Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
14-01-2013
Overwin diabetes natuurlijk
Overwin diabetes met deze krachtige therapeutische kruiden Maandag de 14 januari 2013 door: Jonathan Benson,
(NaturalNews) Als u iemand kent die lijdt aan zowel diabetes of pre-diabetes, is het misschien als een verrassing om te horen dat een leven van eindeloze insuline-shots en medicijnen niet de enige behandelingsmogelijkheid is. Als je uw diabetische aandoening werkelijk wilt overwinnen, zijn er eigenlijk een aantal volledig natuurlijke en plantaardige remedies beschikbaar die bewezen hebben curatieve voordelen te bezitten. Hier zijn enkele van de beste opties:
1) Ginseng. Bekend om zijn vermogen om te helpen de bloedsuikerspiegel te moduleren, is ginseng en Amerikaanse ginseng in het bijzonder, een machtig wapen in de strijd tegen diabetes. Een studie uit 2000 van de Universiteit van Toronto bijvoorbeeld, vond dat een dosering van drie gram ginsengextract aanzienlijk helpt de bloedsuikerspiegelpiek, die doorgaans optreedt na een koolhydraatrijke maaltijd, te verlagen. Specifiek voor diabetici, kan het nemen van ginseng tijdens of vóór de maaltijd tot dit resultaat leiden. Uit een opvolgingsstudie uitgevoerd in 2001 bleek dat lagere doses van ginseng, zelfs van één gram nog steeds genoeg zijn om vrijwel dezelfde therapeutische voordelen te bereiken. Op basis van de resultaten van de twee studies, bevelen de onderzoekers aan dat patiënten met diabetes minimaal een één-gram dosering van ginseng nemen 40 minuten voor een maaltijd om op natuurlijke wijze hun bloedsuikerspiegel te normaliseren. In combinatie met een gezond, laag-koolhydraat en laag-suiker dieet, kan ginseng zelfs helpen sommige mensen met diabetes volledig te herstellen van hun aandoening.
2) Heilig basilicum blad. Ook bekend als Tulsi, is heilig basilicum blad lange tijd gebruikt in heel Zuid-Azië als een volksmiddel. Vandaag is aangetoond dat het een krachtige regulator is van zowel bloedsuiker- als lipideniveaus, en uiteindelijk als een effectieve behandeling voor diabetes. Volgens een placebo-gecontroleerde studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, kan heilig basilicum blad genomen in matige hoeveelheden leiden tot een daling van ongeveer 20% van de bloedsuikerspiegel. Volgens Levende Moeder Aarde, is de traditionele manier om heilige basilicum te gebruiken in de vorm van een rijke thee. Als je een theebal of eigen theezakjes hebt, vul het dan gewoonweg met één theelepel van de gedroogde bladeren voor een kopje water, en drink dagelijks drie kopjes van het brouwsel. U kunt heilig basilicum blad ook kopen in capsule- of gelcapvorm als een voedingssupplement als dit voor u handiger is.
3) Kaneel. Kaneel is een meer algemeen geneeskrachtig kruid dan de meeste mensen denken, in het bijzonder voor de behandeling van onregelmatige bloeddruk en diabetes. Net als ginseng, helpt kaneel bij het moduleren van de bloedsuikerspiegel gedurende de dag, in het bijzonder tussen de maaltijden als de bloedsuikerspiegel neigt naar pieken en dalen, wat algemeen is voor diabetici. Het blijkt dat inname van kaneel, in therapeutische doses, helpt de nuchtere bloedglucose te verlagen en de insulinerespons te stimuleren, doeltreffend dus voor het corrigeren van symptomen geassocieerd met diabetes. "Niet alleen activeert kaneel essentiële enzymen in het lichaam, waardoor het de receptoren in de cellen stimuleert zodat ze efficiënter reageren op insuline, maar remt ook de enzymen af die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van deactiveren ... wat insulineresistentie veroorzaakt", legt David W. Tanton in het boek Qntidepressants, Antipsycotics, and Stimulatns: Dangerous Drugs on Trial.
