NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Gezonde mayonaise
 • Saffraan voor het zicht
 • Kurkuma
 • Zout
 • Gezonde vetten

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  11-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde mayonaise

  Iedereen lust wel eens mayonaise.  Maar is mayonaise op basis van natuurlijke ingrediënten wel gezond?

  Neem het voorbeeld van een eenvoudige mayonaise zonder enige toevoeging waarvan de ingrediëntenlijst zou zijn: zonnebloemolie, koolzaadolie, eidooier van buiten lopende kippen, azijn, water, Dijon mosterd, 5,3% zout.

  Lijkt ok, maar is zulke industriële mayonaise inderdaad veilig voor onze gezondheid?

  Het antwoord ligt in de woorden "zonnebloemolie" en "koolzaadolie". Deze oliën, zoals bijna alle oliën op industriële schaal, worden verkregen door verhitting van de oliezaden en door toevoeging van hexaan, een oplosmiddel afgeleid van aardolie. Deze werkwijze heeft verscheidene gevolgen: het vernietigt vitamine E aanwezig in vet en oxideert de vetzuren. Geoxideerde vetzuren zijn als ijzer dat verroest is: giftig en onbruikbaar.  In plaats van heilzaam, versnellen deze vetten onze veroudering en creëeren ze een milieu voor ziekten.

  Sommige oliën hebben dit nadeel niet nl. extravierge oliën die koud geperst zijn ... zeldzaam op de etiketten van industriële mayonaises.  Dus de boodschap is duidelijk: maak je mayonaise zelf op basis van goede bij voorkeur biologische oliën.  Je gezondheid zal er je dankbaar voor zijn.

  Een raad van je vriend.

  11-03-2017, 13:16 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:mayonaises, oliŽn
  05-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan voor het zicht

  Saffraan kan helpen om het leeftijd gerelateerd verlies van het gezichtsvermogen om te keren.

  Image: Saffron can help reverse age-related vision loss

  (Natural News) Eén van de schatten van de natuur is saffraan, bekend sinds de oudheid om zijn heldere gele kleur, subtiele smaak en geneeskrachtige eigenschappen. Chef-koks over de hele wereld hebben dit kostbare gouden kruid gebruikt om hun biryani, curry, paella, of risotto schotel te kleuren.

  Saffraan is de duurste specerij ter wereld die gewonnen wordt uit de gedroogde oranjerode stempels van de Crocus sativus die met de hand worden geoogst. Voor een pond saffraan heeft men ongeveer 70.000 bloemen en talloze productie manuren nodig; vandaar het dure prijskaartje.  Een groep Australische en Italiaanse onderzoekers ontdekten dat saffraan de leeftijdsgebonden maculaire degeneratie kan omkeren.

  Terwijl leeftijdsgebonden maculaire degeneratie vaker voorkomt bij de oudere bevolking, kan deze retina-vernietigende degeneratieve ziekte jong en oud teisteren. Wanneer maculaire degeneratie intreedt kan het zicht wazig worden of kunnen er donkere vlekken verschijnen in het zichtsveld wat uiteindelijk kan leiden tot verlies van gezichtsvermogen en blindheid. Maar er is hoop, en het komt van een natuurlijk kruid.

  Een saffraan pil om macula degeneratie te keren.

  Tijdens een gecontroleerde, dubbelblinde studie, onder 25 personen met macula degeneratie, vonden de onderzoekers dat de dagelijkse suppletie van 20 milligram saffraan aanzienlijk verbetering bracht na drie maanden. Alle deelnemers ervaarden beterschap tijdens het nemen van de saffraan supplementen.

  Professor Silvia Bisti van The Vision Centre van de Universiteit van Sydney, ondervond dat na saffraan suppletie, patiënten één of twee karakters kleiner konden lezen dan voorheen terwijl anderen terug een boek of krant konden lezen. Ze bestempelt dit onderzoek als een doorbraak omdat het de eerste keer is dat er een verband is aangetoond tussen de antioxidant-rijke saffraan supplementen en het gezichtsvermogen. Ze gelooft dat het positief effect van saffraan voornamelijk komt uit de mogelijkheid om zuurstof in het lichaam te vermeerderen en zo celdood te voorkomen.

  Professor Benedetto Falsini, die de studie uitvoerde merkte echter op dat wanneer de deelnemers stopten met het nemen van de saffraan pillen de positieve effecten snel verdwenen. Niettemin hebben de resultaten van Falsini professor Bisti - in samenwerking met de Katholieke Universiteit van Rome en de Universiteit van L'Aquila - geïnspireerd voor het starten van een 12-maands klinische studie om meer informatie te verzamelen over de invloed van saffraan op ons zicht en het zoeken naar de optimale dosis.

  Bovendien betekenen deze bevindingen nieuwe hoop voor mensen met genetische oogziekten, zoals retinitis pigmentosa, die blindheid bij jonge mensen kan veroorzaken. Het werk van professor Bisti is een voortzetting van het onderzoek onder leiding van professor Jonathan Stone aan de Universiteit van Sydney's The Vision Lab.

  Hij leidde veel dierproeven die het vermogen van saffraan om de ogen te beschermen tegen fel licht, bloot legde. Na decennia van laboratoriumtests is hij tevreden om te zien dat saffraan uiteindelijk zal worden gebruikt om mensen te helpen om hun zicht te verbeteren en macula degeneratie te bestrijden.

  Om een visuele handicap en blindheid op afstand te houden, raad Natural Blaze aan elke dag een kopje saffraanthee te drinken. Deze genezende, antioxidantrijke drank voorkomt degeneratie van de cellen die het licht capteren en tegelijkertijd de functie van de bloedvaten versterken van het oog en het netvlies.

