ernstige lever- en nierschade. De onderzoekers zeiden dat 50 procent van de mannelijke dieren en 70 procent van de vrouwelijke voortijdig stierven in vergelijking met slechts 30 procent en 20 procent in de controlegroep."
De studie, onder leiding van Gilles-Eric Seralini van de Universiteit van Caen, was de eerste die onderzoek deed naar de lange termijn (lifetime) effecten van het eten van GGO's. Je kunt je afvragen waarom dergelijke studies nooit uitgevoerd werden voordat GGO maïs werd goedgekeurd voor algemeen gebruik door de USDA en de FDA, maar dat is de kracht van "corporate lobbying" en collectieve hebzucht.
De studie werd gepubliceerd in De Food & Chemical Toxicology Journal en werd voorgesteld op een persconferentie in Londen.
Bevindingen uit het onderzoek.
Hier zijn enkele van de schokkende bevindingen uit het onderzoek:
- Maximaal 50% van de mannelijke en 70% van de vrouwelijke dieren stierven een vroegtijdige dood. - Ratten die sporen van Roundup dronken (op niveaus wettelijk toegestaan in het drinkwater) hadden een toename van 200% tot 300% van grote tumoren. - Ratten gevoed met GGO maïs en sporen van Roundup liepen ernstige orgaanschade op zoals lever- en nierschade. - De ratten werden gevoed met NK603, de Monsanto variëteit van GGO maïs die wordt geteeld in Noord-Amerika en op grote schaal wordt aangeboden aan dieren en mensen. Dit is dezelfde maïs die in ontbijtgranen, maïstortilla's en maïs snacks en chips wordt aangetroffen.
De Daily Mail vermeldde een aantal reacties op de bevindingen:
Jose Bove, Franse vice-voorzitter van de commissie van het Europees Parlement voor de landbouw, bekend als een felle tegenstander van GGO's, riep op tot onmiddellijke opschorting van alle EU-teelten en import vergunningen voor genetisch gemodificeerde gewassen. 'Deze studie toont eindelijk aan dat wij gelijk hebben en dat het dringend is om alle GGO evaluatie processen snel te beoordelen,' zei hij in een verklaring. "Nationale en Europese voedselzekerheid agentschappen moeten nieuwe studies uitvoeren gefinancierd met publieke middelen om gezonde voeding te waarborgen voor de Europese consumenten.").
Lees het studieverslag. De studie is getiteld, "Een vergelijking van de effecten van drie genetisch gemodificeerde maïsrassen op de gezondheid van zoogdieren." Zie bijlage.
Onze analyse laat duidelijk nieuwe bijwerkingen zien voor de 3 GGO's verbonden met genetisch gemodificeerde maïs consumptie, die seks- en vaak dosisafhankelijk waren. Effecten werden meestal geassocieerd met de nieren en de lever, de ontgiftende organen met verschil tussen de 3 GGO's. Er werden ook andere effecten opgemerkt op het hart, de bijnieren, de milt en het hematopoëtisch systeem (ontstaan van bloedcellen). We concluderen dat deze gegevens tekenen van hoge hepatorenale (giftig voor de lever) toxiciteit vertonen, mogelijk als gevolg van de nieuwe bestrijdingsmiddelen in de GGO maïs. Bovendien kunnen onbedoelde direct of indirect metabole gevolgen van de genetische modificatie niet worden uitgesloten.
Hier zijn enkele citaten van de onderzoekers:
"Dit onderzoek toont de agressieve ontwikkeling aan van een buitengewoon groot aantal tumoren -. Vooral bij vrouwelijke dieren Ik ben geschokt door de extreem negatieve gevolgen voor de gezondheid." - Dr. Michael Antoniou, moleculair bioloog, King's College London.
"We kunnen verwachten dat de consumptie van genetisch gemodificeerde maïs en het herbicide Roundup ernstige afbreuk aan de menselijke gezondheid berokkenen." - Dr Antoniou.
"Dit is de eerste keer dat een langdurig diervoeding proces over het effect van het voeden met GGO maïs of het herbicide Roundup of een combinatie daarvan werd uitgevoerd en de resultaten zijn zeer ernstig. De mannelijke ratten had lever- en nieraandoeningen waaronder tumoren en nog meer verontrustend, bij de vrouwelijke ratten waren er borsttumoren op een bijzonder verontrustend niveau; tot 80 procent van de vrouwelijke ratten hadden borsttumoren het einde van het proces ". - Patrick Holden, directeur Sustainable Food Trust.
Schreeuw het uit: GGO's zijn giftig!
Oorspronkelijk artikel: "Shock findings in new GMO study: rats fed lifetime of GM corn grow horrifying tumors, 70% of females die early", Wednesday, September 19, 2012 by Mike Adams, tthe Health Ranger Editor of Natural News.
Fukushima: Radioactief cesium niveaus springen 9.000 procent omhoog in slechts drie dagen, niemand weet waarom.
(NaturalNews) Eén van de hoogste niveaus van ioniserende straling gedetecteerd sinds de ramp werd onlangs waargenomen in de Fukushima Daiichi kerncentrale in Japan. De Tokyo Electric Power Company (TEPCO) die de verwoeste kerncentrale "onderhoudt" zegt op 8 juli 2013 niveaus van radioactief cesium in een waterput te hebben gemeten die 9000 procent hoger waren dan drie dagen eerder en niemand weet waarom dit het geval is.
The Asahi Shimbun meldt dat TEPCO de piek heeft waargenomen na het testen van het water in een put aan de zeezijde van de Fukushima's No 2 reactor. Volgens metingen bereikte het radioactief cesium niveaus van een verbazingwekkende 27.000 becquerel per liter (Bq/l), dat is het hoogste niveau sinds 11 maart 2011 toen de tsunami en de aardbeving toesloegen. De oorzaak van de piek is nog onbekend.
"Het is onduidelijk of het radioactieve water in de zee lekt", zei een ambtenaar van TEPCO, na de ontdekking. "Na het verzamelen van de nodige gegevens zullen we de analyses uitvoeren."
Zoals u zich wellicht herinnert bleek dat radioactief water uit de nr. 2 ongeveer een maand na de ramp in april 2011 begon te lekken. Op dat moment, werden ongeveer 9.000 Bq/l van cesium-134 en 18.000 Bq/l van cesium-137 aangetroffen in watermonsters. Deze bedragen zijn 150 tot 200 maal hoger dan de maximale wettelijk toegestane.
Tegelijkertijd zijn niveaus van andere schadelijke vormen van straling, zoals strontium, consistent gebleven wat veel ambtenaren in hun haar doet krabben. Volgens de meest recente gegevens bleven de radioactief strontium niveaus grotendeels stabiel rond 890.000 Bq/l, zowel voor als na de cesium piek.
"We weten niet waarom alleen de cesium niveaus zijn gestegen," voegde de TEPCO ambtenaar eraan toe.
Radioactieve tritium niveaus pieken ook drastisch zeggen ambtenaren.
Naast cesium is ook radioactief tritium aangetroffen in aanzienlijk hogere niveaus bij de nr. 2. Volgens The Wall Street Journal (WSJ), maakten de tritium niveaus in het grondwater in de buurt van de reactor een 17-voudige sprong sinds december en blijven ze stijgen met de dag. Sinds mei zijn de tritium niveaus maar liefst met 20 procent toegenomen.
"Het tritium niveau dat TEPCO gemeten heeft op 5 juli in één van zijn peilbuizen aan de kust in de buurt van reactor nr. 2 is tien keer boven de Japanse veiligheidsnorm van 60.000 becquerel per liter en is nog stijgend," schrijft Phred Dvorak voor de WSJ. "Dat is het hoogste niveau dat het bedrijf heeft geregistreerd sinds het incident."
Wat wij allemaal al vermoedden is dat de ramp van Fukushima nog lang niet voorbij en is ze slechts in een vroeg stadium van een ontketende massale vernietiging van het milieu verkeert. Ondanks het feit dat meer dan twee jaar zijn verstreken sinds het begin van de ramp lijkt de situatie te intensiveren zonder einde in zicht wat zou kunnen leiden tot veel meer ernstige problemen in de toekomst.
Ondertussen worden nog altijd elke dag 93000000000 becquerel aan radioactieve stoffen in de Stille Oceaan geloosd als gevolg van de Fukushima ramp. Rapporten van maart maken gewag van een totaal aan 16100000000000 becquerel van enkel en alleen cesium-137 lozing in het zeewater.
