NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eieren supervoedsel
 • Pesiciden kankerverwekkend
 • Alzheimer niet vanzelfsprekend
 • Voeding tegen kanker
 • Moedermelk tegen kanker

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  17-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren supervoedsel

  Negen redenen om eieren te eten!

  Wat gebeurt er als je eieren eet?

  Een ei bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om één enkele cel in een kuiken te veranderen.  Een compleet kuiken, levend, met skelet, ingewanden, ogen, bloed en zelfs  veren en snavel!  Zonder enige externe toevoer dan een beetje zuurstof die door de schaal gaat.  Dat is toch wonderbaarlijk!  Gewoon het resultaat van het wit en geel van één enkel ei. Volgens voedingsdeskundigen is een ei echt het meest complete voedsel dat er is.

  Alle eiwitten.

  Het ei wordt door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie) als het perfecte voedsel beschouwd in termen van eiwitgehalte.  Alle essentiële aminozuren zijn aanwezig in het ei en in de ideale verhoudingen. Dit betekent dat men perfect zou kunnen leven door eieren te eten als enige bron van eiwitten en zonder risico van tekorten.

  Een goede eiwitinname helpt de spiermassa te verhogen, vet te verliezen, de bloeddruk te verlagen en de botten te versterken.

  Een lawine aan vitamines

  Een ei bevat vitamine A, B2, B5, B6, B9, B12, D, E en K.  Het is één van de compleetste voedingsmiddelen van vitamines.

  Veel choline.

  De dooier van een ei bevat 100 mg choline.  Choline is een voedingsstof die grotendeels onbekend is door het groot publiek, maar absoluut noodzakelijk. Het speelt een fundamentele biologische rol als methylgroepdonor en dient als een voorloper van S-adenosylmethionine (een stof die vaak wordt gebruikt om osteoartritis te behandelen).

  De overgrote meerderheid van de bevolking krijgt niet genoeg choline binnen. Specialist Steven Zeisel zei:"Uit een recente analyse van gegevens uit de studie NHANES 2003-2004 bleek dat onder de kinderen (behalve de jongste), mannen en  vrouwen (inclusief zwangere vrouwen), de gemiddelde inname van choline ruim onder het voorop gestelde niveau zit. "  Eieren eten verhelpt dit tekort.

  Goede vetten.

  Een groot ei bevat 5 gram goed vet; maar de kwaliteit van deze vetten hangt vooral af van de manier waarop kippen worden gefokt en gevoerd.  De meerderheid van de kippen wordt grootgebracht met graan, en in het bijzonder maïs.  Een kip is echter een alleseter: hoewel ze geen tanden heeft, is het bekend, dat ze houdt van vlees, wormen, insecten uit de bodem als ze tenminste de kans krijgt te scharrelen open lucht.  Een kip eet zelfs gras en bladeren.  Deze levensstijl en dieet dragen bij tot de vorming van goede vetten in het ei nl. omega-3 vetzuren.  Als de fokker het goede idee heeft om zijn kippen wat lijnzaad of visolie te geven zullen de eieren zelfs nog rijker zijn aan omega-3.

  Studies tonen aan dat het eten van omega-3-rijke eieren een zeer effectieve manier is om het niveau van triglyceriden in het bloed te verlagen. Triglyceriden zijn een bekende factor bij hartaandoeningen.

  Luteïne en zeaxanthin, voor de ogen.

  Eén van de gevolgen van veroudering is dat het zicht verslechtert.  Er zijn verschillende voedingsstoffen die helpen tegen dit degeneratieproces.  Onder hen zijn de meest opmerkelijke luteïne en zeaxanthine, krachtige antioxidanten die zich ophopen in het netvlies van het oog.

  Onderzoeken tonen aan dat adequate inname van deze voedingsstoffen het risico op cataract en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie aanzienlijk kan verminderen.

  Eidooiers bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine.  In een gecontroleerde studie resulteerde de eenvoudige consumptie van 1,3 eierdooiers gemiddeld 4½ weken per dag in een verhoging van het gehalte aan luteïne van 28 tot 50% en zeaxanthine van 114 tot 142%.

  Daarnaast zijn eieren rijk aan vitamine A, dat ook een belangrijke rol speelt in het gezichtsvermogen.

  Eieren verhogen de cholesterol niet. 

  Eieren worden ervan beschuldigd slechte invloed te hebben op de vorming van cholesterol, en dit is de belangrijkste reden waarom wordt beweerd dat we niet meer dan 3 tot 4 per week mogen eten. Een meer gewaagde aanbeveling spreekt van 6 per week.

  Je kunt zonder problemen 3 eieren per dag eten tenzij je diabetes bent of een familiale genetische hypercholesterolemie hebt.  Het is waar dat een ei 212 mg cholesterol bevat, wat meer is dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid cholesterol (300 mg).  Maar je moet weten dat cholesterol in de voeding heel weinig invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed.  80% van het cholesterol in ons bloed wordt aangemaakt door uw lever.  Bovendien varieert de reactie op cholesterol in de voeding sterk van persoon tot persoon: bij 70% van de mensen verhogen eieren het cholesterolgehalte helemaal niet. Dit kan zorgelijk lijken als u deel uitmaakt van de overige 30%, maar in feite is het dit helemaal niet; mensen met een hoog HDL-cholesterol lopen een lager risico op hartaandoeningen, beroertes en andere gezondheidsproblemen.

  Bij mensen met een metabool syndroom (diabetes, obesitas) heeft het dagelijks eten van eieren een verbeterd bloedlipidenprofiel en insulinegevoeligheid.

  Eieren zijn goedkoop.

  Eieren zijn niet duur. Hun prijs per kilo is lager dan die van de meeste soorten vlees en vis.  Eieren geven een gevoel van verzadiging  In een onderzoek onder 30 vrouwen met overgewicht kon het eten van eieren bij het ontbijt hun eetlust beter laten beheersen.  Zonder enige moeite hadden ze hun voedselinname automatisch verlaagd in de komende 36 uur.

  Oorspronkelijk artikel:”Neuf raisons de manger des oeufs (la 3ème est ma préférée)”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 15 Juin 2018.

  Bijlagen:
  http://europepmc.org/abstract/MED/11374850   
  https://amelioretasante.com/combien-doeufs-pouvons-nous-manger-dans-la-semaine/   
  https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-9-42   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18448177   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20711407   

  17-07-2018, 15:32 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:eieren, cholesterol
  13-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesiciden kankerverwekkend

  Het bewijs is "overweldigend", zegt EPA-wetenschapper, dat pesticiden bijdragen aan het risico op kanker.