  Oorspronkelijk artikel:”Saffron can help reverse age-related vision loss”, Saturday, February 11, 2017 by: Amy Goodrich, Natural News.

  Bijlagen:
  http://iovs.arvojournals.org/article.aspx?articleid=2126253   
  http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=4452   
  http://sydney.edu.au/news/84.html?newsstoryid=4452   
  http://www.naturalblaze.com/2017/02/saffron-increase-vision-macular-degeneration.html   
  http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/11214920/Saffron-the-spice-beyond-price.html   

  05-03-2017, 17:19 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:saffraan, zichtvermogen
  23-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma

  Meer dan 7.000 studies bevestigen de gezondheidseffecten van kurkuma.

  Image: Over 7,000 studies confirm turmeric’s health-protective effects

  (Natural News) Kurkuma is bekend om zijn felgele kleur en zijn talloze culinaire toepassingen. Deze specerij is reeds eeuwen bekend en er zijn aanwijzingen dat het duizend jaar geleden wellicht werd gebruikt in de oude Chinese geneeskunde.
  Recent verkreeg dit traditioneel culinair niemandalletje erkenning voor zijn verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid. Veel van de zevenduizend studies die erop zijn uitgevoerd en veel onderzoek tonen aan dat kurkuma een krachtig helend kruid is met een groot aantal toepassingen.
  Antibacteriële, antimutagene, antifungale, anti-inflammatoire en antivirale eigenschappen zijn slechts enkele van de kenmerken die kurkuma zo bijzonder maken. Het bevat eveneens micronutriënten zoals vitamine C, E en K, en mineralen zoals calcium, zink, ijzer en magnesium.

  Onderzoek toont de kracht van kurkuma.

  Verschillende studies hebben aangetoond dat kurkuma zelfs de mogelijkheid heeft om bepaalde vormen van kanker te bestrijden. Zo bijvoorbeeld stelt een onderzoek uit 2015, gepubliceerd in het tijdschrift Molecules, dat curcumine - een belangrijke component van kurkuma - de initiatie, progressie en metastase van verschillende soorten tumoren kan remmen. De auteurs stelden vast dat curcumine de progressie van de ziekte stopt door het induceren van apoptose, of celdood. Het team merkt op dat op het moment dat hun beoordeling was afgerond, er 6.850 studies over kurkuma waren gepubliceerd, waarvan de meesten wijzen op de potentiële gezondheidsvoordelen.

  In hun conclusie, schrijven de auteurs, "Een overvloed van in vitro en in vivo samen met de klinische onderzoeken uitgevoerd in de afgelopen decennia, onderbouwen het potentieel van curcumine als een anti-kanker middel." Het team merkt op dat curcumine wordt beperkt door zijn biobeschikbaarheid maar dat het een veilige en veelbelovende molecule is voor de preventie en behandeling van niet alleen kanker maar ook andere door ontstekingen aangedreven ziekten."

  Een andere recente studie, gepubliceerd in 2015, was beduidend voor de antikanker effecten van curcumine. De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van Emory University's Department of Hematology and Medical Oncology, en werd gepubliceerd in PLoS One. Het team wilde onderzoeken hoe curcumine zijn apoptose inducerende effecten gebruikt bij kankercellen van de bovenste luchtwegen met betrekking op de longen en bronchiën, larynx, farynx en mondholte. Na de behandeling van kankerweefsel monsters met curcumine onderzocht het team de effecten. Op basis van hun bevindingen vermoedt het team dat de apoptose inducerende effecten van curcumine worden ingegeven door zijn vermogen om gelijktijdig te werken op het tumor-suppressor gen en de neerwaarts regulerende anti-apoptotische eiwitten.
  In wezen betekent dit dat curcumine de kanker onderdrukt en de productie van eiwitten die celdood voorkomen verhindert. Samen leiden deze effecten tot apoptose.

  Andere voordelen voor de gezondheid.

  De bestrijding van kanker is niet het enig voordeel dat kurkuma kan bieden maar wel zeker indrukwekkend.

  Zo bijvoorbeeld toonde een gerandomiseerde dubbelblinde placebo gecontroleerde studie dat kurkuma supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van een evenwichtige stemming. Uit een studie, gepubliceerd in het Journal of Affective Disorders, bleek dat slechts acht weken kurkuma suppletie de scores van de deelnemers op depressie en angstproeven, verbeterde. Alle deelnemers van de kurkuma groep vertoonden aanzienlijke verbetering in vergelijking met de placebogroep.

  Studies hebben ook aangegeven dat kurkuma kan helpen om lichamelijk ongemak te verlichten. Uit een 4-weken durende studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Interventions in Aging bleek dat kurkuma werkte als ibuprofen bij het verlichten van artrose pijnen en dat het zelfs betere resultaten gaf dan de farmaceutische tegenhangers als het ging om het verlichten van algemene stijfheid. Een eerdere studie, gepubliceerd in 2011, vond ook dat kurkuma hielp om pijn te verlichten.

  Een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo gecontroleerde studie gepubliceerd in Surgical Endoscopy vond dat kurkuma supplementen postoperatieve pijnen verzachtten na een galblaasoperatie. In drieweekse intervallen ondervonden de patiënten die het supplement hadden genomen aanzienlijk minder pijn en ongemak dan de placebopatiënten.

  Kurkuma heeft vele andere voordelen voor de gezondheid. Het wordt gebruikt om wondgenezing te bevorderen, geïrriteerd weefsel te verzachten, maagpijn te verlichten en de gezondheid van het hart te verbeteren.

  Kurkuma is echt een wonderbaarlijke stof die nog steeds onderzoekers over de hele wereld verbaast.

