NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Zon tegen kanker.
 • Aspirine slecht voor hart.
 • Ajuin tegen kanker.
 • Honing verwijdert arteriŽle plaque.
 • Tomaten tegen kanker.

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  15-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zon tegen kanker.

  De zon, wapen tegen kanker.

  Een hoed, een zonnebril, lange mouwen, een zonnescherm, schaduw opzoeken tot zelfs binnen blijven van 's middags tot 16 uur. Zo geloven dat we ons te beschermen tegen huidkanker. Deze werkwijze bederft niet alleen de pret van de zomer en de vakantie, ze is ook ongezond!

  Ken het echt gevaar op sterven aan huidkanker.

  Er wordt veel gesproken over huidkanker omdat vanaf 1945 elke 10 jaar het aantal gevallen verdubbelt.

  Dit is verontrustend maar:

  - Op de 60 miljoen Fransen stierven er 1.672 in 2012 aan huidkanker. Terzelfdertijd stierven 150.000 mensen aan een andere vorm van kanker en ook nog eens 130.000 aan hart- en vaatziekten.

  Waarom is het belangrijk om de vergelijking te maken?

  Het ene sluit het andere niet uit zul je mij zeggen. Maar dat is het juist: buiten zijn en genieten van de zon is een belangrijke manier om het risico op hartaandoeningen te verminderen en andere vormen van kanker te voorkomen.

  Een voorbeeld. We weten dat stress, sedentaire levensstijl, overgewicht, alcohol en roken belangrijke oorzaken zijn van hart- en vaatziekten en kanker. Dus: als je gestresseerd bent als gevolg van huidkanker; als je niet buiten komt om huidkanker te vermijden, meer nog: als je thuis zit en junk food eet, een sigaret rookt om de tijd te verdrijven en zit te wachten om in alle ‘veiligheid’ buiten te komen. Dan pas maak je een slechte keuze.

  Het is veel belangrijker om het risico op hartaandoeningen en andere vormen van kanker te verminderen dan zich toe te spitsen op de preventie van huidkanker.

  De meeste ‘huidkankers’ zijn niet gevaarlijk.

  Huidkanker, net als alle andere vormen van kanker, moet zeer serieus genomen worden. Dat betekent dat het belangrijk is om een arts te raadplegen wanneer een vlek of vreemd gezwel op de huid verschijnt, in het bijzonder een wonde die niet geneest, een puist of hardnekkige korst die van uiterlijk verandert.

  Van de 80 000 tot 90 000 nieuwe gevallen van huidkanker elk jaar gediagnosticeerd in Frankrijk, zijn 85% carcinomen en geen melanomen.

  Dit onderscheid is van cruciaal belang, omdat carcinomen genezen. De meeste zijn zelfs helemaal niet gevaarlijk. Men noemt ze "basaalcelcarcinomen" of “basocellulaire carcinomen” of “basaltomen’ of “ouderdomskanker’.

  Basaalcelcarcinomen.

  80% van de carcinomen, die basaalcelcarcinomen worden  genoemd, zijn niet dodelijk.

  Dit soort carcinoom ontwikkelt zich meestal op een huidoppervlak blootgesteld aan de zon, zoals de neus, oogleden of nek, meestal bij ouderen (ouder dan 75 jaar).

  Het eerste teken is vaak een kleine rode stip, een roze of parelwitte koepel die op een eerder normale huid verschijnt. Het evolueert heel langzaam en produceert  metastasen. Onbehandeld zal het lokaal blijven groeien en nabijgelegen structuren beschadigen. Zo kan een basaalcelcarcinoom op het gezicht eroderen en schade aan neus of oor aanbrengen.

  Elke verdachte huidlaesie of -knobbel moet worden gezien door een arts.

  Op de website van het National Cancer Institute (INCA), kan men lezen dat de overgrote meerderheid van huidlaesies geneest na operatief verwijderen omdat ze langzaam werken en geen externe laesies (metastasen) veroorzaken.

  Deze verklaring is overdreven, en misschien zelfs bedoeld om cosmetische chirurgen te behagen. Want als de kanker moeilijk te bereiken is, kan de ingreep een lelijk litteken achterlaten. Volgens een oncoloog die ik hierover raadpleede is het beter om dit met contactradiotherapie te genezen; met één tot drie sessies électronentherapie kan een littekenloze genezing verkregen worden. "

  Chirurgische behandeling kan bijna altijd worden uitgevoerd op kantoor of polikliniek. Plaatselijke verdoving wordt toegepast voor de meeste interventies. Pijn en ongemak zijn meestal minimaal en de patiënt lijdt zelden daarna.

  Deze carcinomen zijn goed voor 80% van de gevallen. De resterende 20% zijn agressiever, en noemt men “plaveiselcelcarcinomen”.

  Plaveiselcelcarcinoom (of epidermoïde).

  20% van de carcinomen zijn plaveiselcelcarcinomen (epidermoïden). Dit type carcinoom ontwikkelt zich meestal op het gezicht - meestal op of rond de oren of lippen. Echter, kan elk gebied van de huid worden aangetast.

  Het begint meestal als een kleine korst of geschubde gebied met een rode of roze basis. Kan veranderen in een tumor die een wrat kan lijken. Plaveiselcelcarcinoom kunnen een etterende wonden (ulci) of periodieke ontluchters vormen. Zonder behandeling kunnen zij zich verspreiden naar de onderliggende weefsels en de patiënt ontsieren.

  Maar geen paniek. Nog steeds volgens het National Cancer Institute: "Plaveiselcelcarcinomen zijn zeldzaam en kunnen uitzaaien. Ze zijn echter gemakkelijk te behandelen in de meeste gevallen door vroege opsporing en chirurgische behandeling. Maar nogmaals, volgens een bekende oncoloog" kan ook hier niet agressieve radiotherapie gericht genezen zonder littekenvorming met slechts een enigszins pigmentloos huidgebied. 

  Vandaar het belang om een arts te raadplegen als men iets raar op de huid opmerkt.

  De behandeling wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving, zonder langdurige pijn.

  Dus bij een minimum aan voorzichtigheid en gezond verstand zal men niet sterven aan een carcinoom.

  De derde vorm van huidkanker is de zeldzaamste en de gevaarlijkste: het melanoom.

  Het melanoom.

  Dit is het echte zorgenkind van de familie van huidkanker.

  Melanomen zijn kankercellen die een pigment fabriceren die dat typisch kleurtje geven en die men 'melanocyten' noemt. Melanocyt betekent ‘celproductie’; afgeleid van het Grieks “melanos" (zwart) en ‘cyte" (cel).

  Ze komen meestal voor op een perfect gezond huidoppervlak, en groeien geleidelijk uit tot een kleine gepigmenteerde vlek, ongeveer 15-20% uit een simpele schoonheidsvlek.

  Er zijn 11 000 gevallen van melanoom per jaar in Frankrijk. De meeste, vroeg ontdekt, genezen na een operatie onder narcose.

