Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    02-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superouderen

    89-jarige "SuperAger" blijkt hersenfunctie te hebben van 25-jarige ... artsen verbijsterd over de vaststelling. 

    Nieuw onderzoek bewijst dat hersenveroudering onvermijdelijk is maar totale aftakeling niet. Onderzoek bij tachtigers 'superouderen', geeft opwindend nieuw bewijs over hoe we ouderenzorg en geestelijke gezondheid ervaren.

    Er wordt algemeen aangenomen dat oude mensen dingen vergeten. De ouderen worden bedeeld met medelijden en minachting. Vrijwel zonder enige reden vergeven we de mentale fouten omdat "je een oude hond geen nieuwe trucjes leert." Een nieuwe groep oudere volwassenen daagt deze stelling echter uit. Voorbeeld: Donald Tenbrunsel is een 89-jarige met de cognitieve leeftijd van een 25-jarige. Tenbrunsel is niet alleen tien jaar ouder dan de gemiddelde mannelijke levensverwachting, zijn hersenen zijn even scherp als die van een twintiger. Hij maakt deel uit van een nieuwe groep superouderen die beweren dat "typische" tekenen van veroudering - zoals vergeetachtig zijn of niet in staat zijn om nieuwe dingen te leren - misschien niet zo typisch zijn als wordt aangenomen.

    In een baanbrekende studie hebben wetenschappers fysiologisch bewijs dat de hersenen van deze superouderen verschillen van een  gemiddeld oudere persoon. De bevindingen, gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association, tonen  aan dat de hersenen van deze tachtigers veel langzamer achteruitgaan in vergelijking met hun leeftijdsgenoten. De auteur van de studie, Emily Rogalski van Northwestern University, zegt: “Als men nadenkt over normale veroudering, begint de geheugenprestatie te verminderen na ons 20ste of 30ste. Maar wanneer men naar afzonderlijke gegevenspunten kijkt, is er in latere jaren veel variatie in afname. Er zijn mensen die deze achteruitgang in geheugenprestaties lijken te ontwijken. "

    Rogalski en haar team hebben meer dan 1.000 mensen gescreend die beweerden een uitstekend geheugen te hebben. Slechts vijf procent kwalificeerde zich voor het onderzoek. Vierentwintig mannen en vrouwen werden vervolgens met behulp van MRI-technologie vergeleken met 12 volwassenen met een cognitief gemiddelde. De deelnemers werden gedurende een periode van 18 maanden gescreend. Het bleek dat terwijl beide groepen aan hersenvolume hadden verloren, het bij ‘superouderen’ veel langzamer verliep in vergelijking met de controlegroep. In feite leek de gemiddelde bejaarde tweemaal zo snel aan hersenvolume te verliezen als een ‘superoudere’.

    Rogalski zegt: "We wisten al dat de hersenen van ‘superouderen’ groter zijn dan van hun leeftijdsgenoten. Maar wat we vooral wilden weten, was het omdat ze met een groter brein waren geboren of eerder omdat ze een heel ander verouderingspad hebben en niet de hersenmassa verliezen in hetzelfde tempo als een doorsnee  oudere."

    Een beoordeling van de deelnemers toonde aan dat de dikte van de cortex - de buitenlaag van gevouwen grijze materie - bij  superouderen niet in dezelfde mate afnam als bij een doorsnee oudere. De cortex is een kritisch gebied van de hersenen en is verantwoordelijk voor denken, plannen, problemen oplossen en geheugen. Schade of krimp van dit gebied leidt tot cognitieve stoornissen. Superouderen kunnen hun levendigheid behouden omdat ze "verschillende hersenvolumes kunnen hebben ... ze verliezen hersenvolume in een ander tempo", zegt Rogalski.

    Natuur versus opvoeding.

    Deelnemers wonnen voor een deel de genetische loterij. Dr. Ezriel Kornel, een neuroloog aan het Weill Cornell Medical College in New York, zegt dat er mensen zijn die van nature met een groter brein zijn geboren. De grotere afmeting zou betekenen dat er een overschot is dat tijdens het verouderingsproces kan worden gebruikt. Hoe dan ook, Dr. Kornel benadrukt, “Er zijn zoveel factoren in het spel. Het kan zijn dat zelfs externe stressoren bij kinderen invloed kunnen hebben op hoe de hersenen zich ontwikkelen."

    Verschillende onderzoeken tonen aan dat gezonde leefgewoonten de hersenen jong kunnen houden. Een studie vond dat beweging de cognitieve achteruitgang bestrijdt. Oudere volwassenen die geregeld matig tot zeer intensief aan lichaamsbeweging doen, hadden 36 procent minder kans op enige vorm van cognitieve stoornis. Voeding wordt ook gekoppeld aan een beter geheugen en een betere uitvoerende functie.

    Oorspronkelijk artikel:”89-year-old ‘SuperAger’ found to have brain function of 25-year-old … doctors baffled as “brain decline” theories blown away”, Friday, December 28, 2018 by: Rhonda Johansson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://finance.yahoo.com/news/theres-exciting-clue-super-agers-165600225.html?guccounter=1   
    https://www.cbsnews.com/news/brain-scans-reveal-mental-secret-of-super-agers/   
    https://www.dailymail.co.uk/health/article-4379438/Meet-SuperAger-Donald-89-brain-25-year-old.html   
    https://www.health.harvard.edu/mind-and-mood/12-ways-to-keep-your-brain-young   
    https://www.inc.com/wanda-thibodeaux/heres-how-to-keep-your-brain-young-according-to-neuroscience-and-psychology.html   
    https://www.statnews.com/2017/04/05/super-agers-memory/   

    02-01-2019, 16:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:veroudering, anti-aging, hersenen, hersenfunctie, hersengezondheid, cognitieve leeftijd, cognitieve veroudering, cognitieve achteruitgang, cognitieve functie, dementie, levensduur, geestelijke gezondheid, geestelijk welzijn, superouderen.
    31-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedsel als medicijn

    Voedsel als medicijn: 5 van de krachtigste natuurlijke medicijnen die je in je keuken zou moeten hebben.

    Voedsel. Het voorkomt niet alleen dat wij verhongeren, maar het helpt ons ook om een gezonder lichaam op te bouwen.  Moeder natuur gaf ons niet alleen voedsel om niet te verhongeren maar ook om ons lichaam te helpen genezen. Dit is het moeilijkste: weten welke voedingsmiddelen ons het meest ten goede komen. Dat komt omdat niet alle voedsel is onderzocht op voordelen buiten het typische vitamine- en mineralengehalte. Maar in verschillende studies is van verschillende voedingsmiddelen gekeken naar hun opmerkelijke genezende eigenschappen.

    Appelen.

    Bij onderzoek van meer dan 28 studies bleek dat dit fruit, rijk aan flavonoïde, de cardiovasculaire gezondheid verbetert en het risico op ziekten vermindert. Bij het onderzoek waren honderden gezonde, niet-rokende volwassenen van 18 tot 64 jaar betrokken.  Flavonoïden zijn antioxidanten die de oxidatie van onze cellen bestrijden.  

    Oxidatie is geen goede zaak.  Als je ooit een roestig stuk metaal hebt gezien, dan begrijp je wat oxidatie doet. Het vernietigt metaal; verandert het in roest. Als het gaat om levend weefsel, vernietigt hetzelfde proces cellen. Cellen verouderen sneller wat ertoe leidt dat ze eerder sterven. Dit betekent dat iemands lichaam sneller veroudert dan zou moeten.

    Natuurlijk zullen onze cellen nooit in roest veranderen. Maar omdat oxidatie betekent dat cellen sneller verouderen dan zou moeten is dit de reden waarom mensen die niet genoeg antioxidanten krijgen last hebben van vroegtijdige veroudering.

    Gelukkig helpen appels dat te voorkomen. Hun antioxidanten helpen bij het neutraliseren van 'vrije radicalen' die cellen oxideren. Dit voorkomt oxidatieve schade. Dus als je dat kunt voorkomen, heb je een sterke bondgenoot in je gevecht om ziekte en vroegtijdige veroudering te voorkomen.

    Honing.

    Er is een onderzoek uitgevoerd om honing beter te bekijken. Wat men vond was best verbazingwekkend: er werd een krachtige probiotische bacterie met de naam 'Lactobacillus kunkeei' ontdekt.

    Door deze bacterie stimuleerde de geteste honing de 'immunoglobuline A (IgA) -productie.' En de effecten ervan werden zelfs gevonden als honing werd verhit tot temperaturen die veel van deze bacteriën doden. Dit betekent dat zelfs gepasteuriseerde honing het immuunsysteem kan helpen zijn werk beter te doen en sterk te blijven.

    Witte ajuin.

    Witte uien bevatten meer dan 26 vitaminen, mineralen en verbindingen die onze gezondheid aanzienlijk verbeteren. Ze stimuleren de bloedsomloop, versterken het immuunsysteem en bevatten zelfs quercetine dat kanker kan voorkomen.  Witte ui zit ook vol met een andere ontstekingsremmende stof: zwavel. Zwavel helpt om aandoeningen zoals astma te minimaliseren. Het helpt ook allergische reacties en verkoudheid te voorkomen.

    Kurkuma.

    Een samenstelling gevonden in kurkuma genaamd 'curcumine' bleek effectief tegen hepatitis, herpes, influenza-A, HIV en HPV, zonder negatieve bijwerkingen. Curcumine beperkt ook de groei van kanker en vermindert diabetes type 2. Het voorkomt zelfs de ziekte van Alzheimer en dementie.

    Oregano.

    De meeste mensen kennen oregano alleen als een kruid in de Italiaanse keuken. Het blijkt nu dat oregano erg nuttig is in de strijd tegen infecties.  Een stof in oregano, "carvacrol" genaamd, is de bron van zijn kracht en van deze stof is aangetoond dat ze superbacteriën doodt - zonder ontwikkeling van antibioticaresistentie.  Om te genieten van de sterkste antibacteriële voordelen van oregano moet men 'oregano-olie' gebruiken, te koop in natuurvoedingswinkels zonder voorschrift.

    Preventie is het beste

    Uiteindelijk is het voorkomen van ziekte beter dan achteraf moeten herstellen. Zorg ervoor dat deze natuurlijke medicijnen in de buurt zijn en gebruik ze voor een optimale gezondheid. 

    Oorspronkelijk artikel:”Food as medicine: 5 of the most powerful natural medicines that you should have in your kitchen”, Thursday, May 10, 2018 by: Heather Nelson , Natural News.

    Bijlagen:
    http://cancerres.aacrjournals.org/content/66/22/10805   
    http://www.greenmedinfo.com/blog/5-food-medicines-could-quite-possibly-save-your-life   
    https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs40279-016-0518-9   
    https://ndb.nal.usda.gov/ndb/   
    https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/jam.12889   
    https://www.cancer.gov/about-cancer/causes-prevention/risk/diet/antioxidants-fact-sheet   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3210013/   

    31-12-2018, 21:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:alternatieve geneeskunde, voedsel is medicijn, functioneel voedsel, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, voorkomen ziekte, superfoods
    29-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder pesticiden

    Schakel over naar biologisch en verminder de inname van pesticiden met maar liefst 90%.

    Als je nog steeds twijfelt of je biologisch zou moeten eten, hebben onderzoekers uit Australië je geholpen te beslissen; in een studie vonden ze dat het overschakelen naar biologisch de pesticideniveaus in het lichaam met maar liefst 90 procent kan verminderen.

    De studie, geleid door de RMIT University in Melbourne, Australië, onthulde dat mensen die  biologisch aten een significante daling van blootstelling aan pesticiden vertoonden. In het onderzoek namen wetenschappers urinemonsters af van deelnemers die zowel biologisch als niet-biologisch te eten hadden kregen en zochten naar de aanwezigheid van dialkylfosfaten, een klasse verbindingen die het lichaam produceert wanneer het organofosfaten probeert af te breken.

    Organofosfaten worden veel gebruikt in de commerciële landbouw om ongedierte in groenten en fruit onder controle te houden, maar ze worden ook toegepast in vlooien- en tekenkragen, shampoos en poeders voor huisdieren; behandelingen voor hoofdluizen … Ondanks het wijdverspreid gebruik heeft directe blootstelling aan deze pesticiden ernstige gezondheidsrisico's, vooral voor zwangere vrouwen. Bovendien hebben eerdere studies aangetoond dat het eten van fruit en groenten met resthoeveelheden van organofosfaten kan leiden tot een verminderd IQ bij kinderen en andere risico's. Andere studies hebben aangetoond dat kinderen met hoge niveaus van residuele pesticiden in hun lichaam meer kans hebben op ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder).

    Pesticiden worden ook in verband gebracht met bepaalde soorten kanker wat blijkt uit meerdere onderzoeken die zowel directe- als restblootstellingen identificeren als een risicofactor voor door het milieu veroorzaakte kanker. In het bijzonder kunnen organofosfaten het risico op borstkanker verhogen, waar het via de moedermelk aan de baby's kan worden overgedragen.

    Helaas zijn veel van vruchten in de winkel bedekt met bestrijdingsmiddelen. In het laatste Dirty Dozen-rapport vond de Environmental Working Group (EWG) stond dat conventioneel geteelde aardbeien de hoogste niveaus van residuen van bestrijdingsmiddelen bevatten, in vergelijking met andere groenten en fruit. Andere boosdoeners: spinazie bevat het neurotoxisch insecticide permethrine; perziken, waarop de EWG gemiddeld vier residuen van bestrijdingsmiddelen vond en druiven die positief testten op residuen in 96 procent van de monsters.

    Organiseren zonder drastische meeruitgave.

