NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Dirty Dozen
 • Langer leven
 • Vitamine D tegen kanker
 • Suikers
 • Vezels en diabetes

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirty Dozen

  Aardbeien bevatten het meest bestrijdingsmiddelen.

   Het eten van fruit en groenten is van vitaal belang voor de algehele gezondheid, maar wat als elke sappige beet een cocktail van giftige pesticiden bevat?

  De Environmental Working Group (EWG) analyseerde monsters van conventioneel geteelde producten verzameld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en ontdekte dat bijna 70 procent residuën bevatte van bestrijdingsmiddelen.

  Me ontdekte een totaal van 230 verschillende pesticiden of afbraakproducten ervan op duizenden monsters. 

  Onderstaande producten testten positief voor een aantal verschillende residuën van bestrijdingsmiddelen en bevatte hogere concentraties van pesticiden dan enig ander fruit en groenten. Volgens de EWG-bevindingen testte meer dan 98 procent van de monsters van appels, kersen, nectarines, perziken en aardbeien positief voor het residu van ten minste één type pesticide. Een enkele aardbeienbemonstering onthulde 20 verschillende bestrijdingsmiddelen, terwijl spinaziemonsters 1,8 keer zoveel pesticidenresidu’s bevatten als enig ander product.

  De groenten en fruit waarin het meeste residu’s werden gevonden zijn: appelen, appelspijs, bosbessen, druiven, sperziebonen, bladgroenten, peren, perziken, aardappelen, pruimen, spinazie, aardbeien, rozijnen, paprika's, tomaten, en winterpompoenen.

  Matig tot laag scoorden: appelsap, avocado's, bananen, bonen, broccoli, kool, meloenen, wortelen, bloemkool, selderij, maïs, aubergines, grapefruits, linzen, sla, uien, sinaasappels, sinaasappelsap , erwten, pruimen, zomerpompoenen, zoete aardappelen, tofu, tomatensausen en courgettes.

  EWG maakte een top 12 op van groenten en fruit met de meeste residuën van bestrijdingsmiddelen (Dirty Dozen).

  1 Aardbeien

  2 Spinazie

  3 Nectarines

  4 Appelen

  5 Druiven

  6 Perziken

  7 Kersen

  8 Peren

  9 Tomaten

  10 Selderij

  11 Aardappelen

  12 Zoete paprika's

  EWG voegde ook hete pepers toe aan de productmonsters omdat deze sterk verontreinigd waren met insecticiden die toxisch zijn voor het menselijke zenuwstelsel. De USDA vond residuën van drie zeer toxische insecticiden (acefaat, chloorpyrifos en oxamyl) op een deel van 739 geteste monsters hete pepers in 2010 en 2011, in concentraties die hoog genoeg waren om erover bezorgd te zijn. In 2015, registreerde men in Californië nog steeds residuën van deze drie insecticiden bij een test van 72 ongewassen hete pepers. 

  Als je geen biologische hete pepers kunt vinden, zou het koken ervan de pesticideresidu's verminderen.

  Deze resultaten onderstrepen de gezondheidsrisico's die door pesticiden verontreinigde gewassen opleveren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Interne Geneeskunde vond een verband tussen het eten van voedingsmiddelen met hoge pesticidenresiduën en vruchtbaarheidsproblemen.

  De studie betrof vrouwen die rapporteerden dat ze twee of meer porties per dag aten van producten met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen. Ze bleken 26 procent minder kans te hebben op een succesvolle zwangerschap tijdens het onderzoek dan deelnemers die minder porties van deze voedingsmiddelen aten.

  Een andere studie onder mannen vond vergelijkbare associaties tussen consumptie van voedingsmiddelen met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen en reproductieve gezondheid.

  Analiste Sonya Lunder van EWG, legt uit hoe hun team elk jaar een lijst opmaakt met de Dirty Dozen en een video met de titel "Shopper's Guide to pesticides in products." Lunder belicht ook de Clean Fifteen-lijst met vijftien groenten en fruit met de minste hoeveelheid van pesticideresiduen onder de duizenden monsters die de EWG testte. De lijst bevat o.a. avocado, pompelmoezen en bloemkool

  De gids kan mensen helpen die graag weten welke voedingsmiddelen hoog scoren in de categorie met bestrijdingsmiddelen en moedigt hen aan om biologisch geteelde versies te kopen om ervoor te zorgen dat alle gezondheidsvoordelen worden verkregen zonder blootstelling aan chemicaliën.Mensen die biologische producten eten krijgen veel minder of geen pesticiden binnen. 

  Oorspronkelijk artikel:”Strawberries are the most pesticide-ridden crop you can eat”, Monday, May 14, 2018 by:: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/04/11/see-which-produce-has-the-most-pesticides-in-ewgs-2018-dirty-dozen-list/   
  https://www.ewg.org/foodnews/summary.php#highlights   
  https://www.youtube.com/watch?v=rLUZsnnoAdg&feature=youtu.be   

  16-05-2018, 20:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:conventioneel geteelde producten, voedselveiligheid, insecticiden, lokaal geteelde producten, organische stoffen, residuen van bestrijdingsmiddelen, pesticiden, giftige chemicaliŽn
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven

  Het eten van noten en zaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden met de helft.

  Eet meer noten en zaden voor een anger leven. Volgens een studie vermindert het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6-vetzuren, het risico op vroegtijdige dood met bijna de helft. De studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat niveaus van de omega-6 vetzuren, die te vinden zijn in plantaardige oliën, een betere gezondheid van het hart waarborgen.

  Omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren staan bekend om hun gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Omega-6-vetzuren bevorderen ook de productie van ontstekingsremmende stoffen. De wetenschappers onderzochten de associaties van voedingsfactoren met het risico op het ontwikkelen van ziekten alleen door zich te concentreren op hun effecten op ziekterisicofactoren. 

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland. Het team bekeek de bloedvetzuurniveaus van 2.480 mannen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar bij het begin van het onderzoek. Vervolgens werd een follow-up test uitgevoerd op de deelnemers gedurende gemiddeld 22 jaar, waarbij 1.433 mannen stierven aan verschillende ziektes. De onderzoekers splitsten de deelnemers in vijf verschillende groepen op basis van hun bloed linolzuur niveau. Linolzuur is het meest voorkomend meervoudig onverzadigd omega-6-vetzuur.

  Resultaten van de studie toonden aan dat een hoog niveau aan linolzuur, een veel voorkomend omega-6 vetzuur, leidde tot een 43 procent minder risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met degenen met het laagste niveau. De onderzoekers benadrukten ook dat omega-6-vetzuren de productie van ontstekingsremmende stoffen bevorderen.

  Een andere belangrijke ontdekking van het onderzoek is dat er voordeel ongeacht de gezondheidstoestand van de deelnemer voorafgaand aan het onderzoek. Conclusie: de resultaten van het onderzoek gaven aan dat hoe hoger het niveau van linolzuur in het bloed, hoe lager het risico op vroegtijdige dood. Bovendien ondersteunt de studie bevindingen uit eerdere op populatie gebaseerde onderzoeken die een hogere inname van linolzuur en een hoger niveau van linolzuur in het bloed associëren met een lager risico op cardiovasculaire aandoeningen en type 2 diabetes, zonder het risico op kanker te verhogen.