  Een minderheid van de melanomen (15%) worden te laat ontdekt en uitgezaaid zodat zelfs chemotherapie ze niet kan genezen. Het resultaat is dan het overlijden van de patiënt.

  De echte rol van de zon bij melanoom.

  Zoals met alle ernstige ziekten, zijn er meerdere factoren die samenwerken om het immuunsysteem te verstoren en kanker te veroorzaken: voeding, toxinen, stress, slecht slapen, enz.

  Er zijn ook factoren die verband houden met het milieu en, onder deze, is er geen twijfel over dat zonnebrand een erkende oorzaak is van melanoom, vooral bij kinderen die herhaaldelijk zijn blootgesteld zonder dat hun huid de tijd heeft gehad om zich voor te bereiden.

  Echter, het medische tijdschrift The Lancet publiceerde in 2004 een belangrijke informatie, maar nooit herhaald in de mainstream media of door de gezondheidsautoriteiten, misschien uit angst voor het vervagen van de boodschap aan het publiek, en nog steeds beschouwd als een beetje goedkoop.

  Deze informatie was dat melanomen, in tegenstelling tot carcinomen, zelden voorkomen bij mensen die regelmatig zijn blootgesteld aan de zon.

  Het is zeer belangrijk en het moet duidelijk zijn: ja, de zon is oorzaak van melanoom als de huid te veel in één keer wordt blootgesteld. Aan de andere kant vermindert regelmatige blootstelling aan de zon, zonder overdrijving, het risico op melanomen.

  Mensen die werken in kantoren hebben meer kans op een melanoom dan mensen die buitenshuis werken.

  Ook moet opgemerkt worden dat melanomen niet noodzakelijk verschijnen op plaatsen blootgesteld aan het zonlicht.

  De British Medical Journal bevestigde deze informatie zeggende dat de zon een onbetwistbare factor is voor carcinomen maar niet als belangrijke oorzaak van melanomen wordt vastgesteld.


  De zon kan het risico op overlijden halveren.

  Meer dan 200 epidemiologische studies hebben het verband tussen een tekort aan vitamine D en het risico op kanker bevestigd.

  Volgens een studie van Dr. William Grant, internationaal expert op het gebied van vitamine D, zou 30% van de sterfgevallen door kanker kunnen voorkomen worden door voldoende vitamine D, wat neerkomt op het redden elk jaar van 2 miljoen levens wereldwijd.

  Volgens Dr. Cedric Garland van de Universiteit van Californië, Universiteit van Geneeskunde in San Diego (USA), specialist in vitamine D sedert 30 jaar, kunnen jaarlijks 600.000 gevallen van borst- en darmkanker wereldwijd voorkomen worden door betere inname van vitamine D.

  Optimaliseren van de vitamine D-spiegel kan 16 soorten kanker helpen voorkomen waaronder de gevaarlijkste zoals alvleesklier- en longkanker.

  Een grootschalige gerandomiseerde studie met placebo toonde aan dat vitamine D in combinatie met calcium het totaal risico op kanker kan verminderen tot 60% bij vrouwen na de menopauze.

  Vrouwen met een lichte huid die veel gespreid zonnen hebben een lager risico op het ontwikkelen van invasieve borstkanker, die zich buiten de borst ontwikkelt , volgens een studie van het American Journal of Epidemiology.

  De zon is de beste bron van vitamine D. Men kan veilig 20 000 IU vitamine D per dag aanmaken door gedurende bvb. 3 sessies van 20 minuten twee derde van het huidoppervlak aan de zon bloot te stellen.

  20.000 IE, het is enorm. Het is honderd keer meer dan de aanbevolen dosis door de autoriteiten in Europa van 200 IE per dag. Men moet in geen geval bang zijn van overdosering, omdat het lichaam op natuurlijke wijze de productie van vitamine D onder invloed van de zon regelt om nooit een gevaarlijk niveau te bereiken.

  Maar dat is nog niet alles over de goede eigenschappen van de zon.

  Onderzoekers hebben onlangs een ander voordeel van de zon ontdekt. Zij veroorzaakt nl. verhoging van het  stikstofmonoxide niveau in het bloed en veroorzaakt daardoor een daling van de bloeddruk.

  Volgens Richard Weller, een onderzoeker die gespecialiseerd is in dermatologie en die de effecten van zonlicht op de gezondheid bestudeert kan de zon effectief gebruikt worden om te vechten tegen hoge bloeddruk.

  Natuurlijk kunnen al deze gunstige effecten van de zon pas plaats vinden als men zich niet insmeert met allerlei beschermers.

  Wanneer de zon hoog aan de hemel staat is blootstelling van slechts 20 minuten voldoende om van de voordelen te profiteren.


  Als voorbereiding van de huid kan men een supplement nemen van astaxanthine, een rood beschermend antioxidant zeewierextract.

  In geval van zonnebrand kan men best een crème van aloë vera op de huid aanbrengen.

  Maar bovenal, geniet van de mooie dagen die komen om vitamine D en stikstofmonoxide aan te vullen. Verder, zonder echt te weten waarom, blijkt de zon ook een pijnstillend effect te hebben en verbetert ze het moreel.

  Geniet wanneer de zon schijnt aan grote blauwe hemel. Zie je iets verdacht op uw huid, een wonde of een storende verdikking die verandert in de tijd, raadpleeg dan een dokter. Maar bovenal, geen paranoia: genieten van het zonnige weer verlaagt zelfs het risico op ziekten (vooral kanker en hart- en vaatziekten, maar ook osteoporose, multiple sclerose en depressie), veel meer dan het verhogen van de kans op sterven aan huidkanker.

  Dit geldt zolang men zonnebrand en brandwonden voorkomt.

  Oorspronkelijk artikel:”Le soleil: ene arme anti-cancel?”, par Jean-Marc Dupuis de SNI,

  Bron: www.santenatureinnovation.com

  Bijlagen:
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/07/daily-sunlight-can-keep-cancer-away.aspx   
  http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2008/08/07/daily-sunlight-can-keep-cancer-away.aspx   
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(0415649-3/fulltext   
  http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(0415649-3/fulltext   

  15-07-2017, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zon, kanker
  10-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspirine slecht voor hart.

  Dagelijkse aspirine blijkt het risico op een hartaanval te verhogen met 190%.

  (Natural News) Volgens een recente studie doet, regelmatig een aspirine nemen om hartziekten onder controle te houden, meer kwaad dan goed. Onderzoekers aan de Universiteit van Southampton in de Verenigde Staten en de Universiteit van Maastricht in Nederland constateerden dat dagelijkse aspirine-inname kan leiden tot verhoogde kans op hartaanval.

