Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
05-09-2013
Chemicaliën in huis
Verban deze twaalf zeer giftige chemicaliën uit je huis.
(NaturalNews) 1. DEET (N, N-diethyl-meta-toluamide) is het meest voorkomend actief ingrediënt in insectenwerende middelen. Een derde van alle Amerikanen gebruikt deze produkten waarvan is aangetoond dat ze gevaarlijk zijn voor het centraal zenuwstelsel. Er bestaan natuurlijke insectenspray oplossingen en anders helpen ook kaarsen met eucalyptus- of citronella-olie.
2. Glyfosaat, het belangrijkste ingrediënt in Monsanto's Roundup wordt in verband gebracht met aangeboren afwijkingen, DNA-schade, hormonale verstoring, kanker en neurologische aandoeningen. Ban deze onkruidverdelger voor goed. Onkruid kun je ook natuurlijk,te lijf gaan met behulp van kokend water, azijn, zouten of gewoon door wieden.
3. Ftalaten komen het meest voor in luchtverfrissers. Ze bestaan ook in vinyl, houtvernissen en lakken. Ftalaten verstoren het endocriene systeem wat reproductieve en neurologische schade kan veroorzaken. Vermijd luchtverfrissers met "parfum" omdat het een synoniem voor ftalaten kan zijn. Geurkaarsen zijn een beter alternatief.
4. Bisphenol A (BPA) wordt gebruikt in voedselcontainers zoals babyflessen, plastic flessen en CD's. Wetenschappers hebben BPA gekoppeld aan hart- en vaatziekten, diabetes en leverafwijkingen, evenals hersenen en hormonale ontwikkelingsproblemen bij foetussen en kinderen. Zorg ervoor BPA-vrij plastic te kopen met recycling codes 1, 2 of 5. Recycling codes 3 en 7 hebben meer kans van BPA of ftalaten te bevatten.
5. Vluchtige organische stoffen (VOS) worden uitgestoten als gassen uit bepaalde vaste stoffen of vloeistoffen. Deze onveilige stoffen verhogen de luchtvervuiling binnenshuis en zijn gekoppeld aan astma en kanker. Verf, pesticiden, lakken, bouwmaterialen en kantoorapparatuur kunnen allemaal VOS bevatten, maar de grootste boosdoeners van de VOS-emissies in de woning zijn geparfumeerde op petroleum gebaseerde wasmiddelen. In plaats daarvan kan men plantaardige ongeparfumeerde wasmiddelen aankopen en kiezen voor VOC-vrije verven. Vermijd multiplex en spaanplaat waar mogelijk en houd VOS vast door multiplex meubelen met veilige produkten af te dichten.
6. Polybroomdifenylethers (PBDE's) vlamvertragers die gekoppeld worden aan hormonale verstoring, ontwikkelingsstoornissen en kanker, worden gebruikt in meubels en elektrische apparatuur. Tests toonden aan dat giftige brandvertragende chemicaliën het lichaam vervuilen van negenennegentig procent van de zwangere vrouwen. Bij het kopen van nieuwe producten, altijd vragen welk type van brandvertragende middelen gebruikt zijn.
7. Perfluorverbindingen (PFC's) worden gebruikt in antibaklaag pannen zoals Teflon, evenals in vlekbestendige stoffen. PFK's worden verdacht van geboorteafwijkingen en kanker te veroorzaken en er werd aangetoond dat zij al sterk geconcentreerd worden teruggevonden in de moedermelk. Gebruik in plaats daarvan roestvrij staal of gietijzer kookgerei (n.v.d.r. er zijn nu ook pannen met keramiek antibaklaag als gezond alternatief) en vermijd het kopen van vlekbestendige meubels.
8. Perchloorethyleen (PCE) is een chemische stof die in droogkuis al verboden is in Europa en Canada. PCE veroorzaakt toxische effecten in lever, nieren en het centrale zenuwstelsel. Kies voor groene stomerijen die chemischvrije methoden gebruiken.