  Oorspronkelijk artikel:”Over 7,000 studies conform turmeric’s health-protective effects”, Monday, January 23, 2017 by; Vicky Batts, Natural News.¨

  Bijlagen:
  http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0124218   
  http://www.dietoflife.com/7000-studies-turmeric-can-change-life/   
  http://www.mdpi.com/1420-3049/20/2/2728/htm   

  23-02-2017, 16:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Tags:kurkuma, kankerpreventie, depressie
  22-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zout

  Ja, het eten van te veel zout kan je lichaam beschadigen ... maar het juiste zout kan uw mineraleninname stimuleren.

  Image: Yes, eating too much salt can harm your body… but the right kind of salt can boost your mineral intake(Natural News) Zout bestaat voornamelijk uit twee elementen, natrium en chloor (NaCl). Het bevat ook de natuurlijk voorkomende spore-elementen calcium en kalium. Aan regulier keukenzout wordt meestal een chemisch antiklontermiddel, sporen van jodium en dextrose - beter bekend als suiker - en soms een aluminium-derivaat, toegevoegd. Men begon jodium toe te voegen aan zout in de vroege jaren 1900, omdat mensen die niet genoeg jodium hadden "een schildklier struma" ontwikkelden. Vandaag krijgen de meeste mensen hun jodium uit vis, boerenkool, vis, groenten, spruiten en kool. Jodiumtekort kan ook hypothyreoïdie en mentale vertraging veroorzaken bij kinderen van wie de moeder niet genoeg jodium tijdens de zwangerschap had.

  Natrium, dat een hoofdbestanddeel is van alle zout, ongeacht de herkomst, kan zeer schadelijk zijn voor de gezondheid als er teveel van wordt genomen.

  Teveel zout schade kan aanrichten aan de hersenen, nieren en bloedvaten.

  De meeste mensen zijn zich ervan bewust dat te veel zout tot een hogere bloeddruk kan leiden en mogelijk tot verstopte slagaders die kunnen barsten. Maar er zijn ook slagaders in de hersenen. Wanneer deze worden beschadigd door teveel zout vermindert de hoeveelheid beschikbare zuurstof wat kan leiden tot dementie.

  De werking van onze nieren kan vertragen als we te veel zout gebruiken wat wateropslag veroorzaakt. Als de nieren niet in staat zijn om te filteren en elementen zoals gebruikelijk te verwerken, geraken zij onder stress en kunnen zij falen.

  Zout heeft ook invloed op het hart, te veel kan “het hart ontnemen van zuurstof en voedingsstoffen wat scherpe pijnen op de borst kan veroorzaken." Hartaanvallen zijn mogelijk als een slagader verstopt geraakt, of barst.

  De American Heart Association adviseert een dagelijkse inname van niet meer dan 2500 milligram (mg) per dag, hoewel ze wijzen op een "ideale limiet van 1500 mg per dag." Een theelepel keukenzout bevat 2300 mg natrium. Misschien schudt je niet zomaar willekeurig met je zoutvaatje, wat een goede zaak is. Helaas, natrium tiert welig in conserven, smeltkaas, saladedressings, vleeswaren, brood, gebak en veel andere voedingsmiddelen onder de vorm van natriumnitraat, natriumsulfiet, natrium- propionaat, natriumbicarbonaat, natriumhydroxide, natriumbenzoaat, natriumalginaat, dinatriumfosfaat of mononatriumglutamaat (MSG). Het is heel gemakkelijk om over de voorgestelde limiet te komen als men niet op zijn hoede is.

  Alternatieven voor tafelzout zijn erg populair geworden. Echter als het gaat om natrium is het heel verrassend om vast te stellen hoe groot het natriumgehalte is in alle zouten. The Journal of Sensory Studies vergeleek zouten over de hele wereld en ontdekte dat het natrium percentage minder was in alternatieve zouten, maar niet veel. Deze grafiek, met dank aan Authoritynutrition.com toont de verschillen.

  salt-mineral-content

  Dus ook die mensen die zich bewust zijn over hun zoutconsumptie en al iets anders dan keukenzout kopen, moeten er rekening mee houden dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid natrium izit n alle zout. De labels aandachtig lezen i.v.m. natrium is het beste wat we kunnen doen. Waakzaamheid is ook geboden als wij uit gaan eten!

  Oorspronkelijk artikel:”Yes, eating too much salt can harm your body… but the right kind of salt can boost your mineral intake”, Monday, December 26, 2016 by: D. Samuelson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1745-459X.2010.00317.x/abstract   
  http://uk.businessinsider.com/what-can-happen-when-you-eat-too-much-salt-2016-11?r=US&IR=T   
  http://www.fooducate.com/app#!page=post&id=57A33CD8-A0A2-D80E-43BA-B11D7340BAA5   
  http://www.thyroid.org/iodine-deficiency/   
  https://authoritynutrition.com/different-types-of-salt/   
  https://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HighBloodPressure/PreventionTreatmentofHighBloodPressure/Shaking-the-Salt-Habit_UCM_303241_Article.jsp#   

  22-02-2017, 18:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:zout, hypertensie
  09-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezonde vetten

  Vier goede en weinig bekende vetten.

    Quatre graisses bonnes et peu connues

  Goede vetten beschermen tegen hart-en vaatziekten door het verminderen van ontstekingen en verlagen van de bloeddruk. Maar het beste is dat inname van deze vetten ons vermogen verbetert om opgeslagen vet te verbranden.

  Wij weten dat olijfolie goed is; maar er zijn andere oliën die nog beter zijn en waar wij meestal nog nooit van gehoord hebben.

  Ghee.

  Ghee is Hindoe voor "vet" en is een belangrijk ingrediënt in de Indiase keuken.

