Nieuwe wetenschappelijk gegevens over de veiligheid van rauwe melk.
NaturalNews) Al die verouderde overheidspraat over de gevaren van het drinken van rauwe melk is nogmaals weerlegd, dit keer door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen onlangs gepubliceerd in het Journal of Food Protection. Een persbericht gepubliceerd in de Wall Street Journal (WSJ) legt uit dat op basis van de resultaten van drie nieuwe kwantitatieve microbiële risicobeoordelingen (QMRAs) en de herziening van tientallen andere wetenschappelijke studies over het onderwerp, rauwe melk zeer duidelijk een laag risico voedsel is dat in het algemeen veilig is voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en jonge kinderen.
Gepresenteerd tijdens een recente vergadering van het Centrum voor Disease Control in Vancouver, BC, Canada, waren de resultaten van een baanbrekende proefschrift met de meest recente wetenschappelijke gegevens duidelijk over de veiligheid van verse melk en werd de presentatie getiteld als: Ongepasteuriseerde melk ... mythes en bewijzen. De belangrijkste onderzoeker Nadine Ijaz, MSc, onthult op deze presentatie hoe de rauwe melk ten onrechte en oneerlijk werd geklasseerd als een hoog risico voedsel sinds de dertiger jaren. Stedelijke distilleerderij zuivelfabrieken pasteuriseerden de "gevaarlijke" melk omdat die de mensen zogezegd ziek maakte.
Distilleerderij zuivelfabrieken werden uiteindelijk ontmanteld en vervangen door echte boerderij zuivelfabrieken, waar vrijwel alle "risico's" geassocieerd met rauwe melk werden geëlimineerd. Het pasteuriseren van melk werd er bij het volk ingeramd onder druk van de VS Food and Drug Administration (FDA). De FDA klampt zich nog steeds vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk gepasteuriseerd moet zijn om als veilig te worden beschouwd.
Uit gegevens blijkt dat groene bladgroenten gevaarlijker zijn dan rauwe melk.
Als de melk hygiënisch wordt geproduceerd is ze helemaal niet gevaarlijk zoals de overheid ons voorhoudt. In feite is rauwe melk één van de veiligste voedingsstoffen die men kan nuttigen, veel veiliger dan andere gewone voedingsmiddelen, zoals verwerkt vlees, in de fabriek geproduceerde kippeneieren en zelfs conventionele groenten. Het kan aankomen als een schok te vernemen dat volgens het nieuwste onderzoek groene bladgroenten een groter risico inhouden op gebied van voedselveiligheid dan rauwe melk.
"Hoewel het duidelijk is dat er nog een aantal aanzienlijk risico's bestaan van door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melk zou de volksgezondheid hun raadgevingen en beleid moeten aanpassen naar de nieuwe wetenschappelijke gegevens over de veiligheid van rauwe melk," zei Ijaz op de presentatie. "Rauwe melk producenten moeten natuurlijk strenge gezondheidsmaatregelen toepassen om elk risico de kop in te drukken.
Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen tegen dodelijke pathogenen.
Uit de gegevens die gebruikt zijn voor de analyse blijkt dat het pathogeen risico van rauwe melk bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht komen ziekteverwekkers zoals Campylobacter, Shiga toxine-inducerende E. coli, Listeria monocytogenes en Staphylococcus aureus niet vaak voor in rauwe melk wat te danken is aan het feit dat rauwe melk heilzame, probiotische pathogenen bevat die het ontstaan van deze ziekteverwekkers voorkomen.
"De wetenschappelijke studies aangehaald bij de BC Centre for Disease Control presentatie tonen een laag risico van ziekte aan bij gebruik van ongepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," meldt een persbericht. "Dit lage risicoprofiel is geldig voor gezonde volwassenen maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen:" Zwangere vrouwen, kinderen en ouderen"
Oorspronkelijk artikel: "New science confirms raw milk is remarkably safe" Tuesday, July 02, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.Bijlagen: http://thebovine.wordpress.com/2013/06/06/nadine-ijazs-presentation-on-raw-milk-science-made-to-the-bc-centre-for-disease-control-is-now-online-again/ http://thecompletepatient.com/ http://www.cornucopia.org/2013/06/new-studies-confirm-raw-milk-a-low-risk-food/ http://www.realmilk.com/
08-07-2013, 00:00 geschreven door opabio
|