Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D uit voeding.

    Voedingsmiddelen met veel vitamine C.

    health

    (NaturalNews) Vitamine D is één van de meest belangrijke vitaminen die nodig zijn voor de optimale gezondheid van ons lichaam. Het vergemakkelijkt de opname van calcium door de maag, moduleert de celgroei, regelt onze stemming en doet nog veel meer. Wanneer we een tekort hebben aan vitamine D krijgen we vaak pijn in de botten, spierzwakte, cardiovasculaire aandoeningen, depressie toestanden en talloze andere gezondheidsproblemen.

    Aangezien menselijke huidcellen vitamine D kunnen produceren met behulp van bepaalde golflengten van het ultraviolette B licht, blijft zonlicht altijd de grootste bron van deze essentiële vitamine. De deskundigen schatten dat ons lichaam tussen de 10.000 en 20.000 internationale eenheden vitamine D kan produceren na slechts 30 minuten onbeschermd zonnen, wat veel groter is dan de aanbevolen dagelijkse inname (ADH) van een volwassene van 600 internationale eenheden.

    Echter, degenen onder ons die in gebieden wonen met weinig zon zullen veel van de broodnodige vitamine D uit voedsel moeten halen (tenzij ze bereid zijn om een synthetisch supplement te nemen). Gelukkig is er een klein aantal natuurlijke voedingsmiddelen met respectabele hoeveelheden van deze belangrijke "zonvitamine."

    Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D.

    Levertraan.

    Levertraan is essentiële olie gewonnen uit de levers van kabeljauw en de grootste voedingsbron van vitamine D. Slechts één eetlepel van deze goudkleurige olie, die vaak wordt geconsumeerd in capsulevorm omwille van de onaangename smaak, levert ons lichaam 1.400 internationale eenheden vitamine D, of 233 procent van onze dagelijkse behoefte. Dit kan helpen verklaren waarom zoveel studies regelmatige   consumptie van levertraan koppelen aan de behandeling van osteoporose, artritis en andere ernstige botziekten.

    Vette vis.

    Zoals te verwachten zijn vissen die grote hoeveelheden olie bevatten ook goede bronnen van vitamine D. Dit is vooral het geval met zalm, zwaardvis en forel, die tussen de 86 en 97 procent van onze ADH aan vitamine D per 85 gram leveren. Op de tweede plaats staan gerookte witte vis en makreel die ten minste 50 procent van onze ADH aan vitamine D per 85 g bevatten. Tonijn, heilbot, haring, sardines, roodbaars, tong en bot bevatten eveneens hoge hoeveelheden vitamine D.

    Om deze reden is het belangrijk om vis als zorgvuldige bron voor onze gezondheid te koesteren. Vis uit de Atlantische Oceaan is minder vervuild dan vis uit de Stille Oceaan, terwijl duurzaam gekweekte vis bijna altijd minder gifstoffen bevat dan niet duurzaam gekweekte vis.

    Paddenstoelen.

    Veel mensen zijn verbaasd dat veel eetbare paddestoelen  boordevol vitamine D zitten. Dit komt omdat champignons op natuurlijke wijze vitamine D produceren wanneer ze worden blootgesteld aan bronnen van UV licht - iets wat vaak gebeurt, aangezien champignons meestal blootgesteld zijn aan de weerselementen.

    Mitake paddestoelen lijken de koning van vitamine D zijn, met per gemiddelde grote paddestoel ongeveer 131 procent van onze ADH. Morel, shiitake en cantharellen zijn ook uitstekende bronnen van vitamine D, die ons bijna een kwart van onze ADH geven per paddestoel.

    Andere bronnen.

    Naast vis en champignons zijn er nog een aantal natuurlijke voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden vitamine D bevatten. Misschien is de derde beste voedselbron van vitamine D wel eieren, die ongeveer 10 procent van de ADH (vooral geconcentreerd in de dooier) bevatten. Tofu, rauwe melk en rundvlees bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine D, maar bij lange na niet genoeg om aan onze dagelijkse behoeften te voldoen.

    Oorspronkelijk artikel:"The best dietary sources of vitamin D", Friday, December 12, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminD-HealthProfessional/   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://whfoods.org/genpage.php?tname=nutrient&dbid=110   
    http://www.greenamerica.org/livinggreen/seafood.cfm   
    http://www.healthaliciousness.com/articles/high-vitamin-D-foods.php   
    http://www.powerofmushrooms.com.au/health-nutrition/health-nutrition/vitamin-d/   

    13-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Tags:vitamine D, voeding
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond blijven.

