Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    20-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knoflook tegen aderverkalking.

    Voorkom aderkalking en calciumopbouw met oude knoflook.

    health


    (NaturalNews) De cholesterol theorie van de atherosclerotische ziekte is één van de grootste medische bedriegerijen van onze tijd net zoals het toedienen van statines, wijdverbreid als "behandeling" tegen hoge cholesterol. Gepubliceerde wetenschap heeft geverifieerd dat het verlagen van cholesterol met statines absoluut niets doet aan de preventie van coronaire hartziekten en cardiovasculaire ziekten terwijl ze wel het risico op dementie en dood verhogen.

    Het probleem is dat een opeenhoping van calcium in de slagaders niet veroorzaakt wordt door cholesterol maar door systemische ontstekingen die maken dat cholesterol schade kan veroorzaken aan de bloedsomloop. Het verlagen van cholesterol, met andere woorden, richt zich op het symptoom van een veel grotere oorzaak, die zoals Dr. Jeffrey Dach MD uitlegt, effectief kan worden behandeld door de consumptie van oude knoflook.

    Onlangs publiceerde hij een rapport over de krachtige voordelen van oude knoflook, waarvan in meerdere gepubliceerde studies is aangetoond dat het de opbouw van coronaire calcium vermindert en zelfs elimineert in sommige gevallen. Het blijkt dat statines dit niet doen; integendeel, ze beroven de patiënten van de broodnodige cholesterol die voedsel is voor de hersenen, en kunnen zelfs de progressie van kalkafzetting verhogen.

    Uitgebreid onderzoek gebundeld door Dr. William R. Ware, Ph.D., een lid van de faculteit van de Universiteit van Ontario in Canada, wijst op een reeks van studies waaruit blijkt dat een behandeling met statines geen verbeteringen toont in de calciumtoestand van patiënten; in sommige gevallen zelfs een verergering. Ten minste vijf afzonderlijke gerandomiseerde, gecontroleerde studies vanaf 2010 onthullen dat statines de coronaire calcium toestand van de patiënten niet verbeteren.

    Oude knoflook daarentegen doet de coronaire calciumtoestand van de patiënten wel verbeteren, zoals blijkt uit een reeks van studies gepubliceerd in diverse tijdschriften. Zo vond een studie gepubliceerd in het Journal of Nutrition in 2006 dat patiënten die 4 milliliter oude knoflook (1200 milligram Kyolic Aged Garlic Liquid) namen slechts een stijging van 7,5 procent calcium vertoonden na één jaar, in vergelijking met 22,2 procent stijging in de placebogroep.

    Een andere studie gepubliceerd in Preventive Medicine in 2009 toonde vergelijkbare voordelen aan van knoflook, vooral wanneer aangevuld met vitamine B12, B6, foliumzuur en het aminozuur L-arginine. Na een jaar behandeling zagen de patiënten in de knoflook- en voedingsstoffengroep een stijging van het calciumgehalte met 6,8 procent in vergelijking met 26,5 procent in de placebogroep.

    In 2010 werden de resultaten van een gerandomiseerde studie gepubliceerd in het Journal of Cardiovascular Research en vond men dat de verhoging van het calciumgehalte veel langzamer gebeurde bij patiënten die knoflook en synergetische voedingsstoffen namen in vergelijking met patiënten die werden behandeld met statines of een placebo hadden genomen.

    "Zoals we kunnen zien uit de studies zijn statines zeer effectief voor het verlagen van cholesterol maar niet voor het verminderen van de calcium opbouw”, schrijft dr Dach. "Nogmaals zorgt dit voor nog meer bewijs van de valse cholesterol theorie van atherosclerotische hart- en vaatziekten."

    Knoflook helpt bij het verbeteren van de gezondheid van de darmen en voorkomen van atherosclerotische plaque en "biofilm”.

    Andere voordelen van het eten van knoflook zijn de bescherming tegen schadelijke microben en de vernietiging van atherosclerotische plaque of "biofilm." In tegenstelling tot conventionele antibiotica, doodt de antimicrobiële activiteit van knoflook alleen schadelijke microben, waardoor het één van de superieure voedselantibiotica is van de natuur. Knoflook voorkomt ook de vorming van arteriële plaque of wat men ook "biofilm noemt.”

    "Bacteriële biofilms zijn resistenter tegen antibiotica dan de individuële bacteriën", aldus de American Society for Microbiology (ASM), die verwijst naar een studie gepubliceerd in het mei 2012 nummer van het tijdschrift Antimicrobial Agents and Chemotherapy, die vond dat sleutelcomponenten van knoflook de vorming van biofilm of matrices van schadelijke bacteriën helpen voorkomen in het lichaam.

    ASM benadrukt dat de onderzoekers, betrokken in deze grote studie “een komponent in knoflook gevonden hebben die een belangrijke fase in de ontwikkeling van biofilms aanvalt.”

    Oorspronkelijk artikel:"Prevent artery hardening and calcium buildup with aged garlic" Wednesday, June 17, 2015 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://jeffreydachmd.com/2015/06/coronary-calcium-score-benefits-of-aged-garlic/   
    http://www.asm.org/index.php/asm-journal-tipsheets/88-news-room/journal-tipsheets/1186-tip0512b   
    http://www.athero.org/commentaries/comm956.asp   
    http://www.truthwiki.org/Garlic/   

    20-08-2015, 22:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:knoflook, calcium, atherosclerosis
    16-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren zijn gezond

    Negen redenen om eieren te eten (de derde is mijn favoriet)


    Een ei bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om een enkele cel te veranderen in een kuiken. Een volledig levend kuiken, met  skelet, ingewanden, ogen, bloed en zelfs veren en bek! Zonder één enkele externe aanvoer behalve wat zuurstof die door de schaal passeert.

    Is het niet bewonderenswaardig? Hoe krijgt de natuur dit voor mekaar?

    Alleen met het wit en de dooier van een ei kan men een smakelijk geheel in de pan maken! Persoonlijk kan ik er niet bij hoe dit kan; maar als je een voedingsdeskundige bevraagt zal hij uitleggen dat het niet zo verwonderlijk is want een ei is echt het meest complete eten dat er is..

    Alle eiwitten.

    Het ei wordt beschouwd als het perfect voedsel door de WHO (World Health Organization) en de FAO (Food and Agriculture Organization) in termen van eiwitgehalte.

    Alle essentiële aminozuren zijn in ideale verhouding aanwezig. Dat betekent dat je perfect kan in leven blijven door het eten van eieren als de enige bron van eiwitten. En je zou geen risico op tekorten hebben.

    Een goede eiwitinname zal u helpen spiermassa te winnen, vetmassa te verliezen, de bloeddruk te verlagen en de gezondheid van uw botten te verbeteren.

    Een regen aan vitamines.

    Een ei bevat vitamine A, B2, B5, B6, B9, B12, D, E en K. Dit is één van de meest complete voedingsmiddelen op gebied van vitamines.

    Veel choline.

    Een eigeel bevat 100 mg choline.

    Choline wordt meestal genegeerd maar is essentieel. Het speelt een belangrijke rol als biologische donor van de methylgroepen, en dient als de voorloper van S-adenosylmethionine (een stof die vaak gebruikt wordt voor de behandeling van artrose).

    De overgrote meerderheid van de bevolking consumeert niet genoeg choline.

    Specialist Steven Zeisel verklaarde: "Uit een recente analyse van de gegevens NHANES 2003-2004 bleek dat bij kinderen (met uitzondering van de jongere) mannen, vrouwen (inclusief zwangere vrouwen), de gemiddelde inname van choline ver onder het adequaat niveau ligt."  Het eten van eieren vangt dit tekort op.

    Goede vetten.

    Een groot ei bevat 5 gram goede vetten.

    In wezen is de kwaliteit van deze vetten vooral afhankelijk van hoe de dieren worden gehuisvest en gevoed. Vandaag denken de mensen dat een goede kip moet gevoed zijn met veel granen en vooral mais. Dit is totaal onjuist.

    De kip is omnivoor: hoewel het geen tanden heeft is het bekend dat ze houdt van vlees, wormen, insecten van alle soorten die ze in de grond vind tenminste als ze buiten kan. Zij eet ook gras en bladeren. Deze levensstijl en voeding dragen bij tot de vorming van goede vetten in het ei, omega-3 vetzuren, en zelfs meer als de boer ook nog lijnzaad of visolie bijvoert. In dit geval zal het ei nog rijker zijn aan omega-3.