  Ghee wordt bereid door ongezouten boter te laten sudderen in een grote pan totdat al het water verdampt is en de eiwitten een sediment vormen op de bodem. Het schuim dat boven drijft wordt vervolgens verwijderd met een lepel of schuimspaan om te voorkomen dat het zich mengt met de vaste deeltjes. Anders dan boter bewaart ghee gedurende langere tijd zonder koeling zolang het in een afgesloten houder is opgeslagen om oxidatie en schimmel te voorkomen. Het heeft een enigszins nootachtige smaak en is iets donkerder dan boter.

  In sommige Indiase restaurants wordt een imitatie ghee gebruikt die is gemaakt op basis van gehydrogeneerde plantaardige olie. Deze "vegetable ghee" is zeer rijk aan transvetten die het risico op kanker en beroertes verhogen en dus te vermijden.

  Onderzoek toont aan dat ghee positieve effecten heeft op de bloedlipiden en ontstekingen vermindert. Een studie bij de landelijke bevolking van Rajasthan heeft gevonden dat mannen die twee eetlepels ghee per dag aten hun risico op hartaandoeningen zagen verminderen met 23%.

  Hoewel de ghee geen consument product is, is het niet erg moeilijk om het te vinden in exotische en biologische winkels en op Internet. Een eenvoudige zoekopdracht met de trefwoorden "ghee kopen” toont veel aanbiedingen.

  Avocado-olie.

  Avocado-olie is zoals olijfolie rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren.

  Deze olie is daarenboven veel rijker dan de olijfolie in Omega 7 (palmitinezuur) en bevat meer omega-3 (0,95 g tot 100 g).

  Zeer rijk aan vitamine E, de natuurlijke antioxidant voor plantaardige oliën, is het goed bestand tegen oxidatie, bewaart zeer goed en heeft een zeer goede stabiliteit tegen koken. Het rookpunt (temperatuur waarbij een olie degradeert en giftige stoffen produceert) is hoger dan 250 ° C, waardoor het één van de resistentste oliën is waarover wij beschikken.

  Kies voor de ruwe extra vierge avocado-olie, koudgeperst en biologisch.

  MCT-olie.

  MCT olie is een vloeibare olie gebaseerd op medium keten vetzuren (MCT = middellange keten triglyceriden). Dit zijn vetten die ons lichaam gebruikt om energie te leveren.

  Als men een ketogeen dieet volgt om te vechten tegen kanker helpt de olie ons lichaam om in de ketose toestand  te komen. Dat betekent dat het vetzuren gebruikt en niet glucose voor energie. Het resultaat is dat de kankercellen moeilijker overleven. Dit komt omdat kankercellen meestal voorkomen in een fermentatie omgeving die alleen voorkomt van glucose.

  Merk op dat MCT-olie ook wordt verkocht in apotheken voor mensen die moeilijkheden hebben om vetten te verteren zoals in geval van cystic fibrosis en chronische leverziekte.

  Men moet met kleine hoeveelheden beginnen want het heeft een laxerende werking, bij voorkeur in salades in het begin.

  Macadamia olie.


  Macadamia olie heeft een delicate geur en is heerlijk in salades en sauzen. Het is bestand tegen oxidatie en is ook thermisch gebonden.

  Zoals avocado-olie bezit het een zeer hoog gehalte aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren en is zeer stabiel. Het heeft ook een neutrale smaak.

  Oorspronkelijk artikel:”Quatre graisses bonnes et peu connues”, samedi 22 mars 2014 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  09-02-2017, 17:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vetten
  05-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs als genezing

  De natuurlijke krachten van marihuana, hennep en CBD eindelijk erkend.

  Cannabis

  (NaturalNews) Cannabis wordt al bijna een eeuw belasterd en aangevallen door de industriële propaganda, onwetende religieuze overtuigingen en overheidsbesluiten. Naarmate meer mensen cannabis beginnen kennen kunnen zij zich ook losmaken van de gevoelens van onenigheid, controle, oordeel en paranoia rond deze plant.

  Naarmate de kennis rond cannabis, hennep, marihuana en CBD's zich verspreidt krijgen deze middelen eindelijk de erkenning die ze verdienen voor hun genezende krachten. Het voorkomend component in de volksmond van marihuana is tetrahydrocannabinol (THC) dat kan worden gebruikt voor recreatieve doeleinden, om pijn te verminderen, stress te verlichten en prikkelingen en welgevoelen te scheppen. Er zijn andere niet-psychoactieve bestanddelen van cannabis die ook kunnen worden gewonnen en gebruikt voor medicinale doeleinden.

  Andere verbindingen die de aandacht van onderzoek hebben gekregen zijn: cannabidiol (CBD), Cannabinol (CBN), cannabichromene (CBC), cannabigerol (CBG) en tetrahydrocannabivarin (THCV).

  Volgens Natural Blaze helpt cannabisolie o.a. bij epilepsie, neuromusculaire ziekten, glaucoom, musculaire sclerose, Tourette, amyotrofe laterale sclerose (ALS) en chronische pijn.

  De vele componenten van medicinale cannabisolie.


  Wanneer mensen spreken over medicinale cannabis hebben zij het over de verbindingen die voorkomen in de hars van de bladeren, de bloemen en de wortels van de plant. Cannabis bladeren en bloemen zijn bedekt met trichomen, kleine klieren met harsachtige olie. Deze olie verschilt van ras tot ras en bevat verschillende verhoudingen van cannabinoïden, evenals meer dan honderd soorten biologisch actieve en aromatische terpenen.

  De meest populaire verbinding van cannabis is THC, dat een aangenaam psychoactief effect geeft dat verschilt van persoon tot persoon. Hoewel het kan gebruikt worden om te ontsnappen aan de werkelijkheid is het psychoactief effect van THC niet schadelijk voor het lichaam.