  Wetenschappers onderzochten 30.000 patiënten met atriale fibrillatie - een aandoening die wordt gekenmerkt door snelle en vaak onregelmatige hartslag - en wat bleek: patiënten die dagelijks aspirine namen hadden 1,9 keer meer kans op een acute hartaanval in vergelijking met degenen die warfarine namen, een vitamine K antagonist. “Orale anticoagulant behandeling met vitamine K antagonisten (VKA’s) is al decennia lang de hoeksteen voor het voorkomen van beroerte bij patiënten met atriale fibrillatie. We vonden een verhoogd risico op hartaanvallen bij huidige en vroegere aspiringebruikers in vergelijking met VKA's. Er bestaat ook twijfel over het nut van aspirine bij atriale fibrillatie. Aspirine wordt niet langer aangeprezen, "zei studieleider dr. Leo Stolk.

  De studie heeft ook aangetoond dat directe orale anticoagulantia ook een verhoogd risico geven op een hartaanval bij patiënten met atriale fibrillatie. De resultaten werden gepubliceerd in het British Journal of Clinical Pharmacology.

  Meerdere studies vinden verband tussen aspirine en het risico op een hartaanval.
  Het gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen, meer algemeen bekend als pijnstillers, zoals ibuprofen en aspirine om verkoudheid en griep te behandelen, wordt geassocieerd met een groter risico op een hartaanval. Een analyse van meer dan 9.000 patiënten onthulde dat degenen die pijnstillers namen, zoals aspirine om ademhalingsinfecties te verlichten, meer dan drie keer hoger risico op een hartaanval hadden. Onderzoekers vonden ook dat intraveneuze toediening van pijnstillers het risico op een hartaanval meer dan zevenvoudig kan verhogen.

  De onderzoekers concluderen dat pijnstillers zoals aspirine en ibuprofen de water- en zoutretentie kunnen verhogen, waardoor hogere bloeddrukniveaus worden veroorzaakt. Patiënten moeten hun arts of apotheker raadplegen alvorens pijnstillers te gebruiken tegen ademhalingsinfecties, waarschuwden de onderzoekers.

  "Artsen moeten zich ervan bewust zijn dat het gebruik van NSAID's tijdens een acute luchtweginfectie het risico op een hartaanval verder kan verhogen," zei studieleider Dr. Cheng-Chung Fang van het Nationaal Universitair Ziekenhuis van Taiwan. Dr Charlotte Warren-Gash van de London School of Hygiene & Tropical Medicine, zei dat zowel medische aandoeningen als vroeger bestaande ziekten in aanmerking zouden moeten genomen worden bij het voorschrijven van pijnstillers bij ademhalingsinfecties.

  De bevindingen wijzen op een correlatie tussen pijnstillersgebruik en verhoogd risico op hartaanval bij patiënten. De resultaten laten echter geen oorzakelijk verband zien, aldus de onderzoekers. Meer onderzoek is nodig om het verband tussen het gebruik van pijnstillers en hartaanval te verduidelijken en hoe de conditie effectief kan worden beheerd, voegen de onderzoekers eraan toe. De bevindingen werden gepubliceerd in het Journal of Infectious Diseases.

  Uit een andere studie bleek dat regelmatige inaame van aspirine de kans op een hartaanval bij risicopatiënten niet verminderde. Schotse onderzoekers constateerden dat risicopatiënten die dagelijks aspirine hadeen den genomen, een vergelijkbaar risico op beroerte- en hartaanval hadden als bij de placebobehandeling. De resultaten werden gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Ongeveer drie jaar geleden heeft Bayer AG gevraagd om aspirine als een geneesmiddel voor preventie van hartaanval goed te keuren. Dit werd later geweigerd door de FDA, die zijn beslissing baseerde op een Schotse studie uit 2010. De FDA heeft ook patiënten die bloedverdunners nemen gewaarschuwd tegen het gebruik van aspirine.

  Andere ernstige bijwerkingen die verband houden met de inname van aspirine zijn inwendige bloedingen, peptische zweren, astma en nierziekte.

  Oorspronkelijk artikel:”Daily aspirine found to increase risk of heart attack by 190%”, Sunday, March 26, 2017 by: Russel Davis

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4337050/Aspirin-double-risk-suffering-heart-attack.html   
  http://www.healthline.com/health-news/aspirin-heart-attack-stroke-050614#1   
  https://www.thesun.co.uk/living/2770676/taking-aspirin-and-ibuprofen-increases-your-risk-of-a-heart-attack-if-you-take-them-to-combat-flu/   

  10-07-2017, 11:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aspirine, pijnstillers, hartaanval
  07-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ajuin tegen kanker.

  Krachtige anti-kanker verbinding in rode uien gevonden die kanker tumoren "vernietigen".

  Uit een studie gepubliceerd in Food Research International, bleek dat rode uien krachtige antioxidanten bevatten die kankercellen effectief doden. Als onderdeel van de studie heeft een team onderzoekers aan de Universiteit van Guelph in Ontario, Canada, vijf soorten uien onderzocht en hun anti-kankereigenschappen getest op darmkankercellen in het laboratorium. De gezondheidsdeskundigen constateerden dat rode uien effectief darmkankercellen elimineren. Het team merkte ook op dat de "Ruby Ring" de meest krachtige uiensoort was om de kwaadaardige cellen te doden.

  Volgens het onderzoeksteam bevatten rode uien aanzienlijk hoge concentraties van het flavonoide quercetine. De deskundigen merken ook op dat rode uien rijk zijn aan anthocyanine, een verbinding die de opruimingseigenschappen van quercitine versterkt. Uit de studie bleek eveneens dat rode uien even sterk waren bij het elimineren van borstkankercellen.

  "Anthocyanine geeft groenten en fruit hun kleur; rode uien die donkerst van kleur zijn, bezitten de meest kankerbestrijdende kracht. We vonden dat deze uien uitstekend zijn bij het doden van kankercellen. Uien activeren routes die kankercellen aanmoedigen tot celdood. Ze bevorderen een ongunstige omgeving voor kankercellen en verstoren de communicatie tussen kankercellen en remmen zo de groei ervan. De volgende stap is het testen op mensen, "zegt hoofdonderzoeker Abdulmonem Murayyan in ScienceDaily.com.

  "De onderzoekers vonden dat extracten van bepaalde soorten uien darmkankercellen in het laboratorium kunnen doden, maar dat betekent niet dat hetzelfde kan gebeuren in een menselijk lichaam dat veel complexer is. Als wetenschappers kunnen vinden welke moleculen in uien deze blijkbaar gunstige effecten hebben, dan zouden ze misschien in de toekomst als een potentieel geneesmiddel kunnen worden onderzocht, 'vertelde Alford DailyMail.co.uk.

