Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    22-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout

    Ja, het eten van te veel zout kan je lichaam beschadigen ... maar het juiste zout kan uw mineraleninname stimuleren.

    Image: Yes, eating too much salt can harm your body… but the right kind of salt can boost your mineral intake(Natural News) Zout bestaat voornamelijk uit twee elementen, natrium en chloor (NaCl). Het bevat ook de natuurlijk voorkomende spore-elementen calcium en kalium. Aan regulier keukenzout wordt meestal een chemisch antiklontermiddel, sporen van jodium en dextrose - beter bekend als suiker - en soms een aluminium-derivaat, toegevoegd. Men begon jodium toe te voegen aan zout in de vroege jaren 1900, omdat mensen die niet genoeg jodium hadden "een schildklier struma" ontwikkelden. Vandaag krijgen de meeste mensen hun jodium uit vis, boerenkool, vis, groenten, spruiten en kool. Jodiumtekort kan ook hypothyreoïdie en mentale vertraging veroorzaken bij kinderen van wie de moeder niet genoeg jodium tijdens de zwangerschap had.

    Natrium, dat een hoofdbestanddeel is van alle zout, ongeacht de herkomst, kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid als er teveel van wordt genomen.

    Teveel zout schade kan aanrichten aan de hersenen, nieren en bloedvaten.

    De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat te veel zout tot een hogere bloeddruk kan leiden en mogelijk tot verstopte slagaders die kunnen barsten. Maar er zijn ook slagaders in de hersenen. Wanneer deze worden beschadigd door teveel zout vermindert de hoeveelheid beschikbare zuurstof wat kan leiden tot dementie.

    De werking van onze nieren kan vertragen als we te veel zout gebruiken wat wateropslag veroorzaakt. Als de nieren niet in staat zijn om te filteren en elementen zoals gebruikelijk te verwerken, geraken zij onder stress en kunnen zij falen.

    Zout heeft ook invloed op het hart, te veel kan “het hart ontnemen van zuurstof en voedingsstoffen wat scherpe pijnen op de borst kan veroorzaken." Hartaanvallen zijn mogelijk als een slagader verstopt geraakt, of barst.

    De American Heart Association adviseert een dagelijkse inname van niet meer dan 2500 milligram (mg) per dag, hoewel ze wijzen op een "ideale limiet van 1500 mg per dag." Een theelepel keukenzout bevat 2300 mg natrium. Misschien schudt je niet zomaar willekeurig met je zoutvaatje, wat een goede zaak is. Helaas, natrium tiert welig in conserven, smeltkaas, saladedressings, vleeswaren, brood, gebak en veel andere voedingsmiddelen onder de vorm van natriumnitraat, natriumsulfiet, natrium- propionaat, natriumbicarbonaat, natriumhydroxide, natriumbenzoaat, natriumalginaat, dinatriumfosfaat of mononatriumglutamaat (MSG). Het is heel gemakkelijk om over de voorgestelde limiet te komen als men niet op zijn hoede is.

    Alternatieven voor tafelzout zijn erg populair geworden. Echter als het gaat om natrium is het heel verrassend om vast te stellen hoe groot het natriumgehalte is in alle zouten. The Journal of Sensory Studies vergeleek zouten over de hele wereld en ontdekte dat het natrium percentage minder was in alternatieve zouten, maar niet veel. Deze grafiek, met dank aan Authoritynutrition.com toont de verschillen.

    salt-mineral-content

    Dus ook die mensen die zich bewust zijn over hun zoutconsumptie en al iets anders dan keukenzout kopen, moeten er rekening mee houden dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid natrium izit n alle zout. De labels aandachtig lezen i.v.m. natrium is het beste wat we kunnen doen. Waakzaamheid is ook geboden als wij uit gaan eten!

    Oorspronkelijk artikel:”Yes, eating too much salt can harm your body… but the right kind of salt can boost your mineral intake”, Monday, December 26, 2016 by: D. Samuelson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-459X.2010.00317.x/abstract   
    http://uk.businessinsider.com/what-can-happen-when-you-eat-too-much-salt-2016-11?r=US&IR=T   
    http://www.fooducate.com/app#!page=post&id=57A33CD8-A0A2-D80E-43BA-B11D7340BAA5   
    http://www.thyroid.org/iodine-deficiency/   
    https://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/   
    https://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HighBloodPressure/PreventionTreatmentofHighBloodPressure/Shaking-the-Salt-Habit_UCM_303241_Article.jsp#   

    22-02-2017, 18:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zout, hypertensie
    09-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde vetten

    Vier goede en weinig bekende vetten.

      Quatre graisses bonnes et peu connues

    Goede vetten beschermen tegen hart-en vaatziekten door het verminderen van ontstekingen en verlagen van de bloeddruk. Maar het beste is dat inname van deze vetten ons vermogen verbetert om opgeslagen vet te verbranden.

    Wij weten dat olijfolie goed is; maar er zijn andere oliën die nog beter zijn en waar wij meestal nog nooit van gehoord hebben.

    Ghee.

    Ghee is Hindoe voor "vet" en is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken.

    Ghee wordt bereid door ongezouten boter te laten sudderen in een grote pan totdat al het water verdampt is en de eiwitten een sediment vormen op de bodem. Het schuim dat boven drijft wordt vervolgens verwijderd met een lepel of schuimspaan om te voorkomen dat het zich mengt met de vaste deeltjes. Anders dan boter bewaart ghee gedurende langere tijd zonder koeling zolang het in een afgesloten houder is opgeslagen om oxidatie en schimmel te voorkomen. Het heeft een enigszins nootachtige smaak en is iets donkerder dan boter.

    In sommige Indiase restaurants wordt een imitatie ghee gebruikt die is gemaakt op basis van gehydrogeneerde plantaardige olie. Deze "vegetable ghee" is zeer rijk aan transvetten die het risico op kanker en beroertes verhogen en dus te vermijden.

    Onderzoek toont aan dat ghee positieve effecten heeft op de bloedlipiden en ontstekingen vermindert. Een studie bij de landelijke bevolking van Rajasthan heeft gevonden dat mannen die twee eetlepels ghee per dag aten hun risico op hartaandoeningen zagen verminderen met 23%.

    Hoewel de ghee geen consument product is, is het niet erg moeilijk om het te vinden in exotische en biologische winkels en op Internet. Een eenvoudige zoekopdracht met de trefwoorden "ghee kopen” toont veel aanbiedingen.

    Avocado-olie.

    Avocado-olie is zoals olijfolie rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren.

    Deze olie is daarenboven veel rijker dan de olijfolie in Omega 7 (palmitinezuur) en bevat meer omega-3 (0,95 g tot 100 g).

    Zeer rijk aan vitamine E, de natuurlijke antioxidant voor plantaardige oliën, is het goed bestand tegen oxidatie, bewaart zeer goed en heeft een zeer goede stabiliteit tegen koken. Het rookpunt (temperatuur waarbij een olie degradeert en giftige stoffen produceert) is hoger dan 250 ° C, waardoor het één van de resistentste oliën is waarover wij beschikken.

    Kies voor de ruwe extra vierge avocado-olie, koudgeperst en biologisch.

    MCT-olie.

    MCT olie is een vloeibare olie gebaseerd op medium keten vetzuren (MCT = middellange keten triglyceriden). Dit zijn vetten die ons lichaam gebruikt om energie te leveren.

    Als men een ketogeen dieet volgt om te vechten tegen kanker helpt de olie ons lichaam om in de ketose toestand  te komen. Dat betekent dat het vetzuren gebruikt en niet glucose voor energie. Het resultaat is dat de kankercellen moeilijker overleven. Dit komt omdat kankercellen meestal voorkomen in een fermentatie omgeving afkomstig van glucose.

    Merk op dat MCT-olie ook wordt verkocht in apotheken voor mensen die moeilijkheden hebben om vetten te verteren zoals in geval van cystic fibrosis en chronische leverziekte.

    Men moet met kleine hoeveelheden beginnen want het heeft een laxerende werking, bij voorkeur in salades in het begin.

    Macadamia olie.


    Macadamia olie heeft een delicate geur en is heerlijk in salades en sauzen. Het is bestand tegen oxidatie en is ook thermisch gebonden.

    Zoals avocado-olie bezit het een zeer hoog gehalte aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren en is zeer stabiel. Het heeft ook een neutrale smaak.

    Oorspronkelijk artikel:”Quatre graisses bonnes et peu connues”, samedi 22 mars 2014 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    09-02-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vetten
    05-02-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs als genezing

    De natuurlijke krachten van marihuana, hennep en CBD eindelijk erkend.

    Cannabis

    (NaturalNews) Cannabis wordt al bijna een eeuw belasterd en aangevallen door de industriële propaganda, onwetende religieuze overtuigingen en overheidsbesluiten. Naarmate meer mensen cannabis beginnen kennen kunnen zij zich ook losmaken van de gevoelens van onenigheid, controle, oordeel en paranoia rond deze plant.

    Naarmate de kennis rond cannabis, hennep, marihuana en CBD's zich verspreidt krijgen deze middelen eindelijk de erkenning die ze verdienen voor hun genezende krachten. Het voorkomend component in de volksmond van marihuana is tetrahydrocannabinol (THC) dat kan worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, om pijn te verminderen, stress te verlichten en prikkelingen en welgevoelen te scheppen. Er zijn andere niet-psychoactieve bestanddelen van cannabis die ook kunnen worden gewonnen en gebruikt voor medicinale doeleinden.

    Andere verbindingen die de aandacht van onderzoek hebben gekregen zijn: cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN), cannabichromene (CBC), cannabigerol (CBG) en tetrahydrocannabivarin (THCV).

    Volgens Natural Blaze helpt cannabisolie o.a. bij epilepsie, neuromusculaire ziekten, glaucoom, musculaire sclerose, Tourette, amyotrofe laterale sclerose (ALS) en chronische pijn.

    De vele componenten van medicinale cannabisolie.


    Wanneer mensen spreken over medicinale cannabis hebben zij het over de verbindingen die voorkomen in de hars van de bladeren, de bloemen en de wortels van de plant. Cannabis bladeren en bloemen zijn bedekt met trichomen, kleine klieren met harsachtige olie. Deze olie verschilt van ras tot ras en bevat verschillende verhoudingen van cannabinoïden, evenals meer dan honderd soorten biologisch actieve en aromatische terpenen.

    De meest populaire verbinding van cannabis is THC, dat een aangenaam psychoactief effect geeft dat verschilt van persoon tot persoon. Hoewel het kan gebruikt worden om te ontsnappen aan de werkelijkheid is het psychoactief effect van THC niet schadelijk voor het lichaam.

    Cannabis is een plant met vezelige stengels (hennep) die kunnen gebruikt worden om papier, touw, kleding en andere materialen te maken. De zaden zijn een uitstekende bron van gezonde oliën en vetten voor intern en extern gebruik. Hennepolie groeit in populariteit voor gebruik in cosmetische producten.

    Telers ontwikkelen momenteel een ras dat dominant is in CBD. Deze stam wordt gebruikt om angst, misselijkheid, krampen en ontsteking te behandelen zonder bedwelmende effecten. CBN is een weinig psychoactief maar kan gebruikt worden voor het stoppen van aanvallen van epilepsie en het behandelen van de intra-oculaire druk. CBC gebruikt het analgetisch effect van THC voor een rustigere, sedatieve ervaring. CBG maakt gebruik van deze kalmerende effecten en bezit ook antimicrobiële eigenschappen. THCV wordt gebruikt bij metabolische aandoeningen, waaronder diabetes type 2.

    Naast deze prachtige eigenschappen bevat cannabis ook flavonoïden, terpenen en andere biologisch actieve verbindingen die helpen het lichaam te genezen.

    Cannabis extracten onder verschillende namen.

    Hennepolie verwijst specifiek naar het extract van cannabis zaden. THC komt zelden voor in de zaden zodat hennepolie niet psychoactief is maar buitengewoon gezond voor het lichaam.

    Cannabisolie is een brede term die kan verwijzen naar het uittreksel van elk deel van de plant. CBD olie is een specifieke, niet-psychoactieve cannabis olie die steeds populairder wordt voor de behandeling van epileptische aanvallen. Laboratorium gecontroleerde CBD olie is een kostbaar goed en essentieel in elk medicijnkastje wanneer het gebruik legaal zal zijn.

    Hasholie is iets anders. Het is een psychoactieve variant van cannabisolie die natuurlijke plantenextracten en terpenen bevat en de consistentie heeft van sap. Andere psychoactieve varianten omvatten: butaan hash olie, marihuanaschroot en cannabiswas. Deze oliën worden vaak gebruikt voor verdamping. Psychoactieve extracten kunnen ook marihuana olie genoemd worden.