  "Onze bevindingen toonden een inverse associatie van een hogere biomarker van linolzuur inname met cardiovasculaire mortaliteit en weinig bezorgdheid voor enig risico, wat de huidige voedingsaanbevelingen ondersteunt om de linolzuurinname te verhogen voor preventie van hart- en vaatziekten," verklaarde Jyrki Virtanen, één van de auteurs van het onderzoek.

  De beste bronnen van omega-6-vetzuren zijn vlaszaadolie, lijnzaad, lijnzaadmeel, hennepzaadolie, hennepzaden, druivenpitolie, zaden zoals pompoenpitten en rauwe zonnebloempitten, noten zoals pijnboompitten en pistachenoten, boragieolie, teunisbloem olie, zwarte bes zaadolie en acai.

  Naast omega 6-rijk voedsel zijn andere voedingsmiddelen die kunnen helpen het leven te verlengen veenbessen, groene thee, zalm, bosbessen, volle granen en olijfolie en wijn.

  Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts and reeds found to cut your risk of premature death by HALF”, Sunday, April 22, 2018 by: Michelle Simons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://foreveryoung.perriconemd.com/best-food-choices-for-omega-3-and-omega-6-and-omega-9-essential-fatty-acids.html   
  https://www.express.co.uk/life-style/health/934523/How-to-live-longer-nuts-seeds-risk-premature-death-diet-omega-6   
  https://www.huffingtonpost.com/2014/02/26/anti-aging-foods-_n_4855653.html   

  14-05-2018, 21:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Bloed linolieniveaus, cardiovasculaire ziektepreventie, cardiovasculaire gezondheid, ziektepreventie, ziektebehandelingen, vroege dood, vetzuren, voedsel als medicijn, voedselwetenschap, goed dieet, goede voeding, goede wetenschap, genezend voedsel, gezon
  04-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tegen kanker

  Als je deze kostbare vitamine mist …!

  Een nieuw onderzoek, gepubliceerd eind 2017, toonde aan dat vrouwen die vitamine D te kort hebben meer agressieve borstkanker ontwikkelen en minder kans hebben om te overleven.

  Verminder het risico op borstkanker met vitamine D.

  Zoals ik reeds herhaaldelijk heb gesteld is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit voedsel alleen binnen te krijgen.  Tijdens een lange periode van het jaar hebben wij in Europa niet genoeg zon om genoeg vitamine D langs de huid aan te maken.

  Ik benadruk het belang van het nemen van vitamine D als voedingssupplement.  Maar hoeveel heeft een vrouw nodig om haar risico op borstkanker tot een minimum te beperken?

  Afhankelijk van het niveau in het bloed. 

  Er is geen eenvoudig antwoord. Het hangt allemaal af van het niveau van vitamine D in het bloed. Dit niveau hangt voornamelijk af van de frequentie en intensiteit van blootstelling aan de zon.

  Als het niveau erg laag is (minder dan 10 ng /ml) moet men 10.000 IE per dag nemen om een niveau te bereiken dat beschermt (doel is meer dan 30 ng/ml en ideaal tussen 50 en 60 ng/ml) ).

  In het hierboven aangehaald onderzoek  hadden vrouwen die meer dan 30 ng/ml vitamine D hadden een lager risico op agressieve kanker en vroege dood.

  Bij postmenopauzale vrouwen van 45 tot 75 jaar die borstkanker hadden bereikten echter slechts één derde dit niveau (30 ng/ml of meer); 48% had minder dan 20 ng/ml en 18% had 20 tot 29 ng/ml.

  Het ging dan nog over vrouwen die in Brazilië wonen, dat wil zeggen dicht bij de evenaar. In dit gebied is het gemakkelijk om jezelf regelmatig aan de zon bloot te stellen.  Daar is de zon het hele jaar door aanwezig en de straling is altijd sterk genoeg om de synthese van vitamine D door de huid mogelijk te maken.

  Groot tekort aan vitamine D bij ons!

  Bij ons weten we dat driekwart van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D.

  Van oktober tot april maakt men geen vitamine D aan, ook niet bij zonnebaden omdat de straling tijdens die periode veel te zwak is.

  Om meer dan 30 ng/ml te bereiken en te overschrijden, heeft men geen andere keus dan dagelijks een goede vitamine D-suppletie te nemen, wat 1.500 IE per dag betekent als men al een goed niveau heeft en wil behouden; 5.000 IE bij matig tekort (10 tot 30 ng/ml) en 10.000 IE bij minder dan 10 ng/ml.

  Bij bloedtest en een tekort (minder dan 30 ng/ml), adviseer ik om een supplement te nemen en een bloedtest binnen de 4 maanden te herhalen.

  Moeten we bevreesd zijn voor een overdosis aan vitamine D?

  Aangezien gezondheidsautoriteiten 400 IU per dag vitamine D aanbevelen, lijken doses van 5.000 of 10.000 IU kolossaal.

  Als het gaat om voedingssupplementen waarschuwt men voor de risico's van vergiftiging, vooraleer zelfs iets te zeggen over de voordelen. De voordelen worden meestal verzwegen.  Er wordt ons wijs gemaakt: "Het heeft geen zin iets te nemen zolang men maar geen pijn voelt ..."

  Deze scepsis is niet wetenschappelijk verantwoord. Zoals deze recente Braziliaanse studie heeft aangetoond, en zoveel anderen, kan men het risico op kanker met een goede vitamine D-suppletie aanzienlijk verminderen. Waarom er niet over praten? Waarom grapjes maken over mensen die de consequenties van wetenschappelijke studies ter harte nemen en de controle over hun gezondheid zelf in handen nemen?

  Men waarschuwt al vlug tegen het risico van overdosis. Maar in het geval van vitamine D wordt in de wetenschappelijke literatuur melding gemaakt van gevallen van overdosis bij mensen die ampullen nemen die in apotheken zijn gekocht in medische doses van 300.000 IE per dag, negen dagen achter elkaar genomen [2].  Dat vertegenwoordigt 2.700.000 IU in negen dagen !!

  Zo'n dosis heeft niets te maken met de niveaus die men bereikt met een natuurlijk voedingssupplement, in fysiologische doses, zoals ik het aanbeveel (en op mezelf uittest).

  Vitaminen worden gemeten op zeer kleine schaal. We spreken soms van milligrammen (duizendsten van gram, bijvoorbeeld voor vitamine C), maar vaker microgrammen (een duizendste van een duizendste van een gram).

  Dit is de reden waarom de doseringen die in het bloed worden gezocht oneindig klein zijn: voor vitamine D wordt dat gemeten in nanogram per milliliter, wat overeenkomt met een duizendste van een microgram, dat is een miljardste van een gram!

  Dus, stel je niet voor dat je "hoge" doses vitamine D inneemt wanneer je 5.000 of 10.000 IU per dag gebruikt.  Neen er is geen gevaar op overdosis met de hoeveelheden die wij voorschrijven.

  Bedenk dat het huidige onderzoek aantoont dat een hoger niveau van vitamine D niet alleen helpt bij het voorkomen van borstkanker, maar ook bij andere vormen van kanker en ook, zoals ik reeds vroeger heb opgemerkt bij het voorkomen van diabetes, depressie, dementie, obesitas en hart- en vaatziekten.