"TEPCO lost het slechte nieuws druppelsgewijs ," schreef een commentator in een ENENews.com verslag over de kwestie. "Deze vernietigde kernreactoren gaan knallen en sputteren over duizenden jaren. Wijzigingen in de configuratie van de resterende gesmolten resterende brandstof in en rond de plants zullen blivend problemen geven met wegstromend koel- en grondwater."
Oorspronkelijk artikel: "Fukushima: Racioactive cesium levels jump 9,000 percent in just three days, nobody knows why", Wednesday, July 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Vitamine D kan de sleutel zijn tot preventie en behandeling van agressieve borstkanker.
(NaturalNews) Borstkanker treft in de VS elk jaar meer dan een kwart miljoen vrouwen waarbij 40.000 vrouwen overlijden. Terwijl leeftijd, levensstijl, voeding en lichaamsbeweging een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de ziekte is naar schatting 15 procent van de vrouwen het slachtoffer van genetische aanleg. Huidige behandelingsopties omvatten chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie en vaccintherapie, maar uitgebreid onderzoek toont duidelijk aan dat natuurlijke stoffen, waaronder vitamine D een effectieve rol kunnen spelen bij het voorkomen en zelfs de behandeling van borstkanker.
Onderzoekers aan de Saint Louis University hebben een moleculaire weg ontdekt die bijdraagt tot triple-negatieve borstkanker, een vaak dodelijke en therapieresistente vorm van kanker die de neiging heeft jongere vrouwen te treffen. In The Journal of Cell Biology publiceerden wetenschappers dat zij vitamine D en sommige proteaseremmers als mogelijke nieuwe therapieën beschouwen. Daarnaast ontdekte het studieteam een set van drie biomarkers die kan helpen om patiënten te identificeren die zouden kunnen profiteren van de behandeling.
Wetenschappers weten dat vrouwen die geboren zijn met een BRCA1 genmutatie een verhoogd risico hebben voor het ontwikkelen van borst- en eierstokkanker en de tumoren die ontstaan zijn vaak van het triple-negatieve type. Genetische expressie is geïdentificeerd als de belangrijkste route waarmee tumorcellen ongecontroleerd groeien. Het studieteam identificeerde hoe vitamine D een rol speelt bij het uitschakelen van deze route en een veilige en effectieve strategie biedt om dit soort tumoren te bestrijden.
Vitamine D verandert de genexpressie om dodelijke mutaties te voorkomen en een lager risico op borstkanker te bereiken.
De onderzoekers zochten naar specifieke genen die de productie van eiwitten onderdrukken die uiteindelijk de ontwikkeling en bescherming van kankercellen veroorzaken. Elke cel bevat een uitgebreid scala aan mechanismen om DNA-integriteit te beschermen en het doorgeven van potentieel schadelijke mutaties aan de volgende generatie van de dochtercellen te voorkomen. BRCA1 is een bekend tumor suppressor gen, omdat het helpt DNA dubbelstrengige breuken te repareren, waardoor de beginfase van borstkanker kan voorkomen worden. Verlies van de herstelfunctie van het BRCA1 gen verhoogt het risico op kanker
Het studieteam identificeerde een kritische factor DNA repair, 53BP1 genoemd, dat gelijk loopt met BRCA1 gen afbraak en stelde vast dat behandeling van BRCA1-deficiënte tumorcellen met vitamine D hoge hoeveelheden 53BP1 hertelt, wat resulteert in een verhoogde genomische instabiliteit en verminderde proliferatie. Het team stelde vast dat behandeling met een combinatie van vitamine D en PARP remmers eennieuwe therapeutische strategie voor borstkanker met slechte prognoses kan zijn.
Uitgebreid onderzoek in de afgelopen tien jaar heeft duidelijk aangetoond dat te lage niveaus van vitamine D aanzienlijk het risico op vele vormen van kanker verhoogt. Deze belangrijke studie is één van de eerste om vitamine D te identificeren als een sleutel tot de preventie en de behandeling van zelfs de meest resistente gevallen van triple-negatieve borstkanker. De meeste vrouwen moeten ervoor zorgen dat ze een optimale vitamine D bloedspiegel behouden tussen 50 en 70 ng / mL (hoger voor de bestrijding van de ziekte) als bescherming tegen deze dodelijke vorm van borstkanker. Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D may hold the key to aggressive breast cancer prevention and treatment" Wednesday, July 24, 2013 by: John Philip, Natural News.
Tweeentwintig kinderen dood na soyalunch in India: Zijn GGO's en pesticiden instant moordenaars geworden?
(NaturalNews) Minstens 22 kinderen zijn in India in de staat Bihar overleden na het eten van een soja schoolmaaltijd. De lunches met genetisch gemodificeerde (GM) soja en en blijkbaar gecontamineerd met pesticiden residuën werden aan de leerlingen gegeven als onderdeel van een maaltijd programma van de Britse regering, vergelijkbaar met degene die momenteel in de VS wordt gegeven door Michelle Obama aan Amerikaanse schoolkinderen.
De Britse Independent meldt dat de maaltijden een mengeling bevatten van rijst, sojabonen en aardappelen overgoten met een onbekende nieuwe bakolie waarvan later werd gevonden besmet te zijn met giftige insecticiden. De schoolkok waarschuwde haar meerderen dat de nieuwe olie er "verkleurd en dodgy," uitzag maar haar bezwaren werden genegeerd en de schooldirectie zei dat de olie veilig was.
Kort na de maaltijd begonnen de studenten hevig over te geven en kregen ze diarree. Een aantal moest meteen met spoed naar het ziekenhuis waarna de directrice in de heuvels vluchtte.
"We hebben het gevoel dat er een soort van insecticide per ongeluk of opzettelijk gemengd was in het eten, maar dat zal duidelijk worden na onderzoek," zei RK Singh, de geneesheer-directeur van het ziekenhuis in Patna. "We bereidden tegengif en behandelden de kinderen voor organische fosforvergiftiging," voegde hij eraan toe, en merkte op dat vroege testen wezen op de aanwezigheid van giftige organofosfaten in het voedsel.
De school zelf heeft gefaald in het helpen van de zieke kinderen onmiddellijk na de vergiftiging. Rapporten geven aan dat het ongeveer 15 uur duurde nadat het eerste kind ziek werd om de rest te evacueren. Het was pas nadat 17 kinderen waren gestorven dat de schoolambtenaren de situatie serieus namen door te proberen om daadwerkelijk de kinderen te helpen.
Nadat de ouders hadden gehoord over de slechte behandeling van hun kinderen ontstonden rellen in de straten en eisten ze antwoord op hun vragen. Protesterende dorpelingen hebben naar verluid in hun woede vier politiewagens in brand gestoken; de politie s van elders versterkingen laten aanrukken om de onrust te onderdrukken. In de nasleep van de ramp, heeft Bihar aangeboden op een vergoeding van 200.000 roepies, of ongeveer $ 3500, per gestorven kind.
Alle overheid voedselprogramma's zijn een bedreiging voor kinderen.
Hoewel dit incident plaats vond in één van de armste regio's van India, waar corruptie welig tiert, is de moraal van het verhaal dat dit soort situaties overal kunnen gebeuren. In de VS, bijvoorbeeld, waar de federale overheid momenteel de bedeling van schoollunches onder haar controle neemt, worden kinderen lunches voorgezet met dezelfde soja- en chemisch beladen rotzooi.
Vorig jaar nog hebben gevangenen in Illinois een rechtszaak aangespannen tegen de staat voor het serveren van te veel soja waarvan ze ernstig ziek werden. Een rechter heeft de grond van de zaak erkend met het besef dat een hoge hoeveelheid soja, en vooral GGO soja, kan leiden tot ernstige gastro-intestinale problemen, hypothyreoïdie, infecties en zelfs de dood.
"In de VS, laten we toe dat Big Agra met insecticide bedeelde GGO's aan onze kinderen voorzet" schreef een betrokken en inzichtelijke commentator in een artikel gepubliceerd in The New York Times (NYT). "We hebben geen idee hoeveel schade dit spul doet aan onze kinderen en de rest van de bevolking die langzaam vergiftigd wordt omwille van van hoge winsten en obsceen betaalde Staatssteun."
"De Indiase regering is van plan om de daders te vervolgen. Wij (in de VS) zetten zulke mensen aan het hoofd van de FDA en geven ze volledige immuniteit door een speciale opgestelde wetgeving. Dit is onze schaamte en onze tragedie."
