Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    09-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plastiek bannen.

    Vijf reden om te stoppen met het gebruik van plastiek verpakkingen.

    Plastic containers

    (NaturalNews) Er zijn tal van goede redenen om te stoppen met het gebruik van plastiek verpakkingen, variërend van gezondheid en milieu-overwegingen tot eenvoudige praktische overwegingen in de keuken.

    Gezien de feiten is er echt geen goede reden om producten te blijven kopen verpakt of gebotteld in plastiek of plastiek dozen te gebruiken voor de opslag van voedsel thuis - behalve wanneer er geen andere opties beschikbaar.

    Hier zijn de top vijf feiten met betrekking tot plastiek versus glas:

    Feit # 1: De milieu-impact van kunststof is enorm - jaarlijks wordt genoeg plastiek weggegooid om de evenaar vier keer mee te bedekken; de gemiddelde Amerikaan gooit per jaar bijna 100 kg plastiek weg. Miljarden kg plastiek vervuilen onze oceanen en bedreigen het leven in zee, 1.000.000 zeevogels en 100.000 zeedieren vinden jaarlijks de dood door plastiek. Vijftig procent van kunststofhouders worden eenmalig gebruikt en vervolgens weggegooid.

    Feit # 2: Kunststoffen zijn een bedreiging voor de gezondheid van de mens. Chemicaliën spoelen uit plastiek verpakkingen in ons lichaam en kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Veel van de stoffen die worden gebruikt om plastiek te maken zijn kankerverwekkend, terwijl anderen hormonale onevenwichtigheden, geboorteafwijkingen en ontwikkelingsproblemen veroorzaken. Kunststoffen bevatten vaak lood, cadmium en kwik, die kunnen worden opgenomen door het eten of drinken in de verpakking om uiteindelijk ons lichaam te bereiken.

    Feit # 3: Glas is beter voor het milieu - Glasverpakkingen kunnen vele malen worden gebruikt en worden gerecycleerd tot nieuwe. Plastiek flessen worden in het beste geval omgezet in andere producten. Elke plastiek fles wordt gemaakt van "nieuwe" grondstof.

    Feit # 4: Glas is praktischer in de keuken - Eén van de beste dingen van glasverpakkingen is dat ze kunnen worden gebruikt voor opslag, koken en serveren. Dezelfde glasverpakking kan worden gebruikt in de koelkast, in de oven en op tafel. Glasverpakkingen kunnen over en weer worden gebruikt en hergebruikt voor andere toepassingen. Als wij saus of sap in een glazen fles kopen, bijvoorbeeld, kan die worden gewassen en gebruikt voor de opslag van andere ingrediënten.

    Feit # 5: Glas absorbeert geen geur of kleur - Plastiek verpakkingen laten niet alleen gevaarlijke chemische stoffen achter in het voedsel, maar ze absorberen ook geuren en kunnen verkleuren. Glas heeft dit probleem niet. Glazen verpakkingen zijn ook nog eens esthetischer.

    Afkicken van plastiek gewoonte.

    Natuurlijk is het bijna onmogelijk om alle plastiek verpakkingen te vermijden, maar het is relatief eenvoudig om de hoeveelheid plastiek zakken, flessen en dozen die men koopt of gebruikt, aanzienlijk te verminderen.

    Veel producten, zoals gebotteld water zitten bijvoorbeeld in glazen- en kunststof flessen, aan ons de keuze. Koopt men vers voedsel aan de bron dan zijn we helemaal af van de verpakking.

    Een aantal voedingsmiddelen zijn ook beschikbaar in bulkvorm, wat betekent dat men zijn eigen herbruikbare verpakkingen kan gebruiken voor dragen en opslaan. Het is gemakkelijk om te winkelen met eigen zakken, zodat men niet meer hoeft plastiek zakken te gebruiken elke keer dat men naar de supermarkt gaat.

    Het verminderen van onze "plastiek voetafdruk 'is helemaal niet moeilijk als men eenmaal begint om bewust te worden en op zoek gaat naar alternatieven. In feite sta je versteld hoeveel plastiek verpakking men eigenlijk kan voorkomen.

    Veel van de dingen in kunststof zijn helemaal niet nodig, dus waarom uzelf en het milieu niet een groot plezier doen en beginnen schoppen zonder plastiek?

    Oorspronkelijk artikel:”Five astonishing facts that will make you want to stop using plastic containers for good”, Friday, July 22, 2016 by: Daniel Barker, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ecologycenter.org/factsheets/adverse-health-effects-of-plastics/   
    http://www.beachapedia.org/Rise_Above_Plastics_Facts_and_Figures   
    http://www.ecowatch.com/22-facts-about-plastic-pollution-and-10-things-we-can-do-about-it-1881885971.html   
    http://www.triplepundit.com/2015/09/time-to-reduce-our-plastic-footprint/#   

    09-09-2016, 16:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:plastiek verpakkingen, milieu
    03-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines waardeloos.

    Big Pharma krijgt andermaal een grote klap want studie maakt korte metten met cholesterolmythes, statines zijn totaal waardeloos.

    Statin drugs

    (NaturalNews) Een zware klap voor Big Pharma nu uit drie grote studies is gebleken dat hun meest winstgevend geneesmiddel waardeloos is. Nog maar kort geleden publiceerde The Lancet een grote studie die stelde dat de nadelen van antidepressiva voor kinderen en tieners veel zwaarder zijn dan de voordelen. Van de 14 antidepressiva bleek er maar één beter te zijn dan een placebo.

    Nu melden wetenschappers dat geneesmiddelen voor cholesterol, voorgeschreven aan 15 miljoen Amerikanen, volkomen waardeloos zijn. Een groep van internationale onderzoekers publiceerde een studie in het BMJ Open tijdschrift die stelt dat er geen verband is tussen wat bekend staat als "slechte" cholesterol en overlijden als gevolg van hart- en vaatziekten bij personen ouder dan 60 jaar.

    In feite is er gevonden dat 92 procent van de mensen met een hoog cholesterol eigenlijk langer leven. De beste manier voor een goede gezondheid van het hart is niet door het nemen vanmedicijnen maar door middel van gezonde leefgewoonten.

    "Het verlagen van cholesterol met medicijnen voor primaire preventie van hart- en vaatziekten voor ouderlingen boven de 60 is een totale verspilling van tijd en middelen, terwijl het veranderen van levensstijl de belangrijkste manier is om een goede kwaliteit van het leven te bereiken," zei Professor Sherif Sultan. Sultan is expert in vasculaire en endovasculaire chirurgie aan de University of Ireland.

    "Het verlagen van cholesterol met medicijnen is een totale verspilling van tijd '

    Co-auteur Dr Malcolm Kendrick zei dat uit hun bevindingen blijkt "dat oudere mensen met een hoog LDL (low-density lipoprotein) niveau, de zogenaamde 'slechte' cholesterol, langer leefden en minder hart- en vaatziekten hadden.”

    De onthullingen hebben grote gevolgen voor de farmaceutische industrie; zo is het medicijn Lipitor het meest winstgevend middel aller tijden - goed voor een verkoopcijfer van meer dan $ 140.000.000.000 volgens Health Impact News.

    De richtlijnen voor preventie van hart- en vaatziekten en de theorie rond de opbouw van plaque in de slagaders moeten opnieuw worden geëvalueerd, aldus de studie, die eraan toevoegen dat "de voordelen van statines fel overdreven zijn.”

    Maar de waarheid is niet alleen dat de voordelen van statines overdreven zijn maar ook het "onderzoek" ter ondersteuning van andere middelen zoals antidepressiva en vaccins.

    Natural News meldde in 2013 dat het voorschrijven van statines voor meer en meer Amerikaanse volwassenen werd vergemakkelijkt door artsen verbonden aan de industrie. Artsen van de American Heart Association en de American College of Cardiology gaven drie jaar geleden nieuwe richtlijnen uit waarin werd opgeroepen om een derde van alle volwassenen statines voor te schrijven - een zeer lucratieve push voor Big Pharma.

    Op de vraag over het belangenconflict was het antwoord: "De banden tussen artsen en Big Pharma zijn zo groot dat het bijna onmogelijk is om een grote groep artsen te vinden die geen banden hebben met de industrie."

    Nieuwe studie zegt dat een cocktail van vaccins niet veilig is voor kinderen.

    De derde grote studie die de farmaceutische industrie in diskrediet brengt, komt uit het Journal of American Physicians and Surgeons, waaruit blijkt dat het geven van meerdere vaccins tegelijk aan kinderen onveilig is - een complete tegenspraak met het vaccin verhaal reeds decennia in ons strot geduwd door de overheid, de farmaceutische bedrijven en de media.

    "Hoewel CDC adviseert polio, hepatitis B, difterie, tetanus, kinkhoest, rotavirus, Haemophilus influenzae type B, en pneumokokkenvaccins als cocktailvaccin te geven aan twee-, vier-, en zes maanden oude baby’s, is deze combinatie nooit getest geweest op veiligheid in klinische onderzoeken, "schreef medisch onderzoeker Neil Z. Miller.

    "Dit is in strijd met een CDC rapport waaruit bleek dat gemengde blootstelling aan chemische stoffen en andere stress-factoren, waaronder voorgeschreven geneesmiddelen, 'verhoogde of onverwachte schadelijke gevolgen kan veroorzaken voor de gezondheid.' '

    Dus daar heb je het. De farmaceutische industrie, evenals de overheid die zulk beleid ondersteunen, zijn absoluut niet geloofwaardig en daarom te wantrouwen. De beste manier om een goede gezondheid te behouden is gezonde leefgewoonten aan te nemen met inbegrip van het eten van een uitgebalanceerd dieet, lichaamsbeweging en de tijd te nemen om de geest tot rust te brengen.

    Oorspronkelijk artikel:”Big Pharma suffers another major blow as study debunks high cholesterol mythe admitting statins are totally worthless”, Friday, June 17, 2016 by: Julie Wilson staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://healthimpactnews.com/2014/thousands-sue-for-damages-against-cholesterol-drugs-as-big-pharma-defends-billion-dollar-industry/   
    http://www.telegraph.co.uk/science/2016/06/12/high-cholesterol-does-not-cause-heart-disease-new-research-finds/   
    https://www.sharecare.com/health/cardiovascular-drugs/how-many-people-take-statin   

    03-09-2016, 22:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:statines, cholesterol, depressiva
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker vergif voor kinderen.

    Meer dan zes theelepels suiker per dag gevaarlijk voor kinderen.

    Sugar intake

    (NaturalNews) Een nieuw rapport van de Emory University School of Medicine in Atlanta, Georgia stelt dat iets meer dan zes theelepels (niet eetlepels) suiker per dag "gevaarlijk" is voor de gezondheid van kinderen, volgens de Daily Mail.

    De onthullingen zijn alarmerend gezien het feit dat de meeste kinderen veel meer suiker eten dan de hoeveelheid aanbevolen in dit recent rapport. De gevolgen voor de gezondheid van de consumptie van te veel suiker kunnen ernstig zijn waaronder chronische ziekten en aandoeningen zoals diabetes en obesitas.

    Bovendien kan te veel suiker schade berokkenen aan het hart en de hersenen, waardoor de cognitieve functies en het psychisch welbevinden onder druk komen te staan. De wetenschappers die deelnamen aan het onderzoek zeggen dat ouders vaak niet weten hoeveel suiker te veel is voor hun kinderen.

    Overconsumptie van suiker brengt de gezondheid van kinderen in gevaar, zeggen de onderzoekers.

    "Er is een gebrek aan duidelijkheid en consensus over hoeveel suiker wordt beschouwd als veilig voor kinderen; daarenboven is suiker bijna overal aanwezig in voedingsmiddelen en dranken, en de totale consumptie door kinderen blijft hoog - een Amerikaans kind verbruikt ongeveer driemaal zoveel suiker dan aanbevolen," zei professor kindergeneeskunde Dr. Miriam Vos.

    Zes theelepels suiker is het equivalent van een kleine reep chocolade en minder dan een blikje frisdrank. Volgens verschillende rapporten bevat een blikje frisdrank iets minder dan 10 theelepels suiker.

    Dit betekent dat als uw kind in de loop van de dag een blikje frisdrank drinkt, het al de limiet heeft overschreden. De meeste kinderen, met uitzondering van degenen die zijn geboren in een super bewust gezin, consumeren niet alleen een blikje frisdrank maar ook veel zoete snacks.

    Een diagram gepubliceerd door Daily Mail zorgt voor een duidelijke overzicht van hoeveel suiker er precies zit in populaire snoepjes en drankjes.

    Kinderen die slechts één blikje drinken van de meeste frisdranken zitten waarschijnlijk boven de aanbevolen limiet voor inname van suiker.

    Zo bevat bijvoorbeeld een normale “Snickers” reep ongeveer 27 gram suiker, of ongeveer 7 theelepels, terwijl een Milky Way er ongeveer 8.75 theelepels bevat. Een blikje Sprite bevat ongeveer 8,25 theelepels.

    Volgens dit laatste peer-reviewed onderzoek is de gezondheid van uw kind in gevaar als het in de loop van de dag één blikje frisdrank en één candy bar consumeert. De onderzoekers voegen eraan toe dat kinderen onder de leeftijd van twee helemaal geen toegevoegde suikers in hun eten zouden mogen krijgen.

    Eén theelepel suiker is gelijk aan 4g, dus zijn zes theelepels het equivalent van 24g, wat neerkomt op ongeveer 100 calorieën.

    Kinderen in de leeftijd tussen vier en acht mogen niet  meer dan drie theelepels suiker per dag, of 12 g, innemen en die van negen jaar en ouder niet meer dan acht theelepels, volgens het National Institute of Health.

    "Ons doel is een aanbeveling op te stellen die dezelfde is voor alle kinderen in de leeftijd tussen twee en 18 om het eenvoudig te houden voor de ouders en de volksgezondheid," zeiden de onderzoekers in hun poging om de aanbevelingen te vereenvoudigen.

    Ze voegde eraan toe dat het eten van zes theelepels of minder toegevoegde suikers per dag een haalbaar doel is.

    "Kinderen die voedingsmiddelen eten met toegevoegde suikers hebben de neiging om minder gezonde voedingsmiddelen te eten zoals fruit en groenten, volle granen en vetarme zuivelproducten, die goed zijn voor de gezondheid van het hart," aldus Prof. Vos.

    "Als uw kind de juiste hoeveelheid calorieën opneemt voor het bereiken of behouden van een gezond lichaamsgewicht, is er niet veel ruimte in het voedsel 'budget' voor laagwaardig junkfood waar de meeste toegevoegde suikers worden gevonden."

    Het onderzoek werd gepubliceerd in het tijdschrift Circulation van de American Heart Association.

