Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
16-03-2014
Roundup verbonden met coeliakie
Nieuwe studie koppelt Roundup herbicide aan coeliakie en gluten intolerantie.
(NaturalNews ) Een nieuwe studie heeft geconstateerd dat 's werelds best verkopende herbicide verband houdt met de wereldwijde stijging van coeliakie, glutenintolerantie en het prikkelbare darmsyndroom.
Volgens het Amerikaanse onderzoek waarvan de gegevens gepubliceerd zijn door Dr Anthony SAMSEL en Dr Stephanie Seneff in het 'Journal of Interdisciplinary Tocixology', valt de stijging van de ziekte samen met het toegenomen gebruik van de glyfosaat (Roundup) herbicide.
De onderzoekers zeggen dat op basis van hun bevindingen één op twintig mensen in Noord-Amerika en West-Europa lijden aan coeliakie wat in wezen een glutenintolerantie is.
"Glutenintolerantie is een groeiende epidemie in de VS en in toenemende mate wereldwijd", aldus de onderzoekers in hun publicatie.
"Alle bekende biologische effecten van glyfosaat - cytochroom P450 remming, verstoring van de syntheseroute van aromatische aminozuren, chelatie van overgangsmetalen en antibacteriële werking - dragen bij tot de pathologie van coeliakie," zegt de studie.
Door het wijdverspreid aanplant van met 'Roundup Ready' genetisch gemodificeerde gewassen is Monsanto's Roundup de nummer één in de verkoop van herbicides. Maar volgens deze laatste studie eist het toegenomen gebruik ook zijn prijs.
'Sustainable Pulse' omschrijft coeliakie als volgt:
Coeliakie is een digestieve ziekte die schade toebrengt aan de dunne darm en interfereert met de absorptie van voedingsstoffen uit voedsel. Mensen met coeliakie verdragen geen gluten, een eiwit in tarwe, rogge en gerst. Gluten is vooral te vinden in voedingsmiddelen maar ook in medicijnen, vitaminen en lippenbalsems. Wanneer mensen met de aandoening voedsel eten dat gluten bevat reageert hun immuunsysteem door het vernietigen of beschadigen van de villi - de kleine, vezelachtige uitsteeksels in de dunne darm. Normaal gesproken maken villi het mogelijk dat de voedingsstoffen door de wanden van de dunne darm worden geabsorbeerd in de bloedbaan; zonder een gezonde villi kunnen coeliakiepatiënten ondervoed geraken, ongeacht de hoeveelheid voedsel die ze innemen.
Oorspronkelijk artikel: "Roundup herbicide linked to celiac disease and gluten intolerance, new study suggests", Monday, March 03, 2014 by: J. D. Heyes.
Chemotherapievrije kankerbehandeling gebruikt eigen immuunsysteem voor het aanvallen van de zieke cellen.
(NaturalNews) Onderzoekers kondigden kort geleden aan dat er een revolutionaire doorbraak is in de behandeling van kanker die wordt omschreven als een 'game-changer'. De behandeling zou het eigen immuunsysteem van het lichaam gebruiken om zieke cellen aan te vallen in plaats van te vertrouwen op ziekmakende chemotherapie.
Wetenschappers aan het 'Memorial Sloan Kettering Cancer Center' in New York zeggen dat ze met de nieuwe procedure met succes hebben geëxperimenteerd op 16 mensen die ver gevorderde leukemie hadden en anders voor behandeling zouden zijn opgegeven. De onderzoekers lieten de patiënten een gerichte T-celtherapie ondergaan die de kankercellen elimineerde bij de meeste patiënten melde CBS News.
Dr David Agus, een CBS News deskundige medewerker die het 'Westside Cancer Center' leidt aan de Universiteit van Zuid-Californië noemde het werk van het team een "opmerkelijk onderzoek."
'Dit was geen toevalstreffer'
"Ze namen 16 patiënten met gevorderde leukemie waarbij chemotherapie had gefaald of die helemaal niet reageerden op chemotherapie, dus die mensen hadden nog enkele weken of maanden te leven. Ze vewijderden hun eigen afweercellen ... en vervingen die door een 'homing' mechanisme dat zich richt op de kankercellen," aldus Agus. "De kankercellen groeiden onverbiddelijk op hun eigen en de immuuncellen konden ze doden. Ze worden moordenaars. Dus hun eigen immuuncellen werden hun moordenaars en het werkte."
Studie senior auteur Dr Renier Brentjens een oncoloog van het 'Memorial Sloan Kettering' vertelde in HealthDay News: "Eerst en vooral hebben we aangetoond dat dit geen toevalstreffer is. Dit is een betrouwbaar resultaat .... We zijn nog in een erg vroeg stadium van van ontwikkeling .... maar dit is een eerste potentieel veelbelovende nieuwe therapie sedert lange tijd."
In aanvullende opmerkingen aan Agence France Presse zei Brentjens: "Wat we doen is het herprogammeren van de T-cellen in het laboratorium met gentherapie zodat die de tumorcellen kunnen erkennen en doden."
Na 15 jaar van onderzoek zei Brentjens dat "het echt lijkt te werken bij patiënten met dit specifieke type van kanker." Van de 16 patiënten die deelnamen aan de studie bereikten er 14 totale remissie.
"Wij weten ook dat deze vorm van kanker terug komt en de enige manier om definitief te genezen met een beenmergtransplantatie is," zei hij. "Je komt echter alleen in aanmerking voor een beenmergtransplantatie als je eerst de kankercellen in het bloed heb geëlimineerd".
De onderzoeksoncoloog zei dat de therapie in staat is om kankercellen effectief te verwijderen uit het bloed en dat "de meeste van de patiënten kunnen doorgaan naar transplantatie.
" Op dat moment", zei hij, "kunnen patiënten daadwerkelijk worden genezen van de ziekte."
'Behandeling werkt misschien te goed'
Enkele van de grootste problemen met de huidige kankerbehandelingen zoals chemotherapie zijn de bijwerkingen: de bij chemotherapie gebruikte medicijnen kunnen patiënten erg ziek en zwak maken . En terwijl Agus zei dat alle behandelingen zullen sommige bijwerkingen hebben zou de nieuwe therapie eigenlijk " te goed " werken. "Deze cellen doden alle kankercellen in één keer en het zijn eigenlijk de giftige stoffen uit de dode kankercellen die de bijwerkingen veroorzaken," zei hij, eraan toevoegend dat , aangezien het aanvankelijke succes van de 16 patiënten er tussen 60 tot 80 patiënten in de VS zich gemeld hebben voor deelname aan de verdere proeven die ook worden gelanceerd in Europa.
Oorspronkelijk artikel:"Chemotherapy-free cancer treatment uses body's own immune system to attack diseased cells", Tuesday, March 11, 2014 by: J. D. Heyes, Natural News
Vitamine C kan risico op beroerte verminderen. (NaturalNews) Reeds verschillende jaren wordt gewezen op de voordelen van vitamine C op het immuunsysteem. Vitamine C is essentieel voor de algehele gezondheid van het lichaam en een steun bij het vechten tegen infecties - zowel bacteriële als virale. Recent onderzoek heeft nog een voordeel ontdekt dat ons nog maar eens moet aanzetten om ervoor te zorgen dat ons niveau van vitamine C optimaal is.
Beroertes en vitamine C.
Onlangs werd op de jaarlijkse vergadering van de Amerikaanse Academie voor Neurologie, een kleine Frans studie gepresenteerd met het bewijs dat mensen die een normaal niveau van vitamine C hebben een aanzienlijk verminderd risico op hemorragische beroerte hebben in vergelijking met degenen van wie de vitamine C niveaus laag zijn. Hemorragische beroerte, die minder vaak voorkomt dan een herseninfarct, is dodelijk.
Dr Stephane Vannier, van het Franse 'Pontchalilou University Hospital', wees met de resultaten van dit onderzoek op het gevaar van lage niveaus van vitamine C als een risicofactor voor beroertes van dit type. Andere risicofactoren die hij citeerde waren overgewicht, een hoge bloeddruk en het drinken van grote hoeveelheden alcohol.
De details van de Franse studie zijn opzienbarend.
Dr Vannier en zijn collega's bestudeerden 130 mensen. De helft van deze mensen hadden geen beroerte meegemaakt, de andere helft wel. Van alle 130 personen hadden 45 procent vitamine C niveaus die zeer laag waren. Nog eens 45 procent van de deelnemers aan de studie hadden een concentratie van vitamine C die normaal was. Van de 65 mensen in de studie die nog nooit een beroerte hadden gehad hadden allen een normaal niveau van vitamine C.
Verband bewezen tussen beroerte en vitamine C.
Deze Franse studie is nog vrij recent aangezien ze nog niet door de 'peer review fase' is geweest. Echter bevestigt ze wat al sommige vroegere studies aantoonden.
Uit een studie aan de universiteit van Cambridge, uitgevoerd in 2008, bleek dat de deelnemers met een hoog vitamine C gehalte in hun bloed een 42 procent minder risico haddenin het voorkomen van beroertes.
Een andere studie, uitgevoerd in 1995 verschenen in het 'British Medical Journal', toonde aan dat onder ouderen de mensen met lage niveaus van vitamine C het grootste risico op een beroerte bleken te hebben.
Onlangs werd een 20 jaar durend onderzoek in Japan afgerond. Dr Tetsuji Yokoyama , een epidemioloog die de studie leidde verklaarde dat zijn onderzoek aantoonde dat voldoende niveaus van vitamine C een positief effect hadden op types beroertes, inclusief het type dat het meeste voorkomt. Van de meer dan 2.100 deelnemers aan de Japanse studie werden degenen met de laagste hoeveelheden vitamine C het meest geconfronteerd met een beroerte.
Gezien verschillende onderzoeken wijzen op de overvloed aan voordelen met de juiste niveaus aan vitamine C is het zinvol om een extra portie groenten en fruit te eten waar mogelijk. Mannen hebben 90 milligram per dag en vrouwen 75 mg per dag.
Oorspronkelijk artikel: "Vitamin C could reduce risk of stroke", Saturday, March 1, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.
10 jaar falen: Nieuwe film over de strijd van boeren misleid door de biotech industrie.
(NaturalNews) Het is alweer 10 jaar geleden dat de Filippijnse regering de eerste genetisch gemodificeerde (GM) gewassen voor commerciële teelt goedkeurden maar de boeren zijn er sterk op achteruit gegaan. In de nieuwe documentaire '10 Years of Failure , Farmers deceived by GM Corn' onthult de boervereniging 'Farmer-Scientist Partnership for Development' , of Masipag, het lot van GM-maïsboeren in de Filippijnen die werden misleid door de biotechnologie-industrie en nu opkijken tegen enorme schulden, slechte opbrengsten en zelfs hongersnood.
De 25 minuten durende film die op YouTube te bekijken is werd uitgebracht op de zogenaamde Wereldvoedseldag, de dag waarop Monsanto en Syngenta prijzen kregen van de 'World Food Prize Foundation' voor hun afschuwelijke transgene creaties. Het vertelt een heel andere kant van het GGO-verhaal dat je waarschijnlijk nooit zult horen via de doorsnee media of de omgekochte en betaalde politici die gaan rondbazuinen dat genetisch gemanipuleerde voedingsmiddelen de redding zijn van de mensheid.
Integendeel, genetisch gemodificeerde gewassen en specifiek GM-maïs op de Filippijnen heeft de traditionele maïsindustrie in dit Zuidoost-Aziatische land vernietigd. In plaats van de beloofde massale opbrengsten, mindere kosten en gewasstabilisatie heeft GM-maïs in de Filippijnen volledig verwoest wat vroeger een industrie was in handen van en beheerd door individuele boeren in plaats van machtige multinationals. De boeren die nu beseffen dat ze zijn voorgelogen hebben het moeilijk om te ontsnappen aan de klauwen van Big Biotech.
