NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee
 • Magnesium belangrijk voor hersenen
 • Gevaarlijk blauw licht.
 • Biologisch loont.

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan tegen kanker

  Spannend onderzoek toont aan dat saffraan kankercellen op meerdere fronten aanvalt in elk stadium van de ziekte.

  Saffraan is misschien geen kruid dat we vaak in huis nemen, maar misschien zouden wij het wel moeten doen, want uit onderzoek blijkt dat het kankercellen kan aanvallen in elk stadium van de ziekte.

  De Chinese traditionele geneeskunde is zich al lange tijd bewust van de mogelijkheden van saffraan dat al vele jaren een cruciale rol speelt in genezing; maar nu begint de westerse wereld dit kruid de eer te geven dat het verdient, omdat het de mogelijkheid heeft getoond om verschillende vormen van kanker te voorkomen en zelfs te genezen. Hieronder een overzicht van enkele manieren waarop saffraan de ziekte kan bestrijden.

  Ontsteking onderdrukken.

  Ontsteking speelt een vitale rol bij de ontwikkeling van kanker en saffraan heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens onderzoekers zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van het kruid een grote reden dat het zo goed heeft gepresteerd als kankerbehandeling bij dier- en celonderzoeken.

  Voorkomen van kankergroei.

  Saffraan bevat drie carotenoïden - safranal, crocin en crocetin - die in de eerste plaats kanker kunnen voorkomen. Studies op cellen en dieren hebben aangetoond dat deze antioxidante plantenpigmenten triggers van het kankerverwekkende proces remmen, waaronder oxidatieve schade door vrije radicalen, virussen, milieutoxines, ontstekingen en straling; dit door actief het DNA in cellen te beschermen tegen schade en mutatie, waardoor kanker in wezen niet groeit. Dierstudies hebben aangetoond dat saffraan extract kan voorkomen dat tumoren zich vormen wanneer ze oraal werden ingenomen voorafgaand aan blootstelling aan één in een laboratorium geproduceerd carcinogeen.

  Hongerige tumoren van voedingsstoffen en zuurstof beroven.

  Tumoren kunnen niet leven zonder voedingsstoffen, zuurstof en bloed, en de drie carotenoïden in saffraan onderdrukken het proces dat door tumoren wordt gebruikt om nieuwe bloedvaten aan te maken. Men gelooft dat het kruid de kankergroei kan omkeren, aangezien een onderzoek aantoont dat het crocetine dat het bevat, kan veroorzaken dat de tumoren van de alvleesklier teruglopen door een lagere destructieve enzymproductie.

  In hun zoektocht om zich door het lichaam te verspreiden, gebruiken kankercellen matrix metalloproteinase, of MMP, om de eiwitmatrix te vernietigen die aanwezig is tussen de cellen van gezond weefsel. Het crocetine in safraan kan ervoor zorgen dat borstkankercellen MMP kunnen produceren, waardoor hun invasiviteit wordt verminderd en ze niet belanden in de gezonde weefsels die hen omringen. Het vermindert ook de niveaus van een ander enzym dat belangrijk is bij tumorprogressie en kanker invasie bekend als gelatinase.

  Celdood bevorderend.

  Kankercellen kunnen ongecontroleerd groeien omdat ze in essentie onkwetsbaar zijn voor de geprogrammeerde celdood die normaal de groei van cellen reguleert. De antioxidanten in saffraan kunnen dit proces echter omkeren door kankercellen ertoe aan te zetten zelfmoord te plegen. Dit effect wordt zelfs waargenomen bij sommige van de agressievere kankers, waaronder die van de longen, maag en lever.

  Een onderzoek dat bijvoorbeeld in Hepatology werd gepubliceerd, toonde aan hoe saffraan celdood en verstopte ontsteking bij leverkanker veroorzaakte.

  Verminderen van de negatieve bijwerkingen van chemotherapie.

  Een groot deel van de opwinding over het potentieel van saffraan als kankerbehandeling komt voort uit het feit dat het huidig aanbod veel te wensen overlaat. Chemotherapie zit vol met negatieve bijwerkingen, niet de minste daarvan is het vermogen chemische veranderingen te veroorzaken in onze DNA; ze kunnen kankergenen activeren en mutaties veroorzaken die kanker bevorderen.

  Terwijl het vervangen van winstgevende behandelingen zoals chemotherapie door natuurlijke ingrediënten in de reguliere geneeskunde een zware strijd zal worden, kan saffraan ook samen met chemotherapie werken om de schade ervan te minimaliseren.

  Bijvoorbeeld, in een studie gepubliceerd in Human and Experimental Toxicology, werd bij muizen die vijf dagen saffraan hadden ingenomen voorafgaand aan het ontvangen van één van de drie algemene antitumor geneesmiddelen significant minder DNA-schade op, deels omdat de saffraan voorkwam dat fragiele DNA-strengen braken.

  Nogmaals, de wijsheid van de traditionele Chinese geneeskunde heeft een veelbelovende behandeling opgeleverd voor een moderne ziekte. Hoeveel levens kunnen worden gered als deze bevindingen zouden gebruikt worden om een veiliger alternatief voor chemotherapie te ontwikkelen?

  Oorspronkelijk artikel:”Exciting research shows that saffron attacks cancer cells on multiple fronts, at every stage of the disease”, Wednesday, November 21, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://naturalpedia.com/saffron-sources-health-benefits-nutrients-uses-and-constituents-at-naturalpedia-com.html   
  https://www.naturalhealth365.com/saffron-cancer-cells-2712.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488115/   

  01-12-2018, 22:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: anti-kanker, antioxidanten, kankerpreventie, carotenoïden, celdood, chemotherapie, kruiden, ontstekingen, natuurlijke remedies, oncologie, saffraan , TCM, tumoren
  24-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkumathee

  Kurkumathee kan onze gezondheid op ten minste zes manieren verbeteren.

  Kurkuma, een bloeiende plant van de gemberfamilie, is al duizenden jaren gekend om zijn medicinale waarde en is een belangrijk onderdeel van zowel de oude Chinese als de Ayurvedische geneeskunde. In recentere jaren heeft de plant door wetenschappelijke studies ook haar plaats gekregen in de moderne westerse geneeskunde.