    Studies tonen aan dat het eten van eieren rijk aan omega-3 een zeer effectieve manier is voor het verminderen van het niveau van triglyceriden in het bloed.  Triglyceriden zijn een bekende factor voor hart-en vaatziekten.

    Luteïne en zeaxanthine voor de ogen.

    Een gevolg van het ouder worden is dat het zicht verslechtert. Er zijn verschillende voedingsstoffen die helpen tegen dit proces van degeneratie.

    Onder hen zijn de meest opmerkelijke luteïne en zeaxanthine, krachtige antioxidanten die de neiging hebben te accumuleren in de retina van het oog. 

    Studies tonen aan dat een adequate inname van deze voedingsstoffen aanzienlijk het risico op cataract en maculadegeneratie kan verminderen. 

    Eidooiers bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine.

    Uit een gecontroleerde test blijkt dat de loutere consumptie van 1,3 eidooiers per dag gemiddeld 4 1/2 weken resulteerde in een verhoging van het niveau van luteïne met 28 tot 50% en van zeaxanthine met 114 tot 142%. [10]

    Bovendien zijn eieren rijk aan vitamine A die ook een belangrijke rol speelt in het zichtvermogen.

    Eieren doen het cholesterolgehalte niet verhogen.

    Eieren zijn het slachtoffer van een onrechtvaardige idiote laster.

    Ze worden ervan beschuldigd cholesterol aan te voeren, en dit is de belangrijkste reden waarom men zegt dat men niet meer  dan 3 tot 4 eieren per week mag eten. 

    En ik zeg je: eet er zoveel als je wil, tot 3 per dag, tenzij je diabetes hebt of een genetische familiaire hypercholesterolemie.

    Weliswaar bevat een ei 212 mg cholesterol, waarvan meer dan de helft van de aanbevolen dagelijkse inname van cholesterol (300 mg), maar wees ervan bewust dat deze cholesterol weinig effect heeft op de cholesterol in het bloed; 80% van de cholesterol in het bloed wordt geleverd door de lever. Bovendien varieert de reactie op cholesterol sterk van de ene persoon tot  de andere; bij 70% van de mensen hebben de eieren helemaal geen invloed op de cholesterol; bij sommigen doen ze het HDL cholesterolgehalte lichtjes toenemen.

    Dit klinkt misschien alarmerend als men tot die 30% behoort, maar in feite, is dit helemaal niet onrustwekkend: de mensen met hoge niveaus aan HDL-cholesterol hebben minder risico op hart-en vaatziekten, beroertes en andere gezondheidsproblemen [13].

    Bij mensen met het metaboolsyndroom (diabetes, obesitas) verbetert het dagelijks eten van eieren het lipiedenprofiel van het bloed en de gevoeligheid voor insuline [14].


    Eieren zijn goedkoop.

    Eieren zijn niet duur. De prijs per kilo is lager dan die van vis en vlees.

    Ze geven een gevoel van verzadiging.

    Eieren geven een sterk gevoel van verzadiging. In een studie op  30 vrouwen met overgewicht kon het eten van eieren voor het ontbijt hun eetlust remmen.  Zonder enige inspanning konden ze automatisch hun voedselinname in de 36 opvolgende uren verminderen in vergelijking met degenen brood aten. 

    Eieren zijn lekker!

    Eieren zijn heerlijk om op zich eten en in meerdere preparaten.

    Hun gehalte aan goede vetten maakt dat ze gemakkelijk alle smaken openmen van de ingrediënten waarmee ze gebruikt worden zoals champignons, gebakken uien, spek, gegrilde paprika, peper.

    Het belangrijkste is om te genieten van eirecepten. En je weet nu dat je het kunt doen zonder na te denken.

    Oorspronkelijk artikel:"Neuf raisons de manger des oeufs (la 3ème est ma préférée)", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juin 18, 2015.

    Bijlagen:
    http://amelioretasante.com/combien-doeufs-pouvons-nous-manger-dans-la-semaine/   
    http://europepmc.org/abstract/MED/11374850   
    http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2125160   
    http://www.e-sante.fr/peut-on-manger-oeufs/actualite/1645   
    http://www.jissn.com/content/9/1/42/abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373948   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18448177   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23021013   

    16-08-2015, 22:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Tags:eieren, cholesterol
    11-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesiumtekorten

    77% van de vrouwen hebben tekort aan magnesium!

    Magnesium komt oorspronkelijk uit de aarde maar de intensieve vormen van de moderne landbouw putten die aarde uit. Het voedsel dat je eet bevat minder magnesium dan 20 jaar geleden.

    Volgens de SUVIMAX studie over de Franse bevolking zitten 77% van de vrouwen en 75% van de mannen onder de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van magnesium!

    Zelfs door op hun voeding te letten ontbreekt het veel mensen aan voldoende magnesium als gevolg van:

    - ongezonde nieren die overmatig verlies van magnesium in de urine veroorzaken.

    - diabetes, vooral bij slechte controle, dat tot verlies aan magnesium in de urine leidt.

    - leeftijd: ouderen hebben meer kans op magnesiumtekort omdat de intestinale absorptie afneemt.

    - medicatie: diuretica, antibiotica en bepaalde medicijnen tegen kanker veroorzaken een tekort

    - stress, spasmofilie gebied: om stress hormonen (cortisol, adrenaline ...) in het bloed te verwijderen na een opstoot van stress onttrekt het lichaam mineralen uit de weefsels (spieren, botten) die geëlimineerd worden in de urine. Magnesium is echter essentieel om nerveuze spanning te controleren en de spieren te ontspannen, verminderde magnesium niveaus leiden tot verhoging van nerveuze spanning. De vicieuze cirkel wordt gestart en kan leiden tot depressie.

    - overdreven intense sport.

    Magnesium nemen is altijd goed.

    De symptomen van een tekort aan magnesium zijn: ochtendvermoeidheid, frequente beroertes, zenuwachtigheid, bezorgdheid, trillende oogleden, krampen, hartkloppingen, slaapstoornissen, gevoeligheid voor infecties.

    In het (onwaarschijnlijke) geval van genoeg of te veel magnesium wordt het overtollige uitgescheiden via de urine.

    Er is geen risico om te starten met een magnesiumkuur als u één van deze symptomen hebt.

    Magnesium, zoals vitamine D, is één van de weinige voedingsstoffen waarvan men zeker is dat ze meehelpen aan een goede gezondheid en waarvan het risico op overdosering vrijwel onbestaande is.

    De enige tegenndicatie voor magnesium geldt voor personen met een ernstige nierinsufficiëntie (omdat de nieren het filtrerend werk doen in geval van overvloed).

    Een eenvoudige bloedtest om uw magnesium status te kennen.

    Wij moeten er wel op wijzen dat er geen enkele bloedanalyse bestaat die het werkelijk magnesiumniveau in onze weefsels kan bepalen.

    Slechts ongeveer 1% van het magnesium in ons lichaam zit in het bloed. Het bloed is rijk of arm aan magnesium in vergelijking met het gemiddelde; in geen geval geeft dit aan of onze weefsels en cellen arm of rijk zijn aan magnesium.

    We zouden gedurende 24 uur meerdere urinetestsmoeten uitvoeren en de resultaten beoordelen in relatie tot de mogelijke symptomen van magnesiumtekort: krampen, trillende oogleden, hartritmestoornissen, epilepsie, verlies van eetlust, hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid.

    Soms laten artsen een bloedonderzoek uitvoeren om het magnesiumniveau te meten. Het doel is dan om te weten of het lichaam wordt getroffen door een ernstige ziekte die het beheer van magnesium verstoort, niet of men een tekort heeft aan magnesium.

    Snel compenseren.

    Onze eetgewoonte is het eerste waar dient aan gesleuteld te worden om een tekort aan magnesium aan te pakken. Eet meer groene groenten, avocado's, amandelen, donkere chocolade, walnoten, spirulina (blauwalgen) en boekweit.

