NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Cannabis tegen migraine
  • Vitamine C bij kanker.
  • Omega-3 tegen neuro-inflammatie
  • Chlorella
  • Gezond vermageren

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    18-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis tegen migraine

    Is cannabis de allesgenezer voor migraine? Wetenschappers denken van wel.

    Nieuw onderzoek bevestigt opnieuw de werkzaamheid van cannabis voor verlichting van migraine. Onderzoekers hebben geconstateerd dat een combinatie van tetrahydrocannabinol-cannabidiol (THC-CBD) effectiever was bij het verminderen van de ernst van cluster hoofdpijn en migraine in vergelijking met voorgeschreven medicijnen. De THC-CBD-behandeling was in staat om acute pijn door migraine met 43,5 procent te verminderen.

    Een lector in de geestelijke gezondheid aan de University of York, Ian Hamilton, zegt op DailyMail.co.uk, "Dit onderzoek suggereert dat verbindingen die in cannabis voorkomen even effectief zijn als amitriptyline, een traditioneel medicijn voor de behandeling van acute pijnlijke hoofdpijn. Dit biedt hoop voor mensen die nadelige gevolgen ondervinden van voorgeschreven medicijnen. De pijnstillende eigenschappen van cannabis zijn al enige tijd bekend zodat dit onderzoek bijdraagt aan bestaande bewijzen van het potentieel dat cannabisverbindingen hebben bij de behandeling en het beheer van algemene gezondheidsproblemen.

    Voor deze studie, observeerden onderzoekers 79 vrijwilligers die leden aan migraine of cluster hoofdpijn. Beide aandoeningen hebben meestal verschillende oorzaken en symptomen. Cluster hoofdpijn komt plotseling en zit meestal geconcentreerd rond een specifiek gebied van het hoofd. Migraine, aan de andere kant, varieert in intensiteit en kan extra symptomen vertonen, zoals misselijkheid en lichtgevoeligheid.

    Deelnemers met cluster hoofdpijn kregen een dagelijkse dosis van 200 mg THC-CBD of 25 mg amitriptyline gedurende drie maanden. Op dezelfde manier werden mensen met migraine 200 mg THC-CBD gegeven wanneer ze acute pijn voelden.

    Men stelde vast dat het combinatiemiddel van THC-CBD cluster hoofdpijn met 40,4 procent verminderde, terwijl amitriptyline de hoofdpijn met 40,1 procent verminderde. THC-CBD bleek effectief te zijn bii het verminderen van acute pijn veroorzaakt door migraine met 43,5 procent. De bijwerkingen die verband houden met de THC-CBD-behandeling waren significant minder dan bij de voorgeschreven medicijnen.

    Hoofdonderzoeker van de studie, dr. Maria Nicolodi, zei: "We waren in staat om aan te tonen dat cannabinoïden een alternatief zijn voor gevestigde behandelingen bij migrainepreventie. Ze zijn alleen geschikt voor gebruik bij acute behandeling van cluster hoofdpijn bij patiënten met een geschiedenis van migraine vanaf de kindertijd. "

    Dr Nicolodi merkte op dat de THC-CBD behandeling ook kan leiden tot minder buikpijn, verminderde pijn in de spieren en verminderde symptomen van colitis (ontsteking van de dikke darm). THC-CBD kan echter slaperigheid en concentratieproblemen veroorzaken.

    Medische marihuana voor migrainebehandeling.
    Deze studie voegt zich bij het onderzoek dat een positieve relatie laat zien tussen medische marihuana en de vermindering van migraine. Uit een studie van 2016, gepubliceerd in Farmacotherapie, bleek dat het gebruik van medische marihuana de frequentie en ernst van migraine verminderde. De auteurs van deze studie schreven dat de migraine frequentie onder hun deelnemers daalde van gemiddeld 10 maal per maand naar slechts vier maal. Bovendien werden bij 40 procent van de deelnemers positieve effecten van de marihuana behandeling gevonden.

    De FDA erkent marihuana niet als medicijn. De groep heeft echter op zijn website opgemerkt: "De FDA begrijpt dat verzorgers en patiënten op zoek zijn naar behandelingsopties voor medische behoeften. Recentelijk hebben verschillende staten wetten goedgekeurd die sancties op gezondheidswerkers die marihuana gebruiken als medische behandeling te niet doen voor verschillende gevallen. Een aantal andere staten overweegt soortgelijke wetgeving in te voeren voor het gebruik van marihuana in medische instellingen. We hebben gesproken met verschillende staten, waaronder Florida, Georgië, Louisiana, New York en Pennsylvania, die de steun voor medisch onderzoek op marihuana en derivaten overwegen om ervoor te zorgen dat hun plannen voldoen aan de federale vereisten en wetenschappelijke normen."

    Oorspronkelijk artikel: .”Is cannabis the cure-all for migraines? Scientists think so”, Wednesday, July 05, 2017 by: Rhonda Johansson, Natural News

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4639922/Cannabis-help-treat-migraines-research-suggests.html   
    https://www.fda.gov/newsevents/publichealthfocus/ucm421163.htm   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26749285   

    18-09-2017, 21:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cannabis, migraine, cluster hoofdpijn, hennep, marihuana
    17-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C bij kanker.

    Vitamine C blijkt bloedkanker te stoppen bij toediening in hoge doses ... waarom gebruikt de kankerindustrie deze methode niet?

    Vroegstadiumproeven hebben aangetoond dat hoge dosissen vitamine C kunnen helpen bij het bestrijden van bloedkanker. Terwijl het kankerbestrijdingsvermogen van deze vitamine al lang bekend is, werpt de studie nieuw licht op de effecten ervan op leukemie.

    Onderzoekers in het Perlmutter Cancer Center hebben een studie uitgevoerd op muizen die waren gefokt met een tekort aan het TET2-enzym, dat wordt beschouwd als bescherming tegen bloedkanker en hartziekte. Zij vonden dat het injecteren van hoge doses vitamine C leukemiekanker stamcellen bij muizen, die waren geïmplanteerd van mensen, kan doen stoppen met groeien. In wezen denken de onderzoekers dat de vitamine foutieve stamcellen die in ons beenmerg gevonden worden de opdracht geeft om te sterven. Bovendien ontdekten ze dat het combineren van de vitamine met een soort geneesmiddel bekend als een PARP-remmer de effecten nog verhoogde.