  De vreselijke waarheid dat door de overheid goedgekeurde chemicaliën die dagelijks op Amerikaanse akkers worden toegepast kanker veroorzaken komt eindelijk in het daglicht te staan; grotendeels te danken aan het vrijgeven van een groot aantal nooit eerder geziene documenten die gezamenlijk de 'Poison Papers' worden genoemd.

  Uitgebracht door het Bioscience Resource Project (BRP) in samenwerking met het Centrum voor Media en Democratie (CMD), vertegenwoordigen de Poison Papers een tweeënhalve ton van vernietigend bewijs tegen het Environmental Protection Agency (EPA), dat al vele decennia het Amerikaanse volk voorliegt over chemische veiligheid.

  Jonathan Latham, een viroloog, oprichter van BRP, en redacteur van Independent Science News (ISN), onderzoekt dit onderwerp al vele jaren en onthulde  waarheidsgetrouwe waarheden die de EPA veroordelen voor het plegen van wat alleen kan worden beschreven als flagrante en onpeilbare misdaden tegen de menselijkheid - allemaal ten voordele van Big Chemical.

  Hij wijst op permethrin, vaak op de markt gebracht als Nix, als een prominent voorbeeld van het al lang bestaande streven van de EPA om de belangen van de chemische industrie te behartigen boven de belangen van het volk. Hoewel permethrin in 1982 door de EPA werd goedgekeurd als 'veilig en effectief', is inmiddels onthuld dat het bureau zelfs toen al wist dat het kanker zou veroorzaken bij wel 10 procent van de totale bevolking - en het toch goedkeurde.

  Een interne memo geschreven door één van de meest ervaren wetenschappers van de EPA, Adrian Gross, legt uit dat het bewijs op het moment 'overweldigend' is dat permetrine een duidelijke tumorinducerende of carcinogene activiteit heeft die tot uitdrukking komt in veel verschillende vormen.”

  Deze memo, die nu is opgenomen in het archief van Poison Papers, is in dovemansoren gevallen onder de toenmalige waarnemende directeur van de Hazevaluation Division, John Melone, van de EPA. Andere EPA-wetenschappers negeerden dergelijke bewijzen evenzeer en gingen door met het toelaten van permethrine, zelfs zo ver dat ze beweerden dat het het kankerrisico niet verhoogde.

  "Vrijwel vanaf het begin in 1970 heeft de EPA proactief de wetenschappelijke bewijzen onderdrukt en de openbare veiligheid aan de chemische industrie opgeofferd", schreef Latham in een recent stuk voor Salon.

  Willen alle EPA-klokkenluiders alsjeblieft opstaan?

  Permethrin vertegenwoordigt slechts één van de vele chemicaliën die de EPA heeft goedgekeurd, ondanks interne wetenschappelijke gegevens die aantonen dat ze gevaarlijk en kankerverwekkend zijn. Misschien is het meest opmerkelijke voorbeeld momenteel de dodelijke onkruidverdelger glyfosaat, dat als primair  actief ingrediënt dient in Monsanto's blockbuster Roundup-formule.

  Een groeiend aantal bewijzen suggereert dat glyfosaat kanker veroorzaakt bij zowel dieren als mensen, en dat Monsanto alles in het werk stelt om deze waarheid te verdoezelen. We weten nu ook dat de EPA een belangrijke speler is in deze coverup, die miljoenen mensen hun gezondheid kost.

  Wat Latham graag zou willen zien om dit te bestrijden, zijn dappere EPA-klokkenluiders die bereid zijn om naar voren te komen om hun verhalen te vertellen over de corruptie van het bureau ten voordele van de chemische industrie.

  "Klokkenluiders zijn enorme potentiële troeven voor de samenleving", schrijft Latham. "Als zij tot tevredenheid van externe rechters kunnen bewijzen dat de prestaties van hun collega's ernstig tekortschieten of corrupt zijn, moeten klokkenluiders formeel en genereus worden beloond."

  EPA-leiders moeten ook persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor het Congres, dat geacht wordt op te treden als vertegenwoordigers van het Amerikaanse volk, in plaats van de president. Dit zal helpen om de politisering van dit belangrijk regulerend lichaam uit te roeien. 

  "... het redden van de EPA en het garanderen van de openbare veiligheid gaat meer vergen dan het afschieten van een slechte acteur", betoogt Latham. "Het is tijd om aandacht te besteden aan de Poison Papers en van de EPA de dienaar van het publiek te maken en  niet de vriend van de industrie."

  Oorspronkelijk artikel: “Evidence is “overwhelming,” says EPA scientist, that pesticides contribute to cancer risk”, Tuesday, July 10, 2018 by:Ethan Huff, Natural News. 

  Bijlagen:
  https://www.naturalnews.com/2018-07-01-epa-in-bed-with-monsanto-bayer-burying-studies-that-show-glyphosate-causes-cancer.html   
  https://www.poisonpapers.org/2018/long-before-scott-pruitt-epa-colluded-with-industry/   
  https://www.salon.com/2018/05/19/long-before-scott-pruitt-epa-colluded-with-industry/   

  13-07-2018, 22:07 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouwchemicaliŽn, Bioscience Resource Project, kankeroorzaken, chemische industrie, chemicaliŽn, corruptie, gevaarlijke chemicaliŽn, dodelijke toxines, milieu, milieu Protection Agency, EPA, nep wetenschap, fascisme, glyfosaat, Jonathan Latham, Monsant
  04-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer niet vanzelfsprekend

  Nieuwe wetenschap: een combinatie van B-complex vitamines kan het begin van de ziekte van Alzheimer vertragen. 

  Veel jonge mensen maken de fout om de ziekte van Alzheimer als vanzelfsprekend te beschouwen - dat ondanks het feit dat het de meest voorkomende oorzaak van dementie is en de kans op het krijgen van de aandoening toeneemt met de leeftijd. Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat een complex van B-vitamines het risico op hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer aanzienlijk kan verminderen door het hersenvolume te behouden en zelfs milde cognitieve achteruitgang om te keren - een symptoom dat gewoonlijk in de vroege stadia van de ziekte wordt waargenomen.

  In een studie verschenen in het International Journal of Geriatric Psychiatry hebben onderzoekers vastgesteld dat vitamine B-suppletie - met name de vitamines B6, B9 en B12 - de cognitie en geheugenfunctie van oudere volwassenen met milde cognitieve stoornissen aanzienlijk verbeterde. De auteurs van het onderzoek schreven het toe aan het vermogen van B-vitaminen om de niveaus van homocysteïne te verlagen, bekend als biologische marker voor de ziekte van Alzheimer.