    Veel mensen met constipatie krijgen het advies om mineraalwater te drinken rijk aan magnesium.  Maar het drinken van magnesiumrijk mineraalwater is niet ideaal. Het is waar dat sommige waters een hoog magnesiumgehalte hebben, vooral Badoit, Quézac, Hépar (110 mg per liter) of Rozana (160 mg), maar magnesium in de vorm van magnesiumsulfaat (anorganisch magnesium) wordt zeer slecht opogenomen met  gasvorming, opgezwollen gevoel of diarree tot gevolg.

    De beste manier om snel een tekort aan magnesium te compenseren is een goed voedingssupplement met een dagelijkse dosis van 400 mg magnesium.

    De best opneembare vormen van magnesium.

    Magnesium bestaat nooit alleen omdat het een onstabiel positief geladen ion is. Het is altijd verbonden met een negatief ion om tot een neutrale elektrische lading (stabiele) te komen. Vandaar dat we spreken over ”magnesiumcitraat", "magnesiummalaat," "magnesiumchloride", enz. Men noemt ze magnesiumzouten.

    Magnesiummalaat en magnesiumcitraat zijn de best assimileerbare magnesiumzouten die zelden diarree veroorzaken. Ze zijn niet duur en aldus erg populair om tekortkomingen aan te pakken.

    Andere vormen zijn ook interessant zoals glycinaat of glycerofosfaat, maar 2 of 3 of 5 keer de prijs voor een vergelijkbaar resultaat.

    Magnesium: vergeten door de geneeskunde.

    Alheowel men de voordelen van magnesium erkent is het verbazingwekkend dat men er in medische kringen zo weinig aandacht aan besteedt.

    Men geeft het wel aan mensen die last hebben van krampen en tintelingen.

    Het is zoals vitamine C dat men ook maar aanraadt voor mensen die scheurbuik hebben, of water voor mensen die gaan sterven van de dorst.

    Meer brandstof met magnesium.

    Cellen met voldoende magnesium zijn in staat een maximum aan brandstof (ATP = adenosyl trifosfaat) te genereren.

    Het zijn dus cellen die:

    - zich beter op- en ontspannen (spiercellen)

    - meer natuurlijke afweer produceren (immuuncellen)

    - beter communiceren (zenuwcellen, bijvoorbeeld hersencellen)

    - de schade veroorzaakt door veroudering, vervuiling, oxidatie, enz. beter herstellen

    Maar magnesium doet nog meer.

    Magnesium beschermt onze cellen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol bij talrijke metabolische functies (functies die de levensduur van het organisme garanderen).

    Het wordt gevonden in 300 verschillende enzymen in het lichaam. Enzymen zijn moleculen die chemische reacties veroorzaken. Eiwitten zijn de "bouwstenen" die deel uitmaken van onze spieren, huid en organen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol in de ontgifting en beschermt aldus onze cellen tegen schade veroorzaakt door chemicaliën in het milieu, zware metalen en andere toxinen.

    Het krachtigste antioxidant in ons lichaam, glutathion, dat een belangrijke rol speelt bij de leverontgifting, heeft magnesium nodig voor zijn opbouw.

    Magnesium speelt ook een rol in de regulering van de suikerniveaus in het bloed. Het vermindert het risico op diabetes type 2 (toename van het glucosegehalte in het bloed veroorzaakt door een afname in de gevoeligheid van de cellen voor insuline of een depletie van cellen in de pancreas die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline). Een slechte glucosecontrole en diabetes beschadigen sterk de cellen van het lichaam en bevorderen kankergezwellen.

    Magnesium vermindert het risico op darmkanker.

    Het is dus niet verwonderlijk te constateren dat door het beschermend effect, menen die goed voorzien zijn van magnesium ook minder risico lopen op kanker.

    Uit een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat een verhoging van 100 mg magnesium resulteert in een afname van 12% van het risico op darmkanker.

    Het is dus een voedingssupplement dat zeer serieus moet  genomen worden. Samen met vitamine D3 en omega-3, zijn dat voor mij de beste fundamenten voor een goede gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: “77% des femmes manquent de magnésium!”, Jean-Marc Dupuis, Néo-nutrition, Juin 26, 2015.

    11-08-2015, 21:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding, diabetes, kanker
    08-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Candida in darmen

    Een evenwichtige darmflora doodt snel candida en elimineert ziektes.

    candida


    (NaturalNews) Als gevolg van een westers dieet leeft bijna elke persoon, die in slechte gezondheid verkeert of lijdt aan een ziekte, met een overvloed van candida.

    Candida is erg opportunistisch. Zodra deze schimmel overheerst in de darmen kan ze zich verspreiden over het hele lichaam. Candida tast de darmwand aan en maakt openingen in de darmen waardoor onverteerde voedseldeeltjes en toxinen in de bloedstroom komen die een immuunreactie teweeg brengen die allergieën, ontstekingen en auto-immuunziekten veroorzaken. Dit heet lekkend darmsyndroom.

    Het goede nieuws is dat candida in de darmen snel kan worden uitgeroeid met herstel naar een natuurlijke en gezonde darmflora. De meeste mensen (zelfs degenen die zich aanzienlijk ziek voelen) zullen een belangrijke vermindering van de symptomen ervaren na het herstel. Maar er is ook slecht nieuws. De meeste mensen hebben een 'lekkende darm " door het gebruik van te veel suiker. Te veel suiker veroorzaakt veel candida (en andere "slechte" pathogenen) met leen lekkende darm tot gevolg.

    Een overvloed aan candida betekent een lekkende darm. Hoe minder evenwicht in de darmflora, hoe meer die doorlaatbaar wordt. Het duurt maanden om een lekkende darm te herstellen. Zodra men de darmflora in evenwicht kan brengen door een aanpassing van de voeding zal een gezond eco-systeem gedijen. Ook al voelt het lichaam zich als genezen, het heeft nog een lekkende darm die suikers en onverteerde etensresten doorlaat naar de bloedbaan waar er veel hongerige microben wachten om uw gezondheid opnieuw te belagen.

    Hoe weet men dat men lijdt aan een overvloed van candida?

    Tekenen van candida zijn: allergieën, astma, hoofdpijn, kanker en diabetes. Elke aandoening of ziekte wijst op te veel candida.

    Als je antibiotica hebt genomen, moet u uw darmen genezen om de gezonde bacteriën weer op te bouwen in uw systeem. Als je appendix is weggenomen, als je regelmatig gevaccineerd wordt  of als u kwikvullingen in uw mond hebt, moet je elke dag een goede kwaliteit probiotica nemen. Helaas zijn de kwaliteit probiotica duur.

    Zelfgemaakte zuurkool en andere gefermenteerde voedingsmiddelen hebben veel voordelen voor de gezondheid maar ze kunnen niet de plaats van een hoge kwaliteit probioticum innemen. Het maagzuur doodt meestal het grootste deel van de nuttige bacteriën die de voedingsmiddelen bevatten, zodat ze weinig of niets bijbrengen voor het herstel van de balans in de darmen.

    Het is niet alleen de witte suiker of de fructoserijke maissiroop die candida voeden. Agave nectar, kokossuiker, dadels, vers geperst fruit, wortel- of bietensappen, rauwe honing en bruine rijstsiroop zijn eveneens voedingsbronnen voor candida.

    Het dieet.
    Een gezond dieet bestaat uit 80% (of meer) rauwe, verse, biologische producten - meer groenten dan fruit. Dit dieet is noodzakelijk voor iedereen die zijn lichaam wil vrijmaken van candida. Salades met ten minste tien verschillende groenten, evenals verschillende zaden, kruiden en specerijen vormen de basis van een gezond dieet dat het spijsverteringsstelsel uitbalanceert.

    Elimineer geraffineerde, bewerkte voedingsmiddelen. Eet alleen volwaardig voedsel. Maak smoothies met kokoswater, hele ananas (het is sappig), ongezoete notenmelk of water in plaats van vruchtensap. Maak zelf notenmelk van gekiemde noten. Neem extra supplementen bij het eten van ananas of druiven, want ze bevatten veel suikers, en vergeet niet om fruit te beperken tot je darmen in evenwicht zijn.

    Gluten en candida komen niet overeen. Als de darm ongezond is geven gluten ernstige problemen. Niemand met te veel candida moet proberen om gluten te verteren. Een darm met een overmaat aan candida vertoont gaten en gluten die onverteerd door de darm breken zijn toxisch voor het lichaam.