"In de film vertellen GM maïs boeren hoe ze in schulden kwamen vanwege de stijgende kosten van genetisch gemodificeerde maïszaden en de stijgende bijhorende kosten", luidt een persbericht over de film. De film geeft verder informatie over de effecten van de GM-maïs landbouw zoals de opkomst van nieuwe plagen, bodemerosie, maïsbesmetting en gevolgen voor de gezondheid van mens en dier ... en de moeilijkheid om terug te gaan op traditionele of biologische maïslandbouw vanwege het verlies van traditionele zaden en praktijken vervangen door GM mais landbouw en de effecten van naburige GM-maïs plantages."
GM-maïs heeft Filippijnse boeren veranderd in biotech-industrie slaven.
Volgens de laatste beschikbare gegevens zijn er momenteel acht erkende rassen van GM-maïs die worden geteeld in de Filippijnen op 685.317 hectare landbouwgrond. Maar in plaats van welvaart en voedsel onafhankelijkheid te creeëren, heeft deze overname door de chemische industrie een natie tot slaven gemaakt die vroeger zorgde voor zijn eigen voedselbehoeften zonder afhankelijk te zijn van op winst gerichte bedrijven.
"Het is heel tragisch dat op Wereldvoedseldag grote agrochemische bedrijven die zich de rechten van boeren op zaden toeeigenen, het milieu aantasten en onze waardevolle genetische hulpbronnen pollueren in hoog aanzien staan, terwijl kleine en arme boeren die het zaad kweekten en de bevolking voedden, worden achtergelaten als landloze en hongerige sukkels, "zegt Dr Chito Medina, nationale coördinator van MASIPAG.
U mag deze krachtige film niet missen die plichtsgetrouw de mythe dat ggo's nodig zijn voor de menselijke voeding keldert. Door het blootleggen van deze gemeenschappelijke GGO leugen hoopt MASIPAG de discussie te openen en de beleidsmakers te overtuigen om een route te kiezen die echt duurzaam is: gedecentraliseerde landbouw met biodiversiteit gecontroleerd door het volk en voor het volk.
"Bekijk deze video en spreek erover met iedereen die je kent om de gevaren voor de gezondheid GGO/Glyfosaat kenbaar te maken. "Als we de GGO produkten niet kopen, kunnen ze niet verkopen en zal het aantal GGO-boeren niet groeien.
Oorspronkelijk artikel: "10 Years of Failure: New film documents struggle of farmers deceived by biotech industry", Wednesday, February 26, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Melatonine kan helpen de groei van borstkanker tumoren voorkomen.
( NaturalNews ) Nieuw onderzoek aan het 'Henry Ford Hospital' in Detroit suggereert dat borstkanker steeds meer voorkomt als gevolg van een gebrek aan melatonine.
Melatonine, geproduceerd in de pijnappelklier in de hersenen, is een hormoon dat een harmonische rol speelt in het lichaam bij het moduleren van slaappatronen, bij circadiaanse ritmes en seizoensgebonden functies. Melatonine productie wordt gestimuleerd door de duisternis en geremd door licht. Met alle gadgets, schermen en knipperende lichten rondom ons kan de melatonineproductie worden tegen gewerkt. Verder heeft de pijnappelklier af te rekenen met verkalking door giftige stoffen zoals fluorideafval afkomstig van de fluor die in sommige regio's toegevoegd wordt aan het drinkwater.
Bekend als het derde oog, is de pijnappelklier ongeveer zo groot als een rijstkorrel en is gelegen in de epithalamus, verscholen in een groef tussen de twee hersenhelften nabij het centrum van de hersenen. Als een endocriene klier is dit derde oog verantwoordelijk voor de productie van melatonine. Dit proces wordt gemakkelijk belemmerd door het verkalken van de klier door fluoride. Televisie- en computerschermen en andere moderne gadgets zenden een gestage stroom van kunstlicht naar onze ogen wat de productie van melatonine onderdrukt. Een lange lijst van farmaceutische antidepressiva, bëtablokkers en bloeddrukmedicijnen halen eveneens de melatonineniveaus naar beneden.
Uit onderzoek blijkt dat het belangrijk is voor mensen om hun derde oog open te houden.
Volgens onderzoekers van Detroit kan melatonine de groei van borstkanker tumoren helpen voorkomen met de nadruk op het belang van het hebben van een gezonde goed functionerende pijnappelklier. Online gepubliceerd in 'PLoS One', blijkt uit de studie dat melatonine de groei van tumoren kan stoppen en de vorming van nieuwe bloedvaten kan verhinderen in ER-negatieve borstkanker modellen.
Mede-auteur Adarsh Shankar was verbaasd door de studie, "Deze vroege fase onderzoeksresultaten met melatonine bij triple negatieve borstkanker diermodellen behaald in ons lab is nog nooit gezien. Hij vervolgt: "De belangrijkste bevinding van de studie is dat we nu weten dat we dit element en het effect op tumorgroei kunnen traceren wat de deur opent voor meer onderzoek."
Dit onderzoek kan leiden tot de ontdekking dat constante lichtstimulatie van computers en andere apparaten de hersenen belemmeren bij de productie van melatonine met het risico van bepaalde vormen van kanker als gevolg.
Mensen die hun derde oog willen openen moeten trachten zo weinig mogelijk onder invloed te komen van licht producerende apparaten waardoor melatonineproductie op gang kan komen en manieren zoeken om hun pijnappelklier te ontgiften door o.a. filtratie van fluoride uit drinkwater.
Productie van melatonine remt borstkankergroei, besluit de studie.
De Detroit onderzoekers testten de kapaciteit van melatonine tegen ERnegatieve borstkanker in vitro en evalueerden het hormonaaml effect op angiogenese, de vorming van nieuwe bloedvaten.
Gedurende 21 nachten werd melatonine toegediend aan een groep muizen geïmplanteerd met humane borstkankercellen. De farmacologische melatonine werd geleverd een uur voor donker als de weefsels gevoeliger zijn voor effecten van het hormoon. Met 'single photon emission computed tomography', evalueerden de onderzoekers elke week de omvang van het menselijke borstkankerweefsel bij de muizen. De analyse werd afgerond na eenentwintig nachten.
De met melatonine behandelde muizen hadden geen gewicht verloren en beschikten over overmatige energie en beweging zonder tekenen van prikkelbaarheid of agressief gedrag in tegenstelling met de controlegroep.
In de controlegroep zonder melatonine was het tumorvolume aanzienlijk verhoogd en de vorming van nieuwe bloedvaten hadden de kanker laten aangroeien. De melatoninegroep toonde geen angiogenese.
De resultaten werden gerepliceerd in menselijke cellen in vitro waaruit bleek dat melatonine ER-negatieve borstkanker kan reduceren.
Antidepressiva verlagen het niveau van melatonine in het lichaam en belagen zo iemands slaappatroon, het circadiane ritme en kankerpreventie.
Eén van de bijwerkingen van selectieve serotonineremmers is dat deze medicijnen lage niveaus van melatonine bij mensen kunnen veroorzaken. In feite vecht melatonine tegen antidepressiva. Studies tonen aan dat melatonine in conflict ligt met antidepressiva zoals desipramine en fluoxetine (Prozac) waaruit blijkt hoe deze geneesmiddlen het menselijk circadiane ritme, zijn slaappatroon en het natuurlijk genezingsevenwicht ontwrichten. Ook bëtablokkers en bloeddruk medicatie zoals methoxamine (Vasoxyl) en clonidine (Catopres) zijn in conflict met melatonine. Van deze en volgende calcium blokkerende geneesmiddelen is gevonden dat zij de pijnappelklier kwetsen waardoor de natuurlijke productie van melatonine wordt afgeremd: Nifedipine (Procardia), amlodipine (Norvasc), Verapamil (Calan, Isoptin), Diltiazem (Cardizem), felodipine (Plendil), Nisoldipine (Sular) en Bepridil (Vascor).
Dit onderzoek toont het belang aan van de pijnappelklier voor de productie van melatonine, van proper niet gefluorideerd drinkwater en de onafhankelijkheid van schermen, antidepressiva en andere melatonine blokkerende geneesmiddelen.
Oorspronkelijk artikel: "Melatonin could help prevent growth of breast cancer tumors", Tuesday, February 25, 2014 by: L. J. Devon, staff writer, Natural News.
(NaturalNews) We leven in een tijdperk waar de ziekte wordt beschouwd als "normaal". Allergieën, migraine, spijsverteringsproblemen, slecht slapen, gebrek aan energie, spier- en gewrichtspijn worden beschouwd als een deel van het leven en geen indicatie meer van een ernstige ziekte. Hoe zijn we ertoe gekomen om dit te accepteren als normaal, en hoe zijn we zo ziek geworden dat we het paradigma van wat gezond is volledig op zijn kop hebben gezet?
Zware metalen.
Je zou niet denken dat zware metalen zoals arseen, lood, kwik, aluminium, cadmium, nikkel een grote zorg zijn voor de mensen over de hele wereld, maar een aantal veel voorkomende gewoonten en omgevingsfactoren stellen ons chronisch bloot aan zware metalen wat een belangrijke onderliggende oorzaak is van alle kwalen.
Overweeg het volgende:
- Kwikvergiftiging door vaccinaties en amalgaamvullingen.
- Arseenverontreiniging in conventioneel gefokte kippen.
- Lood in huishoudelijke verf in huizen van vóór 1978 en in veel rijstproducten.
- Aluminium in kookgerei en producten voor persoonlijke verzorging.
- Cadmium in rook van sigaretten en rond fabrieken evenals in veel rijstproducten.
- Verschillende zware metalen in pesticiden en herbiciden die uiteindelijk terecht komen in onze lucht, voedsel en water.
Uit bovenstaand beknopt overzicht is het duidelijk dat elk van ons te maken heeft met zware metalen.
Antibiotica.
Hoewel antibiotica dienen om levens te redden geeft het overmatig gebruik ervan ook een scala aan problemen van de spijsvertering met pijnlijke symptomen.
Antibiotica zijn zeer effectief in het uitroeien van slechte bacteriën (of ze waren dat voordat de bacteriën begonnen met het opbouwen van resistentie), en spijtig genoeg ook goede bacteriën. Deze collaterale schade kan zorgen voor een verzwakt darm- en het immuunsysteem, ons primair afweersysteem tegen deze onvriendelijke bacteriën.
Zodra men dit delicate evenwicht van de darmflora verstoordt wordt men heel kwetsbaar voor alle soorten infecties, en dit leidt uiteindelijk tot chronische en acute ziekte, van allergieën tot kanker.
Ondervoeding.
Het toepassen van verschillende chemicalien op onze cultuurgronden heeft ons voedsel gedegradeerd tot het 50 procent minder voedingsstoffen dan 50 jaar geleden. Combineer deze statistiek met het feit dat het meeste voedsel verkocht in supermarkten verwerkt is tot het punt van uitsterven, met weinig tot geen opneembare voedingstoffen voor het lichaam en je begrijpt het probleem.
Als je lichaam niet de voedingsstoffen teogevoerd krijgt die het nodig heeft zullen de basisch lichamelijke processen uiteindelijk worden aangetast wat zal eindigen in een cascade van ziekte en pijn.
Xeno-oestrogenen.
Wellicht één van de meest voorkomende verontreinigingen in onze systemen van vandaag zijn de xeno-oestrogenen ook wel bekend als door de mens gemaakte oestrogeen nabootsende moleculen. Xeno-oestrogenen zijn vooral te vinden in plastic verpakkingen, voering van ingeblikt voedsel, piepschuim bekers en verpakkingen, cosmetica, toiletartikelen en landbouwchemicaliën.
Deze chemische stoffen veroorzaken onevenwichtigheden in onze hormonen wat direct leidt tot een aantal problemen, waaronder :
- Slecht slapen
- Verhoogde stress en angst niveaus
- Slechte energie
- Gewichtstoename en gewichtsverlies
- Droge huid, haar en nagels
- Slecht libido
- Slechte concentratie
Zodra men het hormonaal evenwicht heeft verstoord heeft men zichzelf ingesteld op meer chronische aandoeningen in de toekomst.