    Eén van de algemene misverstanden met biologisch voedsel is dat het duurder is. Hieronder een paar eenvoudige tips om over te stappen op biologisch zonder een drastische meeruitgave aan voeding. 

    • Koop op lokale boerenmarkten. Mensen die willen overschakelen naar biologisch hoeven soms niet verder te kijken dan hun lokale markt waar zij kunnen kopen bij boeren die ze kunnen bevragen en vertrouwen.

    • Koop in bulk. U krijgt gegarandeerd een betere korting als u meer koopt.

    • Koop producten van het seizoen. Biologische groenten en fruit zijn goedkoper in het seizoen dat zij geteeld worden. 

    • Wees niet bang om prijzen te vergelijken. Het verkennen van de markt is een geweldige manier om te leren welke verkopers betere deals hebben dan andere.

    • Vooruit plannen. Maak een maaltijdplan op basis van seizoensproducten om kosten te besparen.

    • Teel zelf groenten. Door je eigen biologische voedsel te planten en te kweken kun je op lange termijn geld besparen.

    • Bewaar gerechten die in het seizoen voorhanden zijn. Invriezen en inblikken zijn slechts enkele van de manieren om fruit en groenten te bewaren, vooral voor de winter.

    • Geleidelijke overgang. Voor de meeste mensen kost het tijd om over te schakelen naar biologisch en dat is goed. Het is het beste om te beginnen de voedingsmiddelen met de hoogste hoeveelheden residuen van bestrijdingsmiddelen te vervangen door hun biologische tegenhangers (aardbeien, spinazie, druiven …).

    Oorspronkelijk artikel:”Switch to an organic diet and reduce your pesticide intake by as much as 90%”, Monday, October 08, 2018 by: Ralph Flores , Natural  News

    N.v.d.r.: Andere mogelijkheden bij ons om de prijzen te drukken:

    - Aansluiten bij een biologisch ASC bedrijf waar men tegen een jaarlijkse bijdrage zelf mag oogsten.  Vers en goedkoper.

    - Abonnement nemen op biologische voedselpakketten.

    - Aansluiten bij een voedselteam die contracten aangaan met biologische boeren. 

    Bijlagen:
    https://biomonitoring.ca.gov/sites/default/files/downloads/OrganophosphatePesticidesFactSheet_1.pdf   
    https://wholelifestylenutrition.com/gardening/organic-on-a-budget-10-tips-to-help-you-buy-organic-food-for-less/   
    https://www.beyondpesticides.org/resources/pesticide-induced-diseases-database/cancer   
    https://www.brighteon.com/5823423620001   
    https://www.ewg.org/foodnews/dirty-dozen.php   
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S001393511400067X?via%3Dihub   
    https://www.theepochtimes.com/the-dirty-dozen-12-foods-that-are-high-in-pesticides_2642308.html   

    29-12-2018, 17:21 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:voedselveiligheid, voedselwetenschap, verse producten, fruit en groenten, biologische voeding, bestrijdingsmiddelen, pesticiden, gif, giftige chemicaliën
    23-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bacteriën tegen huidziekten

    Een perfecte huid ... dankzij goede bacteriën

    Deze natuurlijke remedie voor de huid is nieuw en revolutionair!  Het is een echt keerpunt in het onderzoek tegen huidziekten (psoriasis, acne, eczeem, enz ...) ... en om een perfecte huid te behouden tot de ouderdom van 70 jaar!  Het recentste wetenschappelijke bewijs is gepubliceerd in het medisch tijdschrift JCI Insight .  Onderzoekers pasten deze "remedie" toe met een spray op 10 volwassenen en 5 kinderen die al jaren last hadden van eczeem (atopische dermatitis).  Na slechts anderhalve maand behandeling waren de resultaten verbluffend: een recordverbetering bij 6 van de 10 volwassenen en 4 van de 5 kinderen en geen bijwerkingen, in tegenstelling tot corticosteroïden!  En het was voldoende om het slechts twee keer per week op de huid aan te brengen!

    Dit wonderlijk resultaat werd bekomen met de simpele bacterie Roseomonas mucosa.  De onderzoekers hadden deze bacterie geselecteerd omdat ze overvloedig voorkomt op de huid van mensen zonder eczeem.  Zieke huid aan de andere kant is bedekt met een andere bacterie, Staphylococcus aureus, die de ontsteking veroorzaakt.  Het was genoeg om de bacteriële flora van de huid in evenwicht te brengen ... en het werkte!  Dit is een nieuwe illustratie van het vitaal belang van bacteriën voor onze gezondheid!

    Darm, vagina, huid ... bacteriën beschermen ons overal!

    De darmflora, ook wel intestinale microbiota genoemd, is een quasi-orgaan van 1,5 kilo, exclusief samengesteld uit bacteriën die belangrijk zijn voor onze gezondheid!

    Bij een flora uit balans riskeert men darmaandoeningen, obesitas, diabetes en zelfs 'psychische' aandoeningen, zoals depressie en  autisme!  Waarom? Omdat er een directe verbinding is tussen de darmen en de hersenen (via de nervus vagus)!

    Sommige vrouwen hebben terugkerende urineweginfecties omdat hun vaginale flora uit balans is!  Dit komt vooral voor bij misbruik van antibiotica of het gebruik van een anticonceptiepil.

    En hoe zit het met het belang van de orale flora?  Bij teveel "slechte bacteriën" in de mond riskeert men tandvleesontsteking ... en zelfs een brutale hartaanval!  Want als het tandvlees bloedt ... kunnen slechte bacteriën en ontstekingsmoleculen direct in het bloed terechtkomen ... en de slagaders beschadigen!

    Zo, vanaf vandaag weten we dat de huidflora doorslaggevend is voor de gezondheid en schoonheid van onze huid!

    Hoe de goede bacteriën op de huid te behouden? Wat te doen om de goede bacteriën te beschermen?

    De twee grote vijanden die men moet vermijden zijn chemische toevoegingen in industriële voedingsmiddelen en suiker in al zijn vormen.  Dit geldt ook voor de vaginale flora en voor de orale flora!

    Suiker veroorzaakt ravage overal in het lichaam en onze huid ontsnapt er niet aan.

    Vermijd alle chemicaliën uit de industriële cosmetica die de huid kunnen ziek maken zoals poeders, crèmes, shampoos gevuld met additieven die bacteriën doden!

    Let op de ironie van het verhaal:  sommige vrouwen smeren elke dag dure crèmes op hun gezicht  terwijl deze crèmes chemicaliën bevatten die rimpels en veroudering van de huid versnellen door hun huidflora uit balans te brengen!

    En dit is niet de enige ernstige fout die men moet vermijden: STOP de "antibioticum-equivalenten" op de huid, herhaalde antibiotica die de darmflora beschadigen (en vaginaal voor vrouwen); antibacteriële chemische mondwaters die de mondflora beschadigen; evenzo moeten we kost wat kost antibacteriële lotions en zepen vermijden!  Net als antibiotica vernietigen deze producten al de bacteriën, zonder onderscheid te maken tussen "goed" en "slecht".  En bovendien bevatten deze zepen meestal endocriene verstoorders zoals triclosan en triclocarban, verboden in de Verenigde Staten ... maar toegestaan in Europa!  Kortom voor de gezondheid van de huid gebruikt men een zo natuurlijk mogelijke zeep.

    Wat met douchen?

    Zelfs met de beste zeep in de wereld is te vaak wassen een probleem voor de huidmicrobiota.

    Ten eerste omdat leidingwater te veel chloor bevat ... en chloor bekend is als "bacteriën dodend” - daarom voegen we het toe in  zwembaden!

    Op de doucheknop kan een vitamine C-filter geïnstalleerd worden die chloor elimineert!

    Maar er is niet alleen water dat problematisch is ... ook  de zeep natuurlijk!  Daarom is het sterk af te raden om meer dan één douche per dag te nemen en zeep te gebruiken waar het niet nodig is!

    Dr. Casey Carlos van de afdeling Dermatologie van de Universiteit van Californië zegt: "Het is het moeilijkste voor mensen om te begrijpen: gebruik zeep alleen waar  het echt nodig is ... Mensen realiseren zich niet dat hun huid heel goed is in zelfreiniging”. Laat de bacteriën hun "werk" zo natuurlijk mogelijk doen en u zult zien dat u zich niet slecht zult voelen ... en uw huid zal u dankbaar zijn!

    Oorspronkelijk artikel:” Une peau parfaite … grâce à ces bonnes bactéries”, 5 juin 2018, Xavier Bazin, Santé Corps Esprit.

    Bijlagen:
    https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2016/06/25/what-happens-when-you-stop-showering.aspx   
    https://insight.jci.org/articles/view/120608   
    https://www.amazon.fr/Pommeau-douche-filtrant-cartouche-vitamine/dp/B002TQCP24   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5746606/   
    https://www.perio.org/consumer/AHA-statement   
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0891584912018229   

    23-12-2018, 16:53 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:huidproblemen, wassen, zeep, eczeem, psoriasis
    21-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer de baas.

    Onderzoek: PQQ (pyrroloquinoline quinone) kan Alzheimer voorkomen en zelfs omkeren.

    De ziekte van Alzheimer is één van de meest angstaanjagende aandoeningen die bij ouderen voorkomen. Stel je voor dat je je geheugen langzaam verliest terwijl je lichaam verzwakt. Maar het risico op Alzheimer kan tot het verleden behoren omdat pyrroloquinoline-chinon (PQQ), een micronutriënt in planten, het vermogen heeft om de vooruitgang van deze neurologische ziekte te stuiten.

    De ziekte van Alzheimer werd kort na het begin van de 20e eeuw ontdekt. Meer dan een eeuw later zoeken wetenschappers nog altijd naar de definitieve oorzaak van de ziekte. Er zijn vermoedens dat oxidatieve stress door de accumulatie van vrije radicalen een rol speelt.

    Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die vaak zuurstofmoleculen dragen. Ze zijn een bijproduct van het natuurlijke metabolisch proces van het lichaam, hoewel ze ook kunnen veroorzaakt worden door omgevingsfactoren (zoals blootstelling aan UV-stralen) of het gevolg zijn van bepaalde ziekten. Vrije radicalen behoren tot de meest voorkomende oorzaken van cellulaire schade.

    De hersenen, met de hoogste zuurstofbehoefte van alle organen in het lichaam (ongeveer 20 procent van onze  zuurstofvoorziening gaat alleen naar de hersenen), zijn bijzonder kwetsbaar voor schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit is de reden waarom één van de methoden om het begin van de ziekte van Alzheimer uit te stellen is, voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan antioxidanten, stoffen die vrije radicalen neutraliseren.

    Een andere mogelijke oorzaak van Alzheimer heeft te maken met de mitochondria van de cellen. Deze organellen of celonderdelen worden "krachtpatsers" genoemd omdat ze energie verwerken en afgeven uit de voeding. Verschillende studies in de afgelopen jaren hebben opgemerkt dat de gevallen van Alzheimer samenvallen met veranderingen in de mitochondriën en de functie ervan. Men concludeerde zelfs dat gezonde mitochondria de sleutel zijn om de ziekte van Alzheimer tegen te houden.

    PQQ helpt Alzheimer te voorkomen.

    Zoals veel micronutriënten heeft PQQ significante antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat het helpt oxidatieve stress te neutraliseren en de schadelijke effecten ervan op het lichaam te voorkomen, inclusief het ontstaan van ziekten zoals deze van Alzheimer. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het de celdood in de hersenen kan voorkomen en zelfs cellen kan reanimeren die zijn begonnen met afsterven.

    Toen het voor het eerst werd ontdekt waren enkele van de meest onderscheidende kenmerken van Alzheimer,  knobbels en strengen van abnormale, toxische eiwitten, amyloïde plaque genaamd, in de hersenen. Moderne studies tonen aan dat PQQ de vorming van amyloïde plaque geassocieerd met Alzheimer kan afremmen. Andere studies tonen aan dat de stof ook alfa-synucleïne, het toxische eiwit gekoppeld aan Parkinson, kan remmen.

    Maar dit is niet de enige manier waarop PQQ de hersenen beschermt. Opmerkelijk is dat het nieuwe mitochondriën kan regenereren en de functie van bestaande mitochondriën kan verbeteren. In feite kan het cellulaire veroudering tegengaan en mogelijk de dreiging van leeftijdgerelateerde neurodegeneratie overwinnen.

    De vele voordelen van PQQ.

    PQQ is een all-round voedingsstof voor de gezondheid van de hersenen, met verschillende effecten die hersenaandoeningen voorkomen en een optimale functie ervan bevorderen.

    Het vermindert neuroinflammatie - Chronische ontsteking in de hersenen is gekoppeld aan een aantal ernstige aandoeningen waaronder depressie. Een studie onthult dat suppletie met PQQ de concentratie van cytokinen en andere biomerkers van ontstekingen in de hersenen kan verminderen.

    Het stimuleert herstel na een beroerte - CVA-overlevenden lopen een hoog risico om gehandicapt te blijven voor het leven, vooral als hun hersenen niet goed herstellen na de aanval. Onderzoek suggereert dat PQQ de oppervlakte van het getroffen gebied kan verminderen. Het blijft ook nuttig, zelfs wanneer het na de beroerte wordt toegediend.

    Het beschermt de hersenen tegen excitotoxiciteit - Glutamaat is een belangrijke chemische stof in de hersenen, maar te veel ervan resulteert in excitotoxiciteit, een risicofactor voor zowel beroerte als neurodegeneratieve ziektes. PQQ beschermt de hersenen tegen overstimulatie door glutamaat en de resulterende dood van hersencellen.

