NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Propolis natuurlijk antibioticum
 • Gember bij maagpijn
 • Ibuprofen niet onschuldig
 • Goede vetten genezen
 • Corruptie rond Roundup

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  16-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Propolis natuurlijk antibioticum

  Propolis: één van de effectiefste antibiotica uit de natuur.
   

  Hoewel niet zo bekend als honing of pollen, is propolis een bijenproduct met een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Verschillende culturen hebben de verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen van deze harsachtige combinatie van speeksel, bijenwas en sap herkend. Van het gebruik als abcesbehandeling door de Grieken tot de Assyriërs die het aanbrachten op wonden om infecties te bestrijden, is bijenpropolis een echt wonderbaarlijke stof die een krachtig natuurlijk antibioticum is.

  Er zijn meer dan honderd nuttige verbindingen aanwezig in bijenpropolis. Deze diversiteit en overvloed aan verbindingen resulteert in opmerkelijke antimicrobiële, antioxiderende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

  "Deze eigenschappen helpen om de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen ziekte te verhogen door het eigen immuunsysteem van het lichaam te stimuleren en te verjongen," verklaarde de bekende herbalist James Green. "Het speeksel wordt geactiveerd door de harsen, en omdat het speeksel continu wordt ingeslikt, worden de antimicrobiële componenten van propolis op efficiënte wijze door de keel en de aangrenzende gebieden verdeeld."

  Als zodanig is deze stof getest en werd ontdekt dat deze geschikt is voor de behandeling van tal van gezondheidsproblemen. Volgens GreenMedInfo.com is gebleken dat bijenpropolis middenoorinfecties en luchtweginfecties bij kinderen voorkomt en zelfs de symptomen van verkoudheid kan verlichten.

  Meer dan dat, echter, blijkt propolis ook beter te zijn in het behandelen van genitale herpes dan een algemeen gebruikt medicijn. Tijdens een proef van 10 dagen brachten 90 deelnemers een zalf aan die een placebo was of die een herpeszweergeneesmiddel of propolis-flavonoïden bevatte. Tegen het einde van het onderzoek waren slechts 14 van de 30 deelnemers aan de groep genezen van hun herpes, terwijl 12 van de 30 in de placebogroep een vergelijkbaar voordeel vaststelden. Ter vergelijking: 24 van de 30 deelnemers in de propolis-groep waren genezen van hun genitale herpes.

  De immuun-verhogende effecten van bijenpropolis zijn zodanig dat, volgens NaturalLivingIdeas.com, het de genezing van snijwonden en kneuzingen kan versnellen, de groei van Candida kan remmen en zelfs de activiteit van streptokokken kan stoppen. De onderzoekers van de studie schreven zelfs dat deze stof mogelijk 'kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van alternatieve producten voor de behandeling van microbiële infecties'.

  Andere voordelen van bijenpropolis.
  Dat is niet alles wat bijenpropolis kan doen. Hieronder enkele extra gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn:
  • Bijenpropolis kan een rol spelen bij een goede mondgezondheid - dankzij de indrukwekkende reeks gezondheidsbevorderende eigenschappen kan bijenpropolis helpen om een uitzonderlijke mondgezondheid te bereiken. Het gebruiken bij parodontitis en gingivitis heeft zeer positieve resultaten opgeleverd en sommige onderzoekers hebben zelfs gesuggereerd dat het de groei van tandpulp, kraakbeen en botweefsel kan bevorderen.
  • Bijenpropolis kan de gezondheid van de huid verbeteren - De flavonoïden kunnen de huid beschermen tegen bacteriën en huidirritaties bestrijden. Verder bevat bijenpropolis mineralen die helpen de huid te herbouwen en te voeden. Hierdoor is bijenpropolis een aanrader voor allen die worstelen met psoriasis, eczeem, pyodermie en verschillende andere huidaandoeningen. Zelfs wratten moeten de duim leggen tegen propolis.
  • Bijenpropolis is geweldig voor het hart - Tyrosine hydroxylase is een enzym dat de productie van stikstofmonoxide kan afremmen, wat leidt tot problemen met de gezondheid van het hart. Bijenpropolis kan de activiteit van tyrosinehydroxylase verminderen, waardoor de bloeddruk wordt gestabiliseerd en het risico van hypertensie wordt verminderd.
  • Bijenpropolis kan allergieën verlichten - Braziliaanse onderzoekers ontdekten dat bijenpropolis de mogelijkheid heeft om de afgifte van histamine te belemmeren, die de vele symptomen van allergieën veroorzaken (zoals niezen of een loopneus). Als bonus en groot voordeel tegenover antihistaminica is dat het geen irritante bijwerkingen veroorzaakt.

  Oorspronkelijk artikel:”Bee propolis one of nature’s most effective antibiotics”, Sunday, March 04, 2018 by: Frances Bloomfield”, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis   

  16-03-2018, 15:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Antibiotica, bijenpropolis, bijen, natuurlijke antibiotica, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, Propolis
  04-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember bij maagpijn

  Gemberwortel en kokoswater: slimme huismiddeltjes tegen maagklachten.

  Eén van de meest slopende pijnen onder de talloze lichamelijke aandoeningen zijn maagklachten. Bij buikpijn, vooral als gevolg van indigestie of onregelmatige stoelgang, kan het hele lichaam zwak en futloos aanvoelen wat onze algehele stemming beïnvloedt.


  Pijnstillers kunnen effectief zijn om maagpijn te verlichten, maar er zijn natuurlijke remedies waarvan bewezen is dat ze hetzelfde effect hebben en daarenboven geen potentiële nadelige bijwerkingen geven die commerciële pijnstillers wel hebben. Twee van de meest opvallende remedies tegen maagpijn zijn gemberwortel en kokoswater.

  Buikpijn kalmeren met gemberwortel.


  Gember wordt gebruikt voor een breed scala aan medicinale doeleinden vanwege de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het zeer effectief is tegen maaggerelateerde problemen zoals indigestie, misselijkheid en maagzuur.

  Het eten van een stuk verse, gekookte of gekonfijte gember al de oplossing brengen.

  Recepten tegen maagpijn:


  • Verse gember
  ◦ Snijd de verse gember in kleine plakjes en strooi er wat zout over.
  ◦ Kauw de gemberplakken zo vaak mogelijk gedurende de dag of voeg ze toe aan je gerechten.

  • Geraspte gember
  ◦ Meng een theelepel vers geraspte gember met een theelepel limoensap.
  ◦ Drink dit twee keer per dag na een maaltijd, voor verlichting van de maagpijn.