Als gevolg van al deze factoren zijn wij lui geworden en nemen we onze toevlucht tot medicatie waardoor onze toestand verder onze toxische belasting doet escaleren. Vervolgens geven we deze toestand door van generatie op generatie.
Bent u bereid om dat lot te aanvaarden of wil je uw gezondheid koesteren?
Oorspronkelijk artikel: "Top 4 reasons you are sick", Wednesday, February 19, 2014 by: Derek Henry, Natural News.
Ga voor noten en verminder je risico op obesitas of diabetes en beheers je gewicht.
( NaturalNews ) Een verrassend aantal mensen vermijden het eten van noten omdat ze vasthouden aan het valse stigma dat de calorieën afkomstig van een handvol noten bijdragen tot gewichtstoename. Noten leveren een hoger percentage vet calorieën per gram dan veel verwerkte voedingsmiddelen en worden dus beschouwd als ongezond. Een schat aan wetenschappelijk bewijs toont nu aan dat het eten van een verscheidenheid van noten niet alleen gunstig is voor onze gezondheid, maar ook helpt bij het voorkomen van obesitas bij volwassenen en bij de gewichtsbeheersing als onderdeel van een natuurlijk dieet.
Een onderzoeksteam van de 'Loma Linda University' in Californië bestudeerde 803 Zevendedag Adventisten volwassenen om de correlatie te onderzoeken tussen het eten van noten (amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia's, pecannoten, pijnboompitten, pistachenoten en walnoten) en het metabool syndroom MetS (omvat verhoogde abdominale obesitas, verhoogde triglyceriden, lage HDL-cholesterol hoge bloeddruk en hyperglycemie) en obesitas. De groep bestond uit een breed scala van personen die dagelijks noten eten tot helemaal geen. Zoals wij kunnen lezen in de publicatie van de resultaten van hun werk in het tijdschrift PLoS ONE besluiten de wetenschappers dat eten van noten rechtstreeks gecorreleerd is met de prevalentie van obesitas bij de deelnemers.
Noten verbeteren het metabool profiel en helpen bij gewichtsverlies inspanningen.
De onderzoekers gebruikten een voedsel frequentie vragenlijst om de dagelijkse innamehoeveelheid van noten en pinda's te bepalen, zowel gezamenlijk als afzonderlijk. Hoofdauteur van de studie, Dr Karen Jaceldo - Siegl merkt op: "Onze resultaten toonden aan dat een portie (28 g of 1 ounce ) van noten per week significant geassocieerd was met 7 procent minder MetS ... verdubbeling van dit verbruik zou kunnen leiden tot het verminderen van MetS risico met 14 procent."
MetS signaleert metabole verslechtering als het lichaam wordt gedwongen om te gaan met een cascade van lichamelijke afwijkingen die uiteindelijk leiden tot hart- en vaatziekten, beroerte, diabetes, dementie en drastisch verlaagde kwaliteit van leven. Regelmatige consumptie van noten kan de risico's van MetS verlagen omdat ze helpen om geoxideerde cholesterol ratio's uit te balanceren en de vaatfunctie te verbeteren, grotendeels te danken aan de kwaliteit van het enkelvoudig onverzadigd vetgehalte en de rijkdom aan mineralen in een handvol van de kleine smakelijke juweeltjes.
Een ander voordeel gevonden door de onderzoekers is verlaging van het lichaamsgewicht. Hoewel de noten relatief hoog zijn in calorieën drukken ze de eetlust door een solide bron van niet dierlijke eiwitten en hebben ze weinig tot geen invloed op de bloedglucosespiegel. Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat de enkelvoudig onverzadigde vetten worden geconserveerd door het orgaan voor cellulaire metabolisme en niet gemakkelijk verbrand worden als bron van brandstof voor het lichaam. Dr Jaceldo-Siegl besluit: "Wij vonden dat deelnemers met hoog notenverbruik een significant lagere prevalentie hadden voor obesitas in vergelijking met laag verbruikers."
Voedingsdeskundigen raden het eten aan van 42 gram noten per dag, dit is een handvol, om chronische ziekteprocessen af te weren en te helpen ons gewicht onder controle te houden.
Oorspronkelijk artikel: "Go nuts to signifcantly lower risk of obesilty and diabetes, and aid your weight management strategy", Saturday, February 22, 2014 by: John Philip, Natural News.
(NaturalNews ) Mammografie wordt alom aangeprezen als een effectief borstkanker screeningmiddel. Maar bepaald onderzoek en deskundigen wijzen erop dat het wel eens meer kwaad dan goed zou kunnen doen.
Verhoogt risico op kanker.
Bij mammografie worden vrouwen blootgesteld aan straling. En straling, zoals we weten, is een oorzaak van kanker.
Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper schat dat jaarlijkse mammogrammen het risico op borstkanker kan verhogen met 1 tot 3 procent. Volgens hem beweren sommige radiologen dat het risico zelfs hoger is".
In een studie van 1600 Europese vrouwen gepubliceerd in het 'Journal of Clinical Oncology' in juli 2006 , vonden de onderzoekers dat vrouwen die minstens éénmaal per jaar mammografie ondergingen 54 procent hoger risico hadden op het ontwikkelen van borstkanker in vergelijking met degenen die dat niet lieten doen.
Verder schreef dr. Samuel Epstein in zijn boek 'The Politics of Cancer': "Regelmatige mammografie bij jongere vrouwen verhoogt hun risico op kanker. Analyse van gecontroleerde studies in het afgelopen decennium spreken van een structurele toename van de mortaliteit van borstkanker binnen een paar jaar van aanvang van de screening. Dit bevestigt het bewijs van de hoge gevoeligheid van de premenopauzale borst en de cumulatieve carcinogene effecten van straling."
En het is niet alleen de straling die gevaarlijk is. Tijdens mammografie wordt de borst samen gedrukt in een poging om duidelijkere beelden te krijgen. De pijn kan sommige vrouwen tot tranen toe bewegen. Deze fysieke manipulatie van tumoren, moesten ze aanwezig zijn, kunnen leiden tot de verspreiding van kankercellen waardoor het risico op toekomstige metastasen verhoogt.
Inderdaad, Dr Charles Simone, een voormalige 'National Cancer Institute associate', zei dat "mammogrammen het risico verhogen op het ontwikkelen van borstkanker en het verspreiden van uitzaaiingen."
Bedenkelijke nauwkeurigheid.
Veel artsen denken dat mammogrammen niet effectief zijn in het opsporen van borsttumoren. In een Zweedse studie gepubliceerd in het 'British Medical Journal', waarbij 60.000 vrouwen betrokken waren, werd onthuld dat zeven op de tien tumoren gesignaleerd door mammogrammen in feite vals positief waren.
Valse positieven leiden vaak tot onnodige emotionele pijn, financiële aderlating, invasieve biopsieën en zelfs fysieke verminkingen.
"De diagnoses zijn niet nauwkeurig en leiden bij veel vrouwen tot chemo en bestraling zonder reden," zei Dr Blaylock.
Heeft sterftecijfer niet verlaagd.
Uit onderzoek, met inbegrip van een recente grote Canadese studie op 90.000 vrouwen gevolgd gedurende 25 jaar, bleek dat mammogrammen het totale sterftecijfer door borstkanker niet verlagen. Het is duidelijk dat, terwijl mammogrammen sommige vrouwen kunnen redden ze waarschijnlijk ook anderen schaden. Hier is het van belang om het onderscheid te maken tussen emotionele en statistische analyses en het globaal beeld in gedachten te houden.
En niet te vergeten dat vrouwen onnodig hun borsten verliezen door mastectomie.
Winst en politiek.
Waarom blijft mammografie dan in gebruik?
"De industrie ondersteunt radiologen, x-ray technici, chirurgen, verpleegkundigen, fabrikanten van x-ray apparatuur, ziekenhuizen, enz., en zal niet toestaan dat hun markt verdwijnt," zei Dr James Howenstine.
"Er is bewijs dat mammogrammen niet het echte diagnosemiddel zijn en borstkanker kan veroorzaken bij zeer gevoelige vrouwen. Maar er wordt zo veel geld geïnvesteerd in de apparatuur en in de ziekenhuizen, dat niemand de waarheid wil inzien," zei Dr Blaylock.
Goed alternatief.
Een goed alternatief voor mammografie is thermografie, een veilige, zeer nauwkeurig, goedkope diagnostische methode die borstkanker jaren vlugger kan detecteren dan mammogrammen. Progressieve artsen in Europa en de VS werken al sinds 1962 met deze techniek.
Bronnen: Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.
Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.
Thermogrammen - een veilig, nauwkeurig en betrouwbaar alternatief voor mammografie.
( NaturalNews ) Diverse onderzoekers en deskundigen hebben gewezen op een aantal problemen en beperkingen bij het gebruik van mammogrammen als de belangrijkste methode bij de diagnose van borstkanker. Een goed alternatief is thermografie. Thermogrammen zijn veilig, niet giftig, zeer nauwkeurig en goedkoop.
Wat is thermografie? Thermografie werkt op basis van infrarood warmte emissie door de lichaamsweefsels. Als lichaamscellen over hun gebruikelijke metabole processen gaan geven ze warmte. Kankergezwellen hebben de neiging om meer infrarood warmte uit te stralen dan hun gezonde collega's, dat wil zeggen ze zijn warmer.
Met informatie over de variërende warmteafgifte kan thermografie beelden tonen die inzicht verwerven in de functionele status van een bepaald gebieden van het menselijk lichaam, in dit geval de borsten.
Verder, in vergelijking tot normaal weefsel worden kankertumoren ook door het autonome zenuwstelsel gestuurd maar in veel mindere mate. Wanneer bijvoorbeeld koele lucht wordt geblazen over de borsten vermindert het autonome zenuwstelsel de hoeveelheid bloedstroom in normaal borstweefsel als middel van temperatuurregeling. Het bloed en de bloedvaten bij de tumor zijn echter niet onder autonome controle en worden niet koeler - thermografie zal dus abnormale weefsels als "hot spots" tonen.
Een eenvoudig proces.
De vrouw die moet worden gescreend staat met ontbloot bovenlijf ongeveer 10 meter van de machine en de opname duurt slechts een paar minuten. De resultaten zijn direct beschikbaar op de monitor en de informatie kan meestal snel worden geïnterpreteerd. De vrouw voelt geen pijn, er is geen fysieke compressie van de borsten en geen straling.
Voordelen van thermografie.
Omdat noch ioniserende straling noch mechanische druk worden gebruikt, verhoogt thermografie niet het risico op kanker of bevordert het de verspreiding van kanker niet waardoor het een veilige procedure is. Zonder pijn is het proces zelfs comfortabel. In tegenstelling tot de mammogrammen die minder nauwkeurig zijn bij dichter borstweefsel wordt de nauwkeurigheid van thermografie niet beïnvloed door weefseldichtheid.
In het geval van borstkanker kunnen thermogrammen uitsluitsel geven over de ontwikkeling van kanker vijf jaar voor dat mammogrammen in staat zijn om dit te doen. Dit gebeurt door het tonen van de vroege stadia van angiogenese vorming van nieuwe bloedvaten die een voorloper zijn van tumorvorming. De meeste borsttumoren zijn langzaam gegroeid, tot twee decennia voor de conventionele diagnostische methoden ze konden detecteren. In hun vroeg stadium van ontwikkeling zijn tumoren relatief gemakkelijk te stoppen en om te keren. Thermogrammen kunnen ook borstkanker opsporen jaren vroeger dan lichamelijke onderzoeken dat kunnen.
Problemen met mammogrammen.
De straling heeft de neiging om het risico op borstkanker te verhogen, mogelijk zeer aanzienlijk, vooral wanneer jaarlijks uitgevoerd, daar straling cumulatieve kankerverwekkende effecten kan hebben. Ook kunnen de fysische compressie en manipulatie van de borsten bestaande tumoren verspreiden. De fouten van vals positieve en vals negatieve resultaten zijn hoog. En het is niet effectief gebleken in het verlagen van de totale borstkanker sterftecijfers.