4) Bittere meloen. Een andere traditionele volksremedie, bittere meloen, of Sopropo, wordt al lange tijd gebruikt door oude culturen bij behandeling van diabetes en bij bloedsuikerproblemen. Dit komkommerachtig fruit bevat verschillende krachtige verbindingen met anti-diabetische activiteiten, waaronder charantin, een hypoglycemisch middel dat daadwerkelijk is aangetoond effectiever en veel veiliger te zijn dan het diabetes medicijn tolbutamide (Tol-Tab). "Momordica bevat ook een insulineachtig polypeptide, polypeptide-P, die de bloedsuikerspiegel verlaagt wanneer subcutaan geïnjecteerd bij type 1 diabetes patiënten", zegt de site Holistic Online over bittere meloen. "De orale toediening van 50-60 ml (milliliter) van het sap toont ook goede resultaten bij klinische studies."
5) Knoflook en uien. Interessant genoeg zijn knoflook en uien een krachtig bloedsuiker-verlagend voedsel. Deze twee gemeenschappelijke voedingsmiddelen bevatten ziekte-bestrijdende, zwavelhoudende voedingsstoffen zoals allyl propyl disulfide (APDS) en diallyl disulfide oxide (allicine) dat hulp biedt voor lagere niveaus van de bloedglucose en de hoeveelheid vrije insuline in het lichaam verhoogt. Zowel intraveneus als oraal, is wetenschappelijk bewezen dat uienextract niet alleen het metabolisme van koolhydraten in de lever verbetert, maar ook de onjuiste afgifte verbetert van het gebruik van insuline in de lever en elders in het lichaam. Ook knoflook, dat ook een lid is van de ajuinfamilie, helpt bloeddruk en cholesterol te normaliseren, en bloedglucose te verlagen zonder schadelijke bijwerkingen. "OPE (uischilextract) kan insulineresistentie geassocieerd bij type 2 diabetes verbeteren door het verminderen van de metabole ontregeling van vrije vetzuren waardoor oxidatieve stress wordt onderdrukt en de glucoseopname in perifere weefsels wordt opgekrikt en inflammatoire genexpressie in de lever naar beneden wordt gehaald, "concludeerde een studie uit 2011 over uien, gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition & Metabolism.
Bron: NaturalNews Overcome diabetes with these powerful therapeutic herbs Monday, January 14, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer.
(NaturalNews) Een veelzijdig kruid, vlier (Sambucus nigra) is door de eeuwen heen bekend als een krachtige immuun booster - het middel bij verkoudheid en griep, hart-en vaatziekten en zelfs kanker. Eeuwenlang gebruikt als een volkse remedie in Noord-Amerika, Europa, Azië en Noord-Afrika, heeft de moderne wetenschap zich gebogen over de uitzonderlijk helende eigenschappen van de vlierbes. Vol organische pigmenten, flavonoïden, vitamines en mineralen, is vlier een uitstekende aanvulling op elke kruidengeneeskundige behandeling. Vanouds helende bes Traditioneel zijn de ongelooflijke therapeutische voordelen van vlierbes opgeslagen in conserven, wijn en geneeskrachtige extracten. Alleen rijpe, gekookte bessen en de bloemen worden gebruikt voor de bereidingen want de stengels, bladeren en onrijpe bessen bevatten giftige cyaanzuur glucosiden. Vlierbessen zijn rijk aan vitaminen A en C, calcium, ijzer en vitamine B6 en het flavonoïde quercetine. Vlierbessen hebben een lange geschiedenis van gebruik. Bewijs van de teelt is gevonden in oude Italiaanse en Zwitserse dorpjes. Hippocrates hield vlierbes voor een prominent heilzame plant, terwijl de indianen ze gebruikten bij ischias, hoest en reuma en bij kwalen en verwondingen van de huid. Bekend als "medicijn van de natuur" is vlier een populaire haagplant in Engeland. Een winterharde struik die kan worden gekweekt in verschillende omgevingen en bestand is tegen ongedierte.