  • Gembersap
  ◦ Doe een stuk verse gember in een blender of ontsapper om het sap te onttrekken.
  ◦ Voeg wat suiker (n.v.d.r. of gezonde suikervervanger zoals stevia of xylitol) toe aan het geëxtraheerde sap en meng goed met een glas warm water.
  ◦ Drink dit voor verlichting van de maagpijn.

  • Gember met ghee
  ◦ Plet een klein stukje verse gember om het sap te extraheren.
  ◦ Meng een theelepel sap met een halve theelepel ghee (geklaarde boter).
  ◦ Roer goed door elkaar en eet het regelmatig om de maagpijn te verzachten.

  Tegen maaggas en krampen, voegt men een theelepel gember- en zwarte peper toe aan limoensap en mengt het goed. Gemberbier en gemberthee zijn ook effectieve dranken voor het verlichten van maaggas en -pijn.

  Regelmatige inname van gember in welke vorm dan ook kan veel helpen bij het verlichten en zelfs genezen van maagproblemen, maar merk op dat gember niet mag worden gegeven aan kinderen jonger dan twee jaar, en zwangere vrouwen mogen maximaal één gram gember per dag gebruiken.

  Kokoswater tegen maagproblemen.
  Kokoswater is niet alleen een verfrissend drankje, maar ook een gezondheidsverbeteraar. Ontsteking van de maagwand is de hoofdoorzaak van sommige vormen van maagpijn. Een ontstoken maagwand kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en verlies van eetlust. Kokoswater kan de maagwand kalmeren dankzij een overvloed aan een stof genaamd tannine, waarvan bekend is dat het ontstekingen vermindert.
  De tannines in het kokoswater hebben ook antibacteriële eigenschappen, die goed werken tegen maagproblemen veroorzaakt door bacteriële infectie of maaggriep. Kokoswater bevat bovendien laurinezuur dat door het lichaam wordt omgezet in monolaurine, een verbinding met antimicrobiële werking.
  Kokoswater bevat oplosbare vezels die de stoelgang helpen reguleren. In het geval van diarree, waardoor het lichaam snel uitdroogt, is kokoswater zeer effectief voor rehydratatie in een mum van tijd.
  Ontsteking van de maagwand kan een maagzweer veroorzaken. 

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger root and coconut water: Smart home remedies for an upset stomach”, Thursday, March 01, 2018 by: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturallivingideas.com/coconut-water-benefits/   
  https://homeremediesforlife.com/ginger-for-stomach-ache/   
  https://modernsurvivalblog.com/remedies/home-remedy-for-upset-stomach/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ModernSurvivalBlog+%28Modern+Survival+Blog%29   
  https://www.naturalnewsblogs.com/11-natural-remedies-stomach-acidity-quick-relief/   

  04-03-2018, 20:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: alternatieve geneeskunde, alternatieve behandeling, stoelgang, kokoswater, spijsvertering, gemberwortel, kruiden, huismiddeltjes, hyperaciditeit, indigestie, buikpijn, maagpijn.
  01-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibuprofen niet onschuldig

  Neemt u te veel ibuprofen? Het kan maagzweren en zelfs een hartaanval veroorzaken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.
   

  Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacoepidemiology & Drug Safety zijn veel mensen aan overdosering van ibuprofen. Dit kan echter hun gezondheid schaden, omdat dit kan leiden tot bloedende maagzweren en zelfs een hartaanval.

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Boston die de bijwerkingen van ontstekingsremmende pijnstillers onderzocht hebben. Bij het uitvoeren van de studie heeft het onderzoeksteam de gegevens van 1.326 personen nagekeken die aangaven ibuprofen in de afgelopen maand gebruikt te hebben. De studiedeelnemers vulden elke dag hun medicijndagboek in.


  De resultaten lieten zien dat alle deelnemers ibuprofen innamen. Zevenentachtig procent van hen nam alleen middelen die ze zonder voorschrift konden verkrijgen. Over het algemeen nam 55 procent van hen ibuprofen op ten minste drie dagen in de week, terwijl 16 procent het dagelijks innam. Afgezien van ibuprofen, gaf 37 procent van de deelnemers aan tijdens de week ten minste één ander niet-steroïd anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID) te gebruiken, meestal aspirine of naproxen. Bovendien wist minder dan 50 procent van hen dat alle pillen die ze namen NSAID's waren.

  Het gelijktijdig innemen van meerdere vormen van NSAID kan het risico op maagzweren of schade aan de maag aanzienlijk vergroten. Het wordt over het algemeen aanbevolen dat volwassenen niet meer dan 3.200 milligram (mg) NSAID per dag nemen, of tot 400 mg ibuprofren elke vier tot zes uur. Het bleek dat 15 procent van de volwassenen meer dan het aanbevolen dagelijkse maximum van de pijnstillers inneemt. Veel mensen nemen het medicijn ook dagelijks, wat een alarmerende gewoonte is die een rol zou kunnen spelen in de langzame erosie van gastro-intestinale wanden. Frequente overdosering kan leiden tot het dunner worden van de beschermende maagcoating.

  "De mogelijkheid dat gebruikers hun eigen dosis kunnen kiezen, ongeacht de aanwijzingen op het etiket, en een slechte kennis van de dosislimieten, wordt geassocieerd met het overschrijden van de dagelijkse limiet", aldus David Kaufman, hoofdauteur van het onderzoek.


  In de Verenigde Staten nemen mensen elk jaar naar schatting 30 miljard doses geneesmiddelen zonder recept. Hoewel NSAID's niet verslavend zijn zoals krachtiger pijnstillers, hebben ze nog steeds bijwerkingen.  "Deze medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, waaronder gastro-intestinale bloedingen en hartaanvallen, en worden vaak zonder medisch toezicht genomen omdat veel producten vrij verkrijgbaar zijn," legde Kaufman uit.


  Ontsteking, een reactie van het immuunsysteem op weefselschade of vreemde indringers in het lichaam, is de meest voorkomende oorzaak van pijn. NSAID's voorkomen de productie van bepaalde enzymen die uiteindelijk de productie van chemische stoffen genaamd prostaglandines zouden activeren om een ontsteking te veroorzaken. Verder zorgen sommige van de chemicaliën in de prostaglandinefamilie ervoor dat de maag is bedekt met beschermend slijm om de spijsverteringszuren niet irriterend te laten zijn. Daarom wordt, wanneer men extra ontstekingsremmende geneesmiddelen gebruikt, meer bescherming uit de maag verdwijnen.