"Mammografie is geen acceptabele manier om borsten te onderzoeken. De enige reden voor zijn tolerantie is dat het een belangrijke bron van stabiele inkomsten is voor radiologen. Ze zijn er om mammografie toe te passen en willen geen concurrentie van andere benaderingen," aldus Philip Hoekstra, PhD, een pionier in thermogram gebruik.
Conclusie.
Dr Russell Blaylock, oncoloog, hersenchirurg en neurowetenschapper, onderschrijft thermografie als volgt: "Thermografie is goed omdat we weten dat tumoren warm zijn en goedaardige gezwellen hebben de neiging om koel te zijn." Ook hij bekritiseert mammogrammen.
Terwijl thermografie nogal nieuw en onconventioneel klinkt kennen vooruitstrevende artsen in Europa en de Verenigde Staten het gebruik van deze technologie al sinds 1962. Alleen als de vrouwen andere screening protocollen zullen eisen is er een kans op deze zachte technologie om door te breken.
Oorspronkelijk artikel: "Thermograms - a safe, accurate and reliable alternative to mammograms", Tuesday, February 18, 2014 by: Reuben Chow, Natural News.
Somers, Suzanne. Knockout: Interviews With Doctors Who Are Curing Cancer And How To Prevent Getting It In The First Place. NY, USA: Three Rivers Press, 2009. Print.
Trivieri, Jr., Larry, and Anderson, John W. Alternative Medicine: The Definitive Guide. 2nd ed. New York, USA: Celestial Arts, 2002. Print.
Blaylock, Russell L, MD. Natural Strategies For Cancer Patients. New York, NY: Kensington Publishing, 2003. Print.
( NaturalNews ) Er komt meer en meer weerstand in de ontwikkelingslanden tegen het gebruik van pentavalent vaccins, of vijf-in-één vaccins, die agressief door de gezondheidsautoriteiten worden opgelegd als een vereiste voor de volksgezondheid. Rapporten geven aan dat een toenemend aantal zuigelingen sterven niet lang na de controversiële prik, waarvan wordt gezegd dat het een immuunrespons activeert tegen vijf verschillende ziekten.
Zo heeft V.S. Achuthanandan, de leider van de oppositie in Kerala, India, onlangs publiekelijk verklaard dat pentavalent vaccins niet langer meer zouden mogen opgenomen worden als onderdeel van de immunisatie, verwijzend naar de vele baby's die zijn overleden na het vaccineren.
Deze verklaringen komen net op het moment dat de centrale overheid van India versneld wil overgaan tot het uitbreiden van het pentavalent vaccin programma naar de andere 11 Indiase deelstaten. Health.India.com. Minister van Volksgezondheid Ghulam Nabi Azad geeft toe dat er een merkbare toename is geweest van bijwerkingen na toediening van het vaccin tegen difterie, kinkhoest, tetanus, hepatitis B en Hib maar beweert dat deze schade niet het gevolg is van het vaccin .
Maar vele anderen zijn het daar niet mee eens, met inbegrip van Dr Jacob Puliyel, een kinderarts en lid van de 'National Technical Advisory Group on Immunization. Hij vertelde verslaggevers dat, in tegenstelling tot wat de Indiase regering beweert veel van de sterfgevallen die zich hebben voorgedaan na de toediening van de pentavalent vaccins duidelijke tekenen van een causaal verband aantonen.
"De sterfgevallen in verband met dit vaccin zijn sporadisch geweest ... en volgt het patroon van anafylaxie reacties, " verklaarde Dr Puliyel . " [ I] Als van een middel bekend is deze vorm van fatale reactie te hebben veroorzaakt is het niet toegestaan om het zonder verdere gevoeligheidstesten toe te dienen ... dat is nog niet gebeurd bij pentavalent .... Al deze sterfgevallen als toevallig bestempelen verdringt de waarheid."
WHO wetenschappers ontwikkelen instrumenten voor het bijhouden van bijwerkingen na vaccinatie.
India's 'Adverse Events Following Immunization Committee" ontkent enig verband tussen pentavalent vaccins en de zuigelingensterfte maar het bewijs spreekt voor zich. Zelfs de World Health Organization ( WHO ), die het gebruik van vaccins promoot, geeft toe dat bijwerkingen gebeuren, dat is de reden waarom de groep financiert in onderzoek naar evaluatie-instrumenten voor bijwerkingen.
Een studie over verwondingen en sterfgevallen in verband met vaccins die werd gepubliceerd in het tijdschrift 'Vaccine' eind vorig zomer, stelt: "Ernstige ziekte of zelfs de dood kan sporadisch optreden na vaccinatie van kinderen."
Hoewel deze studie daadwerkelijk werd gestart om manieren te zoeken om implicaties na vaccinatie te voorkomen besluit ze nog steeds dat vaccins kunnen en zullen leiden tot ernstig letsel of zelfs de dood in sommige gevallen. Dit lijkt zeker het geval met pentavalent vaccin, waarvan ambtenaren van de gezondheidsdienst keer op keer niet willen toegeven dat het een waarschijnlijke oorzaak is geweest van overlijden bij sommige kinderen.
In het vrij recente geval van de twee baby's die stierven in Kerala, India, na pentavalent vaccinatie, is uit het post mortemcertificaat gebleken dat het vaccin de oorzaak kon geweest zijn. Het certificaat bepaalt uitdrukkelijk dat geen natuurlijke ziekte, verwonding of aspiratiepneumonie de oorzaak van de dood was, waardoor nog slechts één andere voor de hand liggende factor overschiet.
"Op basis van de bevindingen van de autopsie, voorlopige rapporten van microbiologische en histopathologische bevindingen, kan geen duidelijke mening over de oorzaak van de dood worden geleverd", luidt de verklaring zoals geciteerd door 'Express Pharma Online'. "Echter kon de dood als gevolg van de vaccinatie ook niet worden uitgesloten.
Oorspronkelijk artikel:"Children dying from pentavalent vaccine" Tuesday, February 18, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Resveratrol is een buitengewone molecule bij het bestrijden van allerlei kwalen: cellulaire veroudering, ontstekingen, hart- en vaatziekten, neurodegeneratieve ziekten, bestrijding van schadelijke stoffen, tegen de oxidatieve stress, enz...
Maar weinig mensen weten dat resveratrol ook zeer effectief is tegen diabetes type 2, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte.
Overgewicht, diabetes, alles speelt zich af in de darmen.
Wij kunnen het niet genoeg benadrukken: de darmflora is absoluut essentieel voor de gezondheid van het lichaam. Deze miljarden bacteriën die deel uitmaken van de flora van onze darmen beschermen tegen externe agressie en zorgen voor de goede werking van onze stofwisseling.
Paradoxaal genoeg is de darmflora zowel sterk als kwetsbaar. Solide, want een goede darmflora is de beste remedie tegen infecties. Erg kwetsbaar omdat ze snel verzwakt als wij ons slecht voeden.
Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen organisaties: wij herbergen en voeden deze bacteriën en in ruil daarvoor verbinden zij zich ertoe om ons te beschermen en gezond te houden.
Wee hij die de darmflora niet onderhoudt.
Verwaarlozing van uw dieet en lichaamsbeweging kunnen de goede bacteriën verzwakken in je darmflora. Dit risico is met name groot als je reglematig kant en klare maaltijden, voedingsmiddelen die rijk zijn aan koolhydraten, enz..., eet.
Een verarmde darmflora leidt tot chronische ontsteking van de darmen. Deze voortdurende ontsteking is zeer schadelijk voor het lichaam. Ze veroorzaakt een massa van metabolische problemen: insulineresistentie (diabetes), verhoogde vetopslag (overgewicht, obesitas), spierkrampen, enz. . [ 1 , 2 ].
Verwaarlozing wordt hier niet vergeven. Risico op een hartaanval, hartstilstand, hypertensie en kanker zijn reeël. [ 3 ]. Het ergste is dat diabetes type 2 nog meer trek heeft naar frisdranken en snoep ... De knagende honger zelfs na het eten houdt niet op. Permanente vermoeidheid ontmoedigt het sporten. Permanente gewichtstoename. Het is een vicieuze cirkel waarin het leven al snel ondraaglijk wordt.
Het probleem van de geneesmiddelen bij diabetes.
Zoals vaak richt de conventionele geneeskunde zich op de symptomen i.p.v. op de oorzaken van de ziekte.
Geneesmiddelen tegen diabetes dienen om de insuline te vermeerderen of om uw bloedsuikerspiegel te verlagen. Maar dit zijn de gevolgen van diabetes type 2, niet de oorzaken.
Bovendien veroorzaken deze geneesmiddelen een aanzienlijk verhoogd risico op hartstilstand gekoppeld aan het cardiale risico van diabetes zelf. [3]
Welke natuurlijke therapieën staan ons ten dienste?
De onderzoekers hebben gemerkt dat type 2 diabetes te genezen is zonder medicijnen, simpelweg door te veranderen van levensstijl. Dit is een ongelooflijke kans! Het recept is eenvoudig, het is heel duidelijk en heeft geen bijwerkingen.
Ten eerste is het essentieel te bewegen. Het is geen geheim: ons lichaam is geprogrammeerd om lange uren te draaien met jacht op wilde dieren, het zoeken van onderdak en het land te bewerken. Men moet deze levensstijl aankleven om gezond te blijven.
Wandel regelmatig en doe korte intense inspanningen (sprint, fitness, snel zwemmen). Verban granen (koolhydraten) en suikers zoals fructose uit uw dieet . Zelfs fruit wordt afgeraden als uw bloedsuiker niet onder controle is.
Vergeet de vitamine D niet. Stel jezelf onbeschermd bloot aan de zon gedurende 20 minuten per dag tijdens zonnige dagen. En als je veel binnenshuis verblijft neem dan een supplement van vitamine D3 gedurende het hele jaar.
Maar als je alle kansen wilt verzilveren om diabetes te verslaan dan moet je resveratrol nemen.
Resveratrol: bewezen doelmatigheid.
Studies van de patiënten zijn unaniem: resveratrol is een wonder van de natuur voor het bestrijden van type 2 diabetes [4, 5].
Het is een natuurlijk en niet-toxisch polyfenol, krachtig maar veilig [6]. Een studie die werd uitgevoerd door een groep onderzoekers van INSERM, INRA, Universiteit van Toulouse en Toronto toonde aan dat resveratrol de activiteit van de mitochondria stimuleert die de insulinegevoeligheid verhoogt [7].
Resveratrol werkt ook op de darmen door vermindering van ontstekingen en herstellen van de darmflora - het is dus ook een prebioticum. Deze dubbele impact kan problemen corrigeren waardoor diabetes en obesitas kunnen ontstaan.
Bovendien verlaagt resveratrol de niveaus van verschillende markers voor cardiovasculair risico, wat vooral belangrijk is bij diabetes [8, 9].
Andere voordelen van resveratrol.
Ons lichaam wordt voortdurend aangevallen door verontreinigende stoffen: tabak, dioxines en koolwaterstoffen die de darmflora verzwakken. Daarom geeft het beschermen van onze darmflora tegen verontreinigende stoffen ons meer kans op het voorkomen van diabetes.
Resveratrol kan ook hier het verschil maken omdat het de genen activeert die het lichaam van milieuverontreinigende stoffen ontgift [6].
Het wordt erkend als een krachtig antioxidant. Het is een effectieve molecule om cellulaire veroudering te voorkomen.
Dr Schrauwen en zijn team van onderzoekers van de Universiteit van Maastricht toonde in 2011 aan dat resveratrol het effect nabootst van een calorie-arm dieet [10]. Dit vergemakkelijkt het verliezen aan gewicht.
Het probleem van de biologische beschikbaarheid van resveratrol eindelijk opgelost.
De grote uitdaging om de beste resveratrol te krijgen is de biologische beschikbaarheid en dus de mogelijkheid voor het lichaam om resveratrol lang genoeg op te slaan om alle voordelen ervan te plukken.
In 2003 heeft een laboratorium aangetoond dat resveratrol zich op een piek bevindt 30 minuten na inname. Het ondergaat een cyclus van intens metabolisme in de lever die het 75 % elimineert langs de urine en ontlasting. In totaal is de therapeutische werking tot nul gereduceerd na maximaal een uur.
