Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
20-02-2013
Magnesium voor onze gezondheid.
Zes belangrijke gezondheidsvoordelen van magnesium.
(NaturalNews) Verkeerde voedingsgewoonten, medicijnen, en uitgeputte bodems zijn de meest voorkomende oorzaken waarom veel mensen een tekort hebben aan magnesium, een noodzakelijke voedingsstof voor de goede werking van vrijwel alle systemen van het lichaam. Het goede nieuws is echter dat de integratie van meer magnesium in uw dieet niet moeilijk is en positief effect heeft op je algehele gezondheid.
Het blijkt dat magnesiumtekort allerlei chronische gezondheidsproblemen veroorzaakt die, als ze niet worden aangepakt, uiteindelijk leiden tot ernstiger problemen. Daarom is het belangrijk om voldoende magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten en regelmatig hoge kwaliteit magnesium supplementen te nemen voor een optimale gezondheid. Hier zijn zes voorbeelden waarom magnesium uw gezondheid kan verbeteren:
Omdat magnesium nodig is voor een goede vertering kan aanvulling helpen 1) tot het verlichten van gastro-intestinaal ongemak en ziekte. Magnesium werkt als een co-enzym in het spijsverteringskanaal, wat betekent dat het voedsel helpt afbreken en voedingsstoffen assimileert in het lichaam. Magnesium helpt ook bij de productie van zoutzuur in de maag en leidt tot de productie van gezonde gal in de lever.
Magnesium, het vierde meest voorkomende mineraal in het lichaam, wordt gebruikt als onderdeel van de meer dan 300 essentiële metabolische reacties, waarvan er één betrekking nheeft op 2) het reguleren van gezonde bloedsuikerspiegel. Een tekort aan magnesium is direct gekoppeld aan het veroorzaken van insulineresistentie, wat op zijn beurt kan leiden tot diabetes en andere chronische aandoeningen.
Magnesium is ook nodig voor 3) een gezond hart omdat het mineraal helpt in het transporteren van kalium, calcium en andere voedingsionen naar de celmembranen. Volgens een studie uit 2006 gepubliceerd in het tijdschrift Modern Nutrition in Health and Disease, helpen deze voedingsstoffen bij het bevorderen van gezonde zenuwimpulsen, spiercontractie en het normale hartritme.
In de media wordt voortdurend bericht over het belang van calcium voor het behoud van gezonde botten, maar een veel belangrijker mineraal voor 4) het voeden van gezonde botten is magnesium. In feite is ongeveer de helft van de magnesium in ons lichaam opgeslagen in onze botten en magnesium fungeert ook als een co-factor met zowel calcium en vitamine D voor het behouden en versterken de botstructuur.
Door zijn sterk eliminatiepotentieel, wordt magnesium beschouwd als een 5) krachtige ontgifter, vooral omdat je lichaam "meester antioxidant" glutathion, magnesium nodig heeft om goed te functioneren. De opname door het lichaam van zware metalen, milieuchemicaliën, pesticiden en herbiciden, en diverse andere giftige stoffen wordt sterk afgeremd wanneer voldoende magnesium in het lichaam aanwezig is.
Kanker is dramatisch gestegen in de afgelopen eeuw en zal naar verwachting bijna verdubbelen in de komende decennia. Maar het behoud van gezonde magnesiumniveaus in uw lichaam kan 6) uw risico op het ontwikkelen van kanker sterk verminderen. Uit een studie onlangs gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat voor elke 100-milligram (mg) verhoging van magnesium, het risico op de ontwikkeling van colorectale kanker daalt met ongeveer 13 procent.
Een aantal van de beste bronnen van natuurlijke magnesium zijn chlorofyl, zeewier, rauwe cacao, koriander blad, gedroogde pompoenpitten, en amandel boter. Het Linus Pauling Institute aan de Oregon State University (OSU) heeft een nuttige lijst op haar website gezet van voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan natuurlijke magnesium: http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/minerals/magnesium/
Je kunt ook aanvullen met een hoogwaardige magnesiumsupplement zoals magnesiumoxide, magnesium aminozuur chelaat, magnesium orotaat, magnesium chloride, magnesium lactaat, magnesiumsulfaat, magnesiumcarbonaat, magnesiumglycinaat, magnesium malaat en magnesium taurate.
Vertaald naar: "Six amazing benefits of magnesium - and some great ways to get more of it" Tuesday, February, 2013 by: Jonathan Benson, Staff writer Natural News.
P.S. Volgens de lijst gepubliceerd door het Linus Pauling Institute http://lpi.oregonstate.edu/infocenter/minerals/magnesium/ zijn vooral havervlokken, bruine rijst en spinazie goede bronnen van magnesium. Onder de noten is de paranoot de koploper (zie bijlage)
Light frisdranken verhogen het risico op diabetes.
(NaturalNews) Frisdranken hebben de reputatie van de slechtste drankjes voor onze gezondheid. Deze dranken bevatten veel suiker waardoor bij frequente consumptie de kans op diabetes mellitus, één van de meest gevreesde ziekten van onze tijd, sterk verhoogt. Hierdoor schakelen de mensen over op dieetdrankjes. Maar studies tonen aan dat het vervangen van gewone frisdrank door hun dieet variant niet noodzakelijkerwijs het risico op diabetes verlaagt. In feite is het tegenovergestelde waar. Geeft light frisdrank een groter risico op diabetes?
Van suiker, een essentieel ingrediënt voor veel fysiologische processen, is bekend dat het ook veel negatieve effecten op het lichaam heeft wanneer er teveel van gebruikt wordt. Met de moderne eetgewoonten en de opkomst van verwerkte levensmiddelen zijn mensen niet op de hooge van de hoeveelheid suiker die zij innemen langs die voeding. De toename van de suikerconsumptie is recht evenredig met de snelheid van obesitas. Daarnaast kan het bijdragen tot het ontstaan en de verslechtering van bepaalde aandoeningen zoals diabetes.
Door bewustwording van deze gezondheidsproblemen zijn dieet varianten van frisdrank, die gebruik maken van kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam, steeds populairder geworden in de rekken van de supermarkten en in familiediëten. Ze zijn erg populair want ... zonder suiker en dus ook geen calorieën. De creatie van deze dranken brachten mensen die een afvaldieet volgden en/of anderen die lijdden aan diabetes aan het dansen van vreugde. Maar als wij recente studies in acht nemen moeten de mensen twee keer nadenken voordat zij grijpen naar die light frisdranken.
Dat lijkt een merkwaardige vaststelling te zijn maar verschillende studies uitgevoerd door gerenommeerde onderzoekers tonen aan dat mensen die "light" frisdrank drinken daadwerkelijk hun risico op type II diabetes zien toenemen. De kansen voor het krijgen van diabetes is bij dieet drinkers zelfs hoger dan bij degenen die gewone frisdrank drinken. Nog verontrustender is dat er een verslaving ontstaat aan deze dranken. Volgens studies, drinken mensen die regelmatig light frisdrank consumeren twee keer zoveel in vergelijking met degenen die regelmatig gewone frisdrank of vruchtensap drinken.
