Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
30-07-2017
Olijfolie voor het geheugen.
Extra ‘virgin’ olijfolie voorkomt Alzheimer en beschermt de geheugenfunctie van de hersenen.
Wanneer mensen praten over de gezondheidsvoordelen van extra ‘virgin’ olijfolie gaat het meestal over de gezondheid van het hart. Echter nieuw zijn de bevindingen over de invloed op de hersenen.
Onderzoekers van de Temple University hebben ontdekt dat extra ‘virgin’ olijfolie niet alleen kan helpen tegen geheugenverlies maar ook beschermt tegen de ziekte van Alzheimer. Zij kwamen tot deze conclusie na onderzoek op muizen met geïnduceerde dementie.
De muizen werden verdeeld in twee groepen, waarvan er één een dieet kreeg verrijkt met extra ‘virgin’ olijfolie. De olie werd toegediend toen de muizen slechts zes maanden oud waren en symptomen van Alzheimer begonnen te vertonen.
Alhoewel de twee groepen muizen niet onmiddellijk na hun respectieve diëten verschillen vertoonden waren de neuronverbindingen in de hersenen van de muizen op olijfolie dieet beter bewaard gebleven na negen en twaalf maanden en ze etaleerden ook een beter aanleren en beter geheugen bij uitgevoerde testen.
Men weet dat de ziekte van Alzheimer begint met een vermindering van het autofagieproces van de hersenen, wat de verwijdering van de toxines en intracellulair puin inhoudt die stevige markers van de ziekte zijn. Olijfolie kan dit belangrijke proces activeren en de ontsteking van de hersenen verminderen en zodoende tegen Alzheimer beschermen.
De consumptie van olijfolie helpt ook de vorming van schadelijke hersenstructuren te verminderen, zoals neurofibrillair tangles en amyloïde-beta plaques. Vorig onderzoek heeft de aanwezigheid van dergelijke structuren gekoppeld aan de waarschijnlijkheid om Alzheimer te ontwikkelen, met neurofibrillaire tangles die bijdragen aan het slecht geheugen dat vaak bij Alzheimer's patiënten voorkomt.
Senior onderzoeker professor Domenico Pratico van de Lewis Klein School of Medicine heeft opgemerkt: "Dankzij de autofagie-activatie werden geheugen en synaptische integriteit behouden, en de pathologische effecten bij dieren die anders de ziekte van Alzheimer zouden ontwikkelen, werden significant verminderd."
Vervolgens wilden de onderzoekers vaststellen of de introductie van olijfolie op een meer geavanceerde leeftijd de ziekte kan omkeren of stoppen. Dit is cruciaal omdat veel mensen dementie niet vermoeden tot de ziekte zich manifesteert.
Met vijf miljoen Amerikanen die momenteel met Alzheimer leven en 16 miljoen patiënten die men voorspelt tegen 2050, is het nu tijd om een oplossing te vinden. Dementie is een belangrijke oorzaak van slechte gezondheid en handicap, en het is de zesde voornaamste doodsoorzaak. Naast de effecten op de patiënten, brengt deze hartverscheurende ziekte ook een grote last mee voor familieleden en verzorgers.
De voordelen van olijfolie gaan verder dan het voorkomen van dementie. Het voorkomen van dementie is niet de enige reden om meer olijfolie te consumeren. In een recente studie aan het universiteitshospitaal van Kopenhagen onder 182 mannen tussen 20 en 60 jaar, bleek dat degenen die een kwart kop olijfolie per dag gebruikten een gemiddelde vermindering van oxidatieve schade aan DNA-cellen van 13 procent hadden. Het is ook gekoppeld aan een vermindering van het risico op hart- en hartziekten, bescherming tegen depressie en gezond cholesterolgehalte.
Bij de aankoop van olijfolie moet men wel voorzichtig zijn aangezien fraude in de industrie wijdverspreid is. Veel van de best verkopende merken voldeden niet aan de IOC-normen als gevolg van vervalsing, oxidatie of slechte kwaliteit. Italiaanse extra ‘virgin’ olijfolie wordt vaak gemengd met minderwaardige olijfolie die goedkoper is in productie of zelfs andere soorten olie. Experts zeggen dat echte olijfolie begint te stollen wanneer ze gekoeld wordt.
Met zoveel voordelen voor de gezondheid, en er worden steeds nieuwe kenmerken ontdekt, is geen reden meer om niet meer van die gezonde olie te gaan consumeren.
Oorspronkelijk artikel:”Extra virgin olive oil found to prevent Alzheimer’s and protect the brain’s memory function”, Wednesday, June 28, by: Isabelle Z., Natural News.
DEODORANT WAARSCHUWING: Aluminium zouten gevonden in populaire anti-transpirant producten veroorzaken de groei van tumoren.
Men had al lang vermoedens dat aluminiumverbindingen gebruikt in deodorant producten kanker kunnen veroorzaken. Een nieuwe studie uit Zwitserland bevestigt nu dat dit vermoeden juist is. Uit deze studie blijkt dat aluminiumchloride, een algemeen gebruikt additief in deodorant dat vocht blokkeert, een oestrogeenachtig effect uitoefent dat direct de groei en verspreiding van borstkankercellen bevordert.
Bij dit baanbrekend onderzoek aan de Universiteit van Genève werd gekeken naar de rol van aluminiumchloride in het tijdelijk blokkeren van de zweetklieren in de oksels. De toxische verbinding vestigt zich in de huid om dit doel te bereiken en verspreidt zich verder in het borstweefsel. Nabootsen van de effecten van oestrogeen toont aan dat aluminiumchloride op lange termijn fungeert als brandstof voor de vorming van kankertumoren en meehelpt aan de verspreiding ervan in het hele lichaam.
Mede-auteur Dr. Andre-Pascal Sappino, Ph.D., en zijn collega's evalueerden de effecten van aluminiumchloride op geïsoleerde humane vrouwelijke cellen en op muizen om tot deze conclusie te komen. Ze merken op dat langdurige blootstelling aan de chemische stof niet alleen kankertumoren triggert maar ook de metastase (verspreiding) in het lichaam ondersteunt.
Aluminiumchloride is zo schadelijk voor het lichaam dat het te vergelijken is met het effect van asbest op onze gezondheid. Asbest is de naam van de beruchte klasse van vezelachtige mineralen die werden gebruikt in diverse industriële toepassingen, waaronder bouwmaterialen. Asbest is verboden nadat werd vastgesteld dat het de primaire oorzaak was van mesotheliomen en andere vormen van kanker.
"Asbest is goedkoop, had een zeer aantrekkelijk industrieel potentieel, en het duurde 50 jaar om het te verbieden," schreef Dr. Sappino in The Local. "We hopen dat het niet zo lang zal duren om aluminiumzouten te verbieden."
Professor oncoloog Dr. Sappino adviseert zowel mannen als vrouwen voor hun eigen veiligheid onmiddellijk te stoppen met het gebruik van anti-transpirant deodorant producten die aluminium bevatten.
Er zijn veel aluminium-vrije deodorant opties die met een beetje moeite gemakkelijk te vinden zijn. Het is meer de moeite waard om te gaan met een kleine hoeveelheid okselvocht dan te moeten omgaan met een mogelijke diagnose van kanker.
"Ik denk dat we allen deodorants die aluminium zouten bevatten moeten weren,” vertelde Dr. Sappino aan de media, toegevend dat zijn aanbevelingen waarschijnlijk zullen leiden tot industrieel verzet. "Nu zal de strijd beginnen en zoals in de tabaksindustrie zullen ze zeggen dat het bewijs ontbreekt op mensen.”
Eerdere studies hebben een soortgelijk verband tussen aluminiumzouten in deodorant producten en kanker gevonden wat veel discussie heeft teweeg gebracht gedurende de afgelopen 50 jaar. Er bestaat zelfs bewijs dat aluminiumzouten ook een belangrijke bijdrage leveren aan de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie, aangezien zij de bloed-hersenbarrière kunnen passeren en in de loop van tijd kunnen cumuleren in de hersenen.
Een evaluatie in 2011 gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease stelt duidelijk dat aluminium "de meest bezwarende en vermijdbare factor is” bij hersenschade. Ondertussen is een goede vuistregel om gewoon alle deodorant producten die aluminium bevatten links te laten liggen en in plaats daarvan te kiezen voor veilige, natuurlijke alternatieven.
Oorspronkelijk artikel:”DEODORANT WARNING: Aluminium salts found in popular antiperspirant products cause tumor growth”, Tuesday, October 04, 2016 by: Ethan A.Huff, staff writer, Natural News.
Wetenschappers: Plantaardige oliën veroorzaken hoofdpijn, vermoeidheid, en zelfs dementie.
Al jaren heeft men ons aangespoord om boter te vervangen door plantaardige oliën. In het midden van de 20e eeuw werden verzadigde vetten verantwoordelijk gesteld voor het stijgend aantal hartaanvallen, hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Sommige wetenschappers denken nu dat dit een vergissing was.
Neem bijvoorbeeld, Dr. Catherine Shanahan, auteur van het nieuwe boek, "Deep Nutrition. Why Your Genes Need Traditional Food". Shanahan, een huisarts uit Denver met een graad in de biochemie en genetica heeft de conventionele wijsheid nooit gevolgd als het gaat over voeding.
In tegenstelling tot andere artsen en diëtisten die diëten aanraden met veel groenten en fruit (en plantaardige vetten), prijst Shanahan diëten aan op basis van dierlijke eiwitten en vetten, groenten en noten. Shanahan was raadgeefster van de bekende basketbalster Kobe Bryant en is uiteindelijk directeur geworden van Lakers' voedingsprogramma. Ze zegt dat haar volgende taak is om Amerika te overtuigen te stoppen met het gebruik van plantaardige oliën, volgens haar ’de ergste vijand voor onze hersenen.’
Plantaardige oliën zijn niet zo gezond als men zou denken. Dr. Shananan merkt op dat plantaardige vetten zoals zuivere olijfolie, kokosolie, avocado- of pinda-olie niet problematisch zijn. Volgens haar liggen de echte gevaren bij koolzaad-, palm-, maïs-, soja-, saffloer-, zonnebloem-, katoenzaad-, en rijstzemelenolie. Als men weet hoe deze oliën algemeen gebruikt zijn geworden zal men begrijpen waarom ze niet gezond zijn. Shananan schreef in de New York Post: "In de jaren 1950 vertelde men ons dat dat verzadigde vetten gevaarlijk waren. Wij stopten met het eten van boter en natuurlijke vetten, maar nog steeds hunkerde men naar vet voedsel, dus dan maar plantaardige oliën gebruiken. En dan begonnen ook restaurants deze spotgoedkope vetten te gebruiken, "legt ze uit. Terwijl er aanvankelijk werd beweerd dat onverzadigde vetten (plantaardige) beter en gezonder zijn, heeft recent onderzoek aangetoond dat deze stelling wellicht niet klopt. Dr Aseem Malhotra, een cardioloog, legt in een artikel uit dat de vervanging van dierlijke vetten door plantaardige rampzalig is geweest; sindsdien zijn het aantal gevallen van hart- en vaatziekten, kanker en diabetes zijn over de hele wereld omhooggeschoten. Ook is hij van mening dat wat we kiezen om te koken een enorme impact heeft op onze gezondheid. Studies tonen nu aan dat plantaardige oliën verwarmd tot hoge temperaturen schadelijke stoffen vrijgeven. Zonnebloemolie, maïsolie, en andere populaire plantaardige oliën zijn onstabiel bij hoge temperaturen, en breken af in giftige adelhyde, dat in verband is gebracht met verhoging van het risico van kanker en andere gezondheidsproblemen. Uit een recente studie bleek dat zelfs na 20’ koken plantaardige olie 20 keer meer adelhyde vrijgaf dan de de veilige limiet (bepaald door de World Health Organization). Andere rapporten hebben aangetoond dat verhitting van plantaardige oliën zoals palmolie tot 200°C of hoger gerotoxines en andere schadelijke verbindingen vrijgeeft. Onderzoekers hebben een studie uit 9170 die stelde dat het consumeren van plantaardige oliën in plaats van dierlijke vetten het risico op hart-en vaatziekten en de dood zou kunnen verlagen, opnieuw geanalyseerd. Uit de nieuwe analyse bleek dat de eerste bevindingen verkeerd waren. Zij onthulden zelfs dat het consumeren van te veel plantaardige olie het risico op hart- en vaatziekten verhoogde.
