NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Probiotica tegen depressie
 • Vitamine C tegen kanker
 • ADHD door mobiel telefoneren
 • Gevaarlijke cosmetica
 • Noodkreet rond Roundup

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica tegen depressie

  Probiotica blijken effectief te werken tegen depressie zonder de gewelddadige bijwerkingen van SSRI-antidepressiva

  Image: Probiotics found to reverse depression without the violent side effects of SSRI antidepressants

  Lactobacillen, gunstige bacteriën die vaak in probiotica voorkomen, blijken een mogelijke behandeling te zijn tegen depressie. Onderzoekers aan de Universiteit van de Virginia School of Medicine onderzochten de stress bij muizen en merkten een significant verlies op van Lactobacillus. De wetenschappers vonden dat het verlies aan Lactobacillus resulteert in de daaropvolgende manifestatie van symptomen geassocieerd met depressie. Het voeden van muizen met voedsel dat Lactobacillus reuteri bevatte, hielp de dieren om bijna normaal te functioneren.

  Lactobacillus lijkt het niveau van een bloedmetaboliet,  kynurenine, te beïnvloeden. Het bloedmetaboliet is bekend om een begin van depressie te veroorzaken. De onderzoekers merkten een toename van kynurenine wanneer verlies van Lactobacillus plaatsvindt, wat op zijn beurt leidde tot het ontstaan van depressieve symptomen bij de dieren. Het behoud van hoge niveaus van kynurenine verminderde de effecten van de gunstige bacteriën, zeggen de onderzoekers.


  "De grote hoop op dit soort onderzoek is dat we geen complexe geneesmiddelen met hun bijwerkingen moeten inzetten als we gewoon met het microbioom kunnen spelen. Het zou magisch zijn om gewoon je dieet te veranderen, om gezondheid en stemming te verbeteren, "zegt de onderzoeker Alban Gaultier.


  De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports het Journal of CNS & Neurological Disorders Drug Targets. Volgens de analyse spelen darmbacteriën een sleutelrol bij het reguleren van stressrespons en bij de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel tijdens kritieke stadia. De recensie bevestigde dat probiotica helpen angst en depressief gedrag te verminderen bij dieren.

  Menselijke studies tonen het verband tussen probiotica en depressie.
  Een groot aantal menselijke studies van de afgelopen jaren hebben de gunstige effecten van probiotica aangetoond om depressieve symptomen te verlichten. In 2011 vonden Franse onderzoekers dat dagelijkse consumptie van  probiotiotica de psychologische toestand van de deelnemers aan de studie verbeterde. Zowel L. helveticus als B. Longum stammen bleken gunstige psychologische effecten te hebben bij de vrijwilligers, schreven de onderzoekers in het British Journal of Nutrition. Onderzoekers aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, vonden ook dat vrouwen die melk dronken met probiotica, minder activiteiten in de hersengebieden van emoties vertonen in vergelijking met degenen die gewone melk dronken.
  Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Voeding toonde aan dat deelnemers met ernstige depressieve stoornis die regelmatig probiotische supplementen namen, aanzienlijk lagere Beck Depression Inventory scores toonden vergeleken met die in de placebo groep. Uit een meta-analyse gepubliceerd vorig jaar bleek ook dat de deelnemers met probiotica behandeling een relatief lage incidentie van depressie vertoonden. De bevindingen verschenen in het tijdschrift Nutrients.

  Probiotische consumptie kan ook helpen bij het regelen van de stemming, vond een Nederlandse studie. Onderzoekers aan de Universiteit van Leiden hebben 40 gezonde deelnemers onderzocht en ingedeeld in twee groepen: de probiotica groep en de placebo groep. Uit de studiegegevens blijkt dat patiënten in de probiotica groep minder verdrietige stemmingen hadden in vergelijking met die in de placebogroep.


  "Zelfs indien 'voorlopig', geven deze resultaten het eerste bewijs dat de inname van probiotica kan bijdragen tot het verminderen van negatieve gedachten in verband met verdrietige stemming. Als zodanig werpen onze bevindingen een interessant nieuw licht op het potentieel van probiotica als preventieve therapie bij depressie, "aldus studie auteur Lorenza S. Colzato.

  Een andere studie gepubliceerd in Psychopharmacology onthulde een computertest die vond dat mensen die prebiotica namen - verbindingen die probiotische groei bevorderen - minder aandacht besteden aan negatieve informatie en meer aandacht aan positieve informatie in vergelijking met degenen die een placebo namen. Onderzoekers vonden ook dat deelnemers aan de prebiotica groep lagere cortisolgehalten in hun speeksel hadden dan die van de placebogroep. Hoge cortisol niveaus zijn bekend om stress te veroorzaken.

  Oorspronkelijk artikel: “Probiotics found to reverse depressie without the violent side effects of SSRI antidepressants”, Tuesday April 04, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.livescience.com/49248-gut-bacteria-mental-health.html   
  http://www.medicaldaily.com/mental-health-benefits-probiotics-good-bacteria-may-improve-mood-fight-depression-328882   
  http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(15)00391-3/abstract   
  http://www.sci-news.com/medicine/lactobacilli-depression-symptoms-04687.html   
  https://news.virginia.edu/content/uva-reverses-depression-symptoms-mice-using-probiotics   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25470391   

  20-05-2017, 15:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:angst, depressie, prebiotica, probiotica
  17-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen kanker

  Nieuwe studie suggereert dat vitamine C de ergste vijand van kanker is.

  Image: New study suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy

  Een nieuwe studie toont aan dat vitamine C een krachtig anti-kanker medicijn is. Onderzoekers aan de Universiteit van Salford in de Verenigde Staten vonden dat het gebruik van vitamine C de groei van kankercellen in het laboratorium belemmerde. Vitamine C vertoonde ook een potentie die 10 keer hoger was dan het experimenteel geneesmiddel 2-DG in het proces, volgens bovengenoemde onderzoekers. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Oncotarget.

  Kanker blijft wereldwijd één van de belangrijkste doodsoorzaken. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is de ziekte met 9 miljoen doden in 2015, de tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden. Men voorziet dat in de volgende twee decennia nieuwe vormen van kanker het aantal gevallen met ongeveer 70 procent zal doen stijgen.

  Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten voorspelt dat bijna 40 procent van de Amerikaanse mannen en vrouwen de ziekte op een bepaald moment in hun leven zullen ontwikkelen. Diverse kankertherapieën - zoals chirurgie, radiotherapie en systemische behandelingen - zijn momenteel beschikbaar, maar zijn niet altijd effectief. Sommige behandelingen worden geacht giftig te zijn en kunnen leiden tot een groot aantal bijwerkingen.
  Meer agressieve vormen van kanker reageren niet altijd op de behandelingen, en kankerstamachtige cellen worden geacht de oorzaak te zijn van ziekteherhaling en metastases. Volgens een American Association of Cancer Research Panel is een CSC "een cel in een tumor die de mogelijkheid heeft om zichzelf te vernieuwen en de heterogene afstammingen van kankercellen die de tumor uitmaken te veroorzaken".

  Volgens een recente studie vernietigt vitamine C kankerstamachtige cellen.
  Volgens onderzoekers bestrijdt vitamine C de stamcellen van kanker door het blokkeren van een proces genaamd glycolyse. Het proces is verantwoordelijk voor het glucose metabolisme, en het remmen ervan voorkomt dat de mitochondria de essentiële energie voor overleving krijgen. Het gebruik van vitamine C als een bijbehandeling voor chemotherapie toont potentie bij het terugdringen van tumorgroei en verdere progressie van kanker.
  Onderzoeker dr. Gloria Bonuccelli zei dat de bevindingen suggereren dat vitamine C een veelbelovend middel is voor kankerbehandeling. "We hebben onderzocht hoe kankerstamcellen reageren op een scala aan natuurlijke stoffen, waaronder silibinine (melkdistel) en CAPE, een honingbij-derivaat, maar vitamine C toonde veruit de meest opwindende resultaten. Vitamine C is goedkoop , natuurlijk, niet-toxisch en gemakkelijk beschikbaar, zodat het als een potentieel wapen in de strijd tegen kanker een belangrijke stap kan betekenen, "zei studie auteur dr. Michael Lisanti.

  Echter, Anna Perman, officieel onderzoekster van het UK Cancer Research zei dat het onderzoek nog maar in een voorlopig stadium is.

  "Het belangrijkste voor kankerpatiënten om te onthouden is dat deze studie de werking van vitamine C in het laboratorium bekijkt, niet het effect van het eten van voedingsmiddelen of supplementen die vitamine C bevatten. Dat wil dus niet zeggen dat iemand die kankerbehandeling krijgt zijn dieet- of behandelingsplan best kan veranderen, "zei Perman.

  De studie ondersteunt de bevindingen van een onderzoek uit 1971 door Nobelprijswinnend chemicus Linus Pauling. Pauling was een pionier in het testen van de werking van vitamine C tegen kanker. In zijn studie onderzocht Pauling 1.100 terminale kankerpatiënten. Honderd patiënten kregen dagelijks 10 gram vitamine C, terwijl de overige als controlegroep werden gebruikt.

  Tijdens een opvolging in 1978 ontdekte het team dat alle patiënten in de controlegroep aan kanker waren gestorven, terwijl 13 van degenen die een dagelijkse doses vitamine C hadden gekregen, overleefden. Bovendien vertoonden 12 van deze patiënten geen verder tekens van de ziekte.

  Veel studies die daarop volgden concludeerden dat hoge doses van vitamine C, van meer dan 5.000 mg per dag, optimale bescherming bieden tegen kanker.

  Oorspronkelijk artikel: “New studyear suggests Vitamin C is cancer’s worst enemy”, Friday, May 05, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4324934/Vitamin-C-halt-growth-cancer.html   
  http://www.medicalnewstoday.com/articles/316334.php   
  http://www.naturalhealth365.com/scientific-proof-prevent-cancer-vitamin-c-1275.html   
  https://stemcells.nih.gov/info/Regenerative_Medicine/2006chapter9.htm   

  17-05-2017, 21:11 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine C, kanker
  16-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ADHD door mobiel telefoneren

  Zwangere moeders die meer dan vier keer per dag mobiel telefoneren hebben meer kans op een kind met hyperactiviteit.

  Image: Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day

  (Natural News) Volgens een recente studie hebben kinderen geboren uit moeders die vaak mobiel telefoneren, meer kans om hyperactief te worden.
  Als onderdeel van de studie onderzocht een team van internationale wetenschappers 83.884 moederkinderparen uit Denemarken, Nederland, Spanje, Noorwegen en Korea tussen 1996 en 2011. Volgens het onderzoeksteam hadden kinderen van vijf tot zeven een 28 procent hoger risico op hyperactieviteit als hun moeders vier keer per dag hun mobiele telefoon hadden gebruikt tijdens de zwangerschap.
  De studie onthulde verder dat kinderen, geboren uit moeders die gedurende de zwangerschap hun mobiele telefoon een uur per dag hadden gebruikt, een hogere kans hadden op het ontwikkelen van hyperactief gedrag.

  Het onderzoeksteam stelde verder vast dat kinderen geboren uit moeders die nooit mobiele belden tijdens de zwangerschap, minder kans hadden op hyperactiviteit, onoplettendheid of emotionele problemen. Onderzoekers speculeren dat radiogolven die door mobiele telefoons worden uitgezonden, iets te maken hebben met het verhoogd risico op het ontwikkelen van hyperactiviteit bij kinderen. Echter waarschuwde één van de deskundigen om deze resultaten toch met een korrel zout te nemen.


  Kinderarts Dr Robin Hansen van de universiteit van Californië heeft ook ontdekt dat kinderen die denken dat ze door hun ouders worden genegeerd, hun hyperactiviteit gebruiken om aandacht te krijgen. "Is er iets met de mobiele telefoon zelf? Is er iets wat uw ouderlijk gedrag beïnvloedt? Het is pas wanneer een kind huilt of veel lawaai maakt, dat de ouders hun aandacht van de mobiele telefoon afhouden. Het versterkt hyperactief, aandachtig gedrag, "voegt Dr. Hansen eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Environment International.

