NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Kurkuma atomair
 • Magnesium belangrijk
 • Vaccinatie vs autisme
 • Statines vs geheugenverlies
 • Huismiddeltjes.

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  09-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma atomair

  Wetenschappers onderzoeken hoe curcumine op atomair niveau tegen kanker werkt.

  Het is geen geheim dat kurkuma een groot aantal gezondheidsvoordelen biedt. Deze smaakvolle, levendig gekleurde specerij is beroemd geworden vanwege het vermogen om vele soorten kanker te bestrijden, ontstekingen te voorkomen en ze kan zelfs nuttig zijn bij de behandeling van aandoeningen zoals type 2 diabetes. Kurkuma heeft zonder twijfel een plaats verdiend op het kruidenrek en in het medicijnkastje - maar wetenschappers zijn nog steeds bezig om de mysteries van dit geneeskrachtige kruid bloot te leggen. Studies hebben al aangetoond dat veel van de gezondheidsvoordelen van kurkuma voortkomen uit één van de gespecialiseerde plantaardige stoffen van het kruid, genaamd "curcumine."

  Onderzoekers van de Universiteit van Californië aan de San Diego School of Medicine hebben onderzocht hoe curcumine op cellulair niveau tegen kanker werkt. Samen met wetenschappers van de Universiteit van Peking en de Universiteit van Zhejiang heeft het team ontdekt hoe kurkuma werkt.

  Curcumine en kanker begrijpen.

  Zoals Newswise meldt, ontdekten de wetenschappers dat curcumine op atoomniveau zich bindt aan het kinase enzym tyrosine-gereguleerde kinase 2 met dubbele specificiteit (DYRK2). Deze eerder niet gekende biochemische interactie van curcumine leidt tot remming van DYRK2 die de celproliferatie nadelig beïnvloedt en de kankerbelasting vermindert. "

  Sourav Banerjee, Ph.D., UC San Diego School of Medicine postdoctoraal wetenschapper en leider van het onderzoek, legde uit dat het vermogen van curcumine om DYRK2 te remmen, het proteasoom belemmert, een deel van de cel dat verantwoordelijk is voor het vernietigen van onnodige of beschadigde eiwitten. Bij muizen is deze onderdrukking geassocieerd met vermindering van het risico op kanker. Verschillende soorten kanker, zoals triple negatieve borstkanker en multipel myeloom, zijn aan "proteasoom verslaafde" kankers. Door proteasoom te beheren kan tumorvorming worden geremd.

  Co-senior auteur Jack E. Dixon, Ph.D., Distinguished hoogleraar Farmacologie, Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde, Scheikunde en Biochemie aan UC San Diego, merkte op: "Onze resultaten onthullen een onverwachte rol van curcumine bij DYRK2 proteasoom inhibitie en bieden een proof-of-concept dat farmacologische manipulatie van proteasoomregulatoren nieuwe mogelijkheden kan bieden voor moeilijk te behandelen triple negatieve borstkanker en multipel myeloombehandeling. "

  "Onze belangrijkste focus is nu om een chemische verbinding te ontwikkelen die zich kan richten op DYRK2 bij patiënten met deze kankers," voegde hij eraan toe.

  Oorspronkelijk artikel:”Researchers explore how curcumin works against cancer at an atomic level”, Tuesday, September 11, 2018 by: Vicky Bats, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.pnas.org/content/115/32/8155   

  09-11-2018, 16:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kankerbestrijding, middelen tegen kanker, kanker, kankerpreventie, kankerbehandeling, chemotherapie, curcumine, goede wetenschap, helende voeding, kruidengeneeskunde, natuurlijke geneeskunde, oncologie , onderzoek, superfoods, kurkuma
  04-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk

  Hogere niveaus magnesium geassocieerd met minder risico op hoge bloeddruk en hartaandoeningen

  Magnesium is één van de belangrijkste mineralen die nodig zijn voor het optimaal functioneren van ons lichaam. Verantwoordelijk voor meer dan 300 biochemische reacties, is magnesium aanwezig in onze botten, cellen en organen. Helaas is de combinatie van ons modern dieet en het mineraal uitgedund kraantjeswater dat we drinken de oorzaak van een algemeen tekort in ons lichaam. Naarmate we ouder worden, nemen onze magnesiumspiegels nog verder af, waardoor we kwetsbaar zijn voor een groot aantal ziekten die direct verband houden met een tekort aan dit essentieel mineraal, waaronder beroerte en hartaandoeningen.

  Hart- en vaatziekten zijn 's werelds grootste doodsoorzaken, wat resulteert in meer dan 17 miljoen doden (meer dan 30 procent van alle dodelijke slachtoffers) per jaar. In de Verenigde Staten hebben meer dan 85 miljoen mensen een vorm van hart- en vaatziekte of hebben een beroerte gehad, en één Amerikaan sterft elke 40 seconden aan een hartziekte.

  Een studie uitgevoerd in Korea en gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition, Metabolism, and Cardiovascular Diseases, vond een direct verband tussen lage  magnesium niveaus en cardiovasculaire aandoeningen. Het geeft aan dat het garanderen van meer van dit mineraal in ons dieet met mogelijkse aanvulling kan betekenen dat het leeftijdsgebonden ziekten voorkomt.

  Hoge magnesiumgehaltes = lager risico op ziekte.

  De meeste Amerikanen hebben een tekort aan magnesium en mensen boven de 70 hebben over 't algemeen erg weinig. Meer dan 80 procent van de mannen en 70 procent van de vrouwen komen er niet toe om de aanbevolen 320 mg tot 420 mg per dag te consumeren. 