    Het beschermt tegen hoge glucosespiegels - Hoge bloedsuikerspiegels maken de hersenen vatbaarder voor oxidatieve stress. Studies op dieren tonen aan dat PQQ oxidatieve schade kan omkeren, zelfs bij diabetische muizen.

    Het onderhoudt geheugen en cognitie - Het geleidelijke verlies van de hersenfunctie is één van de tekenen van veroudering. PQQ onderhoudt de plasticiteit van de hersenen, en handhaaft het vermogen van de organen om informatie efficiënt en effectief te verwerken en te behouden.

    Oorspronkelijk artikel:”Study: PQQ (pyrroloquinoline, quinone) may prevent and even reverse Alzheimer’s”, Saturday, December 15, 2018 by: RJ Johnson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.naturalhealth365.com/dementia-nutrition-news-2677.html   
    https://www.naturalnews.com/030591_CoQ10_cellular_energy.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5869994/   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171206132526.htm   

    21-12-2018, 15:28 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Alzheimer, hersenfunctie, hersengezondheid, cognitieve functie, mitochondria, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, neurodegeneratieve ziekte, neuroinflammatie, de ziekte van Parkinson, PQQ , pyrroloquinoline-chinon, beroerte, supplementen.
    20-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepremedies

    Natuurlijke preventieve remedies tegen griep.

    Wanneer het griepseizoen aankomt zijn er veel behandelingen die men kan gebruiken om griepinfecties te voorkomen en te behandelen. Onder deze behandelingen zijn een aantal natuurlijke remedies en preventieve middelen die ons kunnen helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Waarom deze natuurlijke griepremedies niet gebruiken om onszelf te beschermen tijdens het griepseizoen?

    De immuunbevorderende vlierbes wordt al eeuwenlang in de volksgeneeskunde gebruikt als een effectieve behandeling bij griepinfecties. Voeg vlierbessensiroop of extract toe aan heet water om een rustgevende thee te maken. Men kan het ook toevoegen aan koud, sprankelend water voor een verfrissend drankje om een schorre keel te behandelen. Naast het helpen verminderen van de symptomen van verkoudheid en griep, kunnen vlierbessen zelfs helpen de duur van de griep in te korten met maar liefst drie dagen.

    Gemberwortel.

    Eeuwenlang wordt gemberwortel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen. Voor de behandeling van griepachtige verschijnselen, zoals hoest en keelpijn: een paar plakjes rauwe gemberwortel toevoegen aan een pot kokend water. Drinken zodra het water is afgekoeld om de kalmerende effecten onmiddellijk te voelen. Gemberthee twee keer per dag gebruiken om griepachtige symptomen zoals hoofdpijn, keelpijn, congestie en koude rillingen te verlichten. Het kan ook helpen om gevoelens van griepachtige misselijkheid te verlichten. 

    Ruwe honing.

    Honing heeft antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen die kunnen helpen het ontstaan van bepaalde ziekten te voorkomen. Manuka-honing heeft met name de krachtigste genezingseffecten onder de honing. Toevoegen aan kruidenthee of drie keer per dag een theelepel honing met kaneelpoeder nemen zodra men de eerste tekenen van griep voelt.

    Knoflook.

    Knoflook bevat een krachtige, griepbestrijdende verbinding genaamd allicine, die sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Een warme groentebouillon van uien, wortels, gember, hete pepers en veel knoflook maken om ziektes te voorkomen en verstopte neusholtes te openen. Met  knoflooksupplementen kan men de ernst van verkoudheidsverschijnselen verminderen.

    Hete pepers.

    Hete pepers helpen de sinussen genezen en zorgen voor een snelle verlichting. Dit komt door de  capsaicine die ze bevatten wat helpt het slijm in de neus te verdunnen.

    Echinacea.

    De echinacea-plant bevat actieve ingrediënten, zoals flavonoïden die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te activeren. Al meer dan 400 jaar gebruiken inheemse Amerikanen dit essentiële kruid en zijn wortels voor de behandeling van infecties. Echinacea kan ook helpen om het risico op verkoudheid te verminderen en verkort de duur ervan. 

    Yoghurt.

    Beschermt tegen maagvirussen bij regelmatig gebruik. Maakt het spijsverteringskanaal ongastvrij voor virussen en zorgt door zijn "goede flora" ervoor maag en darmkanaal opnieuw in balans te brengen.

    Zout.

    Meng een eetlepel zeezout met een kopje water om een handige gorgeldrank te maken die een zere keel kan verlichten en infectie voorkomen.

    Eucalyptus olie.

    Voeg een paar druppels eucalyptusolie toe aan een luchtbevochtiger of een oliediffuser om verstopte luchtwegen te helpen openen en de ademhaling te stimuleren.  Hetzelfde effect bekomt men door een warm bad met een paar druppels essentiële eucalyptusolie. De hete stoom kan een hardnekkige hoest verlichten en de symptomen van verkoudheid en griep verminderen. 

    Oorspronkelijk artikel:” Natural flu remedies and preventatives you need to know”, Monday, December 17, 2018 by: Mary Miller, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.healthline.com/health/cold-flu/home-remedies   
    https://www.theorganicprepper.com/flu-happens-heres-what-you-can-do-about-it-naturally/   
    https://www.theorganicprepper.com/flu-remedies-preventatives/   

    20-12-2018, 17:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:alternatieve geneeskunde, etherische olie, grieppreventie, griepbehandeling, griepvirus, voedsel als medicijn, kuren, kruidengeneesmiddelen, griep, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke genezing, natuurlijk medicijnen, natuurlijke remedies, remedies
    16-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmflora onderhouden.

    Tips voor je darmen en je gezondheid. 

    Wij hebben de ontbrekende schakel gevonden!  Vanaf de jaren zeventig bereikten visionaire artsen duizelingwekkende resultaten met hun patiënten ... gewoon door veranderingen in hun dieet.  Tegen alle verwachtingen in slaagden ze erin ziekten zoals artrose, hypertensie, diabetes, depressie, angst, huidproblemen en zelfs aandoeningen aan de luchtwegen te genezen. Kortom, pathologieën die niets te maken hebben met voeding!

    Het probleem was dat we niet echt begrepen waarom en hoe het werkte.  Zelfs de grote pioniers, zoals Dr. Kousmine, Dr. Seignalet of Pr Joyeux (waarvan het bestverkopend boek Change of Diet voor het eerst in 1985 werd gepubliceerd!) wisten niet precies hoe voeding kon genezen.

    Maar vandaag is alles veranderd.  Er bestaat geen twijfel over: wat maakt uw dieet zo belangrijk voor uw gezondheid ... het is allereerst de impact op het leger van bacteriën dat zich in de dikke darm nestelt.

    Een quasi-orgaan dat te lang werd verwaarloosd door de moderne geneeskunde.

    Duizenden miljarden micro-organismen zwermen in onze dikke darm. Dit wordt de darmflora of microbiota genoemd.  Het is een "quasi-orgaan": al deze kleine levende wezens wegen 1,5 tot 2 kilo wanneer we ze verzamelen, wat een gewicht geeft dat vergelijkbaar is met dat van onze hersenen!

    Bacteriën treffen we bijna overal aan: ze koloniseren onze darmen, mond, neus, oren, geslachtsdelen en elke centimeter van onze huid.  In totaal zijn er minstens 10.000 soorten, elk met hun eigen DNA!  Heel bijzonder is dat deze bacteriën niet alleen met ons 'samenwonen', zoals min of meer illegale passagiers; nee, ze spelen een centrale rol in het goed functioneren van onze gezondheid.

    Zij waren er al lang voor ons.

    Als dit je verrast, onthoud dan dat bacteriën de eerste vorm van leven op aarde waren.  Wij kwamen lang daarna ... en onze fysiologie heeft zich aangepast aan hun aanwezigheid. We zijn zelfs mee geëvolueerd.

    Het meest fascinerend bewijs van deze symbiose ligt in het hart van elk van onze cellen.  Je hebt misschien al gehoord van "mitochondreën": het zijn de kleine "krachtcentrales" die 90% van de energie produceren die onze cellen nodig hebben om te functioneren ... en ons fit houden!  Wanneer deze mitochondriën slecht werken, zijn wij moe. Hun degradatie is de belangrijkste reden waarom men zich vermoeider voelt bij 80 dan bij 20.  Welnu deze mitochondriën, zo kostbaar voor onze vitaliteit ... waren de bron van bacteriën! Ze bevonden zich buiten onze cellen ... en werden uiteindelijk een integraal onderdeel ervan na miljoenen jaren van co-evolutie.  Daarom zijn de bacteriën die ons koloniseren zo belangrijk voor onze gezondheid: omdat onze organen en lichaam onder hun invloed zijn gegroeid.

    Bacteriën zijn onze vrienden ... als wij ze goed behandelen!

    Als we het hebben over 'bacteriën', denken we eerst aan schadelijke wezens die ons ziek maken.  Otitis, tonsillitis, huidinfecties (paronychia, abcessen ...), diarree, urinaire en genitale infecties, dit zijn zogenaamde "bacteriële" ziekten, dat wil zeggen veroorzaakt door een bacterie.

    Maar deze vereenvoudiging is een beetje kort door de bocht!  Neem de bacterie Clostridium Difficile, gevreesd voor de ernstige diarree die het veroorzaakt ... zo ernstig dat het levensbedreigend kan zijn.  We vonden deze bacterie in de darmen van 63% van de pasgeborenen. Bijna iedereen huisvest het op één of ander moment, zonder enige schade aan de gezondheid.  Pas als wij deze bacteriën laten gedijen en vermenigvuldigen, begint het een probleem te worden.

    Hetzelfde geldt voor de bacterie Helicobacter pylori, verantwoordelijk voor maagzweren: die wordt pas schadelijk als ze zich op een ongeordende manier vermenigvuldigt.

    Wanneer wij de bacteriën in uitgebalanceerde hoeveelheden kunnen houden, doen zij geen pijn, maar zijn ze zelfs een bondgenoot voor onze gezondheid en ons gewicht!  Ze helpen ons onze eetlust beter onder controle te houden ... en voorkomt u dat u te veel eet! Veel zwaarlijvige mensen lijden aan een tekort van  Helicobacter-bacteriën in hun darmen

    Al met al kan ons leven drastisch veranderen als wij van een onevenwichtige flora naar een gezonde flora overgaan.  Dit verklaart het spectaculaire succes van een nieuwe therapie, niet erg smakelijk maar 100% natuurlijk.

    De ongelooflijke resultaten van "Fecale Transplantatie”.

    Het principe van deze "therapie" is eenvoudig: transplantatie van de darmflora van een "gezonde" persoon in een "ziek" persoon.  Daarvoor zijn er geen zesendertig oplossingen: het is noodzakelijk om het grootste natuurlijke reservoir van darmbacteriën te gebruiken die in de ontlasting zitten en om ze op een niet invasieve manier in de darmen van de zieke patiënt te introduceren

    De resultaten zijn indrukwekkend.  Zelfs de conventionele geneeskunde heeft deze techniek al gebruikt voor de behandeling van bepaalde infecties (Clostridium difficile).  Verrassend genoeg lijkt deze therapie te werken bij ziektes die uiteenlopen van prikkelbare darm, hepatitis, multiple sclerose, enz.

    Recentelijk, tijdens het Harvard Bowel Symposium, verraste dr. Nieuwdorp het publiek met zijn ontdekking.  Hij legde uit dat hij fecaal materiaal van  gezonde niet diabetische patiënten had getransplanteerd naar meer dan 250 patiënten met type 2 diabetes.  Met deze eenvoudige operatie is hij erin geslaagd om hun bloedglucose aanzienlijk te verbeteren, tot nu toe volledig uit de hand was gelopen.

    Nog spectaculairder: dr. Pearlmutter, een gerenommeerd neuroloog, heeft verschillende gevallen van bijna genezen autistische patiënten gemeld!

    Dat verduidelijkt dat onze darmflora onze gezondheid beïnvloedt!

    Tip 1: Trakteer uzelf op koffie, thee, rode wijn en pure chocolade.

    Met mate geconsumeerd, behoren deze voedingsmiddelen behoren tot de beste remedies voor de darmen!  Theeblaadjes, koffie, cacaobonen en druivenschillen bevatten kostbare "polyfenolen" die de groei van "goede bacteriën" in de darmen bevorderen.

    Groene thee verhoogt bijvoorbeeld het aantal bifidobacteriën (goede bacteriën) en vermindert tegelijkertijd het aantal schadelijke soorten.  Dezelfde resultaten kennen wij met cacao-polyfenolen, koffie en rode wijn.  Dit alles werd bevestigd door de grootste studie ooit over de samenstelling van de darmflora, gepubliceerd in april 2016 in het tijdschrift Science.   De onderzoekers analyseerden de microbiota van meer dan 1.000 gezonde mensen (in Nederland) en onderzochten de link met hun eetgewoonten.  Het is niet verwonderlijk dat degenen die de meeste groenten, fruit en oliehoudende zaden aten een rijkere en  diversere darmflora hadden.  Net na deze voedingsmiddelen die het meest geassocieerd worden met gezonde flora  kwamen … koffie, thee en rode wijn (chocolade werd niet getest in deze studie)!

    Tip 2: Eet pre- en pro-biotisch voedsel.

    Een andere belangrijke voedingsstof is "prebiotica", specifieke vezels. De goede bacteriën houden ervan omdat ze hun groei en activiteit garanderen!

    Het wordt aangetroffen in alle planten, vandaar het belang van fruit, groenten en noten.  Prebiotica zitten vooral in de volgende voedingsmiddelen: aardpeer (rauw), witlof, ui, banaan, rauwe knoflook, rauwe prei.