Talrijke wetenschappelijke studies zijn uitgevoerd over de hele wereld om dit probleem op te lossen .
Yvery , een Frans bedrijf gespecialiseerd in resveratrol heeft onlangs de oplossing gevonden in het kader van een partnerschap met het 'Recherche Académique Française'.
Na verscheidene jaren van onderzoek heeft dit laboratorium als enige een doseringsvorm ontwikkeld en gepatenteerd, in staat om het probleem van de lage biologische beschikbaarheid van resveratrol op natuurlijke wijze bij de mens op te lossen.
Genomen in deze innovatieve vorm wordt resveratrol 8,8 keer beter geabsorbeerd dan in de conventionele droge vorm die beschikbaar is in de meeste andere producten op de markt. Het is bewezen dat het product boven de drempel van therapeutische activiteit is tot 6 uur na de absorptie tegen slechts 1 uur bij conventionele resveratrol [11].
Yvery zet zijn onderzoek en ontwikkeling verder. In 2012 heeft het laboratorium, in samenwerking met de 'Recherche Académique", aangetoond dat resveratrol, in deze biologisch beschikbare toedieningsvorm, de insuline secretie vermeerdert en helpt om de bloedsuikerspiegel te controleren. [ 6 ]
Het middel wordt gecommercialiseerd onder de naam 'Glucaratrol"
Bronnen:
[1] M. Bajzer, R. J. Seeley, Obesity and Gut Flora, Nature, Decembre 2006, Vol. 44.
[2] R. Burcelin, J. Amar, Flore intestinale et maladies métaboliques, Doi : MMM-03-2009-03-2-ENCOURS-101019-200901244
[3] Feeling Fatigued or Irritable? There's a 1 in 4 Chance You Suffer from Diabetes...
[4] P. Brasnyó, G. A. Molnár, M. Mohás, et al., “Resveratrol improves insulin sensitivity, reduces oxidative stress and activates the Akt pathway in type 2 diabetic patients,” British Journal of Nutrition, vol. 106, no. 3, pp. 383–389, 2011.
[5] Pro J.L. Beaudeux, Effet du Resvératrol sur le métabolisme glucolipidique, inflammation et phénotype leucocytaire chez le patient non diabétique, PHRC, Novembre 2012, 60 patients impliqués.
[6] E. Sérée, R. Burcelin, J.-F. Savouret, Resveratrol as a Therapeutic Supplement : a Way to Prevent Type 2 Diabetes?, Médecine des maladies Métaboliques, Novembre 2009, Vol. 3., N°5
[7] Thi-Mai Anh Dao, Eric Serée, Resveratrol Increases Glucose Induced GLP-1 Secretion in Mice:
A Mechanism which Contributes to the Glycemic Control PlosOne Vol 6 Issue 6 - June 2011
[8] Dash S, et al., High-dose resveratrol treatment for 2 weeks inhibits intestinal and hepatic lipoprotein production in overweight/obese men, Arterioscler Thromb Vasc Biol. 2013 Dec;33(12):2895-901. doi: 10.1161/ATVBAHA.113.302342. Epub 2013 Sep 26.
[9] Bo S, et al., Curr Med Chem. 2013;20(10):1323-31, Anti-inflammatory and antioxidant effects of resveratrol in healthy smokers a randomized, double-blind, placebo-controlled, cross-over trial.
[10] Schrauwen P. et al., Calorie restriction-like effects of 30 days of resveratrol supplementation on energy metabolism and metabolic profile in obese humans, Cell Metab. 2011 Nov 2;14(5):612-22. doi: 10.1016/j.cmet.2011.10.002.
[11] M.J. Amiot, et al., Optimization of trans-resveratrol bioavailability for Human Therapy, Février 2013, Biochimie, 1/6
Oorspronkelijk artikel: "Le Resvératrol aide à vaincre le diabète", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, février 13, 2014.
( NaturalNews ) Na jaren van horror verhalen en hysterische waarschuwingen door vele media over de schadelijke effecten van de zon en de noodzaak van het gebruik van zonnebrandcrème komen meer en meer voordelen naar voor van de vitamine die mensen aanmaken door blootstelling aan de zon. Het bewijs van het verband tussen vitamine D-tekort en een aantal gezondheidsproblemen blijft groeien. Dit brengt de noodzaak mee van een verstandig plan voor de noodzakelijke blootstelling aan de zon voor een goede gezondheid met de noodzakelijke bescherming.
Voordelen van vitamine D.
Van vitamine D is een groot palet aan voordelen bekend. Deze variëren van de manier waarop een lichaam zich gezond voelt van dag tot dag als voor op lange termijn. Bijvoorbeeld verhoogt voldoende vitamine D het vermogen van het lichaam om te vechten tegen infecties. Deze kunnen variëren van verkoudheid, griep , longontsteking en andere ernstiger gezondheidsproblemen.
Mensen met chronische ziekten kunnen ook verbetering vinden bij voldoende vitamine D. Mensen met type 1 en type 2 diabetes, autisme, hartziekte, beroerte en ziekte van Alzheimer hebben een verbetering van hun toestand gezien toen ze werden blootgesteld aan de juiste hoeveelheden van deze cruciale vitamine.
De voordelen van vitamine D zijn niet alleen fysiek. Vitamine D wordt ook in verband gebracht met een vermindering van depressie. Uit studies blijkt dat mensen die lijden aan chronische ziekten zoals Type 1 diabetes en ook symptomen van depressie vertoonden, verbetering ondervonden na het verhogen van de hoeveelheid vitamine D in hun lichaam.
Manieren om de noodzakelijke blootstelling aan UB-straling te verkrijgen.
Voor veel mensen beperkt de winter hun blootstelling aan de zon voor maximaal zes maanden van het jaar . Veel onderzoekers hebben ontdekt dat het een goed alternatief is om te worden blootgesteld aan kunstmatige UB stralen omdat studies hebben aangetoond dat dit voordelen biedt voor de gezondheid die verder gaan dan de aanmaak van vitamine D. Hoewel veel mensen denken dat het een goed idee is om onder de zonnebank te liggen ...
Niet alle zonnebanken zijn gelijk.
Veel zonnebanken bevatten een magnetische ballast. Dit is het zoemend geluid dat vaak te horen is als een zonnebank in gebruik is. Deze creërt elektrische en magnetische velden (EMV) die het lichaam kunnen beschadigen. Een betere keuze voor zonnebanken zijn die met een elektronisch voorschakelapparaat dat veel minder van deze elektromagnetische velden produceert.
Een adequate hoeveelheid vitamine D kan worden gewaarborgd met de juiste blootstelling aan de zon of het juiste type zonnebank. Voor degenen die vinden dat geen van deze oplossingen bevredigend is kan een supplement met vitamine D worden genomen.
Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D di-eficiency linked to host of woes" Tuesday, February 11, 2014 by: Yanjun.
N.v.d.r. Zelf heb ik mij twee UVB-lampen met armatuur aangeschaft zodat ik in de winter dagelijks mijn portie UV of vitamine D kan opdoen. Voor meer informatie zie onder bijlage: mijn-uvb-lamp
Beter dan een voorgeschreven medicijn : Omega 3 vetten verminderen het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.
( NaturalNews ) Nieuwe onderzoeken blijven de omega 3 vetzuren DHA en EPA prijzen in het bewaren en handhaven van een optimale stofwisseling en de gezondheid van de hersenen. In het verleden hebben de onderzoekers duidelijk aangetoond dat het eten van vis of een aanvulling met een hoge kwaliteit visoliecapsule het risico van plotselinge dood door een hartaanval met een derde en de niveaus van systemische ontsteking kan verlagen en een katalysator is voor veel soorten kanker en vroege geanvanceere sterfte. Veel mensen hebben vrijwel geen inname van omega 3 vetten wat leidt tot een gevaarlijke onbalans met omega 6 vetten en een cascade van potentieel dodelijke chronische ziekten. De hersenen worden beschermd door een essentieel verdedigingnetwerk, bekend als de bloed hersen barriëre die potentieel schadelijke stoffen helpt uitfilteren en stoffen levert voor de delicate balans van chemische neurotransmitters en elektrische impulsen nodig voor het leren, het bevorderen van de geheugenretentie en de coördinatie van elke beweging door het lichaam. Onderzoekers van het Karolinska Instituut in Zweden hebben in het' Journal of Internal Medicine' het resultaat van hun werk gepubliceerd dat laat zien hoe belangrijk omega 3 vetten zijn voor de de bloed hersen barrëre, waar ze gebruikt worden om neurale celmembranen op te bouwen die zorgen voor een goede zuurstoftoevoer en voedingsstof verzadiging voor het ondersteunen van een optimale gezondheid van de hersenen dat helpt in het voorkomen van Alzheimer, denken velen.
Omega 3 vetten dringen door de bloed hersen barriëre en lagere niveaus van systemische ontstekingen om chronische ziekten te bestrijden.
Wetenschappers weten dat de personen die lijden aan de ziekte van Alzheimer extreem lage concentraties van de lange keten omega 3 vetten DHA hebben. In een groep van 33 vrijwilligers, in een dubbelblinde vergelijkende studie, toonde het team aan dat suppletie met omega 3 supplementen gedurende zes maanden een significante verbetering opleverde van DHA niveaus. 'Medical News Today' meldt: "Tegen het einde van de studie had de omega 3 groep hogere niveaus van DHA en EPA (eicosapentaeenzuur, een ander omega 3) in hun hersenvocht en bloed, terwijl de placebogroep geen verandering toonde. "Het belangrijkste is, vonden de onderzoekers dat de leden van de groep veel lagere niveaus van een onstekingsmarker in hun hersenvocht hadden.
Een onafhankelijke studie gepubliceerd in het tijdschrift 'Neurology' heeft gevonden dat suppletie met visolie het volume van de hersenen zelfs kan verhogen tijdens veroudering. Afnemende hersenmassa is kenmerkend voor vormen van dementie, met name ook de ziekte van Alzheimer. Elke strategie die helpt om hersenvolume te behouden is van cruciaal belang voor een optimale gezondheid van de hersenen en wetenschappers in dit onderzoek hebben vastgesteld dat een aanvulling met visolie equivalent is aan het behoud van maximaal twee jaar van gezondheid van de hersenen.
Ondersteunend onderzoek heeft ook aangetoond dat een aanvulling met het volledige spectrum van B-vitaminen ook kan helpen om een kritisch hersenvolume te behouden.
De auteurs van dit werk besluiten dat de resultaten van de studie "een toevoeging zijn aan de groeiende literatuur die suggereert dat hoger omega 3 FA weefselniveau dat kan worden bereikt door veranderingen in het dieet beloftevol zijn voor het vertragen van cognitieve veroudering en/of dementie."
De onderzoekers hebben nu ernstige bewijzen om het belang van omega 3 vetten aan te tonen in de ondersteuning van de menselijke gezondheid. Gezondheidsfreaks zullen vette vis meerdere keren per week eten of een dagelijks supplement (1.200 tot 2.400 mg gecombineerd EPA/ DHA) met een zuivere visolie capsule nemen om het hart, de hersenen en de metabole processen te ondersteunen.
Oorspronkelijk artikel: "Better than any prescription drug: Omega-3 fats slash the risk of developing Alzheimer's disease", Monday, February 03, 2014 by: John Philip. .
Inzicht in de voordelen van natuurlijke olijfolie.
( NaturalNews ) Iedereen weet dat natuurlijke en biologische voedingsmiddelen veel gezonder zijn dan hun verwerkte tegenhangers. Helaas blijven veel mensen niet geïnteresseerd in deze vaststelling en blijven ze voeding kopen die ongezond is. Op die manier ontwikkelen zij een breed scala van vermijdbare gezondheidsproblemen. De weg naar gezonder eten kan vandaag beginnen met het gebruik van natuurlijke olijfolie.
Hieronder overlopen wij vijf gezonde voordelen van natuurlijke en biologische olijfolie .
Voordeel 1 : Goed voor het hart.