  Oorspronkelijk artikel:”Si vous manquez de cette précieuse vitamine”, Vendredi le 4 Avril 2018, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  Bijlagen:
  https://geobiologie-sante.com/2018/03/22/manquez-vous-de-vitamine-d/   

  04-05-2018, 16:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, borstkanker, supplementen
  30-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikers

  De verschillen tussen suikers: witte, bruine, ruwe, melasse, honing, agave. 

  Inmiddels zijn de meesten zich bewust van de gevaren voor de gezondheid van high-fructose glucosestroop en de meeste gezondheidsbewuste onder ons zullen zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose links laten liggen. Vasthouden aan natuurlijke suiker is echter niet zo eenvoudig, gezien de vele beschikbare opties. Welk type natuurlijke suiker is superieur vanuit een gezondheidsoogpunt? Het antwoord is gecompliceerd.

  Allereerst is het belangrijk op te merken dat natuurlijke suiker nog steeds suiker is en dat iedereen ernaar moet streven om de inname van elke soort suiker te verminderen om het risico op diabetes type 2, kanker en andere ziekten te minimaliseren. Simpel gezegd, als je te veel suiker eet, zal je lichaam de prijs betalen en maakt het niet uit of het van suikerriet, bieten, dadels, kokosnoten, cactus of bijen komt.

  Toch zullen er toestanden zijn dat men suiker moet gebruiken voor een recept, of het nu een dessert is of iets hartigs, en wij vragen ons wellicht  af wat het beste type is om te gebruiken. Hieronder een korte bespreking van enkele van de meest populaire natuurlijke opties.

  Witte suiker

  Dit is de meest gebruikte suiker thuis voor koken en bakken. Deze is afkomstig van de raffinage en verwerking van suikerriet of bieten. Tijdens dat proces worden de mineralen en andere stoffen die de suiker kleuren eruit gehaald, waardoor geraffineerde witte suiker achterblijft. Ze is sterk verwerkt en bevat geen voedingsstoffen.

  Ruwe suiker

  Ruwe suiker is vergelijkbaar met witte suiker, maar het proces stopt voor de laatste raffinage, waardoor het zijn bruinachtige tint behoudt.

  Melasse / bruine suiker

  Is het bijproduct dat ontstaat wanneer de mineralen en verbindingen uit geraffineerde suiker worden gehaald; staat bekend als melasse en wordt teruggemengd met geraffineerde witte suiker om bruine suiker te maken. Daarom heeft het meer mineralen en antioxidanten dan zijn verfijnde witte tegenhanger en heeft het een klein voordeel ten opzichte van de gezondheid. Toch zijn de antioxidanten in melasse vrij mager vergeleken met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zoals bosbessen. Melasse bevat voedingsstoffen zoals magnesium, selenium, ijzer en calcium; de zwarte versie bevat de meeste voedingsvariëteit.

  Agave

  Agavesiroop komt van het sap van de agave cactus. Nadat het sap uit de cactus is geëxtraheerd, wordt het vervolgens gefilterd en verwarmd voordat het in siroopvorm wordt geconcentreerd. Het wordt beschouwd als 1,5 keer zoeter dan witte suiker, dus  moet men er minder van gebruiken om dezelfde algemene smaak te krijgen. Het bevat zeer kleine hoeveelheden calcium, magnesium en kalium, en de ruwe, organische variëteit is het best.  Omdat agave veel lager scoort op de glycemische index dan witte suiker en andere variëteiten is het  onwaarschijnlijk dat het snelle insulinepieken veroorzaakt. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat het hoge fructose gehalte problematisch kan zijn. Omdat fructose meestal door de lever wordt gemetaboliseerd, wordt het als één van de meest schadelijke suikersoorten beschouwd.

  Kokos suiker

  Eén van de meest trendy suikers op dit moment is kokossuiker dat wordt gemaakt door het sap uit de kokospalm tot een siroop te laten koken en vervolgens te drogen en in een fijn poeder te malen. Het heeft een lagere glycemische index dan geraffineerde suiker en bevat enkele van de voedingsstoffen die in kokosnoot worden gevonden, zoals kalium, calcium, zink en ijzer.

  Honing

  Is een stroperige nectar die  door bijen uit bloemen wordt verzameld, en het relatief hoge fructosegehalte maakt het zoeter dan andere keuzes. Dit betekent dat men minder dan witte suiker nodig heeft om hetzelfde zoetheidsniveau te bereiken. Bovendien betekent het watergehalte van 17 procent dat een directe substitutie door gewicht een lager suikergehalte oplevert dan witte suiker. Honing wordt ook beschouwd als een superieure keuze vanwege zijn antimicrobiële kracht; het vermogen om ziektekiemen te doden wordt niet gevonden in andere soorten suiker. Kies waar mogelijk voor ruwe honing, want het is één van de minst verwerkte suikers die je kunt krijgen.

  Nogmaals als men de inname van alle soorten suiker tot een minimum wil beperken is het misschien verstandig om bijvoorbeeld honing in plaats van glucosestroop te gebruiken, maar val niet in de val te denken dat het veilig is om zoveel te consumeren als men wil, vooral als men diabeet is.

  Oorspronkelijk artikel:”Understanding the differences between sugars: white, brown, raw, molasses, honey, agave”, Monday, April 02, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://theconversation.com/white-brown-raw-honey-which-type-of-sugar-is-best-91074   
  https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/sugar-substitues-agave   
  https://www.naturalnews.com/045675_sugar_substitutes_diabetics_blood_levels.html   

  30-04-2018, 21:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Agave, bruine suiker, kokossuiker, glycemische index, honing, ingrediŽnten, melasse, ruwe suiker, suiker, zoetstoffen, witte suiker
  28-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vezels en diabetes

  Nut van vezels onderschat bij behandeling van diabetes type 2.

  Meer vezels is niet alleen goed voor de spijsvertering. Volgens een recente studie kan het ook de symptomen van diabetes verminderen en helpen bij het afvallen. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Science, onthulde dat voedingsvezels de darmmicrobiota kunnen 'herbalanceren', wat de ontwikkeling van specifieke soorten darmbacteriën stimuleert die de bloedglucoseregulatie verbeteren.

  In de studie onderzocht hoofdauteur Liping Zhao van de School voor Milieu- en Biologische Wetenschappen aan de Rutgers University New Brunswick en zijn team de relatie tussen de darmbacteriën en diabetes. De darmflora, waar miljarden bacteriën leven, bevat zowel nuttige als schadelijke microben. Toch werken ze allemaal om niet alleen voor een goede spijsvertering te zorgen, maar ook om het immuunsysteem en andere dingen te ondersteunen, zoals recente studies hebben benadrukt.

  Hoewel eerder onderzoek heeft aangetoond dat een verhoging van de vezelinname de kans op diabetes type 2 verlaagt, zijn de individuele reacties hoogstens variabel. In andere gevallen hielp een vezelrijk dieet het nuchter glucosegehalte verlagen van diegenen die al diabetes hadden. 

  De studie had niet op een beter moment kunnen komen. Volgens het National Diabetes Statistics Report 2017 van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meer dan 30 miljoen mensen - 9,4 procent van de Amerikaanse bevolking - diabetes. Hoewel de gegevens geen onderscheid maken tussen de soorten diabetes, zegt de CDC dat tot 95 procent van alle gemelde gevallen kenmerkend zijn voor diabetes type 2.