Verkoudheid en griep bestrijden op natuurlijke wijze. Beroemd om zijn capaciteit bovenste luchtwegen infecties te voorkomen en te behandelen is vlier een top geneeskrachtig kruid. Israëlische wetenschapper Dr Madeleine Mumcuoglu van het Hadassah-Hebrew University Medical Center heeft het als een levensmissie aanzien om de helende eigenschappen van vlierbessen te bestuderen. Ze vond dat 20 procent van de personen die leden aan griep een aanzienlijke verlichting vertoonden binnen de 24 uur na het consumeren van vlierbessenextract - keelpijn, hoesten, koorts en spierpijn verminderden. Drieenzeventig procent van de patiënten voelde zich beter na de tweede dag. Binnen de drie dagen waren 90 procent volledig genezen. Vergelijk dit met de gebruikelijke week of zo dat een een patiënt zonder interventie nodig heeft om van griep te herstellen. Bovendien, wees een Brits in-vitro-onderzoek uit dat zwarte vlierbes extract voor meer dan 99 procent effectief was in de bestrijding van aviaire vogelgriep (H5N1). En in Panama, werd vlierbessensap met succes gebruikt om de griepepidemie van 1995 te lijf te gaan. Vlierbes verbetert ook het immuunsysteem. Wetenschappers aan de Bundesforschungsanstalt Research Center for Food in Karlsruhe, Duitsland vonden dat hoge niveaus van anthocyanen in vlierbessen de immuunfunctie verbeteren door het stimuleren van de cytokine productie. Deze eiwitten fungeren als boodschappers voor het regelen van het immuunsysteem. Voor degenen die af te rekenen hebben met HIV of een onderdrukt immuunsysteem is dit veelbelovend nieuws.
Het verlichten van hart-en vaatziekten en kanker Niet alleen effectief voor besmettelijke ziekten ... vlierbes ondersteunt ook de cardiovasculaire gezondheid en werkt eveneens bij kanker. De Universiteit van Graz in Oostenrijk ontdekte dat vlierbes de oxidatie van low-density lipoproteïne (LDL) cholesterol extract vermindert. Omdat de oxidatie van LDL-cholesterol bijdraagt aan aderverkalking is vlierbesextract een krachtig medicijn tegen hart-en vaatziekten. Tumorgroei wordt beperkt door vlierbessen. Het is een uitzonderlijke anti-angiogeen (belemmert de vorming van ongewenste bloedvaten) en anti-oxidant. Onderzoek heeft aangetoond dat vlierbessen, in combinatie met andere anthocyaan-rijke bessen belemmeringen zijn voor cellulaire mutaties en tumorgroei. Klinische studies toonden één door het bessenextract verminderde tumorgroei aan van meer dan 50 procent. Tijdens het seizoen van stoornissen van het immuunsysteem en ziekte, verhoog je uw kansen om gezond en fit te blijven door het gebruik van vliesbessenextracten. Of je nu lijdt aan een simpele verkoudheid of een meer complexe griepaanval, of ernstige ziekten zoals kanker en AIDS ... vlier is een uitstekende bondgenoot.
Vertaald uit het Engels: "Want to avoid the flu epidemic? ,Here is how to stay healthy with elderberry" by Carolanne Wright, Sunday, January 13, 2013.
Wat wij in Europa best niet weten over de griepprik
Griep velt miljoenen Amerikanen die reeds gevaccineerd zijn.
(NaturalNews) De Verenigde Staten zijn op dit moment in een officiële pandemie paniek, met Boston als uitschieter waarbij de volksgezondheid en ziekenhuizen voor griepbehandeling tenten opzetten alsof het steden waren in oorlogsgebieden. Het CDC zegt dat het de ergste grieppandemieis zijn in een decennium, en het is natuurlijk ook aandringen opdat iedereen zich alsnog zou laten vaccineren. Maar hier wordt nu een geheim blootgelegd dat de vaccin-industrie niet wil dat men het weet: De meeste mensen die nu de griep hebben zijn degenen die gevaccineerd werden tegen griep.