  Het geheim van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kurkuma is een fenolachtige samenstelling die bekend staat als curcumine. Deze samenstelling - die ook verantwoordelijk is voor de helder gele kleur van kurkuma - heeft verbazingwekkende ontstekingsremmende, anti-kanker en antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat het pijn verlicht, bloedstolsels vermindert en het lichaam ontgift. Het vermogen om enzymen en cytokinen die ontstekingen veroorzaken te reguleren, die op hun beurt ziekte veroorzaken, maken het een krachtige manier om meerdere ziekten te voorkomen, waaronder kanker en hartaandoeningen.

  Curcumine heeft ook krachtige antivirale, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

  De talloze voordelen van kurkumathee.

  Verlicht longaandoeningen: een meta-analyse gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacological Research in 2017 vond dat curcumine veelbelovend is voor de behandeling van longaandoeningen zoals astma, cystic fibrosis en zelfs longkanker. Omdat het ook anti-fibrotische effecten heeft, kan curcumine weefsellittekens voorkomen, waardoor het een krachtig wapen is tegen ziekten zoals pulmonaire fibrose.

  Bestrijdt en voorkomt kanker: kurkuma remt de groei, overleving en invasie van kankercellen en heeft veelbelovende resultaten laten zien in de strijd tegen borst-, huid- en darmkanker. Een dierstudie gepubliceerd in 2016 in het tijdschrift Nutrients, vond dat curcumine de groei van tumoren voorkomt. Andere studies hebben aangetoond dat het apoptose of celdood van kanker bevordert. Er is ook gevonden dat het de werkzaamheid verhoogt van kankergeneesmiddelen die aan patiënten met alvleesklierkanker worden gegeven.

  Vermindert het risico op hart- en vaatziekten: door ontstekingen te bestrijden, kan curcumine hartziekten voorkomen. Het vermindert ook de bloeddruk en verhoogt de productie van heilzaam stikstofmonoxide. Door de "kleverigheid" van bloedplaatjes te verminderen, kan kurkuma werken tegen atherosclerose en het risico op een hartaanval en beroerte verminderen.

  Kurkuma verhoogt ook de "goede" (HDL) cholesterol, terwijl de "slechte" (LDL) cholesterolgehalte afneemt. Een studie toonde aan dat 500 mg curcumine dagelijks gedurende slechts één week  ingenomen, de HDL-cholesterol met maar liefst 29 procent kan verhogen, terwijl de algehele cholesterol met 12 procent wordt verlaagd.

  Werkt als een krachtige antioxidant: vrije radicalen zijn het natuurlijke gevolg van biochemische reacties in het lichaam. Stoffen die het genereren van vrije radicalen versnellen zijn te vinden in onze rechtstreekse omgeving: het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. In de loop van de tijd veroorzaken vrije radicalen schade aan verschillende delen van de cellen door een proces dat bekend staat als oxidatie. Hierdoor verliezen deze delen van de cel hun vermogen om normaal te functioneren en na verloop van tijd kan de cel afsterven. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat verhoogde productie van vrije radicalen resulteert in zenuwcelbeschadiging en ziekten veroorzaakt. Antioxidanten zijn de manier van de natuur om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en zijn aanwezig in de vitamines C, A en E en in enzymantioxidanten. Studies hebben aangetoond dat kurkuma een krachtig antioxidant is.

  Helpt bij de spijsvertering: kurkuma-thee bevordert een gezond spijsverteringsstelsel, waardoor opgeblazen gevoel en gas worden verminderd.

  Behandelt depressie zonder bijwerkingen: peer-reviewed, baanbrekend onderzoek concludeerde dat curcumine even effectief was als Prozac bij de behandeling van depressieve stoornissen, maar geen ernstige bijwerkingen had en door patiënten over de hele linie goed werd verdragen.

  Recept van heerlijke kurkuma thee.

  Ingrediënten

  • 2 kopjes melk naar keuze, zoals amandel, pecannoten, kokos of zuivelproducten, of gebruik beenbouillon in plaats van de melk voor een stevige thee

  • 1 theelepel kurkuma

  • ½ theelepel kaneelpoeder

  • snufje gemalen zwarte peper

  • klein stukje verse, gepelde gemberwortel of ¼ theelepel gemberpoeder

  • snuifje cayennepeper (optioneel)

  • 1 theelepel rauwe honing of ahornsiroop of naar smaak (optioneel)

  Bereiding

  1 Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa.

  2 Giet in een kleine steelpan en verwarm gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur tot het warm is, maar niet kookt.

  3 Onmiddellijk drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Turmeric tea can improve your health in at least six ways”, Saturday, November 10, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://web.stanford.edu/group/hopes/cgi-bin/hopes_test/about-free-radical-damage/   
  https://wellnessmama.com/223/turmeric-tea/   

  24-11-2018, 21:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: antioxidanten, kanker, cholesterol, curcumine, depressie, spijsvertering, vrije radicalen, goodhealth, hartziekten, longaandoeningen, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke remedies, preventie, recepten, superfood, kurkuma.
  22-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk voor hersenen

  De verrassende band tussen magnesium en hersengezondheid.

  Veel van de gezondheidsproblemen waarmee we vandaag worden geconfronteerd, kunnen worden teruggevoerd op tekorten aan voedingsstoffen. Je hebt misschien gehoord van het belang van bijvoorbeeld vitamine D of omega 3 vetzuren, maar andere voedingsstoffen lijken niet zoveel aandacht te krijgen. Als het gaat om de gezondheid en cognitie van de hersenen is er echter één voedingsstof die topaandacht verdient, en dat is magnesium.

  Wetenschappers hebben gekeken naar het verband tussen het wijdverspreid magnesiumgebrek en de toename van problemen zoals de ziekte van Alzheimer. De meeste patiënten met deze ziekte vertonen een lager serum- en hersenmagnesium gehalte. Aangezien ongeveer 50 miljoen Amerikanen magnesiumdeficiënt zijn en meer dan 16 miljoen oudere Amerikanen lijden aan cognitieve stoornissen, is het belangrijk om veel mensen te helpen door deze connectie te onderzoeken.

  Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat magnesium de cognitieve functie bij mensen kan verbeteren terwijl het de kans op achteruitgang vermindert. In de studie werd een groep volwassenen tussen 50 en 70 jaar met geheugenverlies verdeeld in groepen, waarbij sommigen magnesiumsupplementen namen en anderen een placebo slikten.

  De groep die magnesium nam, merkte significante verbeteringen op in hun cognitieve functies.  Hoofdauteur Dr. Guosong Liu zei dat dit komt omdat magnesium de dichtheid van hersensynapsen verhoogt en tegelijkertijd de cognitieve vaardigheden verbetert en herstelt.

  Studies op dieren hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd. In één onderzoek leidden magnesiumsulfaatinjecties tot significante verbeteringen in de synaptische werkzaamheid en voorkwamen leer- en geheugenstoornissen bij ratten die de ziekte van Alzheimer hadden. Dit leidde de onderzoekers van een dergelijke studie, die werd gepubliceerd in PLoS One, tot het suggereren dat behandeling met magnesium tijdens de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer wel eens zou kunnen beschermen tegen cognitieve stoornissen.

  Van magnesium is ook aangetoond te helpen bij de stemming van de mensen en angst te verlichten, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor natuurlijke stressbeheersing. Omgekeerd zijn magnesiumdeficiënties gekoppeld aan een hogere incidentie van angst en depressie.

  Het is ook vermeldenswaard dat hoge niveaus van aluminium in de neuronen in de hersenen zijn gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer; magnesium helpt aluminium en andere zware metalen uit het  lichaam verwijderen. Dit zou nog een andere manier kunnen zijn waarop magnesium de gezondheid van de hersenen kan helpen verbeteren.

  Gebrek aan magnesium aanpakken voor de gezondheid van de hersenen.

  Wat zit er achter de wijdverbreide magnesiumtekorten? Niet genoeg binnen krijgen langs voeding is slechts een deel van het verhaal. We verliezen natuurlijk ook magnesium als onderdeel van het verouderingsproces. Bovendien consumeren veel mensen veel koffie en andere cafeïnehoudende dranken, die het lichaam van magnesium beroven.

  Zelfs voedingsmiddelen die typisch rijk zijn aan magnesium brengen weinig aarde aan de dijk omdat de moderne gewassen meestal gekweekt worden op gronden die grotendeels zijn uitgeput door de moderne landbouwmethodes. Gooi milieu-toxines en het fluoride in drinkwater in de mix en het is gemakkelijk te begrijpen hoe kwetsbaar we zijn.

  De huidige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor volwassenen ligt ergens tussen de 320 en 420 milligram per dag, maar de gemiddelde inname is ruwweg slechts 250 milligram per dag. Het is een probleem dat zich niet beperkt tot Amerika; magnesiumtekort is het op één na meest voorkomend mineraalgebrek over de hele wereld.

  Als wij onze hersenen willen beschermen langs een verhoogde magnesiuminname moeten wij kiezen voor de biologische versie van bladgroene groenten, donkere chocolade, cacao, pompoenpitten, zonnebloempitten, cashewnoten en amandelen. Echter, zoals eerder vermeld, wanneer deze voedingsmiddelen worden gekweekt op grond die weinig of geen magnesiumbevat,  kan men niet veel verwachten van de voordelen van dit essentieel mineraal. Daarom kiezen veel mensen ervoor om magnesiumsupplementen te gebruiken om voldoende inname te garanderen.

  Oorspronkelijk artikel:”The surprising link between magnesium and brain health”, Tuesday, November 06, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://bebrainfit.com/magnesium-anxiety-stress/   
  https://bebrainfit.com/magnesium-anxiety-stress/   
  https://www.healthline.com/nutrition/10-foods-high-in-magnesium   
  https://www.naturalhealth365.com/magnesium-deficiency-2114.html   
  https://www.naturalnews.com/2018-10-23-why-you-need-magnesium-if-youre-constantly-stressed.html   

  22-11-2018, 20:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:ziekte van Alzheimer, angst, hersengezondheid, cognitieve functie, depressie, levensduur, magnesium, magnesiumsupplementen, geestelijke gezondheid, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voedingstekorten.
  20-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk blauw licht.

  Het blauw licht van digitale apparaten kan de gezondheid van het oog schaden.

  Is de mobiele telefoon schadelijk voor de ogen? Nieuw onderzoek heeft een nieuwe valkuil van de moderne technologie in de verf gezet: het maakt je langzaam blind. Een studie die zojuist in Scientific Reports is gepubliceerd heeft een nare waarheid blootgelegd: voortdurende blootstelling aan blauw licht van mobiele telefoons en andere apparaten leidt tot leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, één van de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Verenigde Staten. Deskundigen zijn het erover eens dat blauw licht slecht voor de ogen kan zijn, maar de ware oorzaak is net ontdekt.

  Onderzoekers aan de Universiteit van Toledo hebben net ontdekt hoe blauw licht schade toebrengt aan de gezondheid van het oog. Hoofdonderzoeker Dr. Ajith Karunarathne, universitair docent aan de afdeling UT van de afdeling Scheikunde en Biochemie, merkte op: "Het is geen geheim dat blauw licht onze visie schaadt door het netvlies van het oog te beschadigen. Onze experimenten leggen uit hoe dit gebeurt en we hopen dat dit leidt tot therapieën die maculaire degeneratie vertragen, zoals een nieuw soort oogdruppel. "

  Volgens Dr. Karunarathne zijn het hoornvlies en de lens van het oog niet in staat om blauw licht te blokkeren of te reflecteren. Dit onvermogen, gecombineerd met ongekende niveaus van blootstelling, is zeker het recept voor een grote gezondheidsramp.

  Blauw licht en slechte ogen.

  Blauw licht wordt uitgezonden door de zon en door veel van onze favoriete moderne apparaten en gadgets - laptops, mobiele telefoons en tablets, om er maar een paar te noemen. Met de steeds toenemende schermtijd is het geen verrassing dat blauw licht langzaam maar zeker de visie van mensen beïnvloedt. Maculaire degeneratie neemt toe en blauw licht zou een belangrijke rol kunnen spelen in het gebeuren. Op dit moment hebben ongeveer 11 miljoen mensen in de VS maculaire degeneratie - maar dat aantal zal naar verwachting in 2050 verdubbelen.