  Cornell studie demonstreert de anti-kanker eigenschappen van de ui.
  De recente bevindingen bevestigende de resultaten van een studie uit 2004, uitgevoerd door onderzoekers aan de Cornell University. Als onderdeel van de studie nam het onderzoeksteam extracten van 10 uienvariëteiten en sjalotten om ze te testen als middel tegen darmkankercellen. De wetenschappers vonden dat de scherpgele en Western Yellow variëteiten de sterkste bescherming boden tegen de proliferatie van darmkankercellen. Uit de studie bleek ook dat sjalotten, de scherpgele en Western Yellow uivariëteiten ook de grootste bescherming boden tegen de proliferatie van leverkankercellen.
  Volgens onderzoekers zijn uien en sjalotten uitstekende bronnen van fytochemicalen genaamd fenolieken en flavonoïden. De fytochemicaliën verlagen het ontstaan van kanker door vrije radicalen te elimineren en de productie van reactieve verbindingen te remmen die anders normale cellen kunnen beschadigen. Daarnaast merkt het onderzoeksteam op dat uien en sjalotten verschillende variëteiten van deze fytochemicaliën bevatten.
  Volgens het team hadden sjalotten zes keer meer fenolieken dan Vidalia-uien. Aan de andere kant bevatten Western Yellow uien 11 keer meer flavonoïden dan de witte variëteiten.
  "Onze studie van 10 uienvariëteiten en sjalotten laat duidelijk zien dat uien en sjalotten krachtige antioxidant- en antiproliferatieeigenschappen bezitten en dat hoe meer totale fenolische en flavonoïde inhoud een ui heeft, hoe sterker zijn antioxidantactiviteit en beschermend effect is,” zegt hoofdauteur dr. Rui Hai Liu in de Cornell Chronicle.
  De bevindingen werden gepubliceerd in Journal of Agricultural and Food Chemistry

  Oorspronkelijk artikel:”Powerful anti-cancel compound in red onions found to “destroy” cancer tumors”, Sunday, June 18, 2017 by: Russel Davis.

  Bijlagen:
  http://news.cornell.edu/stories/2004/10/some-onions-have-excellent-anti-cancer-benefits   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4583822/Eating-red-onions-help-fight-cancer.html   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170607123928.htm   

  07-07-2017, 20:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:darmkanker, borstkanker, uien
  25-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing verwijdert arteriŽle plaque.

  Honing blijkt arteriële plaque te verminderen met een verbazingwekkende 30% ... kan het ook hartaanvallen verhinderen?

  Kan honing een natuurlijke manier zijn om hartziekten te voorkomen? Dat kan gewoon het geval zijn. Nieuw onderzoek heeft gevonden dat een natuurlijke suiker die in honing voorkomt, bekend als trehalose, kan bijdragen tot het verminderen van de aanwezigheid van arteriële plaque met maximaal 30 procent. Deze natuurlijke suiker wordt ook gevonden in sommige andere voedingsmiddelen, zoals champignons, kreeften en garnalen. Dus voor iemand die niet van honing houdt, zijn er nog andere opties. Het enige voorbehoud is dat de suiker direct in de aderen moet worden geïnjecteerd om het wonderbaarlijke voordeel van trehalose te verkrijgen. Maar sommigen zullen zeggen dat het nog steeds een betere optie is dan Big Pharma's chemishe middelen. Terwijl honinginjecties misschien niet helpen bij hartfalen, was de bevinding nog steeds veelbelovend.

  De onderzoekers van de Universiteit van Washington hebben vastgesteld dat trehalose een eiwit activeert dat ervoor zorgt dat immuuncellen arteriële plaqueafzettingen verwijderen.

  Plaque kan zeer schadelijk zijn voor de slagaders, en kan leiden tot atherosclerose. Plaque maakt de bloedvaten stijf en hard en vernauwt de bloedvaten. Dit kan leiden tot hoge bloeddruk, hartziekte, perifere hartziekte en angina. Deze afzettingen kunnen de bloedvaten verstoppen en klonters vormen met als gevolg risico op een beroerte, hartaanval of zelfs gangreen als de klont in een bloedvat belandt dat bij één van onze ledematen behoort.

  Hoewel atherosclerose misschien niet in eerste instantie op een echt gevaar lijkt kan het toch levensbedreigend zijn.

  De ontdekking dat trehalose de plaque zo significant kan verminderen is bijzonder interessant vanwege de risico's die deze arteriële afzettingen betekenen.

  De hoofdonderzoeker van de studie Dr. Babak Razani verklaarde: 'Bij atherosclerose proberen macrofagen schade aan de slagader te repareren door het gebied schoon te maken, maar ze worden overweldigd door de ontstekende aard van de plaques. Hun zuiveringsproces wordt geremd. Trehalose verbetert niet alleen deze schoonmakers maar maakt er ook nieuwe aan. "

  De testen werden uitgevoerd op muizen die risico liepen op atherosclerose. Het team verdeelde de muizen in groepen: sommige werden geïnjecteerd met trehalose, terwijl anderen de suiker oraal kregen. Een andere groep muizen werd geïnjecteerd met verschillende soorten suikers. Het team vond dat de muizen die geïnjecteerd werden met trehalose, plaques hadden tot 0,10 millimeter kleiner dan degenen die een andere behandeling kregen. Bij de trehalose-geïnjecteerde muizen werden arteriële plaques gemeten op een gemiddelde van 0,25 millimeter, terwijl muizen die niet met suiker geïnjecteerd werden plaques hadden die ongeveer 0,35 millimeter groot waren.

  Alhoewel dit kleine kleine metingen lijken met kleine  verschillen, geven de resultaten daadwerkelijk een afname aan in de plaque onder de dieren die met trehalose waren geïnjecteerd.

  Honing is algemeen bekend om een aantal voordelen voor de gezondheid, vaak door zijn antimicrobiële eigenschappen en het vermogen om bacteriën te bestrijden. Maar het lijkt erop dat er veel andere voordelen zijn van deze geliefde lekkernij. Een ding is zeker, deze schat zal niet vlug zijn plaats in de wereld van de natuurlijke geneeskunde verliezen.

  Oorspronkelijk artikel:”Honey found to reduce arterial plaque by an astonishing 30% … could it prevent heart attacks?”, Thursday 15, 2017 by: Vicky Batts.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4584798/Could-honey-prevent-heart-attacks.html   
  http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/AboutCholesterol/Atherosclerosis_UCM_305564_Article.jsp#.WU--CYppw_V   

  25-06-2017, 15:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:honing, plaque
  11-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomaten tegen kanker.

  Tomaten blijken maagkanker te doen stoppen. 

  Image: Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients


  Een recente studie heeft aangetoond dat tomaten maagkanker kunnen afremmen. Als onderdeel van de studie analyseerden een team van internationale onderzoekers uit Italië en de VS de componenten van tomaat-extracten uit twee verschillende Zuid-Italiaanse rassen - San Marzano en Corbarino - en onderzochten hun vermogen op het omgaan met verschillende neoplastische eigenschappen van maagkankercellijnen . Uit de studie bleek dat extracten uit beide tomatenculturen de groei en het kloneringsgedrag van maligne cellen kunnen stopzetten.

  Volgens het onderzoeksteam veroorzaakte de behandeling met de tomaatextracten negatieve effecten op de belangrijkste processen van de maligne cellen die de kankercellen in staat stellen om te migreren. Het onderzoeksteam merkte ook op dat de behandeling de celcyclus stopte door de retinoblastoom familie eiwitten te moduleren. Dit leidde uiteindelijk tot apoptose (cel dood), zegden de wetenschappers.

