Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    07-07-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuin tegen kanker.

    Krachtige anti-kanker verbinding in rode uien gevonden die kanker tumoren "vernietigen".

    Uit een studie gepubliceerd in Food Research International, bleek dat rode uien krachtige antioxidanten bevatten die kankercellen effectief doden. Als onderdeel van de studie heeft een team onderzoekers aan de Universiteit van Guelph in Ontario, Canada, vijf soorten uien onderzocht en hun anti-kankereigenschappen getest op darmkankercellen in het laboratorium. De gezondheidsdeskundigen constateerden dat rode uien effectief darmkankercellen elimineren. Het team merkte ook op dat de "Ruby Ring" de meest krachtige uiensoort was om de kwaadaardige cellen te doden.

    Volgens het onderzoeksteam bevatten rode uien aanzienlijk hoge concentraties van het flavonoide quercetine. De deskundigen merken ook op dat rode uien rijk zijn aan anthocyanine, een verbinding die de opruimingseigenschappen van quercitine versterkt. Uit de studie bleek eveneens dat rode uien even sterk waren bij het elimineren van borstkankercellen.

    "Anthocyanine geeft groenten en fruit hun kleur; rode uien die donkerst van kleur zijn, bezitten de meest kankerbestrijdende kracht. We vonden dat deze uien uitstekend zijn bij het doden van kankercellen. Uien activeren routes die kankercellen aanmoedigen tot celdood. Ze bevorderen een ongunstige omgeving voor kankercellen en verstoren de communicatie tussen kankercellen en remmen zo de groei ervan. De volgende stap is het testen op mensen, "zegt hoofdonderzoeker Abdulmonem Murayyan in ScienceDaily.com.

    "De onderzoekers vonden dat extracten van bepaalde soorten uien darmkankercellen in het laboratorium kunnen doden, maar dat betekent niet dat hetzelfde kan gebeuren in een menselijk lichaam dat veel complexer is. Als wetenschappers kunnen vinden welke moleculen in uien deze blijkbaar gunstige effecten hebben, dan zouden ze misschien in de toekomst als een potentieel geneesmiddel kunnen worden onderzocht, 'vertelde Alford DailyMail.co.uk.

    Cornell studie demonstreert de anti-kanker eigenschappen van de ui.
    De recente bevindingen bevestigende de resultaten van een studie uit 2004, uitgevoerd door onderzoekers aan de Cornell University. Als onderdeel van de studie nam het onderzoeksteam extracten van 10 uienvariëteiten en sjalotten om ze te testen als middel tegen darmkankercellen. De wetenschappers vonden dat de scherpgele en Western Yellow variëteiten de sterkste bescherming boden tegen de proliferatie van darmkankercellen. Uit de studie bleek ook dat sjalotten, de scherpgele en Western Yellow uivariëteiten ook de grootste bescherming boden tegen de proliferatie van leverkankercellen.
    Volgens onderzoekers zijn uien en sjalotten uitstekende bronnen van fytochemicalen genaamd fenolieken en flavonoïden. De fytochemicaliën verlagen het ontstaan van kanker door vrije radicalen te elimineren en de productie van reactieve verbindingen te remmen die anders normale cellen kunnen beschadigen. Daarnaast merkt het onderzoeksteam op dat uien en sjalotten verschillende variëteiten van deze fytochemicaliën bevatten.
    Volgens het team hadden sjalotten zes keer meer fenolieken dan Vidalia-uien. Aan de andere kant bevatten Western Yellow uien 11 keer meer flavonoïden dan de witte variëteiten.
    "Onze studie van 10 uienvariëteiten en sjalotten laat duidelijk zien dat uien en sjalotten krachtige antioxidant- en antiproliferatieeigenschappen bezitten en dat hoe meer totale fenolische en flavonoïde inhoud een ui heeft, hoe sterker zijn antioxidantactiviteit en beschermend effect is,” zegt hoofdauteur dr. Rui Hai Liu in de Cornell Chronicle.
    De bevindingen werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry

    Oorspronkelijk artikel:”Powerful anti-cancel compound in red onions found to “destroy” cancer tumors”, Sunday, June 18, 2017 by: Russel Davis.

    Bijlagen:
    http://news.cornell.edu/stories/2004/10/some-onions-have-excellent-anti-cancer-benefits   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4583822/Eating-red-onions-help-fight-cancer.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170607123928.htm   

    07-07-2017, 20:54 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:darmkanker, borstkanker, uien
    25-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing verwijdert arteriële plaque.

    Honing blijkt arteriële plaque te verminderen met een verbazingwekkende 30% ... kan het ook hartaanvallen verhinderen?

    Kan honing een natuurlijke manier zijn om hartziekten te voorkomen? Dat kan gewoon het geval zijn. Nieuw onderzoek heeft gevonden dat een natuurlijke suiker die in honing voorkomt, bekend als trehalose, kan bijdragen tot het verminderen van de aanwezigheid van arteriële plaque met maximaal 30 procent. Deze natuurlijke suiker wordt ook gevonden in sommige andere voedingsmiddelen, zoals champignons, kreeften en garnalen. Dus voor iemand die niet van honing houdt, zijn er nog andere opties. Het enige voorbehoud is dat de suiker direct in de aderen moet worden geïnjecteerd om het wonderbaarlijke voordeel van trehalose te verkrijgen. Maar sommigen zullen zeggen dat het nog steeds een betere optie is dan Big Pharma's chemishe middelen. Terwijl honinginjecties misschien niet helpen bij hartfalen, was de bevinding nog steeds veelbelovend.

    De onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben vastgesteld dat trehalose een eiwit activeert dat ervoor zorgt dat immuuncellen arteriële plaqueafzettingen verwijderen.

    Plaque kan zeer schadelijk zijn voor de slagaders, en kan leiden tot atherosclerose. Plaque maakt de bloedvaten stijf en hard en vernauwt de bloedvaten. Dit kan leiden tot hoge bloeddruk, hartziekte, perifere hartziekte en angina. Deze afzettingen kunnen de bloedvaten verstoppen en klonters vormen met als gevolg risico op een beroerte, hartaanval of zelfs gangreen als de klont in een bloedvat belandt dat bij één van onze ledematen behoort.

    Hoewel atherosclerose misschien niet in eerste instantie op een echt gevaar lijkt kan het toch levensbedreigend zijn.

    De ontdekking dat trehalose de plaque zo significant kan verminderen is bijzonder interessant vanwege de risico's die deze arteriële afzettingen betekenen.

    De hoofdonderzoeker van de studie Dr. Babak Razani verklaarde: 'Bij atherosclerose proberen macrofagen schade aan de slagader te repareren door het gebied schoon te maken, maar ze worden overweldigd door de ontstekende aard van de plaques. Hun zuiveringsproces wordt geremd. Trehalose verbetert niet alleen deze schoonmakers maar maakt er ook nieuwe aan. "

    De testen werden uitgevoerd op muizen die risico liepen op atherosclerose. Het team verdeelde de muizen in groepen: sommige werden geïnjecteerd met trehalose, terwijl anderen de suiker oraal kregen. Een andere groep muizen werd geïnjecteerd met verschillende soorten suikers. Het team vond dat de muizen die geïnjecteerd werden met trehalose, plaques hadden tot 0,10 millimeter kleiner dan degenen die een andere behandeling kregen. Bij de trehalose-geïnjecteerde muizen werden arteriële plaques gemeten op een gemiddelde van 0,25 millimeter, terwijl muizen die niet met suiker geïnjecteerd werden plaques hadden die ongeveer 0,35 millimeter groot waren.

    Alhoewel dit kleine kleine metingen lijken met kleine  verschillen, geven de resultaten daadwerkelijk een afname aan in de plaque onder de dieren die met trehalose waren geïnjecteerd.

    Honing is algemeen bekend om een aantal voordelen voor de gezondheid, vaak door zijn antimicrobiële eigenschappen en het vermogen om bacteriën te bestrijden. Maar het lijkt erop dat er veel andere voordelen zijn van deze geliefde lekkernij. Een ding is zeker, deze schat zal niet vlug zijn plaats in de wereld van de natuurlijke geneeskunde verliezen.

    Oorspronkelijk artikel:”Honey found to reduce arterial plaque by an astonishing 30% … could it prevent heart attacks?”, Thursday 15, 2017 by: Vicky Batts.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4584798/Could-honey-prevent-heart-attacks.html   
    http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/AboutCholesterol/Atherosclerosis_UCM_305564_Article.jsp#.WU--CYppw_V   

    25-06-2017, 15:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:honing, plaque
    11-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten tegen kanker.

    Tomaten blijken maagkanker te doen stoppen. 

    Image: Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients


    Een recente studie heeft aangetoond dat tomaten maagkanker kunnen afremmen. Als onderdeel van de studie analyseerden een team van internationale onderzoekers uit Italië en de VS de componenten van tomaat-extracten uit twee verschillende Zuid-Italiaanse rassen - San Marzano en Corbarino - en onderzochten hun vermogen op het omgaan met verschillende neoplastische eigenschappen van maagkankercellijnen . Uit de studie bleek dat extracten uit beide tomatenculturen de groei en het kloneringsgedrag van maligne cellen kunnen stopzetten.

    Volgens het onderzoeksteam veroorzaakte de behandeling met de tomaatextracten negatieve effecten op de belangrijkste processen van de maligne cellen die de kankercellen in staat stellen om te migreren. Het onderzoeksteam merkte ook op dat de behandeling de celcyclus stopte door de retinoblastoom familie eiwitten te moduleren. Dit leidde uiteindelijk tot apoptose (cel dood), zegden de wetenschappers.

    "Onze resultaten toonden een mogelijke rol aan van deze twee soorten tomaten tegen typische neoplastische eigenschappen. De behandeling met tomaatextracten beïnvloedde het vermogen van de kankercel om zowel in adhesie als in semi-vloeibaar medium te groeien, waardoor ook het cel migratievermogen verminderde. Er werden geen toxische effecten waargenomen op niet-tumorale cellen. We hebben op maagkankercellijnen gevolgen gevonden voor zowel celcyclusprogressie als apoptosis modulatie. De mate van antineoplastische effecten lijkt echter niet te correleeren op de carotenoïde inhoud en de antioxidante werking van de twee tomatenrassen. Onze gegevens geven aan dat de rassen San Marzano en Corbarino kunnen ingezett worden als voedingssteun, niet alleen bij kankerpreventie maar ook bij kankerpatiënten, "schreven de onderzoekers in het Journal of Cellular Physiology.
    Studie auteur Daniela Barone merkte op dat de effecten niet lijken te zijn gerelateerd aan specifieke anti-kanker componenten zoals lycopeen. De gunstige effecten moeten worden geassocieerd met het geheel van de tomaten, voegt de auteur toe. De bevindingen roepen om verder onderzoek naar het potentieel gebruik van specifieke voedingsstoffen, niet alleen bij kankerpreventie, maar ook als aanvullende strategie voor conventionele kankerbehandelingen, aldus professor Antonio Giordano, onderzoeker.

    Maagkanker in cijfers.
    Volgens het World Cancer Research Fund International is maagkanker het vijfde meest voorkomende type kanker over de hele wereld. De organisatie merkte ook op dat in 2012 alleen al 952.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. Volgens het National Cancer Institute (NCI) hebben in de VS in 2014 bijna 96.000 mensen maagkanker ontwikkeld. Het instituut merkte ook op dat het aantal nieuwe maagkankergevallen in het hele land 7,3 per 100.000 personen per jaar was, terwijl het jaarlijkse sterftecijfer 3,2 per 100.000 bedroeg. De overleving van vijf jaar was slechts iets hoger dan 30 procent, voegde het instituut er aan toe.

    Daarnaast heeft de NCI aangetoond dat maagkanker relatief zeldzaam is in de Verenigde Staten. In feite neemt de ziekte er de 15e plaats in onder de meest voorkomende kankersoorten in het hele land. Huidige cijfers lieten ook zien dat de ziekte meer voorkomt bij oudere volwassenen tussen de 65 en 74 jaar.