  Magnesium helpt een onregelmatige hartslag te voorkomen, terwijl het de bloedvaten beschermt tegen ophopingen van calcium, waardoor het risico op atherosclerose wordt verlaagd - een duidelijke voorspeller van hartaandoeningen, beroerte en vroegtijdige dood. Daarenboven heeft magnesium het vermogen om de bloeddruk aanzienlijk te verlagen.

  Net zoals gezonde magnesiumgehaltes het hart kunnen beschermen, kunnen tekorten ervan het schaden.

  In een onderzoek uit 2015 gepubliceerd in Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases, hadden deelnemers met lagere serumgehalten van magnesium meer dan tweemaal zoveel kans op coronaire arteriële calcificatie. Lage magnesiumgehaltes veroorzaken ook een 50 procent groter risico op een onregelmatige hartslag die tot beroerte kan leiden.

  Omdat magnesium van vitaal belang is voor zo'n verscheidenheid aan lichaamsfuncties, kan een tekort aan dit mineraal ook tal van andere ziekten veroorzaken. Een laag magnesiumgehalte kan het risico op alvleesklierkanker met maar liefst 76 procent verhogen.  In een studie gepubliceerd in het British Journal of Cancer, evalueerden wetenschappers de gezondheid van meer dan 66.000 deelnemers tussen de 50 en 76 jaar. In de loop van het onderzoek ontwikkelden 151 van hen alvleesklierkanker.  Na een vergelijkende analyse van magnesiumniveaus onder de deelnemers, ontdekte het onderzoeksteam dat voor elke 100 milligram (mg) afname van de dagelijks aanbevolen magnesiuminname het risico op pancreaskanker bij de deelnemers met maar liefst 24 procent toenam. Verder, als de dagelijkse inname van magnesium daalde tot minder dan 75 procent van de door de overheid aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH), steeg het risico op pancreaskanker met maar liefst 76 procent.  Bovendien verminderen hogere magnesiumgehaltes het risico op diabetes met maximaal 33 procent en helpen ze bij het voorkomen van zowel migraine als depressie.

  Het magnesiumgehalte in het lichaam verhogen.

  De Wereldgezondheidsorganisatie schat dat ten minste 60 procent van de mensen een tekort aan magnesium heeft, dus is het redelijk dat de meesten van ons zorgvuldig moeten kijken naar hoe de niveaus van dit belangrijke mineraal te  verhogen.

  Naast het aanvullen met een schone bron van magnesium, kunnen we ons niveau verhogen langs de voeding door meer voedingsmiddelen te consumeren met een hoog vezelgehalte, waaronder amandelen, avocado's, cashewnoten, havermout, kidneybonen, pinda's, pompoen, rozijnen en volkoren brood. Donkere bladgroenten, vis, bananen en donkere chocolade zijn ook uitstekende bronnen van dit ongelooflijk belangrijk mineraal. 

  Oorspronkelijk artikel: “Higher levels of magnesium intake associated with reduced rates of high blood pressure and heart disease”, Wednesday, October 24, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.everydayhealth.com/pictures/foods-high-in-magnesium/   
  https://www.heart.org/idc/groups/ahamah-public/@wcm/@sop/@smd/documents/downloadable/ucm_470704.pdf   
  https://www.livestrong.com/article/494159-list-of-functions-of-magnesium/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26472514   

  04-11-2018, 20:57 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: bloeddruk, kanker, hart- en vaatziekten, hartgezondheid, magnesium, magnesiumtekort, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voeding, alvleesklierkanker, preventie, beroerte, supplementen
  01-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vaccinatie vs autisme

  Nieuwe studie bewijst het ONBETWISTBAAR verband tussen vaccinatie en autisme..

  Hoelang nog  kunnen degenen die van vaccins profiteren het verband tussen autisme en vaccinatie ontkennen? Met belastend bewijsmateriaal zoals het laatste rapport van het Public Health Agency of Canada, zullen hun experts op het gebied van schadebeheersing hun handen in elk geval vol hebben.

  Het agentschap staat op het punt zijn eerste nationale autisme gerelateerde gegevens vrij te geven sinds 2016, en het toont een gestage toename in de prevalentie van autisme sinds 2003. Het aantal gevallen varieerde per locatie, met de hoogste prevalentie in gebieden zoals Prince Edward Island, Quebec, en Newfound en Labrador.

  Het verhaal wordt echter veel interessanter wanneer men de gegevens uit het rapport, dat is overgenomen uit het Canadees nationaal autisme beveiligingssysteem, vergelijkt met de vaccingegevens van het Public Health Agency, die worden uitgesplitst per provincie- en vaccintype. Het laat zien dat de prevalentie van autisme het grootst is waar de  vaccinpercentage het hoogst is. Verrast?

  Laten we opnieuw de provincies bezoeken met de hoogste autismegevallen. In Newfoundland en Labrador, waar van 2003 tot 2009 een stijging van 227 procent in de prevalentie van autisme werd geconstateerd, heeft één op de 57 kinderen een bevestigde diagnose van  autisme, vergeleken met het nationale gemiddelde van één op 66. Vaccinatiepercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus zijn respectievelijk 84,5, 84,2 en 83,9 procent.

  Een soortgelijk verhaal in Prince Edward Island, waar één op de 59 kinderen autisme heeft en de prevalentie tussen 2003 en 2015 met 254 procent is gestegen. Daar waren de vaccin percentages voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk 75,8, 74,7 en 74,3. In Quebec steeg het aantal gevallen met 349 procent in dezelfde periode, en één op de 65 kinderen jeeft autisme. De vaccinpercentages voor difterie, kinkhoest en tetanus waren respectievelijk 79,3, 79,5 en 79,3 procent.

  Zoals je kunt zien, hebben de gebieden met hoge vaccinatiepercentages een hoge prevalentie van autisme. 