    Drink niets dat gezoet is tenzij met stevia. Iedereen met hypoglykemie of diabetes moet voorzichtig zijn met stevia dat problematisch kan zijn maar het is geen voedingsbodem voor candida.

    Supplementen.
    Supplementen die bekend zijn voor de bestrijding van schimmels zijn o.a. alsem, gemalen zwarte walnoot bolster, Spaanse zwarte radijs, pau d'arco, geelwortel, Coptis chinensis (gouddraad), gember, kaneel, en extract van olijfblad. Een paar van hen zijn uitzonderlijk voor het doden van parasieten, virussen en bacteriële infecties (Coptis chinensis, alsem, zwarte walnoot bolster, Spaanse zwarte radijs), maar terwijl ze zeker antifungaal zijn, betekenen ze niet de sterkste oplossing om overtollige candida te doden.

    Een goede combinatie voor het elimineren van overtollige schimmels in het lichaam en het balanceren van de darmflora zijn undeceenzuur, zeer hoge kwaliteit probiotica en een intestinale detox die de darmwand herstelt en de parasieten doodt. Het is ook een goed idee om een extra supplement bekend als parasietdoder zoals alsem en zwarte walnoot te gebruiken.

    Wees niet zelfgenoegzaam.
    Candida kan tot zes maanden sluimeren. Als alles terug onder controle is, hou dan in gedachten dat candida altijd terug kan opduiken als de voedingsbodem ervoor aanwezig is. Een goede suikerboost en de strijd laait weer op. Men moet de darmen in balans houden, zelfs nadat die genezen is met een goed dieet.

    Oorspronkelijk artikel:"Balance your gut flora quickly, kill Candida, and eliminate disease", Wednesday, June 17, 2015 by: Michael Edwards, Natural News.





    Bijlagen:
    http://www.organiclifestylemagazine.com/kill-candida-and-balance-the-gut-quickly/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-fascinating-bacteria-in-our-gut-and-how-it-affects-our-whole-lives/   
    http://www.truthwiki.org/Medical_Fascism/   

    08-08-2015, 22:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:darmflora, candida
    30-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aften ... een verwittiging

    Aften: "Hallo, je lichaam probeert je iets te vertellen! "

    Aften zijn zweertjes die vaak voorkomen in de mond.

    Zij verschijnen wanneer de huid zich op een plaats opent en niet direct sluit waardoor een wondje ontstaat.

    Zoals je al kunt raden is het niet normaal dat dit optreedt. Wanneer onze huid goed gevoed is en onze cellen gezond zijn zal er spontaan geen enkele opening verschijnen die niet spontaan dicht gaat.

    Als een afte verschijnt is er ergens een probleem met de cellen: het immuunsysteem kan verzwakt zijn door stress, een emotionele schok, slechte voeding (tekort aan vitamine B12, foliumzuur, ijzer of zink), ongezonde levensstijl of overmatige vermoeidheid, te wijten aan gebrek aan slaap of overwerk. Tenslotte kunnen ze ook worden veroorzaakt door medicijnen die het immuunsysteem verzwakken: antibiotica, radio- en chemotherapie, immunosuppressiva. AIDS-patiënten, van wie het immuunsysteem is verzwakt, hebben vaak last van aften.

    De afte is een manier voor ons lichaam om een signaal te sturen: "Ik lijd, ik ben zwak, ik mis iets, zorg voor mij"

    Het is dan ook het om te pauzeren, te reflecteren, en de nodige maatregelen nemen om het probleem op te lossen.

    Factoren die het vormen van aften stimuleren.

    Als je zwak bent volstaat het iets te eten dat hard is of bijtend om een aft (ulcus) te vormen op het tandvlees of ergens anders in de mond.

    Dit kan een beetje pikante en zoute kaas zijn (Gruyère bijvoorbeeld), noten, chocolade of tomaten. Vooral tomaten hebben deze onaangename bijwerking.

    Uiteraard moet men deze voedingsmiddelen vermijden omdat ze de pijn doen heropflakkeren. Let wel dat normaal gesproken onze mond gemaakt is voor het eten van dergelijk voedsel en dit niet de primaire oorzaak is van aften: verminder ontstekingen in je lichaam door het nemen van omega-3, minder suiker en minder gebakken plantaardige vetten. Herstel uw immuunsysteem met probiotica, eet verse, biologische, seizoensgebonden, kleurrijke groenten.

    Verlichten de pijn door aften.

    Nu we onze levensstijl wat hebben aangepakt kunnen wij overgaan tot het verminderen van de ongemakken die aften teweeg breng.

    Twee strekkingen van denken.

    De eerste is om zich opzettelijk te kwetsen waarna de pijn vermindert (of lijkt te vervagen).

    Het klinkt misschien vreemd, maar is wel natuurlijk, bij pijn in de mond drukt men veelal spontaan op de plaats waar het pijn doet (drukken om te verzachten ...).

    Sommigen brengen zout aan op de afte om het na honderd tellen uit te spuwen. Zout geeft directe intense pijn maar zorgt voor het vrijkomen van endorfine waardoor de plaats gevoelloos wordt. Bovendien trekt het zout het water aan dat in het wondje zit waardoor de zwelling vermindert.

    Een soortgelijk effect kan uiteraard worden verkregen met chilipeper. Het vergt wat moed maar is zeker het proberen waard.

    De andere strekking wil de pijn maximum verlichten. Men kan gorgelen met warme salie of een aftreksel van kamille.

    Een rustgevende gel met aloë vera, boragie olie of klei heeft eveneens een verzachtend effect.

    Tenslotte is mondwater op basis van mirre erkend door de Commissie E (duits wetenschappelijk comité dat kruidenproducten evalueert) voor het behandelen van ontstekingen van de mond en het keelholte slijmvlies. De mond meerdere malen per dag spoelen met een mengsel van 4 ml mirretinctuur in een glas water.

    Het midden tussen de twee richtingen is kauwen op propolis (een soort hars gemaakt door bijen). Propolis pikt iets maar het heeft ook een sterk verdovend effect.

    Oorspronkelijk artikel:”Soulagez la douleur des aphtes”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Juillet 5, 2015.

    30-07-2015, 21:47 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:aften
    29-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstvoeding voorkomt leukemie

    Uit studie blijkt dat borstvoeding het risico op leukemie bij kinderen met bijna een vijfde doet dalen.

    breastfeeding

     

    (NaturalNews) Borstvoeding is de gezondste optie om je baby de beste start te geven. De voordelen gaan veel verder dan het verstrekken van basisvoeding. Naast het leveren van alle vitaminen, voedingsstoffen en stoffen voor de opbouw van de immuniteit suggereren onderzoekers aan de Universiteit van Haifa in Israël dat het ook nog de kans op leukemie bij kinderen sterk kan verminderen.

    "Moedermelk is een compleet voedsel; de bedoeling van de natuur is uitsluitend alle nutritionele behoeften van het kind te leveren voor de eerste paar maanden van het leven. Moedermelk is levend met antilichamen geproduceerd door de moeder en andere kwaliteiten die een gezonde flora bevorderen in de darmen van het kind en de ontwikkeling van het immuunsysteem verzekeren, "zei hoofdauteur van de studie, Efrat Amitay, van de School of Public Health aan de Universiteit van Haifa in Israël.

    Elk jaar treden wereldwijd ongeveer 175.000 gevallen van kanker op bij kinderen. Leukemie is goed voor ongeveer 30 procent van alle kanker bij kinderen. Er is zeer weinig bekend over de oorzaak en de ontwikkeling, maar deze onderzoekers vonden dat borstvoeding de sleutel is tot het verminderen van het risico met bijna een vijfde.

    Zij baseerden hun bevindingen op 18 verschillende studies over de hele wereld. Zij omvatten meer dan 10.000 kinderen met leukemie en ongeveer 17.500 gezonde kinderen.

    Deze nieuwe studie werd op 1 juni online gepubliceerd in JAMA Pediatrics. Efrat Amitay en zijn team vonden dat er sterke aanwijzingen zijn dat borstvoeding gedurende zes maanden of langer een risicovermindering op leukemie geeft van 19 procent vergeleken met geen borstvoeding of borstvoeding gedurende een kortere periode.

