NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Antibioticaresistentie
 • De voordelen van stevia
 • Probioctica als pijnstiller
 • Pesticiden oorzaak van Alzheimer.
 • Diabetes type 1 omkeerbaar.

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antibioticaresistentie

  Onderzoekers identificeren natuurlijke middelen in de strijd tegen antibioticaresistentie.

  Zieke mensen zouden vaker naar de natuur moeten kijken om de juiste behandeling te krijgen en niet naar de dichtstbijzijnde drogisterij rennen om een pil te halen die misschien niet eens werkt. Het slechtste geval? Ziek zijn door een bacterie die weerstand ontwikkelt tegen de medicijnen die je gebruikt. Gelukkig ontdekte een recent gepubliceerd onderzoek verschenen in het tijdschrift “Applied and Environmental Microbiology” een natuurlijke manier om de effecten van antibioticaresistentie tegen te gaan.

  In het artikel "Environmental Pseudomonas inhibit Cystic Fibrosis Patient-Derived Pseudomonas aeruginosa," besteden onderzoekers bijzondere aandacht aan omgevingsbacteriën die één of meer pathogenen kunnen doden - in dit geval Pseudomonas aeruginosa (P. aeruginosa).

  Infecties door de bacterie P. aeruginosa kunnen oorinfecties en huiduitslag bij kinderen veroorzaken. Het kan ook leiden tot ooginfecties wanneer een persoon contactlenzen gebruikt die zijn geïnfecteerd door de bacterie. De infectie is echter het ernstigst wanneer dit ziekenhuispatiënten betreft, met name patiënten met verwondingen of brandwonden. Voor deze studie keek het onderzoeksteam naar de effecten van de bacterie bij het infecteren van de longen van patiënten met cystische fibrose, een genetische aandoening die de longen en het spijsverteringsstelsel van een patiënt beïnvloedt. P. aeruginosa-infecties bij patiënten met cystic fibrosis zijn niet alleen levensbedreigend maar ook uitdagend omdat de meeste stammen multiresistent zijn. Dit kan leiden tot een hogere waarschijnlijkheid dat de behandeling faalt of dat de toestand van de patiënt verslechtert door een geavanceerde antibioticabehandeling.

  De studie isoleerde 30 verschillende pathogenen uit de longen van patiënten met cystische fibrose en testte ze tegen 330 microben die in de natuur worden gevonden. De pathogenen zijn significant voor deze studie, omdat deze normaal mensen met de aandoening of met een falend immuunsysteem infecteren.


  "We wisten dat een aantal van de cystic fibrosis-pathogenen multiresistent waren", verklaarde mede-auteur Dr. Wildschutte. "Door ze eenvoudig samen te kweken, konden we zien welke omgevingsisolaten in staat zijn om de groei van deze pathogenen te remmen."


  Zo waren in staat om te ontdekken dat de ziekteverwekkers kunnen worden beïnvloed door de microben. Eén pathogeen werd het doelwit van 30 verschillende microbenstammen, terwijl een ander pathogeen werd beïnvloed door meer dan 35 microben. Onderzoekers creëerden vervolgens mutaties van de omgevingsstammen om te zien welke het vermogen verliezen om het pathogeen te remmen. Ze konden tussen de vijf tot 10 mutaties noteren die de ziekteverwekkers niet konden doden. Het team maakte dan gebruik van genetische technieken om te identificeren welke van de gemuteerde genen deel uitmaken van de antibioticaproductie.

  De studie heeft volgens het team productieve resultaten opgeleverd. Ze zijn nu bezig met het bestuderen van verschillende omgevingsmicro-organismen, met name hoeveel ziekteverwekkers ze kunnen beïnvloeden. Voor elke studie worden verschillende stammen gekozen om de kansen te vergroten een andere pathogeenremmer uit de omgeving te ontdekken.

  "Het probleem met antibioticaresistentie is ernstig”, concludeerde hij. "We naderen het pre-antibioticumadium van vóór de jaren 1940 toen we geen antibiotica hadden. In wezen beginnen mensen te sterven aan simpele infecties omdat ze worden besmet door bacteriën die resistent zijn tegen alle antibiotica."

  Natuurlijke antibiotica die u in huis heeft.

  Farmacologische antibiotica zijn niet alleen synthetisch, ze vormen ook een groot risico om iemand met nare bijwerkingen op te zadelen, waardoor ze kwetsbaar zijn voor een nieuwe infectie. Ironisch genoeg zijn natuurlijke antibioticakuren al lang geleden aanwezig.

  Hier zijn enkele natuurlijke antibiotica die je overal kunt vinden:


  • Honing - Bevat waterstofperoxide, wat een aantal van zijn antibacteriële eigenschappen kan verklaren. Men kan het extern toepassen op wonden of  inslikken tegen interne infecties.
  • Knoflook - Geconcentreerde knoflook blijkt effectief te zijn tegen bacteriën.

  Oorspronkelijk artikel:”Researchers identify natural weapons in the fight against antibiotic resistance”, Thursday, December 28, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.healthline.com/health/natural-antibiotics#modal-close   
  Researchers identify natural weapons in the fight against antibiotic resistance   

  17-01-2018, 10:23 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:antibioticaresistentie, antibiotica, P. aeruginosa, Pseudomonas aeruginosa, remedies, onderzoek
  13-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van stevia

  De gezondheidsvoordelen van stevia en hoe zelf kweken.

  Stevia (Stevia rebaudiana) is een plant die endemisch voorkomt in de hooglanden van Paraguay in Zuid-Amerika. Het is in de volksmond bekend als een natuurlijke zoetstof, dankzij de bladeren die zoete glycosiden bevatten. De plant wordt nu commercieel verbouwd in veel delen van Zuid-Amerika en Azië, en de voedings- en drankenindustrie gebruikt het nu als zoetstof en als smaakversterker. Studies hebben aangetoond dat de chemische verbinding die wordt verkregen uit stevia één van de krachtigste alternatieven is voor suiker en geschikt is voor mensen met diabetes.

  De zoete component van stevia zit in de bladeren met een "aangenaam zoete" en verfrissende smaak. Hoewel de bladnerven soms een bittere nasmaak geven, worden ze toch gebruikt in verschillende voedselbereidingen. Aanvankelijk werden de bladeren direct geconsumeerd of gemalen en verkocht in theezakjes. Met de toegenomen vraag naar het product worden de bladeren nu ook verwerkt als additief of smaakversterker in thee, salade, fruit en koffie.