Oorspronkelijk artikel: "Soy-based lunch kills 22 children in India: Have GMOs and pesticides become instant killers?" Saturday, July 20, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Stop met het innemen van twijfelachtige visolie supplementen - Gebruik in de plaats hennepzaadolie.
(NaturalNews) Het is bekend dat omega-3 en 6 vetzuren essentieel zijn voor de menselijke gezondheid. Om een goede toevoer ervan te verkrijgen beveelt men het gebruik aan van vette vis of het nemen van visolie supplementen op regelmatige basis. Helaas doden de meerderheid van de visolie supplementen langzaam onze samenleving en ons milieu. Plantaardige bronnen van omega-3 en 6 vetzuren zijn een veel gezonder alternatief, en één van de best beschikbare is hennepzaad olie. Wat zijn omega-3 en -6 vetzuren?
Alfa-linoleenzuur (ALA) is een 'essentieel' omega-3 vetzuur. Het kan niet worden gemaakt door het lichaam maar moet worden aangevoerd door het voedsel dat we eten. ALA wordt omgezet in de langere vetzuurketens eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA).
Linolzuur (LA) is een "essentieel" omega-6 vetzuur en is de voorloper van gamma-linoleenzuur (GLA). Omega-6-vetzuren zijn te vinden in soja-, zonnebloem- en koolzaadolie, gevogelte en eieren.
Het typisch westers dieet heeft een omega-6 tot omega-3 verhouding van 15:1 waar de aanbevolen verhouding 3:1 is. Het advies luidt om meer vette vis, zoals makreel, zalm en sardines te eten of supplementen te nemen die geconcentreerde hoeveelheden EPA en DHA bevatten.
Voordelen van een dieet met meer omega-3.
Slimmer kinderen - Kinderen in het basisonderwijs die DHA supplementen namen gedroegen zich voorbeeldiger en toonden verhoogde leesvaardigheid.
Zwangere vrouwen - het nemen van omega-3 tijdens de zwangerschap vermindert de postnatale depressie en leidt tot gezondere baby's.
Kankerpreventie - Omega-3 vetzuren verminderen ontstekingen en verminderen het risico op kanker.
Problemen met vis en visoliesupplementen.
Alhoewel de vis- en visoliesupplementen een uitstekende bron zijn van EPA en DHA zijn ze ook vervuild met verontreinigingen zoals methylkwik, polychloorbifenylen (PCB's) en dioxines. Methylkwik is giftig voor ongeboren baby's en het kan de de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel in de weg staan.
Het milieu-impact van vis en visolie is ook een probleem. Time Magazine meldde dat de markt voor omega-3-supplementen verdubbeld is naar $1000000000 tussen 2006 en 2010. Een Canadees onderzoeksteam voerde aan dat de aanbevolen dosering van 100 mg visolie per dag niet duurzaam is en kan leiden tot het instorten van visbestanden voor het midden van de 21e eeuw.
Hennepzaad olie - Een betere oplossing.
Terwijl EPA & DHA alleen te vinden zijn in vette vis, kan het lichaam ALA omzetten in EPA en DHA. De omzetting van ALA in EPA is inefficiënt; zelfs bij gezonde mensen bedraagt het slechts 2-5 procent. Echter, hennepzaadolie bevat stearidonzuur (SDA) en als die rechtstreeks ingenomen wordt verloopt de conversie naar EPA veel gemakkelijker.
Bedrijven als Monsanto profiteren van dit feit en zijn de sojaboon genetisch gaan modificeren voor het produceren van SDA.
Gelukkig is hennep een natuurlijke bron van SDA, dus is het niet nodig om GM soja te consumeren om plantaardige omega-3 vetzuren binnen te krijgen. Hennep is ook een bron van zeldzame omega-6 vetzuren gamma-linoleenzuur (GLA), waarin veel van de gezondheidsvoordelen van EPA vervat zitten.
Hennepzaad olie bevat LA (omega-6) en ALA (omega-3) in de optimale verhouding van 3:1 voor de menselijke gezondheid en het heeft een aangename nootachtige smaak; het moet echter gekoeld worden bewaard om de kwaliteit van de olie te vrijwaren .
Omega-3 en 6 vetzuren zijn belangrijk voor onze gezondheid en levensduur. Als u vis wilt vermijden om welke reden dan ook is hennepolie een fantastisch alternatief.
Oorspronkelijk artikel: "Stop taking questionable fish oil supplements - Use hemp seed oil instead" Saturday, October 06, 2012 by: Dr Dionne Payn.
Lees elke dag bij het opstaan een aantal citaten over positief denken, luister naar motiverende opnames, denk na over uitdagingen die je hebt overwonnen en de avonturen die je hebt ondernomen. Er zijn veel uitstekende middelen beschikbaar op Internet met adviezen om positief denken te ontwikkelen.
2. Optimisme.
Psycholoog Martin Seligman zegt dat mensen die meer positief denken ook de mogelijkheid hebben ontwikkeld om negatieve gedachten te stoppen. In plaats van te zeggen "Ik ben gedoemd", "er is geen uitweg" zien mensen die positief denken een uitweg, ze beperken het probleem en werken aan een oplossing. Ze vallen niet in katastrofische denkpatronen. Het glas is altijd half vol. Er zullen betere dagen komen. Geloof en hoop is de helft van het werk.
3. Dankbaarheid.
Dankbaarheid ontsluit schoonheid, kalmeert en breidt de geest uit. Dankbaarheid geeft vreugde, heeft voordelen buiten wat je kunt zien. Als u alle bezittingen verloren hebt, wees blij dat je nog iets hebt om te dragen. Er is altijd iets om dankbaar voor te zijn en er is altijd iemand die we kunnen bedanken voor de impact op ons leven. 4. Verantwoordelijkheid opnemen in plaats van schuld.
Herkennen en accepteren wat je al of niet deed. Je bent verantwoordelijk om uit het dal te kruipen en hoeft niet te wachten voor het te ver is gekomen. Beoordeel de situatie en ontwikkel een plan van aanpak, Stel een aantal doelen die je wil bereiken. De storm kan overal om je heen raze ,maar je zult in staat zijn om de controle over je leven weer op te nemen.
5. Niet toestaan dat negatieve emoties u overweldigen.
Misschien ben je pijnlijk gekwetst maar er is nog adem in u. Erken de tegenslag, analyseer wat er mis ging, maak een plan voor verandering anker je eraan vast om zo de strijd te kunnen voortzetten. De wereld kan oneerlijk zijn geweest, maar je bent alleen maar gaan huilen voor een tijdje. Elke ervaring zal leiden tot meer wijsheid; elke tegenslag is het zaad van een groter voordeel. Dingen die lijken te zijn tegenslagen blijken vermomde kansen te zijn.
6. Doorzetting.
De meeste mensen bereiken geen succes of geluk omdat ze na een paar tegenslagen of tekenen van problemen er het bijltje bij neerleggen. Het is het 10e sollicitatiegesprek waarna ze u niet terugbellen. Het is de 100ste keer dat je viel tijdens het leren van snowboarden. Het is een moeilijke periode waar je doorheen moet voordaleer het doel te bereiken. Succes is slechts een stap verwijderd, of misschien een paar stappen. Geef nooit op. 7. Geloof.
Zelfs als alles en iedereen zegt dat het niet zal werken. Je hebt talenten, vaardigheden en capaciteiten binnen handbereik om voorwaarts te blijven gaan. Elke poging of misstap, elke val, heeft u iets geleerd: "Ik weet dat deze aanpak niet werkt." Er wordt gezegd dat Thomas Edison duizend keer geprobeerd heeft en mislukt is voor zijn uitvinding van de gloeilamp. Wanneer gevraagd werd naar zijn mislukkingen antwoordde hij, "ik weet tenminste 1000 manieren om het niet uit te vinden" . Het geloof in jezelf en wat u probeert te bereiken is essentieel, je moet geloven.
8. Zoek goddelijke leiding.
Als je spiritueel ingesteld bent. Wanneer je wordt overweldigd, wanneer slechte dingen gebeuren, als je vastzit en geen uitweg vindt, zoek steun bij uw hogere macht. Zoek in de schriften naar opbeurende woorden en motivatie, identificeer je met degenen die hebben geprobeerd en gefaald en lees wat ze doorstaan hebben om uiteindelijk te slagen. 9. Houd het grote beeld in het achterhoofd.