    Het is nog niet helemaal duidelijk waarom de moedermelk een beschermende rol blijkt te hebben. Wetenschappers denken dat chemicaliën via de melk het immuunsysteem een boost geven en werken als anti-inflammatoir middel dat het risico van leukemie kan verminderen.

    Terwijl meer onderzoek nodig is om het hele proces te ontrafelen, benadrukken de wetenschappers hoe belangrijk het is om vrouwen te informeren over de gezondheidsvoordelen van borstvoeding. Zij merken op dat er een behoefte is om borstvoeding populairder te maken bij het publiek.

    "Omdat het primaire doel van de volksgezondheid is: het voorkomen van ziekte, moeten beroepsmensen in de gezondheidszorg worden onderwezen over de mogelijke gezondheidsvoordelen van borstvoeding en de hulpmiddelen die de moeders kunnen helpen bij het geven van borstvoeding," schreef ze.

    "De vele potentiële preventieve gezondheidsvoordelen van borstvoeding moeten ook openlijk worden meegedeeld aan het grote publiek, niet alleen moeders, zodat de borstvoeding meer sociaal geaccepteerd wordt,” voegden ze eraan toe.

    Dit is niet de eerste studie over het positief verband tussen borstvoeding en gezondheid. Eerdere studies legden al verbanden met een hoger IQ, minder oor- of luchtweginfecties, een lager risico voor Sudden Infant Death Syndrome (SIDS), en bescherming tegen obesitas of diabetes in het later leven.

    De meeste wetenschappers zullen het er zeker over eens zijn dat moedermelk het beste is, maar professor Chris Bunce, van de Leukaemia & Lymphoma Research liefdadigheid, zegt dat meer onderzoek nodig is en moeders die hun baby voeden niet al te bezorgd moeten zijn over deze studie. "We willen niet dat de moeders die geen borstvoeding kunnen geven of er niet voor kiezen niet onnodig ongerust maken als gevolg van dit onderzoek", zei hij in de Daily Mail.

    "Hoewel dit onderzoek een uitgebreide analyse is van de verschillende studies, kan het momenteel alleen iets aantonen over verbanden in plaats van over bewezen oorzaken, die kunnen beïnvloed worden door andere achtergrond factoren," voegde hij eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:"Breastfeeding can cut childhood leukemia risk by nearly one-fifth, study finds", Sunday, June 07, 2015 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cbsnews.com/news/breast-feeding-may-lower-risk-of-childhood-leukemia/   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3106082/Breastfeeding-protect-against-babies-leukaemia-Risk-falls-20-given-breast-milk-six-months.html   

    29-07-2015, 21:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:borstvoeding, leukemie
    27-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk bant glyfosaat.

    Frankrijk verbiedt de verkoop van glyfosaat.

     

    Monsanto

    (NaturalNews) Frankrijk verbiedt nu ook de onderhandse verkoop van het favoriete kankerverwekkend Monsanto - glyfosaat. Frankrijk is de laatste tijd uitdrukkelijk in het nieuws geweest op alternatief gebied: de makers van Nutella gevraagd om te stoppen met het gebruik van palmolie; erop aangedrongen om alle nieuwe daken te bedekken met zonnepanelen of planten; verplicht donatie van alle supermarkt voedselafval. Deze nieuwe actie van de minister van Ecologie is het nieuwste resultaat van denken in de toekomst.

    De Fransen zijn niet de enigen die wakker liggen van de effecten van Roundup. Overheden hebben nu meer kans om te zoeken naar onafhankelijke studies over de stijging van ziekten zoals kanker. Monsanto blijft blaten over de veiligheid van glyphosaat en zijn onvermogen om de mens te schaden door nog steeds maar de slogan te gebruiken: ”de dosis maakt het gif." Met de stijgende niveaus van glyfosaat in ons voedsel, de bodem, de lucht en het water, stelt zich meer de vraag wat het magische punt is van de verzadiging om voor altijd onze omgeving te vergiftigen? Zijn we bereid om te wachten tot de schakelaar is omgedraaid zonder nog ooit terug te kunnen keren?

    De lijst van landen bekommerd om glyfosaat blijft groeien.

    Terwijl de strijd tegen GGO's en Monsanto is ingezet over de hele wereld, is men in de Verenigde Staten bezig met het vestigen van een voedselsysteem waar 80 procent van de producten ggo's bevatten, Europa blijft optreden tegen de schade veroorzaakt door Monsanto en al hun producten. Terwijl de focus ligt op Monsanto gewassen, dringt een grote invloedrijke studie van het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek erop aan om alle Monsanto produkten te verbieden. Nederland, Bermuda, en Sri Lanka gingen Frankrijk voor in het verbod op verkoop van Roundup (n.v.d.r. in België nog altijd vrij te koop in de meeste supermarkten, zelfs tegen gunstige prijzen om zo vlug mogelijk van hun vergif af te geraken). Het is vermeldenswaard dat Bermuda en Sri Lanka het gebruik van glyfosaat hebben verboden in alle toepassingen.

    Monsanto schermt zoals altijd met hetzelfde antwoord.

    Het is ”business as usual” voor de PR-afdeling van Monsanto om het gevaar te ontkennen en hun argumenten te verfijnen. Glyfosaat werd geïntroduceerd als Roundup in de jaren 1970 en in die tijd is het uitgegroeid tot het meest geproduceerde onkruidbestrijdingsmiddel in de wereld; een miljarden business. Monsanto is een bedrijf bereid om zijn financieel gewicht in de strijd te gooien en heeft het gemakkelijk om zo overheidsinstellingen te beïnvloeden en de andere kant te doen opkijken en het publiek in het ongewisse te laten. Reeds in 1985 vermeldde het Environmental Protection Agency glyfosaat als een mogelijke kankerverwekkende stof. Zes jaar later was de memo aangepast, ondanks verschillende wetenschappers die de oorspronkelijke versie ondersteunden. Met de officiële classificatie als een 2A carcinogeen, is het moeilijker geworden voor Monsanto om zijn manipulaties te laten aanvaarden en de groeiende publieke verontwaardiging de kop in te drukken.

    Variaties van Monsanto op het thema "glyfosaat is niet giftig" zijn eindeloos. Ze beweren vaak dat studies die hun producten bekritiseren belangrijke informatie negeren. Sommige van hun verklaringen spreken al van een laag risico voor de menselijke gezondheid; het begin van een nakende schuldbekentenis.

    Het is tijd om te erkennen dat Monsanto een onverantwoordelijke bedrijf is met genoeg geld en macht om de  overheidsinstanties te manipuleren. Niets zal veranderen tot het publiek opkomt en zegt: "Genoeg!" Het ognenblik waarop onze planeet verzadigd is met milieuverstoorders ligt dichtbij. Groepen als "Occupy Monsanto" en "March against Monsanto"  zijn een geweldig begin om aan te tonen dat we klaar zijn om  onze omgeving te saneren.

    Het is ook belangrijk om persoonlijke blootstelling aan toxische Monsanto producten, zoals hun GGO's, aan te pakken. 

    Oorspronkelijk artikel:"France bans the sale of glyphosate, Tuesday, Jun 30, 2015 by: Kristina Martin, Natural News.

    Bijlagen:
    http://inhabitat.com/france-says-no-more-to-selling-roundup-over-the-counter/   
    http://www.collective-evolution.com/2015/06/07/mainstream-media-blackout-another-country-bans-monsantos-roundup-herbicide   
    http://www.independent.co.uk/news/world/europe/roundup-weedkiller-banned-from-french-garden-centres-over-probable-link-to-cancer-10319877.html   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/gmo-science/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/the-difference-between-heirlooms-hybrids-and-gmos/   
    http://www.truthwiki.org/seeds_of_death_unveiling_the_lies_of_gmos/   
    http://www.truthwiki.org/The_Green_Revolution_-_Agriculture/   

    27-07-2015, 14:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Monsanto, glyfosaat, Rondup
    24-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lignanen tegen borstkanker

    Lignanen: De zachte manier om borstkanker te voorkomen.

    health

    (Natural News) Lignanen zijn natuurlijke plantaardige stoffen, of fytochemicaliën, die voorkomen in de celmatrix van bepaalde zaden, bonen, peulvruchten, groenten en fruit. Op zekere hoogte lijken zij sterk op oestrogeen in vorm, structuur en functionaliteit. Het belangrijkste verschil - en zeer belangrijk - is dat lignanen veel vriendelijker zijn voor het lichaam dan oestrogeen. Dit is heel goed nieuws. Door het vervangen van de agressiever oestrogenen door lignanen in het lichaam wordt het risico op celmutaties en borstkanker aanzienlijk verminderd.