  Mobiel telefoongebruik kan ook bij volwassenen hyperactiviteit veroorzaken.
  Overmatig gebruik van mobiele telefoons bleek ook hyperactiviteit bij volwassenen te veroorzaken. Als onderdeel van het onderzoek onderzochten gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Virginia het gebruik van mobiele telefoons onder 221 studenten. Tijdens de eerste week van de studie werden aan de helft van de deelnemers opgedragen om de onderbrekingen van mobiele telefoons te minimaliseren door hun "do not-disturb" -functies te desactiveren. Tijdens de tweede week van de studie werd dezelfde opdracht gegeven aan de andere helft van de deelnemers.
  Het onderzoeksteam bestudeerde vervolgens de hyperactiviteit en de onoplettendheid bij de deelnemers door de frequentiesymbolen te identificeren die vergelijkbaar zijn met aandacht voor deficiëntie/ hyperactiviteitsstoornis (ADHD). De deskundigen gebruikten de diagnostische en statistische handleiding van de Amerikaanse Psychiatrische Vereniging van Geestelijke Stoornissen als basis voor het identificeren van ADHD-achtige symptomen bij volwassenen.
  Het onderzoeksteam heeft geconstateerd dat maximaal 95 procent van de smartphone-gebruikers hun apparaten tijdens sociale bijeenkomsten heeft gecontroleerd. De deskundigen vonden ook dat één op de 10 gebruikers een mobiele telefoon gebruikte tijdens seksuele omgang. De deelnemers aan de studie gebruikten minstens twee uur per dag hun apparaat. De studie heeft ook aangetoond dat de deelnemers symptomen vertoonden die vergelijkbaar zijn met ADHD als hun mobiele telefoonberichten  waren ingeschakeld. Sommige van deze symptomen omvatten hyperactiviteit, verminderde focus, onoplettendheid en stil zitten. Volgens de hoofdonderzoeker triggeren smartphones deze symptomen omdat de apparaten als tijdelijke afleiding dienen. De hoofdonderzoeker benadrukte echter dat ADHD geen simpele verzameling is van symptomen, maar een volledig aparte psychologische aandoening die biologische oorzaken heeft.
  "We hebben het eerste experimentele bewijs gevonden dat smartphoneonderbrekingen grotere onoplettendheid en hyperactiviteit kunnen veroorzaken - symptomen van hyperactiviteitsstoornis van aandachtstekort - zelfs bij mensen die afkomstig zijn van een niet-klinische populatie ... Onze bevindingen suggereren niet dat smartphones ADHD kunnen veroorzaken, noch dat het verminderen van smartphone berichten ADHD kan behandelen. De bevindingen suggereren simpelweg dat onze constante digitale stimulatie kan bijdragen tot een steeds problematischer tekort aan aandacht, "aldus hoodonderzoeker Kostadin Kushlev.
  De bevindingen werden vorig jaar gepresenteerd op de Human-Computer Interaction conferentie in Californië.

  Oorspronkelijk artikel: “Hyperactivity in children linked to pregnant mothers who talked on a mobile phone more than four times a day”, Tuesday, May 2, 2017 by: Earl Garcia.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4424664/Mobile-phone-use-pregnant-linked-hyperactivity.html   
  http://www.ibtimes.co.uk/excessive-smartphone-use-can-cause-adhd-like-symptoms-study-claims-1560213   
  http://www.reuters.com/article/us-health-pregnancy-mobilephone-idUSKBN17K2I6   
  http://www.wired.co.uk/article/smartphone-decrease-attention-increase-hyperactivity   

  16-05-2017, 16:45 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:ADHD, mobiel bellen
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke cosmetica

  Huidverzorgingsdeskundige onthult de 20 meest giftige chemische ingrediënten in schoonheidsproducten ... vergiftigen wij onszelf?

  Image: Skin care expert reveals the 20 most toxic chemical ingredients in beauty products… are you poisoning yourself?

  (Natural News) Gerenommeerde huidverzorgingsdeskundige Dr Trevor Cates noemt 20 van de meest giftige stoffen die in verzorgingsproducten voorkomen. "Wat we op onze huid aanbrengen zouden wij moeten kunnen eten. Maar dat zullen wij niet aandurven want zelfs in kleine hoeveelheden kunnen veel van de chemische stoffen die vaak in onze cosmetica voorkomen, een enorme gezondheids- en hormonale impact hebben, en nu pas beginnen we de gevolgen te begrijpen, "schrijft Dr. Cates.


  1 Geurstoffen - Volgens Dr Cates kunnen geurmengsels honderden individuële chemicaliën bevatten die allergieën kunnen veroorzaken en bepaalde hormonen verstoren. Hij stelt voor om geuren te vermijden, tenzij in hun natuurlijke vorm, zoals pure essentiële oliën.
  2 Formaldehyde - Bijna één op vijf producten voor persoonlijke verzorging bevatten deze chemische stof. Deze giftige chemische stof is te vinden in haarverzorgingsproducten, kleefstoffen en nagelproducten. Volgens de Occupational Safety and Health Administration (OSHA) is formaldehyde een kankerverwekkende stof die meewerkt aan het ontstaan van verschillende vormen van kanker.
  3 Ethanolamines - Volgens de huidverzorgingsdeskundige kunnen onzuiverheden in deze chemicaliën het ontstaan van bepaalde vormen van kanker veroorzaken.
  4 Minerale oliën - Deze oliën, samen met petroleum, zijn essentiële ingrediënten in cosmetische producten zoals in fonds, bevochtigers en reinigers. Deze stoffen bevatten echter dioxaan. Volgens dr. Cates blijkt uit diverse studies dat dioxaan kankerverwekkend is.
  5 Oxybenzoon - Deze schadelijke chemische stof komt vaak voor in lipbalsems, zonnebrandmiddelen en andere producten die SPF bevatten. Oxybenzoon blijkt gemakkelijk te worden geabsorbeerd in de bloedbaan en wordt geassocieerd met het begin van een vroege puberteit bij meisjes.
  6 Parabenen - Parabenen zijn veelgebruikte conserveringsmiddelen in diverse schoonheidsproducten. De chemische stof is gekoppeld aan de groei van borstkankercellen bij vrouwen en lagere testosteron en minder sperma bij mannen.
  7 Hydrochinon - Volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) kunnen hydrochinonen enronose veroorzaken, een huidziekte die wordt gekenmerkt door  onomkeerbare beschadigingen aan de huid. Hydrochinonen zijn ook kankerverwekkend.
  8 Koolteer - Koolteer is een bekend kankerverwekkend middel. De chemische stof is te vinden in shampoos tegen roos, crèmes, zeep en zalf.
  9 Tolueen - Volgens Dr. Cates is tolueen een krachtige neurotoxische chemische stof die kan leiden tot verminderde ademhaling en misselijkheid. Tolueen bevindt zich vaak in nagelverzorgingsproducten.
  10 Butylated hydroxyanisole - BHA is een wasachtige verbinding die wordt gebruikt in diverse cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten zoals oogschaduw en lippenstift. Het Amerikaanse National Toxicology Programm heeft BHA geïdentificeerd als een kankerverwekkend middel, terwijl de Europese Unie (EU) de chemische stof als een hormoonontregelaar heeft geclassificeerd.
  11 Triclosan en triclocarban - Deze chemicaliën worden vaak gebruikt als antibacteriële stoffen in persoonlijke verzorgingsproducten. Beide chemicaliën zijn bekende endocriene verstoringen.
  12 Mica, silica, talk en nanoparticled titaandioxide - Volgens dr. Cates kunnen deze kleine deeltjes leiden tot longziekte wanneer ze zich ophopen in het lichaam.
  13 Zware metalen - Zware metalen - zoals kwik, lood, arseen en aluminium - kunnen aandoeningen aan het hersen- en zenuwstelsel veroorzaken en verstoren de hormonen. Deze zware metalen zijn ook bekende carcinogene stoffen.
  14 Koolstof zwart - Koolstofzwart is een veelgebruikte pigment in make-up en nagellak. Deze chemische stof is bekend als veroorzaker van kanker.
  15 P-fenylendiamine - Deze chemische stof komt vaak voor in haarkleurstoffen. Blootstelling aan deze chemische stof kan leiden tot orgaan toxiciteit, huidreacties en kanker.