  De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wijst op de nuttige effecten van stevia met ondermeer regulering van de bloeddruk, vermindering carriës en toename van de insulineproductie. Het heeft ook bacteriedodende en antiseptische eigenschappen.

  Steviabladeren zijn de belangrijkste bron van steviolglycosiden, stevioside en rebaudioside, die de belangrijkste zoetende ingrediënten zijn. Hoewel deze 300 keer zoeter zijn dan tafelsuiker, hebben ze geen effect op de bloedsuikerspiegel, waardoor het een mogelijk alternatief is voor onnatuurlijke zoetstoffen. Bovendien heeft stevia een hoog aantal anti-oxidanten vanwege de aanwezigheid van flavonoïden en fenolen.

  Afgezien hiervan, is het bekend dat stevia effectief is bij de behandeling van huidproblemen zoals dermatitis, eczeem, rimpels, huidvlekken, acne, littekens, huiduitslag en jeuk.

  Andere voordelen van stevia.

  Uit verschillende studies blijkt dar stevia de bloeddruk kan verlagen.
  Het kan helpen bij het bestrijden van diabetes. Stevia heeft bewezen dat het de insuline-functies reguleert en de bloedsuikerspiegel helpt verlagen.

  Stevia zelf kweken.

  Stevia vraagt een omgevingstemperatuur van 20 °C en zonlicht van 12 tot 16 uur. Op deze manier kunnen de steviosidespiegels van de plant toenemen. Het is een halfvochtige tropische plant, wat betekent dat voor een maximale bladgroei, een klimaat waar sprake is van lange lente- en zomerdagen de voorkeur heeft.

  De plant groeit in "goed doorlatende" vruchtbare leemachtige grond die rijk is aan voedingsstoffen. Om optimale resultaten te bereiken streeft men naar een neutrale zuurtegraad van de bodem en een constante toevoer van vocht. Het beste geeft men water met een interval van drie tot vijf dagen, en mulcht men rond de plant.

  Stevia-bladeren kunnen drie maanden na het planten worden geoogst, afhankelijk van het seizoen. De beste oogsttijd is wanneer de planten 50 tot 70 centimeter hoog zijn en vlak voordat de dagen korter worden omdat dit de bloei in gang zet. Bij het oogsten kunnen de toppen van de stelen worden afgeknipt, omdat ze dezelfde hoeveelheid stevioside bevatten als de bladeren.

  Oorspronkelijk artikel:”The health benefits of stevia and how to grow it”, Monday, January 8, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.ajfand.net/Volume17/No4/Hossain16595.pdf   
  https://www.healthline.com/nutrition/stevia   

  13-01-2018, 16:02 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:stevia telen, stevia, zoetstof, tropische planten
  07-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probioctica als pijnstiller

  Probiotische pijnstiller: een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde darmbacteriën GABA produceren, dat in combinatie met lipoproteïnen een krachtige pijnstiller is. 

  Je zou denken dat we ons lichaam al behoorlijk hebben verkend, maar we leren nog elke dag bij.


  Wetenschappers ontdekten dat een probiotische bacterie die in onze darmflora leeft kan gebruikt worden om pijn veroorzaakt door het prikkelbaar darmsyndroom te behandelen.

  Onderzoekers aan Inserm, de Universiteit van Toulouse en het Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse ontdekten dat het probiotische Escherichia coli Nissle 1917 een neurotransmitter (GABA) produceert die het ongemak van een prikkelbare darm in belangrijke mate vermindert. GABA doet dit door zich te binden aan een lipide, de darmbarrière te passeren en vervolgens in te werken op de zenuwen in de maag die de pijn veroorzaken. De ontdekking van de combinatie tussen lipoproteïne en GABA kan verstrekkende gevolgen hebben voor de manier waarop pijn wordt beheerd.

  Prikkelbare darmsyndroom (IBS) treft minstens 11 procent van de mensen wereldwijd. Een veel voorkomend symptoom voor IBS is buikpijn. Dit beïnvloedt mensen op verschillende manieren en sommigen ervaren krampen als slopende pijn. Momenteel wordt IBS alleen behandeld afhankelijk van de symptomen die de patiënt vertoont en er bestaat geen effectieve behandeling specifiek voor de buikpijn.

  Escherichia coli Nissle 1917, een probiotische bacterie die werd ontdekt tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd aanvankelijk gebruikt als een alternatieve behandeling voor darmaandoeningen. Dit is echter langzaam aan het veranderen met de opkomst van de probiotische behandeling vanwege de natuurlijke eigenschappen die het bezit zonder enige toxiciteit. Onderzoek op dit gebied zal niet alleen de bacteriële factoren achter probiotische activiteiten blootleggen maar ook de werking ervan.

  Onderzoekers hebben een project opgezet dat de kenmerken van de probiotische activiteiten van Escherichia coli Nissle 1917 tracht te bepalen. Volgens hun onderzoek produceren de bacteriën GABA (gamma-aminoboterzuur), de primaire inhibitor (een stof die reacties voorkomt) van ons zenuwstelsel. GABA is dan gebonden aan een aminozuur en een vetzuur. Deze drie moleculen vormen een lipopeptide, wat een mooie manier is om een verbinding te noemen die bestaat uit lipiden en aminozuren. Lipopeptide is belangrijk in dit proces, omdat GABA op zichzelf niet in de darmwand kan doordringen. Wanneer het aan een lipopeptide is gebonden, kan het de wand oversteken en zich vervolgens binden aan een receptor om zo de activering van pijn via de sensorische neuronen te verminderen.


  Verdere studies onthulden meer interessante dingen over GABA-lipopeptide. De effecten van het lipopeptide waren ook toepasbaar op neuronen die werden blootgesteld aan capsaïcine (de stof die chili pepers heet maakt). Zonder  lipopeptide bleken de aan capsaicine blootgestelde neuronen hun calciumstroom te verhogen, een kenmerk van de overgevoeligheid van neuronen. De neuronen die het GABA-lipopeptide hadden vertoonden echter geen toename van de calciumstroom. Dit betekent dat lipopeptide ook maagpijn kan aanpakken veroorzaakt door het eten van te veel capsaïcine.

  Door de resultaten van de studie blijkt de noodzaak om een beter begrip te hebben van de werkingsmodi van de probiotica, zoals degenen die worden geproduceerd door de intestinale microbiota.