    Wat zijn de risico's van te veel oestrogeen?

    Oestrogeen is een natuurlijk voorkomende stof in het lichaam en heeft zeker een positieve plaats in het leven van elke vrouw wanneer de juiste verhoudingen worden gehandhaafd. Door het gebruik van conserveringsmiddelen (vooral BPA's in voedingsmiddelen), giftige chemicaliën in bepaalde deodorants en huishoudelijke schoonmaakmiddelen, milieuverontreinigende stoffen en hormonen in vlees en zuivel, worden “vreemde oestrogenen," of "xeno-oestrogenen” aangemaakt die moeilijk te verwerken zijn. Oestrogeen is ook aanwezig in kraantjeswater als gevolg van het wijdverbreide gebruik van orale anticonceptiepillen.

    De overbelasting en slechte absorptie van vreemde oestrogenen kan leiden tot een opbouw van meer "agressieve" proliferatieve vormen van oestrogeen in het lichaam. En wanneer dit gebeurt kunnen zich een hele reeks gezondheidscomplicaties voordoen, waaronder borstkanker. Uit een recente studie gepubliceerd in het Journal of Applied Toxicology bleken hoge concentraties parabenen (van de conserveringsmiddelen in cosmetica en farmaceutische producten) in de borsten van post-mastectomie patiënten voor te komen. Deze parabenen werden zelfs gevonden in de borsten van vrouwen die nooit onderarmse deodorant (de meest voorkomende cosmetische bron van parabenen) hadden gebruikt, wat aangeeft dat de gifstoffen voortkomen uit het milieu. Het niveau van parabenen in de bestudeerde borstweefsels was 1.000.000 maal hoger dan de normale oestrogeenniveaus in onaangetast borstweefsel.

    Lignanen: De zachtere manier voor de gezondheid van de borsten.

    Het gevaar ligt in de oestrogeenreceptoren van de borstweefselcellen die agressieve oestrogeen kankerachtige mutaties veroorzaken in het DNA. In voldoende hoeveelheden, kunnen de lignaan samengestelde moleculen deze vorm van oestrogeen verhinderen zich te vestigen op de oestrogeenreceptoren. De "slechte" oestrogeen kan goed worden gemetaboliseerd en uit het lichaam verdreven worden als afval. Dit is ook de reden waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat methylatie en de ontgifting langs de lever goed werken. Met de verhoogde aanwezigheid van vreemde en agressieve oestrogenen in het lichaam, veroorzaakt door giftige stoffen in het milieu en ongezonde levensstijl, is het gebruik van lignanen voor hormonenevenwicht belangrijker dan ooit. De meeste vrouwen krijgen niet de juiste hoeveelheid lignanen langs hun dagelijkse voeding binnen om een significant verschil te maken. Lijnzaad, sesamzaad en bepaalde rassen van boerenkool bevatten de hoogste hoeveelheden. Echter lignanen passeren het lichaam meestal via de spijsvertering binnen 24 tot 48 uur. Om voldoende lignanen te absorberen via voedsel is het belangrijk om consequent elke dag voldoende hoeveelheden te nemen.

    Uit een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Toronto bleek dat vrouwen die elke dag muffins aten met 5 theelepels vlaszaad hun tumormarkers zagen verlagen met 30 tot 71 procent. Een belangrijk onderdeel van het “7 Essentials ™ System”, een evidence-based benadering om het lichaam te genezen en borstkanker op een natuurlijke wijze te voorkomen is voeding uw medicijn te laten zijn. Inname van grote hoeveelheden lignanen via de voeding of via supplementen is een heel goed en essentieel onderdeel van elke vrouw in het voorkomen van borstkanker.

    Oorspronkelijk artikel:"Lignans: The gentle way to prevent breast cancer", Tuesday, March 17, 2015 by: Dr. Veronique Desaulniers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14745841   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15897583   

    24-07-2015, 22:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:lignanen, borstkanker
    17-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen superfood

    Blauwe bessen voor een langer leven.

    blueberries

    (NaturalNews) Gezonde voedingsmiddelen vallen niet altijd in de smaak van iedereen. Bosbessen zijn een uitzondering, ze zijn en lekker en voedzaam. Bosbessen zijn een echt “superfood” om verschillende redenen. Hoewel ze een zoetekauw kunnen tevreden stellen, hebben ze een laag suikergehalte en een lage glycemische index, zodat ze niet leiden tot pieken van de bloedsuikerspiegel. Ze zitten vol gezonde vezels om de spijsvertering te verbeteren en te helpen bij gewichtsverlies. Ze zijn verder rijk aan vitaminen, mineralen en bio-actieve verbindingen zoals anthocyanen die krachtige anti-oxidante eigenschappen hebben. Het is deze sterke combinatie van voedingsstoffen die zo veel voordelen voor de gezondheid biedt en volgens de nieuwe studie zelfs een langere levensduur.

    Levensduur en DNA.

    Terwijl er veel ziekten en aandoeningen zijn die kunnen leiden tot voortijdige dood, is de onderliggende oorzaak van deze problemen het DNA en zijn herstel. Er is DNA in elke cel in het lichaam en in de loop van hun leven kunnen veel dingen (zoals ziekte, blootstelling aan giftige stoffen of het verouderingsproces) dat genetisch materiaal beschadigen. De cellen zelf kunnen dit DNA repareren, maar als het lichaam ouder word zijn ze minder efficiënt voor deze taak. Dit resulteert in beschadigingen van het DNA wat kan leiden tot problemen zoals kanker die sterk de levensverwachting inkort.

    De sterke antioxiderende eigenschappen van bosbessen helpen dit proces voorkomen en het risico van DNA beschadiging en fouten verminderen en aldus de kans op veel chronische ziekten, die de levensduur verkorten, verlagen.

    Wat bosbessen kunnen doen.

    Vanwege hun hoog gehalte aan antioxidanten, hebben extracten van bosbessen aangetoond in staat te zijn om DNA beschadiging te herstellen en zo de oxidatieve stress op de cellen, die kan leiden tot beschadiging, te reduceren. Dit betekent dat, aangezien de DNA schade wordt voorkomen vanaf het begin, de kans op het ontwikkelen van levensverkortende ziekten zoals kanker eveneens gereduceerd wordt.

    Bosbessen lijken zo ongelooflijk effectief dat in een gezamenlijke studie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw en andere onderzoeksinstellingen, wetenschappers vastgesteld hebben dat regelmatige consumptie van bosbessen en hun sterke antioxidanten de levensduur kan verhogen met ongeveer 28 procent, of een gemiddelde van 22 jaar. Dit is omdat bosbesplanten geëvolueerd zijn om zich te kunnen aanpassen aan verschillende milieu-invloeden, zoals droogte, hoge of lage temperaturen en andere bedreigingen. Wanneer mensen deze bessen consumeren kunnen zij profiteren van een aantal van de gunstige verbindingen die de bessen hebben opgebouwd.

    En de voordelen zijn echt geweldig, waaronder:
    - Bescherming van het het zenuwstelsel, inclusief de hersenen.
    - Bescherming van de cellen tegen DNA schade door vrije radicalen.
    - Verlagen van de kans op chronische ziekten zoals kanker en hartziekten;

    Kortom, recent onderzoek heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van blauwe bessen de inname van anti-oxidanten verhoogt wat cellulaire DNA-schade kan beperken en het ontstaan van veel chronische ziekten kan voorkomen. Het eindresultaat hiervan is een uitgesproken toename van levenskwaliteit en levensduur.

    Oorspronkelijk artikel:"Eat blueberries to live a longer life", Saturday, July 11, 2015 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Meer informatie: http://www.naturalnews.com/050364_blueberries_antioxidents_longevity.html#ixzz3fzfDIMb0

    Bijlagen:
    http://www.lifeextension.com/magazine/2012/7/Blueberries-Boost-Longevity/Page-01   
    http://www.medicaldaily.com/health-benefits-blueberries-5-reasons-eat-more-blueberries-246727   
    https://www.organicfacts.net/health-benefits/fruit/health-benefits-of-blueberries.html   

    17-07-2015, 19:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bosbessen, antioxidanten
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol mythen.