    Probiotica zijn een ander wonder van de natuur. Maar verwar ze niet met prebiotica!  Prebiotica hebben een indirecte werking: ze voeden de goede bacteriën die zich al in de darmen bevinden.  Probiotica zijn bacteriën die goed zijn voor onze gezondheid en die direct uw darmflora verrijken. Ze komen massaal voor in gefermenteerde voedingsmiddelen - wat verklaart waarom ze deel uitmaken van veel culinaire tradities.  Al 6000 jaar kennen de Chinesen gefermenteerde kool. Zuurkool (een bepaalde vorm van gefermenteerde kool) wordt al eeuwenlang geconsumeerd in Midden-Europa. Hetzelfde geldt voor yoghurt, een gefermenteerd zuivelproduct.

    In het belang van onze flora moeten wij meer gefermenteerd voedsel eten!  We praten vaak over gefermenteerde zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt of kefir. Maar als men niet tegen zuivelproducten kan is er ook nog yoghurt of kefir gemaakt van kokosmelk.  Probiotica kunnen ook eenvoudige groenten en fruit zijn, gemarineerd zijn in zout water ("pekel"), zoals augurken.  Het nuttigste probiotisch voedsel is waarschijnlijk gefermenteerde kool. 

    Tip 3: Beperk suikers en zetmeelrijke voedingsmiddelen!

    Weet je welk voedsel het meest statistisch geassocieerd is met een deplorabele darmflora?  Dat zijn "koolhydraten", dat wil zeggen suikers (koolhydraten) van allerlei aard, evenals snacks.  Hoe meer suiker wij verbruiken (suiker en toegevoegde fructose maar ook de suiker uit granen), hoe meer wij onze darmflora uit balans brengen.  Het is logisch: tot de verschijning van de landbouw (dus gedurende 99,9% van de geschiedenis van de mensheid) voedde de mens zich  met weinig suiker: vlees, vis, groenten, bessen, noten ...  Onze darmflora is daarom perfect aangepast aan deze voedingsmiddelen ... en helemaal niet voorbereid op het modern westerse dieet, gevuld met zetmeel en toegevoegde suikers.  Als klap op de vuurpijl bevatten alle zoete koekjes en zetmeelrijke tarwe (brood, pasta ...) gluten, een eiwit dat de binnenkant van onze darmen mishandelt en indirect de flora verstoort.

    Tip 4: Mijd industriële zoetstoffen!

    Als de suiker zo slecht is, lijkt het logisch om terug te vallen op "suikervrije" producten, die "zoetstoffen" bevatten die de heerlijke zoete smaak behouden.  Dat is wat miljoenen Coca-Cola-consumenten deden die terugvielen op 'Coca-Light' en dachten dat het onschadelijk was.  We weten vandaag dat het een grote fout was: we moeten best geen zoete drankjes noch drankjes met een zoetstof nemen!

    Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature in 2014 gaf het beste bewijs: muizen die saccharine, sucralose of aspartaam toegediend kregen vertoonden een geteisterde darmflora nog erger dan van degenen die echte suiker hadden gekregen! De verandering in hun darmflora leidde er zelfs naar toe suiker niet goed te assimileren ... wat de eerste stap is naar diabetes!

    En dit gaat niet alleen over muizen.  Franse onderzoekers hebben sinds 1993 meer dan 66.000 vrouwen gevolgd. Ze constateerden dat vrouwen die drank namen met zoetstoffen (Coca light, enz.) dubbele zoveel diabetes hadden als degenen die gewoon zoete drankjes dronken!

    Tip 5: Eet  biologisch vlees, fruit en groenten.

    Het is bekend dat antibiotica per definitie zeer schadelijk zijn voor de darmflora (hun doel is om bacteriën te doden, en ze maken geen onderscheid tussen "goed" en "slecht").  Maar vaak wordt genegeerd dat we elke dag kleine doses antibiotica consumeren ... via vlees of gekweekte vis!  In feite gebruiken boeren (niet-biologisch) zwaar antibiotica. Niet alleen om epidemieën te voorkomen ... maar ook sluipenderwijs, om kalveren, koeien, varkens sneller te laten groeien ...  Om elk spoor van antibiotica in uw vlees en gevogelte (of melk) te vermijden, is het het veiligst om ze biologisch te kiezen, of te halen bij een lokale producent waar u op vertrouwt.

    Hetzelfde geldt voor groenten en fruit: beter om biologisch te eten! Niet voor antibiotica (ze bevatten deze duidelijk niet), maar voor de pesticiden omdat pesticiden per definitie ook gericht zijn op "het leven te vernietigen" (onkruid, in het algemeen). En onder de levens die ze vernietigen, leven er levende micro-organismen in onze darmflora.

    Tip 6: Bescherm uzelf tegen de gifstoffen uit het dagelijks leven.

    Wist je dat er ook sporen van antibiotica zijn ... in leidingwater?   Maar het echte probleem is het chloor dat het bevat, gebruikt om het te desinfectern; omdat chloor bacteriën doodt. Dit voorkomt ernstige vervuiling ... maar schaadt ook de diversiteit van onze darmflora.

    Dus geef je best de voorkeur aan gefilterd water of bronwater om dit risico te vermijden (je kunt je kraanwater ook een paar uur in een karaf laten staan en de  chloor t verdampen).

    Nog een gif voor onze flora: Bisphenol A. Niet alleen verstoort het de werking van onze hormonen, maar wordt ervan verdacht een proliferatie van bepaalde bacteriën te bevorderen en zo de flora uit balans te brengen.

    In feite hebben de meeste giftige stoffen in onze dagelijkse omgeving dezelfde schadelijke effecten op onze darmflora.

    Verwen je buik ... zonder stress!

    Ik realiseer me dat het heel moeilijk is om de juiste hoeveelheid van pre- en probiotica te eten, om zich te beschermen tegen de giftige stoffen die ons omringen, of zelfs altijd biologisch te eten.  Dus probeer niet per se alles "perfect" tegelijk te doen. Probeer gewoon zo dicht mogelijk bij een gunstige levensstijl te komen ten gunste van de bacteriënflora.

    En bovenal, maak je geen zorgen als je het niet "perfect" doet want chronische stress beschadigt ook de voering van de darmen!  Dus zorg voor je flora ... terwijl je zen blijft.

    Oorspronkelijk artikel:”6 conseils pour sauver votre intestin (et vous avec!)", Xavier Bazin, Santé Corps Esprit, 5 octobre 2016

    Bijlagen:
    http://microbiome.mit.edu/wp-content/uploads/2016/04/Sasha-science-565.full_.pdf   
    https://ccj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1752-153X-6-61   
    https://www.nature.com/articles/nature13793   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21489301   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22892813   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22892813   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23364017   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25538312   

    16-12-2018, 22:35 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica tegen griep.

    Eenvoudige manier om griep en verkoudheden te voorkomen: eet meer probiotica.

    Als je deze winter liefst niet buiten komt in de hoop verkoudheid of griep te vermijden, zul je blij zijn te vernemen dat je op een eenvoudige en natuurlijke manier je risico kunt verminderen, zodat je vrij naar buiten kunt gaan.

    Recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Gastroenterology laat zien dat orale probiotica de griep en andere vormen van luchtweginfecties kunnen voorkomen en onze immuniteit kunnen versterken. In een placebo gecontroleerd onderzoek met 250 deelnemers, testten onderzoekers een mix van vijf verschillende probiotische bacteriestammen en ze ontdekten dat ze de incidentie van griep en verkoudheid drastisch verminderden.

    In de studie noteerde de placebogroep 16 griepepisoden, terwijl er slechts drie griepepisoden voorkwamen in de groep die probiotica had geslikt. Dit betekent dat de mensen die geen probiotica gebruikten viermaal meer kans hadden om griep te ontwikkelen.

    Het was niet alleen de griep die door probiotica kon vermeden worden. De groep die het oraal probiotisch mengsel innam, had ook 35 procent minder kans op verkoudheid. Onder degenen die wel ziek werden, maakte het mengsel de  symptomen minder ernstig. Onderzoekers meldden dat de probiotica een daling van 39 procent veroorzaakten in de duur van hoest en een afname van 22 procent in de duur van verkoudheid.

    Vijf waardevolle probiotica voor de preventie van griep en verkoudheid.

    De onderzoekers maakten een krachtig mengsel met behulp van bacteriestammen die in eerdere studies hadden getoond dat ze de darmgezondheid ondersteunen. Er waren twee vormen van Lactobacillus rhamnosis, twee vormen van Lactobacillus plantarum en één van Bifidobacterium lactis.

    Andere soorten worden echter ook als nuttig beschouwd. Toen onderzoekers bijvoorbeeld een stam van Bacillus subtilis CU1 toevoegden, merkten zij een opmerkelijke goede werking bij het stimuleren van de immuunrespons van oudere volwassenen met een risico op luchtweginfectie. Naast het stimuleren van het immuunsysteem om het IgA-antilichaam uit te scheiden stimuleerde het de vorming van gezonde darmbacteriën en produceerde het antimicrobiële stoffen.

    Een Franse klinische studie waarbij 100 volwassenen tussen de 60 en 74 jaar betrokken waren, vond een statistisch significante vermindering van infecties van de lagere luchtwegen en een stijging van 45% IgA in speeksel bij een groep die 2 miljard micro organismen per dag nam van de Bacillus subtilis in vergelijking met de placebo groep. Bovendien merkten ze op dat het veilig was en goed werd getolereerd.

    In een andere studie die werd gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, testten onderzoekers de effecten van Lactobacillus casei op de griep. Ze ontdekten dat muizen, die een lage dosis van het probioticum kregen, de griep overleefden  hoewel ze waren afgevallen. Degenen die een hogere dosis L. casei hadden gekregen overleefden de griep terwijl ze hun gewicht behielden. Degenen die geen probiotica hadden geslikt leden zwaar gewichtsverlies en stierven uiteindelijk. Ze concludeerden dat de probiotica de muizen immuniteit gaven tegen dodelijke secundaire infecties door ze te beschermen tegen toenemende virale belastingen en griep gerelateerd gewichtsverlies.

    Het is logisch dat probiotica de weerstand tegen griep en verkoudheid kunnen helpen opbouwen als men bedenkt dat de darmflora meer dan 70 procent van het immuunsysteem bevat. Om van de voordelen van de griepbescherming te kunnen genieten kan men best dagelijks een probioticum nemen; men kan ook gezonde bacteriën binnen krijgen uit voeding zoals kefir, yoghurt en zuurkool. Het is een veiligere en effectievere route dan het krijgen van de griepprik, en het heeft het bijkomende voordeel dat het de algehele gezondheid verbetert!

    Oorspronkelijk artikel:”Simple way to avoid the flu and common colds: Consume more probiotics”, Thursday, December 13, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://globalnews.ca/news/4681578/foods-supplements-flu-season/   
    https://www.naturalhealth365.com/probiotics-flu-common-cold-2717.html   
    https://www.rd.com/health/wellness/probiotic-wards-off-flu/   

    14-12-2018, 20:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:verkoudheid, verkoudheid, griep, grieppreventie, darmgezondheid, immuunsysteem, infectieziekte, influenza, natuurlijke immuniteit, natuurlijke remedies, preventie, probiotica.
    10-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma tegen Alzheimer

    Kurkuma is "goud" voor onze hersenen.

    Het Indiase kruid heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen vanwege de gezondheidsvoordelen en veel mensen nemen nu kurkuma supplementen tegen ontstekingen. Wist je echter dat curcumine, het belangrijkste bioactief component in kurkuma, uitstekende voordelen biedt voor de hersenen? Het beschikt over verschillende eigenschappen die het de bijnaam geven van "goud" voor de hersenen.

    Er zijn veel manieren waarop curcumine de gezondheid van de hersenen verbetert. Omdat het de bloedstroom naar de  hersenen verhoogt, kan het de concentratie en geheugen verbeteren. Eén studie toonde zelfs aan dat één enkele dosis curcumine leidde tot aanzienlijke verbeteringen in het werkgeheugen en de aandacht van gezonde senioren na slechts één uur. Een andere studie concludeerde dat curcumine supplementen de bloedstroom net zo goed kunnen verbeteren als lichaamsbeweging.

    Dit antioxidant kan de bloed hersenbarrière passeren en zo de cellen in de hersenen  beschermen tegen schade door vrije radicalen en andere gevolgen van veroudering. Het verhoogt ook het niveau van een eiwit dat bekend staat als van de hersenen afgeleide neurotrofe factor, of BDNF, dat de aanmaak van nieuwe hersencellen stimuleert.

    Vechten tegen Alzheimer.

    Studies hebben ook aangetoond dat curcumine waardevol kan zijn in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Curcumine kan de plaques die worden aangetroffen in de hersenen van Alzheimerpatiënten doorbreken, en het vermindert ook andere factoren die een rol spelen bij de ziekte, zoals oxidatieve stress, metaaltoxiciteit en ontsteking. Het is ook vermeldenswaard dat populaties waar kurkuma regelmatig wordt geconsumeerd, zoals in India, Alzheimer minder voorkomt. 

    Geestelijke gezondheidsvoordelen.

    Curcumine kan ook dienen als een natuurlijk antidepressivum dankzij het vermogen om dopamine en serotonine te verhogen, twee neurotransmitters die verband houden met depressie. Eén studie waarbij drie groepen patiënten met depressie Prozac of curcumine kregen of beide, vond dat de supplementen met curcumine even effectief waren als Prozac bij de behandeling van depressie. Degenen die zowel Prozac als curcumine namen, meldden de meeste depressieve noodhulp.

    Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat chronische ontsteking een oorzaak van depressie is; het vermogen van curcumine om ontstekingen te bestrijden zou een andere reden kunnen zijn dat het zo effectief is in het aanpakken van depressies. Het beste van alles is dat het veel veiliger is dan de antidepressiva die doorgaans door artsen worden voorgeschreven.

    Van curcumine wordt ook verondersteld om angst en stress te verlichten. Hoewel dit een gebied is dat nog niet algemeen is bestudeerd, heeft één studie aangetoond dat curcumine depressie en angst bij mensen met een depressieve stoornis kan minimaliseren. Het kan ook gebruikt worden om premenstrueel syndroom gerelateerde angst bij vrouwen te verlichten, evenals andere emotionele en fysieke symptomen van PMS.

    Een andere studie, gepubliceerd in Journal of Affective Disorders, heeft aangetoond dat curcumine in combinatie met fenegriek angst, vermoeidheid en stress kan verminderen bij mensen die te maken hebben met extreme beroepsstress. Ondertussen ontdekte een studie verschenen in de North American Journal of Medical Sciences dat curcumine suppletie tot opmerkelijke verbeteringen kan leiden in dwangmatigheid en geheugenverlies bij mensen die lijden aan een obsessief compulsieve stoornis.

    Zoals je ziet, zijn er veel goede redenen om meer kurkuma te gebruiken, en het is gemakkelijk om het te consumeren in een breed scala aan voedingsmiddelen. Het is net zo welkom in een soep of smoothie als in traditionele curries. Wanneer het wordt geconsumeerd in voedsel, wordt kurkuma als extreem veilig beschouwd. Kurkuma  esupplementen moeten echter worden vermeden door degenen die bloedverdunners nemen of die zijn gepland voor een operatie omdat ze het risico op bloedingen verhogen. Je moet ook onthouden dat kurkuma moet worden geconsumeerd met zwarte peper; de verbinding bekend als piperine, aangetroffen in peper, verhoogt zijn absorptie 20 maal.

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric is nutritional “gold” for your brain”, Thursday, October 04, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://bebrainfit.com/curcumin-supplements/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22624119   
    https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0165032716310217   

    10-12-2018, 20:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags: Alzheimer, antioxidant, Angst, hersengezondheid, curcumine, depressie, ontsteking, levensduur, geheugen, geestelijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, superfood, kurkuma.
    01-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan tegen kanker

    Spannend onderzoek toont aan dat saffraan kankercellen op meerdere fronten aanvalt in elk stadium van de ziekte.

    Saffraan is misschien geen kruid dat we vaak in huis nemen, maar misschien zouden wij het wel moeten doen, want uit onderzoek blijkt dat het kankercellen kan aanvallen in elk stadium van de ziekte.

    De Chinese traditionele geneeskunde is zich al lange tijd bewust van de mogelijkheden van saffraan dat al vele jaren een cruciale rol speelt in genezing; maar nu begint de westerse wereld dit kruid de eer te geven dat het verdient, omdat het de mogelijkheid heeft getoond om verschillende vormen van kanker te voorkomen en zelfs te genezen. Hieronder een overzicht van enkele manieren waarop saffraan de ziekte kan bestrijden.

    Ontsteking onderdrukken.

    Ontsteking speelt een vitale rol bij de ontwikkeling van kanker en saffraan heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens onderzoekers zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van het kruid een grote reden dat het zo goed heeft gepresteerd als kankerbehandeling bij dier- en celonderzoeken.

    Voorkomen van kankergroei.

    Saffraan bevat drie carotenoïden - safranal, crocin en crocetin - die in de eerste plaats kanker kunnen voorkomen. Studies op cellen en dieren hebben aangetoond dat deze antioxidante plantenpigmenten triggers van het kankerverwekkende proces remmen, waaronder oxidatieve schade door vrije radicalen, virussen, milieutoxines, ontstekingen en straling; dit door actief het DNA in cellen te beschermen tegen schade en mutatie, waardoor kanker in wezen niet groeit. Dierstudies hebben aangetoond dat saffraan extract kan voorkomen dat tumoren zich vormen wanneer ze oraal werden ingenomen voorafgaand aan blootstelling aan één in een laboratorium geproduceerd carcinogeen.

    Hongerige tumoren van voedingsstoffen en zuurstof beroven.

    Tumoren kunnen niet leven zonder voedingsstoffen, zuurstof en bloed, en de drie carotenoïden in saffraan onderdrukken het proces dat door tumoren wordt gebruikt om nieuwe bloedvaten aan te maken. Men gelooft dat het kruid de kankergroei kan omkeren, aangezien een onderzoek aantoont dat het crocetine dat het bevat, kan veroorzaken dat de tumoren van de alvleesklier teruglopen door een lagere destructieve enzymproductie.

    In hun zoektocht om zich door het lichaam te verspreiden, gebruiken kankercellen matrix metalloproteinase, of MMP, om de eiwitmatrix te vernietigen die aanwezig is tussen de cellen van gezond weefsel. Het crocetine in safraan kan ervoor zorgen dat borstkankercellen MMP kunnen produceren, waardoor hun invasiviteit wordt verminderd en ze niet belanden in de gezonde weefsels die hen omringen. Het vermindert ook de niveaus van een ander enzym dat belangrijk is bij tumorprogressie en kanker invasie bekend als gelatinase.

    Celdood bevorderend.

    Kankercellen kunnen ongecontroleerd groeien omdat ze in essentie onkwetsbaar zijn voor de geprogrammeerde celdood die normaal de groei van cellen reguleert. De antioxidanten in saffraan kunnen dit proces echter omkeren door kankercellen ertoe aan te zetten zelfmoord te plegen. Dit effect wordt zelfs waargenomen bij sommige van de agressievere kankers, waaronder die van de longen, maag en lever.

    Een onderzoek dat bijvoorbeeld in Hepatology werd gepubliceerd, toonde aan hoe saffraan celdood en verstopte ontsteking bij leverkanker veroorzaakte.

    Verminderen van de negatieve bijwerkingen van chemotherapie.

    Een groot deel van de opwinding over het potentieel van saffraan als kankerbehandeling komt voort uit het feit dat het huidig aanbod veel te wensen overlaat. Chemotherapie zit vol met negatieve bijwerkingen, niet de minste daarvan is het vermogen chemische veranderingen te veroorzaken in onze DNA; ze kunnen kankergenen activeren en mutaties veroorzaken die kanker bevorderen.

    Terwijl het vervangen van winstgevende behandelingen zoals chemotherapie door natuurlijke ingrediënten in de reguliere geneeskunde een zware strijd zal worden, kan saffraan ook samen met chemotherapie werken om de schade ervan te minimaliseren.

    Bijvoorbeeld, in een studie gepubliceerd in Human and Experimental Toxicology, werd bij muizen die vijf dagen saffraan hadden ingenomen voorafgaand aan het ontvangen van één van de drie algemene antitumor geneesmiddelen significant minder DNA-schade op, deels omdat de saffraan voorkwam dat fragiele DNA-strengen braken.

    Nogmaals, de wijsheid van de traditionele Chinese geneeskunde heeft een veelbelovende behandeling opgeleverd voor een moderne ziekte. Hoeveel levens kunnen worden gered als deze bevindingen zouden gebruikt worden om een veiliger alternatief voor chemotherapie te ontwikkelen?

    Oorspronkelijk artikel:”Exciting research shows that saffron attacks cancer cells on multiple fronts, at every stage of the disease”, Wednesday, November 21, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://naturalpedia.com/saffron-sources-health-benefits-nutrients-uses-and-constituents-at-naturalpedia-com.html   
    https://www.naturalhealth365.com/saffron-cancer-cells-2712.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488115/   

    01-12-2018, 22:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags: anti-kanker, antioxidanten, kankerpreventie, carotenoïden, celdood, chemotherapie, kruiden, ontstekingen, natuurlijke remedies, oncologie, saffraan , TCM, tumoren
    24-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkumathee

    Kurkumathee kan onze gezondheid op ten minste zes manieren verbeteren.

    Kurkuma, een bloeiende plant van de gemberfamilie, is al duizenden jaren gekend om zijn medicinale waarde en is een belangrijk onderdeel van zowel de oude Chinese als de Ayurvedische geneeskunde. In recentere jaren heeft de plant door wetenschappelijke studies ook haar plaats gekregen in de moderne westerse geneeskunde.

    Het geheim van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kurkuma is een fenolachtige samenstelling die bekend staat als curcumine. Deze samenstelling - die ook verantwoordelijk is voor de helder gele kleur van kurkuma - heeft verbazingwekkende ontstekingsremmende, anti-kanker en antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat het pijn verlicht, bloedstolsels vermindert en het lichaam ontgift. Het vermogen om enzymen en cytokinen die ontstekingen veroorzaken te reguleren, die op hun beurt ziekte veroorzaken, maken het een krachtige manier om meerdere ziekten te voorkomen, waaronder kanker en hartaandoeningen.

    Curcumine heeft ook krachtige antivirale, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

    De talloze voordelen van kurkumathee.

    Verlicht longaandoeningen: een meta-analyse gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacological Research in 2017 vond dat curcumine veelbelovend is voor de behandeling van longaandoeningen zoals astma, cystic fibrosis en zelfs longkanker. Omdat het ook anti-fibrotische effecten heeft, kan curcumine weefsellittekens voorkomen, waardoor het een krachtig wapen is tegen ziekten zoals pulmonaire fibrose.

    Bestrijdt en voorkomt kanker: kurkuma remt de groei, overleving en invasie van kankercellen en heeft veelbelovende resultaten laten zien in de strijd tegen borst-, huid- en darmkanker. Een dierstudie gepubliceerd in 2016 in het tijdschrift Nutrients, vond dat curcumine de groei van tumoren voorkomt. Andere studies hebben aangetoond dat het apoptose of celdood van kanker bevordert. Er is ook gevonden dat het de werkzaamheid verhoogt van kankergeneesmiddelen die aan patiënten met alvleesklierkanker worden gegeven.

    Vermindert het risico op hart- en vaatziekten: door ontstekingen te bestrijden, kan curcumine hartziekten voorkomen. Het vermindert ook de bloeddruk en verhoogt de productie van heilzaam stikstofmonoxide. Door de "kleverigheid" van bloedplaatjes te verminderen, kan kurkuma werken tegen atherosclerose en het risico op een hartaanval en beroerte verminderen.

    Kurkuma verhoogt ook de "goede" (HDL) cholesterol, terwijl de "slechte" (LDL) cholesterolgehalte afneemt. Een studie toonde aan dat 500 mg curcumine dagelijks gedurende slechts één week  ingenomen, de HDL-cholesterol met maar liefst 29 procent kan verhogen, terwijl de algehele cholesterol met 12 procent wordt verlaagd.

    Werkt als een krachtige antioxidant: vrije radicalen zijn het natuurlijke gevolg van biochemische reacties in het lichaam. Stoffen die het genereren van vrije radicalen versnellen zijn te vinden in onze rechtstreekse omgeving: het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. In de loop van de tijd veroorzaken vrije radicalen schade aan verschillende delen van de cellen door een proces dat bekend staat als oxidatie. Hierdoor verliezen deze delen van de cel hun vermogen om normaal te functioneren en na verloop van tijd kan de cel afsterven. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat verhoogde productie van vrije radicalen resulteert in zenuwcelbeschadiging en ziekten veroorzaakt. Antioxidanten zijn de manier van de natuur om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en zijn aanwezig in de vitamines C, A en E en in enzymantioxidanten. Studies hebben aangetoond dat kurkuma een krachtig antioxidant is.

    Helpt bij de spijsvertering: kurkuma-thee bevordert een gezond spijsverteringsstelsel, waardoor opgeblazen gevoel en gas worden verminderd.

    Behandelt depressie zonder bijwerkingen: peer-reviewed, baanbrekend onderzoek concludeerde dat curcumine even effectief was als Prozac bij de behandeling van depressieve stoornissen, maar geen ernstige bijwerkingen had en door patiënten over de hele linie goed werd verdragen.

    Recept van heerlijke kurkuma thee.

    Ingrediënten

    • 2 kopjes melk naar keuze, zoals amandel, pecannoten, kokos of zuivelproducten, of gebruik beenbouillon in plaats van de melk voor een stevige thee

    • 1 theelepel kurkuma

    • ½ theelepel kaneelpoeder

    • snufje gemalen zwarte peper

    • klein stukje verse, gepelde gemberwortel of ¼ theelepel gemberpoeder

    • snuifje cayennepeper (optioneel)

    • 1 theelepel rauwe honing of ahornsiroop of naar smaak (optioneel)

    Bereiding

    1 Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa.

    2 Giet in een kleine steelpan en verwarm gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur tot het warm is, maar niet kookt.

    3 Onmiddellijk drinken.

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric tea can improve your health in at least six ways”, Saturday, November 10, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://web.stanford.edu/group/hopes/cgi-bin/hopes_test/about-free-radical-damage/   
    https://wellnessmama.com/223/turmeric-tea/   

    24-11-2018, 21:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags: antioxidanten, kanker, cholesterol, curcumine, depressie, spijsvertering, vrije radicalen, goodhealth, hartziekten, longaandoeningen, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke remedies, preventie, recepten, superfood, kurkuma.
    22-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk voor hersenen

    De verrassende band tussen magnesium en hersengezondheid.

    Veel van de gezondheidsproblemen waarmee we vandaag worden geconfronteerd, kunnen worden teruggevoerd op tekorten aan voedingsstoffen. Je hebt misschien gehoord van het belang van bijvoorbeeld vitamine D of omega 3 vetzuren, maar andere voedingsstoffen lijken niet zoveel aandacht te krijgen. Als het gaat om de gezondheid en cognitie van de hersenen is er echter één voedingsstof die topaandacht verdient, en dat is magnesium.