  Andere toxische chemicaliën die vaak in verzorgingsproducten voorkomen zijn resorcinol, methylisothiazolinon en teflon, evenals fenoxyethanol en acrylamide.

  "De verzorgingsindustrie zit overvol extreem giftige chemische stoffen die kanker veroorzaken," verklaart de Health Ranger, oprichter van de Health Ranger Store, die honderden niet-giftige producten voor persoonlijke verzorging produceert. "De gemiddelde consument vergiftigt zichzelf met meer dan 300 synthetische chemicaliën. Deze chemicaliën worden toegevoegd aan producten voor persoonlijke verzorging zonder rekening te houden met de gezondheid van de consument," voegt hij eraan toe.


  Persoonlijke verzorgingsproducten - zoals cosmetica, badschuim en haar- en huidverzorgingsproducten - zijn jarenlang onderworpen aan onderzoek op mogelijke gevaarlijke chemicaliën die de meeste bevatten. Deze chemicaliën kunnen, wanneer ze in contact komen met het menselijk lichaam, nadelige gevolgen hebben voor de gezondheid. In feite blijkt uit een studie van de Herb Research Foundation dat de huid tot 60 procent van de  giftige chemische stoffen absorberen die zich in  verzorgingsproducten bevinden.

  Oorspronkelijk artikel: “Skin care expert reveals the 20 most toxic chemical ingredients in beauty products… are you poisoning yourself?, Monday, April 24, 2017 by: Earl Garcia.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4376142/The-20-harmful-chemicals-beauty-products.html   
  https://www.osha.gov/pls/oshaweb/owadisp.show_document?p_table=standards&p_id=10078   

  24-04-2017, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, chemicaliŽn, endocriene verstoringen
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noodkreet rond Roundup

  EPA wetenschapper waarschuwt dat glyfosaat (Roundup) herbicide de mineralen uit voedsel haalt waardoor het lichaam een tekort kan krijgen aan zink en magnesium

  Image: EPA scientist warns that glyphosate (RoundUp) herbicide strips minerals out of food, leaving the body deficient in Zinc and Magnesium

   

  (Natural News) Een inmiddels overleden wetenschapster van het Environmental Protection Agency (EPA) schreef in een brief aan een collega dat de chemische verbinding glyfosaat, het basisingrediënt in Monsanto's "Roundup" herbicide, veel gevaarlijker is dan zelfs haar eigen ex-agency bereid was om toe te geven.

  De wetenschapster, Dr. Marion Copley, D.M.V., die aan kanker overleed, werkte drie decennia voor EPA tot ze ziek werd. In een brief aan EPA collega en Monsanto uitte Jess Rowland in 2013, twee jaar voor het openbaar debat over de carcinogene effecten van glyfosaat, haar grote bezorgdheid over de band tussen haar Agenschap en Monsanto. Copley werkte als senior toxicologe aan de EPA's Health Effects Division.


  "Sinds ik het Agentschap verliet met kanker, heb ik het tumorproces uitgebreid bestudeerd en ik heb opmerkingen die zeer waardevol zijn voor CARC gebaseerd op mijn jarenlange ervaring in de pathologie. Ik kies er één chemisch element uit om mijn standpunt te illustreren", schreef ze. Als stervend wetenschapster schreef ze ook een hartverscheurende brief waarin ze de Monsanto "mollen" binnen het agentschap smeekte om te stoppen met liegen over de gevaren van Roundup (glyfosaat).

  "Glyfosaat was oorspronkelijk ontworpen als een chelaatvormer maar ik ben ervan overtuigd dat het betrokken is bij tumorvorming, wat sterk wordt ondersteund door de literatuur."

  Copley gaat verder:
  - Chelatoren voorkomen het proces van apoptose, een noodzakelijke lichaamsfunctie om tumorcellen te doden;
  - Chelatoren werken als endocriene verstoorders die weer een rol spelen in de groei van tumoren;
  - Chelatoren binden zink aan zich, dat een noodzakelijke mineraal is voor een goede werking van het immuunsysteem;
  - Chelatoren binden ook calcium en magnesium en andere mineralen aan zich waardoor voedsel "deficiënt wordt voor deze essentiële nutriënten;"
  - Van glyfosaat is gevonden dat het een genotoxische stof is die de sleutel is in de vorming van kanker;
  - Chelatoren kunnen vaak schade aanrichten aan nieren en alvleesklier;
  - Glyfosaat is verantwoordelijk voor de vernietiging van goede darmbacteriën in het maagdarmstelsel dat 80 procent uitmaakt van ons immuunsysteem;
  - Chelatoren die het immuunsysteem aanvallen leiden ook tot de vorming van kanker.