Het CDC weigert elke statistiek hierover vrij te geven, natuurlijk, want dan is de totale afgang waaraan de griepprik zou worden blootgesteld. Maar ik heb getelefoneerd met verschillende vrienden en professionele contacten, en zij vertelden mij allemaal hetzelfde: Van de mensen die ze kennen die ziek zijn, krijgen ongeveer tweederde routinematig de griepprik!
Neem contact op met uw eigen vrienden, familieleden of collega's op dit punt. Vraag degenen die ziek zijn: Heb je de griepprik gehad? Kijk of de antwoorden die je krijgt ongeveer dezelfde zijn als die van mijn bronnen: Twee derde.
Als dit geldt over een groot aantal, betekent dit dat de griepprik je eigenlijk meer vatbaar maakt voor de griep. Veel minder dan tweederde van de Amerikaanse bevolking neemt de griepprik. Dus als twee derde van de mensen die griep krijgen dezelfde zijn als degenen die de griepprik kregen (minder dan tweederde van de bevolking), betekent dat wiskundig dat de griepprik ons kwetsbaarder maakt.
Op deze manier handelen mensen die de griepprik laten zetten onverantwoord, omdat ze het risico van verspreiding van de griep aan anderen verhogen. In plaats van de zorg voor hun gezondheid met voedingsstoffen, zoals vitamine D, kiezen ze voor de gemakkelijke weg en nemen de griepprik wat een zeer reëel verhoogd risico voor de volksgezondheid en openbare veiligheid betekent.
Wat zit er in griepvaccins? Aluminium, kwik, MSG en formaldehyde
Het CDC geeft openlijk toe dat vaccins een giftig cocktail van metalen en synthetische chemische stoffen bevatten die neurologische schade kunnen veroorzaken. Het gaat hier vooral om de aluminium en de kwik.
Deze metalen en chemicaliën onderdrukken ook het immuunsysteem en dat is ook het voornaamste doel van de vaccins van de farmaceuten: daadwerkelijk leiden tot een epidemie zodat meer mensen naar de griepprik grijpen en zo meer vaccins verkocht worden. En de snelste manier om meer vaccins te verkopen is er voor te zorgen dat ze chemische stoffen en metalen bevatten die de mensen meer vatbaar maakt voor infecties. Je gelooft me niet? Denk je dat Big Pharma een organisatie is van mededogen, een verzameling van liefdevolle engelen die meer bezorgd zijn om mensen dan om winst? Word wakker en ruik de chemicaliën. Vaccin fabrikanten zijn criminele organisaties die herhaaldelijk schuldig worden bevonden aan misdrijf - alles van prijsafspraken tot de omkoping van artsen en het plegen van marketing fraude.
Farmaceutische bedrijven hebben nul ethiek. Ze doden kinderen om hun vaccins te testen. Zij voeren medische experimenten uit op gevangenen en psychiatrische patiënten. Denk je echt dat ze hun vaccins niet zouden gebruiken als een manier om mensen ziek te maken en zo hun verkoop op te drijven?
Echte oplossingen voor de griep
Als je echt gezond wilt blijven tijdens dit griepseizoen is het antwoord vrij eenvoudig. Het begint allemaal met de top drie voedingsstoffen voor griep preventie:
1) Vitamine D 2) Meer vitamine D 3) En nog meer vitamine D
Als je niet minstens 5.000 IU's vitamine D per dag neemt in de winter in het griepseizoen, heb je waarschijnlijk vitamine D tekort en dat maakt je een prooi voor influenza.
In aanvulling op vitamine D, zijn er allerlei andere kruiden, mineralen, spoorelementen (zoals zink), en voedingsstoffen die kunnen helpen beschermen.