    Gegevens van de Amerikaanse Kankervereniging (ACS) toonden ook aan dat dit jaar in de VS reeds ongeveer 28.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. De ACS heeft ook geprojecteerd dat bijna 11.000 mensen in 2017 aan de ziekte zullen sterven.

    Oorspronkelijk artikel:"Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients",Thursday, May 25, 2017 by:  Earl Garcia Labels, Natural News.

    Bijlagen:
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jcp.25995/full   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4507674/Tomatoes-fight-stomach-cancer.html   
    http://www.wcrf.org/int/cancer-facts-figures/data-specific-cancers/stomach-cancer-statistics   
    https://seer.cancer.gov/statfacts/html/stomach.html   
    https://www.cancer.org/cancer/stomach-cancer/about/key-statistics.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170513093132.htm   

    11-06-2017, 14:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, maagkanker, superfoods, tomaten
    07-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden gevaarlijker dan gedacht.


    Nieuwe studie vindt dat pesticiden veel meer neurotoxisch zijn dan eerder gemeld.

    Image: Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported


    (Natural News) Al jarenlang heeft Natural News oprichter/redacteur Mike Adams gewaarschuwd voor de giftige effecten die moderne pesticiden hebben op het menselijk lichaam, met name op de hersenen. Nu heeft nieuw onderzoek Adams en andere natuurlijke, biologische voedingsdeskundigen gelijk gegeven: Pesticiden zijn eigenlijk veel neurotoxischer dan 'mainstream' wetenschappers hebben geloofd.

    Zoals door de Daily Telegraph gerapporteerd, is het beste voor consumenten om meteen over te gaan tot het gebruik  van biologische producten "omdat pesticiden op levensmiddelen veel gevaarlijker zijn dan men denkt, vooral de menselijke hersenen zouden erdoor beschadigd worden”, aldus het onderzoek gepubliceerd door het Europees Parlement.

    Anders zullen de consumenten aanzien tegen ”zeer hoge kosten" in termen van algemene neurologische gezondheid, merken de onderzoekers op. Verder zeggen zij dat zwangere vrouwen en kinderen bijzonder kwetsbaar zijn.

    De resultaten van het onderzoek zullen hopelijk leiden tot nieuwe richtlijnen en misschien zelfs verplichte beperkingen op het algehele gebruik van pesticiden in de landbouw. Naast veel gevaarlijker voor de consument dan eerder door de wetenschappelijke en biologische landbouwgemeenschap geloofd, worden pesticiden ook beschuldigd van het vergiftigen van de bodem, grondwater en het milieu in het algemeen.

    De Daily Telegraph noteerde verder:

    De studie suggereert dat de schade door pesticiden in de EU ten minste 161,1 miljoen dollar per jaar bedraagt, gebaseerd op het verlies van levenslange inkomsten uit dergelijke schade.

    Het rapport waarschuwt voor meer en meer bewijs dat residuën van insecticiden de hersenen beschadigen en het IQ van de bevolking verminderen. Het maakt zich ook zorgen dat de chemicaliën ook kanker en schade aan het voortplantingsstelsel kunnen veroorzaken. Het onderzoek, in opdracht van het Europees Parlement, is een overzicht van wetenschappelijk bewijs over de impact van biologisch voedsel op de menselijke gezondheid.

    Natural News is al jaren voorop bij dit alles. In mei 2014 hebben we gemeld dat door over te schakelen naar biologisch voedsel je blootstelling aan giftige pesticiden met 90 procent kan verminderenin slechts één week . Ditzelfde stuk citeerde Australisch onderzoek dat vond dat conventionele voedselproductie grote hoeveelheden organofosfaatpesticiden gebruikt die als neurotoxinen optreden bij insecten en mensen door de blokkering van een belangrijk enzym.

    "Recente studies hebben zich zorgen gemaakt over de gezondheidseffecten van deze chemicaliën, zelfs op relatief lage niveaus," meldde Dr. Liza Oates, de hoofdonderzoeker.

    Jaren eerder, in 2010, hebben we gemeld dat studies hebben aangetoond dat een stijging van de belangrijkste ziekten ook gekoppeld was aan het toenemende gebruik van pesticiden.

    Volgens een nieuwe database die is ontworpen om deze studies te catalogeren, zijn pesticiden gekoppeld aan kanker, reproductieve dysfunctie, diabetes, autisme, astma, geboorteafwijkingen, ziekte van Parkinson en Alzheimer en meer.

    De neurologisch gerelateerde aandoeningen werden hierboven aangegeven om aan te tonen hoe langdurig onderzoek - waarvan veel is genegeerd door de 'mainstream' media en de 'politiek correcte' wetenschappelijke gemeenschap, maar gemeld door Adams - heeft aangegeven dat er grote gezondheidsproblemen zijn die verband houden met zware pesticiden. Een jaar geleden hebben we gemeld dat pesticiden bleken een groot risico te zijn voor de ziekte van Parkinson.

    "Minstens 100 verschillende pesticiden zijn bekend om hun negatieve neurologische effecten die ze bij volwassenen veroorzaken en zijn daarom verdacht dat ze ook hersenen kunnen beschadigen", aldus de onlangs gepubliceerde EU-studie. "Zulke nadelige effecten zijn waarschijnlijk blijvend en hebben belangrijke negatieve cognitieve effecten, vaak uitgedrukt in termen van verlies van IQ."

    Hoofdauteur Axel Mie voegt er aan toe: "Verschillende praktijken in de biologische landbouw, met name het lage gebruik van pesticiden en antibiotica, bieden voordelen voor de gezondheid van de mens."

    Het EU-onderzoek bevestigt duidelijk onze eerdere rapportage over eerdere studies en steunt Adams in zijn jarenlange poging om het publiek voor te lichten en te informeren over de gevaren van voedselproductie die sterk afhankelijk zijn van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

    Oorspronkelijk artikel:”Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported”, Monday, June 05, 2017 by: JD Hayes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.glyphosate.news/2017-03-30-babies-being-fed-dangerous-pesticides-through-toxic-breastmilk.html   
    http://www.naturalnews.com/026177_disease_Parkinsons_pesticides.html   
    http://www.naturalnews.com/045006_organic_foods_pesticide_exposure_phthalates.html   
    https://www.pressreader.com/uk/the-daily-telegraph/20170603/281492161280120   

    07-06-2017, 22:22 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:EU, pesticiden, biologische voeding
    06-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiedrankjes

    Schokkende experimenten laten zien hoeveel schade energiedranken aan uw tanden aanrichten.Image: Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth

    Een experiment van Californische tandartsen leverde schokkend nieuws over het effect van fris- en energiedranken op de mondgezondheid.


    Dr. Tom Bierman, tandarts in de San Diego Dental Studio, was geïnspireerd om een experiment uit te voeren nadat hij het boek 'Rust: The Longest War' had gelezen. In het boek wordt beweerd dat één op zeven nieuwe energiedranken te corrosief zijn om in aluminium ingeblikt te worden. Dr. Bierman dacht bij zichzelf: "Als dat zo is voor blik, wat is dan het effect op onze tanden?"

    Nadat hij besloot dat hij de effecten met zijn eigen ogen wilde zien, nam Dr. Bierman zijn vier wijsheidstanden, die al jaren eerder werden geëxtraheerd, en stak ze elk in een aparte vloeistof. Eén tand ging in een fles populaire energiedrank, een andere in cola, een derde in dieetcola en de vierde in water als controle. Na twee weken in de vloeistoffen, ontdekte dr. Bierman dat de tand in de cola bijna helemaal zwart was geworden. De tand in de dieetcola was wat minder sterk gekleurd. Maar de toestand van de tand die in het energiedrankje zat schokte hem.

    Het email van de tand die in het energiedrankje, de harde bekleding die de dentine eronder beschermt, begon te verkruimelen. In de foto's die Dr. Bierman uit het experiment heeft genomen, ziet men lichtroze en roestkleurige gebieden op de tand die door de vloeistof veroorzaakt zijn, maar ook grote klontjes email die uit de tand zijn losgekomen. Bierman zei: "Het email op deze tand was aan het afbrokkelen - het was duidelijk dat de energiedrank veel destructiever was dan de cola. Nog meer is dat dit de suikervrije versie van de energiedrank is: het is zeer krachtig. 'Schade onder die vorm is permanent en zonder de beschermende buitenlaag zijn de tanden gevoeliger, krijgen ze holtes en veel meer Waarschijnlijk met volledig verval tot gevolg.

    Bierman heeft de foto's uit zijn experiment gedeeld op figure1.com, een website waar artsen uit de hele wereld medische beelden en meningen delen. Een arts verklaarde dat hij een 28-jarige man had met tanden die bijna tot aan het tandvlees waren afgebroken door de dagelijkse consumptie van energiedranken. Een andere dokter merkte op dat de resultaten mettertijd slechter worden.

    Hoewel de consumptie van deze dranken al lang door  artsen, tandartsen en gezondheidsdeskundigen wordt bekritiseerd en ontraden, blijven deze drankjes populair vooral onder tieners. Naar schatting wordt meer dan 29 miljard liter energiedrank per jaar verbruikt door de Amerikanen alleen al. De grootste procentuele stijging in de afgelopen jaren is gevonden bij mensen boven de 40 jaar, wat resulteerde in een totale toename van het consumptieverbruik van energiedrankjes met 279%. Vijf procent van de volwassenen verbruikt energiedrankjes 5 tot 7 keer per maand. Nog eens 2% van de volwassenen gebruikt meer dan tien keer per maand energiedranken. Hoewel de consumptie van frisdrank in de loop der jaren is afgenomen, blijkt uit recente statistieken dat de gemiddelde Amerikaan elk jaar 40 liter frisdrank verbruikt.

    Een studie uit 2012 gepubliceerd in de Daily Mail constateert dat energiedranken zoveel zuur bevatten dat ze na vijf dagen consistent gebruik hun vernietigende werking kunnen beginnen. Energiedranken veroorzaken twee keer zo veel schade aan de tanden als frisdrank. Red Bull geeft je geen vleugels, maar wel tandbederf.

    Oorspronkelijk artikel:”Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth”, Thursday March 09, 2017 by: Thomas Dishaw, Natural News.

    Bijlagen:
    http://brandongaille.com/20-significant-energy-drink-consumption-statistics/   
    http://uk.businessinsider.com/americans-are-drinking-less-soda-2016-3?r=US&IR=T   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4287984/Pictures-damage-soft-drinks-teeth.html   

    06-06-2017, 16:35 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:handhygiëne, energiedrank
    05-06-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grasboter gezonder

    Kunnen verzadigde vetten gezond zijn? Boter afkomstig van melk van grasgevoerd vee wordt steeds meer gezien als voedend en gezond.

    Grass-fed dairy


    (NaturalNews) Noem het woord "boter" en de meeste mensen zullen zeggen het te vermijden als de pest. Lange tijd is boter beschouwd als een” gezonde" antithese van als je wilt afvallen, je cholesterol onder controle wilt houden en in goede vorm wilt blijven … mijd boter. Of toch niet?

    Op regelmatige basis is er nieuws dat de voordelen van boter voor de gezondheid bevestigt - maar niet zomaar gelijke welke boter. In het bijzonder wordt boter van met gras gevoerde dieren beschouwd als een levensvatbare keuze voor gezondheidsbewust leven. Een groot deel van de informatie toont aan dat dit soort boter kan bogen op positieve biologische resultaten dankzij zijn velevoedingsstoffen.

    Voordelen voor de gezondheid van het eten van ‘grasboter’

    Het bevat gezonde vetzuren in een hoeveelheid die eenvoudigweg de traditionele ‘graanboter” ver in de schaduw stelt. Terwijl de laatste wordt geprezen om zijn gehalte aan vetzuur CLA (geconjugeerd linolzuur), bevat ‘grasboter ‘ vijfmaal zoveel CLA.