  Het heeft een sinistere rol in het lichaam - veel wetenschappers geloven dat homocysteïne een pro-inflammatoire stof is die hersenbeschadiging veroorzaakt en de kans vergroot dat een persoon door de aandoening wordt beïnvloed. Meerdere studies hebben aangetoond dat patiënten met milde cognitieve stoornissen, een typische voorloper van de ziekte van Alzheimer, verhoogde niveaus van homocysteïne vertonen. Het is ook verantwoordelijk voor problemen met de circulatie in de hersenen, omdat het de oxidatieve stress verhoogt en de bloed-hersenbarrières beschadigt. De ergste (en mogelijk meest dodelijke) bijwerking is echter de opbouw van bèta-amyloïde-eiwit in de hersenen - een kenmerkend symptoom voor de ziekte van Alzheimer.

  Onderzoekers ontdekten dat mensen met verhoogde niveaus van homocysteïne het meeste baat hebben bij vitamine B-suppletie, omdat het hun hersenfunctie enorm verbetert. Het bleek ook de progressie van de cognitieve en klinische achteruitgang van een persoon aanzienlijk te verminderen, vooral als zij een milde cognitieve beperking hadden.

  De bevindingen suggereerden dat suppletie met B-complex vitamines zou kunnen worden gebruikt om symptomen van milde cognitieve achteruitgang te beheersen, waardoor het risico op de ziekte van Alzheimer wordt verminderd.

  In een ander onderzoek, dit keer gepubliceerd in het Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, hebben onderzoekers geconcludeerd dat vitamine B3, ook wel niacine genoemd, gebruikt zou kunnen worden om de effecten van neurodegeneratie te weerstaan. In het bijzonder vonden ze dat mensen met de hoogste niveaus niacine de minste kans hadden om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen en een lagere cognitieve achteruitgang ondervonden.

  Waarin vind men vitamine B?

  Het lichaam vertrouwt zwaar op B-vitaminen voor veel van zijn functies, waaronder het stimuleren van de gezondheid van de hersenen. Gelukkig zijn er veel voedingsmiddelen die uitstekende bronnen van deze vitamines zijn.

  Thiamine (vitamine B1), regelt de eetlust en ondersteunt de metabole functie; wordt aangetroffen in donkergroene bladgroenten, volle granen, linzen en bepaalde noten.

  Riboflavine (vitamine B2), te vinden in donkergroene bladgroenten en kip, helpt een gezonde huid te behouden.

  Niacine (vitamine B3), naast het stimuleren van de gezondheid van de hersenen, helpt het ook bij een gezonde zenuwfunctie en is te vinden in peulvruchten, pinda's en volkoren.

  • Foliumzuur (vitamine B9), een essentiële vitamine voor zwangere vrouwen, vindt men in bladgroenten zoals kool en fruit.

  Vitamine B6, helpt bij de productie van rode bloedcellen, is te vinden in pluimvee, zeevruchten, aardappelen en bladgroenten.

  Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke bronnen - met name schaal- en schelpdieren - en helpt de hersenfunctie te verbeteren.

  Oorspronkelijk artikel: “New science: A combination of B complex vitamins can slow the onset of Alzheimer’s”, Friday, June 29, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.livestrong.com/article/22253-foods-high-b-vitamins/   
  https://www.naturalhealth365.com/b-vitamins-memory-loss-2347.html   

  04-07-2018, 15:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, hersengezondheid, dementie, voedsel als medicijn, kuren, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, voeding, preventie, onderzoek, vitamine B
  30-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding tegen kanker

  Deze 8 krachtige voedingsstoffen doden kankercellen zonder bijwerkingen. 

  Kun je kanker voorkomen met veranderingen in je dieet en levensstijl? Voor de overgrote meerderheid van de mensen is het antwoord nadrukkelijk: "Ja." Ondanks wat de kankerindustrie ook zegt, is voedsel medicijn. En het eten van het juiste voedsel kan kanker helpen tegengaan. Onderzoeken hebben aangetoond dat meer dan 90 procent van alle kankers terug te voeren is op een voedingspatroon, levensstijl en omgevingsfactoren - wat betekent dat zeer weinig kankers gewoon een geval van pech of genetische loterij zijn.

  Een studie uit 2008 onder leiding van wetenschappers van de Universiteit van Texas in Houston heeft vastgesteld dat "kanker een te voorkomen ziekte mits een aangepaste levensstijl."

  Recentere studies bleven op deze stelling stuiten, zoals deze studie van 2016 van onderzoekers van de Universiteit van Harvard, die concludeerde: "Een substantiële kankerbelasting kan worden voorkomen door aanpassing van de levensstijl."

  Hoewel je met een plantaardig dieet niet fout kunt gaan, zijn er sommige soorten fruit, groenten en kruiden die hoog aangeschreven staan vanwege hun uitzonderlijke antikankereffecten. Deze verbazingwekkende voordelen zijn het gevolg van een aantal plantaardige voedingsstoffenwaaronder :

  1. Gingerolen

  Gingerolen zijn te vinden in de populaire gemberwortel - en ze bevatten nogal wat anti-kankerpunch. Er zijn een aantal gingerolen en andere kanker bestrijdende stoffen gevonden in gemberwortel, zoals zingerone, paradolen en shogaolen. Vooral gingerol staat bekend om zijn antikankereffecten.

  Een studie uit 2016 van het Centrum voor Plantenbiotechnologie en Moleculaire Biologie in India verklaarde gingerol als de krachtigste antikankercomponent in  gemberwortel. Andere studies hebben aangetoond dat gemberverbindingen de groei en verspreiding van kankercellen bij borst- en colorectale kankers kunnen onderdrukken.

  2. Sulforafaan

  Sulforafaan is een samenstelling die voorkomt in kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruitjes, boerenkool, mosterd. Een organosulfaatcomponent, sulforafaan, is uitgebreid bestudeerd vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. 

  Natural Health 365 rapporteert: Deze verbazingwekkende fytochemische stof vernietigt kankercellen, vermindert ontstekingen die bijdragen tot kanker, helpt DNA-veranderingen te voorkomen die tot kanker kunnen leiden, en helpt zelfs een enzym te neutraliseren dat procarcinogenen in actieve kankerverwekkende stoffen verbergt - behoorlijk indrukwekkende voordelen te behalen door een dagelijkse portie bescheiden groenten.

  3. Vitamine C

  Vitamine C staat bekend ter ondersteuning van het immuunsysteem en wondgenezing. Maar wist je dat deze essentiële voedingsstof ook kanker bestrijdt? Studies tonen aan dat vitamine C ontstekingen kan verminderen, vrije radicalen kan bestrijden en in de juiste dosis zelfs kankercellen kan doden.

  4. Quercetine

  Quercetine wordt in overvloed aangetroffen in appelen, druiven, rode ui en tomaten. Studies tonen aan dat een dieet dat rijk is aan deze plantenvoedingsstof het kankerrisico tot 50 procent kan verminderen. Deze antioxidant kan cellen en DNA beschermen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Studies hebben aangetoond dat quercetine kanker weg houdt en kankercellen doodt voordat ze de kans krijgen zich te verspreiden.