  Wat gebeurt er wanneer we naar een provincie kijken met een aanzienlijk lagere prevalentie van autisme? In het Yukon gebied heeft slechts één op de 125 kinderen autisme. Is het een toeval dat hun percentage van vaccineren voor difterie, kinkhoest en tetanus respectievelijk slechts 69,9, 68,0 en 68,0 procent bedraagt? Correlatie hoeft niet noodzakelijk causaliteit te zijn, maar er is hier duidelijk een verband dat de moeite waard is om te onderzoeken.

  Een verband dat het onderzoeken waard is.

  Naast deze gegevens zijn er tienduizenden meldingen van ouders van ogenschijnlijk gezonde kinderen die autisme ontwikkelen na vaccinatie. Canadese gezinnen hebben geen wettelijk verhaal als het gaat om compensatie voor letsel door vaccins, en niet alle gevallen worden gerapporteerd, dus de werkelijke aantallen kunnen veel hoger zijn.

  Er is geen tekort aan studies die vaccins koppelen aan autisme, zoals een studie uit 2004, gepubliceerd in de Medical Science Monitor, die een directe relatie aantoont tussen de stijgende doses kwik in vaccins die thimerosal bevatten en autisme prevalentie. Meer bewijs is te vinden in een onderzoek uit 2001 dat aantoonde dat veel gevallen van autisme werden geïnduceerd door blootstelling aan kwik via thimerosal.

  Canada bevindt zich in de top tien van landen in Noord- en Zuid-Amerika, Azië en Europa als het gaat om autisme. Als het land iets wil doen aan de stijgende prevalentie van autisme, moeten gezondheidsautoriteiten stoppen met het negeren van het verhaal dat deze statistieken vertellen en overwegen waarmee ze massaal hun kinderen laten injecteren en hoe het hen op de korte en lange termijn kan treffen.

  Oorspronkelijk artikel:”New study proces the UNDENIABLE connection between vaccination and autism”, Thursday, June 14, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://worldmercuryproject.org/news/official-canadian-data-show-that-there-is-more-autism-in-regions-where-vaccine-coverage-is-highest/   
  https://www.naturalhealth365.com/autism-news-vaccination-2563.html   
  https://www.naturalnews.com/2017-03-05-autism-mercury-thimerosal-and-vaccines-natural-news-releases-collection-of-scientific-knowledge-thats-been-suppressed.html   

  01-11-2018, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:autisme, Canada, schadelijke medicijnen, kwik, bijwerkingen, Thimerosal, vaccinatie
  31-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines vs geheugenverlies

  Is er een verband tussen statines en geheugenverlies?

  Statines zijn in snel tempo één van de meest controversiële geneesmiddelen op de markt geworden. Experts zeggen dat er miljoenen mensen zonder reden deze gevaarlijke medicijnen voorgeschreven krijgen. Het farmaceutisch dogma is zo diep geworteld dat veel mensen zonder hartziekte statines worden voorgeschreven als een "preventieve" maatregel - ook al zijn de bijwerkingen van de medicijnen onthutsend. Onderzoek heeft aangetoond dat de beweerde voordelen van deze 'geneesmiddelen' ruimschoots niet opwegen tegen de gevolgen.

  Statines worden geassocieerd met een aantal schadelijke bijwerkingen, waaronder geheugenverlies en verhoogd risico op dementie. En om het nog erger te maken: de "wetenschap" over statines is zo vertroebeld door Big Pharma, dat velen zich beginnen af te vragen of statines enig voordeel bieden.

  Statines en geheugenverlies.

  Zoals Be Brain Fit meldt, is de link tussen statines en geheugenverlies een belangrijke zorg. Het aantal mensen dat statines wordt voorgeschreven groeit, evenals het aantal mensen dat lijdt aan cognitieve achteruitgang. De ziekte van Alzheimer en dementie nemen epidemische proporties aan en het blijkt dat sommige van de favoriete medicijnen van de farmaceutische industrie de toestand nog veel erger maken.

  De band tussen statines en geheugenverlies is moeilijk te negeren. De hersenen bestaan voor 60 procent uit vet - en het grootste deel van dat vet is cholesterol. In feite is ongeveer 25 procent van het cholesterol in ons lichaam te vinden in het zenuwstelsel.  Onze hersencellen zijn gemaakt met cholesterol en zonder voldoende ervan gaan die cellen dood.

  Cholesterol is ook nodig voor de productie van neurotransmitters - de chemicaliën die onze hersencellen gebruiken om signalen door te geven.

  Zeggen dat de hersenen cholesterol nodig hebben om goed te functioneren is een understatement: het is wat je hersencellen nodig hebben om te overleven en te communiceren. En zoals Be Brain Fit uitlegt, interfereren cholesterolverlagende statines met de productie van neurotransmitters - wat uiteindelijk leidt tot geheugenstoornissen en andere cognitieve problemen.

  Het is bekend dat een hoog cholesterolgehalte helpt bij het voorkomen van cognitieve achteruitgang naarmate mensen ouder worden. Dit roept serieuze vragen op over de huidige opvattingen over cholesterol, vooral bij verouderende bevolkingsgroepen.

  Oplichterij.

  Alsof de dreiging van geheugenverlies niet genoeg was, zijn statines hopeloos ineffectief als preventieve geneesmiddelen. Ondanks de bewering van de farmaceutische industrie dat deze cholesterolverlagende medicijnen het risico waard zijn, realiseren deskundigen zich nu dat ze bij de neus genomen zijn. Onderzoekers van de Universiteit van Zuid-Florida hebben zich uitgesproken over de zwendel rond statines en beweren dat ondanks de cholesterolverlagende eigenschappen van statines, de medicijnen nog steeds niet in staat waren om de cardiovasculaire toestanden aanzienlijk te verbeteren.