  Type 2-diabetes ontstaat wanneer het lichaam de insuline niet goed gebruikt - een aandoening die bekend staat als insulineresistentie. Wanneer dit gebeurt, wordt de bloedsuikerspiegel (glucose) niet efficiënt in het lichaam gebruikt, waardoor cellen uitgehongerd geraken. De conditie kan op de duur de ogen, nieren, zenuwen en het hart schaden.

  Voor de studie had Zhao, samen met wetenschappers van Jiao Tong University in Shanghai, China, willekeurig patiënten met type-2 diabetes verdeeld in twee groepen. De controlegroepen ondergingen standaard patiëntenvoorlichting en dieetaanbevelingen. Aan de andere kant kregen de experimentele groepen voedingsvezels als aanvulling op hun dieet. Het vezelrijke dieet omvatte volle granen, evenals traditioneel Chinees medicinaal voedsel dat hoge niveaus voedingsvezels en prebiotica bevatte die de "groei van korteketen vetzuren [SCFA] producerende darmbacteriën bevorderden".

  Na 12 weken ontdekten onderzoekers dat degenen die een vezelrijk dieet volgden hun gemiddelde bloedglucosespiegel significant zagen verminderen. Bovendien namen hun nuchtere bloedglucosewaarden ook af en verloren ze meer gewicht dan die in de controlegroep.

  Onderzoekers identificeerden ook 15 SCFA-producerende darmbacteriën die verbeterden na het eten van meer voedingsvezels, die zij als "belangrijkste oorzaken" van een betere gezondheid hebben toegeschreven. In het bijzonder werden deze bacteriën dominante stammen na het vezelrijke dieet. Ze verhoogden ook de niveaus van het SCFA-butyraat en -acetaat die een mild zure darmomgeving creëerden waardoor het aantal schadelijke bacteriën in de darmen verminderde. Dit verhoogde de insulineproductie en verbeterde de bloedglucosecontrole.

  Op basis van deze bevindingen zijn Zhao en het team van mening dat de studie nieuwe benaderingen zal bieden voor het voorkomen en beheersen van type 2 diabetes.

  "Onze studie legt de basis en opent de mogelijkheid dat vezels gericht op deze groep darmbacteriën uiteindelijk een belangrijk onderdeel van het dieet en de behandeling kunnen worden," voegde hij eraan toe.

  Vezels staan bekend voor het verbeteren van de spijsvertering vooral de darmflora. Het is in deze regio dat vezels worden geconsumeerd door de bacteriën, wat kan resulteren in een aantal gezondheidsgerelateerde voordelen.

  De aanbevolen dagelijkse inname (RDI) voor mannen is 38 g, en 25 g voor vrouwen, maar veel mensen eten veel minder en consumeren slechts 15 tot 17 g vezels per dag.  Hieronder volgen enkele voedingsmiddelen die veel vezels bevatten.

  1 Peren: deze populaire vrucht is niet alleen smakelijk, maar bevat ook 3,1 procent vezels - wat overeenkomt met 5,5 g in een middelgrote peer.

  2 Avocado's: bevatten gezonde vetten en essentiële vitamines en een vezelgehalte van 6,7 procent.

  3 Frambozen: bevatten 6,5 procent vezels - een kopje geeft ongeveer 8 gram vezels.

  4 Artisjokken: zitten boordevol voedingsstoffen en 5,4 procent vezels.

  5 Linzen: één van de voedzaamste voedingsmiddelen bevatten 7,9 procent vezels, evenals eiwitten en andere voedingsstoffen.

  6 Bruine bonen: met een vezelgehalte van 6,4 procent zit deze peulvrucht ook vol met plantaardige eiwitten en andere voedingsstoffen.

  7 Chia-zaad: deze kleine zwarte zaadjes bevatten maar liefst 34,4 procent vezels naast fosfor,  magnesium en calcium.

  Oorspronkelijk artikel:"Fiber found to be an underutilized treatment for type-2 diabetes", Sunday 08, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.sciencemag.org/content/359/6380/1151   
  http://www.diabetes.org/assets/pdfs/basics/cdc-statistics-report-2017.pdf   
  http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-2/facts-about-type-2.html   
  https://news.rutgers.edu/high-fiber-foods-may-boost-gut-bacteria-control-diabetes/20180306#.WuTRYcguBE7   
  https://www.healthline.com/nutrition/22-high-fiber-foods   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/321150.php   

  28-04-2018, 21:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:diabetes, diabetisch dieet, voedingsvezels, spijsvertering, vezels, vezelinname, darmflora, insuline, insulineresistentie, microben, voeding voor diabetici, prebiotica, SCFA, vetzuren, diabetes type 2
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D vs magnesium

  Heb je genoeg vitamine D? Als u geen magnesium inneemt, neemt u mogelijk uw "D" niet op. 

  Volgens een onderzoek gepubliceerd in de 'The Journal of the American Osteopathic Association' moet men om voldoende vitamine D in het lichaam te hebben over een voldoende hoeveelheid magnesium beschikken.

  Onderzoekers van het ‘University of Rwanda College of Medicine & Health Sciences’ en de ‘Harvard University’ werkten samen om de rol van magnesium in de activatie en functie van vitamine D te onderzoeken.

  De wetenschappers ontdekten dat vitamine D niet goed zal metaboliseren en opslaan en inactief kan blijven zonder voldoende magnesium. Ze legden uit dat magnesium het mogelijk maakt dat vitamine D omzet in een bruikbare vorm in het lichaam.  Magnesium is nodig voor het tweestapsproces in de lever en de nieren, waarbij vitamine D wordt omgezet in zijn biologisch actieve vorm 1,24-dihydroxyvitamine D (1,25 [OH] 2D). Op dezelfde manier is de activiteit van het vitamine D-bindend eiwit, dat verantwoordelijk is voor het transport van de vitamine in het bloed, ook afhankelijk van magnesium. 

  "Magnesium is essentiel voor de vitamine D-synthese en -activering maar vitamine D kan op zijn beurt de darmabsorptie van magnesium verhogen en een feed-forward-lus tot stand brengen om de homeostase te handhaven," zei Mohammed Razzaque, co-auteur van het onderzoek.

  Hun bevindingen zijn belangrijk omdat er een hoge prevalentie van magnesiumgebrek is. In feite wordt geschat dat ongeveer 75 procent van de bevolking onvoldoende magnesium in het lichaam heeft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium is 310 milligram (mg) per dag voor vrouwen en 420 mg per dag voor mannen. In de Verenigde Staten bevat het gewoon dieet echter slechts ongeveer de helft van de ADH voor magnesium. Het westerse dieet bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen met veel geraffineerde granen, vetten, fosfaten en suikers, maar is arm aan magnesium.

  "Door een optimale hoeveelheid magnesium te consumeren, kan men mogelijk het risico op vitamine D-tekort verlagen en de afhankelijkheid van vitamine D-supplementen verminderen," stelde Razzaque voor.

  "Mensen nemen vitamine D-supplementen maar realiseren zich niet hoe het wordt gemetaboliseerd. Zonder magnesium is vitamine D niet echt nuttig of veilig, "voegde Razzaque eraan toe.

  Magnesium zit in een breed scala aan voedingsmiddelen, zoals noten,  amandelen, bananen, bonen, broccoli, bruine rijst, cashewnoten, eigeel, visolie, lijnzaad, groene groenten, melk, champignons, havermout, pompoenpitten, sesamzaadjes, sojabonen, zonnebloempitten, zoete maïs, tofu en volle granen.