En, natuurlijk, niet uw immuunsysteem onderdrukken met griepprikken, chemotherapie of voorgeschreven medicijnen. Al die dingen maken je kwetsbaarder voor infecties en maakt je een terugkerende klant voor de "ziekenzorg" kartels die profiteren van menselijk lijden.
Bron "Natural News": "Flu epidemic strikes millions of Americans already vaccinated against the flu" door Mike Adams, Friday January 11, 2013
Gevaccineerde kinderen vijf keer meer kans op ziektes dan niet-gevaccineerde kinderen
(NaturalNews) Een vergelijkende studie in Duitsland over de kans op ziekten tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen wijst op een vrij duidelijk verschil tussen de twee groepen. Zoals gerapporteerd door de groep Health Freedom Alliance, hebben kinderen die gevaccineerd zijn volgens de officiële regeringschema's tot vijf keer meer kans op een te voorkomen ziekte dan kinderen die hun eigen immuunsysteem ontwikkeld hebben zonder vaccins. Uitgebracht als een voorstudie in september 2011, bevat het onderzoek gegevens over 8000 niet-gevaccineerde kinderen waarbij het krijgen van ziekten werd vergeleken met het krijgen van ziekten bij de algemene bevolking, waarvan de overgrote meerderheid gevaccineerd is. In elke ziekte categorie deden niet-gevaccineerde kinderen het veel beter dan gevaccineerde kinderen in termen van zowel de ziekte prevalentie als ernst. Met andere woorden, het bewijs suggereert dat vaccins noch effectief, noch veilig zijn. "Geen enkel onderzoek tot nu toe naar gezondheidseffecten van gevaccineerde mensen versus niet-gevaccineerde is ooit uitgevoerd in de VS door CDC of elke andere organisatie in de 50 jaar of langer van een versneld schema van vaccinaties (nu meer dan 50 doses van 14 vaccins voor kleuters waarvan 26 doses in het eerste jaar), "schreef Louis Rain in 2011 in Health Freedom Alliance Gezondheid Freedom Alliance. Zoals toegelicht bij VaccineInjury.info, blijken gevaccineerde kinderen bijna twee keer zo vaak als niet-gevaccineerde kinderen neurodermitis te ontwikkelen een huidaandoening gekenmerkt door chronische jeuk en krabben. Ook gevaccineerde kinderen hebben ongeveer twee-en-een-half keer zoveel kans, op basis van de huidige gegevens, een patroon van migraine te ontwikkelen. De nummers lopen nog meer uiteen voor astma en chronische bronchitis, waar gevaccineerde kinderen zijn ongeveer acht keer meer kans dan niet-gevaccineerde kinderen om dergelijke ademhalingsproblemen te ontwikkelen. Gevaccineerde kinderen hebben ook veel meer kans om hyperactiviteit, hooikoorts, en schildklierziekten te ontwikkelen, met de waarschijnlijkheid drie keer, vier keer, en een schokkende 17 keer hoger, respectievelijk, in vergelijking met niet-gevaccineerde kinderen.