Toxische oliën kunnen schade toebrengen aan onze hersenen. Shanahan zegt dat de manier waarop de oliën worden behandeld voordat zij aangeboden worden aan de consument, een grote rol speelt in hun toxiciteit. Door het bewerken van de oliën tijdens de productie gaan de anti-oxidanten verloren. Dit maakt dat de ziekte verwekkende vrije radicalen overheersen in deze oliën. Eén van de belangrijkste zorgen van Dr. Shanahan is het effect van de plantaardige oliën op de hersenen. Zij gelooft dat de vrije radicalen in de oliën kunnen meewerken aan de oxidatieve stress op de hersenen. Volgens haar kan het regelmatig gebruik van deze plantaardige oliën leiden tot lusteloosheid en concentratieproblemen en zelfs tot het ontstaan van dementie en de ziekte van Alzheimer. Shanahan zegt dat de consumptie van te veel plantaardige olie zich initieel uit in migraine, samen met algemene vermoeidheid van de hersenen.
Oorspronkelijk artikel: “Scientists: Vegetable oils cause headaches, fatigue, and even dementia”, Tuesday, February 07, 2017 by: Vicki Batts, Natural News.
Een hoed, een zonnebril, lange mouwen, een zonnescherm, schaduw opzoeken tot zelfs binnen blijven van 's middags tot 16 uur. Zo geloven dat we ons te beschermen tegen huidkanker. Deze werkwijze bederft niet alleen de pret van de zomer en de vakantie, ze is ook ongezond!
Ken het echt gevaar op sterven aan huidkanker.
Er wordt veel gesproken over huidkanker omdat vanaf 1945 elke 10 jaar het aantal gevallen verdubbelt.
Dit is verontrustend maar:
- Op de 60 miljoen Fransen stierven er 1.672 in 2012 aan huidkanker. Terzelfdertijd stierven 150.000 mensen aan een andere vorm van kanker en ook nog eens 130.000 aan hart- en vaatziekten.
Waarom is het belangrijk om de vergelijking te maken?
Het ene sluit het andere niet uit zul je mij zeggen. Maar dat is het juist: buiten zijn en genieten van de zon is een belangrijke manier om het risico op hartaandoeningen te verminderen en andere vormen van kanker te voorkomen.
Een voorbeeld. We weten dat stress, sedentaire levensstijl, overgewicht, alcohol en roken belangrijke oorzaken zijn van hart- en vaatziekten en kanker. Dus: als je gestresseerd bent als gevolg van huidkanker; als je niet buiten komt om huidkanker te vermijden, meer nog: als je thuis zit en junk food eet, een sigaret rookt om de tijd te verdrijven en zit te wachten om in alle ‘veiligheid’ buiten te komen. Dan pas maak je een slechte keuze.
Het is veel belangrijker om het risico op hartaandoeningen en andere vormen van kanker te verminderen dan zich toe te spitsen op de preventie van huidkanker.
De meeste ‘huidkankers’ zijn niet gevaarlijk.
Huidkanker, net als alle andere vormen van kanker, moet zeer serieus genomen worden. Dat betekent dat het belangrijk is om een arts te raadplegen wanneer een vlek of vreemd gezwel op de huid verschijnt, in het bijzonder een wonde die niet geneest, een puist of hardnekkige korst die van uiterlijk verandert.
Van de 80 000 tot 90 000 nieuwe gevallen van huidkanker elk jaar gediagnosticeerd in Frankrijk, zijn 85% carcinomen en geen melanomen.
Dit onderscheid is van cruciaal belang, omdat carcinomen genezen. De meeste zijn zelfs helemaal niet gevaarlijk. Men noemt ze "basaalcelcarcinomen" of “basocellulaire carcinomen” of “basaltomen’ of “ouderdomskanker’.
Basaalcelcarcinomen.
80% van de carcinomen, die basaalcelcarcinomen worden genoemd, zijn niet dodelijk.
Dit soort carcinoom ontwikkelt zich meestal op een huidoppervlak blootgesteld aan de zon, zoals de neus, oogleden of nek, meestal bij ouderen (ouder dan 75 jaar).
Het eerste teken is vaak een kleine rode stip, een roze of parelwitte koepel die op een eerder normale huid verschijnt. Het evolueert heel langzaam en produceert metastasen. Onbehandeld zal het lokaal blijven groeien en nabijgelegen structuren beschadigen. Zo kan een basaalcelcarcinoom op het gezicht eroderen en schade aan neus of oor aanbrengen.
Elke verdachte huidlaesie of -knobbel moet worden gezien door een arts.
Op de website van het National Cancer Institute (INCA), kan men lezen dat de overgrote meerderheid van huidlaesies geneest na operatief verwijderen omdat ze langzaam werken en geen externe laesies (metastasen) veroorzaken.
Deze verklaring is overdreven, en misschien zelfs bedoeld om cosmetische chirurgen te behagen. Want als de kanker moeilijk te bereiken is, kan de ingreep een lelijk litteken achterlaten. Volgens een oncoloog die ik hierover raadpleede is het beter om dit met contactradiotherapie te genezen; met één tot drie sessies électronentherapie kan een littekenloze genezing verkregen worden. "
Chirurgische behandeling kan bijna altijd worden uitgevoerd op kantoor of polikliniek. Plaatselijke verdoving wordt toegepast voor de meeste interventies. Pijn en ongemak zijn meestal minimaal en de patiënt lijdt zelden daarna.
Deze carcinomen zijn goed voor 80% van de gevallen. De resterende 20% zijn agressiever, en noemt men “plaveiselcelcarcinomen”.
Plaveiselcelcarcinoom (of epidermoïde).
20% van de carcinomen zijn plaveiselcelcarcinomen (epidermoïden). Dit type carcinoom ontwikkelt zich meestal op het gezicht - meestal op of rond de oren of lippen. Echter, kan elk gebied van de huid worden aangetast.
Het begint meestal als een kleine korst of geschubde gebied met een rode of roze basis. Kan veranderen in een tumor die een wrat kan lijken. Plaveiselcelcarcinoom kunnen een etterende wonden (ulci) of periodieke ontluchters vormen. Zonder behandeling kunnen zij zich verspreiden naar de onderliggende weefsels en de patiënt ontsieren.
Maar geen paniek. Nog steeds volgens het National Cancer Institute: "Plaveiselcelcarcinomen zijn zeldzaam en kunnen uitzaaien. Ze zijn echter gemakkelijk te behandelen in de meeste gevallen door vroege opsporing en chirurgische behandeling. Maar nogmaals, volgens een bekende oncoloog" kan ook hier niet agressieve radiotherapie gericht genezen zonder littekenvorming met slechts een enigszins pigmentloos huidgebied.
Vandaar het belang om een arts te raadplegen als men iets raar op de huid opmerkt.
De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zonder langdurige pijn.
Dus bij een minimum aan voorzichtigheid en gezond verstand zal men niet sterven aan een carcinoom.
De derde vorm van huidkanker is de zeldzaamste en de gevaarlijkste: het melanoom.
Het melanoom.
Dit is het echte zorgenkind van de familie van huidkanker.
Melanomen zijn kankercellen die een pigment fabriceren die dat typisch kleurtje geven en die men 'melanocyten' noemt. Melanocyt betekent ‘celproductie’; afgeleid van het Grieks “melanos" (zwart) en ‘cyte" (cel).
Ze komen meestal voor op een perfect gezond huidoppervlak, en groeien geleidelijk uit tot een kleine gepigmenteerde vlek, ongeveer 15-20% uit een simpele schoonheidsvlek.
Er zijn 11 000 gevallen van melanoom per jaar in Frankrijk. De meeste, vroeg ontdekt, genezen na een operatie onder narcose.
Een minderheid van de melanomen (15%) worden te laat ontdekt en uitgezaaid zodat zelfs chemotherapie ze niet kan genezen. Het resultaat is dan het overlijden van de patiënt.
De echte rol van de zon bij melanoom.
Zoals met alle ernstige ziekten, zijn er meerdere factoren die samenwerken om het immuunsysteem te verstoren en kanker te veroorzaken: voeding, toxinen, stress, slecht slapen, enz.
Er zijn ook factoren die verband houden met het milieu en, onder deze, is er geen twijfel over dat zonnebrand een erkende oorzaak is van melanoom, vooral bij kinderen die herhaaldelijk zijn blootgesteld zonder dat hun huid de tijd heeft gehad om zich voor te bereiden.
Echter, het medische tijdschrift The Lancet publiceerde in 2004 een belangrijke informatie, maar nooit herhaald in de mainstream media of door de gezondheidsautoriteiten, misschien uit angst voor het vervagen van de boodschap aan het publiek, en nog steeds beschouwd als een beetje goedkoop.
Deze informatie was dat melanomen, in tegenstelling tot carcinomen, zelden voorkomen bij mensen die regelmatig zijn blootgesteld aan de zon.
Het is zeer belangrijk en het moet duidelijk zijn: ja, de zon is oorzaak van melanoom als de huid te veel in één keer wordt blootgesteld. Aan de andere kant vermindert regelmatige blootstelling aan de zon, zonder overdrijving, het risico op melanomen.
Mensen die werken in kantoren hebben meer kans op een melanoom dan mensen die buitenshuis werken.
Ook moet opgemerkt worden dat melanomen niet noodzakelijk verschijnen op plaatsen blootgesteld aan het zonlicht.
De British Medical Journal bevestigde deze informatie zeggende dat de zon een onbetwistbare factor is voor carcinomen maar niet als belangrijke oorzaak van melanomen wordt vastgesteld.
De zon kan het risico op overlijden halveren.
Meer dan 200 epidemiologische studies hebben het verband tussen een tekort aan vitamine D en het risico op kanker bevestigd.
Volgens een studie van Dr. William Grant, internationaal expert op het gebied van vitamine D, zou 30% van de sterfgevallen door kanker kunnen voorkomen worden door voldoende vitamine D, wat neerkomt op het redden elk jaar van 2 miljoen levens wereldwijd.
Volgens Dr. Cedric Garland van de Universiteit van Californië, Universiteit van Geneeskunde in San Diego (USA), specialist in vitamine D sedert 30 jaar, kunnen jaarlijks 600.000 gevallen van borst- en darmkanker wereldwijd voorkomen worden door betere inname van vitamine D.
Optimaliseren van de vitamine D-spiegel kan 16 soorten kanker helpen voorkomen waaronder de gevaarlijkste zoals alvleesklier- en longkanker.
Een grootschalige gerandomiseerde studie met placebo toonde aan dat vitamine D in combinatie met calcium het totaal risico op kanker kan verminderen tot 60% bij vrouwen na de menopauze.
Vrouwen met een lichte huid die veel gespreid zonnen hebben een lager risico op het ontwikkelen van invasieve borstkanker, die zich buiten de borst ontwikkelt , volgens een studie van het American Journal of Epidemiology.
De zon is de beste bron van vitamine D. Men kan veilig 20 000 IU vitamine D per dag aanmaken door gedurende bvb. 3 sessies van 20 minuten twee derde van het huidoppervlak aan de zon bloot te stellen.