    Wetenschappers hebben gekeken naar het verband tussen het wijdverspreid magnesiumgebrek en de toename van problemen zoals de ziekte van Alzheimer. De meeste patiënten met deze ziekte vertonen een lager serum- en hersenmagnesium gehalte. Aangezien ongeveer 50 miljoen Amerikanen magnesiumdeficiënt zijn en meer dan 16 miljoen oudere Amerikanen lijden aan cognitieve stoornissen, is het belangrijk om veel mensen te helpen door deze connectie te onderzoeken.

    Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat magnesium de cognitieve functie bij mensen kan verbeteren terwijl het de kans op achteruitgang vermindert. In de studie werd een groep volwassenen tussen 50 en 70 jaar met geheugenverlies verdeeld in groepen, waarbij sommigen magnesiumsupplementen namen en anderen een placebo slikten.

    De groep die magnesium nam, merkte significante verbeteringen op in hun cognitieve functies.  Hoofdauteur Dr. Guosong Liu zei dat dit komt omdat magnesium de dichtheid van hersensynapsen verhoogt en tegelijkertijd de cognitieve vaardigheden verbetert en herstelt.

    Studies op dieren hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd. In één onderzoek leidden magnesiumsulfaatinjecties tot significante verbeteringen in de synaptische werkzaamheid en voorkwamen leer- en geheugenstoornissen bij ratten die de ziekte van Alzheimer hadden. Dit leidde de onderzoekers van een dergelijke studie, die werd gepubliceerd in PLoS One, tot het suggereren dat behandeling met magnesium tijdens de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer wel eens zou kunnen beschermen tegen cognitieve stoornissen.

    Van magnesium is ook aangetoond te helpen bij de stemming van de mensen en angst te verlichten, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor natuurlijke stressbeheersing. Omgekeerd zijn magnesiumdeficiënties gekoppeld aan een hogere incidentie van angst en depressie.

    Het is ook vermeldenswaard dat hoge niveaus van aluminium in de neuronen in de hersenen zijn gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer; magnesium helpt aluminium en andere zware metalen uit het  lichaam verwijderen. Dit zou nog een andere manier kunnen zijn waarop magnesium de gezondheid van de hersenen kan helpen verbeteren.

    Gebrek aan magnesium aanpakken voor de gezondheid van de hersenen.

    Wat zit er achter de wijdverbreide magnesiumtekorten? Niet genoeg binnen krijgen langs voeding is slechts een deel van het verhaal. We verliezen natuurlijk ook magnesium als onderdeel van het verouderingsproces. Bovendien consumeren veel mensen veel koffie en andere cafeïnehoudende dranken, die het lichaam van magnesium beroven.

    Zelfs voedingsmiddelen die typisch rijk zijn aan magnesium brengen weinig aarde aan de dijk omdat de moderne gewassen meestal gekweekt worden op gronden die grotendeels zijn uitgeput door de moderne landbouwmethodes. Gooi milieu-toxines en het fluoride in drinkwater in de mix en het is gemakkelijk te begrijpen hoe kwetsbaar we zijn.

    De huidige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor volwassenen ligt ergens tussen de 320 en 420 milligram per dag, maar de gemiddelde inname is ruwweg slechts 250 milligram per dag. Het is een probleem dat zich niet beperkt tot Amerika; magnesiumtekort is het op één na meest voorkomend mineraalgebrek over de hele wereld.

    Als wij onze hersenen willen beschermen langs een verhoogde magnesiuminname moeten wij kiezen voor de biologische versie van bladgroene groenten, donkere chocolade, cacao, pompoenpitten, zonnebloempitten, cashewnoten en amandelen. Echter, zoals eerder vermeld, wanneer deze voedingsmiddelen worden gekweekt op grond die weinig of geen magnesiumbevat,  kan men niet veel verwachten van de voordelen van dit essentieel mineraal. Daarom kiezen veel mensen ervoor om magnesiumsupplementen te gebruiken om voldoende inname te garanderen.

    Oorspronkelijk artikel:”The surprising link between magnesium and brain health”, Tuesday, November 06, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://bebrainfit.com/magnesium-anxiety-stress/   
    https://bebrainfit.com/magnesium-anxiety-stress/   
    https://www.healthline.com/nutrition/10-foods-high-in-magnesium   
    https://www.naturalhealth365.com/magnesium-deficiency-2114.html   
    https://www.naturalnews.com/2018-10-23-why-you-need-magnesium-if-youre-constantly-stressed.html   

    22-11-2018, 20:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ziekte van Alzheimer, angst, hersengezondheid, cognitieve functie, depressie, levensduur, magnesium, magnesiumsupplementen, geestelijke gezondheid, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voedingstekorten.
    20-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk blauw licht.

    Het blauw licht van digitale apparaten kan de gezondheid van het oog schaden.

    Is de mobiele telefoon schadelijk voor de ogen? Nieuw onderzoek heeft een nieuwe valkuil van de moderne technologie in de verf gezet: het maakt je langzaam blind. Een studie die zojuist in Scientific Reports is gepubliceerd heeft een nare waarheid blootgelegd: voortdurende blootstelling aan blauw licht van mobiele telefoons en andere apparaten leidt tot leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, één van de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Verenigde Staten. Deskundigen zijn het erover eens dat blauw licht slecht voor de ogen kan zijn, maar de ware oorzaak is net ontdekt.

    Onderzoekers aan de Universiteit van Toledo hebben net ontdekt hoe blauw licht schade toebrengt aan de gezondheid van het oog. Hoofdonderzoeker Dr. Ajith Karunarathne, universitair docent aan de afdeling UT van de afdeling Scheikunde en Biochemie, merkte op: "Het is geen geheim dat blauw licht onze visie schaadt door het netvlies van het oog te beschadigen. Onze experimenten leggen uit hoe dit gebeurt en we hopen dat dit leidt tot therapieën die maculaire degeneratie vertragen, zoals een nieuw soort oogdruppel. "

    Volgens Dr. Karunarathne zijn het hoornvlies en de lens van het oog niet in staat om blauw licht te blokkeren of te reflecteren. Dit onvermogen, gecombineerd met ongekende niveaus van blootstelling, is zeker het recept voor een grote gezondheidsramp.

    Blauw licht en slechte ogen.

    Blauw licht wordt uitgezonden door de zon en door veel van onze favoriete moderne apparaten en gadgets - laptops, mobiele telefoons en tablets, om er maar een paar te noemen. Met de steeds toenemende schermtijd is het geen verrassing dat blauw licht langzaam maar zeker de visie van mensen beïnvloedt. Maculaire degeneratie neemt toe en blauw licht zou een belangrijke rol kunnen spelen in het gebeuren. Op dit moment hebben ongeveer 11 miljoen mensen in de VS maculaire degeneratie - maar dat aantal zal naar verwachting in 2050 verdubbelen.

    Maculaire degeneratie wordt veroorzaakt door het afsterven van de fotoreceptorcellen in het oog, maar hoe blauw licht dit proces beïnvloedt was nog niet bekend - totdat Dr. Karunarathne en zijn team onderzoek hierop startten. De wetenschappers ontdekten dat "blootstelling aan blauw licht reacties van de retina veroorzaakt en  toxische chemische moleculen in de fotoreceptorcellen  genereert.” Retinal is een molecule die fotoreceptoren nodig hebben om licht te detecteren en signalen naar de hersenen te sturen.

    “Men heeft een continue toevoer van retinale moleculen nodig om te kunnen zien. Fotoreceptoren zijn nutteloos zonder retinal, wat in het oog wordt geproduceerd," zegt Dr. Karunarathne.

    Kasun Ratnayake, een doctoraatsonderzoeker van het  Karunarathne's laboratorium, legt uit dat wanneer blauw licht en retina elkaar ontmoeten, de toxische reactie optreedt. "Als je blauw licht op het netvlies laat schijnen, doodt het netvlies de fotoreceptorcellen terwijl de signaalmolecule op het membraan oplost", zegt Ranayake.

    "Fotoreceptorcellen regenereren niet in het oog. Als ze dood zijn, zijn ze voorgoed verloren", voegde hij eraan toe.

    Het team ontdekte verder dat de toxiciteit van netvlies en blauw licht vrijwel elke cel in het lichaam kan doden. Maar er is hoop - vitamine E kan zelfs de ogen helpen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van blauw licht.

    De voordelen van vitamine E.

    Tocoferol, een vorm van vitamine E, is een natuurlijke antioxidant in het lichaam en het voorkomt dat fotoreceptorcellen afsterven - zelfs als ze worden blootgesteld aan blauw licht. De American Optometric Association (AOA) bevestigt dit en merkt op dat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat vitamine E maculaire degeneratie en zelfs cataractvorming kan helpen voorkomen.

    De AOA rapporten:

    De mijlpaal Age-Related Eye Disease Study (AREDS), gesponsord door het National Eye Institute, stelde vast dat AMD verband houdt met voeding. De studie toonde aan dat bij een inname van vitamine E 400 IE/dag, ingenomen met bèta-caroteen, vitamine C en zinksuppletie, de progressie van AMD met ongeveer 25 procent vertraagde bij personen met een hoog risico op de ziekte. Zeven kleinere onderzoeken hebben deze resultaten bevestigd.

    Oorspronkelijk artikel:”The dangers of blue light from digital devices: It can harm your eye health”, Thursday, October 18 by: Vicki Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.healthline.com/health-news/phone-may-be-damaging-your-eyes   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180808093907.htm   

    20-11-2018, 15:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:blindheid, blauw licht, gevaarlijke technologie, ooggezondheid.
    19-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch loont.

    Studie bewijst dat mensen die biologisch eten 25% minder risico hebben op kanker.

    Als u ooit hebt getwijfeld of biologisch voedsel het hogere prijskaartje waard is, zou een onderzoek dat onlangs in de interne geneeskunde van JAMA werd gepubliceerd, u moeten overtuigen. In de studie toonden Franse onderzoekers aan dat mensen die biologisch eten 25% minder risico hebben op kanker.

    De studie werd uitgevoerd onder leiding van epidemioloog Julia Baudry, die de voeding van bijna 70.000 Franse volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, liet nagaan. De vrijwilligers waren verdeeld in vier categorieën, afhankelijk van hoe vaak ze 16 biologische producten aten, waaronder groenten, fruit, vis, vlees, bereide maaltijden, specerijen, voedingssupplementen, plantaardige oliën en andere producten.

    Na een gemiddelde opvolging van 4 ½ jaar, keken de onderzoekers hoeveel van de deelnemers één of andere vorm van kanker hadden ontwikkeld. Na het vergelijken van de scores voor biologische voeding van de vrijwilligers met kankergevallen, konden ze vaststellen dat diegenen die het meest biologische voedsel aten 25 procent minder kans hadden om kanker te krijgen. Als het ging om specifieke soorten kanker, had de groep die biologisch at, 73 procent minder kans om door te gaan met het ontwikkelen van non-Hodgkin-lymfoom en 21 procent minder kans op het ontwikkelen van postmenopauzale borstkanker.

    Het is misschien verleidelijk om aan te nemen dat de groep die biologisch voedsel at, in het algemeen meer gezondheidsbewust zou zijn en waarschijnlijk over het algemeen een gezonder dieet zou hebben dat kan verantwoordelijk zijn voor het lager risico op kanker. De onderzoekers zeggen echter dat dit gewoon niet zo is; zelfs diegenen die een dieet van lage tot middelmatige kwaliteit hadden en toch voor biologisch hadden gekozen, profiteerden van het verminderd kankerrisico.

    De auteurs concludeerden dat als de bevindingen bevestigd zouden worden, het promoten van de consumptie van biologisch voedsel voor het publiek zou kunnen dienen als een goede strategie tegen kanker.

    Pesticiden worden al lang in verband gebracht met kanker.

    De mede-auteur van het commentaar dat werd gepubliceerd naast het onderzoek, Harvard T.H. Chan School of Public Health Associate Professor Dr. Jorge E. Chavarro noemde de bevindingen "ongelooflijk belangrijk" en wees erop dat deze consistent zijn met de bevindingen van het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker: dat pesticiden kanker bij de mens kunnen veroorzaken.

    De bevindingen van de studie worden ook ondersteund en andere studies hebben een negatief verband aangetoond tussen de consumptie van biologisch voedsel en non-Hodgkin lymfoom in het bijzonder.

    Agrarische chemische bedrijven zoals Monsanto hebben lang beweerd dat hun producten geen non-Hodgkin-lymfoom veroorzaken. In augustus kreeg Monsanto echter de opdracht om een schoolmeester die terminaal ziek was van de ziekte, $ 289 miljoen aan schadevergoeding te betalen, en ze worden geconfronteerd met collectieve rechtszaken namens talloze andere kankerpatiënten die de ziekte hebben ontwikkeld na blootstelling aan glyfosaat.

    Ja, biologisch loont de moeite.

    Hoewel het onderzoek een aantal vragen onbeantwoord laat, zijn de auteurs van mening dat de invloed van biologische voeding op kankerrisico het gevolg is van de "significante" afname van de blootstelling aan contaminatie die plaatsvindt wanneer mensen conventioneel voedsel vervangen door biologische variëteiten.

    Verdedigers van conventionele landbouw en degenen die profiteren van pesticiden kunnen beweren dat het onderzoek gebrekkig was, maar het is voor veel mensen moeilijk om te rechtvaardigen dat ze doorgaan met het nemen van een dergelijke gok met hun gezondheid. In het afgelopen decennium is de biologische voedingsindustrie meer dan verdubbeld. Vorig jaar meldde de Organic Trade Association dat biologisch voedsel 5,5 procent uitmaakt van al het voedsel dat in de VS wordt verkocht. Hoewel meer mensen deze gezonde keuze maken, is het duidelijk dat er meer vooruitgang moet worden geboekt bij het verspreiden van de voordelen bij het kiezen van biologisch..