Autisme uiterst zeldzaam bij niet-gevaccineerde kinderen
Waar het schoentje helemaal wringt is als wij spreken over autisme; het lang gekoesterde punt van geschil in het debat over de "veiligheid" van vaccins. Volgens de gegevens, reageerden slechts vier van de 8.000 niet-gevaccineerde kinderen die waren opgenomen in de 2011 versie van de studie op symptomen van ernstige autisme, dat is slechts de helft van het procent van de totale bevolking. Inmiddels bedraagt autisme onder de algemene bevolking, zoals getabelleerd in de Duitse KiGGS studie gebruikt voor de vergelijking, ongeveer 1,1 procent. Dit betekent dat gevaccineerde kinderen ongeveer 2,5 keer meer kans op ernstige autisme in vergelijking met niet-gevaccineerde kinderen, een schokkende bevinding als men weet dat het medisch establishment heftig ontkent dat er enig verband bestaat tussen vaccins en het ontwikkelen van autisme. Verder blijkt nog dat de vier niet-gevaccineerde kinderen die aangaven ernstige autismesymptomen te hebben allen testten op een hoog gehalte voor zware metalen, zoals kwik. Het totale verschil van het voorkomen van ziekten tussen gevaccineerde en niet-gevaccineerde kinderen wijst op zijn minst op een zeer sterke verband dat niet kan worden ontkend of afgewezen. Zelfs na bijsturing van mogelijke factoren zoals de onderzoekers hebben geprobeerd te doen door de jaren heen, geven de cijfers nog altijd veel meer ziektes aan bij gevaccineerde kinderen in vergelijking met niet-gevaccineerde kinderen. In een soortgelijk, maar niet verwant onderzoek in de jaren negentig, vonden de onderzoekers dat de sterfte onder gevaccineerde kinderen voor infectie met difterie, tetanus en kinkhoest (pertussis) ook twee keer zo hoog lag t.o.z. van niet-gevaccineerde kinderen.
Bron "Journal of natural food and health": "Notice on U.S. Vaccination Survey / and a German Study: Vaccenated Children Have More Than Twic the Diseases and Disorders Than Unvaccinated Children" by Mr. Augie, October 9, 2011
Het verlenen van subsidies, een deel van onze centen, waarmee Europa de traditionele landbouw onderhoudt, wordt gedirigeerd door een maffia ... Een onthutsende documentaire over het subsidiëren van de verkeerde bedrijven ... http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CNV6gewLsW0#!
Het gebruik van kunstmest en de industriële voedingsbewerking veroorzaakt tekorten aan magnesium. Ook hier weer zitten wij veel beter met biologische producten omdat in deze landbouw middelen worden ingezet die magnesium bevatten ... http://www.happynews.nl/2009/12/02/de-kracht-van-magnesium/
FOEI! Rumsfeld. Nu er weer sprake is van een griepepidemie moeten wij weer alert zijn voor het in ons strot laten rammen van remedies die er meestal geen zijn. Lees maar eens op volgende URL over het zo geprezen middel tegen griep...Tamiflu: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/tamiflu-is-een-hoax-tamiflu-is-dus-fraude/ Laat ons werken aan onze weerstand met veilige middelen en ons op die manier goed wapenen tegen ziekteindringers.
Is de toekomst van de biologische landbouw in gevaar? In elk geval tracht men in Amerika met de hulp van (jawel alweer) Monsanto achter de schermen deze landbouw aan banden te leggen ... en wat denk je? ... Europa zal wel volgen want ook daar is Monsanto aan het lobbyen. Een verwittigd man is er twee waard. Voor meer info: http://www.wanttoknow.nl/overige/de-codex-alimentarius-in-werking/
FOEI! pharmacielobby en overheid om zulk belangrijk nieuws over vaccinatie in de doofpot te steken. Het zal je kind maar wezen die zo iets overkomt. Wanneer gaan de medische wereld en de overheid ons eens eerlijk op de hoogte houden van problemen die ons, ouders van kinderen, aanbelangen? Ik zou wel eens willen weten hoeveel huisartsen die de "prik" geven hiervan op de hoogte zijn. Lees het schokkend artikel op deze URL: http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/top-secret-1742-negatieve-vaccinatie-effecten-bij-kinderen/
Kan chocolade negatieve effecten hebben op je gezondheid? Absoluut, als het niet de juiste soort chocolade is. Chocoladesnoepjes die je kan vinden in de supermarkt verhogen het risico op diabetes en veel andere problemen en veroorzaken gewichtstoename; maar niet alle chocolade is slecht. In feite kan chocolade echt goed zijn zolang ze puur is en ten minste 70% cacao bevat.