  Het magnesiumgehalte van verschillende voedingsmiddelen is echter sinds 1950 met ongeveer 25 tot 80 procent gedaald, aldus de onderzoekers. Dit is een gevolg van het toegenomen gebruik van pesticiden en meststoffen, en door het raffinageproces van granen en oliën die magnesium verwijderen.

  Tekens en symptomen van magnesiumtekort.

  Om te bepalen of je voldoende magnesium hebt of niet, is hier een lijst met enkele tekens en symptomen van magnesiumtekort.

  • Gebrek aan slaap - Volgens onderzoeken verhoogt magnesium gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen, een neurotransmitter die ontspanning en slaap stimuleert. Dus wanneer de magnesiumgehaltes laag zijn, is het moeilijker om in slaap te blijven.

  • Spierspasmen - Magnesium reguleert, samen met calcium, de spierbeweging. Als het lichaam teveel calcium heeft, maar onvoldoende magnesium, kunnen de spieren van elk deel van het lichaam in spasmen raken, zoals krampen in de benen, spierpijn, benauwdheid en algemene pijntjes.

  • Oogtrekkingen - Eén van de meest voorkomende symptomen van magnesiumtekort is oogtrekkingen. Dit symptoom houdt verband met het vermogen van magnesium om spierbewegingen te reguleren.

  • Onregelmatige hartslag - Magnesium helpt om een normaal hartritme te behouden. Het wordt ook soms intraveneus toegediend door artsen in het ziekenhuis om het risico op atriale fibrillatie en hartritmestoornissen te verlagen. Het mineraal kan hierbij helpen, omdat het betrokken is bij het transport van andere mineralen, waaronder calcium en kalium in de cellen. Een tekort aan magnesium verhoogt dus de onregelmatige hartslag omdat het de niveaus van voedingsstoffen zoals calcium in het bloed doet dalen.

  Oorspronkelijk artikel:”Are you getting enough vitamin D?  If you don’t take magnesium, you may not be absorbing your ‘D’”, Tuesday, March 27, 2018 by: Michele Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://vitamind.news/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5250109/Nine-symptoms-magnesium-deficiency.html   
  https://www.naturalnews.com/023511_magnesium_body_deficiency.html   
  https://www.nutraingredients.com/Article/2018/03/02/Keep-up-your-magnesium-intake-to-make-vitamin-D-effective#   

  25-04-2018, 22:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Magnesium, magnesiumtekort, magnesiuminname, mineralen, voedingsstoffen, voeding, goed dieet, goede suppletie, supplementen, vitamine D, vitamine D-tekort, vitamine D-supplementen, vitaminegebrek, vitamines, westers dieet
  23-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beet it!

  "Beet it”! Een stof uit rode biet kan Alzheimer vertragen.

  Er kan nu nog een voordeel toegevoegd worden aan het eten van bieten, nl. het vertragen van de ziekte van Alzheimer. Volgens een studie bevat extract van bieten een verbinding genaamd betanine, die zou kunnen helpen bij het voorkomen van het opbouwen van verkeerd gevouwen eiwitten en het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer.

  Eerdere studies uitgevoerd door andere onderzoekers suggereerden dat bietensap de zuurstoftoevoer naar de verouderende hersenen kan verbeteren en mogelijk de cognitieve prestaties kan verbeteren. Op basis van deze studie wilde een team van onderzoekers aan de Universiteit van Zuid-Florida bepalen of betanine de effecten van koper op bèta-amyloïde zou kunnen remmen en uiteindelijk het verkeerd vouwen van deze peptiden en de oxidatie van neuronen zou kunnen voorkomen. Betanine  wordt gebruikt in commerciële kleurstoffen die gemakkelijk aan metalen binden.

  “Blootstelling aan koper komt veel vaker voor dan de meeste mensen vermoeden," verklaarde Mike Adams, de Health Ranger, uitgever van Medicine.news en oprichter van CWC Labs, een ISO-geaccrediteerd mass-spec laboratorium voor analyse van voedingssamenstellingen. "Alarmerend genoeg bevatten veel multivitaminen verrassend veel koper die, indien dagelijks ingenomen, zich in combinatie met andere bronnen van blootstelling aan koper kan vermengen met langdurige toxiciteit bij de consument", waarschuwt Adams. "Op dezelfde manier als gemeentelijke waterleidingen in Flint, Michigan, bewoners blootstelden aan giftig lood, komt elementair koper uit de koperen buizen die gewoonlijk worden aangetroffen in moderne huizen ook voor in het leidingwater."

  Dit nieuwe onderzoek stelt dat de fytochemicaliën die in bieten worden gevonden de hersenen kunnen helpen zich te beschermen tegen kopertoxiciteit.

  Wat is nu echt de oorzaak van Alzheimer?

  Onderzoekers over de hele wereld blijven zoeken naar de oorzaak van Alzheimer. Ze vermoeden dat beta-amyloïde, een kleverig eiwitfragment of peptide zich in de hersenen opstapelt. Dit veroorzaakt op zijn beurt een onderbreking in de communicatie tussen de hersencellen, neuronen genaamd. 

  Li-June Ming, één van de huidige onderzoekers, legde uit dat wanneer beta-amyloïde zichzelf verbindt met metalen, de meeste schade optreedt. Metalen, zoals ijzer en koper, kunnen ervoor zorgen dat bèta-amyloïde peptiden zich verkeerd omvouwen en zich aan elkaar hechten, waardoor klontjes worden gevormd die ontsteking en oxidatie in nabije neuronen kunnen veroorzaken. Dientengevolge sterven neuronen af.

  Het onderzoeksteam voerde meerdere experimenten uit waarbij 3,5-di-tert-butylcatechol oftewel DTBC werd gebruikt, een stof die wordt gebruikt als modelsubstantie voor het bewaken van de chemie van oxidatie. Ze maten de oxidatieve reactie van DTBC bij blootstelling aan beta-amyloïde alleen, beta-amyloïde gebonden aan koper en beta-amyloïde gebonden aan koper in een betaninemengsel. Zichtbare spectrofotometrie werd gebruikt om deze te meten.

  De onderzoekers ontdekten dat beta-amyloïde alleen weinig of geen oxidatie van DTBC veroorzaakte. Bèta-amyloïde gebonden aan koper leidde echter tot aanzienlijke DTBC-oxidatie. Het aan koper gebonden beta-amyloïde in het betaninemengsel verminderde de oxidatie met maar liefst 90 procent. Dit gaf aan dat misvouwing van de peptiden potentieel geremd was. Op basis van de resultaten van de studie kan betanine mogelijk bepaalde chemische reacties in de hersenen remmen die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

  De wetenschappers legden uit dat, hoewel betanine niet volledig het uitvouwen stopte, het toch de oxidatie verminderde. Vervolgens kan minder oxidatie een deel van het misvouwen stoppen.

  "Minder oxidatie kan verkeerd uitvouwen voorkomen, misschien zelfs tot het punt dat het de aggregatie van beta-amyloïde peptiden vertraagt, waarvan wordt gedacht dat het de uiteindelijke oorzaak van Alzheimer is," legde Darrell Cerrato uit.