  5. Vitamine D

  Vitamine D is een essentiële voedingsstof die bekend staat om zijn voordelen voor de gezondheid van botten en bij depressie, maar het helpt ook kanker te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat het kankerrisico over de hele lijn vermindert, maar het is vooral gunstig voor het afweren van prostaat-, colorectale en leverkanker.

  6. Curcumine

  Curcumine is de werkzame stof in kurkuma. Studie na studie heeft aangetoond dat deze krachtige voedingsstof kanker in bijna elke fase kan bestrijden. Eerder dit jaar werd onthuld dat iemand zijn stadium-3 myeloom (botkanker) met kurkuma, en niets anders, genas; een opmerkelijke prestatie die werd gepubliceerd in het British Medical Journal. Zelfs voorstanders van de corrupte kankerindustrie konden dat niet negeren.

  7. Proanthocyanidinen

  Gevonden in druivenpittenextract, is van proanthocyanidines bekend het risico op kanker aanzienlijk te verminderen - en wat nog belangrijker is, deze krachtige voedingsstoffen zijn in staat de kankergroei te vertragen en kankercellen te doden. Het is ook aangetoond dat proanthocyanidinen leverschade door chemotherapie helpen voorkomen.

  8. Oleocanthal

  We weten allemaal dat olijfolie goed is, maar hoe goed is het eigenlijk? Oleocanthal is een voedingsstof gevonden in olijfolie die de mogelijkheid heeft om de celwanden van kanker te scheuren, waardoor ze door hun eigen enzymen worden vernietigd.

  Oorspronkelijk artikel: “These 8 potent nutrients KILL cancer cells with no side effects”, Wednesday, June 27, 2018 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://jamanetwork.com/journals/jamaoncology/fullarticle/2522371   
  https://www.naturalhealth365.com/cancer-prevention-2245.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515569/   

  30-06-2018, 16:21 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, kankerpreventie, curcumine, gember, gezond eten, medicinale voeding, natuurlijke remedies, voeding, fytochemcials, preventie, quercetine, supplementen, vitamine C, vitamine D
  13-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedermelk tegen kanker

  Een eiwit in de moedermelk kan worden gebruikt om kanker en bepaalde bacteriële infecties te behandelen.

  Moedermelk staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen voor de baby  - maar zou het ook voor volwassenen beloftevol kunnen zijn? Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat menselijke moedermelk een speciaal eiwit bevat dat kanker kan afweren en zelfs nuttig kan zijn bij de behandeling van geselecteerde bacteriële infecties. Hoewel moedermelk over het algemeen alleen als voedsel voor zuigelingen wordt beschouwd, lijkt het erop dat het binnenkort ook een perfect middel voor de bestrijding van kanker kan worden. Wie had dat ooit gedacht?

  Wetenschappers van het Instituut voor Hygiëne en Toegepaste Immunologie van het Centrum voor Pathofysiologie, Infectologie en Immunologie bij MedUni Vienna hebben zojuist een voorheen onbekende functie ontdekt van een eiwit dat bekend staat als lactoferrine en dat voornamelijk wordt aangetroffen in de moedermelk. Studieleider Hannes Stockinger zei over de bevindingen: "Deze ontdekking kan nuttig zijn bij het ontwikkelen van nieuwe therapeutische middelen voor kanker en ook voor de behandeling van bepaalde bacteriële infecties."

  Proteïne uit moedermelk bestrijdt kanker en meer.

  De wetenschappers onderzochten de effecten van lactoferrine op een sleutelenzym in het menselijk lichaam, plasminogeen. Plasminogeen speelt een cruciale rol bij de afbraak van eiwitten maar speelt in werkelijkheid een grotere rol in het lichaam: het is ook de sleutel tot orgaanontwikkeling, immuunrespons, wondgenezing en het afbreken van bloedstolsels.

  Maar om dit alles te kunnen verwezenlijken moet plasminogeen worden omgezet in zijn actieve vorm, plasmine - en dit is waar het mis kan gaan en het stadium van ziekte kan bepalen. Vladimir Leksa, een andere onderzoeksleider van MedUni Wenen, legde uit: "Kwaadaardige tumorcellen en sommige virulente soorten bacteriën, zoals Borrelia, binden en activeren bijvoorbeeld menselijk plasminogeen om weefselbarrières te doorbreken. Bijgevolg is het plasminogeensysteem een bruikbaar doelwit voor diagnostische en therapeutische strategieën bij kanker en ontstekingsziekten. "

  De wetenschappers van MedUni Vienna hebben ontdekt dat lactoferrine de activering van plasminogeen remt door zich er rechtstreeks aan te binden. Deze actie voorkomt op zijn beurt dat tumorcellen binnenvallen en heeft ook een beschermend effect tegen sommige soorten bacteriën, zoals Borrelia.

  Stockinger.  Het team vatte samen en verklaarde: "Onze resultaten dragen niet alleen bij tot een begrip van veel antimicrobiële, antitumor- en immunomodulerende activiteiten die worden toegeschreven aan lactoferrine, maar tonen ook aan dat lactoferrine nuttig kan zijn als een natuurlijk hulpmiddel voor therapeutische interventies, om te voorkomen dat kwaadaardige cellen en virulente bacteriën de gastheren binnendringen. "

  Meer kankerbestrijding dan op het eerste gezicht lijkt.

  Het toeval wil dat lactoferrine niet de enige kankerbestrijdende verbinding in  moedermelk is. In 2017 bracht onderzoek een ander eiwit aan het licht dat kanker kan afremmen: alfa-lactalbumine. De Zweedse onderzoekers die het  ontdekten, gaven het een bijnaam: Hamlet.

  Professor Catharina Svanborg, die de eerste ontdekking deed zei naar verluid over het eiwit: "Er is iets magisch aan het vermogen van Hamlet om zich op tumorcellen te richten en ze te doden."

  Svanborg is immunoloog aan de universiteit van Lund in Zweden en stuitte op de anti-kankerwerking van Hamlet tijdens het bestuderen van antibiotica. Ze legde uit dat moedermelk een geweldige bron is van nieuwe antimicrobiële middelen; haar team had humane tumorcellen uitgekozen om met 'praktische redenen' mee te experimenteren en was toen geschrokken om te zien wat er vervolgens gebeurde.

  "Tot onze verbazing stierven de tumorcellen toen we deze melkverbinding toevoegden. Het was een volkomen toevallige ontdekking, "herinnerde Svanborg zich.

  Hamlet valt kankercellen aan via verschillende paden, waaronder het vernietigen van de mitochondria van de cellen (de cellulaire krachtcentrale) en de kern - uiteindelijk leidend tot celdood of apoptose.

