Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    17-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chiazaden

    Studies tonen aan dat chia zaden diabetes kunnen behandelen en meer energie geven.

    (NaturalNews) Chia is een plant die ovaalvormige veelkleurige zaden draagt​​. Deze zaden, die een neutrale smaak en knapperige textuur hebben, worden al eeuwenlang geteeld als een overlevingsvoedsel in hun landen van herkomst Mexico en Guatemala. 

    Azteekse krijgers koesterden de chia zaden voor hun geneeskrachtige eigenschappen die nu worden bevestigd door hedendaagse studies. Hieronder is een overzicht van de voordelen voor de gezondheid toegeschreven aan chia zaden en het onderzoek daarrond.

    Rijk aan essentiële vetzuren.
    Een portie (50 gram) van chia zaden bevat ongeveer 11 gram vet. Hiervan is 1 gram verzadigd vet terwijl de rest bestaat uit essentiële meervoudige onverzadigde en enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals omega-3 en omega-6. In feite zijn, volgens een studie uit 2005 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition Research, chia zaden de grootste plantaardige bronnen van alfa-linoleenzuur (ALA).  ALA is een essentieel omega-3 vetzuur waarvan bekend is dat het kanker kan voorkomen, het risico op hart- en vaatziekten verlaagt en de cortisol niveaus vermindert. Bovendien zijn chia zaden en andere voedingsmiddelen die een optimale omega-3/omega-6 verhouding hebben bekend om de hersenfunctie te verbeteren, want onze hersenen zijn opgebouwd uit dezelfde vetten.

    Uitstekende bron van eiwit en energie.
    Volgens chia expert Dr Wayne Coates bestaan chia zaden uit ten minste 20 procent eiwit. Dit eiwit is van hoge kwaliteit, de aminozuur score voor chia zaden is 91 op een totaal van 100, waarvan de scores van andere eiwit verpakte zaden zoals lijnzaad in het niet verdwijnen. Dit bijna perfecte aminozuur profiel maakt van chia zaad een uitstekende 'complete' eiwitbron voor vegetariërs, evenals een krachtige energiebron voor bodybuilders en atleten. Volgens 'The Magic of Chia' van auteur James Scheer werd chia vroeger ook wel de "Indian Running Food" genoemd vanwege de aanzienlijke energieverhogende eigenschappen.

    Hulp bij de behandeling van diabetes.
    Verschillende studies hebben de lang gekoesterde overtuiging bevestigd dat chia zaden kunnen helpen bij de behandeling van diabetes. Een studie gepubliceerd in het januarinummer 2009 van het 'British Journal of Nutrition' bijvoorbeeld, vond dat chia insulineresistentie kon normaliseren bij diabetische ratten terwijl vet en cholesterol in hun bloed verminderde. Deze bevindingen versterken de resultaten van een eerdere studie uit 2007 voor het tijdschrift 'Diabetes Care' waarin wordt geconcludeerd dat chia "grote en opkomende cardiovasculaire risicofactoren bij diabetes type 2" had verbeterd bij 20 patiënten.

    Deze indrukwekkende resultaten zijn vaak toegeschreven aan het feit dat chia zaden een gel vormen bij inname die de afbraak van koolhydraten vertraagt​​ waardoor de spijsvertering de suiker geleidelijker en stabieler verwerkt.

    Vol voedingsstoffen en mineralen.
    Volgens de door NutritionData verstrekte informatie bevat 1 ounce (28 gram) gedroogde chia zaden 18 procent van onze dagelijkse behoefte (ADH) aan calcium, 27 procent van onze ADH fosfor, 30 procent van onze ADH magnesium en variërende hoeveelheden zink, koper en kalium. 1 ounce van chia zaden bevat ook maar liefst 42 procent van onze ADH voedingsvezels, waardoor ze een effectieve natuurlijke remedie zijn bij constipatie.

    Chia zaden zijn gemakkelijk online en in natuurwinkels te vinden en hebben een lange houdbaarheid. Hoewel ze meestal alleen worden gegeten als snack tussen de maaltijden, voegen sommige mensen ze toe aan hun smoothies of ontbijtgranen.

    (N.V.D.R. Kan ook in brood verwerkt worden)

    Bijlagen:
    http://newcrops.org/a.12%29%20Chia-Rats%201.pdf   
    http://science.naturalnews.com/2009/1315493_Dietary_chia_seed_Salvia_hispanica_L_rich_in_alpha_linolenic.html   
    http://science.naturalnews.com/Seeds.html   

    17-12-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:chia zaden, diabetes, vetzuren
    09-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloedsuikerspiegel verlagen


    Drie populaire specerijen voor een lagere bloedsuikerspiegel.


    NaturalNews) Kruiden zijn algemeen gekend om hun vermogen de smaken van rudimentaire gerechten te verbeteren en wellicht zal dit we altijd hun meest geliefde functie blijven. Ondanks hun grotendeels pragmatische toepassingen in de keuken duiken meer en meer studies op die bewijzen dat veel populaire kruiden een onmiskenbare geneeskrachtige waarde bezitten.
    Kruiden waarvan bewezen is de bloedsuikerspiegel te verlagen hebben een bijzondere waarde voor ons omdat diabetes  ongeveer 24 miljoen mensen in de Verenigde Staten alleen al treft. De drie hierna genoemde kruiden moeten diabetes en pre-diabetische individuën zeker overwegen op te nemen in hun voedingspatroon.


    Kurkuma (geelwortel).
    Volgens een studie uitgevoerd aan de 'Harbin Medical University' in China in 2012 ervaarden patiënten met type II diabetes die 300 mg/dag kurkuma innamen gedurende drie maanden aanzienlijk grote dalingen in de bloedsuikerspiegel, insuline resistentie en hemoglobine A1C dan degenen die een placebo namen. De onderzoekers kennen dit resultaat toe aan de  indrukwekkende niveaus van curcumine in kurkuma, een natuurlijke anti-oxidant en antiontstekingsmiddel dat het kruid zijn oranje gele kleur geeft (n.v.d.r. vandaar geelwortel) en de oorzaak is van tal van andere voordelen voor de gezondheid.
    Kurkuma wordt meestal toegevoegd aan curry's en rijstgerechten en heeft een aangename, nootachtige smaak wat ook de smaak van salade dressings, roerei, geroosterde groenten, soepen enz. verbetert.  Men kan ook kurkuma mengen met water, melk, appel cider azijn of kokoswater.  Kokosmelk is een bijzonder goede keuze want het heeft een bijna identieke samenstelling als bloedplasma en kan dus helpen om de voedingsstoffen van de curcumine aan onze cellen te leveren.


    Cayenne.
    Volgens een studie gepubliceerd in de editie 2006 van 'The American Journal of Clinical Nutrition', ondervonden proefpersonen een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel tussen de 20 en 120 minuten na het eten van een maaltijd met cayennepeper. Bovendien vertoonden de meeste proefpersonen die tijdens een periode van 30 dagen voor de test ook cayeenrijke voeding namen een opmerkelijke daling van het insulinegehalte in het bloed. Deze resultaten lieten de onderzoekers besluiten dat cayennepeper de weefselgevoeligheid voor insuline kan verbeteren wat resulteert in een lagere bloedsuikerspiegel. 
    Hoewel cayennepepers vaak geconsumeerd worden in hun natuurlijke staat behouden zij al hun actieve ingrediënten in niet bestraalde poedervorm.  De meest bekende van deze ingrediënten is capsaïcine dat bekend staat om zijn pijnstillende en vetverbrandende eigenschappen.  Echter nieuwe studies uit 2011 - met name aan de Universiteit van Ulsan - vonden dat capsaïcine ook verantwoordelijk is voor de bloedglucoseverlagende capaciteiten van cayenne.
    Door zijn vurige smaak is cayennepeper minder veelzijdig dan kurkuma  en de meeste mensen beperken het gebruik tot hete curries.  Cayennepeper is echter een goed smoothie ingrediënt vooral omdat het eigenschappen bevat die de opname van de voedingsstoffen verbetert.


    Oregano.
    Volgens een studie verschenen in de januari editie van het ''Journal of Natural Medicine' kunnen de glucosiden in oregano helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen.  Dit resultaat versterkt de bevindingen van een eerdere studie van 2004 gepubliceerd in het 'Journal of Ethnopharmacology' die ontdekte dat ratten een "aanzienlijke daling" van de bloedsuikerspiegel ervaarden na gevoed te zijn geweest met oregano extracten over een langere periode.
    Aromatisch en smaakvol oregano is een ongelooflijk veelzijdig kruid dat kan worden gedronken in thee of toegevoegd aan talloze warme gerechten, waaronder de meeste Italiaanse gerechten. Mensen die zoeken om hun bloedsuikerspiegel te verlagen of te stabiliseren zullen geen problemen hebben om meer oregano toe te voegen aan hun voeding - alleen niet vergeten om te kiezen voor biologische, niet bestraalde oregano om optimaal profijt te behalen.


    Oorspronkelijk artikel: "The popular spices that lower blood sugar levels, Monday, December 09, 2013 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blog.lef.org/2012/09/can-curcumin-lower-blood-sugar.html   
    http://healthyeating.sfgate.com/cayenne-pepper-blood-sugar-5763.html   
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/mnfr.201200131/abstract   
    http://science.naturalnews.com/2004/5122399_Anti_hyperglycaemic_activity_of_the_aqueous_extract_of_Origanum_vulgare.html   
    http://science.naturalnews.com/Capsaicin.html   
    http://science.naturalnews.com/oregano.html   

    09-12-2013, 23:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:bloedsuikerspiegel, diabetes, kruiden
    06-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterolmythen

    De Cholesterolmythen

    Uffe Ravnskov, med dr, docent

    Een van de hardnekkigste mythen in de geneeskunde zegt dat te veel dierlijk vet in de voeding en een verhoogd cholesterolgehalte schadelijk zijn voor hart en bloedvaten. Op deze pagina’s volgen feiten die veel mensen zullen verrassen en waarvan de meeste artsen en onderzoekers niet op de hoogte zijn.


    Als je denkt dat dit pure onzin is, kijk dan eens op Dr Ravnskovs website; hier vind je een overzicht van zijn wetenschappelijke artikelen en enkele recensies van zijn boek.

    Lees ook Dr Ravnskovs opmerkelijke artikel "High cholesterol may protect against infections and atherosclerosis".  Dit werd gepubliceerd in het Quarterly Journal of Medicine, een van ‘s werelds toonaangevende medische tijdschriften. Het is al lange tijd het meest gelezen artikel in dit blad. Een populair-wetenschappelijke variant van dit stuk is beschikbaar in het Engels en in het Nederlands.


    Enkele feiten.

    Klik op de links als je meer wilt weten of als je wilt nagaan op welke wetenschappelijke literatuur de tekst is gebaseerd.

    1. Cholesterol is geen dodelijk gif, maar van vitaal belang voor de constructie en het functioneren van alle lichaamscellen. Cholesterol is ‘goed’ noch ‘slecht’. Het cholesterolgehalte van het bloed wordt bepaald door talrijke factoren, zoals stress, lichamelijke activiteit, gewichtsverandering en roken.

    2. Een hoog cholesterol veroorzaakt atherosclerose (‘aderverkalking’) en hartinfarcten, zo wordt algemeen beweerd. Talrijke studies hebben echter laten zien dat mensen met een laag cholesterol net zo veel aderverkalking ontwikkelen als mensen met een hoog cholesterol.

    3. Ons lichaam produceert 3 tot 4 keer zoveel cholesterol als we met de voeding binnen krijgen. De productie stijgt wanneer we te weinig cholesterol eten en neemt af zodra onze voeding meer cholesterol bevat. Dit verklaart waarom het zo moeilijk is het cholesterolgehalte met de voeding te beinvloeden.

    4. Cholesterol en verzadigd vet in de voeding hebben niets te maken met de ontwikkeling van atherosclerose of het risico op een hartinfarct. Meer dan 30 wetenschappelijke studies hebben bijvoorbeeld aangetoond dat infarctpatiënten in de periode voorafgaand aan hun infarct niet meer vet hebben gegeten dan gezonde mensen. 

    5. Cholesterolverlaging met de medicijnen die werden gebruikt vóór de introductie van de statines, kan het risico te overlijden aan een hartinfarct niet verlagen; bovendien zijn deze medicijnen schadelijk voor de gezondheid en kunnen ze het leven verkorten

    6. De nieuwe klasse cholesterolverlagers, de statines, verlagen het risico op een hartinfarct, maar het effect is erg zwak en heeft niets met cholesterolverlaging te maken. Helaas zijn statines ook kankerverwekkend, tenminste in proefdieren. Of ze ook voor mensen kankerverwekkend zijn, weten we nog niet zeker, omdat de statines pas tien jaar worden gebruikt. Roken leidt ook niet binnen tien jaar tot longkanker.

    7. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor minder dan 10 % van degenen die overlijden aan een hartinfarct. Daarentegen beschermt een hoog cholesterol tegen infecties en leven oudere mensen met een hoog cholesterol langer dan oudere mensen met een laag cholesterol.

    8.  Veel van deze feiten zijn gedurende de laatste decennia gepresenteerd in wetenschappelijke tijdschriften en boeken, maar slechts weinigen zijn ervan op de hoogte.

    9. De reden dat het publiek, artsen en de meeste onderzoekers hier nog nooit van hebben gehoord, is dat studies die de cholesterolhypothese tegenspreken, worden genegeerd of verkeerd worden geciteerd in de wetenschappelijke literatuu

    Meer weten?

    Lees "The Cholesterol Myths". Hier kom je bovendien meer aan de weet over...

    De vele mislukte cholesterolverlagende experimenten,
    Zinloze dierproeven,
    Familiaire hypercholesteremie (erfelijk verhoogd cholesterol) en waarom je daar niet al te bang voor hoeft te zijn,
    De mythen rond triglyceriden,
    De gevaren die zijn verbonden aan het eten van te veel meervoudig onverzadigd vet en transvetzuren,
    De onlogische argumenten voor het mediterrane dieet,
    De ondermaatse wetenschap achter Dr Ornish’ ‘revolutionaire’ voedingsadviezen,
    Hoe we worden bedrogen door de farmaceutische industrie en de leiders van de cholesterolcampagne En nog veel, veel meer.Met veel geestige illustraties van Sidney Harris, Robert Mankoff, Johnny Hart, Junko Innanen, Tim Toles en Harley L Schwadron.


    Recensies van The Cholesterol Myths (out of print)John Brignell, PhD, hoogleraar biochemie (Engels)


    Stephen Byrnes, PhD, ND, RNCP (Engels)
    Michael Gurr, PhD, hoogleraar biochemie (Engels)
    Bodil Jönsson, PhD, hoogleraar natuurkunde (Zweeds)
    Joel Kauffman, hoogleraar farmacologie en biochemie (Engels)
    Ira Pilgrim, PhD (Engels)
    Ray Rosenman, MD, wereldvermaard Amerikaans cardioloog (Engels)
    Clara Felix (Engels)
    Fragmenten uit recensies op amazon.com en amazon.co.uk

    P.S. Dit is geen vertaling maar ik kon het niet laten van dit artikel ter kennisgeving op mijn blog te plaatsen gezien zijn belangrijke informatie op wetenschappelijke basis geschoeid.

    Bijlagen:
    http://www.leefbewust.com/061213.htm   
    http://www.ravnskov.nu/ducholesterol.htm    

    06-12-2013, 15:03 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol, mythes
    03-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijzer

    Ijzer als mineraal even essentieel als gevaarlijk.

    IJzer is een sporenelement essentieel voor de goede werking van ons lichaam. Het is simpel: men kan niet gezond zijn bij gebrek aan ijzer.

    Vrouwen met zware maandstonden worden in het bijzonder getroffen door dit risico.

    Het probleem is dat, omgekeerd, de aanwezigheid van grote hoeveelheden ijzer in het lichaam kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

    IJzer is essentieel voor een goede gezondheid.

    In het begin van de twintigste eeuw ontdekte de Franse chemicus Gabriel Bertrand dat de aanwezigheid van ijzer, weliswaar in zeer kleine hoeveelheden, een belangrijke rol speelt in ons organisme.

    IJzer is aanwezig in de hemoglobine van onze rode bloedcellen die zuurstof naar de lichaamscellen voeren. Het wordt ook gevonden in myoglobine, een stof die de spieren helpen om zuurstof in reserve te plaatsen.

    Ijzer participeert in verschillende vitale processen:

    - Het speelt een belangrijke rol in de productie van adenosinetrifosfaat (ATP), de energiemolecule van elk van onze cellen.

    - Het helpt het immuunsysteem infecties het hoofd te bieden​​.

    - Het neemt deel aan de regeling van een aantal belangrijke functies met inbegrip van de lichaamstemperatuur en ons uithoudingsvermogen.

    - Het is betrokken bij de ontwikkeling van cognitieve functies en de productie van neurotransmitters.

    Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie lijdt ongeveer 25% van de wereldbevolking aan anemie, een tekort aan rode bloedcellen (1). De helft van deze gevallen wordt veroorzaakt door anemie (ijzerdeficiëntie) die wordt gekenmerkt door een afname van het aantal rode bloedcellen of hun gehalte aan hemoglobine.

    Veel voorkomende symptomen van een ijzertekort zijn een grote lichamelijke vermoeidheid, het gevoel "niet langer kracht te hebben," duizeligheid, depressie, de benen zijn instabiel en kortademigheid bij de geringste inspanning.

    Milde bloedarmoede heeft geen grote invloed op de gezondheid. Echter, als ijzertekort niet wordt behandeld, kan dit leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hartproblemen of bij zwangere vrouwen tot een verhoogd risico op vroeggeboorte.

    In onze voeding komt ijzer onder twee vormen voor: het zeer goed opneembaar ijzer (absorptie van 15-20 % ) afkomstig van vlees en vis , en het slecht opneembare (absorptie 3-5 %) uit planten, melk en eieren. Vegetariërs en veganisten hebben dus wat meer risico op ijzertekort .

    Voor vrouwen in de vruchtbare leeftijd en opgroeiende kinderen is de behoefte aan ijzer fysiologisch hoog en niet altijd gedekt door voedsel, niet vanwege een te lage inname van vlees of vis maar omwille van overmatige inname van andere elementen die de opname van ijzer blokkeren. Ouderen zien de absorptiecapaciteit afnemen met de leeftijd en hebben ook een groter risico op ijzertekort ondanks adequate voedselinname.

    Voor de vegetariërs is het goed om weten dat plantaardig ijzer minder goed wordt opgenomen dan het dierlijk en is het raadzaam om voedsel rijk aan vitamine C te consumeren tijdens de maaltijd (bijvoorbeeld rode paprika, broccoli, spruitjes, appelsiensap , etc. . ) en kiemen van peulvruchten en de consumptie te beperken van volkoren granen om de ijzeropname te verbeteren.

    Hoe kunnen wij ons ijzergehalte optimaliseren?

    IJzer is al lang bekend als een essentiële voedingsstof en de effectiviteit van het gebruik van ijzersupplementen om tekortkomingen te voorkomen is ook al lang bewezen.

    De afgelopen jaren hebben onderzoekers de effecten van overmaat aan ijzer in het lichaam bestudeerd. Het menselijk lichaam heeft weinig mechanismen voor het elimineren van dit sporenelement zodat het zich gemakkelijk ophoopt. Wanneer het ijzergehalte te hoog is wordt het een krachtig oxidant in celweefsel en kunnen cardiovasculaire problemen, diabetes en kanker optreden. (2) Zo kan ijzer gevaarlijk worden i.p.v. gezond.

    Wij kunnen gelukkig gemakkelijk evalueren of ons ijzergehalte optimaal is. Hiervoor moet men een bloedonderzoek laten uitvoeren en de ferritine laten meten, een eiwit dat wordt gebruikt om ijzer op te slaan. Als men last heeft van ijzertekort is de ferritine lager dan 30 ng/ml. Als dit percentage hoger is dan 100 ng/ml is het ijzergehalte te hoog. Men spreekt van overmaat als de uitslag groter is dan 150 ng/ml.

    Bij te hoge ferritine is de oplossing bloed geven. Over 't algemeen zijn 1-3 donaties per jaar voldoende om de normale ferritine niveaus te herstellen (tussen 40 en 60 ng/ml). Indien nodig kan men maandelijks tot bloedafname overgaan zonder enig risico voor de gezondheid. Natuurlijk moet men ook stoppen met het nemen van eventuele ijzer supplementen. Verminderen van consumptie van rood vlees kan ook helpen.

    Lijdt men aan anemie als gevolg van bewezen ijzertekort dan is het nemen van een ijzer supplement aangewezen. In dit geval moet de keuze van ijzersupplementen rekening houden met twee criteria: de biologische beschikbaarheid en de veiligheid van de vorm van het gebruikte ijzer.

    Volgens verschillende studies geeft de organische vorm van ijzer gebonden aan aminozuren een betere intestinale absorptie en is veel minder agressief dan minerale vormen gewoonlijk gebruikt in klassieke medicijnen gegeven bij bloedarmoede. (3)

    Oorspronkelijk artikel: "Le fer, un minéral aussi indispensable que dangereux", François Mercier, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Novembre 28, 2013.

    Bronnen:

    (1) Organisation mondiale de la Santé. Worldwide prevalence on anaemia 1993-2005 Summary of the worldwide prevalence on anaemia [Consulté le 17 février 2011]. www.who.int

    (2) The role of iron in type 2 diabetes in humans. Rajpathak SN, Crandall JP, et al. Biochim Biophys Acta. 2009 Jul;1790(7):671-81. Review.

    Iron : An emerging factor in colorectal carcinogenesis. Chua AC, Klopcic B, et al. World J Gastroenterol. 2010 Feb 14;16(6):663-72.5.

    Association of body iron stores with development of cardiovascular disease in the adult population: a systematic review of the literature. Zegrean M. Can J Cardiovasc Nurs. 2009;19(1):26-32. Review.

    (3) Walker A. F., Marakis G., Christie S., Byng M. Mg citrate found more bioavailable than other Mg preparations in a randomised, double-blind study. Magnes Res. 2003 Sep ;16(3) :183-91.7.

    Hendricks G. M., Guo M. R., Kindstedt P. S. Solubility and relative absorption of copper, iron, and zinc in two milk-based liquid infant formulae. Int J Food Sci Nutr. 2001 Sep;52(5):419-28.

    03-12-2013, 17:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ijzer, anemie
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GSM straling

    Verband tussen GSM straling en borstkanker - Nieuwe studie baart ernstige zorgen.

    (NaturalNews) Een nieuwe studie geeft aanleiding tot bezorgdheid over een mogelijk verband tussen gsm straling en borstkanker bij jonge vrouwen.

    Een onderzoeksteam, onder de leiding van Dr Lisa Bailey, voormalig voorzitter van de "American Cancer Society's California Division" en één van Californië's top borstchirurgen bestudeerde vier jonge vrouwen tussen de 2 en 39 jaar oud met multifocale invasieve borstkanker.

    De onderzoekers vonden dat alle patiënten tumoren hadden ontwikkeld in de gebieden van hun borsten naast de plek waar zij hun mobiele telefoons meerdere jaren droegen gedurende maximaal 10 uur per dag. Geen van de patiënten had een familiegeschiedenis van borstkanker. Ze waren allemaal negatief getest voor BRCA1 en BRCA2 - borstkankergenen die ongeveer de helft van de gevallen van borstkanker uitmaken - en hadden geen andere bekende risico's op borstkanker.

    Uit beeldvorming van de borsten van de jonge meisjes 'bleek zich een clustering van meerdere tumorhaarden te ontwikkelen in het deel van de borst direct onder de plaats waar hun mobiele telefoon hun lichaam raakte."

    Tiffany Frantz, één van de jonge meisjes uit het onderzoek, zei dat ze geen idee had van de risico's. "Ik stak mijn mobiel in mijn beha, 'zei juffrouw Frantz in een tv-interview dat een "Emmyaward" won. Haar moeder Traci Frantz legde echter onmiddellijk het verband nadat Tiffany borstkanker ontwikkelde op de leeftijd van 21. "We namen het nooit serieus nadat ze werd gediagnosticeerd." Haar tumoren waren precies daar waar zij zes jaar lang haar mobiele telefoon had gedragen. Niemand heeft ons ooit verteld dat dit een heel slecht idee was" zei Traci. Chirurgen moesten de linkerborst van Tiffany verwijderen. Haar familie had geen genetische of andere risicofactoren.

    Gevaren van andere EMF blootstelling.

    Mobiele telefoons geven een vorm van elektromagnetische velden (EMF ) af, genoemd radiofrekwentie straling. Deze straling werd eerder al verbonden met hersentumoren, kanker, cardiovasculaire ziekten, depressie en andere ernstige ziekten.

    Studies tonen aan dat EMF blootstelling aan soortgelijke zogenaamd onschuldige, alledaagse apparaten en installaties ook gevaarlijk kan zijn. Het onlangs verschenen 'BioInitiative Report 2012' concludeerde:"Er is voldoende bewijs te halen uit in vitro en dierstudies, uit menselijke biomarker studies, uit beroeps- en licht-bij-nacht studies en een longitudinale studie met de juiste verzameling van urinemonsters, dat hoge MF (magnetisch velden) blootstelling een risicofactor is voor borstkanker." Auteurs van het rapport gingen verder met te stellen dat "er vrij sterk bewijs is uit case-control studies dat langdurige en hoge beroepsmatige blootstelling (meer dan 10 milliGauss) aan ELF (extreem lage frequenties) magnetische velden een risicofactor is voor borstkanker."

    EMF veiligheidsnormen achterhaald.

    Momenteel komen de belangrijkste internationale richtlijnen van de International 'Commission on Non-Ionizing Radiation Protection'. Deze richtlijnen boden geen bescherming voor Traci Frantz en anderen die onbewust hun gezondheid in gevaar brachten door het dragen van hun mobiele telefoon op hun lichaam .

    Evenmin hebben deze richtlijnen bescherming geboden aan personen blootgesteld aan hoge magnetische velden binnen of op de werkplek. De huidige grenswaarde voor magnetische velden is 904 mg in de VS - ongeveer 90 keer hoger dan het niveau waarop onafhankelijke studies schadelijke biologische effecten hebben waargenomen!

    Zelfs fabrikanten van mobiele telefoons suggereren dat gebruikers hun mobiele telefoon ten minste 1,5 cm of meer van elk lichaamsdeel houden. Maar deze aanbevelingen gaan verloren in de kleine lettertjes van de gebruikershandleidingen en worden niet opgevolgd.

    Huidige veiligheidsnormen limieten zijn niet beschermend voor de volksgezondheid en moeten dringend vervangen worden.

    Oorspronkelijk artikel: "Cell phone radiation breast cancer link - New study raises grave concerns", Wednesday, November 27, 2013 by: Lloyd Burrell, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/radiation.html   
    http://www.bioinitiative.org/conclusions/S   
    http://www.hindawi.com/crim/medicine/2013/354682/   
    http://www.sbwire.com/press-releases/breast-cancer/cellphones/sbwire-336258.htm   

    28-11-2013, 16:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:straling, borstkanker, electromagnetische velden, GSM
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibiotica resistentie.

    Verwoestende gevolgen door overmatig gebruik van antibiotica bedreigen Europa daar 'superbacteriën' resistentie ontwikkelen tegen de laatste-lijn antibiotica.

    (NaturalNews) De meest krachtige klasse van antibiotica voor het bestrijden van dodelijke infecties in Europa is zijn effectiviteit aan het verliezen volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC). Een recente aankondiging van deze toezichthoudende instantie uit de Europese Unie (EU) waarschuwt dat carbapenems, een uiterst krachtige klasse van antibiotica meestal gebruikt als laatste redmiddel wanneer al het andere faalt, gewoon geen partij meer is voor de sterk opkomende "superbacteriën" die ertegen resistent geworden zijn.

    Deze laatste waarschuwing die volgt op voorgaande enkele jaren geleden trekt opnieuw de aandacht op het voortdurend overmatig gebruik en misbruik van antibiotica over de hele wereld. Elk jaar zijn er meer en meer soorten infecties die niet meer reageren op carbapenems, wat betekent dat alle beschikbare conventionele opties voor de behandeling in principe uitgeput zijn. Het ECDC stelt ook dat er een sterke stijging in resistentie is waargenomen tijdens de afgelopen vier jaar, met name in Zuid-Europa.

    "Carbapenems zijn de laatste-lijn klasse van antibiotica ... dus de situatie is echt zorgwekkend", zegt ECDC-directeur Marc Sprenger. "Sinds 2009, komt het steeds vaker voor dat ziekenhuizen geconfronteerd worden met het behandelen van patiënten met carbapenem-resistente infecties vaak na het gebruik van oude en giftige medicatie."

    Volgens de laatste gegevens verzameld door het ECDC zijn nu in bijna alle Europese landen gevallen gemeld van carbapenem-resistente infecties in ziekenhuizen. In sommige gebieden van Zuid-en Oost-Europa zoals in Griekenland, Italië, Cyprus, Roemenië en Slowakije zijn maar liefst 5 procent van de Klebsiella pneumoniae infecties resistent. En wat betreft de bacteriën Acinetobacter zijn al 25 procent van de infecties resistent in ten minste 8 van de 18 rapporterende landen.

    "We moeten manieren vinden om waardevolle antimicrobiële geneesmiddelen verstandiger te gebruiken en nieuwe geneesmiddelen en behandelingen ontwikkelen," zegt Maire Geoghegan-Quinn, Europees commissaris voor Onderzoek, Innovatie en Wetenschap.

    De EU keurde onlangs de financiering goed voor een gezamenlijk project van de Zwitserse giganten Roche en Polyphor voor het ontwikkelen en commercialiseren van een experimenteel antibioticum waarmee de twee bedrijven beweren de ziekenhuis superbateriën te kunnen bevechten. Aangezien de meeste van 's werelds grootste farmaceutische bedrijven gericht zijn op andere projecten die niets met antibiotica te maken hebben is het doel deze leemte op te vullen en nieuwe therapieën te ontwikkelen om de superbacterie epidemie te overwinnen.

    Superbacteriën zullen de moderne geneeskunde 100 jaar terugschroeven zeggen de overheid wetenschappers.

    In een speciale editie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift The Lancet schreven Britse regeringsartsen dat superbacteriën dreigen een eeuw werk van de medische vooruitgang ongedaan te maken. Verwijzend naar dit toekomstig "post-antibiotisch tijdperk," leiden deze zelfde wetenschappers af dat superbacteriën één van de grootste bedreigingen zijn in de geschiedenis van de geneeskunde.

    "Zelden is de moderne geneeskunde geconfronteerd geweest met zulk een groot gevaar," schreven deze artsen waaronder Engeland's "chief medical officer" Dame Sally Davies, in hun verslag. "Zonder antibiotica zullen kleine chirurgische ingrepen tot grote transplantaties onmogelijk worden en de kosten voor gezondheidszorg zullen waarschijnlijk als een spiraal omhoog schieten door nieuwe duurdere antibiotica en langere ziekenhuisopnames."

    Een groot deel van het probleem heeft te maken met de perceptie van antibiotica door het publiek dat verwacht dat ze algemeen voorgeschreven worden bij vrijwel elke kwaal. Veel patiënten zullen eenvoudigweg niet accepteren dat geen antibiotica worden voorgeschreven waardoor het voor veel artsen moeilijk wordt om hun normale praktijkroutines te veranderen.

    "We proberen minder antibiotica voor te schrijven maar in de praktijk is het moeilijk," zegt Dr Peter Swinyard, voorzitter van de Britse "Family Doctor Association". "De patiënt zal ontevreden zijn met de consultatie en zal waarschijnlijk ergens anders gaan of toch antibiotica krijgen van een verpleegkundige.

    Oorspronkelijk artikel: "Devastating effects of antibiotic overuse strike Europe as 'superbugs' develop resistance to last-line antibiotics", Sunday, November 24, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/antibiotics.html   
    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/superbugs-could-erase-a-century-of-medical-advances-experts-warn-8944617.html   
    http://www.reuters.com/article/2013/11/15/us-europe-antibiotics-idUSBRE9AE0L620131115   
    http://www.rightsidenews.com/2013111933480/life-and-science/health-and-education/scientists-we-cant-do-anything-about-the-antibiotic-resistant-superbugs-that-will-soon-kill-millions-of-us.html   

    26-11-2013, 11:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:superbacteriën, resistentie
    24-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vergaat het onze voeding ...

    Mooi, maar triest verhaal van de Cordon Bleu.

    In een nieuwe studie gepubliceerd in het "American Journal of Medicine", vergelijkt Professor Richard DeShazo nuggets van twee grote fastfoodketens. Resultaat analyse: kippenvlees (spier) is niet de belangrijkste component van deze donuts maar wel 50 tot 60% vet, zenuwen, botten, bloedvaten, kraakbeen en bindweefsel. (1)

    Maar erger nog is naar mijn mening de geschiedenis van de Cordon Bleu.

    Het sprookje van de "Cordon Bleu"

    "Mijn lieve kinderen,

    Ik wil je een mooi maar triest verhaal vertellen.

    Er was eens, lange tijd geleden voor de diepvries en de magnetron waren uitgevonden.

    Op dat moment was er geen pizza of lasagne verpakt in cellofaan. Mensen aten niet met plastic bestek of in papieren borden.

    Ze gingen naar de markt om verse producten te kopen. Thuis werd gekookt op gaskachels en men at samen rond de tafel. Het is heel lang geleden de kinderen dronken water in plaats van Coca-Cola.

    Iemand die zeer goed kon koken noemde "Cordon Bleu". Deze grappige bijnaam verwees naar het blauw lint gedragen door de ontvangers van de Orde van de Heilige Geest, de hoogste onderscheiding onder het bewind van Henri III. In die tijd noemde men lint: "cordon", vandaar de benaming "Cordon Bleu".

    Op een dag vond die uitzonderlijke kok een bijzonder heerlijke manier uit om van kalfsvlees schnitzels te bereiden.

    Een "kotelet" is een dun plakje vlees dat meestal in boter wordt gebakken met paneermeel om het krokant te maken. De beste schnitzels zijn van kalfsvlees gemaakt. Ze zijn ook de duurste want kalfsvlees is mals en smakelijk en zeer gewild.

    In plaats van de koteletten direct in de pan te bakken zoals gebruikelijk was had de kok het lumineus idee om rond elke kotelet een plakje heerlijke ham en een heerlijke kaas uit de Zwitserse Alpen te wikkelen. Toen vouwde hij het ​​stuk vlees in twee, bestrooide het met paneermeel en liet het bakken in boter met zout en peper. Hij diende het op met roomsaus, gensipperde sjalotten en witte wijn.

    Het resultaat was voortreffelijk: de jus van het kalfsvlees werd versterkt door de Gruyère kaas. De warme kruidige smaak gaf een speciaal karakter aan het geheel. De gasten waren zeer tevreden. Ter nagedachtenis van de kok, die drager was van een "Cordon Bleu", werd het recept "schnitzel Cordon Bleu" genoemd en werd dit traditioneel Frans gerecht geserveerd bij speciale gelegenheden.

    Maar op een dag kreeg men het idee om schnitzels Cordon Bleu in fabrieken te maken. Het succes liet niet op zich wachten: de catering zag er direct toekomst in. De consument moest slechts een pakje openen en de Cordon Bleu verwarmen om van zijn lievelingsgerecht te genieten. Wij schrijven de jaren 1980.


    De Cordon Bleu koteletten die tot nu toe zeldzaam waren werden nu gemeengoed en klaargemaakt in schoolkantines en de goedkoopste cafetaria 's.

    "Goedkoop! Maar tegen welke prijs?"

    Het kalfsvlees werd eerst vervangen door kip, dan kalkoen en tenslotte door een pastei op basis van nagemaakt vlees, wat het geheel nog goedkoper maakte. De Gruyère werd vervangen, zoals in de McDonald's "Cheese Burger", door een kleverige massa met de smaak van kaas. De ham werd vervangen door kalkoen ook gekookt met smaak-en kleurstoffen om de smaak van de ham te benaderen. En om de mensen nog meer de indruk te geven dat het ging om een "Cordon Blue" werd het geheel bedekt met een soort paneermeel waarvan de laag zo dun mogelijk werd gehouden.

    Vandaag heb je zelfs geen kachel meer nodig om je Cordon Blue te bereiken ... in de magnetron en klaar is Kees!

    Om zulke schepsel Cordon Bleu te eten is het best om tijdens de maaltijd TV te kijken en niet te veel na te denken over wat je binnenspeelt.

    De meeste van onze kinderen eten zulke Cordon Bleu en zullen nooit een idee krijgen van hoe het gerecht er oorspronkelijk uitzag en smaakte. Zij volen geen enkel reden om ongelukkig te zijn.

    Bronnen:

    (1) The autopsy of chicken nuggets reads "chicken little", Department of Medicine, University of Mississippi Medical Center, Jackson, Miss; Department of Pediatrics, University of Mississippi Medical Center, Jackson, Miss.

    (2) Chapelure croustillante et fromage fondant !

    Oorspronkelijk artikel: "La belle mais triste histoire des Cordons-Bleus", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.legaulois.fr/gamme/les-cordons-bleus/18   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24035124   

    24-11-2013, 22:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cordon bleu, fast food
    20-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur tegen migraine
    Geen migraine meer dank zij acupunctuur en voortaan zonder medicatie.

    (NaturalNews) Tijdens haar tienerjaren had Tricia pijnlijke migraine en zocht ze vaak verlichting bij "over-the-counter" (OTC) medicatie en fysiotherapie. Haar slopende hoofdpijn hield echter aan. Daarom probeerde ze acupunctuur die "haar redder in nood is geworden" zegt ze zelf.  Sedertdien is ze volledig gestopt met het nemen van OTC-medicijnen en heeft alleen soms nog maar wat doffe hoofdpijn.

    Tricia kreeg gemiddeld twee keer per maand ernstige migraine.  Na ongeveer 10 behandelingen met acupunctuur, zegt ze, waren de hevige aanvallen verdwenen. De acupunctuur doet helemaal geen pijn, meer nog ... op de voordien gevoelige plekken doet het echt deugd en is acupunctuur een opluchting, gaat ze verder.

    Acupunctuur komt voort uit een oude Chinese geneeskunde dat bepaalde punten van de huid van een individu tracht te stimuleren om zo een scala van klachten te verlichten.

    Studies bewijzen de voordelen van acupunctuur bij migraine.

    Verschillende studies verschenen in medische tijdschriften hebben de voordelen van acupunctuur bij migrainepatiënten aangetoond. In een studie werden twee groepen bestudeerd - één die acupunctuur behandelingen kreeg in combinatie met de standaard zorg en één die alleen de standaard medische zorgen ontving. De patiënten in de acupunctuur groep gingen 25 % minder op doktersbezoek en gebruikten 15 % minder medicatie, naast verschillende andere voordelen.  Verschillende onderzoekers wijzen op de toegenomen levenskwaliteit die acupunctuur biedt aan migrainepatiënten.

    Volgens de "Migraine Research Foundation" is migraine één van de top 20 van 's werelds meest invaliderende medische aandoeningen met slopende pijnen die een normaal sociaal en professioneel leven ondermijnen. Ongeveer 1 op de 4 Amerikaanse huishoudens heeft een gezinslid dat lijdt aan migraine waarbij intense kloppende pijn in het hoofd wordt ervaren, meestal vergezeld van een groot aantal andere symptomen zoals gevoeligheid voor licht , duizeligheid en misselijkheid .

    Volgens een schatting gebruiken meer dan 3 miljoen Amerikanen acupunctuur.

    Oorspronkelijk artikel: "Using acupuncture, woman no longer has migraines or takes OTC meds", Wednesday, November 20, 2013 by: Antonia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://nccam.nih.gov/health/acupuncture/introduction.htm   
    http://science.naturalnews.com/acupuncture.html   
    http://science.naturalnews.com/migraine.html   
    http://www.migraineresearchfoundation.org/about-migraine.html   
    http://www.youtube.com/watch?v=NQ-T73ykiKA   

    20-11-2013, 11:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:acupunctuur, migraine, OTC
    10-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibiotica slecht voor gezondheid
    Waarom antibiotica slecht is voor onze gezondheid.

    (NaturalNews) Met de winter voor de deur haasten miljoenen mensen zich naar de dokter voor een recept tegen de symptomen van een verkoudheid of griep. Maar is het nemen van medicatie, vaak antibiotica, echt een verstandige keuze?

    Hoewel de moderne geneeskunde nog steeds geen remedie heeft tegen verkoudheid, griep en andere virussen, schrijven de meeste artsen, om de schijn te wekken behulpzaam te zijn antibiotica voor aan hun patiënten.

    Deze actie van de "medische professional" heeft niet alleen geen effect bij virale aandoeningen maar is medisch ook niet verantwoord.

    Antibiotica ondermijnt ernstig het immuunsysteem.


    Wanneer het immuunsysteem optimaal werkt, is het een wonder van de natuur, met de mogelijkheid om vrijwel elke ziekte waaronder kanker te genezen.

    Wat artsen noemen "ziekten" zijn nu bekend als de ervaringsgerichte veruiterlijkte symptomen van een aandoening als gevolg van een gecompromitteerd, niet effectief werkend immuunsysteem. Wat de moderne geneeskunde steeds probeert te doen is het maskeren van experimentele ziektesymptomen zonder ooit holistisch de oorsprong van de aandoening zelf aan te pakken noch de ziekte echt te genezen, hetgeen nog meer schade bij de patiënt aanricht door chemische geneesmiddelen en invasieve chirurgische ingrepen.

    Bij de meeste mensen is het immuunsysteem vaak al sterk aangetast door een slechte voeding en levensstijl, milieu-toxines en andere factoren, waaronder medicijnen.

    Het immuunsysteem is zeer complex, ten minste 80 % wordt in het spijsverteringsstelsel gereguleerd door de "darmflora" microben die er talrijk aanwezig zijn. Ten minste 15 % van het gewicht van het gehele lichaam kan worden toegeschreven aan miljarden microben en andere organismen die meestal leven in het spijsverteringskanaal .

    De verhouding van "goede" of "voordelige" microben tegenover "slechte" of "pathogene" micro-organismen is absoluut essentieel voor de efficiënte werking van het immuunsysteem dat ideaal globaal 85 % "goede microben" en 15 % "slechte microben" moet bevatten.  Bij de meeste mensen is vanwege de eerder genoemde factoren deze verhouding sterk scheef getrokken ten gunste van de schadelijke microben wat weer een ernstige verzwakking van het immuunsysteem voor gevolg heeft.

    Deze onevenwichtigheid in de verhouding van goede tot slechte microben staat bekend als "dysbiose."

    Wanneer antibiotica wordt toegediend worden niet alleen de "slechte microben" gedood maar ook de goede waardoor de darm bijna volledig wordt ontdaan van zijn immuunrespons regulerende darmflora met als gevolg een zeer verstoord immuunsysteem als geheel.

    Antibiotica is derhalve slecht voor de gezondheid omdat het effectief het natuurlijk lichamelijk mechanisme vernietigt dat ons beschermt tegen alle ziekten - het immuunsysteem - dat nooit volledig zichzelf kan herstellen.

    Wijzigen en onderhouden van een gezond immuunsysteem via de voeding.

    Natuurlijk is altijd het beste en in de context van het immuunsysteem betekent dit een natuurlijk, gezond, effectieve darmflora vriendelijk ingesteld dieet.

    Veruit de beste voedingsmiddelen en dranken voor een ​​gezonde darmflora balans, en daardoor immuunsysteem onderhoudend, zijn voedingsmiddelen met "probiotica", die, zoals de naam al doet vermoeden goed zijn voor de darmmicroben.

    Slechts één kopje probiotica voedsel per dag is erg gezond vooral voor het immuunsysteem en is derhalve effectief tegen de ziekte.

    Er zijn veel voorbeelden van probiotische voedingsmiddelen en dranken, met inbegrip van alle gefermenteerde groenten en fruit, Kombucha thee, kokos kefir en vele anderen. Deze zijn allemaal zeer gezond voor het behoud van het immuunsysteem en een goede gezondheid in de winter zodat bezoek aan de arts overbodig wordt.

    Oorspronkelijk artikel: "Why antibiotics are bad for your health", Sunday, November 03, 2013 by: Adrian Cooper.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/antibiotics.html   
    http://www.nature.com/   
    http://www.sciencedaily.com/   

    10-11-2013, 18:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:antibiotica, darmflora, immuun systeem
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccins niet verantwoordelijk.
    Uit historische gegevens blijkt dat vaccins ons niet gered hebben.

    (NaturalNews) Beschermen vaccins daadwerkelijk tegen virussen en ziekten zoals men beweert? Als je alleen uw nieuws krijgt van de klassieke nieuws-  en educatieve bronnen dan stelt de vraag zich zelfs niet of vaccins effectief zijn.  Echter als je kijkt naar de historische gegevens over de werkzaamheid van vaccinaties zul je zien dat ze helemaal niet verantwoordelijk zijn voor de daling van ziektes in de laatste honderd jaar.

    Historisch bewijs.

    Een overzicht van enkele historische data toont aan dat bepaalde ziektes waarvoor het vaccin werd toegediend pas uitbraken onmiddelijk na de vaccinatie of enkele jaren later.

    -In Engeland 1871-2: met 98% van de bevolking tussen 2 en 50 ingeënt tegen pokken beleefde men de hevigste uitbraak van pokken ooit met 45.000 sterfgevallen. In dezelfde periode waren er in Duitsland, met een vaccinatiegraad van 96%, meer dan 125.000 sterfgevallen door pokken. (The Hadwen Documents).

    - In Duitsland begon de verplichte massale vaccinatie tegen difterie in 1940 en ging door tot 1945;  het aantal difterie gevallen steeg van 40.000 tot 250.000. (Don't Get Stuck , Hannah Allen).

    - In 1967 werd Ghana mazelen vrij verklaard door de World Health Organization nadat 96 % van de bevolking was ingeënt. In 1972 ervaarde Ghana één van de ergste uitbarstingen van mazelen met het hoogste sterftecijfer ooit. (Dr. H. Albonico, MMR vaccin Campagne in Zwitserland, maart 1990).

    - In het Verenigd Koninkrijk deden zich tussen 1970 en 1990 meer dan 200.000 gevallen van kinkhoest voor bij volledig gevaccineerde kinderen.(Community Disease Surveillance Centre , UK).

    - In de jaren 1970 constateerde men na een tuberculose-vaccin proef in India 260.000 meer gevallen van tuberculose dan bij de groep niet gevaccineerden. (The Lancet 12/1/80 p73).

    - In 1977 getuigde Dr Jonas Salk, die het eerste poliovaccin ontwikkelde, samen met andere wetenschappers dat de massale inenting tegen polio de oorzaak was van de meeste gevallen van polio in de VS sinds 1961. (Science 4/4/77 " Abstracts ").

    - In 1979  werd in Zweden afgezien van het kinkhoest vaccin vanwege zijn ineffectiviteit. Van de 5.140 gevallen in 1978, werd vastgesteld dat 84 % driemaal was gevaccineerd!  (BMJ 283:696-697, 1981).

    - Uit het februari nummer van1981 van het tijdschrift van de American Medical Association bleek dat 90 % van de verloskundigen en 66 % van de kinderartsen weigerden het rubella vaccin te nemen.

    - In Oman vond tussen 1988 en 1989  een polio-uitbraak plaats bij duizenden volledig gevaccineerde kinderen. De regio met de hoogste besmettingsgraad had de hoogste vaccinatiegraad. De regio met het laagste aantal infecties had de laagste vaccinatiegraad. (The Lancet , 21/9/91).

    - Volgens de New England Journal of Medicine, julinummer 1994, bleek uit een studie bleek dat meer dan 80 % van de kinderen onder de 5 jaar die kinkhoest hadden opgelopen het volledig vaccinatieprogramma hadden doorlopen.

    - In 1990 verscheen in het tijdschrift van de American Medical Association een artikel over mazelen dat verklaarde: "Hoewel meer dan 95 % van de schoolgaande kinderen in de VS zijn ingeënt tegen mazelen blijven zich grote uitbarstingen van mazelen voordoen in de scholen en de meeste gevallen in deze instellingen komen voor bij eerder gevaccineerde kinderen." (JAMA, 21/11/90).

    Medische misleiding.

    Wat zijn dan enkele van de werkelijke redenen voor de afname van ziektes in de vorige eeuw? In zijn boek Gezondheid en Genezing durkt Dr Andrew Weil het op zijn best uit met de volgende verklaring: "Wetenschappelijke geneeskunde verleent zichzelf krediet dat het niet verdient voor een aantal ontwikkelingen in de gezondheidszorg. De meeste mensen geloven dat de overwinning op de besmettelijke ziekten van de vorige eeuw kwam met de uitvinding van de inentingen. In werkelijkheid waren cholera, tyfus, tetanus, difterie en kinkhoest, etc, reeds in verval voordat de vaccins beschikbaar waren - het was het resultaat van betere methoden van waterzuivering, riolering en de distributie van voedsel en water ".

    Oorspronkelijk artikel: "Historicaldata schows vaccines are not what saved us", Thursday, October 31, 2013 by: Rich Stossel.

    Bijlagen:
    http://www.vaccinationdebate.net/   

    10-11-2013, 10:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vaccinatie
    09-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkoop kippen kweken
    Voer uw kippen gratis met onkruid.

    (NaturalNews) Eén van de grootste klachten van mensen die in hun achtertuin kippen kweken is dat de kosten van het kippenvoer onbetaalbaar wordt zeker wanneer men probeert om kippen op natuurlijke wijze zonder genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en pesticiden te voeden. Maar wist je dat veel onkruid een uitstekend voer is voor kippen en dat deze onkruiden gratis in uw tuin te vinden  zijn?

    In een recent artikel gepubliceerd in het hobbypluimvee magazine "Feeding Chickens for Free: Weeds, Wonderful Weeds," geeft pluimveehouder Lisa Murano tips over hoe men op natuurlijke wijze kippenvoer kan aanvullen met onkruid.  Planten zoals paardenbloem en klaver, legt ze uit, zijn een kippenfavoriet en een goede aanvulling.

    Kippen gevoerd met paardenbloem geven van die mooie, dikke, oranje dooiers die elke "eiliefhebber" zoekt. Volgens Murano is het voor een kip feest bij elk deel van de paardebloem die met wortels, stam en helemaal tot aan de bloem wordt opgepikt.  Die lastige paardebloem, met andere woorden, is gratis voedsel voor uw kippen die op die manier een gezonde aanvulling krijgen.

    Volgens TheCrunchyChicken.com:  "Voor de kippen zijn paardebloemen uitgetrokken met wortel en al het beste voedsel op aarde". 
    "Sedert mijn kippen paardebloemen pikken leveren ze mij eieren met hoge voedingswaarde ... Ik ben meer dan gelukkig om hen mijn onkruid te laten omzetten in prachtige eieren."

    Een ander favoriet onkruid van kippen is klaver die, net als de paardenbloem, regelmatig verschijnt in de moestuin. Hetzelfde geldt voor kleine veldkers en varkensgras. Murano vermeldt ook rondbladige pijpbloem en vogelmuur als twee andere veel voorkomende onkruiden die kippen graag eten.

    "Ik heb geen betere motivatie om in mijn tuin te wieden dan die leuke kleine verwarde kippeogen te zien bedelen voor die traktaties," schrijft ze. "Als je alleen voor de kippen wiedt trek dan alleen de bladeren af en de meeste onkruiden groeien spontaan terug. Op die manier zul je een nooit eindigende levering van gratis traktaties hebben voor je kippen!"

    U kunt het volledige artikel van Murano bekijken, met foto's, hier bekijken:
    http://www.backyardpoultrymag.com.

    Moestuinresten zijn eveneens een goede optie als aanvulling van het dure kippenvoer.

    In dezelfde geest kan men profiteren van overgebleven tuinresten. Murano raadt aan om al die extra komkommers, bonen, maïs en broccoli en alle oneetbaar groen in de kippenren te gooien.  Niet alleen zijn de kippen gek op deze voedingsmiddelen maar ze krijgen ook een extra voeding boost op hetzelfde moment.

    "Ik zal alles wat we niet meteen kunnen opeten aan de kippen voeren," legt Murano uit in een gerelateerd artikel . " Appels , komkommers, tomaten, bonen, erwten, maïs, courgettes , broccoli en meer. Ze houden van elke hap! Het enige wat ik doe is beschimmelde plekken wegsnijden want die zijn giftig voor de kippen."

    Er zijn slechts drie dingen die Murano niet aan haar kippen geeft: uien , rabarber en groene aardappelschillen. Deze zijn giftig voor de kippen zegt ze.

    Oorspronkelijk artikel: "Feed your backyard chickens for free with garden produce, common weeds", Wednesday, October 23, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.backyardpoultrymag.com/feeding-chickens-for-free-garden-produce/   
    http://www.backyardpoultrymag.com/feedings-chcikens-for-free-weeds-wonderful-weeds/   
    http://www.thecrunchychicken.com/2011/03/harvesting-dandelion-crops.html   

    09-11-2013, 20:45 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kippenvoer, onkruid, kippen
    07-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOEI Big Pharma.
    Johnson & Johnson moet $ 2200000000 betalen voor misleidende marketing en het geven van smeergeld.

    NaturalNews) In wat beschouwd wordt als één van de grootste fraudezaken en één van de hoogste uitbetalingen aan een klokkenluider in de Amerikaanse geschiedenis, moet Johnson & Johnson $ 2200000000 ophoesten voor de rol van het bedrijf in de marketing en het misbruik van geneesmiddelen.  Maar er is meer aan de hand.

    Johnson & Johnson, samen met twee dochterondernemingen, Janssen Pharmaceutica en Scios,  betaalden ook smeergeld aan artsen en verpleeghuizen die hun medicijnen aanprezen, zij richtten "Ouderenzorg Sales Forces" op dat werd betaald om bepaalde medicijnen voor te schrijven en stuurde apothekers naar ziekenhuizen om patiëntendossiers te raadplegen.

    Drie medicijnen frauduleus op de markt gebracht en aan patiënten voorgeschreven.

    De zaak gaat over valse marketing en andere claims met betrekking tot Risperdal, een FDA - goedgekeurd geneesmiddel specifiek voor het gebruik van schizofrenie. Toch werd het door Johnson & Johnson verkocht aan professionele verpleeghuizen en artsen voor de behandeling van patiënten met dementie.  In andere gevallen werd een ander antipsychoticum, Invega, ook ten onrechte voorgeschreven.

    Daarnaast werd Natrecor, een FDA - goedgekeurde geneesmiddel voor mensen met hartfalen, op de markt gebracht en uiteindelijk gegeven aan patiënten met aanzienlijk minder ernstige hartfalen dan noodzakelijk voor het medicijn waarbij het er in de eerste plaats op neerkwam om winst te maken.. 

    Volgens de Amerikaanse minister van Justitie, Eric Holder, vulden Johnson & Johnson en de twee dochterondernemingen hun zakken ten koste van de Amerikaanse belastingbetaler, de patiënten en de private verzekeringssector."  Hij gaat zelfs verder met te stellen dat ze "roekeloos de gezondheid in gevaar brachten van een aantal meest kwetsbaren uit onze samenleving, waaronder jonge kinderen, ouderen en gehandicapten."

    Het Big Pharma vertrouwen blijft nog steeds in vraag.

    Huidig Johnson & Johnson's president Alex Gorskey, in een poging om nieuw vertrouwen op te bouwen, belooft patiënten wereldwijd innovatieve oplossingen te bieden.  Echter, de optimistische woorden roepen bezorgdheid op voor velen waaronder Patrick Burns, co-directeur van de advokatengroep Belastingbetalers Tegen Fraude."  Aandeelhouders en patiënten zullen de prijs betalen voor de fraude," zegt hij. "Meneer Gorskey behoudt echter krijgt zijn baan bij Johnson & Johnson en al zijn bonussen."

    "Dit is een belangrijke uitspraak die de ernst van de strafrechtelijke en civiele beschuldigingen tegen J & J over Risperdal en de andere medicijnen weerspiegelt", zegt Carl Tobias, die productaansprakelijkheidsrecht doceert aan de Universiteit van Richmond.

    Oorspronkelijk artikel: "Johnson & Johnson to pay $2.2 billion for making false marketing claims and engaging in kickbacks", Wednesday, November 06, 2013 by: Raw Michelle, Natural News.

    Bijlagen:
    http://money.cnn.com/2013/11/04/news/companies/johnson-and-johnson-settlement/index.html?hpt=hp_t2   
    http://www.businessweek.com/news/2012-06-11/j-and-j-said-to-pay-2-dot-2-billion-to-end-risperdal-sales-probe   
    http://www.nytimes.com/2013/11/05/business/johnson-johnson-to-settle-risperdal-improper-marketing-case.html?adxnnl=1&pagewanted=all&adxnnlx=1383654287-KwS0NlpvtCnuXXV1TCqL4w&_r=0   

    07-11-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:marketing, Johnson & Johnson
    06-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ware gezicht van Pringles
    Schok! Hoe maak je Pringles?

    "Oorspronkelijk was het de bedoeling van Pringles om tennisballen te maken. Maar de dag van de levering van het rubber is een vrachtwagen met aardappelen aangekomen.  De leiders van Pringles die praktisch aangelegd waren en geen tijd wilden verspillen zeiden: "Wij trekken het ons niet aan. We snijden ze in plakken en leggen ze in dozen."

    Bovenstaande las ik op Internet ...

    Pringles chips zijn geen aardappelen!

    In feite zijn het niet eens chips zoals de leiders van Pringles aan het Hooggerechtshof van Engeland uitlegden. (1)

    Het bedrijf Procter & Gamble dat de Pringles produceert weigerde jarenlang om de speciale belasting van toepassing op chips en snacks gemaakt van aardappelen te betalen.  Aangeklaagd door het gerechtshof legden ze uit dat  gezien de lage concentratie van aardappel in hun produkt en gezien het industriële productieproces, additieven, aroma's en kleurstoffen, ze niet konden  beschouwd worden als chips of als snacks op basis van aardappelen.

    Hun argument was zo overtuigend dat het Hof van Beroep hen eerst gelijk gaf.  Maar de rechters van het Hooggerechtshof waren van oordeel dat Pringles wel degelijk onder de wet van chips vielen want, alhoewel niet gemaakt van gesneden aardappelen ze deden denken aan chips en het grote publiek ze ook als dusdanig beschouwde. Procter & Gamble moest € 120.000.000 achterstallige taksen betalen."

    Een gekke wereld

    Het is moeilijk voor te stellen dat de leiders zich zouden in de voeten schieten en hun eigen produkt zouden denigreren om belastingen te ontwijken. 

    Maar een feit is dat ze sterke argumenten hadden.

    Zoals ze hebben uitgelegd zijn Pringles gemaakt van rijstpoeder, tarwe, maïs en aardappelschijven.  Dit poeder gemengd met water wordt vervolgens samengeperst tot een zeer dunne brede strook.  Ovale vormen worden uit het deeg gesneden en elk stuk deeg wordt op een ronde mal geplaatst en elf seconden in kokende olie gedompeld. Op het einde verwijdert een blazer de overtollige olie en vervolgens ondergaan de Pringles een bepoedering met kruidenzout.

    Hun perfect gestandaardiseerde vorm maakt het mogelijk om ze in een afgesloten buis te stapelen zoals tennisballen met een minimum verlies aan ruimte.  Dit is een enorm voordeel ten opzichte van traditionele chips wat resulteert in aanzienlijke besparingen op verpakking, transport en opslag. Dit verklaart waarom Pringles veel gebruikt worden in vliegtuigen, op treinen, in automaten waar deze gemakkelijk te vervoeren producten niet breken door behandeling en hun vorm zonder verandering bewaren.

    Kanker in blik!

    De meeste van ons weerstaan ​​moeilijk aan deze crackers omdat het zout, het rokerige en kruidige heerlijk smaakt en de knapperige textuur ze onweerstaanbaar maakt zodat wanneer de verpakking wordt geopend men van staal moet zijn om te kunnen weerstaan aan deze lekkernij.

    Ze zijn zelfs verraderlijker dan het zout dat ons doet kwijlen en een actief gevoel van honger in de maag geeft en bijna onmiddellijk veranderen in glucose waardoor onze bloedsuikerspiegel de hoogte ingaat en onze hersenen groot genot waarnemen. 

    Helaas geven deze kleine  gelukmakers vlug ​​een onaangenaam ziek gevoel en honger en op lange termijn gevolgen die zeer slecht zijn voor de gezondheid.

    Aardappelen en olie aan de kook gebracht, produceren inderdaad zeer veel giftige stoffen.  Een EU rapport uit 2007 toonde aan dat koken op hoge temperatuur 800 componenten produceert waarvan 52 kankerverwekkend zijn volgens het Slate magazine dat echter niet de bron van zijn gegevens vermeldt. ( 2 )

    De meest gevaarlijke ingrediënten in Pringles zijn derhalve niet de additieven maar een verbinding die zich vormt tijdens het koken met name acrylamide .

    Acrylamide is een neurotoxische stof die wordt gevormd tijdens het koken van zetmeelrijke voedingsmiddelen bij hoge temperatuur. Het heeft invloed op de mannelijke vruchtbaarheid en veroorzaakt geboorteafwijkingen. ( 3 )

    Het is een molecuul afgeleid van het fenomeen "glycosylering". 

    Een studie gefinancierd door de Europese Unie toonde het verband aan tussen een hoog niveau van acrylamide in het bloed en de ontwikkeling van borstkanker. De auteurs waarschuwen dat hun studie niet het bestaan ​​van een rechtstreeks verband tussen acrylamide in de voeding en kanker bewijst maar suggereert dat deze mogelijkheid moet worden onderzocht door verdere studie. ( 4 )

    Om de inname van acrylamide te verminderen moet men gefrituurd voedsel voorkomen en rauw eten of laag verhit voedsel of gekookt op lage temperatuur. 

    Maar de meest radicale manier is om junk food en kant-en-klare maaltijden te weren: eten gekookt thuis zal altijd minder giftige stoffen bevatten. 

    Bronnen

    (1) Alle details zijn gerapporteerd in de New York Times, te raadplegen opwww.nytimes.com

    (2) L'ingrédient cancérigène des Pringles 

    (3) Zie Acrylamide 

    (4) Studie gepubliceerd in International Journal of Cancer 

    Oorspronkelijk artikel: "Choc! Comment on fait les Pringles", J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation,  Novembre 5, 2013.

    06-11-2013, 23:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:chips, Pringles, kanker
    02-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet, nog altijd, met plastiek voorwerpen voor kinderen.
    FOEI! BPA uiteindelijk verbannen uit babyflesjes wordt gewoon vervangen door het dodelijk BPS.

    (NaturalNews) Nadat bijna elke zuigfles fabrikant reeds vrijwillig gestopt was met het gebruik van toxischebisfenol A (BPA) in zijn producten heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het eindelijk rond gekregen een formeel verbod uit te vaardigen op het gebruik van BPA in   zuigflessen en drinkbekers voor kinderen.  Maar dit verbod betekent heel weinig daar veel fabrikanten al begonnen zijn met het gebruik van bisfenol S (BPS), een potentieel dodelijke kunststof, in veel BPA-vrije producten waaronder deze voor kinderen.

    Onder de verontwaardiging van veel consumenten over het gebruik van BPA in producten voor kinderen waarvan de giftigheid is bewezen vaardigde de FDA met tegenzin zijn eigenlijk nutteloos verbod uit nadat de consument al lang zijn beslissing had genomen zegt Sabrina Tavernise van de New York Times.  

    De FDA kon toch niet laten erop te wijzen dat het zijn standpunt over de veiligheid van BPA nog altijd aanhoudt en dat het verbod hier niets mee te maken heeft. FDA adjunctcommissaris Michael Taylor, voormalig Monsanto advocaat en nu Vice President van dePublic Relations, verklaarde openlijk dat zijn agentschap "verder de veiligheid van BPA blijft steunen', dit nadat het agentschap verklaarde in 2010 dat het zich zorgen maakte over de effecten van BPA op "hersenen, gedrag en prostaat [s] van foetussen, zuigelingen en kinderen."

    De dubieuze positie van het FDA over BPA bevestigt dat het geen idee heeft waarover men praat en de wetenschap niet serieus neemt.  Het FDA heeft lang onder één hoedje gespeeld met de chemische industrie en haar weigering om toe te geven dat BPA giftig is, vooral voor kinderen, zal uiteindelijk haar ondergang worden.

    BPS is gevaarlijker dan BPA.

    Maar een nog groter probleem dan BPA is de vervanging door BPS, een chemische stof warvan in een recente studie is ontdekt dat het een significant hogere opname door huid heeft in vergelijking met BPA. Gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology, wees de eerste studie over de toxiciteit van BPS erop dat de chemische stof op grote schaal wordt gebruikt, zelfs in de BPA-vrije producten, maar dat het ook veel giftiger is vanwege zijn ongelooflijke absorptiesnelheid.

    Weinig mensen zijn zich bewust van het bestaan ​​van BPS want er wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Net als met BPA is de veiligheid van BPS vooraf nooit goed getest voorafgaand aan het gebruik in consumentenproducten, wat niet verwonderlijk is aangezien de meeste van de chemicaliën die worden gebruikt in consumentenproducten nooit goed getest worden op veiligheid.

    In vergelijking met toen BPA op grote schaal werd gebruikt kunnen mensen nu 19 keer meer BPS langs de huid absorberen en de degenen die omgaan met thermische kaspapier kunnen nog meer absorberen", zegt een recent verslag in US News and World, de woorden citerend van een wetenschappelijk onderzoeker bij de New York State Department of Health, die een studie over BPS leidde.

    Oorspronkelijk artikel: "BPA finally banned from baby bottles, only to be replaced by deadly BPS chemical" Sunday, October 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://health.usnews.com/health-news/news/articles/2012/07/12/bpa-substitute-lurks-in-paper-money-receipts   
    http://www.npr.org/blogs/thesalt/2012/07/17/156916616/fda-bans-chemical-bpa-in-sippy-cups-and-baby-bottles   
    http://www.nytimes.com/2012/07/18/science/fda-bans-bpa-from-baby-bottles-and-sippy-cups.html?_r=0   

    02-11-2013, 11:53 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:BPA,BPS, plastiek
    30-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeekomkommer tegen kanker.
    Zeekomkommer extract doodt 95 procent van de borstkankercellen en doet longtumoren krimpen.

    (NaturalNews) Een nieuwe studie in vitro heeft aangetoond dat zeekomkommer extract tot 95 procent van borstkankercellen doodt, 90 procent melanoomcellen, 95 procent van de lever kankercellen en 88 percent van longkanker cellen. Ook wordt het immuunsysteem tegen kanker gestimuleerd en worden de belangrijkste processen die nodig zijn voor metastase belemmerd in hun werking. Terwijl de wetenschap achter dit fenomeen erg nieuw is voor de westerse geneeskunde wordt de zeekomkommer reeds sedert eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde.

    Zeekomkommer haalt krachtig uit naar meerdere kankercellenvariëteiten.

    In vorige studies hebben extracten van zeekomkommer aangetoond krachtige cytotoxiciteit te bezitten tegen alvleesklier-, long-, prostaat-, darm-, borst-, huid- en leverkanker cellen evenals leukemie en gioblastoma. Onderzoekers hebben de belangrijke verbinding ontdekt die verantwoordelijk is voor anti-kanker eigenschappen van de zeekomkommer: een triterpenoid genaamd frondoside A.

    Een nieuwe studie heeft nu de antikanker effecten van frondoside A bevestigd op een geheel nieuw niveau. In het laboratorium werden 95 procent ER + borstkankercellen, 90 procent melanoomcellen, 95 procent leverkanker cellen en 85-88 procent van longkankercellen gedood. Maar de voordelen van deze verbinding betreffen niet alleen het direct induceren van geprogrammeerde celdood (apoptose); het remt ook de angiogenese (de mogelijkheid van tumoren om nieuwe bloedvaten te laten groeien en zich te voeden) en stopt kanker uitzaaiingen door het belemmeren van celmigratie en invasie.  Interessanter nog is het vermogen van frondoside A om ons immuunsysteem als natuurlijke doder van kankercellen te activeren. Dit blijkt voor borstkanker met name, maar geldt ook voor alle kankers, omdat het immuunsysteem wordt beïnvloed en niet direct de kankercellen. Dit kan gedeeltelijk verklaren waarom frondoside A zo effectief was bij het laten krimpen van longtumoren bij muizen en kan wedijveren met chemomedicijnen.

    Longtumor krimp zonder de bijwerkingen en minstens zo effectief als chemokuur.

    Frondoside A is krachtig cytotoxisch voor drie verschillende soorten longkanker in vitro, waaronder NCI - H460Luc2 , LNM35 (niet kleincellige longkanker) en A459 (epitheliale adenocarcinoom).  Gegeven aan muizen met xenografted menselijke niet kleincellige longkanker, krompen de tumoren met 40 procent in 10 dagen.  Dit scoort zeer goed tegenover de krimp van 47 procent verkregen met een standaard chemo medicijn. Maar de gelijkenis tussen de twee verbindingen stopt als het gaat over bijwerkingen.  Van de chemo medicatie in dit onderzoek is bekend het DNA te beschadigen met krachtige negatieve neveneffecten zoals nierschade en immunosuppressie, en het kan zelfs leukemie veroorzaken bij de patiënt. Frondoside A echter stimuleert het immuunsysteem dat leukemiecellen doodt en vertoonde geen zichtbare bijwerkingen bij de muizen en dit alles tegen een fractie van de prijs van chemo.  Maar het meest indrukwekkend deel van deze studie was dat dit bereikt werd bij een zeer lage dosis frondoside A nl.  ​​minder dan één milligram voor een volwassen mens van 75 kg. Het is ook opmerkelijk dat frondoside gegeven samen met chemo de tumor met een opmerkelijke 68 procent deed krimpen.

    De toekomst van de zeekomkommer als een natuurlijke geneesmiddel voor kanker.

    Zeekomkommer extract is een veelbelovend natuurlijk geneesmiddel voor kanker.  Er zijn nog twee klinische studies lopende (met andere natuurlijke extracten) tegen myeloma en multiple myeloma, maar meer proeven tegen borst- en longkanker zijn duidelijk noodzakelijk. Ondertussen wordt gedroogde zeekomkommer in poedervorm als voedingssupplement met succes ingezet bij ontstekingen (zoals artritis) omdat zeekomkommer toevallig ook een rijke bron is van chondroïtine.

    Oorspronkelijk artikel: "Sea cucumber extract kills 95 percent of breast cancer cells and shrinks lung tumors", Tuesday, October 15, 2013 by: Evan Evers.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/sea_cucumber.html   
    http://www.clinicaltrials.gov/ct2/results?term=sea+cucumber&Search=Search   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18800890   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19162021   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21741966   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23308143   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884125   

    30-10-2013, 18:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Tags:zeekomkommer,borstkanker, longkanker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopend koraalrif
    Word je een lopend koraalrif?

    Het idee dat de calcium die je eet zich zal vestigen in uw botten is één van de zwaarste en gevaarlijkste mythes op het gebied van gezondheid.

    In feite heeft calcium uit voeding geen reden om je botten te voeren!

    Het  is voor de calcium veel eenvoudiger binnen te komen in het bloed waardoor het in de slagaders belandt. Daar bindt het zich aan cholesterol, bloedplaatjes en andere componenten om een meer rigide en dikke plaat te vormen wat men dan "atherosclerose" of "plaque" noemt.

    Wanneer de plaat groter wordt zullen uw slagaders bijna zo hard worden als kalksteen waardoor je een lopend koraalrif wordt.

    Uw cardioloog zal je zeggen dat je atherosclerose hebt en kunt sterven aan een hartaanval of beroerte (wat waar is).

    Hij zal je een deprimerend dieet opleggen op basis van gekookte groenten en volle granen zonder vet, je statines doen slikken die spierpijnen en geheugenverlies als bijwerking hebben, je aanzetten om te sporten wat zeer pijnlijk is in zo'n geval, zonder enige garantie dat er geen problemen zullen komen. In plaats daarvan zal dit plan in het algemeen vroeg of laat resulteren in het plaatsen van bruggen of van een stent en de dood.

    Een studie gepubliceerd in 2010 in het toonaangevend medisch tijdschrift British Medical Journal heeft geconstateerd dat mensen die een voedingssupplement van calcium namen een hoger risico op een hartaanval hadden. (1)

    En het ergste is dat in die tijd je botten calcium zullen verloren hebben wat resulteert in verzwakking (osteopenie) en poreusheid (osteoporose).  De geringste schok kan de botten doen breken als glas.

    Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te handelen opdat de calcium op de juiste plaats belandt.  Het moet naar je botten en niet naar je bloedvaten. Om te begrijpen hoe wij dit betreurenswaardig fenomeen kunnen vermijden moeten we eerst een paar fundamentele dingen weten over de botten.

    Basiskennis over botten.

    Je botten bestaan ​​uit een matrix - dat wil zeggen een structuur - collageen waarop mineralen zich vestigen.  Denk aan gewapend beton: ijzers vertegenwoordigen het collageen en het beton staat voor de mineralen.

    Collageen geeft uw botten flexibiliteit. Mineralen (calcium, magnesium, fosfor, silicium) geven kracht.   Zonder collageen zouden je botten gemakkelijk breken net als krijt dat de leraren vroeger gebruikten in de klaslokalen: krijt is dicht maar zeer broos en niet echt vast

    De cellen in ons lichaam waaronder die van de botten worden voortdurend vernieuwd. Oude cellen moeten plaats maken voor nieuwe. Voor de botten zijn het de "osteoclasten" die deze rol spelen. Ze "eten" de oude botcellen op.

    Bij vrouwen zijn het de vrouwelijke hormonen, oestrogeen, die de activiteit van de osteoclasten controleren. Tijdens de menopauze kan de dalende oestrogeenspiegel problemen veroorzaken: osteoclasten worden te actief en vernietigen botcellen waardoor de botten als sponzen worden gevuld met kleine gaatjes.

    Progesteron, een vrouwelijk hormoon helpt nieuwe botcellen opbouwen, zogenaamde "osteoblasten" om de gaten van oude cellen te vullen. Met de stopzetting van de eisprong  stopt de  progesteron productie volledig. Osteoblasten  worden minder actief.

    Om botverlies te vertragen adviseren veel artsen om meer zuivelproducten rijk aan calcium te consumeren en calciumsupplementen te nemen.

    Maar calcium in de voeding of als voedingssupplement kan worden gedeponeerd in de slagaders zoals we hebben gezien maar ook in andere weefsels waardoor de stijfheid, nierstenen, galstenen en veel andere gezondheidsproblemen ontstaan.

    Vitamine D onmisbaar.


    Meer en meel artsen die op de hoogte geraken van het probleem raden nu het nemen van vitamine D aan om de opname van calcium mogelijk te maken.

    Dit is een stap in de goede richting omdat vitamine D ingrijpt opdat calcium en fosfor zouden worden geabsorbeerd door de darmen. Zonder deze absorptie belanden ze direct in het toilet.

    Maar de werking van vitamine D is tweesnijdend omdat aangezien het helpt de darm calcium en fosfor te absorberen het ook de nieren helpt zich te ontdoen van de invloed van het PTH  hormoon.  Merk echter op dat deze tweede rol cruciaal is: te hoge concentraties van fosfor en calcium tegelijkertijd in het bloed kan de vorming van calciumfosfaten veroorzaken die kristallen vormen en haarvaten kunnen verstoppen (kleine bloedvaten die bloed naar de ogen en ook andere organen en weefsels sturen)

    Het probleem is het volgende: hoe kan, één keer dat met behulp van vitamine D calcium door mijn bloed wordt opgenomen, voorkomen worden dat de nieren het gaan uitscheiden langs de urine of gedeponeerd wordt in mijn weefsels vooral mijn aderen i.p.v. zich te vestigen in mijn botten?

    De oplossing is om met de calcium en vitamine D vitamine K2 te nemen.

    De vitamine die het calcium door je botten doet opnemen.


    Vitamine K2 werkt als een essentiële cofactor voor het enzym gamma - carboxylase en voor de carboxylering van osteocalcine, een bot eiwithoudende gamma - carboxyglutaminezuur. Zonder carboxylering kan osteocalcine zich niet binden aan het hydroxyapatiet .

    In een gecontroleerd klinisch onderzoek werd aan 172 vrouwen met osteoporose willekeurig dagelijkse vitamine K2 (45 mg/dag ), vitamine D3 of beide en een placebo toegediend gedurende 24 maanden.

    De gecombineerde behandeling resulteerde in een significante toename in botmineraaldichtheid (4,92 [ + of - ] 7,79 % ), terwijl vitamine K2 alleen resulteerde in een toename van slechts 0.135 % [ + of - ] 5,44 % wat niet significant hoger was dan de basis.

    Na 18 tot 24 maanden was de botmineraaldichtheid significant hoger in de K2 groep dan bij de placebogroep. Bovendien was het samen nemen van vitamines K2 en D3 veel effectiever dan elk afzonderlijk. ( 2 )

    Deze resultaten werden bevestigd door een andere studie:

    Tweeënnegentig postmenopauzale vrouwen tussen 55-81 jaar werden willekeurig verdeeld in vier groepen met dagelijkse vitamine K2 (45 mg , vitamine D  (0,75 mcg), een combinatie van beide en calciumlactaat (2 g). De botmineraaldichtheid na twee jaar verhoogde in beide groepen met vitamine K2 en vitamine D ten opzichte van de groep met calcium, terwijl de gecombineerde behandeling een aanzienlijke toename van de botdichtheid van 1,35 %  vertoonde (3).

    Vergeet ook niet de andere " bouwstenen " aan te voeren om de  botopbouw te onderhouden.

    Let op, om goed te functioneren eist vitamine K2 een voldoende niveau aan magnesium, silicium, omega 3 vetzuren en sporenelementen (zink, koper, sporenelementen die allen voorkomen in de chemische samenstelling van het bot .

    - magnesium is overvloedig aanwezig in boekweit, amandelen en donkere chocolade (ik raad 70 % cacao of meer aan) ;

    - vitamine C (in fruit en groenten ;

    - silicium in heermoes en brandnetel (samenstelling te koop in uw natuurvoedingswinkel) alsook in paprika, alfalfa, haver en tomaten;

    - omega- 3 vetten in vette vis, noten, koolzaadolie, postelein, eieren van kippen gevoed met lijnzaad;

    - sporenelementen in mineraalwater .

    Merk ook op dat de K- vitamine K2 komt van "koagulatie" omdat het bloed doet stollen.  Mensen die bloedverdunners moeten nemen (warfarine) mogen daarom geen extra vitamine K2 nemen.

    Bewerk je botten


    Tenslotte is het essentieel om lichaamsbeweging uit te oefenen dat wil zeggen trekken aan en drukken op je botten. Omdat de botten net zoals de spieren dan sterker worden.  Lopen versterkt je botten maar zwemmen heeft geen enkel effect. Als je rust verzachten de botten.

    Bronnen:

    (1) BMJ 2010; 341 doi: http://dx.doi.org/10.1136/bmj.c3691

    (2) Ushiroyama T. et al., Effect of continuous combined therapy with vitamin K2 and vitamin D3 on bone mineral density and coagulofibrinolys function in postmenopausal women, Maturitas, 2002, 41:211-221.

    (3) Iwamoto I. et al., Treatment with vitamin D3 and/or vitamin K2 for postmenopausal women with osteoporosis, Keio J. Med., 2003, 52: 147-150. 


    Oorspronkelijk artikel: "Allez-vous devenir un récif de corail ambulant?", J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 28, 2013.

    Bijlagen:
    http://www.bmj.com/content/341/bmj.c3691   

    30-10-2013, 12:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:botten, vitamine D, vitamine K2, osteoporose
    26-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankercellen resistent tegen chemotherapie.
    Studie: Chemotherapie verhoogt daadwerkelijk de groei van kankercellen die resistent worden tegen de behandeling.

    (NaturalNews) Het is weer maar eens aangetoond in de wetenschappelijke literatuur dat de kankerbehandeling met chemotherapie een belangrijke oorzaak is van kanker. Volgens een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature bervodert chemotherapie niet alleen de groei en verspreiding van kankercellen door beschadiging van het gezonde weefsel dat de tumoren omringt, maar veroorzaakt ze ook de resistentie van kankercellen waardoor deze zogenaamde "super" kankercellen worden.

    Onderzoekers aan het Fred Hutchison Cancer Research Center in Seattle, Washington kwamen tot dit besluit na het observeren van de effecten van chemotherapie op gezond celweefsel. Wat ze vonden is iets wat we hier al jaren zeggen maar door het medische systeem als geheel pas stilletjesaan wordt erkend - chemotherapie is een gif dat het DNA van gezonde cellen beschadigt waardoor deze cellen moleculen aanmaken die op hun beurt meer kankercellen produceren.

    Men moet geen wetenschapper zijn om tot dit besluit te komen. Gezond verstand zegt dat het belagen van gezonde cellen samen met ongezonde schade veroorzaakt aan alle cellen. Maar dit is blijkbaar groot nieuws in het noorden waar wetenschappers blijkbaar verbijsterd zijn over deze vaststelling. En we hebben het hier niet over kleine beschadigingen. Volgens de statistieken treedt grote schade op aan gezonde cellen als gevolg van routine chemotherapie behandelingen.

    "De onderzoekers vonden dat chemotherapie tot fibroblasten (cellen DNA) kan leiden en de groei van een molecule, WNT16B genaamd, in weefsels rond de tumor met het 30-voudige verhoogt," verklaart de groep Cancer Research UK in een recent rapport over de studie. "Dit helpt vervolgens kankercellen om te groeien, binnen te vallen in naburige cellen en resistent te worden voor chemotherapie," voegen zij eraan toe.

    'Super' kankercellen veroorzaakt door chemotherapie zijn dodelijker dan ooit.

    Alsof dit nog niet erg genoeg is vond hetzelfde team dat een andere belangrijke bijwerking van chemotherapie is dat agressievere kankercellen groeien, gevaarlijker dan ze vóór de behandeling waren. Net als "superbacteriën" en "superonkruid," resistentie ontwikkelen als antwoord op conventionele therapieën en chemische bespuitingen zullen respectievelijk deze "super" kankercellen zelfs niet meer reageren op de meest agressieve vormen van chemotherapie waardoor de kanker zelfs dodelijke wordt. 

    U kunt het volledig rapport van de studie hier lezen:http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html

    Niet verrassend is dat de industrie, op de hoogte van dergelijke studies, de dokters bestookt met nieuwe middelen voor chemische behandeling onder het mom van weer aleens minder bijwerkingen.  Zo werkt het conventioneel medisch systeem - nieuwe geneesmiddelen creeëren als dekmantel voor bijwerkingen van de bestaande en zo de kas van de industrie blijven spijzen.

    "De meeste kankerpatiënten sterven door de chemotherapie" legt Dr Allen Levin, MD, van de Universiteit van Californië, San Francisco, uit in zijn boek "De genezing van kanker"."  Chemotherapie elimineren geen borst-, darm- of longkanker. Dit feit is gedocumenteerd voor meer dan een decennium maar  nog steeds gebruiken de artsen chemotherapie tegen deze tumoren."

    Als u of uw geliefden lijden aan kanker, zijn er alternatieven voor chemotherapie en bestraling. De Gersontherapie; dr. Stanislaw Burzynski's antineoplastons; cannabis olie met een hoog niveau van genezing van cannabinoïden en vers geperst marihuana bladeren zijn alle levensvatbare behandelingen van kanker protocollen die veel mensen hebben genezen. Meer informatie over deze methoden kun je vinden op de volgende links:
    http://gerson.orghttp://www.burzynskiclinic.comhttp://www.sfweekly.comhttp://www.naturalnews.com

    N.v.d.r.: In Bilzen behandelt een arts kanker  met de natriumbicarbonaattherapie van Marc Sircus, AC, OMD.


    Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy actually increases cancer growth, cancer cells becoming resistant to treatment: Study", Friday, October 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News

    Bijlagen:
    http://gerson.org/gerpress/   
    http://tv.greenmedinfo.com/every-doctor-knows-chemotherapy-causes-cancer-says-surgeon/   
    http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/news/archive/cancernews/2012-08-03-Healthy-cells-around-tumours-help-fuel-chemotherapy-resistance   
    http://www.cancertutor.com/ChemoSpill/deathbydoctoring4.htm   
    http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html   

    26-10-2013, 09:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:chemotherapie, kanker, resistentie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D voorkomt plaque.
    Vitamine D voorkomt arteriële plaque bij diabetici met lagere risico op hartziekten tot gevolg.

    (NaturalNews) Risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een fatale hartaanval is bij diabetici bijna verdubbeld als gevolg van het verwoestend effect van insuline disfunctie en een hoge bloedsuikerspiegel. Deskundigen schatten dat vanaf 2050 maar liefst één op de drie zullen worden getroffen door diabetes, een sterke indicator dat de statistieken van cardiovasculaire ziekte en dood door een hartaanval zullen omhoogschieten op een lineaire manier. Gelukkig kunnen diabetes en hart- en vaatziekten worden voorkomen door middel van goede voeding, lichamelijke activiteit, lifestyle veranderingen en tal van natuurlijke middelen waaronder vitamine D.

    Een onderzoeksteam van de Washington University School of Medicine in St. Louis heeft bepaald dat mensen met diabetes vaak verstopte slagaders ontwikkelen die hart- en vaatziekten veroorzaken en suggereren dat lage vitamine D-niveaus de schuld zijn. In een publicatie van het Journal of Biological Chemistry schrijft hoofdonderzoeker dr. Carlos Bernal-Mizrachi "Ongeveer 26 miljoen Amerikanen hebben nu diabetes type 2 ... en zoals obesitas stijgt verwachten we nog meer mensen die diabetes zullen ontwikkelen. Die patiënten hebben meer kans op hartproblemen door een verhoogde vasculaire ontsteking en we hebben onderzocht waarom dit gebeurt."

    Van vitamine D is aangetoond dat het arteriële verdikkingen voorkomt.

    Een aantal eerdere studies hebben duidelijk het cruciaal belang aangetoond van het behoud van een optimaal vitamine D-niveau om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Dit onderzoek zocht naar de relatie tussen de witte cellen macrofagen, meestal verantwoordelijk voor het bestrijden van pathogene indringers, en de ontwikkeling van schuimige arteriële plaque die de bloedstroom beperkt. Macrofagen houden arteriële wanden zuiver wanneer ze geactiveerd worden als gevolg vaneen  ontsteking.

    Voor het uitvoeren van de studie evalueerden de onderzoekers vitamine D-niveaus bij 43 mensen met type 2 diabetes en bij 25 anderen vergelijkbaar in leeftijd, geslacht en lichaamsgewicht die geen diabetes hadden. Zij vonden dat bij de deelnemers met een lage vitamine D bloedspiegel (minder dan 30 ng/ml), macrofagen zich veel meer hechtten aan de innerlijke endotheliale bekleding van de aders, waar ze leiden tot de collectie van geoxideerd LDL-cholesterol deeltjes die schuimig plaque deposito's vormen. De aders zijn dan veel meer geneigd om stijf te worden en blokkeren zo de normale bloedstroom.

    De wetenschappers onderzochten de relatie tussen de bloeddruk, cholesterol, diabetes controle, het lichaamsgewicht en ras, en vonden dat vitamine D de enige factor was die de arteriële plaquevorming beïnvloedt. Dr Bernal-Mizrachi besloot: "Eerdere studies hebben vitamine D-deficiëntie gekoppeld aan verhogingen van cardiovasculaire ziekte en sterfte ... ons werk heeft gevonden dat vitamine D de afgifte van insuline uit de alvleesklier en de insulinegevoeligheid kan verbeteren." Als studies worden uitgevoerd om te bepalen of het optimaliseren van vitamine D-niveaus (50 tot 70 ng/ml met behulp van de standaard 25 (OH) D bloedtest) daadwerkelijk hart-en vaatziekten kan behandelen bij diabetici is een dagelijkse toepassing met het prohormoon een verstandige maatregel voor alle risico volwassenen.

    Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D prevents arterial plaque in diabetics to lower heart disease risk", Sunday, October 06, 2013 by: John Philip

    N.v.d.r.: Ikzelf heb mij een UVB-lamp aangeschaft waar ik tijdens de dagen dat ik niet 20' onbeschermd heb kunnen zonnen, voor ga staan of zitten om zo mijn dagelijkse vitamine D op te doen.  Het voordeel van de lamp is dat ze net zoals de zon UVB licht uitstraalt en de huid vitamine D doet aanmaken.  Terzelfdertijd bouw ik mijn weerstand op tegen de winterkwalen zoals verkoudheden en griep en dat is mooi meegenomen.  Voor meer informatie over zo'n lamp kun je terecht op de website vermeld in bijlage 4.

    Bijlagen:
    http://www.jbc.org/content/287/46/38482   
    http://www.lef.org/newsletter/2012/1116_Insufficient-Vitamin-D-Levels-Linked-To-Increased-Atherosclerosis-In-Diabetics.htm   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/252821.php   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121113134222.htm   

    26-10-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine D
    25-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden voedsel
    Voedsel verboden om te consumeren.
    Gezondheidsautoriteiten herhalen op elke mogelijke manier dat vetten slecht zijn voor de gezondheid, vooral verzadigde vetten.
    Iedereen of bijna iedereeen gelooft het hoewel weinig mensen weten wat "verzadigd" vet  precies betekent.

    "Verzadigd"

    In feite is een "verzadigd" vetzuur een vetzuur dat gewoon al zijn koolstofatomen gebonden ziet aan het maximum aantal waterstofatomen. Elke koolstof binding is bezet en je kunt geen andere atomen toevoegen.

    Het gevolg is dat het molecuul stabieler is en minder gevoelig voor oxidatie. Dit is een zeer goede zaak want geoxideerde vetten zijn nogal ongezond. Volgens verschillende studies is geoxideerde cholesterol een marker van atherosclerose, veroudering en vernauwing van de slagaders en een gevaar voor hartaanval. (1)

    Maar dat is niet alles.

    Het traditioneel eetpatroon van de mens, voor de algemene toepassing van granen, was zeer rijk aan verzadigde vetzuren. Onze voorouders, vóór de uitvinding van de landbouw, aten inderdaad veel dierlijk vet, ingewanden en vetrijke schaaldieren.
    De weinige stammen over de hele wereld die een traditionele levensstijl hebben onderhouden eten nog altijd veel vet.  De Inuits (Eskimo's) aan de Noordpool aten tot voor kort meestal vet van walrussen en walvissen en vette vis  die een grote hoeveelheid verzadigde vetten bevatten.

    De Massai, een seminomadische stam die leeft van de landbouw en de jacht in Kenia, voedt zich voornamelijk met een mengsel van melk en bloed, afkomstig van levend jongvee waaraan ze planten, wortels en schors toevoegen. Nogmaals, dit dieet is rijk aan verzadigde vetten.

    Hetzelfde geldt voor de Tokelauiens die wonen op een eilandengroep van Nieuw-Zeeland, die zich voeden met kokosnoten en vis.

    Deze volkeren hebben weinig of geen problemen met hart- en vaatziekten.
    Dit wordt bevestigd door het rijke vetgehalte van moedermelk dat 54 % verzadigde vetzuren bevat. Moedermelk is het meest perfecte voedsel voor groeiende baby's.  De aanwezigheid van grote hoeveelheden verzadigd vet is zeker niet een "speling van de natuur." 

    In 2010 vond een grote studie van meer dan 347.000 personen geen verband tussen de inname van verzadigd vet en het risico op myocardinfarct, beroerte (CVA) of andere hart- en vaatziekten. (1)

    Een andere studie gepubliceerd in 2010 in het medisch tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat mensen die wensen hun cardiovasculair risico te verminderen niet hun vetinname moeten verminderen maar wel de koolhydraten zoals zetmeel en zetmeelproducten (brood, pasta, granen waaronder volwaardige). 
    (2).  Zij die hun inname van verzadigde vetten verminderden en vervingen door geraffineerde koolhydraten (wit brood, pasta, aardappelen) verhoogden hun insulineresistentie, hun overgewicht, hun dyslipidemie (abnormale niveaus lipiden in het bloed ) en hun niveaus van triglyceride en cholesterol.


    In feite is de nieuwe rage die woedt sinds de jaren '60 om meer koolhydraten (hoofdzakelijk granen) en minder vetten te eten verantwoordelijk voor de  toename van zwaarlijvigheid, diabetes en hartziekte. Het is bijna onmogelijk geworden voor onze tijdgenoten zich te herinneren dat er slechts een eeuw geleden minder dan één procent van de vrouwen last had van obesitas (waaronder de VS !) en coronaire hartziekten.

    Nog moeilijker te geloven: in 1950 waren er in Frankrijk 100 cardiologen. In 1981 waren er 2.200 in 1981 en bijna 6000 vandaag! (3)

    Een dergelijke explosie geeft aan dat er iets is veranderd wat de epidemie verklaart.

    En wat is dat dan?

    Onze voeding!

    Hoewel het waar is dat we veel rood vlees en verzadigd vet eten, bevat onze voeding ook veel suikers en geraffineerde koolhydraten.

    De meest geconsumeerde voedingsmiddelen zijn de ergste.

    Voedingsmiddelen die in de geïndustrialiseerde landen het meest geconsumeerd worden zijn brood, ontbijtgranen, broodjes, pasta, pizza, koekjes, taarten, desserts van alle soorten, chips, frites, koekjes, taarten en voorgerechten gemaakt van aardappelen ... dus veel koolhydraten. De meeste reclame wordt rond deze voedingsmiddelen gemaakt omdat al deze produkten gebaseerd zijn op de laagste kwaliteit en de goedkoopste grondstoffen.

    Door additieven zoals veel suiker of zout, smaak- en kleurstoffen toe te voegen en de presentatie in een mooie kleurrijke verpakking worden deze produkten zeer aantrekkelijk gemaakt. Dit helpt om de financiering van investeringen in marketing te kompenseren en tegelijkertijd winstgevend te zijn voor de fabrikant.

    Het is veel moeilijker om dergelijke ingrepen te doen op producten die al erg duur zijn bij de basis zoals oliën van goede kwaliteit, verse gezonde groenten, vlees, vis, noten of bessen die goed zijn voor zijn gezondheid.  Daarom is reclame voor deze producten eerder zeldzaam zoniet onbestaande.

    Goede vetten eten.

    Veel mensen zijn verward wanneer het gaat over meervoudig onverzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde, transvetzuren,  omega 3 , 6 en 9.

    Goede bronnen van vet zijn :
    • olijfolie ( en natuurlijk de hele olijven, tapenades ... )
    • rauwe amandelen en amandelolie, walnoten en walnootolie, ook pecannoten, macadamia's, paranoten en in mindere mate hazelnoten. Gewoon heel voorzichtig zijn bij het kopen. Het wordt steeds moeilijker om rauwe noten van goede kwaliteit te krijgen. Ze zijn vaak ranzig wat je kunt vaststellen door de pittige smaak. Dit betekent helaas dat ze meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten die geoxideerd zijn en daarom ongezond geworden zijn
    • vetten van biologische dieren ;
    • biologische eieren van kippen gevoed met lijnzaad rijk aan omega 3);
    • avocados;
    • boter van koeien op gras (niet op granen en koeken zoals de meeste Europese koeien);
    • kokos-en palmpitolie zijn de beste oliën om te bakken omdat ze niet denatureren bij hoge temperatuur (maar pas op dat ze niet roken);
    • vette vis (sardines, makreel, ansjovis, haring ) en visolie met natuurlijk de beroemde levertraan die helaas in onbruik is geraakt en het slachtoffer werd van een vreselijke reputatie; eerlijk gezegd is de smaak niet zo slecht als men de kinderen wijs maakt.


    Wat is uw omega-3/omega-6 verhouding consumptie?

    Het is ook essentieel om te controleren dat er een goede balans is tussen de inname van omega 3 en omega 6. Traditioneel was deze verhouding 4 tot 3 en 2 tot 1 maar het is nu veel vaker 20 tot 1 of 30 tot 1.  Omega 6 vetten zijn inderdaad aanwezig in goedkope olie (van zonnebloem en maïs) die overal wordt aangetroffen vooral in verwerkte voedingsmiddelen terwijl omega 3 gevonden wordt in noten- , lijnzaad-,  koolzaadolie en vis, echter minder gebruikt en duurde.

    Helaas leidt te veel omega 6 en te weinig omega 3 tot chronische ontstekingen in het lichaam die het risico op cardiovasculaire ziektes en kanker verhogen.

    Doe wat je kunt om uw inname te verminderen van omega 6 en het verhogen van omega 3.  Merk op dat olijfolie noch het één of het ander bevat, maar dat het een olie is die over het algemeen goed is voor de gezondheid maar ze moet dan wel "extra vierge" zijn en van eerste koude persing, rauw gegeten of licht verwarmd (niet in olijfolie bakken maar maak gebruik van kokosolie, palmpitolie of rundsvet).

    Ten koste van alles te vermijden.

    Transvetzuren moeten ten koste van alles worden vermeden. Ze zijn meestal uit de industriële verwerking van oliën die worden gehydrogeneerd om er vaste vetten en margarines mee te maken of voor het zacht houden van gerechten, koekjes en cakes.  Deze vetten worden gebruikt opdat de produkten waarin ze zitten langer in de rekken zouden kunnen liggen maar ze veroorzaken ernstige storingen op cellulair niveau.

    Je lichaam heeft vet nodig om optimaal te functioneren.

    Ondanks alles wat ik verteld heb weet ik zoals iedereen dat men op zijn hoede moet zijn voor 'te vette' gerechten. Het moet duidelijk zijn dat sinds zeer jonge leeftijd we letterlijk werden bestookt om ons te doen geloven dat vetten slecht voor en granen goed zijn voor de gezondheid.

    Het is niet gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat de waarheid precies het tegenovergestelde is.  Bij een boterham met boter is het brood slecht en de boter goed. Hetzelfde verhaal bij frites, de aardappelen zijn slecht en het vet is goed!  Oke , ik geef toe dat ik overdrijf op dat laatste punt omdat het probleem eerder is dat frites worden gebakken bij een te hoge temperatuur (220-240 ° C) waardoor het vet giftig wordt en glycation wordt aangemaakt wat zeer schadelijk is voor de gezondheid.

    Maar ik hooop dat je de boodschap begrijpt die ik je probeer mee te geven. Verzadigde vetten zijn essentieel voor de gezondheid en helpen uw lichaam beter functioneren.  Ze helpen mee in veel belangrijke functies van het hart, longen, lever, botten en het immuunsysteem.  Zij treden op in de samenstelling van de hormonen, in de membranen van je cellen  en regelen het verzadigingsgevoel.

    Eén van de grote nadelen van diëten met weinig vet is in feite dat zij een overweldigend gevoel van honger veroorzaken met als gevolg slecht humeur, nervositeit of depressie en verlies van interesse in het leven.

    Deze martelingen zijn niet nodig en niet goed voor de gezondheid.  En dat lijkt me dat dit nog steeds heel erg goed nieuws.

    Oorspronkelijk artikel: "L'aliment interdit à consommer sans modération" J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bronnen: 
    (1) Am J Clin Nutr. 2010 Mar;91(3):535-46. doi: 10.3945/ajcn.2009.27725. Epub 2010 Jan 13.
    (2) Am J Clin Nutr March 2010 vol. 91 no. 3 502-509
    (3) Ministère de la Santé et de la Protection sociale – éléments bibliographiques relatifs à l’évaluation des besoins de santé pour l’élaboration des SROS 3 (44)
    (4) Étude d’impact présentée mardi 19 mars à la réunion annuelle de l'American Heart Association à Dallas (Texas), et conduite par une équipe dirigée par Gitanjali M. Singh, de l’Ecole de santé publique de Harvard. 

    25-10-2013, 21:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vetten
    11-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloïdaal zilver
    De kracht van colloïdaal zilver.

    Heb je ooit gehoord van colloïdaal zilver?

    Het is gewoon gedestilleerd water dat microscopische zilveren deeltjes bevat die de cellen kunnen binnendringen om er verborgen virussen en bacteriën te vernietigen.
    Door zijn gebruikers wordt colloïdaal zilver vereerd als één van de meest effectieve natuurlijke remedies om ziektes te voorkomen en te genezen (1).  Veel mensen met chronische ziekten zweren bij dit alternatief i.p.v. antibiotica.
    De officële geneeskunde betwist niet zijn antibacterële eigenschappen maar denkt dat het gevaarlijk kan zijn en zich kan ophopen in het lichaam. Wat is er precies van waar?
    De antiseptische eigenschappen van colloïdaal zilver zijn gekend sedert de oudheid.
    Sinds de oudheid was het gebruikelijk om bekers en bestekken te gebruiken in zilver om de gezondheid te verbeteren en asepsie te bevorderen wat voorbehouden was aan de heersers en de aristocratie van het Mesopotamische Rijk, Grieken en Romeinen.
    Door de eeuwen heen heeft zilver altijd zijn rol in de dagelijkse praktijk gespeeld . Eén van de bekendste is de zilveren theepot die de ambtenaren en officieren van het Britse Rijk gebruikten om zich tegen miasma te beschermen in de Zuidoost-Aziatische koloniën en die van de zilveren munt geplaatst op de bodem van de melkbussen of drinkflessen bij de pioniers van het Amerikaanse Westen.
    Tot zeer recent nog legden apothekers een zilverfolie onderin de pot om te zorgen voor een perfecte aseptie van hun preparaten.
    In elk geval was het doel om kiemen en bacterën met zilver te doden.
    Sedert kort heeft het zilver ook een speciale plaats verworven in de Oosterse en Europese Farmacopee. Hippocrates, Avicenne, Gerber en Paracelsus, de grootste artsen in de geschiedenis, hebben het zilver op verschillende manieren gebruikt om verwondingen en ziekten te behandelen.
    Met de komst van antibiotica viel colloïdaal zilver uit de boot.
    In het midden van de twintigste eeuw waren bijna een honderdtal farmaceutische preparaten op basis van zilver gepatenteerd door de laboratoria.  Zilver in colloïdale vorm werd gebruikt tegen veel bacteriële infecties zowel in- als uitwendig, in de vorm van druppels (neus, ogen, oren), als lokale externe toepassing bij wondheling bijvoorbeeld en als injecties in specifieke gevallen zoals tijdens de Spaanse grieppandemie van 1918 .
    Maar met de komst van antibiotica is colloïdaal zilver in een paar jaar volledig door de mand gevallen.
    Vanaf de jaren '40 heeft het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe moleculen goedkopere antibacteriële producten op de markt gebracht die gemakkelijker te gebruiken zijn door patiënten. Dit is het begin van de "antibiotica revolutie."
    De laboratoria beseften snel dat ze er alle belang bij hadden om te investeren in deze octrooieerbare moleculen waarmee ze grotere winsten zouden kunnen maken dan met colloïdaal zilver, een natuurlijke stof waarvan de productie relatief duur is.
    Het gebruik van zilver wordt gereduceerd tot enkele therapeutische toepassingen zoals het gebruik van zilvernitraat voor de behandeling van wratten, zweren en blindheid van pasgeborenen; het gebruik van zilver sulfadiazine in ziekenhuizen voor behandeling van brandwonden en toepassing van verbanden die zilverionen direct in het beschadigde weefsel brengen.

    De terugkeer van colloïdaal zilver ?
    Met de komst van antibiotica werd lang aangenomen dat de geneeskunde het fatale wapen had gevonden om infectieuze ziekten uit te roeien.
    De euforie was van korte duur want al gauw ontdekte men beperkingen en problemen in verband met het gebruik van antibiotica: bijwerkingen, ongewenste interacties tussen geneesmiddelen, overgebruik, zelfmedicatie ... Erger is nog dat de ontwikkeling van het gebruik van antibiotica heeft geleid tot virussen, bacteriën en schimmels die resistent zijn tegen antibiotica.
    Sommige wetenschappers hebben rampscenario's voorspeld waarin virussen onkwetsbaar worden en de mensheid zouden decimeren. In 2007 publiceerde dr. Antoine Andremont, specialist ter zake, een boek op apocalyptische toon: "De triomf van bacteriën: het einde van antibiotica? " In dat boek kondigt hij aan dat de bacteriën klaar staan om het menselijk ras te overmeesteren.
    Alhoewel het nog niet zo ver is zijn nu al meer dan een derde van de infecties met S. aureus onbehandelbaar door antibiotica, waardoor amputaties (herinner Guillaume Depardieu) en dood het gevolg zijn.  Volgens Wikipedia is het waarschijnlijk dat driekwart van de sterfgevallen op 4200 ziekenhuisinfecties (veroorzaakt door ziekenhuizen) het resultaat zijn van antibiotica resistente bacteri_en.
    Wetenschappers hebben dan ook onderzoek op colloïdaal zilver nieuw leven ingeblazen.  Professor Ron Leavitt en microbioloog David Revelli vergeleken de werking van één in de Verenigde Staten op de markt gebrachte colloïdale oplossing met vijf verschillende antibiotica producten.
    Deze studie toonde aan dat geen enkele van de antibiotica evenveel vermogen had als het colloïdaal zilver om de 16 geteste bacteriestammen te doden.
    Door deze studies ervaart colloïdaal zilver een opleving in de afgelopen jaren en een buitengewone populariteit.  Op het web zijn er duizenden artikels aan gewijd. Sommigen zien colloïdaal zilver als één van de grote kanshebbers van een komende oorlog tegen virussen en ultraresistente bacteriën.
    In de Verenigde Staten zijn verschillende laboratoria bezig met de commercialisering van colloïdaal zilver. Het is zelfs mogelijk om machines te kopen om uw eigen dagelijkse consumptie te produceren.
    Hoewel het moeilijk is om nauwkeurig de hoeveelheid te schatten zijn er toch al een paar miljoen mensen over de hele wereld die colloïdaal zilver gebruiken voor zowel voedingsdoeleinden om de verarming aan mineralen in levensmiddelen te compenseren als voor therapeutische doeleinden ter bestrijding van infecties zoals asthenie.
    In dit bestek is het moeilijk om een complete lijst van therapeutische toepassingen te tonen. Hier zijn dan ook de belangrijkste aandoeningen waarvoor colloïdaal zilver wordt gebruikt:
    - Behandeling van alle ontstekingsziekten
    - Behandeling van bacteriële of microbiële infecties (tonsillitis, griep, chronische bronchitis, longontsteking, urineweginfecties, ziekenhuisinfecties ...)
    - Huidproblemen (acne, eczeem, herpes/gordelroos, psoriasis, wratten, huidallergieën en netelroos ..)
    - Schimmels en schimmelinfecties
    - Ontsmetting en genezing van wonden, brandwonden en insectenbeten
    - Veel gebruikers met de ziekte van Lyme hebben het succes van colloïdaal zilver onderstreept om te vechten tegen deze ziekte.
    - Versterking van het immuunsysteem en het voorkomen van verschillende winterkwalen.

    Waarop wordt colloïdaal zilver bekritiseerd?
    Colloïdaal zilver beleeft een fantastische rage onder de fans van alternatieve geneeskunde.  Maar virulente critici hebben niet gewacht om te wijzen op mogelijke gevaren verbonden aan het gebruik ervan.
    In Europa  weigerde de EFSA (European Food Safety Autority) de registratie van colloïdaal zilver als een voedingssupplement onder de merknaam "Silver hydrosol" goed te keuren met de opmerking dat de werkzaamheid niet bewezen was. Het gebruik ervan voor extern gebruik is echter toegestaan.
    Voor voorstanders van colloïdaal zilver waren de weigeringen georkestreerd door de farmaceutische lobby dat colloïdaal zilver ziet als een serieuze bedreiging voor hun comfortabele lijfrenten van hun gepatenteerde moleculen.  Het probleem vandaag is dat alle onderzoeken en toxicologische gegevens die worden gebruikt door overheidsinstanties gedateerd zijn en betrekking hebben op oudere producten die zouten bevatten of derivaten van zilver. Kunnen we dan zomaar deze gegevens extrapoleren op electrocolloïdaal hoge kwaliteit zilver van vandaag?
    Alleen verdere studies kunnen ons meer vertellen want het moet worden benadrukt dat nog geen enkel geval van toxiciteit is gemeld met betrekking tot het zuiver electrocolloïdale zilver (dat wil zeggen zonder minerale-  of zilverzouten, toevoegingen of stabilisatoren van welke aard dan ook ) .
    Het risico op argyria, meestal genoemd als bijwerking in de literatuur, wordt gekenmerkt door verkleuring van de huid na een langdurige en aanzienlijke opname van metallisch zilver, zilveroxide of zilverzouten (nitraten, sulfaten).
    Er is echter geen enkel geval van argyria gemeld met betrekking tot het electrocolloïdale zilver.

    Basisregels inzake het gebruik van colloïdaal zilver.
    Als je al een gebruiker van colloïdaal zilver bent of als u wilt proberen je een eigen mening te maken over dit product moet je enkele basisregels volgen om een kwalitatief hoogwaardig product te kopen dat alle mogelijke garanties op veiligheid geeft.
    Allereerst speel geen leerling tovenaar tovenaars en denk niet dat je zelf colloïdaal zilver kunt produceren zoals voorgesteld door sommige bedrijven die hiervoor apparatuur verkopen.
    Om kwaliteitsvol colloïdaal zilver te produceren moet je minstens een paar honderd dollar investeren in een professionele machine! Vervolgens moet men zeer streng zijn over de kwaliteit van het gebruikte water dat vrij moet zijn van alle mineralen en perfect zuiver. In het algemeen moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn en moet het productieproces echt beheerst worden om uw gezondheid niet in gevaar brengen .
    Dus kies liever een product op de markt gebracht door een producent die u alle garanties van kwaliteit en professionaliteit kan geven.
    Een product van hoge kwaliteit moet voldoen aan de volgende criteria :
    - Het moet ongeveer 0,015 gram per liter van nanodeeltjes (15 %) en elektrisch geladen zilverionen (85 %) bevatten als suspensie in de vloeistof.
    - Het gebruikte water moet gedemineraliseerd zijn door omgekeerde osmose voor destillatie. Dit water moet worden gekocht bij gespecialiseerde laboratoria en moet voldoen aan de monografie "Gezuiverd water" van de Europese Farmacopee. De kwaliteit van het water is essentieel om de zuiverheid te waarborgen van afwezigheid op zilverzouten .
    - Geen additieven of conserveringsmiddelen mogen worden toegevoegd.
    - De gebruikte elektroden moeten van puur zilver zijn (99,99%).
    - Colloïdaal zilver wordt verpakt in farmaceutische amber glazen flessen (voor het  intact houden van de elektrische lading van zilverionen en vrijwaring van blootstelling aan licht). 
    - De prijs van een product dat aan deze criteria voldoet zal ongeveer 20 euro voor een fles van 500 ml zijn.
    Contact met de fabrikant is een belangrijke troef om te overleggen over de indicaties en voorzorgen bij gebruik van het product.
    Tenslotte zal je uiteraard uw arts moeten inlichten als je al medicijnen inneemt.
    Bronnen:
    (1) Une Arme Secrète Contre la Maladie, l'argent colloïdal, Franck Goldman, ebook, 87 blz

    (2) The EFSA Journal (2008) 884, 1-3 

    Oorspronkelijk artikel: "Le pouvoir de l'argent colloïdal" par François Mercier, Neo-nutrition.

    11-10-2013, 22:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Tags:colloïdaal zilver
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!