    Gezond blijven en overleven in een giftige wereld.

    organic

    (NaturalNews) Er is geen twijfel over dat onze lichamen niet bedoeld waren om te vechten tegen het aantal gifstoffen waaraan we nu elke dag worden blootgesteld. De stijging van de gevallen van kanker is een teken dat er iets gaande is rondom ons waar we moeilijk vat op krijgen. We kunnen ook de uitbreiding van astma, autisme, ADHD, dementie, en auto-immuunziekten niet ontkennen. Dus hoe kunnen we overleven, of beter nog, hoe bereiken wij een optimale gezondheid?

    Wat te eten in een giftige wereld?
    Eerst en vooral, eet zoveel mogelijk biologisch. Dit is zo vanzelfsprekend. Waarom zou je herbiciden, fungiciden en pesticiden toevoegen aan uw lichaam dat al zo belaagd wordt?

    Als je vlees of zuivel eet denk eraan dat je aan de top van de voedselketen staat. Biologisch is van vitaal belang bij vlees en zuivel. Als je conventioneel eet, stel je jezelf bloot aan alle giftige stoffen die dieren hebben opgeslagen: de hierboven genoemde stoffen plus GGO's, antibiotica en hormonen.

    Vermijd kunstmatige chemische stoffen. Met andere woorden eet geen voedsel met kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Geen BHA, BHT, MSG, GGO's, of transvetten. En als u wilt dat uw immuunsysteem optimaal blijft werken blijf dan af van verwerkte suikers. De basisregel is: eet echt voedsel - onbewerkte, verse, biologische, volwaardige, nutriënt-dichte voedingsmiddelen. De best mogelijke voeding bestaat voor 80% of meer uit rauwe producten met meer groenten dan fruit.

    Schoon water drinken - gedistilleerd of bronwater is het beste. Op zijn minst de voorkeur geven aan gefilterd water.

    Voeding is de belangrijkste factor in onze overleving - de basis voor een goede gezondheid. Zelfs in een beerput van giftigheid voor het milieu (Okinawa) resulteert een goed dieet in lage cijfers voor kanker. Maar deze zelfde mensen emigreren naar de Verenigde Staten, nemen een westers dieet aan en daar gaat hun risico op kanker de hoogte in.

    Hoe koken en voedsel bewaren?
    Gebruik geen magnetron en kook nooit in aluminium pannen. Gebruik geen antikleef bakvormen van welke aard dan ook. Er zijn nieuw procédés van antikleef potten en pannen op de markt, maar waarom het risico nemen? Gebruik gietijzer, glas, email, keramiek en roestvrij staal. Gietijzer is de originele pan met antiaanbaklaag. Als je gietijzer goed gebruikt is het gemakkelijk te reinigen. Zelfs als resten van voedsel aan de bodem kleven is tien minuten weken in warm water alles wat nodig is om het helemaal los te maken. Even met de schuurspons erover en het is schoon.

    Niet koken met een hoge warmte en niet snel koken, tenzij je stoomt of een snelkookpan gebruikt.

    Kook met volwaardige kruiden die superfood kwaliteiten bezitten zoals kurkuma, gember, knoflook, ajuin en oregano.

    Kook niet te veel. Bereid rauwe maaltijden en eet veel rauwe producten zoals salades met bovengenoemde kruiden.

    Sla restjes op in glas, niet in plastic. Chemicaliën uit kunststoffen spoelen uit naar het voedsel. Voorkom het kopen van voedsel in plastic verpakkingen.

    Vervuil je omgeving niet.
    Omring jezelf waar mogelijk met niet-giftige meubels, vloerbedekking, verf, enz. Maar omdat we niet altijd de controle hebben over wat ons omringt is het minste wat we kunnen doen voorkomen van toxische belasting toe te voegen aan onze omgeving. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, zuiveringszout, en citroenen of koop gifvrije schoonmaakmiddelen. Gebruik geen luchtverfrissers. Indien nodig, gebruik essentiële oliën of kook citrusvruchten op het fornuis om de lucht te verfrissen.

    Voeg geen giftige stoffen toe aan je lichaam langs de huid.
    Onze huid absorbeert alles wat we erop aanbrengen. Kies dus voor biologische huidproducten - zeep, shampoos, conditioners, scheerschuim, lotions, en make-up. Gebruik oliën voor lotions (zoals kokosolie of amandelolie).

    Dood Candida en ontgif minstens tweemaal per jaar.
    Een tweejaarlijkse ontgifting is een noodzaak, zelfs als je zo proper mogelijk leeft. Er zijn gewoon te veel giftige stoffen in het voedsel, water en lucht en maak van deze gelegenheid gebruik om het lichaam te reinigen. 

    Oorspronkelijk artikel:"Staying healthy and surviving our toxic world", Tuesday, December 09, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://truthwiki.org/Oregano   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-clean-your-floors-with-homemade-non-toxic-cleaners-instead-of-store-bought-chemicals/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-kill-candida-and-balance-your-inner-ecosystem/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/11-80-raw-food-diet/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/6-dr-shillingtons-total-body-cleanse/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/total-nutrition-make-your-own-homemade-multivitamin-and-mineral-formula/   

    11-12-2014, 21:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:toxische omgeving, detoxifiëring, gezond token
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immuunsysteemboosters

    Drie super immuunbooster kruiden.