    De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell, en de onderzoekers suggereren dat in de toekomst vitamine C kan worden gebruikt om deze vormen van kanker te behandelen in combinatie met conventionele behandelingen zoals chemotherapie. Zij vinden dat het bijzonder nuttig kan zijn voor patiënten die niet sterk genoeg zijn om agressieve chemotherapie te ondergaan als gevolg van de gevorderde leeftijd.

    De voordelen van vitamine C voor kankerpatiënten meer dan 40 jaar geleden ontdekt.

    Het is meer dan vier decennia geleden dat de Nobelprijswinnaar Linus Pauling de effectiviteit van een hoge dosis vitamine C - 10.000 mg dagelijks - voor het omkeren van kanker. Veel studies hebben sindsdienbevestigd dat het inderdaad patiënten kan helpen met veel soorten kanker.

    Er is bijvoorbeeld aangetoond dat zowel ontstekingen als tumormarkers verminderen bij patiënten met borstkanker en prostaatkanker. In een studie vertoonden 76 procent van de kankerpatiënten verminderde ontstekingsniveaus na vitamine C-behandelingen, waarbij het CRP-niveau gemiddeld daalde met 80 procent. Degenen die meer vitamine IV C (IV = intraveneus) behandelingen kregen vertoonden ook betere resultaten.

    In een andere studie vond men dat het toevoegen van IV vitamine C aan gemeenschappelijke chemotherapie medicijnen voor pancreaskanker, de patiënten hun gemiddelde overlevingstijd van 5,65 maanden verhoogde tot 12 maanden. Dit is zeer veelbelovend gezien de dramatische 80 procent sterftecijfers in het eerste jaar van diagnose van dit type kanker.

    In een studie gepubliceerd in Oncotarget, vonden wetenschappers van de Universiteit van Salford dat vitamine C indrukwekkend tien keer beter was dan een Big Pharma kanker geneesmiddel om de stofwisseling van kankerstamcellen te bekampen.

    Big Pharma stelt alles in het werk om zijn belangen te beschermen.

    Waarom krijgen kankerpatiënten meer en meer chemotherapie, straling, operatie en kankermedicijnen in plaats van vitamine C? De geldhonger van Big Pharma wil dat iedereen gelooft dat de opties die het meeste geld voor hen binnen brengen, hun enige keuzes zijn. Vitamine C is goedkoop en kan niet gepatenteerd worden, wat betekent dat er geen financiële motivatie is voor kankerklinieken om deze zeer winstgevende route te promoten.

    Daarnaast hebben ze hun best gedaan om mensen te laten geloven dat alternatieve therapieën zoals vitamine C riskant zijn. Ze proberen het als onveilig te bestempelen, ondanks het feit dat vitamine C gezonde cellen ongemoeid laat, zelfs in hoge concentraties, in tegenstelling tot conventionele chemotherapie. Veel alternatieve kankerklinieken over de hele wereld gebruiken dit al succesvol om kankerpatiënten te helpen hun leven uit te verlengen en hun kanker zelfs uit te roeien, wat bewijst hoe effectief het kan zijn als middel om deze verwoestende ziekte te bestrijden.

    Houd er rekening mee dat, alhoewel de inname van vitamine C-rijke voedingsmiddelen zoals sinaasappels, pepers, kiwi's en boerekool gunstig is voor uw gezondheid, veel hogere dosissen nodig om het antikankereffect te krijgen.

    Oorspronkelijk artikel:”Vitamin C found to halt blood cancer when administered in high doses … so why won’t the cancer industry use it?”, Sunday, August 27, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4801880/High-doses-vitamin-C-help-fight-blood-cancer.html   
    https://www.naturalnews.com/037244_vitamin_C_prostate_cancer_breast.html   
    https://www.naturalnews.com/039126_vitamin_C_chemotherapy_pancreatic_cancer.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-02-01-fda-quietly-bans-powerful-life-saving-iv-bags-with-vitamin-c.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-03-22-vitamin-c-breakthrough-discovery-low-cost-nutrient-halts-growth-of-cancer-stem-cells-1000-more-effective-than-cancer-drug-peer-reviewed-science-confirms.html   

    17-09-2017, 15:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, bloedkanker, chemotherapie, IV vitamine C, leukemie, oncologie, vitamine C
    13-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega-3 tegen neuro-inflammatie


    Omega-3 oliën blijken neuro-inflammatie te stoppen die leidt tot de ziekte van Alzheimer.

    Omega-3 vetzuren hebben de laatste tijd veel aandacht getrokken in het nieuws omdat studies hun bekende voordelen verder bevestigen en een aantal nieuwigheden ontdekken.

    Terwijl Omega-3 al lang verbonden is met de gezondheid van de hersenen, blijkt uit nieuw onderzoek hoe voedingsessentiële vetzuren de ziekte van Alzheimer en andere aandoeningen tijdens hun vroege stadia kunnen behandelen.

    Het belangrijkste Omega-3 vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) creëert signaalmoleculen die bekend staan als docosanoïden wanneer cellulair evenwicht wordt verstoord door ziekte of letsel. Wetenschappers van de Louisiana State University School of Medicine's Neuroscience Center of Excellence hebben een docosanoïde genaamd Neuroprotection D1 (NPD1) ontdekt en zeggen dat het neuronen beschermt door de manier te bepalen waarop bepaalde genen in de hersenen en de retina reageren.

    Dit heeft belangrijke gevolgen voor de ziekte van Alzheimer omdat preklinische toestanden van de ziekte, zoals dendritische ruggengraat schade, communicatie problemen tussen cellen en neuro-inflammatie allemaal samenvallen met afnemende DHA in de hersenen. De neuroprotectieve bioactiviteit van NPD1 heeft het vermogen om ontsteking te moduleren en de celoverleving te bevorderen wat het evenwicht in de cellen  kan herstellen.

    De wetenschappers zijn hoopvol dat hun werk zal leiden naar toekomstige behandelingen. Ze zeggen dat het de sleutel is naar het ingrijpen in de ziekte in een vroeg stadium.

    Eén van de auteurs van de studie, dr. Nicolas Bazan, zei: "Het is onze hoop dat deze kennis bijdraagt aan het beheer van vroege fasen van zulke verwoestende ziekten zoals Alzheimer's, beroerte, traumatisch hersenletsel, leeftijdverwante maculadegeneratie, Parkinson en anderen.”