Wat zijn de redenen achter deze verrassende statistiek? Studies hebben aangetoond dat degenen die producten consumeren met kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam een hogere affiniteit hebben voor suiker. Dat wil zeggen, degenen die worden blootgesteld aan hogere hoeveelheden aspartaam eigenlijk verlangen naar meer suikerhoudende producten, wat leidt tot eetbuien die verder het risico op diabetes kunnen verhogen en andere gezondheidsproblemen kunnen inluiden.
Last but not least, ook al bevat aspartaam geen suiker heeft het toch een aantal fysiologische effecten vergelijkbaar met suiker, waardoor de bloedsuikerspiegel en uiteindelijk het insulineniveau ontspoort. Het is deze plotselinge toename in de productie van insuline die leidt tot desensibilisatie, het belangrijkste symptoom van Type II diabetes.
En terwijl het risico op type II diabetes bij frekwent gebruik van light frisdrank nog in discussie en in onderzoek is, kan de rol ervan in andere gerelateerde ziekten niet betwist worden. Het heeft een directe rol in de verspreiding van stofwisselingsziektes. Een dergelijk syndroom verhoogt het risico op type II diabetes, hoge bloeddruk, centrale obesitas, en andere vervelende fysiologische en fysieke mankementen.
Er kan worden betoogd dat studies hebben aangetoond dat zolang je een algemeen gezonde levensstijl aanhoudt (eten van gezonde voeding en met consistente lichaamsbeweging, enz.), je de gezondheidsrisico's door te veel consumptie van light frisdrank kunt vermijden. Maar zoals analisten van gelijk welke studie weten is dat statistieken niet liegen. Als je geen Type II diabetes wilt krijgen(of andere gezondheidsproblemen), is het beter light frisdranken te mijden en niet met het lot te spelen.
Vertaald naar: "The truth about diet soda and diabetes: Diet soda increases the risk of diabetes" Tuesday, february 19, 2013 by Sandeep Godiyal, Natual News.
Niet alleen kinderen worden geschaad door de vaccinatiehype. Lees het artikel over de woede van mensen die een verplichte inenting moesten ondergaan en er schade hebben aan over gehouden op de URL die je hieronder in bijlage kunt aanklikken.
Verder nog de mislukte stunt van Piers Morgan die zich zich live op TV liet vaccineren ... en ziek werd.
(NaturalNews) Oliën en vetten zijn één van de meest onbegrepen groepen voedingsmiddelen. Beiden kunnen cruciaal zijn en schadelijk voor uw gezondheid afhankelijk van het type en de verwerking. Maar met zo veel tegenstrijdigheden en onwaarheden uit de mond van gezondheidsautoriteiten en de media, is het voor veel mensen moeilijk om door het bos de bomen te zien. Om dit probleem te helpen verduidelijken zijn hier zes belangrijke feiten die u moet weten over oliën en vetten waardoor je er anders gaat over denken en wellicht uw gezondheid en die van uw familie zult verbeteren.
1) Verzadigde vetten zijn belangrijk voor de gezondheid van de hersenen. Boter, kokosolie, reuzel, en diverse andere vormen van verzadigd vet worden voortdurend gedemoniseerd als aderklonters en hartstoppen, maar niets is minder waar. Een groot percentage van je hersenen bestaat uit verzadigd vet en cholesterol wat betekent dat dit vitaal orgaan verzadigd vet nodig heeft om goed te functioneren. Omega-3 vetzuren, die in de afgelopen jaren aanzienlijke aandacht hebben gekregen om hun belang voor de gezondheid van de hersenen hebben verzadigde vetten nodig voor een goede opname. Ook je botten hebben verzadigde vetten nodig om efficiënt calcium voor de botopbouw en andere belangrijke mineralen in uw lichaam te transporteren. En in het geval van vet van met gras gevoede dieren en kokosolie, geven deze verzadigde vetten natuurlijke antischimmel, antibacteriële en antivirale voordelen aan je lichaam, en het nodige laurinezuur, myristinezuur, en capryliczuur die cruciaal zijn voor het stimuleren van de immuniteit en het afweren van infecties.
2) De meeste plantaardige oliën zijn ongezond en veroorzaken systematisch ontstekingen. Plantaardige oliën zoals van soja, canola (koolzaad), saffloer, zonnebloem, en maïs, die allemaal aangeprezen worden als alternatief voor de traditionele gezonde verzadigde vetten, veroorzaken chronische ontstekingen in het gehele lichaam. De wetenschap blijft aantonen dat mono- en meervoudig onverzadigde oliën omega-6-vetzuren bevatten waarvan een teveel kan leiden tot chronische pijn en ziekte. Vervanging van verzadigde vetten door plantaardige olie berooft je lichaam van het vet dat het echt nodig heeft om gezond te blijven.
3) Veel oliën worden ranzig als ze verwarmd worden bij hoge temperatuur. Velen beschouwen olijfolie als één van de gezondste oliën, en terecht, want dit plantaardig vet helpt bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en werkt mee aan de bescherming van de botten. Maar olijfolie kan ook ranzig en giftig worden als je het verhit boven 190° omdat het behoort tot de klasse van oliën met een laag kookpunt. Andere oliën met een laag kookpunt zijn macadamia notenolie (ongeveer 200° C) en lijnzaadolie (ongeveer 107° C), en de meeste ongeraffineerde oliën. P.S. Voor de lijst van kookpunten zie "Bijlage: oilsmokepoints"
4) Koolzaadolie bevat bijna altijd gevaarlijke transvetzuren. Koolzaadolie werd voor het eerst op de Amerikaanse markt gelanceerd in de jaren tachtig en grote voedingsbedrijven zoals Cargill hebben miljoenen uitgegeven om de mensen ervan te overtuigen dat het gezond is. Maar wat de industrie heeft nagelaten te vermelden is het feit dat de verwerkingstechnieken die worden gebruikt voor het verfijnen van koolzaadolie vrijwel altijd schadelijke transvetzuren als bijproduct produceren. Testen bij dieren hebben aangetoond dat koolzaadolie kan leiden tot een tekort aan vitamine E. "De meeste van de omega-3 vetzuren in koolzaadolie worden omgezet in transvetten tijdens het ontgeuringsproces," verklaart Weston A. van Price Foundation (WAPF) in een artikel over de gevaren van koolzaadaolie. "Onderzoek blijft bewijzen dat verzadigd vet noodzakelijk is en zeer beschermend," voegt het artikel eraan toe, vaststellend dat koolzaadolie een enkelvoudig onverzadigd vet is.