  Maculaire degeneratie wordt veroorzaakt door het afsterven van de fotoreceptorcellen in het oog, maar hoe blauw licht dit proces beïnvloedt was nog niet bekend - totdat Dr. Karunarathne en zijn team onderzoek hierop startten. De wetenschappers ontdekten dat "blootstelling aan blauw licht reacties van de retina veroorzaakt en  toxische chemische moleculen in de fotoreceptorcellen  genereert.” Retinal is een molecule die fotoreceptoren nodig hebben om licht te detecteren en signalen naar de hersenen te sturen.

  “Men heeft een continue toevoer van retinale moleculen nodig om te kunnen zien. Fotoreceptoren zijn nutteloos zonder retinal, wat in het oog wordt geproduceerd," zegt Dr. Karunarathne.

  Kasun Ratnayake, een doctoraatsonderzoeker van het  Karunarathne's laboratorium, legt uit dat wanneer blauw licht en retina elkaar ontmoeten, de toxische reactie optreedt. "Als je blauw licht op het netvlies laat schijnen, doodt het netvlies de fotoreceptorcellen terwijl de signaalmolecule op het membraan oplost", zegt Ranayake.

  "Fotoreceptorcellen regenereren niet in het oog. Als ze dood zijn, zijn ze voorgoed verloren", voegde hij eraan toe.

  Het team ontdekte verder dat de toxiciteit van netvlies en blauw licht vrijwel elke cel in het lichaam kan doden. Maar er is hoop - vitamine E kan zelfs de ogen helpen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van blauw licht.

  De voordelen van vitamine E.

  Tocoferol, een vorm van vitamine E, is een natuurlijke antioxidant in het lichaam en het voorkomt dat fotoreceptorcellen afsterven - zelfs als ze worden blootgesteld aan blauw licht. De American Optometric Association (AOA) bevestigt dit en merkt op dat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat vitamine E maculaire degeneratie en zelfs cataractvorming kan helpen voorkomen.

  De AOA rapporten:

  De mijlpaal Age-Related Eye Disease Study (AREDS), gesponsord door het National Eye Institute, stelde vast dat AMD verband houdt met voeding. De studie toonde aan dat bij een inname van vitamine E 400 IE/dag, ingenomen met bèta-caroteen, vitamine C en zinksuppletie, de progressie van AMD met ongeveer 25 procent vertraagde bij personen met een hoog risico op de ziekte. Zeven kleinere onderzoeken hebben deze resultaten bevestigd.

  Oorspronkelijk artikel:”The dangers of blue light from digital devices: It can harm your eye health”, Thursday, October 18 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.healthline.com/health-news/phone-may-be-damaging-your-eyes   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180808093907.htm   

  20-11-2018, 15:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:blindheid, blauw licht, gevaarlijke technologie, ooggezondheid.
  19-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch loont.

  Studie bewijst dat mensen die biologisch eten 25% minder risico hebben op kanker.

  Als u ooit hebt getwijfeld of biologisch voedsel het hogere prijskaartje waard is, zou een onderzoek dat onlangs in de interne geneeskunde van JAMA werd gepubliceerd, u moeten overtuigen. In de studie toonden Franse onderzoekers aan dat mensen die biologisch eten 25% minder risico hebben op kanker.

  De studie werd uitgevoerd onder leiding van epidemioloog Julia Baudry, die de voeding van bijna 70.000 Franse volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, liet nagaan. De vrijwilligers waren verdeeld in vier categorieën, afhankelijk van hoe vaak ze 16 biologische producten aten, waaronder groenten, fruit, vis, vlees, bereide maaltijden, specerijen, voedingssupplementen, plantaardige oliën en andere producten.

  Na een gemiddelde opvolging van 4 ½ jaar, keken de onderzoekers hoeveel van de deelnemers één of andere vorm van kanker hadden ontwikkeld. Na het vergelijken van de scores voor biologische voeding van de vrijwilligers met kankergevallen, konden ze vaststellen dat diegenen die het meest biologische voedsel aten 25 procent minder kans hadden om kanker te krijgen. Als het ging om specifieke soorten kanker, had de groep die biologisch at, 73 procent minder kans om door te gaan met het ontwikkelen van non-Hodgkin-lymfoom en 21 procent minder kans op het ontwikkelen van postmenopauzale borstkanker.

  Het is misschien verleidelijk om aan te nemen dat de groep die biologisch voedsel at, in het algemeen meer gezondheidsbewust zou zijn en waarschijnlijk over het algemeen een gezonder dieet zou hebben dat kan verantwoordelijk zijn voor het lager risico op kanker. De onderzoekers zeggen echter dat dit gewoon niet zo is; zelfs diegenen die een dieet van lage tot middelmatige kwaliteit hadden en toch voor biologisch hadden gekozen, profiteerden van het verminderd kankerrisico.

  De auteurs concludeerden dat als de bevindingen bevestigd zouden worden, het promoten van de consumptie van biologisch voedsel voor het publiek zou kunnen dienen als een goede strategie tegen kanker.

  Pesticiden worden al lang in verband gebracht met kanker.

  De mede-auteur van het commentaar dat werd gepubliceerd naast het onderzoek, Harvard T.H. Chan School of Public Health Associate Professor Dr. Jorge E. Chavarro noemde de bevindingen "ongelooflijk belangrijk" en wees erop dat deze consistent zijn met de bevindingen van het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker: dat pesticiden kanker bij de mens kunnen veroorzaken.

  De bevindingen van de studie worden ook ondersteund en andere studies hebben een negatief verband aangetoond tussen de consumptie van biologisch voedsel en non-Hodgkin lymfoom in het bijzonder.

  Agrarische chemische bedrijven zoals Monsanto hebben lang beweerd dat hun producten geen non-Hodgkin-lymfoom veroorzaken. In augustus kreeg Monsanto echter de opdracht om een schoolmeester die terminaal ziek was van de ziekte, $ 289 miljoen aan schadevergoeding te betalen, en ze worden geconfronteerd met collectieve rechtszaken namens talloze andere kankerpatiënten die de ziekte hebben ontwikkeld na blootstelling aan glyfosaat.

  Ja, biologisch loont de moeite.