    Er zijn drie soorten cannabis. Cannabis Ruderalis is een zeldzaam ras. Cannabis sativa produceert een energiek gevoel, opgetogenheid en een verhoogde focus en creativiteit. Cannabis Indica geeft meer ontspanning, vermindert de misselijkheid en vermindert angst. Hoewel het kan leiden tot een "fuzzy denken", is het geweldig voor het verlichten van hoofdpijn, pijn in  't algemeen en het voorkomen van epileptische aanvallen. De meeste cannabis stammen zijn hybriden van zowel Sativa als Indica variëteiten.

    Met een bredere kennis van de eigenschappen van cannabis zullen op een dag alle mensen toegang krijgen tot een integraal onderdeel van de genezing dat momenteel ontbreekt in hun leven.

    Oorspronkelijk artikel:”The natural powers of marijuana, hemp and CBD are finally being acknowledged”, Monday, November 21, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.naturalblaze.com/2016/11/healing-plant-medical-marijuana-hemp-cannabis-oil.html   
    http://www.safeaccessnow.org/using_medical_cannabis   

    05-02-2017, 11:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:cannabis, CBD's, genezing
    26-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glyfosaat gevaarlijk voor vrouwen

    Studie: Glyfosaat blijkt ongelooflijk gevaarlijk te zijn voor vrouwen, het beïnvloedt de vruchtbaarheid en bevordert baarmoederkanker.

    Glyphosate

     

    (NaturalNews) In het tijdschrift Toxicology verscheen de eerste studie van de effecten van glyfosaat, dat al meer dan 40 jaar op de markt is, op de ontwikkeling van de baarmoeder. Voor de studie werden pasgeboren ratten geïnjecteerd met een dosis commerciële herbicide glyfosaat (GBH), terwijl een controlegroep een zoutoplossing kreeg.

    De onderzoekers vonden dat de ratten die waren blootgesteld aan GBH een week na de blootstelling al tekenen van morfologische veranderingen in de baarmoeder vertoonden. De GBH groep vertoonde ook veranderingen in de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor baarmoeder organo-genetische differentiatie. Dit kan afwijkingen van de vorm van het embryo veroorzaken met geboortemisvormingen als gevolg. Ook werd aangetoond dat verschillende organen werden beïnvloed.

    De bevindingen leidden de onderzoekers tot het besluit dat blootstelling aan glyfosaat de vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloedt en zelfs baarmoederkanker kan veroorzaken. Bovendien kan het herbicide glyfosaat de endocriene functies van prepubere ratten verstoren hetgeen aangeeft dat de chemicaliën waarschijnlijk endocriene verstoorders zijn.

    Veilige dosis verantwoordelijk voor effecten op de baarmoeder.

    De dosis glyfosaatvorm die bij de ratten de ontwikkeling van de baarmoeder bleek te verstoren was gebaseerd op de referentie dosis van de stof die volgens de regulatoren veilig is voor dagelijks gebruik in de loop van iemands leven nl. 2 mg per kg lichaamsgewicht per dag.

    De bevindingen van deze studie zijn niet verwonderlijk voor degenen die bekend zijn met de goed gedocumenteerde nadelige gevolgen van glyfosaat maar het is opmerkelijk dat ze nu pas werden gepubliceerd. GMO chemische bedrijven als Monsanto doen hun best om ervoor te zorgen dat onpartijdige wetenschappers niet in staat zijn om de gevaren van hun producten te bestuderen en hun bevindingen vrij te geven.

    Natuurlijk moet niemand verbaasd zijn dat de agrochemische lobby probeert deze bevindingen en hun onderzoekers in diskrediet te brengen. Immers, dat is hun modus operandi voor een aantal jaren, en ze zijn zeer succesvol in het behouden van hun product op de markt ondanks de zeer reële gevaren die volgens de World Health Organization "waarschijnlijk kankerverwekkend” zijn.

    De bevindingen zijn van belang omdat de op glyfosaat gebaseerde herbiciden, zoals Roundup, de meest gebruikte zijn in de wereld, met meer dan vier vijfde van alle eetbare agrarische GGO die ermee besproeid wordt.

    Terwijl glyfosaat op zich inderdaad zeer gevaarlijk is wordt het meestal gecombineerd met andere stoffen die 1000 keer giftiger zijn dan glyfosaat op zichzelf. Monsanto en andere bedrijven weigeren om de identiteit van de hulpstoffen die ze gebruiken vrij te geven en beroepen zich op de patent eigendomsrechten terwijl het gevaar voor de menselijke gezondheid en zelfs het leven reëel is.

    Glyfosaat al bekend bij het veroorzaken van geboorteafwijkingen.
    Uit een rapport uitgebracht door Earth Open Source in 2011, bleek dat de toezichthouders al sedert 1980 weten dat Roundup geboorteafwijkingen veroorzaakt. Daarnaast is het algemeen bekend dat een hoge mate van miskramen zijn geconstateerd bij vrouwen die wonen in gebieden van Argentinië waar Roundup Ready soja wordt besproeid met glyfosaat.

    Niemand van ons wil blootgesteld worden aan schadelijke stoffen, zoals glyfosaat, maar de waarheid is dat wij er dagelijks onder bedolven worden. Een manier om de vrije radicalen, die DNA kunnen beschadigen, te neutraliseren is het nemen van astaxanthine, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor de menselijke gezondheid. Het kan helpen beschermen tegen milieu-invloeden, UV-straling en oxidatie. Het komt uit algen, en is volledig natuurlijk. Astaxanthine geeft zalm zijn roze kleur evenals zijn ongelooflijke energie om te zwemmen tegen de sterke stromingen in. Met zo veel gevaarlijke stoffen in onze omgeving, moeten we alle kracht gebruiken die we kunnen krijgen om gezond te blijven.

    Oorspronkelijk artikel:”Study: Glyphosate proces incredibly hazards to women, affecting fertility while promoting uterine cancer”, Thursday, July 21, 2016 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://journal-neo.org/2016/07/10/glyphosate-disrupts-uterus-study-finds/   
    http://science.naturalnews.com/pubmed/27287056.html   

    26-01-2017, 16:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:glyfosaat, baarmoederkanker
    16-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huidproblemen

    Een aantal huidproblemen kan worden verbeterd met de juiste vitaminen.

    Vitamins

    (NaturalNews) Veel mensen kampen met huidproblemen. Donkere kringen, hardnekkige acne en droge plekken zijn slechts enkele van de kwalen die je huid en je leven kunnen verpesten. Er zijn tal van zalven, pasta's, crèmes en serums beschikbaar om deze aandoeningen te behandelen maar vaak komen de problemen terug zodra de behandeling beëindigd is.

    Wat als deze huidproblemen geen wonderzalfjes maar voeding nodig hadden als oplossing? Er is een goede kans dat de de inname van bepaalde voedingsstoffen inderdaad kan helpen om deze veel voorkomende aandoeningen op te lossen en de integriteit van de huid te herstellen.

    Vitaminen zijn zowel de sleutel voor een gezonde huid als voor elk ander vitaal orgaan. Tekorten aan essentiële vitaminen kunnen leiden tot huidproblemen, zoals acne en andere. Terwijl alle vitamines belangrijk zijn hebben sommige toch een bijzondere betekenis voor een gezonde huid. Hier volgen een paar voorbeelden.

    Vitamine A.
    Bij tekort aan vitamine A kan de huid schilferig geworden. Het kan zelfs bijdragen aan psoriasis en puistjesformatie. Enkele goede bronnen van vitamine A zijn onder andere wortelen, zoete aardappelen, rauwe melk en donkere bladgroenten.

    B-vitamines.
    Er zijn acht verschillende B-vitaminen die bijdragen aan de algehele gezondheid van het lichaam. Ze helpen het lichaam om voedsel om te zetten in energie. Van biotine of vitamine B7 is gekend dat ze meewerken aan het metabolisme van aminozuren en de synthese van vet. Biotine-deficiëntie veroorzaakt in het bijzonder een grijs getinte huid, droge huid en schilferige dermatitis. Vitamine B12-tekort kan ook leiden tot donkere kringen onder de ogen. Droge huid is een gemeenschappelijk kenmerk van B vitaminegebrek als geheel. Enkele goede bronnen van B-vitaminen zijn onder andere paddenstoelen, hele granen en bonen. Eigeel, pinda's, bloemkool, kip en lever zijn goede bronnen van biotine.

    Vitamine C.
    Tekort aan vitamine C maakt de huid gevoeliger voor de effecten van veroudering, zoals rimpels en de ontwikkeling van hyper-pigmentvlekken. Vitamine C is essentieel voor de synthese van collageen dat een belangrijke component is van de huid. Scheurbuik is één van de belangrijkste resultaten van vitamine C-deficiëntie, en dermatologisch probleem is het gevolg van misvormd collageen. Door gebrek aan vitamine C verzwakt de huid onvermijdelijk en wordt ze kwetsbaarder voor acne-veroorzakende bacteriën. Op deze manier kan vitamine C-deficiëntie bijdragen tot problemen met acne. De afwezigheid van vitamine C schaadt ook het lichaam en het vermogen van de huid om de acne genezen. Naast citrusvruchten en paprika's zijn tomaten goede keuzes als vitamine C-rijke voedingsmiddelen.

    Vitamine E.
    Vitamine E is een krachtig antioxidant dat helpt om de huid te beschermen tegen vrije radicalen en toxines. Vitamine E-deficiëntie is vrij zeldzaam, maar er zijn verschillende voedingsmiddelen die ervoor te zorgen dat men er genoeg van heeft. Avocado's, bladgroenten, noten en zaden zijn goede bronnen van vitamine E.

    Vitamine K.
    Tekort aan vitamine K kan bijdragen aan de ontwikkeling van donkere kringen onder de ogen en veroudering bij volwassenen van middelbare leeftijd. Vitamine K-deficiëntie is zeldzaam, maar het eten van veel bladgroenten kan helpen om er genoeg van binnen te krijgen. Boerenkool, broccoli, kool en eiwitten zijn goede bronnen van vitamine K.

    Een gezonde voeding is altijd belangrijk. Er zijn veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de totale gezondheid van ons lichaam, maar bovenvermelde kunnen helpen om de huid helder en jeugdig te houden.

    Oorspronkelijk artikel:”A number of skin problems can be improved with the right vitamins”, Monday, November 21, 2016 by: Vicky Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.naturalblaze.com/2016/11/skin-problems-take-vitamins.html   
    http://www.progressivehealth.com/acne-vitamin-deficiency.htm   
    https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/vitamin-b   
    https://www.healthambition.com/vitamin-k-remedy-dark-circles-eyes/   

    16-01-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:huidproblemen
    09-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn of sap?

    Men zegt dat rode wijn is goed voor de gezondheid. Dagelijks een glas rode wijn is het geheim van honderdjarigen in Frankrijk, Italië en Spanje.

    Maar waarom geen druivensap drinken dat gemaakt is van dezelfde vruchten en geen alcohol bevat?

    Geen goed idee!

    Dr. A. Trichopoulou, van de Universiteit van Athene vat het probleem als volgt samen.

    Het verschil tussen wijn en druivensap zit in de vergisting van wijn.  De druif is van nature rijk aan suiker of fructose.  Het toevoegen van gist zet de fructose om in alcohol.  Wijn en vooral droge wijn is minder zoet dan druivensap.

    Het is algemeen geweten dat we dagelijks te veel suiker en koolhydraten eten.

    Uiteraard wordt alcohol omgezet in glucose (suiker) in het lichaam. Maar het effect van rode wijn op de bloedsuikerspiegel is te verwaarlozen in vergelijking met vruchtensap (bijv druivensap).

    De waarheid over vruchtensappen.

    Alle sappen bevatten veel suiker. Zelfs biologisch vruchtensap bevat evenveel suiker als een cola. Bovendien wordt het druivensap in veel grotere hoeveelheden gedronken dan wijn. Dit is de reden waarom er geen enkele ernstige voedingsdeskundige druivensap zal adviseren tenzij in kleine hoeveelheden.

    De gewenste antioxidanten zijn te vinden in de schil.

    De antioxidanten in wijn komen van de schil van de druiven.

    Rode wijn komt van gemalen druiven (geplet met de voet) en dan langzaam gefermenteerd met de schil, vlees en zaden waardoor die veel antioxidanten bevat.

    Witte wijn bevat minder antioxidanten omdat alleen het vlezig gedeelte zonder schil of zaden wordt geplet en gefermenteerd.