  Natuurlijke ontstekingsremmende alternatieven.
  Vermijd de bijwerkingen van anti-inflammatoire geneesmiddelen door in plaats daarvan voor natuurlijke alternatieven te kiezen.

  Voedingsmiddelen die ontstekingen bestrijden, zijn de volgende:
  • Fruit, zoals aardbeien, bosbessen, sinaasappels en kersen
  • Noten, zoals amandelen en walnoten
  • Bladgroene groenten, zoals spinazie, boerenkool en zomerkool
  • Vette vis, zoals zalm, makreel, tonijn en sardines
  • Tomaten
  • Olijfolie

  Oorspronkelijk artikel:”Do you take too much ibuprofen? It could cause bleeding stomach ulcers and even heart attack, according to new study”, Tuesday, February 27, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://dangerousmedicine.com/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5374171/15-percent-adults-ibuprofen-often.html   
  https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/foods-that-fight-inflammation   

  01-03-2018, 20:23 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Big Pharma,hartaanval, hartbeschadiging, Ibuprofen, ontstekingen, medicijnen, niet-steroÔde anti-inflammatoire geneesmiddelen, NSAID's, pijnstillers, pijnstillers , pillen, bijwerkingen, zweren
  21-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vetten genezen


  GOEDE VETTEN GENEZEN: Nadat conventionele geneeskunde faalde, genas kind van vijf jaar van epilepsie door het eten van honderden avocado's.
   

  Soms is het eten van het juiste voedsel efficiënter dan medicatie, zoals onlangs werd geïllustreerd door de opmerkelijke ommekeer van epileptie bij een Brits meisje.
  De vijf jaar oude Leafy Liu leed aan ernstige epilepsie vanaf het moment dat ze baby was, en had vaak maar liefst 60 aanvallen per dag. De conventionele geneeskunde was niet in staat om de aanvallen te stoppen, dus besloot haar familie de alternatieve toer op te gaan.

  Na te hebben ontdekt dat de manier waarop ons lichaam koolhydraten verbrandt, epileptische aanvallen kan veroorzaken besloten de ouders om over te schakelen op een ketogeen dieet. Deze manier van eten omvat veel vetten en een zeer beperkte hoeveelheid koolhydraten. Sommige van de toegestane voedingsmiddelen zijn eieren, vis, gevogelte, vlees, bladgroenten en niet-zetmeelrijke groenten. Volle biologische melkproducten worden ook aanbevolen. Een kleine hoeveelheid fruit is toegestaan en suikers en geraffineerde koolhydraten zijn zeer beperkt.

  Na vier jaar dieet en het eten van minimaal twee avocado's per dag, heeft het meisje nu vier aanvallen per jaar, wat een ongelooflijke verbetering is. Haar ouders schatten dat ze ongeveer £ 1.200 hebben besteed aan de avocado's maar hun investering heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

  Aanvankelijk dachten de ouders dat het meisje de aanvallen zou ontgroeien. Ze was pas zes maanden oud toen ze haar eerste aanval kreeg. De 25 minuten durende aanval was angstaanjagend wat haar in het ziekenhuis deed belanden.

  Haar moeder zei dat ze niet meer reageerde noch oogcontact maakte tijdens de  aanvallen, waarbij haar gezicht zich in één richting fixeerde en haar lichaam trilde. De beproeving was ook vermoeiend voor Leafy die na elke aanval urenlang sliep. Terwijl sommige aanvallen kort waren konden andere wel een half uur duren en groeiden ze in frequentie en ernst.

  Bovendien was Leafy heel vatbaar voor verkoudheid en koorts, waardoor ze dan weer meer aanvallen moest verwerken. De familie verhuisde naar Australië te verhuizen in de hoop dat het warmere weer haar zou helpen, maar ze moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een zware aanval vlak nadat het vliegtuig was geland. Eenmaal daar werden de problemen erger en werd ze definitief gediagnosticeerd met epilepsie.

  Ongelooflijke wending na slechts twee dagen Keto-dieet.

  Bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen, begonnen de ouders met haar een ketogeen dieet te geven. Tot ieders verrassing was de verandering merkbaar na slechts twee dagen. Leafy voelde zich gelukkiger en ontspannender en de aanvallen namen significant af.

  Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Neurology’, stopten bij 80 procent van de patiënten die het Ketogeen dieet volgden de epilepsie aanvallen. Andere statistieken geciteerd door de ‘Epilepsy Foundation’ tonen aan dat 15 procent van de kinderen aanvalsvrij werden door het dieet, terwijl meer dan de helft van de kinderen hun aanvallen met minstens de helft zagen verminderen.

  Omdat het dieet de opname van koolhydraten verlaagt, produceert het lichaam ketonen door vetten in de lever af te breken. Men denkt dat het tien keer zo veel vet verbrandt als een standaarddieet, zelfs zonder beweging.

  Volgens ‘Epilepsy Foundation’ kan dit dieet nuttig zijn wanneer kinderen met epileptische aanvallen niet reageren op medicatie. Studies hebben aangetoond dat het epilepsie aandoeningen zoals het Rett-syndroom, Dravet-syndroom, GLUT-1-deficiëntie, infantiele spasmen, het syndroom van Doose en het complex van tubereuze sclerose kan helpen beheersen.

  Het dieet wordt vaak toegepast onder begeleiding van diëtisten omdat kinderen het juiste aantal calorieën moeten eten daar ze 90 procent van hun calorieën uit vet halen. Het kan een uitdaging zijn om het dieet toe te passen maar het loont de moeite en is zo veel beter dan de de medicatie met haar  bijwerkingen.

  Oorspronkelijk artikel: ”GOOD FATS HEAL: After conventioneel medicine failed, five-year-old cured of epilepsy by eating hundred of avocados’, Sunday, February 11, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5329637/Girl-5-cured-epilepsy-eating-avocados.html   
  https://www.epilepsy.com/learn/treating-seizures-and-epilepsy/dietary-therapies/ketogenic-diet   

  21-02-2018, 10:50 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie rond Roundup

  Bewijs dat de corrupte EPA samenspande met Monsanto om de toxicologische beoordeling van hun controversiële herbicide glyfosaat te vertragen.
   