    Oorspronkelijk artikel: “More than six teaspoons of sugar a day is dangerous for children”, Friday, September 02, 2016 by: Samantha Debbie, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.com/2015/04/06/sugar-brain-mental-health_n_6904778.html   

    03-09-2016, 21:59 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:suiker, obesitas
    22-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol te hoog?

    Wat als uw cholesterol te hoog is?
      Que faire si votre cholestérol est trop haut ?

    "Cholesterol is niet de boosdoener"

    "Cholesterol is geen vergif"

    "Medicatie tegen cholesterol is giftig" ...

    Het is helemaal niet grappig als men uit een labo-analyse op bloedonderzoek verneemt dat zijn cholesterol te hoog is. In elk geval moet men iets doen! We kunnen niet stil blijven zitten alsof er niets was gebeurd! En hoe verder van het leven genieten, hoe verder plezier hebben in ’t leven, hoe nog genieten van een maaltijd rond een mooi gedekte tafel met dit zwaard van Damocles boven het hoofd ?

    De rol van cholesterol in cardiovasculaire ziekten is waarschijnlijk volledig overdreven. Het verlagen van het cholesterolgehalte hetzij door dieet zonder verzadigd vet of door geneesmiddelen (statines) vermindert in geen geval het risico op overlijden.

    Echter, ongeacht onze leeftijd en gezondheid, verminderen natuurlijke methoden ons cardiovasculair risico wel. Het zou absurd zijn onszelf die mogelijkheid te ontnemen! Vooral als men vernomen heeft een te hoog cholesterolgehalte te hebben.

    Maar vooraleer te vertellen wat wij vandaag kunnen doen graag eerst deze korte bedenking rond cholesterol.

    Cholesterol is goed voor de gezondheid.

    Cholesterol is één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam en essentieel voor de productie van cellen en vitale hormonen zoals stress- en sekshormonen en vitamine D.

    Cholesterol is essentieel om vet te verteren: het is een component van galzuur geproduceerd door de lever.

    Tot slot is het van vitaal belang voor de hersenen, waardoor het geheugen kan functioneren: mensen met te weinig cholesterol en mensen die kunstmatig hun cholesterol verlagen met statines (medicijnen) hebben problemen met het geheugen, lopen hoger risico op diabetes, depressie, zelfmoord en gewelddadige dood. Dit alles is wetenschappelijk gedocumenteerd. Het is niet gering en zeker niet te negeren.

    In de geneeskunde is weinig bekend over het functioneren van hart en bloedvaten. We moeten ons realiseren dat cardiologie of hartgeneeskunde vandaag nog altijd erg onnauwkeurig is.

    Toegegeven, artsen doen wonderen met een kunstmatig hart. Ze maakten ook grote vooruitgang in spoedeisende geneeskunde, om het leven van mensen te redden die een hartaanval (hartinfarct) hebben gehad, in het ontstoppen van slagaders. Echter is er nog altijd grote onzekerheid over de oorzaken van hart- en vaatziekten, waarom ze zich voordoen, hoe te voorkomen, hoe een volgend probleem na een eerste hartaanval of beroerte te voorkomen. Weinig artsen durven u recht in de ogen kijkend vertellen over het probleem waarover de meest tegenstrijdige theorieën met elkaar botsen.

    Om u een voorbeeld te geven, veel artsen geloven nog altijd dat cholesterol de bloedvaten verstopt. In feite, wat men arteriële ”plaque" noemt, waarbij de diameter van de slagaders verkleint en het risico vergroot dat zij verstopt geraken, is hoofdzakelijk samengesteld uit spiercellen van de slagaders die zich verspreid hebben, calcium en ijzer en een weinig cholesterol. Sommige onderzoekers stellen zelfs dat cholesterol genezend werkt. Het zou er komen om de schade veroorzaakt door de ontsteking van de vaatwanden te herstellen: dat is de reden waarom er op die plaatsen cholesterol aanwezig is. De toename van cholesterol zou een manier zijn waarop het lichaam zichzelf beschermt. Cholesterol bestrijden met medicijnen zou volgens die artsen een zeer slecht idee zijn!

    Evalueer uw cardiaal risico: de echte analyse.

    Eén ding is zeker: ons totaal cholesterolgehalte is niet de goede manier om ons cardiovasculair risico te voorspellen.

    Het is veel nuttiger om de volgende analyses uit te voeren:

    Triglyceridenspiegels: hoewel een snelheid van 2 g per liter officieel aanvaardbaar wordt geacht zijn deskundigen het erover eens dat een triglyceride die dicht bij 1,5 g/l ligt reeds wijst op een zeer slechte staat van cardiovasculaire gezondheid. Ideaal zou ons triglyceride niveau altijd kleiner moeten zijn dan 1,2 g/l [3].


    HDL/cholesterol: HDL (de "goede" cholesterol), is een goede voorspeller van het risico op hartaandoeningen. Deel eenvoudig het HDL-niveau door de totale cholesterol; het percentage moet ideaal meer dan 24% bedragen.
    Verhouding triglyceride/HDL met kleiner zijn dan 2.

    Het bloedsuikergehalte bij een lege maag (nuchtere bloedglucose): Studies tonen aan dat mensen met een nuchtere glucose van 100-125 mg/dl bijna 300% meer risico hebben op coronaire hartziekten (slagaders die het hart leveren ) dan degenen die minder dan 79 mg/dl.

    Ijzergehalte: het teveel aan ijzer in het lichaam is een belangrijke bron van oxidatieve stress. Bij te veel ijzer (ferritine niveaus boven 200 ng/ml), kan de binnenkant van de bloedvaten beschadigd worden en verhoogt het risico op een beroerte. De eenvoudigste manier om ijzergehalte te verminderen is dan bloed te doneren. Als het gehalte bijzonder hoog is raadpleeg dan een hematoloog; dit kan een teken zijn van hemochromatose, een erfelijke ziekte.

    Natuurlijke manieren ons cardiovasculair risico te verminderen.

    Bij slechte uitslagen zoals hierboven vermeld is de beste oplossing niet om chemische pillen te slikken. Dit zal niet helpen. Als de niveaus slecht zijn is een levensstijlprobleem dat wordt gecorrigeerd door het aanpassen van onze leefwijze en onze voeding de beste remedie.

    Hier is de lijst van natuurlijke actie:

    Vervang junk food, verwerkte en kunstmatige voeding door volwaardig voedsel, vers, gekookt tot een minimum beperkt en waar mogelijk biologisch en lokaal geteeld.

    Vermijd light producten en gebruik voortaan goede vetten voor de gezondheid: avocado, vette vis, biologische eieren, boter van grazende koeien, kokosvet, kokosolie, koudgeperste notenolie (walnoten, amandelen , hazelnoten, ...), niet geroosterd en ongezouten; biologische koolzaadolie of olijfolie; dat vooral een omega-3/omega-6 verhouding dient te hebben tussen 1: 1 en 1: 5, maar zeker niet 1:20 of 1:30, zoals in het algemeen het geval is bij de huidige westerse voeding .

    Optimaliseer de inname van calcium, magnesium, natrium en kalium door het eten van veel biologische groenten. Drink groentesap bekomen uit een trage centrifuge om de opname te vergemakkelijken.

    Onderhoud het vitamine D niveau langs blootstelling aan de zon. Een optimaal niveau van vitamine D kan men bereiken door dagelijkse onbeschermde blootstelling van 15 tot 20 minuten aan de zon. Is dat niet mogelijk dan kunnen voedingssupplementen een oplossing bieden, neem tegelijkertijd vitamine K2 met vitamine D. Deze werken samen in het afremmen van de verkalking van de slagaderen (arteriosclerose).

    Stop ten allen prijze met roken, maar drink een glas rode wijn per dag. Vermijd zoete wijnen, likeuren en sterke drank.

    Beweeg regelmatig: dit is de veiligste en meest effectieve manier om hart-  vaatziekten te voorkomen en te genezen.


    Zorg voor een goede tandheelkundige en mondhygiëne: een dode tand (devitalized), plaque (bacteriën rond de tanden en het tandvlees), ontstoken tandvlees (rood) worden geassocieerd met veel ziekten, waaronder hart- en vaatziekten. In een studie uit 2010 bleek dat mensen met een slechte mondhygiëne 70% hoger risico hadden op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten in vergelijking met mensen die hun tanden tweemaal per dag borstelden.

    Vermijd statines, die kunstmatig het cholesterolgehalte  verlagen, zonder inspanning, maar met het risico van veel bijwerkingen. De enige mensen die baat hebben bij statines zijn degenen die lijden aan familiale  hypercholesterolemie, een zeer zeldzame ziekte die een zeer hoog cholesterolgehalte veroorzaakt ongeacht dieet en levensstijl. Als u het nodig vindt om statines te nemen, neem absoluut ook CoQ10, een belangrijke co-enzym in de cellulaire energie waarvan de productie wordt geblokkeerd door statines die niet alleen de productie van cholesterol voorkomen.

    Om het insulineniveau te verminderen en de gevoeligheid voor insuline te verbeteren, kiest men een dieet met lage glycemische index d.w.z. voedsel dat niet te snel de  bloedsuikerspiegel verhoogt: zoete aardappelen in plaats van gewone aardappelen, honing in plaats van suiker, peulvruchten (erwten, bonen) in plaats van granen. Er is ook een voedingssupplement, alpha-lipoic acid (400 mg), dat de gevoeligheid voor insuline verhoogt.

    Oorspronkelijk artikel:”Que faire si votre cholestérol est trop haut?”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, mardi 3 février, 2015.

    Bijlagen:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/05/25/fasting-part-one.aspx   
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/19/vitamin-d-vitamin-k2.aspx   
    http://circ.ahajournals.org/content/123/20/2292.long   
    http://www.bmj.com/content/340/bmj.c2451.abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11104842   
    http://www.thecholesteroltruth.com/could-low-cholesterol-levels-jeopardise-brain/   

    22-08-2016, 21:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol
    17-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medicijnen maken ons dom.

    Big Pharma maakt je dom: medicijnen tegen verkoudheid en maagzuur doen de hersenen langzaam krimpen en vertragen het denkvermogen. 

    OTC medication

     

    (NaturalNews) Als je merkt dat je meer dan normaal vergeet, of je hebt soms het gevoel dat je geest niet zo scherp meer is … neem dan eens een kijkje in uw medicijnkastje.

    Vooral oudere mensen worden geadviseerd om een aantal algemeen gebruikte geneesmiddelen zonder voorschrift te mijden om hun denken en geheugen te vrijwaren van achteruitgang.

    Een studie van de Indiana University School of Medicine, gepubliceerd in JAMA Neurology, gebruikte hersenscans om de impact van een aantal algemeen gebruikte medicijnen op het metabolisme van de hersenen en atrofie te onderzoeken bij 451 personen. Onder deze groep waren zo’n 60-tal mensen die één of meer medicijnen namen met een gemiddelde of hoge anticholinerge activiteit.

    Om tot hun conclusies te komen,gebruikten de onderzoekers huisdieren om het metabolisme van de hersenen te meten, MRI's van de hersenenstructuur en een reeks van cognitieve- en geheugentests.

    Zij vonden dat patiënten die anticholinergica namen slechter presteerden op de tests dan de anderen. Sommige van de gebieden waar de prestaties merkelijk lager waren: planning, verbaal redeneren, korte-termijn geheugen en het oplossen van problemen.

    Misschien nog alarmerender, de MRI's toonden aan dat degenen die de geneesmiddelen namen een kleiner hersenvolume en grotere ventrikels hadden. Bovendien hadden ze een lager glucosemetabolisme in de hersenen in het algemeen en in de hippocampus met name in het gebied van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen en vaak beïnvloed wordt in de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer.

    Effecten merkbaar zelfs na het staken van de behandeling.

    Onderzoeker Dr. Shannon Risacher zei: "Deze bevindingen geven ons een goed inzicht in de invloed van deze klasse van medicijnen op de hersenen die het risico van cognitieve stoornissen en dementie verhogen.”

    "Gezien al het onderzoek hieromtrent overwegen veel artsen alternatieven voor anticholinerge medicijnen indien beschikbaar bij het werken met hun oudere patiënten."

    Sommige van de geneesmiddelen in kwestie omvatten behandelingen voor allergieën, hooikoorts, verkoudheid, griep, depressie, jicht, diarree, astma en brandend maagzuur. Deze effecten werden ook nog waargenomen een maand nadat de behandeling beëindigd was.

    Vroegere studies hebben reeds deze geneesmiddelen gekoppeld aan een verhoogd risico op dementie en evenwichtstoornissen. Uit een studie van 2013 bleek dat deze medicijnen na slechts dagen gebruik kunnen leiden tot cognitieve problemen. Een andere studie vond het verband tussen anticholinerge toxiciteit en constipatie, droge mond, delirium, visuele beperkingen en verwarring, in aanvulling op ernstige cognitieve achteruitgang.

    Nog erger is dat veel ouderen regelmatig meer dan één van deze medicijnen nemen tegen allergie en maagzuur.

    Een andere goede reden om over te gaan tot de natuurlijke geneeskunde.

    Het is niet moeilijk voor te stellen waarom Big Pharma deze medicijnen op de markt heeft gebracht. Ze zijn allemaal vrij verkrijgbaar en wijzen elke bijwerking af. Sterker nog: afbraak van de cognitieve functie werkt in hun voordeel omdat mensen gemakkelijker accepteren om over te gaan tot medicijnen zonder zich iets af te vragen over mogelijke bijwerkingen.

    Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en beweren dat een achteruitgang van het geheugen gemakkelijk leidt tot het frekwenter nemen van dergelijke pillen door gemeende vergetelheid, wat de verkoop nog doet stijgen.

    Klinkt schandalig? Big Pharma bekommert zich ook niet om de schade die vaccins al berokkend hebben; het brengt op en dat is wat voor hen telt. Dit is dan ook reden waarom meer en meer mensen zich wenden tot de natuurlijke geneeskunde die over het algemeen niet zo'n gevaarlijke bijwerkingen geeft.

    Gevaarlijke stoffen zijn niet beperkt tot medicijnen; ze kunnen zelfs worden gevonden in het voedsel dat men koopt in de winkels, zoals opgemerkt door Health Ranger Mike Adams in zijn boek Food Forensics. Zuiver eten is ook een goede manier om jezelf te beschermen tegen giftige stoffen en het voorkomen van ziekten in de eerste plaats, zodat u zich niet hoeft te wenden tot gevaarlijke medicijnen. En alles begint met kiezen voor biologische producten.

    Oorspronkelijk artikel:”Big Pharma is making you stupid: Common cold medicines and heartburn pills found to shrink the brain and slow thinking”, Monday, April 25, 2016 by: Isabelle Z.