    Ook druivensap wordt vervaardigd van het geperste druivenvlees zonder de schil of de zaden waardoor het ook weinig of geen antioxidanten bevat. Als de schil soms wel wordt gebruikt worden de meeste antioxidanten vernietigd.


    De discussie over resveratrol.

    Een bekend antioxidant polyfenol in rode wijn is resveratrol.

    Het kan ook voorkomen in druivensap bereid uit het vlees en de schil daar het ook weer voornamelijk voorkomt in de schil. De wijnstok gebruikt het om zich te verdedigen tegen de schimmel Botrytis cinerea.

    Resveratrol wordt vaak aangeprezen als een wonderstof.

    Sterker nog, in 2001, toonde een studie aan dat resveratrol de levensduur van de Caenorhabditis elegans, een kleine transparente worm kleiner dan een millimeter in lengte en van de Drosophila melanogaster, een vlieg, via de activering van een eiwit genaamd SIRT1, de levensduur verlengt met 50%.

    Echter, een ander onderzoeksteam stelde vast dat de gebruikte dieren langer leefden als gevolg van een genetische mutatie die niets met resveratrol te maken heeft.

    Dit is de oorsprong van een controverse die nog niet is opgelost.

    Sommigen beweren dat resveratrol en het SIRT1-gen het geheim zijn van een lang leven. Anderen beweren dat het eigenlijk SIRT6 is. De laatsten zeggen dat dit alles gewoon een marketingzet is om resveratrol supplementen te doen verkopen. Een feit is dat over resveratrol nog weinig bekend is. De huidige stand van kennis laat niet toe te beweren dat het invloed heeft op onze gezondheid.

    Bovendien zegt Dr Guarente dat de hoeveelheid resveratrol enorm varieert van wijn tot wijn en bijna onvoorspelbaar is.

    Vervangen van wijn door druivensap: waarschijnlijk een slecht idee.

    Het probleem van druivensap is dat, anders dan wijn, er geen studies zijn waaruit blijkt dat het een positieve invloed heeft op de gezondheid en daarom moeilijk aan te bevelen is.

    Hef het glas (rode wijn) op onze gezondheid in 2017!

    Eric Müller.

    Oorspronkelijk artikel komt uit “La lettre Neo-Nutrition” van januari 2017.

    Bijlagen:
    http://ask.metafilter.com/138018/Is-alcohol-metabolized-like-sugars-Or-something-else   
    http://missourifamilies.org/features/nutritionarticles/nut436.htm   
    http://well.blogs.nytimes.com/2016/01/08/ask-well-health-benefits-of-red-wine-vs-grape-juice/?_r=0   
    http://www.healwithfood.org/health-benefits/grape-juice-vs-red-wine.php   
    http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/food-and-nutrition/faq-20058529   
    http://www.nature.com/news/2011/110921/full/news.2011.549.html   

    09-01-2017, 12:15 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:wijn, sappen, resveratrol
    23-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Melkwei vs obesitas

    Eiwit van melkwei verlaagt risico op diabetes en cardiovasculaire problemen bij obese volwassenen.

    Whey protein

    (NaturalNews) Volgens een studie gepubliceerd in het Journal of Proteome Research en gefinancierd door het Nordic Centre of Excellence en de Deense Raad voor Strategisch Onderzoek kunnen de eiwitten uit melkwei de kans op diabetes en hart- en vaatziekten bij zwaarlijvige volwassenen verminderen.

    Wei is de meest aangetroffen vorm van eiwit in zuivelproducten zoals melk en kaas. Het is een populair voedingssupplement onder de bodybuilders en recente studies hebben ook gesuggereerd dat het voordelen kan hebben voor de gezondheid van mensen die lijden aan obesitas. Omdat wei een bijproduct is van de zuivelproductie en normaal zou afgevoerd worden als afval heeft het de neiging om tegen een lage prijs verkocht te worden in vergelijking met andere eiwitsupplementen.

    Gezonder suiker en vetgehaltes.

    In de Verenigde Staten lijden ongeveer 35 procent van de volwassenen en 17 procent van de kinderen aan obesitas, waardoor ze een verhoogd risico hebben op verschillende gezondheidsproblemen, waaronder cardiovasculaire ziektes en diabetes type 2. Bij deze populatie worden hoge niveaus van de bloedsuikerspiegel en een hoog niveau van vetgehalte in het bloed na de maaltijd beschouwd als belangrijke risicofactoren voor diabetes en hart- en vaatziekten, respectievelijk.

    Recente studies hebben aangetoond dat bij obese volwassenen het vetgehalte van het bloed na de maaltijd in hoofdzaak kan worden beïnvloed door het type eiwit gegeten tijdens de maaltijd. Andere studies hebben gesuggereerd dat melkwei-eiwitten het vetgehalte in het bloed kunnen verlagen en tevens de productie van insuline kunnen aansturen (waardoor de bloedsuikerspiegel verlaagt).

    Om dit fenomeen verder te onderzoeken gaven de onderzoekers vrijwilligers een maaltijd van soep en brood aangevuld met ofwel wei, caseïne (een ander melkeiwit), gluten (een graneneiwit) of kabeljauw eiwit. Zij vonden dat de deelnemers die het wei-eiwit gegeten hadden lagere niveaus van vetzuren in het bloed hadden na de maaltijd en hogere niveaus van aminozuren waarvan bekend is dat ze de insuline te verhogen. Dit suggereert dat bij obese volwassenen weiproteïne het risico van type 2 diabetes en hart- en vaatziekten kan verlagen.

    Veel populaties profiteren van de wei.


    De studie is slechts de laatste over de cardiovasculaire voordelen van weiconsumptie bij sommige populaties. Zo bijvoorbeeld vond een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Washington State University en gepubliceerd in het International Dairy Journal in 2013 dat mensen met een hoge bloeddruk bij het nemen van een dagelijks supplement wei hun bloeddruk konden verlagen met 6 punten. Er was geen effect op mensen die geen hoge bloeddruk hadden. Voorafgaande studies hebben aangetoond dat als de bloeddruk daalt op zo'n schaal het risico op fatale beroerte met 35 tot 40 procent vermindert alsook het risico op hart- en vaatziekten.

    "Eén van de dingen die ik leuk vind aan deze vaststelling is de lage kost,” zei onderzoeker Susan Fluegel. "Niet alleen dat, wei-eiwit verder onschadelijk is."

    Een andere studie, gepubliceerd in het tijdschrift van de American College of Nutrition in 2013, onderzocht het effect van wei- en soja-eiwit supplementen op de weerstand van getrainde mannen in hun vroege twintiger jaren. Mannen kregen willekeurig dagelijks 20 gram weiproteïne-isolaat, sojaproteïne isolaat of maltodextrine (placebo) voorafgaand aan zware weerstandsoefeningen. De deelnemers mochten geen andere supplementen nemen tijdens de interventie; vegetariërs, veganisten en mensen op eiwitrijke diëten werden uitgesloten van de studie.

    De onderzoekers vonden dat na twee weken de weerstand van de atleten die het weisupplement hadden genomen een significant lagere stresshormoon (cortisol) respons vertoonden na de oefening dan de personen in de placebogroep. Daarentegen vertoonden patiënten die soja-eiwit hadden genomen verlaagde bloedspiegels van testosteron.

    "Eiwitsuppletie verandert de fysiologische reacties op een inspanning afhankelijk van het type eiwit," besloten de onderzoekers.

    Oorspronkelijk artikel: “Whey protein lowers diabetes and cardiovasculair disease risk factors in obese adults”, Monday, May 19, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.diabetes.co.uk/news/2014/may/whey-protein-linked-to-lower-diabetes-risk-in-obese-adults-94407038.html   
    https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2014/acs-presspac-april-30-2014/whey-beneficially-affects-diabetes-and-cardiovascular-disease-risk-factors-in-obese-adults.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2010/12/101208125624.htm   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2013/10/131010091557.htm   

    23-12-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:melkwei, obesitas
    04-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mammografie voorbijgestreefd

    Chirurgen geven toe dat mammografie verouderd en schadelijk is voor vrouwen.

    Breast cancer

    (NaturalNews) Elk jaar gaan miljoenen vrouwen massaal naar hun huisarts voor een mammogram, een borstkankerscreening procedure waarbij de borsten van de  vrouw tussen twee metalen platen worden gedrukt. Maar chirurgen beginnen te twijfelen aan de omstreden praktijk; studies tonen aan dat de methode niet alleen ineffectief is maar eigenlijk schadelijk.

    Het publiek wordt verteld dat mammogrammen de enige manier zijn om borstkanker vroeg te ontdekken, maar een herziening van de acht wetenschappelijke studies ter beoordeling van de procedure, vond dat mammografie noch effectief, noch veilig is. Na het bekijken van gegevens van meer dan 600.000 vrouwen tussen de leeftijd van 39 en 74, die de procedure ondergingen op een routine-basis, vonden de onderzoekers dat veel vrouwen een verkeerde diagnose kregen. Veel van deze vrouwen werden ten onrechte behandeld met chemotherapie wat resulteerde in een snelle dood.

    Zoals gepubliceerd in de Cochrane Database of Systematic Reviews, kwam de evaluatie tot de conclusie dat mammografie meer kwaad dan goed doet omdat er veel meer vrouwen uiteindelijk een verkeerde diagnose kregen en mishandeld zijn dan vrouwen bij wie men de ontwikkeling van een terminale borstkanker had voorkomen. De procedure die bekend staat als mammografie is verouderd en hoort thuis in de geschiedenisboeken van mislukte medische behandelingen.

    "Als we aannemen dat screening borstkankersterfte vermindert met 15% en dat overdiagnose en overbehandeling op 30% wordt geschat, betekent dit dat voor elke 2000 vrouwen uitgenodigd voor een screening gedurende 10 jaar, er één zal gered worden van te sterven van borstkanker en 10 gezonde vrouwen onnodig behandeld zullen worden," concludeerden de auteurs.

    Groep top medische deskundigen geeft toe dat mammografie meer kwaad doet dan goed.
    Een jaar na dit onderzoek verscheen een tweede publicatie in The New England Journal of Medicine (NEJM) die tot een soortgelijke conclusiekwam. Een team van medische professionals met een medisch ethicus, een klinisch epidemioloog, een farmacoloog, een oncologisch chirurg, een verpleegwetenschapper, een advocaat en een gezondheids-econoom, besloten dat de beweringen van de medische industrie over de voordelen van mammografie op ‘wishful thinking” berustten.

    Zij vonden dat per 1000 jaarlijks gescreende vrouwen in de VS gedurende meer dan 10 jaar die ingaat op de leeftijd van 50, één overlijden aan borstkanker kon worden voorkomen, terwijl een schokkende 490-670 vrouwen een valse diagnose kregen met 70 tot 100 die een onnodige biopsie ondergingen. "Drie tot 14 van deze vrouwen werden gediagnosticeerd voor een niet-kwaadaardige vorm van kanker die zich nooit klinisch manifesteerde."

    Deze studie uit Zwitserland bevestigt een andere uit Canada - de Canadian National Breast Screening Study van  2014 - die de andere studies bijtrad dat mammografie screenings de doodsoorzaken door borstkanker niet verminderden en niet beter zijn dan een eenvoudig lichamelijk onderzoek. Met andere woorden, de procedure is totaal overbodig en vaak buitengewoon schadelijk.

    En de lijst gaat maar door met o.a. gegevens uit Noorwegen en elders die bevestigen dat mammografie niets bijdraagt tot het ontdekken van een borsttumor. Uit een onderzoek in de V.S. dat liep over bijna 40 jaar blijkt dat door mammografie meer vrouwen over- of misgediagnosticeerd waren dan dat er gered waren. Dit is een uitzonderlijk slecht resultaat waarbij de vraag rijst waarom mammografie nog steeds wordt gebruikt wanneer het duidelijk is dat de procedure niet werkt.

    "In geval van een tumor, is het laatste wat men moet doen, de tumor pletten tussen twee platen, want dat doet hem verspreiden," zegt huisarts Dr. Sarah Mybill, zoals geciteerd in de documentaire The Promise.

    Oorspronkelijk artikel:”Surgeons admit that mammography is outdated and harmful to women”, Friday, October 28, 2016 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.collective-evolution.com/2015/01/27/are-breast-screenings-the-biggest-catastrophe-in-womens-health-today/   
    http://www.naturalblaze.com/2016/10/surgeons-admit-mammography-outdated-harmful.html   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMp1401875   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23737396?dopt=Abstract   

    04-12-2016, 17:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:borstkanker, mammografie
    26-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten tegen kanker

    Dagelijks noten eten verlaagt sterftecijfer door prostaatkanker met 33 procent.