  De onderzoekers hopen dat hun bevindingen kunnen leiden tot de ontwikkeling van behandelingen die enkele van de langetermijneffecten van de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie wereldwijd, kunnen verlichten. Volgens het National Institute on Aging lijden meer dan vijf miljoen mensen in de VS aan de ziekte van Alzheimer. De kans op de ziekte  neemt toe met de leeftijd en treft 1 op 10 Amerikanen van 65 jaar en ouder, en 1 op 3 vanaf 85-jarige leeftijd.

  De studie werd gepresenteerd op de 255e Nationale Ontmoeting & Expositie van de American Chemical Society (ACS).

  Alzheimer voorkomen.

  De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door de opeenhoping van klitten (tau) en plaques (amyloïde-bèta) - twee soorten eiwitten in de hersenen. Het is een onomkeerbare, progressieve hersenstoornis die geleidelijk aan geheugen en denkvaardigheden vernietigt, en uiteindelijk het vermogen om dagelijkse taken uit te voeren aantast. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen die kunnen helpen de ziekte te voorkomen. Eén van de manieren om dit te voorkomen, is door gezonde veranderingen in de levensstijl aan te brengen, zoals regelmatig sporten, een Mediterraan dieet volgen en voldoende en goede nachtrust.

  Oorspronkelijk artikel:”http://neurosciencenews.com/beet-alzheimers-8670/”, Wednesday, April 18, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://neurosciencenews.com/beet-alzheimers-8670/   
  https://www.health.harvard.edu/alzheimers-and-dementia/what-can-you-do-to-avoid-alzheimers-disease   
  https://www.nia.nih.gov/health/alzheimers-disease-fact-sheet   

  23-04-2018, 21:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, bietenextract, rode biet, biet, betanine, hersenfunctie, hersengezondheid, dementie voeding, preventie, superfood, superfoods, groenten
  19-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke statines

  ZO WIJD MOGELIJK VERSPREIDEN

  Ik ben Dr. Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble. Mijn onderzoeksspecialiteiten zijn cardiologie, cholesterol en cholesterol medicijnen.

  Mijn conclusie: na drie decennia werk rond cholesterol en anti-cholesterol medicijnen vind ik het een vreselijk gezondheidsschandaal.

  Als je het volgende leest, denk ik dat je het ermee eens zult zijn dat het dringend noodzakelijk is dat de gezondheidsautoriteiten uiteindelijk een echt onafhankelijk panel van deskundigen uit de farmaceutische industrie samenbrengen om de bestaande wetenschappelijke gegevens objectief te onderzoeken en de officiële aanbevelingen te herzien rond cholesterol.

  Mijn doel is op zijn minst dat je geen medicijnen neemt die je gezondheid ernstig kunnen schaden.

  Niet alleen omdat de 'statines', geneesmiddelen tegen cholesterol niet effectief zijn om de cardiovasculaire mortaliteit te verminderen, maar vooral omdat deze medicijnen giftig zijn.

  Er is geen twijfel mogelijk vandaag. Uit de meest recente wetenschappelijke studies blijkt dat anticholesterol-geneesmiddelen  kunnen:

  • Het risico verhogen op hersenbloeding volgens de resultaten van verschillende onderzoeken sinds het midden van de jaren 2000. Een laag cholesterolgehalte (of verlaagd door een medicijn) verhoogt het risico op beroerte (beroerte) hemorragie die eventuele verlamming of dood tot gevolg heeft;

  • Het risico verhogen op kanker: veel onderzoeken hebben aangetoond dat een laag cholesterolgehalte het risico op kanker verhoogt. Bovendien toonden klinische onderzoeken met geneesmiddelen een toename van borstkanker bij degenen die een statine kregen in vergelijking met degenen die een placebo kregen;

  • Het risico verhogen op leeftijdsafhankelijke cognitieve achteruitgang of zelfs dementie (Alzheimer);

  • Het risico verhogen op diabetes: tot 70% verhoogd risico na de menopauze. Bij afwezigheid van diabetes verhogen statines de insulineresistentiesyndromen, ook bekend als prediabetes;

  • Het risico vergroten op blindheid:

  • Het risico verhogen op seksuele disfunctie voor beide geslachten, inclusief meer frequente impotentie bij mannen;

  • Het risico verhogen op nierproblemen evenredig met de doses statines;

  • Het risico verhogen op spier-, pees- en ligamentproblemen; experts praten over meer dan 50% vermindering van inspanningscapaciteit;

  • Het risico verhogen op inflammatoire gewrichtspathologieën.

  Jarenlang heb ik me ingezet op hartonderzoek en het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker.

  Met andere experts in veel landen denken we dat farmaceutische bedrijven het risico op schadelijke bijwerkingen door medicijnen tegen cholesterol gevaarlijk hebben geminimaliseerd en dat alles vandaag wordt gedaan om de realiteit van deze toxiciteit te maskeren.

  Maar het probleem is dat deze essentiële informatie voor patiënten verborgen gehouden wordt door de medische pers en genegeerd door de autoriteiten.

  Mijn doel is niet je te doen stoppen met medicijnen; dit moet je bespreken met uw arts.

  Mijn doel is om deskundigen, onafhankelijk van de industrie en drukkingsgroepen, de aanbevelingen voor cholesterol- en cholesterol-medicijnen te laten evalueren.

  Het is hoge tijd.

  Omdat tegenwoordig minstens 7 miljoen mensen in Frankrijk met deze geneesmiddelen worden behandeld tegen alle wetenschappelijke en medische logica in.

  Hoe kan de medische wereld zo'n fout maken met cholesterol- en cholesterol-medicatie?

  De eerste reden is de invloed van de farmaceutische industrie: de statines die het belangrijkste medicijn tegen cholesterol zijn, zijn één van de grootste markten ter wereld, ver voor op antibiotica, antidepressiva en de meeste antihypertensiva en chemotherapie tegen kanker.

  In de afgelopen 20 jaar heeft deze markt $ 300 miljard opgebracht voor farmaceutische bedrijven. Enorme financiële belangen staan op het spel en sommigen staan klaar om de waarheid te verbergen, waaronder het publiceren van veel vooringenomen onderzoeken, ten onrechte beroep doende op de effectiviteit van anti-cholesterol medicijnen. Deze fouten en manipulaties heb ik in mijn boeken en wetenschappelijke publicaties aan de kaak gesteld en tot nu toe is niemand me komen tegenspreken of komen beweren dat ik het mis zat.

  De tweede verklaring is dat het heel gebruikelijk is in de geneeskunde dat ernstige fouten het hele beroep over zeer lange perioden domineren.

  Het duurde tientallen jaren om te erkennen dat tabak de oorzaak was van 95% van de longkankers; verscheidene decennia om asbest te verbieden omdat veel artsen, gerelateerd aan de industrie, de gevaren ontkenden.

  De fout van cholesterolgeneesmiddelen is slechts één geval, behalve dat ze deze keer tientallen miljoenen mensen wereldwijd treft.

  Wat wetenschappelijke studies betreft, moet men weten dat nooit een verband is aangetoond tussen coronaire mortaliteit en cholesterolniveaus.

  Op 12 november 2004 werd een grote studie gepubliceerd in het British Medical Journal, waaruit bleek dat statinevoorschriften tussen 1996 en 2002 vervijfvoudigd waren in het Verenigd Koninkrijk, zonder de minste daling van het aantal ziekenhuisopnamen voor een hartinfarct.