    Bijlagen:
    http://naturalmedicinesummit.com/?oprid=5117   
    http://science.naturalnews.com/anticholinergic.html   
    http://science.naturalnews.com/pubmed/11584981.html   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3545994/Common-medicines-including-cold-flu-tablets-heartburn-drugs-sleeping-pills-SHRINK-brain-slow-thinking.html   

    17-08-2016, 14:50 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:medicatie, cognitieve stoornis, hersenen
    21-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supervoedsel broccoli

    Vijf redenen om broccoli te eten.

    Broccoli is een ongelooflijk gezonde groente.

    Het heeft anti-kanker eigenschappen.

    Het kan artrose stoppen.

    Het verbetert de gezondheid van het hart.

    Het handhaaft het gezichtsvermogen.

    Het behoudt het geheugen.

    En dat is niet alles.

    Sommigen hebben ontdekt dat broccoli beschermt tegen radioactiviteit.

    Broccoli is een uitstekende bron van vitaminen (in volgorde van de hoeveelheden): C, K, B2, B9, A, B5, B6, E.

    Het is een goede bron van essentiële mineralen: koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor en kalium.

    Toch denken de onderzoekers dat broccoli nog veel goede eigenschappen verbergt.

    Vijf redenen om broccoli in uw dieet te voorzien.

    Reden 1 - Broccoli werkt tegen kanker

    Broccoli bevat in zijn bladeren veel glucosinolaat en het enzym myrosinase. In geval van een aanval door bacteriën worden myrosinase glucosinolaten omgezet in werkzame stoffen zoals sulforafaan, indol-3-carbinol en 3,3-diindolylmethane die krachtige antibacteriële activiteiten bezitten en dus de aanvaller te doden. Bij mensen heeft het gebruik van preparaten op basis van broccoli krachtige positieve en beschermende effecten.

    Sulforafaan is de meest waardevolle. Het stimuleert de enzymen verantwoordelijk voor het neutraliseren van kankerverwekkende stoffen. Het heeft een antioxidant zoals kurkuma. Onderzoekers stellen dat sulforafaan ontstekingsremmend is.

    Om maximum te genieten van sulforafaan moet men broccoli goed kauwen. De actieve myrosinase maakt in de mond de werkzame stoffen vrij. Myrosinase is ook erg gevoelig voor warmte zodat rauwe broccoli veel effectiever is voor de gezondheid dan gekookt.

    Broccoli kan het risico op long-, prostaat-, eierstok-, borst- (bij postmenopauzale vrouwen), nieren en colorectale kanker verminderen.

    Wat nog meer?

    Verschillende epidemiologische studies hebben de anti-kankerkracht van kruisbloemigen (zoals broccoli) vergeleken met andere vruchten en groenten. De bevindingen suggereren dat kruisbloemige betere bescherming bieden tegen kanker. Bovendien geeft het 3 tot 5 keer per week eten van kruisbloemigen (zoals broccoli) aanzienlijke vermindering van het risico op kanker.

    Een andere studie vond dat regelmatige consumptie van broccoli de overlevingskansen bij blaaskanker verhogen.

    Reden 2 - Broccoli bestrijdt osteoartritis.

    Tegen artrose is het dan weer de sulforafaan die ingrijpt. Britse onderzoekers hielden een experiment in vitro en in vivo op cellen van muizen met osteoartritis. De sulforafaan blokkeerde de enzymen die het kraakbeen vernietigen. Dit is een veelbelovend resultaat en klinische proeven op mensen zijn aan de gang.

    Reden 3 - Broccoli is goed voor het hart.

    Broccoli bevat het krachtig flavonoïde kaempferol. Volgens studies vermindert kaempferol het risico op hart- en vaatziekten. Tijdens een klinische proef werd het effect van broccoli bestudeerd op het sterfterisico door cardiovasculaire ziekten. Proefpersonen die 10 porties broccoli per week hadden gegeten hadden een lager risico op cardiovasculaire ziekten. Verder vermindert broccoli de concentratie van homocystïne in het bloed wat helpt het risico op hart- en vaatziekten te verminderen.

    Reden 4 - Broccoli beschermt de gezondheid van het oog.

    Broccoli is rijk aan antioxidanten, zoals luteïne en zeaxanthine. Deze antioxidanten neutraliseren schadelijke deeltjes die zich ophopen in het lichaam door vervuiling, stress en slechte voeding. Zij nemen deel aan het verminderen van het risico op kanker en degeneratieve ziekten.

    Luteïne en zeaxanthine worden als effectief aanzien bij het beschermen van de retina en macula van het oog. Ze verminderen het risico van cataract en maculadegeneratie.

    Verrassend: de hoeveelheid antioxidanten in broccoli verhoogt bij het koken.

    Reden 5 - Broccoli handhaaft het geheugen.

    Onderzoekers hebben 13.000 vrouwen gevolg gedurende 25 jaar. Ze noteerden hun eetgewoonten en beoordeelden hun cognitieve vaardigheden.

    Resultaat: het consumeren van kruisbloemigen (zoals broccoli) vermindert de cognitieve achteruitgang.

    Opgepast bij hypothyreoïdie!

    Alle kruisbloemige groenten, zoals broccoli, worden "goitrogens" genoemd. Dit betekent dat ze in grote hoeveelheden het absorptievermogen van jodium door de schildklier kunnen verminderen. Dit is problematisch voor mensen met een tekort aan jodium. Deze mensen moeten hun consumptie van kruisbloemigen controleren of gelijktijdig hun consumptie van vis (rijk aan jodium) verhogen.

    Als je niet zeker bent is er een eenvoudig manier om blootstelling aan goitrogene stoffen te beperken door brocolli rauw te gebruiken wat geen effect heeft op de schilklier.

    Kan ik broccoli eten die geel of fluorescerend groen is geworden?

    In het algemeen eet men broccoli zo vers mogelijk. Kies planten met een goed dicht en donkergroene kroon. Wacht niet langer dan 5 dagen om ze te eten want al vlug worden de bladeren geel tot neon groen. Dit is een teken dat de brocolli aan het bloeien is of geoogst is ,juist voor de bloei. Ze is nog steeds eetbaar maar niet zo lekker en hard en heeft veel van haar voedingswaarde verloren.

    Is de de stengel van broccoli eetbaar?

    Laten we eerlijk zijn, niemand eet de stengel van broccoli. Die is minder smakelijk dan de bovenkant van het boeket.

    Maar is het je de laatste tijd ook al opgevallen dat de winkels de neiging hebben om broccoli te presenteren met langer stengel ... terwijl de hoeveelheid blad niet toeneemt? Zonde voor je geldbeugel om die stengel weg te gooien.

    De stengel van broccoli kan lekker zijn!

    Schil de steel van broccoli om de harde huid te verwijderen en leer die te gebruiken in uw gerechten. Broccoli blad is sterker van smaak dan de stengel. De stam heeft een minder uitgesproken smaak en leent zich makkelijk tot het toevoegen aan onze gerechten.

    Idee No. 1: Rasp de stengels.

    Broccoli stengels kunnen rauw worden geraspt. Men kan ze toevoegen aan elke geraspte of gesneden salade: wortelen, bieten, knolselder, courgette, rode of witte kool …

    Verder zullen wij het hebben over het belang van het eten van rauwe broccoli.

    Idee 2: Als puree.

    Stoom de broccoli met stengel. Maak er puree van en voeg er feta aan toe voor een echte punch. Sommigen dienen de puree op met quinoa, pasta of op toast als een bruschetta.

    Idee No. 4: Als groentebouillon in een soep.

    Het is eenvoudig. Men knipt de broccolistengels in blokjes of sticks en bewaar ze in de diepvries voor uw volgende groentebouillon of soep.

    Idee 5: Roerbakken.

    Hak de broccolistengels en voeg ze toe aan gebakken (of wok-) groenten, paddestoelen, rundvlees, kip, varkensvlees, garnalen ...

    Eet zoveel mogelijk rauwe broccoli.

    Het kan onlogisch lijken de broccoli niet te koken maar een groot deel van de goede stoffen verdwijnen tijdens het koken.

    In gekookte broccoli zit bijna geen sulforafaan meer, het belangrijkste bestanddeel van broccoli.

    Gelukkig weerstaan de meeste vitamines in broccoli het bakken en invriezen. Als men de broccoli moet koken, dan zo weinig mogelijk en al dente.

    Enkele ideeën om broccoli rauw te eten:

    Rauwe broccoli: vermenigvuldig de effecten van broccoli 50 maal.

    Een goede manier om een broccoli remedie te maken is die te drinken als sap of smoothie.

    Broccoli sap zonder enige zoetigheid heeft een zeer bittere ruwe smaak. Bovendien is het niet eenvoudig om een homogeen sap te verkrijgen. Als men niet beschikt over een sapcentrifuge is een krachtige blender nodig. Ik raad aan om het te mengen met zoet en smakelijk fruit, zoals bananen. Het verzacht de bitterheid van broccoli. De banaan geeft ook een gladde textuur aan het sap, zelfs met een mixer van gemiddeld vermogen. Reken op één banaan bij gebruik van een mixer of blender, per handvol broccoli (boeket en de steel). Voeg water toe tot de gewenste consistentie.

    Broccoli kan ook worden gebruikt in een sapcentrifuge.

    Voeg ten slotte één eetlepel lijnzaad- en koolzaadolie toe van eerste persing. Door deze olie wordt de absorptie van de antioxidanten zoals luteïne en zeaxanthine 50 maal versterkt.

    Heerlijke salade met rauwe broccoli (zeer eenvoudig)

    Was en snijd de broccoli in dunne plakjes (1 cm maximum). Dit laat toe de broccoli te garen zonder koken. Bak spek met paddestoelen. Meng olijfolie met appelazijn voor de saus en voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg er enkele grof gehakte walnoten aan toe.

    Broccolispruiten.

    Broccolikiemen kunnen gemakkelijk thuis gekweekt worden. Broccolispruiten zijn zeer vergelijkbaar met waterkers. Ze hebben geen sterke smaak waardoor ze gemakkelijk toe te voegen zijn aan rauwe salade. Broccoli spruiten bevatten dezelfde voedingsstoffen als de volgroeide broccoli.

    Voedingssupplement van rauwe broccoli

    Het is niet altijd gemakkelijk om dagelijks verse kwalitatieve biologische broccoli op de kop te tikken. Om toch te genieten van de goede eigenschappen van broccoli is men eerder aangewezen op supplementen die de groente geconcentreerd bevatten. Op de markt zijn goede met sulforofaan uitgebalanceerde broccolisupplementen te verkrijgen. Elke capsule van zulk supplement bevat het equivalent van 750 gram rauwe broccoli. Men kan er tot 2 per dag nemen wat overeenkomt met 1,5 kg verse  broccoli.

    Oorspronkelijk artikel:”Cinq raisons de vous jeter sur les brocolis”, Eric Müller, La lettre Néo-nutrition, Juin 5, 2016.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11023002?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15113959?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342455?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15852398?dopt=Abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16257343?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16510043?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17379619   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20551305   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9718215?dopt=Abstract   
    http://www.pnas.org/content/110/46/18650.abstract   

    21-07-2016, 18:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:broccoli
    19-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Processen Monsanto

    Monsanto nu geconfronteerd met een golf van rechtszaken over chemische nalatigheid i.v.m. glyfosaat (Roundup) en sterfgevallen door kanker.

    Monsanto

    (NaturalNews) Teri McCall, de weduwe van een prominente boer uit Cambria, Californië, heeft onlangs een klacht bij het gerecht ingediend tegen Monsanto Co voor een onrechtmatige dood. Jackson 'Jack' McCall, 69, stierf op 26 december aan terminal non-Hodgkin-lymfoom, na het gebruik gedurende bijna 30 jaar van de onkruidverdelger Rondup op zijn groenten- en fruitboerderij.

    Volgens een persbericht van het advocatenkantoor werd Jack McCall in september 2015 opgenomen in het ziekenhuis voor het behandelen van gezwollen lymfeklieren in de nek. Dezelfde dag ontdekte men dat Jack, een man die nooit had gerookt, altijd fit was geweest en geen geschiedenis van kanker had in zijn familie, een zeldzame en agressieve versie van non-Hodgkin lymfoom had.

    Teri McCall is één van de eisers in meer dan een dozijn onlangs ingediende rechtszaken die beweren dat de werkzame stof in Roundup, glyfosaat, kanker veroorzaakte bij hun dierbaren, terwijl Monsanto wist dat de stof ernstige risico's voor de gezondheid van de mens inhoudt, met inbegrip van een verhoogd risico op het veroorzaken van verschillende soorten kanker.

    Pas onlangs werd glyfosaat bestempeld als "waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens” door het World Health Organization’s International Agency for Research of Cancer(IARC). Zij vonden dat het non-Hodgkin lymfoom tussen andere hematopoëtische kankers die het bloed, het beenmerg, en het lymfatisch systeem beïnvloeden, kankers zijn die het meest geassocieerd worden met blootstelling aan glyfosaat.

    Naar aanleiding van het besluit van het IARC, vaardigde het California's Office of Environmental Health Hazard Assessment in september 2016 plannen uit om glyfosaat toe te voegen aan de lijst van kankerverwekkende stoffen. California is de eerste staat die zulk besluit heeft genomen.

    Privaat belang gaat voor op de volksgezondheid.

    Bewijs is aan het licht gekomen waaruit blijkt dat Monsanto reeds decennia weet dat glyfosaat kankerverwekkend is, maar verzuimd heeft om de consumenten te waarschuwen en zijn herbicide is blijven verkopen als het veiligst en effectiefste product op de markt.

    Glyfosaat dat jaarlijks ongeveer $ 5 miljard opbrengt omvat een derde van hun totale omzet en kon niet zomaar uit de handel worden worden genomen niettegenstaande het bewijs van de daadwerkelijke risico's in verband met glyfosaat, nu gebruikt in de meeste onkruidverdelgers.

    Net als veel andere boeren, werd Jack voorgelogen dat Roundup de betere keuze was. Toen hij hoorde over het verband tussen Roundup en kanker stopte hij met het gebruik van de kankerverwekkende stof op zijn boerderij, helaas te laat. 

    Het persbericht meldde ook dat drie jaar voor Jack McCall's non-Hodgkin lymfoom diagnose, de zwarte labrador van de familie, Duke, op mysterieuze wijze lymfoom ontwikkelde en overleed aan de ziekte. Volgens het bericht, "Duke bracht zijn leven rond op de boerderij en stak zijn neus in alles waar hij maar bij kon, met inbegrip op de plaatsen waar Jack McCall met Roundup sproeide.”

    "Glyfosaat is het product van zowel de moderne scheikunde als van een diep corrupte bedrijfscultuur," zegt Robert F. Kennedy Jr., één van de advocaten van Teri McCall, voor Eco Watch. "Het is triest voor ons land en onze mensen dat zo'n krachtige economische firma alleen particuliere hebzucht inzet ten nadele van de volksgezondheid."