  Hoewel het onderzoek een aantal vragen onbeantwoord laat, zijn de auteurs van mening dat de invloed van biologische voeding op kankerrisico het gevolg is van de "significante" afname van de blootstelling aan contaminatie die plaatsvindt wanneer mensen conventioneel voedsel vervangen door biologische variëteiten.

  Verdedigers van conventionele landbouw en degenen die profiteren van pesticiden kunnen beweren dat het onderzoek gebrekkig was, maar het is voor veel mensen moeilijk om te rechtvaardigen dat ze doorgaan met het nemen van een dergelijke gok met hun gezondheid. In het afgelopen decennium is de biologische voedingsindustrie meer dan verdubbeld. Vorig jaar meldde de Organic Trade Association dat biologisch voedsel 5,5 procent uitmaakt van al het voedsel dat in de VS wordt verkocht. Hoewel meer mensen deze gezonde keuze maken, is het duidelijk dat er meer vooruitgang moet worden geboekt bij het verspreiden van de voordelen bij het kiezen van biologisch..

  Oorspronkelijk artikel:”Study proces ws.that people who eat organic have 25% lower risk of cancer”, Friday, November 02,2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.telegraph.co.uk/business/2018/08/11/monsanto-ordered-pay-289-million-cancer-patient/   
  https://www.usnews.com/news/health-care-news/articles/2018-10-24/can-eating-organic-ward-off-cancer-this-study-says-yes   

  19-11-2018, 21:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, non-Hodgkin lymfoom, biologische voeding, pesticiden, preventie, giftige chemicaliën
  09-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma atomair

  Wetenschappers onderzoeken hoe curcumine op atomair niveau tegen kanker werkt.

  Het is geen geheim dat kurkuma een groot aantal gezondheidsvoordelen biedt. Deze smaakvolle, levendig gekleurde specerij is beroemd geworden vanwege het vermogen om vele soorten kanker te bestrijden, ontstekingen te voorkomen en ze kan zelfs nuttig zijn bij de behandeling van aandoeningen zoals type 2 diabetes. Kurkuma heeft zonder twijfel een plaats verdiend op het kruidenrek en in het medicijnkastje - maar wetenschappers zijn nog steeds bezig om de mysteries van dit geneeskrachtige kruid bloot te leggen. Studies hebben al aangetoond dat veel van de gezondheidsvoordelen van kurkuma voortkomen uit één van de gespecialiseerde plantaardige stoffen van het kruid, genaamd "curcumine."

  Onderzoekers van de Universiteit van Californië aan de San Diego School of Medicine hebben onderzocht hoe curcumine op cellulair niveau tegen kanker werkt. Samen met wetenschappers van de Universiteit van Peking en de Universiteit van Zhejiang heeft het team ontdekt hoe kurkuma werkt.

  Curcumine en kanker begrijpen.

  Zoals Newswise meldt, ontdekten de wetenschappers dat curcumine op atoomniveau zich bindt aan het kinase enzym tyrosine-gereguleerde kinase 2 met dubbele specificiteit (DYRK2). Deze eerder niet gekende biochemische interactie van curcumine leidt tot remming van DYRK2 die de celproliferatie nadelig beïnvloedt en de kankerbelasting vermindert. "

  Sourav Banerjee, Ph.D., UC San Diego School of Medicine postdoctoraal wetenschapper en leider van het onderzoek, legde uit dat het vermogen van curcumine om DYRK2 te remmen, het proteasoom belemmert, een deel van de cel dat verantwoordelijk is voor het vernietigen van onnodige of beschadigde eiwitten. Bij muizen is deze onderdrukking geassocieerd met vermindering van het risico op kanker. Verschillende soorten kanker, zoals triple negatieve borstkanker en multipel myeloom, zijn aan "proteasoom verslaafde" kankers. Door proteasoom te beheren kan tumorvorming worden geremd.

  Co-senior auteur Jack E. Dixon, Ph.D., Distinguished hoogleraar Farmacologie, Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde, Scheikunde en Biochemie aan UC San Diego, merkte op: "Onze resultaten onthullen een onverwachte rol van curcumine bij DYRK2 proteasoom inhibitie en bieden een proof-of-concept dat farmacologische manipulatie van proteasoomregulatoren nieuwe mogelijkheden kan bieden voor moeilijk te behandelen triple negatieve borstkanker en multipel myeloombehandeling. "

  "Onze belangrijkste focus is nu om een chemische verbinding te ontwikkelen die zich kan richten op DYRK2 bij patiënten met deze kankers," voegde hij eraan toe.

  Oorspronkelijk artikel:”Researchers explore how curcumin works against cancer at an atomic level”, Tuesday, September 11, 2018 by: Vicky Bats, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.pnas.org/content/115/32/8155   

  09-11-2018, 16:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kankerbestrijding, middelen tegen kanker, kanker, kankerpreventie, kankerbehandeling, chemotherapie, curcumine, goede wetenschap, helende voeding, kruidengeneeskunde, natuurlijke geneeskunde, oncologie , onderzoek, superfoods, kurkuma
  04-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk

  Hogere niveaus magnesium geassocieerd met minder risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen

  Magnesium is één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor het optimaal functioneren van ons lichaam. Verantwoordelijk voor meer dan 300 biochemische reacties, is magnesium aanwezig in onze botten, cellen en organen. Helaas is de combinatie van ons modern dieet en het mineraal uitgedund kraantjeswater dat we drinken de oorzaak van een algemeen tekort in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, nemen onze magnesiumspiegels nog verder af, waardoor we kwetsbaar zijn voor een groot aantal ziekten die direct verband houden met een tekort aan dit essentieel mineraal, waaronder beroerte en hartaandoeningen.

  Hart- en vaatziekten zijn 's werelds grootste doodsoorzaken, wat resulteert in meer dan 17 miljoen doden (meer dan 30 procent van alle dodelijke slachtoffers) per jaar. In de Verenigde Staten hebben meer dan 85 miljoen mensen een vorm van hart- en vaatziekte of hebben een beroerte gehad, en één Amerikaan sterft elke 40 seconden aan een hartziekte.

  Een studie uitgevoerd in Korea en gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Diseases, vond een direct verband tussen lage  magnesium niveaus en cardiovasculaire aandoeningen. Het geeft aan dat het garanderen van meer van dit mineraal in ons dieet met mogelijkse aanvulling kan betekenen dat het leeftijdsgebonden ziekten voorkomt.