    Vorige studies tonen de voordelen van omega 3 voor de hersenen.


    Vorige studies hebben aangetoond dat DHA en een ander Omega-3 vetzuur, EPA, de optimale gezondheid van de hersenen helpen behouden. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease bleek dat Omega-3 rijke voedingsmiddelen zoals zalm, makreel en sardines de ziekte helpen voorkomen door de bloedstroom in de delen van de hersenen te bevorderen die verantwoordelijk zijn voor de regulering van leren en geheugen.
    Uit een studie van 2013, verschenen in hetzelfde tijdschrift bleek dat het combineren van Omega-3 vetzuren met vitamine D het vermogen van het immuunsysteem kan verbeteren om deposito's van amyloïde plaque in de hersenen te elimineren, die verband houden met de ontwikkeling van de ziekte.

    De ziekte van Alzheimer's is het meest voorkomend type van dementie dat vijf miljoen Amerikanen treft en jaarlijks meer mensen in ons land doodt dan borstkanker en prostaatkanker samen. Problemen rond het herinneren van nieuw verworven informatie zijn een algemeen vroegtijdig symptoom en de symptomen groeien snel naar ernstig geheugenverlies, wantrouwen van geliefden, gedragsveranderingen en problemen bij het praten, stappen en slikken.

    Topbronnen van Omega-3.


    Volgens een studie van de Association of U.K. Dietitians is vette vis de beste bron van Omega-3. Met name raden zij makreel, forel, zalm, haring, krab, zwaardvis, sardines en tonijn aan. Witte vis is niet zo’n goede bron als vette vis, maar schelvis, kabeljauw en heilbot bevatten ook wat Omega-3.
    Mensen die geen vis eten, kunnen Omega-3 halen uit zaden, noten en groene bladgroenten. De diëtisten geven de raad niet te rekenen op met Omega-3 verrijkte voedingsmiddelen zoals Omega-3 melk. Daarnaast benadrukken ze dat het krijgen van Omega-3 uit voeding veel beter is dan supplementen te nemen, tenzij men om de één of andere reden niet genoeg Omega-3 uit voeding kan verkrijgen.

    Bevindingen zoals deze illustreren de enorme kracht van voeding als het om onze gezondheid gaat. Slechte eetgewoonten kunnen een aantal ongewenste gezondheidsproblemen veroorzaken; gezond eten kan helpen om een lang en gezond leven te leiden. Daarom is het zo belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste onderzoeken en elke dag slimme keuzes te maken.

    Oorspronkelijk artikel:”Omega-3 oils found to halt neuroinflammation that leads to Alzheimer’s disease”, Wednesday, August 02, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.bda.uk.com/foodfacts/omega3.pdf   
    https://www.naturalnews.com/2017-05-25-confirmed-omega-3s-boost-blood-flow-to-regions-of-the-brain-responsible-for-learning-and-memory.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-06-02-eating-foods-high-in-omega-3s-like-salmon-mackerel-and-sardines-found-to-prevents-alzheimers-disease-by-boosting-blood-flow.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170718124732.htm   

    13-09-2017, 21:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Alzheimer, hersenen, dementie, omega3
    05-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chlorella

    Is dit het krachtigste supervoedsel op de planeet?

    In de nasleep van een gewetenloze voedingsindustrie, een corrupt en onzorgvuldig gezondheidszorgsysteem en overheden die minder over de toestand van het milieu bezorgd zijn, is bijna alle leven op onze planeet besmet, nutriënt gebrekkig en ziek.


    Er is echter goed nieuws voor biologische boeren, gezondheidswerkers en een paar leiders die strijden tegen corruptie en vergiftiging van de mens en zijn planeet in het creëren een beweging die investeert in pure, voedende en duurzame voedingspraktijken. Als gevolg hiervan stijgen de opties voor proper voedsel en een goede gezondheidszorg, evenals het gebruik van krachtige voedingsmiddelen uit de natuur die ons helpen toxische toestanden en ondervoeding die onze levenskwaliteit aantasten, te overwinnen.
    Maar waar te beginnen om onnodige toxinen te verwijderen en het lichaam te voeden op een manier die een snelle verbetering van tot gevolg heeft? Hoe verwezenlijk je zoiets in maanden wat normaal gesproken jaren duurt?
    Die mogelijkheid ligt waarschijnlijk bij chlorella.

    Wat is chlorella?

    Chlorella is een eencellige gekweekte microalge die in water groeit en één van de weinige eetbare varianten in zijn soort. Gewoonlijk aangeduid als een superfood of het perfecte voedsel, bezit het een ongelooflijk uitgebreid nutriëntenprofiel en kan het worden beschouwd als het gezondste supervoedsel ter wereld.

    Het levert:

    • Een ongelooflijke bron van hoog verteerbaar plantaardig eiwit (58 procent van het gewicht).
    • Een superieure bron van chlorofyl.
    • Een sterk alkalisch vormend voedsel
    • Een grote bron van ijzer, magnesium en zink, evenals fosfor, calcium, jodium, mangaan en kalium.
    • Een kwaliteitsbron van vitaminen A, C, E en K en ook het gehele B-complex.
    • Hoog gehalte aan essentiële vetzuren, inclusief gamma linolensuur (GLA).
    • Een goede bron van antioxidanten, polysacchariden, bètacaroteen en luteïne.
    • Rijk aan enzymen en andere fytonutriënten.
    • Hoog in dieet nucleïnezuren zoals RNA en DNA.

    Het opnemen van dit soort voedingsstoffen in het lichaam op dagelijkse basis, biedt waarschijnlijk meer synergistische voedingsstoffen en geneeskracht dan wat ook!

    Wat kan je verwachten van chlorella?


    Dagelijkse consumptie van chlorella brengt in het lichaam een breed scala aan vitamines, mineralen, aminozuren, enzymen en phytonutriënten, die van cruciaal belang zijn voor het optimaliseren van lichamelijke processen.


    Een andere belangrijke factor om te overwegen chlorella te nemen is het vermogen om zich te binden aan zware metalen zoals kwik, lood, nikkel en aluminium. Deze toxines komen grotendeels van de vervuiling, vaccinaties, vis en kwikamalgamen en veel mensen nemen chlorella om de weerstand van het lichaam tegen deze giftige elementen te ondersteunen.


    Chlorella bevordert ook de productie van een gezonde darmflora (probiotica), dat meehelpt aan een gezond verteringsproces. 