20.000 IE, het is enorm. Het is honderd keer meer dan de aanbevolen dosis door de autoriteiten in Europa van 200 IE per dag. Men moet in geen geval bang zijn van overdosering, omdat het lichaam op natuurlijke wijze de productie van vitamine D onder invloed van de zon regelt om nooit een gevaarlijk niveau te bereiken.
Maar dat is nog niet alles over de goede eigenschappen van de zon.
Onderzoekers hebben onlangs een ander voordeel van de zon ontdekt. Zij veroorzaakt nl. verhoging van het stikstofmonoxide niveau in het bloed en veroorzaakt daardoor een daling van de bloeddruk.
Volgens Richard Weller, een onderzoeker die gespecialiseerd is in dermatologie en die de effecten van zonlicht op de gezondheid bestudeert kan de zon effectief gebruikt worden om te vechten tegen hoge bloeddruk.
Natuurlijk kunnen al deze gunstige effecten van de zon pas plaats vinden als men zich niet insmeert met allerlei beschermers.
Wanneer de zon hoog aan de hemel staat is blootstelling van slechts 20 minuten voldoende om van de voordelen te profiteren.
Als voorbereiding van de huid kan men een supplement nemen van astaxanthine, een rood beschermend antioxidant zeewierextract.
In geval van zonnebrand kan men best een crème van aloë vera op de huid aanbrengen.
Maar bovenal, geniet van de mooie dagen die komen om vitamine D en stikstofmonoxide aan te vullen. Verder, zonder echt te weten waarom, blijkt de zon ook een pijnstillend effect te hebben en verbetert ze het moreel.
Geniet wanneer de zon schijnt aan grote blauwe hemel. Zie je iets verdacht op uw huid, een wonde of een storende verdikking die verandert in de tijd, raadpleeg dan een dokter. Maar bovenal, geen paranoia: genieten van het zonnige weer verlaagt zelfs het risico op ziekten (vooral kanker en hart- en vaatziekten, maar ook osteoporose, multiple sclerose en depressie), veel meer dan het verhogen van de kans op sterven aan huidkanker.
Dit geldt zolang men zonnebrand en brandwonden voorkomt.
Oorspronkelijk artikel:”Le soleil: ene arme anti-cancel?”, par Jean-Marc Dupuis de SNI,
Dagelijkse aspirine blijkt het risico op een hartaanval te verhogen met 190%.
(Natural News) Volgens een recente studie doet, regelmatig een aspirine nemen om hartziekten onder controle te houden, meer kwaad dan goed. Onderzoekers aan de Universiteit van Southampton in de Verenigde Staten en de Universiteit van Maastricht in Nederland constateerden dat dagelijkse aspirine-inname kan leiden tot verhoogde kans op hartaanval.
Wetenschappers onderzochten 30.000 patiënten met atriale fibrillatie - een aandoening die wordt gekenmerkt door snelle en vaak onregelmatige hartslag - en wat bleek: patiënten die dagelijks aspirine namen hadden 1,9 keer meer kans op een acute hartaanval in vergelijking met degenen die warfarine namen, een vitamine K antagonist. “Orale anticoagulant behandeling met vitamine K antagonisten (VKA’s) is al decennia lang de hoeksteen voor het voorkomen van beroerte bij patiënten met atriale fibrillatie. We vonden een verhoogd risico op hartaanvallen bij huidige en vroegere aspiringebruikers in vergelijking met VKA's. Er bestaat ook twijfel over het nut van aspirine bij atriale fibrillatie. Aspirine wordt niet langer aangeprezen, "zei studieleider dr. Leo Stolk.
De studie heeft ook aangetoond dat directe orale anticoagulantia ook een verhoogd risico geven op een hartaanval bij patiënten met atriale fibrillatie. De resultaten werden gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology.
Meerdere studies vinden verband tussen aspirine en het risico op een hartaanval. Het gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, meer algemeen bekend als pijnstillers, zoals ibuprofen en aspirine om verkoudheid en griep te behandelen, wordt geassocieerd met een groter risico op een hartaanval. Een analyse van meer dan 9.000 patiënten onthulde dat degenen die pijnstillers namen, zoals aspirine om ademhalingsinfecties te verlichten, meer dan drie keer hoger risico op een hartaanval hadden. Onderzoekers vonden ook dat intraveneuze toediening van pijnstillers het risico op een hartaanval meer dan zevenvoudig kan verhogen.
De onderzoekers concluderen dat pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen de water- en zoutretentie kunnen verhogen, waardoor hogere bloeddrukniveaus worden veroorzaakt. Patiënten moeten hun arts of apotheker raadplegen alvorens pijnstillers te gebruiken tegen ademhalingsinfecties, waarschuwden de onderzoekers.
"Artsen moeten zich ervan bewust zijn dat het gebruik van NSAID's tijdens een acute luchtweginfectie het risico op een hartaanval verder kan verhogen," zei studieleider Dr. Cheng-Chung Fang van het Nationaal Universitair Ziekenhuis van Taiwan. Dr Charlotte Warren-Gash van de London School of Hygiene & Tropical Medicine, zei dat zowel medische aandoeningen als vroeger bestaande ziekten in aanmerking zouden moeten genomen worden bij het voorschrijven van pijnstillers bij ademhalingsinfecties.
De bevindingen wijzen op een correlatie tussen pijnstillersgebruik en verhoogd risico op hartaanval bij patiënten. De resultaten laten echter geen oorzakelijk verband zien, aldus de onderzoekers. Meer onderzoek is nodig om het verband tussen het gebruik van pijnstillers en hartaanval te verduidelijken en hoe de conditie effectief kan worden beheerd, voegen de onderzoekers eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Infectious Diseases.
Uit een andere studie bleek dat regelmatige inaame van aspirine de kans op een hartaanval bij risicopatiënten niet verminderde. Schotse onderzoekers constateerden dat risicopatiënten die dagelijks aspirine hadeen den genomen, een vergelijkbaar risico op beroerte- en hartaanval hadden als bij de placebobehandeling. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Ongeveer drie jaar geleden heeft Bayer AG gevraagd om aspirine als een geneesmiddel voor preventie van hartaanval goed te keuren. Dit werd later geweigerd door de FDA, die zijn beslissing baseerde op een Schotse studie uit 2010. De FDA heeft ook patiënten die bloedverdunners nemen gewaarschuwd tegen het gebruik van aspirine.
Andere ernstige bijwerkingen die verband houden met de inname van aspirine zijn inwendige bloedingen, peptische zweren, astma en nierziekte.
Oorspronkelijk artikel:”Daily aspirine found to increase risk of heart attack by 190%”, Sunday, March 26, 2017 by: Russel Davis
Krachtige anti-kanker verbinding in rode uien gevonden die kanker tumoren "vernietigen".
Uit een studie gepubliceerd in Food Research International, bleek dat rode uien krachtige antioxidanten bevatten die kankercellen effectief doden. Als onderdeel van de studie heeft een team onderzoekers aan de Universiteit van Guelph in Ontario, Canada, vijf soorten uien onderzocht en hun anti-kankereigenschappen getest op darmkankercellen in het laboratorium. De gezondheidsdeskundigen constateerden dat rode uien effectief darmkankercellen elimineren. Het team merkte ook op dat de "Ruby Ring" de meest krachtige uiensoort was om de kwaadaardige cellen te doden.
Volgens het onderzoeksteam bevatten rode uien aanzienlijk hoge concentraties van het flavonoide quercetine. De deskundigen merken ook op dat rode uien rijk zijn aan anthocyanine, een verbinding die de opruimingseigenschappen van quercitine versterkt. Uit de studie bleek eveneens dat rode uien even sterk waren bij het elimineren van borstkankercellen.
"Anthocyanine geeft groenten en fruit hun kleur; rode uien die donkerst van kleur zijn, bezitten de meest kankerbestrijdende kracht. We vonden dat deze uien uitstekend zijn bij het doden van kankercellen. Uien activeren routes die kankercellen aanmoedigen tot celdood. Ze bevorderen een ongunstige omgeving voor kankercellen en verstoren de communicatie tussen kankercellen en remmen zo de groei ervan. De volgende stap is het testen op mensen, "zegt hoofdonderzoeker Abdulmonem Murayyan in ScienceDaily.com.
"De onderzoekers vonden dat extracten van bepaalde soorten uien darmkankercellen in het laboratorium kunnen doden, maar dat betekent niet dat hetzelfde kan gebeuren in een menselijk lichaam dat veel complexer is. Als wetenschappers kunnen vinden welke moleculen in uien deze blijkbaar gunstige effecten hebben, dan zouden ze misschien in de toekomst als een potentieel geneesmiddel kunnen worden onderzocht, 'vertelde Alford DailyMail.co.uk.
Cornell studie demonstreert de anti-kanker eigenschappen van de ui. De recente bevindingen bevestigende de resultaten van een studie uit 2004, uitgevoerd door onderzoekers aan de Cornell University. Als onderdeel van de studie nam het onderzoeksteam extracten van 10 uienvariëteiten en sjalotten om ze te testen als middel tegen darmkankercellen. De wetenschappers vonden dat de scherpgele en Western Yellow variëteiten de sterkste bescherming boden tegen de proliferatie van darmkankercellen. Uit de studie bleek ook dat sjalotten, de scherpgele en Western Yellow uivariëteiten ook de grootste bescherming boden tegen de proliferatie van leverkankercellen. Volgens onderzoekers zijn uien en sjalotten uitstekende bronnen van fytochemicalen genaamd fenolieken en flavonoïden. De fytochemicaliën verlagen het ontstaan van kanker door vrije radicalen te elimineren en de productie van reactieve verbindingen te remmen die anders normale cellen kunnen beschadigen. Daarnaast merkt het onderzoeksteam op dat uien en sjalotten verschillende variëteiten van deze fytochemicaliën bevatten. Volgens het team hadden sjalotten zes keer meer fenolieken dan Vidalia-uien. Aan de andere kant bevatten Western Yellow uien 11 keer meer flavonoïden dan de witte variëteiten. "Onze studie van 10 uienvariëteiten en sjalotten laat duidelijk zien dat uien en sjalotten krachtige antioxidant- en antiproliferatieeigenschappen bezitten en dat hoe meer totale fenolische en flavonoïde inhoud een ui heeft, hoe sterker zijn antioxidantactiviteit en beschermend effect is,” zegt hoofdauteur dr. Rui Hai Liu in de Cornell Chronicle. De bevindingen werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry
Oorspronkelijk artikel:”Powerful anti-cancel compound in red onions found to “destroy” cancer tumors”, Sunday, June 18, 2017 by: Russel Davis.
Honing blijkt arteriële plaque te verminderen met een verbazingwekkende 30% ... kan het ook hartaanvallen verhinderen?
Kan honing een natuurlijke manier zijn om hartziekten te voorkomen? Dat kan gewoon het geval zijn. Nieuw onderzoek heeft gevonden dat een natuurlijke suiker die in honing voorkomt, bekend als trehalose, kan bijdragen tot het verminderen van de aanwezigheid van arteriële plaque met maximaal 30 procent. Deze natuurlijke suiker wordt ook gevonden in sommige andere voedingsmiddelen, zoals champignons, kreeften en garnalen. Dus voor iemand die niet van honing houdt, zijn er nog andere opties. Het enige voorbehoud is dat de suiker direct in de aderen moet worden geïnjecteerd om het wonderbaarlijke voordeel van trehalose te verkrijgen. Maar sommigen zullen zeggen dat het nog steeds een betere optie is dan Big Pharma's chemishe middelen. Terwijl honinginjecties misschien niet helpen bij hartfalen, was de bevinding nog steeds veelbelovend.
De onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben vastgesteld dat trehalose een eiwit activeert dat ervoor zorgt dat immuuncellen arteriële plaqueafzettingen verwijderen.