  Hoge magnesiumgehaltes = lager risico op ziekte.

  De meeste Amerikanen hebben een tekort aan magnesium en mensen boven de 70 hebben over 't algemeen erg weinig. Meer dan 80 procent van de mannen en 70 procent van de vrouwen komen er niet toe om de aanbevolen 320 mg tot 420 mg per dag te consumeren. 

  Magnesium helpt een onregelmatige hartslag te voorkomen, terwijl het de bloedvaten beschermt tegen ophopingen van calcium, waardoor het risico op atherosclerose wordt verlaagd - een duidelijke voorspeller van hartaandoeningen, beroerte en vroegtijdige dood. Daarenboven heeft magnesium het vermogen om de bloeddruk aanzienlijk te verlagen.

  Net zoals gezonde magnesiumgehaltes het hart kunnen beschermen, kunnen tekorten ervan het schaden.

  In een onderzoek uit 2015 gepubliceerd in Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, hadden deelnemers met lagere serumgehalten van magnesium meer dan tweemaal zoveel kans op coronaire arteriële calcificatie. Lage magnesiumgehaltes veroorzaken ook een 50 procent groter risico op een onregelmatige hartslag die tot beroerte kan leiden.

  Omdat magnesium van vitaal belang is voor zo'n verscheidenheid aan lichaamsfuncties, kan een tekort aan dit mineraal ook tal van andere ziekten veroorzaken. Een laag magnesiumgehalte kan het risico op alvleesklierkanker met maar liefst 76 procent verhogen.  In een studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer, evalueerden wetenschappers de gezondheid van meer dan 66.000 deelnemers tussen de 50 en 76 jaar. In de loop van het onderzoek ontwikkelden 151 van hen alvleesklierkanker.  Na een vergelijkende analyse van magnesiumniveaus onder de deelnemers, ontdekte het onderzoeksteam dat voor elke 100 milligram (mg) afname van de dagelijks aanbevolen magnesiuminname het risico op pancreaskanker bij de deelnemers met maar liefst 24 procent toenam. Verder, als de dagelijkse inname van magnesium daalde tot minder dan 75 procent van de door de overheid aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), steeg het risico op pancreaskanker met maar liefst 76 procent.  Bovendien verminderen hogere magnesiumgehaltes het risico op diabetes met maximaal 33 procent en helpen ze bij het voorkomen van zowel migraine als depressie.

  Het magnesiumgehalte in het lichaam verhogen.

  De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat ten minste 60 procent van de mensen een tekort aan magnesium heeft, dus is het redelijk dat de meesten van ons zorgvuldig moeten kijken naar hoe de niveaus van dit belangrijke mineraal te  verhogen.

  Naast het aanvullen met een schone bron van magnesium, kunnen we ons niveau verhogen langs de voeding door meer voedingsmiddelen te consumeren met een hoog vezelgehalte, waaronder amandelen, avocado's, cashewnoten, havermout, kidneybonen, pinda's, pompoen, rozijnen en volkoren brood. Donkere bladgroenten, vis, bananen en donkere chocolade zijn ook uitstekende bronnen van dit ongelooflijk belangrijk mineraal. 

  Oorspronkelijk artikel: “Higher levels of magnesium intake associated with reduced rates of high blood pressure and heart disease”, Wednesday, October 24, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.everydayhealth.com/pictures/foods-high-in-magnesium/   
  https://www.heart.org/idc/groups/ahamah-public/@wcm/@sop/@smd/documents/downloadable/ucm_470704.pdf   
  https://www.livestrong.com/article/494159-list-of-functions-of-magnesium/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26472514   

  04-11-2018, 20:57 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: bloeddruk, kanker, hart- en vaatziekten, hartgezondheid, magnesium, magnesiumtekort, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voeding, alvleesklierkanker, preventie, beroerte, supplementen
  01-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccinatie vs autisme

  Nieuwe studie bewijst het ONBETWISTBAAR verband tussen vaccinatie en autisme..

  Hoelang nog  kunnen degenen die van vaccins profiteren het verband tussen autisme en vaccinatie ontkennen? Met belastend bewijsmateriaal zoals het laatste rapport van het Public Health Agency of Canada, zullen hun experts op het gebied van schadebeheersing hun handen in elk geval vol hebben.

  Het agentschap staat op het punt zijn eerste nationale autisme gerelateerde gegevens vrij te geven sinds 2016, en het toont een gestage toename in de prevalentie van autisme sinds 2003. Het aantal gevallen varieerde per locatie, met de hoogste prevalentie in gebieden zoals Prince Edward Island, Quebec, en Newfound en Labrador.

  Het verhaal wordt echter veel interessanter wanneer men de gegevens uit het rapport, dat is overgenomen uit het Canadees nationaal autisme beveiligingssysteem, vergelijkt met de vaccingegevens van het Public Health Agency, die worden uitgesplitst per provincie- en vaccintype. Het laat zien dat de prevalentie van autisme het grootst is waar de  vaccinpercentage het hoogst is. Verrast?

  Laten we opnieuw de provincies bezoeken met de hoogste autismegevallen. In Newfoundland en Labrador, waar van 2003 tot 2009 een stijging van 227 procent in de prevalentie van autisme werd geconstateerd, heeft één op de 57 kinderen een bevestigde diagnose van  autisme, vergeleken met het nationale gemiddelde van één op 66. Vaccinatiepercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus zijn respectievelijk 84,5, 84,2 en 83,9 procent.

  Een soortgelijk verhaal in Prince Edward Island, waar één op de 59 kinderen autisme heeft en de prevalentie tussen 2003 en 2015 met 254 procent is gestegen. Daar waren de vaccin percentages voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk 75,8, 74,7 en 74,3. In Quebec steeg het aantal gevallen met 349 procent in dezelfde periode, en één op de 65 kinderen jeeft autisme. De vaccinpercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus waren respectievelijk 79,3, 79,5 en 79,3 procent.

  Zoals je kunt zien, hebben de gebieden met hoge vaccinatiepercentages een hoge prevalentie van autisme. 