    Monsanto blijft de beschuldigingen ontkennen.

    De grote agrochemische reus blijft enige associatie tussen glyfosaat en ziekten zoals non-Hodgkin lymfomen ontkennen.

    Het gerecht stelde dat in plaats van het publiek te informeren over de gevaren, Monsanto verkoos om bewijsmateriaal rond het gevaar van Roundup te verbergen voor overheidsinstellingen, boeren en bevolking.

    “Lange termijn toxicologisch onderzoek herhaalde in de afgelopen 30 jaar verschillende keren dat glyfosaat waarschijnlijk geen risico vormt op kanker bij de mens”. Monsanto zegt op zijn website. "De regelgevende instanties en onafhankelijke deskundigen over de hele wereld hebben langs lange termijn onderzoek op carcinogeniteit en genotoxiciteit beoordeeld dat er geen bewijs is dat glyfosaat kanker veroorzaakt, zelfs bij zeer hoge doses."

    "Het bewijs om deze beweringen te ondersteunen is er niet", zei een prominent advocaat. "Het is wel geen moedermelk maar ik zou het niet mengen in mijn drankje. Het is één van de veiligste chemicaliën die er zijn".

    De golf van recente rechtszaken en claims komt op een kritiek moment voor Monsanto nu dat de Verenigde Staten en de Europese Unie aan het evalueren zijn of zij glyfosaat al of niet verder voor verkoop zullen toelaten.

    Oorspronkelijk artikel:”Monsanto now facing wave of chemical negligence lawsuits over glyphosate (roundup) and cancer deaths”, Friday May 20, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.com/carey-gillam/what-killed-jack-mccall-a_b_9852216.html   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/documents/no-evidence-of-carcinogenicity.pdf   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/documents/no-evidence-of-carcinogenicity.pdf   
    http://www.monsanto.com/glyphosate/pages/glyphosate-and-non-carcinogenicity.aspx   
    https://www.baumhedlundlaw.com/monsanto-lawsuit-claims-roundup-caused-cancer-in-cambria-farmer/   

    19-07-2016, 09:58 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:glyfosaat, pesticiden, GGO, autisme, non-Hodgkin
    03-07-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beloften GGO's gefaald

    Hoe GGO landbouw een gevaarlijke golf van chemisch-resistente superonkruiden en plagen ontketende ... Bijna alle beloften over genetisch gemodificeerde gewassen niet nagekomen.

    Superweeds

    (NaturalNews) Een nieuwe mijlpaal studie heeft veel van de vorderingen van de genetisch gemodificeerde organismen (GGO) industrie weerlegd, waaruit blijkt dat veel van de beloften van GGO-landbouw decennia later onvervuld blijven.

    De studie door de National Academy of Sciences concludeerde dat GGO landbouwpraktijken pesticide-resistente insecten en herbicide-resistente superonkruiden hebben gecreëerd die ”een groot agrarische probleem" betekenen.

    Uit het onderzoek is ook gebleken dat herbicide-resistente GGO's hebben geleid tot een toename, in plaats van de beloofde afname, van giftige chemicaliën en dat ze de gewasopbrengsten voor de boeren niet hebben verhoogd.

    Het rapport geeft ook toe dat er zeer weinig onderzoek is uitgevoerd naar de veiligheid van GGO-gewassen voor de menselijke gezondheid of het milieu.

    Productiviteit in gevaar.

    Slechts twee belangrijkste variëteiten van genetisch gemodificeerde (GM) gewassen zijn gecommercialiseerd: gewassen resistent tegen herbiciden (aanvankelijk alleen maar rond Monsanto's vlaggenschip de herbicide Roundup/glyfosaat), en gewassen die een pesticide bekend als Bt-toxine in hun cellen produceren.

    Het nieuw rapport concludeert dat de toepassing van Roundup resistente GGO's de boeren heeft geleid om hun gebruik van Roundup drastisch te verhogen op hun velden wat direct leidde tot de ontwikkeling van resistentie tegen Roundup in onkruid. Sommige superonkruiden, zoals Almaranthus palmeri, groeien nu zo ongecontroleerd dat ze een bedreiging vormen voor de winst van de boeren - het tegengestelde van wat de boeren werd beloofd door GGO-bedrijven. Grote stukken van vroeger productieve Noord-Amerikaanse landbouwgrond worden nu overwoekerd met het onkruid dat bijna onmogelijk te bestrijden is.

    De onderzoekers vertellen gevallen van boeren die hun toevlucht nemen tot verboden pesticiden (zoals DDT) of zelfs vlammenwerpers om Roundup-resistente onkruiden te bestrijden.

    Ze toonden ook aan dat het gebruik van Bt gewassen de ontwikkeling van Bt-resistentie bij insecten versnelt zoals bij Pectinophora gossypiella. Dit vormt nu een grote bedreiging voor de katoenlandbouw op plaatsen waar GGO katoen wordt verbouwd.

    Het rapport beveelt aan dat nieuwe strenge regels zouden worden ingevoerd om ervoor te zorgen dat de GGO's worden geteeld op een manier die niet verder Bt en herbicidenresistentie ondersteunt. Maar het schuwt de aanbeveling dat de landbouw zich zou afkeren van GGO's.

    Blind GGO apologisme.

    Na een tamelijk vernietigend rapport over GGO’ neigt het rapport naar apologisme en wil niet beweren dat de huidige gegevens bewijzen dat GGO's schadelijk zijn voor de gezondheid van de mens of het milieu. De auteurs vermelden slechts kort de reden voor deze conclusie: "De complexiteit van de beoordeling van de lange-termijn veranderingen in het milieu maken het vaak moeilijk om tot definitieve conclusies te komen. ... lange termijn epidemiologische studies komen niet direct aan de orde voor GGO voedselconsumptie."

    Er zijn zo weinig studies uitgevoerd (volgens de auteurs), dat het onmogelijk is om te bewijzen dat GGO’s schadelijk zijn. Met dezelfde logica echter is het onmogelijk om te beweren dat GGO's veilig zijn. Maar de auteurs zetten die logica opzij maar stellen wel dat er geen reden is om de etikettering van GGO-ingrediënten te ondersteunen.  GGO-etikettering is vereist in de Europese Unie en in veel andere landen, maar blijft een omstreden onderwerp in de Verenigde Staten.

    Ondanks de aanbevelingen van het rapport zal er weinig veranderen in de Amerikaanse landbouwpraktijken. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw heeft onlangs nieuwe GGO's die resistent zijn tegen zowel Roundup als  2,4-D, het herbicide gebruikt in de Vietnam-oorlog als ontbladeringsmiddel Agent Orange, goedgekeurd. Beide chemische stoffen zijn gekoppeld aan een lange lijst van gezondheidsproblemen en zijn geclassificeerd als waarschijnlijk kankerverwekkend door de World Health Organization.

    "Dit is onderdeel van een groeiend probleem, een escalerende chemische wedloop die door Amerika raast, 'schreef het Centrum voor Voedselveiligheid DOW-Watch.org.

    "Net als Roundup is 2,4-D slechts een tijdelijke oplossing die meer en meer giftige chemicaliën in ons milieu en in ons voedsel doet belanden.”

    Ondertussen kondigden Harvard onderzoekers aan dat, in samenwerking met Monsanto, zij nieuwe vormen van Bt-toxine proberen om de groeiende weerstand te overwinnen. Men negeert gewoon een vaststelling uit 2002 door het Environmental Protection Agency, dat de beste manier om Bt-resistentie te bestrijden gewoon is van minder GGO's te verbouwen.

    Oorspronkelijk artikel: “How GMO agriculture unleashed a dangerous wave of chemically-resistant superweeds and pests… Nearly all promises of GM crops revealed as FAILURES”, Thursday, June 02, 2016 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3595116/GM-farming-creating-superweeds-resistant-bugs-Controversial-technology-created-major-agricultural-problem.html   

    03-07-2016, 23:26 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GGO's, bioindustrie, chemische landbouw
    25-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen tegen Alzheimer.

    Biologische blauwe bessen verbeteren de hersenfunctie en scherpen het geheugen aan terwijl zij het risico op dementie verminderen.

    Blueberries

    (NaturalNews) De blauwe bes is één van die "superfoods" waarmee de natuur ons heeft gezegend. Er zijn zoveel kwaliteiten en voordelen voor de gezondheid door het eten van blauwe bessen dat het bijna te veel is om ze op te noemen.

    Naast het feit dat de bessen vol vitamine C en antioxidanten zitten, blijkt uit onderzoek dat bosbessen uitstekend zijn tegen stress en een aanzienlijke bijdrage leveren aan de gezondheid van de hersenen. Zij helpen zelfs bij het afhouden van dementie en Alzheimer.

    Alhoewel de werking nog grotendeels een mysterie is voor wetenschappers, is één ding is zeker: Wie zoekt dementie en Alzheimer te dwarsbomen moet beroep doen op blauwe bessen.

    Om de drie seconden wordt een persoon gediagnosticeerd met de aandoening en aangezien dementie tussen de 30 tot 50 jaar zich in de hersenen manifesteert voordat de symptomen verschijnen, is het belangrijk om te leren hoe het ontstaan van dementie te voorkomen.

    Robert Krikorian, een onderzoeker aan de Universiteit van Cincinnati, voerde onlangs een studie uit op 47 mensen die 68 jaar en ouder waren en reeds gediagnosticeerd waren met een mild niveau van cognitieve stoornissen die al dan niet later ontwikkelen tot dementie.

    Gedurende de studie gaf Krikorian enkele deelnemers een poederconcentraat van blauwe bessen terwijl anderen een placebo kregen. De proefpersonen werden onderworpen aan mentale tests gericht op het denken en geheugenvaardigheden - twee van de hersenfuncties die het vaakst worden getroffen door dementie.

    De proefpersonen die het bosbessenpoeder hadden gekregen vertoonden een grote verbetering van de cognitieve vermogens in vergelijking met de placebogroep. Krikorian ondersteunde zijn bevindingen met hersenscans die meer activiteit detecteerden bij de groep die bosbessen had gekregen.

    De onderzoekers zeggen dat degenen van wie de cognitieve functies waren verbeterd, meer dan waarschijnlijk hadden geprofiteerd van anthocyanen in de bessen, de bestanddelen die de vrucht zijn diepe blauw-paarse kleur geven. De wetenschappers zijn van mening dat de verbinding invloed heeft op de hersenen door het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de bloedstroom waardoor de cellen beter met elkaar communiceren.

    Krikorian zei dat de bevindingen van de studie in lijn waren met eerdere studies bij zowel mensen als dieren. Hij plant in de toekomst studies waarbij hij zich wil concentreren op de mannen en vrouwen in de leeftijd van 50 en vroege jaren 60, die geacht worden een hoger risico te ontwikkelen op de ziekte van Alzheimer.

    De wetenschappers benadrukken hoe belangrijk het is voor de mensen om te beginnen met meer blauwe bessen te eten als ze de middelbare leeftijd naderen, omdat uit onderzoek blijkt dat in die periode de voorwaarden zich ontwikkelen voor de latere problemen in de hersenen. Terwijl de onderzoekers nog niet weten vanaf welke hoeveelheid de beschermende effecten van bosbessen beginnen, is Krikorian van mening dat het eten van de vruchten meerdere keren per week aan te raden is.

    Een team van onderzoekers van de Universiteit van Reading en de Peninsula Medical School in Engeland voerde een soortgelijk onderzoek uit. Ook zij zagen verbeterde prestaties in ruimtelijke werktaken na slechts drie weken van een drie maanden durend onderzoek met betrekking tot de aanvulling van een gewoon dieet met bosbessen.

    "Deze studie voegt niet alleen aan de wetenschap toe dat het eten van bosbessen goed zijn voor de gezondheid in ’t algemeen maar een ondersteuning zijn voor de toekomstige prestaties van ons geheugen” zegt hoofdonderzoeker van de studie, Dr . Matt Whiteman.

    Van de top 10 doodsoorzaken in Amerika is Alzheimer de enige ziekte die niet kan worden genezen of vertraagd door de traditionele geneeskunde, zodat deze alternatieve behandelingen bijzonder veelbelovend zijn. Naar schatting leven momenteel 5,4 miljoen Amerikanen op dit moment met de ziekte.

    Oorspronkelijk artikel:”Organic blueberries improve brain function and sharpen memory, while lowering risk of dementia”, Friday, June 24, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://mindbodyscience.news/2016-06-17-these-10-superfoods-will-help-reduce-your-stress-levels.html   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3490334/Blueberries-stop-dementia-developing-decades-later.html   

    25-06-2016, 22:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:blauwe bessen, Alzheimer, dementie
    21-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorkom hartinfarct

    Infarct: het drama van de gepensioneerden.

    Infarctus : le drame de la retraite

    Elk jaar sterven mensen aan een hartinfarct wanneer ze pas op pensioen zijn.

    Na heel hun leven hard te hebben gewerkt verdwijnen deze mensen (evenveel mannen als vrouwen) plotseling zonder de mogelijkheid om van de vruchten van hun arbeid te genieten. Ze laten hun partner, hun kinderen en hun kleinkinderen verbijsterd achter door een plotselinge tragische en onrechtvaardige dood.

    Deze plaag zou (moeten) vermeden worden

    Oneerlijk, ja, want dit probleem kan vermeden worden.

    Cardiologen in de voorhoede van het onderzoek zijn van mening dat het mogelijk is om het risico op hart- en vaatziekten te verminderen tot praktisch nul door middel van natuurlijke oplossingen voor iedereen toegankelijk.

    Bijna nul, het lijkt ongelooflijk. Toch zijn het onbetwistbare wetenschappelijke gegevens gevalideerd door vooraanstaande onderzoekers, gepubliceerd in de afgelopen jaren in tijdschriften zoals de British Medical Journal en The Lancet, de wereld referentie op het gebied van de geneeskunde.

    Honderdduizenden levens kunnen gered worden.

    Het is een kwestie van zijn tijd buiten doorbrengen in de zon, lichamelijke oefeningen en in het bijzonder een kwestie van gezonde voeding.

    Het ideale dieet tegen hart- en vaatziekten is een mediterrane voeding met groenten, vis, olijven, olijfolie, peulvruchten (bonen, linzen), volle granen, geitenkaas, noten en gedroogde vruchten, kruiden en knoflook. Het bevat een aantal geraffineerde graanproducten, weinig suiker, geen zuivel. De drankjes zijn koffie en thee (in de Arabische landen) en rode wijn in Griekenland, Sicilië, Italië en Spanje.

    Het dieet is rijk aan antioxidanten uit de dranken (rode wijn, thee, koffie) en kleurrijke groenten. Het is rijk aan omega-3 vetzuren uit ansjovis en sardines, en enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-9) uit olijfolie. Het is ten slotte sober, wat zeer belangrijk is. De maaltijden zijn niet gigantisch.