5) Veel van de olien aanbevolen door de gezondheidsautoriteiten zijn genetisch gemodificeerd (GM). Een andere factor om te overwegen in het streven naar gezonde oliën en vetten is het weren van vetten uit genetisch gemodificeerde planten (GGO's). Veel van de oliën en vetten door de gezondheidsautoriteiten aanbevolen als superieur - zoals van koolzaad, soya, maïs en katoenzaad - zijn gemaakt van GGO's die in toenemende mate verdacht worden van orgaanschade, problemen met de spijsvertering, en kanker te veroorzaken. De meeste van de gezondste oliën en vetten zijn niet-GGO. Maar van een aantal van hen heb je misschien nog niet gehoord aangezien zij grotendeels genegeerd worden. Wij hebben het over olie van hennep, macadamia, sesam, pompoenpitten, walnoten, amandelen, pecannoten, lijnzaad, avocado, en kokos die allemaal hun eigen unieke gezonde eigenschappen hebben. P.S. In de biologische voedselindustrie zijn GGO's verboden.
6) Veel 'koud geperste' bakoliën zijn voorverwarmd en behandeld met giftige chemicaliën. Het idee achter de zogenaamde "koude persing" oliën is dat ze gezonder zijn en meer voedingsstoffen hebben als gevolg van het niet verwarmen bij het persen. Maar volgens dr. Udo Erasmus, auteur van het boek Fats That Heal, Fats That Kill, wordenveel bakoliën die geëtiketteerd zijn als "koud geperst" daadwerkelijk gekookt of met giftige oplosmiddelen behandeld, zoals hexaan, waardoor ze potentieel giftig zijn. De beste en veiligste oliën, zegt hij, zijn degenen die uit schilfers van biologische zaden en noten worden geperst bij lage temperaturen. Echte niet gedenatureerde oliën zullen worden beschermd tegen licht, zuurstof en warmte tijdens het productieproces, en komen meestal in vaste donkere glazen flessen terecht met de aanduiding "ongeraffineerd".
Oorspronkelijke titel: "Six facts you need to know about eating oils and fats" Friday, Ferbruary 15, 2013 by Jonathan Benson, staff writer Natural News
Weeral 800 kinderen permanent geschaad door vaccins.
NaturalNews) Meer bewijs is naar bovengekomen waaruit blijkt dat het GlaxoSmithKline (GSK) Pandemrix vaccin, op grote schaal toegediend in heel Europa tijdens de periode 2009-2010 tegen de H1N1 influenza "pandemie", verantwoordelijk is voor het toebrengen van ernstige en blijvende bijwerkingen bij veel kinderen. Minstens 800 kinderen, zo blijkt, waarvan de meeste uit Zweden, hebben nu narcolepsie tengevolge van het vaccin. Sommige ambtenaren eisen uitleg over de zaak.
Zoals we gemeld hebben in maart 2012 ontdekte een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Public Library of Science ONE dat gevallen van narcolepsie, een ongeneeslijke aandoening die slaapstoornissen, hallucinaties, nachtmerries en zelfs verlamming veroorzaakt, een narcolepsiepiek van 1700 procent bij kinderen en tieners onder de de leeftijd van 17 jaar, na wijdverbreide toediening van Pandemrix. Wetenschappers hebben vastgesteld dat dit piekmoment samenviel met massale vaccinatiecampagnes van Pandemrix en associeerden dit direct met deze anders onverklaarbare piek.
Nu hebben alle onderzoekers bevestigd dat zonder enige twijfel Pandemrix verantwoordelijk is voor het activeren van de auto-immuunziekte bij een een aanzienlijk hoger percentage van de bevolking dan normaal. Zelfs Emmanuel Mignot, één van 's werelds grootste experts op gebied van narcolepsie, die momenteel door GSK wordt gefinancierd om de kwestie tot op de bodem uit te spitten, vertelde verslaggevers dat er "geen enkele twijfel is", dat Pandemrix direct verantwoordelijk is voor de verhoging van narcolepsie gevallen bij kinderen.
"Dit is een medisch drama," voegde Goran Stiernstedt, een public health official uit Stockholm, Zweden, eraan toe. Ongeveer vijf miljoen Zweden werden gevaccineerd voor H1N1 tijdens de 2009-2010 "pandemie", en er zijn volgens ramingen slechts 30 personen van overlijden door de Mexicaanse griep gered door die vaccinatie. Inmiddels zijn meer dan 200 gevallen van narcolepsie gemeld en bevestigd in Zweden. "Honderden jongeren zien hun leven bijna vernietigd."
Na de eerste vrijgave van de rapporten die Pandemrix koppelen aan narcolepsie heeft het European Medicines Agency (EMA) het toedienen van het vaccin aan personen onder de leeftijd van 20 jaar vlug geblokkeerd. Maar de schade is al toegbracht aan de kinderen die met het vaccin ingeënt zijn. En tenzij het vaccin volledig verboden wordt voor alle leeftijdsgroepen zouden wel eens meer meldingen kunnen komen van blijvende schade door Pandemrix. Terug in 2011, pleitte een dochteronderneming van GSK schuldig aan geneesmiddelen en vaccins die besmet waren met bacteriën. Een klokkenluider uit het bedrijf zelf tipte dat een federaal onderzoek uitgevoerd werd naar opzettelijke besmetting van producten om kosten te besparen en naar het gebruik van met bacterë«n besmet water bij een aantal van haar geneesmiddelen.
Oorspronkelijke titel: "800 more children permanently harmed by vaccines" Friday, February 15, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
'Shaken baby' syndroom vaak een dekmantel voor kinderen waarvan hersenen beschadigd zijn door vaccinatie.
(NaturalNews) Kindermishandeling komt in vele vormen voor en kan leiden tot ernstige en blijvende gezondheidsproblemen zoals het shaken baby syndroom (SBS), een type van schade aan de hersenen die meestal kinderen treft jonger dan één jaar. Maar de oorzaak van dergelijk misbruik is niet altijd fysiek trauma zoals veel deskundigen beweren - kinderartsen, artsen en ambtenaren mishandelen regelmatig kinderen door ze te injecteren met giftige vaccins die vaak de werkelijke oorzaak zijn van SBS en andere schade aan de hersenen gerelateerde aandoeningen die dan valselijk toegeschrevenworden aan fysieke mishandeling door ouders en opvoeders. Het is een onderwerp waar de doorsnee media niet graag over uitwijden of dat de doorsnee gezondheidsautoriteiten ooit willen onder ogen zien, maar vaccin-gïnduceerde schade aan de hersenen is wijd verspreid in de huidige samenleving, in het bijzonder door het toenemend aantal vaccins die maar worden toegevoegd aan de kindervaccinatieschema's. Op basis van het beschikbare bewijs als gevolg van vele jaren onderzoek door prominente waarheidszoekers, blijkt SBS vaak niets meer te zijn dan een dekmantel voor de schade aan de hersenen veroorzaakt door vaccinatie.