    Natuurlijk, zoals elk voedsel, is de bron van groot belang. Veel chlorella-merken die zijn getest met de Health Ranger's high-end laboratoriumapparatuur, bleken belast te zijn met zware metalen en verrassend genoeg bevatten de “biologische” merken meer zwaardere metalen dan niet-biologische! Helaas komt veel chlorella uit China waar de meeste producten vervuild zijn met zware metalen. Het is niet zinvol om een krachtig superfood te nemen om uw gezondheid te verbeteren, wanneer het gevuld is met toxinen die de werking kunnen vernietigen.


    Daarom is een zuiver product dat strikt getest wordt en geen detecteerbare stralingsniveaus heeft van groot belang. 


    Natuurlijk is chlorella niet het enig supervoedsel op de planeet, maar het is geweldig om ermee te beginnen op de weg naar een betere gezondheid.

    Gebruik meer van deze soorten superfoods (bijvoorbeeld spirulina), en je zal zeker van een veel hogere levenskwaliteit kunnen genieten.

    Oorspronkelijk artikel:”Is this the most powerful superfood on the planet?”, Tuesday August 29, 2017 by: Derek Henri, Natural News.

    Bijlagen:
    http://healingthebody.ca/healing-benefits-of-chlorella/#gs.Envc1wU   
    http://www.naturalnews.com/048295_goji_berries_chlorella_bee_pollen.html   

    05-09-2017, 22:15 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:chlorella, superfoods, zeealgen, voeding
    28-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond vermageren

    Het echt geheim om gewicht te verliezen

    Internet wordt overspoeld met sites, artikelen en advertenties die je het ’geheim' beloven om gewicht te verliezen.

    Ik zal het het echt geheim vertellen dat eigenlijk geen geheim is.

    Iedereen weet hoe gewicht te verliezen of te winnen.

    Vraag een boer hoe je vee kunt vetmesten en hij zal u zijn geheim vertellen.

    Wetenschappers die boerderijdieren bestuderen weten precies hoeveel voedsel en wat voor soort voedsel ze aan dieren moeten geven om vlees, vet of gewicht bij te krijgen.

    Ze weten hoe ze een kip, een kalf, een lam …kunnen aanvetten:

    "9,3 kilo rauw voedsel is nodig om 1 kilo vlees te produceren,” zegt Gildas Cabon van het Arvalis Institute of Plant, gespecialiseerd in het vetmesten van jonge runderen.

    Eet granen en planten rijk aan plantaardige oliën.

    Koeien die op weiden grazen worden naar speciale hangars verplaatst waar ze in smalle compartimenten worden geïmmobiliseerd. Ze krijgen veel koolhydraten zoals granen en oliehoudende planten voorgeschoteld: maïs, tarwe, zonnebloem, sojameel, enz. Zo worden zij op het slachten voorbereid.

    Bier en chocolade voor koeien.

    De Japanners zijn gekend voor het kweken van vooral vette koeïen, de koeïen van Kobé.

    Om maximum aan te vetten krijgen de dieren bier te drinken, rijk aan granen (mout, gerst ...).

    Sommige fokkers verhogen zelfs het tempo door chocolade en snoepjes aan hun koeien te geven. Dit lijkt ongelooflijk, maar het is waar: aan het begin van het jaar verscheen het schandaal in de Amerikaanse pers, dat de boeren stukken Skitties (zoete dragees) die in de lokale fabriek waren afgekeurd, aan hun koeien voeden.

    Kortom, je hebt het begrepen: het zijn de suikers, langzaam of snel, in de vorm van snoepjes, gebakjes, granen en zelfs drankjes die vet maken! En natuurlijk ook het gebrek aan beweging.

    Een dagelijkse gewoonte die dodelijk is.

    Het is een openbaring die het effect heeft van een bom op de voedingsindustrie.

    Deze slechte gewoonte betreft 98% van de bevolking: hun ontbijt bestaat uit brood, melk, koffie of sinaasappelsap…

    Het is logisch!

    Om gewicht te verliezen houdt men best rekening met volgende adviezen:

    • Vermijd brood, pasta, gebak en aardappelen. Aardappelen zijn bijna puur zetmeel, en zetmeel is slechts een keten van suikermoleculen, hoewel het niet zoet proeft;

    • Eet eiwitten. Ze verminderen de eetlust. Men verbrandt meer calorieën om de eiwitten te verteren omdat het complexe moleculen zijn.

    • Breng zoveel mogelijk tijd door in de natuur: ga zo vaak mogelijk naar buiten en beweeg, werk of sport;

    • Drink alleen water: dit is een beslissende stap om gewicht te verliezen. Niet alleen koolzuurhoudende frisdranken, maar ook wijn, bier, vruchtensap (vers of niet uit concentraat of niet), zijn nog steeds caloriebommen, bovendien stimuleren de eetlust. Onthoud dat handarbeiders, boeren, mijnwerkers en industriële arbeiders uit Engeland, Ierland en België bier drinken als voedsel (de beroemde Ierse Guinness is vrijwel alleen een maaltijd in termen van calorieën);

    • Mediterraan eten: verse groenten, salades, olijfolie, walnoten, pluimvee, zeevruchten ... het mediterraan dieet is één van de gezondste ter wereld en het is heel gemakkelijk om er aan te wennen.

    De geleidelijke methode.

    En onthoud dat het niet nodig is om alles tegelijkertijd te doen.

    Beter één verandering na de andere, stap voor stap, in plaats van alles in een keer te herzien en op te geven in een paar dagen.

    Zonder het te beseffen verandert u uw gewoontes op een goede manier, en het risico op ziekte hebt discreet weg,

    Oorspronkelijk artikel: “Le vrai secret pour maigrir’, JM Dupuis, 27/08/2017, Santé Nature Innovation.

    28-08-2017, 22:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vermageren
    23-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plantaardige oliŽn ongezond.

    Wetenschappers: Plantaardige oliën veroorzaken hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs dementie.

    Al jaren worden wij aangespoord om boter achter te laten en plantaardige oliën in de keuken te gebruiken. In het midden van de 20e eeuwse verweet men aan verzadigde vetten de schuld voor het stijgend aantal gevallen van hartaanvallen, hartziekten en andere aandoeningen. Maar sommige wetenschappers zijn ervan overtuigd dat het een fout advies was.