  "Onze resultaten toonden een mogelijke rol aan van deze twee soorten tomaten tegen typische neoplastische eigenschappen. De behandeling met tomaatextracten beïnvloedde het vermogen van de kankercel om zowel in adhesie als in semi-vloeibaar medium te groeien, waardoor ook het cel migratievermogen verminderde. Er werden geen toxische effecten waargenomen op niet-tumorale cellen. We hebben op maagkankercellijnen gevolgen gevonden voor zowel celcyclusprogressie als apoptosis modulatie. De mate van antineoplastische effecten lijkt echter niet te correleeren op de carotenoïde inhoud en de antioxidante werking van de twee tomatenrassen. Onze gegevens geven aan dat de rassen San Marzano en Corbarino kunnen ingezett worden als voedingssteun, niet alleen bij kankerpreventie maar ook bij kankerpatiënten, "schreven de onderzoekers in het Journal of Cellular Physiology.
  Studie auteur Daniela Barone merkte op dat de effecten niet lijken te zijn gerelateerd aan specifieke anti-kanker componenten zoals lycopeen. De gunstige effecten moeten worden geassocieerd met het geheel van de tomaten, voegt de auteur toe. De bevindingen roepen om verder onderzoek naar het potentieel gebruik van specifieke voedingsstoffen, niet alleen bij kankerpreventie, maar ook als aanvullende strategie voor conventionele kankerbehandelingen, aldus professor Antonio Giordano, onderzoeker.

  Maagkanker in cijfers.
  Volgens het World Cancer Research Fund International is maagkanker het vijfde meest voorkomende type kanker over de hele wereld. De organisatie merkte ook op dat in 2012 alleen al 952.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. Volgens het National Cancer Institute (NCI) hebben in de VS in 2014 bijna 96.000 mensen maagkanker ontwikkeld. Het instituut merkte ook op dat het aantal nieuwe maagkankergevallen in het hele land 7,3 per 100.000 personen per jaar was, terwijl het jaarlijkse sterftecijfer 3,2 per 100.000 bedroeg. De overleving van vijf jaar was slechts iets hoger dan 30 procent, voegde het instituut er aan toe.

  Daarnaast heeft de NCI aangetoond dat maagkanker relatief zeldzaam is in de Verenigde Staten. In feite neemt de ziekte er de 15e plaats in onder de meest voorkomende kankersoorten in het hele land. Huidige cijfers lieten ook zien dat de ziekte meer voorkomt bij oudere volwassenen tussen de 65 en 74 jaar.

  Gegevens van de Amerikaanse Kankervereniging (ACS) toonden ook aan dat dit jaar in de VS reeds ongeveer 28.000 nieuwe gevallen van maagkanker werden gediagnosticeerd. De ACS heeft ook geprojecteerd dat bijna 11.000 mensen in 2017 aan de ziekte zullen sterven.

  Oorspronkelijk artikel:"Tomatoes found to halt stomach cancer due to anti-cancer nutrients",Thursday, May 25, 2017 by:  Earl Garcia Labels, Natural News.

  Bijlagen:
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/jcp.25995/full   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4507674/Tomatoes-fight-stomach-cancer.html   
  http://www.wcrf.org/int/cancer-facts-figures/data-specific-cancers/stomach-cancer-statistics   
  https://seer.cancer.gov/statfacts/html/stomach.html   
  https://www.cancer.org/cancer/stomach-cancer/about/key-statistics.html   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170513093132.htm   

  11-06-2017, 14:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, maagkanker, superfoods, tomaten
  07-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden gevaarlijker dan gedacht.


  Nieuwe studie vindt dat pesticiden veel meer neurotoxisch zijn dan eerder gemeld.

  Image: Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported


  (Natural News) Al jarenlang heeft Natural News oprichter/redacteur Mike Adams gewaarschuwd voor de giftige effecten die moderne pesticiden hebben op het menselijk lichaam, met name op de hersenen. Nu heeft nieuw onderzoek Adams en andere natuurlijke, biologische voedingsdeskundigen gelijk gegeven: Pesticiden zijn eigenlijk veel neurotoxischer dan 'mainstream' wetenschappers hebben geloofd.

  Zoals door de Daily Telegraph gerapporteerd, is het beste voor consumenten om meteen over te gaan tot het gebruik  van biologische producten "omdat pesticiden op levensmiddelen veel gevaarlijker zijn dan men denkt, vooral de menselijke hersenen zouden erdoor beschadigd worden”, aldus het onderzoek gepubliceerd door het Europees Parlement.

  Anders zullen de consumenten aanzien tegen ”zeer hoge kosten" in termen van algemene neurologische gezondheid, merken de onderzoekers op. Verder zeggen zij dat zwangere vrouwen en kinderen bijzonder kwetsbaar zijn.

  De resultaten van het onderzoek zullen hopelijk leiden tot nieuwe richtlijnen en misschien zelfs verplichte beperkingen op het algehele gebruik van pesticiden in de landbouw. Naast veel gevaarlijker voor de consument dan eerder door de wetenschappelijke en biologische landbouwgemeenschap geloofd, worden pesticiden ook beschuldigd van het vergiftigen van de bodem, grondwater en het milieu in het algemeen.

  De Daily Telegraph noteerde verder:

  De studie suggereert dat de schade door pesticiden in de EU ten minste 161,1 miljoen dollar per jaar bedraagt, gebaseerd op het verlies van levenslange inkomsten uit dergelijke schade.

  Het rapport waarschuwt voor meer en meer bewijs dat residuën van insecticiden de hersenen beschadigen en het IQ van de bevolking verminderen. Het maakt zich ook zorgen dat de chemicaliën ook kanker en schade aan het voortplantingsstelsel kunnen veroorzaken. Het onderzoek, in opdracht van het Europees Parlement, is een overzicht van wetenschappelijk bewijs over de impact van biologisch voedsel op de menselijke gezondheid.

  Natural News is al jaren voorop bij dit alles. In mei 2014 hebben we gemeld dat door over te schakelen naar biologisch voedsel je blootstelling aan giftige pesticiden met 90 procent kan verminderenin slechts één week . Ditzelfde stuk citeerde Australisch onderzoek dat vond dat conventionele voedselproductie grote hoeveelheden organofosfaatpesticiden gebruikt die als neurotoxinen optreden bij insecten en mensen door de blokkering van een belangrijk enzym.

  "Recente studies hebben zich zorgen gemaakt over de gezondheidseffecten van deze chemicaliën, zelfs op relatief lage niveaus," meldde Dr. Liza Oates, de hoofdonderzoeker.

  Jaren eerder, in 2010, hebben we gemeld dat studies hebben aangetoond dat een stijging van de belangrijkste ziekten ook gekoppeld was aan het toenemende gebruik van pesticiden.

  Volgens een nieuwe database die is ontworpen om deze studies te catalogeren, zijn pesticiden gekoppeld aan kanker, reproductieve dysfunctie, diabetes, autisme, astma, geboorteafwijkingen, ziekte van Parkinson en Alzheimer en meer.