9. Formaldehyde wordt gebruikt in timmerwerk, zepen, detergenten, kasten en lijmen. Formaldehyde is een uiterst giftige kankerverwekkende stof die door de Environmental Working Group werd geklasseerd als een grote dreiging voor het veroorzaken van kanker . Om blootstelling te beperken kies massief houten meubels of zorg ervoor dat geperste houtprodukten afgesloten zijn.
10. Triclosan wordt gebruikt in antibacteriële zeep die antibioticaresistentie bacteriën bevorderen, waardoor super bacteriën ontstaan. Wanneer triclosans worden gemengd met gechloreerd kraantjeswater wordt het giftige gas chloroform aangemaakt. Stop het gebruik van antibacteriële zeep en schakel over naar een natuurlijk alternatief.
11 & 12. Chloor en ammoniak zijn dodelijke ingrediënten vaak gebruikt in huishoudelijke schoonmaakmiddelen waaronder toilet- en ovenreinigers. De Environmental Protection Agency (EPA) vond dat chloor bijproducten 300.000 keer meer kankerverwekkend zijn dan het chemische bestrijdingsmiddel DDT. Gebruik in plaats daarvan schoonmaakmiddelen zoals soda, citroensap, azijn, waterstofperoxide en Castilië zeep.
Oorspronkelijk artikel: "Twelve highly toxic chemicalsto banish from your home"Thursday, September 05, 2013 by: John McKiernan, Natural News.
Onderzoek: Autisme gekoppeld aan een tekort aan gezonde darmbacteriën.
(NaturalNews) Ouders en verzorgers van autistische kinderen zeggen het al tientallen jaren, nu eindelijk gelooft de wetenschappelijke gemeenschap dat er wel iets aan de hand is tussen gastro-intestinale afwijkingen en autismespectrumstoornis (ASS). Een nieuwe studie onlangs online gepubliceerd in het tijdschrift, PLoS One, vermeldt specifiek geïdentificeerde onevenwichtige en gebrekkige darmflora als een belangrijk symptoom en mogelijk zelfs een primaire oorzaak van autisme bij veel van de kinderen met deze aandoening.
Onderzoekers van de Arizona State University (ASU) in Tempe kwamen tot deze conclusie na het evalueren van verschillende groepen kinderen tussen 3 en 16 jaar oud. Eén van de groepen bestond uit 20 gezonde kinderen en de andere uit 20 autistische kinderen. Fecale monsters van alle kinderen werden geanalyseerd op probiotische of gezonde bacteriën. Een testproces genoemd pyrosequencing werd ingezet dat een bijzondere vorm van synthese gebruikt om DNA te analyseren.
Bij evaluatie van de verkregen gegevens stelde het team vast dat autistische kinderen algemeen een lagere verscheidenheid van darmflora hadden vergeleken met gezonde kinderen in de controlegroep. Bij de autistische kinderen ontbraken drie specifieke soorten darmbacteriën die verantwoordelijk zijn voor de afbraak van koolhydraten en het fermenteren van voedsel om het verteerbaar en hun voedingsstoffen assimileerbaar maken. Deze twee verschillen in microbiële samenstelling werpt een nieuw licht op de fysiologische aard van de aandoening.
"We hebben aangetoond dat autisme nauw verbonden is met de darmflora gekenmerkt door verminderde rijkdom en diversiteit alsmede door een veranderde samenstelling en structuur van de microbiële gemeenschap," schreef het studieteam geleid door Dr Rosa Krajmalnik-Brown , Ph.D. "Het meest opvallend wat we ontdekt hebben is dat de geslachten Prevotella, Coprococcus en Veillonellaceae aanzienlijk lager in aantal waren bij de autistische kinderen." Kindervaccins vaak verantwoordelijk voor onderliggende gastro-intestinale schade in verband met autisme.
Deze bevindingen spreken boekdelen, met name met betrekking tot de opmerkingen van gastro-enteroloog dr. Andrew Wakefield meer dan 15 jaar geleden. Hoewel het hem uiteindelijk zijn carrière en reputatie kostte, veroorzaakt door de door Big Pharma gecontroleerde overheden en media, was Dr Wakefield één van de eerste medische professionelen om het verband tussen de kindervaccins en gastro-intestinale schade te identificeren.