    Bovendien bevat ‘grasboter’ veel meer omega-3 vetzuren en vitamine K2 dan zijn tegenhanger. Omega-3 vetzuren die ook voorkomen in voedingsmiddelen zoals lijnzaad en zalm, zijn een hulp voor onze gezondheidsproblemen van het verminderen van kans op kanker tot het stimuleren van de gezondeid van ons hart en cognitief goed functioneren. Net zoals voor vitamine K2, zorgen zij voor botbehoud en  de gezondheid van hart en prostaat .

    Hoe zit het met verzadigd vet uit grasboter?
    Het blijkt dat er geen correlatie met hart- en vaatziekten is volgens een studie op mensen uit Costa Rica die vooral grasboter consumeren. In die studie, verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition, werd vastgesteld dat hoe meer volvette zuivelproducten men eet (zoals boter), hoe lager het risico op een hartaanval. Mensen die dergelijke boter en ander volvette zuivelproducten aten, hadden bijna 50 procent minder kans op een hartaanval.

    "Zuivelconsumptie gaf geen groter risico op een hartaanval," noteerde de American Journal of Clinical Nutrition Notes uit die studie.

    Soortgelijke bevindingen meldden ook andere studies, onder andere uit Australië en veel Europese landen. Keer op keer werd het eten van volvette zuivelproducten in verband gebracht met een verbeterde hartfunctie en een verminderde kans op een hartaanval.

    Waarom zijn grasgevoerde voedingsmiddelen beter dan graan gevoerde?

    Veel deskundigen zeggen dat verzadigd vet niet de vijand is die wij er hebben van gemaakt. In feite zijn verzadigde vetzuren gunstig voor gezonde botten, voor de leverbescherming, voor het verwijderen van toxines uit het darmkanaal en voor de gezondheid van het hart. Bovendien is het kiezen van vetten afkomstig van met gras gevoerde dieren een zeer wijselijk besluit.

    Bijvoorbeeld, als het gaat om rundvlees: het meeste Amerikaanse vee leeft een groot deel van zijn leven opgesloten in stallen, staande in zijn eigen mest. Ze zijn zeer gevoelig voor ziekte en worden gevoed met granen behandeld met chemicaliën. In schril contrast zijn de met gras gevoederde koeien die meestal buiten verblijven en in geval van biologisch gekweekt vrij zijn van dergelijke verontreinigingen.

    Kies dus voor de grasgevoerde opties om op een gezondere manier te genieten van vlees of zuivelproducten.

    Oorspronkelijk artikel:”Can saturated fat be healthy? Grass-fed butter increasingly seen as a nourishing, healthy food”, Saturday, January 16, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.livestrong.com/article/266717-what-are-the-benefits-of-vitamin-k2/   
    http://www.wakingtimes.com/2016/01/07/why-grass-fed-butter-is-one-of-the-healthiest-fats-on-the-planet/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20463040   
    https://www.westonaprice.org/health-topics/know-your-fats/the-skinny-on-fats/#benefits   

    05-06-2017, 20:41 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:boter
    25-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C bij hartfalen.

    Vitamine C is een krachtige genezer van het hart, vooral na een operatie.

    Image: Vitamin C is a powerful heart healer, especially after surgery

    (Natural News) Atriale fibrillatie (AF) is het meest voorkomende type van aritmie, dat kan worden geactiveerd door verschillende stressvolle gebeurtenissen. Ongeveer 30 procent van de mensen die een hartoperatie hebben ondergaan, lijden aan postoperatieve AF na de operatie. Er zijn veel geneesmiddelen beschikbaar om de aandoening te behandelen, maar met een heleboel nadelige bijwerkingen zoals gewichtstoename, extreme vermoeidheid, ademhalingsproblemen en pijn in de borst.

    Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cardiovasculaire Disorders, bleek dat orale toediening van aanvullende vitamine C na hartchirurgie het risico op AF kan verminderen met 73 procent bij hoogrisicopatiënten en zonder bijwerkingen. Voorts meldden de Finse wetenschappers dat intraveneuze toediening van vitamine C de lengte van het ziekenhuisverblijf aanzienlijk vermindert.

    Mensen met AF ervaren een abnormaal hartritme dat wordt gekenmerkt door snelle en onregelmatige slagen die de kans op bloedstolsel, beroerte, hartfalen en andere hartverwante complicaties kunnen vergroten.

    Tijdens AF slaan de bovenste kamers van het hart of de atria in een zeer snel, onregelmatig en chaotisch patroon. De pompende lagere kamers van het hart, de ventricles, werken ook onregelmatig, uit coördinatie met de twee bovenkamers. Met de snelle en chaotische hartslag ervaren patiënten vaak hartkloppingen, kortademigheid en zwakheid. AF-aanvallen die kunnen komen en gaan, maar voor sommigen verdwijnen ze niet en kan noodhulp noodzakelijk zijn.

    Dr Glenn Rothfeld zei dat er enkele indicatieve bewijzen zijn die AF-opflakkeringen koppelen aan oxidatieve stress en ontstekingen. Met deze bevindingen vroegen wetenschappers over de hele wereld zich af of een krachtig antioxidant, zoals vitamine C, zou kunnen helpen om AF te voorkomen.

    Rol van vitamine C bij het voorkomen van atriale fibrillatie na een operatie.

    Het onderzoeksteam van het universitair ziekenhuis van Helsinki, Finland, analyseerde 14 gerandomiseerde hartchirurgische onderzoeken van 2.006 patiënten. Een andere proef die AF-herhaling onderzocht heeft na een succesvolle cardioversie was ook opgenomen in de review.

    De studie, onder de leiding van Harri Hemilä van de universiteit van Helsinki en Timo Suonsyrjä van het Centraal Ziekenhuis van Helsinki, concludeerde dat de orale vitamine C-supplementatie de incidentie van postoperatieve AF met 73 procent verminderde, terwijl intraveneuze toediening het slechts met 36 procent verminderde. Daarentegen verminderde intraveneuze toediening het ziekenhuisverblijf aanzienlijk met 16 procent of 1,5 dagen, vergeleken met slechts 7 procent of 0,4 dagen wanneer vitamine C oraal werd ingenomen.

    Het team merkte echter op dat het hartbeschermende effect landspecifiek blijkt te zijn. Toen de onderzoeksgegevens werden gesplitst volgens geografische en sociaal-economische demografie, bleek dat vitamine C alleen een sterk beschermend effect had voor patiënten uit de minder rijke landen buiten de Verenigde Staten.

    "Vitamine C is een veilige, goedkope essentiële voedingsstof. Gezien het consequente bewijs voor de minder rijke landen, kan vitamine C worden toegediend aan patiënten in de hartchirurgie, "aldus Drs. Hemilä en Suonsyrjä.

    Met zicht op de toekomst heeft het team gezegd dat er meer onderzoek moet worden uitgevoerd om optimale protocollen voor de administratie te vinden en te bepalen welke patiënten kunnen profiteren van vitamine C-behandeling. Zij voegden eraan toe dat er geen motief is voor verder onderzoek naar niet-gekozen patiënten in rijke landen. Echter, de effecten van vitamine C voor patiënten met een laag niveau aan vitamine C in de rijkere landen, zoals de VS, kunnen nog steeds de moeite waard zijn.

    Oorspronkelijk artikel:"Vitamin C is a powerful heart healer, especially after surgery", Friday February  10 th by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/atrial-fibrillation/home/ovc-20164923   
    https://nutritionandhealinguk.co.uk/health/a-fib-atrial-fibrillation-vitamin-c/   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170201141939.htm   

    25-05-2017, 20:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aritmie, atriale fibrillatie, hartfalen, hartgezondheid, hartchirurgie, beroerte, supplementen, vitamine C
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica tegen depressie

    Probiotica blijken effectief te werken tegen depressie zonder de gewelddadige bijwerkingen van SSRI-antidepressiva

    Image: Probiotics found to reverse depression without the violent side effects of SSRI antidepressants

    Lactobacillen, gunstige bacteriën die vaak in probiotica voorkomen, blijken een mogelijke behandeling te zijn tegen depressie. Onderzoekers aan de Universiteit van de Virginia School of Medicine onderzochten de stress bij muizen en merkten een significant verlies op van Lactobacillus. De wetenschappers vonden dat het verlies aan Lactobacillus resulteert in de daaropvolgende manifestatie van symptomen geassocieerd met depressie. Het voeden van muizen met voedsel dat Lactobacillus reuteri bevatte, hielp de dieren om bijna normaal te functioneren.

    Lactobacillus lijkt het niveau van een bloedmetaboliet,  kynurenine, te beïnvloeden. Het bloedmetaboliet is bekend om een begin van depressie te veroorzaken. De onderzoekers merkten een toename van kynurenine wanneer verlies van Lactobacillus plaatsvindt, wat op zijn beurt leidde tot het ontstaan van depressieve symptomen bij de dieren. Het behoud van hoge niveaus van kynurenine verminderde de effecten van de gunstige bacteriën, zeggen de onderzoekers.


    "De grote hoop op dit soort onderzoek is dat we geen complexe geneesmiddelen met hun bijwerkingen moeten inzetten als we gewoon met het microbioom kunnen spelen. Het zou magisch zijn om gewoon je dieet te veranderen, om gezondheid en stemming te verbeteren, "zegt de onderzoeker Alban Gaultier.


    De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports het Journal of CNS & Neurological Disorders Drug Targets. Volgens de analyse spelen darmbacteriën een sleutelrol bij het reguleren van stressrespons en bij de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel tijdens kritieke stadia. De recensie bevestigde dat probiotica helpen angst en depressief gedrag te verminderen bij dieren.

    Menselijke studies tonen het verband tussen probiotica en depressie.
    Een groot aantal menselijke studies van de afgelopen jaren hebben de gunstige effecten van probiotica aangetoond om depressieve symptomen te verlichten. In 2011 vonden Franse onderzoekers dat dagelijkse consumptie van  probiotiotica de psychologische toestand van de deelnemers aan de studie verbeterde. Zowel L. helveticus als B. Longum stammen bleken gunstige psychologische effecten te hebben bij de vrijwilligers, schreven de onderzoekers in het British Journal of Nutrition. Onderzoekers aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, vonden ook dat vrouwen die melk dronken met probiotica, minder activiteiten in de hersengebieden van emoties vertonen in vergelijking met degenen die gewone melk dronken.
    Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Voeding toonde aan dat deelnemers met ernstige depressieve stoornis die regelmatig probiotische supplementen namen, aanzienlijk lagere Beck Depression Inventory scores toonden vergeleken met die in de placebo groep. Uit een meta-analyse gepubliceerd vorig jaar bleek ook dat de deelnemers met probiotica behandeling een relatief lage incidentie van depressie vertoonden. De bevindingen verschenen in het tijdschrift Nutrients.

    Probiotische consumptie kan ook helpen bij het regelen van de stemming, vond een Nederlandse studie. Onderzoekers aan de Universiteit van Leiden hebben 40 gezonde deelnemers onderzocht en ingedeeld in twee groepen: de probiotica groep en de placebo groep. Uit de studiegegevens blijkt dat patiënten in de probiotica groep minder verdrietige stemmingen hadden in vergelijking met die in de placebogroep.


    "Zelfs indien 'voorlopig', geven deze resultaten het eerste bewijs dat de inname van probiotica kan bijdragen tot het verminderen van negatieve gedachten in verband met verdrietige stemming. Als zodanig werpen onze bevindingen een interessant nieuw licht op het potentieel van probiotica als preventieve therapie bij depressie, "aldus studie auteur Lorenza S. Colzato.