Plaque kan zeer schadelijk zijn voor de slagaders, en kan leiden tot atherosclerose. Plaque maakt de bloedvaten stijf en hard en vernauwt de bloedvaten. Dit kan leiden tot hoge bloeddruk, hartziekte, perifere hartziekte en angina. Deze afzettingen kunnen de bloedvaten verstoppen en klonters vormen met als gevolg risico op een beroerte, hartaanval of zelfs gangreen als de klont in een bloedvat belandt dat bij één van onze ledematen behoort.
Hoewel atherosclerose misschien niet in eerste instantie op een echt gevaar lijkt kan het toch levensbedreigend zijn.
De ontdekking dat trehalose de plaque zo significant kan verminderen is bijzonder interessant vanwege de risico's die deze arteriële afzettingen betekenen.
De hoofdonderzoeker van de studie Dr. Babak Razani verklaarde: 'Bij atherosclerose proberen macrofagen schade aan de slagader te repareren door het gebied schoon te maken, maar ze worden overweldigd door de ontstekende aard van de plaques. Hun zuiveringsproces wordt geremd. Trehalose verbetert niet alleen deze schoonmakers maar maakt er ook nieuwe aan. "
De testen werden uitgevoerd op muizen die risico liepen op atherosclerose. Het team verdeelde de muizen in groepen: sommige werden geïnjecteerd met trehalose, terwijl anderen de suiker oraal kregen. Een andere groep muizen werd geïnjecteerd met verschillende soorten suikers. Het team vond dat de muizen die geïnjecteerd werden met trehalose, plaques hadden tot 0,10 millimeter kleiner dan degenen die een andere behandeling kregen. Bij de trehalose-geïnjecteerde muizen werden arteriële plaques gemeten op een gemiddelde van 0,25 millimeter, terwijl muizen die niet met suiker geïnjecteerd werden plaques hadden die ongeveer 0,35 millimeter groot waren.
Alhoewel dit kleine kleine metingen lijken met kleine verschillen, geven de resultaten daadwerkelijk een afname aan in de plaque onder de dieren die met trehalose waren geïnjecteerd.
Honing is algemeen bekend om een aantal voordelen voor de gezondheid, vaak door zijn antimicrobiële eigenschappen en het vermogen om bacteriën te bestrijden. Maar het lijkt erop dat er veel andere voordelen zijn van deze geliefde lekkernij. Een ding is zeker, deze schat zal niet vlug zijn plaats in de wereld van de natuurlijke geneeskunde verliezen.
Oorspronkelijk artikel:”Honey found to reduce arterial plaque by an astonishing 30% … could it prevent heart attacks?”, Thursday 15, 2017 by: Vicky Batts.
Een recente studie heeft aangetoond dat tomaten maagkanker kunnen afremmen. Als onderdeel van de studie analyseerden een team van internationale onderzoekers uit Italië en de VS de componenten van tomaat-extracten uit twee verschillende Zuid-Italiaanse rassen - San Marzano en Corbarino - en onderzochten hun vermogen op het omgaan met verschillende neoplastische eigenschappen van maagkankercellijnen . Uit de studie bleek dat extracten uit beide tomatenculturen de groei en het kloneringsgedrag van maligne cellen kunnen stopzetten.
Volgens het onderzoeksteam veroorzaakte de behandeling met de tomaatextracten negatieve effecten op de belangrijkste processen van de maligne cellen die de kankercellen in staat stellen om te migreren. Het onderzoeksteam merkte ook op dat de behandeling de celcyclus stopte door de retinoblastoom familie eiwitten te moduleren. Dit leidde uiteindelijk tot apoptose (cel dood), zegden de wetenschappers.
"Onze resultaten toonden een mogelijke rol aan van deze twee soorten tomaten tegen typische neoplastische eigenschappen. De behandeling met tomaatextracten beïnvloedde het vermogen van de kankercel om zowel in adhesie als in semi-vloeibaar medium te groeien, waardoor ook het cel migratievermogen verminderde. Er werden geen toxische effecten waargenomen op niet-tumorale cellen. We hebben op maagkankercellijnen gevolgen gevonden voor zowel celcyclusprogressie als apoptosis modulatie. De mate van antineoplastische effecten lijkt echter niet te correleeren op de carotenoïde inhoud en de antioxidante werking van de twee tomatenrassen. Onze gegevens geven aan dat de rassen San Marzano en Corbarino kunnen ingezett worden als voedingssteun, niet alleen bij kankerpreventie maar ook bij kankerpatiënten, "schreven de onderzoekers in het Journal of Cellular Physiology. Studie auteur Daniela Barone merkte op dat de effecten niet lijken te zijn gerelateerd aan specifieke anti-kanker componenten zoals lycopeen. De gunstige effecten moeten worden geassocieerd met het geheel van de tomaten, voegt de auteur toe. De bevindingen roepen om verder onderzoek naar het potentieel gebruik van specifieke voedingsstoffen, niet alleen bij kankerpreventie, maar ook als aanvullende strategie voor conventionele kankerbehandelingen, aldus professor Antonio Giordano, onderzoeker.
Maagkanker in cijfers. Volgens het World Cancer Research Fund International is maagkanker het vijfde meest voorkomende type kanker over de hele wereld. De organisatie merkte ook op dat in 2012 alleen al 952.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. Volgens het National Cancer Institute (NCI) hebben in de VS in 2014 bijna 96.000 mensen maagkanker ontwikkeld. Het instituut merkte ook op dat het aantal nieuwe maagkankergevallen in het hele land 7,3 per 100.000 personen per jaar was, terwijl het jaarlijkse sterftecijfer 3,2 per 100.000 bedroeg. De overleving van vijf jaar was slechts iets hoger dan 30 procent, voegde het instituut er aan toe.
Daarnaast heeft de NCI aangetoond dat maagkanker relatief zeldzaam is in de Verenigde Staten. In feite neemt de ziekte er de 15e plaats in onder de meest voorkomende kankersoorten in het hele land. Huidige cijfers lieten ook zien dat de ziekte meer voorkomt bij oudere volwassenen tussen de 65 en 74 jaar.
Gegevens van de Amerikaanse Kankervereniging (ACS) toonden ook aan dat dit jaar in de VS reeds ongeveer 28.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. De ACS heeft ook geprojecteerd dat bijna 11.000 mensen in 2017 aan de ziekte zullen sterven.
Oorspronkelijk artikel:"Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients",Thursday, May 25, 2017 by: Earl Garcia Labels, Natural News.
Nieuwe studie vindt dat pesticiden veel meer neurotoxisch zijn dan eerder gemeld.
(Natural News) Al jarenlang heeft Natural News oprichter/redacteur Mike Adams gewaarschuwd voor de giftige effecten die moderne pesticiden hebben op het menselijk lichaam, met name op de hersenen. Nu heeft nieuw onderzoek Adams en andere natuurlijke, biologische voedingsdeskundigen gelijk gegeven: Pesticiden zijn eigenlijk veel neurotoxischer dan 'mainstream' wetenschappers hebben geloofd.
Zoals door de Daily Telegraph gerapporteerd, is het beste voor consumenten om meteen over te gaan tot het gebruik van biologische producten "omdat pesticiden op levensmiddelen veel gevaarlijker zijn dan men denkt, vooral de menselijke hersenen zouden erdoor beschadigd worden”, aldus het onderzoek gepubliceerd door het Europees Parlement.
Anders zullen de consumenten aanzien tegen ”zeer hoge kosten" in termen van algemene neurologische gezondheid, merken de onderzoekers op. Verder zeggen zij dat zwangere vrouwen en kinderen bijzonder kwetsbaar zijn.
De resultaten van het onderzoek zullen hopelijk leiden tot nieuwe richtlijnen en misschien zelfs verplichte beperkingen op het algehele gebruik van pesticiden in de landbouw. Naast veel gevaarlijker voor de consument dan eerder door de wetenschappelijke en biologische landbouwgemeenschap geloofd, worden pesticiden ook beschuldigd van het vergiftigen van de bodem, grondwater en het milieu in het algemeen.
De Daily Telegraph noteerde verder:
De studie suggereert dat de schade door pesticiden in de EU ten minste 161,1 miljoen dollar per jaar bedraagt, gebaseerd op het verlies van levenslange inkomsten uit dergelijke schade.
Het rapport waarschuwt voor meer en meer bewijs dat residuën van insecticiden de hersenen beschadigen en het IQ van de bevolking verminderen. Het maakt zich ook zorgen dat de chemicaliën ook kanker en schade aan het voortplantingsstelsel kunnen veroorzaken. Het onderzoek, in opdracht van het Europees Parlement, is een overzicht van wetenschappelijk bewijs over de impact van biologisch voedsel op de menselijke gezondheid.
Natural News is al jaren voorop bij dit alles. In mei 2014 hebben we gemeld dat door over te schakelen naar biologisch voedsel je blootstelling aan giftige pesticiden met 90 procent kan verminderenin slechts één week . Ditzelfde stuk citeerde Australisch onderzoek dat vond dat conventionele voedselproductie grote hoeveelheden organofosfaatpesticiden gebruikt die als neurotoxinen optreden bij insecten en mensen door de blokkering van een belangrijk enzym.
"Recente studies hebben zich zorgen gemaakt over de gezondheidseffecten van deze chemicaliën, zelfs op relatief lage niveaus," meldde Dr. Liza Oates, de hoofdonderzoeker.
Jaren eerder, in 2010, hebben we gemeld dat studies hebben aangetoond dat een stijging van de belangrijkste ziekten ook gekoppeld was aan het toenemende gebruik van pesticiden.
Volgens een nieuwe database die is ontworpen om deze studies te catalogeren, zijn pesticiden gekoppeld aan kanker, reproductieve dysfunctie, diabetes, autisme, astma, geboorteafwijkingen, ziekte van Parkinson en Alzheimer en meer.
De neurologisch gerelateerde aandoeningen werden hierboven aangegeven om aan te tonen hoe langdurig onderzoek - waarvan veel is genegeerd door de 'mainstream' media en de 'politiek correcte' wetenschappelijke gemeenschap, maar gemeld door Adams - heeft aangegeven dat er grote gezondheidsproblemen zijn die verband houden met zware pesticiden. Een jaar geleden hebben we gemeld dat pesticiden bleken een groot risico te zijn voor de ziekte van Parkinson.
"Minstens 100 verschillende pesticiden zijn bekend om hun negatieve neurologische effecten die ze bij volwassenen veroorzaken en zijn daarom verdacht dat ze ook hersenen kunnen beschadigen", aldus de onlangs gepubliceerde EU-studie. "Zulke nadelige effecten zijn waarschijnlijk blijvend en hebben belangrijke negatieve cognitieve effecten, vaak uitgedrukt in termen van verlies van IQ."
Hoofdauteur Axel Mie voegt er aan toe: "Verschillende praktijken in de biologische landbouw, met name het lage gebruik van pesticiden en antibiotica, bieden voordelen voor de gezondheid van de mens."
Het EU-onderzoek bevestigt duidelijk onze eerdere rapportage over eerdere studies en steunt Adams in zijn jarenlange poging om het publiek voor te lichten en te informeren over de gevaren van voedselproductie die sterk afhankelijk zijn van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Oorspronkelijk artikel:”Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported”, Monday, June 05, 2017 by: JD Hayes, Natural News.
Schokkende experimenten laten zien hoeveel schade energiedranken aan uw tanden aanrichten.
Een experiment van Californische tandartsen leverde schokkend nieuws over het effect van fris- en energiedranken op de mondgezondheid.
Dr. Tom Bierman, tandarts in de San Diego Dental Studio, was geïnspireerd om een experiment uit te voeren nadat hij het boek 'Rust: The Longest War' had gelezen. In het boek wordt beweerd dat één op zeven nieuwe energiedranken te corrosief zijn om in aluminium ingeblikt te worden. Dr. Bierman dacht bij zichzelf: "Als dat zo is voor blik, wat is dan het effect op onze tanden?"