    Spectaculaire resultaten.

    De effecten van het mediterraan dieet zijn spectaculair. Als men al een cardiovasculair probleem heeft meegemaakt (hartinfarct of beroerte) vermindert zo’n dieet het risico van herhaling met 50 tot 70%, zoals blijkt uit de resultaten van een grondige studie.

    Volgens de wetenschappers van de studie kan dit resultaat worden verbeterd tot bijna nul procent door een verbeterde levensstijl.

    In de bovengenoemde studie moesten de deelnemers een slechts relatief geringe inspanning doen om hun voeding aan te passen en praktisch geen inspanning voor beweging en blootstelling aan zonlicht.

    Als ze ook zouden hebben gesport en meer in de zon hadden gezeten om hun vitamine D-spiegel te verhogen zouden hun risico’s nog verminderd zijn.

    Verhoog de effectiviteit van het mediterraan dieet met voedingssupplementen.

    Wetenschappelijke studies tonen ook aan dat natuurlijke rijkdommen helpen om het risico op hart- en vaatziekten verder te beperken en het aantal gezonde levensjaren te verhogen.

    Het gaat om allicine, een organische zwavelverbinding aanwezig in knoflook en planten van dezelfde familie (ui, bieslook, prei, sjalot), carnitine, een aminozuur dat de hartspier versterkt (myocard), en CoQ10, een "super antioxidant 'dat de bloedvaten beschermt.

    Knoflook vermindert de 6 meest gevaarlijke cardiovasculaire risicofactoren.

    Knoflook wordt sedert de oudheid gebruikt om zijn helende eigenschappen. Studies tonen aan dat het een enig middel is om de zes belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten te verminderen.

    Knoflook is rijk aan allicine, een zeer actieve natuurlijke verbinding. Het bevat ook glycosiden, lectinen, prostaglandinen, vitamine B en E, flavonoïden en anthocyanen die ook gunstige gevolgen hebben voor de gezondheid.

    Knoflook is momenteel één van de meest bestudeerde planten. Uit bijna 5000 wetenschappelijke artikelen blijkt zijn bescherming tegen kanker en infecties. Maar de effecten ervan tegen hart- en vaatziekten zijn bijzonder opmerkelijk:

    Knoflook vermindert dyslipidemie, een belangrijke factor in de ontwikkeling van atherosclerose en trombosevorming. Twee meta-analyses uit 2009 en 2012 concludeerden  meta-analyses dat knoflook effectief is in het verminderen van zowel de totale cholesterol als de triglyceriden. Uit een studie gepubliceerd in 2016 blijkt dat het gebruik van knoflookextract de grootte van de atherosclerotische plaques bij patiënten met metabool syndroom duidelijk vermindert. Studies hebben aangetoond dat actieve moleculen van knoflook de enzymen, betrokken bij de synthese van cholesterol, remmen en het fenomeen van oxidatie van LDL's, belangrijk in de ontwikkeling van atherosclerose, afremmen.

    Het verlaagt de bloedsuikerspiegel: verlaging van bloedsuikerspiegel vermindert het sterfterisico ten gevolge van cardiovasculaire complicaties. Een meta-analyse van 7 klinische studies met placebo op 390 diabetespatiënten werd gepubliceerd in 2015. De auteurs hebben aangetoond dat knoflook de glucoseniveaus verlaagt omdat het de gevoeligheid van de cellen voor insuline verhoogt, de insulinesecretie stimuleert, de opname van glucose op intestinaal niveau vermindert en de groei van pancreatische beta-cellen die insuline afscheiden stimuleert.

    Knoflook vecht tegen calciumafzetting op de vaatwanden: deze verkalking versnelt de ontwikkeling van atherosclerotische plaques. In 2004 toonde een klinische studie op 19 patiënten aan dat de consumptie van een knoflookextract na een jaar de verkalking van de kransslagaders verminderde.

    Het regelt de functie van de bloedplaatjes: bloedplaatjes zijn essentieel voor de bloedstolling maar kunnen ook deelnemen aan de vorming van trombose. Verschillende studies hebben aangetoond dat een suppletie met knoflookextract de bloedplaatjesaggregatie bij mensen vermindert.

    Het heeft een anti-ontstekingswerking: C-reactief proteïne (CRP) is een inflammatoire marker betrokken bij de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. In 2012 toonde een klinische studie aan dat knoflookextract gekoppeld aan het coënzym Q10 de CRP in het bloed verlaagt. 

    Het verlaagt de bloeddruk: ongeveer 50% van cardiovasculaire ongevallen zijn het gevolg van een hoge bloeddruk. Een meta-analyse gepubliceerd in 2016 op basis van 20 klinische onderzoeken bij meer dan 900 patiënten mat een significante drukdaling bij patiënten met hypertensie die een basisbehandeling hadden gevolgd met knoflook.

    Hart- en bloedvatenziekten zijn gebaseerd op meervoudige en complexe mechanismen. Allicine in knoflook heeft de unieke mogelijkheid om gelijktijdig te vechten tegen deze mechanismen waardoor het een zeer interessant cardioprotectieve voedingsstof is.

    Om de effecten van allicine te vervolledigen zijn er twee wonderen uit de natuur, waarvan de prestaties op de cardiovasculaire gezondheid wetenschappelijk zijn bewezen: carnitine versterkt de hartspier en co-enzym Q10 beschermt tegen oxidatie van de bloedvaten.

    Het aminozuur dat je hartspier versterkt.

    Ons hart is de grootste spier in ons lichaam. Elke dag slaat het 100.000 keer (gemiddeld drie miljard keer in een mensenleven) en pompt het 7000 liter bloed naar het vaatstelsel van 1,5 kilometer. Het bloed transporteert zuurstof naar de cellen. Als die niet genoeg zuurstof krijgen stikken ze en sterven ze af waardoor de vergrijzing versnelt en ziekten gerelateerd aan het ouder worden zich manifesteren.

    Om deze gigantische taak uit te voeren heeft onze hartspier, genaamd myocard, veel energie nodig. Deze energie wordt gedeeltelijke toegevoerd dank zij L-carnitine, een aminozuur dat de transport van vetzuren (brandstoffen) in de mitochondria ondersteunt, de energiefabrieken in elke van onze cellen.

    Een meta-analyse van 13 klinische studies uitgevoerd tussen 1984 en 2007 onder 3629 patiënten werd gepubliceerd in 2013. De auteurs hebben aangetoond dat carnitine bij patiënten na een eerste hartaanval de totale sterfte wordt verminderd met 27% (door cardiovasculaire of andere ongelukken). Meer specifiek wordt carnitine geassocieerd met een daling van 65% ventriculaire aritmieën en 40% hartaanvallen.

    Uit twee klinische studies gepubliceerd in 2014 en 2015 bleek dat orale carnitine bij een dosering van 1000 mg/dag gedurende 12 weken bij patiënten met cardiaam risico, de markers van oxidatieve stress en ontsteking, aanzienlijk verminderde. Deze resultaten tonen de positieve rol aan van carnitine bij het voorkomen van een hartaanval of verergering van cardiovasculaire ziekten.

    Naast het verminderen van de zes belangrijke cardiovasculaire risicofactoren door knoflook en het versterken van de hartspier met carnitine, raden cardiologen het beschermen aan van onze slagaders tegen het ontstaan van arteriële plaque. Nogmaals biedt de natuur de oplossing door een derde speciale voedingsstof: co-enzym Q10, een krachtig anti-oxidant en natuurlijk anti-ontstekingsmiddel.

    Dit super antioxidant voorkomt dat vrije radicalen gaten graven in de bloedvaten.

    Volgens sommige onderzoekers is het optreden van arteriële plaque een zelfverdediging van het lichaam tegen schade in de bloedvaten door oxiderende en inflammatoire stoffen. De binnenwand van onze bloedvaten is gewoonlijk beschermd door een dunne film waardoor bloed zonder hinder kan stromen, net als water op de bladeren: de druppeltjes op het oppervlak zonder enig spoor achter te laten.

    Het probleem doet zich voor wanneer het bloed vrije radicalen bevat, moleculen carnivoren die de wanden van de bloedvaten aanwreten zoals roest een ijzeren staaf beschadigt.

    We zijn allemaal blootgesteld aan vrije radicalen vanuit milieu (uitlaat, sigarettenrook, vervuiling), slechte voeding en natuurlijke afval door de productie van energie door de cellen.

    Gelukkig zijn er natuurlijke stoffen die deze antioxidanten vernietigen. Zodra ze in contact komen met vrije radicalen transformeren deze carnivoren in onschadelijke lichaampjes in de bloedstroom zonder schade aan te richten.

    Co-enzym Q10 of 'CoQ10 "is één van de meest krachtige antioxidanten. Alle vitale organen, vooral het hart, hebben behoefte aan een continue aanvoer van CoQ10. Als men jong, gezond en vol leven is maakt de lever genoeg CoQ10 aan om energie te leveren aan het hart en om vrije radicalen te bestrijden.

    Het probleem is dat vanaf ons 50ste de productie van de CoQ10 daalt met 25% in minder dan 20 jaar (bij 80 kan de daling 65% bedragen), wat verklaart waarom het zo belangrijk is om CoQ10 aan te vullen.

    Dit geldt des te meer voor mensen die statines (cholesterolverlagende geneesmiddelen) nemen. Inderdaad blokkeren statines de productie van CoQ10 op hetzelfde moment dat ze de productie van cholesterol blokkeren. Dit resulteert in een verminderd niveau van CoQ10 in de mitochondria en maakt ons aldus kwetsbaarder voor vrije radicalen. Het nemen van CoQ10 is cruciaal voor mensen die statines nemen. De artsen in de Verenigde Staten voeren reeds 10 jaar campagne voor het nemen van CoQ10 in geval van statines!

    Het nemen van CoQ10 kan een verschil maken voor mensen die statines nemen, maar ook voor al diegenen die bezorgd zijn over de veroudering van hun hart en hun slagaders.

    Interessante voedingssupplementen.

    Kleine hoeveelheden allicine, carnitine en co-enzym Q10 kan men uit de voeding halen maar volgens wetenschappelijke studies voldoen deze hoeveelheden niet en naargelang leeftijd en gezondheid zal men minder of meer absorberen.

    Dit is de reden waarom meer en meer voedingsdeskundigen adviseren om onze voeding aan te vullen met voedingssupplementen en te controleren of de voorgestelde doseringen voldoende zijn.

    In Duitsland heeft de Duitse Commissie E, die de effectiviteit van medicinale planten valideert, een dagelijkse inname van 4 g verse knoflook aanbevolen om zo elke dag ten minste 10 mg allicine binnen te krijgen; de vereiste minimale dosis om te profiteren van de cardioprotectieve effecten van knoflook.

    Als men niet elke dag 4 g verse knoflook eet (en zeer weinigen doen dat) moet men minstens 10 mg allicine per dag innemen onder de vorm van een voedingssupplement  zoals aanbevolen door de American Heart Association.

    Consumptie van rood vlees levert een kleine hoeveelheid carnitine. Een normaal dieet levert naar schatting tussen 20 en 200 mg per dag. Er is echter aangetoond dat het nemen van ten minste 1000 mg carnitine (1 g) positieve effecten heeft op de gezondheid van mensen die al een hartinfarct hebben gehad. Het helpt ook het eten van rood vlees, onlangs geïmpliceerd als potentieel kankerverwekkend (vooral industriële vleesproductie),te  verminderen.

    Co-enzym Q10 verkrijgt men uit rood vlees en vis maar ook uit sommige plantaardige oliën en noten. Het probleem is dat vanaf ongeveer 40 jaar we geleidelijk het vermogen verliezen (tot 65% ) coenzyme Q10 te absorberen en te synthetiseren. Het doel van de suppletie met co-enzym Q10 is om deze kloof te overbruggen en de gevolgen daarvan te voorkomen op de gezondheid van ons hart. Het is raadzaam om dagelijks 100 tot 150 mg CoQ10 in te nemen samen met een maaltijd die vet of olie bevat.

    Drie veilige natuurlijke rijkdommen.

    Genomen in de vorm van voedingssupplementen hebben knoflook, carnitine en co-enzym Q10 geen bijwerkingen, zelfs bij hoge doses. Er is bijgevolg geen risico aan verbonden.

    Knoflook is een veelgebruikt levensmiddel met vrijwel geen risico op allergie of intolerantie.

    Carnitine wordt reeds jarenlang gebruikt door mensen zonder één enkele klinische studie die gevaarlijke bijwerkingen rapporteert, zelfs bij hoge doses.

    CoQ10 heeft geen nadelige effecten: Dr. Peter Langsjoen heeft 34 placebo-gecontroleerde studies geanaliseerd, van  2.152 patiënten met cardiovasculaire problemen. Hij stelt dat er geen toxiciteit is vastgesteld en geen interacties met andere geneesmiddelen. Hij zegt ook dat CoQ10 "volledig veilig is zonder enige toxiciteit wat beaamd wordt door meer dan 1.000 gepubliceerde studies."

    Als je echter in behandeling bent voor hart- en vaatziekten, adviseer ik u advies in te winnen van uw arts voordat u uw huidige therapie zoudt afbreken.

    Knoflook, carnitine en co-enzym Q10, genomen in doses aanbevolen door de wetenschappelijke studies, zijn geen placebo's! Ze hebben een concrete en snelle actie op de cardiovasculaire gezondheid.

    Beter tesamen.

    Deze drie cardioprotectieve bestanddelen kunnen afzonderlijk genomen worden maar zij hebben een groter rendement samen. Elk voert specifieke en aanvullende voordelen aan voor hart en bloedvaten:

    Knoflook vermindert de belangrijkste risicofactoren voor hart- en vaatziekten: dyslipidemie, bloedsuiker, bloeddruk en aderverkalking, ontsteking, regulering van de functie van de bloedplaatjes.

    Carnitine versterkt de hartspier (myocard) door deze te voorzien van de energie die het nodig heeft (vetzuren).

    Co-enzym Q10 strijd tegen vrije radicalen die het membraan van de slagaders beschadigen en de weg vrijmaken voor arteriële plaque.

    De gezamenlijke bijdrage van carnitine en CoQ10 helpt  tegen hartfalen.

    In 2007 werd gedurende 12 weken een studie uitgevoerd op 64 patiënten met hartproblemen om het gecombineerde effect van CoQ10 en carnitine te onderzoeken. De auteurs hebben aangetoond dat deze behandeling een anti-inflammatoire en antioxiderende werking heeft. Zij toonde ook aan dat de behandeling de kwaliteit van het leven (vermoeidheid, hartkloppingen, fysieke vermogen) en hartslag verbetert.