  Een nieuw overzicht van e-mails tussen Monsanto en hoge functionarissen van het 'Environmental Protection Agency' (EPA) onthult uitgebreide samenwerking en een krachtige inspanning van Monsanto om een veiligheidsreview voor hun best verkopende herbicide, Roundup, te stoppen.

  De e-mailcommunicatie, ontsluierd door een verzoek van 'Freedom of Information Act', onthulde de diepe invloed van Monsanto op de EPA en liet zien hoe ver ze gaan om de wetenschap te beheersen. In de communicatie werkten EPA-functionarissen samen met Monsanto om een toxicologisch onderzoek naar glyfosaat uit te stellen, dat door het 'Agency for Toxic Substances and Disease Registry' (ATSDR) van het 'U.S. Department of Health Human Services' (HHS), moest uitgevoerd worden.

  De heimelijke verstandhouding begon begin 2015 toen het 'World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer' (IARC), het actief ingrediënt glyfosaat in Roundup 'waarschijnlijk carcinogeen voor de mens' had verklaard. De IARC-bevindingen maakten Monsanto furieus; het bedrijf beweert bij hoog en bij laag dat glyfosaat veilig is. Met rechtszaken die op hen afkwamen beseften hoge functionarissen van Monsanto dat er iets moest gebeuren om glyfosaat weer veilig te laten lijken in de ogen van het publiek. Monsanto vreesde dat het ATSDR soortgelijke zorgen zou uiten over de carcinogeniteit van glyfosaat, dus gebruikten medewerkers van Monsanto hun connecties bij de EPA om een einde te maken aan deze toxicologische beoordeling.

  Uit de e-mails blijkt dat EPA-ambtenaren contact hielden met Monsanto en ze zelfs op de hoogte brachten van hun vorderingen bij het stopzetten van de toxicologische beoordeling door ATSDR. De e-mails beschrijven hoe Monsanto probeert de wetenschappelijke beoordeling van hun agrochemicaliën te verdoezelen en de processen te betwisten die beweren dat Monsanto het bewijs van kanker door glyfosaat probeerde te verdoezelen.

  Omdat glyfosaat een zo groot gebruik kent in landbouw en gazonverzorging in de VS en het IARC het herbicide als "waarschijnlijk carcinogeen" classificeerde, was het absoluut essentieel voor ATSDR om een overzicht te publiceren van deze veel gebruikte herbicide. In februari 2015 beloofde het bureau een toxicologische beoordeling van glyfosaat tegen oktober 2015, maar het werd stopgezet en er is tot nu toe geen toxicologisch profiel gepubliceerd. We weten nu waarom dit gebeurde uit de e-mails die Monsanto's druk op het stoppen van het onderzoek, onthulden.

  Jess Rowland, voormalig adjunct-afdelingsdirecteur binnen de divisie gezondheidseffecten van het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van het EPA, ging met pensioen in 2016 nadat hij Monsanto had verteld dat hij de ATSDR-beoordeling wilde vernietigen. Volgens de e-maildump is Rowland niet de enige EPA-functionaris op hoog niveau die met Monsanto samenwerkt om de toxicologische beoordeling te stoppen. In opdracht van Monsanto heeft een consortium van EPA-functionarissen agressief druk uitgeoefend op ATSDR en HHS en beweerde dat een toxicologische beoordeling van glyfosaat een onnodige "duplicatie" is omdat de EPA een eigen beoordeling samenstelde. Niet verrassend, de EPA-beoordeling in 2016 weerlegde het wetenschappelijke bewijs van IARC dat glyfosaat waarschijnlijk carcinogeen is.


  Eén van de Monsanto-medewerkers is Michael Dykes, lange tijd vicevoorzitter van regeringszaken voor Monsanto. Hij was in directe communicatie met Jim Jones, de adjunct-beheerder van de EPA voor het 'Office of Chemical Safety and Pollution Prevention', dat toezicht hield op het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van de EPA. In het begin vroeg Monsanto's Dykes de EPA Jones over het ATSDR-review: "U was niet op de hoogte van hun beoordeling. Heb je iets meer geleerd over hun inspanningen? "

  OPP-directeur Jack Housenger was herhaaldelijk in contact met Monsanto langs de e-mailberichten en deed wat Monsanto wenste. Trachtend de ATSDR-beoordeling te onderdrukken, drong Housenger aan op "of dit een goed gebruik van overheidsmiddelen is." Aanvankelijk bogen de functionarissen van de ATSDR-beoordeling niet. ATSDR divisiedirecteur James Stephens schreef terug en zei dat hun beoordeling de EPA-beoordeling overlapte en helemaal geen duplicatie was ..."

  De hoofdwetenschapper van Monsanto, William Heydens, was zeer krachtig in deze kwestie en overtuigde EPA-functionarissen om elke ATSDR-beoordeling te begraven. ATSDR-functionarissen zeiden dat hun beoordeling onderscheidbaar en niet duplicatief was, maar was het eens met Housenger om de carcinogeniteit van glyfosaat niet op te eisen. Toen Housenger aan Monsanto bevestigde dat de ATSDR de recensie ondersteunde, antwoordde William Heydens van Monsanto : "Onderscheidend en niet dupliceerbaar"? Ernstig? Ik zal pas geloven in de niet kanker stelling wanneer ik het op papier zie. Hoe dan ook, ze weten tenminste dat ze in de gaten worden gehouden, en hopelijk weerhoudt dat hen ervan om nog iets doms te doen ... "

  Oorspronkelijk artikel:”Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate”, Thursday, February 8, 2018 by: Lance D. Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate   
  http://glyphosate.news/   
  https://usrtk.org/pesticides/mdl-monsanto-glyphosate-cancer-case-key-documents-analysis/   
  https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   
  https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   

  19-02-2018, 17:09 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouwchemicaliŽn, ATSDR, biotech, gecensureerde wetenschap, dwang, samenspanning, corruptie, bedrog, EPA, glyfosaat, IARC, Monsanto, pesticiden, giftige chemicaliŽn, toxicologisch onderzoek
  14-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergif in ons meubilair

  De meeste meubels zitten vol met gifstoffen die onze woonruimtes vervuilen; hier zijn 5 manieren om het gif te elimineren. 