  Dr. David Diamond en Dr. Uffe Ravnskov zeggen dat "statistische misleiding" wordt gebruikt om overdreven beweringen uit te spreken over de effectiviteit van statines.  Het effect van de medicijnen op de populatie wordt het 'absolute risico' genoemd, wat heeft aangetoond dat statines slechts ongeveer 1% van de bevolking ten goede komen. Dit betekent dat slechts één op de 100 mensen die worden behandeld met statines één minder hartaanval krijgt. De statine-onderzoekers presenteren het 1% -effect echter niet aan het publiek. In plaats daarvan transformeren ze het 1% -effect met behulp van een andere statistiek, het 'relatieve risico' genoemd, waardoor het lijkt alsof statines 30-50% van de bevolking ten goede komen.

  De artsen zeggen dat het laag niveau van werkzaamheid en de hoge kans op bijwerkingen het risico niet waard zijn. "Verhoogde percentages van kanker, cataracts, diabetes, cognitieve stoornissen en musculoskeletale stoornissen meer dan de bescheiden cardiovasculaire voordelen van statinebehandeling opruimen," aldus het team.

  Uit recent onderzoek is gebleken dat statines, afhankelijk van de leeftijd, geslacht en dosis, het risico op diabetes tot 50 procent kunnen verhogen.

  Studies hebben ook aangetoond dat deze medicijnen schadelijk zijn voor lever, nieren en hart. Onderzoek wijst uit dat patiënten die statines nemen meer kans hebben op een verminderde hartfunctie, degeneratie van de nieren en meer. Big Pharma kan wel beweren dat ze mensen helpt, maar hun chemische cocktails lijken de zaken alleen maar erger te maken.

  Oorspronkelijk artikel: “Is there a connection between statins and memory loss?”, Tuesday, October 30, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://bebrainfit.com/statins-memory-loss/   
  https://www.express.co.uk/life-style/health/908399/UK-statins-health-news-cholesterol-heart-pills-drug-no-millions-without-benefit   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180305093002.htm   

  31-10-2018, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: Alzheimer, slechte medicijnen, Big Pharma, hersenfunctie, hersengezondheid, cholesterol, cognitieve functie, dementie, ziekteoorzaken, schadelijke medicijnen, geheugenverlies, statines
  29-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huismiddeltjes.

  De zeven beste natuurlijke huismiddeltjes voor uw persoonlijke apotheek. 

  Als we onzeker zijn over het griepseizoen, is het tijd om onze eigen huisapotheek te vullen met natuurlijke middelen die kunnen helpen het seizoen te doorstaan zonder ziek te worden. Ons lichaam is van nature in staat om veel gezondheidsproblemen en -symptomen op te lossen, en Derek Henry, de grondlegger van Healing the Body, deelde met ons zijn top zeven bewezen en betrouwbare oplossingen.

  1. Dereks immuunondersteunend tonicum.

  Dit brouwsel is misschien niet het lekkerste dat je ooit hebt gedronken, maar het geeft de voedingsstoffen die wij nodig hebben om ons te beschermen tegen virussen en andere winterse onaangenaamheden.

  Ingrediënten:

  2 teentjes knoflook

  ½ kleine ui

  1 stuk kurkuma

  1 stuk gember

  1 citroen

  ½ kleine chilipeper of een scheutje cayennepeper

  1 snuifje zwarte peper

  1 scheut appelazijn

  Optioneel: 1 stuk mierikswortel, 1 theelepel rauwe honing

  Meng de ingrediënten met een blender.  Het brouwsel kan op een koele, donkere plek drie maanden bewaard worden.

  2. Olie van oregano.

  Olie van oregano is een geweldige essentiële olie om bij de hand te hebben voor ondersteuning van het immuunsysteem. Studies hebben aangetoond dat het pathogenen veilig en effectief kan doden. Het helpt de wildgroei van Candida tegen te gaan, en er is ook aangetoond dat het 20 verschillende E. coli-stammen verhindert te groeien, waardoor mensen worden gespaard van gastro-intestinale problemen, bloedarmoede en nierfalen. Het kan zelfs Staphylococcus aureus doden en het coronavirus dat verkoudheid en longontsteking veroorzaakt. Het kan ook de H. pylori-bacteriën bestrijden die zijn gekoppeld aan veel soorten zweren.  Deze olie nooit onverdund gebruiken; moet eerst in water worden verdund. Het kan ook topisch worden gebruikt om voetschimmel en ringworm aan te pakken.

  3. Colloïdaal zilver.

  Colloïdaal zilver bestaat uit zilveratomen gesuspendeerd in water. De deeltjes kunnen op cellulair niveau doordringen en virussen, bacteriën, parasieten en schimmelsporen vernietigen. Het kan ook helpen de genezing van brandwonden te bevorderen. Sommige mensen gebruiken het wanneer ze griep of verkoudheid voelen als hulp voor een snel herstel. Het versterkt het immuunsysteem en zorgt . voor natuurlijke eliminatie. 

  4. Vitamine C.

  Ook bekend als ascorbinezuur, biedt vitamine C een scala aan nuttige functies, waaronder het gezond houden van de huid, botten en bloedvaten en het beschermen van de lichaamscellen. Deze vitamine, die zeer veel antioxidanten bevat, komt voor in verschillende voedingsmiddelen zoals paprika, broccoli, sinaasappels en spruitjes. 

  5. Himalayazout.

  Dit roze zout wordt algemeen beschouwd als één van de zuiverste zouten. Het helpt ons lichaam om giftige stoffen kwijt te raken, verbetert de bloedsomloop, bevordert een gezonde slaap en verbetert de gezondheid van de bloedvaten. Geef jezelf een ontgiftend bad om te profiteren van de meer dan 80 mineralen dat het bevat of meng wat met water en spoel het rond in de mond en gorgel ermee.