    NIH

    (NaturalNews) Het leven op aarde is een stressvolle bedoening voor alle levende wezens. Deze spanning zorgt voor een adaptieve stimulans voor planten en dieren om sterker en veerkrachtiger te worden. Sommige kruiden hebben zich door de eeuwen heen aangepast tot ongelooflijke immuunsysteem versterkers. Knoflook, oregano en gember zijn een paar krachtige immuunversterkende kruiden.

    Al het leven in de natuur moet zich voortdurend beschermen tegen bedreigende elementen en milieu-invloeden. Dit omvat dramatische verschuivingen in het weer, micro-organismen, UV-licht, enz. Kruiden en planten hebben zich aangepast met krachtige antimicrobiële en antioxidante mogelijkheden voor hun eigen overleving. Als we deze kruiden consumeren profiteren we mee met van de immuunsysteem versterkende aanpassingen.

    Knoflook.

    Knoflook is een penetrant kruid en één van de sterkste natuurlijke antibiotica. Dankzij de krachtige zwavelhoudende voedingsstoffen en immuunstimulatoren binnen knoflook wordt het beschouwd als een 'superfood' kruid. De dagelijkse consumptie van knoflook is de beste verdediging tegen infecties en ziekte tengevolge van ontstekingen.

    Knoflook bevat meer dan 100 biologisch actieve componenten, waaronder alliin, allicine, alliinase en unieke zwavelverbindingen. Wanneer knoflook wordt fijngemaakt of gekauwd komen de alliin en allinase enzymen tesamen en veroorzaken een chemische reactie om zo allicine te produceren.

    Allicine en zwavelhoudende verbindingen werken als krachtige antibiotica, antiviraal en antischimmel en hebben een krachtig immuunstimulerend effect. Daarnaast wordt knoflook ook gebruikt om de bloeddruk en cholesterol te verlagen en kanker te voorkomen.

    Onderzoekers hebben ontdekt dat knoflook krachtiger is voor het vernietigen van pathogene bacteriën dan de populaire antibiotica penicilline en tetracycline. Het is ook zeer effectief tegen virussen en gisten zoals Candida. Knoflook is ook zeer krachtig bij het vernietigen van tumorcellen in de maag, darmen, borst en prostaat. De zwavelverbindingen zijn ook effectief bij het ontgiften van zware metalen zoals kwik, lood en aluminium. (5)

    Oregano.

    Oregano olie is een buitengewoon krachtig natuurlijk antibioticum. In een recent studie vond men dat oregano significant beter werkt bij de behandeling van MRSA stafylokok infecties dan alle van de 18 momenteel gebruikte antibiotica. De sterke fenol antioxidanten vernietigen pathogene bacteriën, virussen en gisten.

    De USDA rangschikt antioxidant capaciteit van oregano overal 3 tot 20 keer hoger dan van gelijk welk ander kruid. Oregano heeft vier keer de antioxidant kracht dan bosbessen, 12 keer die van sinaasappelen en 42 keer die van een appel.

    Oregano olie is eenn klassiek gebruikt ontsmettingsmiddel, een hulpmiddel bij neus, keel en infecties van de luchtwegen, candidiasis en elke vorm van bacteriële of virale aandoening. Daarnaast onderdrukt het inflammatoire mediatoren en kankercellen. De olie is krachtiger dan het gedroogde kruid, alhoewel de gedroogde versie nog altijd veel krachtige voordelen heeft voor de gezondheid.

    Studies hebben aangetoond dat carvacrol, een fenolantioxidant binnen oregano, een krachtige anti-inflammatoire en antimicrobiële activiteit wanneer toegepast in de voeding of als supplement. Oregano bevat ook rozemarijnzuur dat zeer sterke kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

    Gember:

    Dit ongelooflijk 'superfood' kruid is de 13e op de antioxidanten lijst. Gember is samengesteld uit verschillende vluchtige oliën die het zijn karakteristieke smaak en geur geven: zingerone, shogaols en gingerolen. Deze oliën zijn krachtige antibacteriële, antivirale, antifungale en antiparasitaire elementen. Bovendien remt het kankercellen en stimuleert het ons lichaamseigen aangeboren vermogen om kankercellen in een vroeg stadium te vernietigen.

    Gember wordt geclassificeerd als een carminatief (vermindering intestinale gas) en een intestinale spasmolytisch (kalmeert darmkanaal) middel, terwijl het de darmmotiliteit induceert. Van gember is bekend koorts gerelateerde misselijkheid, reisziekte en gevoelens van ochtendmisselijkheid te verminderen. Daarnaast is het een steun bij de productie van gal, waardoor het bijzonder nuttig is bij het verteren van vet.