  Zij merkte voorts op dat in het verleden CARC vond dat glyfosaat "mogelijk kankerverwekkend voor de mens is,” en dat nierpathologie in afzonderlijke studies bij dieren leidde tot de vorming van tumoren met “andere mechanismen”. Ze zei ook dat "één van de deze mechanismen alleen bepaalde tumoren kunnen veroorzaken, maar glyfosaat veroorzaakt ze allemaal tegelijk. "

  "Jess, jij en ik hebben vele malen geprotesteerd op CARC. Je maakte vaak ruzie over onderwerpen buiten uw kennis, dat is onethisch, "schreef ze. "Uw triviaal MS diploma van 1971 in Nebraska is ver achterhaald, aldus loopt de CARC wetenschap 10 jaar achter op de literatuur over mechanismen. Voor één keer in je leven, luister naar mij en vergeet uw politieke achterbakse spelletjes met de wetenschap om de registranten te bevorderen. Voor één keer vraag ik u beslissingen te nemen die niet in het teken staan van uw bonus achteraf. "

  Copley, die in januari 2014 ontslag indiende, beschuldigde een andere EPA collega, Anna Lowit, van 'intimiderende druk op CARC en "het veranderen van verschillende rapporten in het voordeel van de industrie".

  Het US District Court voor het Noord-Californië wil getuigenissen van Rowland afdwingen. Het document zegt dat Rowland, nu levend als particulier, EPA op "mysterieuze wijze" verliet een dag na een 'onbedoelde' lek en latere terugtrekking van een ontwerp-EPA rapport over de veiligheid van glyfosaat, dat Rowland’s handtekening droeg.

  “De eisers hebben dringend behoefte aan getuigenis van Mr. Rowland om zijn relatie met Monsanto en EPA's belangrijke rol bij het beschermen van het bedrijf te bevestigen. Het Hof stelt: ”De omstandigheden in de relatie tussen Mr. Rowland en Monsanto zijn zeer verdacht."

  Oorspronkelijk artikel: "EPA scientist warns that glyphosate (RoundUp) herbicide strips minerals out of food, leavig the body deficient in Zinc and Magnesium", Sunday, March 19,2017 by: JD Heyes, Natural News.

  Bijlagen:
  http://epawatch.org/2017-03-15-monsanto-tried-to-hide-evidence-of-glyphosate-roundup-causing-non-hodgkins-lymphoma-court-documents.html   
  http://glyphosate.news/2017-03-15-epa-corruption-monsanto-and-roundup-litigation-full-text-of-motion-to-compel-deposition-of-jess-rowland.html   
  http://www.naturalnews.com/2017-03-15-heartbreaking-letter-from-dying-epa-scientist-begs-monsanto-moles-inside-the-agency-to-stop-lying-about-dangers-of-roundup-glyphosate.html   
  https://usrtk.org/wp-content/uploads/2017/03/JessRowlandMarionCopelyfiling.pdf   

  17-04-2017, 21:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Roundup, glyfosaat, EPA, kanker, Monsanto
  31-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Constipatie natuurlijk oplossen.

  Constipatie: psyllium is de beste oplossing.Psyllium

  Psyllium wordt verkocht onder de vorm van poeder of vlokken onder eigen naam of onder de naam Metamucil, Regulan of Serutan.

  Driemaal per dag 5 gram in een groot glas water, en na twee of drie dagen zijn uw constipatie problemen opgelost: harde ontlasting wordt flexibel en blokkades verdwijnen.

  Voorbij de wanhoop van de mensen die lijden aan aambeien en anale kloven die het gevolg zijn van constipatie!

  Het geheim achter psyllium.

  Psyllium is geen geneesmiddel en zelfs geen voedingssupplement.

  Het gaat om de plant psyllium die bij ons weegbree wordt genoemd. De zaden ervan kunnen wij niet verteren maar het omhulsel bevat een buitengewone slijmerige plantaardige stof. Dit slijm is een soort vezel dat zwelt bij contact met water en een gel vormt. Deze gel vermengt zich met het verteerd voedsel en maakt het flexibeler en omvangrijker in de darm. Er bestaat zwart en blond psyllium maar beiden hebben hetzelfde effect.

  Een reeks positieve neveneffecten.

  Psyllium slijm vormt een beschermende gel over de wand van de maag en de darmen en is niet irriterend, integendeel. Het is goed bij inflammatoire darmziekten zoals prikkelbare darm syndroom, diverticulitis en darmzweren. Het geeft geen opgeblazen gevoel of winderigheid in tegenstelling tot vezels, zoals zemelen, en het is efficiënter. Het heeft geen stimulerende werking op de darmen, veroorzaakt geen vervelende gewenning zoals bij farmaceutische middelen of laxerende kruidenthee’s met senna en duindoorn, die maar al te vaak de natuurlijke mechanismen van de stoelgang (peristaltiek) vervangen en aldus de lange termijn constipatie verergeren. Psyllium slijm is wel minder krachtig op de korte termijn in geval van extreme constipatie.

  Er is geen risico voor overdosering. Tegen constipatie kan men tot drie eetlepels per dag innemen op voorwaarde dat men veel water drinkt. In het slechtste geval kan men bij het innemen van een grote hoeveelheid psyllium en liters water, wat buikpijn voelen. Maar er is geen gevaar voor  intoxicatie.

  Psyllium heeft ook veel andere voordelen voor de gezondheid: het vermindert de eetlust, helpt mensen met overgewicht gewicht te verliezen, het behandelt diarree door het absorberen van overtollige vocht in de darmen. Het is dus eerder een ”transitregulator" dan een laxeermiddel. Bovendien vermindert het de glycemische index van de maaltijd dwz dat het de snelheid vertraagt waarmee glucose in het bloed komt, wat interessant is voor diabetici. Na zes maanden gebruik ondervinden hypertensie patiënten een verlaagde bloeddruk.

  Waarom spreekt men daar niet meer over?

  Het middel wordt wel meer en meer in de kijker gezet! Bij het zoeken op het internet naar natuurlijke oplossingen voor constipatie wordt psyllium meestal als eerste middel genoemd. Bij een zoekopdracht in het Engels op de term "psyllium hulk” krijgt men tienduizenden items voorgeschoteld. De tijdschriften Nature, American Journal of Clinical Nutrition, het American Journal of Gastroenterology en veel andere wetenschappelijke tijdschriften publiceren regelmatig artikelen over psyllium.

  En het is niet nieuw: Psyllium is bekend als de oplossing tegen constipatie sinds de tiende eeuw voor Christus bij de Egyptenaren, en sindsdien is het altijd gebruikt rond de Middellandse Zee.

  Wat verbazend is dat er nog steeds mensen die blijven lijden onder constipatie.

  De prijs valt best mee.

  Eén kg kost tussen de 25 en 40 €. Psyllium wordt ook verkocht in zakken van 25 kg op www.psyllium.fr.