  De exacte oorzaak van IBS is onbekend. Sommige triggers voor het begin van IBS omvatten echter voedsel, hormonen en stress. Afgezien van buikpijn, variëren andere symptomen van overmatig gas, obstipatie en diarree. Een goede manier om IBS-gevallen te verminderen of te verlichten is om stress te verminderen, ontspanningsoefeningen en mindfulnesstraining te volgen.

  Oorspronkelijk artikel:”Probiotic painkiller: A new study has found that certain gut bacteria produce GABA which combines with lipoproteins to act as a potent painkiller”, Wednesday, December 06, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  http://presse.inserm.fr/en/probiotic-bacteria-produces-potent-analgesic/29912/   
  https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/irritable-bowel-syndrome/symptoms-causes/syc-20360016   
  https://www.nature.com/articles/s41467-017-01403-9#Sec1   

  07-01-2018, 20:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:GABA, IBS, prikkelbare darmsyndroom, pijnstiller, probiotica
  05-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden oorzaak van Alzheimer.


  Onderzoekers hebben mogelijk een verband gevonden tussen de ziekte van Alzheimer en herbiciden.

  Franse onderzoekers hebben ontdekt wat misschien wel één van de meest over het hoofd geziene oorzaken van de ziekte van Alzheimer en dementie is: gewaschemicaliën.


  Een recent artikel, gepubliceerd in het Journal of Alzheimer Disease, gaat nader in op dit mogelijk verband, en onthult dat een klasse van herbiciden bekend als triazines de lichaamseigen productie van twee amyloïde peptiden geassocieerd met hersendegeneratie lijkt te verhogen.


  Deze peptiden staan bekend als respectievelijk Aβ42 en Aβ40.  Laurent Meijer van ManRos Therapeutics in Roscoff, Frankrijk, zegt dat ze deel uitmaken van wat bekend staat als het 'humaan chemisch exposum', of HCE - een groep van meer dan 85.000 chemische verbindingen die erom bekend staan de menselijke gezondheid te schaden.


  Met behulp van een celmodel screenden Meijer en zijn collega's verschillende HCE-bibliotheken om alle Aβ42-inductoren te identificeren die mogelijk aan Alzheimer zijn gekoppeld. Van de meer dan 3.500 verbindingen die ze testten, werden zes triazineherbiciden geïdentificeerd als een directe aanjager van de productie van extracellulair Aβ42.


  Na analyse van deze verbindingen met behulp van immunoprecipitatie en massaspectrometrie, constateerde het team een verhoogde productie van Aβ-peptiden gesplitst op posities 42/43, evenals verminderde productie van peptiden gesplitst op posities 38 en lager - beide kenmerken van beginnende ziekte van Alzheimer en dementie.


  De zes triazinen bleken ook verschillende andere splitsingspatronen in de peptidematrix te beïnvloeden die verder zijn gekoppeld aan het veroorzaken van dementie. Op basis van deze en andere observaties concludeerden Meijer en zijn collega's dat triazinen: "... De productie van toxische, aggregatiegevoelige Aβ42 / Aβ43-amyloïden stimuleren, wat duidt op het mogelijke bestaan van Alzheimerogenen in het milieu" (naar analogie met kankerverwekkende stoffen) "die kunnen bijdragen aan de initiatie en verspreiding van het amyloïdogene proces bij laat-verworven AD."

  Systematische beoordelingen tonen extra verbanden tussen blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen en dementie.

  Andere studies hebben vergelijkbare verbanden aangetoond tussen blootstelling aan pesticiden en herbiciden en neurodegeneratieve aandoeningen. Beyond Pesticides heeft hier eigenlijk een uitgebreide database over samengesteld die meerdere studiebeoordelingen over het onderwerp bevat.


  Deze database wijst erop dat, hoewel epidemiologische gegevens momenteel niet worden gebruikt om het risico van chemische stoffen systematisch en consistent te beoordelen, systematische beoordelingen gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften bestaan en nuttig kunnen zijn om verbanden te leggen tussen blootstelling aan chemicaliën en ziekten. En op basis van wat Beyond Pesticides tot nu toe heeft samengesteld, is er voldoende overtuigend bewijs om aan te tonen dat gewaschemicaliën een trigger kunnen zijn voor neurodegeneratie.


  We weten bijvoorbeeld al dat prenatale blootstelling aan organofosfaatpesticiden en herbiciden rechtstreeks verband houdt met neurologische ontwikkelingsstoornissen bij baby's die zich nog in de baarmoeder bevinden. Het zou dus niet verwonderlijk zijn dat dezelfde chemicaliën op dezelfde manier schadelijk zijn voor volwassenen.


  Eén van de artikelen die Beyond Pesticides aanhaalt, bevestigt dit vanuit een andere hoek, nadat geconstateerd is dat verhoogde serumgehalten van pesticiden - d.w.z. hoge niveaus van pesticides in het bloed - direct geassocieerd zijn met een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer. Met andere woorden, mensen die hoog scoren op pesticidenchemicaliën hebben meer kans op dementie.


  Ten minste 11 andere onderzoeken laten vergelijkbare resultaten zien die samenhangen met blootstelling aan pesticiden - voornamelijk verhoogd risico op neurodegeneratie bij zowel jong als oud. Daarom is het van cruciaal belang om waar mogelijk biologisch geteeld voedsel te consumeren en alleen gezuiverd water te drinken dat geavanceerde filtratie heeft ondergaan, die beiden bijdragen aan het minimaliseren van het risico van blootstelling aan pesticiden.


  Vasthouden aan een anti-Alzheimer dieet, dat verder het vermijden van genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) omvat, is een geweldige manier om je hersenen gezond en vrij van bèta-amyloïde plaques te houden. Studies tonen aan dat een mediterraan dieet dat rijk is aan gezonde vetten zoals die in olijfolie en vis, maar ook verse groenten en magere eiwitten, het risico op dementie met meer dan 33 procent kan verminderen.

  Oorspronkelijk artikel:”Researchers may have found a link between Alzheimer’s disease and a common class of herbicides”, Sunday, December 10, 2017 by: Ethan Huff, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.beyondpesticides.org/resources/pesticide-induced-diseases-database/alzheimers-disease   
  Researchers may have found a link between Alzheimer’s disease and a common class of herbicides   

  05-01-2018, 15:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouwchemicaliën, Alzheimer, hersenfunctie, dementie, herbiciden, neurodegeneratie, pesticiden, triazinen
  30-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type 1 omkeerbaar.