    In 2012 voerde men een klinische studie uit op 65 personen (gemiddelde leeftijd 55) met een suppletie van knoflookextract (1200 mg/dag) en CoQ10 (120 mg/dag) gedurende één jaar. Men zag vermindering van de markers van inflammatie en een vertraging van de progressie van atherosclerose.

    Wanneer men deze drie activa combineert tot een gezonde levensstijl beschermt men zich tegen een nutteloze fatale bedreiging. Ter herinnering: vandaag sterft in Frankrijk één op de vier plotseling aan hart- en vaatziekten en problemen met de bloedvaten, terwijl studies aantonen dat al deze levens zouden kunnen gered worden. Zelfs bij hart- en vaatziekten of na een hartaanval of beroerte daalt het risico op verslechtering en herhaling drastisch.

    Maar de voordelen van een gezonder hart stopt daar niet. Ze laten zich voelen in elk aspect van ons dagelijks leven.

    Een nieuw leven.

    Ons hart bevloeit het hele lichaam, het transporteert zuurstof en voedingsstoffen naar elke cel en elk orgaan die dat nodig heeft.

    Onze fysieke energie neemt toe met een sterker hart: meer adem, meer uithoudingsvermogen en meer kracht. Men voelt zich minder moe. Wat voordien lichamelijke inspanning vereiste verloopt nu makkelijker: men kan weer trappen lopen zonder hijgen, men blijft niet verder achterop bij een wandeling met familie of vrienden. Men vindt geleidelijk aan meer plezier in het bewegen en het uitvoeren van activiteiten die fysieke inspanning vereisen, alsof men zich lichter en jonger voelt. Men heeft ook meer energie om ziekten te weerstaan. Als men atletisch is verbeteren de prestaties omdat het hart beter de inspanningen van spieren en luchtwegen ondersteunt. Men herstelt gemakkelijker.

    Hetzelfde fenomeen doet zich voor in de hersenen die goed gedraineerd moeten worden om op volle capaciteit te kunnen werken. Aandacht en concentratie verbeteren. Men is in staat om sneller en nauwkeuriger problemen op te lossen die moeten worden geanalyseerd. De gedachten zijn duidelijker, de moreel is beter, de stress vermindert.

    Supplementen nemen zonder overdrijven

    Veel laboratoria bieden deze natuurlijke rijkdommen op het internet of bij de apotheek. Echter weinig samenstellingen respecteren de doses aanbevolen door de studies waarop zij zich baseren. Het is nochtans van fundamenteel belang om resultaten te behalen en ons geld niet te verspillen.

    Kies producten in goede balans met betrekking tot de aanbevelingen van de baseline studies. Laat u adviseren door de gespecialiseerde mensen in de materie.

    Laatste belangrijke informatie: de werking van deze voedingsstoffen tegen ontstekingen, oxidatie en de stofwisseling verbeteren ook onze cardiovasculaire gezondheid en energie maar hebben ook een grote invloed op andere vitale functies van ons lichaam. Deze activa hebben indirect andere voordelen tegen ziekten die verband houden met ontstekingen en oxidatie: artrose, de ziekte van Alzheimer, kanker en diabetes.

    Jean-Marc Dupuis

    Oorspronkelijk artikel:”Infarctus: le drame de la retraite”, Santé Nature Innovation, Juin 8, 2016.

    Bijlagen:
    http://jn.nutrition.org/content/131/3/955S.full   
    http://www.cholesterol-statine.fr/lyon.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3425023/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11238801   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15475033   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19555517   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22923934   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9263259   

    21-06-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:hartdalen, supplementen
    05-06-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma voor ouderen

    Recente studie toont aan dat kurkuma het geheugen en het concentratievermogen stimuleert bij bejaarden.

    Turmeric

    (NaturalNews) Volgens deze studie werkt de verbinding verantwoordelijk voor de gele kleur van kurkuma, curcumine, op het geheugen en de aandachtsspanne van ouderen.

    Kurkuma wordt al lang gekoesterd om zijn krachtige geneeskrachtige eigenschappen. Geladen met bioactieve stoffen, wordt kurkuma gebruikt in de Chinese en Indische geneeskunde voor de behandeling van een groot aantal gezondheidsproblemen, waaronder geelzucht, menstruele problemen, tandpijn en pijn op de borst. Meer recent hebben Australische onderzoekers aangetoond dat kurkuma de cognitieve functies helpt bewaren op hogere leeftijd.

    Eerdere studies hebben aangetoond dat bij de oudere bevolking die leeft in gebieden waar curry - in gerechten uit het Indisch subcontinent - op grote schaal gebruikt wordt significant minder dementie voorkomt en de cognitieve prestaties beter scoren dan elders. Curcumine, de verbinding in geelwortel, is de waarschijnlijke oorzaak van deze therapeutische effecten.

    Bewijs van de cognitieve voordelen van kurkuma.

    Professor Andrew Scholey, hoofdonderzoeker van de studie en directeur van het Swinburne's Center for Human Pscyhopharmacology, heeft gedurende twee decennia de impact van geneeskrachtige kruiden en specerijen op het menselijk brein bestudeerd.

    "Curcumine heeft meerdere fysiologische effecten," zei hij. "Het is bekend dat het ontstekingen vermindert en de doorbloeding verbetert. Het beïnvloedt meerdere processen die de hersenfunctie een duwtje geven in de positieve richting," voegde hij eraan toe.

    In hun oorspronkelijke onderzoek, volgden Scholey en zijn collega's 60 vrijwilligers tussen 60 en 85 jaar oud, en verdeelde hen in twee groepen. Eén groep kreeg capsules met een lipide curcumine formule die gemakkelijker absorbeert dan pure curcumine, en de andere groep kreeg een placebo.

    “Ouderen mensen vrezen vooral voor het verlies van energie en van mentale functies," zei Scholey.

    Aan de deelnemers werd vervolgens gevraagd om verschillende geautomatiseerde mentale oefeningen, zoals het onthouden van foto's en woorden, basis aftrekken en reactietijd taken, een paar uur nadat ze het supplement hadden genomen, uit te voeren. Zij bleven gedurende een periode van vier weken deze taken uitvoeren.

    Geheugen verbetert enkele uren na het nemen van kurkuma.

    Over het geheel presteerden de deelnemers die curcumine capsules hadden genomen significant beter bij computertaken gebruikt om het werkgeheugen en de waakzaamheid te beoordelen, in vergelijking met de controlegroep. Daarnaast meldden de deelnemers dat hun werkgeheugen en aandacht reeds aanzienlijk verbeterd waren slechts een paar uur na het nemen van het supplement. Zij beweerden ook minder vermoeidheid te ervaren, in aanvulling op het gevoel van meer rust en inhoud, tijdens het vier weken durend onderzoek.

    "Bij ons weten is dit de eerste studie om de effecten van curcumine op cognitie, stemming en acute gedragseffecten bij een gezonde oudere populatie  te onderzoeken," zegden de onderzoekers in het Journal of Psychopharmacology. De curcumine verbinding wordt momenteel in licentie in Australië gefabriceerd door Blackmores. Het project werd erkend als University Research of the Year in de inaugurele NutraIngredients Awards, volgens een artikel gepubliceerd in het nieuwe Research Impact tijdschrift Swinburne's.

    "Een aanzienlijk acute invloed op chronische behandeling op de waakzaamheid en tevredenheid werd ook waargenomen. Curcumine werd geassocieerd met significant lagere totale en LDL (low-density lipoprotein) cholesterol en had geen effect op hematologische veiligheidsmaatregelen," merkten de onderzoekers op.

    Onderzoekers van het Centre for Human Psychopharmacology kregen subsidies toegewezen om verder onderzoek te doen naar de eigenschappen van kurkuma, de herziening van neuro-imaging en genetische markers om licht te werpen op het potentieel van curcumine bij psychologische en cognitieve voordelen. Het centrum, dat zichzelf aanprijst als wereldklasse is op maat gemaakt voor dit soort klinisch onderzoek.

    Andere onderzoeken uitgevoerd in de fabriek tonen de generatie van nieuwe cellen in de hippocampus, een deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor het geheugen, en de effecten van een mediterraan dieet en milde lichaamsbeweging op de cognitieve prestaties van bewoners in verzorgingstehuizen.

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric shown to boost memory and attention span in elderly in recent study”, Thursday, May 05, 2016 by: S. Johnson.

    Bijlagen:
    http://jop.sagepub.com/content/29/5/642.short   
    http://science.naturalnews.com/turmeric.html   
    http://www.register-herald.com/news/life/when-does-forgetfulness-become-a-sign-of-dementia/article_02fa4400-435d-50ad-a0fa-39b15e4a0ecf.html   
    http://www.sciencealert.com/turmeric-can-improve-memory-and-attention-span-in-old-age-study-finds   
    http://www.swinburne.edu.au/news/latest-news/2016/04/swinburne-research-highlights-the-cognitive-benefits-of-curcumin.php   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=78   

    05-06-2016, 20:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kurkuma, geheugen
    30-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Borstkanker voorkomen
    Fruit verlaagt het risico op borstkanker bij adolescenten.
    Fruit consumption

    (NaturalNews) Afgelopen herfst werd Chrissy Turner, een 8-jarig meisje uit Centerville, Utah, gediagnosticeerd met borstkanker. Na het halen van de internationale krantenkoppen als jongste bekende persoon ooit met de diagnose borstkanker, is ze nu in remissie na het verwijderen van haar rechter borst.

    Hoewel borstkanker vaak geassocieerd wordt met vrouwen in de menopauze, zijn jonge meisjes of tieners niet zonder risico's. Naast huidkanker is borstkanker de meest voorkomende kanker. Ongeveer 1 op 8 Amerikaanse vrouwen ontwikkelen een invasieve borstkanker in de loop van hun leven. Eén vijfde van de patiënten worden gediagnosticeerd vóór de menopauze, wanneer de ziekte de neiging heeft agressiever te zijn.

    De diagnose van kanker komt altijd als een schok, ongeacht de leeftijd. Echter, als ouder is het hartverscheurend om te zien hoe uw kind door al die pijn en ellende moet gaan. Een nieuwe studie gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ) suggereert dat de voedingsgewoonten in de puberteit en bij jonge volwassenheid jonge meisjes kan beschermen tegen het ontwikkelen van borstkanker.

    Voor Chrissy kunnen veranderingen in voeding en levensstijl de sleutel zijn waarmee zij zich de rest van haar leven vrij kan houden van kanker.

    Eten van fruit verlaagt het risico op borstkanker.

    Onderzoekers ontdekten dat tienermeisjes die de aanbevolen vijf porties groenten en fruit per dag eten het risico op borstkanker verminderen met maximaal een kwart.

    Voor de studie volgden de onderzoekers de voedings- en leefgewoonten van meer dan 90.000 Amerikaanse vrouwen gedurende meer dan twee decennia. Zij vonden dat gezond eten als tiener en zelfs daarvoor een cruciale invloed heeft op de gezondheid als volwassene.

    De onderzoekers melden dat hogere fruitconsumptie in de puberteit - 2,9 porties per dag - was gekoppeld aan een 25 procent verlaagd risico op borstkanker op middelbare leeftijd.

    Bovendien suggereren de resultaten dat twee porties per week van appels, bananen en druiven tijdens de adolescentie significante vermindering geeft van het risico op borstkanker later net als twee porties sinaasappelen en boerenkool tijdens de vroege volwassenheid.

    Terwijl de gele en oranje groenten en fruit het voedsel zijn voor de preventie van borstkanker constateren de onderzoekers dat fruitsap geen invloed heeft. Dit ondersteunt eerdere bevindingen dat vruchtensap niet dezelfde voordelen heeft als de vrucht zelf; het is ontdaan van zijn heilzame vezels, en bestaat voornamelijk uit suiker.

    Vezels spelen een cruciale rol.

    Eerder dit jaar vonden dezelfde onderzoekers dat de inname van vezels tijdens de adolescentie het risico op borstkanker later kan verminderen. Ze geloven dat vezels een belangrijke rol spelen bij de bescherming tegen borstkanker door het blokkeren van de opname van oestrogeen dat wordt geassocieerd met de ontwikkeling van borstkanker.

    Degenen die tijdens hun tienerjaren een vezelrijk dieet gebruikten hadden een 25 procent lager risico op het ontwikkelen van borstkanker vóór de menopauze. De nieuwe studie is een uitbreiding van eerdere bevindingen dat fruit en groenten een uitstekende bron van vezels zijn.

    De resultaten kwamen niet als een totale verrassing, aangezien talrijke andere documenten dieet en levensstijl associeren met de ontwikkeling van kanker.

    De onderzoekers stellen wel dat veel meer bewijs nodig is voordat zij conclusies kunnen trekken over de gerapporteerde associatie tussen adolescente groenteninname en het risico op borstkanker.

    Ongeacht het mechanisme geeft het eten van veel vezelrijke biologische groenten en fruit vanaf zeer jonge leeftijd onze kinderen de beste kans om een ziektevrij leven te leiden. Daarom is het belangrijk dat onze kinderen de waarde kennen van biologisch voedsel en een gezonde levensstijl.

    Oorspronkelijk artikel:"Study shows fruit consumption lowers breast cancer risk in adolescents", Wednesday, May 25, 2016 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/breast_cancer.html   
    http://www.bmj.com/content/353/bmj.i2343   
    http://www.breastcancer.org/symptoms/understand_bc/statistics   
    http://www.ctvnews.ca/health/high-fruit-intake-during-teens-linked-to-lower-breast-cancer-risk-1.2899302   
    http://www.people.com/article/8-year-old-breast-cancer-in-remission   
    http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/12132466/Fruit-and-veg-could-reduce-breast-cancer-risk-by-one-quarter.html   

    30-05-2016, 11:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:fruitconsumptie, borstkanker
    16-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Autisme in opmars

    Autisme neemt gestaag toe door onderstaande drie factoren.

    Autism

    (NaturalNews) Er is geen twijfel dat autisme toeneemt. In 2003 trof in Amerika autisme ongeveer 1 op de 150 kinderen. Een verslag van de CDC uit 2015 spreekt over  liefst 1 op de 45 kinderen. Het is moeilijk voor te stellen wat het aan dit tempo zal worden in 2025 en welk effect dit op de samenleving zal hebben.

    Wat zit er achter deze zorgwekkende en dramatische toename? De waarheid is dat autisme zeer complex is en er nog niet veel over gekend is. Niettemin worden verscheidene factoren verbonden met autisme. Hieronder een blik op de drie factoren die worden verondersteld de grootste rol in autisme te spelen.

    Vaccins.

    Sinds kinderen worden blootgesteld aan meer vaccins gaat autisme de hoogte in. Vaccins zijn een slim idee in theorie, maar er is niet veel goeds te halen uit het injecteren van kinderen met giftige metalen zoals aluminium en kwik. In 1986 werden artsen en vaccinproducenten beschermd tegen de juridische gevolgen voor vaccinatieverwondingen, en het vaccin schema werd onmiddellijk verhoogd. Amy L. Lansky, PhD, van de Waking Times merkt op dat dit is gebeurd op het moment dat autisme begon af te nemen.