  De neurologisch gerelateerde aandoeningen werden hierboven aangegeven om aan te tonen hoe langdurig onderzoek - waarvan veel is genegeerd door de 'mainstream' media en de 'politiek correcte' wetenschappelijke gemeenschap, maar gemeld door Adams - heeft aangegeven dat er grote gezondheidsproblemen zijn die verband houden met zware pesticiden. Een jaar geleden hebben we gemeld dat pesticiden bleken een groot risico te zijn voor de ziekte van Parkinson.

  "Minstens 100 verschillende pesticiden zijn bekend om hun negatieve neurologische effecten die ze bij volwassenen veroorzaken en zijn daarom verdacht dat ze ook hersenen kunnen beschadigen", aldus de onlangs gepubliceerde EU-studie. "Zulke nadelige effecten zijn waarschijnlijk blijvend en hebben belangrijke negatieve cognitieve effecten, vaak uitgedrukt in termen van verlies van IQ."

  Hoofdauteur Axel Mie voegt er aan toe: "Verschillende praktijken in de biologische landbouw, met name het lage gebruik van pesticiden en antibiotica, bieden voordelen voor de gezondheid van de mens."

  Het EU-onderzoek bevestigt duidelijk onze eerdere rapportage over eerdere studies en steunt Adams in zijn jarenlange poging om het publiek voor te lichten en te informeren over de gevaren van voedselproductie die sterk afhankelijk zijn van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

  Oorspronkelijk artikel:”Health Ranger vindication: New study finds pesticides are much more neurotoxic than previously reported”, Monday, June 05, 2017 by: JD Hayes, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.glyphosate.news/2017-03-30-babies-being-fed-dangerous-pesticides-through-toxic-breastmilk.html   
  http://www.naturalnews.com/026177_disease_Parkinsons_pesticides.html   
  http://www.naturalnews.com/045006_organic_foods_pesticide_exposure_phthalates.html   
  https://www.pressreader.com/uk/the-daily-telegraph/20170603/281492161280120   

  07-06-2017, 22:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:EU, pesticiden, biologische voeding
  06-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energiedrankjes

  Schokkende experimenten laten zien hoeveel schade energiedranken aan uw tanden aanrichten.Image: Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth

  Een experiment van Californische tandartsen leverde schokkend nieuws over het effect van fris- en energiedranken op de mondgezondheid.


  Dr. Tom Bierman, tandarts in de San Diego Dental Studio, was geïnspireerd om een experiment uit te voeren nadat hij het boek 'Rust: The Longest War' had gelezen. In het boek wordt beweerd dat één op zeven nieuwe energiedranken te corrosief zijn om in aluminium ingeblikt te worden. Dr. Bierman dacht bij zichzelf: "Als dat zo is voor blik, wat is dan het effect op onze tanden?"

  Nadat hij besloot dat hij de effecten met zijn eigen ogen wilde zien, nam Dr. Bierman zijn vier wijsheidstanden, die al jaren eerder werden geëxtraheerd, en stak ze elk in een aparte vloeistof. Eén tand ging in een fles populaire energiedrank, een andere in cola, een derde in dieetcola en de vierde in water als controle. Na twee weken in de vloeistoffen, ontdekte dr. Bierman dat de tand in de cola bijna helemaal zwart was geworden. De tand in de dieetcola was wat minder sterk gekleurd. Maar de toestand van de tand die in het energiedrankje zat schokte hem.

  Het email van de tand die in het energiedrankje, de harde bekleding die de dentine eronder beschermt, begon te verkruimelen. In de foto's die Dr. Bierman uit het experiment heeft genomen, ziet men lichtroze en roestkleurige gebieden op de tand die door de vloeistof veroorzaakt zijn, maar ook grote klontjes email die uit de tand zijn losgekomen. Bierman zei: "Het email op deze tand was aan het afbrokkelen - het was duidelijk dat de energiedrank veel destructiever was dan de cola. Nog meer is dat dit de suikervrije versie van de energiedrank is: het is zeer krachtig. 'Schade onder die vorm is permanent en zonder de beschermende buitenlaag zijn de tanden gevoeliger, krijgen ze holtes en veel meer Waarschijnlijk met volledig verval tot gevolg.

  Bierman heeft de foto's uit zijn experiment gedeeld op figure1.com, een website waar artsen uit de hele wereld medische beelden en meningen delen. Een arts verklaarde dat hij een 28-jarige man had met tanden die bijna tot aan het tandvlees waren afgebroken door de dagelijkse consumptie van energiedranken. Een andere dokter merkte op dat de resultaten mettertijd slechter worden.

  Hoewel de consumptie van deze dranken al lang door  artsen, tandartsen en gezondheidsdeskundigen wordt bekritiseerd en ontraden, blijven deze drankjes populair vooral onder tieners. Naar schatting wordt meer dan 29 miljard liter energiedrank per jaar verbruikt door de Amerikanen alleen al. De grootste procentuele stijging in de afgelopen jaren is gevonden bij mensen boven de 40 jaar, wat resulteerde in een totale toename van het consumptieverbruik van energiedrankjes met 279%. Vijf procent van de volwassenen verbruikt energiedrankjes 5 tot 7 keer per maand. Nog eens 2% van de volwassenen gebruikt meer dan tien keer per maand energiedranken. Hoewel de consumptie van frisdrank in de loop der jaren is afgenomen, blijkt uit recente statistieken dat de gemiddelde Amerikaan elk jaar 40 liter frisdrank verbruikt.

  Een studie uit 2012 gepubliceerd in de Daily Mail constateert dat energiedranken zoveel zuur bevatten dat ze na vijf dagen consistent gebruik hun vernietigende werking kunnen beginnen. Energiedranken veroorzaken twee keer zo veel schade aan de tanden als frisdrank. Red Bull geeft je geen vleugels, maar wel tandbederf.

  Oorspronkelijk artikel:”Shocking experiments show how much damage energy drinks do to your teeth”, Thursday March 09, 2017 by: Thomas Dishaw, Natural News.

  Bijlagen:
  http://brandongaille.com/20-significant-energy-drink-consumption-statistics/   
  http://uk.businessinsider.com/americans-are-drinking-less-soda-2016-3?r=US&IR=T   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4287984/Pictures-damage-soft-drinks-teeth.html   

  06-06-2017, 16:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:handhygiŽne, energiedrank
  05-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grasboter gezonder

  Kunnen verzadigde vetten gezond zijn? Boter afkomstig van melk van grasgevoerd vee wordt steeds meer gezien als voedend en gezond.

  Grass-fed dairy


  (NaturalNews) Noem het woord "boter" en de meeste mensen zullen zeggen het te vermijden als de pest. Lange tijd is boter beschouwd als een” gezonde" antithese van als je wilt afvallen, je cholesterol onder controle wilt houden en in goede vorm wilt blijven … mijd boter. Of toch niet?