    Gember is ook een belangrijk onderdeel van ehet aanwakkeren van natuurlijke pijnonderdrulking. Van de stof genaamd 6-gingerol is aangetoond een zeer reactieve stikstof molecule te produceren, stikstofmonoxide significant af te remmen wat snel het gevaarlijke vrije radicaal peroxynitriet vormt. Bovendien beschermt gember de opslag van glutathion, een krachtig antioxidant dat vrije radicalen vernietigt in het lichaam.

    Oorspronkelijk artikel:"Three super immune-boosting herbs", Monday, December 08, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://truthwiki.org/ginger   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10594976   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20514796   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21535822   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22101063   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23662381   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24059278   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ginger+anti-microbial   
    http://www.truthwiki.org/Oregano   

    11-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:immuniteit, antioxidanten, phenolen
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzadigd vet niet ongezond.

    Verzadigd vet: de wind draait in ons voordeel!


    Jarenlang vertellen de officiële gezondheidsinstanties ons dat verzadigde vetten in boter, vlees, eieren, dierlijke vetten en tropische oliën niet goed zijn ...

    Ze waarschuwen tegen hoge cholesterol ...

    Ze zeggen dat het vet, met name dierlijk vet, de slagaders afsluit met een hartaanval als gevolg.

    Om gezond te blijven raden ze je een bestraffende manier van leven aan: brood zonder boter, vlees zonder saus, bruine rijst met zo weinig mogelijk garnituur, groente salades zonder dressing en indien mogelijk geen zout.

    Citroensap wordt nauwelijks getolereerd. Afscheid van lamsbout, kokos, chocolade. Afscheid van genieten van uw eten!

    Geen wetenschappelijke basis.

    Echter zijn er elk jaar nieuwe studies die de mythe van verstopping van de bloedvaten door verzadigd vet ontkrachten. Er is vandaag bewijs dat de mythe dat de verzadigde vetten het hart ziek maken (coronaire hartziekte of ziekte van de kransslagaders) geen ernstige wetenschappelijke basis heeft.

    Er blijft geen steen op de andere van deze mythe. Maar de autoriteiten houden nog altijd vast aan hun standpunt.

    De anti-vet propaganda van de overheid blijft op volle toeren draaien in de opleiding van voedingsdeskundigen, scholen, ziekenhuizen en horeca ...

    De verklaring is schrijnend: niemand wil "het risico nemen":

    1. Erkennen dat de autoriteiten verkeerd waren - en ons hebben bedrogen - gedurende 40 jaar. Het is juist dat bepaalde beroepen in de voeding in diskrediet zouden gebracht worden. En het zou de doos van Pandora openen: talloze processen zouden kunnen plaatsvinden tegen de gezondheidsautoriteiten die de mensen zomaar iets verteld hebben.

    2. Nieuwe richtlijnen geven: hoewel veel levens op het spel staan is het gemakkelijker om te blijven doen alsof er niets aan de hand is en het groeiend bewijs van het tegenovergestelde in de doofpot te stoppen ...

    Maar het tij is aan het keren. Het is nog niet de algemene stormloop, maar sommige hooggeplaatste autoriteiten beginnen toch hun mening te herzien.

    Eén van de belangrijkste gezondheidsautoriteiten wereldwijd geeft het voorbeeld.

    Een eerste voorbeeld manifesteert zich in de VS met de site "UpToDate". UpToDate is een beslissingsondersteunend systeem gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, uitgevoerd door artsen om hun collega's 'in het veld' te helpen de juiste beslissingen te nemen. Hun advies wordt werdeldwijd erkend en gebruikt door medische professionals en universiteiten. Dit is de meest bekende en gebruikte site in de wereld van de conventionele geneeskunde.

    Tijdens het laatste decennium groeide de twijfel. Een indrukwekkende hoeveelheid verzamelde data suggereert dat het verband tussen de consumptie van verzadigde vetten en coronaire hartziekte ofwel zeer zwak is (laag) ofwel niet bestaat.

    Een recente meta-analyse van observationele studies concludeerde dat elke relatie tussen verzadigd vet en coronaire hartziekte (slagaders die bloed naar het hart sturen raken verstopt) zoek is.

    Ondanks de kritiek van veel deskundigen tegen deze studie, besloot UpToDate een onvermijdelijke update van zijn aanbevelingen uit te vaardigen die als volgt luidt:

    "Hoewel het bekend is dat er een evenredig verband bestaat tussen continue serumcholesterol en coronaire hartziekten, en dat de consumptie van verzadigd vet in de voeding het serumcholesterol verhoogt, bleek uit een meta-analyse van prospectieve waarnemende studies dat er geen verband is tussen de inname van verzadigd vet en het risico van coronaire aandoeningen.