  N.v.d.r.: Op de site www.leefbewust.com wordt psyllium  aangeboden aan 25 € per kg.

  Botanische psyllium.

  Voor degenen die geïnteresseerd zijn in plantkunde is het interessant te weten dat psyllium een soort weegbree is die groeit in India en Iran.

  Weegbree groeit ook op onze gazons en draagt kleine zaadjes als men het ongemoeid laat. Men heeft vijfhonderd van deze zaadjes nodig om één gram psyllium te maken.

  Voorzorgsmaatregelen.

  Op een doos Metamucil wordt vermeld dat het product niet geschikt is voor kinderen onder zes jaar. In werkelijkheid is er geen gevaar om het in kleine hoeveelheden (minder dan een halve theelepel driemaal per dag) te geven aan baby's die flessenvoeding krijgen. Het enig gevaar voor kinderen is dat ze zouden stikken in het poeder. Hou dus het poeder buiten handbereik van kinderen. Men moet er ook voor zorgen dat psyllium steeds wordt gegeven met een vloeistof met daarna heel veel drinken omdat anders het effect omgekeerd kan zijn: psyllium absorbeert water en kan de stoelgang nog harder maken als men niet genoeg drinkt.

  Tot slot, vergeet niet dat constipatie geen normale toestand is: de patiënt kan een ernstigere ziekte hebben. Raadpleeg absoluut een arts in geval van bloed in de ontlasting, koorts, misselijkheid of braken, of zeer zwarte ontlasting - een mogelijk teken van intestinaal bloeden. De patiënt kan ook een fecale impactie hebben, dat wil zeggen een grote bol uitwerpselen die de uitgang blokkeert.

  Oorspronkelijk artikel:”Constipation: le psyllium est la meilleure solution”, Jean-Marc Dupuis, SantéNatureInnovation, 29/03/2017.

  Bijlagen:
  http://www.natural-health-news.com/psyllium/   
  http://www.nature.com/ajg/journal/v100/n1s/full/ajg2005519a.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10966900?dopt=Abstract   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15784043?dopt=AbstractPlus   

  31-03-2017, 20:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:constipatie, psyllium
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticides overbodig

  Nieuw UN rapport onthult dat pesticiden niet nodig zijn om de wereld te voeden.

  Pesticides(Natural News) Pesticiden en herbiciden zijn geïnfiltreerd in  voedselvoorziening aan een alarmerend tempo. Elk jaar worden in de Verenigde Staten alleen al meer dan één miljard ton pesticiden gebruikt . Wereldwijd bereikt dat aantal meer dan 5 miljard ton per jaar. In veel opzichten zijn pesticiden schadelijker voor de voedselvoorziening en het milieu dan voor het ongedierte, het onkruid en de schimmels waarvoor zij ontworpen zijn. Zoek niet verder dan de afnemende bijenvolking als bewijs; bijen zijn van essentieel belang voor de bestuiving van vele soorten gewassen en planten, maar de bestrijdingsmiddelen slachten ze af in drommen.

  Eén van de meest voorkomende mythes, in stand gehouden door de agrochemische industrie, is dat deze schadelijke stoffen essentieel zijn voor het voeden van de wereldbevolking - maar zijn deze altruïstische beweringen een werkelijkheid of komen ze van een meer sinistere, door winst gedreven groep?

  Uit een nieuw rapport van de Verenigde Naties blijkt dat de noodzaak van bestrijdingsmiddelen voor stopzetting van honger in de wereld onbestaande is.

  Hilal Elver, speciaal rapporteur van de U.N. over het recht op voedsel, verklaarde: "Het is een mythe. Het gebruik van meer bestrijdingsmiddelen heeft niets te maken met het wegwerken van de honger. Volgens de U.N. Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), zijn wij in staat om 9 miljard mensen te voeden. De productie neemt alsmaar toe, maar het probleem is armoede, ongelijkheid en distributie. "

  Voedings- en vervuilingsdeskundigen van de U.N. zijn zeer kritisch over de gigantische bedrijven die pesticiden en herbiciden produceren en zijn ook actief op zoek om het landschap van de landbouw te veranderen.

  Het verslag van de U.N. durft zelfs deze mondiale conglomeraten beschuldigen van "systematische ontkenning van de schade", "onethische marketing tactieken" en uitgebreide lobbying bij verschillende regeringen, die " hervormingen belemmeren en wereldwijde beperkingen op pesticiden verlammen.”

  Volgens het U.N. rapport zijn er minstens 200.000 sterfgevallen per jaar door pesticiden - en dat aantal is alleen wat mensen betreft. De effecten van pesticiden op de menselijke gezondheid, het milieu en de samenleving als geheel wordt beschreven als "katastrofaal,” en de auteurs stellen: "Het is tijd voor een wereldwijd proces voor de overgang naar veiliger en gezonder voedsel en dito agrarische productie."

  Aangezien de wereldbevolking naar verwachting tot 9 miljard zal stijgen in het jaar 2050, blijft de pesticide-industrie beweren dat hun producten op de één of andere manier van essentieel belang zijn om ervoor te zorgen dat er genoeg voedsel zal zijn. Echter, zoals Elver opmerkt wordt de overgrote meerderheid van de producten van de 50 miljard $ per jaar industrie gebruikt voor goed opbrengende gewassen zoals palmolie en niet voor gewassen die daadwerkelijk de mensen te voeden. "Deze bedrijven zijn niet bezorgd om de honger in de wereld, maar om meer agrarische activiteit op grote schaal," stelt Elver.

  Het verslag van co-auteur, Baskut Tuncak - speciale rapporteur van de U.N. op giftige stoffen - merkt op dat het wetenschappelijk onderzoek de negatieve effecten van pesticiden heeft bevestigd.

  Tuncak zegt dat het probleem wordt verergerd door "een systematische ontkenning," door de landbouw- en pesticide-industrie. De deskundige zegt dat de agrochemische bedrijven niet alleen de schade door hun producten bagatelliseren, maar zich ook bezig houden met agressieve, onethische marketing praktijken.