Slechte cholesterol, LDL , kan leiden tot de ontwikkeling van cardiovasculaire ziektes. Daarom moeten de mensen alles doen wat ze kunnen om de hoeveelheid slechte cholesterol die zich in hun lichaam ontwikkelt te beperken. Van natuurlijke olijfolie is bewezen de arteriële plaque op de wanden van de slagaders te verminderen. Daarom is het het een geweldig wapen in de strijd tegen hart- en vaatziekten .
Voordeel 2 : Verhoogt ijzerinname.
Biologische en natuurlijke olijfolie heeft de neiging hoge niveaus van ijzer te bezitten. IJzer helpt hemoglobine te vormen, het eiwit in het lichaam dat zuurstof door de bloedbanen helpt vervoeren. IJzer speelt ook een belangrijke rol in de opbouw van enzymen die de immuunfuncties regelen. Bovendien is ijzer essentieel in de algemene cognitieve ontwikkeling. Kortom, hoe meer ijzer iemand heeft , hoe gezonder hij of zij zal zijn en het nuttigen van natuurlijke olijfolie is een geweldige manier om het ijzergehalte in het lichaam te verhogen.
Voordeel 3 : Beschermt tegen kanker.
Kanker is een ziekte die zijn weg vindt in elke familie. Of het nu darm-, borstof huidkanker is, bijna iedereen weet van iemand uit de familie die overleden is aan de ziekte. Gelukkig kan het consumeren van natuurlijke olijfolie helpen bij de bestrijding tegen kanker. Hoe werkt de bescherming? Hoofdzakelijk is het omdat olijfolie fenolische antioxidanten, terpenoïde en squaleen, bevat die bekend zijn als heftige wapens tegen de ontwikkeling van kanker.
Voordeel 4 : Vermindert pijnen.
Omdat natuurlijke olijfolie meestal veel oleocanthal bevat werkt het als een krachtig anti-ontstekingsmiddel dat de eigenschappen van ibuprofen nabootst. Hierdoor is olijfolie een natuurlijke pijnstiller. Of het nu gaat om hoofdpijn of artritis, veel mensen getuigen dat natuurlijke olijfolie de bijbehorende pijn kan verminderen.
Voordeel 5 : Beschermt tegen maagzweren.
Natuurlijke olijfolie heeft hoge niveaus van antimicrobiële eigenschappen die krachtig zijn in het verminderen van het risico van maagzweren. Het zijn de polyfenolen in de olie die beschermen tegen acht verschillende stammen van bacteriën waarvan bekend is dat ze zweren veroorzaken. Drie van deze stammen zijn resistent tegen antibiotica, waardoor natuurlijke olijfolie nog effectiever werkt dan sommige medicijnen.
Tips voor het kopen van olijfolie.
Olijfolie koopt men het best gebotteld in donkere flessen. De donkerte van het glas zal de olie beschermen tegen degradatie door warmte en licht. Bovendien is het aan te raden biologische olie van eerste persing te kopen om te kunnen genieten van al zijn voordelen.
Oorspronkelijk artikel: "Understanding the benefits of natural olive oil",Friday, January 31, 2014 by: Sandeep Godiyal.
Talrijke studies onderschrijven 'superfood' status van chlorella. ( NaturalNews ) Chlorella is een geslacht van eencellige, groene algen die groeien in de zonnigste delen van zoete wateren. Volgens Dr Beth M. Ley , auteur van het boek 'Chlorella: The Ultimate Green Food', is het één van de oudste levende organismen op aarde en wordt het al duizenden jaren geoogst als een bron van voedsel. De kennis over de voedingswaarde van chlorella is pas ontstaan in de 20e eeuw toen westerse wetenschappers begonnen met het bestuderen van de chemische samenstelling van de plant. Aan het begin van de 21e eeuw kreeg chlorella de status van supervoedsel. Dit artikel bevat een lijst van studies waaruit blijkt dat deze status welverdiend is.
Extreem hoog gehalte aan voedingsstoffen.
Eerst en vooral zit chlorella boordevol vitaminen en mineralen. Spectrale analyse door Self's "Nutrition Data" toont aan dat een portie gedroogde chlorella van 28 gram (1 ounce) 202 procent van de aanbevolen dagelijkse inname (ADH) van ijzer bevat, 287 procent van onze ADH aan vitamine A , 133 procent van onze ADH aan zink, 33 procent van de ADH aan eiwitten en grote hoeveelheden B-=vitaminen, magnesium en fosfor. Het bevat ook kleinere hoeveelheden calcium en vitamine C en E. Veel van deze vitaminen en mineralen zijn antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen cel vernietigende effecten van vrije radicalen en zodoende tegen degeneratieve ziekten. Chlorella heeft een hoog eiwitgehalte en is dusdanig een bijzonder populaire aanvulling voor bodybuilders vooral vegetarische bodybuilders.
Anti-kanker eigenschappen.
Uit onderzoek blijkt dat chlorella antikanker eigenschappen heeft. Een studie van februari 1998 gepubliceerd in het tijdschrift 'Cancer Immunology Immunotherapy' heeft aangetoond dat een eiwit geëxtraheerd uit Chlorella de verspreiding van kankercellen bij muizen kan remmen. Dit onderzoek werd bijgetreden door een latere studie uit 2009 gepubliceerd in het 'Journal of Zhejiang University SCIENCE B', die ontdekte dat Chlorella vulgaris (een veel voorkomende vorm van chlorella) "een duidelijke chemopreventief effect heeft door het induceren van apoptose."
Beschermt tegen diabetes.
Volgens een studie uit 2009 gepubliceerd in 'Nutrition Research and Practice', vertoonden diabetische ratten die werden gevoed met chlorella, lagere niveaus van nuchtere glucose dan ratten die niet werden gevoed chlorella. Bovendien was de HOMA index (een score van insulineresistentie) lager bij de met chlorella gevoede ratten. Zoals elk hoog proteïne voedsel heeft chlorella ook een lage glycemische index.
Hoog in RNA en DNA.
In haar boek 'Natural Healing Wisdom & Know How', merkt Amy Rost op dat chlorella onze bijnieren als gevolg van de hoge niveaus van RNA en DNA zou kunnen helpen. Deze twee nucleïnezuren, in combinatie met veel aminozuren, vezels en chlorofylgehalte kan onze bijnieren helpen verjongen en reinigen van giftige stoffen. Bovendien kunnen volgens chlorella onderzoeker Dr Bernard Jensen voedingsmiddelen die rijk zijn aan nucleïnezuren duurzaamheid stimuleren: "Voedingsmiddelen rijk aan nucleïnezuren hebben cel beschermende effecten die een lange levensduur helpen garanderen. Het lichaam kan nucleïnezuurcomponenten direct opnemen en gebruiken en zo energie besparen die normaal wordt gebruikt bij het synthetiseren."
Preventie van ernstige ziekten.
Een studie uit 2001 gepubliceerd in het 'Alternative Terapies in Health and Medicine Journal' toonde aan dat chlorella bloeddruk kan verlagen, cholesterol verlaagd, wondgenezing versnelt en het immuunsysteem ondersteunt. Deze indrukwekkende resultaten leiden de onderzoekers tot de conclusie: "Het potentieel van chlorella om de symptomen te verlichten, het verbeteren van de kwaliteit van leven en normaliseren lichaamsfuncties bij patiënten met fibromyalgie, hypertensie of colitis ulcerosa suggereert dat grotere, meer uitgebreide klinische proeven van chlorella gerechtvaardigd zijn."
Oorspronkelijk artikel: "Numerous studies validate chlorella's 'superfood' status", Monday, January 27, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
Himalayazout helpt bij mineralisatie en ontgifting van het lichaam.
(NaturalNews) Zout is essentieel voor ons lichaam voor het transport van voedingsstoffen in en uit onze cellen en de regulering van de bloeddruk, het uitwisselen van ionen en nog veel meer. Echter, niet alle zouten gelijk. Tafelzout, ontdaan van al zijn mineralen, behalve natrium en chloride, bijvoorbeeld, zal niet dezelfde positieve biologische effecten hebben op ons lichaam als puur, ongeraffineerd zout dat over een robuust mineraal profiel beschikt.
Eén van de meest voedzame en "complete" zouten dat we kunnen kopen is Himalaya zout , een zout dat is gevormd gedurende miljoenen jaren in de Himalaya en dat zo veel macromineralen en sporenelementen bevat dat het roze is van kleur. In dit artikel leert u meer over de voordelen voor de gezondheid van Himalaya zout en hoe het zelfs de armste maaltijden kan veranderen in een bron van voeding.
Redenen om voor Himalaya zout te kiezen.
De grootste troef van Himalaya zout is zijn dichte concentratie aan mineralen. Volgens een spectrale analyse door "The Meadow" bevat Himalaya zout 84 mineralen, elektrolyten en elementen - een duizelingwekkend aantal gezien het feit dat er slechts 118 elementen gekend zijn door de wetenschap. Om die reden kan het gebruik van Himalaya zout in uw dieet vrijwel elk mineralentekort dat u zou kunnen hebben, herstellen.
Opmerkelijk bevat Himalaya zout jodium, magnesium, zink, ijzer en calcium - vijf mineralen waaraan de Westerse bevolking tekort heeft. Wijdverspreide jodiumtekorten grotendeels toegeschreven aan de aan de gang zijnde bodemerosie) is een bijzonder ernstige zaak omdat jodium een essentiële rol speelt in het functioneren van de stofwisseling controlerende schildklier. Als je meer Himalaya zout toevoegt aan je eten zul je geen zorgen meer hoeven te hebben over een tekort aan jodium.
Natriumgehalte.
Uiteraard is Hymalaya zout het rijkst aan natrium. Hoewel natrium een slechte reputatie heeft vanwege zijn gebruik in bewerkte voedingsmiddelen is zuiver onbewerkt natrium nodig voor ons lichaam. Het helpt het bloedvolume en dus de bloeddruk reguleren, maar helpt ook bij de controle over de spiercontracties, hart functies en zenuw transmissies. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van natrium is tussen 1500 tot 2300 milligram voor mannen en vrouwen in de leeftijd van 9 tot 50. Een theelepel Himalaya zout bevat ongeveer 400 milligram natrium.
Ontgifting.
Hoewel het traditioneel wordt genomen langs de voeding leent Himalaya zout met zijn indrukwekkend mineraalprofiel ook goed tot externe ontgifting. Bijvoorbeeld kun je om te ontgiften niet beter doen dan een bad te nemen met Himalayzout waarvan de mineralen en negatieve ionen gemakkelijk binnendringen in de huid waardoor een reinigende en ontgiftende werking ontstaat die uw huid en geest verjongt met nog uren nawerking. Himalaya zout heeft ook een positief effect op de ons omringende lucht. Het is geen toeval dat bijna alle gerenommeerde zoutlampen gemaakt zijn van Himalaya zout in plaats van tafelzout of zeezout; haar negatieve ionen binden zich aan positieve ionen in de lucht en neutraliseren en bevrijden het van verontreinigende stoffen .
Aanschaf.
Himalaya zout is verkrijgbaar in natuurwinkels of online en wordt meestal verkocht als fijne of grove korrels. Fijnkorrelig Himalaya zout is aan te bevelen omdat de kleine onopvallende kristallen veel gemakkelijker op te nemen zijn in de meeste maaltijden. Bij de aankoop van uw zout dien je er op te letten dat het roze van kleur is wat wijst op de dichtheid aan mineralen.
Veel lezers vragen me waarom ik magnesiumchloride niet aanbeveel en waarom ik niet eens Nigari zout citeer dat te vinden is in de meeste natuurwinkels. Nigari zout wordt gewonnen uit de grijs zeezout in Japan en bevat van nature voorkomend 84 % magnesiumchloride maar ook mineralen en sporenelementen. Bovendien is het goedkoop. Dit lijkt op het eerste gezicht voor de hand te liggen om hiermee een tekort aan magnesium aan te pakken!