    Uit de meta-analyse bleek dat er geen relatie is tussen mono onverzadigd vet en coronaire hartziekten, maar suggereert een vermindering van coronaire hartziekten bij een hogere inname van omega-3 polyonverzadigde vetzuren. Een voordeel van omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren blijft onzeker.

    Ons baserend op deze resultaten, raden wij niet langer aan verzadigd vet te vermijden hoewel veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten zijn minder goed zijn voor de gezondheid dan voedsel met lager niveaus.

    In het bijzonder hebben we niet langer de indruk dat er substantieel bewijs is dat magere zuivelproducten beter zijn. We blijven wel adviseren om het verbruik van transvetzuren te verminderen."

    Je moet eens denken welke revolutie dergelijke verklaring vertegenwoordigt.

    Wees er ook van overtuigd dat de deskundigen van UpToDate deze regels hebben geschreven na veel nadenken want ze zijn volledig in tegenspraak met wat gedurende tientallen jaren werd aanbevolen.

    Wat grappig is, is dat ze zeggen dat ze niet meer "suggereren" om verzadigde vetten te vermijden, terwijl deze aanbeveling nooit gelanceerd is als suggestie maar als absolute stelling wat door de gezaghebbers klakkeloos is overgenomen.

    Je kunt er zeker van zijn: in de komende jaren zullen universiteiten en autoriteiten zich als dominostenen zachtjes en ongemerkt aansluiten bij de nieuwe stelling.

    Ongetwijfeld zal het een paar jaar duren eer die stelling in Europa ingang zal vinden want de cardiologische bewegingen en de ministeries van volksgezondheid zijn bijzonder ongevoelig voor wetenschappelijke gebeurtenissen die de wereld door mekaar schudden.

    Oorspronkelijk artikel:"Graisses saturées: le vent tourne en notre faveur!", Nov. 29, 2014, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.uptodate.com/contents/whats-new-in-cardiovascular-medicine   

    08-12-2014, 17:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:verzadigde vetten, hartziekten
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachtige kruiden tegen verkoudheid

    Kruiden tegen verkoudheid, griep en chronische ziektes.

    green tea

    (NaturalNews) Verschillende kruiden verminderen de kans op ontstekingen en stimuleren het immuunsysteem in ons lichaam. Twee van de meest goed onderzochte anti-inflammatoire en immuunversterkende kruiden zijn kurkuma en groene thee. Dit zijn twee voltreffers toe te voegen aan ons dagelijks regime om ons immuunsysteem te versterken en ons zo te beschermen tegen verkoudheid, griep en de ontwikkeling van chronische ziekten.

    Enkele fundamentele principes moeten we tegelijkertijd wel in het oog houden: het vermijden van suiker en gifstoffen uit het milieu en het verminderen van stress. Bovendien zijn regelmatige lichaamsbeweging en goede slaap ook uiterst belangrijk. Het gebruik van immuniteitsverhogende kruiden zoals kurkuma en groene thee zal een extra zetje aan het lichaam geven om aan grote weersveranderingen en andere stressoren te weerstaan.

    Kurkuma.
    Dit oranje gekleurd Aziatisch kruid wordt van oudsher gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Curcumine is het  krachtigste actieve anti-inflammatoire component in kurkuma. Van curcumine is aangetoond dat een krachtige onderdrukker is van chronische inflammatoire ziekteprocessen.

    Veel Aziatische culturen gebruiken kurkuma bij bijna elke maaltijd. Ze zijn dol enthousiast over zijn antiverouderings- en geneeskrachtige voordelen. De Westerse geneeskunde is net begonnen aan het onderzoek over de gezondheidseigenschappen van kurkuma. Meer dan 500 studies zijn verschenen over de kankerbeschermende effecten van curcumine.

    Kurkuma is een krachtige genezer. De curcuminoide  verbindingen stimuleren de meest krachtige anti-oxidanten in het lichaam waaronder glutathion, superoxide dismutase en catalase. Deze moleculen zijn essentieel voor het lichaam om oxidatieve stress-gerelateerde schade aan vitale orgaansystemen beperken.

    Curcumine regelt tumor onderdrukkingspaden en triggert door mitochondriën gemedieerde dood van kankerweefsel. Curcumine is anti-angiogeen wat betekent dat het de mogelijkheid van extra bloedtoevoer naar de kankercellen afsluit. Dit effect maakt de kankercellen gevoeliger voor farmacologische behandelingen, zoals chemotherapie en andere geneesmiddelen tegen kanker.

    Voor een optimale opname van curcumine moet de kurkuma gecombineerd worden met goede vetten zoals kokosnootolie of melk of olijfolie. Een vleugje zwarte peper verbetert ook verder de opname van curcumine.

    Voor personen met chronische inflammatoire ziekten zoals kanker wordt het aanbevolen om hoge dosissen curcumine te nemen. De voorkeur heeft curcumine gemaakt met piperine in een enterische coating die de nutriënt tegen maagzuur beschermt waardoor optimale absorptie mogelijk is.