Afleiding en kleinzieligheid kunnen je irriteren en doen je focus vervagen. Verlies nooit uit het oog waarom je hier bent en hou je visie en doel voor ogen. Voormalig president van de Verenigde Staten Harry Truman zei ooit "een pessimist is iemand die moeilijkheden van zijn kansen maakt, en een optimist is iemand die kansen van zijn moeilijkheden maakt." Je kunt ze herzien als de situatie verandert maar zie altijd naar het doel.
10. Accepteer je lot.
Pas je aan de situaties aan. Denk aan het sereniteitsgebed-"Geef me de sereniteit om de dingen te aanvaarden die ik niet kan veranderen, de moed om te veranderen wat ik kan veranderen, en de wijsheid om het verschil te kennen." Je moet het leven dat je krijgt doormaken maar niemand zegt dat je de kaarten niet een beetje kunt schudden. Ik zie het zoals een oud gezegde mooi luidt: "Als het leven je citroenen geeft, maak er limonade van!" 11. Breng vreugde en hoop in het leven van anderen.
De meest betekenisvolle momenten zijn die waarop levens worden aangeraakt door onze vriendelijkheid en het delen van geluk. Wij bestaan voor elkaar. Betekenisvolle momenten zijn die met mensen. Ons aangeboren verlangen om geluk na te streven is verweven met onze relaties en verbindingen met mensen. Waar geluk bereik je alleen als je succes met iemand kunt delen of mee kunt delen in het succes van iemand anders.
Op dit moment is het onmogelijk om niet bang te zijn voor kanker of er niet te hebben aan gedacht. Kanker is berucht geworden omdat het qua doodsoorzaken bijna gelijk staat met hart- en vaatziekten (beroerte, hartaanval, enz..). Het kan iedereen overkomen.
Iedereen praat erover, denkt erover, maar toch zien we regelmatig mensen naar hun arts of naar het ziekenhuis komen met ver gevorderde kanker. Bijvoorbeeld, een vrouw die naar haar huisarts gaat voor een heel andere reden en bij wie een gezwel van 3 cm wordt ontdekt in de borst. Niemand wil horen "... je hebt kanker" omdat iedereen nog steeds denkt dat het hebben van kanker betekent "ik ga spoedig sterven." Dus in plaats van naar een dokter te gaan geven we er de voorkeur aan te denken "nee, maar het kan niet zo zijn dat," "Ik zal later wel eens gaan wanneer ik tijd heb ...", "ik heb geen pijn het kan niet ernstig zijn", enzovoort. Alle redenen zijn goed om aan de werkelijkheid te ontsnappen.
Neem echter de moed in beide handen en raadpleeg je dokter, dat kan letterlijk uw leven redden! En niet zeggen ik heb al te lang gewacht, het is zinloos om nu te gaan. Nee! Er is altijd nog tijd om je leven te redden.
Helaas zijn het niet altijd degenen die het meest deze informatie nodig hebben die dit artikel (willen) lezen! De vlucht en verdrijving van alle denken die de angst zou versterken is vaak de eerste reactie. Gelukkig jullie die dit artikel in ieder geval in grote lijnen zullen lezen, je kunt deze kennis en advies geven aan degenen onder uw vrienden die u hun twijfels toevertrouwen. Vervolgens kunt u hen aanmoedigen om hun dokter te zien want je bent gewaarschuwd door wat ze je meedelen. Aarzel niet om hen te vergezellen naar de dokter. Naast het feit dat het een bewijs is van liefde zult u ook een waardevolle ondersteuning bieden aan die persoon. 2. Wees alert als je merkt ...
Of u of een dierbare moeiteloos gewicht verliest.
5 tot 10% van het normale gewicht in minder dan 6 maanden. Dat is niet normaal als je geen regime hebt gevolgd of je levensstijl niet hebt aangepast door je auto te vervangen door lopen of fietsen. Dit is meestal een teken dat je lichaam zijn energie reserves gebruikt voor een inwendige strijd, misschien wel tegen kanker. Aanhoudende vermoeidheid.
Je bent vaker moe de laatste maanden. Stel je vragen als uw schema niet drukker is dan normaal, en als je toevallig je bedtijd vervroegt of dutjes nodig hebt, wat niet het geval was voordien.
Een verminderde eetlust.
Je hebt geen honger, in tegenstelling tot uw eetgewoonten. Zelfs voedsel dat je graag at zegt je niets meer.
Een gevoel van aanhoudende koorts gedurende enkele weken zonder reden.
Eerste instinct, neem je temperatuur met een rectale thermometer, indien mogelijk. Koorts is niet 40 °C in dit geval maar schommelt tussen 38-38,5 ° C. Als er een lichte koorts is die slechts een paar dagen duurt hoef je niet ongerust te zijn. Wees alert als de koorts een paar weken aansleept of als die regelmatig terug komt.
Gezwellen op strategische plaatsen.
Twee mogelijke locaties. Op organen zoals de borst of wanneer je een massa voelt in de maag. In deze gevallen is het de tumor die zich manifesteert.
Het komt vaak voor dat de lymfeknopen reageren en worden "geactiveerd" waardoor hun omvang zal toenemen. Let op, ze zijn zeer reactief en kunnen worden geactiveerd voor een groot aantal "niet ernstige" redenen. De lymfeknopen kan men voelen onder de armen in de plooi tussen de benen en buik (inguinale verhoging of lies), in de nek of in de holte achter het sleutelbeen (supraclaviculaire claviculaire). Wees alert als ze langer dan een paar weken opgezwollen zijn, zeg een maand om een cijfer te geven. Indien het aanraken pijn doet is het waarschijnlijk geen kanker maar een infectie.
3. Speciale signalen voor de vier meest voorkomende vormen van kanker.
Borstkanker
Onderzoek uw borsten regelmatig zoals aanbevolen eens per maand (in de douche, bijvoorbeeld, de huid glijdt beter). Als je een beetje zwelling voelt, probeer kalm te blijven en wacht indien mogelijk ten minste twee weken, vooral als je niet in de menopauze bent. Met de hormonale cyclus varieert de textuur van de borsten en het is mogelijk dat deze kleine massa verdwijnt aan het einde van je cyclus. In dit geval, is het waarschijnlijk een kleine cyste of een andere niet-storende blessure die de loop van je hormonen volgt.
Echter, als de massa groot is en blijft gedurende enkele weken na de ontdekking, wacht dan niet uw gynaecoloog of ander gekwalificeerd arts te zien. Een mammogram wordt dan uitgevoerd om de zaak duidelijk te maken. Let wel dat niet elk gezwel wijst op kanker.
De textuur van de borst kan ook veranderen met retractie van de huid alsof ze naar binnen getrokken wordt. Een ander teken, eczeem rond de tepel. Het ziet eruit als een ontsteking van de huid, is rood en pijnlijk.
Prostaatkanker.
Denk er eens over na als je een man bent. Vrouwen hebben geen prostaat. De tekens zijn niet erg "duidelijk" omdat de prostaat enigszins verborgen zit en niet zichtbaar is met het blote oog.
Het teken is vaak een probleem voor urineren (dysurie) want de prostaat wordt door de urethra (die de blaas verbindt de penis) doortrokken, maar andere oorzaken zoals BPH (vergrootte prostaat) kunnen dezelfde symptomen veroorzaken. Bloed in de urine kan ook een aanwijzing zijn.
Bovenste luchtwegen.
Deze kankers worden meestal veroorzaakt na jaren van alcohol + tabak gebruik. Ze hebben betrekking op de mond, keel (slokdarm, keelholte) en de stembanden.
Denk er eens over na als je moeite hebt met slikken, drinken of eten, of beide (dysfagie). Het gevoel van iets vast te zitten in de keel, iets dat voortdurend kietelt kan een teken zijn als het niet betert na een paar dagen.
Een wonde in de mond die na enkele weken niet geneest, op de tong of de binnenkant van de wangen, gehemelte of tandvlees.
Een aanhoudende hoesten gedurende weken of zelfs maanden kan ook een teken zijn vooral als dat vroeger nooit voorkwam. Uw stem kan ook gewijzigd zijn (zoals bij longkanker), je kan moeite hebben om ze te controleren. Gezwollen klieren in de hals zijn een teken als ze worden geassocieerd met andere symptomen.
4. Samengevat.
De combinatie van meerdere van deze symptomen is meestal een waarschuwing.
Als u één of meer van deze symptomen van hierboven hebt zeg niet, " dit is kanker, het is met mij gedaan". Deze tekenen zijn niet "onfeilbaar" en kunnen ook worden gevonden in andere minder ernstige of niet ernstige ziekten. Om deze reden, ga naar uw arts! Zijn ervaring en het vermogen om alle informatie te combineren en de diagnose te stellen zal het verschil maken tussen angst en geruststelling. Je gezondheid staat op het spel maar je hebt in dit stadium nog alle mogelijkheden voor de toekomst.