Magnesiumchloride is populair geworden omdat het aanbevolen werd door de in 1957 overleden Dr Delbet die het voorschreef om zijn therapeutische en preventieve eigenschappen tegen bepaalde besmettelijke ziekten. Er bestaat zelfs een mengsel van magnesiumzouten "Delbiase" op de markt gebracht door Dr Delbet zelf dat voornamelijk magnesiumchloride bevat en in de meeste farmacies te koop is.
Zoals vaak … schijn bedriegt. Magnesium chloride is nuttig in sommige gevallen maar meestal niet de oplossing die ik kan aanbevelen. Ziehier waarom.
Magnesium chloride verhoogt de zuurtegraad van het lichaam.
Eén van de belangrijkste redenen waarom het ons lichaam ontbreekt aan magnesium is dat onze levensstijl en ons dieet chronische verzuring veroorzaken.
Dit fenomeen is te wijten aan overmatige consumptie van dierlijke producten, voornamelijk zuivelproducten en zout (natriumchloride).
Om die zuurtegraad te compenseren putten wij uit onze reserves van magnesium: botten, tanden en organen. Dit is effectief op korte termijn maar eens gebruikt wordt magnesium verwijderd via de urine. Wij verminderen geleidelijk onze magnesium reserves. Dit kan leiden tot broze botten (osteoporose) en een gebrek aan magnesium nodig voor het goed functioneren van het hart, de kracht van de slagaders, de hersenfunctie, het zenuwstelsel en vele andere vitale functies waardoor het risico op depressie, hart- en vaatziekten, enz.
Magnesiumchloride dat chloride-ionen bevat zal de zuurtegraad in het lichaam doen toenemen.
Terug naar de schoolbank.
Wie een beetje chemie heeft meegekregen op school zal zich herinneren: zout (natriumchloride) verhoogt de zuurtegraad in het lichaam omdat het chloorionen bevat. De chloorionen aanwezig in het natriumchloride binden zich aan de waterstofionen en produceren zo moleculen zoutzuur, erg zuur. Dit is de reden waarom het eten van veel zout het lichaam doet verzuren. Het probleem is precies hetzelfde met magnesiumchloride. De chloride-ionen aanwezig in de molecule werken precies hetzelfde als bij de natriumchloride.
He verhoogt de zuurtegraad van het lichaam ... en doet derhalve magnesium lekken!
Met magnesiumchloride, wordt het positief effect (basisch) van magnesium eenvoudigweg vernietigd door het negatieve (verzurende) chloor. Uw magnesium blijft lekken zoals voorheen.
Magnesiumchloride verstoort de darmen.
Tenslotte , het grote nadeel van de meeste magnesium supplementen , zoals magnesiumchloride is dat ze maagdarmproblemen kunnen veroorzaken en diarree.
Dit is waarom ik grondig onderzoek heb verricht om het type magnesium te vinden dat minder agressief is voor het darmslijmvlies. Ik vond een goed malaat gedoseerd magnesium dat het voordeel heeft zacht te zijn voor de darmen en goed geassimileerd wordt. Bovendien verzuurt het niet het lichaam maar maakt het basisch.
Moeten we echt magnesiumchloride in de prullenbak werpen?
Na bovenstaand betoog ben je wel geneigd dit te denken. Maar zeker niet! In feite is magnesiumchloride een slechte vorm van magnesium als het gaat om een tekort bij te sturen of voor een langdurige toepassing maar het is bijzonder interessant in specifieke gevallen.
Verschillende studies hebben aangetoond dat magnesiumchloride de vermenigvuldiging vertraagt van virussen en bacteriën en zo helpt vechten tegen ziektes. Dit effect wordt veroorzaakt door de synergie van drie fenomenen: enerzijds de verzurende werking van de chloride- onen die inbeuken op de normale werking van microben, directe antibacteriële werking van de chloride-ionen en ten slotte de laxerende werking van chloride dat de intestinale bacteriële flora reinigt en de groei van ziektestammen verhindert.
Magnesiumchloride of Nigari is een goede oplossing om te vechten tegen een opkomende virale of bacteriële aanval (als men dicht bij het toilet kan blijven!) maar niet voor het bijwerken van tekorten.
Voedingsmiddelen rijk aan magnesium.
Welke zijn de belangrijkste voedingsmiddelen rijk aan magnesium?
Paranoten zijn één van de voedingsmiddelen die rijk zijn aan magnesium net zoals amandelen met 250 mg per 100 g.
Nog zeer interessant is boekweit dat wordt gegeten als graan (maar geen gluten) met een gehalte aan magnesium van 230 mg per 100 g en met veel minder calorieën dan chocolade of noten.
Donkere chocolade is ook rijk aan magnesium wil men ons doen geloven echter per 100 gr (geheel tablet) donkere chocolade 70 % cacao slechts 170 mg magnesium. Alleen de zuivere magere cacao is een goede bron van magnesium (410 mg per 100 g).
Honderd gram spirulina bevat 400 mg magnesium of de aanbevolen dagelijkse dosis. Maar deze dosis is veel duurder dan een conventioneel voedingssupplement .
In het algemeen is een dieet rijk aan verse groenten en fruit rijk aan magnesium. Vooral groene groenten omdat chlorofyl waaruit ze hun kleur halen een magnesium atoom bevat.
Sommige mineraalwaters staan bekend om hun hoog niveau aan magnesium zoals Hepar, Courmayeur en Contrex. Mijd ze! Magnesium is is hier altijd aanwezig als sulfaat, één van de minst goed geabsorbeerde (minder dan chloride ) zouten van magnesium, waardoor winderigheid, opgeblazen gevoel of diarree en weinig of geen verbetering van uw magnesiumgehalte.
Laatste belangrijke punten om te voorkomen dat je magnesium reserves worden overgeheveld door uw lichaam: beperk uw stress en controleer uw vitamine D-status.
Bij lawaai gerelateerde stress bijvoorbeeld versnelt het hart en zijn je spieren gespannen. Noradrenaline, een neurotransmitter, zendt een signaal. Spiercontractie vindt plaats door de aanvoer van calcium in de cellen. Maar calcium aanvoeren verdrijft magnesium uit de cel dat in het bloed komt en afgevoerd wordt langs de urine .
Vitamine D is een regulator van de intestinale absorptie van magnesium maar ook van de retentie in het lichaam in de nieren: vitamine D tekort dat veel voorkomt bij ons veroorzaakt onherstelbare magnesiumdeficiëntie op lange termijn.
Het aanvullen van magnesium is één van de eenvoudigste en meest effectieve gezondheidsadviezen die wij kunnen geven aan de mensen.
Oorspronkelijk artikel: "Complément d'info important sur le magnésium", 20 Janvier 2014, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
De industriële landbouw heeft haar 'hoogtepunt' bereikt, zeggen wetenschappers; tijd voor een terugkeer naar kleinschalige organische landbouw.
(NaturalNews) Het tijdperk van de grootschalige monocultuur met al zijn giftige pesticiden en ongeteste genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) ziet zijn einde naderen. Onderzoekers van de Universiteit van Nebraska-Lincoln (UNL) ontdekten onlangs dat de opbrengst van de meeste grote industriële voedselgewassen stabiliseert of krimpt in veel gebieden van de wereld, een feit dat een ondersteuning is voor een terugkeer naar kleinschalige, gediversifieerde biologische landbouw.
Gepubliceerd in een recente uitgave van het tijdschrift 'Nature Communications,' helpen deze en andere bevindingen, inclusief bijgewerkte prognoses over de toekomstige gewasopbrengsten, de mythe uit de wereld dat de moderne, industriële methoden van voedselproductie (bijv. transgene modificatie, het gebruik van pesticiden en monocultuur) hebben geleid tot dramatische vooruitgang in de landbouw terwijl men eigenlijk het tegenovergestelde heeft bereikt.
Volgens recente gegevens heeft maar liefst 31 procent van de wereldwijde opbrengst van rijst, tarwe en maïs zijn plafond bereikt. Dit betekent dat, ongeacht hoe veel wetenschappers verder proberen te sleutelen aan onze voedselplanten, de resulterende opbrengst niet hoger meer kan dan voorheen. Verder blijkt dat een groot percentage van die zelfde gewassen meer produceren aan een dalend tempo, wat suggereert dat het systeem uiteindelijk zal falen.
"De dalingen en de plafonds in de productie zijn algemeen geworden ondanks de toenemende investeringen in de landbouw, wat zou kunnen betekenen dat de maximale potentiële opbrengst van het industriëel model van de landbouw reeds heeft plaatsgevonden," schrijft Nafeez Ahmed voor The Guardian."
Uit de studie waarop Ahmed zijn conclusie steunt blijkt ook dat de productie niveaus voor veel gewassen al hun toppunt hebben bereikt en geen potentieel hebben om ooit weer aanspraak te kunnen maken op vroegere groeicijfers. De reden voor deze beweren deskundigen is dat gewassen uiteindelijk een biofysisch opbrengstplafond bereiken, wat betekent dat er slechts van een bepaald gewas een haalbare hoeveelheid kan worden gekweekt op een bepaald stuk grond.
Sommigen proberen nu te beweren dat dit plafond in de eerste plaats is bereikt als gevolg van de zogenaamde "groene revolutie" technologieën zoals ggo's, maar dit is gewoon niet het geval. Deze technologieën werden al gedoemd vanaf het begin, want zoals de studie zelf toegeeft, waren ze "one-time innovaties" die, op basis van de wetenschap, ook daadwerkelijk geleid hebben tot afname van de opbrengsten gedurende de afgelopen decennia.
"Een zorg is dat ondanks de toename van investeringen in landbouwbedrijven, onderzoek en onderwijs in deze periode [1981-2000], de relatieve winstopbrengst voor de belangrijkste voedselgewassen in de tijd is afgenomen, samen met het bewijs van hogere opbrengst plafonds in sommige van de meest productieve domeinen," zegt de studie.
Biologische landbouwmethoden houden het meeste potentieel in voor het verhogen van de opbrengsten, althans volgens de Verenigde Naties.
"Een mijlpaal rapport van de speciale VN-rapporteur voor het recht op voedsel toonde aan dat agro-ecologie op basis van duurzame, kleinschalige, biologische methoden mogelijk dubbele voedselproductie kan creëren binnen 5 tot 10 jaar in regio's geconfronteerd met aanhoudende honger," concludeert Ahmed in zijn rapporteren voor The Guardian.
Oorspronkelijk artikel: "Industrial agriculture has reached its 'peak', say scientists; time for a return to small-scale organics", Thursday, January 23, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
900 miljoen mensen hebben tekort aan deze essentiële voedingsstof.
In geïndustrialiseerde landen hebben bijna één op de vier vrouwen en één op de zes mannen tekort aan magnesium. Dus je hebt één kans op vijf dat je daar ook bij behoort en dat betekent dat je een veel hoger risico hebt op:
- overgewicht, diabetes, hoge cholesterol (symptomen gegroepeerd onder de term "metabool syndroom").
En dat is niet verwonderlijk.
Essentieel bij vitale 300 chemische reacties.
Magnesium is essentieel voor meer dan 300 enzymatische reacties in het lichaam. Zonder die chemische reacties werken je cellen, je spieren en je zenuwen niet meer.
Magnesium helpt bij een regelmatige werking van het hart, het helpt het immuunsysteem (verdediging tegen microbiële, bacteriële en virale aanvallen) en onderhoudt de botsterkte.
Magnesium helpt ook de bloedsuikerspiegel reguleren, bevordert een normale bloeddruk en is betrokken bij de eiwitsynthese en het energiemetabolisme (productie van energie in je lichaam en geest).
Een tragisch arm dieet.
Over een verloop van miljoenen jaren heeft de mens een dieet ontwikkeld rijk aan magnesium. Helaas heeft de evolutie van het moderne dieet een alarmerende situatie geschapen waarin dagelijkse inname van magnesium zo laag is zodat het de helft van de Franse bevolking ontbreekt aan magnesium.
Bovendien onderhoudt het gebruikelijk dieet in de westerse landen een permanente toestand van milde metabole acidose (verzuring), door het overwicht van dierlijke voeding op groenten en fruit. Deze metabole verzuring verhoogt de urinaire afscheiding van magnesium.