    Een andere studie gepubliceerd in Psychopharmacology onthulde een computertest die vond dat mensen die prebiotica namen - verbindingen die probiotische groei bevorderen - minder aandacht besteden aan negatieve informatie en meer aandacht aan positieve informatie in vergelijking met degenen die een placebo namen. Onderzoekers vonden ook dat deelnemers aan de prebiotica groep lagere cortisolgehalten in hun speeksel hadden dan die van de placebogroep. Hoge cortisol niveaus zijn bekend om stress te veroorzaken.

    Oorspronkelijk artikel: “Probiotics found to reverse depressie without the violent side effects of SSRI antidepressants”, Tuesday April 04, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.livescience.com/49248-gut-bacteria-mental-health.html   
    http://www.medicaldaily.com/mental-health-benefits-probiotics-good-bacteria-may-improve-mood-fight-depression-328882   
    http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(15)00391-3/abstract   
    http://www.sci-news.com/medicine/lactobacilli-depression-symptoms-04687.html   
    https://news.virginia.edu/content/uva-reverses-depression-symptoms-mice-using-probiotics   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25470391   

    20-05-2017, 15:51 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:angst, depressie, prebiotica, probiotica
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen kanker

    Nieuwe studie suggereert dat vitamine C de ergste vijand van kanker is.

    Image: New study suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy

    Een nieuwe studie toont aan dat vitamine C een krachtig anti-kanker medicijn is. Onderzoekers aan de Universiteit van Salford in de Verenigde Staten vonden dat het gebruik van vitamine C de groei van kankercellen in het laboratorium belemmerde. Vitamine C vertoonde ook een potentie die 10 keer hoger was dan het experimenteel geneesmiddel 2-DG in het proces, volgens bovengenoemde onderzoekers. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Oncotarget.

    Kanker blijft wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de ziekte met 9 miljoen doden in 2015, de tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden. Men voorziet dat in de volgende twee decennia nieuwe vormen van kanker het aantal gevallen met ongeveer 70 procent zal doen stijgen.

    Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten voorspelt dat bijna 40 procent van de Amerikaanse mannen en vrouwen de ziekte op een bepaald moment in hun leven zullen ontwikkelen. Diverse kankertherapieën - zoals chirurgie, radiotherapie en systemische behandelingen - zijn momenteel beschikbaar, maar zijn niet altijd effectief. Sommige behandelingen worden geacht giftig te zijn en kunnen leiden tot een groot aantal bijwerkingen.
    Meer agressieve vormen van kanker reageren niet altijd op de behandelingen, en kankerstamachtige cellen worden geacht de oorzaak te zijn van ziekteherhaling en metastases. Volgens een American Association of Cancer Research Panel is een CSC "een cel in een tumor die de mogelijkheid heeft om zichzelf te vernieuwen en de heterogene afstammingen van kankercellen die de tumor uitmaken te veroorzaken".

    Volgens een recente studie vernietigt vitamine C kankerstamachtige cellen.
    Volgens onderzoekers bestrijdt vitamine C de stamcellen van kanker door het blokkeren van een proces genaamd glycolyse. Het proces is verantwoordelijk voor het glucose metabolisme, en het remmen ervan voorkomt dat de mitochondria de essentiële energie voor overleving krijgen. Het gebruik van vitamine C als een bijbehandeling voor chemotherapie toont potentie bij het terugdringen van tumorgroei en verdere progressie van kanker.
    Onderzoeker dr. Gloria Bonuccelli zei dat de bevindingen suggereren dat vitamine C een veelbelovend middel is voor kankerbehandeling. "We hebben onderzocht hoe kankerstamcellen reageren op een scala aan natuurlijke stoffen, waaronder silibinine (melkdistel) en CAPE, een honingbij-derivaat, maar vitamine C toonde veruit de meest opwindende resultaten. Vitamine C is goedkoop , natuurlijk, niet-toxisch en gemakkelijk beschikbaar, zodat het als een potentieel wapen in de strijd tegen kanker een belangrijke stap kan betekenen, "zei studie auteur dr. Michael Lisanti.

    Echter, Anna Perman, officieel onderzoekster van het UK Cancer Research zei dat het onderzoek nog maar in een voorlopig stadium is.

    "Het belangrijkste voor kankerpatiënten om te onthouden is dat deze studie de werking van vitamine C in het laboratorium bekijkt, niet het effect van het eten van voedingsmiddelen of supplementen die vitamine C bevatten. Dat wil dus niet zeggen dat iemand die kankerbehandeling krijgt zijn dieet- of behandelingsplan best kan veranderen, "zei Perman.

    De studie ondersteunt de bevindingen van een onderzoek uit 1971 door Nobelprijswinnend chemicus Linus Pauling. Pauling was een pionier in het testen van de werking van vitamine C tegen kanker. In zijn studie onderzocht Pauling 1.100 terminale kankerpatiënten. Honderd patiënten kregen dagelijks 10 gram vitamine C, terwijl de overige als controlegroep werden gebruikt.

    Tijdens een opvolging in 1978 ontdekte het team dat alle patiënten in de controlegroep aan kanker waren gestorven, terwijl 13 van degenen die een dagelijkse doses vitamine C hadden gekregen, overleefden. Bovendien vertoonden 12 van deze patiënten geen verder tekens van de ziekte.

    Veel studies die daarop volgden concludeerden dat hoge doses van vitamine C, van meer dan 5.000 mg per dag, optimale bescherming bieden tegen kanker.

    Oorspronkelijk artikel: “New studyear suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy”, Friday, May 05, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4324934/Vitamin-C-halt-growth-cancer.html   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/316334.php   
    http://www.naturalhealth365.com/scientific-proof-prevent-cancer-vitamin-c-1275.html   
    https://stemcells.nih.gov/info/Regenerative_Medicine/2006chapter9.htm   

    17-05-2017, 21:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine C, kanker
    16-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD door mobiel telefoneren

    Zwangere moeders die meer dan vier keer per dag mobiel telefoneren hebben meer kans op een kind met hyperactiviteit.

    Image: Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day

    (Natural News) Volgens een recente studie hebben kinderen geboren uit moeders die vaak mobiel telefoneren, meer kans om hyperactief te worden.
    Als onderdeel van de studie onderzocht een team van internationale wetenschappers 83.884 moederkinderparen uit Denemarken, Nederland, Spanje, Noorwegen en Korea tussen 1996 en 2011. Volgens het onderzoeksteam hadden kinderen van vijf tot zeven een 28 procent hoger risico op hyperactieviteit als hun moeders vier keer per dag hun mobiele telefoon hadden gebruikt tijdens de zwangerschap.
    De studie onthulde verder dat kinderen, geboren uit moeders die gedurende de zwangerschap hun mobiele telefoon een uur per dag hadden gebruikt, een hogere kans hadden op het ontwikkelen van hyperactief gedrag.

    Het onderzoeksteam stelde verder vast dat kinderen geboren uit moeders die nooit mobiele belden tijdens de zwangerschap, minder kans hadden op hyperactiviteit, onoplettendheid of emotionele problemen. Onderzoekers speculeren dat radiogolven die door mobiele telefoons worden uitgezonden, iets te maken hebben met het verhoogd risico op het ontwikkelen van hyperactiviteit bij kinderen. Echter waarschuwde één van de deskundigen om deze resultaten toch met een korrel zout te nemen.


    Kinderarts Dr Robin Hansen van de universiteit van Californië heeft ook ontdekt dat kinderen die denken dat ze door hun ouders worden genegeerd, hun hyperactiviteit gebruiken om aandacht te krijgen. "Is er iets met de mobiele telefoon zelf? Is er iets wat uw ouderlijk gedrag beïnvloedt? Het is pas wanneer een kind huilt of veel lawaai maakt, dat de ouders hun aandacht van de mobiele telefoon afhouden. Het versterkt hyperactief, aandachtig gedrag, "voegt Dr. Hansen eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Environment International.

    Mobiel telefoongebruik kan ook bij volwassenen hyperactiviteit veroorzaken.
    Overmatig gebruik van mobiele telefoons bleek ook hyperactiviteit bij volwassenen te veroorzaken. Als onderdeel van het onderzoek onderzochten gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Virginia het gebruik van mobiele telefoons onder 221 studenten. Tijdens de eerste week van de studie werden aan de helft van de deelnemers opgedragen om de onderbrekingen van mobiele telefoons te minimaliseren door hun "do not-disturb" -functies te desactiveren. Tijdens de tweede week van de studie werd dezelfde opdracht gegeven aan de andere helft van de deelnemers.
    Het onderzoeksteam bestudeerde vervolgens de hyperactiviteit en de onoplettendheid bij de deelnemers door de frequentiesymbolen te identificeren die vergelijkbaar zijn met aandacht voor deficiëntie/ hyperactiviteitsstoornis (ADHD). De deskundigen gebruikten de diagnostische en statistische handleiding van de Amerikaanse Psychiatrische Vereniging van Geestelijke Stoornissen als basis voor het identificeren van ADHD-achtige symptomen bij volwassenen.
    Het onderzoeksteam heeft geconstateerd dat maximaal 95 procent van de smartphone-gebruikers hun apparaten tijdens sociale bijeenkomsten heeft gecontroleerd. De deskundigen vonden ook dat één op de 10 gebruikers een mobiele telefoon gebruikte tijdens seksuele omgang. De deelnemers aan de studie gebruikten minstens twee uur per dag hun apparaat. De studie heeft ook aangetoond dat de deelnemers symptomen vertoonden die vergelijkbaar zijn met ADHD als hun mobiele telefoonberichten  waren ingeschakeld. Sommige van deze symptomen omvatten hyperactiviteit, verminderde focus, onoplettendheid en stil zitten. Volgens de hoofdonderzoeker triggeren smartphones deze symptomen omdat de apparaten als tijdelijke afleiding dienen. De hoofdonderzoeker benadrukte echter dat ADHD geen simpele verzameling is van symptomen, maar een volledig aparte psychologische aandoening die biologische oorzaken heeft.
    "We hebben het eerste experimentele bewijs gevonden dat smartphoneonderbrekingen grotere onoplettendheid en hyperactiviteit kunnen veroorzaken - symptomen van hyperactiviteitsstoornis van aandachtstekort - zelfs bij mensen die afkomstig zijn van een niet-klinische populatie ... Onze bevindingen suggereren niet dat smartphones ADHD kunnen veroorzaken, noch dat het verminderen van smartphone berichten ADHD kan behandelen. De bevindingen suggereren simpelweg dat onze constante digitale stimulatie kan bijdragen tot een steeds problematischer tekort aan aandacht, "aldus hoodonderzoeker Kostadin Kushlev.
    De bevindingen werden vorig jaar gepresenteerd op de Human-Computer Interaction conferentie in Californië.

    Oorspronkelijk artikel: “Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day”, Tuesday, May 2, 2017 by: Earl Garcia.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4424664/Mobile-phone-use-pregnant-linked-hyperactivity.html   
    http://www.ibtimes.co.uk/excessive-smartphone-use-can-cause-adhd-like-symptoms-study-claims-1560213   
    http://www.reuters.com/article/us-health-pregnancy-mobilephone-idUSKBN17K2I6   
    http://www.wired.co.uk/article/smartphone-decrease-attention-increase-hyperactivity   

    16-05-2017, 16:45 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ADHD, mobiel bellen
    24-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke cosmetica

    Huidverzorgingsdeskundige onthult de 20 meest giftige chemische ingrediënten in schoonheidsproducten ... vergiftigen wij onszelf?

    Image: Skin care expert reveals the 20 most toxic chemical ingredients in beauty products… are you poisoning yourself?

    (Natural News) Gerenommeerde huidverzorgingsdeskundige Dr Trevor Cates noemt 20 van de meest giftige stoffen die in verzorgingsproducten voorkomen. "Wat we op onze huid aanbrengen zouden wij moeten kunnen eten. Maar dat zullen wij niet aandurven want zelfs in kleine hoeveelheden kunnen veel van de chemische stoffen die vaak in onze cosmetica voorkomen, een enorme gezondheids- en hormonale impact hebben, en nu pas beginnen we de gevolgen te begrijpen, "schrijft Dr. Cates.