  Onze woonst hoort een plek te zijn waar wij ons kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen; maar wist je dat onze meubels verschillende gifstoffen kunnen bevatten?
  Zelfs gloednieuw meubilair kan vol zitten met giftige chemicaliën die worden gebruikt in verschillende "onschadelijke" functies. Deze stoffen die meubels comfortabel maken, behoren tot vluchtige organische stoffen (VOS), een klasse van chemicaliën.
  VOS zijn verbindingen die als giftige gassen werken. Ze kunnen de lucht vervuilen en als ze eenmaal zijn ingeademd, kunnen ze negatieve bijwerkingen veroorzaken zoals irritatie van ogen, neus en keel; hoofdpijn, verlies van coördinatie en misselijkheid. VOS kunnen zelfs schade toebrengen aan de lever, nieren en het centraal zenuwstelsel. Sommige VOC's kunnen ook kanker veroorzaken.


  Hieronder staan enkele van de verschillende gifstoffen die te vinden zijn in meubels.

  1 Acetaldehyde - Een chemische stof die wordt gebruikt in parfums, om de geur van "nieuwe auto's" of "nieuwe meubels" te veraangenamen, in polyesterharsen, in kleurstoffen, in rubber en voor de productie van zonnebrandmiddelen.
  2 Benzeen - Benzeen is te vinden in wasmiddelen en kleurstoffen, die op onze meubels kunnen worden gebruikt. Het wordt ook gebruikt als oplosmiddel voor wassen, harsen en kunststoffen die worden gebruikt voor het maken van meubels.
  3 Formaldehyde - Een kleurloze chemische stof met een sterke geur, formaldehyde wordt vaak aangetroffen in geperste houtproducten, lijmen, kleefstoffen, multiplex, stoffen en coatings voor verschillende producten.
  4 Hexabromocyclododecane (HBCD) - HBCH behoort tot een categorie toxische vlamvertragers.
  5 Perchloorethyleen - veel gebruikt voor chemisch reinigen van textiel en ontvetting van metalen.
  6 Perfluoroctaanzuur (PFOA) - Wordt vaak gebruikt om tapijten, leder en stoffering water- en vlekbestendig te maken.
  7 Ftalaten - Een klasse chemicaliën die in verschillende producten wordt gebruikt, ftalaten worden gebruikt op vloertegels, meubelstoffering, tapijtruggen en verpakkingen voor verschillende producten.
  8 Polybrominated Diphenyl Ethers - Dit zijn extra vlamvertragers ingedeeld in een cluster omdat ze verschillende chemische combinaties bevatten. Ze sijpelen uit schuimen en kunststoffen. Ze kunnen de lucht vervuilen en zich ophopen in de omgeving.
  9 Trichloorethyleen - Een VOC die wordt gebruikt als oplosmiddel voor chemisch reinigen en ontvetting van metalen.
  10 Vinylacetaat - Een chemische stof die wordt gebruikt voor het maken van polyvinyl, kleefstoffen, verven, films en lakken.

  Gifstoffen uit meubels verwijderen of minimaliseren.

  1 Lucht- en PCO-reinigers - Een hoogwaardig luchtfilter kan de gevaarlijke chemicaliën die uit onze meubels in de lucht vrijkomen aanzienlijk verminderen. Houd er rekening mee dat PCO-reinigers UV-licht gebruiken om op  gas gebaseerde verontreinigende stoffen in onschadelijke producten te veranderen en dat ze geen vaste deeltjes kunnen verwijderen.
  2 Zuiveringszout - Veel VOS zijn zuur en dus is alkalisch zuiveringszout of baksoda aangewezen als een deodorantmiddel. Zuiveringszout kan schadelijke gassen vangen en wat verlichting bieden. Strooi baksoda op de meubels of over tapijten. Gebruik de opzetborstel op de vacuüm om het in het materiaal te verwerken. Laat de soda een tijdje zitten en zuig dan het meubilair of tapijt schoon.
  3 Koolstoffilters - Gebruik een koolstoffilter om een deel van de VOC's in de lucht te verwijderen. Vervang altijd de filters om de efficiëntie te maximaliseren.
  4 Kamerplanten - Verschillende soorten kamerplanten kunnen helpen om chemicaliën in de lucht te absorberen zoals de paarse wafelplant (Hemigraphis alternata), de Engelse klimop, purper hart, vossenstaartvaren en wasplant, die allemaal ongelofelijke luchtfilterende vermogens hebben.
  5 Ventilatie en "ontgassing" - Nieuwe meubels kunnen we best "uitblazen" op het gazon of in de garage. Hierdoor kunnen de chemicaliën snel uit het meubilair verdampen. Hiermee worden VOC's niet volledig geëlimineerd, maar het kan wel enkele VOC's doen verdampen.

  Afgezien van het volgen van de bovenstaande tips, kan men ook de toxines uit het huis minimaliseren door giftige schoonmaakproducten te verwijderen. Vervang ze door milieuvriendelijke producten die meer en meer op de markt komen.
  U kunt zelfs uw eigen schoonmaakproducten maken. Probeer wat azijn en water voor een natuurlijk ontsmettingsmiddel en als ontvetter. Zuiveringszout met wat kruidnagelolie kan helpen om de badkamer te desinfecteren.
  Zorg ervoor dat uw huis ook goed geventileerd is. Lucht de kamers regelmatig  om ophoping van chemicaliën te voorkomen.
  Het is vrijwel onmogelijk om alle gifstoffen uit het huis te verwijderen, maar deze tips kunnen wel de blootstelling minimaliseren.

  Oorspronkelijk artikel: “Most furniture is full of toxins which pollute your indoor air; here are 5 ways to eliminate the poison”, Monday, January 29, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.naturalnews.com/036962_indoor_air_toxic_chemicals_cleaning_products.html   
  https://www.naturalnewsblogs.com/8-air-purifying-plants-naturally-clear-toxins-home/   
  Most furniture is full of toxins which pollute your indoor air; here are 5 ways to eliminate the poison   

  14-02-2018, 16:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:badpollutie, badgezondheid, chemicaliŽn, gevaarlijke chemicaliŽn, meubels, groen wonen, binnenlucht, toxines, VOC, VOC's, vluchtige organische stoffen
  11-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Daily Dozen' dieet.

  Versla ziekten zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen en dementie door de juiste voeding. 

  Moest een 'wonderpil' bestaan die uw gezondheid en levensduur aanzienlijk kan verbeteren, zou u dan niet meer willen weten erover? Volgens Dr. Michael Greger, een gerenommeerde arts bij een aantal van de beste medische instellingen in de Verenigde Staten, kan een "eenvoudig dieetrecept" dat hij de "Daily Dozen" noemt, precies dat effect geven.