  In een vroeg stadium van de behandeling van blaaskanker met Hamlet begonnen patiënten binnen enkele dagen dode kankercellen langs hun urine af te scheiden. Moedermelk is zeker een geschenk uit de hemel.

  Oorspronkelijk artikel: “A protein found in breast milk can be used to treat cancer and certain bacterial infections”, Thursday, May 31, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4503772/Breast-milk-accidental-cure-cancer.html   
  https://www.alphagalileo.org/en-gb/Item-Display/ItemId/163353?returnurl=https://www.alphagalileo.org/en-gb/Item-Display/ItemId/163353   

  13-06-2018, 19:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kankerbestrijding, moedermelk, kankeronderzoek, kankertumoren, immuunsysteem, lactoferrine, medische wetenschappen, melkeiwitten, superfood
  06-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen voor het hart.

  Een kopje bosbessen per dag beschermt je tegen hartziekten en kanker, ontdekken wetenschappers.

  Wist u dat bosbessen kanker en hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen?

  Volgens een studie van onderzoekers aan de Florida State University zou het dagelijks eten van bosbessen het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

  Voor het onderzoek voerden de wetenschappers een dubbelblinde en placebogecontroleerde klinische studie uit. De onderzoekers observeerden 48 vrouwen na de menopauze die gediagnosticeerd waren met pre-hypertensie (eerste stadium van hypertensie).

  Elke dag kreeg de helft van de vrouwen een placebo of 22 g gevriesdroogd bosbessenpoeder dat equivalent was aan een kopje (150gr) verse bosbessen. Tijdens de proef namen de onderzoekers nota van de bloeddruk van de vrouwen en hun stikstofmonoxide niveaus.

  De wetenschappers noteerden ook de arteriële stijfheid bij de deelnemers.  Arteriële stijfheid is een symptoom van atherosclerose en duidt vaak op cardiovasculair risico. De aandoening geeft ook aan dat het hart harder moet werken om bloed naar de perifere bloedvaten te pompen.

  Na acht weken zagen de vrouwen die het bosbessenpoeder hadden genomen hun systolische druk verminderd met 5,1% en hun diastolische druk met 6,3%.  De vrouwen die het placebo hadden genomen vertoonden geen vermindering van bloeddruk.

  De arteriële stijfheid van de bosbessengroep verminderde met ongeveer 6,5% tegenover geen veranderingen bij de placebogroep.

  De onderzoekers stelden ook een 68,5 procent toename vast van stikstofmonoxide in de bloedspiegels van de vrouwen die het bosbessenpoeder hadden genomen.  Stikstofmonoxide kan de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedstroom toeneemt en de bloeddruk daalt. Er waren geen veranderingen in de stikstofmonoxide niveaus van de vrouwen die het placebo hadden genomen.

  Bosbessen het beste "medicijn" voor bloeddruk?

  "Nogmaals laat wetenschappelijk onderzoek de opmerkelijke eigenschappen zien van fruit in het op gang brengen van buitengewone genezingen in het menselijk lichaam," merkte voedingswetenschapper Mike Adams op.  Adams is  de Health Ranger, auteur van Food Forensics en uitgever van Food.news. "Een verrassend aantal medicijnen op recept kan worden vervangen door voedzame therapieën op basis van fruit, groenten, noten en zaden," legde Adams uit. "Toch is er geen neiging om genezende voedingsmiddelen in de samenleving te promoten, omdat er nauwelijks winst te behalen is met blauwe bessen, terwijl er enorme winst te behalen valt bij patiënten die monopolie geprijsde medicijnen krijgen voorgeschreven."

  De onderzoekers merkten op dat de resultaten van het onderzoek aantonen dat de bloeddruk onder controle kan worden gehouden door toevoeging van een enkel voedingsbestanddeel zoals bosbessen. Zij concludeerden dat "dagelijkse Blueberry-consumptie effectief kan zijn bij het voorkomen van de progressie van pre-hypertensie tot hypertensie bij postmenopauzale vrouwen."

  Terwijl andere bessen polyfenolen bevatten die kunnen helpen de bloeddruk, de endotheliale functie en de arteriële stijfheid verbeteren, zijn blauwe bessen één van de beste bronnen van polyfenolen. Bovendien bevatten bosbessen krachtige antioxidanten zoals flavonoïden, fenolzuren en stilbenen.

  Eerdere studies hebben vastgesteld dat wilde bosbessen de endotheliale functie kunnen versterken. Een afzonderlijke studie toonde aan dat het consumeren van ten minste drie of meer porties bosbessen per week het risico op een hartaanval met ongeveer 32 procent kan verlagen. 

  Volgens een afzonderlijke studie door onderzoekers uit Noord-Carolina kan het dagelijks eten van bosbessen mensen met pre-hypertensie helpen hun diastolische bloeddruk te verlagen.  Dit onderzoek toonde ook aan dat bosbessen natuurlijke killercellen (NK) konden verhogen. NK-cellen zijn een soort witte bloedcellen die nodig zijn om het immuunsysteem van het lichaam te beschermen tegen vreemde indringers zoals virussen en tumoren.

  NK-cellen scannen het lichaam op abnormale cellen die vervolgens worden vernietigd voordat ze in kankercellen kunnen veranderen.

  Voor deze studie groepeerden onderzoekers 25 deelnemers, mannen en vrouwen, in twee groepen. 

  Elke dag kreeg een groep 38 gr bosbessenpoeder terwijl de andere groep een placebo kreeg. Het poeder was equivalent aan 250 g verse bosbessen.  Binnen de zes weken vertoonde de groep die bosbessen had gekregen een significante toename in NK-celniveaus. De resultaten van de proef waren in overeenstemming met de gegevens van eerder onderzoek door hetzelfde team dat aantoonde dat bosbessen het aantal NK-cellen, oxidatieve stress en ontstekingen bij getrainde atleten verbeterden."

  Studies door verschillende onderzoeksteams hebben ook bevestigd dat de anthocyanines in bosbessen kunnen helpen de schade door vrije radicalen als gevolg van kanker te voorkomen. Probeer dagelijks bosbessen te eten om het risico op het ontwikkelen van kanker en verschillende hartaandoeningen te verminderen.

  Andere gezondheidsvoordelen van bosbessen.

  In het geval dat u nog steeds niet overtuigd zijt, vind je hieronder andere gezondheidsvoordelen van bosbessen:

  • Bosbessen kunnen de gezondheid van de huid verbeteren - De huid heeft collageen en vitamine C nodig om huidschade te voorkomen als gevolg van vervuiling, rook en blootstelling aan de zon. Een enkele kop bosbessen bevat 24 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

  • Bosbessen helpen de botten gezond houden - Bosbessen bevatten calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, vitamine K en zink. Het consumeren van genoeg van deze mineralen en vitamines kan de botstructuur en zijn kracht verbeteren.