  6. Kurkuma.

  Kurkuma heeft zoveel gezondheidsvoordelen dat het bijna te mooi klinkt om waar te zijn. Met tot acht keer de antioxidanten van vitamine C en E, is het een hulp voor onze spijsvertering, ons immuunsysteem, lever en bloed. Verkrijgbaar onder de vorm van poeder of vloeibaar extract.

  7. Eucalyptusolie.

  Ondersteunt het ademhalingssysteem en de longen en verspreidt een aangename geur. Verdamp wat in de lucht met behulp van een etherische oliediffuser, of meng met een dragerolie en wrijf wat op de borst voor verlichting bij  ademhalingsproblemen.

  Dit is geen eindige lijst - denk aan de waarde van bijvoorbeeld probiotica en Echinacea - maar het zou genoeg moeten zijn om te voorkomen dat je deze winter te veel tijd doorbrengt in de wachtkamer van een dokter!

  Oorspronkelijk artikel:”7 best natural home remedies for your personal pharmacy”, Friday, October 26, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   
  https://healingthebody.ca/top-10-home-remedies-of-all-time/   

  29-10-2018, 20:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:collo´daal zilver, eucalyptusolie, Himalayazout, immuunsysteem, olie van oregano, preventie, remedies, superfoods, supplementen, kurkuma, vitamine C
  25-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tegen slapeloosheid

  De vloek van slapeloosheid.

  Iraanse onderzoekers hebben aangetoond dat slapeloosheid te wijten kan zijn aan vitamine D-tekort.

  Mensen die minder dan zeven uur per nacht slapen ervaren veel gezondheidsproblemen: afname van intellectuele en cognitieve kracht, afname van de immuniteit tegen ziekten, verhoogd risico op diabetes, beroertes en cardiovasculaire aandoeningen.

  Maar ze zijn ook minder gelukkig: minder gelukkig binnen hun familie, minder tevreden over hun sociaal leven, minder tevreden op het werk.

  De methodologie van het onderzoek.

  Deze dubbelblinde, gerandomiseerde klinische studie werd uitgevoerd bij 93 proefpersonen tussen 20 tot 50 jaar die in een ziekenhuis in Iran verbleven.  Alle deelnemers werd gevraagd om de Pittsburg Sleep Quality Index (QSIP) vragenlijst in te vullen - een wereldwijde referentie voor het beoordelen van de ernst van slapeloosheid. De 92 deelnemers geselecteerd voor het onderzoek waren degenen wier QSIP-testresultaat hoog was.

  De onderzoekers hebben uitgesloten van de studie: rokers, personen die slaappillen namen en tot slot degenen die de afgelopen 3 maanden een hoge dosis vitamine hadden genomen.

  Vervolgens werden de deelnemers verdeeld in twee groepen: de eerste kreeg elke twee weken een capsule met 50.000 IE vitamine D3 (3571 IE per dag); de placebogroep ontving elke twee weken een capsule paraffineolie.

  Vóór het onderzoek en na acht weken controleerden de onderzoekers het vitamine D-niveau van de deelnemers.

  Resultaten.

  Na acht weken presenteerde de placebogroep de volgende resultaten:  27,6 ng/ml vitamine D in het bloed (vrijwel onveranderd vanaf het begin van de studie), 5h10  gemiddelde slaap, 59 minuten nodig om in slaap te vallen (gemiddeld)

  De vitamine D-groep: 37,7 ng/ml vitamine D in het bloed (+ 51%), 6u30 van gemiddelde slaap (+ 25%), 33 minuten gemiddelde tijd om in slaap te vallen (-44%).

  De resultaten zijn bemoedigend voor een vrij korte klinische proef.

  Hoe beïnvloedt vitamine D onze slaap?

  De wetenschappers denken dat vitamine D de slaap beïnvloedt omdat een tekort eraan demineralisatie van de botten, zwakke punten in de spieren (myopathie) en een verzwakking van het immuunsysteem veroorzaakt.

  Deze drie problemen kunnen ervoor zorgen dat men lijdt aan bot- en spierpijn, belangrijke vermoeidheid en slaapapneu.

  Al deze factoren verstoren ons slaapgedrag: hoe meer moe men is, hoe minder moed men heeft om te sporten. Dit verhoogt het risico op obesitas, en daarmee de neiging op apneus ... en zo verder.

  Elke dag 4000 IE vitamine D3 kan ons uit deze hel helpen.

  Als alles goed gaat volgt snel een vredige en rustgevende slaap.

  Oorspronkelijk artikel: “La malédiction de l’insomnie”, 11 Mai 2018, Eric Müller, Neo Nutrition.

  Bijlagen:
  https://examine.com/nutrition/can-supplemental-vitamind-improve-sleep/   
  https://examine.com/nutrition/how-important-is-sleep/   
  https://examine.com/nutrition/ten-tips-for-better-sleep/   

  25-10-2018, 19:59 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:slaapproblemen, apneu
  22-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma tegen kanker

  Wetenschappers onderzochten hoe curcumine op atomair niveau tegen kanker werkt. 

  Het is geen geheim dat kurkuma een groot aantal gezondheidsvoordelen biedt. Deze smaakvolle, levendig gekleurde specerij is beroemd geworden vanwege het vermogen om vele soorten kanker te bestrijden, ontstekingen te voorkomen en omwille van zijn nut bij de behandeling van aandoeningen zoals diabetes type 2. Kurkuma heeft zonder twijfel een plaats verdiend in het kruidenrek en in het medicijnkastje - maar wetenschappers zijn nog steeds bezig om de mysteries van dit geneeskrachtige kruid bloot te leggen. Studies hebben al aangetoond dat veel van de gezondheidsvoordelen van kurkuma voortkomen uit één van de plantaardige stoffen van het kruid, genaamd "curcumine."