    Zes leugens over cholesterol.

    Voedingslectuur zit vol mythen gevaarlijk voor de gezondheid. Al tientallen jaren wordt ons voorgelogen dat verzadigde vetten en cholesterol ons vergiftigen. Er is nochtans geen enkel bewijs dat ze slecht zijn voor de gezondheid.

    De zes grootste leugens, mythes en misvattingen over verzadigde vetten en cholesterol.

    Leugen 1 - Een dieet met weinig vetten (lipiden) en veel volle granen is ideaal voor mensen.

    In de jaren 60 en 70 geloofden hooggeplaatste wetenschappers dat de grote boosdoener van hart- en vaatziekten gevonden was: verzadigd vet dat de "slechte" cholesterol in het bloed verhoogt.

    Dit idee was de hoeksteen van een vetarm dieet (weinig vet) met veel volle granen.

    Door een paar slechte wetenschappelijke studies en ongelukkige politieke beslissingen werd dit dieet in 1977 aanbevolen aan alle Amerikanen en vervolgens in alle westerse landen overgenomen.

    Ziek of niet, alle burgers van de geïndustrialiseerde landen waren ervan overtuigd dat ze meer volle granen moesten eten en het consumeren van vet, vooral dierlijke vetten (boter, room, eieren, spek, vet vlees), moesten verminderen.

    Het was het grootste grootschalig experiment ooit uitgevoerd op de menselijke voeding.

    En de resultaten waren een ramp die nooit ophoudt te verergeren. De gevallen van obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten bereiken elk jaar nieuwe records. Deze epidemie begon op bijna hetzelfde moment dat de gezondheidsautoriteiten van alle landen adviseerden om de consumptie van vet te verminderen en die van granen (koolhydraten) te verhogen.

    Alles was niet verkeerd in deze aanbevelingen. Inderdaad, het is beter om volle granen te eten dan geraffineerde (wit meel); goed gebakken en gekookte plantaardige vetten zijn inderdaad ongezond.

    Echter de manier waarop deze aanbevelingen grootschalig aan de man zijn gebracht was katastrofaal. Mensen begonnen gezonde producten met hoog gehalte aan goede vetten (eieren, vette vis, orgaanvlees, boter, vlees van dieren die op traditionele manier gekweekt waren) te vervangen door "light" producten, suiker en bewerkte voedingsmiddelen.

    Door dit eten zonder vet begonnen veel mensen te lijden aan chronische honger wat resulteerde in toevlucht zoeken in snacks.  Supermarkten en benzinestations zijn veranderd in massale distributiecentra van snoep, gebak, koekjes, chocoladerepen of zoetigheden van alle soort, chips, koekjes en zoete aperitief drankjes, energiedrankjes ….

    Pas in de vroege jaren 2000 heeft men het vetarm dieet rijk aan granen wetenschappelijk  getest. Dit was één van de grootste gecontroleerde studies in de geschiedenis van de voeding, de Women's Health Initiative, met een budget van $ 625.000.000.

    In deze studie werden 48.835 vrouwen in de menopauze in twee groepen verdeeld. De eerste moest vasthouden aan een vetarm dieet (met volle granen, enz.). De andere groep mocht normaal blijven eten.

    Na 8 jaar wogen de vrouwen die het lipide dieet hadden gevolgd 400 gram lichter dan de anderen. De gewichtsafname was verwaarloosbaar. Bovendien ondervonden zij geen vermindering op het risico van cardiovasculaire ziektes of kanker.

    Andere zeer grote studies hebben bevestigd dat er geen gezondheidsbevorderend effect is door een vetarm dieet.

    En dat is niet alles: volgens wetenschappelijke studies is een vetarm dieet, aanbevolen door de meeste gezondheidsautoriteiten, niet alleen ineffectief maar het zou zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid.

    Volgens verschillende studies op mensen zijn decardiovasculaire risicofactoren toegenomen, met verhoging van triglyceriden, vetten wiens pathologische rol bij het ontstaan van hart- en vaatziekten algemeen erkend wordt.

    En ondanks de pathetische resultaten blijven de meeste voedingsdeskundigen over de hele wereld hun patiënten een vetarm dieet aanraden wat hen meer schade toebrengt dan hulp.

    Leugen 2 - Voedingsmiddelen rijk aan cholesterol (zoals eieren) zijn slecht voor ons.

    Voedingsdeskundigen hebben opmerkelijk succes geboekt met het demoniseren van perfect gezond voedsel.

    Het ergste voorbeeld is waarschijnlijk dat van de eieren die één van de gezondste voedingsmiddelen is die er zijn.

    Denk er eens even over na: de voedingsstoffen in een ei zijn voldoende om een bevruchte cel om te zetten in een hele kip met botten, ogen, veren, bek, bloed en hartslag! Geen vet kuiken met hart en bloedvaten verstopt met eigeel; nee een jonge kip in goede gezondheid en vol energie! Maar omdat de eidooiers veel cholesterol bevatten werd gedacht dat ze hart- en vaatziekten konden veroorzaken.

    Studies tonen echter aan dat cholesterol in de voeding het totale cholesterolgehalte in het bloed niet doet stijgen. Consumptie van eieren is nooit geassocieerd met een verhoogd risico op hartaandoeningen.

    Eieren zitten vol vitaminen, mineralen, goede eiwitten, antioxidanten en belangrijke voedingsstoffen voor de hersenen (choline) en de ogen. De beste voedingsstoffen zitten in de dooier, maar het wit is ook erg goed: het is de meest complete bron van proteïne die er is.

    Mensen wijsmaken dat ze de dooier best niet eten is één van de meest belachelijke verhalen in de geschiedenis van de voeding.

    Leugen 3 - Het is altijd nuttig om uw cholesterol te verlagen.

    De grootste fout van de moderne geneeskunde is wellicht zich te richten op de "totale cholesterol" of "slechte cholesterol" (LDL-deeltjes) als indicatoren van het risico op een infarct. De waarheid is dat er nooit een causaal verband is aangetoond tussen coronaire sterfte en cholesterol. Grote epidemiologische studies van Framingham, Seven Land Studie en MRFIT hebben dit bevestigd en herbevestigd.

    Studies voor de cholesterolverlagende geneesmiddelen (4S studie, Survey van 7 landen en Oxford CTSU) waren allemaal gepubliceerd vóór 2004, dat wil zeggen vóór de Vioxx studie. Onafhankelijke analyses hebben aangetoond dat hun resultaten vervalst waren.

    Sindsdien worden de farmaceutische industrie en het medisch onderzoek veel beter gecontroleerd en geen enkel onderzoek heeft de werkzaamheid van geneesmiddelen tegen cholesterol voor het verlagen van de mortaliteit aangetoond.  Maar de financiële inzet rond deze geneesmiddelen is zodanig groot dat de gezondheidsautoriteiten erover zwijgen. Dus veel artsen blijven hun patiënten geneesmiddelen tegen cholesterol voorschrijven alsof er niets gebeurd was!

    De cholesterol molecule is onmisbaar om te kunnen leven. Ze is de bron van veel biologische functies. Ze is essentieel voor het goed functioneren van cellen, spieren, neuronen, hart, hersenen en spijsvertering. Zonder haar zou geen communicatie tussen de cellen mogelijk zijn en ze ligt aan de oorsprong van geslachtshormonen, de stress, de voortplanting en de  waardevolle vitamine D.

    Verstoren van het cholesterol metabolisme met geneesmiddel is echt de tovenaarsleerling spelen. Kunstmatig verlagen van cholesterol kan zelfs gevaarlijk zijn.

    Dit kan men vaststellen in de syndromen van het genetisch deficiet waar zijn gehalte van 0,1-1,3 g/l gepaard gaat met foetale sterfte, ernstige dysmorphia van het gezicht en ledematen en microcefalie met vaak fatale afloop voor de leeftijd van 2 jaar, en in het bijzonder immuun problemen. Dit is één van de redenen waarom statines leiden tot een aantal complicaties, voornamelijk spieren, neurologische, psychologische en seksueel en verboden wordt voor zwangere vrouwen.