  • Bosbessen kunnen helpen bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid - Volgens studies is het eten van bosbessen gekoppeld aan "langzamere cognitieve achteruitgang bij oudere vrouwen”. Naast het minimaliseren van het risico op cognitieve schade, kunnen bosbessen ook het kortetermijngeheugen verbeteren.

  Oorspronkelijk artikel: “Eating a cup of blueberries a day protects you against heart disease and cancer, scientists discover”, Monday, May 14, 2018 by: Zoey Sky.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/blueberries-protect-against-top-2-killer-diseases#_ednref2   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/287710.php   

  06-06-2018, 14:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bosbessen, kanker, kankerpreventie, hart- en vaatziekten, gezond eten, voedingswetenschap, fruit, kruidenier, genezende voeding.
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen tegen kanker

  Eet meer bessen: Anthocyanen onderdrukken tumoren en verstoren de expressie van kankergenen.

  Het is geen geheim: bessen zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en vezels. Hun zoete, scherpe smaken en levendige kleuren zijn een andere belangrijke bonus - en het blijkt dat de voordelen van die mooie pigmenten die bessen hun kenmerkende diepe tinten geven, meer dan alleen maar schoonheid zijn. Deze natuurlijke pigmenten, bekend als "anthocyanins," hebben krachtige antikankereffecten. In feite zijn ze zo effectief dat zelfs de reguliere wetenschap erkent dat bessen het pad kunnen effenen voor een betere behandeling van kanker.

  Zou er ooit een wereld kunnen bestaan waarin kankerpatiënten worden behandeld met een bessenconcentraat in plaats van met toxische chemotherapie? Volgens een onderzoeksteam van de Universiteit van Oost-Finland is dat misschien wel het geval.

  Hoe bessen kunnen helpen kanker te verslaan.

  De bevindingen uit Finland geven aan dat de anthocyanines in bessen de functie van sirtuin 6-enzymen in kankercellen verhogen. En zoals bronnen uitleggen, zijn Sirtuin-enzymen verantwoordelijk voor "regulering van de expressie van genen die de functie van cellen regelen via belangrijke cellulaire signaleringsroutes." Veranderingen in Sirtuinfunctionaliteit kunnen worden veroorzaakt door veroudering, en deze veranderingen spelen een rol bij de ontwikkeling van ziekten zoals kanker. Sirtuin 6, kortweg SIRT6, wordt ook geassocieerd met glucosemetabolisme.

  Hoewel alle bessen grote gezondheidsvoordelen hebben, zeggen de onderzoekers dat enkele van de meest ingrijpende effecten werden waargenomen bij minder bekende bessen.

  Minna Rahnasto-Rilla, hoofdauteur van de studie en doctor in de farmacie, merkte op: "De interessantste resultaten van onze studie hebben betrekking op cyanidine, een anthocyanine dat overvloedig voorkomt in wilde bosbessen, zwarte bessen en rode bosbessen.

  Cyanidine bleek bijzonder effectief te zijn bij darmkanker, door het stimuleren van een toename aan SIRT6. Meer, dit krachtige fytonutriënt bleek de activiteit van twee kankergenen (Twist1 en GLUT1) te verminderen. Maar dat is nog niet alles: Cyanidine verhoogde ook de aanwezigheid van een tumor suppressor gen die bekend staat als FoXO3.

  Andere gezondheidsvoordelen van bessen.

  Bessen staan bekend om een reeks voordelen voor de gezondheid; er zijn veel soorten bessen en elke soort heeft zijn eigen unieke voedingskwaliteiten. Goji-bessen staan bijvoorbeeld bekend voor het bevatten van een assortiment van B-vitaminen, vitamine E, linolzuur, selenium en bèta-caroteen. De eenvoudige goji is ook rijk aan aminozuren en andere sporenmineralen.

  Bosbessen staan bekend om het neutraliseren van vrije radicalen op cellulair niveau en kunnen zelfs helpen om collageenafbraak te voorkomen. Dus als je op zoek bent om jong te blijven, kunnen bosbessen helpen. Drie keer kleiner dan de blauwe bes, zijn blauwe bosbessen een voedingskrachtcentrale in een echt klein pakket. Naast het ondersteunen van het bloedsomloopsysteem, zijn bosbessen bekend voor het verbeteren van de gezondheid van het oog.

  Kersen, aardbeien en braambessen staan ook hoog aangeschreven om hun talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kersen staan bijvoorbeeld bekend om het helpen verminderen van gewrichtspijn geassocieerd met jicht en bevatten ook veel meervoudige antioxidanten - waaronder anthocyanines, quercetine en ellaginezuur. Kersen flavonoïden staan erom bekend gezonde weefsels te ondersteunen.

  Bramen hebben een hoog gehalte aan ellagic acid, samen met vitamine C en E. Gecombineerd met een scala aan fytonutriënten, zijn bramen een geweldige voedingsbooster die kan helpen bij het bestrijden van ziekten.

  Er zijn veel soorten bessen om uit te kiezen, en terwijl ze elk hun eigen unieke voedingsprofielen en gezondheidsvoordelen hebben, kun je echt niet fout gaan. Elke bes is de moeite waard om in ons dieet in te sluiten!

  Oorspronkelijk artikel:”Eat more berries: Anthocyanins suppressies tumors, disrupt the expression of cancer genes”, Tuesday, April 24, 2018 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/healthy-berries/   
  https://www.healthline.com/nutrition/11-reasons-to-eat-berries   

  24-05-2018, 22:21 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:anti-kanker voedingsmiddelen, anti-oxidanten, bessen, vers fruit, functioneel voedsel, goed eten, helende voedingsmiddelen, natuurlijke geneeskunde, voedingsstoffen, voeding, kanker voorkomen, ziekte voorkomen
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie

  Depressie is een symptoom van tekort aan voedingsstoffen; het behandelen met medicijnen is niet alleen ineffectief maar ook gevaarlijk.

  Veel te veel mensen lijden de afgelopen jaren aan depressies, waardoor er meer antidepressiva gebruikt worden dan ooit - met 13 miljoen Amerikanen die dergelijke medicijnen elke dag innemen. Tegelijkertijd zijn de eetgewoonten van mensen aanzienlijk verslechtert. Hoewel de meesten niet geneigd zijn te denken dat de twee, voeding en depressie, met elkaar in verband staan, zeggen sommige experts dat dit absoluut geen toeval is.

  Het verband tussen het ‘arm’ modern Westers dieet en problemen als obesitas of diabetes is gemakkelijk te zien vanwege de ongecontroleerde suikerconsumptie, maar depressie is meer het gevolg van wat we niet eten.