    Prostate cancer

    (NaturalNews) Volgens een nieuwe studie hebben mannen met prostaatkanker hun risico op overlijden aanzienlijk verminderd door regelmatige consumptie van noten zoals pinda's, cashewnoten, amandelen, wal- en hazelnoten.

    Prostaatkanker is de meest gediagnosticeerde vorm van kanker na huidkanker, en de tweede belangrijkste oorzaak van sterfgevallen door kanker bij Amerikaanse mannen. In 2016 werden in de VS ongeveer 180.890 mensen geconfronteerd met prostaatkanker en meer dan 26.000 zullen sterven aan de ziekte. Volgens de American Cancer Society zal ongeveer 1 man 7 te maken krijgen met prostaatkanker.

    “Aan prostaatkanker moet serieus aandacht besteed worden daar meer en meer mannen gevoelig zijn voor deze ziekte", aldus hoofdonderzoeker Ying Bao van Brigham en Women's Hospital in Boston, Verenigde Staten.

    Eten van noten kan sterfgevallen door prostaatkanker met een derde verminderen.

    Onderzoekers aan de Harvard Medical School in Boston bestudeerden 47.000 mensen over een periode van 26 jaar en identificeerden 6.800 individuën die een niet-uitgezaaide prostaatkanker hadden ontwikkeld. Van de geteste mannen overleed 10 procent aan prostaatkanker, terwijl een derde overleden aan hart- en vaatziekten en andere oorzaken.

    De deskundigen konden geen significant verband vinden tussen de diagnose van prostaatkanker en de regelmatige consumptie van noten. Ze ontdekten echter wel dat mannen die vijf of meer keer per week noten aten hun risico op sterfte na de diagnose met 34 procent verlaagd zagen.

    De meesten van de deelnemers aan het onderzoek aten pinda’s, maar volgens de wetenschappers gelden de beschermende voordelen voor alle soorten noten. Uit onderzoek blijkt dat tocoferol, een vorm van vitamine E in noten, verantwoordelijk is voor de kankerbestrijdende eigenschappen.

    In de rapportage van hun bevindingen in het British Journal of Cancer, schrijven de onderzoekers: "Er zijn geen significante associaties waargenomen tussen pinda's of andere noten en prostaatkanker incidentie maar veelvuldige consumptie van noten na de diagnose werd geassocieerd met significant lagere totale sterfte .....

    "Dit suggereert dat noten, hoewel niet in verband met de diagnose van kanker, de algehele overlevingskans van patiënten kunnen verhogen“, voegden ze eraan toe.

    Waarom noten onderdeel van een gezonde voeding zouden moeten zijn.

    Insulinegevoeligheid is gekoppeld aan de progressie en het risico op prostaatkanker. Insulineresistentie is een veel voorkomende aandoening waarbij cellen niet reageren op het hormoon insuline, wat resulteert in een slechte bloedsuikerspiegel.

    Volgens de wetenschappers kunnen noten helpen om de insulinegevoeligheid te verbeteren en het risico van diabetes, kanker en hartziekten verminderen, waardoor de totale doodsoorzaak verlaagt.

    Noten bevatten een breed aantal belangrijke voedingsstoffen die anticarcinogene, anti-inflammatoire, antioxidant en cardio-beschermende eigenschappen hebben. Deze voedingsstoffen omvatten eiwitten, onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en veel andere heilzame fytochemicaliën.

    Deze studie is niet de eerste in zijn soort om te suggereren dat regelmatige consumptie van noten in combinatie met een gezonde levensstijl kan helpen bij de bestrijding van bepaalde vormen van kanker en andere levensbedreigende ziekten. In een studie uit 2014 stelden wetenschappers vast dat een gezonde voeding en levensstijl met regelmatig noten op het menu, hebben bijgedragen tot het onderdrukken van kanker. Walnoten met name vertragen de groei van prostaat-, darm- en nierkanker.

    Maureen Ternus, die een non-profit organisatie bestuurt die bekend staat als de Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation zei: “Slechts 50 gr noten per dag kan een positief effect hebben op de gezondheid."

    "Deze bevindingen versterken de groeiende hoeveelheid bewijsmateriaal waaruit blijkt dat noten onderdeel van een gezond dieet zouden moeten zijn," voegt Ternus eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts daily reduces prostate cancer death rates by 33 percent, Thursday, June 23, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://food.ndtv.com/health/eating-nuts-may-cut-mortality-risk-from-prostate-cancer-1420221   
    http://www.cancer.org/cancer/prostatecancer/detailedguide/prostate-cancer-key-statistics   
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3643874/Eating-nuts-slashes-prostate-cancer-death-risk-serving-five-times-week-boosts-patients-chances-survival.html   
    https://www.hindawi.com/journals/ijcb/2013/834684/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27280637   

    26-11-2016, 22:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:noten,prostaatkanker
    24-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anticonceptiepil vs depressie

    De anticonceptiepil kan het risico op depressie verhogen met 80%.

    Birth control

    (NaturalNews) Een nieuwe studie, onlangs gepubliceerd door JAMA Psychiatrie, vond een verband tussen het gebruik van hormonale anticonceptie en depressie, vooral bij tienermeisjes. Veel vrouwen vinden deze bevindingen allesbehalve verrassend. Depressie en stemmingswisselingen zijn bekende bijwerkingen van anticonceptie, maar er is weinig onderzoek uitgevoerd naar het fenomeen en veel ervan is niet overtuigend.

    De studie stelt: "Ondanks de klinische aanwijzingen van de invloed van hormonale anticonceptie op de stemming van sommige vrouwen, zijn associaties tussen het gebruik van hormonale anticonceptie en stemmingsstoornissen onvoldoende bestudeerd.”

    Dr. Ojvind Lidegaard, hoogleraar aan de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken en supervisor van de studie, en zijn team, hielden gedurende 14 jaar meer dan een miljoen gegevens bij van Deense vrouwen tussen de leeftijd van 15 en 34. Zij maakten hiervoor gebruik van gegevens van jet National Prescription Register en het Psychiatrisch Central Research Register in Denemarken. Vrouwen die met depressie werden gediagnosticeerd vóór de leeftijd van 15 werden uitgesloten van de studie.

    De bevindingen van de onderzoekers waren schokkend. Vrouwen die eenn combinatie van oestrogeen en progestageen pillen namen hadden 23 procent meer kans op het zien voorschrijven van antidepressiva, terwijl vrouwen die de anticonceptiepil alleen met progestageen namen 34 procent meer kans hadden Voor vrouwen die een anticonceptiepleister gebruikten was het gebruik van antidepressiva verdubbeld. De vaginale ring voor anticonceptie resulteerde in een 60 procent toename van het gebruik van antidepressiva, terwijl vrouwen met een geïmplanteerd spiraaltje (spiraaltje) 40 procent meer risico hadden op een behandeling voor depressie.

    Nog meer verontrustend is echter het percentage tieners dat mogelijk negatief worden beïnvloed door de geboortebeperking. De studie wees uit dat de vrouwen in de leeftijd tussen 15 en 19 die anticonceptiva namen, 80 procent meer risico hadden op een behandeling tegen depressie.

    In een bepaald jaar telde men een gemiddelde van 1,7 op 100 vrouwen die geen hormonale anticonceptiva namen met een antidepressivabehandeling. Echter, bij vrouwen die één of andere vorm van anticonceptie namen steeg het gebruik van antidepressiva tot 2,2 op 100. Dit komt neer op bijna 30 procent toename van het gebruik van antidepressiva bij vrouwen die anticonceptie te nemen.

    Lidegaard zegt, "We weten al tientallen jaren dat geslachtshormonen oestrogeen en progesteron invloed hebben op de stemming van veel vrouwen. Het is daarom niet verwonderlijk dat ook externe kunstmatige hormonen op dezelfde manier en op dezelfde centra ingrijpen als de natuurlijke hormonen en derhalve ook de stemming van vrouwen beïnvloeden of zelfs verantwoordelijk zijn voor een depressieve ontwikkeling. "

    Het team merkt op dat de verschillen tussen de verschillende vormen van anticonceptie in feite meer invloed hebben dan de toegediende dosissen. De onderzoekers vonden ook dat jongere vrouwen bijzonder gevoelig zijn voor het ontwikkelen van een depressie als ze gelijk welke vorm van anticonceptie nemen. Vrouwen tussen de leeftijd van 20 en 34 bleken minder kans te hebben op een depressie dan hun jongere collega's.

    Vrouwen hebben meer dan twee keer zoveel kans om een depressie te beginnen als zij er gevoelig voor zijn, dus alles wat het risico kan verhogen moet met zorg worden bekeken. Terwijl de bevindingen van het onderzoek gewoon wijzen op een mogelijke relatie tussen geboortebeperking en depressie, is het nog steeds redelijk dat de betrokkenen worden opgevolgd. Bij opkomende depressie is het aan te raden een natuurgeneeskundige of een andere medische professional in vertrouwen te spreken.

    Oorspronkelijk artikel:”Birth control pills can raise the risk of depression by up to 80%”, Saturday, October 22, 2016 by: Vicki Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    http://beforeitsnews.com/health/2016/10/the-shocking-reason-many-teenage-girls-are-prescribed-antidepressants-2676313.html   
    http://jamanetwork.com/journals/jamapsychiatry/article-abstract/2552796   
    http://www.healthline.com/health/birth-control/birth-control-and-depression#1   
    http://www.stress.org/why-do-women-suffer-more-from-depression-and-stress/   

    24-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:anticonceptie, vrouwen, depressie
    09-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's gevaarlijk voor milieu

    Bewezen dat GGO landbouw katastrofische milieuschade veroorzaakt.

    GMO agriculture

    (NaturalNews) Amerikaanse onderzoekers aan de Universiteit van Virginia hebben een 14-jaar durende studie uitgevoerd over genetisch gemodificeerde (GGO) gewassen en het gebruik van bestrijdingsmiddelen. Zij vonden dat door het wijdverbreide gebruik van genetisch gemodificeerde zaden het gebruik van insecticiden is afg

    enomen maar van herbiciden is toegenomen; onkruiden  worden resistenter.

    GGO-gewassen zijn een verhit onderwerp van discussie geweest omtrent de risico's voor de gezondheid van mens en milieu. Monsanto beweert dat GGO heel de wereld zal voeden met tegelijkertijd de vermindering van het gebruik van pesticiden. Maar volgens nieuw onderzoek is het gebruik van herbicides dramatisch gestegen in de afgelopen jaren met ernstige schade aan het milieu als gevolg.

    Nieuwe studie onthult afschuwelijke waarheid.


    Federico Ciliberto, econoom aan de 'University of Virginia', leidde de studie samen met Edward D. Perry van 'Kansas State University', David A. Hennessy van de 'Michigan State University' en GianCarlo Moschini van de 'Iowa State University'.

    Samen analyseerden de vier academici de jaarlijkse gegevens van meer dan 10.000 soja- en maïsboeren in de VS van 1998 tot 2011. Ze verzamelden gedurende 14 jaar gegevens over de boerderijen over heel de VS, waardoor dit de grootste studie naar genetisch gemodificeerde gewassen en bestrijdingsmiddelen is tot nu toe. Alle voorgaande studies zijn beperkt tot slechts één of twee jaar.

    Het feit dat zij boeren volgden gedurende 14 jaar maakt deze studie uniek zei Ciliberto. Zij noteerden herhaalde opmerkingen van de dezelfde boeren en konden duidelijk volgen wanneer ze genetisch gemodificeerde zaden gebruikten en hoe die hun gebruik van giftige chemicaliën veranderde.

    Zoals gerapporteerd door ‘Popular Resistance’ zijn genetisch gemanipuleerde gewassen goed voor meer dan 80 procent van maïs en soja in de VS sinds 2008. Maïszaden worden algemeen gemodificeerd met twee genen: één van hen doodt insecten die de zaden eten terwijl het andere maakt de zaden resistent tegen glyfosaat, een herbicide vaak gebruikt in bestrijdingsmiddelen zoals Roundup.

    Uit de studie bleek dat boere met GGO mais 1,3 procent minder herbiciden gebruikten in de onderzochte periode, terwijl het herbicidegebruik van boeren met GGO soja steeg met maar liefst 28 procent in vergelijking met hun niet-genetisch gemodificeerde tegenhangers.

    Gebruik van herbiciden is dramatisch toegenomen in de afgelopen vijf jaar.

    Ciliberto en zijn collega's schreven de stijging toe aan de opkomst van glyfosaat-resistente onkruiden, die ervoor zorgen dat boeren meer en verschillende combinaties giftige chemische stoffen gebruiken die de biodiversiteit kunnen schaden en de water- en luchtverontreiniging verergeren.