  Cannabis is een plant met vezelige stengels (hennep) die kunnen gebruikt worden om papier, touw, kleding en andere materialen te maken. De zaden zijn een uitstekende bron van gezonde oliën en vetten voor intern en extern gebruik. Hennepolie groeit in populariteit voor gebruik in cosmetische producten.

  Telers ontwikkelen momenteel een ras dat dominant is in CBD. Deze stam wordt gebruikt om angst, misselijkheid, krampen en ontsteking te behandelen zonder bedwelmende effecten. CBN is een weinig psychoactief maar kan gebruikt worden voor het stoppen van aanvallen van epilepsie en het behandelen van de intra-oculaire druk. CBC gebruikt het analgetisch effect van THC voor een rustigere, sedatieve ervaring. CBG maakt gebruik van deze kalmerende effecten en bezit ook antimicrobiële eigenschappen. THCV wordt gebruikt bij metabolische aandoeningen, waaronder diabetes type 2.

  Naast deze prachtige eigenschappen bevat cannabis ook flavonoïden, terpenen en andere biologisch actieve verbindingen die helpen het lichaam te genezen.

  Cannabis extracten onder verschillende namen.

  Hennepolie verwijst specifiek naar het extract van cannabis zaden. THC komt zelden voor in de zaden zodat hennepolie niet psychoactief is maar buitengewoon gezond voor het lichaam.

  Cannabisolie is een brede term die kan verwijzen naar het uittreksel van elk deel van de plant. CBD olie is een specifieke, niet-psychoactieve cannabis olie die steeds populairder wordt voor de behandeling van epileptische aanvallen. Laboratorium gecontroleerde CBD olie is een kostbaar goed en essentieel in elk medicijnkastje wanneer het gebruik legaal zal zijn.

  Hasholie is iets anders. Het is een psychoactieve variant van cannabisolie die natuurlijke plantenextracten en terpenen bevat en de consistentie heeft van sap. Andere psychoactieve varianten omvatten: butaan hash olie, marihuanaschroot en cannabiswas. Deze oliën worden vaak gebruikt voor verdamping. Psychoactieve extracten kunnen ook marihuana olie genoemd worden.

  Er zijn drie soorten cannabis. Cannabis Ruderalis is een zeldzaam ras. Cannabis sativa produceert een energiek gevoel, opgetogenheid en een verhoogde focus en creativiteit. Cannabis Indica geeft meer ontspanning, vermindert de misselijkheid en vermindert angst. Hoewel het kan leiden tot een "fuzzy denken", is het geweldig voor het verlichten van hoofdpijn, pijn in  't algemeen en het voorkomen van epileptische aanvallen. De meeste cannabis stammen zijn hybriden van zowel Sativa als Indica variëteiten.

  Met een bredere kennis van de eigenschappen van cannabis zullen op een dag alle mensen toegang krijgen tot een integraal onderdeel van de genezing dat momenteel ontbreekt in hun leven.

  Oorspronkelijk artikel:”The natural powers of marijuana, hemp and CBD are finally being acknowledged”, Monday, November 21, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturalblaze.com/2016/11/healing-plant-medical-marijuana-hemp-cannabis-oil.html   
  http://www.safeaccessnow.org/using_medical_cannabis   

  05-02-2017, 11:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:cannabis, CBD's, genezing
  26-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glyfosaat gevaarlijk voor vrouwen

  Studie: Glyfosaat blijkt ongelooflijk gevaarlijk te zijn voor vrouwen, het beïnvloedt de vruchtbaarheid en bevordert baarmoederkanker.

  Glyphosate

   

  (NaturalNews) In het tijdschrift Toxicology verscheen de eerste studie van de effecten van glyfosaat, dat al meer dan 40 jaar op de markt is, op de ontwikkeling van de baarmoeder. Voor de studie werden pasgeboren ratten geïnjecteerd met een dosis commerciële herbicide glyfosaat (GBH), terwijl een controlegroep een zoutoplossing kreeg.

  De onderzoekers vonden dat de ratten die waren blootgesteld aan GBH een week na de blootstelling al tekenen van morfologische veranderingen in de baarmoeder vertoonden. De GBH groep vertoonde ook veranderingen in de eiwitten die verantwoordelijk zijn voor baarmoeder organo-genetische differentiatie. Dit kan afwijkingen van de vorm van het embryo veroorzaken met geboortemisvormingen als gevolg. Ook werd aangetoond dat verschillende organen werden beïnvloed.

  De bevindingen leidden de onderzoekers tot het besluit dat blootstelling aan glyfosaat de vrouwelijke vruchtbaarheid beïnvloedt en zelfs baarmoederkanker kan veroorzaken. Bovendien kan het herbicide glyfosaat de endocriene functies van prepubere ratten verstoren hetgeen aangeeft dat de chemicaliën waarschijnlijk endocriene verstoorders zijn.

  Veilige dosis verantwoordelijk voor effecten op de baarmoeder.

  De dosis glyfosaatvorm die bij de ratten de ontwikkeling van de baarmoeder bleek te verstoren was gebaseerd op de referentie dosis van de stof die volgens de regulatoren veilig is voor dagelijks gebruik in de loop van iemands leven nl. 2 mg per kg lichaamsgewicht per dag.

  De bevindingen van deze studie zijn niet verwonderlijk voor degenen die bekend zijn met de goed gedocumenteerde nadelige gevolgen van glyfosaat maar het is opmerkelijk dat ze nu pas werden gepubliceerd. GMO chemische bedrijven als Monsanto doen hun best om ervoor te zorgen dat onpartijdige wetenschappers niet in staat zijn om de gevaren van hun producten te bestuderen en hun bevindingen vrij te geven.