Nadat hij besloot dat hij de effecten met zijn eigen ogen wilde zien, nam Dr. Bierman zijn vier wijsheidstanden, die al jaren eerder werden geëxtraheerd, en stak ze elk in een aparte vloeistof. Eén tand ging in een fles populaire energiedrank, een andere in cola, een derde in dieetcola en de vierde in water als controle. Na twee weken in de vloeistoffen, ontdekte dr. Bierman dat de tand in de cola bijna helemaal zwart was geworden. De tand in de dieetcola was wat minder sterk gekleurd. Maar de toestand van de tand die in het energiedrankje zat schokte hem.
Het email van de tand die in het energiedrankje, de harde bekleding die de dentine eronder beschermt, begon te verkruimelen. In de foto's die Dr. Bierman uit het experiment heeft genomen, ziet men lichtroze en roestkleurige gebieden op de tand die door de vloeistof veroorzaakt zijn, maar ook grote klontjes email die uit de tand zijn losgekomen. Bierman zei: "Het email op deze tand was aan het afbrokkelen - het was duidelijk dat de energiedrank veel destructiever was dan de cola. Nog meer is dat dit de suikervrije versie van de energiedrank is: het is zeer krachtig. 'Schade onder die vorm is permanent en zonder de beschermende buitenlaag zijn de tanden gevoeliger, krijgen ze holtes en veel meer Waarschijnlijk met volledig verval tot gevolg.
Bierman heeft de foto's uit zijn experiment gedeeld op figure1.com, een website waar artsen uit de hele wereld medische beelden en meningen delen. Een arts verklaarde dat hij een 28-jarige man had met tanden die bijna tot aan het tandvlees waren afgebroken door de dagelijkse consumptie van energiedranken. Een andere dokter merkte op dat de resultaten mettertijd slechter worden.
Hoewel de consumptie van deze dranken al lang door artsen, tandartsen en gezondheidsdeskundigen wordt bekritiseerd en ontraden, blijven deze drankjes populair vooral onder tieners. Naar schatting wordt meer dan 29 miljard liter energiedrank per jaar verbruikt door de Amerikanen alleen al. De grootste procentuele stijging in de afgelopen jaren is gevonden bij mensen boven de 40 jaar, wat resulteerde in een totale toename van het consumptieverbruik van energiedrankjes met 279%. Vijf procent van de volwassenen verbruikt energiedrankjes 5 tot 7 keer per maand. Nog eens 2% van de volwassenen gebruikt meer dan tien keer per maand energiedranken. Hoewel de consumptie van frisdrank in de loop der jaren is afgenomen, blijkt uit recente statistieken dat de gemiddelde Amerikaan elk jaar 40 liter frisdrank verbruikt.
Een studie uit 2012 gepubliceerd in de Daily Mail constateert dat energiedranken zoveel zuur bevatten dat ze na vijf dagen consistent gebruik hun vernietigende werking kunnen beginnen. Energiedranken veroorzaken twee keer zo veel schade aan de tanden als frisdrank. Red Bull geeft je geen vleugels, maar wel tandbederf.
Oorspronkelijk artikel:”Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth”, Thursday March 09, 2017 by: Thomas Dishaw, Natural News.
Kunnen verzadigde vetten gezond zijn? Boter afkomstig van melk van grasgevoerd vee wordt steeds meer gezien als voedend en gezond.
(NaturalNews) Noem het woord "boter" en de meeste mensen zullen zeggen het te vermijden als de pest. Lange tijd is boter beschouwd als een” gezonde" antithese van als je wilt afvallen, je cholesterol onder controle wilt houden en in goede vorm wilt blijven … mijd boter. Of toch niet?
Op regelmatige basis is er nieuws dat de voordelen van boter voor de gezondheid bevestigt - maar niet zomaar gelijke welke boter. In het bijzonder wordt boter van met gras gevoerde dieren beschouwd als een levensvatbare keuze voor gezondheidsbewust leven. Een groot deel van de informatie toont aan dat dit soort boter kan bogen op positieve biologische resultaten dankzij zijn velevoedingsstoffen.
Voordelen voor de gezondheid van het eten van ‘grasboter’
Het bevat gezonde vetzuren in een hoeveelheid die eenvoudigweg de traditionele ‘graanboter” ver in de schaduw stelt. Terwijl de laatste wordt geprezen om zijn gehalte aan vetzuur CLA (geconjugeerd linolzuur), bevat ‘grasboter ‘ vijfmaal zoveel CLA.
Bovendien bevat ‘grasboter’ veel meer omega-3 vetzuren en vitamine K2 dan zijn tegenhanger. Omega-3 vetzuren die ook voorkomen in voedingsmiddelen zoals lijnzaad en zalm, zijn een hulp voor onze gezondheidsproblemen van het verminderen van kans op kanker tot het stimuleren van de gezondeid van ons hart en cognitief goed functioneren. Net zoals voor vitamine K2, zorgen zij voor botbehoud en de gezondheid van hart en prostaat .
Hoe zit het met verzadigd vet uit grasboter? Het blijkt dat er geen correlatie met hart- en vaatziekten is volgens een studie op mensen uit Costa Rica die vooral grasboter consumeren. In die studie, verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition, werd vastgesteld dat hoe meer volvette zuivelproducten men eet (zoals boter), hoe lager het risico op een hartaanval. Mensen die dergelijke boter en ander volvette zuivelproducten aten, hadden bijna 50 procent minder kans op een hartaanval.
"Zuivelconsumptie gaf geen groter risico op een hartaanval," noteerde de American Journal of Clinical Nutrition Notes uit die studie.
Soortgelijke bevindingen meldden ook andere studies, onder andere uit Australië en veel Europese landen. Keer op keer werd het eten van volvette zuivelproducten in verband gebracht met een verbeterde hartfunctie en een verminderde kans op een hartaanval.
Waarom zijn grasgevoerde voedingsmiddelen beter dan graan gevoerde?
Veel deskundigen zeggen dat verzadigd vet niet de vijand is die wij er hebben van gemaakt. In feite zijn verzadigde vetzuren gunstig voor gezonde botten, voor de leverbescherming, voor het verwijderen van toxines uit het darmkanaal en voor de gezondheid van het hart. Bovendien is het kiezen van vetten afkomstig van met gras gevoerde dieren een zeer wijselijk besluit.
Bijvoorbeeld, als het gaat om rundvlees: het meeste Amerikaanse vee leeft een groot deel van zijn leven opgesloten in stallen, staande in zijn eigen mest. Ze zijn zeer gevoelig voor ziekte en worden gevoed met granen behandeld met chemicaliën. In schril contrast zijn de met gras gevoederde koeien die meestal buiten verblijven en in geval van biologisch gekweekt vrij zijn van dergelijke verontreinigingen.
Kies dus voor de grasgevoerde opties om op een gezondere manier te genieten van vlees of zuivelproducten.
Oorspronkelijk artikel:”Can saturated fat be healthy? Grass-fed butter increasingly seen as a nourishing, healthy food”, Saturday, January 16, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.
Vitamine C is een krachtige genezer van het hart, vooral na een operatie.
(Natural News) Atriale fibrillatie (AF) is het meest voorkomende type van aritmie, dat kan worden geactiveerd door verschillende stressvolle gebeurtenissen. Ongeveer 30 procent van de mensen die een hartoperatie hebben ondergaan, lijden aan postoperatieve AF na de operatie. Er zijn veel geneesmiddelen beschikbaar om de aandoening te behandelen, maar met een heleboel nadelige bijwerkingen zoals gewichtstoename, extreme vermoeidheid, ademhalingsproblemen en pijn in de borst.
Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cardiovasculaire Disorders, bleek dat orale toediening van aanvullende vitamine C na hartchirurgie het risico op AF kan verminderen met 73 procent bij hoogrisicopatiënten en zonder bijwerkingen. Voorts meldden de Finse wetenschappers dat intraveneuze toediening van vitamine C de lengte van het ziekenhuisverblijf aanzienlijk vermindert.
Mensen met AF ervaren een abnormaal hartritme dat wordt gekenmerkt door snelle en onregelmatige slagen die de kans op bloedstolsel, beroerte, hartfalen en andere hartverwante complicaties kunnen vergroten.
Tijdens AF slaan de bovenste kamers van het hart of de atria in een zeer snel, onregelmatig en chaotisch patroon. De pompende lagere kamers van het hart, de ventricles, werken ook onregelmatig, uit coördinatie met de twee bovenkamers. Met de snelle en chaotische hartslag ervaren patiënten vaak hartkloppingen, kortademigheid en zwakheid. AF-aanvallen die kunnen komen en gaan, maar voor sommigen verdwijnen ze niet en kan noodhulp noodzakelijk zijn.
Dr Glenn Rothfeld zei dat er enkele indicatieve bewijzen zijn die AF-opflakkeringen koppelen aan oxidatieve stress en ontstekingen. Met deze bevindingen vroegen wetenschappers over de hele wereld zich af of een krachtig antioxidant, zoals vitamine C, zou kunnen helpen om AF te voorkomen.
Rol van vitamine C bij het voorkomen van atriale fibrillatie na een operatie.
Het onderzoeksteam van het universitair ziekenhuis van Helsinki, Finland, analyseerde 14 gerandomiseerde hartchirurgische onderzoeken van 2.006 patiënten. Een andere proef die AF-herhaling onderzocht heeft na een succesvolle cardioversie was ook opgenomen in de review.
De studie, onder de leiding van Harri Hemilä van de universiteit van Helsinki en Timo Suonsyrjä van het Centraal Ziekenhuis van Helsinki, concludeerde dat de orale vitamine C-supplementatie de incidentie van postoperatieve AF met 73 procent verminderde, terwijl intraveneuze toediening het slechts met 36 procent verminderde. Daarentegen verminderde intraveneuze toediening het ziekenhuisverblijf aanzienlijk met 16 procent of 1,5 dagen, vergeleken met slechts 7 procent of 0,4 dagen wanneer vitamine C oraal werd ingenomen.
Het team merkte echter op dat het hartbeschermende effect landspecifiek blijkt te zijn. Toen de onderzoeksgegevens werden gesplitst volgens geografische en sociaal-economische demografie, bleek dat vitamine C alleen een sterk beschermend effect had voor patiënten uit de minder rijke landen buiten de Verenigde Staten.
"Vitamine C is een veilige, goedkope essentiële voedingsstof. Gezien het consequente bewijs voor de minder rijke landen, kan vitamine C worden toegediend aan patiënten in de hartchirurgie, "aldus Drs. Hemilä en Suonsyrjä.
Met zicht op de toekomst heeft het team gezegd dat er meer onderzoek moet worden uitgevoerd om optimale protocollen voor de administratie te vinden en te bepalen welke patiënten kunnen profiteren van vitamine C-behandeling. Zij voegden eraan toe dat er geen motief is voor verder onderzoek naar niet-gekozen patiënten in rijke landen. Echter, de effecten van vitamine C voor patiënten met een laag niveau aan vitamine C in de rijkere landen, zoals de VS, kunnen nog steeds de moeite waard zijn.
Oorspronkelijk artikel:"Vitamin C is a powerful heart healer, especially after surgery", Friday February 10 th by: Amy Goodrich, Natural News.
Probiotica blijken effectief te werken tegen depressie zonder de gewelddadige bijwerkingen van SSRI-antidepressiva
Lactobacillen, gunstige bacteriën die vaak in probiotica voorkomen, blijken een mogelijke behandeling te zijn tegen depressie. Onderzoekers aan de Universiteit van de Virginia School of Medicine onderzochten de stress bij muizen en merkten een significant verlies op van Lactobacillus. De wetenschappers vonden dat het verlies aan Lactobacillus resulteert in de daaropvolgende manifestatie van symptomen geassocieerd met depressie. Het voeden van muizen met voedsel dat Lactobacillus reuteri bevatte, hielp de dieren om bijna normaal te functioneren.