  Op 14 januari 2008 toonde het vrijgeven van Enhance-testresultaten op twee moleculen die aan miljoenen patiënten waren voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen (simvastatine en ezetimibe) een volledige ineffectiviteit bij het voorkomen van atherosclerotische laesies.

  Deze medicijnen hadden geen enkel beschermend effect op de bloedvaten. Aangezien deze test werd uitgevoerd bij mensen met erfelijke hypercholesterolemie (degenen die het meeste baat zouden moeten hebben bij de medicijnen), probeerden de onderzoekers en de sponsor de negatieve resultaten van deze test te verbergen; duidelijk aantoonbaar dat het bestaan van conflicten van belang kan leiden tot afwijkend gedrag van industriëlen en ook van onderzoekers (artsen en wetenschappers) die voor de industrie werken.

  Dit is niet nieuw: eerlijke wetenschappers hebben al altijd beweerd dat cholesterol geen hartaandoeningen veroorzaakt.

  Volgens gegevens van de grote cholesterolstudie, bekend als Framingham, is er geen duidelijk verband tussen cholesterol en het risico op een hartaanval bij 50-plussers en bij vrouwen. Voor degenen die al een hartaanval hebben gehad, in dit geval spreken we van secundaire preventie, werden drie serieuze pogingen ondernomen om verzadigde vetten van dierlijke oorsprong drastisch te verminderen en te vervangen door plantaardige vetten en dus het cholesterolniveau te verlagen.

  Ertwas de Oslo-studie die geen significant verschil tussen de groepen liet zien en het Londense onderzoek dat in beide groepen identieke cardiale sterfte vertoonde, met of zonder cholesterolvrij dieet. En tot slot, de Sydney-studie, die een sterke toename in sterfte liet zien in de groep die het cholesterolverlagend dieet volgde. Deze en andere studies worden beschreven in mijn boeken.

  Maar de echte catastrofe in de gezondheidszorg begon toen we kunstmatig cholesterol wilden verlagen door aanvankelijk fibraten en daarna statines.

  Maar ondanks deze ongelooflijke opeenstapeling van bewijs (vermoedelijk is er geen ander medisch gebied waar het schandaal zo zichtbaar en enorm is als in het geval van cholesterolgeneesmiddelen), worden deze onnodige en toxische geneesmiddelen voorgeschreven aan miljoenen patiënten.

  De farmaceutische industrie en zijn verbonden artsen doen nog steeds alles om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Wat nog belangrijker is dat als de medische staf als geheel plotseling de feiten erkent staat hen een ongelooflijk aantal processen te wachten!

  Ik herinner me dat veel studies, grotendeels genegeerd door de medische pers en de mainstream pers, aantonen dat natuurlijke methoden (een aangepaste levensstijl) drastisch het risico op hart-en vaatziekten verlagen.

  Het is niet de cholesterol dat een infarct en beroerte veroorzaakt. Het is de slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, schadelijk levensstijl, roken, luchtvervuiling die hoge bloeddruk, diabetes en atherosclerose veroorzaken.

  Als ik ervoor kies om mijn leven te wijden aan medicijnen, dan is dat voor de patiënten. Mijn geweten dwingt me de waarheid te verkondigen over de leugens en propaganda rond cholesterol.

  Verspreid dit bericht zo veel mogelijk.

  Dr Michel de Lorgeril

  Oorspronkelijk artikel: “Message a transférer le plus largement possible”, Dr Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble, Santé Nature Innovation, France.

  19-04-2018, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:cholesterol
  12-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond voor het hart

  Gember en rozemarijn goed voor het hart door het handhaven van een gezond cholesterolgehalte.

  Uit een studie gepubliceerd in "Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines" blijken gember en rozemarijn goed te zijn voor het hart en de arteriële gezondheid. Het artikel, getiteld “Possible hypocholesterolemic effect of ginger and rosemary oil”, meldt dat gember en rozemarijn cholesterolverlagende effecten hebben vastgesteld bij in vivo proeven bij ratten die werden gevoed met een vetrijk dieet.

  Hypercholesterolemie staat voor overmatige hoeveelheden cholesterol in het lichaam. Dit kan op zijn beurt leiden tot veranderingen in het transport van lipoproteïnen en het metabolisme. Bovendien is een hoge hoeveelheid cholesterol een risicofactor voor atherosclerose, die plaque in de slagaders opbouwt. Cholesterol verandert de vasculaire structuur van het lichaam en functioneert door zich te accumuleren aan de bekleding van de vaatwand, waardoor de endotheliale werking wordt verstoord en laesies en occlusies worden veroorzaakt.

  Het risico van hypercholesterolemie varieert ook met de leeftijd en het geslacht. Genetica speelt ook mee. Patiënten door familiale erfenis hebben alle mutaties geërfd in het gen dat de lipoproteïne-receptor met lage dichtheid specificeert dat zich op het oppervlak van de cel bevindt. Familiaire hypercholesterolemie verhoogt het risico op vroegtijdige ischemische hartaandoeningen.

  De eenzaadlobbige gember (Zingiber officinale) van de familie Zingiberaceae dringt hoe langer hoe meer door in commerciële voedingsmiddelen en dranken. Het is endemisch in Zuidoost-Azië en als een rijke bron van verbindingen - shagaols, paradol, terpenen, oleohars, gingerol, zingerone - van phytomedicinal belang. Gember staat bekend om zijn anti-artritis, ontstekingsremmende, hypolipidemische, anti-misselijkheid en antimicrobiële eigenschappen.

  De studie werd uitgevoerd om het potentiële effect van gemberolie alleen of gecombineerd met rozemarijnolie als een hypocholesterolemisch middel bij ratten te meten die een dieet kregen met veel vetten. 

  De onderzoekers ontdekten dat rozemarijn en gemberolie een positieve invloed hebben op ratten met hypercholesterolemie, waardoor de oliën veelbelovend worden in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

  Andere kruiden die kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart.

  Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende doodsoorzaken in de Verenigde Staten. Meer dan 611.000 personen komen jaarlijks om door hartaandoeningen, aldus gegevens van 'Centers for Disease Control and Prevention'. Verschillende soorten hartziekten kunnen opduiken als gevolg van een zittende levensstijl, familiegeschiedenis, diabetes, hoge cholesterol, roken, hoge bloeddruk, overgewicht en overmatig alcoholgebruik.

  Kruiden, specerijen en voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart:

  • Kardemom - het verlaagt de bloeddruk en is rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het uitroeien van vrije radicalen die schade aan het hart en andere weefsels in het lichaam kunnen veroorzaken.

  • Tijm - het heeft antimicrobiële eigenschappen om ervoor te zorgen dat het lichaam veilig is voor schadelijke bacteriën en schimmels.

  • Knoflook - In een onderzoek uit 2006 stelde de 'American Society for Nutrition' dat het innemen van knoflook goed is voor het hart omdat het slechte cholesterol- en hypertensieniveaus kan verminderen en de bloedplaatjesaggregatie kan verhogen. Voor het beste resultaat eet men  dagelijks één of twee teentjes gemalen knoflook. 

  • Fenegriekzaden - Ze brengen krachtige cardiovasculaire voordelen met zich mee vanwege hun hoog gehalte aan antioxidanten. Fenegriekzaden helpen ook bij het dichtslibben van de bloedvaten, het reguleren van de bloeddruk, het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van hartaanvallen. Ze beschermen ook tegen obesitas door de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voor het beste resultaat eet men elke dag fenegriekzaden op een lege maag.