    1 Geurstoffen - Volgens Dr Cates kunnen geurmengsels honderden individuële chemicaliën bevatten die allergieën kunnen veroorzaken en bepaalde hormonen verstoren. Hij stelt voor om geuren te vermijden, tenzij in hun natuurlijke vorm, zoals pure essentiële oliën.
    2 Formaldehyde - Bijna één op vijf producten voor persoonlijke verzorging bevatten deze chemische stof. Deze giftige chemische stof is te vinden in haarverzorgingsproducten, kleefstoffen en nagelproducten. Volgens de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) is formaldehyde een kankerverwekkende stof die meewerkt aan het ontstaan van verschillende vormen van kanker.
    3 Ethanolamines - Volgens de huidverzorgingsdeskundige kunnen onzuiverheden in deze chemicaliën het ontstaan van bepaalde vormen van kanker veroorzaken.
    4 Minerale oliën - Deze oliën, samen met petroleum, zijn essentiële ingrediënten in cosmetische producten zoals in fonds, bevochtigers en reinigers. Deze stoffen bevatten echter dioxaan. Volgens dr. Cates blijkt uit diverse studies dat dioxaan kankerverwekkend is.
    5 Oxybenzoon - Deze schadelijke chemische stof komt vaak voor in lipbalsems, zonnebrandmiddelen en andere producten die SPF bevatten. Oxybenzoon blijkt gemakkelijk te worden geabsorbeerd in de bloedbaan en wordt geassocieerd met het begin van een vroege puberteit bij meisjes.
    6 Parabenen - Parabenen zijn veelgebruikte conserveringsmiddelen in diverse schoonheidsproducten. De chemische stof is gekoppeld aan de groei van borstkankercellen bij vrouwen en lagere testosteron en minder sperma bij mannen.
    7 Hydrochinon - Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) kunnen hydrochinonen enronose veroorzaken, een huidziekte die wordt gekenmerkt door  onomkeerbare beschadigingen aan de huid. Hydrochinonen zijn ook kankerverwekkend.
    8 Koolteer - Koolteer is een bekend kankerverwekkend middel. De chemische stof is te vinden in shampoos tegen roos, crèmes, zeep en zalf.
    9 Tolueen - Volgens Dr. Cates is tolueen een krachtige neurotoxische chemische stof die kan leiden tot verminderde ademhaling en misselijkheid. Tolueen bevindt zich vaak in nagelverzorgingsproducten.
    10 Butylated hydroxyanisole - BHA is een wasachtige verbinding die wordt gebruikt in diverse cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten zoals oogschaduw en lippenstift. Het Amerikaanse National Toxicology Programm heeft BHA geïdentificeerd als een kankerverwekkend middel, terwijl de Europese Unie (EU) de chemische stof als een hormoonontregelaar heeft geclassificeerd.
    11 Triclosan en triclocarban - Deze chemicaliën worden vaak gebruikt als antibacteriële stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten. Beide chemicaliën zijn bekende endocriene verstoringen.
    12 Mica, silica, talk en nanoparticled titaandioxide - Volgens dr. Cates kunnen deze kleine deeltjes leiden tot longziekte wanneer ze zich ophopen in het lichaam.
    13 Zware metalen - Zware metalen - zoals kwik, lood, arseen en aluminium - kunnen aandoeningen aan het hersen- en zenuwstelsel veroorzaken en verstoren de hormonen. Deze zware metalen zijn ook bekende carcinogene stoffen.
    14 Koolstof zwart - Koolstofzwart is een veelgebruikte pigment in make-up en nagellak. Deze chemische stof is bekend als veroorzaker van kanker.
    15 P-fenylendiamine - Deze chemische stof komt vaak voor in haarkleurstoffen. Blootstelling aan deze chemische stof kan leiden tot orgaan toxiciteit, huidreacties en kanker.

    Andere toxische chemicaliën die vaak in verzorgingsproducten voorkomen zijn resorcinol, methylisothiazolinon en teflon, evenals fenoxyethanol en acrylamide.

    "De verzorgingsindustrie zit overvol extreem giftige chemische stoffen die kanker veroorzaken," verklaart de Health Ranger, oprichter van de Health Ranger Store, die honderden niet-giftige producten voor persoonlijke verzorging produceert. "De gemiddelde consument vergiftigt zichzelf met meer dan 300 synthetische chemicaliën. Deze chemicaliën worden toegevoegd aan producten voor persoonlijke verzorging zonder rekening te houden met de gezondheid van de consument," voegt hij eraan toe.


    Persoonlijke verzorgingsproducten - zoals cosmetica, badschuim en haar- en huidverzorgingsproducten - zijn jarenlang onderworpen aan onderzoek op mogelijke gevaarlijke chemicaliën die de meeste bevatten. Deze chemicaliën kunnen, wanneer ze in contact komen met het menselijk lichaam, nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. In feite blijkt uit een studie van de Herb Research Foundation dat de huid tot 60 procent van de  giftige chemische stoffen absorberen die zich in  verzorgingsproducten bevinden.

    Oorspronkelijk artikel: “Skin care expert reveals the 20 most toxic chemical ingredients in beauty products… are you poisoning yourself?, Monday, April 24, 2017 by: Earl Garcia.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4376142/The-20-harmful-chemicals-beauty-products.html   
    https://www.osha.gov/pls/oshaweb/owadisp.show_document?p_table=standards&p_id=10078   

    24-04-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, chemicaliën, endocriene verstoringen
    17-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodkreet rond Roundup

    EPA wetenschapper waarschuwt dat glyfosaat (Roundup) herbicide de mineralen uit voedsel haalt waardoor het lichaam een tekort kan krijgen aan zink en magnesium

    Image: EPA scientist warns that glyphosate (RoundUp) herbicide strips minerals out of food, leaving the body deficient in Zinc and Magnesium

     

    (Natural News) Een inmiddels overleden wetenschapster van het Environmental Protection Agency (EPA) schreef in een brief aan een collega dat de chemische verbinding glyfosaat, het basisingrediënt in Monsanto's "Roundup" herbicide, veel gevaarlijker is dan zelfs haar eigen ex-agency bereid was om toe te geven.

    De wetenschapster, Dr. Marion Copley, D.M.V., die aan kanker overleed, werkte drie decennia voor EPA tot ze ziek werd. In een brief aan EPA collega en Monsanto uitte Jess Rowland in 2013, twee jaar voor het openbaar debat over de carcinogene effecten van glyfosaat, haar grote bezorgdheid over de band tussen haar Agenschap en Monsanto. Copley werkte als senior toxicologe aan de EPA's Health Effects Division.


    "Sinds ik het Agentschap verliet met kanker, heb ik het tumorproces uitgebreid bestudeerd en ik heb opmerkingen die zeer waardevol zijn voor CARC gebaseerd op mijn jarenlange ervaring in de pathologie. Ik kies er één chemisch element uit om mijn standpunt te illustreren", schreef ze. Als stervend wetenschapster schreef ze ook een hartverscheurende brief waarin ze de Monsanto "mollen" binnen het agentschap smeekte om te stoppen met liegen over de gevaren van Roundup (glyfosaat).

    "Glyfosaat was oorspronkelijk ontworpen als een chelaatvormer maar ik ben ervan overtuigd dat het betrokken is bij tumorvorming, wat sterk wordt ondersteund door de literatuur."

    Copley gaat verder:
    - Chelatoren voorkomen het proces van apoptose, een noodzakelijke lichaamsfunctie om tumorcellen te doden;
    - Chelatoren werken als endocriene verstoorders die weer een rol spelen in de groei van tumoren;
    - Chelatoren binden zink aan zich, dat een noodzakelijke mineraal is voor een goede werking van het immuunsysteem;
    - Chelatoren binden ook calcium en magnesium en andere mineralen aan zich waardoor voedsel "deficiënt wordt voor deze essentiële nutriënten;"
    - Van glyfosaat is gevonden dat het een genotoxische stof is die de sleutel is in de vorming van kanker;
    - Chelatoren kunnen vaak schade aanrichten aan nieren en alvleesklier;
    - Glyfosaat is verantwoordelijk voor de vernietiging van goede darmbacteriën in het maagdarmstelsel dat 80 procent uitmaakt van ons immuunsysteem;
    - Chelatoren die het immuunsysteem aanvallen leiden ook tot de vorming van kanker.

    Zij merkte voorts op dat in het verleden CARC vond dat glyfosaat "mogelijk kankerverwekkend voor de mens is,” en dat nierpathologie in afzonderlijke studies bij dieren leidde tot de vorming van tumoren met “andere mechanismen”. Ze zei ook dat "één van de deze mechanismen alleen bepaalde tumoren kunnen veroorzaken, maar glyfosaat veroorzaakt ze allemaal tegelijk. "

    "Jess, jij en ik hebben vele malen geprotesteerd op CARC. Je maakte vaak ruzie over onderwerpen buiten uw kennis, dat is onethisch, "schreef ze. "Uw triviaal MS diploma van 1971 in Nebraska is ver achterhaald, aldus loopt de CARC wetenschap 10 jaar achter op de literatuur over mechanismen. Voor één keer in je leven, luister naar mij en vergeet uw politieke achterbakse spelletjes met de wetenschap om de registranten te bevorderen. Voor één keer vraag ik u beslissingen te nemen die niet in het teken staan van uw bonus achteraf. "

    Copley, die in januari 2014 ontslag indiende, beschuldigde een andere EPA collega, Anna Lowit, van 'intimiderende druk op CARC en "het veranderen van verschillende rapporten in het voordeel van de industrie".

    Het US District Court voor het Noord-Californië wil getuigenissen van Rowland afdwingen. Het document zegt dat Rowland, nu levend als particulier, EPA op "mysterieuze wijze" verliet een dag na een 'onbedoelde' lek en latere terugtrekking van een ontwerp-EPA rapport over de veiligheid van glyfosaat, dat Rowland’s handtekening droeg.

    “De eisers hebben dringend behoefte aan getuigenis van Mr. Rowland om zijn relatie met Monsanto en EPA's belangrijke rol bij het beschermen van het bedrijf te bevestigen. Het Hof stelt: ”De omstandigheden in de relatie tussen Mr. Rowland en Monsanto zijn zeer verdacht."

    Oorspronkelijk artikel: "EPA scientist warns that glyphosate (RoundUp) herbicide strips minerals out of food, leavig the body deficient in Zinc and Magnesium", Sunday, March 19,2017 by: JD Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://epawatch.org/2017-03-15-monsanto-tried-to-hide-evidence-of-glyphosate-roundup-causing-non-hodgkins-lymphoma-court-documents.html   
    http://glyphosate.news/2017-03-15-epa-corruption-monsanto-and-roundup-litigation-full-text-of-motion-to-compel-deposition-of-jess-rowland.html   
    http://www.naturalnews.com/2017-03-15-heartbreaking-letter-from-dying-epa-scientist-begs-monsanto-moles-inside-the-agency-to-stop-lying-about-dangers-of-roundup-glyphosate.html   
    https://usrtk.org/wp-content/uploads/2017/03/JessRowlandMarionCopelyfiling.pdf   

    17-04-2017, 21:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Roundup, glyfosaat, EPA, kanker, Monsanto
    31-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Constipatie natuurlijk oplossen.

    Constipatie: psyllium is de beste oplossing.Psyllium

    Psyllium wordt verkocht onder de vorm van poeder of vlokken onder eigen naam of onder de naam Metamucil, Regulan of Serutan.

    Driemaal per dag 5 gram in een groot glas water, en na twee of drie dagen zijn uw constipatie problemen opgelost: harde ontlasting wordt flexibel en blokkades verdwijnen.

    Voorbij de wanhoop van de mensen die lijden aan aambeien en anale kloven die het gevolg zijn van constipatie!

    Het geheim achter psyllium.

    Psyllium is geen geneesmiddel en zelfs geen voedingssupplement.