  De dokter stelt dat zijn "levensredder" betaalbaar is, "direct beschikbaar" en geen negatieve bijwerkingen heeft. Afgezien van uitgebreide testen, zouden de meeste artsen zeggen dat het ongelooflijk effectief is. De ‘Daily Dozen’ kan het risico op diabetes met 90 procent verminderen, een hartaanval met 80 procent, de kans op een beroerte halveren en het risico op kanker met meer dan een derde verminderen'.

  Om de componenten van het dieet te bepalen, werkte Dr. Greger samen met een team van onderzoekers en vrijwilligers. Ze hebben gekeken naar verbanden tussen ziekte en voeding door tenminste 24.000 publicaties over het onderwerp te beoordelen.

  De verbluffende resultaten van de studie hebben onthuld dat "de overgrote meerderheid van vroegtijdige sterfgevallen kan worden voorkomen" als meer mensen de ‘Daily Dozen’ zouden kennen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vormen dodelijke ziekten, die vooraf in onze genen geprogrammeerd zijn, slechts 10 tot 20 procent van het risico. Ongeveer 80 tot 90 van het risico komt eigenlijk van onze levensstijl.

  De ‘Global Burden of Disease Study’, de meest uitgebreide studie van ziekterisicofactoren tot nu toe, ontdekte dat de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit in het Verenigd Koninkrijk de voeding is.

  Volgens de studie, die de levensstijl van 35.000 volwassenen observeerde, scoorde slechts één procent van de deelnemers vier op vijf. De scores vertegenwoordigen "een minimum aan gezonde eetgewoonten”, zoals het regelmatig consumeren van "fruit, groenten en volle granen".

  Dr. Greger stelt dat dit op planten gebaseerd dieet de "drie belangrijke doodsoorzaken" kan helpen voorkomen, behandelen of zelfs omkeren: "hartaandoeningen, dementie, Alzheimer en beroerte."
  De ‘Daily Dozen’ werkt omdat het een plantaardig dieet is dat de mogelijkheid heeft om telomeren te repareren. Telomeren zijn een "kleine kap" aan het uiteinde van chromosomen in het DNA. Ze voorkomen dat het DNA zich ontrafelt. Naarmate we ouder worden verslijten de telomeren en als ze eenmaal "volledig verdwenen" zijn, kunnen cellen afsterven.

  Afgezien van stoppen met roken, waardoor het verlies aan telomeren verdrievoudigt, kan het veranderen van dieet helpen om de telomeren te herstellen. Fruit, groenten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen telomeren beschermen, terwijl "geraffineerde granen, koolzuurhoudende dranken, vlees en vis en zuivelproducten hun leven kunnen inkorten.
  Men moet zich niet onthouden van de voedingsmiddelen die telomeren kunnen verkorten. Gewoon meer eten van het voedsel uit de ‘Daily Dozen’ als bescherming tegen kanker, diabetes, dementie en hartaandoeningen.

  Het”Daily Dozen’ dieet.

  Dr. Gregers dagelijkse dozijn dieet bevat onderstaande voedingsmiddelen en nutriënten:

  1   Bonen en peulvruchten (eetbare zaden van planten)/ drie porties - Eiwit, ijzer, zink, vezels, folaat en kalium.
  2   Bessen/ één portie - fruit zoals aardbeien bevatten antioxidanten en voedingsstoffen.
  3   Fruit/ drie porties - antioxidanten en polyfenole fytonutriënten.
  4   Kruisbloemige groenten/één portie - sulforafaan wordt gevonden in groenten zoals broccoli.
  5   Groene groenten/twee porties - spinazie en boerenkool.
  6   Andere groenten/ twee porties - verschillende polyfenol fytonutriënten komen voor in pompoen, pompoenen en pompoen.
  7   Lijnzaad - bevat lignanen en omega-3-vetzuren.
  8   Noten en zaden/één portie - amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia, pecannoten, pistachenoten en walnoten.
  9   Kruiden en specerijen/één portie - kaneel, knoflook en kurkuma.
  10 Volle granen/drie porties - haver, bruine rijst, pasta en volkoren brood.
  11 Drank/vijf glazen - water, thee en koffie.
  12 Oefeningen - Dagelijks 60 minuten trainen kan het "risico op sterfte" met minstens 24 procent verminderen.

  Oorspronkelijk artikel: “Beat diseases such as cancer, diabetes, heart disease and dementia by choosing the right foods”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5318725/Food-help-live-longer-beat-heart-disease.html   
  https://www.healthline.com/nutrition/16-best-foods-for-diabetics   

  11-02-2018, 14:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:anti-kanker, dementie, diabetes, dieet, vers, fruit, gezonde voeding, hart-en vaatziekten, ingrediŽnten, dodelijke ziekten, natuurlijke remedie, organische stoffen , plantaardig dieet, superfoods, groenten
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batterij zonder metaal.

  Wetenschappers maken goedkope, niet-metalen, duurzame batterij uit boomschors.
   

  Moeder Natuur zal nooit ophouden te verbazen, met haar schijnbaar eindeloze lijst van natuurlijke energiebronnen die gewoon wachten om te worden aangeboord. De vele bronnen van natuurlijke energie komen meestal uit het plantenleven in één van zijn vele iteraties.
  Onderzoekers van de Northeastern University in Boston hebben nu ontdekt dat een mogelijke bron voor goedkope, duurzame batterijen kan worden verkregen uit niets minder dan tannine, van nature overvloedig aanwezig in boomschors. Hoewel tannine vaak wordt aangetroffen in thee en wijn, is het veelbelovend gebleken voor gebruik in een voordelige maar krachtige batterij die in de toekomst veel toepassingen zou kunnen vinden.
  De overvloed is de belangrijkste reden waarom onderzoekers nu overwegen om tannine te gebruiken voor een nieuw type batterij. Ter referentie, boomschors bevat ongeveer 15 procent tannine op basis van zijn gewicht. Tannine blijkt ook een hoog gehalte aan fenol te herbergen - het hoogste fenolgehalte van alle polymeren die in levende organismen wordt aangetroffen - wat cruciaal is omdat het kan dienen als primair ladingopslagmechanisme van één op tannine gebaseerde batterij. Dit alles maakt tannine een uitstekende keuze voor een goedkope metaalvrije batterij.

  Details van het onderzoek naar de tannine batterij.