  Wetenschappers van de Universiteit van Californië aan de San Diego School of Medicine hebben onderzocht hoe curcumine op cellulair niveau tegen kanker werkt. Samen met wetenschappers van de Universiteit van Peking en de Universiteit van Zhejiang heeft het team ontdekt hoe kurkuma de antikanker-effecten ervan nastreeft.

  Curcumine en kanker begrijpen

  Zoals Newswise meldt, ontdekten de wetenschappers dat curcumine op atoomniveau zich bindt aan het kinase-enzym tyrosine-gereguleerde kinase 2 met dubbele specificiteit (DYRK2). Deze eerder niet-gemelde biochemische interactie van curcumine leidt tot remming van DYRK2 die de celproliferatie nadelig beïnvloedt en de kankerbelasting vermindert. "

  Sourav Banerjee, Ph.D., UC San Diego School of Medicine postdoctoraal wetenschapper en leider van het onderzoek, legde uit dat het vermogen van curcumine om DYRK2 te remmen, het proteasoom belemmert, een deel van de cel dat verantwoordelijk is voor het vernietigen van onnodige of beschadigde eiwitten. Bij muizen werd deze onderdrukking geassocieerd met vermindering van het risico op kanker. Verschillende soorten kanker, zoals triple-negatieve borstkanker en multipel myeloom, zijn "proteasoom-verslaafde" kankers. Door proteasoom te reguleren, kan tumorvorming worden geremd.

  Co-senior auteur Jack E. Dixon, Ph.D., Distinguished hoogleraar Farmacologie, Cellulaire en Moleculaire Geneeskunde, Scheikunde en Biochemie aan UC San Diego, merkte op: "Onze resultaten onthullen een onverwachte rol van curcumine bij DYRK2-proteasoom-inhibitie en bieden een proof-of-concept dat farmacologische manipulatie van proteasoomregulatoren nieuwe mogelijkheden kan bieden voor moeilijk te behandelen triple-negatieve borstkanker en multipel myeloombehandeling."

  "Onze primaire focus is om een chemische verbinding te ontwikkelen die zich kan richten op DYRK2 bij patiënten met deze kankers," voegde hij eraan toe.

  Oorspronkelijk artikel: “Researchers explore how curcumin works against cancer at an atomic level”, Tuesday, September 11, 2018 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.pnas.org/content/115/32/8155   

  22-10-2018, 20:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kankerbestrijding, kanker, kankerpreventie, kankerbehandeling, chemotherapie, chemotherapie, curcumine, helende voeding, kruidengeneeskunde, natuurlijke geneeskunde, oncologie , onderzoek, superfoods, kurkuma
  21-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honing tegen oogziekten

  Er zijn aanwijzingen dat honing kan worden gebruikt om verschillende oogziekten te behandelen.

  Honing is een zoete substantie die vaak wordt geassocieerd met voedsel maar het kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt. Onderzoeken aangetoond dat honing kan dienen als een natuurlijk middel tegen meerdere oogaandoeningen.

  Hoewel honing al heel lang medicinaal wordt gebruikt, kennen niet veel mensen de mate van de helende eigenschappen. In de oudheid werd honing op wonden aangebracht om genezing te bevorderen. Er zijn veel factoren die honing zijn wondhelingsvermogen geven. Ten eerste kunnen de meeste honingsoorten waterstofperoxide produceren, wat zorgt voor een antibacteriële activiteit. Het kan ook vochtige wondcondities handhaven en heeft een hoge viscositeit die werkt als een beschermende barrière, die voorkomt dat vreemd materiaal de wonde infecteert. Ten slotte heeft honing een lage pH-waarde en een hoog suikergehalte, wat de groei van micro-organismen belemmert. Deze eigenschappen maken honing geschikt voor wondgenezing en nog veel meer.

  Klinisch gebruik van honing voor de behandeling van oogaandoeningen komt steeds vaker voor. De volgende lijst bevat enkele oogaandoeningen die met honing kunnen worden behandeld:

  Droge ogen - Deze situatie doet zich voor wanneer de ogen niet in staat zijn om genoeg tranen te produceren, die als smering dienen. Mensen met deze aandoening ervaren pijn, jeuk en roodheid van het oog, evenals een vervaging van het gezichtsvermogen. Om droge ogen te behandelen: verdun wat honing in warm water en gebruik dit om de andere nacht als oogcompres.

  Hoornvliesoedeem - Mensen met deze aandoening ondervinden vertraging bij het herstel van het gezichtsvermogen na een oogoperatie. Het vermogen van honing om wondgenezing te bevorderen speelt een grote rol bij het verminderen van oedeem. Eenmalig gebruik van honing zal een tijdelijke vermindering van oedeem teweegbrengen, maar langdurig gebruik kan leiden tot volledige eliminatie.

  Vermoeide ogen - Veel mensen vermoeien hun ogen door de hele dag naar schermen te kijken. Om de ogen op te frissen, probeer je honing over gesloten oogleden aan te brengen en na 30 minuten af te spoelen met koud water.

  Maculaire degeneratie - Maculaire degeneratie is een ongeneeslijke ziekte waarbij het netvlies en daardoor het gezichtsvermogen verslechtert. Hoewel ongeneeslijke, maculaire degeneratie kan worden voorkomen met honing onderhoudt antioxidant-rijke honing de gezonde oogspierfuncties.

  Glaucoom - Wanneer zich vocht in het oog ophoopt, is er sprake van een toename van de oogdruk die de optische zenuwen kan beschadigen. Deze aandoening staat bekend als glaucoom en als deze vordert is er een grote kans op verlies van het gezichtsvermogen. Studies hebben aangetoond dat het gebruik van honing als oogdruppels het optreden van deze ziekte met 50 procent kan verminderen.