    Big Pharma blijft maar met meer en meer vaccins voor de dag te komen voor kinderen en volwassenen. Ze besteden veel geld voor de media en de overheid en voor het verspreiden van angst voor ziekte en het belachelijk maken van degenen die weigeren mee te doen. In de late jaren 1950 kregen kinderen zeven doses vaccin antigenen. Momenteel krijgen ze maar liefst 69 doses van het vaccin antigenen! Zijn vandaag de kinderen gezonder dan de generaties voor hen? Het hangt af aan wie je het vraagt, maar niemand kan ontkennen dat er zeker veel meer gevallen van autisme zijn!

    Electromagnetische straling.

    Elektromagnetische straling (EMF) is overal aanwezig. Wij zijn er voortdurend aan blootgesteld langs WiFi, mobiele telefoons, slimme meters, draadloze telefoons en talloze andere slimme huishoudelijke apparaten. Erger nog, sommige mensen beginnen deze apparaten op hun lichaam te dragen. Het is interessant om op te merken dat de Amish relatief weinig autisme kennen. Waarom zijn er geen studies gedaan om te zien of dit verband houdt met het niet aanvaarden van high-tech gadgets in hun rangen?

    Chemische stoffen in de voedselvoorziening.

    Een andere factor die dramatisch is veranderd in de loop der jaren is de kwaliteit van ons voedsel. Een aantal factoren zijn in het spel, maar de grootste is het wijdverbreid gebruik van glyfosaat op gewassen en genetisch gemodificeerd voedsel. MIT-onderzoeker Dr. Stephanie Seneff wijst erop dat de symptomen van glyfosaattoxiciteit bijna exacte dezelfde zijn als die bij autisme. Deze chemische stof wordt opgenomen door de planten en maakt zijn weg naar het voedselsysteem. Bovendien versterkt het de toxiciteit van andere chemicaliën waardoor de gevaarlijke chemicaliën die in vaccins zitten zoals aluminium, glutamine en kwik veel meer schade kunnen aanrichten. Bovendien werd het sproeien vanuit de lucht om muggen te doden onlangs gekoppeld aan een toename van autisme met 25 procent.

    Wat kunnen we doen?

    Vooreerst moeten de mensen zoveel mogelijk kiezen voor biologisch voedsel. De mensen moeten waakzaam blijven en serieus kijken naar de bronnen van hun voedsel en de ingrediënten die ze bevatten.

    Men kan EMF voorkomen door het uitschakelen van WiFi en alle aangesloten apparaten wanneer niet in gebruik. Wanneer u gebruik maakt van deze apparaten, hou ze dan zo ver mogelijk van je lichaam. Het is best dat kinderen mobiele telefoons of tablets helemaal niet gebruiken, en als ze dat wel doen, zet ze dan eerst op vliegtuigmodus.

    Als het gaat om vaccins is het echter wat lastiger. Verplichte vaccinatie is moeilijk te vermijden. Goedbedoelende ouders willen dat hun kinderen hun risico op ziektes verminderen en er is een ernstig gebrek aan bewustzijn bij het grote publiek over de gevaren van vaccins als gevolg van de inspanningen van Big Pharma om de zaak stil te houden.

    Dit is een complex probleem dat een veelzijdige aanpak vergt, maar zolang collectieve belangen de bovenhand halen, is de kans groot dat autisme zal blijven stijgen.

    Oorspronkelijk artikel:"The autism epidemic is rising steadily in America, thanks to thes three causitive factors", Wednesday, May 11, 2016 by: Isabelle Z.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/autism.html   
    http://www.wakingtimes.com/2016/04/13/top-3-causes-of-autism-epidemic-and-what-we-can-do-about-it/   

    16-05-2016, 22:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:autisme, vaccinatie, chemische blootstellen
    12-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenbloem tegen kanker

    Wortel van paardenbloem effectiever tegen kanker dan chemotherapie.

    Dandelion root

    (NaturalNews) Een zogenaamd onkruid dat overal groeit is de sleutel van de meest effectieve bestrijding tegen kanker.

    Onderzoek aan de Universiteit van Windsor in Canada  heeft gevonden dat deze paardenbloemwortel effectiever is bij de behandeling van kanker dan de immuniteit vernietigende chemotherapie.

    De universiteit meldt in een persbericht dat de onderzoekers zo zeker waren van de werking dat ze een juiste dosering van het extract hebben ontwikkeld en dat ze klinische studies hebben uitgevoerd met behulp van een speciaal samengesteld paardenbloeminfuus.

    Direkteur en biochemicus dr Siyaram Pandey, Ph.D., van de Universiteit van Windsor heeft samen met zijn collega-onderzoekers met succes aangetoond hoe een extract van paardenbloemwortel ervoor zorgt dat kankercellen een apoptose of celzelfmoord ondergaan terwijl de gezonde cellen intact blijven.

    "Dit is fantastisch nieuws", zegt Pandey. "We hebben lange tijd gewacht voor deze aankondiging en nu is het zover.”

    De aankondiging was opgedragen aan Kevin Couvillon die na drie jaar de strijd tegen acute myeolide leukemie in november 2010 verloren heeft.

    Vernietigen van kankercellen binnen de twee dagen.

    Het jaar nadien leverden zijn ouders, Dave en Donna Couvillon, een belangrijke bijdrage aan het onderzoek van Dr. Pandey op natuurlijke extracten en mogelijke behandelingen van kanker.

    "We voelen sterk dat Kevin zou willen dat we blijven vechten tegen kanker, zodat anderen zouden worden gespaard van dat wrede lot," zei Donna Couvillon. "Natuurlijke geneeskunde maakt het mogelijk het eigen immuunsysteem gaaf te houden en wij ondersteunen graag van harte dit streven en het onderzoek van dit geweldig team."

    Een persbericht van de universiteit zegt verder:

    De formule van de paardenbloemwortels gebruikt in het Pandey laboratorium is ongeveer vijf keer  geconcentreerder dan de extracten die ‘over de toonbank’  worden verkocht en heeft bewezen leukemie, melanoom en alvleesklierkanker bij muizen te doden.

    Caroline Hamm, een oncoloog in het Windsor Regional Cancer Center, maakte een toepassing voor Health Canada in 2012 om over te gaan tot klinische proeven bij mensen.

    "Zo'n prestatie is enorm,” zegt Dave Couvillon. “De eerste stap is gezet en nu moeten we onze vingers gekruist houden dat de juiste resultaten verschijnen waarvan wij overtuigd zijn."

    De website Health Solutions meldde vorige maand dat tijdens de proeven de kankercellen werden vernietigd binnen de 48 uur.

    Van de website van University of Windsor’s Dandelion Root Project:

    Sinds het begin van dit project, waren de proeven succesvol op basis van waterextract van paardebloemwortel bij verschillende soorten kanker bij de mens en we mochten effectieve resultaten noteren bij menselijke T-cel leukemie, chronische myeloïde leukemie, pancreas en darmkanker, zonder toxiciteit voor de gezonde cellen. Bovendien is de werkzaamheid bevestigd in diermodellen (muizen) die zijn getransplanteerd met menselijke darmkankercellen.

    Klinisch onderzoek gebeurde bij 30 patiënten die alle andere verschillende behandelmethoden hadden ondergaan.

    Andere voordelen voor de gezondheid.

    De bladeren van de paardenbloem bevatten zeer belangrijke vitaminen en mineralen zoals vitamine B6, thiamine, riboflavine, vitamine C, ijzer, calcium, kalium, foliumzuur, magnesium en mangaan. Zij kunnen bijdragen tot 535% van de dagelijks aanbevolen inname van vitamine K en 110% van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine A. Bepaalde van zijn flavonoïden, zoals zeaxanthine en cryptoxanthine hebben specifieke helende eigenschappen. Zeaxanthine biedt bescherming voor het netvlies wanneer het geconfronteerd wordt met de UV stralen van de zon terwijl cryptoxanthine het lichaam potentieel kan beschermen tegen de ontwikkeling van mond- en longkankercellen.

    Oorspronkelijk artikel:”Dandelion root far more effective in fighting cancer cells than chemotherapy”, Tuesday, May 03, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blogs.naturalnews.com/make-dandelion-tea-fights-diabetes-kills-cancer-cells-serves-great-diuretic/   
    http://healthysolutionsmagazine.com/100-times-effective-chemotherapy-herb-kills-cancer-cells-48-hours/   
    http://science.naturalnews.com/related/dandelion_and_Dandelion_Root.html   
    http://www.uwindsor.ca/dailynews/2015-02-18/human-clinical-trials-cancer-killing-dandelion-extract   
    http://www.uwindsor.ca/dandelionrootproject/   

    12-05-2016, 22:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kanker, paardenbloem
    30-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch beter

    Biologische voedingsmiddelen bevatten gezondere vetten, meer voedingsstoffen en minder giftige stoffen dan conventionele.

    Organic food

     

    (NaturalNews) We weten al geruime tijd dat er een enorm verschil is tussen biologische en conventionele producten. Een recente studie uitgevoerd door de Engelse ‘Newcastle University’ op ecologische landbouw bewijst dat biologische producten gezondere vetten, meer voedingsstoffen en minder giftige stoffen bevatten dan de conventionele.

    In de jaren 1950 bedroeg de wereldbevolking naar schatting iets minder dan 3 biljoen. Tegen het jaar 2000 was dat aantal verdubbeld tot ruim 6 biljoen. Vandaag is het voeden van de wereldbevolking een probleem op zich, maar als je geconfronteerd wordt dan met producten uit de massaproductie van zaden tot groenten, planten en dieren, ben je zeker dat je weet wat je eet?

    Vlees en melk.
    Met het oog op het verhogen van omzet en winstmarges, hebben producenten van levensmiddelen getracht zoveel mogelijk hun productielijnen te optimaliseren - het ontwikkelen van hun eigen boerderijen tot het cultiveren van het voedsel voor de dieren. Maar dieren vragen normaal jaren om te groeien. Zij kunnen dan ook ziek worden of ontwikkelen medische aandoeningen. In plaats van de natuur zijn gang te laten gaan dacht de voedingsindustrie dat het proces kon verbeterd worden. Bijgevolg worden de gnomen van de dieren aangepast zich vlug te kunnen ontwikkelen met meer vlees en minder vet, terwijl hun voedsel vol zit met antibiotica om te overleven in moeilijke omstandigheden.

    Het voer dat zij krijgen is genetisch gemanipuleerd om bestand te zijn tegen herbiciden. Waarom? Handmatig beschermen van de gewassen tegen onkruid en ongedierte is tijdrovend en kostenintensief.

    Herbicidenresistentie maakt het gebruik van chemicaliën mogelijk voor het doden van onkruid zonder de gewassen in gevaar te brengen . Echter, wanneer men een levende structuur ontwikkelt met bovengenoemde eigenschap kan het een onomkeerbare kettingreactie in het milieu voortbrengen. Levende organismen zijn geen Legoblokken die men willekeurig kan stapelen; ze maken deel uit van een geheel met onderlinge verbondenheid.

    Erger is nog dat deze transgene mutaties zeer waarschijnlijk worden doorgegeven aan de dieren met inbegrip van de mens. Men eet pesticiden als men niet biologisch kiest. in dit geval eet men herbiciden, zoals Roundup, dat volgens het agentschap voor kankeronderzoek van de VN bestempeld word als "waarschijnlijk kankerverwekkend". Combineer dit met de middelen die op dieren worden ingezet en je hebt als resultaat een conventioneel voedingsmiddel - rijk aan chemische stoffen en gevaarlijk voor onze gezondheid.

    Waarom is biologisch beter?


    Het uitgebreid onderzoek onder leiding van Carlo Leifert, professor in de ecologische landbouw in Engeland aan de Newcastle University, toonde aan dat biologisch vlees een beduidend hoger niveau heeft aan omega-3 vetzuren. Het is niet alleen vastgesteld bij rundvlees of kip, maar ook bij varken, lam en geit. Hoeveel beter is biologisch vlees? Uit de gegevens blijkt dat het 47% meer omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren bevat dan conventioneel.

    Biologische melk steekt met kop en schouders uit boven de niet-biologische, met 46% meer omega-3 vetzuren. Aldus brengt het 13% meer vitamine E en 20% meer ijzer aan dan de conventionele. Het is duidelijk dat de dieren die grazen op natuurlijke weiden en natuurlijke planten eten superieur voedsel en melk leveren. Men is inderdaad in staat om meer en sneller te produceren maar met een veel lagere kwaliteit.

    Overvoeding gaat hand in hand met het zo snel mogelijk kweken van dieren. Op zijn beurt heeft dat invloed op het milieu omdat er meer middelen worden gebruikt in de voedingsindustrie en de verschillende ecosystemen verontreinigd worden met antibiotica-resistente bacteriën.

    Vooral zoals we nu bezig zijn met genetische mutaties hebben wij er alle baat bij natuurlijk en biologisch te eten. Door dit te doen, beschermen we onze immuniteit en gezondheid, terwijl wij het risico op het ontwikkelen van GGO-gerelateerde ziekten minimaliseren.

    Oorspronkelijk artikel:"Organic foods have healthier fats, more nutrients and fewer toxic chemicals than conventional foods", Friday, March 11, 2016 by: Harold Shaw, Natural News.

    Bijlagen:
    http://consumersunion.org/news/cu-research-team-shows-organic-foods-really-do-have-less-pesticides/   
    http://edition.cnn.com/2012/09/03/health/organics-versus-conventional/   
    http://edition.cnn.com/2016/02/18/health/organic-meat-milk-fatty-acids-omega-3s/index.html   
    http://science.naturalnews.com/pubmed/17201197.html   
    http://www.truthwiki.org/jon_entine/   

    30-04-2016, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:biologisch voeding, pesticiden,
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gardasil gevaarlijk

    Gardasil vernietigt de eierstokken en de voortplantingsorganen van jonge meisjes

    Gardasil

     

    (NaturalNews) Een nieuwe studie heeft uitgewezen dat Merck & Co., de maker van het humaan papillomavirus (HPV) vaccin Gardasil, verzuimd heeft om het effect van het middel op het voortplantingsstelsel van de vrouw te onderzoeken.

    Door die verwaarlozing, alsmede de gevaren die inherent zijn aan het vaccin lijdt een Australisch meisje aan de slopende gevolgen van de vernietiging van haar eierstokken, rapporteert de website ‘Elite Insight’. De ‘British Medical Journal’, die bekend is met de zaak van het 16-jarig meisje, meldt dat de schade zich heeft voorgedaan drie jaar na de vaccinatie.