  Wat gebeurt er wanneer we naar een provincie kijken met een aanzienlijk lagere prevalentie van autisme? In het Yukon gebied heeft slechts één op de 125 kinderen autisme. Is het een toeval dat hun percentage van vaccineren voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk slechts 69,9, 68,0 en 68,0 procent bedraagt? Correlatie hoeft niet noodzakelijk causaliteit te zijn, maar er is hier duidelijk een verband dat de moeite waard is om te onderzoeken.

  Een verband dat het onderzoeken waard is.

  Naast deze gegevens zijn er tienduizenden meldingen van ouders van ogenschijnlijk gezonde kinderen die autisme ontwikkelen na vaccinatie. Canadese gezinnen hebben geen wettelijk verhaal als het gaat om compensatie voor letsel door vaccins, en niet alle gevallen worden gerapporteerd, dus de werkelijke aantallen kunnen veel hoger zijn.

  Er is geen tekort aan studies die vaccins koppelen aan autisme, zoals een studie uit 2004, gepubliceerd in de Medical Science Monitor, die een directe relatie aantoont tussen de stijgende doses kwik in vaccins die thimerosal bevatten en autisme prevalentie. Meer bewijs is te vinden in een onderzoek uit 2001 dat aantoonde dat veel gevallen van autisme werden geïnduceerd door blootstelling aan kwik via thimerosal.

  Canada bevindt zich in de top tien van landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa als het gaat om autisme. Als het land iets wil doen aan de stijgende prevalentie van autisme, moeten gezondheidsautoriteiten stoppen met het negeren van het verhaal dat deze statistieken vertellen en overwegen waarmee ze massaal hun kinderen laten injecteren en hoe het hen op de korte en lange termijn kan treffen.

  Oorspronkelijk artikel:”New study proces the UNDENIABLE connection between vaccination and autism”, Thursday, June 14, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://worldmercuryproject.org/news/official-canadian-data-show-that-there-is-more-autism-in-regions-where-vaccine-coverage-is-highest/   
  https://www.naturalhealth365.com/autism-news-vaccination-2563.html   
  https://www.naturalnews.com/2017-03-05-autism-mercury-thimerosal-and-vaccines-natural-news-releases-collection-of-scientific-knowledge-thats-been-suppressed.html   

  01-11-2018, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:autisme, Canada, schadelijke medicijnen, kwik, bijwerkingen, Thimerosal, vaccinatie
  31-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines vs geheugenverlies

  Is er een verband tussen statines en geheugenverlies?

  Statines zijn in snel tempo één van de meest controversiële geneesmiddelen op de markt geworden. Experts zeggen dat er miljoenen mensen zonder reden deze gevaarlijke medicijnen voorgeschreven krijgen. Het farmaceutisch dogma is zo diep geworteld dat veel mensen zonder hartziekte statines worden voorgeschreven als een "preventieve" maatregel - ook al zijn de bijwerkingen van de medicijnen onthutsend. Onderzoek heeft aangetoond dat de beweerde voordelen van deze 'geneesmiddelen' ruimschoots niet opwegen tegen de gevolgen.

  Statines worden geassocieerd met een aantal schadelijke bijwerkingen, waaronder geheugenverlies en verhoogd risico op dementie. En om het nog erger te maken: de "wetenschap" over statines is zo vertroebeld door Big Pharma, dat velen zich beginnen af te vragen of statines enig voordeel bieden.

  Statines en geheugenverlies.

  Zoals Be Brain Fit meldt, is de link tussen statines en geheugenverlies een belangrijke zorg. Het aantal mensen dat statines wordt voorgeschreven groeit, evenals het aantal mensen dat lijdt aan cognitieve achteruitgang. De ziekte van Alzheimer en dementie nemen epidemische proporties aan en het blijkt dat sommige van de favoriete medicijnen van de farmaceutische industrie de toestand nog veel erger maken.

  De band tussen statines en geheugenverlies is moeilijk te negeren. De hersenen bestaan voor 60 procent uit vet - en het grootste deel van dat vet is cholesterol. In feite is ongeveer 25 procent van het cholesterol in ons lichaam te vinden in het zenuwstelsel.  Onze hersencellen zijn gemaakt met cholesterol en zonder voldoende ervan gaan die cellen dood.

  Cholesterol is ook nodig voor de productie van neurotransmitters - de chemicaliën die onze hersencellen gebruiken om signalen door te geven.

  Zeggen dat de hersenen cholesterol nodig hebben om goed te functioneren is een understatement: het is wat je hersencellen nodig hebben om te overleven en te communiceren. En zoals Be Brain Fit uitlegt, interfereren cholesterolverlagende statines met de productie van neurotransmitters - wat uiteindelijk leidt tot geheugenstoornissen en andere cognitieve problemen.

  Het is bekend dat een hoog cholesterolgehalte helpt bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang naarmate mensen ouder worden. Dit roept serieuze vragen op over de huidige opvattingen over cholesterol, vooral bij verouderende bevolkingsgroepen.

  Oplichterij.

  Alsof de dreiging van geheugenverlies niet genoeg was, zijn statines hopeloos ineffectief als preventieve geneesmiddelen. Ondanks de bewering van de farmaceutische industrie dat deze cholesterolverlagende medicijnen het risico waard zijn, realiseren deskundigen zich nu dat ze bij de neus genomen zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Florida hebben zich uitgesproken over de zwendel rond statines en beweren dat ondanks de cholesterolverlagende eigenschappen van statines, de medicijnen nog steeds niet in staat waren om de cardiovasculaire toestanden aanzienlijk te verbeteren.

  Dr. David Diamond en Dr. Uffe Ravnskov zeggen dat "statistische misleiding" wordt gebruikt om overdreven beweringen uit te spreken over de effectiviteit van statines.  Het effect van de medicijnen op de populatie wordt het 'absolute risico' genoemd, wat heeft aangetoond dat statines slechts ongeveer 1% van de bevolking ten goede komen. Dit betekent dat slechts één op de 100 mensen die worden behandeld met statines één minder hartaanval krijgt. De statine-onderzoekers presenteren het 1% -effect echter niet aan het publiek. In plaats daarvan transformeren ze het 1% -effect met behulp van een andere statistiek, het 'relatieve risico' genoemd, waardoor het lijkt alsof statines 30-50% van de bevolking ten goede komen.