  Het onderzoek naar het gebruik van tannine werd geleid door Hongli Zhu van de 'Northeastern University' in Boston, samen met Alolika Mukhopadhyay, een Ph.D. student als hoofdauteur, en co-auteurs van het 'National Renewable Energy Laboratory'  in Golden, Colorado. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in een artikel getiteld 'Heavy Metal-Free Tannin from Bark for Sustainable Energy Storage', dat verscheen in een recent nummer van Nano Letters.

  Volgens Zhu is tannine een perfecte kandidaat voor een nieuw type batterij kathode, alleen omdat het zo overvloedig voorkomt in de natuur. "Het grootste voordeel van het gebruik van hernieuwbare polymeertannine is dat de natuur een enorme hoeveelheid ervan produceert, die kan worden gewonnen uit onderbenutte schors met minimale kosten en inspanningen," legde Zhu uit. "De redox-actieve fenolhydroxylgroepen van tannines zijn meer dan 5000 keer hoger dan lignine, dat eerder werd beschouwd als het meest veelbelovende biopolymeer voor elektrochemische energieopslag. Vanwege het significante laag moleculegewicht en het extreem hoog gehalte aan fenolhydroxyl van tannine, vertoont het interpenetrerende netwerk van tannines en polypyrrolen uitstekende elektrochemische prestaties. We denken dat tannine de nieuwe kampioen wordt van natuurlijk voorkomende redox-actieve biopolymeren."

  In de loop van hun studie, konden de onderzoekers verschillende soorten tannines testen, zoals de "ellagitannine” die uit de schors van een kastanjeboom komt. Ze zeggen dat het kan worden gebruikt om kathodes te maken voor een batterij met een hoog prestatieniveau, met een grote capaciteit en een hoge energiedichtheid. Dit zou een grote stap vooruit betekenen van de huidige normen die lithiummetaal als primair materiaal gebruiken.

  Potentiële voordelen.

  Hoewel de experts verschillende mate van succes hebben bereikt, is er een enorm potentieel voordeel voor het gebruik van een hernieuwbare bron zoals tannine. En het is niet het enig plantaardige materiaal dat veelbelovend is als alternatief batterijmateriaal.

  Er is ook nog lignine, een biopolymeer dat ook uitgebreid is bestudeerd door de onderzoekers en dat zich binnen de celwanden van planten bevindt. Als wetenschappers een manier kunnen vinden om dit te bewerken tot een materiaal met betere stabiliteit en veiliger prestaties, zal de wereld wellicht veel dichter komen bij een nieuwe goedkope natuurlijke energiebron.

  Oorspronkelijk artikel:”Scientists create cheap, non-metallic, sustainable battery from tree bark”, Thursday, December 28, 2017 by: David Williams, Natural News.

  Bijlagen:
  https://phys.org/news/2017-12-cheap-sustainable-battery-tree-bark.html   
  https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.nanolett.7b04242   

  10-02-2018, 21:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:alternatieve energie, ontdekkingen, toekomstige technologie, groene energie, natuurlijke energie, kracht, hernieuwbare energie, onderzoek, wetenschap, tannine, boom
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmbacterien

  Darmbacteriën zijn de sleutel tot het behouden van veerkracht en vitaliteit gedurende het hele leven.

  Zou het geheim van vitaliteit in de darmbacteriën liggen? Dat lijkt zeker het geval te zijn met wormen, vliegen en muizen, die allemaal hun levensduur hebben verbeterd door blootstelling aan indool producerende darmbacteriën. De nieuwe studie, gepubliceerd in ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, onthulde een verrassend verband tussen leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen en indolen, de organische chemische stoffen die bijdragen aan de penetrante geur van de faeces.

  Voor hun studie concentreerden de onderzoekers zich op de mogelijke gezondheidsvoordelen van indolen op verschillende organismen, of op het vermogen van organismen om stress te weerstaan en actief te blijven tijdens het ouder worden.
  "We hebben een beter begrip van ‘gezondheidsspanning’ nodig. Met medische vooruitgang leven mensen langer, maar je wilt misschien niet echt langer leven als het betekent dat je die extra jaren zwak en ziek doorbrengt ", zei Daniel Kalman, PhD, senior auteur en professor pathologie en laboratoriumgeneeskunde aan de ‘Emory University School of Medicine’.

  In eerdere studies ontdekte hetzelfde team dat indolen die door E. coli-bacteriën worden vrijgegeven, de nematode C. elegans en muizen veel resistenter kunnen maken tegen spanningen van buitenaf. De onderzoekers gebruikten deze kennis  en voedden een groep van nematoden die indol-producerende E. coli-bacteriën produceerden. Nematoden behorende tot deze groep behielden hun mobiliteit en hadden hun reproductie spanwijdte verdubbeld vergeleken met de groep van nematoden, die geen E. coli hadden gekregen, niet in staat was om indolen te produceren.

  Een vergelijkbaar effect trad op bij Drosophila fruitvliegen en bij muizen. De Drosophila fruitvliegen vertoonden een grotere mobiliteit en hittebestendigheid dan de controlegroep. De muizen hadden ondertussen hun bestaande microbiota geëlimineerd via antibiotica en vervolgens vervangen door normale of indool producerende E. coli-bacteriën. Zowel jonge als zeer oude (bijna tweeëneenhalf jaar of 28 maanden oud) muizen die E. coli-indolen hadden gekregen, vertoonden opmerkelijke verbeteringen in hun gezondheid; terwijl de jonge muizen langer leefden na blootstelling aan dodelijke straling bleven de oude muizen actief en mobiel en behielden een gezond gewicht.

  "Het is als het plaatje van Dorian Gray, in termen van de betrokken genen. Indolen laten oude dieren meer op kinderen lijken ", merkte Kalman op.

  Van alle organismen in het onderzoek identificeerden de onderzoekers arylkoolwaterstofreceptoren (AhR) als de belangrijkste factor achter de positieve effecten van de indolen. Aryl-koolwaterstofreceptoren zijn moleculen die helpen bij de celgroei en reageren op stimuli van buitenaf. Hoe precies indolen en arylkoolwaterstofreceptoren samenwerken om de gunstige gezondheidseffecten te creëren, wordt nog onderzocht. Hoewel in het geval van de muizen, bleken ze darmbeschermingskanalen te herstellen en/of te beschermen en de systemische ontstekingen te beperken.

  De onderzoekers sloten vervolgens hun onderzoek af met: "Deze gegevens verhogen de mogelijkheid om therapeutica te ontwikkelen op basis van microbiota afgeleide indolen of hun derivaten om de gezondheid uit te breiden en de broosheid bij mensen te verminderen."