  Natuurlijk moet niemand verbaasd zijn dat de agrochemische lobby probeert deze bevindingen en hun onderzoekers in diskrediet te brengen. Immers, dat is hun modus operandi voor een aantal jaren, en ze zijn zeer succesvol in het behouden van hun product op de markt ondanks de zeer reële gevaren die volgens de World Health Organization "waarschijnlijk kankerverwekkend” zijn.

  De bevindingen zijn van belang omdat de op glyfosaat gebaseerde herbiciden, zoals Roundup, de meest gebruikte zijn in de wereld, met meer dan vier vijfde van alle eetbare agrarische GGO die ermee besproeid wordt.

  Terwijl glyfosaat op zich inderdaad zeer gevaarlijk is wordt het meestal gecombineerd met andere stoffen die 1000 keer giftiger zijn dan glyfosaat op zichzelf. Monsanto en andere bedrijven weigeren om de identiteit van de hulpstoffen die ze gebruiken vrij te geven en beroepen zich op de patent eigendomsrechten terwijl het gevaar voor de menselijke gezondheid en zelfs het leven reëel is.

  Glyfosaat al bekend bij het veroorzaken van geboorteafwijkingen.
  Uit een rapport uitgebracht door Earth Open Source in 2011, bleek dat de toezichthouders al sedert 1980 weten dat Roundup geboorteafwijkingen veroorzaakt. Daarnaast is het algemeen bekend dat een hoge mate van miskramen zijn geconstateerd bij vrouwen die wonen in gebieden van Argentinië waar Roundup Ready soja wordt besproeid met glyfosaat.

  Niemand van ons wil blootgesteld worden aan schadelijke stoffen, zoals glyfosaat, maar de waarheid is dat wij er dagelijks onder bedolven worden. Een manier om de vrije radicalen, die DNA kunnen beschadigen, te neutraliseren is het nemen van astaxanthine, één van de belangrijkste voedingsstoffen voor de menselijke gezondheid. Het kan helpen beschermen tegen milieu-invloeden, UV-straling en oxidatie. Het komt uit algen, en is volledig natuurlijk. Astaxanthine geeft zalm zijn roze kleur evenals zijn ongelooflijke energie om te zwemmen tegen de sterke stromingen in. Met zo veel gevaarlijke stoffen in onze omgeving, moeten we alle kracht gebruiken die we kunnen krijgen om gezond te blijven.

  Oorspronkelijk artikel:”Study: Glyphosate proces incredibly hazards to women, affecting fertility while promoting uterine cancer”, Thursday, July 21, 2016 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://journal-neo.org/2016/07/10/glyphosate-disrupts-uterus-study-finds/   
  http://science.naturalnews.com/pubmed/27287056.html   

  26-01-2017, 16:24 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:glyfosaat, baarmoederkanker
  16-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huidproblemen

  Een aantal huidproblemen kan worden verbeterd met de juiste vitaminen.

  Vitamins

  (NaturalNews) Veel mensen kampen met huidproblemen. Donkere kringen, hardnekkige acne en droge plekken zijn slechts enkele van de kwalen die je huid en je leven kunnen verpesten. Er zijn tal van zalven, pasta's, crèmes en serums beschikbaar om deze aandoeningen te behandelen maar vaak komen de problemen terug zodra de behandeling beëindigd is.

  Wat als deze huidproblemen geen wonderzalfjes maar voeding nodig hadden als oplossing? Er is een goede kans dat de de inname van bepaalde voedingsstoffen inderdaad kan helpen om deze veel voorkomende aandoeningen op te lossen en de integriteit van de huid te herstellen.

  Vitaminen zijn zowel de sleutel voor een gezonde huid als voor elk ander vitaal orgaan. Tekorten aan essentiële vitaminen kunnen leiden tot huidproblemen, zoals acne en andere. Terwijl alle vitamines belangrijk zijn hebben sommige toch een bijzondere betekenis voor een gezonde huid. Hier volgen een paar voorbeelden.

  Vitamine A.
  Bij tekort aan vitamine A kan de huid schilferig geworden. Het kan zelfs bijdragen aan psoriasis en puistjesformatie. Enkele goede bronnen van vitamine A zijn onder andere wortelen, zoete aardappelen, rauwe melk en donkere bladgroenten.

  B-vitamines.
  Er zijn acht verschillende B-vitaminen die bijdragen aan de algehele gezondheid van het lichaam. Ze helpen het lichaam om voedsel om te zetten in energie. Van biotine of vitamine B7 is gekend dat ze meewerken aan het metabolisme van aminozuren en de synthese van vet. Biotine-deficiëntie veroorzaakt in het bijzonder een grijs getinte huid, droge huid en schilferige dermatitis. Vitamine B12-tekort kan ook leiden tot donkere kringen onder de ogen. Droge huid is een gemeenschappelijk kenmerk van B vitaminegebrek als geheel. Enkele goede bronnen van B-vitaminen zijn onder andere paddenstoelen, hele granen en bonen. Eigeel, pinda's, bloemkool, kip en lever zijn goede bronnen van biotine.

  Vitamine C.
  Tekort aan vitamine C maakt de huid gevoeliger voor de effecten van veroudering, zoals rimpels en de ontwikkeling van hyper-pigmentvlekken. Vitamine C is essentieel voor de synthese van collageen dat een belangrijke component is van de huid. Scheurbuik is één van de belangrijkste resultaten van vitamine C-deficiëntie, en dermatologisch probleem is het gevolg van misvormd collageen. Door gebrek aan vitamine C verzwakt de huid onvermijdelijk en wordt ze kwetsbaarder voor acne-veroorzakende bacteriën. Op deze manier kan vitamine C-deficiëntie bijdragen tot problemen met acne. De afwezigheid van vitamine C schaadt ook het lichaam en het vermogen van de huid om de acne genezen. Naast citrusvruchten en paprika's zijn tomaten goede keuzes als vitamine C-rijke voedingsmiddelen.