    Neem bijvoorbeeld Dr. Catherine Shanahan, auteur van het nieuwe boek, "Deep Nutrition: Why Your Genes Need Traditional Food.” Shanahan, huisarts uit Denver, met een diploma in biochemie en genetica, heeft nooit de conventionele stellingen over voeding bijgetreden of gevolgd.
    In tegenstelling tot andere artsen en dieetkundigen die een dieet met groenten en fruit (en plantaardige vetten) aanraden, stelt Shanahan voor dat de diëten moeten gericht zijn op dierlijke eiwitten en vetten, groenten en noten.


    Shanahan was raadgeefster van basketbalster Kobe Bryant en werd uiteindelijk directeur van het voedingsprogramma van Lakers. Ze zegt dat haar volgende missie is om Amerika te overtuigen te stoppen met het gebruik van plantaardige oliën, zoals ze zelf zegt: "de grootste vijand van ons brein."

    Plantaardige oliën zijn niet zo gezond als wordt gedacht.

    Dr. Shananan merkt op dat plantaardige vetten, zoals echte olijfolie, kokosolie, avocado of pindakaas, niet degenen zijn die problematisch zijn. Volgens haar liggen de echte gevaren bij canola, palm-, maïs-, soja-, saffloer-, zonnebloem-, katoenzaad- en rijstoliën. Weten waarom deze oliën vaak gebruikt worden is een belangrijk onderdeel van het begrijpen waarom ze niet gezond zijn, vertelde Shanahan in de New York Post.
    "In de jaren 1950 werd ons verteld best geen verzadigde vetten te eten. We stopten met het eten van boter en natuurlijke vetten, maar wilden nog steeds vetzuren, dus we veranderden naar plantaardige olie. En dan begonnen restaurants ze te gebruiken omdat ze veel goedkoper zijn, "legt ze uit.


    Terwijl aanvankelijk was aangetoond dat deze onverzadigde vetten beter en gezonder waren, blijkt uit recent onderzoek dat dit wellicht niet echt waar is. Dr. Aseem Malhotra, een cardioloog, legt in een artikel uit dat het resultaat van het omschakelen van dierlijke vetten naar plantaardige rampzalig is geweest; het aantal hart-en vaatziekten, kanker- en diabetesgevallen piekten over de hele wereld. Hij stelt ook dat ons kookgedrag een enorme impact heeft op onze gezondheid.

    Studies tonen nu aan dat plantaardige oliën verhit tot hoge temperaturen schadelijke verbindingen vrijgeven. Zonnebloem-, maïsolie en andere populaire plantaardige oliën zijn onstabiel bij hoge temperaturen en breken af tot het giftig adelhydaat, dat gekoppeld is aan het verhogen van het risico op kanker en andere gezondheidstoestanden.


    Uit een recente studie bleek zelfs dat het koken van plantaardige olie gedurende slechts 20 minuten 20 keer de hoeveelheid adelhyde vrijgeeft die geacht wordt de veilige maximumlimiet te zijn vastgelegd door de Wereldgezondheidsorganisatie.

    Andere rapporten hebben aangetoond dat het verhitten van plantaardige oliën zoals palmolie bij 200 ° C of hoger, gerotoxinen en andere schadelijke stoffen vrijgeve

    Onderzoekers hebben in een studie van 1970 terug nagegaan of het consumeren van plantaardige oliën in plaats van dierlijke vetten het risico op hart- en vaatziekten en de dood wel degelijk verlaagt. Uit de nieuwe analyse bleek dat deze bevindingen onjuist zijn. Het tegenovergestelde bleek; te veel plantaardige olie verhoogt het risico op hartziekten. Het is waarschijnlijk dat deze effecten voortkomen uit wat er gebeurt met plantaardige oliën als ze worden verhit.

    Giftige oliën kunnen de hersenen schade toebrengen.
    Shanahan gelooft dat de manier waarop de oliën worden behandeld voordat ze in de supermarkt belanden een grote rol speelt in hun toxiciteit. Ze merkt op dat de manier waarop deze oliën worden verwerkt alle antioxidanten verwijdert. Dit verstoord de natuurlijke verhouding van antioxidanten en vrije radicalen in de olie. Van vrije radicalen weten wij dat ze ziekte bevorderen.

    Eén van de belangrijkste zorgen van Dr. Shanahan is het effect dat plantaardige oliën op de hersenen hebben. Zij gelooft dat de vrije radicalen in deze oliën kunnen bijdragen aan oxidatieve stress op de hersenen. Volgens haar kan regelmatige gebruik van populaire plantaardige oliën lethargie en concentratieproblemen veroorzaken, die op een dag kunnen bijdragen tot het ontstaan van dementie en de ziekte van Alzheimer.
    Shanahan zegt dat migraine, hersenmist en vermoeidheid de eerste symptomen zijn die optreden bij teveel gebruik van plantaardige oliën.

    Oorspronkelijk artikel:”Scientists: Vegetable oils cause headaches, fatigue, and even dementia”, Tuesday, February 07, 2017 by: Vicky Batts, Natural News.

    Bijlagen:
    http://nypost.com/2017/01/31/eating-vegetable-oils-could-lead-to-fatigue-migraines-and-dementia/   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3574810/The-toxic-truth-vegetable-oil-Cooking-healthy-fats-increases-risk-heart-disease-type-2-diabetes-cancer.html   

    23-08-2017, 15:50 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:dementie, oliŽn, voeding
    15-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resveratrol tegen darmkanker.

    Resveratrolverbinding uit druiven doodt kankerstamcellen.

    Afbeeldingsresultaten voor druiven
    Het antwoord op het voorkomen van dikke darmkanker ligt letterlijk voor ons als wij de gelukkige bezitter zijn van een wijngaard. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat druiven het antwoord kunnen zijn op het doden van stamcellen van darmkanker.

    Onderzoekers van het Penn State Hershey Cancer Institute hebben een mogelijke behandeling voor darmkanker gevonden. Ze ontdekten dat de verbindingen in druiven - resveratrol - effectief kunnen zijn bij de behandeling van dikke darmkanker, althans volgens Jairam K.P. Vanamala, universitair hoofddocent in de voedingswetenschappen bij Penn State. "De combinatie van resveratrol en druivenzaad extract is zeer effectief bij het doden van darmkankercellen. En belangrijk is dat de combinatie van deze verbindingen niet giftig is voor gezonde cellen. "

    Gepubliceerd in het recente nummer van BMC Complementary and Alternative Medicine, stelden de bevindingen dat resveratrol gebruikt kan worden in pillen om darmkanker te voorkomen en de herhaling van de ziekte te minimaliseren.