Als u twijfelt, praat met vrienden als je bang bent om naar uw arts te gaan, vraag dan iemand die je vertrouwt om u te begeleiden of om u gerust te stellen. Maar vooral voorkom te veel te speculeren, ageer als je bang bent van wat u kunt verwachten.
Dit is om te voorkomen dat je moet zeggen "als ik het had geweten", "Ik voelde dat er iets niet goed was met me" en al die zinnen die wij betreuren uit het verledenl. Neem aktie voor uzelf en de mensen die je lief hebt.
Wat je nu kunt doen: stuur dit artikel naar mensen waar je om geeft en van wie je niet wil dat ze zeggen: "als ik het had geweten."
Oorspronkelijk artikel: "Comment savoir si on a un cancer?" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Newsletter Juillet 9, 2013.
Onderzoek - Roundup toxiciteit veel erger dan wat Monsanto de overheid wijs maakt.
(NaturalNews) Glyfosaat 's werelds best verkopende herbicide formule is ook één van de giftigste, volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift Ecotoxicology. In tegenstelling tot de ongegronde veiligheidsbeweringen naar voor gebracht door Monsanto en zijn aanhangers in de regering is glyfosaat giftiger voor het milieu dan eerder gedacht zelfs bij concentraties die algemeen genomen als veilig worden beschouwd.
Alarmerend is de invloed van de chemische stof op de Daphnia magna ook bekend als de zoetwatervlooi, een ongewervelde soort die volgens gegevens verkregen door Monsanto niet negatief wordt beïnvloed door glyfosaat blootstelling. Volgens tests onlangs uitgevoerd op de D. magnais is glyfosaat niet alleen giftig bij niveaus die vaak gevonden worden in het milieu maar ook schadelijk bij veel lagere niveaus.
Gebaseerd op proeven met verschillende klonen en leeftijdsklassen van D. magna hebben onderzoekers aan het Centrum voor Bioveiligheid van de Universiteit van Tromso in Noorwegen gevonden dat zelfs op minuscul niveau glyfosaat en Roundup zowel acuut als chronisch toxisch zijn voor in het water levende wezens. Zelfs bij subletale concentraties van nominaal minder dan 0,05 milligram per liter (mg/l ) van één van de primaire actieve ingrediënten in glyfosaat, onderging D. magna aanzienlijke ontwikkelingsveranderingen.
Blootgestelde soorten hebben ook meer kans op problemen met de voortplanting en onverwachte abortussen om nog niet van de te vroege sterften te spreken. Over de hele linie op alle niveaus van blootstelling bleken glyfosaat en Roundup negatieve bijwerkingen te hebben op wezens die zogezegd veilig waren. De scriptie en bevindingen tonen meer dan waarschijnlijk ecologisch gesproken slechts het topje van de ijsberg en worden veel meer soorten waarschijnlijk ook beïnvloed.
"De resultaten tonen aan dat de in water levende ongewervelde ecologie nadelig kan worden beïnvloed door de concentraties van deze herbicide," schreven de auteurs in hun scriptie, vaststellend dat relatief lage niveaus van blootstelling aan glyfosaat toxisch blijken te zijn in bijna alle geteste parameters. "We concluderen dat de giftigheid van glyfosaat en Roundup voor ongewervelde waterdieren is onderschat en dat de huidige Europese Commissie en het Amerikaanse EPA de classificatie voor de giftigheid van deze stoffen zou moeten herzien."
Lage niveaus aan glyfosaat blootstelling ook giftig voor de mens.
Talrijke studies, waaronder één onlangs online gepubliceerd in het Journal Entropy hebben gevonden dat blootstelling aan lage niveaus van glyfosaat bij de mens ook problematisch is en leidt tot omstandigheden zoals :de ziekte van Parkinson, onvruchtbaarheid en kanker.
Een belangrijk vergeten toxiciteitsmechanisme is de remmende werking van glyfosaat tegen cytochroom P450 (CYP) bij mensen en andere zoogdieren. Het is één van de belangrijkste manieren waardoor de chemie de normale gezonde biologie verstoort. Onderzoekers hebben ontdekt dat glyfosaat het vermogen van het lichaam om zich te ontgiften belemmert en chronische ontstekingen aanwakkert wat leidt tot meer ernstige gezondheidsproblemen.
"Negatieve impact op het lichaam is sluipend en langzaam in de tijd en manifesteert zich als ontsteking van het cellulair systeem door het hele lichaam," schreven de auteurs over de schadelijke effecten van glyfosaat op lange termijn. "[Glyfosaat] residuën verhogen de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuën en giftige stoffen in het milieu om zo de normale lichaamsfuncties te verstoren en ziekte te veroorzaken."
Ander prominente onderzoek heeft gevonden dat glyfosaat rechtstreeks menselijke cellen beschadigt en doodt, met inbegrip van embryonale, placenta en navelstreng cellen. Veel inerte of zogenaamde "inactieve" additieven van Roundup en andere glyfosaat formules zijn zeer nadelig en interfereren met de normale hormonale functie en cellulaire functies van anders gezonde personen alsook met de ontwikkeling van de foetus bij zwangere vrouwen.
Oorspronkelijk artikel: "Research - roundup toxicity much worse than what Monsanto, government claims", Thursday, July 11, 2013 by: Jonatbhan Benson, staff writer, Natural News.
Waarom we allemaal best terugschakelen naar ethernetkabels: Draadloos internet brengt ernstige chronische gezondheidsrisico's met zich mee.
(NaturalNews) Terwijl de toename van draadloze apparaten de toegang tot het internet gemakkelijker en minder opdringerig heeft gemaakt (geen hinderlijke rondslingerende kabels) wijzen recente studies op de gevaren hieraan verbonden. Meer specifiek, de gevaren die de brede invoering van draadloze technologie heeft gecreëerd met betrekking tot onze gezondheid. De meeste mensen onderschatten de gevaren van draadloze technologie voor onze gezondheid en ons welzijn. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.
Eén van de meest gevaarlijke aspecten van draadloos internet is het "altijd-aanwezig" karakter ervan. De overgrote meerderheid gebruikt de draadloze routers zonder ze ooit nog af te zetten. Dit betekent dat ze voortdurend een gevaarlijk elektromagnetisch energieveld uitstralen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Deze draadloze technologie is een zeer belangrijk chronisch risico voor de gezondheid. Meer verontrustend is nog steeds de 'compounding' aard van het leven in de buurt van buren die Wi-Fi gebruiken. Als je onderzoekt welke draadloze signalen uw computer kunnen bereiken dan val je al vlug op die van je buurman. Alle EMF velden zitten overal om je heen, dus zelfs als jezelf uw router afschakelt zit je nog altijd opgezadeld met de signalen van je buurt. Gezondheidsrisico's van wi-fi.
De effecten van de wi-fi op de gezondheid geraken meer en meer bekend. Sommige van de effecten zijn:
- Slaapstoornissen - Concentratieproblemen - Hartkloppingen - Hoofdpijn / migraine - Aanhoudende vermoeidheid - Negatief denken - Problemen met de spijsvertering - Hersenmist en geheugenverlies - Angst en depressie - Chronische stress - Demotivatie - Duizeligheid
Mensen die deze symptomen hebben gerapporteerd ervaren een onmiddellijke ommekeer bij het uitschakelen van hun wi-fi of als ze zich begeven in een wi-fi vrije omgeving.
Hier zijn enkele van de symptomen die gepaard gaan met het verwijderen/ uitschakelen van draadloze technologie:
- Zich helderder en lichter voelen - Zich "opgeheven" voelen op emotioneel, fysieke en mentaal vlak. - Meer gemotiveerd - Zich gelukkiger voelen - Zich vreedzamer voelen
De oplossing: Wat u kunt doen?
Duidelijk, de proliferatie van Wi-Fi vormt een zeer ernstige bedreiging voor de gezondheid en welzijn. Ik zou zelfs durven beweren dat de kwaliteit van ons leven wordt verlaagd door het voortdurend gebombardeer door energievelden. Het is de hoogste tijd voor het nemen van actie in onze gemeenschappen en te praten met onze vrienden en buren over de zeer reële gevaren van draadloze technologie. Terugschakelen naar het reguliere internet via de kabel en uitschakelen van Wi-Fi-routers is een algemene vuistregel. Dit is de eerste stap naar het terugnemen controle over onze gezondheid.