  Zo is er bijvoorbeeld veel onderzoek dat het verband aantoont tussen tekort aan vitamine D en depressie. Een studie toonde aan dat mensen met een vitamine D-spiegel die als onvoldoende werd beschouwd, twee keer zoveel kans hadden op depressieve symptomen dan personen met een lichte deficiëntie. Dat komt omdat het lichaam vitamine D gebruikt om de enzymen te reguleren die nodig zijn voor de productie van dopamine, epinefrine en norepinephrine, hormonen die worden gebruikt om humeur en stress te reguleren, evenals de energieniveaus.

  Depressie kan ook het gevolg zijn van magnesiumgebrek. Een Kroatisch onderzoek wees uit dat veel mensen die zelfmoord hadden gepleegd een zeer laag magnesiumgehalte hadden. Uit een onderzoek van de University of Vermont bleek intussen dat volwassenen met milde tot matige depressie opmerkelijke verbeteringen meldden na het nemen van magnesiumsupplementen gedurende slechts twee weken. Zo’n  68 procent van de Amerikanen krijgt niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen, met 19 procent niet eens de helft van de benodigde hoeveelheid. Dit zou best een rol kunnen spelen in het stijgend  aantal depressies.

  Mensen met depressie hebben ook lagere concentraties zink in hun bloed; studies hebben aangetoond dat zinksuppletie die depressie kan omkeren.

  Antidepressiva scoren slecht in effectiviteit.

  Het verband met voeding verklaart waarom de behandeling van depressie met medicijnen zo ontoereiken is. Die medicijnen werken eenvoudig niet op de onderliggende oorzaak van de depressie. Een nieuwe studie aan de Zurich University of Applied Sciences concludeerde dat "antidepressiva grotendeels ineffectief en potentieel schadelijk zijn" en het is één van de vele onderzoeken die wijzen op het onaanvaardbare gebruiksrecord van deze medicijnen.

  Om het nog erger te maken, is het feit dat het gebruik van deze medicijnen op lange termijn iemands kansen op een terugval van depressieve episodes verhoogt met een  hoger risico op zelfmoord er bovenop. Het is moeilijk om je een slechter neveneffect voor te stellen als men weet hoeveel daders van massamoorden de laatste jaren antidepressiva gebruikten.

  Een groot probleem is dat artsen deze medicijnen veel te snel voorschrijven en veel patiënten vragen ernaar in de hoop op een eenvoudige oplossing. Het is begrijpelijk dat degenen die depressief zijn zich graag in een betere gemoedstoestand willen bevinden, maar het corrigeren van voedingstekorten is echt net zo gemakkelijk, en er komen geen bijwerkingen om de hoek kijken.

  Beter is te zorgen dat men genoeg krijgt van de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Deze verbeteren niet alleen de depressie maar ook de algehele gezondheid; een win-winsituatie. Hoewel studies hebben aangetoond dat supplementen met vitamine D, zink en magnesium effectief depressie kunnen aanpakken, kan men deze voedingsstoffen ook via de voeding aanvoeren. Oesters, cashewnoten, krab en rundvlees worden allemaal beschouwd als goede bronnen van zink, terwijl een magnesiumstoot kan bereikt worden met voedingsmiddelen zoals spinazie, amandelen, snijbiet, pompoenpitten, amandelen en donkere chocolade.

  Vitamine D is misschien de gemakkelijkste tekortkoming om te corrigeren; je hoeft alleen wat tijd in de zon door te brengen zonder bescherming en de huid maakt kosteloos vitamine D aan. De benodigde tijd varieert afhankelijk van de huidskleur, het tijdstip van de dag en je geografische locatie, maar het kan een paar keer per week met 10 minuten per dag.

  Voor mensen met een ernstige depressie is het misschien moeilijk te geloven dat iets zo eenvoudig als het verkrijgen van meer voedingsstoffen een verschil kan maken, maar zij hebben niets te verliezen en alles te winnen door het te proberen.

  Oorspronkelijk artikel:”Depression is a symptom of nutriënt deficiency; treating with drug is not only ineffective but dangerous”, Friday, April 13, 2018: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/03/17/new-study-finds-antidepressants-to-be-largely-ineffective-and-potentially-dangerous/   
  https://psychcentral.com/news/2014/01/04/depression-tied-to-low-zinc-levels-in-blood/64076.html   

  23-05-2018, 14:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:depressie, antidepressiva, voedingstekorten, vitamine D, zink
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirty Dozen

  Aardbeien bevatten het meest bestrijdingsmiddelen.

   Het eten van fruit en groenten is van vitaal belang voor de algehele gezondheid, maar wat als elke sappige beet een cocktail van giftige pesticiden bevat?

  De Environmental Working Group (EWG) analyseerde monsters van conventioneel geteelde producten verzameld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en ontdekte dat bijna 70 procent residuën bevatte van bestrijdingsmiddelen.

  Me ontdekte een totaal van 230 verschillende pesticiden of afbraakproducten ervan op duizenden monsters. 

  Onderstaande producten testten positief voor een aantal verschillende residuën van bestrijdingsmiddelen en bevatte hogere concentraties van pesticiden dan enig ander fruit en groenten. Volgens de EWG-bevindingen testte meer dan 98 procent van de monsters van appels, kersen, nectarines, perziken en aardbeien positief voor het residu van ten minste één type pesticide. Een enkele aardbeienbemonstering onthulde 20 verschillende bestrijdingsmiddelen, terwijl spinaziemonsters 1,8 keer zoveel pesticidenresidu’s bevatten als enig ander product.

  De groenten en fruit waarin het meeste residu’s werden gevonden zijn: appelen, appelspijs, bosbessen, druiven, sperziebonen, bladgroenten, peren, perziken, aardappelen, pruimen, spinazie, aardbeien, rozijnen, paprika's, tomaten, en winterpompoenen.

  Matig tot laag scoorden: appelsap, avocado's, bananen, bonen, broccoli, kool, meloenen, wortelen, bloemkool, selderij, maïs, aubergines, grapefruits, linzen, sla, uien, sinaasappels, sinaasappelsap , erwten, pruimen, zomerpompoenen, zoete aardappelen, tofu, tomatensausen en courgettes.

  EWG maakte een top 12 op van groenten en fruit met de meeste residuën van bestrijdingsmiddelen (Dirty Dozen).