    Resveratrol komt voor in rode druiven en wijn. Het is meestal geconcentreerd op de druivenschil en is ook aanwezig in cacao, pindakaas en bessen. Resveratrol fungeert als een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen schimmels. Resveratrol is erg populair bij gezondheidsdeskundigen wegens zijn potentiële gezondheidsvoordelen. Het wordt geacht effectief te zijn in het verlenen van verlichting of zelfs behandeling voor aandoeningen zoals diabetes, neurodegeneratieve ziekten en kanker.

    Darmkanker is de derde meest voorkomende kanker voor zowel mannen als vrouwen in de Verenigde Staten. In 2016 werden ongeveer 135.430 volwassenen gediagnosticeerd met de ziekte, waarvan ongeveer 50.260 sterfgevallen. Overigens is het de tweede belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten - tweede voor mannen en derde voor vrouwen.

    Volgens Cancer.ne: terwijl er geen bewezen manieren zijn om deze ziekte te voorkomen zijn er wel mogelijkheden om het risico te verlagen. Zij schrijven: "Een dieet rijk aan groenten en fruit met weinig rood vlees kan helpen om het risico op darmkanker te verminderen. Sommige studies hebben ook gevonden dat mensen die calcium- en vitamine D-supplementen nemen, een lager risico hebben op darmkanker. “

    Dit ondersteunt de bevindingen van de onderzoekers. "Dit sluit ook goed aan bij een plantaardig dieet dat zo gestructureerd is dat de persoon een beetje verschillende soorten planten, verschillende delen van de plant en verschillende kleuren van planten binnen krijgt," zei Vanamala. "Dit lijkt gunstig te zijn voor niet alleen het bevorderen van de bacteriële diversiteit, maar ook voor het voorkomen van chronische ziekten en het elimineren van de stamcellen van darmkanker."

    De onderzoekers vonden dat de combinatie van resveratrol en druivenzaad extracten een krachtig vermogen heeft om stamcellen van kanker te onderdrukken. Het team was geïnteresseerd in onderzoek op de stamcellen omdat kankertumoren worden aangedreven door dergelijke cellen. “Kankerstamcellen kunnen zelfvernieuwing, cellulaire differentiatie en hun stamcelachtige eigenschappen behouden, zelfs na invasie en metastase," legde Vanamala uit.

    Terwijl er nog meer onderzoek nodig is om specifieke anti-kanker eigenschappen van resveratrol en druiven extracten te identificeren als een krachtige preventiestrategie voor darmkanker, is het best om, volgens Cancer Research UK, te stoppen met roken, te bewegen, een gezond gewicht te behouden en te stoppen met alcohol en gezond eten.

    Oorspronkelijk artikel:”Resveratrol compound in grapes found to kill cancer stem cells”, Wednesday, June 28, 2017 by: Tim Wesley, Natural News.

    Bijlagen:
    http://news.psu.edu/story/450657/2017/06/19/research/grape-based-compounds-kill-colon-cancer-stem-cells-mice   
    http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2015/07/29/resveratrol-red-wine-and-cancer-whats-the-story/   
    http://www.cancer.net/cancer-types/colorectal-cancer/statistics   
    http://www.cancer.net/cancer-types/colorectal-cancer/statistics   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170619101829.htm   

    15-08-2017, 15:35 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Kankertherapie, druiven, resveratrol
    12-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prostaatkanker voorkomen.

    Wat de kankerindustrie niet wil dat wij weten over anti-kankervoeding: combinatie van appelschil, kurkumawortel en druivenschil tegen prostaatkanker.


    Onderzoekers aan de Universiteit van Texas in Austin  hebben iets ontdekt wat de kankerindustrie niet wil dat wij het weten: Een combinatie van natuurlijke, dagelijkse voedingsmiddelen kan de groei van prostaatkanker helpen voorkomen.

    Terwijl afgelopen studies het potentieel van individuële voedingsmiddelen hebben bekeken om de strijd tegen deze ziekte te helpen, heeft de nieuwe studie het anders aangepakt door een aantal plantaardige chemicaliën te screenen en te onderzoeken hoe goed ze samenwerken. De onderzoekers ontdekten dat het eten van een combinatie van rode druiven, appels en kurkuma mannen kan helpen zich te beschermen tegen het ontwikkelen van prostaatkanker.

    Hun conclusies zijn gebaseerd op het testen van 142 natuurlijke verbindingen met behulp van cellijnen van muizen en mensen om te bepalen welke de groei van prostaatkankercellen zouden kunnen afremmen. De drie magische ingrediënten waren ursolinezuur gevonden in appelschillen en rozemarijn, resveratrol gevonden in rode druiven en bessen, en curcumine dat in kurkuma voorkomt. De combinatie van curcumine en resveratrol met het ursolinezuur voorkomt dat kankercellen gebruik maken van glutamine om te groeien.

    UT Austin assistent-professor Stefano Tiziani zei dat dit goede nieuws nog versterkt wordt door het feit dat de combinatie de tumorgroei bij muizen belemmerde zonder enige toxiciteit. Hij wees er echter op dat de concentraties van deze ingrediënten veel hoger waren dan de hoeveelheden die de meeste mensen langs hun eten kunnen innemen. Niettemin is het vermogen om een natuurlijke behandeling te creëren met deze gemakkelijk te verkrijgen voedingsmiddelen zeer positief wanneer men de bijwerkingen van traditionele kankermedicijnen en chemotherapie onder ogen neemt.

    Prostaatkanker is momenteel de tweede meest voorkomende kanker die 1 op de 7 Amerikaanse mannen treft. Verwacht wordt dat er dit jaar in de VS ongeveer 161.360 nieuwe gevallen van de ziekte zullen zijn met ongeveer 26.730 sterfgevallen. Met ongeveer één op de 39 mensen die aan de ziekte sterven, is het van vitaal belang om een veilige manier te vinden om de ziekte te behandelen en te voorkomen.