  Is type 1 diabetes omkeerbaar? Studie vindt dat veel mensen insuline beginnen te produceren, jaren na diagnose.

  De toekomst van mensen met diabetes type 1 ziet er hoopvol uit, want een onlangs gepubliceerde studie vond dat ongeveer een derde van de mensen die aan de aandoening lijden, insuline produceert, zoals gemeten door C-peptide, een bijproduct van de aanmaak van insuline. Het onderzoek toont aan dat het mensen tot 40 jaar na hun eerste diagnose kan overkomen, aldus onderzoekers van de consumentenorganisatie T1D Exchange.


  Het onderzoek, een baanbrekende grootschalige studie van de ziekte - die meestal kinderen, tieners en jonge volwassenen treft - biedt nieuw inzicht in het algemeen idee dat mensen die gediagnosticeerd zijn met diabetes type 1 geen insuline kunnen produceren. Dit kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor het behandelen van de aandoening.


  Monsters voor de studie werden genomen uit de T1D Exchange Biobank, een archief van biologische monsters van mensen met diabetes type 1. De resultaten bevestigden dat C-peptide aanwezig was bij patiënten over een breed leeftijdsspectrum, met hogere waarden gemeten bij volwassenen dan bij kinderen. Dit biedt artsen het bewijs dat suggereert dat de resterende insulineproductie voor de groep kan worden verwacht en dat elke verkeerde diagnose van diabetes type 2 kan worden gemitigeerd. Dit opent ook meer mogelijkheden om te evalueren hoe het glucosebeheer voor mensen met diabetes type 1 kan worden verbeterd en benadrukt de behoefte aan meer onderscheidende processen tussen kinderen en volwassenen.


  "Deze bevindingen geven verdere geloofwaardigheid aan het lopend onderzoek naar gerichte therapieën die de insulineproductie zouden kunnen verlengen, waardoor diabetespatiënten type 1 hun ziekte beter kunnen beheren en complicaties kunnen verminderen," aldus Dr. Asa Davis, programma uitwisselingsmanager voor T1D. "Er worden bijvoorbeeld al potentiële immunotherapieën bestudeerd met dit doel voor ogen, en onze bevindingen onderstrepen dat mensen die al op jonge leeftijd worden gediagnosticeerd, waarschijnlijk meer baat hebben bij dergelijke nieuwe benaderingen."


  Voor de studie maten de onderzoekers de C-peptide niveaus bij 919 personen met diabetes type 1. Leeftijden van de monsterpool varieerden van drie tot tachtig jaar na de diagnose. Resultaten wezen op het volgende:
  • C-peptide was aanwezig bij 78 procent van de patiënten die gediagnosticeerd waren boven de leeftijd van 18 jaar en bij 46 procent van de patiënten met een diagnose jonger dan 18 jaar.
  • Residueel C-peptide werd gevonden bij 16 procent van de volwassenen die tekenen van diabetes vertoonden toen ze ouder waren en zes procent vanaf 40 jaar nadat ze waren gediagnosticeerd met diabetes.

  Enkele feiten over diabetes type 1.


  Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt diabetes type 1 meestal gediagnosticeerd bij juveniele patiënten, maar het kan zich nog steeds op elke leeftijd ontwikkelen. De American Diabetes Association schat dat 1,25 miljoen mensen in de VS diabetes type 1 hebben, waarvan dit jaar naar verwachting 30.000 nieuwe gevallen zullen worden gediagnosticeerd. 

  Symptomen met betrekking tot diabetes type 1 kunnen zonder waarschuwing verschijnen.


  Deze omvatten:
  • Verhoogde dorst
  • Frequent urineren
  • Bedplassen bij kinderen
  • Extreme honger
  • Een plotselinge daling van het gewicht
  • Prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
  • Vermoeidheid en zwakte
  • Wazig zicht


  Als diabetes niet goed wordt behandeld, kan het andere organen aantasten. Net als andere vormen van diabetes, worden mensen met de aandoening blootgesteld aan een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, neuropathie (omdat de aandoening de bloedvaten kan beschadigen die de zenuwen voeden), schade aan de nieren, ogen en voeten, evenals verhoogde gevoeligheid voor huid- en mondaandoeningen. Patiënten met diabetes type 1 moeten hun bloedsuikerspiegel beheren om het risico op complicaties te verkleinen.
  Voor meer informatie over het beheren van diabetes type 1, surf naar DiabetesScienceNews.com.

  Oorspronkelijk artikel:”Is type 1 diabetes reversible? Study finds many people begin to produce insulin years after diagnosis”, Thursday, December 28, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  http://diabetessciencenews.com/   
  http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-1/?referrer=https://www.google.com.ph/   
  https://www.cdc.gov/diabetes/basics/type1.html   
  https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/type-1-diabetes/symptoms-causes/syc-20353011   
  https://www.newswise.com/articles/one-in-every-three-people-with-type-1-diabetes-produces-insulin-years-post-diagnosis   

  30-12-2017, 20:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:C-peptide, kinderdiabetes, diabetes, diabetes, ontdekkingen, goodhealth, goodmedicine, goodscience, insuline, insulineproductie, medische mythen, onderzoek, zelfgenezing, spotane genezing, type 1 diabetes, rare wetenscha
  27-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van Crohn natuurlijk behandelen

  Bekamp de ziekte van Crohn op natuurlijke wijze.

  De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van de darmen die elk deel van het spijsverteringsstelsel kan beïnvloeden van mond tot anus. Zij veroorzaakt voornamelijk buikpijn en diarree (wat bloederig is als de ontsteking het ergst is). Dit syndroom kan ook complicaties buiten het maag-darmkanaal veroorzaken, zoals artritis, eczeem, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Er bestaan natuurlijke oplossingen om deze verlammende ziekte te voorkomen en om te keren.

  De ziekte van Crohn wordt beschouwd als een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam de weefsels van het spijsverteringsstelsel aanvalt. Omgevingsfactoren spelen een grote rol, zoals blijkt uit een hogere incidentie van de ziekte in westerse geïndustrialiseerde landen in vergelijking met andere delen van de wereld.

  Het immuunsysteem wordt gekenmerkt door 2 belangrijke regio's: aangeboren immuniteit en adaptieve immuniteit. Aangeboren immuniteit biedt onmiddellijke verdediging tegen ziekteverwekkers en wordt gekenmerkt door vorming van t-cellen. Adaptieve immuniteit wordt beschouwd als een 'geleerde immuniteit' en biedt een langdurige immuunafweer door vorming van antilichamen. Onderzoekers hebben aangetoond dat Crohn een aangeboren immuundeficiëntie is. Chronische ontsteking met deze aandoening wordt veroorzaakt door de adaptieve immuniteit die de verminderde functie van het aangeboren immuunsysteem probeert te compenseren.