    Maïsboeren zijn gespaard gebleven van hetzelfde niveau van herbicide weerstand omdat ze niet zo snel gemodificeerde gewassen hebben geplant als in de soja-industrie.

    Ondanks het lager herbicidegebruik in de maïsindustrie denken experts dat onkruidresistentie een groeiend probleem is voor zowel de soja- als maïsteelt. Zij vonden bewijs dat gedurende de laatste vijf jaar van de studie bij zowel de maïs- als sojaboeren het gebruik van herbiciden drastisch was toegenomen.

    "In het begin was er een vermindering van het gebruik van herbiciden," zei Ciliberto, "maar na verloop van tijd verhoogd het gebruik van chemicaliën omdat de boeren nieuwe chemische stoffen moesten gebruiken omdat het onkruid een weerstand tegen glyfosaat ontwikkelde.”

    Maïsboeren met GGO teelten gebruikten 11,2 procent minder insecticide dan voorheen; insecten lijken niet een soortgelijke weerstand te ontwikkelen. Dit komt voornamelijk omdat de federale regelgeving eist dat die boeren "veilige havens" voor insecten moeten aanleggen. Deze veilige havens zijn vrij van genetisch gemodificeerde gewassen en creëren een veilig onderkomen voor insecten en wormen.

    Deze insecten ontwikkelen geen resistentie en koppelen met andere insecten in de rest van het veld waardoor de ontwikkeling van resistente genen wordt voorkomen.

    Milieuschade.


    Terwijl insecticidengebruik afneemt maken de bevindingen duidelijk dat GGO- gewassen een negatieve invloed hebben op de omgeving. Zij verhogen de herbicideresistentie waardoor meer chemicaliën moeten ingezet worden die in de bodem en het water sijpelen en het ecosysteem en onze voedselketen vervuilen.

    Ciliberto zei dat hij verrast was over de mate waarin het  gebruik van herbiciden is toegenomen in de afgelopen jaren en dat hij ernstig bezorgd is over de mogelijke gevolgen voor het milieu.

    Met behulp van een maatregel genaamd het ‘environmental-impact quotiënt’ (EIQ), concludeerden de auteurs dat de goedkeuring van het gebruik van genetisch gemodificeerde soja een enorme negatieve impact heeft op het milieu als gevolg van het toegenomen gebruik van herbicide.

    Oorspronkelijk artikel:”GMO agriculture proven to cause catastrophic environmental damage”, Thursday, September 22, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    https://popularresistance.org/gmo-study-shows-massive-environmental-damage-in-us/   
    https://popularresistance.org/gmo-study-shows-massive-environmental-damage-in-us/   

    09-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:£GGO, resistentie
    07-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curcuma niet te onderschatten.

    Gewoon een theelepel kurkuma per dag kan helpen bij het bestrijden van kanker, depressie en allergieën.

    Turmeric

    (NaturalNews) Kurkuma is bekend om zijn iconisch geel-oranje tint en om zijn gebruik in de Zuid-Aziatische keuken. Het is steeds populairder geworden omwille van van zijn medicinale toepassingen en voordelen voor de gezondheid en wordt algemeen beschouwd als een "superfood." Hoewel er veel sceptici zijn heeft kurkuma ondertussen al honderden studies en wetenschappelijke experimenten ondergaan. Curcumine, één van de belangrijkste verbindingen in kurkuma, is van bijzonder belang. Veel studies over kurkuma en curcumine hebben veelbelovende resultaten opgeleverd. De nadelen van veel van deze wetenschappelijke studies is hun gebrek aan menselijke proefpersonen moeten wij toegeven.

    Als onderdeel van de BBC-serie, ‘Trust me I’m a doctor', zochten Dr. Michael Mosley en zijn collega's welke voordelen kurkuma kan bieden in het dagelijks leven. Om hun onderzoek uit te voeren, werden bijna 100 vrijwilligers geselecteerd om deel te nemen aan het experiment gedurende zes weken. De meesten waren tussen de 40 en de 50 jaar en aten niet regelmatig curry of andere op kurkuma gebaseerde gerechten. De vrijwilligers werden verdeeld in drie groepen. De ene groep werd gevraagd om dagelijks 1 theelepel supplement kurkuma in te nemen onder de vorm van 3,2 mg capsules. Een andere groep zou ook dagelijks een theelepel kurkuma innemen maar dan als toevoeging bij hun maaltijden. De overige proefpersonen maakten deel uit van de controlegroep en kregen een placebo.

    Bloedonderzoek werd uitgevoerd voor het experiment begon, en na de afsluiting ervan. De onderzoekers onderzochten de methylatie van genen van de vrijwilligers en maakten ook gebruik van een nieuwe testmethode recent ontwikkeld door Dr. Martin Widschwendter van het 'University College' in Londen, om te onderzoeken hoe goed hun bloedcellen waren voor het bestrijden van ontstekingen. Voor de Daily Mail schreef Dr. Mosley: "De hoop was dat dit ons een idee zou geven over de kwaliteit van hun immuunsysteem."

    Wat de onderzoekers vonden was verbazingwekkend. Terwijl de placebo en supplement groepen weinig verschil vertoonden, vond men in de groep van proefpersonen die kurkuma aan levensmiddelen toegevoegd hadden, substantiële wijzigingen. Deze bevinding is eigenlijk niet zo verwonderlijk. De ‘Health Minded’ merkt op dat curcumine één in vet oplosbare verbinding is, zodat het consumeren met andere voedingsmiddelen die vet bevatten de absorptie stimuleert. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van kurkuma met zwarte peper eveeens de opname ervan aanzienlijk verhoogt. 'BBC News' schrijft dat veel deelnemers besloten hun kurkuma te combineren met warme melk of yoghurt.

    Professor Widschwendter vertelde in de 'Daily Mail': "We konden veranderingen zien aan een gen geassocieerd met kanker, depressie en allergieën zoals astma." De nieuwe testmethode die hij heeft ontwikkeld is in staat om niet alleen de genen te analyseren maar ook hoe goed ze werken. Professor Widschwendter voegt eraan toe: "De test kijkt naar de veranderingen in de verpakking, genoemd methylering, waarmee we het risico op bepaalde ziekten kunnen voorspellen, afhankelijk van welke genen zijn aangetast en hoe de genen worden beïnvloed. '

    Terwijl Widschwendter opmerkte dat de veranderingen alleen in het bloed werden geanalyseerd en niet aantonen wat er gaande was in de lichaamsweefsels, hij toch enthousiast is over de resultaten. De professor merkte op: “De resultaten waren fascinerend. We toonden aan dat kurkuma is in staat is om belangrijke onderdelen van de software van onze genen te resetten.."

    Een mogelijk mechanisme achter het kurkuma voordeel kan zijn dat het de manier verandert waarop de enzymen, die betrokken zijn bij de methylering, zich gedragen. Een ding is zeker: De gezondheidsvoordelen van kurkuma zijn niet te onderschatten.

    Oorspronkelijk artikel:”Just a teaspoon a day of turmeric can help fight cancer, depression and allergies”, Friday, September 23, 2016 by: Vicki Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.bbc.com/news/magazine-37408293   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3797556/Teaspoon-turmeric-ward-cancer.html   
    http://www.thehealthminded.com/2015/04/the-right-way-to-use-turmeric-to-boost-health.html   

    07-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kurkuma, kankerpreventie, depressie
    01-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deodorant gevaarlijk.

    Er zitten giftige chemicaliën verstopt in je deodorant.

    Deodorant

    (NaturalNews) Het verminderen van blootstelling aan giftige stoffen door het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen is een geweldige manier om een goede gezondheid te behouden. We vergeten echter dat wat we in ons lichaam brengen niet beperkt is tot voedsel. Veel schadelijke chemicaliën kunnen worden geabsorbeerd door de huid en zelfs in kleine hoeveelheden schadelijke effecten op de gezondheid uitoefenen.

    Daarom is het vermijden van chemicaliën die worden gebruikt in voedingsmiddelen slechts het halve werk als het gaat om zo natuurlijke mogelijk te leven. Andere producten om kritisch in het oog te houden zijn onder andere cosmetica, schoonmaakmiddelen en andere huishoudelijke producten zoals kookgerei, kaarsen en insectenwerende middelen.

    Ingrediënten in artikelen die wij dagelijks gebruiken moeten kritisch bekeken worden om herhaalde blootstelling aan schadelijke stoffen, die hun tol eisen op onze gezondheid, te weren. Allerlei ziekten en aandoeningen, met inbegrip van onvruchtbaarheid, kanker, ademhalingsproblemen en nog veel meer worden veroorzaakt door die zogezegd onschuldige middelen.

    Een cosmetisch produkt dat bijzonder veel gebruikt wordt is deodorant. Conventionele deodorant bevat vaak diverse schadelijke chemicaliën, waaronder aluminium, parabenen, propyleenglycol, triclosan en steareths.

    Deodorant is moeilijk natuurlijk te produceren.

    De reden waarom gebruikelijke deodorant moeilijk te vervangen is door natuurlijke alternatieven is vanwege de aluminiumverbindingen die het zweten onderdrukken.

    Terwijl het kopen van een deodorant die het zweten niet onderdrukt geen deal breaker kan zijn voor vrouwen, is dit wel vaak het geval voor mannen. De eerste keer dat ik mijn vriend naar het werk stuurde met een volledig natuurlijke deodorant moest hij binnen de dag naar huis komen om van hemd te veranderen. Onnodig te zeggen dat de verlegenheid van die dag hem belette ooit nog een natuurlijke deodorant te gebruiken.

    Het is echter belangrijk op te merken dat terwijl chemicaliën ongemakken uit ons leven elimineren zij ook een gevaar vormen voor de gezondheid.

    Aluminiumverbindingen gebruikt in deodorant die voorkomen dat onze poriën gaan zweten kunnen interfereren met natuurlijke geslachtshormonen in het lichaam. Dit kan borstkanker bij vrouwen en prostaatkanker bij mannen veroorzaken, alsmede het risico voor de ziekte van Alzheimer bij beide geslachten.

    Zweten is eigenlijk een goede zaak.

    Daar waar niemand bezweet wil overkomen wil ook niemand kanker of de ziekte van Alzheimer krijgen. Hoewel niet altijd sociaal aanvaardbaar heeft zweten zijn voordelen. Zoals Vani Hari - 'AKA the Food Babe’ - uitlegt leidt zweten tot een mooier teint, een lagere lichaamstemperatuur en weert ziektes.

    De Amerikaanse ‘Food and Drug Administration’ "vereist  dat alle anti-transpiranten het zweet van een gemiddeld persoon vermindert met 20 procent - daartoe gebruiken de  doorgaans tussen de 10 tot 25 procent aluminium in de producten", zegt Hari.

    Dit is verontrustend gezien het feit dat het ingrediënt "een krachtig neurotoxine" is.

    Een andere schadelijke stof gevonden in deodorants is parabenen, een conserveermiddel met invloed op onze hormoonregeling. Onderzoek toont aan dat parabenen kan leiden tot “vroege puberteit bij kinderen en hormoon-gerelateerde kankers bij vrouwen en algemene toxiciteit”, volgens verschillende rapporten.

    Zij worden ook in verband gebracht met het veroorzaken van tumoren in borstweefsel.

    Deodorant chemicaliën in verband gebracht met kanker en hormonale verstoring.

    Propyleenglycol, een actief bestanddeel in antivries, is een andere stof om in de gaten te houden. In combinatie met andere chemicaliën, kan deze stof ronduit gevaarlijk zijn, want ze wordt in verband gebracht met het beschadigen van het centraal zenuwstelsel en het veroorzaken van zaadbalkanker bij mannen.

    Nog meer verontrustend is dat deodorants soms 50 procent propyleenglycol bevat dat zelfs voorkomt in ‘natuurlijke’ vervangers.

    Een andere schadelijke chemische stof aangetroffen in deodorant is triclosan. Deze stof fungeert als conserveer- en antibacterieel middel en is geclassificeerd als pesticide door de FDA.

    Triclosan is een bekend hormoonontregelaar en een potentieel kankerverwekkende stof. Met water uit de kraan creëert het chloroform dat wordt verdacht van kanker te veroorzaken. De stof is ook gekoppeld aan ongecontroleerde celgroei, immuunsysteem schade, astma en allergieën.

    In aanvulling op deodorant wordt triclosan ook gevonden in tandpasta, afwasmiddel, EHBO-posten, keukengerei, speelgoed en zelfs werkkleding, volgens ‘Mighty Nest’.

    Oorspronkelijk artikel:”There are toxic chemicals hiding in your deodorant”, Monday, September 05, 2016 by: Samantha Debbie, Natural News.