Waarom is dit belangrijk? Omdat vaccin geïnduceerde gastro-intestinale schade een primaire oorzaak is van veel symptomen geassocieerd met ASS. Zo blijkt, een beschadigde darm, met name tijdens ontwikkelingsjaren van een kind, een goede opname van voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde neurologische ontwikkeling te verhinderen. Vooruitstrevende wetenschappers en medische professionelen hebben uiteindelijk ontdekt dat in veel gevallen de kindervaccins direct verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van gastro-intestinale schade die symptomen van autisme veroorzaken.
"Vaccins veroorzaken de onderliggende fysieke omstandigheden die resulteren in de pijn, neurologische schade en aandoeningen van het immuunsysteem, maagschade, en gistovergroei - de combinatie van dit alles resulteert in gedragssymptomen van 'autisme'," zegt Marcella Piper -Terry, MS, oprichter vanVaxTruth.org. "Vaccins veroorzaken gastro-intestinale schade die de opname van de noodzakelijke voedingsstoffen voor een goede werking van de hersenen verhindert."
"Slechte opname van essentiële voedingsstoffen veroorzaakt aandoeningen, aan het immuunsysteem, convulsies, encefalopathie, enz. ... wat leidt tot de uiteindelijke diagnose 'autisme'."
Met andere woorden vaccins veroorzaken geen "autisme." Ze kunnen echter een scala van fysiologische problemen in het lichaam veroorzaken die uiteindelijk leiden tot de diagnose van autisme. Het kan maanden of zelfs jaren duren vooraleer deze problemen zich volledig ontwikkelen tot autisme. De reguliere geneeskunde blijft beweren dat er geen verband is tussen de ontwikkeling van autisme en vaccinatie ook al wijzen alle indicatoren op vaccins als de ware aanstichters.
Oorspronkelijk artikel: "Autism linked to deficiency in healthy gut bacteria: Research" Friday, August 23, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Verbazingwekkend onderzoek: Visolie keert leverziekte bij kinderen met darmproblemen.
NaturalNews) Onderzoekers aan de Universiteit van California, Los Angeles (UCLA) hebben een baanbrekende ontdekking gedaan dat het einde van de leverziekte zou kunnen betekenen bij kinderen met intestinale problemen. Gepubliceerd in het Journal of Parenteral and Enteral Nutrition, blijkt uit de bevindingen van hun nieuwe studie dat intraveneuze injecties met visolie, dat rijk is aan omega-3 vetzuren, in staat zijn om leverziekte volledig te genezen waardoor de noodzaak voor levertransplantaties en andere ingrijpende medische ingrepen overbodig zijn.
Onnder de titel "Six Months of Intravenous Fish Oil reverses Pediatric Intestinal Failure Associated Liver Disease," verscheen het verslag van de studie waarbij de effecten van intraveneuze visolie op een groep van 10 kinderen in de leeftijd van twee weken tot 18 jaar werden onderzocht. Elk van de kinderen in deze groep was gediagnosticeerd met geavanceerd darmfalen geassocieerde met leverziekte, een hoog risico gezondheidstoestand die voor veel mensen eindigt met vroege dood.
De kinderen kregen de behandeling gedurende zes maanden en de resultaten werden vergeleken met een groep van 20 kinderen die ook de ziekte hadden maar een conventionele behandeling kregen. Vergeleken met deze conventionele controlegroep ervaarde de visoliegroep een wonderbaarlijk herstel - na slechts 17 weken van de behandeling constateerde men dat 80 procent van de kinderen uit de visoliegroep volledig hersteld waren van hun leverziekte.
"Met deze bijzondere studie wilden we weten of een eindige periode van zes maanden van intraveneuze visolie leverschade bij deze kinderen kon omkeren en we hebben veelbelovende resultaten kunnen noteren," zegt Dr Kara Calkins, een arts en assistent professor aan de UCLA Mattel Children's Hospital Afdeling Neonatologie en Developmental Biology.