  Vitamine E.
  Vitamine E is een krachtig antioxidant dat helpt om de huid te beschermen tegen vrije radicalen en toxines. Vitamine E-deficiëntie is vrij zeldzaam, maar er zijn verschillende voedingsmiddelen die ervoor te zorgen dat men er genoeg van heeft. Avocado's, bladgroenten, noten en zaden zijn goede bronnen van vitamine E.

  Vitamine K.
  Tekort aan vitamine K kan bijdragen aan de ontwikkeling van donkere kringen onder de ogen en veroudering bij volwassenen van middelbare leeftijd. Vitamine K-deficiëntie is zeldzaam, maar het eten van veel bladgroenten kan helpen om er genoeg van binnen te krijgen. Boerenkool, broccoli, kool en eiwitten zijn goede bronnen van vitamine K.

  Een gezonde voeding is altijd belangrijk. Er zijn veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de totale gezondheid van ons lichaam, maar bovenvermelde kunnen helpen om de huid helder en jeugdig te houden.

  Oorspronkelijk artikel:”A number of skin problems can be improved with the right vitamins”, Monday, November 21, 2016 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturalblaze.com/2016/11/skin-problems-take-vitamins.html   
  http://www.progressivehealth.com/acne-vitamin-deficiency.htm   
  https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/vitamin-b   
  https://www.healthambition.com/vitamin-k-remedy-dark-circles-eyes/   

  16-01-2017, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:huidproblemen
  09-01-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn of sap?

  Men zegt dat rode wijn is goed voor de gezondheid. Dagelijks een glas rode wijn is het geheim van honderdjarigen in Frankrijk, Italië en Spanje.

  Maar waarom geen druivensap drinken dat gemaakt is van dezelfde vruchten en geen alcohol bevat?

  Geen goed idee!

  Dr. A. Trichopoulou, van de Universiteit van Athene vat het probleem als volgt samen.

  Het verschil tussen wijn en druivensap zit in de vergisting van wijn.  De druif is van nature rijk aan suiker of fructose.  Het toevoegen van gist zet de fructose om in alcohol.  Wijn en vooral droge wijn is minder zoet dan druivensap.

  Het is algemeen geweten dat we dagelijks te veel suiker en koolhydraten eten.

  Uiteraard wordt alcohol omgezet in glucose (suiker) in het lichaam. Maar het effect van rode wijn op de bloedsuikerspiegel is te verwaarlozen in vergelijking met vruchtensap (bijv druivensap).

  De waarheid over vruchtensappen.

  Alle sappen bevatten veel suiker. Zelfs biologisch vruchtensap bevat evenveel suiker als een cola. Bovendien wordt het druivensap in veel grotere hoeveelheden gedronken dan wijn. Dit is de reden waarom er geen enkele ernstige voedingsdeskundige druivensap zal adviseren tenzij in kleine hoeveelheden.

  De gewenste antioxidanten zijn te vinden in de schil.

  De antioxidanten in wijn komen van de schil van de druiven.

  Rode wijn komt van gemalen druiven (geplet met de voet) en dan langzaam gefermenteerd met de schil, vlees en zaden waardoor die veel antioxidanten bevat.

  Witte wijn bevat minder antioxidanten omdat alleen het vlezig gedeelte zonder schil of zaden wordt geplet en gefermenteerd.

  Ook druivensap wordt vervaardigd van het geperste druivenvlees zonder de schil of de zaden waardoor het ook weinig of geen antioxidanten bevat. Als de schil soms wel wordt gebruikt worden de meeste antioxidanten vernietigd.


  De discussie over resveratrol.

  Een bekend antioxidant polyfenol in rode wijn is resveratrol.

  Het kan ook voorkomen in druivensap bereid uit het vlees en de schil daar het ook weer voornamelijk voorkomt in de schil. De wijnstok gebruikt het om zich te verdedigen tegen de schimmel Botrytis cinerea.

  Resveratrol wordt vaak aangeprezen als een wonderstof.

  Sterker nog, in 2001, toonde een studie aan dat resveratrol de levensduur van de Caenorhabditis elegans, een kleine transparente worm kleiner dan een millimeter in lengte en van de Drosophila melanogaster, een vlieg, via de activering van een eiwit genaamd SIRT1, de levensduur verlengt met 50%.

  Echter, een ander onderzoeksteam stelde vast dat de gebruikte dieren langer leefden als gevolg van een genetische mutatie die niets met resveratrol te maken heeft.

  Dit is de oorsprong van een controverse die nog niet is opgelost.

  Sommigen beweren dat resveratrol en het SIRT1-gen het geheim zijn van een lang leven. Anderen beweren dat het eigenlijk SIRT6 is. De laatsten zeggen dat dit alles gewoon een marketingzet is om resveratrol supplementen te doen verkopen. Een feit is dat over resveratrol nog weinig bekend is. De huidige stand van kennis laat niet toe te beweren dat het invloed heeft op onze gezondheid.

  Bovendien zegt Dr Guarente dat de hoeveelheid resveratrol enorm varieert van wijn tot wijn en bijna onvoorspelbaar is.

  Vervangen van wijn door druivensap: waarschijnlijk een slecht idee.

  Het probleem van druivensap is dat, anders dan wijn, er geen studies zijn waaruit blijkt dat het een positieve invloed heeft op de gezondheid en daarom moeilijk aan te bevelen is.