    Bijlagen:
    http://foodbabe.com/2013/04/10/throw-this-out-of-your-bathroom-cabinet-immediately/#more-12698   
    http://mightynest.com/learn/research-by-concern/dangers-of-triclosan   
    http://right.is/conservative-opinion/2016/08/5-toxic-chemicals-hiding-in-your-deodorant-5472.html   
    https://books.google.be/books?id=MhxBZoIRWX8C&pg=PA88&lpg=PA88&dq=propylene+glycol+testicular+cancer&source=bl&ots=GIYcUYwwrk&sig=9VCgqmWOD05-ObqePWteJpLejIE&hl=en&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=propylene%20glycol%20testicular%20cancer&f=false   

    01-11-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:deodorant, chemicaliën, natuurproducten
    28-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte boter gezond.

    Beter laat dan nooit: De waarheid over boter.  

    Butter

    (NaturalNews) Tenzij u geïnformeerd bent over de geschiedenis van de voedingswetenschap is het waarschijnlijk dat je gelooft dat boter gewoon verschrikkelijk slecht is - dat het hart- en vaatziekten, obesitas, en allerlei andere verschrikkelijke kwalen veroorzaakt.

    (Artikel door Jake Van Der Borne, heruitgegeven uit www.jakeshealthsolutions.com)

    Misschien geloof je, net als vele anderen, dat het  conventioneel advies uit invloedrijke publicaties, zoals de  Dietary Guidelines for Americans - te vertrouwen is.

    Hier is de waarheid: Ondanks wat de federale regering en 'voedingsautoriteiten' ons al tientallen jaren wijsmaken is boter niet slecht.

    Sterker nog boter is eigenlijk gezond.

    Verrast?

    Een combinatie van gebrekkige studies, politieke vooringenomenheid, verborgen gegevens en slimme marketing door de voedingsindustrie heeft geleid tot de demonisering van vet in de voeding en de geboorte van de lage vetrage - een trend die al veel jaren stand houdt.

    Wat te denken over de mensen die al tientallen jaren de verrukkingen van echte boter ontberen op basis van onjuiste informatie, nou ja, een beetje hartverscheurend.

    Een grote nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE (een analyse van 9 studies waar meer dan 600.000 mensen bij betrokken waren) heeft geconcludeerd dat de consumptie van boter geen hoger risico op hart- en vaatziekten geeft en zelfs beschermend werkt tegen diabetes type 2. Dit druist in tegen het langdurig advies om boter te mijden omdat het verzadigd vet bevat.

    In vier van de negen studies vond men dat mensen die dagelijks boter aten, 4 procent lager risico hadden op het ontwikkelen van diabetes type 2. De onderzoekers weten momenteel niet waarom, maar het kan deels het gevolg zijn van het feit dat melkvet eveneens enkelvoudig onverzadigde vetten bevat die de bloedsuikerspiegel en insulinegevoeligheid kunnen verbeteren.

    In feite is er een groeiende hoeveelheid onderzoek dat bewijst dat verzadigd vet beter is dan bewerkte koolhydraten zoals suiker en wit brood die diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten kunnen veroorzaken.

    Als je nog altijd bang bent voor echte boter, ziehier wat je mist ...

    Boter is rijk aan vitaminen: Eén van de vele heilzame vitaminen die we krijgen van boter is vitamine A, die nodig is om een goed zicht te behouden en ons endocrien  systeem te ondersteunen. Naast vitamine A bevat boter ook in vet oplosbare vitaminen D, E en K2. Vitamine A, D en K2 zijn essentieel voor een goede opname van calcium en fosfor, die nodig zijn voor sterke botten en tanden. Boter is ook een goede bron van vitamine B12.

    Boter bevat waardevolle mineralen: Rijk aan mangaan, chroom, zink, koper, jodium en selenium (een krachtig  antioxidant). Jodium - en vitamine A - zijn belangrijk voor de gezondheid van de schildklier.

    Boter bevat gunstige vetzuren: Het bevat korte- en middellangeketen vetzuren, die het immuunsysteem, stimuleren, de stofwisseling ondersteunen en  antimicrobiële eigenschappen hebben - ze vechten tegen pathogene micro-organismen in het darmkanaal. Echte boter biedt de perfecte balans tussen omega-3 en omega-6 vetten. Arachidonzuur in de boter is belangrijk voor het functioneren van de hersenen, de gezondheid van de huid, en de prostaglandine balans.

    Andere positieve factoren in de boter zijn: rijk aan geconjugeerd linolzuur (CLA), glycospingolipids, een goede bron van cholesterol, verzadigde vetten, butyraat en nog veel meer ...

    De beste boter is rauwe boter van met gras gevoede koeien, bij voorkeur uit de biologisch landbouw (n.v.d.r. waar gezond grasland een basis is in de veeteelt om zoveel mogelijk krachtvoer te mijden).

    Oorspronkelijk artikel:"Better Late Than Never: Finally, the Truth About Butter Is Revealed", Friday, July 29, 2016 by: Natural News Editors, Natural News.

    Bijlagen:
    http://journals.plos.org/plosone/article?id=info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0158118   
    http://www.jakeshealthsolutions.com/diabetes-what-you-need-to-know-about-this-killer-disease-3991   

    28-10-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:boter, gezondheid, voeding
    27-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarmen maaltijden!

    Opgepast: Je kan jezelf vergiftigen door het opwarmen van onderstaande vijf voedingsmiddelen.

    Reheating

    (NaturalNews) Er gaat niets boven een zelfbereide maaltijd. Niet alleen de smaak van het eten is beter maar het is ook een stuk gezonder. Helaas kan dit ook zeer tijdrovend zijn, afhankelijk van het gerecht in kwestie, en de huidige hectische levensstijl leidt ertoe dat veel van ons er niet toe komen elke dag iets vers te bereiden. Als u niet wilt dat uw familie zijn toevlucht neemt tot giftig fast food op de drukke dagen, wat kan je dan doen?

    Het bereiden van voldoende gerechten voor een paar dagen om dan op te warmen in de magnetron, klinkt als een geweldig idee. Maar de waarheid is echter dat het opwarmen van bepaalde voedingsmiddelen in feite u en uw gezin behoorlijk ziek kan maken. Hieronder enkele van de voedingsmiddelen waarmee je echt voorzichtig moet omspringen bij het opwarmen.

    Rijst
    Volgens de NHS kan het eten van opgewarmde rijst een voedselvergiftiging veroorzaken. Het probleem zit niet in de opwarming zelf maar heeft eigenlijk te maken met hoe de rijst voorafgaand aan het opwarmen was bewaard. Rijst kan soms sporen bevatten van de Bacillus cereus, die voedselvergiftiging kan veroorzaken, en deze sporen kunnen het koken overleven. Als de rijst bewaart wordt op kamertemperatuur kunnen de sporen uitgroeien tot bacteriën die zich vermenigvuldigen en toxinen produceren die braken en diarree kunnen veroorzaken.

    De NHS zegt dat de kans dat dit gebeurt toeneemt met de tijd dat de rijst doorbrengt op kamertemperatuur. Zij adviseren een portie rijst meteen na het koken zo snel mogelijk af te koelen - binnen het uur. Ze suggereren ook het opwarmen van rijst naar zijn kookpunt te vermijden en niet langer dan 1 dag op te slaan in de koelkast.

    Aardappelen.
    Aardappelen enkele uren bewaard bij kamertemperatuur verliezen niet alleen hun voedingswaarde maar kunnen ook de perfecte voorwaarden voor botulisme creëren. Gekookte aardappelen moeten direct naar de koelkast na het koken om de kans dat dit gebeurt te verminderen.

    Kip.
    Bij het opwarmen van koude kip is de structuur van de eiwitten veranderd wat spijsverteringsproblemen kan veroorzaken. Verwarm restjes kip langzaam bij een lagere temperatuur op het fornuis of in de oven waarbij de eiwitten van de kip intact blijven. Het moet echeter wel helemaal door heet zijn voordat je het kan opdienen.

    Spinazie.
    Spinazie wordt best rauw gegeten, maar het is goed om te koken als je van plan bent om ze onmiddellijk volledig te consumeren. Wanneer gekookte spinazie wordt opgewarmd worden de nitraten omgezet in nitrieten die potentieel giftig zijn en een negatieve invloed kunnen hebben op de opname van zuurstof in het bloed.

    Eieren.
    Het is geen goed idee om eieren herhaaldelijk bloot te stellen aan hitte. Opwarmen nadat ze zijn gebakken of gekookt bij hoge temperaturen kan er voor zorgen dat ze giftig worden en ons spijsverteringskanaal verstoren. Bovendien wordt het eiwit vernietigd wanneer ze herhaaldelijk worden blootgesteld aan hitte. Volgens de FDA mogen gekookte eigerechten nooit langer dan twee uur buiten de koelkast staan en zelfs minder dan één uur als de temperatuur bij de bereiding hoger is geweest dan 90 graden C. Hoge temperaturen tussen 40 en 140 graden vormen de perfecte omgeving voor de groei van bacteriën.

    Terwijl de meeste van ons deze voedingsmiddelen al wel eens hebben opgewarmd en geen nadelige gevolgen hebben ondervonden, is het belangrijk om toch voorzichtig te zijn om te voorkomen dat je uzelf en uw gezin opzadelt met spijsverteringsproblemen. Tina Hanes van de USDA Meat and Poultry Hotline stelt ervoor te zorgen dat de restjes tot 75 graden Celsius worden opgewarmd onder controle van een levensmiddel thermometer. Het afdekken van het voedsel helpt vocht vast te houden en verhoogt de kans van door en door opwarming wat van vitaal belang is voor het vermijden van koelere zakken, waar bacteriën kunnen gedijen. Tot slot in gedachten houden dat microgolovens bijzonder riskant zijn voor opwarming omdat ze het eten niet gelijkmatig verhitten.

    Oorspronkelijk artikel:”Beware: You could be poisoning yourself by reheating these five foods”, Thursday, October 27, 2016 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.bbc.com/news/magazine-35234184   
    http://www.fda.gov/Food/ResourcesForYou/Consumers/ucm077342.htm   
    http://www.nhs.uk/chq/Pages/can-reheating-rice-cause-food-poisoning.aspx?CategoryID=51   
    http://zeenews.india.com/health/beware-reheating-these-five-foods-can-turn-them-into-poison-1941332   
    https://www.foodsafety.gov/blog/holiday_leftovers.html   

    27-10-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:voedsel opwarmen, vergiftiging
    22-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type-2 genezen.

    62-jarige man geneest van diabetes type 2 door het weglaten van pasta en brood.

    (NaturalNews) De volgende keer dat iemand u probeert wijs te maken dat diabetes type-2 onomkeerbaar is, verwijs je gewoon naar de het ongelooflijk verhaal van Geoff Whitington, een Britse man die uiteindelijk werd genezen van zijn diabetische aandoening dankzij de liefdevolle inspanningen van zijn twee zonen.

    Ernstig overgewicht, hormonaal onevenwichtig en op het punt om zijn been te laten amputeren had Geoff de hoop opgegeven op een gezonde toekomst. Als bewaker die lange tijd gebonden was aan een 15-urendienst, had Geoff  een vrij slechte gezondheid als gevolg van het eten van te veel junk food waardoor hij een overgewicht had van 50kg en gekluisterd was aan krukken om te bewegen.

    Bedroefd over hun voorheen gezonde, sportieve vader met overgewicht en een zwakke gezondheid met diabetes, besloten de zonen Ian en Anthony dat het tijd was om in te grijpen. Ze namen hun vader mee op een 10-daagse reis naar Spanje waarbij zij hem confronteerden met oude foto's van tijdens zijn pre-diabetische dagen en boden hem een oplossing aan om zijn gezondheid te herstellen.

    De twee jongens ontwikkelden een stevig plan voor hun vader waaaraan zij ook zouden deelnemen en drongen er  op aan dat hij zijn dieet onmiddellijk zou veranderen door vooral pasta's en brood te laten. Deze twee bloedsuiker verhogende voedingsmiddelen zijn een nachtmerrie voor diabetici, en Geoff's twee zoons waren ervan overtuigd dat door het weglaten ervan hun vader ooit beter zou worden.

    Een onderdeel van het plan was het verloop vast te leggen op film om het verhaal later te kunnen delen met anderen - alles van het dagelijks fietsen regime tot het 800-calorie per-dag dieet - een anti diabetische aanpak ontwikkeld door professor Roy Taylor van Newcastle University's Diabetes Research Group.

    De film, getiteld Fixing Dad, uitgezonden op zondag 24 juli, op BBC2 is te zien op www.fixingdad.com (bijlage URL 2).