SBS, een handige dekmantel voor vaccin-geïnduceerde hersenletsels. Het concept van SBS als een legitieme trauma-geïnduceerde vorm van hersenletsel werd voor het eerst bekend in de jaren zeventig toen er werd verondersteld dat baby's met ernstige hersenbeschadigingen, die niet direct konden gekoppeld worden aan uiterlijke tekenen van schedeltrauma, afkomstig waren van gewelddadigheid. Lichamelijke kindermishandeling was, zo werd gesteld, in wezen de enige oorzaak van SBS. Naarmate de tijd verstreek begonnen degenen die meer aandacht besteedden aan het fenomeen een merkwaardig patroon te obeserveren van de relatie tussen SBS en vaccineren. Bij veel kinderen die zich normaal ontwikkelden voor het ontvangen van de routine vaccins stopte bijvoorbeeld de vooruitgang en zag men hun gezondheid daadwerkelijk achteruit gaan. En meestal na de tweede en derde ronde van injecties begonnen sommige kinderen symptomen te vertonen vergelijkbaar met deze die vaak geassocieerd worden met SBS.
Multivalente vaccins rechtstreeks verband met het veroorzaken van SBS In een rapport gepubliceerd in Nexus Magazine uit 1998, schreef Dr Viera Scheibner, Ph.D., uitgebreid over het verband tussen SBS en vaccins. Tijdens haar onderzoek vond Dr Scheibner dat multivalente vaccins, met name deze die antigenen bevatten voor twee of meer ziekten en niet alleen één antigeen voor een bepaalde ziekte, nauw geassocieerd waren met het veroorzaken van encefalitis en andere vormen van hersenbeschadiging. Het betreft het vaccin DPT (difterie, kinkhoest, tetanus en) en de vijf-in-één pentavalente vaccins voor difterie, tetanus, acellulair pertussis, hepatitis B, en geïnactiveerd polio. Aangezien veel van de symptomen die gepaard gaan met vaccin-geïnduceerde schade aan de hersenen direct deden denken aan die van SBS, raakten Dr Scheibner en anderen ervan overtuigd dat niet alle gevallen van SBS werden veroorzaakt door fysiek-geïnduceerde kindermishandeling. Ze begon zich dan ook te verzetten tegen de beschuldigingen die de medische gemeenschap ingeval van SBS uitte tegenover de opvoeders en dat te gebruiken als dekmantel. "Vaccins zoals het pertussis (kinkhoest) vaccin worden daadwerkelijk gebruikt om encefalopathie myelitis (experimentele allergische encephalomyelitis) te veroorzaken bij proefdieren", schrijft Dr Scheibner in haar artikel onder verwijzing naar een studie gepubliceerd in het American Journal of Pathology uit 1980. "Deze (conditie) wordt gekenmerkt door zwelling van de hersenen en bloedingen vergelijkbaar met die veroorzaakt door mechanische verwondingen," voegt ze eraan toe, verwijzend naar een andere studie gepubliceerd in het Japanese Journal of Medical Science & Biology uit 1985.
Veel ouders van door vaccin-verwonde kinderen valselijk beschuldigd van kindermishandeling. Wat dit suggereert, is natuurlijk dat de gestage stijging van SBS gevallen in de afgelopen decennia niet alleen een gevolg is van een overeenkomstige stijging van de kindermishandeling door ouders en verzorgers, maar ook door een toename van vaccin reacties. Maar de medische wereld blijft dit bewijs negeren, wat heeft geresulteerd in valse beschuldiging van talloze ouders van misbruik van hun kinderen nadat die door de vaccinaties SBS-type symptomen gingen vertonen. "Veel kinderen die lijden onder het zogenaamde 'shaken baby syndroom' zijn mogelijk het slachtoffer van niet-gediagnosticeerde vaccin schade," voegt Dr Scheibner eraan toe. "Sinds massale vaccinatie van zuigelingen begon, verschenen in medische tijdschriften meer en meer meldingen over ernstige hersenen, cardiovasculaire, metabole en andere verwondingen." Dit wil niet zeggen dat alle misbruik-gerelateerde gevallen van SBS vals zijn, maar dat ten minste van enkele van hen een verkeerde diagnose wordt gesteld waarbij de vaccins de echte boosdoeners zijn. In feite wijzen de bijsluiters van veel vaccins waaronder die voor hepatitis B en kinkhoest er duidelijk op dat neurologische aandoeningen zoals paresthesie en verlamming, waaronder het beruchte Guillain-Barre syndroom, multiple sclerose kunnen ontstaan als reactie. Maar in plaats van goed onderzoek uit te voeren naar de veiligheid van vaccins, verwijt het Amerikaanse rechtssysteem, dat sterk wordt beïnvloed door de farmaceutische en vaccin-industrie, vaak de ouders van het toebrengen van schade aan hun kinderen. Dezelfde ouders kunnen worden veroordeeld voor het zogenaamd toebrengen van schade aan hun kinderen, en kunnen zelfs hun kinderen ontnomen worden door Child Protective Services (CPS). Dit is precies wat een familie uit South Dakota overkwam, waarvan een te vroeg geboren zoon stierf een paar weken na de geboorte als gevolg van vaccin schade. Volgens rapporten ontving het kind verschillende vaccin injecties net na de geboorte in overeenstemming met de aanbevelingen van de huisarts, maar al snel ontwikkelden zich ernstige complicaties. Niet lang na het ontvangen van het drie-in-één Pentacel vaccin (DTaP, IPV, en Hib), en slechts een dag na ontvangst van het hepatitis B-vaccin is Cameron overleden. Niet alleen hebben Cameron's ouders te maken gehad met het verdriet en de pijn van het verlies van hun zoon, maar ze hadden ook te maken met valse beschuldigingen dat ze op één of andere manier verantwoordelijk waren voor de dood van hun kind. Het systeem heeft geprobeerd te bewijzen dat Cameron's ouders hem doorheen hadden geschud tot de dood waardoor bloedingen in de hersenen waren veroorzaakt . Verder werd de tweelingbroer van Cameron ontvoerd en overgedragen aan het CPS. Nooit werd op het proces bevestigd dat de vaccinaties iets te maken hadden met de dood van Cameron. Enkele jaren later werd door medische experts eindelijk bevestigd dat de vaccinaties en niet fysiek geweld de meest waarschijnlijke oorzaak waren van Cameron's overlijden. De tweelingbroer Dalton werd uiteindelijk bevrijd uit de handen van de staat en keerde terug naar zijn familie. Maar het duurde vele jaren van vechten tegen het system om een soort van gerechtigheid in de zaak te bereiken. Veel andere families moeten soortgelijke behandelingen doorstaan door de blijvende ontkenning door het systeem van het gevaar van kindervaccinatie.