  De ziekte van Crohn lijkt te worden geassocieerd met antilichamen tegen gisten. Mannan is een component van de celwand van het gistorganisme. Individuën met Crohn hebben meestal lagere niveaus van lectine bindende eiwitten die mannan binden en helpen het uit het lichaam te verdrijven. Vanwege de verlaagde lectineniveaus en het ontoereikend aangeboren immuunsysteem, ontwikkelen mensen met Crohn heel vaak antilichamen tegen gisten. Deze overproductie van antilichamen tegen gisten veroorzaakt een ontstekingsreactie die de darmwand beschadigt.

  Personen met de ziekte van Crohn moeten alle gistproducten en andere veel voorkomende allergenen vermijden. De te vermijden meest voorkomende voedselallergenen zijn glutenbevattende granen zoals tarwe, gerst, rogge, haver, kamut en spelt. Sojaproducten, verschillende noten (zoals pinda's), eieren en zware eiwitten worden vaak niet goed getolereerd. Sommige mensen worstelen met groenten uit de familie van nachtschaden zoals aubergine, tomaten en aardappelen.

  Een ontstekingsremmend dieet en levensstijl zijn van cruciaal belang voor volledig herstel van deze aandoening. Ontstekingsremmende voedingsmiddelen helpen het immuunsysteem te moduleren en geven het de mogelijkheid niet overmatig te ontsteken wanneer het wordt gestimuleerd. Om effectief te ontsteken is het essentieel om volledig door de mens vervaardigd voedsel, suikers en voedselallergenen te vermijden, zoals hierboven vermeld. De langketenige omega-3-vetzuren EPA en DHA zijn krachtige hulpen door het natuurlijke evenwicht in de lipidenwand van het celmembraan te herstellen.

  Andere geweldige ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn kokosproducten, bessen en niet gedenatureerde weiproteïne van koeien en geiten die met gras zijn gevoerd. Deze eiwitbron is ook geladen met L-glutamine en verbetert de cellulaire glutathione opslag, beide nodig voor het herstel van de darmen en het ontstoppen van het lichaam. Ontstekingsremmende kruiden zoals kurkuma, gember, boswellia, kaneel, rozemarijn en oregano dienen onder meer zoveel mogelijk te worden gebruikt.

  Dysbiose is een veel voorkomend verschijnsel bij personen met een auto-immuunziekte. Natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, Kimchi en kokosnoot kefir zijn fenomenaal voor het herstel van gezonde darmbacteriën. Bovendien moet regelmatig een probiotisch supplement van hoge kwaliteit met meer dan 50 miljard micro-organismen worden ingenomen.

  Een gebalanceerde immuunrespons in het lichaam is ook afhankelijk van een gezonde vitamine D-spiegel. Vitamine D helpt het lichaam om vreemde en eigen eiwitten te herkennen. Dit vermindert ontstekingen en auto-immuunreacties. Gezonde vitamine D-spiegels stimuleren ook natuurlijke Killer-cellen en macrofagen die antagonistische microben en andere pathogenen vernietigen. Gezonde vitamine D3-spiegels liggen tussen 60-100 ng/ml. Testen hierop gevolgd door eventuele aanvulling zijn belangrijk.

  Oorspronkelijk artikel:”Beat Crohn’s disease naturally”, Tuesday, May 10, 2011 by: Dr. David Jockers, Natural News.

  Bijlagen:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Anti%E2%80%93Saccharomyces_cerevisiae_antibody   
  https://en.wikipedia.org/wiki/Crohn%27s_disease   

  27-12-2017, 19:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:ziekte van Crohn, preventie, gezondheidsnieuws
  23-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen Alzheimer

  Revolutionair onderzoek naar de ziekte van Alzheimer wijst naar vitamine C als een universele voedingsstof voor preventie.

  De ziekte van Alzheimer is een ziekte gekenmerkt door mentale achteruitgang, moeite met begrijpen en denken, verwarring, vergeetachtigheid, desoriëntatie, verlies van herinneringen en het onvermogen om nieuwe te creëren, het onvermogen om gemeenschappelijke dingen te herkennen, naast andere verwoestende symptomen. Dit is één van de meest verwoestende ziektes voor gezinnen om mee om te gaan, omdat ze letterlijk zien dat hun dierbaren langzaam verdwijnen voor hun ogen.

  Er is geen remedie bekend tegen Alzheimer en de oorzaken van de aandoening zijn slecht begrepen.


  Nu biedt echter een opwindende nieuwe studie door onderzoekers aan de Vanderbilt University School of Medicine echte hoop op preventie van de ziekte van Alzheimer. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Free Radical Biology and Medicine.

  De samenvatting van de studie legt uit dat Alzheimer is geassocieerd met veranderingen in de mitochondriale functie die verschijnen zelfs voordat de vroegste symptomen merkbaar worden. Deze disfunctie verhoogt de productie van reactieve zuurstofsoorten (ROS), die op hun beurt de verhoogde productie van Amyloid beta veroorzaken. Dit patroon versnelt de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

  De auteurs merken op dat vitamine C een krachtig antioxidant is, en hebben een onderzoek opgezet om te bepalen of het de hersenen zou kunnen beschermen tegen dit schadelijk patroon. De onderzoekers gebruikten muismodellen om de effecten van vitamine C-deficiëntie en Alzheimer-gerelateerde mutaties op het functioneren van de mitochondriën te bepalen.

  Vanderbilt rapporteerde over de resultaten van het onderzoek: Vitamine C-deficiëntie leidt tot verminderde mitochondriale ademhaling en verhoogde ROS, terwijl mitochondria van het muizenmodel van Alzheimer verhoogde ademhaling vertoonde in vergelijking met controledieren. De resultaten suggereerden dat zowel tekort aan vitamine C als de aanwezigheid van amyloïde bijdraagt tot mitochondriale disfunctie, maar via verschillende paden.

  Deze bevindingen suggereren dat vitamine C-deficiëntie zou kunnen bijdragen aan de pathogenese van Alzheimer door een gewijzigde mitochondriale functie en dat het vermijden van dit tekort door middel van voeding en suppletie zou kunnen beschermen tegen het begin van de ziekte.