  Slecht zicht - Het gebruik van honingoogdruppels kan voorkomen dat het gezichtsvermogen verslechtert. Antioxidanten, vitamines en mineralen in honing werken samen om een goed gezichtsvermogen te behouden. Een bijzonder nuttig mineraal dat in honing wordt gevonden, is zink, wat belangrijk is voor de werking van optische zenuwen.

  Conjunctivitis - Conjunctivitis, beter bekend als roze oog, is een aandoening waarbij het weefsel aan de binnenkant van de oogleden is ontstoken. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, zoals bacteriën of virussen. De antimicrobiële eigenschap van honing maakt het effectief voor de behandeling van bacteriële conjunctivitis. 

  Oogaandoeningen behandelen is slechts een klein deel van de vele gezondheidsvoordelen die honing heeft, waardoor het een all-round superfood is. 

  Oorspronkelijk artikel: “Evidence shows honey can be used to treat various eye diseases”, Wednesday, October 03, 2018 by: Ellaine Castillo, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.aoa.org/patients-and-public/eye-and-vision-problems/glossary-of-eye-and-vision-conditions/conjunctivitis   
  https://www.karger.com/Article/Abstract/452116   
  https://www.macular.org/what-macular-degeneration   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3609166/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26390910   
  https://www.stylecraze.com/articles/how-is-honey-helpful-for-eyes/#CuresDryEye   

  21-10-2018, 21:27 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:antibacterieel, conjunctivitis, cornea-oedeem, droge ogen, oogaandoeningen, oogdruppels, glaucoom, honing, maculaire degeneratie, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, roze ogen, slecht zicht, superfoods , vermoeide ogen
  02-10-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedervlekken

  Geven uw moedervlekken een risico op melanoom? Ontdek het via ABCDE.

  Moedervlekken zijn veel voorkomend op het lichaam. Deze donker gekleurde clusters van gepigmenteerde cellen verschijnen meestal tijdens de kindertijd, maar kunnen vervagen of verdwijnen met de leeftijd. Hoewel de meeste ongevaarlijk zijn, kunnen sommige moedervlekken na verloop van tijd dodelijk worden. Moedervlekken kunnen een risicofactor zijn voor melanoom, een vorm van huidkanker. Melanoom klinkt misschien angstaanjagend, maar het is eigenlijk één van de meest behandelbare vormen van kanker en kan vroegtijdig worden afgebroken door verwijdering. Dermatologen beschikken over vijf signalen om op te letten; dus als je wilt weten of je vlek kanker is, onthoud volgend ABCDE:

  • Asymmetrie - Teken een lijn door het midden van een goedaardige moedervlek en de twee helften komen overeen. Als je hetzelfde doet voor een andere  en de twee zijden zijn niet gelijk, dan is het een asymmetrische vlek. Een onregelmatig gevormde vlek geeft hoger risico op melanoom.

  • Grenzen - Een reguliere vlek heeft vloeiende en egale randen. Aan de andere kant heeft een vroeg melanoom de neiging om rafelige en onregelmatige randen te hebben, waarbij in sommige gevallen sprake is van ingekeepte of geschulpte randen.

  • Kleurverandering - Blootstelling aan zonlicht kan de vlekken donkerder maken, maar de zon zal geen enkele vlek meer kleuren geven. Een verscheidenheid aan verschillende kleuren is een waarschuwingssignaal voor kwaadaardigheid. De kleuren om in de gaten te houden zijn verschillende tinten zwart of bruin. Volgens SkinCancer.org kan een melanoom zelfs wit, rood of blauw worden.

  • Diameter - Als u merkt dat een vlek langzaam groter wordt, moet u deze laten controleren. Hoewel de meeste moedervlekken niet groter zijn dan een potloodgom (zes mm), worden de kwaadwillige meestal veel groter in diameter.

  • Hoogte of evolutie - Afhankelijk van welke dermatoloog u spreekt, kan "E" "Elevatie" of "Evolutie" zijn. Dermatologen die "Elevation" gebruiken, zullen u adviseren om op te letten voor moedervlekken met een verhoogd oppervlak, terwijl dermatologen die de voorkeur geven aan "evolutie" zullen waarschuwen voor moedervlekken die veranderingen in kleur, vorm of zelfs bloeding geven.

  Ondanks hoe gemakkelijk het is om een kankerachtige vlek te herkennen, zouden sommige mensen er niet eens last van hebben. Dr. David Fischer, directeur van het Melanoma-programm in het Massachusetts General Hospital, vertelde de DailyMail.co.uk dat de meeste mensen te bang zijn voor de controle. "Het is één van die dingen van angst en ontkenning. Mensen willen liever niet weten van iets engs of verwoestend, "zei Fisherd.  Hij voegde eraan toe:" Zes van de zeven gevallen van melanoom worden genezen door het gewoon vroeg verwijderen. Met andere woorden, vroege detectie kan levensreddend zijn. Die statistiek zou mensen moeten motiveren om echt proactief te zijn, om te beseffen dat dit een voordeel is. "

  Afgezien van moedervlekken zijn er andere factoren die een risico op melanoom geven. Als je aanleg hebt om moedervlekken te ontwikkelen, een familiegeschiedenis van melanoom hebt, vaak zonnebanken gebruikt, of veel in direct zonlicht bent, heb je misschien een grotere kans.