    Het gaat om de plant psyllium die bij ons weegbree wordt genoemd. De zaden ervan kunnen wij niet verteren maar het omhulsel bevat een buitengewone slijmerige plantaardige stof. Dit slijm is een soort vezel dat zwelt bij contact met water en een gel vormt. Deze gel vermengt zich met het verteerd voedsel en maakt het flexibeler en omvangrijker in de darm. Er bestaat zwart en blond psyllium maar beiden hebben hetzelfde effect.

    Een reeks positieve neveneffecten.

    Psyllium slijm vormt een beschermende gel over de wand van de maag en de darmen en is niet irriterend, integendeel. Het is goed bij inflammatoire darmziekten zoals prikkelbare darm syndroom, diverticulitis en darmzweren. Het geeft geen opgeblazen gevoel of winderigheid in tegenstelling tot vezels, zoals zemelen, en het is efficiënter. Het heeft geen stimulerende werking op de darmen, veroorzaakt geen vervelende gewenning zoals bij farmaceutische middelen of laxerende kruidenthee’s met senna en duindoorn, die maar al te vaak de natuurlijke mechanismen van de stoelgang (peristaltiek) vervangen en aldus de lange termijn constipatie verergeren. Psyllium slijm is wel minder krachtig op de korte termijn in geval van extreme constipatie.

    Er is geen risico voor overdosering. Tegen constipatie kan men tot drie eetlepels per dag innemen op voorwaarde dat men veel water drinkt. In het slechtste geval kan men bij het innemen van een grote hoeveelheid psyllium en liters water, wat buikpijn voelen. Maar er is geen gevaar voor  intoxicatie.

    Psyllium heeft ook veel andere voordelen voor de gezondheid: het vermindert de eetlust, helpt mensen met overgewicht gewicht te verliezen, het behandelt diarree door het absorberen van overtollige vocht in de darmen. Het is dus eerder een ”transitregulator" dan een laxeermiddel. Bovendien vermindert het de glycemische index van de maaltijd dwz dat het de snelheid vertraagt waarmee glucose in het bloed komt, wat interessant is voor diabetici. Na zes maanden gebruik ondervinden hypertensie patiënten een verlaagde bloeddruk.

    Waarom spreekt men daar niet meer over?

    Het middel wordt wel meer en meer in de kijker gezet! Bij het zoeken op het internet naar natuurlijke oplossingen voor constipatie wordt psyllium meestal als eerste middel genoemd. Bij een zoekopdracht in het Engels op de term "psyllium hulk” krijgt men tienduizenden items voorgeschoteld. De tijdschriften Nature, American Journal of Clinical Nutrition, het American Journal of Gastroenterology en veel andere wetenschappelijke tijdschriften publiceren regelmatig artikelen over psyllium.

    En het is niet nieuw: Psyllium is bekend als de oplossing tegen constipatie sinds de tiende eeuw voor Christus bij de Egyptenaren, en sindsdien is het altijd gebruikt rond de Middellandse Zee.

    Wat verbazend is dat er nog steeds mensen die blijven lijden onder constipatie.

    De prijs valt best mee.

    Eén kg kost tussen de 25 en 40 €. Psyllium wordt ook verkocht in zakken van 25 kg op www.psyllium.fr.

    N.v.d.r.: Op de site www.leefbewust.com wordt psyllium  aangeboden aan 25 € per kg.

    Botanische psyllium.

    Voor degenen die geïnteresseerd zijn in plantkunde is het interessant te weten dat psyllium een soort weegbree is die groeit in India en Iran.

    Weegbree groeit ook op onze gazons en draagt kleine zaadjes als men het ongemoeid laat. Men heeft vijfhonderd van deze zaadjes nodig om één gram psyllium te maken.

    Voorzorgsmaatregelen.

    Op een doos Metamucil wordt vermeld dat het product niet geschikt is voor kinderen onder zes jaar. In werkelijkheid is er geen gevaar om het in kleine hoeveelheden (minder dan een halve theelepel driemaal per dag) te geven aan baby's die flessenvoeding krijgen. Het enig gevaar voor kinderen is dat ze zouden stikken in het poeder. Hou dus het poeder buiten handbereik van kinderen. Men moet er ook voor zorgen dat psyllium steeds wordt gegeven met een vloeistof met daarna heel veel drinken omdat anders het effect omgekeerd kan zijn: psyllium absorbeert water en kan de stoelgang nog harder maken als men niet genoeg drinkt.

    Tot slot, vergeet niet dat constipatie geen normale toestand is: de patiënt kan een ernstigere ziekte hebben. Raadpleeg absoluut een arts in geval van bloed in de ontlasting, koorts, misselijkheid of braken, of zeer zwarte ontlasting - een mogelijk teken van intestinaal bloeden. De patiënt kan ook een fecale impactie hebben, dat wil zeggen een grote bol uitwerpselen die de uitgang blokkeert.

    Oorspronkelijk artikel:”Constipation: le psyllium est la meilleure solution”, Jean-Marc Dupuis, SantéNatureInnovation, 29/03/2017.

    Bijlagen:
    http://www.natural-health-news.com/psyllium/   
    http://www.nature.com/ajg/journal/v100/n1s/full/ajg2005519a.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10966900?dopt=Abstract   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15784043?dopt=AbstractPlus   

    31-03-2017, 20:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:constipatie, psyllium
    29-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticides overbodig

    Nieuw UN rapport onthult dat pesticiden niet nodig zijn om de wereld te voeden.

    Pesticides(Natural News) Pesticiden en herbiciden zijn geïnfiltreerd in  voedselvoorziening aan een alarmerend tempo. Elk jaar worden in de Verenigde Staten alleen al meer dan één miljard ton pesticiden gebruikt . Wereldwijd bereikt dat aantal meer dan 5 miljard ton per jaar. In veel opzichten zijn pesticiden schadelijker voor de voedselvoorziening en het milieu dan voor het ongedierte, het onkruid en de schimmels waarvoor zij ontworpen zijn. Zoek niet verder dan de afnemende bijenvolking als bewijs; bijen zijn van essentieel belang voor de bestuiving van vele soorten gewassen en planten, maar de bestrijdingsmiddelen slachten ze af in drommen.

    Eén van de meest voorkomende mythes, in stand gehouden door de agrochemische industrie, is dat deze schadelijke stoffen essentieel zijn voor het voeden van de wereldbevolking - maar zijn deze altruïstische beweringen een werkelijkheid of komen ze van een meer sinistere, door winst gedreven groep?

    Uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de noodzaak van bestrijdingsmiddelen voor stopzetting van honger in de wereld onbestaande is.

    Hilal Elver, speciaal rapporteur van de U.N. over het recht op voedsel, verklaarde: "Het is een mythe. Het gebruik van meer bestrijdingsmiddelen heeft niets te maken met het wegwerken van de honger. Volgens de U.N. Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), zijn wij in staat om 9 miljard mensen te voeden. De productie neemt alsmaar toe, maar het probleem is armoede, ongelijkheid en distributie. "

    Voedings- en vervuilingsdeskundigen van de U.N. zijn zeer kritisch over de gigantische bedrijven die pesticiden en herbiciden produceren en zijn ook actief op zoek om het landschap van de landbouw te veranderen.

    Het verslag van de U.N. durft zelfs deze mondiale conglomeraten beschuldigen van "systematische ontkenning van de schade", "onethische marketing tactieken" en uitgebreide lobbying bij verschillende regeringen, die " hervormingen belemmeren en wereldwijde beperkingen op pesticiden verlammen.”

    Volgens het U.N. rapport zijn er minstens 200.000 sterfgevallen per jaar door pesticiden - en dat aantal is alleen wat mensen betreft. De effecten van pesticiden op de menselijke gezondheid, het milieu en de samenleving als geheel wordt beschreven als "katastrofaal,” en de auteurs stellen: "Het is tijd voor een wereldwijd proces voor de overgang naar veiliger en gezonder voedsel en dito agrarische productie."

    Aangezien de wereldbevolking naar verwachting tot 9 miljard zal stijgen in het jaar 2050, blijft de pesticide-industrie beweren dat hun producten op de één of andere manier van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel zal zijn. Echter, zoals Elver opmerkt wordt de overgrote meerderheid van de producten van de 50 miljard $ per jaar industrie gebruikt voor goed opbrengende gewassen zoals palmolie en niet voor gewassen die daadwerkelijk de mensen te voeden. "Deze bedrijven zijn niet bezorgd om de honger in de wereld, maar om meer agrarische activiteit op grote schaal," stelt Elver.

    Het verslag van co-auteur, Baskut Tuncak - speciale rapporteur van de U.N. op giftige stoffen - merkt op dat het wetenschappelijk onderzoek de negatieve effecten van pesticiden heeft bevestigd.

    Tuncak zegt dat het probleem wordt verergerd door "een systematische ontkenning," door de landbouw- en pesticide-industrie. De deskundige zegt dat de agrochemische bedrijven niet alleen de schade door hun producten bagatelliseren, maar zich ook bezig houden met agressieve, onethische marketing praktijken.

    Elver heeft ook geconstateerd dat deze bedrijven vaak macht uitoefenen op de overheid en de wetenschappelijke gemeenschap. De EPA, bijvoorbeeld, heeft toegegeven dat pesticiden bijen doden maar weigert nog steeds om het gebruik ervan te beperken. Ze merkte op: "Als je het gebruik van pesticiden bekritiseert heb je te maken met de bedrijven - dat is de reden waarom we deze harde woorden gebruiken. Zij zullen als ontkennen maar daar is ook de getuigenis van de mensen. "

    Het verslag van Elver en Tuncak's wijst erop dat het gebruik van pesticiden gekoppeld is aan een aantal ziekten en aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson, kanker, hormonale verstoringen, steriliteit en ontwikkelingsstoornissen. Hun rapport beveelt een wereldwijd verdrag aan over het gebruik van pesticiden en de omschakeling naar natuurlijker landbouwmethoden met een doordachte vruchtwisseling en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het team stelde ook voor om de biologische productie van voedsel te stimuleren.

    Kortom, dit nieuwe rapport zal waarschijnlijk geen grote verandering teweeg brengen, maar zal hopelijk meer mensen aanzetten te twijfelen over de noodzaak van pesticiden - en misschien aanleiding zijn tot meer duurzame landbouw.

    Oorspronkelijk artikel:”New U.N. report reveals pesticides NOT needed to feed the world”, Tuesday, March14, 2017 by: Vicki Batts.

    Bijlagen:
    http://www.sustainabletable.org/263/pesticides   
    http://www.wakingtimes.com/2017/03/08/pesticides-not-needed-feed-world-says-new-un-report/   
    https://www.theguardian.com/environment/2017/mar/07/un-experts-denounce-myth-pesticides-are-necessary-to-feed-the-world   

    29-03-2017, 17:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pesticiden, honger
    11-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde mayonaise

    Iedereen lust wel eens mayonaise.  Maar is mayonaise op basis van natuurlijke ingrediënten wel gezond?

    Neem het voorbeeld van een eenvoudige mayonaise zonder enige toevoeging waarvan de ingrediëntenlijst zou zijn: zonnebloemolie, koolzaadolie, eidooier van buiten lopende kippen, azijn, water, Dijon mosterd, 5,3% zout.

    Lijkt ok, maar is zulke industriële mayonaise inderdaad veilig voor onze gezondheid?

    Het antwoord ligt in de woorden "zonnebloemolie" en "koolzaadolie". Deze oliën, zoals bijna alle oliën op industriële schaal, worden verkregen door verhitting van de oliezaden en door toevoeging van hexaan, een oplosmiddel afgeleid van aardolie. Deze werkwijze heeft verscheidene gevolgen: het vernietigt vitamine E aanwezig in vet en oxideert de vetzuren. Geoxideerde vetzuren zijn als ijzer dat verroest is: giftig en onbruikbaar.  In plaats van heilzaam, versnellen deze vetten onze veroudering en creëeren ze een milieu voor ziekten.