    Begin vandaag al met gezondere voedingsmiddelen te eten.
    Hoewel de studie hogere concentraties gebruikt, zijn er genoeg redenen om deze voedingsmiddelen in ons huidig eetpatroon te verwerken en het is niet moeilijk. Curcuma is lekker in currygerechten en sommige mensen eten het zelfs puur gemengd met een beetje melk. Dat komt omdat het met een kleine hoeveelheid vet moet worden geconsumeerd.
    Sommige mensen gebruiken supplementen om hun inname van kurkuma te verhogen. Helaas, veel aanvullingen op de markt zijn besmet met lood, dus is het belangrijk om alleen bij betrouwbare bronnen dit ongelooflijk gunstig kruid te kopen.
    Appels bevatten kankerbestrijdende ingrediënten zoals quercetine en pectine. De flavonoïden in appels beschermen ook nog eens ons hart en slagaders tegen verharding. Vergeet niet biologische appels te kopen, of beter nog, kweek ze zelf om giftige pesticiden te vermijden.
    Blauwe druiven bevatten veel polyfenolen en antioxidanten en zijn gekoppeld aan een lager risico op hypertensie, diabetes en hartziekten. Kies ook hier voor biologische  druiven om te voorkomen dat je een ander soort kanker krijgt.

    Vergeet niet dat deze voedingsmiddelen samen moeten gegeten worden om de prostaat te beschermen door bvb. een aantal biologische druiven en appels in stukken te snijden en ze als basis te gebruiken voor een gezonde salade samen met spinazie of andere biologische groenten. Walnoten en groene uien werken goed samen met deze smaken, maar men kan elk gewenst gezonde biologisch ingrediënt toevoegen door een simpele dressing van curry en olijfolie met een schil van zwarte peper eraan toe te voegen.

    Oorspronkelijk artikel:”Why the cancer industry doesn’t want you to learn the truth about anti-cancer foods: Combination of apple peel, turmeric toot and grape skins found to BEAT prostate cancer", Wednesday, July 26, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4617998/Turmeric-red-grape-apple-prevent-prostate-cancer.html   
    http://www.naturalnews.com/037211_apples_pesticides_peeling.html   
    https://koken.vtm.be/recept/broccoliburgers-kroketjes   
    https://news.utexas.edu/2017/06/06/starving-prostate-cancer-with-what-you-eat-for-dinner   
    https://www.cancer.org/cancer/prostate-cancer/about/key-statistics.html   

    12-08-2017, 21:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags: prostaatkanker, druiven, resveratrol, superfoods, kurkuma, ursolinezuur
    04-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diagnose kanker

    Vijf fouten die de meeste mensen maken als ze met kanker worden gediagnosticeerd.

    Er zijn veel dingen die de mensen doen als ze kanker hebben: zich onophoudelijk zorgen maken, nonstop onderzoek, praten met familie en vrienden en waarschijnlijk veel huilen.  Geïnspireerd door Juicing for Health, is hier een lijst van vijf van de topfouten die mensen onmiddellijk maken na het krijgen van een kankerdiagnose.


    1. Rekenen op een reguliere behandeling
    Het is een perfecte natuurlijke reactie om van de arts te eisen van zo vlug mogelijk in te grijpen als men met een dodelijke ziekte wordt geconfronteerd. Misschien heb je zelfs een afspraak gemaakt voor de volgende stap voordat je het kantoor verliet op de dag dat je het slechte nieuws vernam. Tijd is misschien niet aan je zijde maar je kan nog steeds een uur of twee uittrekken om je opties te onderzoeken en erachter te komen of je kandidaat kan zijn voor veiliger alternatieven voordat je bijvoorbeeld begint met chemotherapie. Je moet ook voorzichtig zijn met het krijgen van te veel diagnostische tests. Een tweede mening over uw diagnose is geen slecht idee, maar je wilt u niet teveel als proefpersoon onderwerpen aan straling die kan bijdragen tot de kanker.


    2. Vasthouden aan slechts één protocol
    Bedenk dat meer dan één aanpak nuttig of noodzakelijk kan zijn. Loop niet in de val om te denken dat alleen wortelsap al je problemen zal oplossen. Het kan wellicht helpen, maar het nemen van cannabinoïden en het beoefenen van yoga kan je zelfs grotere voordelen geven. Dat wil echter niet te zeggen dat mengprotocollen van straling of chemotherapie aan te bevelen zijn; evalueer zeer voorzichtig voordat u deze soorten behandelingen mengt.


    3. Het negeren van het belang van een dieet.
    Als je vlug na je kankerdiagnose iets wilt ondernemen  moet je uw eetgewoonte veranderen. Dit kan niet genoeg benadrukt worden: kankercellen voeden en bloeien op geraffineerde suiker en geraffineerde koolhydraten. Verwijder ze helemaal uit uw dieet en vermijd ze alsof je leven ervan afhangt - doe het! Uw dieet moet zich richten op organische plantaardige voedingsmiddelen en rood en verwerkt vlees mijden Studies hebben aangetoond dat een ketogeen dieet een potentieel heeft om de progressie van kanker te vertragen, met inbegrip van kanker die is gemetastaseerd. Het verlagen van de bloedsuikerspiegel kan de groei van tumoren vertragen, maar meer studies hierover zijn nodig.


    4. Het ontbreken van detox.
    Het vernietigen van kankercellen is een goed ding, maar je moet ze ook uit je lichaam krijgen omdat ze een grote last op de lever veroorzaken. Bij een zuiver organisch dieet op basis van planten en sappen krijgt men wat ontgiftende effecten, maar sommigen hebben mogelijk verdere ontgifting nodig.


    5. Emotionele, mentale en spirituele genezing over het hoofd zien.
    Kankerbehandeling, met name in de conventionele geneeskunde, heeft de neiging om zich alleen te richten op het fysieke lichaam. Dit is zeker waar veel inspanning moet worden op geconcentreerd, maar het negeren van de waarde van de geest is een enorme fout die men over ’t algemeen maakt. Wist u dat op mindfulness gebaseerde therapie kan bijdragen aan het verbeteren van stress en de kwaliteit van leven bij kankerpatiënten? Dit maakt gebruik van expressieve kunstactiviteiten in combinatie met ademhaling, wandelen en yoga. Het verminderen van stress bij vrouwen met borstkanker heeft aangetoond dat de immuunfunctie verbetert en kan wellicht ook nuttig zijn voor andere vormen van kanker.
    In feite is yoga extreem krachtig en studies hebben aangetoond dat het emotioneel en lichamelijk kan helpen, waardoor het een zeer waardevol instrument is bij kankerbestrijding. Zelfs als men de conventionele toer opgaat ondervindt men dat yoga, vermoeidheid, ontsteking, depressie, angst en pijn kan verminderen. Sommige yoga centra zijn zelfs gespecialiseerd in het helpen van kankerpatiënten.