Huidig FDA-goedgekeurde behandelingsprotocol omvat het injecteren van kinderen met GGO-sojaolie.
Wat kregen de kinderen in de controlegroep voor hun behandeling? Schokkend, een injectie met sojaolie, want dit is de enige behandeling momenteel goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). Hoewel een minuscuul percentage kinderen met sojaolie geholpen kan worden - de meeste soja gebaseerde producten zoals sojaolie zijn ook genetisch gemodificeerde (GM) wat zijn eigen inherent risico draagt - is dit wat de Amerikaanse FDA als "veilige" en "effectieve" behandeling voor darmfalengeassocieerde leverziekte beschouwt.
"Omdat intraveneuze visolie nog niet is goedgekeurd door de Food and Drug Administration en veel duurder is dan sojaolie, wordt de behandeling meestal niet gedekt door de verzekering," voegt Dr Calkins eraan. "Als gevolg hiervan, wordt deze olie beschouwd als experimenteel en is ze momenteel alleen beschikbaar bij speciale protocollen. Als het bewezen is als veilig en efficiënt voor de patiënt, hopen we dat het uiteindelijk beschikbaar komt voor een ruimer gebruik."
Studie toont aan dat sojaolie zeer giftig is en kinderen kan doden.
Naast de volledige ineffectiviteit - vergeleken met visolie's 80 percentensucces na 17 weken behandeling tegenover een zwak vijf procent van sojaolie - toont de studie ook aan dat de conventionele sojaolie behandeling zeer toxisch is en vaak leidt tot vroegtijdige dood bij kinderen. Volgens een studie aan het UCLA kunnen sojaolie injecties zelfs leiden tot darmfalen geassocieerde leverziekte, die op zijn beurt kan leiden tot vroege mortaliteit.
Eerdere studies hebben al op de voordelen gewezen van intraveneuze visolieinjecties tegenover conventionele sojaolie injecties met betrekking tot de behandeling van darmfalen geassocieerde leverziekte, maar geen van hen bepaalde de noodzakelijke duurtijd van de behandeling. Dankzij deze nieuwe studie hopen de deskundigen dat het FDA uiteindelijk visolie als een voorkeursbehandeling op soja-olie zal adviseren nu bewezen is dat soja-olie ineffectief en volledig onveilig is.
Oorspronkelijk artikel: "Amazing research: Fish oil found to completely reverse liver disease in children with intestinal failure" Wednesday, August 21, 2013 by Jonathan Bensonn staff writer, Natural News.
Waarom is wit brood goedkoper dan bruin brood? Normaal gesproken is rauw onbewerkt goedkoper: een boom in plaats van planken, de aarde in plaats van bakstenen, graan in plaats van brood, grijs in plaats van wit brood. Maar voor veel modern voedsel is het omgekeerde waar: bruin brood is duurder dan wit brood. Ruwe suiker is duurder dan witte suiker. De eenvoudige gepasteuriseerde melk is duurder dan halfvolle UHT-melk. Waarom? Omdat er nu industriële raffinageprocessen zijn dat voedsel kan transformeren in producten die afzonderlijk kunnen verkocht worden.
Wat overblijft van de tarwe die je koopt. Neem tarwe, bijvoorbeeld. Een tarwekorrel bestaat uit het meellichaam, een kiem en zemelen. Het meellichaam wordt gebruikt om meel te produceren,zemelen zijn gezond en van de kiem wordt olie gemaakt. Als men jou een volkoren brood verkoopt gemaakt van de volledige graankorrels kan men je niet afzonderlijk de zemelen en kiemen verkopen! De producent zou inkomsten verliezen. Als men je wit brood verkoopt alleen gemaakt van het meellichaam kunnen de zemelen verkocht worden aan All-Bran en de kiemen voor het maken van tarwekiemolie. Ze kunnen ook worden verkocht voor gebruik in veevoer. Maar wit meel zelf kan nog verder worden verdeeld. Meel is gevormd uit zetmeel (suiker) en eiwitten zoals gluten. De eiwitten kunnen ook verkocht worden als veevoer en voer voor huisdieren. China en India zijn goed gepositioneerd in de handel van deze goedkope bijproducten. Maïzena is ook zo'n product dat door de producenten gretig wordt aangeboden want het is de rest van maïsmeel waaruit de eiwitten werden verwijderd.