    Met dit lage-koolhydraat, hoog-proteine, vetrijk dieet en de dagelijkse training met zijn zonen, verloor Geoff ongeveer 50 kg. Het eten van veel groenten en biologisch vlees bracht ook Geoff's bloedsuikerspiegel binnen een normaal bereik waardoor hij zijn diabetes had overwonnen en geen medicijnen meer nodig had.

    "We hebben erop aangedrongen dat, als hij zou kunnen vasthouden aan het dieet- en lichaamsbewegingsplan, we hem nog eens 20 tot 30 jaar bij ons en zijn vier kleinkinderen zouden kunnen houden," vertelde zoon Anthony in de Britse Daily Mail.

    Officiële voedingsrichtlijnen voor diabetici met “een beetje” suiker zal de ziekte nooit genezen.

    Aanvankelijk had Geoff het moeilijk. Maar nadat hij een dramatische vooruitgang ondervond van zijn gewicht en kracht en zijn atletische capaciteiten had ontdekt, was het hek van de dam.

    Zijn Charcot voet - een diabetische aandoening waarbij de boog van de voet instort als gevolg van broze botten en een gebrek aan bloedtoevoer - verdween volledig, net als zijn diabetes gerelateerde hartproblemen. Geoff's bloedcirculatie verbeterde maar ook zijn algemene conditie.

    Hij zegt dat het allemaal te danken is aan de inspanningen van zijn zonen en niet aan het systeem. Dat komt omdat het systeem een weinig suiker toelaat, vertelde Geoff, en dat hij zou overleven als hij zijn pillen zou blijven nemen. Maar juist de pillen waren het probleem, en een dieet en lichaamsbeweging waren de oplossing.

    "Te veel pillen worden op advies genomen en niet afgeraden” vertelde Geoff in de Daily Mail.

    Verse biologische groenten zijn een geweldige aanvulling op elk preventiedieet van diabetes.

    Oorspronkelijk artikel:”62-year-old man REVERSES type-2 diabetes by cutting out pasta, bread”, Tuesday, July 26, 2016 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3696003/These-sons-REVERSED-fathers-diabetes-making-cut-pasta-bread-does-NHS-advise-complete-opposite.html   
    http://www.fixingdad.com/   

    22-10-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, suikerverslaving
    10-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemotherapie dodelijk.

    Schokkende nieuwe studie toont aan dat chemo de helft van de patiënten doodt en niet de kanker zelf.

    Chemotherapy

    (NaturalNews) Uit een nieuwe studie is gebleken dat 50 procent van de mensen worden gedood door de behandeling met chemotherapie. Voor het eerst onderzochten wetenschappers van het Britse Public Health England and Cancer Research kankerpatiënten die binnen de 30 dagen na aanvang van de chemotherapie waren overleden.

    Chemotherapie is een invasieve en toxische behandeling om kankercellen te doden. Helaas maakt chemo geen onderscheid tussen een kankergezwel of een gezonde cel. Als gevolg daarvan doodt het alle levende materie op zijn weg. Verder tast chemotherapie het immuunsysteem aan waardoor kankerpatiënten gevoeliger zijn voor infecties die bijdragen tot het hoog sterftecijfer.

    Chemo doodt binnen de eerste 30 dagen.

    De studie, die in The Lancet Oncology Medical Journal werd gepubliceerd, onderzocht meer dan 23.000 vrouwen met borstkanker en bijna 10.000 personen met longkanker die chemo hadden gekregen in 2014. Van degenen die werden behandeld met chemotherapie stierven er 1383 binnen de 30 dagen.

    De Telegraph rapporteerde dat gemiddeld 8,4 procent van de patiënten met longkanker en 2,4 procent van de borstkanker patiënten overleden binnen de maand. Dit aantal is echter sterk afhankelijk van het ziekenhuis.

    Het sterftecijfer in Lancashire Teaching Hospitals bij  palliatieve chemotherapie voor longkanker, bijvoorbeeld, was 28 procent. Maar in Milton Keynes bedroeg het sterftecijfer voor longkanker behandeling tot 50,9 procent.

    Volgens Dr. Jem Rashbass, Cancer Lead for Public Health Engeland, is chemotherapie een cruciaal onderdeel van de behandeling van kanker maar hij voegt eraan toe dat chemotherapie krachtige chemische stoffen gebruikt met aanzienlijke bijwerkingen.

    Hij merkt voorts op dat het verkrijgen van de juiste balans in de agressiviteit van de behandeling moeilijk is. Daarom hebben ziekenhuizen met sterftecijfers buiten het verwachte bereik gevraagd om hun praktijk en gegevens verder te analyseren.

    Artsen moeten voorzichtiger zijn bij het aanprijzen van deze giftige behandeling.

    Bovendien hebben de auteurs van de studie artsen geadviseerd om meer voorzichtigheid aan de dag te leggen bij het selecteren van de patiënten die chemotherapie moeten krijgen. Zij merkten op dat sommige mensen, zoals ouderen en zieke patiënten, wellicht beter af zijn zonder chemotherapie.

    "Ik denk dat het belangrijk is om patiënten bewust te maken van de levensbedreigende nadelen van chemotherapie. Artsen moeten voorzichtiger zijn bij de keuze van wie ze willen behandelen met chemotherapie," zei Professor David Dodwell, Institute of Oncology, St James Hospital, Leeds, UK.

    Alle ziekenhuizen die betrokken waren verklaarden dat zij na de kennisgeving van de hoge sterftecijfers hun taktiek hebben geanalyseerd en van mening zijn dat bepaalde chemotherapie toepassingen veilig zijn.

    Hoewel chemotherapie als behandeling van kanker reeds tientallen jaren in gebruik is, zijn wetenschappers nog op zoek naar veiliger en effectievere behandelingen of een mogelijke andere remedie. Tijdens een studie in mei 2016 uitgevoerd aan het Duke University Medical Center ontdekte men dat een antilichaam, ontwikkeld uit het immuunsysteem van het menselijk lichaam, zich specifiek bleek te richten naar de kankercellen zonder de gezonde cellen te beschadigen.

    Effectieve alternatieve behandelingen bestaan, maar als gevolg van slecht overheidsbeleid ten gunste van Big Pharma, worden patiënten met kanker in de meeste gevallen onthouden van dergelijke behandelingen en gedwongen tot dure behandelingen met chemotherapie ofwel vervolgd indien ze kiezen voor iets alternatief.  Denk maar aan het 17-jarig meisje dat werd gediagnosticeerd met Hodgkin lymfoom en na het zoeken naar alternatieve zorg geplaatst werd in een pleeggezin en dan door de gezondheidsautoriteiten werd gedwongen om tegen haar wil in een klassieke behandeling te ondergaan.

    Origineel artikel:”Shocking new study shows chemo kills half of cancer patients, not cancer itself”, Tuesday, September 20, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://thefreethoughtproject.com/chemotherapy-study-cancer-patients//   
    http://www.cell.com/cell-reports/abstract/S2211-1247(16)30465-X?_returnURL=http%3A%2F%2Flinkinghub.elsevier.com%2Fretrieve%2Fpii%2FS221112471630465X%3Fshowall%3Dtrue   
    http://www.express.co.uk/life-style/health/705615/chemotherapy-treatment-cancer-drugs-hundreds-die-public-health   
    http://www.telegraph.co.uk/science/2016/08/30/chemotherapy-warning-as-hundreds-die-from-cancer-fighting-drugs/   
    http://www.thelancet.com/journals/lanonc/article/PIIS1470-2045(16)30383-7/abstract   

    10-10-2016, 11:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Tags:chemotherapie, kanker
    05-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanker een eenvoudige ziekte.

    Kanker: een eenvoudige, niet-toxische behandeling.

    Dr. Lawrence Schwartz, oncoloog en onderzoeker aan de Ecole Polytechnique, heeft een nieuw boek uitgegeven getiteld “Cancer, un traitement simple et non toxique”, “Kanker, een eenvoudige, niet-toxische behandeling."

    Sterker nog, de behandeling van kanker is vaak een kwestie van weken of dagen: 50% van de mensen die getroffen zijn door kanker aan de longen, pancreas, lever of nieren sterven binnen de zes maanden.

    Vandaar de urgentie om te praten over de sensationele onthullingen van dit nieuwe boek, die levens kunnen redden.

    Dit is een nieuwe aanpak die een revolutie kan betekenen in de kankerbehandeling.

    Genezen van kanker met het Warburgeffect.

    Het Warburg effect, genoemd naar de Nobelprijs voor de geneeskunde Otto Warburg (1931) is bekend bij veel artsen.

    Kankercellen fermenteren om energie te produceren.

    De normale functie van gezonde cellen is glucose te verbranden d.m.v. zuurstof. Maar kankercellen doen glucose gisten.

    Het voordeel van de fermentatie is dat die mogelijk is zonder zuurstof. Het nadeel is dat de fermentatie weinig energie produceert per eenheid verbruikte brandstof.

    Kankercellen verbruiken dus veel glucose waardoor zij zich kunnen verankeren. Dit proces wordt het Warburgeffect genoemd.

    De kanker verhongeren door het ontnemen van suiker.

    Het Warburgeffect wordt gebruikt om tumoren te identificeren, met de technologie van "PET scan":radioactieve glucose wordt geïnjecteerd bij de patiënt en de plaatsen waar concentraties worden waargenomen zijn de plaatsen van de kanker.

    Vandaar het idee van het uithongeren van de kanker door te stoppen met het eten van suiker of alles dat wordt omgezet in suiker.

    Dr. Laurent Schwartz beveelt een “ketogeen” dieet aan bestaande uit vetproducten en sommige eiwitten, maar weinig koolhydraten (suikers).

    "Het dieet blijkt een serieuze en veelbelovende therapeutische oplossing te zijn”, zegt hij.

    Maar dit is niet revolutionair. Het grote nieuws komt nu ...

    Bestrijding van de zuurtegraad veroorzaakt door de tumor.

    Dr. Lawrence Schwartz heeft ook waargenomen dat de fermentatie verzuring veroorzaakt van het weefsel rond de tumor.

    Hij legt uit dat door deze verzuring de kankercellen beter "vaneen scheuren" en zo het omringend weefselbinnenvallen.

    Om de omgeving te kunnen verzuren moet de tumor zijn zuurtegraad verliezen en basisch worden.

    Door die basische toestand kan de tumor zich zo snel vermenigvuldigen.

    Deze eenvoudige werkelijkheid achter een eenvoudig idee zou dan ook de sleutel voor het verslaan van kanker kunnen zijn: de zuurtegraad rond de tumor verlagen om de proliferatie van kankercellen te blokkeren.

    En inderdaad, Schwartz meldt datonderzoekers die erin geslaagd zijn om de zuurtegraad rond tumoren te verminderen een regressie van de kanker vonden.

    Het fantastisch nieuws is dat een aantal reeds gekende goedkope medicijnen kunnen ingezet worden om te vechten tegen de zuurtegraad, eenvoudige geneesmiddelen, goedkoop en ongevaarlijk.

    Een team van Spaanse onderzoekers dat aan dit onderzoek meewerkte maakte melding van onverwachte remissies bij kankerpatiënten die zij een antizuur cocktail hadden gegeven, een zeer lage toxiciteit in vergelijking met "normale" chemotherapie.

    Dr. Laurent Schwartz geeft als dosering (hij heeft die niet getest, maar beschouwt die als een "logische aanpak en hoopvol"):
    Amiloride: 10 tot 40 mg driemaal daags

    Een protonpompremmer, bijvoorbeeld omeprazol: 20 tot 40 mg per dag.

    Een remmer van anhydraat carboxylase, bijvoorbeeld acétalozamide (Diamox): 250 mg per dag.

    Maar kunnen wij na het blokkeren van de reproductie van de kankercellen, ervoor zorgen dat ze weer gezond te worden en ons echt ontdoen van de ziekte

    Ja, zegt Dr Schwartz. Met dank aan de volgende strategie ...

    Herstarten van de werking van de normale cellen (stofwisseling).

    Voor de behandeling van kanker beveelt Schwartz eenbehandeling aan die de normale verbranding van glucose in de cellen heropstart en derhalve de fermentatie en het aanzuren van het weefsel rond de tumor beëindigt.

    Hiervoor moeten we de "mitochondria", kleine installaties die glucose in de cellen verbranden, heropstarten.

    Deze keer koos Dr. Lawrence Schwartz zelf de geneesmiddelen die in staat zijn om dit te doen en heeft hij bij zijn patiënten remissies waargenomen.

    In zijn protocol was de dosering als volgt:

    Liponzuur 600 mg door langzame intraveneuze injectie.