    Een kankerdiagnose is verwoestend, en hoe u ervoor kiest om voort te gaan is een zeer persoonlijke beslissing die afhangt van uw overtuigingen over wat het beste voor u is. Het is belangrijk om zoveel mogelijk informatie te krijgen uit betrouwbare bronnen vooraleer te beslissen over een bepaalde therapie en vooral luister naar uw lichaam!

    Oorpronkelijk artikel:"5 mistakes most people make when they get diagnosed with CANCER", Thursday, August 03, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://juicing-for-health.com/mistakes-avoid-when-diagnosed-with-cancer   
    http://www.naturalnews.com/027641_mammograms_breast_cancer.html   
    http://www.naturalnews.com/038173_meditation_cancer_patients_stress_reduction.html   
    http://www.naturalnews.com/054958_yoga_cancer_pain_relief.html   
    http://www.naturalnews.com/055681_ketogenic_diet_Alzheimers_preventing_cancer.html   

    04-08-2017, 22:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kankerdiagnose, kankerbehandeling, oncologie, kankergenezing
    02-08-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten tegen kanker.

    Huidkanker voorkomen? Eet meer tomaten … nieuw onderzoek vindt krachtig anti-kanker effect.

    Als u zich zorgen maakt over huidkanker, maar u niet wilt onderdompelen in toxische zonnebrandcrème voordat u buiten gaat, hebt u wellicht het advies al gehoord dat een goed dieet vol antioxidanten een natuurlijke bescherming voor uw huid kan bieden. Hoewel dit een effectieve benadering blijft blijkt uit een nieuwe studie dat vooral tomaten heel belangrijk zijn.

    Volgens een studie aan de Ohio State University kan een dagelijkse consumptie van tomaten de ontwikkeling van huidkanker met 50% verminderen.

    De studie, die werd gepubliceerd in Scientific Reports, ontdekte dat mannelijke muizen na blootstelling aan ultraviolet licht die gedurende 35 weken elke dag een dieet kregen met 10 procent tomatenpoeder, 50 procent minder kans vertoonden op kankertumoren.

    Eigenaardig genoeg werd hetzelfde effect niet gezien bij de vrouwelijke muizen. Uit vroeger onderzoek is gebleken dat mannelijke muizen sneller tumoren ontwikkelen na blootstelling aan UV-licht, en dat hun tumoren de neiging hebben om groter, groter in aantal en agressiever te zijn.

    De wetenschappers geloven dat de carotenoïden in de tomaten zijn die verantwoordelijk zijn voor dit beschermende effect tegen schade door UV-licht bij de mannelijke muizen. Deze pigmenterende verbindingen geven tomaten hun rode kleur en eerdere studies hebben aangetoond dat ze in de menselijke huid worden opgeslagen na het eten van tomaten. In feite hebben eerdere menselijke proeven gevonden dat consumptie van tomatenpasta kan helpen bij het genezen van zonnebrand.

    De primaire carotenoïde in tomaten, lycopeen, is het effectiefste antioxidant onder de verschillende pigmenten, maar ook andere verbindingen worden geacht een rol te spelen, omdat gesynthetiseerde lycopene supplementen geen roodheid voorkomen na UV-blootstelling zoals het consumeren van de gehele tomaat in de vorige studie wel deed.

    Senior auteur van het laatste rapport, Tatiana Oberyszyn, zei dat de nieuwe bevinding laat zien hoe het in acht nemen van het geslacht nuttig kan zijn bij het ontdekken van passende preventieve strategieën tegen huidkanker, aangezien maatregelen die bij mannen werken mogelijk niet werken bij vrouwen.

    Vroegere studies ondersteunen de huidbescherming door tomaten.

    Voorgaande studies hebben aangetoond dat het eten van tomatenpasta als een interne zonnebrandcrème werkt. In een experiment dat in Engeland werd uitgevoerd, vonden onderzoekers dat vrijwilligers die elke dag gedurende drie maanden 55 gram tomatenpasta hadden gegeten, 33 procent meer bescherming tegen zonnebrand vertoonden dan de controlegroep. Daarnaast hadden ze aanzienlijke hogere niveaus van een eiwit dat de huidstructuur, bekend als procollage, beschermt. Onderzoekers in die studie hebben gezegd dat een tomatendieet kan helpen om het verouderingsproces van de huid te herstellen en ze hebben erop gewezen dat de hoeveelheid tomaten niet erg hoog was. In feite kunnen de meeste mensen genieten van deze voordelen door regelmatig gerechten op basis van tomaten te eten.

    Zij kozen voor tomatenpasta in de studie omdat het koken de biologische beschikbaarheid van lycopeen verhoogt. Het lycopeen gevonden in ruwe tomaten is gebonden in een vorm die niet zo gemakkelijk opgenomen wordt.

    Tomaten beschermen tegen een reeks kanker types.

    Er zijn tal van andere redenen om biologische tomaten te eten. Terwijl ze misschien niet alle aandacht van andere superfoods krijgen, kunnen ze helpen om het risico op verschillende vormen van kanker te verminderen buiten huidkanker.

    Ze werken bijzonder beschermend tegen prostaatkanker. Een studie stelde vast dat het eten van tomaten of op tomaten gebaseerde producten zoals tomatensaus meer dan tweemaal per week het risico op prostaatkanker met 34 procent kan verminderen. Zij hebben ook een vermogen aangetoond om long-, borst-, lariks-, keel- en mondkanker te verminderen.

    Ondertussen blijkt dat in Italië, waar tomaten een basisvoedingsstof zijn, degenen die zeven porties ruwe tomaten per week hadden gegeten, 60 procent minder kans op kanker hadden, met name die van het spijsverteringskanaal.

    Oorspronkelijk artikel:”Want to prevent skin cancer? Eat more tomatoes … new science confirms powerful anti-cancer effect”, Wednesday, July 26, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.naturalnews.com/024298_skin_sunscreen_tomatoes.html   
    http://www.naturalnews.com/054498_tomatoes_cancer_prevention_phytonutrients.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170713153023.htm   

    02-08-2017, 16:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:tomaten, kanker
    Archief per week
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!