  Hoewel deze studie hoop biedt op de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer, zijn er vele andere redenen om ons dieet aan te vullen met een bron van goede kwaliteit vitamine C.

  Vitamine C bleek het risico op het ontwikkelen van hartziekten, 's werelds grootste oorzaak van overlijden, te verminderen. Er is ook aangetoond dat het kanker vernietigt. En het presteert beter dan vaccins als het gaat om het stimuleren van de immuniteit en het voorkomen van ziekten - zonder de dodelijke bijwerkingen die met deze toxische prikken gepaard gaan.

  Wat velen van ons niet weten, is dat de krachtige antioxidantwerking van vitamine C oxidatieve stress van cellen in het hele lichaam voorkomt, letterlijk het lichaam van binnenuit geneest en een langer, gezonder leven bevordert.

  Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, gebaseerd op gegevens verzameld van meer dan 10.000 mensen in Denemarken, vond dat degenen met de hoogste niveaus aan vitamine C in hun bloedbanen het minst waarschijnlijk hartaandoeningen ontwikkelen of minder vroegtijdig overlijden.

  Vitamine C helpt het lichaam ook om collageen te produceren, dat de spieren, pezen, ligamenten en de bindweefsels in het lichaam regenereert en beschermt, waardoor de gezondheid van belangrijke organen zoals het hart, de lever en de pancreas in stand wordt gehouden.

  Door Natural News eerder gemeld: Andere belangrijke functies van vitamine C in het lichaam zijn de bevordering van wondgenezing, de productie van de bloedvaten die zuurstof en voedingsstoffen vervoeren en zelfs  stemmingen en emoties onder controle houden. Al met al is het daarom geen verrassing dat hoge niveaus aan vitamine C tot een langere levensduur kunnen leiden.

  Van de preventie van Alzheimer tot een langer, gezonder leven, er zijn zeker goede redenen om meer vitamine C aan ons dagelijks dieet toe te voegen.

  Oorspronkelijk artikel:”Revolutionary Alzheimer’s disease study points to vitamin C as a universal nutrient for prevention”, Tuesday, December 19, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

  Bijlagen:
  https://news.vanderbilt.edu/2017/12/01/vitamin-c-deficiency-mitochondrial-dysfunction-alzheimers/   
  https://www.naturalnews.com/050618_vitamin_C_longevity_health.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28863942   

  23-12-2017, 22:03 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, Alzheimerpreventie, antioxidanten, hersenfunctie, gezondheidsvoordelen, levensduur, neuroprotectief, voedingsstoffen, vitamine
  18-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelazijn

  Appelazijn kan helpen bij het reguleren van bloedsuikerspiegel, lichaamsvet en meer.

  Appelazijn, gemaakt van gefermenteerde appels, heeft een lange geschiedenis als volkse remedie voor tal van toestanden, variërend van het genezen van de hik en het verlichten van verkoudheidsverschijnselen tot het laten glanzen van het haar, het witter maken van de tanden en het verfrissen van de adem. Sommige mensen wenden zich zelfs tot deze azijn om ernstiger  gezondheidsproblemen te behandelen, zoals kanker, diabetes, hartproblemen, hoge cholesterol en obesitas.

  Hoewel de bekendste voordelen gebaseerd zijn op de wijsheid van onze voorouders, heeft de wetenschappelijke wereld recent interesse getoond in dit natuurlijke product. Hier zijn drie wetenschappelijk onderbouwde redenen om appelazijn in huis te nemen.

  Bloedsuikerspiegel in evenwicht houden en diabetes verbeteren.

  Het aantal Amerikanen dat worstelt met insulineresistentie en diabetes type 2  zal naar verwachting de komende jaren dramatisch toenemen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het azijnzuur in appelazijn de bloedsuikerspiegel te verlagen.

  Een studie, gepubliceerd in Diabetes Care, toonde aan dat zowel mannen als vrouwen met diabetes type 2 die geen insuline gebruikten 's morgens een lagere bloedglucosespiegel hadden wanneer ze twee eetlepels appelazijn namen voor het naar bed gaan.

  Een andere studie uitgevoerd door onderzoekers van de Arizona State University vergeleek de effecten van appelazijn op gezonde volwassenen, mensen met pre-diabetes of insulineresistentie, en mensen met diabetes type 2. Ze vonden dat mensen die een mengsel van appelazijn en water dronken voordat ze een maaltijd met veel koolhydraten aten (een wit broodje met boter en sinaasappelsap) daarna een lagere bloedsuikerspiegel hadden.

  Het onderzoek meldde dat mensen met pre-diabetes hun bloedsuikerspiegel met bijna de helft zagen verbeteren, terwijl mensen met diabetes hun bloedsuikerspiegel met 25 procent zagen verminderen.

  Voorkomt gewichtstoename.

  Volgens sommige wetenschappers zou appelazijn lichaamsvet kunnen verminderen en gewichtsverlies bevorderen. Het azijnzuur lijkt verantwoordelijk te zijn voor het gezondheidsbevorderend effect. Van azijnzuur is aangetoond dat het de eetlust remt, het metabolisme (of het vetverbrandingsmechanisme) stimuleert en de waterretentie vermindert. Bovendien kan appelazijn interfereren met de vertering van zetmeel, waardoor minder calorieën in de bloedbaan terechtkomen.

  Een team van Japanse onderzoekers ontdekte dat muizen die een vetrijk dieet kregen samen met azijnzuur tot 10 procent minder lichaamsvet ontwikkelden. Volgens het team impliceerden deze bevindingen dat azijnzuur genen activeert die de productie van enzymen activeren die vet afbreken en gewichtstoename voorkomen. Deze hypothese heeft hen ertoe aangezet om het effect van azijnzuur op het menselijk gewicht te onderzoeken.

  Tijdens de follow-up studie van 12 weken werden obese vrijwilligers gevraagd om een drankje met of zonder azijn te drinken. De onderzoekers stelden vast dat mensen die dagelijks appelazijn dronken lagere triglyceriden, een lager lichaamsgewicht, een lagere BMI, minder tailleomtrek en minder buikvet hadden in vergelijking met niet-azijndrinkers.

  Verbetert de spijsvertering.

  Terwijl azijnzuur de "slechte" bacteriën kan doden die spijsverteringsproblemen veroorzaken, bevordert het tegelijkertijd de groei van "goede" bacteriën zoals Lactobacillus en Bifidobacteria, waardoor het een ideaal natuurlijk antibioticum is.