    Er is ook geen goede of slechte cholesterol. Dit is een mythe.

    Wat gemeten wordt is niet de cholesterol maar zijn dragers: lipoproteïnen of LDL (ten onrechte aangeduid als slechte cholesterol) die de cholesterol uit de lever waar het wordt geproduceerd, transporteren naar weefsels in nood, en HDL (aangeduid als "goede cholesterol") die de cholesterol nadat deze is gebruikt door de weefsels naar de lever, het centrum van de vervaardiging en recycling van cholesterol, terugvoert.

    Leugen 4 - Plantaardige oliën zijn beter voor de gezondheid.

    Om zeer vreemde redenen worden plantaardige oliën aanzien als goed voor de gezondheid.

    Het beeld van een korenaar, een zonnebloem, tarwekiemen, druivenpitten, is voor veel mensen verbonden aan iets natuurlijks plantaardig, en dus goed.

    We moeten echter weten dat de mens pas zeer recent begonnen is met het consumeren van deze oliën nl. ongeveer 100 jaar geleden. Eerder maakte de techniek het niet mogelijk om plantaardige oliën te produceren voor menselijke consumptie.

    De zonnebloem werd gebruikt voor kleurstoffen. Het was pas in de late negentiende eeuw dat de teelt zich richtte naar het produceren van eetbare olie.

    Wat betref maïsolie ... Heb je je ooit afgevraagd hoe het mogelijk was om olie te maken uit maïs ? Het is pas onlangs dat iemand het idee had om het te proberen en toegegeven het was niet evident.

    Voor de productie van maïsolie worden de korrels eerst vermalen onder zeer hoge druk waardoor een vette vloeistof vrijkomt. Om de olie te isoleren wordt een oplosmiddel gebruikt, hexaan of 2-methylpentaan. Het oplosmiddel wordt daarna verdampt, teruggewonnen en hergebruikt. Na extractie wordt de maïsolie geraffineerd om de plakkerige substantie te verwijderen en ondergaat daarna een alkalische behandeling om de fosfatiden eruit te halen. De alkaline neutraliseert de vrije vetzuren en elimineert de kleur van de olie (witwassen).

    Dan begint het proces van het verwijderen van de triglyceriden voor het verkrijgen van een transparante olie. Tenslotte wordt de olie ontgeurd door stoomdestillatie bij 232-260 ° C onder zeer lage druk.

    Dan pas kan de olie in flessen die je vind in je supermarkt. Nu begrijp je waarom onze overgrootouders nooit maïsolie hebben gezien, laat staan gegeten. Ze konden zich niet eens voorstellen dat het mogelijk was om olie te maken uit maïs!

    Deze geraffineerde olie kan nu nog verder bewerkt worden; wat meestal het geval is voor het maken van margarines of voor gebruik in biscuits, cakes en veel andere industriële levensmiddelen. De olie wordt gefractioneerd, gehydrogeneerde en heresterd.

    Hetzelfde gebeurt met andere plantaardige oliën (tarwekiemolie, druivenpitolie, sojaolie, saffloerolie ...). In ieder geval, besef dat deze producten niet zouden bestaan zonder de industrie of chemie.

    Daarentegen had de mens al lang het idee voor het persen van olijven, noten, kokos, en natuurlijk ook om het vet van de dieren te gebruiken: zeehondenvet, eendenvet, schapenvet, rundsvet, varkensvet, walvisvet en vette vis.

    Deze natuurlijke vetten stonden al sinds mensenheugnis centraal in de voeding van onze voorouders.

    Koolzaadolie kan bijvoorbeeld eenvoudig worden verkregen door te malen in een eenvoudige traditionele molen. De techniek bestaat al duizenden jaren (waarschijnlijk sinds -1500 v.Chr. JC.).

    Weet hoe de genieën van de voeding erin geslaagd zijn in de jaren 60-70, het publiek ervan te overtuigen dat deze natuurlijke vetten "gevaarlijk" waren en om te schakelen naar plantaardige olie; een symbool van de moderniteit en de technische vooruitgang.

    In werkelijkheid zijn deze oliën meestal veel goedkoper om te produceren. En het gebruik van landbouwgrond voor de teelt van zonnebloem en maïs had een grote invloed op de nationale productie statistieken en zo op het BNP (bruto nationaal product).

    Zelfs op school, herinner ik mij, werd ons geleerd dat Frankrijk de titel van "grote macht" verdiende, dankzij de kracht van de voedingsindustrie, BSN (Danone vandaag) was op dat moment de wereldleider. Er werd neerbuigend gekeken op de traditionele arme boer die nog niet was over geschakeld op algehele mechanisatie en het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Overal verscheen plantaardige olie en we waren blij, eindelijk overtuigd om gezonde en goede oliën te consumeren.

    Helaas heeft onze generatie snel de gevolgen gezien. De consumptie van meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-6 familie, die bijdragen aan ontstekingen, werd totaal overdreven. Vandaar de epidemie van hart- en vaatziekten. Ironisch genoeg worden deze plantaardige oliën nog altijd aanbevolen tegen hartziekten, terwijl veel studies het risico op deze ziekten aantonen.

    Leugen 5 - Verzadigde vetten en transvetten zijn hetzelfde.

    Transvetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren (plantaardige olie, bijvoorbeeld) die chemisch zijn gemodificeerd en een langere houdbaarheid hebben. Ze zijn ook bekend onder de naam van gedeeltelijk gehydrogeneerde vetten.

    Het productieproces is walgelijk; bij hoge druk en hoge temperatuur, met een metalen katalysator en waterstofgas. Bovendien worden ze veelal bereid uit plantaardige oliën van de slechtste kwaliteit. Hoe ooit iemand zich kon voorstellen dat transvetten goed zijn voor de mens valt niet te begrijpen.

    Om verwarring bij de mensen te veroorzaken worden verzadigde vetten en transvetten vaak samen gegroepeerd onder de generieke term van "slechte vetten."

    Echter, zoals hierboven aangegeven zijn verzadigde vetten volledig onschadelijk en hebben ze niets te maken met transvetten.

    Transvetten zijn zeer giftig, verhogen insulineresistentie, bevorderen ontstekingen en zijn een gevaar voor ernstige ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker. Ze zijn nu verboden in Europa, maar gehydrogeneerde oliën zonder transvetten mogen op de markt blijven.

    Voor uw gezondheid echter, eet “goede” boter, vlees, kokosolie, maar vermijd transvetten alsof je leven ervan afhangt.

    Leugen 6 - “Light” producten zijn goed voor de gezondheid.

    De fantasievolle aanbevelingen tegen lipiden hebben de industriële verwerking van levensmiddelen geduwd in de richting van het elimineren of het verminderen van de hoeveelheid vet in hun producten.

    Maar er is een groot probleem: natuurlijke voedingsmiddelen smaken slecht en krijgen een lelijke textuur als je het vet eruit verwijdert.

    De meeste aroma’s vestigen zich in het vet; daarom werden de parfums vroeger uitsluitend gemaakt met olie. Dit is ook de reden waarom er in de koelkasten een afgesloten opslagruimte is voor boter. Als de boter in de nabijheid van ajuin of een banaan ligt bvb. zal de boter er vlug naar ruiken.

    Om het verlies aan smaak te compenseren hebben de industriëlen overal suiker toegevoegd aan hun producten. Ter compensatie voor het gebrek aan textuur, gebruiken ze meel (maïzena bijvoorbeeld) dat vooral bestaat uit koolhydraten (suiker) zijn. Dat is waarom de meeste "light" producten eigenlijk koolhydratenbommen zijn, erg slecht voor de gezondheid.

    Als u het woord 'light' of '0% vet "op een etiket ziet dan vind je waarschijnlijk suikers, meel en diverse chemische producten op de lijst van ingrediënten.  De verkoop van dit soort voedsel is gestegen omdat voedingsdeskundigen ze blijven aanbevelen, hoewel onbewerkt veel beter is, voor de gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel:”Six mensonges sur le cholesterol”, Jean Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 11/07/2015.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/70/2/247.short   
    http://ajcn.nutrition.org/content/86/4/899.short   
    http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=377969   
    http://link.springer.com/chapter/10.1007%252F978-1-4684-0967-3_18   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16340654   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16391215   

    15-07-2015, 22:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol, staties
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!