    Groene thee.
    Groene thee is een veel voorkomende Aziatische drank die in Noord-Amerika populair is geworden. Als een trendy drankje, verkiezen velen groene thee als een gezond alternatief voor koffie en andere warme dranken. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee rijk is aan polyfenole antioxidanten die buitengewone voordelen hebben voor de gezondheid.

    Het november 2005 nummer van Antiviral Research beschreef  hoe EGCG (epigallocatechine gallaat) uit groene thee het griepvirus remt om zich te repliceren in een celcultuur. Wetenschappers hebben ontdekt dat EGCG ook het hemagglutinine enzym in het virus blokkeert waardoor zijn vermogen om andere cellen te infecteren wordt afgeremd. Het onderdrukt ook de virale RNA-synthese (ribonicleïnezuur) door het veranderen van de hoofdkenmerken van het viraal celmembraan.

    Van ECGC is aangetoond pathogene virussen zoals Epstein-Barr, herpes simplex, HIV-1 en het influenzavirus te onderdrukken. Groene thee bevat hoge niveaus van L-theanine waarvan is aangetoond menselijk gamma-delta T lymfocyten te prolifereren en interferon gamma (If-G) te activeren. If-G is een krachtige antimicrobiële cytokine dat de eerste verdedigingslinie tegen infecties uitmaakt in de bloedstroom.

    Groene thee bevat ook kleine hoeveelheden alkylaminen die ook aanwezig zijn in pathogene organismen. Als we groene thee drinken fungeren de alkylamines als relatief zwakke antigenen die het immuunsysteem niet volledig activeren maar het voorbereiden. Dit beschermt het immuunsysteem zelf tegen bacteriële en virale indringers.

    Oorspronkelijk artikel:"Herbs to fight against colds, flus and chronic disease development", Thursday, December 04, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://drjockers.com/2013/10/health-benefits-green-tea/   
    http://drjockers.com/2014/02/turmeric-fights-chronic-disease/   
    http://news.nationalgeographic.com/news/2003/04/0429_030429_teaimmunity.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16137775   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184430   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184430   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24793420   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=curcumin+cancer+prevention   

    06-12-2014, 22:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Kurkuma, groene thee, kruiden
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen goed voor diabetici

    Fenol pterostilbeen in blauwe bessen vermindert lichaamsvet en kan het risico op diabetes verlagen.

    pterostilbene

    (NaturalNews) Je hebt misschien gehoord over het wonder antioxidant resveratrol, gevonden in bosbessen, druiven en rode wijn. Maar wist u dat deze zelfde voedingsmiddelen een andere fenolische verbinding, pterostilbeen, bevat die kan helpen bij het verlagen van lichaamsvet en het risico op diabetes kan verminderen? Dat was de conclusie van een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Spaanse Biomedical Research Centre in Pathofysiologie of Obesity and Nutrition (CIBERobn) van het Carlos III Institute of Health, in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

    Pterostilbeen behoort tot dezelfde chemische familie als resveratrol en is aanwezig in druiven, bosbessen, cranberry's en pinda's. Pterostilbeen is veel minder onderzocht dan resveratrol, en de meeste studies tot op heden hebben zich gericht op de kankerbestrijdende eigenschappen. Door zijn kleine omvang, kan pterostilbeen de celmembranen van kankercellen penetreren en zo celdood induceren. Er is verder aangetoond het vermogen van kankercellen te kunnen onderdrukken om de energie welke vereist is om te functioneren.

    De nieuwe studie is het eerste pre-klinisch werk om te kijken naar de effecten van pterostilbeen op obesitas op een diermodel.

    Voorkomt diabetesen beschermt het hart.

    De onderzoekers vonden dat pterostilbeen de synthese van vet in vetweefsel verminderde en ook de vetverbranding in de lever verhoogde wat resulteert in een afname van lichaamsvet.

    De bevindingen kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Overgewicht te wijten aan overtollige vetopbouw is een belangrijke risicofactor voor ernstige ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en leververvetting en wordt geassocieerd met andere ziekten zoals hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Obesitas wordt beschouwd als overwegend aanwezig in rijkere landen.

    Hoewel de beste manier om overgewicht te voorkomen is met dieet en lichaamsbeweging, suggereert de studie de mogelijkheid van het verstrekken van extra ondersteuning door het consumeren van belangrijke voedingsstoffen, aldus de onderzoekers.

    De studie is niet de eerste die stelt dat pterostilbeen kan helpen het risico op diabetes te verminderen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat, zoals resveratrol, pterostilbeen zowel fungeert als een antioxidant dan als ontstekingsremmer. Beide eigenschappen kunnen helpen het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekte, die zijn verbonden met chronische ontsteking en oxidatieschade veroorzaakt door vrije radicalen, te verminderen.

    Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition vond dat pterostilbeen bijdraagt tot de bescherming van de beta-cellen in de alvleesklier die het  bloedsuiker verlagend hormoon insuline produceren. Het helpt bij het stabiliseren van de insulineniveaus wat insulineresistentie en diabetes type 2 kan voorkomen. Concreet voorkomt pterostilbeen schade door vrije radicalen aan beta-cellen na maaltijden met veel suiker. Dit leidt tot een verbeterde insulinerespons en omgekeerde insulineresistentie.

    In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Vascular Pharmacology, vonden de onderzoekers ook dat pterostilbeen de slagaderverharding (atherosclerose) die kan leiden tot hartaanvallen, kan helpen voorkomen. Dit gebeurt door het DNA te helpen bij het reguleren van het weefsel dat de slagaders bekleedt, waardoor de ophoping van plaque wordt voorkomen.

    Onderzoek nog maar net begonnen.
    Met tot nu toe zo weinig onderzoek te hebben gedaan op pterostilbeen is het is heel goed mogelijk dat deze fenol net zo wonderbaarlijk zou kunnen zijn als zijn beter bestudeerde neef resveratrol.

    Naast zijn antioxiderende eigenschappen heeft resveratrol aangetoond preventief te werken tegen kanker. Er is aangetoond dat het de effectiviteit van HIV geneesmiddelen verhoogt, het uithoudingsvermogen verbetert en de effecten van een vetrijk dieet tegenwerkt. Ook is aangetoond dat het infectie in planten kan voorkomen vergelijkbaar met effecten bij de mens.

    Veel onderzoek naar resveratrol heeft zich gericht op zijn schijnbaar vermogen om het leven te verlengen. Talrijke studies hebben aangetoond dat resveratrol de levensduur van eenvoudige organismen verlengt. Andere studies hebben dezelfde effecten aangetoond bij meer complexe organismen, waaronder enkele vertebraten. Zo bijvoorbeeld bleek uit een onderzoek uit 2003 dat vis gedurende korte duur gevoed met resveratrol 50 procent langer leefde en actiever was tot op hoge leeftijd.

    Oorspronkelijk artikel:"Blueberry phenol pterostilbene reduces body fat, could lower diabetes risk", Wednesday, December 03, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ars.usda.gov/is/AR/archive/nov06/health1106.htm   
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pterostilbene   
    http://science.naturalnews.com/pterostilbene.html   
    http://www.basqueresearch.com/berria_irakurri.asp?Berri_Kod=5290&hizk=I#.VH9kSqauEch   

    03-12-2014, 20:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pterostilbee, blauwe bessen, diabetes
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapens tegen winterkwalen

    Hoe kunnen we in het griepseizoen voorkomen dat virussen ons infecteren.image

    NaturalNews) Met Ebola in het achterhoofd, het onderwerp van ziektenpreventie, vragen wij ons af hoe wij virale infecties kunnen voorkomen.

    Algemeen vertelt men ons de handen grondig te wassen en contact te vermiijden met mensen ... maar dit is nauwelijks waterdicht, het is ook niet praktisch of zelfs noodzakelijk. Het versterken van iemands immuunsysteem moet de eerste lijn van verdediging zijn, en leren hoe je infecties effectief kunt voorkomen de tweede. De laatste aanpak is tweeledig, wat betekent dat er veilige en effectieve manieren zijn om virussen buiten en binnen het lichaam te doden, wat van cruciaal belang is.

    Ultraviolet C licht desinfecteert water en steriliseert oppervlakken.
    Ultraviolet C of UVC (korte golf) licht is een effectieve manier om oppervlakken blootgesteld aan schadelijke ziekteverwekkers te behandelen. Een groeiend aantal ziekenhuizen, berucht voor het herbergen van antibiotica-resistente "superbacterie" pathogenen hebben deze niet-toxische methode als een eerstelijns verdediging tegen pathogenen reeds gekozen.

    De US Army Corps of Engineers erkent UV-licht als doeltreffend bij de zuivering van water want het vernietigt schadelijke microben zoals gisten, bacteriën, algen, schimmels, virussen en oöcysten. Veel waterbehandelingstechnieken gebruiken UV-licht om micro-organismen te beheersen, want het dringt door de celwanden en cytoplasmatische membranen van de organismen en herschikt hun DNA waardoor hun voortplanting effectief wordt geblokkeerd.

    UV-robots in ziekenhuizen blijken effectiever te zijn dan bleekmiddel bij het reinigen van apparatuur en het steriliseren van kamers. Tot 25.000 keer krachtiger dan natuurlijk zonlicht, kunnen UV robots geprogrammeerd worden om licht te laten schijnen op alle blootgestelde of potentieel gecompromitteerde oppervlakken, zoals onder bedden en tussen gordijnplooien. Na ongeveer 10 minuten kan alle leven op oppervlakken volledig steriel worden gemaakt.