  Hef het glas (rode wijn) op onze gezondheid in 2017!

  Eric Müller.

  Oorspronkelijk artikel komt uit “La lettre Neo-Nutrition” van januari 2017.

  Bijlagen:
  http://ask.metafilter.com/138018/Is-alcohol-metabolized-like-sugars-Or-something-else   
  http://missourifamilies.org/features/nutritionarticles/nut436.htm   
  http://well.blogs.nytimes.com/2016/01/08/ask-well-health-benefits-of-red-wine-vs-grape-juice/?_r=0   
  http://www.healwithfood.org/health-benefits/grape-juice-vs-red-wine.php   
  http://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/nutrition-and-healthy-eating/expert-answers/food-and-nutrition/faq-20058529   
  http://www.nature.com/news/2011/110921/full/news.2011.549.html   

  09-01-2017, 12:15 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:wijn, sappen, resveratrol
  30-12-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamines bij huidproblemen

  Een aantal huidproblemen kan worden verbeterd met de juiste vitaminen.

  Vitamins

  (NaturalNews) Veel mensen kampen met huidproblemen. Donkere kringen, hardnekkige acne en droge plekken zijn slechts enkele van de kwalen die je huid en je leven kunnen pesten. Er zijn tal van zalven, pasta's, crèmes en serums beschikbaar om deze aandoeningen te behandelen maar vaak komen de problemen terug zodra de behandeling beëindigd is.

  Wat als deze huidproblemen geen wonderzalfjes maar voeding nodig hadden als oplossing? Er is een goede kans dat de de inname van bepaalde voedingsstoffen inderdaad kan helpen om deze veel voorkomende aandoeningen op te lossen en de integriteit van de huid te herstellen.

  Vitaminen zijn zowel de sleutel voor een gezonde huid als voor elk ander vitaal orgaan. Tekorten aan essentiële vitaminen kunnen leiden tot huidproblemen, zoals acne en andere aandoeningen. Terwijl alle vitamines belangrijk zijn hebben sommige toch een bijzondere betekenis voor een gezonde huid. Hier volgen een paar voorbeelden.

  Vitamine A.
  Bij tekort aan vitamine A kan de huid schilferig worden. Het kan zelfs bijdragen aan de vorming van psoriasis en puistjes. Enkele goede bronnen van vitamine A zijn onder andere wortelen, zoete aardappelen, rauwe melk en donkere bladgroenten.

  B-vitamines.
  Er zijn acht verschillende B-vitaminen die bijdragen aan de algehele gezondheid van het lichaam. Ze helpen het lichaam om voedsel om te zetten in energie. Van biotine of vitamine B7 is gekend dat het meewerkt aan het metabolisme van aminozuren en de synthese van vet. Biotine-deficiëntie veroorzaakt in het bijzonder een grijs getinte huid, droge huid en schilferige dermatitis. Vitamine B12-tekort kan ook leiden tot donkere kringen onder de ogen. Droge huid is een gemeenschappelijk kenmerk van B vitaminegebrek als geheel. Enkele goede bronnen van B-vitaminen zijn onder andere paddenstoelen, hele granen en bonen. Eigeel, pinda's, bloemkool, kip en lever zijn goede bronnen van biotine.

  Vitamine C.
  Tekort aan vitamine C maakt de huid gevoeliger voor de effecten van veroudering, zoals rimpels en de ontwikkeling van hyper-pigmentvlekken. Vitamine C is essentieel voor de synthese van collageen dat een belangrijke component is van de huid. Scheurbuik is één van de belangrijkste resultaten van vitamine C-deficiëntie, en zijn dermatologisch probleem is het gevolg van misvormd collageen. Door gebrek aan vitamine C verzwakt de huid onvermijdelijk en wordt ze kwetsbaarder voor acne-veroorzakende bacteriën. Op deze manier kan vitamine C-deficiëntie bijdragen tot problemen met acne. De afwezigheid van vitamine C schaadt ook het lichaam en het vermogen van de huid om de acne genezen. Naast citrusvruchten en paprika's zijn tomaten goede keuzes als vitamine C-rijke voedingsmiddelen.

  Vitamine E.
  Vitamine E is een krachtig antioxidant dat helpt om de huid te beschermen tegen vrije radicalen en toxines. Vitamine E-deficiëntie is vrij zeldzaam, maar er zijn verschillende voedingsmiddelen die voor voldoende vitamine E zorgen. Avocado's, bladgroenten, noten en zaden zijn goede bronnen van vitamine E.

  Vitamine K.
  Tekort aan vitamine K kan bijdragen tot de ontwikkeling van donkere kringen onder de ogen en veroudering bij volwassenen van middelbare leeftijd. Vitamine K-deficiëntie is zeldzaam, maar het eten van veel bladgroenten kan helpen om er genoeg van binnen te krijgen. Boerenkool, broccoli, kool en eiwitten zijn goede bronnen van vitamine K.

  Het eten van een gezonde voeding is altijd belangrijk. Er zijn veel voedingsstoffen die essentieel zijn voor de totale gezondheid van ons lichaam, maar bovenvermelde kunnen helpen om de huid helder en jeugdig te houden.

  Oorspronkelijk artikel:”A number of skin problems can be improved with the right vitamins”, Monday, November 21, 2016 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturalblaze.com/2016/11/skin-problems-take-vitamins.html   
  http://www.naturalblaze.com/2016/11/skin-problems-take-vitamins.html   
  https://www.betterhealth.vic.gov.au/health/healthyliving/vitamin-b   
  https://www.healthambition.com/vitamin-k-remedy-dark-circles-eyes/   

  30-12-2016, 21:25 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Vitamines, huidproblemen,
  Archief per week
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!