    Sommige oliën hebben dit nadeel niet nl. extravierge oliën die koud geperst zijn ... zeldzaam op de etiketten van industriële mayonaises.  Dus de boodschap is duidelijk: maak je mayonaise zelf op basis van goede bij voorkeur biologische oliën.  Je gezondheid zal er je dankbaar voor zijn.

    Een raad van je vriend.

    11-03-2017, 13:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:mayonaises, oliën
    05-03-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan voor het zicht

    Saffraan kan helpen om het leeftijd gerelateerd verlies van het gezichtsvermogen om te keren.

    Image: Saffron can help reverse age-related vision loss

    (Natural News) Eén van de schatten van de natuur is saffraan, bekend sinds de oudheid om zijn heldere gele kleur, subtiele smaak en geneeskrachtige eigenschappen. Chef-koks over de hele wereld hebben dit kostbare gouden kruid gebruikt om hun biryani, curry, paella, of risotto schotel te kleuren.

    Saffraan is de duurste specerij ter wereld die gewonnen wordt uit de gedroogde oranjerode stempels van de Crocus sativus die met de hand worden geoogst. Voor een pond saffraan heeft men ongeveer 70.000 bloemen en talloze productie manuren nodig; vandaar het dure prijskaartje.  Een groep Australische en Italiaanse onderzoekers ontdekten dat saffraan de leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kan omkeren.

    Terwijl leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vaker voorkomt bij de oudere bevolking, kan deze retina-vernietigende degeneratieve ziekte jong en oud teisteren. Wanneer maculaire degeneratie intreedt kan het zicht wazig worden of kunnen er donkere vlekken verschijnen in het zichtsveld wat uiteindelijk kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen en blindheid. Maar er is hoop, en het komt van een natuurlijk kruid.

    Een saffraan pil om macula degeneratie te keren.

    Tijdens een gecontroleerde, dubbelblinde studie, onder 25 personen met macula degeneratie, vonden de onderzoekers dat de dagelijkse suppletie van 20 milligram saffraan aanzienlijk verbetering bracht na drie maanden. Alle deelnemers ervaarden beterschap tijdens het nemen van de saffraan supplementen.

    Professor Silvia Bisti van The Vision Centre van de Universiteit van Sydney, ondervond dat na saffraan suppletie, patiënten één of twee karakters kleiner konden lezen dan voorheen terwijl anderen terug een boek of krant konden lezen. Ze bestempelt dit onderzoek als een doorbraak omdat het de eerste keer is dat er een verband is aangetoond tussen de antioxidant-rijke saffraan supplementen en het gezichtsvermogen. Ze gelooft dat het positief effect van saffraan voornamelijk komt uit de mogelijkheid om zuurstof in het lichaam te vermeerderen en zo celdood te voorkomen.

    Professor Benedetto Falsini, die de studie uitvoerde merkte echter op dat wanneer de deelnemers stopten met het nemen van de saffraan pillen de positieve effecten snel verdwenen. Niettemin hebben de resultaten van Falsini professor Bisti - in samenwerking met de Katholieke Universiteit van Rome en de Universiteit van L'Aquila - geïnspireerd voor het starten van een 12-maands klinische studie om meer informatie te verzamelen over de invloed van saffraan op ons zicht en het zoeken naar de optimale dosis.

    Bovendien betekenen deze bevindingen nieuwe hoop voor mensen met genetische oogziekten, zoals retinitis pigmentosa, die blindheid bij jonge mensen kan veroorzaken. Het werk van professor Bisti is een voortzetting van het onderzoek onder leiding van professor Jonathan Stone aan de Universiteit van Sydney's The Vision Lab.

    Hij leidde veel dierproeven die het vermogen van saffraan om de ogen te beschermen tegen fel licht, bloot legde. Na decennia van laboratoriumtests is hij tevreden om te zien dat saffraan uiteindelijk zal worden gebruikt om mensen te helpen om hun zicht te verbeteren en macula degeneratie te bestrijden.

    Om een visuele handicap en blindheid op afstand te houden, raad Natural Blaze aan elke dag een kopje saffraanthee te drinken. Deze genezende, antioxidantrijke drank voorkomt degeneratie van de cellen die het licht capteren en tegelijkertijd de functie van de bloedvaten versterken van het oog en het netvlies.

    Oorspronkelijk artikel:”Saffron can help reverse age-related vision loss”, Saturday, February 11, 2017 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2126253   
    http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=4452   
    http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=4452   
    http://www.naturalblaze.com/2017/02/saffron-increase-vision-macular-degeneration.html   
    http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/11214920/Saffron-the-spice-beyond-price.html   

    05-03-2017, 17:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:saffraan, zichtvermogen
    23-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma

    Meer dan 7.000 studies bevestigen de gezondheidseffecten van kurkuma.

    Image: Over 7,000 studies confirm turmeric’s health-protective effects

    (Natural News) Kurkuma is bekend om zijn felgele kleur en zijn talloze culinaire toepassingen. Deze specerij is reeds eeuwen bekend en er zijn aanwijzingen dat het duizend jaar geleden wellicht werd gebruikt in de oude Chinese geneeskunde.
    Recent verkreeg dit traditioneel culinair niemandalletje erkenning voor zijn verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid. Veel van de zevenduizend studies die erop zijn uitgevoerd en veel onderzoek tonen aan dat kurkuma een krachtig helend kruid is met een groot aantal toepassingen.
    Antibacteriële, antimutagene, antifungale, anti-inflammatoire en antivirale eigenschappen zijn slechts enkele van de kenmerken die kurkuma zo bijzonder maken. Het bevat eveneens micronutriënten zoals vitamine C, E en K, en mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium.

    Onderzoek toont de kracht van kurkuma.

    Verschillende studies hebben aangetoond dat kurkuma zelfs de mogelijkheid heeft om bepaalde vormen van kanker te bestrijden. Zo bijvoorbeeld stelt een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, dat curcumine - een belangrijke component van kurkuma - de initiatie, progressie en metastase van verschillende soorten tumoren kan remmen. De auteurs stelden vast dat curcumine de progressie van de ziekte stopt door het induceren van apoptose, of celdood. Het team merkt op dat op het moment dat hun beoordeling was afgerond, er 6.850 studies over kurkuma waren gepubliceerd, waarvan de meesten wijzen op de potentiële gezondheidsvoordelen.

    In hun conclusie, schrijven de auteurs, "Een overvloed van in vitro en in vivo samen met de klinische onderzoeken uitgevoerd in de afgelopen decennia, onderbouwen het potentieel van curcumine als een anti-kanker middel." Het team merkt op dat curcumine wordt beperkt door zijn biobeschikbaarheid maar dat het een veilige en veelbelovende molecule is voor de preventie en behandeling van niet alleen kanker maar ook andere door ontstekingen aangedreven ziekten."

    Een andere recente studie, gepubliceerd in 2015, was beduidend voor de antikanker effecten van curcumine. De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van Emory University's Department of Hematology and Medical Oncology, en werd gepubliceerd in PLoS One. Het team wilde onderzoeken hoe curcumine zijn apoptose inducerende effecten gebruikt bij kankercellen van de bovenste luchtwegen met betrekking op de longen en bronchiën, larynx, farynx en mondholte. Na de behandeling van kankerweefsel monsters met curcumine onderzocht het team de effecten. Op basis van hun bevindingen vermoedt het team dat de apoptose inducerende effecten van curcumine worden ingegeven door zijn vermogen om gelijktijdig te werken op het tumor-suppressor gen en de neerwaarts regulerende anti-apoptotische eiwitten.
    In wezen betekent dit dat curcumine de kanker onderdrukt en de productie van eiwitten die celdood voorkomen verhindert. Samen leiden deze effecten tot apoptose.

    Andere voordelen voor de gezondheid.

    De bestrijding van kanker is niet het enig voordeel dat kurkuma kan bieden maar wel zeker indrukwekkend.

    Zo bijvoorbeeld toonde een gerandomiseerde dubbelblinde placebo gecontroleerde studie dat kurkuma supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van een evenwichtige stemming. Uit een studie, gepubliceerd in het Journal of Affective Disorders, bleek dat slechts acht weken kurkuma suppletie de scores van de deelnemers op depressie en angstproeven, verbeterde. Alle deelnemers van de kurkuma groep vertoonden aanzienlijke verbetering in vergelijking met de placebogroep.

    Studies hebben ook aangegeven dat kurkuma kan helpen om lichamelijk ongemak te verlichten. Uit een 4-weken durende studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Interventions in Aging bleek dat kurkuma werkte als ibuprofen bij het verlichten van artrose pijnen en dat het zelfs betere resultaten gaf dan de farmaceutische tegenhangers als het ging om het verlichten van algemene stijfheid. Een eerdere studie, gepubliceerd in 2011, vond ook dat kurkuma hielp om pijn te verlichten.

    Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie gepubliceerd in Surgical Endoscopy vond dat kurkuma supplementen postoperatieve pijnen verzachtten na een galblaasoperatie. In drieweekse intervallen ondervonden de patiënten die het supplement hadden genomen aanzienlijk minder pijn en ongemak dan de placebopatiënten.

    Kurkuma heeft vele andere voordelen voor de gezondheid. Het wordt gebruikt om wondgenezing te bevorderen, geïrriteerd weefsel te verzachten, maagpijn te verlichten en de gezondheid van het hart te verbeteren.

    Kurkuma is echt een wonderbaarlijke stof die nog steeds onderzoekers over de hele wereld verbaast.

    Oorspronkelijk artikel:”Over 7,000 studies conform turmeric’s health-protective effects”, Monday, January 23, 2017 by; Vicky Batts, Natural News.¨

    Bijlagen:
    http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0124218   
    http://www.dietoflife.com/7000-studies-turmeric-can-change-life/   
    http://www.mdpi.com/1420-3049/20/2/2728/htm   

    23-02-2017, 16:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:kurkuma, kankerpreventie, depressie
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout

    Ja, het eten van te veel zout kan je lichaam beschadigen ... maar het juiste zout kan uw mineraleninname stimuleren.

    Image: Yes, eating too much salt can harm your body… but the right kind of salt can boost your mineral intake(Natural News) Zout bestaat voornamelijk uit twee elementen, natrium en chloor (NaCl). Het bevat ook de natuurlijk voorkomende spore-elementen calcium en kalium. Aan regulier keukenzout wordt meestal een chemisch antiklontermiddel, sporen van jodium en dextrose - beter bekend als suiker - en soms een aluminium-derivaat, toegevoegd. Men begon jodium toe te voegen aan zout in de vroege jaren 1900, omdat mensen die niet genoeg jodium hadden "een schildklier struma" ontwikkelden. Vandaag krijgen de meeste mensen hun jodium uit vis, boerenkool, vis, groenten, spruiten en kool. Jodiumtekort kan ook hypothyreoïdie en mentale vertraging veroorzaken bij kinderen van wie de moeder niet genoeg jodium tijdens de zwangerschap had.

    Natrium, dat een hoofdbestanddeel is van alle zout, ongeacht de herkomst, kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid als er teveel van wordt genomen.

    Teveel zout schade kan aanrichten aan de hersenen, nieren en bloedvaten.

    De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat te veel zout tot een hogere bloeddruk kan leiden en mogelijk tot verstopte slagaders die kunnen barsten. Maar er zijn ook slagaders in de hersenen. Wanneer deze worden beschadigd door teveel zout vermindert de hoeveelheid beschikbare zuurstof wat kan leiden tot dementie.

    De werking van onze nieren kan vertragen als we te veel zout gebruiken wat wateropslag veroorzaakt. Als de nieren niet in staat zijn om te filteren en elementen zoals gebruikelijk te verwerken, geraken zij onder stress en kunnen zij falen.