Kwaliteitschocolade Hoge kwaliteit pure chocolade bevat vitamines A, B1, B2, D en E en magnesium, gezonde vetten en flavonoïden. De flavonoïden in kwaliteit chocolade verbeteren de doorbloeding en de vetverbranding.
Het belang van flavonoïden Flavonoïden zijn krachtige, plantaardige anti-oxidanten die ontsteking verminderen, het ouder worden vertragen en de gezondheid van de bloedvaten bevorderen. Flavonoïden uit groenten, fruit, thee, rode wijn en donkere chocolade zijn zeer gunstig voor onze algehele gezondheid. Onderzoekers voerden een dubbelblinde "cross-over" studie uit waarbij de deelnemers cacao dronken met ofwel een hoge flavonoïde inhoud of een lage flavonoïde inhoud. Bloed flavonoïdeniveaus, flow-gemedieerde verwijding van de bloedvaten, en stikstofoxide productie werd gemeten elk uur tot zes uur na het drinken van de cacao. Wanneer de deelnemers het hoge flavonoïde drankje hadden gedronken, bevatte hun bloed een hoog niveau gezonde flavonoïden. Hieruit blijkt dat het lichaam de flavonoïden uit chocolade opneemt kort nadat zij worden geconsumeerd.
Zwarte chocolade is geen gevaar In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is donkere chocolade niet ongezond, vooral wanneer met mate geconsumeerd. In feite, terwijl ze ooit beschouwd werd als een bedreiging voor het hart, is pure chocolade zelfs goed niet alleen voor het hart maar ook voor de hersenen. In een Italiaanse studie, vonden de onderzoekers dat 6,7 gram chocolade per dag een ontsteking die leidt tot hart- en vaatziekten kan verminderen. In een ander onderzoek werd gevonden dat donkere chocolade de bloedsuikerspiegel in het lichaam verlaagde. Wat meer is, flavonoïden helpen de doorbloeding te verbeteren naar de hersenen wat op zijn beurt de cognitieve alertheid versterkt. Het is echter van essentieel belang dat alleen 100% biologische pure chocolade zonder kunstmatige ingrediënten of additieven wordt geconsumeerd (1). Lees het etiket zorgvuldig voordat je chocolade koopt en houd je gezond met een paar kleine stukjes per dag.
N.v.d.r.: Wij moeten wel bedenken dat er nog altijd geraffineerde suiker in de chocolade zit. Moest men er in slagen een smakelijke reep zwarte chocolade te maken met stevia dan was het natuurlijk helemaal in orde. Maar spijtig genoeg is zulke chocolade (met meer dan 70% cacao) bij mijn weten nog niet op de markt. Tenzij er iemand is die dat wel al gevonden heeft ... in dit geval graag een seintje. Er is wel zwarte chocolade zonder suiker te krijgen in speciaalzaken.
Het succesverhaal rond vitamine D stopt niet. Het spijtige aan het hele verhaal is echter dat veel mensen een tekort hebben aan deze vitamine die zij vooral in de winter, wanneer er minder zon is, zouden moeten opkrikken. Droge huid? Probeer je vitamine D-innmame te verhogen.