Lactobacillus lijkt het niveau van een bloedmetaboliet, kynurenine, te beïnvloeden. Het bloedmetaboliet is bekend om een begin van depressie te veroorzaken. De onderzoekers merkten een toename van kynurenine wanneer verlies van Lactobacillus plaatsvindt, wat op zijn beurt leidde tot het ontstaan van depressieve symptomen bij de dieren. Het behoud van hoge niveaus van kynurenine verminderde de effecten van de gunstige bacteriën, zeggen de onderzoekers.
"De grote hoop op dit soort onderzoek is dat we geen complexe geneesmiddelen met hun bijwerkingen moeten inzetten als we gewoon met het microbioom kunnen spelen. Het zou magisch zijn om gewoon je dieet te veranderen, om gezondheid en stemming te verbeteren, "zegt de onderzoeker Alban Gaultier.
De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports het Journal of CNS & Neurological Disorders Drug Targets. Volgens de analyse spelen darmbacteriën een sleutelrol bij het reguleren van stressrespons en bij de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel tijdens kritieke stadia. De recensie bevestigde dat probiotica helpen angst en depressief gedrag te verminderen bij dieren.
Menselijke studies tonen het verband tussen probiotica en depressie. Een groot aantal menselijke studies van de afgelopen jaren hebben de gunstige effecten van probiotica aangetoond om depressieve symptomen te verlichten. In 2011 vonden Franse onderzoekers dat dagelijkse consumptie van probiotiotica de psychologische toestand van de deelnemers aan de studie verbeterde. Zowel L. helveticus als B. Longum stammen bleken gunstige psychologische effecten te hebben bij de vrijwilligers, schreven de onderzoekers in het British Journal of Nutrition. Onderzoekers aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, vonden ook dat vrouwen die melk dronken met probiotica, minder activiteiten in de hersengebieden van emoties vertonen in vergelijking met degenen die gewone melk dronken. Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Voeding toonde aan dat deelnemers met ernstige depressieve stoornis die regelmatig probiotische supplementen namen, aanzienlijk lagere Beck Depression Inventory scores toonden vergeleken met die in de placebo groep. Uit een meta-analyse gepubliceerd vorig jaar bleek ook dat de deelnemers met probiotica behandeling een relatief lage incidentie van depressie vertoonden. De bevindingen verschenen in het tijdschrift Nutrients.
Probiotische consumptie kan ook helpen bij het regelen van de stemming, vond een Nederlandse studie. Onderzoekers aan de Universiteit van Leiden hebben 40 gezonde deelnemers onderzocht en ingedeeld in twee groepen: de probiotica groep en de placebo groep. Uit de studiegegevens blijkt dat patiënten in de probiotica groep minder verdrietige stemmingen hadden in vergelijking met die in de placebogroep.
"Zelfs indien 'voorlopig', geven deze resultaten het eerste bewijs dat de inname van probiotica kan bijdragen tot het verminderen van negatieve gedachten in verband met verdrietige stemming. Als zodanig werpen onze bevindingen een interessant nieuw licht op het potentieel van probiotica als preventieve therapie bij depressie, "aldus studie auteur Lorenza S. Colzato.
Een andere studie gepubliceerd in Psychopharmacology onthulde een computertest die vond dat mensen die prebiotica namen - verbindingen die probiotische groei bevorderen - minder aandacht besteden aan negatieve informatie en meer aandacht aan positieve informatie in vergelijking met degenen die een placebo namen. Onderzoekers vonden ook dat deelnemers aan de prebiotica groep lagere cortisolgehalten in hun speeksel hadden dan die van de placebogroep. Hoge cortisol niveaus zijn bekend om stress te veroorzaken.
Oorspronkelijk artikel: “Probiotics found to reverse depressie without the violent side effects of SSRI antidepressants”, Tuesday April 04, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.
Nieuwe studie suggereert dat vitamine C de ergste vijand van kanker is.
Een nieuwe studie toont aan dat vitamine C een krachtig anti-kanker medicijn is. Onderzoekers aan de Universiteit van Salford in de Verenigde Staten vonden dat het gebruik van vitamine C de groei van kankercellen in het laboratorium belemmerde. Vitamine C vertoonde ook een potentie die 10 keer hoger was dan het experimenteel geneesmiddel 2-DG in het proces, volgens bovengenoemde onderzoekers. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Oncotarget.
Kanker blijft wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de ziekte met 9 miljoen doden in 2015, de tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden. Men voorziet dat in de volgende twee decennia nieuwe vormen van kanker het aantal gevallen met ongeveer 70 procent zal doen stijgen.
Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten voorspelt dat bijna 40 procent van de Amerikaanse mannen en vrouwen de ziekte op een bepaald moment in hun leven zullen ontwikkelen. Diverse kankertherapieën - zoals chirurgie, radiotherapie en systemische behandelingen - zijn momenteel beschikbaar, maar zijn niet altijd effectief. Sommige behandelingen worden geacht giftig te zijn en kunnen leiden tot een groot aantal bijwerkingen. Meer agressieve vormen van kanker reageren niet altijd op de behandelingen, en kankerstamachtige cellen worden geacht de oorzaak te zijn van ziekteherhaling en metastases. Volgens een American Association of Cancer Research Panel is een CSC "een cel in een tumor die de mogelijkheid heeft om zichzelf te vernieuwen en de heterogene afstammingen van kankercellen die de tumor uitmaken te veroorzaken".
Volgens een recente studie vernietigt vitamine C kankerstamachtige cellen. Volgens onderzoekers bestrijdt vitamine C de stamcellen van kanker door het blokkeren van een proces genaamd glycolyse. Het proces is verantwoordelijk voor het glucose metabolisme, en het remmen ervan voorkomt dat de mitochondria de essentiële energie voor overleving krijgen. Het gebruik van vitamine C als een bijbehandeling voor chemotherapie toont potentie bij het terugdringen van tumorgroei en verdere progressie van kanker. Onderzoeker dr. Gloria Bonuccelli zei dat de bevindingen suggereren dat vitamine C een veelbelovend middel is voor kankerbehandeling. "We hebben onderzocht hoe kankerstamcellen reageren op een scala aan natuurlijke stoffen, waaronder silibinine (melkdistel) en CAPE, een honingbij-derivaat, maar vitamine C toonde veruit de meest opwindende resultaten. Vitamine C is goedkoop , natuurlijk, niet-toxisch en gemakkelijk beschikbaar, zodat het als een potentieel wapen in de strijd tegen kanker een belangrijke stap kan betekenen, "zei studie auteur dr. Michael Lisanti.
Echter, Anna Perman, officieel onderzoekster van het UK Cancer Research zei dat het onderzoek nog maar in een voorlopig stadium is.
"Het belangrijkste voor kankerpatiënten om te onthouden is dat deze studie de werking van vitamine C in het laboratorium bekijkt, niet het effect van het eten van voedingsmiddelen of supplementen die vitamine C bevatten. Dat wil dus niet zeggen dat iemand die kankerbehandeling krijgt zijn dieet- of behandelingsplan best kan veranderen, "zei Perman.
De studie ondersteunt de bevindingen van een onderzoek uit 1971 door Nobelprijswinnend chemicus Linus Pauling. Pauling was een pionier in het testen van de werking van vitamine C tegen kanker. In zijn studie onderzocht Pauling 1.100 terminale kankerpatiënten. Honderd patiënten kregen dagelijks 10 gram vitamine C, terwijl de overige als controlegroep werden gebruikt.
Tijdens een opvolging in 1978 ontdekte het team dat alle patiënten in de controlegroep aan kanker waren gestorven, terwijl 13 van degenen die een dagelijkse doses vitamine C hadden gekregen, overleefden. Bovendien vertoonden 12 van deze patiënten geen verder tekens van de ziekte.
Veel studies die daarop volgden concludeerden dat hoge doses van vitamine C, van meer dan 5.000 mg per dag, optimale bescherming bieden tegen kanker.
Oorspronkelijk artikel: “New studyear suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy”, Friday, May 05, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.
Zwangere moeders die meer dan vier keer per dag mobiel telefoneren hebben meer kans op een kind met hyperactiviteit.
(Natural News) Volgens een recente studie hebben kinderen geboren uit moeders die vaak mobiel telefoneren, meer kans om hyperactief te worden. Als onderdeel van de studie onderzocht een team van internationale wetenschappers 83.884 moederkinderparen uit Denemarken, Nederland, Spanje, Noorwegen en Korea tussen 1996 en 2011. Volgens het onderzoeksteam hadden kinderen van vijf tot zeven een 28 procent hoger risico op hyperactieviteit als hun moeders vier keer per dag hun mobiele telefoon hadden gebruikt tijdens de zwangerschap. De studie onthulde verder dat kinderen, geboren uit moeders die gedurende de zwangerschap hun mobiele telefoon een uur per dag hadden gebruikt, een hogere kans hadden op het ontwikkelen van hyperactief gedrag.
Het onderzoeksteam stelde verder vast dat kinderen geboren uit moeders die nooit mobiele belden tijdens de zwangerschap, minder kans hadden op hyperactiviteit, onoplettendheid of emotionele problemen. Onderzoekers speculeren dat radiogolven die door mobiele telefoons worden uitgezonden, iets te maken hebben met het verhoogd risico op het ontwikkelen van hyperactiviteit bij kinderen. Echter waarschuwde één van de deskundigen om deze resultaten toch met een korrel zout te nemen.
Kinderarts Dr Robin Hansen van de universiteit van Californië heeft ook ontdekt dat kinderen die denken dat ze door hun ouders worden genegeerd, hun hyperactiviteit gebruiken om aandacht te krijgen. "Is er iets met de mobiele telefoon zelf? Is er iets wat uw ouderlijk gedrag beïnvloedt? Het is pas wanneer een kind huilt of veel lawaai maakt, dat de ouders hun aandacht van de mobiele telefoon afhouden. Het versterkt hyperactief, aandachtig gedrag, "voegt Dr. Hansen eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Environment International.
Mobiel telefoongebruik kan ook bij volwassenen hyperactiviteit veroorzaken. Overmatig gebruik van mobiele telefoons bleek ook hyperactiviteit bij volwassenen te veroorzaken. Als onderdeel van het onderzoek onderzochten gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Virginia het gebruik van mobiele telefoons onder 221 studenten. Tijdens de eerste week van de studie werden aan de helft van de deelnemers opgedragen om de onderbrekingen van mobiele telefoons te minimaliseren door hun "do not-disturb" -functies te desactiveren. Tijdens de tweede week van de studie werd dezelfde opdracht gegeven aan de andere helft van de deelnemers. Het onderzoeksteam bestudeerde vervolgens de hyperactiviteit en de onoplettendheid bij de deelnemers door de frequentiesymbolen te identificeren die vergelijkbaar zijn met aandacht voor deficiëntie/ hyperactiviteitsstoornis (ADHD). De deskundigen gebruikten de diagnostische en statistische handleiding van de Amerikaanse Psychiatrische Vereniging van Geestelijke Stoornissen als basis voor het identificeren van ADHD-achtige symptomen bij volwassenen. Het onderzoeksteam heeft geconstateerd dat maximaal 95 procent van de smartphone-gebruikers hun apparaten tijdens sociale bijeenkomsten heeft gecontroleerd. De deskundigen vonden ook dat één op de 10 gebruikers een mobiele telefoon gebruikte tijdens seksuele omgang. De deelnemers aan de studie gebruikten minstens twee uur per dag hun apparaat. De studie heeft ook aangetoond dat de deelnemers symptomen vertoonden die vergelijkbaar zijn met ADHD als hun mobiele telefoonberichten waren ingeschakeld. Sommige van deze symptomen omvatten hyperactiviteit, verminderde focus, onoplettendheid en stil zitten. Volgens de hoofdonderzoeker triggeren smartphones deze symptomen omdat de apparaten als tijdelijke afleiding dienen. De hoofdonderzoeker benadrukte echter dat ADHD geen simpele verzameling is van symptomen, maar een volledig aparte psychologische aandoening die biologische oorzaken heeft. "We hebben het eerste experimentele bewijs gevonden dat smartphoneonderbrekingen grotere onoplettendheid en hyperactiviteit kunnen veroorzaken - symptomen van hyperactiviteitsstoornis van aandachtstekort - zelfs bij mensen die afkomstig zijn van een niet-klinische populatie ... Onze bevindingen suggereren niet dat smartphones ADHD kunnen veroorzaken, noch dat het verminderen van smartphone berichten ADHD kan behandelen. De bevindingen suggereren simpelweg dat onze constante digitale stimulatie kan bijdragen tot een steeds problematischer tekort aan aandacht, "aldus hoodonderzoeker Kostadin Kushlev. De bevindingen werden vorig jaar gepresenteerd op de Human-Computer Interaction conferentie in Californië.