  Op regelmatige basis is er nieuws dat de voordelen van boter voor de gezondheid bevestigt - maar niet zomaar gelijke welke boter. In het bijzonder wordt boter van met gras gevoerde dieren beschouwd als een levensvatbare keuze voor gezondheidsbewust leven. Een groot deel van de informatie toont aan dat dit soort boter kan bogen op positieve biologische resultaten dankzij zijn velevoedingsstoffen.

  Voordelen voor de gezondheid van het eten van ‘grasboter’

  Het bevat gezonde vetzuren in een hoeveelheid die eenvoudigweg de traditionele ‘graanboter” ver in de schaduw stelt. Terwijl de laatste wordt geprezen om zijn gehalte aan vetzuur CLA (geconjugeerd linolzuur), bevat ‘grasboter ‘ vijfmaal zoveel CLA.

  Bovendien bevat ‘grasboter’ veel meer omega-3 vetzuren en vitamine K2 dan zijn tegenhanger. Omega-3 vetzuren die ook voorkomen in voedingsmiddelen zoals lijnzaad en zalm, zijn een hulp voor onze gezondheidsproblemen van het verminderen van kans op kanker tot het stimuleren van de gezondeid van ons hart en cognitief goed functioneren. Net zoals voor vitamine K2, zorgen zij voor botbehoud en  de gezondheid van hart en prostaat .

  Hoe zit het met verzadigd vet uit grasboter?
  Het blijkt dat er geen correlatie met hart- en vaatziekten is volgens een studie op mensen uit Costa Rica die vooral grasboter consumeren. In die studie, verschenen in het American Journal of Clinical Nutrition, werd vastgesteld dat hoe meer volvette zuivelproducten men eet (zoals boter), hoe lager het risico op een hartaanval. Mensen die dergelijke boter en ander volvette zuivelproducten aten, hadden bijna 50 procent minder kans op een hartaanval.

  "Zuivelconsumptie gaf geen groter risico op een hartaanval," noteerde de American Journal of Clinical Nutrition Notes uit die studie.

  Soortgelijke bevindingen meldden ook andere studies, onder andere uit Australië en veel Europese landen. Keer op keer werd het eten van volvette zuivelproducten in verband gebracht met een verbeterde hartfunctie en een verminderde kans op een hartaanval.

  Waarom zijn grasgevoerde voedingsmiddelen beter dan graan gevoerde?

  Veel deskundigen zeggen dat verzadigd vet niet de vijand is die wij er hebben van gemaakt. In feite zijn verzadigde vetzuren gunstig voor gezonde botten, voor de leverbescherming, voor het verwijderen van toxines uit het darmkanaal en voor de gezondheid van het hart. Bovendien is het kiezen van vetten afkomstig van met gras gevoerde dieren een zeer wijselijk besluit.

  Bijvoorbeeld, als het gaat om rundvlees: het meeste Amerikaanse vee leeft een groot deel van zijn leven opgesloten in stallen, staande in zijn eigen mest. Ze zijn zeer gevoelig voor ziekte en worden gevoed met granen behandeld met chemicaliën. In schril contrast zijn de met gras gevoederde koeien die meestal buiten verblijven en in geval van biologisch gekweekt vrij zijn van dergelijke verontreinigingen.

  Kies dus voor de grasgevoerde opties om op een gezondere manier te genieten van vlees of zuivelproducten.

  Oorspronkelijk artikel:”Can saturated fat be healthy? Grass-fed butter increasingly seen as a nourishing, healthy food”, Saturday, January 16, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.livestrong.com/article/266717-what-are-the-benefits-of-vitamin-k2/   
  http://www.wakingtimes.com/2016/01/07/why-grass-fed-butter-is-one-of-the-healthiest-fats-on-the-planet/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20463040   
  https://www.westonaprice.org/health-topics/know-your-fats/the-skinny-on-fats/#benefits   

  05-06-2017, 20:41 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:boter
  25-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C bij hartfalen.

  Vitamine C is een krachtige genezer van het hart, vooral na een operatie.

  Image: Vitamin C is a powerful heart healer, especially after surgery

  (Natural News) Atriale fibrillatie (AF) is het meest voorkomende type van aritmie, dat kan worden geactiveerd door verschillende stressvolle gebeurtenissen. Ongeveer 30 procent van de mensen die een hartoperatie hebben ondergaan, lijden aan postoperatieve AF na de operatie. Er zijn veel geneesmiddelen beschikbaar om de aandoening te behandelen, maar met een heleboel nadelige bijwerkingen zoals gewichtstoename, extreme vermoeidheid, ademhalingsproblemen en pijn in de borst.

  Uit een nieuwe studie, gepubliceerd in het tijdschrift BMC Cardiovasculaire Disorders, bleek dat orale toediening van aanvullende vitamine C na hartchirurgie het risico op AF kan verminderen met 73 procent bij hoogrisicopatiënten en zonder bijwerkingen. Voorts meldden de Finse wetenschappers dat intraveneuze toediening van vitamine C de lengte van het ziekenhuisverblijf aanzienlijk vermindert.

  Mensen met AF ervaren een abnormaal hartritme dat wordt gekenmerkt door snelle en onregelmatige slagen die de kans op bloedstolsel, beroerte, hartfalen en andere hartverwante complicaties kunnen vergroten.

  Tijdens AF slaan de bovenste kamers van het hart of de atria in een zeer snel, onregelmatig en chaotisch patroon. De pompende lagere kamers van het hart, de ventricles, werken ook onregelmatig, uit coördinatie met de twee bovenkamers. Met de snelle en chaotische hartslag ervaren patiënten vaak hartkloppingen, kortademigheid en zwakheid. AF-aanvallen die kunnen komen en gaan, maar voor sommigen verdwijnen ze niet en kan noodhulp noodzakelijk zijn.

  Dr Glenn Rothfeld zei dat er enkele indicatieve bewijzen zijn die AF-opflakkeringen koppelen aan oxidatieve stress en ontstekingen. Met deze bevindingen vroegen wetenschappers over de hele wereld zich af of een krachtig antioxidant, zoals vitamine C, zou kunnen helpen om AF te voorkomen.

  Rol van vitamine C bij het voorkomen van atriale fibrillatie na een operatie.

  Het onderzoeksteam van het universitair ziekenhuis van Helsinki, Finland, analyseerde 14 gerandomiseerde hartchirurgische onderzoeken van 2.006 patiënten. Een andere proef die AF-herhaling onderzocht heeft na een succesvolle cardioversie was ook opgenomen in de review.

  De studie, onder de leiding van Harri Hemilä van de universiteit van Helsinki en Timo Suonsyrjä van het Centraal Ziekenhuis van Helsinki, concludeerde dat de orale vitamine C-supplementatie de incidentie van postoperatieve AF met 73 procent verminderde, terwijl intraveneuze toediening het slechts met 36 procent verminderde. Daarentegen verminderde intraveneuze toediening het ziekenhuisverblijf aanzienlijk met 16 procent of 1,5 dagen, vergeleken met slechts 7 procent of 0,4 dagen wanneer vitamine C oraal werd ingenomen.