Oorspronkelijk artikel: "Why we should all switch back to ethernet cables: Wireless internet poses serious chronic health risks" Saturday, July 06, 2013 by: Zach C. Miller
Behandel uw reumatoïde artritis natuurlijk met curcumine: Onderzoek.
(NaturalNews) Reumatoïde artritis (RA) is een uiting van ontsteking van een afdichting. Er zijn tal van kurkuma en curcumine studies die bevestigen dat kurkuma of zijn werkzame stof curcumine werken om de ontsteking te minimaliseren.
Een studie uit India van maart 2012 testte 45 proefpersonen met actieve RA en verdeelde hen in drie groepen.
De ene groep nam slechts 500 mg per dag curcumine, een andere groep kreeg alleen dicoflenic natrium, een farmaceutisch NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel) voorgeschreven voor artritis pijn en de derde groep kreeg een combinatie van kurkuma en dicoflenic natrium.
De curcumine groep scoorde het best wat de onderzoekers deed besluiten: "Onze studie levert het eerste bewijs voor de veiligheid en de superioriteit van cucurmine behandeling bij patiënten met actieve RA, en benadrukt de noodzaak van toekomstige grootschalige proeven bij patiënten met RA en andere artritis (1) om deze bevindingen te staven.
Deze laatste noodkreet "noodzaak van toekomstige grootschalige proeven" verschijnt in bijna elke studie over natuurlijke middelen. Hoeveel proeven zijn er nodig om publiekelijk de werking van een natuurlijke remedie te onderschrijven? En hoe heeft men toegang tot duizenden testen in vroege fase en hun conclusies?
De oprichter van de site Sayer Ji, Greenmedinfo (GM) wees er in 2011 op dat er internationaal 1.800 "peer-reviewed" studies ondernomen zijn op kurkuma. Kurkuma is een plant met meer dan 1000 HAS fytonutriënt verbindingen. Volgens Sayer Ji, "... het medisch veld onderneemt altijd pogingen om de "magic bullet" verbinding te isoleren, in het geval van kurkuma is het curcumine."
Verbazingwekkend: op het moment van Sayer Ji's YouTube presentatie op 3 april 2011 waren er 3.934 studies over curcumine. (YouTube bron 2 hieronder)
Volgens Sayer Ji werken de National Institutes of Health (NIH) en de National Library of Medicine mee aan PubMed bijdragen dewelke een bron zijn voor GreenMedInfo's voor het maken van hun database.
Je zou verbaasd staan over de enorme aantal studies die ongekend blijven met de bedoeling de werking van natuurlijke middelen aan de mensen te onttrekken.
Bijvoorbeeld - met kurkuma, de NIH beweert dat het onmogelijk effectief kan zijn voor GI-aandoeningen daar er volgens hen onvoldoende bewijs is over de werkzaamheid voor een hele lijst van ziekten, met inbegrip van RA!
Op Greenmed's data base kan iedereen de klinische of laboratorium proeven op kurkuma of een andere natuurlijke stof bekijken met inbegrip van de farmacologische werking en soorten testen, mens, dier of in vitro (petrischaal en reageerbuis) .
Dit maakt het mogelijk om het overwicht van bewijsmateriaal te zien en naar het specifiek medische of wetenschappelijke verslag te gaan. Als lid van GreenMedInfo voor een kleine maandelijkse vergoeding,kunt u nog dieper graven in de afzonderlijke studies.
De FDA ( federale geneesmiddelen agentschap) aanpak is steeds gericht op het grote geld.
Alleen Big Pharma is bereid en heeft de mogelijkheden om hoge rekeningen te betalen voor onderzoek, vanaf in vitro langs drie fasen van menselijke proeven voor het verkrijgen van eigendomsrechten voor een medicijn.
Meestal gaat het om medicijnen die vaak een natuurlijk ingrediënt imiteren of kunnen worden gesynthetiseerd met exclusieve verkooprechten voor maximaal twee decennia. (3)
Interessant is dat in de nieuwsbrieven van het FDA beleid met procedures en policy zelden het woord genezing verschijnt. De focus ligt op zakelijk beleid, octrooirechten en andere juridische kwesties. Geneeskunde is "big business" met een witte jas en zwarte hoed.
Natuurgenezers en supplement producenten moeten dezelfde weg volgen. Ze kunnen dit spel niet spelen en kunnen zelfs de bevorderende helende eigenschappen van natuurlijke middelen die reeds duizenden jaren hun effectivitiet hebben getoond, niet claimen.
De FDA beschermt Big Pharma en krijgt zelfs een stuk van het werk voor elk medicijn dat het goedkert na het aanvaarden van de Big Pharma's rapporten.
'Evidence based onderzoek "is de slagzin die het medisch beroep beheerst en het publiek ontzag afdwingt terwijl de empirische effectiviteit en veiligheid van natuurlijke middelen gebruikt door miljoenen mensen wordt genegeerd.
Je kunt uw eigen overwicht van bewijs voor natuurlijke stoffen vinden op GreenMedInfo.com.
Oorspronkelijk artikel: "Treat your rheumatoid arthritis naturally with curcumin: Research" Sunday, July 07, by: PF Louis.
Nieuwe wetenschappelijk gegevens over de veiligheid van rauwe melk.
NaturalNews) Al die verouderde overheidspraat over de gevaren van het drinken van rauwe melk is nogmaals weerlegd, dit keer door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen onlangs gepubliceerd in het Journal of Food Protection. Een persbericht gepubliceerd in de Wall Street Journal (WSJ) legt uit dat op basis van de resultaten van drie nieuwe kwantitatieve microbiële risicobeoordelingen (QMRAs) en de herziening van tientallen andere wetenschappelijke studies over het onderwerp, rauwe melk zeer duidelijk een laag risico voedsel is dat in het algemeen veilig is voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en jonge kinderen.
Gepresenteerd tijdens een recente vergadering van het Centrum voor Disease Control in Vancouver, BC, Canada, waren de resultaten van een baanbrekende proefschrift met de meest recente wetenschappelijke gegevens duidelijk over de veiligheid van verse melk en werd de presentatie getiteld als: Ongepasteuriseerde melk ... mythes en bewijzen. De belangrijkste onderzoeker Nadine Ijaz, MSc, onthult op deze presentatie hoe de rauwe melk ten onrechte en oneerlijk werd geklasseerd als een hoog risico voedsel sinds de dertiger jaren. Stedelijke distilleerderij zuivelfabrieken pasteuriseerden de "gevaarlijke" melk omdat die de mensen zogezegd ziek maakte.
Distilleerderij zuivelfabrieken werden uiteindelijk ontmanteld en vervangen door echte boerderij zuivelfabrieken, waar vrijwel alle "risico's" geassocieerd met rauwe melk werden geëlimineerd. Het pasteuriseren van melk werd er bij het volk ingeramd onder druk van de VS Food and Drug Administration (FDA). De FDA klampt zich nog steeds vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk gepasteuriseerd moet zijn om als veilig te worden beschouwd.
Uit gegevens blijkt dat groene bladgroenten gevaarlijker zijn dan rauwe melk.
Als de melk hygiënisch wordt geproduceerd is ze helemaal niet gevaarlijk zoals de overheid ons voorhoudt. In feite is rauwe melk één van de veiligste voedingsstoffen die men kan nuttigen, veel veiliger dan andere gewone voedingsmiddelen, zoals verwerkt vlees, in de fabriek geproduceerde kippeneieren en zelfs conventionele groenten. Het kan aankomen als een schok te vernemen dat volgens het nieuwste onderzoek groene bladgroenten een groter risico inhouden op gebied van voedselveiligheid dan rauwe melk.
"Hoewel het duidelijk is dat er nog een aantal aanzienlijk risico's bestaan van door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melk zou de volksgezondheid hun raadgevingen en beleid moeten aanpassen naar de nieuwe wetenschappelijke gegevens over de veiligheid van rauwe melk," zei Ijaz op de presentatie. "Rauwe melk producenten moeten natuurlijk strenge gezondheidsmaatregelen toepassen om elk risico de kop in te drukken.
Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen tegen dodelijke pathogenen.
Uit de gegevens die gebruikt zijn voor de analyse blijkt dat het pathogeen risico van rauwe melk bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht komen ziekteverwekkers zoals Campylobacter, Shiga toxine-inducerende E. coli, Listeria monocytogenes en Staphylococcus aureus niet vaak voor in rauwe melk wat te danken is aan het feit dat rauwe melk heilzame, probiotische pathogenen bevat die het ontstaan van deze ziekteverwekkers voorkomen.