Oorspronkelijk artikel: “Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day”, Tuesday, May 2, 2017 by: Earl Garcia.
Huidverzorgingsdeskundige onthult de 20 meest giftige chemische ingrediënten in schoonheidsproducten ... vergiftigen wij onszelf?
(Natural News) Gerenommeerde huidverzorgingsdeskundige Dr Trevor Cates noemt 20 van de meest giftige stoffen die in verzorgingsproducten voorkomen. "Wat we op onze huid aanbrengen zouden wij moeten kunnen eten. Maar dat zullen wij niet aandurven want zelfs in kleine hoeveelheden kunnen veel van de chemische stoffen die vaak in onze cosmetica voorkomen, een enorme gezondheids- en hormonale impact hebben, en nu pas beginnen we de gevolgen te begrijpen, "schrijft Dr. Cates.
1 Geurstoffen - Volgens Dr Cates kunnen geurmengsels honderden individuële chemicaliën bevatten die allergieën kunnen veroorzaken en bepaalde hormonen verstoren. Hij stelt voor om geuren te vermijden, tenzij in hun natuurlijke vorm, zoals pure essentiële oliën. 2 Formaldehyde - Bijna één op vijf producten voor persoonlijke verzorging bevatten deze chemische stof. Deze giftige chemische stof is te vinden in haarverzorgingsproducten, kleefstoffen en nagelproducten. Volgens de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) is formaldehyde een kankerverwekkende stof die meewerkt aan het ontstaan van verschillende vormen van kanker. 3 Ethanolamines - Volgens de huidverzorgingsdeskundige kunnen onzuiverheden in deze chemicaliën het ontstaan van bepaalde vormen van kanker veroorzaken. 4 Minerale oliën - Deze oliën, samen met petroleum, zijn essentiële ingrediënten in cosmetische producten zoals in fonds, bevochtigers en reinigers. Deze stoffen bevatten echter dioxaan. Volgens dr. Cates blijkt uit diverse studies dat dioxaan kankerverwekkend is. 5 Oxybenzoon - Deze schadelijke chemische stof komt vaak voor in lipbalsems, zonnebrandmiddelen en andere producten die SPF bevatten. Oxybenzoon blijkt gemakkelijk te worden geabsorbeerd in de bloedbaan en wordt geassocieerd met het begin van een vroege puberteit bij meisjes. 6 Parabenen - Parabenen zijn veelgebruikte conserveringsmiddelen in diverse schoonheidsproducten. De chemische stof is gekoppeld aan de groei van borstkankercellen bij vrouwen en lagere testosteron en minder sperma bij mannen. 7 Hydrochinon - Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) kunnen hydrochinonen enronose veroorzaken, een huidziekte die wordt gekenmerkt door onomkeerbare beschadigingen aan de huid. Hydrochinonen zijn ook kankerverwekkend. 8 Koolteer - Koolteer is een bekend kankerverwekkend middel. De chemische stof is te vinden in shampoos tegen roos, crèmes, zeep en zalf. 9 Tolueen - Volgens Dr. Cates is tolueen een krachtige neurotoxische chemische stof die kan leiden tot verminderde ademhaling en misselijkheid. Tolueen bevindt zich vaak in nagelverzorgingsproducten. 10 Butylated hydroxyanisole - BHA is een wasachtige verbinding die wordt gebruikt in diverse cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten zoals oogschaduw en lippenstift. Het Amerikaanse National Toxicology Programm heeft BHA geïdentificeerd als een kankerverwekkend middel, terwijl de Europese Unie (EU) de chemische stof als een hormoonontregelaar heeft geclassificeerd. 11 Triclosan en triclocarban - Deze chemicaliën worden vaak gebruikt als antibacteriële stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten. Beide chemicaliën zijn bekende endocriene verstoringen. 12 Mica, silica, talk en nanoparticled titaandioxide - Volgens dr. Cates kunnen deze kleine deeltjes leiden tot longziekte wanneer ze zich ophopen in het lichaam. 13 Zware metalen - Zware metalen - zoals kwik, lood, arseen en aluminium - kunnen aandoeningen aan het hersen- en zenuwstelsel veroorzaken en verstoren de hormonen. Deze zware metalen zijn ook bekende carcinogene stoffen. 14 Koolstof zwart - Koolstofzwart is een veelgebruikte pigment in make-up en nagellak. Deze chemische stof is bekend als veroorzaker van kanker. 15 P-fenylendiamine - Deze chemische stof komt vaak voor in haarkleurstoffen. Blootstelling aan deze chemische stof kan leiden tot orgaan toxiciteit, huidreacties en kanker.
Andere toxische chemicaliën die vaak in verzorgingsproducten voorkomen zijn resorcinol, methylisothiazolinon en teflon, evenals fenoxyethanol en acrylamide.
"De verzorgingsindustrie zit overvol extreem giftige chemische stoffen die kanker veroorzaken," verklaart de Health Ranger, oprichter van de Health Ranger Store, die honderden niet-giftige producten voor persoonlijke verzorging produceert. "De gemiddelde consument vergiftigt zichzelf met meer dan 300 synthetische chemicaliën. Deze chemicaliën worden toegevoegd aan producten voor persoonlijke verzorging zonder rekening te houden met de gezondheid van de consument," voegt hij eraan toe.
Persoonlijke verzorgingsproducten - zoals cosmetica, badschuim en haar- en huidverzorgingsproducten - zijn jarenlang onderworpen aan onderzoek op mogelijke gevaarlijke chemicaliën die de meeste bevatten. Deze chemicaliën kunnen, wanneer ze in contact komen met het menselijk lichaam, nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. In feite blijkt uit een studie van de Herb Research Foundation dat de huid tot 60 procent van de giftige chemische stoffen absorberen die zich in verzorgingsproducten bevinden.
Oorspronkelijk artikel: “Skin care expert reveals the 20 most toxic chemical ingredients in beauty products… are you poisoning yourself?, Monday, April 24, 2017 by: Earl Garcia.
EPA wetenschapper waarschuwt dat glyfosaat (Roundup) herbicide de mineralen uit voedsel haalt waardoor het lichaam een tekort kan krijgen aan zink en magnesium
(Natural News) Een inmiddels overleden wetenschapster van het Environmental Protection Agency (EPA) schreef in een brief aan een collega dat de chemische verbinding glyfosaat, het basisingrediënt in Monsanto's "Roundup" herbicide, veel gevaarlijker is dan zelfs haar eigen ex-agency bereid was om toe te geven.
De wetenschapster, Dr. Marion Copley, D.M.V., die aan kanker overleed, werkte drie decennia voor EPA tot ze ziek werd. In een brief aan EPA collega en Monsanto uitte Jess Rowland in 2013, twee jaar voor het openbaar debat over de carcinogene effecten van glyfosaat, haar grote bezorgdheid over de band tussen haar Agenschap en Monsanto. Copley werkte als senior toxicologe aan de EPA's Health Effects Division.
"Sinds ik het Agentschap verliet met kanker, heb ik het tumorproces uitgebreid bestudeerd en ik heb opmerkingen die zeer waardevol zijn voor CARC gebaseerd op mijn jarenlange ervaring in de pathologie. Ik kies er één chemisch element uit om mijn standpunt te illustreren", schreef ze. Als stervend wetenschapster schreef ze ook een hartverscheurende brief waarin ze de Monsanto "mollen" binnen het agentschap smeekte om te stoppen met liegen over de gevaren van Roundup (glyfosaat).
"Glyfosaat was oorspronkelijk ontworpen als een chelaatvormer maar ik ben ervan overtuigd dat het betrokken is bij tumorvorming, wat sterk wordt ondersteund door de literatuur."
Copley gaat verder: - Chelatoren voorkomen het proces van apoptose, een noodzakelijke lichaamsfunctie om tumorcellen te doden; - Chelatoren werken als endocriene verstoorders die weer een rol spelen in de groei van tumoren; - Chelatoren binden zink aan zich, dat een noodzakelijke mineraal is voor een goede werking van het immuunsysteem; - Chelatoren binden ook calcium en magnesium en andere mineralen aan zich waardoor voedsel "deficiënt wordt voor deze essentiële nutriënten;" - Van glyfosaat is gevonden dat het een genotoxische stof is die de sleutel is in de vorming van kanker; - Chelatoren kunnen vaak schade aanrichten aan nieren en alvleesklier; - Glyfosaat is verantwoordelijk voor de vernietiging van goede darmbacteriën in het maagdarmstelsel dat 80 procent uitmaakt van ons immuunsysteem; - Chelatoren die het immuunsysteem aanvallen leiden ook tot de vorming van kanker.
Zij merkte voorts op dat in het verleden CARC vond dat glyfosaat "mogelijk kankerverwekkend voor de mens is,” en dat nierpathologie in afzonderlijke studies bij dieren leidde tot de vorming van tumoren met “andere mechanismen”. Ze zei ook dat "één van de deze mechanismen alleen bepaalde tumoren kunnen veroorzaken, maar glyfosaat veroorzaakt ze allemaal tegelijk. "
"Jess, jij en ik hebben vele malen geprotesteerd op CARC. Je maakte vaak ruzie over onderwerpen buiten uw kennis, dat is onethisch, "schreef ze. "Uw triviaal MS diploma van 1971 in Nebraska is ver achterhaald, aldus loopt de CARC wetenschap 10 jaar achter op de literatuur over mechanismen. Voor één keer in je leven, luister naar mij en vergeet uw politieke achterbakse spelletjes met de wetenschap om de registranten te bevorderen. Voor één keer vraag ik u beslissingen te nemen die niet in het teken staan van uw bonus achteraf. "
Copley, die in januari 2014 ontslag indiende, beschuldigde een andere EPA collega, Anna Lowit, van 'intimiderende druk op CARC en "het veranderen van verschillende rapporten in het voordeel van de industrie".
Het US District Court voor het Noord-Californië wil getuigenissen van Rowland afdwingen. Het document zegt dat Rowland, nu levend als particulier, EPA op "mysterieuze wijze" verliet een dag na een 'onbedoelde' lek en latere terugtrekking van een ontwerp-EPA rapport over de veiligheid van glyfosaat, dat Rowland’s handtekening droeg.
“De eisers hebben dringend behoefte aan getuigenis van Mr. Rowland om zijn relatie met Monsanto en EPA's belangrijke rol bij het beschermen van het bedrijf te bevestigen. Het Hof stelt: ”De omstandigheden in de relatie tussen Mr. Rowland en Monsanto zijn zeer verdacht."
Oorspronkelijk artikel: "EPA scientist warns that glyphosate (RoundUp) herbicide strips minerals out of food, leavig the body deficient in Zinc and Magnesium", Sunday, March 19,2017 by: JD Heyes, Natural News.
Psyllium wordt verkocht onder de vorm van poeder of vlokken onder eigen naam of onder de naam Metamucil, Regulan of Serutan.