Een ongelukkige fout die veel artsen maken.
Kers op de taart: de meeste artsen die tekortkomingen vinden bij hun patiënten schrijven vaak eenvoudige magnesium tabletten voor zonder zich te bekommeren om de chemische formule.
Echter in termen van magnesium bestaan er tientallen vormen die elk een bepaald effect hebben op het lichaam.
Sommige inderdaad, hebben bijna geen effect en zijn ook goedkoper en dat is de reden waarom veel gewetenloze handelaren deze vorm van magnesium (apotheek of op het internet) verkiezen. Resultaat: uw magnesiumniveau krijgt een piek om na een paar uur sterk te verminderen zonder te stabiliseren.
Zo lijkt het maritiem magnesium "natuurlijk" maar bestaat het eigenlijk grotendeels uit magnesiumoxide, een vorm die minder goed opgenomen wordt door het lichaam!
De top drie vormen van magnesium zijn malaat, citraat en glycerofosfaat. Merk op dat de magnesiummalaat een chemische vorm is die de bijzondere eigenschap heeft te bestaan uit een molecule appelzuur verbonden met twee moleculen magnesium. Het is een uitstekende bron van magnesium zoals appelzuur met een hoge biologische beschikbaarheid. Appelzuur heeft de eigenschap basisch te reageren en de nieren te beschermen, waardoor het ideaal is voor fragile personen getroffen door osteoporose. Bovendien verstoort malaat niet de werking van het spijsverteringsstelsel zoals sommige andere vormen van magnesium.
Een kuur van zes weken tot zes maanden kan zo de normale niveaus van magnesium herstellen.
Beschermend effect op hart en bloedvaten.
Uit onderzoek blijkt dat magnesiumtekort atherosclerose zou bevorderen [1]. Uit verschillende experimentele modellen blijkt dat magnesiumtekort dyslipidemie bevordert, lipide peroxidatie verhoogt in lipoproteïnen en ontstekingsreacties induceert. Omgekeerd is aangetoond dat magnesium ontstekingen, oxidatieve stress en endotheliale dysfunctie vermindert. Het helpt ook om bloedplaatjesaggregatie te verminderen en bijgevolg de vorming van bloedstolsels. [2]
Onlangs hebben Britse onderzoekers de medische literatuur uitgepluisd om de werkelijke effecten van magnesium op de bloeddruk te bepalen. Resultaat: een gemiddelde suppletie van 410 mg magnesium per dag kan een daling veroorzaken van de systolische bloeddruk van 3 tot 4 punten en 2 tot 3 punten voor de diastolische bloeddruk. Zij stelden vast dat het effect afhankelijk is van de dosis: hoe hoger dosis hoe meer voordelen [3]. Magnesium kan worden gebruikt in plaats van geneesmiddelen vooral omdat het geen ernstige bijwerkingen veroorzaakt.
Magnesium verbetert de hersenfunctie.
Wetenschappelijk onderzoek suggereert dat magnesiumtekort het geheugen en het leervermogen verstoort, terwijl een suppletie al was het maar met de aanbevolen dagelijkse dosis (375 mg) het cognitief functioneren kan verbeteren[4].
Magnesium is essentieel voor de activiteit van veel enzymen in de hersencellen die de werking van de cellen en van het geheugen regelen. Het is ook betrokken bij de vrijmaking van neurotransmitters. Onderzoekers vonden ook dat magnesium helpt bij het herstel van de cognitieve functies na een experimenteel geïnduceerd hersenletsel [5]. Het handhaven van een optimaal niveau van magnesium kan met name belangrijk zijn om achteruitgang van het geheugen, dat gepaard gaat met veroudering, te voorkomen of te compenseren.
Magnesium, essentieel voor de gezondheid van de botten.
Magnesium is een essentieel element voor de bescherming tegen osteoporose, verminderde botmassa en dichtheid. In twee afzonderlijke studies vonden de onderzoekers dat onvoldoende inname van magnesium de botdichtheid vermindert, terwijl een adequate inname via de voeding het risico op osteoporose en botbreuken vermindert. Beide studies hebben aangetoond dat hoe hoger het verbruik van magnesium hoe hogere de botdichtheid [6] [7].
Antiverouderingseffect.
Magnesium is een mineraal dat absoluut noodzakelijk is om een optimale gezondheid te behouden ondanks het verstrijken van de jaren. Studies benadrukken dat magnesium een belangrijke rol speelt bij het handhaven van de gezondheid van botten en hart, en de goede werking van het zenuwstelsel. Magnesium kan veel gezonheidsproblemen helpen verlichten waaronder ernstige astma en migraine.
Het beschermende effect van magnesium tegen het metabool syndroom.
In een epidemiologische studie van vijf jaar bij meer dan 1000 gezonde individuën hebben wetenschappers aangetoond dat een hoge inname van magnesium geassocieerd is met een verbeterde insulinegevoeligheid [8]. In een ander zeer overtuigende studie onderzochten wetenschappers de relatie tussen de inname van magnesium en de ontwikkeling van het metabool syndroom bij jonge gezonde volwassenen. Bijna 5.000 Amerikanen tussen 18 en 30 jaar werden gevolgd gedurende 15 jaar. De resultaten toonden aan dat een significant verbruik van magnesium het risico vermindert op metabool syndroom met 31 % . Hoe hoger de magnesiuminname hoe lager de bloedglucose en hoe hoger de dichtheid van lipoproteïne HDL of "goede" cholesterol). Een hoge inname van magnesium kan dus beschermen tegen het metabool syndroom [9] .
Magnesiumtekort kan vooral bij diabetici een factor zijn voor insulineresistentie die kan bijdragen tot een vicieuze cirkel van progressieve verslechtering van metabole veranderingen. Het is ook betrokken bij de ontwikkeling van diabetes complicaties.
Oorspronkelijk artikel: "900 millions de personnes manquent de ce nutriment essentiel", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Janvier 16, 2014
Bronnen:
[1] Rayssiguier Y. et al., « Inflammatory response in magnesium deficiency », Advances in Magnesium Research, 1 : Magnesium in Cardiology, Smetana R. ed., John Libbey and Co, London 1995, 415-416.
[2] Bo S. et al., « Role of dietary magnesium in cardiovascular disease prevention, insulin sensitivity and diabetes », Curr. Opin. Lipidol., 2008 Feb, 19(1):50-6. Kass L, Weekes J, Carpenter L. Effect of magnesium supplementation on blood pressure : a meta-analysis. Eur J Clin Nutr. 2012 Apr;66(4):411-8.
[3] Slutsky I. et al., « Enhancement of synaptic plasticity through chronically reduced Ca2+ flux during uncorrelated activity », Neuron., 2004 Dec 2, 44(5):835-49.
[4] Sen A.P. et al., « Use of magnesium in traumatic brain injury », Neurotherapeutics, 2010 Jan, 7(1):91-9.
[5] Tucker K.L. et al., « Potassium, magnesium and fruit and vegetable intakes are associated with greater bone mineral density in elderly men and women », Am. J. Clin. Nutr., 1999 Apr, 69(4):727-36.
[6] New S.A. et al., « Dietary influence on bone mass and bone metabolism : further evidence of a positive link between fruit and vegetable consumption and bone health », American J. Clin. Nutr., 2000 Jan, 71(1):142-51.
[7] Ma B. et al., « Dairy, magnesium and calcium intake in relation to insulin sensitivity : approaches to modeling a dose-dependent association », Am. J. Epidemiol., 2006 Sep 1, 164(5):449-58.
[8] He K. et al., « Magnesium intake and incidence of metabolic syndrome among young adults », Circulation, 2006 Apr 4, 113(13):1675-82.
Blootstelling aan wolfraam vergroot de kans op een beroerte.
(NaturalNews) Volgens een nieuwe studie is een populair metaal gebruikt in mobiele telefoons, trouwringen, lampen, computers en diverse andere consumentenproducten verantwoordelijk voor de verhoging van het risico op een beroerte.
Onderzoekers van de Universiteit van Exeter in het Verenigd Koninkrijk ontdekten een directe associatie tussen wolfraam in het bloed en het risico op een beroerte; deelnemers aan de studie met de hoogste niveaus van het zwaar metaal in hun lichaam waren het meest gevoelig voor het ontwikkelen van een beroerte.
Om deze conclusies te trekken verzamelde het team gegevens van meer dan 8600 Amerikanen in de leeftijd tussen 18 en 74 van wie zij urinemonsters testten op de aanwezigheid van wolfraam. Na verloop van 11 jaar werden deze zelfde mensen beoordeeld op risico op een beroerte in verhouding tot hun respectieve wolfraam niveaus om te zien of er een correlatie was tussen de twee.
Na rekening te hebben gehouden met andere potentiële risicofactoren zoals leeftijd, sociaal-economische status, body mass index, tabak en alcohol gebruik en woonkwaliteit, vond het team dat wolfraam een oorzakelijke factor kan zijn in het vergroten van iemands risico op een beroerte. De personen met de hoogste niveaus van het zware metaal hadden het hoogste risico op het ontwikkelen van de ziekte.
"Wolfraam is bekend om zijn biologische interactie en verstoring van de biochemische routes wat een gevaar betekent voor de menselijke gezondheid," schreven de onderzoekers in hun studie, gepubliceerd in het online tijdschrift 'PLoS ONE'.
Wolfraam gecombineerd met andere zware metalen of gifstoffen kan nog meer schade aan de gezondheid veroorzaken.
Sommige wetenschappers hebben zich afgevraagd of wolfraam alleen echt zo problematisch is, vooral gezien het feit dat het niet typisch wordt beschouwd als één van de meer lastige zware metalen. Het is al langer geweten dat complexe blootstelling aan wolfraam met andere zware metalen definitief schadelijk is en waarschijnlijk op een manier die we nu pas beginnen te begrijpen.
Wolfraam wordt ook vaak gelegeerd met andere metalen zoals nikkel en koper die waarschijnlijk het probleem verder verergeren.
"De relatie die we zien tussen wolfraam en beroerte is wellicht slechts het topje van de ijsberg," verklaarde Dr Nicholas Osborne, één van de mede-auteurs van de studie. "Daar veel nieuwe stoffen in de omgeving terecht komen accumuleren wij een complexe chemische cocktail in ons lichaam. Momenteel hebben we ongelooflijk zeer weinig informatie over de gezondheidseffecten van afzonderlijke chemische stoffen en geen onderzoek is gedaan over hoe deze verbindingen samen kunnen interageren (synergie) en zo de menselijke gezondheid beïnvloeden."
Wolfraam productie verhoogd waardoor zware metalen vergiftiging van waterreservoirs dreigender wordt.
Hoewel blootstelling aan wolfraam traditioneel laag was is de productie van het metaal voor gebruik in de consumentenelektronica snel toegenomen. Volgens de studie is de productie van wolfraam bijna verdubbeld sinds 2002, een stijging van jaarlijks 40.000 ton naar 72.000 ton per jaar.
De zuurtegraad van de bodem (pH) heeft grote invloed op de blootstelling aan wolfraam.
"Als de pH van de bodem daalt verhoogt de oplosbaarheid van wolfraam en kan het uitspoelen naar onderliggende watervoerende lagen," schrijven de auteurs. "Met de toename van de productie en gebruik geraakt wolfraam steeds meer verspreid en wordt het potentieel van wolfraam om het milieu verder te vervuilen steeds groter."
Dit is allemaal heel interessant, omdat het zogenaamde "chemtrail" fenomeen, of de verspreiding van aluminium, barium en andere giftige stoffen die, zoals velen zeggen in de lucht worden verstoven om het "broeikaseffect" te voorkomen verantwoordelijk is voor het verlagen van de pH van de bodem over de hele wereld.
Als legitiem kan deze actieve vorm van weerwijziging ook verantwoordelijk zijn voor het verhogen van het toxische effect van wolfraam in het milieu.
Oorspronkelijk artikel: "Exposure to heavy metal tungsten increases chances of stroke", Saturday, January 25, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer.