NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  10-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibiotica slecht voor gezondheid
  Waarom antibiotica slecht is voor onze gezondheid.

  (NaturalNews) Met de winter voor de deur haasten miljoenen mensen zich naar de dokter voor een recept tegen de symptomen van een verkoudheid of griep. Maar is het nemen van medicatie, vaak antibiotica, echt een verstandige keuze?

  Hoewel de moderne geneeskunde nog steeds geen remedie heeft tegen verkoudheid, griep en andere virussen, schrijven de meeste artsen, om de schijn te wekken behulpzaam te zijn antibiotica voor aan hun patiënten.

  Deze actie van de "medische professional" heeft niet alleen geen effect bij virale aandoeningen maar is medisch ook niet verantwoord.

  Antibiotica ondermijnt ernstig het immuunsysteem.


  Wanneer het immuunsysteem optimaal werkt, is het een wonder van de natuur, met de mogelijkheid om vrijwel elke ziekte waaronder kanker te genezen.

  Wat artsen noemen "ziekten" zijn nu bekend als de ervaringsgerichte veruiterlijkte symptomen van een aandoening als gevolg van een gecompromitteerd, niet effectief werkend immuunsysteem. Wat de moderne geneeskunde steeds probeert te doen is het maskeren van experimentele ziektesymptomen zonder ooit holistisch de oorsprong van de aandoening zelf aan te pakken noch de ziekte echt te genezen, hetgeen nog meer schade bij de patiënt aanricht door chemische geneesmiddelen en invasieve chirurgische ingrepen.

  Bij de meeste mensen is het immuunsysteem vaak al sterk aangetast door een slechte voeding en levensstijl, milieu-toxines en andere factoren, waaronder medicijnen.

  Het immuunsysteem is zeer complex, ten minste 80 % wordt in het spijsverteringsstelsel gereguleerd door de "darmflora" microben die er talrijk aanwezig zijn. Ten minste 15 % van het gewicht van het gehele lichaam kan worden toegeschreven aan miljarden microben en andere organismen die meestal leven in het spijsverteringskanaal .

  De verhouding van "goede" of "voordelige" microben tegenover "slechte" of "pathogene" micro-organismen is absoluut essentieel voor de efficiënte werking van het immuunsysteem dat ideaal globaal 85 % "goede microben" en 15 % "slechte microben" moet bevatten.  Bij de meeste mensen is vanwege de eerder genoemde factoren deze verhouding sterk scheef getrokken ten gunste van de schadelijke microben wat weer een ernstige verzwakking van het immuunsysteem voor gevolg heeft.

  Deze onevenwichtigheid in de verhouding van goede tot slechte microben staat bekend als "dysbiose."

  Wanneer antibiotica wordt toegediend worden niet alleen de "slechte microben" gedood maar ook de goede waardoor de darm bijna volledig wordt ontdaan van zijn immuunrespons regulerende darmflora met als gevolg een zeer verstoord immuunsysteem als geheel.

  Antibiotica is derhalve slecht voor de gezondheid omdat het effectief het natuurlijk lichamelijk mechanisme vernietigt dat ons beschermt tegen alle ziekten - het immuunsysteem - dat nooit volledig zichzelf kan herstellen.

  Wijzigen en onderhouden van een gezond immuunsysteem via de voeding.

  Natuurlijk is altijd het beste en in de context van het immuunsysteem betekent dit een natuurlijk, gezond, effectieve darmflora vriendelijk ingesteld dieet.

  Veruit de beste voedingsmiddelen en dranken voor een ​​gezonde darmflora balans, en daardoor immuunsysteem onderhoudend, zijn voedingsmiddelen met "probiotica", die, zoals de naam al doet vermoeden goed zijn voor de darmmicroben.

  Slechts één kopje probiotica voedsel per dag is erg gezond vooral voor het immuunsysteem en is derhalve effectief tegen de ziekte.

  Er zijn veel voorbeelden van probiotische voedingsmiddelen en dranken, met inbegrip van alle gefermenteerde groenten en fruit, Kombucha thee, kokos kefir en vele anderen. Deze zijn allemaal zeer gezond voor het behoud van het immuunsysteem en een goede gezondheid in de winter zodat bezoek aan de arts overbodig wordt.

  Oorspronkelijk artikel: "Why antibiotics are bad for your health", Sunday, November 03, 2013 by: Adrian Cooper.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/antibiotics.html   
  http://www.nature.com/   
  http://www.sciencedaily.com/   

  10-11-2013, 18:25 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:antibiotica, darmflora, immuun systeem
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccins niet verantwoordelijk.
  Uit historische gegevens blijkt dat vaccins ons niet gered hebben.

  (NaturalNews) Beschermen vaccins daadwerkelijk tegen virussen en ziekten zoals men beweert? Als je alleen uw nieuws krijgt van de klassieke nieuws-  en educatieve bronnen dan stelt de vraag zich zelfs niet of vaccins effectief zijn.  Echter als je kijkt naar de historische gegevens over de werkzaamheid van vaccinaties zul je zien dat ze helemaal niet verantwoordelijk zijn voor de daling van ziektes in de laatste honderd jaar.

  Historisch bewijs.

  Een overzicht van enkele historische data toont aan dat bepaalde ziektes waarvoor het vaccin werd toegediend pas uitbraken onmiddelijk na de vaccinatie of enkele jaren later.

  -In Engeland 1871-2: met 98% van de bevolking tussen 2 en 50 ingeënt tegen pokken beleefde men de hevigste uitbraak van pokken ooit met 45.000 sterfgevallen. In dezelfde periode waren er in Duitsland, met een vaccinatiegraad van 96%, meer dan 125.000 sterfgevallen door pokken. (The Hadwen Documents).

  - In Duitsland begon de verplichte massale vaccinatie tegen difterie in 1940 en ging door tot 1945;  het aantal difterie gevallen steeg van 40.000 tot 250.000. (Don't Get Stuck , Hannah Allen).

  - In 1967 werd Ghana mazelen vrij verklaard door de World Health Organization nadat 96 % van de bevolking was ingeënt. In 1972 ervaarde Ghana één van de ergste uitbarstingen van mazelen met het hoogste sterftecijfer ooit. (Dr. H. Albonico, MMR vaccin Campagne in Zwitserland, maart 1990).

  - In het Verenigd Koninkrijk deden zich tussen 1970 en 1990 meer dan 200.000 gevallen van kinkhoest voor bij volledig gevaccineerde kinderen.(Community Disease Surveillance Centre , UK).

  - In de jaren 1970 constateerde men na een tuberculose-vaccin proef in India 260.000 meer gevallen van tuberculose dan bij de groep niet gevaccineerden. (The Lancet 12/1/80 p73).

  - In 1977 getuigde Dr Jonas Salk, die het eerste poliovaccin ontwikkelde, samen met andere wetenschappers dat de massale inenting tegen polio de oorzaak was van de meeste gevallen van polio in de VS sinds 1961. (Science 4/4/77 " Abstracts ").

  - In 1979  werd in Zweden afgezien van het kinkhoest vaccin vanwege zijn ineffectiviteit. Van de 5.140 gevallen in 1978, werd vastgesteld dat 84 % driemaal was gevaccineerd!  (BMJ 283:696-697, 1981).

  - Uit het februari nummer van1981 van het tijdschrift van de American Medical Association bleek dat 90 % van de verloskundigen en 66 % van de kinderartsen weigerden het rubella vaccin te nemen.

  - In Oman vond tussen 1988 en 1989  een polio-uitbraak plaats bij duizenden volledig gevaccineerde kinderen. De regio met de hoogste besmettingsgraad had de hoogste vaccinatiegraad. De regio met het laagste aantal infecties had de laagste vaccinatiegraad. (The Lancet , 21/9/91).

  - Volgens de New England Journal of Medicine, julinummer 1994, bleek uit een studie bleek dat meer dan 80 % van de kinderen onder de 5 jaar die kinkhoest hadden opgelopen het volledig vaccinatieprogramma hadden doorlopen.

  - In 1990 verscheen in het tijdschrift van de American Medical Association een artikel over mazelen dat verklaarde: "Hoewel meer dan 95 % van de schoolgaande kinderen in de VS zijn ingeënt tegen mazelen blijven zich grote uitbarstingen van mazelen voordoen in de scholen en de meeste gevallen in deze instellingen komen voor bij eerder gevaccineerde kinderen." (JAMA, 21/11/90).

  Medische misleiding.

  Wat zijn dan enkele van de werkelijke redenen voor de afname van ziektes in de vorige eeuw? In zijn boek Gezondheid en Genezing durkt Dr Andrew Weil het op zijn best uit met de volgende verklaring: "Wetenschappelijke geneeskunde verleent zichzelf krediet dat het niet verdient voor een aantal ontwikkelingen in de gezondheidszorg. De meeste mensen geloven dat de overwinning op de besmettelijke ziekten van de vorige eeuw kwam met de uitvinding van de inentingen. In werkelijkheid waren cholera, tyfus, tetanus, difterie en kinkhoest, etc, reeds in verval voordat de vaccins beschikbaar waren - het was het resultaat van betere methoden van waterzuivering, riolering en de distributie van voedsel en water ".

  Oorspronkelijk artikel: "Historicaldata schows vaccines are not what saved us", Thursday, October 31, 2013 by: Rich Stossel.

  Bijlagen:
  http://www.vaccinationdebate.net/   

  10-11-2013, 10:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vaccinatie
  09-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedkoop kippen kweken
  Voer uw kippen gratis met onkruid.

  (NaturalNews) Eén van de grootste klachten van mensen die in hun achtertuin kippen kweken is dat de kosten van het kippenvoer onbetaalbaar wordt zeker wanneer men probeert om kippen op natuurlijke wijze zonder genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) en pesticiden te voeden. Maar wist je dat veel onkruid een uitstekend voer is voor kippen en dat deze onkruiden gratis in uw tuin te vinden  zijn?

  In een recent artikel gepubliceerd in het hobbypluimvee magazine "Feeding Chickens for Free: Weeds, Wonderful Weeds," geeft pluimveehouder Lisa Murano tips over hoe men op natuurlijke wijze kippenvoer kan aanvullen met onkruid.  Planten zoals paardenbloem en klaver, legt ze uit, zijn een kippenfavoriet en een goede aanvulling.

  Kippen gevoerd met paardenbloem geven van die mooie, dikke, oranje dooiers die elke "eiliefhebber" zoekt. Volgens Murano is het voor een kip feest bij elk deel van de paardebloem die met wortels, stam en helemaal tot aan de bloem wordt opgepikt.  Die lastige paardebloem, met andere woorden, is gratis voedsel voor uw kippen die op die manier een gezonde aanvulling krijgen.

  Volgens TheCrunchyChicken.com:  "Voor de kippen zijn paardebloemen uitgetrokken met wortel en al het beste voedsel op aarde". 
  "Sedert mijn kippen paardebloemen pikken leveren ze mij eieren met hoge voedingswaarde ... Ik ben meer dan gelukkig om hen mijn onkruid te laten omzetten in prachtige eieren."

  Een ander favoriet onkruid van kippen is klaver die, net als de paardenbloem, regelmatig verschijnt in de moestuin. Hetzelfde geldt voor kleine veldkers en varkensgras. Murano vermeldt ook rondbladige pijpbloem en vogelmuur als twee andere veel voorkomende onkruiden die kippen graag eten.

  "Ik heb geen betere motivatie om in mijn tuin te wieden dan die leuke kleine verwarde kippeogen te zien bedelen voor die traktaties," schrijft ze. "Als je alleen voor de kippen wiedt trek dan alleen de bladeren af en de meeste onkruiden groeien spontaan terug. Op die manier zul je een nooit eindigende levering van gratis traktaties hebben voor je kippen!"

  U kunt het volledige artikel van Murano bekijken, met foto's, hier bekijken:
  http://www.backyardpoultrymag.com.

  Moestuinresten zijn eveneens een goede optie als aanvulling van het dure kippenvoer.

  In dezelfde geest kan men profiteren van overgebleven tuinresten. Murano raadt aan om al die extra komkommers, bonen, maïs en broccoli en alle oneetbaar groen in de kippenren te gooien.  Niet alleen zijn de kippen gek op deze voedingsmiddelen maar ze krijgen ook een extra voeding boost op hetzelfde moment.

  "Ik zal alles wat we niet meteen kunnen opeten aan de kippen voeren," legt Murano uit in een gerelateerd artikel . " Appels , komkommers, tomaten, bonen, erwten, maïs, courgettes , broccoli en meer. Ze houden van elke hap! Het enige wat ik doe is beschimmelde plekken wegsnijden want die zijn giftig voor de kippen."

  Er zijn slechts drie dingen die Murano niet aan haar kippen geeft: uien , rabarber en groene aardappelschillen. Deze zijn giftig voor de kippen zegt ze.

  Oorspronkelijk artikel: "Feed your backyard chickens for free with garden produce, common weeds", Wednesday, October 23, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.backyardpoultrymag.com/feeding-chickens-for-free-garden-produce/   
  http://www.backyardpoultrymag.com/feedings-chcikens-for-free-weeds-wonderful-weeds/   
  http://www.thecrunchychicken.com/2011/03/harvesting-dandelion-crops.html   

  09-11-2013, 20:45 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kippenvoer, onkruid, kippen
  07-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FOEI Big Pharma.
  Johnson & Johnson moet $ 2200000000 betalen voor misleidende marketing en het geven van smeergeld.

  NaturalNews) In wat beschouwd wordt als één van de grootste fraudezaken en één van de hoogste uitbetalingen aan een klokkenluider in de Amerikaanse geschiedenis, moet Johnson & Johnson $ 2200000000 ophoesten voor de rol van het bedrijf in de marketing en het misbruik van geneesmiddelen.  Maar er is meer aan de hand.

  Johnson & Johnson, samen met twee dochterondernemingen, Janssen Pharmaceutica en Scios,  betaalden ook smeergeld aan artsen en verpleeghuizen die hun medicijnen aanprezen, zij richtten "Ouderenzorg Sales Forces" op dat werd betaald om bepaalde medicijnen voor te schrijven en stuurde apothekers naar ziekenhuizen om patiëntendossiers te raadplegen.

  Drie medicijnen frauduleus op de markt gebracht en aan patiënten voorgeschreven.

  De zaak gaat over valse marketing en andere claims met betrekking tot Risperdal, een FDA - goedgekeurd geneesmiddel specifiek voor het gebruik van schizofrenie. Toch werd het door Johnson & Johnson verkocht aan professionele verpleeghuizen en artsen voor de behandeling van patiënten met dementie.  In andere gevallen werd een ander antipsychoticum, Invega, ook ten onrechte voorgeschreven.

  Daarnaast werd Natrecor, een FDA - goedgekeurde geneesmiddel voor mensen met hartfalen, op de markt gebracht en uiteindelijk gegeven aan patiënten met aanzienlijk minder ernstige hartfalen dan noodzakelijk voor het medicijn waarbij het er in de eerste plaats op neerkwam om winst te maken.. 

  Volgens de Amerikaanse minister van Justitie, Eric Holder, vulden Johnson & Johnson en de twee dochterondernemingen hun zakken ten koste van de Amerikaanse belastingbetaler, de patiënten en de private verzekeringssector."  Hij gaat zelfs verder met te stellen dat ze "roekeloos de gezondheid in gevaar brachten van een aantal meest kwetsbaren uit onze samenleving, waaronder jonge kinderen, ouderen en gehandicapten."

  Het Big Pharma vertrouwen blijft nog steeds in vraag.

  Huidig Johnson & Johnson's president Alex Gorskey, in een poging om nieuw vertrouwen op te bouwen, belooft patiënten wereldwijd innovatieve oplossingen te bieden.  Echter, de optimistische woorden roepen bezorgdheid op voor velen waaronder Patrick Burns, co-directeur van de advokatengroep Belastingbetalers Tegen Fraude."  Aandeelhouders en patiënten zullen de prijs betalen voor de fraude," zegt hij. "Meneer Gorskey behoudt echter krijgt zijn baan bij Johnson & Johnson en al zijn bonussen."

  "Dit is een belangrijke uitspraak die de ernst van de strafrechtelijke en civiele beschuldigingen tegen J & J over Risperdal en de andere medicijnen weerspiegelt", zegt Carl Tobias, die productaansprakelijkheidsrecht doceert aan de Universiteit van Richmond.

  Oorspronkelijk artikel: "Johnson & Johnson to pay $2.2 billion for making false marketing claims and engaging in kickbacks", Wednesday, November 06, 2013 by: Raw Michelle, Natural News.

  Bijlagen:
  http://money.cnn.com/2013/11/04/news/companies/johnson-and-johnson-settlement/index.html?hpt=hp_t2   
  http://www.businessweek.com/news/2012-06-11/j-and-j-said-to-pay-2-dot-2-billion-to-end-risperdal-sales-probe   
  http://www.nytimes.com/2013/11/05/business/johnson-johnson-to-settle-risperdal-improper-marketing-case.html?adxnnl=1&pagewanted=all&adxnnlx=1383654287-KwS0NlpvtCnuXXV1TCqL4w&_r=0   

  07-11-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:marketing, Johnson & Johnson
  06-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ware gezicht van Pringles
  Schok! Hoe maak je Pringles?

  "Oorspronkelijk was het de bedoeling van Pringles om tennisballen te maken. Maar de dag van de levering van het rubber is een vrachtwagen met aardappelen aangekomen.  De leiders van Pringles die praktisch aangelegd waren en geen tijd wilden verspillen zeiden: "Wij trekken het ons niet aan. We snijden ze in plakken en leggen ze in dozen."

  Bovenstaande las ik op Internet ...

  Pringles chips zijn geen aardappelen!

  In feite zijn het niet eens chips zoals de leiders van Pringles aan het Hooggerechtshof van Engeland uitlegden. (1)

  Het bedrijf Procter & Gamble dat de Pringles produceert weigerde jarenlang om de speciale belasting van toepassing op chips en snacks gemaakt van aardappelen te betalen.  Aangeklaagd door het gerechtshof legden ze uit dat  gezien de lage concentratie van aardappel in hun produkt en gezien het industriële productieproces, additieven, aroma's en kleurstoffen, ze niet konden  beschouwd worden als chips of als snacks op basis van aardappelen.

  Hun argument was zo overtuigend dat het Hof van Beroep hen eerst gelijk gaf.  Maar de rechters van het Hooggerechtshof waren van oordeel dat Pringles wel degelijk onder de wet van chips vielen want, alhoewel niet gemaakt van gesneden aardappelen ze deden denken aan chips en het grote publiek ze ook als dusdanig beschouwde. Procter & Gamble moest € 120.000.000 achterstallige taksen betalen."

  Een gekke wereld

  Het is moeilijk voor te stellen dat de leiders zich zouden in de voeten schieten en hun eigen produkt zouden denigreren om belastingen te ontwijken. 

  Maar een feit is dat ze sterke argumenten hadden.

  Zoals ze hebben uitgelegd zijn Pringles gemaakt van rijstpoeder, tarwe, maïs en aardappelschijven.  Dit poeder gemengd met water wordt vervolgens samengeperst tot een zeer dunne brede strook.  Ovale vormen worden uit het deeg gesneden en elk stuk deeg wordt op een ronde mal geplaatst en elf seconden in kokende olie gedompeld. Op het einde verwijdert een blazer de overtollige olie en vervolgens ondergaan de Pringles een bepoedering met kruidenzout.

  Hun perfect gestandaardiseerde vorm maakt het mogelijk om ze in een afgesloten buis te stapelen zoals tennisballen met een minimum verlies aan ruimte.  Dit is een enorm voordeel ten opzichte van traditionele chips wat resulteert in aanzienlijke besparingen op verpakking, transport en opslag. Dit verklaart waarom Pringles veel gebruikt worden in vliegtuigen, op treinen, in automaten waar deze gemakkelijk te vervoeren producten niet breken door behandeling en hun vorm zonder verandering bewaren.

  Kanker in blik!

  De meeste van ons weerstaan ​​moeilijk aan deze crackers omdat het zout, het rokerige en kruidige heerlijk smaakt en de knapperige textuur ze onweerstaanbaar maakt zodat wanneer de verpakking wordt geopend men van staal moet zijn om te kunnen weerstaan aan deze lekkernij.

  Ze zijn zelfs verraderlijker dan het zout dat ons doet kwijlen en een actief gevoel van honger in de maag geeft en bijna onmiddellijk veranderen in glucose waardoor onze bloedsuikerspiegel de hoogte ingaat en onze hersenen groot genot waarnemen. 

  Helaas geven deze kleine  gelukmakers vlug ​​een onaangenaam ziek gevoel en honger en op lange termijn gevolgen die zeer slecht zijn voor de gezondheid.

  Aardappelen en olie aan de kook gebracht, produceren inderdaad zeer veel giftige stoffen.  Een EU rapport uit 2007 toonde aan dat koken op hoge temperatuur 800 componenten produceert waarvan 52 kankerverwekkend zijn volgens het Slate magazine dat echter niet de bron van zijn gegevens vermeldt. ( 2 )

  De meest gevaarlijke ingrediënten in Pringles zijn derhalve niet de additieven maar een verbinding die zich vormt tijdens het koken met name acrylamide .

  Acrylamide is een neurotoxische stof die wordt gevormd tijdens het koken van zetmeelrijke voedingsmiddelen bij hoge temperatuur. Het heeft invloed op de mannelijke vruchtbaarheid en veroorzaakt geboorteafwijkingen. ( 3 )

  Het is een molecuul afgeleid van het fenomeen "glycosylering". 

  Een studie gefinancierd door de Europese Unie toonde het verband aan tussen een hoog niveau van acrylamide in het bloed en de ontwikkeling van borstkanker. De auteurs waarschuwen dat hun studie niet het bestaan ​​van een rechtstreeks verband tussen acrylamide in de voeding en kanker bewijst maar suggereert dat deze mogelijkheid moet worden onderzocht door verdere studie. ( 4 )

  Om de inname van acrylamide te verminderen moet men gefrituurd voedsel voorkomen en rauw eten of laag verhit voedsel of gekookt op lage temperatuur. 

  Maar de meest radicale manier is om junk food en kant-en-klare maaltijden te weren: eten gekookt thuis zal altijd minder giftige stoffen bevatten. 

  Bronnen

  (1) Alle details zijn gerapporteerd in de New York Times, te raadplegen opwww.nytimes.com

  (2) L'ingrédient cancérigène des Pringles 

  (3) Zie Acrylamide 

  (4) Studie gepubliceerd in International Journal of Cancer 

  Oorspronkelijk artikel: "Choc! Comment on fait les Pringles", J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation,  Novembre 5, 2013.

  06-11-2013, 23:09 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Tags:chips, Pringles, kanker
  02-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet, nog altijd, met plastiek voorwerpen voor kinderen.
  FOEI! BPA uiteindelijk verbannen uit babyflesjes wordt gewoon vervangen door het dodelijk BPS.

  (NaturalNews) Nadat bijna elke zuigfles fabrikant reeds vrijwillig gestopt was met het gebruik van toxischebisfenol A (BPA) in zijn producten heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) het eindelijk rond gekregen een formeel verbod uit te vaardigen op het gebruik van BPA in   zuigflessen en drinkbekers voor kinderen.  Maar dit verbod betekent heel weinig daar veel fabrikanten al begonnen zijn met het gebruik van bisfenol S (BPS), een potentieel dodelijke kunststof, in veel BPA-vrije producten waaronder deze voor kinderen.

  Onder de verontwaardiging van veel consumenten over het gebruik van BPA in producten voor kinderen waarvan de giftigheid is bewezen vaardigde de FDA met tegenzin zijn eigenlijk nutteloos verbod uit nadat de consument al lang zijn beslissing had genomen zegt Sabrina Tavernise van de New York Times.  

  De FDA kon toch niet laten erop te wijzen dat het zijn standpunt over de veiligheid van BPA nog altijd aanhoudt en dat het verbod hier niets mee te maken heeft. FDA adjunctcommissaris Michael Taylor, voormalig Monsanto advocaat en nu Vice President van dePublic Relations, verklaarde openlijk dat zijn agentschap "verder de veiligheid van BPA blijft steunen', dit nadat het agentschap verklaarde in 2010 dat het zich zorgen maakte over de effecten van BPA op "hersenen, gedrag en prostaat [s] van foetussen, zuigelingen en kinderen."

  De dubieuze positie van het FDA over BPA bevestigt dat het geen idee heeft waarover men praat en de wetenschap niet serieus neemt.  Het FDA heeft lang onder één hoedje gespeeld met de chemische industrie en haar weigering om toe te geven dat BPA giftig is, vooral voor kinderen, zal uiteindelijk haar ondergang worden.

  BPS is gevaarlijker dan BPA.

  Maar een nog groter probleem dan BPA is de vervanging door BPS, een chemische stof warvan in een recente studie is ontdekt dat het een significant hogere opname door huid heeft in vergelijking met BPA. Gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Science & Technology, wees de eerste studie over de toxiciteit van BPS erop dat de chemische stof op grote schaal wordt gebruikt, zelfs in de BPA-vrije producten, maar dat het ook veel giftiger is vanwege zijn ongelooflijke absorptiesnelheid.

  Weinig mensen zijn zich bewust van het bestaan ​​van BPS want er wordt weinig ruchtbaarheid aan gegeven. Net als met BPA is de veiligheid van BPS vooraf nooit goed getest voorafgaand aan het gebruik in consumentenproducten, wat niet verwonderlijk is aangezien de meeste van de chemicaliën die worden gebruikt in consumentenproducten nooit goed getest worden op veiligheid.

  In vergelijking met toen BPA op grote schaal werd gebruikt kunnen mensen nu 19 keer meer BPS langs de huid absorberen en de degenen die omgaan met thermische kaspapier kunnen nog meer absorberen", zegt een recent verslag in US News and World, de woorden citerend van een wetenschappelijk onderzoeker bij de New York State Department of Health, die een studie over BPS leidde.

  Oorspronkelijk artikel: "BPA finally banned from baby bottles, only to be replaced by deadly BPS chemical" Sunday, October 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://health.usnews.com/health-news/news/articles/2012/07/12/bpa-substitute-lurks-in-paper-money-receipts   
  http://www.npr.org/blogs/thesalt/2012/07/17/156916616/fda-bans-chemical-bpa-in-sippy-cups-and-baby-bottles   
  http://www.nytimes.com/2012/07/18/science/fda-bans-bpa-from-baby-bottles-and-sippy-cups.html?_r=0   

  02-11-2013, 11:53 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:BPA,BPS, plastiek
  30-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeekomkommer tegen kanker.
  Zeekomkommer extract doodt 95 procent van de borstkankercellen en doet longtumoren krimpen.

  (NaturalNews) Een nieuwe studie in vitro heeft aangetoond dat zeekomkommer extract tot 95 procent van borstkankercellen doodt, 90 procent melanoomcellen, 95 procent van de lever kankercellen en 88 percent van longkanker cellen. Ook wordt het immuunsysteem tegen kanker gestimuleerd en worden de belangrijkste processen die nodig zijn voor metastase belemmerd in hun werking. Terwijl de wetenschap achter dit fenomeen erg nieuw is voor de westerse geneeskunde wordt de zeekomkommer reeds sedert eeuwen gebruikt in de Chinese geneeskunde.

  Zeekomkommer haalt krachtig uit naar meerdere kankercellenvariëteiten.

  In vorige studies hebben extracten van zeekomkommer aangetoond krachtige cytotoxiciteit te bezitten tegen alvleesklier-, long-, prostaat-, darm-, borst-, huid- en leverkanker cellen evenals leukemie en gioblastoma. Onderzoekers hebben de belangrijke verbinding ontdekt die verantwoordelijk is voor anti-kanker eigenschappen van de zeekomkommer: een triterpenoid genaamd frondoside A.

  Een nieuwe studie heeft nu de antikanker effecten van frondoside A bevestigd op een geheel nieuw niveau. In het laboratorium werden 95 procent ER + borstkankercellen, 90 procent melanoomcellen, 95 procent leverkanker cellen en 85-88 procent van longkankercellen gedood. Maar de voordelen van deze verbinding betreffen niet alleen het direct induceren van geprogrammeerde celdood (apoptose); het remt ook de angiogenese (de mogelijkheid van tumoren om nieuwe bloedvaten te laten groeien en zich te voeden) en stopt kanker uitzaaiingen door het belemmeren van celmigratie en invasie.  Interessanter nog is het vermogen van frondoside A om ons immuunsysteem als natuurlijke doder van kankercellen te activeren. Dit blijkt voor borstkanker met name, maar geldt ook voor alle kankers, omdat het immuunsysteem wordt beïnvloed en niet direct de kankercellen. Dit kan gedeeltelijk verklaren waarom frondoside A zo effectief was bij het laten krimpen van longtumoren bij muizen en kan wedijveren met chemomedicijnen.

  Longtumor krimp zonder de bijwerkingen en minstens zo effectief als chemokuur.

  Frondoside A is krachtig cytotoxisch voor drie verschillende soorten longkanker in vitro, waaronder NCI - H460Luc2 , LNM35 (niet kleincellige longkanker) en A459 (epitheliale adenocarcinoom).  Gegeven aan muizen met xenografted menselijke niet kleincellige longkanker, krompen de tumoren met 40 procent in 10 dagen.  Dit scoort zeer goed tegenover de krimp van 47 procent verkregen met een standaard chemo medicijn. Maar de gelijkenis tussen de twee verbindingen stopt als het gaat over bijwerkingen.  Van de chemo medicatie in dit onderzoek is bekend het DNA te beschadigen met krachtige negatieve neveneffecten zoals nierschade en immunosuppressie, en het kan zelfs leukemie veroorzaken bij de patiënt. Frondoside A echter stimuleert het immuunsysteem dat leukemiecellen doodt en vertoonde geen zichtbare bijwerkingen bij de muizen en dit alles tegen een fractie van de prijs van chemo.  Maar het meest indrukwekkend deel van deze studie was dat dit bereikt werd bij een zeer lage dosis frondoside A nl.  ​​minder dan één milligram voor een volwassen mens van 75 kg. Het is ook opmerkelijk dat frondoside gegeven samen met chemo de tumor met een opmerkelijke 68 procent deed krimpen.

  De toekomst van de zeekomkommer als een natuurlijke geneesmiddel voor kanker.

  Zeekomkommer extract is een veelbelovend natuurlijk geneesmiddel voor kanker.  Er zijn nog twee klinische studies lopende (met andere natuurlijke extracten) tegen myeloma en multiple myeloma, maar meer proeven tegen borst- en longkanker zijn duidelijk noodzakelijk. Ondertussen wordt gedroogde zeekomkommer in poedervorm als voedingssupplement met succes ingezet bij ontstekingen (zoals artritis) omdat zeekomkommer toevallig ook een rijke bron is van chondroïtine.

  Oorspronkelijk artikel: "Sea cucumber extract kills 95 percent of breast cancer cells and shrinks lung tumors", Tuesday, October 15, 2013 by: Evan Evers.

  Bijlagen:
  http://science.naturalnews.com/sea_cucumber.html   
  http://www.clinicaltrials.gov/ct2/results?term=sea+cucumber&Search=Search   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18800890   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19162021   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21741966   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23308143   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884125   

  30-10-2013, 18:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  Tags:zeekomkommer,borstkanker, longkanker
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lopend koraalrif
  Word je een lopend koraalrif?

  Het idee dat de calcium die je eet zich zal vestigen in uw botten is één van de zwaarste en gevaarlijkste mythes op het gebied van gezondheid.

  In feite heeft calcium uit voeding geen reden om je botten te voeren!

  Het  is voor de calcium veel eenvoudiger binnen te komen in het bloed waardoor het in de slagaders belandt. Daar bindt het zich aan cholesterol, bloedplaatjes en andere componenten om een meer rigide en dikke plaat te vormen wat men dan "atherosclerose" of "plaque" noemt.

  Wanneer de plaat groter wordt zullen uw slagaders bijna zo hard worden als kalksteen waardoor je een lopend koraalrif wordt.

  Uw cardioloog zal je zeggen dat je atherosclerose hebt en kunt sterven aan een hartaanval of beroerte (wat waar is).

  Hij zal je een deprimerend dieet opleggen op basis van gekookte groenten en volle granen zonder vet, je statines doen slikken die spierpijnen en geheugenverlies als bijwerking hebben, je aanzetten om te sporten wat zeer pijnlijk is in zo'n geval, zonder enige garantie dat er geen problemen zullen komen. In plaats daarvan zal dit plan in het algemeen vroeg of laat resulteren in het plaatsen van bruggen of van een stent en de dood.

  Een studie gepubliceerd in 2010 in het toonaangevend medisch tijdschrift British Medical Journal heeft geconstateerd dat mensen die een voedingssupplement van calcium namen een hoger risico op een hartaanval hadden. (1)

  En het ergste is dat in die tijd je botten calcium zullen verloren hebben wat resulteert in verzwakking (osteopenie) en poreusheid (osteoporose).  De geringste schok kan de botten doen breken als glas.

  Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk te handelen opdat de calcium op de juiste plaats belandt.  Het moet naar je botten en niet naar je bloedvaten. Om te begrijpen hoe wij dit betreurenswaardig fenomeen kunnen vermijden moeten we eerst een paar fundamentele dingen weten over de botten.

  Basiskennis over botten.

  Je botten bestaan ​​uit een matrix - dat wil zeggen een structuur - collageen waarop mineralen zich vestigen.  Denk aan gewapend beton: ijzers vertegenwoordigen het collageen en het beton staat voor de mineralen.

  Collageen geeft uw botten flexibiliteit. Mineralen (calcium, magnesium, fosfor, silicium) geven kracht.   Zonder collageen zouden je botten gemakkelijk breken net als krijt dat de leraren vroeger gebruikten in de klaslokalen: krijt is dicht maar zeer broos en niet echt vast

  De cellen in ons lichaam waaronder die van de botten worden voortdurend vernieuwd. Oude cellen moeten plaats maken voor nieuwe. Voor de botten zijn het de "osteoclasten" die deze rol spelen. Ze "eten" de oude botcellen op.

  Bij vrouwen zijn het de vrouwelijke hormonen, oestrogeen, die de activiteit van de osteoclasten controleren. Tijdens de menopauze kan de dalende oestrogeenspiegel problemen veroorzaken: osteoclasten worden te actief en vernietigen botcellen waardoor de botten als sponzen worden gevuld met kleine gaatjes.

  Progesteron, een vrouwelijk hormoon helpt nieuwe botcellen opbouwen, zogenaamde "osteoblasten" om de gaten van oude cellen te vullen. Met de stopzetting van de eisprong  stopt de  progesteron productie volledig. Osteoblasten  worden minder actief.

  Om botverlies te vertragen adviseren veel artsen om meer zuivelproducten rijk aan calcium te consumeren en calciumsupplementen te nemen.

  Maar calcium in de voeding of als voedingssupplement kan worden gedeponeerd in de slagaders zoals we hebben gezien maar ook in andere weefsels waardoor de stijfheid, nierstenen, galstenen en veel andere gezondheidsproblemen ontstaan.

  Vitamine D onmisbaar.


  Meer en meel artsen die op de hoogte geraken van het probleem raden nu het nemen van vitamine D aan om de opname van calcium mogelijk te maken.

  Dit is een stap in de goede richting omdat vitamine D ingrijpt opdat calcium en fosfor zouden worden geabsorbeerd door de darmen. Zonder deze absorptie belanden ze direct in het toilet.

  Maar de werking van vitamine D is tweesnijdend omdat aangezien het helpt de darm calcium en fosfor te absorberen het ook de nieren helpt zich te ontdoen van de invloed van het PTH  hormoon.  Merk echter op dat deze tweede rol cruciaal is: te hoge concentraties van fosfor en calcium tegelijkertijd in het bloed kan de vorming van calciumfosfaten veroorzaken die kristallen vormen en haarvaten kunnen verstoppen (kleine bloedvaten die bloed naar de ogen en ook andere organen en weefsels sturen)

  Het probleem is het volgende: hoe kan, één keer dat met behulp van vitamine D calcium door mijn bloed wordt opgenomen, voorkomen worden dat de nieren het gaan uitscheiden langs de urine of gedeponeerd wordt in mijn weefsels vooral mijn aderen i.p.v. zich te vestigen in mijn botten?

  De oplossing is om met de calcium en vitamine D vitamine K2 te nemen.

  De vitamine die het calcium door je botten doet opnemen.


  Vitamine K2 werkt als een essentiële cofactor voor het enzym gamma - carboxylase en voor de carboxylering van osteocalcine, een bot eiwithoudende gamma - carboxyglutaminezuur. Zonder carboxylering kan osteocalcine zich niet binden aan het hydroxyapatiet .

  In een gecontroleerd klinisch onderzoek werd aan 172 vrouwen met osteoporose willekeurig dagelijkse vitamine K2 (45 mg/dag ), vitamine D3 of beide en een placebo toegediend gedurende 24 maanden.

  De gecombineerde behandeling resulteerde in een significante toename in botmineraaldichtheid (4,92 [ + of - ] 7,79 % ), terwijl vitamine K2 alleen resulteerde in een toename van slechts 0.135 % [ + of - ] 5,44 % wat niet significant hoger was dan de basis.

  Na 18 tot 24 maanden was de botmineraaldichtheid significant hoger in de K2 groep dan bij de placebogroep. Bovendien was het samen nemen van vitamines K2 en D3 veel effectiever dan elk afzonderlijk. ( 2 )

  Deze resultaten werden bevestigd door een andere studie:

  Tweeënnegentig postmenopauzale vrouwen tussen 55-81 jaar werden willekeurig verdeeld in vier groepen met dagelijkse vitamine K2 (45 mg , vitamine D  (0,75 mcg), een combinatie van beide en calciumlactaat (2 g). De botmineraaldichtheid na twee jaar verhoogde in beide groepen met vitamine K2 en vitamine D ten opzichte van de groep met calcium, terwijl de gecombineerde behandeling een aanzienlijke toename van de botdichtheid van 1,35 %  vertoonde (3).

  Vergeet ook niet de andere " bouwstenen " aan te voeren om de  botopbouw te onderhouden.

  Let op, om goed te functioneren eist vitamine K2 een voldoende niveau aan magnesium, silicium, omega 3 vetzuren en sporenelementen (zink, koper, sporenelementen die allen voorkomen in de chemische samenstelling van het bot .

  - magnesium is overvloedig aanwezig in boekweit, amandelen en donkere chocolade (ik raad 70 % cacao of meer aan) ;

  - vitamine C (in fruit en groenten ;

  - silicium in heermoes en brandnetel (samenstelling te koop in uw natuurvoedingswinkel) alsook in paprika, alfalfa, haver en tomaten;

  - omega- 3 vetten in vette vis, noten, koolzaadolie, postelein, eieren van kippen gevoed met lijnzaad;

  - sporenelementen in mineraalwater .

  Merk ook op dat de K- vitamine K2 komt van "koagulatie" omdat het bloed doet stollen.  Mensen die bloedverdunners moeten nemen (warfarine) mogen daarom geen extra vitamine K2 nemen.

  Bewerk je botten


  Tenslotte is het essentieel om lichaamsbeweging uit te oefenen dat wil zeggen trekken aan en drukken op je botten. Omdat de botten net zoals de spieren dan sterker worden.  Lopen versterkt je botten maar zwemmen heeft geen enkel effect. Als je rust verzachten de botten.

  Bronnen:

  (1) BMJ 2010; 341 doi: http://dx.doi.org/10.1136/bmj.c3691

  (2) Ushiroyama T. et al., Effect of continuous combined therapy with vitamin K2 and vitamin D3 on bone mineral density and coagulofibrinolys function in postmenopausal women, Maturitas, 2002, 41:211-221.

  (3) Iwamoto I. et al., Treatment with vitamin D3 and/or vitamin K2 for postmenopausal women with osteoporosis, Keio J. Med., 2003, 52: 147-150. 


  Oorspronkelijk artikel: "Allez-vous devenir un récif de corail ambulant?", J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation, Octobre 28, 2013.

  Bijlagen:
  http://www.bmj.com/content/341/bmj.c3691   

  30-10-2013, 12:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:botten, vitamine D, vitamine K2, osteoporose
  26-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankercellen resistent tegen chemotherapie.
  Studie: Chemotherapie verhoogt daadwerkelijk de groei van kankercellen die resistent worden tegen de behandeling.

  (NaturalNews) Het is weer maar eens aangetoond in de wetenschappelijke literatuur dat de kankerbehandeling met chemotherapie een belangrijke oorzaak is van kanker. Volgens een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Nature bervodert chemotherapie niet alleen de groei en verspreiding van kankercellen door beschadiging van het gezonde weefsel dat de tumoren omringt, maar veroorzaakt ze ook de resistentie van kankercellen waardoor deze zogenaamde "super" kankercellen worden.

  Onderzoekers aan het Fred Hutchison Cancer Research Center in Seattle, Washington kwamen tot dit besluit na het observeren van de effecten van chemotherapie op gezond celweefsel. Wat ze vonden is iets wat we hier al jaren zeggen maar door het medische systeem als geheel pas stilletjesaan wordt erkend - chemotherapie is een gif dat het DNA van gezonde cellen beschadigt waardoor deze cellen moleculen aanmaken die op hun beurt meer kankercellen produceren.

  Men moet geen wetenschapper zijn om tot dit besluit te komen. Gezond verstand zegt dat het belagen van gezonde cellen samen met ongezonde schade veroorzaakt aan alle cellen. Maar dit is blijkbaar groot nieuws in het noorden waar wetenschappers blijkbaar verbijsterd zijn over deze vaststelling. En we hebben het hier niet over kleine beschadigingen. Volgens de statistieken treedt grote schade op aan gezonde cellen als gevolg van routine chemotherapie behandelingen.

  "De onderzoekers vonden dat chemotherapie tot fibroblasten (cellen DNA) kan leiden en de groei van een molecule, WNT16B genaamd, in weefsels rond de tumor met het 30-voudige verhoogt," verklaart de groep Cancer Research UK in een recent rapport over de studie. "Dit helpt vervolgens kankercellen om te groeien, binnen te vallen in naburige cellen en resistent te worden voor chemotherapie," voegen zij eraan toe.

  'Super' kankercellen veroorzaakt door chemotherapie zijn dodelijker dan ooit.

  Alsof dit nog niet erg genoeg is vond hetzelfde team dat een andere belangrijke bijwerking van chemotherapie is dat agressievere kankercellen groeien, gevaarlijker dan ze vóór de behandeling waren. Net als "superbacteriën" en "superonkruid," resistentie ontwikkelen als antwoord op conventionele therapieën en chemische bespuitingen zullen respectievelijk deze "super" kankercellen zelfs niet meer reageren op de meest agressieve vormen van chemotherapie waardoor de kanker zelfs dodelijke wordt. 

  U kunt het volledig rapport van de studie hier lezen:http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html

  Niet verrassend is dat de industrie, op de hoogte van dergelijke studies, de dokters bestookt met nieuwe middelen voor chemische behandeling onder het mom van weer aleens minder bijwerkingen.  Zo werkt het conventioneel medisch systeem - nieuwe geneesmiddelen creeëren als dekmantel voor bijwerkingen van de bestaande en zo de kas van de industrie blijven spijzen.

  "De meeste kankerpatiënten sterven door de chemotherapie" legt Dr Allen Levin, MD, van de Universiteit van Californië, San Francisco, uit in zijn boek "De genezing van kanker"."  Chemotherapie elimineren geen borst-, darm- of longkanker. Dit feit is gedocumenteerd voor meer dan een decennium maar  nog steeds gebruiken de artsen chemotherapie tegen deze tumoren."

  Als u of uw geliefden lijden aan kanker, zijn er alternatieven voor chemotherapie en bestraling. De Gersontherapie; dr. Stanislaw Burzynski's antineoplastons; cannabis olie met een hoog niveau van genezing van cannabinoïden en vers geperst marihuana bladeren zijn alle levensvatbare behandelingen van kanker protocollen die veel mensen hebben genezen. Meer informatie over deze methoden kun je vinden op de volgende links:
  http://gerson.orghttp://www.burzynskiclinic.comhttp://www.sfweekly.comhttp://www.naturalnews.com

  N.v.d.r.: In Bilzen behandelt een arts kanker  met de natriumbicarbonaattherapie van Marc Sircus, AC, OMD.


  Oorspronkelijk artikel: "Chemotherapy actually increases cancer growth, cancer cells becoming resistant to treatment: Study", Friday, October 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News

  Bijlagen:
  http://gerson.org/gerpress/   
  http://tv.greenmedinfo.com/every-doctor-knows-chemotherapy-causes-cancer-says-surgeon/   
  http://www.cancerresearchuk.org/cancer-info/news/archive/cancernews/2012-08-03-Healthy-cells-around-tumours-help-fuel-chemotherapy-resistance   
  http://www.cancertutor.com/ChemoSpill/deathbydoctoring4.htm   
  http://www.nature.com/nm/journal/v18/n9/full/nm.2890.html   

  26-10-2013, 09:13 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:chemotherapie, kanker, resistentie
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D voorkomt plaque.
  Vitamine D voorkomt arteriële plaque bij diabetici met lagere risico op hartziekten tot gevolg.

  (NaturalNews) Risico op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten of een fatale hartaanval is bij diabetici bijna verdubbeld als gevolg van het verwoestend effect van insuline disfunctie en een hoge bloedsuikerspiegel. Deskundigen schatten dat vanaf 2050 maar liefst één op de drie zullen worden getroffen door diabetes, een sterke indicator dat de statistieken van cardiovasculaire ziekte en dood door een hartaanval zullen omhoogschieten op een lineaire manier. Gelukkig kunnen diabetes en hart- en vaatziekten worden voorkomen door middel van goede voeding, lichamelijke activiteit, lifestyle veranderingen en tal van natuurlijke middelen waaronder vitamine D.

  Een onderzoeksteam van de Washington University School of Medicine in St. Louis heeft bepaald dat mensen met diabetes vaak verstopte slagaders ontwikkelen die hart- en vaatziekten veroorzaken en suggereren dat lage vitamine D-niveaus de schuld zijn. In een publicatie van het Journal of Biological Chemistry schrijft hoofdonderzoeker dr. Carlos Bernal-Mizrachi "Ongeveer 26 miljoen Amerikanen hebben nu diabetes type 2 ... en zoals obesitas stijgt verwachten we nog meer mensen die diabetes zullen ontwikkelen. Die patiënten hebben meer kans op hartproblemen door een verhoogde vasculaire ontsteking en we hebben onderzocht waarom dit gebeurt."

  Van vitamine D is aangetoond dat het arteriële verdikkingen voorkomt.

  Een aantal eerdere studies hebben duidelijk het cruciaal belang aangetoond van het behoud van een optimaal vitamine D-niveau om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen. Dit onderzoek zocht naar de relatie tussen de witte cellen macrofagen, meestal verantwoordelijk voor het bestrijden van pathogene indringers, en de ontwikkeling van schuimige arteriële plaque die de bloedstroom beperkt. Macrofagen houden arteriële wanden zuiver wanneer ze geactiveerd worden als gevolg vaneen  ontsteking.

  Voor het uitvoeren van de studie evalueerden de onderzoekers vitamine D-niveaus bij 43 mensen met type 2 diabetes en bij 25 anderen vergelijkbaar in leeftijd, geslacht en lichaamsgewicht die geen diabetes hadden. Zij vonden dat bij de deelnemers met een lage vitamine D bloedspiegel (minder dan 30 ng/ml), macrofagen zich veel meer hechtten aan de innerlijke endotheliale bekleding van de aders, waar ze leiden tot de collectie van geoxideerd LDL-cholesterol deeltjes die schuimig plaque deposito's vormen. De aders zijn dan veel meer geneigd om stijf te worden en blokkeren zo de normale bloedstroom.

  De wetenschappers onderzochten de relatie tussen de bloeddruk, cholesterol, diabetes controle, het lichaamsgewicht en ras, en vonden dat vitamine D de enige factor was die de arteriële plaquevorming beïnvloedt. Dr Bernal-Mizrachi besloot: "Eerdere studies hebben vitamine D-deficiëntie gekoppeld aan verhogingen van cardiovasculaire ziekte en sterfte ... ons werk heeft gevonden dat vitamine D de afgifte van insuline uit de alvleesklier en de insulinegevoeligheid kan verbeteren." Als studies worden uitgevoerd om te bepalen of het optimaliseren van vitamine D-niveaus (50 tot 70 ng/ml met behulp van de standaard 25 (OH) D bloedtest) daadwerkelijk hart-en vaatziekten kan behandelen bij diabetici is een dagelijkse toepassing met het prohormoon een verstandige maatregel voor alle risico volwassenen.

  Oorspronkelijk artikel: "Vitamin D prevents arterial plaque in diabetics to lower heart disease risk", Sunday, October 06, 2013 by: John Philip

  N.v.d.r.: Ikzelf heb mij een UVB-lamp aangeschaft waar ik tijdens de dagen dat ik niet 20' onbeschermd heb kunnen zonnen, voor ga staan of zitten om zo mijn dagelijkse vitamine D op te doen.  Het voordeel van de lamp is dat ze net zoals de zon UVB licht uitstraalt en de huid vitamine D doet aanmaken.  Terzelfdertijd bouw ik mijn weerstand op tegen de winterkwalen zoals verkoudheden en griep en dat is mooi meegenomen.  Voor meer informatie over zo'n lamp kun je terecht op de website vermeld in bijlage 4.

  Bijlagen:
  http://www.jbc.org/content/287/46/38482   
  http://www.lef.org/newsletter/2012/1116_Insufficient-Vitamin-D-Levels-Linked-To-Increased-Atherosclerosis-In-Diabetics.htm   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/252821.php   
  http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
  http://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121113134222.htm   

  26-10-2013, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D
  25-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden voedsel
  Voedsel verboden om te consumeren.
  Gezondheidsautoriteiten herhalen op elke mogelijke manier dat vetten slecht zijn voor de gezondheid, vooral verzadigde vetten.
  Iedereen of bijna iedereeen gelooft het hoewel weinig mensen weten wat "verzadigd" vet  precies betekent.

  "Verzadigd"

  In feite is een "verzadigd" vetzuur een vetzuur dat gewoon al zijn koolstofatomen gebonden ziet aan het maximum aantal waterstofatomen. Elke koolstof binding is bezet en je kunt geen andere atomen toevoegen.

  Het gevolg is dat het molecuul stabieler is en minder gevoelig voor oxidatie. Dit is een zeer goede zaak want geoxideerde vetten zijn nogal ongezond. Volgens verschillende studies is geoxideerde cholesterol een marker van atherosclerose, veroudering en vernauwing van de slagaders en een gevaar voor hartaanval. (1)

  Maar dat is niet alles.

  Het traditioneel eetpatroon van de mens, voor de algemene toepassing van granen, was zeer rijk aan verzadigde vetzuren. Onze voorouders, vóór de uitvinding van de landbouw, aten inderdaad veel dierlijk vet, ingewanden en vetrijke schaaldieren.
  De weinige stammen over de hele wereld die een traditionele levensstijl hebben onderhouden eten nog altijd veel vet.  De Inuits (Eskimo's) aan de Noordpool aten tot voor kort meestal vet van walrussen en walvissen en vette vis  die een grote hoeveelheid verzadigde vetten bevatten.

  De Massai, een seminomadische stam die leeft van de landbouw en de jacht in Kenia, voedt zich voornamelijk met een mengsel van melk en bloed, afkomstig van levend jongvee waaraan ze planten, wortels en schors toevoegen. Nogmaals, dit dieet is rijk aan verzadigde vetten.

  Hetzelfde geldt voor de Tokelauiens die wonen op een eilandengroep van Nieuw-Zeeland, die zich voeden met kokosnoten en vis.

  Deze volkeren hebben weinig of geen problemen met hart- en vaatziekten.
  Dit wordt bevestigd door het rijke vetgehalte van moedermelk dat 54 % verzadigde vetzuren bevat. Moedermelk is het meest perfecte voedsel voor groeiende baby's.  De aanwezigheid van grote hoeveelheden verzadigd vet is zeker niet een "speling van de natuur." 

  In 2010 vond een grote studie van meer dan 347.000 personen geen verband tussen de inname van verzadigd vet en het risico op myocardinfarct, beroerte (CVA) of andere hart- en vaatziekten. (1)

  Een andere studie gepubliceerd in 2010 in het medisch tijdschrift American Journal of Clinical Nutrition toonde aan dat mensen die wensen hun cardiovasculair risico te verminderen niet hun vetinname moeten verminderen maar wel de koolhydraten zoals zetmeel en zetmeelproducten (brood, pasta, granen waaronder volwaardige). 
  (2).  Zij die hun inname van verzadigde vetten verminderden en vervingen door geraffineerde koolhydraten (wit brood, pasta, aardappelen) verhoogden hun insulineresistentie, hun overgewicht, hun dyslipidemie (abnormale niveaus lipiden in het bloed ) en hun niveaus van triglyceride en cholesterol.


  In feite is de nieuwe rage die woedt sinds de jaren '60 om meer koolhydraten (hoofdzakelijk granen) en minder vetten te eten verantwoordelijk voor de  toename van zwaarlijvigheid, diabetes en hartziekte. Het is bijna onmogelijk geworden voor onze tijdgenoten zich te herinneren dat er slechts een eeuw geleden minder dan één procent van de vrouwen last had van obesitas (waaronder de VS !) en coronaire hartziekten.

  Nog moeilijker te geloven: in 1950 waren er in Frankrijk 100 cardiologen. In 1981 waren er 2.200 in 1981 en bijna 6000 vandaag! (3)

  Een dergelijke explosie geeft aan dat er iets is veranderd wat de epidemie verklaart.

  En wat is dat dan?

  Onze voeding!

  Hoewel het waar is dat we veel rood vlees en verzadigd vet eten, bevat onze voeding ook veel suikers en geraffineerde koolhydraten.

  De meest geconsumeerde voedingsmiddelen zijn de ergste.

  Voedingsmiddelen die in de geïndustrialiseerde landen het meest geconsumeerd worden zijn brood, ontbijtgranen, broodjes, pasta, pizza, koekjes, taarten, desserts van alle soorten, chips, frites, koekjes, taarten en voorgerechten gemaakt van aardappelen ... dus veel koolhydraten. De meeste reclame wordt rond deze voedingsmiddelen gemaakt omdat al deze produkten gebaseerd zijn op de laagste kwaliteit en de goedkoopste grondstoffen.

  Door additieven zoals veel suiker of zout, smaak- en kleurstoffen toe te voegen en de presentatie in een mooie kleurrijke verpakking worden deze produkten zeer aantrekkelijk gemaakt. Dit helpt om de financiering van investeringen in marketing te kompenseren en tegelijkertijd winstgevend te zijn voor de fabrikant.

  Het is veel moeilijker om dergelijke ingrepen te doen op producten die al erg duur zijn bij de basis zoals oliën van goede kwaliteit, verse gezonde groenten, vlees, vis, noten of bessen die goed zijn voor zijn gezondheid.  Daarom is reclame voor deze producten eerder zeldzaam zoniet onbestaande.

  Goede vetten eten.

  Veel mensen zijn verward wanneer het gaat over meervoudig onverzadigde vetten, enkelvoudig onverzadigde, transvetzuren,  omega 3 , 6 en 9.

  Goede bronnen van vet zijn :
  • olijfolie ( en natuurlijk de hele olijven, tapenades ... )
  • rauwe amandelen en amandelolie, walnoten en walnootolie, ook pecannoten, macadamia's, paranoten en in mindere mate hazelnoten. Gewoon heel voorzichtig zijn bij het kopen. Het wordt steeds moeilijker om rauwe noten van goede kwaliteit te krijgen. Ze zijn vaak ranzig wat je kunt vaststellen door de pittige smaak. Dit betekent helaas dat ze meervoudig onverzadigde vetzuren bevatten die geoxideerd zijn en daarom ongezond geworden zijn
  • vetten van biologische dieren ;
  • biologische eieren van kippen gevoed met lijnzaad rijk aan omega 3);
  • avocados;
  • boter van koeien op gras (niet op granen en koeken zoals de meeste Europese koeien);
  • kokos-en palmpitolie zijn de beste oliën om te bakken omdat ze niet denatureren bij hoge temperatuur (maar pas op dat ze niet roken);
  • vette vis (sardines, makreel, ansjovis, haring ) en visolie met natuurlijk de beroemde levertraan die helaas in onbruik is geraakt en het slachtoffer werd van een vreselijke reputatie; eerlijk gezegd is de smaak niet zo slecht als men de kinderen wijs maakt.


  Wat is uw omega-3/omega-6 verhouding consumptie?

  Het is ook essentieel om te controleren dat er een goede balans is tussen de inname van omega 3 en omega 6. Traditioneel was deze verhouding 4 tot 3 en 2 tot 1 maar het is nu veel vaker 20 tot 1 of 30 tot 1.  Omega 6 vetten zijn inderdaad aanwezig in goedkope olie (van zonnebloem en maïs) die overal wordt aangetroffen vooral in verwerkte voedingsmiddelen terwijl omega 3 gevonden wordt in noten- , lijnzaad-,  koolzaadolie en vis, echter minder gebruikt en duurde.

  Helaas leidt te veel omega 6 en te weinig omega 3 tot chronische ontstekingen in het lichaam die het risico op cardiovasculaire ziektes en kanker verhogen.

  Doe wat je kunt om uw inname te verminderen van omega 6 en het verhogen van omega 3.  Merk op dat olijfolie noch het één of het ander bevat, maar dat het een olie is die over het algemeen goed is voor de gezondheid maar ze moet dan wel "extra vierge" zijn en van eerste koude persing, rauw gegeten of licht verwarmd (niet in olijfolie bakken maar maak gebruik van kokosolie, palmpitolie of rundsvet).

  Ten koste van alles te vermijden.

  Transvetzuren moeten ten koste van alles worden vermeden. Ze zijn meestal uit de industriële verwerking van oliën die worden gehydrogeneerd om er vaste vetten en margarines mee te maken of voor het zacht houden van gerechten, koekjes en cakes.  Deze vetten worden gebruikt opdat de produkten waarin ze zitten langer in de rekken zouden kunnen liggen maar ze veroorzaken ernstige storingen op cellulair niveau.

  Je lichaam heeft vet nodig om optimaal te functioneren.

  Ondanks alles wat ik verteld heb weet ik zoals iedereen dat men op zijn hoede moet zijn voor 'te vette' gerechten. Het moet duidelijk zijn dat sinds zeer jonge leeftijd we letterlijk werden bestookt om ons te doen geloven dat vetten slecht voor en granen goed zijn voor de gezondheid.

  Het is niet gemakkelijk om jezelf ervan te overtuigen dat de waarheid precies het tegenovergestelde is.  Bij een boterham met boter is het brood slecht en de boter goed. Hetzelfde verhaal bij frites, de aardappelen zijn slecht en het vet is goed!  Oke , ik geef toe dat ik overdrijf op dat laatste punt omdat het probleem eerder is dat frites worden gebakken bij een te hoge temperatuur (220-240 ° C) waardoor het vet giftig wordt en glycation wordt aangemaakt wat zeer schadelijk is voor de gezondheid.

  Maar ik hooop dat je de boodschap begrijpt die ik je probeer mee te geven. Verzadigde vetten zijn essentieel voor de gezondheid en helpen uw lichaam beter functioneren.  Ze helpen mee in veel belangrijke functies van het hart, longen, lever, botten en het immuunsysteem.  Zij treden op in de samenstelling van de hormonen, in de membranen van je cellen  en regelen het verzadigingsgevoel.

  Eén van de grote nadelen van diëten met weinig vet is in feite dat zij een overweldigend gevoel van honger veroorzaken met als gevolg slecht humeur, nervositeit of depressie en verlies van interesse in het leven.

  Deze martelingen zijn niet nodig en niet goed voor de gezondheid.  En dat lijkt me dat dit nog steeds heel erg goed nieuws.

  Oorspronkelijk artikel: "L'aliment interdit à consommer sans modération" J.M. Dupuis, Santé Nature Innovation.

  Bronnen: 
  (1) Am J Clin Nutr. 2010 Mar;91(3):535-46. doi: 10.3945/ajcn.2009.27725. Epub 2010 Jan 13.
  (2) Am J Clin Nutr March 2010 vol. 91 no. 3 502-509
  (3) Ministère de la Santé et de la Protection sociale – éléments bibliographiques relatifs à l’évaluation des besoins de santé pour l’élaboration des SROS 3 (44)
  (4) Étude d’impact présentée mardi 19 mars à la réunion annuelle de l'American Heart Association à Dallas (Texas), et conduite par une équipe dirigée par Gitanjali M. Singh, de l’Ecole de santé publique de Harvard. 

  25-10-2013, 21:42 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vetten
  11-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colloïdaal zilver
  De kracht van colloïdaal zilver.

  Heb je ooit gehoord van colloïdaal zilver?

  Het is gewoon gedestilleerd water dat microscopische zilveren deeltjes bevat die de cellen kunnen binnendringen om er verborgen virussen en bacteriën te vernietigen.
  Door zijn gebruikers wordt colloïdaal zilver vereerd als één van de meest effectieve natuurlijke remedies om ziektes te voorkomen en te genezen (1).  Veel mensen met chronische ziekten zweren bij dit alternatief i.p.v. antibiotica.
  De officële geneeskunde betwist niet zijn antibacterële eigenschappen maar denkt dat het gevaarlijk kan zijn en zich kan ophopen in het lichaam. Wat is er precies van waar?
  De antiseptische eigenschappen van colloïdaal zilver zijn gekend sedert de oudheid.
  Sinds de oudheid was het gebruikelijk om bekers en bestekken te gebruiken in zilver om de gezondheid te verbeteren en asepsie te bevorderen wat voorbehouden was aan de heersers en de aristocratie van het Mesopotamische Rijk, Grieken en Romeinen.
  Door de eeuwen heen heeft zilver altijd zijn rol in de dagelijkse praktijk gespeeld . Eén van de bekendste is de zilveren theepot die de ambtenaren en officieren van het Britse Rijk gebruikten om zich tegen miasma te beschermen in de Zuidoost-Aziatische koloniën en die van de zilveren munt geplaatst op de bodem van de melkbussen of drinkflessen bij de pioniers van het Amerikaanse Westen.
  Tot zeer recent nog legden apothekers een zilverfolie onderin de pot om te zorgen voor een perfecte aseptie van hun preparaten.
  In elk geval was het doel om kiemen en bacterën met zilver te doden.
  Sedert kort heeft het zilver ook een speciale plaats verworven in de Oosterse en Europese Farmacopee. Hippocrates, Avicenne, Gerber en Paracelsus, de grootste artsen in de geschiedenis, hebben het zilver op verschillende manieren gebruikt om verwondingen en ziekten te behandelen.
  Met de komst van antibiotica viel colloïdaal zilver uit de boot.
  In het midden van de twintigste eeuw waren bijna een honderdtal farmaceutische preparaten op basis van zilver gepatenteerd door de laboratoria.  Zilver in colloïdale vorm werd gebruikt tegen veel bacteriële infecties zowel in- als uitwendig, in de vorm van druppels (neus, ogen, oren), als lokale externe toepassing bij wondheling bijvoorbeeld en als injecties in specifieke gevallen zoals tijdens de Spaanse grieppandemie van 1918 .
  Maar met de komst van antibiotica is colloïdaal zilver in een paar jaar volledig door de mand gevallen.
  Vanaf de jaren '40 heeft het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe moleculen goedkopere antibacteriële producten op de markt gebracht die gemakkelijker te gebruiken zijn door patiënten. Dit is het begin van de "antibiotica revolutie."
  De laboratoria beseften snel dat ze er alle belang bij hadden om te investeren in deze octrooieerbare moleculen waarmee ze grotere winsten zouden kunnen maken dan met colloïdaal zilver, een natuurlijke stof waarvan de productie relatief duur is.
  Het gebruik van zilver wordt gereduceerd tot enkele therapeutische toepassingen zoals het gebruik van zilvernitraat voor de behandeling van wratten, zweren en blindheid van pasgeborenen; het gebruik van zilver sulfadiazine in ziekenhuizen voor behandeling van brandwonden en toepassing van verbanden die zilverionen direct in het beschadigde weefsel brengen.

  De terugkeer van colloïdaal zilver ?
  Met de komst van antibiotica werd lang aangenomen dat de geneeskunde het fatale wapen had gevonden om infectieuze ziekten uit te roeien.
  De euforie was van korte duur want al gauw ontdekte men beperkingen en problemen in verband met het gebruik van antibiotica: bijwerkingen, ongewenste interacties tussen geneesmiddelen, overgebruik, zelfmedicatie ... Erger is nog dat de ontwikkeling van het gebruik van antibiotica heeft geleid tot virussen, bacteriën en schimmels die resistent zijn tegen antibiotica.
  Sommige wetenschappers hebben rampscenario's voorspeld waarin virussen onkwetsbaar worden en de mensheid zouden decimeren. In 2007 publiceerde dr. Antoine Andremont, specialist ter zake, een boek op apocalyptische toon: "De triomf van bacteriën: het einde van antibiotica? " In dat boek kondigt hij aan dat de bacteriën klaar staan om het menselijk ras te overmeesteren.
  Alhoewel het nog niet zo ver is zijn nu al meer dan een derde van de infecties met S. aureus onbehandelbaar door antibiotica, waardoor amputaties (herinner Guillaume Depardieu) en dood het gevolg zijn.  Volgens Wikipedia is het waarschijnlijk dat driekwart van de sterfgevallen op 4200 ziekenhuisinfecties (veroorzaakt door ziekenhuizen) het resultaat zijn van antibiotica resistente bacteri_en.
  Wetenschappers hebben dan ook onderzoek op colloïdaal zilver nieuw leven ingeblazen.  Professor Ron Leavitt en microbioloog David Revelli vergeleken de werking van één in de Verenigde Staten op de markt gebrachte colloïdale oplossing met vijf verschillende antibiotica producten.
  Deze studie toonde aan dat geen enkele van de antibiotica evenveel vermogen had als het colloïdaal zilver om de 16 geteste bacteriestammen te doden.
  Door deze studies ervaart colloïdaal zilver een opleving in de afgelopen jaren en een buitengewone populariteit.  Op het web zijn er duizenden artikels aan gewijd. Sommigen zien colloïdaal zilver als één van de grote kanshebbers van een komende oorlog tegen virussen en ultraresistente bacteriën.
  In de Verenigde Staten zijn verschillende laboratoria bezig met de commercialisering van colloïdaal zilver. Het is zelfs mogelijk om machines te kopen om uw eigen dagelijkse consumptie te produceren.
  Hoewel het moeilijk is om nauwkeurig de hoeveelheid te schatten zijn er toch al een paar miljoen mensen over de hele wereld die colloïdaal zilver gebruiken voor zowel voedingsdoeleinden om de verarming aan mineralen in levensmiddelen te compenseren als voor therapeutische doeleinden ter bestrijding van infecties zoals asthenie.
  In dit bestek is het moeilijk om een complete lijst van therapeutische toepassingen te tonen. Hier zijn dan ook de belangrijkste aandoeningen waarvoor colloïdaal zilver wordt gebruikt:
  - Behandeling van alle ontstekingsziekten
  - Behandeling van bacteriële of microbiële infecties (tonsillitis, griep, chronische bronchitis, longontsteking, urineweginfecties, ziekenhuisinfecties ...)
  - Huidproblemen (acne, eczeem, herpes/gordelroos, psoriasis, wratten, huidallergieën en netelroos ..)
  - Schimmels en schimmelinfecties
  - Ontsmetting en genezing van wonden, brandwonden en insectenbeten
  - Veel gebruikers met de ziekte van Lyme hebben het succes van colloïdaal zilver onderstreept om te vechten tegen deze ziekte.
  - Versterking van het immuunsysteem en het voorkomen van verschillende winterkwalen.

  Waarop wordt colloïdaal zilver bekritiseerd?
  Colloïdaal zilver beleeft een fantastische rage onder de fans van alternatieve geneeskunde.  Maar virulente critici hebben niet gewacht om te wijzen op mogelijke gevaren verbonden aan het gebruik ervan.
  In Europa  weigerde de EFSA (European Food Safety Autority) de registratie van colloïdaal zilver als een voedingssupplement onder de merknaam "Silver hydrosol" goed te keuren met de opmerking dat de werkzaamheid niet bewezen was. Het gebruik ervan voor extern gebruik is echter toegestaan.
  Voor voorstanders van colloïdaal zilver waren de weigeringen georkestreerd door de farmaceutische lobby dat colloïdaal zilver ziet als een serieuze bedreiging voor hun comfortabele lijfrenten van hun gepatenteerde moleculen.  Het probleem vandaag is dat alle onderzoeken en toxicologische gegevens die worden gebruikt door overheidsinstanties gedateerd zijn en betrekking hebben op oudere producten die zouten bevatten of derivaten van zilver. Kunnen we dan zomaar deze gegevens extrapoleren op electrocolloïdaal hoge kwaliteit zilver van vandaag?
  Alleen verdere studies kunnen ons meer vertellen want het moet worden benadrukt dat nog geen enkel geval van toxiciteit is gemeld met betrekking tot het zuiver electrocolloïdale zilver (dat wil zeggen zonder minerale-  of zilverzouten, toevoegingen of stabilisatoren van welke aard dan ook ) .
  Het risico op argyria, meestal genoemd als bijwerking in de literatuur, wordt gekenmerkt door verkleuring van de huid na een langdurige en aanzienlijke opname van metallisch zilver, zilveroxide of zilverzouten (nitraten, sulfaten).
  Er is echter geen enkel geval van argyria gemeld met betrekking tot het electrocolloïdale zilver.

  Basisregels inzake het gebruik van colloïdaal zilver.
  Als je al een gebruiker van colloïdaal zilver bent of als u wilt proberen je een eigen mening te maken over dit product moet je enkele basisregels volgen om een kwalitatief hoogwaardig product te kopen dat alle mogelijke garanties op veiligheid geeft.
  Allereerst speel geen leerling tovenaar tovenaars en denk niet dat je zelf colloïdaal zilver kunt produceren zoals voorgesteld door sommige bedrijven die hiervoor apparatuur verkopen.
  Om kwaliteitsvol colloïdaal zilver te produceren moet je minstens een paar honderd dollar investeren in een professionele machine! Vervolgens moet men zeer streng zijn over de kwaliteit van het gebruikte water dat vrij moet zijn van alle mineralen en perfect zuiver. In het algemeen moet het materiaal van hoge kwaliteit zijn en moet het productieproces echt beheerst worden om uw gezondheid niet in gevaar brengen .
  Dus kies liever een product op de markt gebracht door een producent die u alle garanties van kwaliteit en professionaliteit kan geven.
  Een product van hoge kwaliteit moet voldoen aan de volgende criteria :
  - Het moet ongeveer 0,015 gram per liter van nanodeeltjes (15 %) en elektrisch geladen zilverionen (85 %) bevatten als suspensie in de vloeistof.
  - Het gebruikte water moet gedemineraliseerd zijn door omgekeerde osmose voor destillatie. Dit water moet worden gekocht bij gespecialiseerde laboratoria en moet voldoen aan de monografie "Gezuiverd water" van de Europese Farmacopee. De kwaliteit van het water is essentieel om de zuiverheid te waarborgen van afwezigheid op zilverzouten .
  - Geen additieven of conserveringsmiddelen mogen worden toegevoegd.
  - De gebruikte elektroden moeten van puur zilver zijn (99,99%).
  - Colloïdaal zilver wordt verpakt in farmaceutische amber glazen flessen (voor het  intact houden van de elektrische lading van zilverionen en vrijwaring van blootstelling aan licht). 
  - De prijs van een product dat aan deze criteria voldoet zal ongeveer 20 euro voor een fles van 500 ml zijn.
  Contact met de fabrikant is een belangrijke troef om te overleggen over de indicaties en voorzorgen bij gebruik van het product.
  Tenslotte zal je uiteraard uw arts moeten inlichten als je al medicijnen inneemt.
  Bronnen:
  (1) Une Arme Secrète Contre la Maladie, l'argent colloïdal, Franck Goldman, ebook, 87 blz

  (2) The EFSA Journal (2008) 884, 1-3 

  Oorspronkelijk artikel: "Le pouvoir de l'argent colloïdal" par François Mercier, Neo-nutrition.

  11-10-2013, 22:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  Tags:colloïdaal zilver
  05-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acupunctuur bij depressie
  Bewijs dat acupunctuur net zo goed is als begeleiding voor de behandeling van depressie.

  (NaturalNews) Als u iemand kent die lijdt aan matige tot ernstige depressie dan kunnen begeleiding en acupunctuur het antwoord zijn op het bekomen van echte opluchting. Een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het open access tijdschrift PLoS ONE vond dat acupunctuur minstens zo effectief is als begeleiding bij de behandeling van depressie symptomen en dat acupunctuur in het bijzonder kan leiden tot een bijna 50 procent reductie op de depressieschaal in slechts drie maanden.

  Hugh MacPherson en zijn collega's van de Universiteit van York in het Verenigd Koninkrijk hebben 755 patiënten geëvalueerd met matige tot ernstige depressie om tot dit besluit te komen. Volgens Reuters werden 302 van deze patiënten ondergebracht in een groep die 12 wekelijkse acupunctuur sessies ontvingen, terwijl een andere groep van 30 twaalf wekelijkse sessies volgden. De overige 151 patiënten kregen de gebruikelijke zorg met antidepressiva en andere geneesmiddelen.

  Aan het begin van de studie bedroeg de gemiddelde depressie score van alle patiënten 16 op een schaal van 0 tot en met 27 (27 komt overeen met extreme depressies, 16 wordt naar verluid beschouwd als matig ernstig depressief). Na drie maanden scoorden de patiënten in de acupunctuur groep een significante daling op de schaal van gemiddeld 16 tot 9 wat wordt beschouwd als de bovenkant van de milde categorie van depressie. De gemiddelde depressie score daalde ook in de begeleidingsgroep tot een gemiddelde van 11 terwijl de typische zorggroep slechts daalde tot ongeveer 13.

  Nog beter was het feit dat de voordelen van deze behandelingen drie maanden na het sluiten van de studie nog aanwezig waren. Met andere woorden, zelfs nadat de studie gedaan was werd de behandeling van de patiënten in de acupunctuur- en begeleidingsgroep voortgezet om de voordelen van deze behandelingen te kunnen ervaren.

  "Mensen die depressief zijn en verschillende medische opties hebben geprobeerd zonder resultaat  moeten zeker acupunctuur of begeleiding proberen als opties waarvan nu bekend is dat zij klinisch effectief zijn," verklaarde MacPherson over de ongelooflijke resultaten. "Wat is belangrijker voor de patiënt dat iets werkt in de praktijk en dat is wat wij ons hier afvroegen."

  Steeds meer onderzoek wijst op acupunctuur als haalbaar alternatief voor psychiatrische medicatie.

  De studie had weliswaar haar beperkingen daar ongeveer 70 procent van alle patiënten antidepressiva hadden genomen gedurende drie maanden voorafgaand aan de studie. Sommigen van hen bleven doorgaan met deze medicatie tijdens de studie en de auteurs hebben niet aangegeven welke patiënten dit waren uit elke groep. Maar toch helpen de resultaten het idee versterken dat andere behandelingen dan alleen medicijnen formidabele voordelen kunnen bieden zonder schadelijke bijwerkingen .

  "Wat wil zeggen dat als je niet helemaal beter wordt er andere opties zijn," voegde Dr Philip Muskin, een psychiater van de Columbia University Medical Center in New York , eraan toe.   Een optie zou zijn om een ​​ander geneesmiddel te nemen maar door deze studie [ acupunctuur en begeleiding ] weten we dat er andere geldige opties zijn."

  Eerdere studies kwamen tot dezelfde conclusies; waaronder een studie van het Centrum van Cleveland Clinic voor Integrative Medicine eerder deze zomer. Onderzoekers vonden dat acupunctuur kan worden gebruikt naast psychofarmaca in de behandeling van depressie en daadwerkelijk kan worden gebruikt in plaats daarvan; dit bijzonder onderzoek keek specifiek naar milde tot matige depressie .

  "Wat we vinden is dat voor deze patiënten die lijden aan milde tot matige depressie acupunctuur net zo effectief is als antidepressiva," verklaarde Jamie Starkey, een acupuncturist van de kliniek.

  Oorspronkelijk artikel: "Acupunture proven just as good as counseling for treating depression" Tuesday, October 01, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://healthland.time.com/2013/09/25/acupuncture-may-provide-added-benefit-in-treating-depression-but-only-temporarily/   
  http://www.reuters.com/article/2013/09/24/us-acupuncture-depression-idUSBRE98N17420130924   

  05-10-2013, 18:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:acupunctuur, depressie
  29-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkoudheid
  Tien eenvoudige, natuurlijke remedies tegen gewone verkoudheid.

  (NaturalNews) Aanhoudend hoesten, lopende neus, verstopte sinussen, hoofdpijn - deze behoren tot de vele symptomen die je dag kunnen verpesten.  In plaats van te grijpen naar chemisch beladen hoestsiropen en geestdodende antihistaminica, waarom niet één of meer van deze 10 natuurlijke remedies proberen.

  1) Vitamine D.  Vitamine D is misschien wel de meest over het hoofd geziene remedie, en toch misschien wel één van de meest effectieve, remedies voor de behandeling van de verkoudheid. Hoewel het beter preventief werkt waarbij hogere doseringen dan normaal vitamine D3 per dag worden genomen - sommige deskundigen raden het nemen van 10.000 internationale eenheden (IE) of meer van vitamine D3 per dag aan - kan het helpen om verkoudheid en griepsymptomen te verminderen en werkt het mee tot het herwinnen van een normale gezondheid. (http://www.lef.org).

  2) Appelazijn. Verkoudheidsvirussen hebben de neiging om het lichaam om te zetten in een te zure toestand, waardoor het voor het immuunsysteem veel moeilijker wordt om ziekte te bestrijden.  Maar het nemen van appelazijn, een krachtig alkalizerend voedsel, zal niet alleen  een verkoudheid onderdrukken maar ook afrekenen met haar ellendige symptomen.  Het drinken van een paar eetlepels appelazijn met warm water, honing en citroen, een paar keer per dag moet je weer gezond maken in geen tijd. (http://www.rd.com/slideshows/8-health-benefits-of-apple-cider-vinegar/).

  3) Vitamine C.  Als krachtige immuun oppepper is vitamine C een uitgelezen remedie voor zowel de preventie als de behandeling van verkoudheid. Sommige experts raden aan maximaal 2000 milligram (mg) of meer van niet-genetisch gemodificeerde, (non-GMO) ascorbinezuur of natriumascorbaat in te nemen om de twee uur tijdens de verkoudheid. Andere vitamine C opties zijn Camu Camu en acerola kers poeders, evenals "liposomaal" vitamine C preparaten. (http://www.naturalnews.com/034591_vitamin_C_mega-dose_healing.html).

  4) Honing. Als krachtig kalmerend en helend is een bewezen middel in het stimuleren van de immuniteit en het behandelen van symptomen van verkoudheid. Zijn diverse scala aan antioxidanten, antivirale en antibacteriële voedingsstoffen maakt van honing een uitstekend middel dat goed samen gaat met andere middelen zoals appelazijn en citroen. (http://www.naturalnews.com)

  5) Gember. Een andere krachtige kalmerend middel is gemberwortel; een krachtige genezer met geweldige anti-ontstekings eigenschappen.  Het richt zich op maagklachten en is vooral geschikt voor degenen die lijden aan de symptomen van verkoudheid die gepaard gaan met de spijsvertering. Gember helpt het lichaam opwarmen en dat is zeer effectief voor het bevorderen van de transpiratie en het verdrijven van toxines en andere schadelijke indringers. (http://www.naturalnews.com/030318_cinnamon_colds.html)

  6) Zink. Vaak verkocht onder de vorm van siroop of zuigtabletten voor dergelijke doeleinden is wetenschappelijk aangetoond dat zink helpt bij snuiven, niezen, hoesten en symptomen meestal geassocieerd met een verkoudheid. Zink is ook een krachtig immuniteitsverhogend sporelement dat de goede werking van meer dan 3.000 eiwitten in het lichaam ondersteunt en een gezonde spijsvertering bevordert, waar het grootste deel van de immuniteit gevormd wordt. (http://renegadehealth.com/blog/2011/03/16/zinc-keystone-to-immunity)

  7) Echinacea. Een studie uit 2007 aan de Universiteit van Connecticut vond dat echinacea niet alleen de kansen op het ontwikkelen van een verkoudheid met meer dan 50 procent vermindert maar ook de duur van de symptomen van verkoudheid kan verkorten met meerdere dagen. Omdat het immuunsysteem wordt gestimuleerd en de activering van T-cellen bevordert is echinacea een uitstekende verkoudheidsmiddel, vooral in combinatie met de andere in dit verslag genoemde middelen. (http://natsci.edgewood.edu)

  8) Neti pot. Als ontstoken sinussen één van de primaire kwalen is van de verkoudheid kun je met behulp van een neti pot ze eenvoudig genezen. Vul gewoon een neti pot met warm water en ongeveer een theelepel zeezout en giet het voorzichtig in je sinussen. Naast het opruimen van je neus zullen de reinigende zouten ook helpen bacteriën en andere schadelijke pathogenen te elimineren. (http://www.naturalnews.com/029600_neti_pot_sinus_infections.html)

  9) Olie van oregano. Rijk aan vier specifieke groepen chemische stoffen die synergetisch de genezing en de immuniteit bevorderen is etherische olie van oregano ongeëvenaard in zijn vermogen om zowel schadelijke virussen te voorkomen als uitroeiing virussen uit te roeien. De natuurlijke terpene chemische stoffen gevonden in olie van oregano vertonen krachtige antivirale en anti-inflammatoire werking, terwijl carvacrol, het primaire actieve ingrediënt in olie van oregano, vecht tegen schadelijke ziekteverwekkers. (http://www.naturalnews.com/024685_oregano_oil_of.html)

  10) Kokosolie. Dit elixer van de kokospalm is één van de krachtigeste, natuurlijke antivirale verbindingen die de mens kent. Kokosolie heeft een verbazingwekkend vermogen zich te richten op vrijwel elk virus, met inbegrip van de verkoudheisvirussen. Rijk aan middellange-keten vetzuren (MCFA), dringt het direct in de virale cellen waar het breekt en uiteenvalt en door een beschermende bekleding het virus effectief doodt. Neem een ​​eetlepel of twee per dag van de extra vierge kokosolie. Vooral bij het begin van de symptomen van verkoudheid kan het effectief het virus dwarsbomen. (http://www.naturalnews.com/026624_oil_coconut.html)

  Oorspronkelijk artikel: "10 easy, natural remedies for conquering the common cold" Thursday, September 26, 2013 by: Jonathan Benson, staff wrieter Natural News.

  29-09-2013, 12:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:verkoudheid, appelcider
  27-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevaar van aluminium.
  Nieuw onderzoek legt verband tussen aluminium en borstkanker.

  (NaturalNews) Recente studies wijzen op een sterk verband tussen aluminium en borstkanker. De correlatie tussen aluminium en hersenschade, waaronder de ziekte van Alzheimer, is vastgesteld door uitgebreid onderzoek en is reden genoeg om aluminium blootstelling te vermijden. Recente studies vinden een sterk verband tussen aluminium en borstkanker; een extra motivatie om kontakt met deze toxine te vermijden. Aluminium vind men terug in cosmetica, voedsel, kookgerei en vaccins.

  Onderzoek koppelt aluminium aan borstkanker.

  Twee recente studies hebben aluminium gekoppeld aan borstkanker. Uit een studie gepubliceerd in de Journal of Anorganic Biochemistry in juli 2013 bleek dat patiënten met borstkanker beduidend hogere niveaus van aluminium in de tepel hadden in vergelijking met een controlegroep van gezonde vrouwen zonder borstkanker. De studie vergeleek 19 borstkankerpatiënten met 16 gezonde vrouwen in een controlegroep. Deze studie versterkt de bevindingen van een studie van 2011 gepubliceerd in de Journal of Applied Toxicology die ook hogere niveaus van aluminium vond in de vloeistoffen van borstkanker patiënten in vergelijking met gezonde vrouwen.

  Een andere recente studie gepubliceerd in de Journal of Anorganic Biochemistry vond dat aluminium de verspreiding van borstkankercellen kan verhogen. Omdat de maligniteit of verspreiding van kanker is gecorreleerd met verhoogde mortaliteit is deze bevinding zeer belangrijk.

  Voorkomen van aluminium.

  Aluminium is te vinden in voedingsmiddelen, cosmetische producten en vaccins. Aluminium kookgerei is een andere gemeenschappelijke bron. Er is meer aluminium in het milieu dan ooit tevoren in de menselijke geschiedenis. Hoewel er altijd aluminium is geweest in het milieu is de beschikbaarheid voor absorptie door het menselijk lichaam nog nooit zo hoog geweest.

  Wat mijden wij het best?

  Voedingsmiddelen die aluminium bevatten, onder meer smeltkaas, keukenzout, bakpoeder, gebleekt meel, cake mixen, bereide deeg en flesvoeding. Geneesmiddelen die aluminium bevatten zijn onder andere maagzuurremmers, gebufferde aspirine en pijnstillers.

  In de cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten industrie bestaat er geen regelgeving voor schadelijke ingrediënten en vele bevatten aluminiumpoeder, die in de Environmental Working Group lijsten vermeld staat als neurotoxine met invloed voor de gezondheid.  Aluminiumpoeder wordt gevonden in 1718 in de EWG databank opgenomen producten. De EWG biedt een onafhankelijke databank met graden van de veiligheid van producten voor persoonlijke verzorging op basis van de toxiciteit van de ingrediënten. De producten gevonden met aluminiumpoeder omvatten eyeliner, oogschaduw, mascara, lipgloss, nagellak, haarlak, deodorant en haarkleur.

  Van aluminium pannen gebruikt voor het koken is aangetoond dat schadelijk aluminium kan uitloggen in de voedingsmiddelen die erin worden gekookt, dus moeten deze zoveel mogelijk worden geëlimineerd.

  Bijna alle vaccins bevatten het zwaar metaal aluminiumhydroxide dat eveneens wordt beschouwd als een gevaarlijk neurotoxine. Kinderarts Bob Sears heeft veel geschreven over de gevaren van aluminium voor de hersenen en het gebrek aan onderzoek naar de veiligheid van aluminium in vaccins. Vactruth.com is een handige website die een uitgebreid overzicht geeft van de vele giftige stoffen, waaronder aluminium hydroxide, gevonden in vaccins. De website geeft ook informatie over de gevaren voor de gezondheid van vaccins waarvan nooit bewezen is veilig en effectief te zijn bij de preventie van ziekten.

  Conclusies.

  Onderzoek blijft op de noodzaak drukken om zoveel mogelijk aluminium te vermijden. Beperking van toxinen zoals aluminium kan de kans op kanker en hersenbeschadiging beperken. Primaire bronnen van aluminium zijn bewerkte voedingsmiddelen, producten voor persoonlijke verzorging en cosmetica, kookgerei en vaccins. Individuele waakzaamheid en verantwoordelijkheid is vereist om deze krachtige toxine te voorkomen, omdat regelgevende agentschappen geen bescherming bieden tegen aluminium in voedsel, medicijnen, kookgerei, producten voor persoonlijke verzorging of vaccins.

  Oorspronkelijk artikel: "New research links aluminum to breast cancer", Friday, September 27, 2013 by: Michelle Goldstein, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/cancer-causing-metal-millions-eat-wear-or-have-injected-their-kids   
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2782734/   

  27-09-2013, 21:55 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aluminium, borstkanker, toxines
  24-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten goed voor weerstand
  Groenten die je immuunsysteem opkrikken.

  (NaturalNews) Door de toename van het aantal gezondheidsproblemen zijn mensen voortdurend op zoek naar manieren om hun immuunsysteem te versterken. Terwijl de meeste hun toevlucht nemen tot supplementen en andere gezondheidsproducten kun je eigenlijk je immuniteit verhogen door simpelweg bepaalde groenten te eten. Hieronder volgt een lijst van groenten die je immuunsysteem verbeteren.

  Groenten die als immuunsysteem boosters dienen.

  1. Knoflook
  Knoflook bevat allicine bekend voor het beschermen van cellen tegen verschillende verbindingen. Het is ook krachtige antiseptisch en voorkomt ziekten variërend van verkoudheid tot kanker. En niet te vergeten ... het is direct gekoppeld aan de preventie van ouderdomsziekten.

  2. Kruisbloemige groenten
  De meeste bladgroenten beziten zwavelhoudende verbindingen die worden omgezet in isothiocyanaten (ITC). Deze ITCs verbeteren de immuunrespons en zijn ook gekoppeld aan de preventie van kanker. Voorbeelden van kruisbloemige groenten zijn kool, broccoli en radijs.

  3. Uien
  Deze populaire groente is rijk aan quercetine een krachtig antioxidant. Het bevat ook anthocyanen een ander krachtig antioxidant. Uien zijn ook bekend om hypertensie te verminderen en toereikend bij de behandeling van allergieën.

  4. Tomaten
  Deze populaire vrucht is de beste bron van lycopeen.  Als één van de meest krachtige antioxidanten in de natuur is het bijzonder effectief in het voorkomen van kanker, in het bijzonder van de prostaat. Het is ook rijk aan beta-caroteen en voedingsvezels.

  5. Champignons

  Verschillende van deze schimmels houden rechtstreeks verband met het risico van kanker, met name borstkanker. Het consumeren ervan verhoogt de functie van de T-cellen, een deel van het immuunsysteem dat infecties en tumorcellen aanvalt. Hoewel er tal van heerlijke soorten zijn, zijn er ook tal van giftige die natuurlijk niet in aanmerking komen. Enkele gezonde keuzes: morieljes, zwarte cantharellen, bloemkool champignons, Reishi paddestoelen en Maitake paddestoelen.

  6. Bieten
  Deze zijn bijzonder geschikt voor het zuiveren van het bloed. Ze zijn rijk aan ijzer dat de functionaliteit van zuurstofvervoer langs de rode bloedcellen stimuleert. Bieten verbeteren ook de functie van de immuniteit-gerichte witte bloedcellen en stimuleren de ontgifting.

  7. Spinazie
  Spinazie ondersteunt het immuunsysteem op twee manieren. Het is rijk aan beta-caroteen, een voorloper van vitamine A, die de kracht van het immuunsysteem doet toenemen. Het bevat ook zink, een essentieel mineraal dat de immuniteit verbetert.

  8. Artisjok
  Deze groente bevat cynarine, een krachtige ontgifter. De groente is niet alleen leverreinigend maar ze is heilzaam voor het gehele lichaam door haar hoog genalte aan vitamine B.

  9. Asperge
  Deze groente heeft uitzonderlijke diuretische eigenschappen wat het spoelen van toxines stimuleert. De groente reinigt niet alleen de binnenkant van ons lichaam maar is ook effectief in het tegengaan van ontstekingsreacties.

  10. Paprika
  Deze groente, vooral de rode, zit vol van vitamine C. Niet alleen bevat ze een hoog gehalte aan vitamine C, maar ze bevat ook bèta-caroteen, dat het immuunsysteem stimuleert.

  Sommige mensen zeggen dat het eten van groenten de sleutel is tot een sterk en stevig lichaam. Door het eten van deze immuunboosters zal je lichaam inderdaad gezonder worden.

  Oorspronkelijk artikel: "Vegetables that boost your immune system" Saturday, September 21, 2013 by: Sandeep Godiyal.

  Bijlagen:
  http://healthyeating.sfgate.com/fruits-vegetables-boost-immune-system-7370.html   
  http://voices.yahoo.com/best-fruits-vegetables-help-boost-immune-system-882113.html   
  http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/healthy-eating/8-types-of-mushrooms-and-their-health-benefits.html   

  24-09-2013, 14:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:immuniteit, groenten
  22-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flessenwater gezond?
  Flessenwater blijkt meer dan 24.000 chemische stoffen te bevatten met inbegrip van endocriene verstoorders.

  (NaturalNews) De wijdverspreide vraag van consumenten naar kunststof produkten die vrij zijn van het hormoonverstorend bisfenol-A (BPA) heeft geleid tot een aantal belangrijke positieve veranderingen in de manier waarop voedsel-, drank- en watercontainers worden vervaardigd. Maar een nieuwe studie uit Duitsland heeft geconstateerd dat duizenden andere potentieel schadelijke chemische stoffen nog lekken uit kunststofproducten in voedsel en dranken, waaronder het hormoonverstorend (EDC) bekend als di (2-ethylhexyl) fumaraat of DEHF.

  Martin Wagner en zijn collega, Jorg Oehlmann, van de Goethe Universiteit in Frankfurt, in samenwerking met een team van onderzoekers van het Duitse Federaal Instituut voor Hydrologie, ontdekten dit probleem na het uitvoeren van proeven op 18 verschillende flessenwater om te zoeken naar de aanwezigheid van EDC's. Met behulp van een geavanceerde combinatie van biotesten en hoge-resolutie massaspectrometrie vond het team dat er in het geteste water soms 24.520 verschillende chemische stoffen zaten.

  De grootste zorg betrof DEHF, een chemische stof die wordt gebruikt om plastieken flessen flexibeler te maken. Volgens de rapporten werd DEHF duidelijk gedefinieerd in het geteste water als de meest consistente en duidelijke dader van de anti-oestrogene activiteit. Hoewel sporen van meer dan 24.000 andere potentieel schadelijke chemicaliën gevonden werden was de aanwezigheid van DEHF het meest verontrustend.

  De gepubliceerde studie toont aan dat 13 van de 18 flessen "significante" anti-oestrogene activiteit vertoonden terwijl bij 16 van de 18 monsters chemicaliën werden gevonden die de androgene receptoren (n.v.d.r. cellen in de prostaat) in het lichaam remmen, een verbazingwekkend 90 procent. Bovendien werden de overige 24.520 chemische sporen naast DEHF ook geïdentificeerd als antagonistische (n.v.d.r. elkaar tegenwerkend) activiteit te vertonen wat betekent dat ook zij schadelijk zijn voor het hormonaal systeem in ons lichaam.

  De vele duizenden hormoonontregelende chemicaliën die worden gebruikt in de plastiek productie bewijzen dat het materiaal onveilig is.

  Maar DEHF is blijkbaar niet de enige dat aanzienlijke schade aan het endocriene systeem veroorzaakt want de studie was niet in staat om deze stof te identificeren als zijnde specifiek anti-androgeen (n.v.d.r. androgeen is de algmene term voor elke natuurlijke of synthetische stof, meestal een steroide hormoon, dat de ontwikkeling en het onderhoud van de mannelijke eigenschappen in gewervelden stimuleert en controleert). Wat suggereert dat er een ander chemisch element of chemische combinatie lekt in het gebotteld water dat interfereert met chemische signalen van het lichaam verantwoordelijk voor de productie van hormonen.

  "Wij bevestigden de identiteit en de biologische activiteit van DEHF en bijkomende isomeren van dioctyl fumaraat en maleaat met authentieke standaarden" meldden de onderzoekers. "Daar DEHF anti-oestrogeen is maar niet anti-androgene concluderen wij dat extra, nog niet geïdentificeerde EDC's bijdragen aan het antagonistische effect van flessenwater."

  Terwijl deze specifieke bevindingen inzake DEHF baanbrekend zijn kan de algemene conclusie worden getrokken uit dit onderzoek dat veel meer studie nodig is om de soorten chemicaliën te bepalen die uit kunststof lekken in ons voedsel en drinkwater. En aangezien het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en de rest van de drieletterige overheidsinstellingen niet staan te trappelen om dit belangrijk onderzoek uit te voeren zal de onafhankelijke wetenschap dit op zich moeten nemen.

  "Dit werk is een 'tour de force' in de identificatie van endocriene verstorende stoffen in verpakte materialen," zegt Bruce Blumberg van de University of California, Irvine, zoals geciteerd door Chemistry World. Dit type analyse, voegt hij eraan toe, "zal zeer belangrijk zijn voor onze toekomstige kennis over wat chemische stoffen aan dewelke wij routinematig worden blootgesteld opleveren aan endocriene verstoorders."

  Ondertussen kan men voor alle zekerheid zijn toevlucht nemen tot glazen of metalen verpakking in plaats van zich bloot te stellen aan deze risico's.

  Oorspronkelijk artikel: "Bottled water found to contain over 24,000 chemicals, including endocrine disruptors", Thursday, September 19, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer.

  Bijlagen:
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/266038.php   
  http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0072472   
  http://www.rsc.org/chemistryworld/2013/09/worrying-molecule-bottled-water-endocrine   

  22-09-2013, 12:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:flessenwater
  21-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid over agavesiroop.
  Verspil uw geld niet aan agavesiroop.

  Eén van de grootste marketing successen van de voedselindustrie in de afgelopen jaren is wel de verkoop van agave siroop.

  Tien jaar geleden totaal onbekend voor het grote publiek (en zelfs vele deskundigen), heeft agavesiroop een plaats verworven in de biowinkels en zich neergezet op de schappen van de supermarkten. 

  Je kunt agavesiroop vandaag overal vinden. Weinig huishoudens hebben het nog niet geprobeerd. Miljoenen klanten gebruiken het regelmatig.

  Om welke reden? Omdat de 'marketeers' die de agave gepromoot hebben het geniale idee lanceerden alsof  het ging over een nieuw soort zoetmiddel met een hogere zoetkracht dan suiker, zonder meer effect op de bloedglucose (bloedsuiker) dan fruit en dus aanbevolen voor diabetici en terzelfdertijd volkomen "natuurlijk" en "biologisch."

  Daarnaast hebben communicatiecampagnes rond de lancering van agave siroop slim doen doorschemeren dat het een traditioneel product is dat reeds lang gebruikt werd in Mexico.

  Dit heeft de consument aangezet om de exorbitante prijs van agave te slikken. Agave heeft ook zijn weg gevonden in drankjes, graanrepen, desserts en veel andere producten en dit alles tussen de dieet en biologische produkten. 

  In werkelijkheid echter is agave siroop noch traditioneel, noch goed voor de gezondheid.

  De glycemische index (effect op de bloedsuikerspiegel in het bloed) kan zo hoog zijn als die van pure glucose. En het is niet aanbevolen voor diabetici of voor mensen op zoek om gewicht te verliezen of naar een evenwichtige voeding.

  Wat is agave?

  Agave is een plant die vooral groeide in Mexico maar nu te vinden is in alle warme, droge gebieden en in de mediterrane landen. De plant was tot voor kort alleen gekend als de belangrijkste component voor tequila.

  Als de plant de tienjarige leeftijd heeft bereikt worden de bladeren verwijderd om het hart te kunnen oogsten. Dat kan 25 tot 75 kg wegen en heeft de vorm van een grote ananas. Het sap wordt geëxtraheerd en omgezet in "agave siroop" door het enkele uren te koken.  Op dezelfde manier koken Canadezen esdoornsap om er ahornsiroop van te maken.

  Het product dat men op deze manier verkrijgt heet inuline en heeft een hoog gehalte aan fructose.

  Misvattingen over agavesiroop.

  Consumenten denken vaak dat agave siroop weinig calorieën bevat.

  Dat is onjuist. Een theelepel agave siroop bevat 16 calorieën, evenveel als suiker.

  Diabetici en pre-diabetici gebruiken agavestroop omdat ze denken dat de glycemische index laag is en het gebruik ervan niet leidt tot een glucose piek in het bloed.

  Let op: in de werkelijkheid hangt het er van af hoe de agave siroop werd vervaardigd. Naargelang de productiewijze kan de glycemische index (GI) van agavesiroop variëren van 55 (zoals gekookte spaghetti) tot 90, hetzelfde als witte suiker.  Die informatie zult u waarschijnlijk niet vinden op het etiket. 

  Als je diabetes bent is het belangrijk om te weten dat er zeer weinig onderzoek is gedaan naar de relatie tussen agave siroop en diabetes en de meeste van hen werden op ratten uitgevoerd en niet op mensen.

  Waarom is fructose een probleem?

  Laat me eerst een belangrijk punt verduidelijken. Geconcentreerde fructose bevindt zich niet van nature in vruchten noch elders in de natuur.  Fructose in de natuur is altijd vergezeld van enzymen, water, vitaminen, mineralen, vezels en pectine en gemengd met andere natuurlijke suikers .

  Geconcentreerde fructose wordt verkregen door een proces van raffineren op een kunstmatige manier .

  Wanneer je fruit eet wordt fructose langzaam geabsorbeerd voordat het door de lever zal worden omgezet in direct beschikbare energie . Echter, als je de geconcentreerde of gezuiverd fructose consumeert komt fructose te snel in de lever die niet alles kan omzetten in energie.  De overschot wordt omgezet in vet dat zal circuleren in uw bloed voordat het wordt opgeslagen .

  Nu heb je de sleutel tot het mysterie dat verklaart waarom het eten van fruit goedis en fructose zeer slecht.

  Zelfs als fructose de bloedglucose niet doet instorten of verhogen wordt deze niet omgezet in bloedglucose zoals andere suikers. Vandaar het idee dat agave siroop, rijk aan geconcentreerde fructose, goed zou zijn voor diabetici.

  Dit is echter niet het geval .

  Onlangs hebben Harvard onderzoekers aangetoond dat het eten van hele vruchten het risico op diabetes type 2 vermindert maar dat het drinken van vruchtensap concentraat rijk aan vezels en vrije fructose dit risico verhoogt (1) .

  Bovendien remt fructose het leptineniveau, het verzadigingshormoon dat je lichaam vertelt dat je genoeg hebt. Met andere woorden fructose doet je meer eten. En het gaat niet alleen om een gewichtsprobleem ... maar de fructose zet je lichaamsvet af op de gevaarlijkste plaats voor de gezondheid van uw vitale organen (visceraal vet),  nl. in het gebied van de romp/buik .

  Dit is duidelijk aangetoond in een studie van mei 2009 verschenen in het Journal of Clinical Investigation. (2)

  De conclusie : agave siroop heeft een hoog fructosegehalte en fructosestroop is slecht voor de gezondheid. Agave siroop is niet traditioneel, niet natuurlijk en zeer geraffineerd : Dus te mijden.

  Wat nu?

  Ik geef je aanwijzingen maar ik moet u hoe dan ook zeggen dat het nodig zal zijn te wennen aan het eten van minder suiker.

  De Fransen consumeren gemiddeld 35 kg suiker per jaar. Voor een gezonde voeding zou men niet hoger mogen gaan dan 8 kg per jaar.

  Maar vooraleer over te gaan tot radicale beslissingen moeten we twee belangrijke punten te onthouden:

  - Vermijd kunstmatige zoetstoffen. Ze veroorzaken hoe dan ook meer schade dan natuurlijke suiker;

  - Probeer stevia als je een zoetebek bent. Het is een natuurlijke zoetstof gebruikt door de Guarani Indianen van Paraguay en Brazilië. Deze stof is compatibel met hypoglycemie diëten en diëten voor diabetici.

  Bronnen : 

  (1) Muraki I, Imamura F, Manson JE, Hu FB, Willett WC, van Dam RM, Sun Q. Fruit consumption and risk of type 2 diabetes : results from three prospective longitudinal cohort studies. BMJ. 2013 Aug 28;347:f5001. 

  (2) Kimber L. Stanhope, Jean Marc Schwarz, Nancy L.Keim, Steven C. Griffen, et al, Consuming fructose-sweetened, not glucose-sweetends, beverages increases visceral adiposity and lipids and decreases insulin sensitivity in overweight/obese humans, The Journal of Clinical Investigation, 2009;119(5):1322-1334. 


  Oorspronkelijk artikel: " Ne gaspillez pas votre argent avec le sirop d'agave" van Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Sept. 20, 2013.

  21-09-2013, 22:46 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:agavesiroop, fructose, diabetes
  16-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 bij wervelkolomschade
  Omega-3 vetzuren keren zenuw en wervelkolom schade.

  (NaturalNews) Nieuw onderzoek van UCLA geeft artsen hoop dat hun ontdekking uiteindelijk kan leiden tot een behandeling van personen van wie het lopen moeilijk is door schade aan het ruggenmerg.

  Verstikking van communicatie-snelweg.

  Bij het ouder worden vernauwt het kleine gat door het midden van elke wervel waardoor de druk die wordt geplaatst op het ruggenmerg zelf verhoogt. De druk is in sommige ongelukkige gevallen groot genoeg om leed en schade aan mobiliteit en zenuwfunctie te veroorzaken. Momenteel is de behandeling het verlichten van de druk langs chirurgische weg. Helaas wanneer men medische hulp zoekt als gevolg van symptomen zoals pijn en problemen met de motoriek zijn dit aanwijzingen dat de schade aan het ruggenmerg al aan de gang is. Het verlichten van de druk door een operatie zal echter de schade aan de zenuwen niet verhelpen, maar de zenuwen hebben een ongelooflijke plasticiteit waardoor de schade alsnog zou kunnen genezen.

  Een veelvoorkomend probleem voor een vergrijzende bevolking.

  Een aandoening, de zogenaamde cervicale spondylotic myelopathy betreft compressie van het ruggenmerg door de wervels. De aandoening is algemeen bij mensen met progressief degeneratieve ziekten die invloed hebben op het botweefsel zoals reumatoïde artritis en osteoporose. "Cervicale", een term die vaak wordt gebruikt voor de geribbelde opening van de baarmoeder betekent eigenlijk "hals" waarnaar de cervix wordt genoemd. De cervicale wervels liggen direct onder de schedel en boven de schouders.

  Omdat de aandoening gevolgen heeft voor de communicatie tussen de hersenen en de rest van het lichaam, kan compressie leiden tot problemen zoals pijn, gevoelloosheid of moeite met bewegen van armen en benen.  Bij mensen boven de leeftijd van 55 vertegenwoordigt het de meest voorkomende vorm van stoornis bij het lopen veroorzaakt door de wervelkolom. Chirurgie is de beste methode van behandeling.

  Een goed teken voor chronische letsels aan de ruggengraat.


  ​​In een poging om de problematische zenuwbeschadiging die de compressie kan hebben veroorzaakt aan te pakken, hebben de onderzoekers het standaard americaans dieet gerepliceerd - veel suiker en vet - - bij ratten, om te onderzoeken hoe ontsteking het proces kan beïnvloeden en hoe het helend patroon er zou kunnen uitzien. Ze creëerden ook twee andere testgroepen.   Eén groep kreeg een normaal rattendieet en de andere kreeg een normaal dieet met supplementen docosahexaeenzuur (DHA), een curcumine uit de gele specerij kurkuma. DHA, een omega-3 vetzuur werkt gunstig op beschadigde cellen. Alle ratten hadden last van ruggenmergletsel.

  Onderzoekers onderzochten de invloed die verschillende dieetaanpassingen zouden kunnen hebben op de voortgang van de zenuw regeneratie. In de loop van het proces kregen de ratten op het standaard westerse dieet loopmoeilijkheden die geleidelijk verslechterden. Na het eten van het Amerikaans dieet gedurende drie weken werd de aandoening nog slechter. De ratten met het DHA dieet, daarentegen vertoonden verbeteringen in loopvaardigheid na slechts zes weken. Onderzoek op cellulair niveau vertoonden de groepen niveaus van schade aan de zenuwen die direct overeen kwamen met hun loopvermogen.

  Oorspronkelijk artikel: "Omega-3 fatty acids reverse nerve and spine damage" Saturday, September 14, 2013 by: Raw Michelle, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.cidpusa.org/cervical_myelopathy.htm   
  Omega-3 vetzuren te keren zenuw en wervelkolom schade. (NaturalNews) Nieuw onderzoek van UCLA geeft artsen hoop dat hun ontdekking uiteindelijk kan leiden tot een behandeling van personen van wie het lopen moeilijk is door schade aan het ruggenmerg. Ver   

  16-09-2013, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Omega 3, zenuwschade, oud worden
  15-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op naar de 80!
  Waarom ik uitzie naar de tachtig. 

  Als het mijn beurt is, hoop ik te sterven al werkend zoals Francis Crick mede-ontdekker van DNA .

  Hij was diep in gesprek toen hij een telefoontje kreeg om hem te vertellen dat zijn dikkedarmkanker in regressie was. Hij bedankte gewoon zijn dokter voor het goede nieuws, hing op en bleef een minuut stil, starend in de ruimte. Daarna hervatte hij zijn gesprek precies waar hij gebleven was. Toen hij een paar weken later gevraagd werd naar zijn reactie op zijn diagnose zei hij : "Alles wat een begin heeft wacht op een einde." Toen hij stierf op de leeftijd van 88 was hij in de meest succesvolle fase van zijn wetenschappelijke carriëre .


  Coluche was minder elegant toen hij zei: "Als je niet wil sterven, moet je niet geboren worden!  Met condoom Nestor was ik niet geboren en zou ik niet sterven!". Zijn humor verborg vaak diepe wijsheid.


  Mijn grootmoeder, die 98 jaar werd, zei vaak dat de tien jaar van haar tachtigerjaren één van de meest intense waren van haar leven.  Ze zei dat ze geen achteruitgang had gevoeld maar eerder een ontwikkeling van haar innerlijk leven en zijn percepties. Op 80 heb je een lange ervaring van het leven, niet alleen je eigen leven maar ook van het leven van anderen. Je hebt triomfen en tragedies, overwinningen en nederlagen, revoluties en oorlogen, grote successen en grote rampen gezien. Je hebt  theorieën weten ontstaan die naderhand weerlegd werden door de feiten.  Je bent je meer bewust van de kwetsbaarheid van de dingen en bewogen door de schoonheid, kwetsbaarheid en onschuld. Op 80 kun je de gebeurtenissen bekijken uit de verte en kun je de geschiedenis in haar perspectief plaatsen op een manier die eerder niet mogelijk was. Je kunt je voorstellen en in je botten voelen wat een eeuw is, iets wat niet kan bij 40 of zelfs 60 jaar.


  Ik zie ouderdom niet als een droevige tijd die er aankomt maar als een periode van vrijheid, vrij van nep noodsituaties waarmee je in je jeugd werd geconfronteerd. Je bent vrij te verkennen wat je wil  en gedachten, gevoelens en gebeurtenissen die je leven hebben uitgemaakt  opnieuw te verkennen.


  We denken vaak dat de ouderen chagrijnige mensen zijn waar moeilijk mee te leven valt. In mijn geval heb ik niet vaak een omwenteling gezien in het karakter van een ouder wordend persoon. Ik zou zeggen dat de natuurlijke neigingen zich scherper manifesteren waardoor voor de hand liggende fouten moeilijker zijn om te negeren en  te dragen.  Een bezorgde moeder om haar kinderen zal nog meer bezorgd zijn om haar kleinkinderen. Een egocentrisch iemand op 30 jaar kan in extreme egoïsme verzeild geraken op 80 .


  Maar dat is ook waar voor de kwaliteiten. De meest filantropische stichtingen zouden moeten sluiten als iedereen overleed voor de leeftijd 75. Het is rond deze periode dat we beginnen een aanzienlijk deel vrij te geven van wat wij betekenen. Zelfs als je hebt geprobeerd uzelf te overtuigen dat de waarde van het geld, dat uitsluitend wordt gebruikt voor zichzelf en zijn genoegens, niet zo groot is, is het over het algemeen pas rond de 80 jaar dat het doordringt en dat men zijn principes in de praktijk brengt.  We beseffen dat anderen meer behoefte hebben aan geld (dat kunnen vanzelfsprekend de eigen kinderen zijn) waarmee zij dingen kunnen doen waarvan zij dromen en dat geldt ook voor bepaalde organisaties van goede werken. 


  Voor de uitvinding van de Sociale Zekerheid, het Nationaal Onderwijs en het Ministerie van Cultuur hebben talloze mecenassen ziekenhuizen, weeshuizen  en scholen opgericht, kunstenaars gesteund en natuurlijk kerken gebouwd die nu als monumenten een belangrijke attractie zijn voor de hedendaagse toeristen. Maar toen net zoals nu waren de grote beschermers over het algemeen niet de ouders van dertig- of veertigjarigen verstrikt in hun lening en het onderwijs van hun kinderen. Het waren ouderen, gul, wijs ... en zonder twijfel tevreden .


  Ik kijk uit  naar mijn tachtiger jaren ...


  PS: Ik anticpeer op brieven van lezers die mij zullen zeggen dat om van de tachtiger jaren te genieten men wel gezond moet zijn.  Om dit helpen te bekomen publiceren wij regelmatig een anti-ouderdomsbrief van Dr Hertoge  http://www.santenatureinnovation.com/landing_page/CDH02_CDH1.php?e=CDH02&pc=ECDHP906&utm_source=Newsletter-gratuite&utm_medium=emailing&utm_campaign=201309-15-80_ans&a=17&o=572&s=701&u=1450009&l=5745&r=MC&g=0

  Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi  je suis impatient d'avoir 80 ans" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Septembre 15, 2013.

  15-09-2013, 20:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:oud worden
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!