  Een digestief tonicum gemaakt van één theelepel rauwe honing, één theelepel appelazijn en een glas warm water net voor een zware maaltijd is al lang een natuurlijke remedie om maagklachten te weren en indigestie te voorkomen. Bovendien kan appelazijn mogelijk helpen bij de behandeling van colitis ulcerosa, een chronische aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft.

  Niet alles wat glinstert is goud.

  Appelazijn lijkt misschien de remedie voor iedereen, maar weet dat het ook zijn nadelen heeft. Zorg er altijd voor de azijn te verdunnen, omdat azijnzuur het tandglazuur of de slokdarm kan beschadigen. Ook kan regelmatig gebruik van appelazijn de kaliumspiegel in het lichaam uitputten.

  Nog één ding, koop appelazijn als rauwe, troebele azijn met de “bezinking” die de heilzame stoffen bevat, inclusief probiotica.

  Oorspronkelijk artikel:”Apple cider vinger can help regulate blood sugar, body fat and more”, Wednesday, December 2 8, 2016 by: AmyGoodrich, Natural News.

  Bijlagen:
  http://care.diabetesjournals.org/content/27/1/281.full   
  http://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814.full   
  http://edition.cnn.com/2016/12/22/health/apple-cider-vinegar-benefits/index.html   
  http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf900470c   
  https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2016/acs-presspac-february-10-2016/vinegar-could-potentially-help-treat-ulcerative-colitis.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687   
  https://www.rd.com/health/wellness/apple-cider-vinegar-benefits/   

  18-12-2017, 19:18 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:appelcider azijn, appel cider azijn voordelen, bloedglucose, bloedsuiker, diabetes, natuurlijke remedie, gewichtsverlies
  17-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genezen door voeding

  Onderstaande personen hebben ernstige ziekten overwonnen met behulp van alleen maar voeding.

  Wanneer mensen worden geconfronteerd met een ernstige aandoening hebben zij de neiging om naar het ziekenhuis te gaan en zichzelf door een huisarts te laten controleren. Ze nemen dan de medicijnen voorgeschreven door de arts en hopen dat alles goed komt. Onderstaande personen hebben  een andere richting gekozen op zoek naar een remedie.


  Maak kennis met de 45-jarige hotelmanager Nicole Green uit Suffolk, Engeland, die in 2008 werd gediagnosticeerd met multiple sclerose (MS), een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door slechtziendheid en verlies van motorische controle. Naar verluidt genas ze zichzelf met een dieet van lijnzaad en vis. En dan is er de 52-jarige West Wycombe, gepensioneerde ambtenaar Bill Rogers, die, in plaats van statines te nemen om zijn cholesterolwaarden te reguleren heil zocht bij zoete aardappelen, kikkererwten en soja.

  Dit lijkt aan te tonen dat een goed dieet net zo effectief is - misschien zelfs meer - als het consumeren van commerciële medicijnen als het gaat om het beteugelen van de effecten van een stoornis of ziekte, of het neutraliseren van een aandoening die ervoor kan zorgen dat onze gezondheid slechter wordt.

  Een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door professor Giovanni de Gaetano van het Neuromed Institute in Pozzini, Italië, concludeerde dat mensen die last hadden van hartkwalen en de gewoonte hadden om groenten, vis, noten en olijfolie te eten, hun kansen op voortijdige dood zagen verminderen met 37 procent. Dit zijn grotere kansen dan met statines waar de overlijdingskans slechts met 18 procent vermindert.

  Artsen over de hele wereld zijn zich echter niet bewust van deze bevindingen en geloven nog steeds in de kracht van medicijnen als de beste manier om kwalen te genezen. In een dringende oproep aan de Medical Schools Council en de General Medical Council om licht te werpen op deze zaak, zei Dr. Aseem Malhotra, cardioloog consultant bij het Lister Hospital in Stevenage in Hertfordshire,: "Er is weinig of geen opleiding op de medische school of op postdoctoraal niveau over de impact van voeding op de gezondheid. "
  "De helende kracht van het dieet is onderbelicht en heeft, in tegenstelling tot medicijnen, geen bijwerkingen", voegde Malhotra eraan toe.

  Niettemin erkennen sommige artsen wel het effect van voeding op de gezondheid. Bijvoorbeeld neuro-epidemioloog George Jelinek professor aan de University of Melbourne, die investeerde in een plantaardig volwaardig dieet met zeevruchten (voor 20 milliliter tot 30 ml of omega-3 vetzuren per dag) en lijnzaadolie (voor vitamine D) om zijn MS te genezen, 18 jaar geleden gediagnosticeerd.

  Een ander dieet, dit voor de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (IBS), werd in 2012 samengesteld door wetenschappers aan de Monash University in Melbourne, Australië. De wetenschappers adviseerden patiënten met IBS om hun inname van voedsel dat rijk is aan fermenteerbare oligosacchariden, disachariden, monosachariden en polyolen (FODMAP), die voorkomen in tarwe; groenten en fruit zoals selder, peren, perziken, prei, appelen, kool, uien en pruimen, knoflook en zuivel.


  De negenentwintigjarige Camberley, Surrey die sinds haar veertiende aan IBS leed, probeerde dit dieet. "Het dieet was vreselijk restrictief, maar het was verbazingwekkend - binnen een week had ik verbeteringen opgemerkt en nu krijg ik zelden een opflakkering als ik mijn triggervoedsel eet, zoals zuivel, uien, knoflook en meloen, of iets anders met gluten."

  Mensen met een hoog cholesterolgehalte moeten hun gebruik van vet- en rood vlees verminderen en een mediterraan dieet volgen. Een alternatief hiervoor is het dieet dat werd ontwikkeld door voedingsdeskundige Ian Marber en Dr. Laura Corr, een cardioloog bij de NHS Foundation Trust van Guy's en St. Thomas, dat bestaat uit een ruime hoeveelheid gezonde oliën zoals olijfolie, vezels, noten, haver, soja en voedingsmiddelen die rijk zijn aan plantensterolen, die goed zijn voor het opnemen van cholesterol in het lichaam vanuit de darmen.