    Zout heeft ook invloed op het hart, te veel kan “het hart ontnemen van zuurstof en voedingsstoffen wat scherpe pijnen op de borst kan veroorzaken." Hartaanvallen zijn mogelijk als een slagader verstopt geraakt, of barst.

    De American Heart Association adviseert een dagelijkse inname van niet meer dan 2500 milligram (mg) per dag, hoewel ze wijzen op een "ideale limiet van 1500 mg per dag." Een theelepel keukenzout bevat 2300 mg natrium. Misschien schudt je niet zomaar willekeurig met je zoutvaatje, wat een goede zaak is. Helaas, natrium tiert welig in conserven, smeltkaas, saladedressings, vleeswaren, brood, gebak en veel andere voedingsmiddelen onder de vorm van natriumnitraat, natriumsulfiet, natrium- propionaat, natriumbicarbonaat, natriumhydroxide, natriumbenzoaat, natriumalginaat, dinatriumfosfaat of mononatriumglutamaat (MSG). Het is heel gemakkelijk om over de voorgestelde limiet te komen als men niet op zijn hoede is.

    Alternatieven voor tafelzout zijn erg populair geworden. Echter als het gaat om natrium is het heel verrassend om vast te stellen hoe groot het natriumgehalte is in alle zouten. The Journal of Sensory Studies vergeleek zouten over de hele wereld en ontdekte dat het natrium percentage minder was in alternatieve zouten, maar niet veel. Deze grafiek, met dank aan Authoritynutrition.com toont de verschillen.

    salt-mineral-content

    Dus ook die mensen die zich bewust zijn over hun zoutconsumptie en al iets anders dan keukenzout kopen, moeten er rekening mee houden dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid natrium izit n alle zout. De labels aandachtig lezen i.v.m. natrium is het beste wat we kunnen doen. Waakzaamheid is ook geboden als wij uit gaan eten!

    Oorspronkelijk artikel:”Yes, eating too much salt can harm your body… but the right kind of salt can boost your mineral intake”, Monday, December 26, 2016 by: D. Samuelson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-459X.2010.00317.x/abstract   
    http://uk.businessinsider.com/what-can-happen-when-you-eat-too-much-salt-2016-11?r=US&IR=T   
    http://www.fooducate.com/app#!page=post&id=57A33CD8-A0A2-D80E-43BA-B11D7340BAA5   
    http://www.thyroid.org/iodine-deficiency/   
    https://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/   
    https://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HighBloodPressure/PreventionTreatmentofHighBloodPressure/Shaking-the-Salt-Habit_UCM_303241_Article.jsp#   

    22-02-2017, 18:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zout, hypertensie
    09-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde vetten

    Vier goede en weinig bekende vetten.

      Quatre graisses bonnes et peu connues

    Goede vetten beschermen tegen hart-en vaatziekten door het verminderen van ontstekingen en verlagen van de bloeddruk. Maar het beste is dat inname van deze vetten ons vermogen verbetert om opgeslagen vet te verbranden.

    Wij weten dat olijfolie goed is; maar er zijn andere oliën die nog beter zijn en waar wij meestal nog nooit van gehoord hebben.

    Ghee.

    Ghee is Hindoe voor "vet" en is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken.

    Ghee wordt bereid door ongezouten boter te laten sudderen in een grote pan totdat al het water verdampt is en de eiwitten een sediment vormen op de bodem. Het schuim dat boven drijft wordt vervolgens verwijderd met een lepel of schuimspaan om te voorkomen dat het zich mengt met de vaste deeltjes. Anders dan boter bewaart ghee gedurende langere tijd zonder koeling zolang het in een afgesloten houder is opgeslagen om oxidatie en schimmel te voorkomen. Het heeft een enigszins nootachtige smaak en is iets donkerder dan boter.

    In sommige Indiase restaurants wordt een imitatie ghee gebruikt die is gemaakt op basis van gehydrogeneerde plantaardige olie. Deze "vegetable ghee" is zeer rijk aan transvetten die het risico op kanker en beroertes verhogen en dus te vermijden.

    Onderzoek toont aan dat ghee positieve effecten heeft op de bloedlipiden en ontstekingen vermindert. Een studie bij de landelijke bevolking van Rajasthan heeft gevonden dat mannen die twee eetlepels ghee per dag aten hun risico op hartaandoeningen zagen verminderen met 23%.

    Hoewel de ghee geen consument product is, is het niet erg moeilijk om het te vinden in exotische en biologische winkels en op Internet. Een eenvoudige zoekopdracht met de trefwoorden "ghee kopen” toont veel aanbiedingen.

    Avocado-olie.

    Avocado-olie is zoals olijfolie rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren.

    Deze olie is daarenboven veel rijker dan de olijfolie in Omega 7 (palmitinezuur) en bevat meer omega-3 (0,95 g tot 100 g).

    Zeer rijk aan vitamine E, de natuurlijke antioxidant voor plantaardige oliën, is het goed bestand tegen oxidatie, bewaart zeer goed en heeft een zeer goede stabiliteit tegen koken. Het rookpunt (temperatuur waarbij een olie degradeert en giftige stoffen produceert) is hoger dan 250 ° C, waardoor het één van de resistentste oliën is waarover wij beschikken.

    Kies voor de ruwe extra vierge avocado-olie, koudgeperst en biologisch.

    MCT-olie.

    MCT olie is een vloeibare olie gebaseerd op medium keten vetzuren (MCT = middellange keten triglyceriden). Dit zijn vetten die ons lichaam gebruikt om energie te leveren.

    Als men een ketogeen dieet volgt om te vechten tegen kanker helpt de olie ons lichaam om in de ketose toestand  te komen. Dat betekent dat het vetzuren gebruikt en niet glucose voor energie. Het resultaat is dat de kankercellen moeilijker overleven. Dit komt omdat kankercellen meestal voorkomen in een fermentatie omgeving afkomstig van glucose.

    Merk op dat MCT-olie ook wordt verkocht in apotheken voor mensen die moeilijkheden hebben om vetten te verteren zoals in geval van cystic fibrosis en chronische leverziekte.

    Men moet met kleine hoeveelheden beginnen want het heeft een laxerende werking, bij voorkeur in salades in het begin.

    Macadamia olie.


    Macadamia olie heeft een delicate geur en is heerlijk in salades en sauzen. Het is bestand tegen oxidatie en is ook thermisch gebonden.

    Zoals avocado-olie bezit het een zeer hoog gehalte aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren en is zeer stabiel. Het heeft ook een neutrale smaak.

    Oorspronkelijk artikel:”Quatre graisses bonnes et peu connues”, samedi 22 mars 2014 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    09-02-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vetten
    05-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs als genezing

    De natuurlijke krachten van marihuana, hennep en CBD eindelijk erkend.

    Cannabis

    (NaturalNews) Cannabis wordt al bijna een eeuw belasterd en aangevallen door de industriële propaganda, onwetende religieuze overtuigingen en overheidsbesluiten. Naarmate meer mensen cannabis beginnen kennen kunnen zij zich ook losmaken van de gevoelens van onenigheid, controle, oordeel en paranoia rond deze plant.

    Naarmate de kennis rond cannabis, hennep, marihuana en CBD's zich verspreidt krijgen deze middelen eindelijk de erkenning die ze verdienen voor hun genezende krachten. Het voorkomend component in de volksmond van marihuana is tetrahydrocannabinol (THC) dat kan worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, om pijn te verminderen, stress te verlichten en prikkelingen en welgevoelen te scheppen. Er zijn andere niet-psychoactieve bestanddelen van cannabis die ook kunnen worden gewonnen en gebruikt voor medicinale doeleinden.

    Andere verbindingen die de aandacht van onderzoek hebben gekregen zijn: cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN), cannabichromene (CBC), cannabigerol (CBG) en tetrahydrocannabivarin (THCV).

    Volgens Natural Blaze helpt cannabisolie o.a. bij epilepsie, neuromusculaire ziekten, glaucoom, musculaire sclerose, Tourette, amyotrofe laterale sclerose (ALS) en chronische pijn.

    De vele componenten van medicinale cannabisolie.


    Wanneer mensen spreken over medicinale cannabis hebben zij het over de verbindingen die voorkomen in de hars van de bladeren, de bloemen en de wortels van de plant. Cannabis bladeren en bloemen zijn bedekt met trichomen, kleine klieren met harsachtige olie. Deze olie verschilt van ras tot ras en bevat verschillende verhoudingen van cannabinoïden, evenals meer dan honderd soorten biologisch actieve en aromatische terpenen.

    De meest populaire verbinding van cannabis is THC, dat een aangenaam psychoactief effect geeft dat verschilt van persoon tot persoon. Hoewel het kan gebruikt worden om te ontsnappen aan de werkelijkheid is het psychoactief effect van THC niet schadelijk voor het lichaam.

    Cannabis is een plant met vezelige stengels (hennep) die kunnen gebruikt worden om papier, touw, kleding en andere materialen te maken. De zaden zijn een uitstekende bron van gezonde oliën en vetten voor intern en extern gebruik. Hennepolie groeit in populariteit voor gebruik in cosmetische producten.

    Telers ontwikkelen momenteel een ras dat dominant is in CBD. Deze stam wordt gebruikt om angst, misselijkheid, krampen en ontsteking te behandelen zonder bedwelmende effecten. CBN is een weinig psychoactief maar kan gebruikt worden voor het stoppen van aanvallen van epilepsie en het behandelen van de intra-oculaire druk. CBC gebruikt het analgetisch effect van THC voor een rustigere, sedatieve ervaring. CBG maakt gebruik van deze kalmerende effecten en bezit ook antimicrobiële eigenschappen. THCV wordt gebruikt bij metabolische aandoeningen, waaronder diabetes type 2.

    Naast deze prachtige eigenschappen bevat cannabis ook flavonoïden, terpenen en andere biologisch actieve verbindingen die helpen het lichaam te genezen.

    Cannabis extracten onder verschillende namen.

    Hennepolie verwijst specifiek naar het extract van cannabis zaden. THC komt zelden voor in de zaden zodat hennepolie niet psychoactief is maar buitengewoon gezond voor het lichaam.

    Cannabisolie is een brede term die kan verwijzen naar het uittreksel van elk deel van de plant. CBD olie is een specifieke, niet-psychoactieve cannabis olie die steeds populairder wordt voor de behandeling van epileptische aanvallen. Laboratorium gecontroleerde CBD olie is een kostbaar goed en essentieel in elk medicijnkastje wanneer het gebruik legaal zal zijn.

    Hasholie is iets anders. Het is een psychoactieve variant van cannabisolie die natuurlijke plantenextracten en terpenen bevat en de consistentie heeft van sap. Andere psychoactieve varianten omvatten: butaan hash olie, marihuanaschroot en cannabiswas. Deze oliën worden vaak gebruikt voor verdamping. Psychoactieve extracten kunnen ook marihuana olie genoemd worden.

    Er zijn drie soorten cannabis. Cannabis Ruderalis is een zeldzaam ras. Cannabis sativa produceert een energiek gevoel, opgetogenheid en een verhoogde focus en creativiteit. Cannabis Indica geeft meer ontspanning, vermindert de misselijkheid en vermindert angst. Hoewel het kan leiden tot een "fuzzy denken", is het geweldig voor het verlichten van hoofdpijn, pijn in  't algemeen en het voorkomen van epileptische aanvallen. De meeste cannabis stammen zijn hybriden van zowel Sativa als Indica variëteiten.

    Met een bredere kennis van de eigenschappen van cannabis zullen op een dag alle mensen toegang krijgen tot een integraal onderdeel van de genezing dat momenteel ontbreekt in hun leven.

    Oorspronkelijk artikel:”The natural powers of marijuana, hemp and CBD are finally being acknowledged”, Monday, November 21, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.naturalblaze.com/2016/11/healing-plant-medical-marijuana-hemp-cannabis-oil.html   
    http://www.safeaccessnow.org/using_medical_cannabis   

    05-02-2017, 11:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:cannabis, CBD's, genezing
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!