  Zoals Kalman aan 'ScienceDaily.com' vertelde, was de invloed van indolen op de nematoden, vliegen en muizen niet zo verrassend. Hij merkte op: "Indool is een oude boodschapper. Het is hoe planten hun groei sturen, hoe bacteriën met elkaar praten, en het is hoe planten en bacteriën met ons praten en zorgen voor een goede homeostase met ons immuunsysteem. Het is misschien niet zo verrassend dat deze moleculen helpen onze vitaliteit te behouden. "

  Het is dan ook geen wonder dat antibiotica meer schade aanricht dan goed. Zelfs kortdurend gebruik kan de darmflora aanzienlijk en permanent veranderen door de nuttige bacteriën samen met de slechte te elimineren, zoals blijkt uit experimenten met muizen. Darmbacteriën die aantal en diversiteit missen, zijn darmbacteriën die niet in staat zullen zijn om de gezondheid van het lichaam in stand te houden, vooral bij ouder worden. Om dan te zeggen dat antibiotica het ouder worden versnellen, is misschien niet zo ver van de waarheid.

  Oorspronkelijk artikel:”Gut bacterie discoveren to be the key to maintaining resilience and vitality throughout life”, Thursday, August 24, 2017 by: Frances Blomfield, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.pnas.org/content/early/2017/08/15/1706464114   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170821151052.htm   

  05-02-2018, 21:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Antibiotica, voedingssupplementen, fitness, darmbacteriŽn, darmflora, darmgezondheid, gezondheid, levensduur, lichamelijke gezondheid, vitaliteit.
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocolli tegen diabetes


  Broccoli als "geheim wapen" tegen diabetes.

  De sleutel tot het genezen van diabetes ligt misschien op ons aanrecht. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat kruisbloemige groenten, zoals broccoli, diabetespatiënten type 2 kunnen helpen bij het effectief reguleren van hun bloedsuikerspiegel.
  De nieuwe studie, die werd gepubliceerd in het 'Journal of Science Translational Medicine', ontdekte dat broccoli het antwoord kon zijn op het vertragen - en mogelijk omkeren - van de ziekte. De opwindende ontdekking zou artsen en wetenschappers een alternatieve remedie kunnen bieden voor de ziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft.

  Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van de ziekte. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) staat ze voor ongeveer 90 tot 95 procent van alle gediagnosticeerde gevallen bij volwassenen. Er zijn momenteel 29,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten die aan de ziekte lijden. Er zijn echter ongeveer 8,1 miljoen mensen die mogelijk nog niet gediagnosticeerd zijn.

  De ziekte is in opmars. Op basis van rapporten van de ‘International Diabetes Federation’ leven meer dan 300 miljoen mensen met diabetes. Ook schatte de Wereldgezondheidsorganisatie dat 90 procent van de mensen diabetes type-2 heeft.


  Van alle personen die met de ziekte te maken hebben, mag15 procent de eerstelijnstherapie, het geneesmiddel metformine, niet innemen vanwege het risico op nierbeschadiging. Degenen die metformine innemen, hebben een verhoogd risico op lactaatacidose, wat een ongezonde opbouw van melkzuur is die kan leiden tot abdominaal ongemak, spierpijn, krampen, oppervlakkige ademhaling en vermoeidheid. Volgens ‘DiabetesSelfManagement.com’ ontwikkelt 30% van de metforminegebruikers maagzweren, misselijkheid en buikpijn.

  Het vinden van een effectief alternatief was het hoofddoel van de onderzoekers. Het was een uitdaging omdat laboratoria problemen hebben ondervonden bij het vinden van dergelijke opties. Traditioneel hebben onderzoekers alleen individuele genen of eiwitten bestudeerd. Deze studie benaderde het probleem anders en bekeek het groot netwerk van genen die bij diabetes een rol spelen.

  Volgens 'LiveScience.com' analyseerden Annika Axelsson, leider van de studie- en doctoraatsstudente in Göteborg en haar team, leverweefsel van diabetische muizen die werden gevoed met een "Westers dieet" dat 42 procent vet en 0,15 procent cholesterol bevatte. Na het uitvoeren van verschillende testen, waren de wetenschappers in staat om 1720 genen te identificeren die zijn gekoppeld aan hyperglycemie, een aandoening waarbij een overmatige hoeveelheid glucose in het bloed aanwezig is.

  Na verdere analyse konden ze het aantal genen verminderen tot een netwerk van slechts 50 gekoppelde genen die de ziektekenmerken vertegenwoordigen voor diabetes type 2. Met behulp van een database van bestaande medicijnverbindingen en een wiskundig programma om te identificeren welke verbindingen het vermogen hebben om de ziektesignatuur om te keren, hebben ze vastgesteld dat sulforafaan, een bestanddeel dat voorkomt in groenten zoals broccoli, de hoogste rangorde heeft voor het verlagen van de overexpressie. glucose genen.

  Na het uitvoeren van nog meer testen ontdekten de onderzoekers dat voor obese patiënten, een dagelijkse dosis sulforafaan, in de vorm van geconcentreerd extract van broccolonkiemen, de nuchtere bloedglucose met 10 procent verminderde. Het goede nieuws is dat de verlaging van 10 procent genoeg is om iemands risico op complicaties te verminderen. Sulforafaan veroorzaakte ook geen bijwerkingen die metformine wel heeft.

  De volgende stap is volgens de onderzoekers om na te gaan welke effecten sulforafaan heeft op personen met prediabetes. Onderzoekers hopen dat sulforafaan de glucoseregulatie bij personen met prediabetes kan verbeteren, zodat ze geen diabetes type 2 ontwikkelen.


  Het is indrukwekkend te kunnen vaststellen hoe de behandelingen voor slopende gezondheidsproblemen, een groente in je koelkast kan zijn. Dit zijn meer redenen om broccoli en andere soortgelijke groenten te gebruiken in de keuken.

  Oorspronkelijk artikel:”Broccoli sprouts discoveren to be a “secret weapon” against diabetes”, Monday, June 26, 2017 by: Tim Wesley.

  Bijlagen:
  https://www.diabetesselfmanagement.com/blog/diabetes-drugs-metformin/   
  https://www.healthline.com/health/type-2-diabetes/statistics#3   
  https://www.livescience.com/59489-broccoli-compound-sulforaphane-may-treat-type-2-diabetes.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249697/   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170614141526.htm   

  31-01-2018, 21:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:diabetes type 2, broccoli, obesitas
  Archief per week
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!