    Hydroxycitrate: 500 mg tabletten, 's ochtends,' s middags en 's avonds.

    Hydroxycitraat, beschouwd als "voedingssupplement”, kan zonder voorschrift verkregen worden. Liponzuur is eenintraveneus geneesmiddel. Het wordt verkocht in Duitsland en Noord-Amerika. Het wordt wel al zonder problemen voorgeschreven aan honderdduizenden patiënten.

    Deze producten zijn veilig, en iedere arts moet ze kunnen voorschrijven aan zijn patiënt.

    "Deze behandeling heeft geen zware toxische bijwerkingen," zegt Dr Lawrence Schwartz.

    "Bijna 2 ½ jaar later zijn er van de eerste elf patiënten, die naar huis werden gestuurd om te sterven, nog vijf in leven [2] "

    Verbeter de effecten met andere therapieën.

    Dr Schwartz benadrukt echter dat deze twee stoffen niet voldoende zijn op zichzelf en effectiever zijn als ze in combinatie met radiotherapie en chemotherapie toegepast worden.

    Hij merkte ook op dat er betere resultaten te verkrijgen zijn door de combinatie met een hoge dosis metformine  (maximaal 3 g per dag).

    Metformine is de basisbehandeling tegen type 2 diabetes die elke arts kan voorschrijven.

    Genezing binnen handbereik.

    De conclusie van Dr. Laurent Schwartz is dat we een grote fout maken door te kiezen voor steeds ingewikkelder en duurdere behandelingen (meer dan 100 000 € per behandeling).

    Tientallen jaren studie tonen aan dat kanker een eenvoudige ziekte is.

    Het zijn de cellen die slecht functioneren en er zijn eenvoudige en goedkope maatregelen zelfs huidige en niet-giftige medicijnen die veel voor de zieken kunnen betekenen.

    “We kunnen aan patiënten nieuwe therapeutische vooruitgang bieden waarvan de effectiviteit groter is dan die van chemotherapie met minder bijwerkingen. [3] "

    Deze manier van behandeling is deste interessanter omdat men van oordeel is dat ze ook helpt bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer en Parkinson.

    Het is dus mogelijk dat wij een medische revolutie meemaken voor onze ogen.

    Wat kan men doen?

    Ik ben mij ervan bewust dat deze eenvoudige tekst onvoldoende is om deze alternatieve behandeling te starten. Hij zal ook onvoldoende zijn om de oncoloog(kankerspecialist) of arts te overtuigen van de waarde van deze aanpak.

    Niet wanhopen want binnenkort is het het boek (in het Frans) dat uitgebreid de behandeling bespreekt in de boekhandel te koop.

    Men vindt er alle elementen in die uw arts kunnen overtuigen van de ernst van deze nieuwe aanpak tegen kanker, die, ik herhaal, eenvoudig is, niet-toxisch engoedkoop.

    Oorspronkelijke titel:”Cancer un traitement simple et non toxique”, Aug. 18, 2016, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    05-10-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, alternatieve therapieeën
    27-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemotherapie nutteloos.

    Waarom chemo niet het antwoord is op kanker: kortere levensduur, destructie van het immuunsysteem en meer.

    (NaturalNews) Het wordt angstvallig verzwegen maar er is een interessante - en verontrustende - statistiek over chemotherapie. Goed om te weten is dat er een rapport bestaat uit 2013 waarin staat dat 75 procent van de ondervraagde artsen zeggen chemotherapie te weigeren voor zichzelf.

    Dat is drie op vier!

    En weet je waarom? Omdat ze weten van de verwoestende effecten op het lichaam en het immuunsysteem en heel goed weten dat chemotherapie een lage totale slagingspercentage heeft. En toch wordt deze ineffectieve behandeling voorgeschreven voor zowat elke kanker.

    Feit is, chemotherapie is vaak erger dan de kwaal die ze hoort te behandelen. Inderdaad leidt chemotherapie meestal tot een snellere dood als gevolg van de ravage veroorzaakt in het lichaam; het uitroeien van het immuunsysteem en het kwetsbaar maken voor een aantal van de meest voorkomende virussen en bacteriën die normaal gesproken geen vat op ons lichaam zouden hebben. Een verkoudheid tijdens chemotherapie kan vaak leiden tot longontsteking en de dood door de giftige effecten van de behandeling op de witte bloedcellen.

    Helaas, zoals gerapporteerd door NewsTarget zijn statistieken over door chemotherapie veroorzaakte sterfgevallen moeilijk te krijgen omdat ziekenhuizen en oncologen altijd de schuld toewijzen aan de ”kanker" zelf. Heel handig als zelfs de uiteindelijke doodsoorzaak door infecties veroorzaakt of verergerd door chemotherapie geïnduceerde immuunsysteem zwakte wordt toegeschreven aan de kanker zelf.

    Leer de waarheid over kanker.
    De westerse medische instelling bagatelliseert een ander verontrustend feit - veel mensen die vechten tegen de ziekte hebben zelfs geen kanker. Artsen, oncologen en X-ray technici interpreteren regelmatig verkeerd de labresultaten of X-ray films en dwingen vaak patiënten tot een valse keuze: Begin met schadelijke chemotherapie, bestraling of een operatie, of kijk de dood in de ogen.

    Zoals Natural News vorig jaar meldde, zal chemo de patiënt vaak sneller doden dan degenen die een niet traditionele behandeling tegen kanker hebben gekregen: Dr. Hardin B. Jones, een voormalig hoogleraar medische fysica en fysiologie aan de University of California, Berkeley, bestudeerde gedurende meer dan 25 jaar de levensduur van de patiënten met kanker en kwam tot de conclusie dat, ondanks wat vaak wordt gedacht, chemotherapie niet werkt. Hij was getuige van een groot aantal kankerpatiënten die behandeld werden met het gif en die een gruwelijke dood stierven en dan nog vroeger dan andere patiënten die geen behandeling hadden gekozen.

    Die kennis kan zeker sommige mensen dwars zitten vooral als ze een geliefde hebben verloren aan deze gevreesde ziekte. Maar dat betekent niet dat de feiten minder waar zouden zijn.

    Het goede nieuws is dat er legitieme, haalbare, natuurlijke alternatieven zijn voor chemotherapie, bestraling en chirurgie, en ze zijn allemaal gedocumenteerd in een blockbuster-serie The Truth about Cancer.

    Verguisd en onderdrukt door de mainstream media en Big Pharma.

    Zoals opgemerkt door Natural News editor Mike Adams, de Health Ranger, zijn de genezingen besproken tijdens deze geweldige documentaire niets minder dan spectaculair. Adams is voedselveiligheid laborant en auteur van het komende boek Food Forensis, dat zijn inspanning documenteert om de voedselvoorziening te verbeteren en de consumenten voor te lichten over hoe ze hun gezondheid kunnen beschermen.

    "Deze docuserie is zo krachtig dat het dreigt om de for-profit kankerindustrie te doen instorten. Die industrie verdient haar inkomsten met vaste klanten van kankerbehandelingen die de ziekte niet voorkomen noch doen keren. In plaats daarvan zijn er frauduleuze kankerbehandelingen zoals chemotherapie en straling die zelfs leiden tot meer kanker! " zei hij in een recente column.

    “Het absoluut allerlaatste wat de kankerindustrie wil is dat de kennis van kankerpreventiestrategieën (die kanker genezen) wordt verspreid onder het publiek. Dergelijke kennis bedreigt hun bestaan en neemt de winst af waar ze nu ze al op rekenen door de behandeling van kanker bij 1 op 3 personen in de nabije toekomst ", voegde hij eraan toe.

    Mis de herlancering van deze krachtige docu-serie niet en registreer je gratis bij The Truth About Cancer Summit.

    Oorspronkelijk artikel:”Why chemo is not the answer to cancer: shorter life spans, destruction of the immune system, and more”, Tuesday, April 12, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://http://www.curenaturalicancro.com/en/75-percent-of-the-physicians-refuses-chemotherapy-themselves/   
    http://http://www.nytimes.com/2011/09/19/opinion/economic-bleeding-cure.html?_r=0   
    http://newstarget.com/2016-03-28-chemotherapy-will-kill-you-before-cancer-even-could.htmlhttp://   
    https://thetruthaboutcancer.com/   
    https://www.youtube.com/watch?v=KqJAzQe7_0g   

    27-09-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, chemotherapie
    21-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker stimuleert kanker

    Suiker kan letterlijk de verspreiding van kanker in ons lichaam versterken.

    (NaturalNews) Volgens het National Cancer Institute zullen in 2016 in de VS alleen al ongeveer 1.685.210 nieuwe gevallen van kanker worden gediagnosticeerd en meer dan 595.690 Amerikanen zullen sterven aan de ziekte. Men denkt dat de meest voorkomende kankers dit jaar zullen zijn:
    Borstkanker
    Long-en bronchus kanker
    Prostaatkanker
    Dikke darm en de endeldarm kanker
    Blaaskanker
    Melanoom van de huid
    Non-Hodgkin lymfoom
    Schildklierkanker
    Nier- en bekkenkanker
    Leukemie
    Endometriumkanker

    Alvleesklierkanker

    Het National Cancer Institute merkt verder op dat ongeveer 39,6 procent van de mannen en vrouwen zullen worden gediagnosticeerd met kanker op een bepaald punt in hun leven, en de nationale uitgaven voor kankerzorg in de Verenigde Staten zullen volgens schatting in totaal zo’n $ 156.000.000.000 bedragen in 2020.

    Nieuw onderzoek gerapporteerd in de New York Times wijst erop dat de levensstijlkeuzes belangrijker zijn dan de genetica als het gaat om het ontwikkelen van kanker. Hoewel een persoon genetische risicofactoren voor kanker kan hebben is het de levensstijlkeuze die bepaalde genen activeert en kanker laat ontwikkelen.

    Kanker is niet iets dat uit het niets verschijnt; het ontwikkelt zich gedurende vele jaren als gevolg van de gecombineerde effecten van de dagelijkse levensstijl. Suikerconsumptie speelt een grote rol bij de activering van kankergenen - zoete dranken met name zouden de groei van kankercellen aanwakkeren.

    Suiker en kanker.

    Zoals gemeld door The New York Times bleek uit de nieuwe studie dat het drinken van met suiker gezoete dranken gekoppeld is aan een verhoogd risico op endometriumkanker bij postmenopauzale vrouwen. Dit is de eerste studie naar associatie tussen suiker en kanker zoals die bestaat tussen suiker en type 2 diabetes.

    De studie, online gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention, heeft geconstateerd dat alle suikers het risico voor type 1 endometriumkanker verhogen - maar gezoete dranken hebben de grootste impact van allemaal. Degenen die in de hoogste 20 procent zaten voor frisdrank consumptie had een 74 procent hoger risico op het ontwikkelen van kanker dan die van de laagste 20 procent.

    Vergeleken met de meeste andere voedingssuikers, veroorzaakt suiker in dranken hogere stijgingen en lagere dalingen van de plasmaglucosespiegels en men denkt dat juist deze fluctuaties een rol spelen in het verhoogde risico op kanker. Maar dit is niet de eerste keer dat suiker wordt gekoppeld aan kanker. Met behulp van MRI-scanners om te zoeken naar glucose, publiceerde een studie in Nature Medicine waaruit bleek dat glucose tumoren veroorzaakt die licht ophelderen als ze een hoog niveau aan suiker bevatten. Tumoren verbruiken veel meer glucose dan normaal weefsel als gevolg van hun abnormaal verhoogde stofwisseling niveaus - dus voedt suiker daadwerkelijk de kankercellen en helpt hen om te groeien.

    Dit verklaart misschien waarom zij die regelmatig gezoete dranken consumeren veel meer kans hebben om kanker te ontwikkelen; de suiker die ze consumeren voedt de groei van tumorcellen. Zoals eerder gerapporteerd door Natural News creëert suiker een zure omgeving in het lichaam waarin tumoren gedijen. Het veroorzaakt ook ontstekingen in het lichaam. Het wegwerken van geraffineerde suiker uit ons dieet kan helpen om onze kansen op het ontwikkelen van kanker te verminderen.

    Oorspronkelijk artikel:”Sugar can literall multiply the spread of cancer in your body”, Sunday, June 12, 2016 by: Sarah Landers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blogs.naturalnews.com/more-evidence-that-sugar-fuels-cancer-growth/   
    http://science.naturalnews.com/related/sugar_and_cancer.html   
    http://well.blogs.nytimes.com/2013/12/02/sugary-drinks-tied-to-endometrial-cancer-risk/?_r=2   
    https://www.cancer.gov/   

    21-09-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, suiker
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!