(NaturalNews) Eén van de belangrijkste nadelen van de winter is het effect dat koud, droog weer invloed heeft op uw huid. Het goede nieuws is dat uit onderzoek blijkt dat het nemen van vitamine D daadwerkelijk kan helpen om het probleem van uw huid op te lossen en ze verder gezond te houden. Volgens een recente studie van het Johnson & Johnson Skin Research Center is er een verband gevonden tussen lage vitamine D-spiegel en drogere huid ", die vervolgens werd verbeterd door plaatselijk aanbrengen van vitamine D", aldus een samenvatting. Onderzoekers voerden een observatiestudie uit bij twee groepen van 83 en 61 personen elk. In het eerste deel van de studie, werden serumniveau- en huidgeleidingsmetingen uitgevoerd in de groep 83 deelnemers na een week van uitspoeling. "De resultaten toonden aan dat patiënten met lagere niveaus van vitamine D een lagere gemiddelde vochtgehalte van de huid hadden," zegt de samenvatting. Een gezonde vitamine D-spiegel betekent vochtiger huid en minder irritatie. Bij de deelnemers van de subgroep van 61 met onvoldoende vitamine D-serumwaarden werd een zalf aangebracht die vitamine D bevat. "De resultaten toonden toegenomen vochtgehalte van de huid en een verbeterde klinische schaal van droge huid aan," zei de samenvatting. De bevindingen "suggereren een relatie tussen vitamine D3 niveaus en hydratatie van de huid." "Sommige mensen gebruiken vitamine D voor huidaandoeningen, zoals vitiligo, sclerodermie, psoriasis, actinische keratose, en lupus vulgaris", volgens het Amerikaanse National Library of Medicine, een divisie van de National Institutes of Health. In feite zijn er een aantal studies die aantonen dat vitamine D zeer cruciaal is om de juiste balans van weefsels aanwezig in de huid te bekomen. Een gebrek aan evenwicht "kan leiden tot gerimpelde en uitgedroogde huid", schrijft Pratima Sharma voor OnlyMyHealth.com. "De relatie tussen evenwicht van de huid en vitamine D is een wederzijds voordeel. Het één is verantwoordelijk voor het ander, en vice versa." De huid bestaat uit een speciale laag die ultraviolette B-straling van de zon omzet in vitamine D, een gebrek aan zon kan deze conversie belemmeren, en in de winter, wanneer het veel meer bewolkt is, kan dat een aanzienlijke impact hebben op de droogte van uw huid. "Een andere slimme manier voor het behandelen van vitamine D-deficiëntie is door jezelf bloot te stellen aan de zon" zegt Sharma. "Je moet zoveel mogelijk gebruik maken van de ochtendzon."
Verhoog uw 'D' met wat je eet.
Te veel blootstelling aan zonlicht kan ook schadelijk zijn volgens sommige experten. Gelukkig, kun je naast het nemen van vitamine D capsules (of druppels) en het gebruik van vitamine D-bevattende lotions, ook een groot deel halen uit je voeding: - -Eet een zalmschotel: "Naast het leveren van meer dan 100 procent van uw dagelijkse behoefte aan vitamine D, zit deze vette vis boordevol omega-3 vetzuren, die het probleem van droge huid en haar kan helpen oplossen. Andere goede visbronnen met vitamine D zijn sardines, kabeljauwleverolie en tonijn ", schrijft diëtiste Kristin Kirkpatrick, voor de Huffington Post. Eieren bevatten eveneens een gezonde dosis vitamine D. - - Geniet van een glas zonovergoten appelsiensap. Begin uw dag met een glas vers, pittig sinaasappelsap waarme je ongeveer een derde van je dagelijkse vitamine D behoefte kunt dekken. En hier is een bijkomend voordeel: U krijgt ook vitamine C binnen, die je collageen verstevigt, een sleutelelement in het vertragen van de snelheid van veroudering van de huid. - - Neem een tas yoghurt. Een regelmatige portie van dit lekkers geeft ongeveer 20 procent van je dagelijkse behoefte aan vitamine D, en wordt geleverd met het extra voordeel van probiotische voedsel dat "goede" bacteriën toevoegt aan uw darmkanaal voor een betere spijsvertering en minder infecties. -- Een gezond volkoren ontbijt. Het kiezen van gezonde volkoren ontbijtgranen om uw dag te beginnen kan je een kwart van de dagelijks nodige vitamine D leveren, evenals een flinke dosis vezels. Controleer het etiket vooraleer je koopt en zorg ervoor dat je een graansoort neemt verrijkt met vitamine D. Bronnen: http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40491 http://www.huffingtonpost.com http://www.onlymyhealth.com/dry-skin-vitamin-d-deficiency-1320819921
Vertaald uit het Engels: " Dry skin? Try upping your vitamin D intake" Friday, December 28, 2012 by: J. D. Heyes