  Bristol Heart Institute, interventie-adviseur-cardioloog Dr. Julian Strange, zei: "We hebben geen enorme hoeveelheid bewijs dat diëten als deze je langer laten leven, maar het kan helpen het cholesterol te verlagen. "

  Dit soort denken - dat voedsel een betere remedie is dan medicatie - is niet nieuw en is al vier jaar geleden opgedoken. Het in Philadelphia, Pennsylvania gevestigde Metropolitan Area Neighborhood Nutrition Alliance (MANNA) heeft in 2013 een onderzoek laten uitvoeren dat hen deed geloven dat goede voeding op de lange termijn bijgedraagt aan een betere kwaliteit van leven. Als zodanig namen ze specifieke maaltijdplannen op voor verschillende soorten patiënten en in de loop van één jaar zagen bij hun diabetespatiënten de medische kosten met $ 12.000 per maand dalen. "We bereiken fantastische resultaten omdat we voor de ziekste klanten zorgen. Het besparingspotentieel is veel groter voor deze mensen, "zei de directeur van beleid van MANNA en institutionele zaken Ann Hoskins-Brown.

  Oorspronkelijk artikel:”All these people have CURED serious diseases using nothing but food nutrients”, Saturday, July 15 by Jhoanna Robinson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://thephiladelphiacitizen.org/the-food-cure-manna/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4683144/Is-proof-food-better-fighting-disease.html   

  17-12-2017, 22:37 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:ziektepreventie, op voedsel gebaseerde geneeswijzen, voedingsmiddelkuren, functioneel voedsel, genezende voedingsmiddelen, medicijnen, natuurlijke geneeswijzen, voedingsstoffen, superfoods
  10-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten voor de hersenen

  Noten eten waarvan is vastgesteld dat ze de "hersengolffuncties" dramatisch verbeteren, gekoppeld aan geheugen, creativiteit, prestaties en intelligentie.

  Het hectisch tempo van het modern leven kan ons vaak het gevoel geven dat we mentaal worden weggevaagd, moeite hebben om ons te concentreren, creatief uitgelekt en gewoon ongeïnspireerd. Als jij je zo voelt, hebben we goed nieuws: een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Center, gepubliceerd in het FASEB Journal, heeft vastgesteld dat het regelmatig eten van bepaalde noten in hoge mate de hersengolvenfunctie kan verbeteren .

  Science Daily rapporteerde onlangs over het onderzoek en stelde dat de inname van zes soorten noten, waaronder pistachenoten en pinda's (eigenlijk een peulvrucht), de hersengolffuncties stimuleert die geassocieerd zijn met leren, geheugen, creativiteit, genezing en cognitie.
  Pistachenoten produceren bijvoorbeeld bijzonder hoge golfgolfresponsen die essentieel zijn voor "het verbeteren van cognitieve verwerking, het bewaren van informatie, leren, waarneming en snelle oogbewegingen tijdens de slaap."
  Pinda's produceren hogere delta-responsen, waardoor ze vooral gunstig zijn voor het verhogen van de immuunfunctie, het versterken van het natuurlijk  genezingsvermogen en het induceren van diepe, rustgevende slaap.

  De 13 onderzoekers die bij de studie betrokken waren, onderzochten de gevolgen van regelmatige noteninname op de hersengolfactiviteit door vrijwilligers ertoe te bewegen hun consumptie van pistachenoten, pinda's, walnoten, amandelen, pecannoten en cashewnoten te verhogen en vervolgens de sterkte van hun hersengolven te meten met behulp van elektro-encefalogrammen (EEG ). De activiteit werd geregistreerd van negen verschillende gebieden van de hoofdhuid die verband houden met de functie van de hersenschors.

  Eerdere studies hadden de gunstige effecten van verhoogde notenconsumptie op ontsteking, veroudering en ziekte al bevestigd, maar dit was één van de eerste studies die zich uitsluitend richtte op de voordelen voor de gezondheid van de hersenen.


  "Deze studie toonde belangrijke positieve resultaten door te laten zien dat noten net zo goed zijn voor je hersenen als voor de rest van je lichaam," zei hoofdonderzoeker Lee Berk, associate decaan voor onderzoek aan de LLU School of Allied Health Professions.

  Alle noten uit het onderzoek bevatten veel antioxidanten met de hoogste concentraties in walnoten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat kanker, bloedvat- en andere aandoeningen helpt voorkomen.

  Als je bedenkt dat ze dezelfde vorm hebben als een menselijk brein, is het niet zo verwonderlijk dat walnoten geweldige voordelen voor de breingezondheid bieden. Deze heerlijke noten bevatten vooral veel omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor de normale hersenfunctie en waar velen van ons tekort aan hebben. Lage niveaus aan omega-3 zijn gekoppeld aan cognitieve degeneratie en depressie.

  Een eerder Natural News-artikel meldde:
  Regelmatig een handvol walnoten eten, kan de geest in goede conditie houden en de grijze cellen ondersteunen. Wat meer is, is bekend dat walnoten het melatoninegehalte met maar liefst drie keer verhogen, waarbij ze verlichting geven van slapeloosheid. Dus als u het beu bent om 's nachts schapen te tellen en in plaats daarvan een knock-out-slaap op prijs stelt, overweeg dan een paar walnoten als tussendoortje voor het slapengaan op te nemen.
  Walnoten hebben ook uitstekende voordelen voor de gezondheid van het hart, waaronder natuurlijk verlagen van de cholesterol. Deze noten zitten ook vol  voedingsstoffen, waaronder mangaan, ijzer, koper, fosfor en calcium.

  Natural News meldde verder:
  Walnoten bevatten meer antioxidanten, foliumzuur en vitamine E dan welke andere noot dan ook, en met name hebben zwarte walnoten het hoogste gehalte (onder noten) van een aminozuur dat argenine wordt genoemd en dat essentieel is voor de celdeling en eiwitsynthese.

  Dus, of u nu kiest voor walnoten, pistachenoten of een ander heerlijk soort noten, u kunt er zeker van zijn dat uw lichaam uw keuze zal belonen om meer van deze heerlijke lekkernijen in uw dagelijkse dieet op te nemen.

  Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts found to dramatically improve “brainwave functions” linked to memory, creativity, performance and intelligence”, Wednesday, November 29, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.naturalnews.com/040837_walnuts_healthy_nuts_brain_food.html   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/11/171115091809.htm   

  10-12-2017, 21:38 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:antioxidanten, hersengezondheid, hersengolffunctie, cognitieve functie, creativiteit, heerlijke voeding, gezondheidsvoordelen van noten, gezonde snacks, leren, geheugen, natuurlijke remedies, notenconsumptie, voedingsstoffen, noten, omega-3-vetzuren, voor
  Archief per week
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!