SBS scam blijft bestaan bij gebrek aan lange termijnstudies op de veiligheid van vaccins. Helaas, door de SBS zwendel, die de vaccin-industrie beschermt tegen aansprakelijkheid voor vaccin-geïnduceerde schade aan de gezondheid, is het onwaarschijnlijk dat zo'n onderzoek snel zal starten. Het is grotendeels te wijten aan het feit dat lange termijn studies voor vaccins nagenoeg onbestaande zijn dat het zeer moeilijk is voor ouders van vaccin-gewonde kinderen om zich te verdedigen tegen beschuldigingen van kindermisbruik. "Weinig gepubliceerde studies over vaccinatie effecten omvatten voor-en-na studies van immuun parameters of hersenfunctie studies zoals electroencephalograms of lange termijn monitoring," zegt Dr Harold E. Buttram, MD, over het ontbreken van goed wetenschappelijk onderzoek naar de schadelijke bijwerkingen van vaccins. "Te weinig aandacht wordt besteed aan de additieve of synergetische bijwerkingen (op elkaar werken) van meerdere gelijktijdige vaccins."
Oorspronkelijke titel: "Shaken Baby Syndrome often just a cover story for children who are brain damaged by vaccines" Thursday, February 14, 2013 by Tethan A. Huff, staff writer Natural News.
De behandeling van prostaatkanker verhoogt risico op breuken en overlijden.
(NaturalNews) Mannen die een hormoonbehandeling voor prostaatkanker ondergaan hebben aanzienlijk meer kans op breuken, en veel van hen die last hebben van fracturen hebben aanzienlijk meer kans om te overlijden, volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Cancer Institute of New Jersey, the University of Medicine and Dentistry of New Jersey-Robert Wood Johnson Medical School en gepubliceerd in het tijdschrift BJU International. De studie werd gefinancierd door het National Cancer Institute en het Robert Wood Johnson Foundation.
"Onze bevindingen suggereren dat de behandeling van mannen met een hoog normaal risico op fracturen met langdurige androgeendeprivatietherapie (ADT) ernstige nadelige gevolgen kan hebben," zei senior auteur Grace Lu-Yao.
Het onderzoek richtte zich op de behandeling van prostaatkanker met ADT, die vaak wordt gebruikt bij mannen die worden beschouwd als ongeschikt voor bestraling of operatie. Het doel van ADT is de tumor uit te hongeren van de hormonen die het gebruikt voor zijn groei, waardoor zijn uitzaaiing wordt vertraagd of gestopt. Doch studies hebben aangetoond dat ADT het risico op botbreuken en andere skeletfracturen lijkt te verhogen door verlaagde botdichtheid.
De onderzoekers analyseerden medische en demografische informatie van de Surveillance, Epidemiology en End Results (SEER)-Medicare database gekoppeld aan 75.994 mannen boven de leeftijd van 65 jaar bij wie prostaatkanker werd geconstateerd tussen 1992 en 2007. Op basis van de aan- of afwezigheid van bepaalde aandoeningen (zoals diabetes, leverziekte, verlamming, en alcohol en sigaretten gebruik) binnen één jaar voor de diagnose van kanker, onderzochten de wetenschappers de mannen op hun risico voor skelet complicaties zoals fracturen.
Er waren geen gegevens beschikbaar over welke patiënten bisfosfonaten gebruikten die het botverlies geassocieerd met ADT kunnen vertragen. Ook geen informatie over lengte en gewicht (wat kan worden gerelateerd aan risicofactoren).
40 procent hoger sterftecijfer.
Tijdens de 12 jaar na de ADT-behandeling ontwikkelden meer dan 58 procent van de mannen, geclassificeerd als hoog risico, breuken tegen slechts 38 procent van de mannen uit de lager risicogroep. De onderzoekers vonden ook dat mannen met een hoog risico eigenlijk meer kans hebben onderworpen te worden aan een ADT-behandeling. Mannen met alleen ADT-therapie kregen een hogere dosis van hormoon-onderdrukkende geneesmiddelen dan mannen die ADT kregen in combinatie met andere therapieën.
Bij de mannen met breuken was het risico op overlijden binnen de twee jaar 40 procent hoger dan bij de mannen in de fractuur-vrije groep.
De bevindingen zullen waarschijnlijk ter sprake komen in het huidig debat over screening op prostaatkanker en de behandeling ervan. Steeds meer gezondheidswerkers pleiten ervoor minder mannen te behandelen voor prostaatkanker omdat de overgrote meerderheid van de gevallen bestaat uit langzaam groeiende kankers bij oudere mannen die waarschijnlijk tengevolge van andere oorzaken overlijden zonder ooit de symptomen gebonden aan kanker ontwikkeld te hebben. Bijvoorbeeld, een studie gepubliceerd in 2010 in het Journal of the National Cancer Institute concludeert dat zelfs zonder behandeling, 97 procent van de mannen gediagnosticeerd met een vroeg stadium van prostaatkanker niet zou sterven aan de ziekte.
Oorspsronkelijk artikel: "Prostate cancer treatment increases risk of fracture, death" Wednesday, February 13, 2013 by David Gutierrez, staff writer Natural News.
Lage vitamine D-spiegel dodelijk, verhoging sterfterisico.
(NaturalNews) Bij het grootste epidemiologisch onderzoek ooit uitgevoerd over het verband tussen vitamine D en mortaliteit is aangetoond dat een lage vitamine D-spiegel rechtstreeks verband houdt met vroegtijdig overlijden aan hart- en vaatziekten en andere oorzaken. Gepubliceerd in het tijdschrift Arteriosclerosis, Thrombosis Vascular, Biology, toont de studie aan dat personen met de laagste vitamine D-spiegel een significant hoger risico hebben op het ontwikkelen van ischemische hartziekte (1), myocardinfarct (MI) (2), of fatale ischemische hartziekte en MI of op vroeger overlijden, in vergelijking met personen met de hoogste vitamine D-spiegel.
Meer dan 10.000 mannen en vrouwen werden opgenomen in een studie, die plaatsvond aan het Copenhagen University Hospital in Denemarken begin de jaren tachtig en waarvan de conclusie vorig jaar verscheen. Elk van de deelnemers had zijn of haar niveau van plasma 25-hydroxyvitamine D laten testen en controleren bij het begin van de studie door onderzoekers van het Copenhagen City Heart Study team, en dezelfde deelnemers werden vervolgens gedurende bijna 30 jaar gecontroleerd op hun gezondheid.