  Elver heeft ook geconstateerd dat deze bedrijven vaak macht uitoefenen op de overheid en de wetenschappelijke gemeenschap. De EPA, bijvoorbeeld, heeft toegegeven dat pesticiden bijen doden maar weigert nog steeds om het gebruik ervan te beperken. Ze merkte op: "Als je het gebruik van pesticiden bekritiseert heb je te maken met de bedrijven - dat is de reden waarom we deze harde woorden gebruiken. Zij zullen als ontkennen maar daar is ook de getuigenis van de mensen. "

  Het verslag van Elver en Tuncak's wijst erop dat het gebruik van pesticiden gekoppeld is aan een aantal ziekten en aandoeningen, waaronder de ziekte van Alzheimer en Parkinson, kanker, hormonale verstoringen, steriliteit en ontwikkelingsstoornissen. Hun rapport beveelt een wereldwijd verdrag aan over het gebruik van pesticiden en de omschakeling naar natuurlijker landbouwmethoden met een doordachte vruchtwisseling en het gebruik van natuurlijke bestrijdingsmiddelen. Het team stelde ook voor om de biologische productie van voedsel te stimuleren.

  Kortom, dit nieuwe rapport zal waarschijnlijk geen grote verandering teweeg brengen, maar zal hopelijk meer mensen aanzetten te twijfelen over de noodzaak van pesticiden - en misschien aanleiding zijn tot meer duurzame landbouw.

  Oorspronkelijk artikel:”New U.N. report reveals pesticides NOT needed to feed the world”, Tuesday, March14, 2017 by: Vicki Batts.

  Bijlagen:
  http://www.sustainabletable.org/263/pesticides   
  http://www.wakingtimes.com/2017/03/08/pesticides-not-needed-feed-world-says-new-un-report/   
  https://www.theguardian.com/environment/2017/mar/07/un-experts-denounce-myth-pesticides-are-necessary-to-feed-the-world   

  29-03-2017, 17:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:pesticiden, honger
  11-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde mayonaise

  Iedereen lust wel eens mayonaise.  Maar is mayonaise op basis van natuurlijke ingrediënten wel gezond?

  Neem het voorbeeld van een eenvoudige mayonaise zonder enige toevoeging waarvan de ingrediëntenlijst zou zijn: zonnebloemolie, koolzaadolie, eidooier van buiten lopende kippen, azijn, water, Dijon mosterd, 5,3% zout.

  Lijkt ok, maar is zulke industriële mayonaise inderdaad veilig voor onze gezondheid?

  Het antwoord ligt in de woorden "zonnebloemolie" en "koolzaadolie". Deze oliën, zoals bijna alle oliën op industriële schaal, worden verkregen door verhitting van de oliezaden en door toevoeging van hexaan, een oplosmiddel afgeleid van aardolie. Deze werkwijze heeft verscheidene gevolgen: het vernietigt vitamine E aanwezig in vet en oxideert de vetzuren. Geoxideerde vetzuren zijn als ijzer dat verroest is: giftig en onbruikbaar.  In plaats van heilzaam, versnellen deze vetten onze veroudering en creëeren ze een milieu voor ziekten.

  Sommige oliën hebben dit nadeel niet nl. extravierge oliën die koud geperst zijn ... zeldzaam op de etiketten van industriële mayonaises.  Dus de boodschap is duidelijk: maak je mayonaise zelf op basis van goede bij voorkeur biologische oliën.  Je gezondheid zal er je dankbaar voor zijn.

  Een raad van je vriend.

  11-03-2017, 13:16 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:mayonaises, oliŽn
  05-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan voor het zicht

  Saffraan kan helpen om het leeftijd gerelateerd verlies van het gezichtsvermogen om te keren.

  Image: Saffron can help reverse age-related vision loss

  (Natural News) Eén van de schatten van de natuur is saffraan, bekend sinds de oudheid om zijn heldere gele kleur, subtiele smaak en geneeskrachtige eigenschappen. Chef-koks over de hele wereld hebben dit kostbare gouden kruid gebruikt om hun biryani, curry, paella, of risotto schotel te kleuren.

  Saffraan is de duurste specerij ter wereld die gewonnen wordt uit de gedroogde oranjerode stempels van de Crocus sativus die met de hand worden geoogst. Voor een pond saffraan heeft men ongeveer 70.000 bloemen en talloze productie manuren nodig; vandaar het dure prijskaartje.  Een groep Australische en Italiaanse onderzoekers ontdekten dat saffraan de leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kan omkeren.

  Terwijl leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vaker voorkomt bij de oudere bevolking, kan deze retina-vernietigende degeneratieve ziekte jong en oud teisteren. Wanneer maculaire degeneratie intreedt kan het zicht wazig worden of kunnen er donkere vlekken verschijnen in het zichtsveld wat uiteindelijk kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen en blindheid. Maar er is hoop, en het komt van een natuurlijk kruid.

  Een saffraan pil om macula degeneratie te keren.

  Tijdens een gecontroleerde, dubbelblinde studie, onder 25 personen met macula degeneratie, vonden de onderzoekers dat de dagelijkse suppletie van 20 milligram saffraan aanzienlijk verbetering bracht na drie maanden. Alle deelnemers ervaarden beterschap tijdens het nemen van de saffraan supplementen.

  Professor Silvia Bisti van The Vision Centre van de Universiteit van Sydney, ondervond dat na saffraan suppletie, patiënten één of twee karakters kleiner konden lezen dan voorheen terwijl anderen terug een boek of krant konden lezen. Ze bestempelt dit onderzoek als een doorbraak omdat het de eerste keer is dat er een verband is aangetoond tussen de antioxidant-rijke saffraan supplementen en het gezichtsvermogen. Ze gelooft dat het positief effect van saffraan voornamelijk komt uit de mogelijkheid om zuurstof in het lichaam te vermeerderen en zo celdood te voorkomen.

  Professor Benedetto Falsini, die de studie uitvoerde merkte echter op dat wanneer de deelnemers stopten met het nemen van de saffraan pillen de positieve effecten snel verdwenen. Niettemin hebben de resultaten van Falsini professor Bisti - in samenwerking met de Katholieke Universiteit van Rome en de Universiteit van L'Aquila - geïnspireerd voor het starten van een 12-maands klinische studie om meer informatie te verzamelen over de invloed van saffraan op ons zicht en het zoeken naar de optimale dosis.

  Bovendien betekenen deze bevindingen nieuwe hoop voor mensen met genetische oogziekten, zoals retinitis pigmentosa, die blindheid bij jonge mensen kan veroorzaken. Het werk van professor Bisti is een voortzetting van het onderzoek onder leiding van professor Jonathan Stone aan de Universiteit van Sydney's The Vision Lab.