  1 Aardbeien

  2 Spinazie

  3 Nectarines

  4 Appelen

  5 Druiven

  6 Perziken

  7 Kersen

  8 Peren

  9 Tomaten

  10 Selderij

  11 Aardappelen

  12 Zoete paprika's

  EWG voegde ook hete pepers toe aan de productmonsters omdat deze sterk verontreinigd waren met insecticiden die toxisch zijn voor het menselijke zenuwstelsel. De USDA vond residuën van drie zeer toxische insecticiden (acefaat, chloorpyrifos en oxamyl) op een deel van 739 geteste monsters hete pepers in 2010 en 2011, in concentraties die hoog genoeg waren om erover bezorgd te zijn. In 2015, registreerde men in Californië nog steeds residuën van deze drie insecticiden bij een test van 72 ongewassen hete pepers. 

  Als je geen biologische hete pepers kunt vinden, zou het koken ervan de pesticideresidu's verminderen.

  Deze resultaten onderstrepen de gezondheidsrisico's die door pesticiden verontreinigde gewassen opleveren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Interne Geneeskunde vond een verband tussen het eten van voedingsmiddelen met hoge pesticidenresiduën en vruchtbaarheidsproblemen.

  De studie betrof vrouwen die rapporteerden dat ze twee of meer porties per dag aten van producten met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen. Ze bleken 26 procent minder kans te hebben op een succesvolle zwangerschap tijdens het onderzoek dan deelnemers die minder porties van deze voedingsmiddelen aten.

  Een andere studie onder mannen vond vergelijkbare associaties tussen consumptie van voedingsmiddelen met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen en reproductieve gezondheid.

  Analiste Sonya Lunder van EWG, legt uit hoe hun team elk jaar een lijst opmaakt met de Dirty Dozen en een video met de titel "Shopper's Guide to pesticides in products." Lunder belicht ook de Clean Fifteen-lijst met vijftien groenten en fruit met de minste hoeveelheid van pesticideresiduen onder de duizenden monsters die de EWG testte. De lijst bevat o.a. avocado, pompelmoezen en bloemkool

  De gids kan mensen helpen die graag weten welke voedingsmiddelen hoog scoren in de categorie met bestrijdingsmiddelen en moedigt hen aan om biologisch geteelde versies te kopen om ervoor te zorgen dat alle gezondheidsvoordelen worden verkregen zonder blootstelling aan chemicaliën.Mensen die biologische producten eten krijgen veel minder of geen pesticiden binnen. 

  Oorspronkelijk artikel:”Strawberries are the most pesticide-ridden crop you can eat”, Monday, May 14, 2018 by:: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/04/11/see-which-produce-has-the-most-pesticides-in-ewgs-2018-dirty-dozen-list/   
  https://www.ewg.org/foodnews/summary.php#highlights   
  https://www.youtube.com/watch?v=rLUZsnnoAdg&feature=youtu.be   

  16-05-2018, 20:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:conventioneel geteelde producten, voedselveiligheid, insecticiden, lokaal geteelde producten, organische stoffen, residuen van bestrijdingsmiddelen, pesticiden, giftige chemicaliŽn
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven

  Het eten van noten en zaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden met de helft.

  Eet meer noten en zaden voor een anger leven. Volgens een studie vermindert het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6-vetzuren, het risico op vroegtijdige dood met bijna de helft. De studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat niveaus van de omega-6 vetzuren, die te vinden zijn in plantaardige oliën, een betere gezondheid van het hart waarborgen.

  Omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren staan bekend om hun gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Omega-6-vetzuren bevorderen ook de productie van ontstekingsremmende stoffen. De wetenschappers onderzochten de associaties van voedingsfactoren met het risico op het ontwikkelen van ziekten alleen door zich te concentreren op hun effecten op ziekterisicofactoren. 

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland. Het team bekeek de bloedvetzuurniveaus van 2.480 mannen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar bij het begin van het onderzoek. Vervolgens werd een follow-up test uitgevoerd op de deelnemers gedurende gemiddeld 22 jaar, waarbij 1.433 mannen stierven aan verschillende ziektes. De onderzoekers splitsten de deelnemers in vijf verschillende groepen op basis van hun bloed linolzuur niveau. Linolzuur is het meest voorkomend meervoudig onverzadigd omega-6-vetzuur.

  Resultaten van de studie toonden aan dat een hoog niveau aan linolzuur, een veel voorkomend omega-6 vetzuur, leidde tot een 43 procent minder risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met degenen met het laagste niveau. De onderzoekers benadrukten ook dat omega-6-vetzuren de productie van ontstekingsremmende stoffen bevorderen.

  Een andere belangrijke ontdekking van het onderzoek is dat er voordeel ongeacht de gezondheidstoestand van de deelnemer voorafgaand aan het onderzoek. Conclusie: de resultaten van het onderzoek gaven aan dat hoe hoger het niveau van linolzuur in het bloed, hoe lager het risico op vroegtijdige dood. Bovendien ondersteunt de studie bevindingen uit eerdere op populatie gebaseerde onderzoeken die een hogere inname van linolzuur en een hoger niveau van linolzuur in het bloed associëren met een lager risico op cardiovasculaire aandoeningen en type 2 diabetes, zonder het risico op kanker te verhogen.

  "Onze bevindingen toonden een inverse associatie van een hogere biomarker van linolzuur inname met cardiovasculaire mortaliteit en weinig bezorgdheid voor enig risico, wat de huidige voedingsaanbevelingen ondersteunt om de linolzuurinname te verhogen voor preventie van hart- en vaatziekten," verklaarde Jyrki Virtanen, één van de auteurs van het onderzoek.

  De beste bronnen van omega-6-vetzuren zijn vlaszaadolie, lijnzaad, lijnzaadmeel, hennepzaadolie, hennepzaden, druivenpitolie, zaden zoals pompoenpitten en rauwe zonnebloempitten, noten zoals pijnboompitten en pistachenoten, boragieolie, teunisbloem olie, zwarte bes zaadolie en acai.

  Naast omega 6-rijk voedsel zijn andere voedingsmiddelen die kunnen helpen het leven te verlengen veenbessen, groene thee, zalm, bosbessen, volle granen en olijfolie en wijn.

  Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts and reeds found to cut your risk of premature death by HALF”, Sunday, April 22, 2018 by: Michelle Simons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://foreveryoung.perriconemd.com/best-food-choices-for-omega-3-and-omega-6-and-omega-9-essential-fatty-acids.html   
  https://www.express.co.uk/life-style/health/934523/How-to-live-longer-nuts-seeds-risk-premature-death-diet-omega-6   
  https://www.huffingtonpost.com/2014/02/26/anti-aging-foods-_n_4855653.html   

  14-05-2018, 21:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Bloed linolieniveaus, cardiovasculaire ziektepreventie, cardiovasculaire gezondheid, ziektepreventie, ziektebehandelingen, vroege dood, vetzuren, voedsel als medicijn, voedselwetenschap, goed dieet, goede voeding, goede wetenschap, genezend voedsel, gezon
  Archief per week
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!