Bij de opvolging werd vastgesteld dat 3100 deelnemers uiteindelijk een ischemische hartziekte hadden ontwikkeld, waarbij 1625 een MI hadden, 6747 overleden aan deze of andere oorzaak. Maar wat vooral interessant is uit deze bevindingen is de enorme ongelijkheid in ziekte en sterfte bij de lage vitamine D-groep in vergelijking met die van de hoge vitamine D-groep. Op basis van de cijfers bleken die met de laagste vitamine D-spiegel - onder de vijf nanomol per liter (nmol / L) - 40 procent meer ischemische hartziekte te ontwikkelen, 64 procent meer kans op een MI hebben, en 57 procent stierven een vroege dood. Deze zelfde groep bleek ook 81 procent meer kans te hebben om te sterven aan ischemische hartziekte of MI.
"Mensen met lage niveaus vitamine D hebben een verhoogd risico op een hartaanval en vroeg overlijden aan hart- en vaatziekten, en dat is een belangrijke boodschap", aldus auteur van de studie Dr Borge G. Nordestgaard. "De goedkoopste en gemakkelijkste manier om genoeg vitamine D binnen te krijgen is om de zon te laten schijnen op uw huid met regelmatige tussenpozen. Er wordt veel nadruk gelegd op het vermijden van teveel zon, maar misschien is deze stelling niet in evenwicht."
Uitgebreid overzicht van alle eerdere onderzoek bevestigt lage vitamine D als een doodvonnis Om de integriteit van de eigen bevindingen te bevestigen, analyseerde het onderzoeksteam eveneens alle eerder onderzoek naar vitamine D en mortaliteit; het team ïdentificeerde 17 eerdere studies in totaal en vond gelijkaardige resultaten. Afnemende niveaus van vitamine D bleken rechtstreeks in verband te worden gebracht met een hoger risico van ziekte en dood in vrijwel elke studie, waaruit blijkt dat het handhaven van een hoge vitamine D-spiegel van cruciaal belang is voor een optimale gezondheid.
"De meta-analyse geeft precies hetzelfde resultaat als onze studie," voegde Dr Nordestgaard. "Dus de resultaten zijn zeer robuust als je kijkt naar de totaliteit van het bewijs."
Oorspronkelijke titel: "Low vitamine D levels proven to be deadly, increase mortality" Wednesday, February 13, 2013 by Jonathan Benson, staff writer Natural News.
(1) Ischemische hartklachten zijn klachten van het hart die ontstaan doordat de bloedtoevoer naar de hartspier zelf onvoldoende is, meestal door vernauwingen of verstoppingen van de kransslagaders. Het meest komt voor een zwaar drukkend gevoel op de borst. Dit kan het gevolg zijn van angina pectoris of van een hartinfarct.
(2) Een hartinfarct (medisch: myocardinfarct), in de volksmond hartaanval genoemd, is het afsterven van een deel van de hartspier door onderbreking van de bloedtoevoer ervan door de kransslagaderen.
Iraanse geleerden maken kruidengeneesmiddel tegen multiple sclerose
De Iraanse televisie meldde dat onderzoekers van de Tabriz Medical Research University een kruidensubstantie bereid hebben die multiple sclerose kan genezen. Het nieuwe geneesmiddel noemt "MS Nut" (Nutrition) en wordt gemaakt uit speciale olie planten. Het wordt geleverd in siroop vorm. De onderzoekers hebben twee en een half jaar gewerkt aan de behandeling. Het geneesmiddel werd getest op 100 multiple sclerose patiënten waarvan 65 de behandeling hebben afgerond. De meeste patiënten zijn volledig hersteld, maar die met meer gevorderde vormen van de ziekte genazen niet.Volgens verdere informatie duurt de behandeling met "MS Nut" tussen de 6 en 12 maanden.
Goedgekeurd Het middel is ondertussen reeds goedgekeurd door het Iraanse Ministerie van Volksgezondheid. De productie zal binnenkort starten.Volgens de Iranese media is het aantal MS-patiënten in Iran de laatste jaren gestegen. Op dit moment telt het land zo'n 50.000 patiënten. Omgevingsfactoren zouden verantwoordelijk zijn voor de steiging.Als de ziekte zich blijft verspreiden aan het huidig tempo zal binnen tien jaar in elke Iraanse familie een patiënt voorkomen.
Afweercellen Multiple sclerose is een chronische aandoening aan de membranen rond de hersenen, het ruggenmerg en het zenuwstelsel. De ziekte manifesteert zich tussen de leeftijd van 15 tot 40 jaar. Momenteel echter wordt de diagnose ook al gesteld bij kinderen vanaf drie jaar. De ziekte wordt getypeerd door de aantasting van verschillende delen van het zenuwstelsel wat leidt tot het verschijnen van neurologische symptomen.
Onderzoekers zijn verbijsterd over 70 procent stijging van type I diabetes in Philadelphia bij kinderen onder de vijf jaar.
(NaturalNews) Ouders, luister. Op 03 februari 2013 werd het openbaar gemaakt: een onderzoek dat liep van 1985 tot 2005 in Philadelphia vond maar liefst een toename van 70 procent van diabetes type 1 bij kinderen onder de vijf jaar. De studie verscheen in het tijdschrift Diabetes Care. Dit zijn vergelijkbare resultaten met de Verenigde Staten en Europa.
Op de vraag over het waarom van deze toename aan de hoofdauteur en professor aan de Universiteit van Pennsylvania School of Nursing, Terri Lipman, antwoordde deze: "Helaas, het antwoord is dat we het niet weten."
Type I diabetes, het type waarin patiënten afhankelijk zijn van insuline gebruik, wordt beschouwd als een ziekte die begint bij de adolescentie maar deze gegevens tonen aan dat de ziekte ook al optreedt bij baby's en kleuters.
Meer onzekerheid over de oorzaak van de ziekte bij jonge kinderen, komt uit de mond van type I diabetes specialist, Carol Levy, van Mount Sinai Hospital in New York die zegt "deze jonge groep is een mysterie."
Symptomen om op te letten bij jonge kinderen zijn extreme dorst en vaak plassen. Bedplassen en abnormaal natte luiers bij baby's kunnen een aanwijzing zijn.
Kan een gezonde voeding deze chronische ziekte helpen voorkomen?
Het is al lang gesteld en velen zeggen bewezen dat voeding een belangrijke rol speelt bij het al of niet zich manifesteren van de ziekte. En zoals velen weten zijn de ouders vaak de belangrijkste leveranciers van voedsel voor hun kinderen.
Het recente artikel "Plant over meats" (meer planten dan vlees) gepubliceerd op The Star Online website gaat in op de rol van voeding bij gezondheid en ziekte, besluiten trekkend uit de film "Forks over Knives" (meer vorken dan messen).
"De film geeft overtuigend bewijs dat een volwaardig plantaardig dieet in staat is om obesitas, hypertensie, hypercholesterolemie, diabetes, hart- en vaatziekten en andere chronische ziekten te voorkomen, te controleren of zelfs om te keren", zegt dr. Amir.