  • Rozemarijn - Rozemarijn is goed voor het immuunsysteem en de hersenen. Als zodanig wordt het hart versterkt omdat het immuunsysteem korte-termijnbedreigingen, zoals griep of verkoudheid, en langdurige bedreigingen voor de gezondheid, zoals een hartaanval, bestrijdt. Rozemarijn is ook goed voor de bloedsomloop.

  • Groene thee - Het zit boordevol gezonde antioxidanten en flavonoïden die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren door de kwaliteit van de hartwand en bloedvaten te verbeteren en de triglyceriden- en cholesterolspiegels te verlagen, volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in 'European Journal of Cardiovascular'. De studie voegde eraan toe dat men het risico op overlijden door een hartaanval of een beroerte met 26 procent kan verminderen door elke dag maar liefst vijf kopjes groene thee te drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger and rosemary found to benefit the heart by maintaining healthy cholesterol levels”, Saturday, January 13, 2018 by:Jhoanna Robinson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://journals.sfu.ca/africanem/index.php/ajtcam/article/view/4748   
  https://naturalon.com/15-of-the-best-herbs-and-spices-for-a-healthy-heart-10-is-little-weird/view-all/   
  https://www.naturalnewsblogs.com/peppermint-ginger-wonderful-healing-herbs-self-care/   

  12-04-2018, 20:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hart- en vaatziekten, rozemarijn, look
  10-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insulinegevoeligheid herstellen

  Voedingsmiddelen, kruiden en specerijen die de insulineresistentie helpen omkeren. 

  Volgens een artikel op GreenMedInfo.com moeten patiënten met diabetes niet langer hun toevlucht zoeken met medicijnen om hun bloedsuikerspiegel te beheersen. Het eten van de juiste combinatie van "voedsel, kruiden en specerijen" kan hun insulinegevoeligheid helpen verbeteren.

  Het hormoon insuline zorgt ervoor dat cellen "opengaan" en glucose opnemen uit het bloed, maar bij insulineresistentie zijn cellen ongevoelig voor insuline. Dit dwingt het lichaam om meer glucose te produceren die cellen weigeren op te nemen. Het eindresultaat is dat de insulinespiegel boven het normaal niveau stijgt.

  Chronische hoge insulineniveaus kunnen leiden tot "snelle gewichtstoename, vroegtijdige veroudering, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en hoger risico op kanker" en, uiteindelijk, diabetes type 2.

  Deze acht kruiden, specerijen en voedingsmiddelen kunnen helpen de gevoeligheid van de cellen voor insuline te herstellen. 

  1 Bessen - Studies hebben bevestigd dat na het eten van bessen, het lichaam "minder insuline nodig heeft voor de suikerverwerking na een maaltijd." Eet aardbeien, bosbessen, bosbessen, appelbessen, veenbessen en braambessen.

  2 Berberine - Een bittere samenstelling gevonden in de wortels van verschillende planten zoals gouden zegel, berberis en Oregon druif. Studies tonen aan dat berberine bijna net zo effectief is als geneesmiddelen op recept. Deelnemers die berberine namen "verminderden hun nuchtere bloedglucose en hun bloedglucose na de maaltijd." Berberine minimaliseerde ook de bloedglucosewaarden tijdens het vasten en na de maaltijd en de insulineresistentie van de patiënt daalde met 45 procent. In een afzonderlijke studie bleek berberine net zo effectief als "metformine, glipizide en rosiglitazon", drie van de beste diabetesgeneesmiddelen op de markt. Berberine heeft de bonus dat het geen ernstige bijwerkingen heeft.

  3 Zwarte komijn (ook bekend als Nigella sativa) - In een onderzoek vertoonden 94 diabetespatiënten die twee gram Nigella sativa-capsules kregen, "significant verlaagde nuchtere bloedglucose en insulineresistentie".

  4 Kaneel - kaneel helpt bij het normaliseren van de bloedsuikerspiegel bij type 2-diabetici door het vermogen van op insuline te reageren te verbeteren. Kaneel of kaneelextracten helpen de bloedglucosewaarden bij nuchterheid te verlagen.

  5 Gember - Deelnemers aan een onderzoek die drie capsules van één gram gemberpoeder kregen, zagen hun nuchtere bloedsuikerspiegel verminderen met 10,5 procent. In een afzonderlijke studie werd bevestigd dat 1600 milligram (mg) gember per dag acht markers van diabetes verhoogde, zoals insulinegevoeligheid.

  6 Olijfbladextract - In een onderzoek verlaagde een groep die capsules met olijfbladextract ontving zijn insulineweerstand met minstens 15 procent. Olijfblaextract verhoogde ook de productiviteit van de insulineproducerende cellen in de pancreas met 28 procent. Het extract heeft hetzelfde effect als "gewone diabetesgeneesmiddelen", zoals metformine.

  7 Spirulina - In een gerandomiseerde studie van insulineresistente patiënten verhoogden deelnemers die dagelijks 19 g spirulina kregen hun insulinegevoeligheid met maar liefst 224,7 procent.

  8 Kurkuma - In 2009 werd in een onderzoek vastgesteld dat curcumine, de werkzame stof in kurkuma, "500 tot 100.000 maal effectiever was dan het receptgeneesmiddel etformine bij het activeren van de glucoseopname."

  Ander voedsel dat de insulinegevoeligheid kan verhogen.

  Hier zijn andere voedingsmiddelen die de insulinegevoeligheid kunnen verhogen:

  • Oplosbare vezels - oplosbare vezels hebben veel voordelen, zoals het verlagen van cholesterol en het verminderen van de eetlust. Voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels zijn peulvruchten, havermout, lijnzaad, groenten zoals spruitjes en fruit zoals sinaasappels.

  • Kleurrijke groenten en fruit - Kleurrijke groenten en fruit zitten vol met plantaardige stoffen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het eten van "een dieet rijk aan plantaardige stoffen is gekoppeld aan een hogere insulinegevoeligheid." Eet niet te veel fruit omdat sommige soorten rijk zijn aan suiker.

  • Groene thee - Groene thee drinken kan de insulinegevoeligheid verhogen en de bloedsuikerspiegel verlagen. De toename van de insulinegevoeligheid door  groene thee wordt veroorzaakt door het antioxidante epigallocatechinegallaat.

  • Apple cider azijn -  kan de insulinegevoeligheid helpen verhogen door de effectiviteit van insuline te verbeteren en de afgifte van voedsel uit de maag te vertragen, waardoor de insuline meer tijd krijgt om te reageren.

  Oorspronkelijk artikel:”Foods, herbs and spices that help reverse insuline resistance”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/reverse-insulin-resistance-these-8-foods   
  https://www.healthline.com/nutrition/improve-insulin-sensitivity#section5   
  https://www.naturalnews.com/039951_omega-3_diabetes_insulin_resistance.html   

  10-04-2018, 14:58 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:berberine, bessen, zwart zaad, kaneel, diabetes, diabetes wetenschap, gember, helende voedingsmiddelen, kruiden, insulineresistentie, medicinale kruiden, natuurlijke geneeskunde, nigella sativa, olijfblad, remedies, omkeren insulineresistentie, spirulina,
  Archief per week
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!