  Het team merkte echter op dat het hartbeschermende effect landspecifiek blijkt te zijn. Toen de onderzoeksgegevens werden gesplitst volgens geografische en sociaal-economische demografie, bleek dat vitamine C alleen een sterk beschermend effect had voor patiënten uit de minder rijke landen buiten de Verenigde Staten.

  "Vitamine C is een veilige, goedkope essentiële voedingsstof. Gezien het consequente bewijs voor de minder rijke landen, kan vitamine C worden toegediend aan patiënten in de hartchirurgie, "aldus Drs. Hemilä en Suonsyrjä.

  Met zicht op de toekomst heeft het team gezegd dat er meer onderzoek moet worden uitgevoerd om optimale protocollen voor de administratie te vinden en te bepalen welke patiënten kunnen profiteren van vitamine C-behandeling. Zij voegden eraan toe dat er geen motief is voor verder onderzoek naar niet-gekozen patiënten in rijke landen. Echter, de effecten van vitamine C voor patiënten met een laag niveau aan vitamine C in de rijkere landen, zoals de VS, kunnen nog steeds de moeite waard zijn.

  Oorspronkelijk artikel:"Vitamin C is a powerful heart healer, especially after surgery", Friday February  10 th by: Amy Goodrich, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/atrial-fibrillation/home/ovc-20164923   
  https://nutritionandhealinguk.co.uk/health/a-fib-atrial-fibrillation-vitamin-c/   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/02/170201141939.htm   

  25-05-2017, 20:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:aritmie, atriale fibrillatie, hartfalen, hartgezondheid, hartchirurgie, beroerte, supplementen, vitamine C
  20-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica tegen depressie

  Probiotica blijken effectief te werken tegen depressie zonder de gewelddadige bijwerkingen van SSRI-antidepressiva

  Image: Probiotics found to reverse depression without the violent side effects of SSRI antidepressants

  Lactobacillen, gunstige bacteriën die vaak in probiotica voorkomen, blijken een mogelijke behandeling te zijn tegen depressie. Onderzoekers aan de Universiteit van de Virginia School of Medicine onderzochten de stress bij muizen en merkten een significant verlies op van Lactobacillus. De wetenschappers vonden dat het verlies aan Lactobacillus resulteert in de daaropvolgende manifestatie van symptomen geassocieerd met depressie. Het voeden van muizen met voedsel dat Lactobacillus reuteri bevatte, hielp de dieren om bijna normaal te functioneren.

  Lactobacillus lijkt het niveau van een bloedmetaboliet,  kynurenine, te beïnvloeden. Het bloedmetaboliet is bekend om een begin van depressie te veroorzaken. De onderzoekers merkten een toename van kynurenine wanneer verlies van Lactobacillus plaatsvindt, wat op zijn beurt leidde tot het ontstaan van depressieve symptomen bij de dieren. Het behoud van hoge niveaus van kynurenine verminderde de effecten van de gunstige bacteriën, zeggen de onderzoekers.


  "De grote hoop op dit soort onderzoek is dat we geen complexe geneesmiddelen met hun bijwerkingen moeten inzetten als we gewoon met het microbioom kunnen spelen. Het zou magisch zijn om gewoon je dieet te veranderen, om gezondheid en stemming te verbeteren, "zegt de onderzoeker Alban Gaultier.


  De bevindingen werden gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports het Journal of CNS & Neurological Disorders Drug Targets. Volgens de analyse spelen darmbacteriën een sleutelrol bij het reguleren van stressrespons en bij de ontwikkeling van het centrale zenuwstelsel tijdens kritieke stadia. De recensie bevestigde dat probiotica helpen angst en depressief gedrag te verminderen bij dieren.

  Menselijke studies tonen het verband tussen probiotica en depressie.
  Een groot aantal menselijke studies van de afgelopen jaren hebben de gunstige effecten van probiotica aangetoond om depressieve symptomen te verlichten. In 2011 vonden Franse onderzoekers dat dagelijkse consumptie van  probiotiotica de psychologische toestand van de deelnemers aan de studie verbeterde. Zowel L. helveticus als B. Longum stammen bleken gunstige psychologische effecten te hebben bij de vrijwilligers, schreven de onderzoekers in het British Journal of Nutrition. Onderzoekers aan de Universiteit van Californië, Los Angeles, vonden ook dat vrouwen die melk dronken met probiotica, minder activiteiten in de hersengebieden van emoties vertonen in vergelijking met degenen die gewone melk dronken.
  Een andere studie gepubliceerd in het tijdschrift Voeding toonde aan dat deelnemers met ernstige depressieve stoornis die regelmatig probiotische supplementen namen, aanzienlijk lagere Beck Depression Inventory scores toonden vergeleken met die in de placebo groep. Uit een meta-analyse gepubliceerd vorig jaar bleek ook dat de deelnemers met probiotica behandeling een relatief lage incidentie van depressie vertoonden. De bevindingen verschenen in het tijdschrift Nutrients.

  Probiotische consumptie kan ook helpen bij het regelen van de stemming, vond een Nederlandse studie. Onderzoekers aan de Universiteit van Leiden hebben 40 gezonde deelnemers onderzocht en ingedeeld in twee groepen: de probiotica groep en de placebo groep. Uit de studiegegevens blijkt dat patiënten in de probiotica groep minder verdrietige stemmingen hadden in vergelijking met die in de placebogroep.


  "Zelfs indien 'voorlopig', geven deze resultaten het eerste bewijs dat de inname van probiotica kan bijdragen tot het verminderen van negatieve gedachten in verband met verdrietige stemming. Als zodanig werpen onze bevindingen een interessant nieuw licht op het potentieel van probiotica als preventieve therapie bij depressie, "aldus studie auteur Lorenza S. Colzato.

  Een andere studie gepubliceerd in Psychopharmacology onthulde een computertest die vond dat mensen die prebiotica namen - verbindingen die probiotische groei bevorderen - minder aandacht besteden aan negatieve informatie en meer aandacht aan positieve informatie in vergelijking met degenen die een placebo namen. Onderzoekers vonden ook dat deelnemers aan de prebiotica groep lagere cortisolgehalten in hun speeksel hadden dan die van de placebogroep. Hoge cortisol niveaus zijn bekend om stress te veroorzaken.

  Oorspronkelijk artikel: “Probiotics found to reverse depressie without the violent side effects of SSRI antidepressants”, Tuesday April 04, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.livescience.com/49248-gut-bacteria-mental-health.html   
  http://www.medicaldaily.com/mental-health-benefits-probiotics-good-bacteria-may-improve-mood-fight-depression-328882   
  http://www.nutritionjrnl.com/article/S0899-9007(15)00391-3/abstract   
  http://www.sci-news.com/medicine/lactobacilli-depression-symptoms-04687.html   
  https://news.virginia.edu/content/uva-reverses-depression-symptoms-mice-using-probiotics   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25470391   

  20-05-2017, 15:51 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:angst, depressie, prebiotica, probiotica
  Archief per week
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!