Een ander artikel, gepubliceerd op dezelfde dag, opgedoken in de "Lifestyle section of Kano", die een eeuwenoude traditie van Boeddhistische keuken bespreekt en wat het betekent te "verhuizen van de tempels en kloosters" - die grotendeels veganistisch is en een indrukwekkende verscheidenheid van wilde wortels, kruiden en groenten bevat - "in de reguliere restaurant cultuur".
Het doel is hier om te proberen een situatie in een land te verbeteren dat meer en meer af te rekenen heeft met steeds meer obesitas en diabetes."
Oorspronkelijke titel: "Researchers dumbfounded by Philadelphia's 70 percent increase in Type I diabetics under the age of five" Monday, February 11, 2013 by Antonia, Natural News
Het (indirect) vaccineren van de ongeboren vrucht ...?!
Terwijl meer en meer wetenschappers en dokters terughoudend staan tegenover de hype van inentingen bij kinderen tracht men nu in Nederland het inenten in de baarmoeder bij de aanstaande moeders ingang te doen vinden. Lees dit ongelooflijk verhaal verder op: http://www.wanttoknow.nl/nieuws/het-vaccineren-van-de-ongeboren-vrucht/
Vijftienjarige ontdekt revolutionaire methode voor kankerdiagnose
Jack is een vijftienjarige eerstejaarsstudent op de middelbare school. Hij ontwikkelde een papieren sensor die kanker kan detecteren in vijf minuten en dat voor slechts 3 cent. Hij verrichtte zijn onderzoek aan de John Hopkins University. Deze uitvinding zou het gezicht van kanker en het bevorderen van vroege opsporing kunnen veranderen. Hij is geselecteerd als de Intel 2012 ISEF winnaar en heeft prijzen gewonnen op meerdere nationale en internationale wiskunde wedstrijden. Jack is lid van het nationale junioren wildwater kajakken team en speelt graag met zijn hond en is dol op origami. Jack's methode is 168 keer sneller, 26000 keer goedkoper, 400 keer gevoeliger en heeft een 90% kans op succes.
Een praktisch overzicht van E-nummers die wij best vermijden als wij het goed menen met onze gezondheid. Maar er zijn ook E-nummers die staan voor natuurlijke toevoegingen die helemaal niet verdacht zijn voor onze gezondheid. Wil je door het bos de bomen nog zien surf dan naar volgende URL: http://www.ahealthylife.nl/lijst-van-e-nummers/. En vooral als het enigszins kan kies dan voor vers en biologisch.
Schoonmaken met chemische schoonmaakmiddelen is allang niet meer van deze tijd. Maak zelf je schoonmaakmiddelen om chemische stoffen te vermijden. Bijvoorbeeld door schoon te maken met zout. Gezond én goedkoop!
Verborgen, dodelijke viraal gen gevonden in commerciële GGO-gewassen
(NaturalNews) Slechts een paar maanden nadat uit een Italiaanse studie bleek dat Monsanto's NK603 genetisch gemodificeerde (GM) maïs ernstige schade aanbrengt aan organen bij zoogdieren en tot kanker aanleiding geeft heeft een rapport, uitgegeven door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA), ontdekt dat de meeste GGO's voor commercieel gebruik een verborgen viraal gen bevatten dat onveilig blijkt te zijn voor menselijke consumptie.
Als onbenoemde mogelijke gevolgen van de synergie tussen de CaMV 35S promotor in planten en het virale gen VI in transgene planten, benadrukt het rapport het feit dat 54 van de 86 ggo-eigenschappen momenteel goedgekeurd voor gebruik, of ruwweg 63 procent, een vreemd viraal gen bevatten dat bekend staat als 'Gene VI' en waarvan de onderzoekers weten dat het de normale functie van planten verandert.
Deze wijziging is aanwezig in de meeste algemeen gekweekte GGO's voor commercieel gebruik, in zowel NK603 als MON810 maïs, en Roundup Ready sojabonen, die worden geproduceerd door Monsanto. Onderzoekers hebben ontdekt dat dit gevaarlijk gen in organismen onbedoelde fenotypische veranderingen kan teweeg brengen gepaard gaande met ernstige lichamelijke en biochemische mutaties.
"In de loop van de analyse van potentiële allergenen in genetisch gemodificeerde gewassen, heeft de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) te laat ontdekt dat de meest voorkomende genetische regulerende sequentie in commerciële GGO's ook een belangrijke fragment codeert van het viraal gen", schrijft Independent Science News (ISN) over de ontdekking.
Op basis van eerder onderzoek over de relatie tussen virale genen en planten en de menselijke gezondheid, leidt de nieuwe ontdekking tot ernstige bezorgdheid over de veiligheid van de vele GGO's in de commerciële productie van vandaag. Omdat het inherente doel van virale genen is, de gastheer uit te schakelen zodat plaats is voor pathogene invasie, vormt hun aanwezigheid in het GGO-voedsel een ernstige bedreiging voor zowel de planten als de menselijke gezondheid.
'Gen VI' in GGO's blijkt ongeschikt te zijn voor menselijke consumptie. Tot nu toe heeft de biotechnologie-industrie beweerd en volgehouden dat GGO's nagenoeg identiek zijn aan natuurlijke organismen en dat er geen structureel of functioneel verschil is tussen GGO's en natuurlijke gewassen in de manier waarop ze worden verwerkt door het menselijk organisme. Maar de aanwezigheid van 'Gene VI' in de overgrote meerderheid van GGO's ontkracht volledig deze mythe.
Aangezien natuurlijke gewassen geen 'Gene VI' hebben, zijn ze niet gevoelig voor dezelfde virale infecties als GGO's. Volgens de analyse van ISN over de functie van 'Gene VI', vergemakkelijkt het genetisch defect niet alleen de assemblage van potentieel dodelijke virussen in plantenweefsel, maar onderdrukt het ook de natuurlijke anti-pathogene verdediging, waardoor gewassen, en mogelijk de mensen die ze eten, gevoeliger worden voor ziekten.
De aanwezigheid van 'Gene VI' laat in principe transgene gewassen weerloos tegen zowel pathogene als virale indringers en veroorzaakt afwijkende genexpressie in gewassen. Dit betekent dat de volledige genetische sequentie van een plant kan muteren als gevolg van 'Gene VI', waardoor willekeurige eiwitproductie in plantencellen ontstaat en willekeurige genexpressie in het gehele organisme en zelfs groeimisvormingen eruit voortvloeien.
Wetenschappers waren al lang op de hoogte van de aanwezigheid van gelijkaardige virale genen in GGO's, maar ze hebben nooit precies nagegaan hoe deze genen en de enorme genetische veranderingen de menselijke gezondheid beïnvloeden. En geen enkel van de regeringen, die virale gen-bevattende GGO's hebben goedgekeurd voor commercieel gebruik, hebben geeist dat noodzakelijke veiligheidstests zouden uitgevoerd worden om mogelijke bedreigingen voor de gezondheid te onderkennen, wat betekent dat de mensheid het proefdier is voor dit enorm biotechnologisch wetenschappelijk experiment.