"De wetenschappelijke studies aangehaald bij de BC Centre for Disease Control presentatie tonen een laag risico van ziekte aan bij gebruik van ongepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," meldt een persbericht. "Dit lage risicoprofiel is geldig voor gezonde volwassenen maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen:" Zwangere vrouwen, kinderen en ouderen"
Oorspronkelijk artikel: "New science confirms raw milk is remarkably safe" Tuesday, July 02, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Gember voor type 2 diabetici: Wetenschappelijk bewijs dat dit kruid bij machte is om insulinegevoeligheid te verhogen.
(NaturalNews) Volgens de bevindingen van een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van de Tabriz Universiteit van Medische Wetenschappen in Iran en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences en Nutrition kan gember helpen bij het verhogen van de gevoeligheid voor insuline bij patiënten met type 2 diabetes.
Type 2 diabetes ontstaat wanneer het lichaam er niet in slaagt om adequaat te reageren op het bloedsuiker-regulerende hormoon insuline. In tegenstelling, is diabetes type 1 gekenmerkt door het lichaam dat er niet in slaagt om voldoende insuline te produceren om de bloedsuikerspiegel te reguleren.
In een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie werden 64 mensen met type 2 diabetes willekeurig gekozen om ofwel een placebo of 2 g gember elke in te nemen gedurende twee maanden. De onderzoekers vonden aan het einde van de studie dat patiënten die gember hadden gekregen een beduidend hogere insulinegevoeligheid hadden en lagere niveaus van insuline LDL ("slechte") cholesterol en triglyceriden. De bevindingen suggereren dat gember nuttig is om "secundaire complicaties" van type 2 diabetes te verminderen, concludeerden de onderzoekers.
Gember verhoogt de opname van suiker door de cellen.
De bevindingen zijn dezelfde als die van een andere recente studie, door onderzoekers van de Universiteit van Sydney in 2012 gepubliceerd, dat besloot dat gember extracten de cellenabsorptie van suiker verhoogt onafhankelijk van insuline.
"Dit helpt bij het beheer van de hoge niveaus van de bloedsuiker die complicaties creëren voor de lange termijn diabetespatiënten, en cellen onafhankelijk van insuline laten werken," aldus hoofdauteur Basil Roufogalis.
De onderzoekers vonden dat de chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor deze eigenschap eigen zijn aan gember fenolen bekend als gingerols. In het bijzonder verhogen gingerols de distributie van een eiwit bekend als GLUT4, die de skeletspieren stimuleren om meer glucose op te nemen. Insufficiëntie van GLUT4 is een belangrijke oorzaak van insuline ongevoeligheid en een hoge bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2.
"Onder normale omstandigheden, wordt bloedsuikerspiegel strikt gehandhaafd binnen een nauwe bandbreedte en skeletspieren zijn belangrijk bij glucose verwerking in het lichaam," zei Roufogalis. Andere voordelen voor diabetici.
Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Food Science and Nutrition in 2011 kunnen gember extracten zorg voor andere belangrijke voordelen voor mensen met diabetes. De onderzoekers vonden dat gember de acties van het enzym a-glucosidase en alfa-amylase remt wat kan bijdragen aan diabetes en het inflammatoire enzym cyclooxyganese.
Ontstekingen worden in verband gebracht met een aantal chronische aandoeningen inclusief diabetes.
Verder is een studie van 2009 in het European Journal of Pharmacology gevonden dat gember extracten bloedspiegels van insuline beperken met ongeveer 10 procent, en de niveaus van het bloedsuiker met ongeveer 35 procent. Dit effect werd veroorzaakt door de interactie van gember met de insuline-remmende serotonine receptoren. Tot slot bleek uit een studie van 2009 aan het Basic Clinical Pharmacology and Toxilogie dat gember helpt het lichaam te beschermen tegen het ontwikkelen van het metabool syndroom, een cluster van risicofactoren op diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.
Gemberis één van de meest geconsumeerde geneeskrachtige kruiden in de wereld. Het wordt meestal gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen: zoals indigestie en zuurbranden, ook krachtig tegen ontstekingen.
Oorspronkelijk artikel: "Ginger for type 2 diabetics: This power herb is scientifically proven to increase insulin sensitivity" Thursday, June 27, 2013 by: David Gutierrez, staff writer.
Wij weten dat kaneel goed is tegen diabetes. (1) Maar de onderzoekers zijn tot het besef gekomen dat het ook het ontstaan van de ziekte van Alzheimer zou kunnen vertragen. Het mechanisme is opmerkelijk: de zieken met Alzheimer hebben kenmerkend clusters van Tau proteïnen in de hersenen. Probeer niet te begrijpen wat precies de Tau-eiwitten zijn: na 10 jaar van studie hebben de meeste artsen zelf geen flauw idee. Vergeet niet:
Tau-eiwit in de hersenen = ziekte van Alzheimer (in het algemeen).
Kaneel bevat kaneelaldehyde (cinnamon, wat betekent kaneel in het Engels en het Latijn). Kaneelaldehyde voorkomt dat Tau eiwitten samenklonteren en ballen in de hersenen vormen om ze te beschermen tegen oxidatieve stress.
Maar dat is niet alles: Kaneel bevat ook epicatechine een stof die op haar beurt ook voorkomt dat Tau eiwitten samenklonteren. Epicatechine is een antioxidant dat ook wordt gevonden in groene thee, chocolade, rode wijn en bosbessen.
Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease (medisch tijdschrift over Alzheimer) heeft onlangs geconcludeerd dat kaneel het ontstaan van de ziekte van Alzheimer kan vertragen. (2)
Moet u zich volstoppen met kaneel?
Ik heb geschreven "kunnen vertragen", omdat deze studie werd uitgevoerd in vitro (reageerbuis). Echter, in de praktijk, in vivo, is er een groot probleem met alle stoffen bedoeld om in te werken op de hersenen daar zij de bloedhersenbarriëre (BBB) moeten doorbreken, barriëre die de hersenen beschermt tegen toxische stoffen.
Het meest recente onderzoek suggereert dat een paar werkzame stoffen uit kaneel de BBB kunnen passeren. Maar het is waarschijnlijk niet genoeg om echt effectief te zijn.
Mijn voorstel aan de onderzoekers.
Er is wellicht een oplossing voor dit probleem: Dien de essentiële olie van kaneel toe d.m.v. neusspray, uiteraard in zeer verdunde vorm om brandwonden te voorkomen.
Daardoor wordt het probleem van de intestinale absorptie omzeild en kan de BBB gemakkelijker doorbroken worden. Voor zover ik weet bestaat dit product nog niet, zelfs ook niet in gespecialiseerde winkels op het internet.
Er is kaneel en kaneel.
Kaneel is de binnenste schors van de kaneelboom. Het wordt in het algemeen gemalen of als infuus gebruikt.Maar er zijn twee soorten kaneel: Ceylonkaneel, en die van China. Ceylon kaneel (Cinnamomum zeylanicum) is beter en duurder dan de Chinese kaneel (Cinnamomum cassia). In het algemeen hebben wij de bruine Chinese kaneel in onze keuken. De Ceylon kaneel is geel. Gele Ceylon kaneel bevat minder coumarine verbindingen die het bloed verdunnen, en kan dus het risico voorkomen van bloedingen bij patiënten die anticoagulantia nemen of die problemen hebben met de bloedstolling. Dus je kunt van de Ceylon meer eten zonder risico.
Kaneel is het type van kruiden dat wordt gekocht en voor langere tijd wordt opgeslagen ... en vergeten. Het is jammer, want niet alleen is het lekker en past het bij de meeste gerechten, maar nog belangrijker, het verliest snel zijn eigenschappen (en smaak). Daarom moet het in een luchtdichte container in het donker worden bewaard ... en zo vlug mogelijk worden verbruikt. Ik zal je helpen: Goede recepten met kaneel.
- Kaneel verbetert gestoofde peer, appel of pruim. Hier is ook een geweldig recept voor gedroogde vruchten compote: kook pruimen dadels en gedroogde abrikozen in groene thee op smaak gebracht met kaneel en sinaasappelschil. Haal van het vuur, bestrooi met pijnboompitten en koel. - De licht zoete groenten zoals zoete aardappelen en courgette doen het goed met een beetje kaneel. - U kunt een heerlijke mediterrane soep maken met kippebouillon en stukjes kip. Voeg er kikkererwten, een ui, twee tomaten en macaroni aan toe. Breng op smaak met komijn, kaneel, zout, peper en peterselie. - Veel sauzen worden versterkt door cinnamon: spaghettisaus, chili, stoofschotels.