    "We kunnen kamers (met de hand) reinigen en desinfecteren tot een niveau van 85%, maar als we ultraviolet licht gebruiken kunnen we diezelfde kamers tot 99,9% proper krijgen," verklaarde Dr Ray Casciari, longziekte specialist in het St. Joseph Hospital , CNN. "Dit is de toekomst van de ziekenhuizen, want 85% is niet genoeg."

    Zilver en koper oplossingen blijken effectief tegen schadelijke ziekteverwekkers.
    De metalen zilver en koper zijn effectief tegen ziektes. De colloïden van beide metalen oefenen een "oligodynamisch effect" uit op micro- organismen en doden effectief schimmels, virussen, en diverse levende cellen, zelfs bij zeer lage concentraties. Simpel gezegd, zilver en koper colloïden binden zich aan de eiwitten van ziekteverwekkers die ze deactiveren, wat resulteert in hun dood.

    Onderzoekers van het National College van Kathmandu in Nepal beschreven dit proces in een studie uit 2002 waarbij werd gekeken naar hoe metaalionen interageren met micro-organismen. Ze schreven:"Het exacte mechanisme van deze werking is nog onbekend, maar sommige bronnen suggereren dat de metaalionen het eiwit van de doelcellen denatureren door te binden aan reactieve groepen wat resulteert in de precipitatie en inactivering. De hoge affiniteit van cellulaire eiwitten voor de metaalionen resulteert in de dood van de cellen als gevolg van cumulatieve effecten van de ionen in de cellen. "

    Pep je immuunsysteem op met antivirale kruiden.
    Ons constant bezorgd maken over de pathogeniciteit van de oppervlakken die men aanraakt is eigenlijk alleen noodzakelijk wanneer ons immuunsysteem niet in orde is. Als ons immuunsysteem sterk en goed ondersteund wordt door goede voeding, zijn de kansen om te bezwijken aan een ziekte sterk verminderd. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om gezond te eten.

    Doelbewust aanvulling van ons dieet met antivirale voedingsmiddelen en kruiden is van cruciaal belang als men virale infecties wil voorkomen.

    1. Olie van oregano.
    Geprezen om zijn geweldige antivirale, antibacteriële en antioxidante potentie, hoort organo-olie thuis in elk  gezondheidszorg repertoire. Studies hebben aangetoond dat het  carvacrol component van de olie bijzonder werkzaam is bij het verwijderen van virussen. En in tegenstelling tot farmaceutische geneesmiddelen, zal de olie de gezonde darmflora niet belagen en ook niet leiden tot resistentie tegen antibiotica.

    2. Vlierbes.
    Soms bekeken als eenvoudige ouderling is langdurig gebruik van vlierbes een behandeling tegen aandoeningen van de luchtwegen als gevolg van kou en griep. De Universiteit van Maryland Medical Center herkent vlierbessen als zijnde bewezen anti-inflammatoir, antiviraal, anti-oxidant en anti-kanker, en laboratorium bewijs heeft aangetoond dat dit "superfruit" krachtig en effectief is voor het stimuleren van onze immuniteit.

    3. Vitamine C.
    Misschien wel het meest bekend voor de behandeling van verkoudheid is vitamine C wel de meest effectieve oplossing voor het voorkomen en behandelen van alle soorten virussen. Dr. Linus Pauling bestudeerde de voedingsstof uitgebreid en vond dat, voor het handhaven van de immuunsysteemafweer tegen virale infecties, vitamine C essentieel is. Injecties met hoge doses vitamine C zijn ook effectief bij het uitroeien wanneer de ziekte eenmaal die heeft toegeslagen.

    4. Vitamine D.
    Eén van de makkelijkste manieren om een levendig immuunsysteem te behouden is om meer tijd door te brengen in de zon. Als de huid wordt blootgesteld aan ultraviolet (UV) straling van de zon, produceert het lichaam vitamine D, wat op zijn beurt het risico op griep en andere virale aandoeningen vermindert. Mensen met een optimale vitamine D-spiegel staan ook sterk om ziekte in het algemeen te voorkomen.

    Oorspronkelijk artikel:"How to prevent flu season virusens from infecting you", Friday, November 28, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.

    Bijlagen:
    http://edition.cnn.com/2014/10/16/us/germ-zapping-robot-ebola/   
    http://glmris.anl.gov/documents/docs/anscontrol/UltravioletLight.pdf   
    http://jonbarron.org/article/how-fight-colds-flus-and-infections#.VHzgj9a32sA   
    http://orthomolecular.org/resources/omns/v05n09.shtml   
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/elderberry   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768712/   
    http://www.tested.com/science/life/453961-oligodynamic-effect-how-some-metals-kill-bacteria/   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/influenza/   

    01-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:virale immuniteit, verkoudheid, influenza
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!