Driemaal per dag 5 gram in een groot glas water, en na twee of drie dagen zijn uw constipatie problemen opgelost: harde ontlasting wordt flexibel en blokkades verdwijnen.
Voorbij de wanhoop van de mensen die lijden aan aambeien en anale kloven die het gevolg zijn van constipatie!
Het geheim achter psyllium.
Psyllium is geen geneesmiddel en zelfs geen voedingssupplement.
Het gaat om de plant psyllium die bij ons weegbree wordt genoemd. De zaden ervan kunnen wij niet verteren maar het omhulsel bevat een buitengewone slijmerige plantaardige stof. Dit slijm is een soort vezel dat zwelt bij contact met water en een gel vormt. Deze gel vermengt zich met het verteerd voedsel en maakt het flexibeler en omvangrijker in de darm. Er bestaat zwart en blond psyllium maar beiden hebben hetzelfde effect.
Een reeks positieve neveneffecten.
Psyllium slijm vormt een beschermende gel over de wand van de maag en de darmen en is niet irriterend, integendeel. Het is goed bij inflammatoire darmziekten zoals prikkelbare darm syndroom, diverticulitis en darmzweren. Het geeft geen opgeblazen gevoel of winderigheid in tegenstelling tot vezels, zoals zemelen, en het is efficiënter. Het heeft geen stimulerende werking op de darmen, veroorzaakt geen vervelende gewenning zoals bij farmaceutische middelen of laxerende kruidenthee’s met senna en duindoorn, die maar al te vaak de natuurlijke mechanismen van de stoelgang (peristaltiek) vervangen en aldus de lange termijn constipatie verergeren. Psyllium slijm is wel minder krachtig op de korte termijn in geval van extreme constipatie.
Er is geen risico voor overdosering. Tegen constipatie kan men tot drie eetlepels per dag innemen op voorwaarde dat men veel water drinkt. In het slechtste geval kan men bij het innemen van een grote hoeveelheid psyllium en liters water, wat buikpijn voelen. Maar er is geen gevaar voor intoxicatie.
Psyllium heeft ook veel andere voordelen voor de gezondheid: het vermindert de eetlust, helpt mensen met overgewicht gewicht te verliezen, het behandelt diarree door het absorberen van overtollige vocht in de darmen. Het is dus eerder een ”transitregulator" dan een laxeermiddel. Bovendien vermindert het de glycemische index van de maaltijd dwz dat het de snelheid vertraagt waarmee glucose in het bloed komt, wat interessant is voor diabetici. Na zes maanden gebruik ondervinden hypertensie patiënten een verlaagde bloeddruk.
Waarom spreekt men daar niet meer over?
Het middel wordt wel meer en meer in de kijker gezet! Bij het zoeken op het internet naar natuurlijke oplossingen voor constipatie wordt psyllium meestal als eerste middel genoemd. Bij een zoekopdracht in het Engels op de term "psyllium hulk” krijgt men tienduizenden items voorgeschoteld. De tijdschriften Nature, American Journal of Clinical Nutrition, het American Journal of Gastroenterology en veel andere wetenschappelijke tijdschriften publiceren regelmatig artikelen over psyllium.
En het is niet nieuw: Psyllium is bekend als de oplossing tegen constipatie sinds de tiende eeuw voor Christus bij de Egyptenaren, en sindsdien is het altijd gebruikt rond de Middellandse Zee.
Wat verbazend is dat er nog steeds mensen die blijven lijden onder constipatie.
De prijs valt best mee.
Eén kg kost tussen de 25 en 40 €. Psyllium wordt ook verkocht in zakken van 25 kg op www.psyllium.fr.
N.v.d.r.: Op de site www.leefbewust.com wordt psyllium aangeboden aan 25 € per kg.
Botanische psyllium.
Voor degenen die geïnteresseerd zijn in plantkunde is het interessant te weten dat psyllium een soort weegbree is die groeit in India en Iran.
Weegbree groeit ook op onze gazons en draagt kleine zaadjes als men het ongemoeid laat. Men heeft vijfhonderd van deze zaadjes nodig om één gram psyllium te maken.
Voorzorgsmaatregelen.
Op een doos Metamucil wordt vermeld dat het product niet geschikt is voor kinderen onder zes jaar. In werkelijkheid is er geen gevaar om het in kleine hoeveelheden (minder dan een halve theelepel driemaal per dag) te geven aan baby's die flessenvoeding krijgen. Het enig gevaar voor kinderen is dat ze zouden stikken in het poeder. Hou dus het poeder buiten handbereik van kinderen. Men moet er ook voor zorgen dat psyllium steeds wordt gegeven met een vloeistof met daarna heel veel drinken omdat anders het effect omgekeerd kan zijn: psyllium absorbeert water en kan de stoelgang nog harder maken als men niet genoeg drinkt.
Tot slot, vergeet niet dat constipatie geen normale toestand is: de patiënt kan een ernstigere ziekte hebben. Raadpleeg absoluut een arts in geval van bloed in de ontlasting, koorts, misselijkheid of braken, of zeer zwarte ontlasting - een mogelijk teken van intestinaal bloeden. De patiënt kan ook een fecale impactie hebben, dat wil zeggen een grote bol uitwerpselen die de uitgang blokkeert.
Oorspronkelijk artikel:”Constipation: le psyllium est la meilleure solution”, Jean-Marc Dupuis, SantéNatureInnovation, 29/03/2017.
Nieuw UN rapport onthult dat pesticiden niet nodig zijn om de wereld te voeden.
(Natural News) Pesticiden en herbiciden zijn geïnfiltreerd in voedselvoorziening aan een alarmerend tempo. Elk jaar worden in de Verenigde Staten alleen al meer dan één miljard ton pesticiden gebruikt . Wereldwijd bereikt dat aantal meer dan 5 miljard ton per jaar. In veel opzichten zijn pesticiden schadelijker voor de voedselvoorziening en het milieu dan voor het ongedierte, het onkruid en de schimmels waarvoor zij ontworpen zijn. Zoek niet verder dan de afnemende bijenvolking als bewijs; bijen zijn van essentieel belang voor de bestuiving van vele soorten gewassen en planten, maar de bestrijdingsmiddelen slachten ze af in drommen.
Eén van de meest voorkomende mythes, in stand gehouden door de agrochemische industrie, is dat deze schadelijke stoffen essentieel zijn voor het voeden van de wereldbevolking - maar zijn deze altruïstische beweringen een werkelijkheid of komen ze van een meer sinistere, door winst gedreven groep?
Uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de noodzaak van bestrijdingsmiddelen voor stopzetting van honger in de wereld onbestaande is.
Hilal Elver, speciaal rapporteur van de U.N. over het recht op voedsel, verklaarde: "Het is een mythe. Het gebruik van meer bestrijdingsmiddelen heeft niets te maken met het wegwerken van de honger. Volgens de U.N. Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), zijn wij in staat om 9 miljard mensen te voeden. De productie neemt alsmaar toe, maar het probleem is armoede, ongelijkheid en distributie. "
Voedings- en vervuilingsdeskundigen van de U.N. zijn zeer kritisch over de gigantische bedrijven die pesticiden en herbiciden produceren en zijn ook actief op zoek om het landschap van de landbouw te veranderen.
Het verslag van de U.N. durft zelfs deze mondiale conglomeraten beschuldigen van "systematische ontkenning van de schade", "onethische marketing tactieken" en uitgebreide lobbying bij verschillende regeringen, die " hervormingen belemmeren en wereldwijde beperkingen op pesticiden verlammen.”
Volgens het U.N. rapport zijn er minstens 200.000 sterfgevallen per jaar door pesticiden - en dat aantal is alleen wat mensen betreft. De effecten van pesticiden op de menselijke gezondheid, het milieu en de samenleving als geheel wordt beschreven als "katastrofaal,” en de auteurs stellen: "Het is tijd voor een wereldwijd proces voor de overgang naar veiliger en gezonder voedsel en dito agrarische productie."
Aangezien de wereldbevolking naar verwachting tot 9 miljard zal stijgen in het jaar 2050, blijft de pesticide-industrie beweren dat hun producten op de één of andere manier van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel zal zijn. Echter, zoals Elver opmerkt wordt de overgrote meerderheid van de producten van de 50 miljard $ per jaar industrie gebruikt voor goed opbrengende gewassen zoals palmolie en niet voor gewassen die daadwerkelijk de mensen te voeden. "Deze bedrijven zijn niet bezorgd om de honger in de wereld, maar om meer agrarische activiteit op grote schaal," stelt Elver.
Het verslag van co-auteur, Baskut Tuncak - speciale rapporteur van de U.N. op giftige stoffen - merkt op dat het wetenschappelijk onderzoek de negatieve effecten van pesticiden heeft bevestigd.
Tuncak zegt dat het probleem wordt verergerd door "een systematische ontkenning," door de landbouw- en pesticide-industrie. De deskundige zegt dat de agrochemische bedrijven niet alleen de schade door hun producten bagatelliseren, maar zich ook bezig houden met agressieve, onethische marketing praktijken.
Elver heeft ook geconstateerd dat deze bedrijven vaak macht uitoefenen op de overheid en de wetenschappelijke gemeenschap. De EPA, bijvoorbeeld, heeft toegegeven dat pesticiden bijen doden maar weigert nog steeds om het gebruik ervan te beperken. Ze merkte op: "Als je het gebruik van pesticiden bekritiseert heb je te maken met de bedrijven - dat is de reden waarom we deze harde woorden gebruiken. Zij zullen als ontkennen maar daar is ook de getuigenis van de mensen. "
Het verslag van Elver en Tuncak's wijst erop dat het gebruik van pesticiden gekoppeld is aan een aantal ziekten en aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson, kanker, hormonale verstoringen, steriliteit en ontwikkelingsstoornissen. Hun rapport beveelt een wereldwijd verdrag aan over het gebruik van pesticiden en de omschakeling naar natuurlijker landbouwmethoden met een doordachte vruchtwisseling en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het team stelde ook voor om de biologische productie van voedsel te stimuleren.
Kortom, dit nieuwe rapport zal waarschijnlijk geen grote verandering teweeg brengen, maar zal hopelijk meer mensen aanzetten te twijfelen over de noodzaak van pesticiden - en misschien aanleiding zijn tot meer duurzame landbouw.
Oorspronkelijk artikel:”New U.N. report reveals pesticides NOT needed to feed the world”, Tuesday, March14, 2017 by: Vicki Batts.
Iedereen lust wel eens mayonaise. Maar is mayonaise op basis van natuurlijke ingrediënten wel gezond?
Neem het voorbeeld van een eenvoudige mayonaise zonder enige toevoeging waarvan de ingrediëntenlijst zou zijn: zonnebloemolie, koolzaadolie, eidooier van buiten lopende kippen, azijn, water, Dijon mosterd, 5,3% zout.
Lijkt ok, maar is zulke industriële mayonaise inderdaad veilig voor onze gezondheid?
Het antwoord ligt in de woorden "zonnebloemolie" en "koolzaadolie". Deze oliën, zoals bijna alle oliën op industriële schaal, worden verkregen door verhitting van de oliezaden en door toevoeging van hexaan, een oplosmiddel afgeleid van aardolie. Deze werkwijze heeft verscheidene gevolgen: het vernietigt vitamine E aanwezig in vet en oxideert de vetzuren. Geoxideerde vetzuren zijn als ijzer dat verroest is: giftig en onbruikbaar. In plaats van heilzaam, versnellen deze vetten onze veroudering en creëeren ze een milieu voor ziekten.
Sommige oliën hebben dit nadeel niet nl. extravierge oliën die koud geperst zijn ... zeldzaam op de etiketten van industriële mayonaises. Dus de boodschap is duidelijk: maak je mayonaise zelf op basis van goede bij voorkeur biologische oliën. Je gezondheid zal er je dankbaar voor zijn.