"Deze relevante informatie over het bestaan van 'Gene VI' is sedert lange tijd gratis beschikbaar in de wetenschappelijke literatuur, lang voor de eerste biotech goedkeuring," voegt ISN eraan toe.
Oorspronkelijke titel: "Hidden, deadly viral gene found in commercial GMO crops" Thursday, February 07, 2013 by Jonathan Benson, staff writer, Natural News. P.S. Er is maar één mogelijkheid om voorlopig aan deze rotzooi te ontsnappen ... kiezen voor biologische producten. De biologische landbouw is de enige waar GGO's verboden zijn en waarop streng wordt gecontroleerd.
Druivenpit extract doodt kankercellen in dikke darm.
(NaturalNews) Kanker onderzoekers zoeken op chemokuren die kankercellen vernietigen maar onschadelijk zijn voor normale cellen. Er blijkt nu een natuurlijke stof te bestaan die daaraan voldoet. Wetenschappers van de University of Colorado Cancer Center hebben een studie gepubliceerd in het tijdschrift Cancer Letters waaruit blijkt dat druivenpittenextract (GSE) een krachtig wapen is tegen colorectale kanker. Het stopt de groei en overleving van colorectale kankercellen en doodt ze in grote aantallen terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten.
En het wordt nog beter: hoe verder de colorectale kanker gevorderd is, hoe meer kwaadaardige cellen worden uitgeschakeld. De wetenschappers denken dat GSE de kankercellen bereikt door het veroorzaken van oxidatieve stress die leidt tot de geprogrammeerde celdood bekend als apoptose.
"We weten al een tijdje dat de bioactieve verbindingen in druivenpitextract selectief vele vormen van kankercellen aanvallen. Deze studie toont aan dat veel van de mutaties die het mogelijk maken dat colorectale kankercellen uitzaaien en traditionele therapieën overleven, ze bijzonder gevoelig maken voor behandeling met GSE, " zegt Molly Derry, promovendus in het lab van Rajesh Agarwal, PhD, onderzoeker bij de CU Cancer Center en professor aan de Skaggs School for Pharmaceutical Sciences, in een persverklaring.
Derry wijst erop dat de GSE bevindingen vooral belangrijk zijn vanwege de stijgende tarieven voor de behandeling van colorectale kanker. Helaas hebben 60 procent van patiënten met deze vorm van kanker reeds het ver gevorderde stadium van de ziekte.
Tijdens hun onderzoek op darmkanker waarbij het onderzoeksteam alle stadia van de ziekte doorliep, kwam het tot een andere verrassende bevinding. Terwijl er veel meer chemotherapie nodig is om een kankercel stadium IV te doden dan bij een stadium II is het precies het tegenovergestelde met druivenpittenextract.
"Er was minder dan de helft van de concentratie van GSE nodig om de celgroei te onderdrukken en 50 procent van fase IV-cellen te doden dan in het geval van fase II-cellen", openbaarde Derry in een mediamededeling.
"Een colorectale kankercel kan meer dan 11.000 genetische mutaties hebben - verschillen met de DNA van gezonde cellen. Traditionele chemotherapie richt zich slechts op een specifieke mutatie en naarmate de kanker vordert treden meer mutaties op. Deze veranderingen kunnen leiden tot kanker die resistent is tegen chemotherapie.. in tegenstelling tot de vele bioactieve verbindingen van GSE die zich op meerdere mutaties kunnen richten. Hoe meer mutaties de kanker aanmaakt, hoe effectiever GSE werkt "voegt Derry eraan toe.
Het Agarwal Lab onderzoekt de effectiviteit en de werking van voedingsstoffen tegen kanker en moedigt verdere exploratie van klinische bevindingen met patiënten aan. "Het vinden van een manier om selectief gevorderde darmkanker te lijf te kunnen gaan heeft een belangrijke klinische betekenis", verklaarde Derry.
Zoals NaturalNews eerder al heeft gemeld, hebben de onderzoekers van de Universiteit van Kentucky ook baanbrekend onderzoek uitgevoerd naar de antikanker eigenschappen van druivenpittenextract. Ze vonden dat de natuurlijke stof leidde tot de dood van 76 procent van leukemie cellen die blootgesteld waren aan het extract in een laboratorium experiment. Hun studie, gepubliceerd in Clinical Cancer Research, een tijdschrift van de American Association for Cancer Research, bleek dat druivenpittenextract leidde tot de vernietiging van leukemie cellen door schijnbaar "inschakelen" een eiwit bekend als JNK waarvan geweten is dat het de kankercellen doodt.
Vertaald uit het Engels: "Cancer breakthrough: Grape seed extract kills colorectal cancer cells" Tuesday, Februarmy 05, 2013 by: Sherry Baker, Health Sciences Editor, Natural News.
P.S. Waarom wordt hier bij ons hier ook eens geen aandacht aan besteed? Waarom worden zulke onderzoeken bij ons niet eens opgevolgd? Waarom weten onze dokters niet eens dat er zo'n wetenschappelijk onderzoek in het buitenland bestaat? Waarom wordt over zulke belangrijke bevindingen in onze pers niets gemeld? Waarom is men daar niet open en eerlijk mededelend in? Wie houdt het nieuws hieromtrent tegen? Ik laat het je invullen ... maar voor mij is het duidelijk. Ik hoop dat mensen die dat lezen en met kanker geconfronteerd worden de moed hebben om dergelijke artikels over wetenschappelijk alternatief kankeronderzoek voor te leggen aan hun dokter.
Sta je ook zo huiverig tegenover E-nummers? Het hoeft niet altijd want er zijn ook E-nummers die helemaal geen kwaad kunnen voor de gezondheid. Maar hoe weet je dat? Zou het niet praktisch zijn om bij elk E-nummer dat op de verpakking staat te weten of het al dan niet onze gezondheid kan schaden? De oplossing is er ... zopas verscheen het handig gidsje "Wat zit er in uw eten ...?"
Wil je het boekje bestellen klik dan op de bovenstaande URL op het boekje zelf en je wordt naar een site geloodst waar je het werkje kunt bestellen. Succes.
De zoveelste leugen van Monsanto - "GGO's = minder pesticiden" - ontmaskerd.
Een studie, die is gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Sciences Europa,
kwam tot de ontdekking dat het gebruik van herbiciden in de drie
genetisch gemodificeerde gewassen, katoen, sojabonen en maïs, de
afgelopen twee decennia in de Verenigde Staten juist is toegenomen..!!
In hun vroege jaren deden de herbicide-tolerante gewassen het erg
goed, stelt de studie. Maar in de afgelopen jaren zijn de zogenaamde
superonkruiden resistent geworden tegen glyfosaat, dat het
belangrijkste bestanddeel van Roundup is.