    Oorspronkelijk artikel:”Study proces ws.that people who eat organic have 25% lower risk of cancer”, Friday, November 02,2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.telegraph.co.uk/business/2018/08/11/monsanto-ordered-pay-289-million-cancer-patient/   
    https://www.usnews.com/news/health-care-news/articles/2018-10-24/can-eating-organic-ward-off-cancer-this-study-says-yes   

    19-11-2018, 21:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, non-Hodgkin lymfoom, biologische voeding, pesticiden, preventie, giftige chemicaliën
    09-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma atomair

    Wetenschappers onderzoeken hoe curcumine op atomair niveau tegen kanker werkt.

    Het is geen geheim dat kurkuma een groot aantal gezondheidsvoordelen biedt. Deze smaakvolle, levendig gekleurde specerij is beroemd geworden vanwege het vermogen om vele soorten kanker te bestrijden, ontstekingen te voorkomen en ze kan zelfs nuttig zijn bij de behandeling van aandoeningen zoals type 2 diabetes. Kurkuma heeft zonder twijfel een plaats verdiend op het kruidenrek en in het medicijnkastje - maar wetenschappers zijn nog steeds bezig om de mysteries van dit geneeskrachtige kruid bloot te leggen. Studies hebben al aangetoond dat veel van de gezondheidsvoordelen van kurkuma voortkomen uit één van de gespecialiseerde plantaardige stoffen van het kruid, genaamd "curcumine."

    Onderzoekers van de Universiteit van Californië aan de San Diego School of Medicine hebben onderzocht hoe curcumine op cellulair niveau tegen kanker werkt. Samen met wetenschappers van de Universiteit van Peking en de Universiteit van Zhejiang heeft het team ontdekt hoe kurkuma werkt.

    Curcumine en kanker begrijpen.

    Zoals Newswise meldt, ontdekten de wetenschappers dat curcumine op atoomniveau zich bindt aan het kinase enzym tyrosine-gereguleerde kinase 2 met dubbele specificiteit (DYRK2). Deze eerder niet gekende biochemische interactie van curcumine leidt tot remming van DYRK2 die de celproliferatie nadelig beïnvloedt en de kankerbelasting vermindert. "

    Sourav Banerjee, Ph.D., UC San Diego School of Medicine postdoctoraal wetenschapper en leider van het onderzoek, legde uit dat het vermogen van curcumine om DYRK2 te remmen, het proteasoom belemmert, een deel van de cel dat verantwoordelijk is voor het vernietigen van onnodige of beschadigde eiwitten. Bij muizen is deze onderdrukking geassocieerd met vermindering van het risico op kanker. Verschillende soorten kanker, zoals triple negatieve borstkanker en multipel myeloom, zijn aan "proteasoom verslaafde" kankers. Door proteasoom te beheren kan tumorvorming worden geremd.

    Co-senior auteur Jack E. Dixon, Ph.D., Distinguished hoogleraar Farmacologie, Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde, Scheikunde en Biochemie aan UC San Diego, merkte op: "Onze resultaten onthullen een onverwachte rol van curcumine bij DYRK2 proteasoom inhibitie en bieden een proof-of-concept dat farmacologische manipulatie van proteasoomregulatoren nieuwe mogelijkheden kan bieden voor moeilijk te behandelen triple negatieve borstkanker en multipel myeloombehandeling. "

    "Onze belangrijkste focus is nu om een chemische verbinding te ontwikkelen die zich kan richten op DYRK2 bij patiënten met deze kankers," voegde hij eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:”Researchers explore how curcumin works against cancer at an atomic level”, Tuesday, September 11, 2018 by: Vicky Bats, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.pnas.org/content/115/32/8155   

    09-11-2018, 16:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kankerbestrijding, middelen tegen kanker, kanker, kankerpreventie, kankerbehandeling, chemotherapie, curcumine, goede wetenschap, helende voeding, kruidengeneeskunde, natuurlijke geneeskunde, oncologie , onderzoek, superfoods, kurkuma
    04-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk

    Hogere niveaus magnesium geassocieerd met minder risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen

    Magnesium is één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor het optimaal functioneren van ons lichaam. Verantwoordelijk voor meer dan 300 biochemische reacties, is magnesium aanwezig in onze botten, cellen en organen. Helaas is de combinatie van ons modern dieet en het mineraal uitgedund kraantjeswater dat we drinken de oorzaak van een algemeen tekort in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, nemen onze magnesiumspiegels nog verder af, waardoor we kwetsbaar zijn voor een groot aantal ziekten die direct verband houden met een tekort aan dit essentieel mineraal, waaronder beroerte en hartaandoeningen.

    Hart- en vaatziekten zijn 's werelds grootste doodsoorzaken, wat resulteert in meer dan 17 miljoen doden (meer dan 30 procent van alle dodelijke slachtoffers) per jaar. In de Verenigde Staten hebben meer dan 85 miljoen mensen een vorm van hart- en vaatziekte of hebben een beroerte gehad, en één Amerikaan sterft elke 40 seconden aan een hartziekte.

    Een studie uitgevoerd in Korea en gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Diseases, vond een direct verband tussen lage  magnesium niveaus en cardiovasculaire aandoeningen. Het geeft aan dat het garanderen van meer van dit mineraal in ons dieet met mogelijkse aanvulling kan betekenen dat het leeftijdsgebonden ziekten voorkomt.

    Hoge magnesiumgehaltes = lager risico op ziekte.

    De meeste Amerikanen hebben een tekort aan magnesium en mensen boven de 70 hebben over 't algemeen erg weinig. Meer dan 80 procent van de mannen en 70 procent van de vrouwen komen er niet toe om de aanbevolen 320 mg tot 420 mg per dag te consumeren. 

    Magnesium helpt een onregelmatige hartslag te voorkomen, terwijl het de bloedvaten beschermt tegen ophopingen van calcium, waardoor het risico op atherosclerose wordt verlaagd - een duidelijke voorspeller van hartaandoeningen, beroerte en vroegtijdige dood. Daarenboven heeft magnesium het vermogen om de bloeddruk aanzienlijk te verlagen.

    Net zoals gezonde magnesiumgehaltes het hart kunnen beschermen, kunnen tekorten ervan het schaden.

    In een onderzoek uit 2015 gepubliceerd in Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, hadden deelnemers met lagere serumgehalten van magnesium meer dan tweemaal zoveel kans op coronaire arteriële calcificatie. Lage magnesiumgehaltes veroorzaken ook een 50 procent groter risico op een onregelmatige hartslag die tot beroerte kan leiden.

    Omdat magnesium van vitaal belang is voor zo'n verscheidenheid aan lichaamsfuncties, kan een tekort aan dit mineraal ook tal van andere ziekten veroorzaken. Een laag magnesiumgehalte kan het risico op alvleesklierkanker met maar liefst 76 procent verhogen.  In een studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer, evalueerden wetenschappers de gezondheid van meer dan 66.000 deelnemers tussen de 50 en 76 jaar. In de loop van het onderzoek ontwikkelden 151 van hen alvleesklierkanker.  Na een vergelijkende analyse van magnesiumniveaus onder de deelnemers, ontdekte het onderzoeksteam dat voor elke 100 milligram (mg) afname van de dagelijks aanbevolen magnesiuminname het risico op pancreaskanker bij de deelnemers met maar liefst 24 procent toenam. Verder, als de dagelijkse inname van magnesium daalde tot minder dan 75 procent van de door de overheid aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), steeg het risico op pancreaskanker met maar liefst 76 procent.  Bovendien verminderen hogere magnesiumgehaltes het risico op diabetes met maximaal 33 procent en helpen ze bij het voorkomen van zowel migraine als depressie.

    Het magnesiumgehalte in het lichaam verhogen.

    De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat ten minste 60 procent van de mensen een tekort aan magnesium heeft, dus is het redelijk dat de meesten van ons zorgvuldig moeten kijken naar hoe de niveaus van dit belangrijke mineraal te  verhogen.

    Naast het aanvullen met een schone bron van magnesium, kunnen we ons niveau verhogen langs de voeding door meer voedingsmiddelen te consumeren met een hoog vezelgehalte, waaronder amandelen, avocado's, cashewnoten, havermout, kidneybonen, pinda's, pompoen, rozijnen en volkoren brood. Donkere bladgroenten, vis, bananen en donkere chocolade zijn ook uitstekende bronnen van dit ongelooflijk belangrijk mineraal. 

    Oorspronkelijk artikel: “Higher levels of magnesium intake associated with reduced rates of high blood pressure and heart disease”, Wednesday, October 24, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.everydayhealth.com/pictures/foods-high-in-magnesium/   
    https://www.heart.org/idc/groups/ahamah-public/@wcm/@sop/@smd/documents/downloadable/ucm_470704.pdf   
    https://www.livestrong.com/article/494159-list-of-functions-of-magnesium/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26472514   

    04-11-2018, 20:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags: bloeddruk, kanker, hart- en vaatziekten, hartgezondheid, magnesium, magnesiumtekort, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voeding, alvleesklierkanker, preventie, beroerte, supplementen
    01-11-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccinatie vs autisme

    Nieuwe studie bewijst het ONBETWISTBAAR verband tussen vaccinatie en autisme..

    Hoelang nog  kunnen degenen die van vaccins profiteren het verband tussen autisme en vaccinatie ontkennen? Met belastend bewijsmateriaal zoals het laatste rapport van het Public Health Agency of Canada, zullen hun experts op het gebied van schadebeheersing hun handen in elk geval vol hebben.

    Het agentschap staat op het punt zijn eerste nationale autisme gerelateerde gegevens vrij te geven sinds 2016, en het toont een gestage toename in de prevalentie van autisme sinds 2003. Het aantal gevallen varieerde per locatie, met de hoogste prevalentie in gebieden zoals Prince Edward Island, Quebec, en Newfound en Labrador.

    Het verhaal wordt echter veel interessanter wanneer men de gegevens uit het rapport, dat is overgenomen uit het Canadees nationaal autisme beveiligingssysteem, vergelijkt met de vaccingegevens van het Public Health Agency, die worden uitgesplitst per provincie- en vaccintype. Het laat zien dat de prevalentie van autisme het grootst is waar de  vaccinpercentage het hoogst is. Verrast?

    Laten we opnieuw de provincies bezoeken met de hoogste autismegevallen. In Newfoundland en Labrador, waar van 2003 tot 2009 een stijging van 227 procent in de prevalentie van autisme werd geconstateerd, heeft één op de 57 kinderen een bevestigde diagnose van  autisme, vergeleken met het nationale gemiddelde van één op 66. Vaccinatiepercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus zijn respectievelijk 84,5, 84,2 en 83,9 procent.

    Een soortgelijk verhaal in Prince Edward Island, waar één op de 59 kinderen autisme heeft en de prevalentie tussen 2003 en 2015 met 254 procent is gestegen. Daar waren de vaccin percentages voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk 75,8, 74,7 en 74,3. In Quebec steeg het aantal gevallen met 349 procent in dezelfde periode, en één op de 65 kinderen jeeft autisme. De vaccinpercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus waren respectievelijk 79,3, 79,5 en 79,3 procent.

    Zoals je kunt zien, hebben de gebieden met hoge vaccinatiepercentages een hoge prevalentie van autisme. 

    Wat gebeurt er wanneer we naar een provincie kijken met een aanzienlijk lagere prevalentie van autisme? In het Yukon gebied heeft slechts één op de 125 kinderen autisme. Is het een toeval dat hun percentage van vaccineren voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk slechts 69,9, 68,0 en 68,0 procent bedraagt? Correlatie hoeft niet noodzakelijk causaliteit te zijn, maar er is hier duidelijk een verband dat de moeite waard is om te onderzoeken.

    Een verband dat het onderzoeken waard is.

    Naast deze gegevens zijn er tienduizenden meldingen van ouders van ogenschijnlijk gezonde kinderen die autisme ontwikkelen na vaccinatie. Canadese gezinnen hebben geen wettelijk verhaal als het gaat om compensatie voor letsel door vaccins, en niet alle gevallen worden gerapporteerd, dus de werkelijke aantallen kunnen veel hoger zijn.

    Er is geen tekort aan studies die vaccins koppelen aan autisme, zoals een studie uit 2004, gepubliceerd in de Medical Science Monitor, die een directe relatie aantoont tussen de stijgende doses kwik in vaccins die thimerosal bevatten en autisme prevalentie. Meer bewijs is te vinden in een onderzoek uit 2001 dat aantoonde dat veel gevallen van autisme werden geïnduceerd door blootstelling aan kwik via thimerosal.

    Canada bevindt zich in de top tien van landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa als het gaat om autisme. Als het land iets wil doen aan de stijgende prevalentie van autisme, moeten gezondheidsautoriteiten stoppen met het negeren van het verhaal dat deze statistieken vertellen en overwegen waarmee ze massaal hun kinderen laten injecteren en hoe het hen op de korte en lange termijn kan treffen.

    Oorspronkelijk artikel:”New study proces the UNDENIABLE connection between vaccination and autism”, Thursday, June 14, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://worldmercuryproject.org/news/official-canadian-data-show-that-there-is-more-autism-in-regions-where-vaccine-coverage-is-highest/   
    https://www.naturalhealth365.com/autism-news-vaccination-2563.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-03-05-autism-mercury-thimerosal-and-vaccines-natural-news-releases-collection-of-scientific-knowledge-thats-been-suppressed.html   

    01-11-2018, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:autisme, Canada, schadelijke medicijnen, kwik, bijwerkingen, Thimerosal, vaccinatie
    31-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines vs geheugenverlies

    Is er een verband tussen statines en geheugenverlies?