  Maar wees niet bang. Zoals eerder gezegd, melanoom is behandelbaar als de waarschuwingssignalen in een vroeg stadium worden opgemerkt. In de woorden van Fraser: "Niet elke vorm van kanker heeft zo'n mogelijkheid zo vroeg te kunnen ingrijpen. Dit type kanker wel. "

  Oorspronkelijk artikel: “Do your moles put you at risk of melanoma?  Find out through ABCDE”, Sunday, August 12, 2018 by: Frances Bloomfield, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.dailymail.co.uk/health/article-4497318/How-spot-mole-cancerous.html   
  https://www.skincancer.org/skin-cancer-information/melanoma/melanoma-warning-signs-and-images/do-you-know-your-abcdes   

  02-10-2018, 12:12 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker detectie, kankerpreventie, kanker oplossingen, melanoom, moedervlekken, preventie, huidkanker, huidgezondheid
  23-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke pijnstillers.

  Zeven natuurlijke pijnstillers die beter zijn dan ibuprofen. 

  Eén van de beroemdste zinnen uit de cult-klassieker, The Princess Bride, luidt: "Het leven is pijn”. “De tactiek van farmaceutische bedrijven is gericht op het benadrukken dat giftige chemicaliën en synthetische remedies de enige manier zijn om ongemak door pijn te verlichten. Wat is tenslotte makkelijker dan een pil te nemen waardoor je je meteen beter gaat voelen?

  Toch is het gevolg van een dergelijke slordige benadering van gezondheid een ongeïnformeerd besluitvormingsproces als het gaat om het  algeheel welzijn. Studies hebben aangetoond dat vrij verkrijgbare pijnstillers eigenlijk meer kwaad dan goed doen, met gevolgen op lange termijn, waaronder een verhoogd risico op een hartaanval en verminderde vruchtbaarheid.

  Het vreemde aan dit alles is dat pijnstillers eigenlijk imitaties zijn van natuurlijke stoffen.

  Het goede nieuws is echter dat er natuurlijke manieren zijn om pijn te verlichten zonder schadelijke bijwerkingen.

  • Wilgenbast - Dit is het hoofdingrediënt van aspirine. Witte wilgenschors bevat salicine dat wordt omgezet in salicylzuur zodra het in de maag komt. Dit is een krachtige stof die ontstekingen vermindert, maagklachten corrigeert  en verschillende vormen van pijn kan behandelen. Witte wilgenbast kan ook worden gebruikt om koorts te verminderen, pijnlijke menstruatie te verlichten en migraine te elimineren. Merk echter op dat witte wilgenschors niet mag worden gebruikt door mensen met bloed- of nieraandoeningen omdat het kruid deze aandoeningen kan verergeren.

  • Capsaïcine - Capsaïcine blokkeert de productie van  de stof “P” die pijnsignalen naar de hersenen overbrengt. Dit is van nature overvloedig aanwezig in paprika's. Er is ook bewijs over het verminderen van pijn veroorzaakt door artritis.

  • Duivelsklauw - Zuid-Amerikaanse traditionele genezers schrijven dit kruid voor om pijn te behandelen. Botanische analyses hebben het vermogen van de plant waargenomen om de productie van prostaglandine te remmen, een hormoon dat bijdraagt aan ontsteking en pijn.

  • Boswellia - dit is rijk aan verschillende zuren die de bloedtoevoer naar de gewrichten verbeteren en de ontsteking verminderen. Boswellia wordt ook meestal aanbevolen voor patiënten die lijden aan artrose van de knie. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van de plant eveneens kunnen worden gebruikt om de symptomen van colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn te behandelen.

  • Curcumine - het actieve bestanddeel in kurkuma, curcumine is een krachtige pijnstiller. De mechanismen zijn vergelijkbaar met die van capsaïcine.

  • Omega-3 vetzuren - Deze worden geprezen als één van de beste ontstekingsremmende geneesmiddelen die er zijn. Mensen kunnen de stof gebruiken om chronische pijn en andere ontstekingsaandoeningen te verlichten.

  • Cannabis - Als laatste, maar zeker niet de minste, is cannabis aantoonbaar de meest effectieve natuurlijke pijnstiller. Tientallen studies hebben de werkzaamheid van cannabis vastgesteld voor de behandeling van zowel chronische als acute vormen van pijn. 

  Nog een manier om pijn te verlichten.

  Een voorstelling van natuurlijke alternatieven voor pijnverlichting zou niet compleet zijn zonder te praten over acupunctuur. Deze oude kunst wint langzaam aan populariteit, zelfs onder conventionele artsen, omdat de toepassing ervan zijn nut bewijst in het behandelen van verschillende soorten pijn.

  De ingebrachte naalden op de zogezegde acupunctuurpunten stimuleren verschillende delen van het lichaam die endorfines vrijmaken; de natuurlijke pijnstillende chemicaliën van het lichaam.

  Een typische behandeling omvat zes tot twaalf sessies die over een periode van drie maanden worden uitgevoerd.

  Oorspronkelijk artikel:”7 Natural painkillers that are better than ibuprofen”, Saturday, June 30, 2018 by: Rhonda Johansson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.bioprepper.com/2018/05/03/skip-ibuprofen-natural-cures/   
  https://www.arthritis.org/living-with-arthritis/treatments/natural/supplements-herbs/guide/indian-frankincense.php   
  https://www.health.harvard.edu/healthbeat/relieving-pain-with-acupuncture   
  https://www.independent.co.uk/news/health/ibuprofen-regularly-one-week-heart-attack-risk-increase-painkillers-common-pills-nsaids-naproxen-a7725736.html   
  https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/health-benefits-of-willow-bark.html   
  https://www.versusarthritis.org/about-arthritis/complementary-and-alternative-treatments/types-of-complementary-treatments/capsaicin/   

  23-09-2018, 20:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:alternatieve geneeskunde, Boswellia, cannabis, capsa´cine, Cat's Claw, curcumine, kruidengeneeskunde, kruiden, geneeskrachtige planten, natuurlijke genezing, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, natuurlijke behandelingen, omega-3 vetzuren, pijnv
  Archief per week
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!