De uitvinding van halfvolle melk. Dezelfde manier van werken met zuivelproducten. Talrijke campagnes hebben de mensen ervan overtuigd dat vetten zijn slecht voor de gezondheid. Gesteund door de overheid hebben deze campagnes de industriëlen geen windeieren gelegd. Zij begonnen massaal met de verkoop van lichter voedsel, te beginnen met de halfvolle melk. De consument denkt dat hij beter af is met vetarme producten. Hij vindt het normaal om hiervoor meer te betalen ... het is immers beter voor zijn gezondheid. In werkelijkheid is het vooral gunstig voor de fabrikant. Voor hem betekent magere kaas, magere kwark en magere of halfvolle melk gewoon dat alle of een deel van de room van de melk verwijderd wordt die hij dan kan verkopen als cream. Om eerlijk te zijn moeten we wel erkennen dat magere melk iets goedkoper is dan volle melk. Maar het prijsverschil is minder uitgesproken dan men kan verwachten. Een pak van zes liter volle melk kost bij Carrefour bijvoorbeeld 5,94, terwijl een pak van zes liter halfvolle melk van hetzelfde merk 5,50 kost, dat wil zeggen 44 cent minder. Echter om zes liter halfvolle melk te produceren verwijdert de fabrikant ongeveer 300 gram room die hij op zijn minst voor 2 euro zal verkopen. Het verschil is netto voor de producent. Vermenigvuldigd met miljoenen verpakkingen per jaar betekent dit miljoenen euro's meer verdienen aan dezelfde melk.
Eet boter i.p.v. margarine. Erger nog was de campagne om mensen ervan te overtuigen dat boter slecht was voor de gezondheid en het beter was deze te vervangen door margarine. Deze keer ging het zelfs niet over verwijderen van componenten van de boter. Het ging erom een product te maken met het uitzicht van boter, maar gemaakt met andere ingrediënten, namelijk gehydrogeneerde oliën, die oorspronkelijk rijk waren aan kankerverwekkende transvetzuren (dit is gelukkig niet meer het geval). Waarom margarine? Omdat het veel goedkoper is om vloeibare oliën te produceren dan vaste vetten. Vaste vetten zijn inderdaad ofwel dierlijke vetten (boter, reuzel, rundvlees, gans of eend, zeer duur), of vetten uit tropische planten, zoals kokosolie of palmolie . Maar de moderne landbouw is veel beter uitgerust voor de grootschalige productie van vloeibare oliën van vooral maïs en zonnebloem. Deze vloeibare oliën kunnen worden verhard met een industrieel proces: hydrogenering. Vervolgens worden er kleur- en smaakstoffen aan toegevoegd waardoor men een product verkrijgt dat lijkt op boter waarbij de doorsnee consument niet te veel verschil merkt in textuur en smaak. Het probleem is dat deze gehydrogeneerde oliën, gemaakt met vloeibare oliën rijk zijn aan omega-6, wat niet goed is voor het hart. Ze bevatten ook geen vitamine A die wel voorkomt in echte boter.
Andere lucratieve uitvinding: Surimi Een ander bewerkt produkt goedkoper dan het oorspronkelijke is surimi waarvan veel mensen denken dat het krab is. In werkelijkheid is surimi veel goedkoper dan krab of vis. Meestal zit er geen krab in surimi. En het bevat slechts 38% vis maar wel voor 62% een mengsel van olie, zetmeel, suiker, water en smaakstoffen waardoor wij het kunnen bestempelen als nepvoedsel nummer 1. Oorspronkelijk artikel: "Pourquoi le pain blanc est moins cher que le pain gris" Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.