    Statines zijn in snel tempo één van de meest controversiële geneesmiddelen op de markt geworden. Experts zeggen dat er miljoenen mensen zonder reden deze gevaarlijke medicijnen voorgeschreven krijgen. Het farmaceutisch dogma is zo diep geworteld dat veel mensen zonder hartziekte statines worden voorgeschreven als een "preventieve" maatregel - ook al zijn de bijwerkingen van de medicijnen onthutsend. Onderzoek heeft aangetoond dat de beweerde voordelen van deze 'geneesmiddelen' ruimschoots niet opwegen tegen de gevolgen.

    Statines worden geassocieerd met een aantal schadelijke bijwerkingen, waaronder geheugenverlies en verhoogd risico op dementie. En om het nog erger te maken: de "wetenschap" over statines is zo vertroebeld door Big Pharma, dat velen zich beginnen af te vragen of statines enig voordeel bieden.

    Statines en geheugenverlies.

    Zoals Be Brain Fit meldt, is de link tussen statines en geheugenverlies een belangrijke zorg. Het aantal mensen dat statines wordt voorgeschreven groeit, evenals het aantal mensen dat lijdt aan cognitieve achteruitgang. De ziekte van Alzheimer en dementie nemen epidemische proporties aan en het blijkt dat sommige van de favoriete medicijnen van de farmaceutische industrie de toestand nog veel erger maken.

    De band tussen statines en geheugenverlies is moeilijk te negeren. De hersenen bestaan voor 60 procent uit vet - en het grootste deel van dat vet is cholesterol. In feite is ongeveer 25 procent van het cholesterol in ons lichaam te vinden in het zenuwstelsel.  Onze hersencellen zijn gemaakt met cholesterol en zonder voldoende ervan gaan die cellen dood.

    Cholesterol is ook nodig voor de productie van neurotransmitters - de chemicaliën die onze hersencellen gebruiken om signalen door te geven.

    Zeggen dat de hersenen cholesterol nodig hebben om goed te functioneren is een understatement: het is wat je hersencellen nodig hebben om te overleven en te communiceren. En zoals Be Brain Fit uitlegt, interfereren cholesterolverlagende statines met de productie van neurotransmitters - wat uiteindelijk leidt tot geheugenstoornissen en andere cognitieve problemen.

    Het is bekend dat een hoog cholesterolgehalte helpt bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang naarmate mensen ouder worden. Dit roept serieuze vragen op over de huidige opvattingen over cholesterol, vooral bij verouderende bevolkingsgroepen.

    Oplichterij.

    Alsof de dreiging van geheugenverlies niet genoeg was, zijn statines hopeloos ineffectief als preventieve geneesmiddelen. Ondanks de bewering van de farmaceutische industrie dat deze cholesterolverlagende medicijnen het risico waard zijn, realiseren deskundigen zich nu dat ze bij de neus genomen zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Florida hebben zich uitgesproken over de zwendel rond statines en beweren dat ondanks de cholesterolverlagende eigenschappen van statines, de medicijnen nog steeds niet in staat waren om de cardiovasculaire toestanden aanzienlijk te verbeteren.

    Dr. David Diamond en Dr. Uffe Ravnskov zeggen dat "statistische misleiding" wordt gebruikt om overdreven beweringen uit te spreken over de effectiviteit van statines.  Het effect van de medicijnen op de populatie wordt het 'absolute risico' genoemd, wat heeft aangetoond dat statines slechts ongeveer 1% van de bevolking ten goede komen. Dit betekent dat slechts één op de 100 mensen die worden behandeld met statines één minder hartaanval krijgt. De statine-onderzoekers presenteren het 1% -effect echter niet aan het publiek. In plaats daarvan transformeren ze het 1% -effect met behulp van een andere statistiek, het 'relatieve risico' genoemd, waardoor het lijkt alsof statines 30-50% van de bevolking ten goede komen.

    De artsen zeggen dat het laag niveau van werkzaamheid en de hoge kans op bijwerkingen het risico niet waard zijn. "Verhoogde percentages van kanker, cataracts, diabetes, cognitieve stoornissen en musculoskeletale stoornissen meer dan de bescheiden cardiovasculaire voordelen van statinebehandeling opruimen," aldus het team.

    Uit recent onderzoek is gebleken dat statines, afhankelijk van de leeftijd, geslacht en dosis, het risico op diabetes tot 50 procent kunnen verhogen.

    Studies hebben ook aangetoond dat deze medicijnen schadelijk zijn voor lever, nieren en hart. Onderzoek wijst uit dat patiënten die statines nemen meer kans hebben op een verminderde hartfunctie, degeneratie van de nieren en meer. Big Pharma kan wel beweren dat ze mensen helpt, maar hun chemische cocktails lijken de zaken alleen maar erger te maken.

    Oorspronkelijk artikel: “Is there a connection between statins and memory loss?”, Tuesday, October 30, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    https://bebrainfit.com/statins-memory-loss/   
    https://www.express.co.uk/life-style/health/908399/UK-statins-health-news-cholesterol-heart-pills-drug-no-millions-without-benefit   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180305093002.htm   

    31-10-2018, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags: Alzheimer, slechte medicijnen, Big Pharma, hersenfunctie, hersengezondheid, cholesterol, cognitieve functie, dementie, ziekteoorzaken, schadelijke medicijnen, geheugenverlies, statines
    29-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huismiddeltjes.

    De zeven beste natuurlijke huismiddeltjes voor uw persoonlijke apotheek. 

    Als we onzeker zijn over het griepseizoen, is het tijd om onze eigen huisapotheek te vullen met natuurlijke middelen die kunnen helpen het seizoen te doorstaan zonder ziek te worden. Ons lichaam is van nature in staat om veel gezondheidsproblemen en -symptomen op te lossen, en Derek Henry, de grondlegger van Healing the Body, deelde met ons zijn top zeven bewezen en betrouwbare oplossingen.

    1. Dereks immuunondersteunend tonicum.

    Dit brouwsel is misschien niet het lekkerste dat je ooit hebt gedronken, maar het geeft de voedingsstoffen die wij nodig hebben om ons te beschermen tegen virussen en andere winterse onaangenaamheden.

    Ingrediënten:

    2 teentjes knoflook

    ½ kleine ui

    1 stuk kurkuma

    1 stuk gember

    1 citroen

    ½ kleine chilipeper of een scheutje cayennepeper

    1 snuifje zwarte peper

    1 scheut appelazijn

    Optioneel: 1 stuk mierikswortel, 1 theelepel rauwe honing

    Meng de ingrediënten met een blender.  Het brouwsel kan op een koele, donkere plek drie maanden bewaard worden.

    2. Olie van oregano.

    Olie van oregano is een geweldige essentiële olie om bij de hand te hebben voor ondersteuning van het immuunsysteem. Studies hebben aangetoond dat het pathogenen veilig en effectief kan doden. Het helpt de wildgroei van Candida tegen te gaan, en er is ook aangetoond dat het 20 verschillende E. coli-stammen verhindert te groeien, waardoor mensen worden gespaard van gastro-intestinale problemen, bloedarmoede en nierfalen. Het kan zelfs Staphylococcus aureus doden en het coronavirus dat verkoudheid en longontsteking veroorzaakt. Het kan ook de H. pylori-bacteriën bestrijden die zijn gekoppeld aan veel soorten zweren.  Deze olie nooit onverdund gebruiken; moet eerst in water worden verdund. Het kan ook topisch worden gebruikt om voetschimmel en ringworm aan te pakken.

    3. Colloïdaal zilver.

    Colloïdaal zilver bestaat uit zilveratomen gesuspendeerd in water. De deeltjes kunnen op cellulair niveau doordringen en virussen, bacteriën, parasieten en schimmelsporen vernietigen. Het kan ook helpen de genezing van brandwonden te bevorderen. Sommige mensen gebruiken het wanneer ze griep of verkoudheid voelen als hulp voor een snel herstel. Het versterkt het immuunsysteem en zorgt . voor natuurlijke eliminatie. 

    4. Vitamine C.

    Ook bekend als ascorbinezuur, biedt vitamine C een scala aan nuttige functies, waaronder het gezond houden van de huid, botten en bloedvaten en het beschermen van de lichaamscellen. Deze vitamine, die zeer veel antioxidanten bevat, komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals paprika, broccoli, sinaasappels en spruitjes. 

    5. Himalayazout.

    Dit roze zout wordt algemeen beschouwd als één van de zuiverste zouten. Het helpt ons lichaam om giftige stoffen kwijt te raken, verbetert de bloedsomloop, bevordert een gezonde slaap en verbetert de gezondheid van de bloedvaten. Geef jezelf een ontgiftend bad om te profiteren van de meer dan 80 mineralen dat het bevat of meng wat met water en spoel het rond in de mond en gorgel ermee.

    6. Kurkuma.

    Kurkuma heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het bijna te mooi klinkt om waar te zijn. Met tot acht keer de antioxidanten van vitamine C en E, is het een hulp voor onze spijsvertering, ons immuunsysteem, lever en bloed. Verkrijgbaar onder de vorm van poeder of vloeibaar extract.

    7. Eucalyptusolie.

    Ondersteunt het ademhalingssysteem en de longen en verspreidt een aangename geur. Verdamp wat in de lucht met behulp van een etherische oliediffuser, of meng met een dragerolie en wrijf wat op de borst voor verlichting bij  ademhalingsproblemen.

    Dit is geen eindige lijst - denk aan de waarde van bijvoorbeeld probiotica en Echinacea - maar het zou genoeg moeten zijn om te voorkomen dat je deze winter te veel tijd doorbrengt in de wachtkamer van een dokter!

    Oorspronkelijk artikel:”7 best natural home remedies for your personal pharmacy”, Friday, October 26, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   
    https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   

    29-10-2018, 20:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:colloïdaal zilver, eucalyptusolie, Himalayazout, immuunsysteem, olie van oregano, preventie, remedies, superfoods, supplementen, kurkuma, vitamine C
    25-10-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tegen slapeloosheid

    De vloek van slapeloosheid.

    Iraanse onderzoekers hebben aangetoond dat slapeloosheid te wijten kan zijn aan vitamine D-tekort.

    Mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen ervaren veel gezondheidsproblemen: afname van intellectuele en cognitieve kracht, afname van de immuniteit tegen ziekten, verhoogd risico op diabetes, beroertes en cardiovasculaire aandoeningen.

    Maar ze zijn ook minder gelukkig: minder gelukkig binnen hun familie, minder tevreden over hun sociaal leven, minder tevreden op het werk.

    De methodologie van het onderzoek.

    Deze dubbelblinde, gerandomiseerde klinische studie werd uitgevoerd bij 93 proefpersonen tussen 20 tot 50 jaar die in een ziekenhuis in Iran verbleven.  Alle deelnemers werd gevraagd om de Pittsburg Sleep Quality Index (QSIP) vragenlijst in te vullen - een wereldwijde referentie voor het beoordelen van de ernst van slapeloosheid. De 92 deelnemers geselecteerd voor het onderzoek waren degenen wier QSIP-testresultaat hoog was.

    De onderzoekers hebben uitgesloten van de studie: rokers, personen die slaappillen namen en tot slot degenen die de afgelopen 3 maanden een hoge dosis vitamine hadden genomen.

    Vervolgens werden de deelnemers verdeeld in twee groepen: de eerste kreeg elke twee weken een capsule met 50.000 IE vitamine D3 (3571 IE per dag); de placebogroep ontving elke twee weken een capsule paraffineolie.

    Vóór het onderzoek en na acht weken controleerden de onderzoekers het vitamine D-niveau van de deelnemers.

    Resultaten.

    Na acht weken presenteerde de placebogroep de volgende resultaten:  27,6 ng/ml vitamine D in het bloed (vrijwel onveranderd vanaf het begin van de studie), 5h10  gemiddelde slaap, 59 minuten nodig om in slaap te vallen (gemiddeld)

    De vitamine D-groep: 37,7 ng/ml vitamine D in het bloed (+ 51%), 6u30 van gemiddelde slaap (+ 25%), 33 minuten gemiddelde tijd om in slaap te vallen (-44%).

    De resultaten zijn bemoedigend voor een vrij korte klinische proef.

    Hoe beïnvloedt vitamine D onze slaap?

    De wetenschappers denken dat vitamine D de slaap beïnvloedt omdat een tekort eraan demineralisatie van de botten, zwakke punten in de spieren (myopathie) en een verzwakking van het immuunsysteem veroorzaakt.

    Deze drie problemen kunnen ervoor zorgen dat men lijdt aan bot- en spierpijn, belangrijke vermoeidheid en slaapapneu.

    Al deze factoren verstoren ons slaapgedrag: hoe meer moe men is, hoe minder moed men heeft om te sporten. Dit verhoogt het risico op obesitas, en daarmee de neiging op apneus ... en zo verder.

    Elke dag 4000 IE vitamine D3 kan ons uit deze hel helpen.

    Als alles goed gaat volgt snel een vredige en rustgevende slaap.

    Oorspronkelijk artikel: “La malédiction de l’insomnie”, 11 Mai 2018, Eric Müller, Neo Nutrition.

    Bijlagen:
    https://examine.com/nutrition/can-supplemental-vitamind-improve-sleep/   
    https://examine.com/nutrition/how-important-is-sleep/   
    https://examine.com/nutrition/ten-tips-for-better-sleep/   

    25-10-2018, 19:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:slaapproblemen, apneu
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!