  Hij leidde veel dierproeven die het vermogen van saffraan om de ogen te beschermen tegen fel licht, bloot legde. Na decennia van laboratoriumtests is hij tevreden om te zien dat saffraan uiteindelijk zal worden gebruikt om mensen te helpen om hun zicht te verbeteren en macula degeneratie te bestrijden.

  Om een visuele handicap en blindheid op afstand te houden, raad Natural Blaze aan elke dag een kopje saffraanthee te drinken. Deze genezende, antioxidantrijke drank voorkomt degeneratie van de cellen die het licht capteren en tegelijkertijd de functie van de bloedvaten versterken van het oog en het netvlies.

  Oorspronkelijk artikel:”Saffron can help reverse age-related vision loss”, Saturday, February 11, 2017 by: Amy Goodrich, Natural News.

  Bijlagen:
  http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2126253   
  http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=4452   
  http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=4452   
  http://www.naturalblaze.com/2017/02/saffron-increase-vision-macular-degeneration.html   
  http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/11214920/Saffron-the-spice-beyond-price.html   

  05-03-2017, 17:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:saffraan, zichtvermogen
  23-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma

  Meer dan 7.000 studies bevestigen de gezondheidseffecten van kurkuma.

  Image: Over 7,000 studies confirm turmeric’s health-protective effects

  (Natural News) Kurkuma is bekend om zijn felgele kleur en zijn talloze culinaire toepassingen. Deze specerij is reeds eeuwen bekend en er zijn aanwijzingen dat het duizend jaar geleden wellicht werd gebruikt in de oude Chinese geneeskunde.
  Recent verkreeg dit traditioneel culinair niemandalletje erkenning voor zijn verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid. Veel van de zevenduizend studies die erop zijn uitgevoerd en veel onderzoek tonen aan dat kurkuma een krachtig helend kruid is met een groot aantal toepassingen.
  Antibacteriële, antimutagene, antifungale, anti-inflammatoire en antivirale eigenschappen zijn slechts enkele van de kenmerken die kurkuma zo bijzonder maken. Het bevat eveneens micronutriënten zoals vitamine C, E en K, en mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium.

  Onderzoek toont de kracht van kurkuma.

  Verschillende studies hebben aangetoond dat kurkuma zelfs de mogelijkheid heeft om bepaalde vormen van kanker te bestrijden. Zo bijvoorbeeld stelt een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, dat curcumine - een belangrijke component van kurkuma - de initiatie, progressie en metastase van verschillende soorten tumoren kan remmen. De auteurs stelden vast dat curcumine de progressie van de ziekte stopt door het induceren van apoptose, of celdood. Het team merkt op dat op het moment dat hun beoordeling was afgerond, er 6.850 studies over kurkuma waren gepubliceerd, waarvan de meesten wijzen op de potentiële gezondheidsvoordelen.

  In hun conclusie, schrijven de auteurs, "Een overvloed van in vitro en in vivo samen met de klinische onderzoeken uitgevoerd in de afgelopen decennia, onderbouwen het potentieel van curcumine als een anti-kanker middel." Het team merkt op dat curcumine wordt beperkt door zijn biobeschikbaarheid maar dat het een veilige en veelbelovende molecule is voor de preventie en behandeling van niet alleen kanker maar ook andere door ontstekingen aangedreven ziekten."

  Een andere recente studie, gepubliceerd in 2015, was beduidend voor de antikanker effecten van curcumine. De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van Emory University's Department of Hematology and Medical Oncology, en werd gepubliceerd in PLoS One. Het team wilde onderzoeken hoe curcumine zijn apoptose inducerende effecten gebruikt bij kankercellen van de bovenste luchtwegen met betrekking op de longen en bronchiën, larynx, farynx en mondholte. Na de behandeling van kankerweefsel monsters met curcumine onderzocht het team de effecten. Op basis van hun bevindingen vermoedt het team dat de apoptose inducerende effecten van curcumine worden ingegeven door zijn vermogen om gelijktijdig te werken op het tumor-suppressor gen en de neerwaarts regulerende anti-apoptotische eiwitten.
  In wezen betekent dit dat curcumine de kanker onderdrukt en de productie van eiwitten die celdood voorkomen verhindert. Samen leiden deze effecten tot apoptose.

  Andere voordelen voor de gezondheid.

  De bestrijding van kanker is niet het enig voordeel dat kurkuma kan bieden maar wel zeker indrukwekkend.

  Zo bijvoorbeeld toonde een gerandomiseerde dubbelblinde placebo gecontroleerde studie dat kurkuma supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van een evenwichtige stemming. Uit een studie, gepubliceerd in het Journal of Affective Disorders, bleek dat slechts acht weken kurkuma suppletie de scores van de deelnemers op depressie en angstproeven, verbeterde. Alle deelnemers van de kurkuma groep vertoonden aanzienlijke verbetering in vergelijking met de placebogroep.

  Studies hebben ook aangegeven dat kurkuma kan helpen om lichamelijk ongemak te verlichten. Uit een 4-weken durende studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Interventions in Aging bleek dat kurkuma werkte als ibuprofen bij het verlichten van artrose pijnen en dat het zelfs betere resultaten gaf dan de farmaceutische tegenhangers als het ging om het verlichten van algemene stijfheid. Een eerdere studie, gepubliceerd in 2011, vond ook dat kurkuma hielp om pijn te verlichten.

  Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie gepubliceerd in Surgical Endoscopy vond dat kurkuma supplementen postoperatieve pijnen verzachtten na een galblaasoperatie. In drieweekse intervallen ondervonden de patiënten die het supplement hadden genomen aanzienlijk minder pijn en ongemak dan de placebopatiënten.

  Kurkuma heeft vele andere voordelen voor de gezondheid. Het wordt gebruikt om wondgenezing te bevorderen, geïrriteerd weefsel te verzachten, maagpijn te verlichten en de gezondheid van het hart te verbeteren.

  Kurkuma is echt een wonderbaarlijke stof die nog steeds onderzoekers over de hele wereld verbaast.

  Oorspronkelijk artikel:”Over 7,000 studies conform turmeric’s health-protective effects”, Monday, January 23, 2017 by; Vicky Batts, Natural News.¨

  Bijlagen:
  http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0124218   
  http://www.dietoflife.com/7000-studies-turmeric-can-change-life/   
  http://www.mdpi.com/1420-3049/20/2/2728/htm   

  23-02-2017, 16:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kurkuma, kankerpreventie, depressie
  Archief per week
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!