Ten slotte kunt u kaneel aan veel dranken toevoegen: warme chocolademelk, thee (door het inbrengen van een kaneelstok), Glühwein.
Jean-Marc Dupuis
Originele tekst: "Cachée dans votre cuisine, une épice anti-Alzheimer! door Jean-Marc Dupuis Santé Nature Innovation.
(2) George RC, Lew J, Graves DJ. Interaction of cinnamaldehyde and epicatechin with tau: Implications of beneficial effects in modulating Alzheimer's disease pathogenesis. J Alzheimers Dis. 2013 Mar 26.
(NaturalNews) Meer goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: Onderzoek toont aan dat de polyfenolen in cacao poeder het cholesterolgehalte kan verbeteren. Net als sommige andere voedingsmiddelen zoals bessen en groene thee is cacaopoeder rijk aan antioxidanten bekend als polyfenolen. In cacao overheerst de polyfenol familie die bekend staat onder flavanolen. Studies hebben aangetoond dat deze polyfenolen goed zijn voor het hart.
Eén van de eerste studies om te onderzoeken hoe deze polyfenolen het cholesterolgehalte beïnvloeden werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Hull, Engeland, en gepubliceerd in het tijdschrift Diabetic Medicine in 2010. Het experiment was een crossover studie wat betekent dat de deelnemers willekeurig werden toegewezen aan één van twee voorwaarden (experimenteel of controle) en daarna werden de twee groepen omgewisseld. Op deze wijze konden de onderzoekers het effect van de interventie vergelijken op bepaalde individuën en op de hele groep.
De gerandomiseerde dubbelblinde studie betrof 12 deelnemers met diabetes type 2. Het experimentgroep kreeg 45 g hoge polyfenol chocolade per dag, terwijl de andere groep een gelijke hoeveelheid lage polyfenol chocolade kreeg. De onderzoekers vonden dat de consumptie van hoge polyfenol chocolade een toename in HDL (goede cholesterol) veroorzaakte en een afname van de verhouding van het totale cholesterol gehalte tot HDL. Chocolade verlaagt ook LDL cholesterol.
Deze bevindingen werden bevestigd en uitgebreid in twee andere studies uitgevoerd over de volgende twee jaar. De eerste, gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in 2011, was een meta-analyse van 10 eerdere klinische studies over cacao consumptie en cholesterol. De onderzoekers vonden dat bij korte termijn interventies verhogingen van het cacaoverbruik aanzienlijk de niveaus van zowel LDL (slechte) en totaal cholesterol verminderde zonder significante effecten op de HDL-cholesterol.
Een tweede studie uitgevoerd door onderzoekers van San Diego State University en gepresenteerd op Experimental Biology 2012 vergeleken 31 mensen die ofwel witte chocolade (nul procent cacao) of pure chocolade (70 procent cacao) te eten kregen. De onderzoekers vonden dat mensen die 50 gram pure chocolade per dag aten gedurende 15 dagen een beduidend hoger niveau van HDL-cholesterol en lagere niveaus van LDL-cholesterol hadden. Zij hadden ook significant lagere niveaus aan bloedsuiker!
Het wordt nog beter. Volgens een studie in 2012 onder de leiding van Penn State onderzoekers en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition verlaagt chocolade niet alleen de niveaus van LDL-cholesterol maar vertraagt ze ook het tempo waarin LDL oxideert. Dit is belangrijk omdat verondersteld wordt dat de oxidatie van LDL een belangrijke rol speelt bij het verharden van de slagaders. Het vertragen van deze oxidatie kan de ontwikkeling en de progressie van hart- en vaatziekten vertragen.
De crossover studie werd uitgevoerd door het toewijzen van 23 deelnemers aan een standaard Amerikaans dieet zonder flavonoïden of hetzelfde dieet met een toegevoegde 1.25 oz van cacaopoeder en donkere chocolade per dag. Beide diëten bevatten equivalente hoeveelheden cafeïne en theobromine (beiden gevonden in chocolade). Cacaoboter werd aan het controle dieet toegevoegd ter compensatie van de extra cacaoboter in de chocolade toegevoegd aan het ander dieet.
De onderzoekers vonden dat de LDL van de deelnemers aan de studie beduidend langzamer oxideerde na het chocolade dieet dan na het controle dieet. Daarnaast was de totale capaciteit van antioxidant en HDL-cholesterol significant hoger bij het chocolade dieet.
Consumenten moeten er rekening mee houden dat veel commerciële chocolade een laag gehalte heeft aan polyfenolen en veel suiker en verzadigd vet bevat. Een goede manier om de gezondheidsvoordelen van chocolade te verkrijgen zonder het risico is donkere ongezoete cacaopoeder toe te voegen aan uw maaltijd.
Oorspronkelijk artikel: "Reduce your cholesterol with chocolate: Research" Friday, June 21, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
Biologische kokosolie: een supervoedsel met verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid.
(NaturalNews) Kokosolie is één van het meest voedzame supervoedsel dat je kunt nemen. Het heeft een breed scala van ongelooflijke voordelen voor de gezondheid en aan te raden voor bijna iedereen. Mensen vragen me dikwijls "Wat kan ik eten om gezonder te worden"? Het antwoord is simpel: biologische kokosolie. Dit spul is gewoon geweldig en het is iets wat iedereen zou moeten opnemen in zijn dieet.
Je moet wel uitkijken naar "Biologische, ongeraffineerde, kokosolie van eerste persing". Dit is het onbewerkte product rechtstreeks uit de biologische kokosnoot met minimale bewerking of modificatie. Hoe meer voedingsmiddelen worden bewerkt, hoe minder de gezondheidswaarde die ze bieden. Je kunt die olie vinden in de schappen van de meeste biologische winkels of aankopen online.
Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Ik beveel het eten aan in een onverwarmde, ongekookte toestand. Reden daarvoor is dat hoge warmteniveaus de eigenschappen van de olie kunnen aantasten (verdere bewerking) wat van invloed is op de totale voedingswaarde. Voordelen voor de gezondheid.
Het eten van kokosolie op regelmatige basis heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Als je wat fundamenteel onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van kokosolie zul je ontdekken hoe geweldig dit voedsel eigenlijk is. Deze voordelen omvatten gezondere huid en haar, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde niveaus van immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling. Het biedt hulp bij nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, HIV en andere virussen, kanker en botsterkte. De reden waarom het zo effectief is en gezond is vanwege de hoge niveaus aan laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. De aanwezigheid van deze zuren draagt bij tot de kokosnoot antioxidant, antischimmel, antibacteriële, antimicrobiële en algemene lichamelijke voedende eigenschappen. Hoe te gebruiken
Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Kokosolie is speciaal omdat het een hoog smeltpunt heeft. Dit betekent dat het een vaste vorm heeft bij kamertemperatuur. Het smelt pas bij ongeveer 25 graden. Je zal merken dat het in de bokaal of fles in vaste vorm is. Het vraagt niet veel warmte om de olie te laten smelten.
Als u gebruik maakt van kokosolie voor lokaal gebruik (haar of huid toepassing) kunt ze naar een vloeibare vorm brengen door ze gewoon gewoon onder te dompelen in een container met warm water. De olie smelt heel gemakkelijk. U kunt ook een kleine hoeveelheid opwarmen in een pan. Gebruik hiervoor geen microgolfoven omdat deze bewerking van invloed is op de genezende eigenschappen van de olie. Vervolgens neem je de olie in je handpalm en brengt ze op je haar, gezicht of huid. U zult vlug merken dat je een gezonder huid krijgt als je dit regelmatig doet. Probeer ook kokosolie te gebruiken in de keuken om te bakken in plaats van plantaardige olie of boter.
Voor maximale gezondheidswaarde adviseer ik persoonlijk de olie te eten in onverwarmde toestand gewoon met een lepel. De vaste olie zal smelten in je mond. Als u een probleem hebt met smaak of doorslikken neem dan wat biologisch sinaasappelsap nadat de olie gesmolten is in je mond.
Probeer kokosolie, het is één van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt consumeren. Ik gebruik dit spul al jaren. Geloof me, je lichaam zal u dankbaar zijn!
Oorspronkelijk artikel: "Organic coconut oil: A superfood with amazing health benefits" Saturday, June 22, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.