  De artsen zeggen dat het laag niveau van werkzaamheid en de hoge kans op bijwerkingen het risico niet waard zijn. "Verhoogde percentages van kanker, cataracts, diabetes, cognitieve stoornissen en musculoskeletale stoornissen meer dan de bescheiden cardiovasculaire voordelen van statinebehandeling opruimen," aldus het team.

  Uit recent onderzoek is gebleken dat statines, afhankelijk van de leeftijd, geslacht en dosis, het risico op diabetes tot 50 procent kunnen verhogen.

  Studies hebben ook aangetoond dat deze medicijnen schadelijk zijn voor lever, nieren en hart. Onderzoek wijst uit dat patiënten die statines nemen meer kans hebben op een verminderde hartfunctie, degeneratie van de nieren en meer. Big Pharma kan wel beweren dat ze mensen helpt, maar hun chemische cocktails lijken de zaken alleen maar erger te maken.

  Oorspronkelijk artikel: “Is there a connection between statins and memory loss?”, Tuesday, October 30, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://bebrainfit.com/statins-memory-loss/   
  https://www.express.co.uk/life-style/health/908399/UK-statins-health-news-cholesterol-heart-pills-drug-no-millions-without-benefit   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180305093002.htm   

  31-10-2018, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: Alzheimer, slechte medicijnen, Big Pharma, hersenfunctie, hersengezondheid, cholesterol, cognitieve functie, dementie, ziekteoorzaken, schadelijke medicijnen, geheugenverlies, statines
  29-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huismiddeltjes.

  De zeven beste natuurlijke huismiddeltjes voor uw persoonlijke apotheek. 

  Als we onzeker zijn over het griepseizoen, is het tijd om onze eigen huisapotheek te vullen met natuurlijke middelen die kunnen helpen het seizoen te doorstaan zonder ziek te worden. Ons lichaam is van nature in staat om veel gezondheidsproblemen en -symptomen op te lossen, en Derek Henry, de grondlegger van Healing the Body, deelde met ons zijn top zeven bewezen en betrouwbare oplossingen.

  1. Dereks immuunondersteunend tonicum.

  Dit brouwsel is misschien niet het lekkerste dat je ooit hebt gedronken, maar het geeft de voedingsstoffen die wij nodig hebben om ons te beschermen tegen virussen en andere winterse onaangenaamheden.

  Ingrediënten:

  2 teentjes knoflook

  ½ kleine ui

  1 stuk kurkuma

  1 stuk gember

  1 citroen

  ½ kleine chilipeper of een scheutje cayennepeper

  1 snuifje zwarte peper

  1 scheut appelazijn

  Optioneel: 1 stuk mierikswortel, 1 theelepel rauwe honing

  Meng de ingrediënten met een blender.  Het brouwsel kan op een koele, donkere plek drie maanden bewaard worden.

  2. Olie van oregano.

  Olie van oregano is een geweldige essentiële olie om bij de hand te hebben voor ondersteuning van het immuunsysteem. Studies hebben aangetoond dat het pathogenen veilig en effectief kan doden. Het helpt de wildgroei van Candida tegen te gaan, en er is ook aangetoond dat het 20 verschillende E. coli-stammen verhindert te groeien, waardoor mensen worden gespaard van gastro-intestinale problemen, bloedarmoede en nierfalen. Het kan zelfs Staphylococcus aureus doden en het coronavirus dat verkoudheid en longontsteking veroorzaakt. Het kan ook de H. pylori-bacteriën bestrijden die zijn gekoppeld aan veel soorten zweren.  Deze olie nooit onverdund gebruiken; moet eerst in water worden verdund. Het kan ook topisch worden gebruikt om voetschimmel en ringworm aan te pakken.

  3. Colloïdaal zilver.

  Colloïdaal zilver bestaat uit zilveratomen gesuspendeerd in water. De deeltjes kunnen op cellulair niveau doordringen en virussen, bacteriën, parasieten en schimmelsporen vernietigen. Het kan ook helpen de genezing van brandwonden te bevorderen. Sommige mensen gebruiken het wanneer ze griep of verkoudheid voelen als hulp voor een snel herstel. Het versterkt het immuunsysteem en zorgt . voor natuurlijke eliminatie. 

  4. Vitamine C.

  Ook bekend als ascorbinezuur, biedt vitamine C een scala aan nuttige functies, waaronder het gezond houden van de huid, botten en bloedvaten en het beschermen van de lichaamscellen. Deze vitamine, die zeer veel antioxidanten bevat, komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals paprika, broccoli, sinaasappels en spruitjes. 

  5. Himalayazout.

  Dit roze zout wordt algemeen beschouwd als één van de zuiverste zouten. Het helpt ons lichaam om giftige stoffen kwijt te raken, verbetert de bloedsomloop, bevordert een gezonde slaap en verbetert de gezondheid van de bloedvaten. Geef jezelf een ontgiftend bad om te profiteren van de meer dan 80 mineralen dat het bevat of meng wat met water en spoel het rond in de mond en gorgel ermee.

  6. Kurkuma.

  Kurkuma heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het bijna te mooi klinkt om waar te zijn. Met tot acht keer de antioxidanten van vitamine C en E, is het een hulp voor onze spijsvertering, ons immuunsysteem, lever en bloed. Verkrijgbaar onder de vorm van poeder of vloeibaar extract.

  7. Eucalyptusolie.

  Ondersteunt het ademhalingssysteem en de longen en verspreidt een aangename geur. Verdamp wat in de lucht met behulp van een etherische oliediffuser, of meng met een dragerolie en wrijf wat op de borst voor verlichting bij  ademhalingsproblemen.

  Dit is geen eindige lijst - denk aan de waarde van bijvoorbeeld probiotica en Echinacea - maar het zou genoeg moeten zijn om te voorkomen dat je deze winter te veel tijd doorbrengt in de wachtkamer van een dokter!

  Oorspronkelijk artikel:”7 best natural home remedies for your personal pharmacy”, Friday, October 26, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   
  https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   

  29-10-2018, 20:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:colloïdaal zilver, eucalyptusolie, Himalayazout, immuunsysteem, olie van oregano, preventie, remedies, superfoods, supplementen, kurkuma, vitamine C
  Archief per week
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!