    Het BMJ samengevat:

    “Dit geval roept belangrijke vragen op over de oorzaak van de schade die andere systemische problemen kunnen signaleren. Deze patiënt vertoonde amenorroe na het identificeren van een verandering van haar regelmatige cyclus in onregelmatig met schaarse periodes na inenting tegen het menselijk papillomavirus. Ze weigerde de orale anticonceptiva oorspronkelijk voorgeschreven voor amenorroe. De diagnostische taken waren nodig voor het bepalen van haar secundaire amenorroe en vervolgens voor het zoeken naar de mogelijke oorzaken van het prematuur ovarieel falen. Hoewel de oorzaak onbekend is in 90% van de gevallen zijn de resterende voornaamste aantoonbare oorzaken van deze aandoening uitgesloten. Premature ovariale mislukking werd dan toegeschreven als mogelijke bijwerking van de vaccinatie. De jonge vrouw werd geadviseerd tot een relevante opvolging met betrekking op het behoud van haar botdichtheid. Dit evenement kan potentiële gevolgen hebben voor de gezondheid van de bevolking en vraagt verder onderzoek. "

    Geen voorafgaande testen?
    “Na dit voorval dienen ouders te worden gewaarschuwd om geen gebruik te maken van Garadsil bij hun dochters," meldt Elite Insight.

    De recente studie wijst erop dat het vaccin de functie van de eierstokken ernstig kan beschadigen en in het geval van het Australische 16-jarig meisje volledig vernietigen.

    Zoals gemeld door ‘Life Site News’ leverde Dr Deirdre Little, de Australische arts die het meisje behandelde en mede-auteur van het rapport BMJ, de onderzoekers het solide bewijs dat Gardasil de vernietiging van de vruchtbaarheid van het meisje heeft veroorzaakt.

    Daarnaast wees zij erop dat Merck geen informatie kan geven over de effecten van het vaccin op de eierstokken, wat uiteraard suggereert dat Merck ofwel geen testen uitvoerde op de veiligheid van het vaccin met betrekking tot het vrouwelijke voortplantingssysteem of de gegevens verborgen houdt.

    Wat meer is: de fabrikant was in staat om Gardasil, ondanks onvolledige vruchtbaarheidstesten, te laten goedkeuren door ‘de Food and Drug Administration (FDA)’.

    Little rapporteert dat het meisje een normale menstruatiecyclus had voordat het vaccin Gardasil werd toegediend. Zij werd grondig onderzocht en getest en had geen familiale of persoonlijke medische geschiedenis die de vroegtijdige menopauze zou kunnen verklaren.

    Het meisje dat werd gevaccineerd in het najaar van 2008 zag pas in januari 2009 haar cyclus onregelmatig geworden. In de loop van twee jaren werd haar periodes steeds lichter en onregelmatiger. In 2011 waren de cycli volledig opgehouden.

    Life Site News meldde verder:

    "Dr Little voerde talrijke tests uit op het meisje, met inbegrip van toetsing van hormoonspiegels en interne orgaanfunctie en diagnoseerde 'prematuur ovariaal falen.' Zij vond ook dat het meisje geen levende eicellen had.

    "Na onderzoek van andere mogelijke oorzaken van prematuur ovarieel falen, bleef Dr. Little achter met de Gardasil vaccinatie als de enige overgebleven verklaring."

    ‘Grondrecht miskend’


    In het rapport, getiteld “Premature ovaria failure 3 years after menarche in a 16-year-old girl following human papillomavirus vaccination” schreef Little dat Merck Gardasil alleen had getest op de testes van ratten.

    In het gesprek met de ‘Therapeutic Goods Administration (TGA)’ van Australië - het equivalent van de FDA in de Verenigde Staten - voor meer informatie over het testen van de veiligheid van Gardasil op de eierstokken, vond Little dat de TGA alleen verbaal de proeven op testes van ratten kon bevestigen maar niet op eierstokken.

    "Gardasil is omstreden vanaf het begin," merkte Steven Mosher van het ‘Population Research Institute’ op.

    "Tientallen miljoenen jonge meisjes hebben het vaccin Gardasil toegediend gekregen sinds de goedkeuring door het FDA zes jaar geleden. Als zelfs een fractie van hen onvruchtbaar zijn geworden door de inentingen dan wordt hen hier een zeer fundamenteel recht ontzegd: het recht van een vrouw om te beslissen hoeveel kinderen ze wil hebben, " stelde Mosher in ‘Life Site News’.

    Oorspronkelijk artikel:"Gardasil is destroying young girls' ovaries and reproductive systems", Wednesday, March 23, 2016 by: J. D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://casereports.bmj.com/content/2012/bcr-2012-006879.abstract   
    http://science.naturalnews.com/Gardasil.html   
    http://www.elite-insight.com/2016/03/mothers-be-aware-this-vaccine-is-destroying-your-daughters-ovaries-and-reproductive-system/   
    https://www.lifesitenews.com/news/16-year-old-girl-became-infertile-from-gardasil-vaccine-british-medical-jou   

    11-04-2016, 20:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Gardasil, ovariele schade, premature menopauze
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden werkzaam over drie generaties

    Pesticides veroorzaken transgenerationele psychische stoornissen en obesitas ... Schadelijke eigenschappen worden overgeërfd over drie generaties.

    Pesticides

    (NaturalNews) Van jongs af aan zijn we overtuigd dat onze genen zo stabiel zijn als een rots - een vaste code - een lot dat we niet kunnen controleren. De studie van epigenetica maakt echter korte metten met deze mythische mentaliteit en onthult hoe externe factoren onze genexpressie kunnen veranderen.

    De epigenetica onderzoekt de relatie tussen onze genen en onze omgeving, hoe de door de mens gemaakte chemische stoffen onze cellulaire processen beïnvloeden en uiteindelijk de expressie van onze genen veranderen. Sommige chemicaliën kunnen genen, die normaal actief zijn, inactiveren. Andere chemicaliën kunnen genen activeren die normaal sluimeren. Deze chemisch geïduceerde veranderingen in het gengedrag kan tot gezondheidsproblemen leiden, vooral in de baarmoeder en tijdens de verdere ontwikkeling in de kindertijd en de pubertijd.

    Pesticiden uit het verleden veranderen de genexpressie van de ene generatie naar de volgende.

    De epigenetica ontdekt nu een verontrustende nieuwe trend. Kunstmatige chemische pesticiden (zoals de persistente verontreinigende DDT) veranderen de genexpressie over meerdere generaties met de vernietiging van de ziekteweerbaarheid over de hele bloedlijn. Dit betekent dat pesticiden stilletjes generatie op generatie de expressie van de genen veranderen met als gevolg het beperken van het vermogen van toekomstige generaties om in harmonie te leven met hun omgeving. De pesticiden bemoeien zich met de natuurlijke relatie tussen de mens en zijn omgeving. De schade van vroegere pesticiden (zoals DDT) manifesteert zich in de genen van de nieuwe generaties van mensen die zich niet eens kunnen verdedigen tegen de verontreiniging.

    Wanneer de genexpressie van een ouder is beïnvloed door pesticiden kunnen de wijzigingen worden overgenomen door de volgende generatie. Het bestrijdingsmiddelvergif uit de vorige eeuw herschrijft letterlijk de genexpressie van de toekomstige generaties die slachtoffer zijn vanaf hun geboorte. De transgene schade is nu erkend over drie generaties. De schade manifesteert zich door kinderkanker als direct gevolg van de ouderlijke blootstelling aan pesticiden. Het risico op lymfoom verdubbelt voor kinderen van wie de ouders met pesticides omgingen. Mensen die bestrijdingsmiddelen toepassen zonder de juiste bescherming kunnen het leven schenken aan kinderen die een groter risico lopen op het ontwikkelen van kinderkanker.

    In 2012 experimenteerden biologen met pesticiden op muizen. De genetische veranderingen die zich hebben voorgedaan werden doorgegeven over drie generaties met psychische stoornissen en obesitas bij de nakomelingen. Door dezelfde genetische mechanismen worden deze effecten waargenomen bij mensen.

    2,4-D herbicide initiëert wijzigingen in de celcyclus, de menselijke stressrespons en het DNA herstel.


    De algemeen gebruikte herbicide 2,4-D veroorzaakt cellulaire DNA schade. Medische onderzoekers ontdekten in 2004 genotoxische effecten van herbicides die er voor zorgen dat de chromosomen uit elkaar vallen in de menselijke bloedcellen. In 2005 vond men dat "realistische milieuomstandigheden niveaus," van 2,4-D bleken de genexpressie te veranderen van belangrijke functies in het lichaam, waaronder de immunologie, de stressrespons, de celcyclus en het herstel van DNA.

    Egyptische genetici vonden dat de beenmergcellen van muizen ontbonden in aanwezigheid van 2,4-D door het afbreken van de chromosomen.

    Onderzoekers aan de Universiteit van Minnesota konden het feit niet ontkennen dat 2,4-D ernstige veranderingen veroorzaakte bij mannen die met het herbicide gewerkt hadden en die hoge niveaus aan metabolieten van de chemische stof in hun urine hadden. De onderzoekers vonden dat de mannen blijvend af te rekenen hadden met chromosoomafwijkingen en hormonale schommelingen die uiteindelijk hun mentale toestand, het metabolisme, de homeostase en de sex-drive beïnvloeden.

    Glyfosaat is een katalysator voor ziekteprocessen.

    De herbicide glyfosaat (n.v.d.r. in Roundup) verandert de genetische expressie van de mens door het microbioom van de blootgestelde personen te vernietigen. MIT onderzoekers ontdekten de rol van glyfosaat in de beschadiging vanhet maagdarmkanaal bij mensen en in de uitputting van goede soorten bacteriën die het lichaam nodig heeft om te ontgiften en de immuunrespons te stimuleren. Glyfosaat is een katalysator voor de ziekte van processen en wordt in verband gebracht met de wijdverbreide epidemieën van hart- en vaatziekten, diabetes, obesitas, autisme, onvruchtbaarheid en kanker.

    Hoe meer we de chemische bestrijdingsmiddelen uit ons leven verwijderen, hoe sneller onze cellulaire processen zich zullen normaliseren en zichzelf regelen waardoor onze genen onze gezondheid en vitaliteit kunnen ondersteunen.


    Oorspronkelijk artikel :"Pesticides found to cause trans-generational mental disorders and obesity ... Harmful traits are inherited for THREE generations", Thursday, March 17, 20126 by: L.J. Devon , Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://midwestpesticideaction.org/wp-content/uploads/2015/12/MPAC_WhitePaper-final-12.11.15.pdf   
    http://science.naturalnews.com/epigenetics.html   

    11-04-2016, 20:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pesticiden, genetische expressie, trangenerationele effecten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen voorkomen Alzheimer.

    Mirakelstof gevonden in blauwe bessen voorkomt dementie en Alzheimer.

    Blueberries

    (NaturalNews) Hoewel veel aspecten van dementie en de ziekte van Alzheimer grotendeels mysterieus blijven voor de wetenschappers is één ding duidelijk: mensen die dementie willen voorkomen kunnen een verrassende bondgenoot vinden in biologische bosbessen.

    Robert Krikorian, onderzoeker aan de Universiteit van Cincinnati voerde een studie uit op 47 mensen van 68 jaar en ouder die waren gediagnosticeerd met een mild niveau van cognitieve stoornissen. (Dit kan licht geheugenverlies inhouden met al dan niet uiteindelijke ontwikkeling tot dementie.)

    Sommige deelnemers kregen een glas water met een poeder gemaakt van een kleine hoeveelheid bosbessen, terwijl anderen een placebo kregen. Zij ondergingen aan het begin en het einde van het onderzoek mentale testen  gericht op het denken en geheugenvaardigheden die heel gevoelig zijn voor dementie.

    Degenen die het bessenpoeder hadden genomen vertoonden een significante verbetering van de cognitieve functies in vergelijking met de placebogroep en deze bevinding werd bevestigd door hersenenaftasten waarbij de bessengroep meer activiteit tentoon spreidde. Dit voordeel is waarschijnlijk te danken aan de anthocyanines in bosbessen, de stoffen die de vrucht de diepblauwe kleur geven. Men gelooft dat deze de hersenen kunnen beïnvloeden door het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloeddoorstroming wat het voor de cellen gemakkelijker maakt om te communiceren.

    Slechts één van de vele studies die aantonen dat bosbessen het geheugen helpen.

    Dr. Krikorian zei dat deze bevindingen eerdere studies bij zowel mensen als dieren bevestigen. Hij wil nu mensen bestuderen die in hun vijftigste en zestigste levensjaren een hoger risico vertonen op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer.

    Hij benadrukt ook het belang van het starten met het eten van de bessen op middelbare leeftijd omdat uit onderzoek blijkt dat de ziekte daadwerkelijk iemands hersenen aantast decennia voordat de eerste symptomen verschijnen. Het is nog niet bekend hoeveel bessen men moet eten maar hij denkt dat een paar keer per week voldoende moet zijn.

    Een soortgelijk onderzoek door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Reading en de Peninsula Medical School in Engeland, toonde betere prestaties in de ruimtelijke werktaken door het eten van bosbessen gedurende slechts drie weken in een opvolgperiode van drie maanden.

    Hoofdonderzoeker Dr. Matt Whiteman zei: "Deze studie versterkt niet alleen de wetenschap dat het eten van bosbessen goed is maar biedt ook ondersteuning voor een dieetaanpak die mogelijk kan worden gebruikt om de geheugencapaciteit en de prestaties in de toekomst te verhogen. "

    Een echt ‘superfood.’

    Blauwe bessen zijn rijk aan fenolen met heel veel  antioxidanten. Een aantal klinische studies hebben gesuggereerd dat deze bessen kunnen dienen als effectief anti-kankermiddel in zowel hun natuurlijke vorm als in de vorm van voedingssupplement. Er werd ook aangetoond dat zij het risico op darmkanker verminderen in een studie uitgevoerd door het ‘Department of Food Science and Technology’ aan de Universiteit van Georgia.

    Hun anti-kanker eigenschappen komen uit het vermogen om ontstekingen en oxidatieve stress te verminderen en de proliferatie van kankercellen af te remmen. Veel van de voordelen van bosbessen komen voort uit de grote hoeveelheid flavonoïden die de bloed/hersenbarrière passeren evenals uit een aantal andere antioxidante en biochemische voordelen.

    Biologische bosbessen kunnen worden beschouwd als een superfood op basis van talloze onderzoeken. Een studie uit 2009 gepubliceerd in ‘Experimental Biology’ ontdekte dat ze de wijze kunnen veranderen hoe het lichaam suiker opslaat en gebruikt voor energie. De onderzoekers vonden bij ratten op een bosbesrijk dieet een afname in buikvet, triglyceriden en cholesterol, terwijl hun glucosecontrole een boost kreeg.

    Andere studies hebben aangetoond dat bosbessen goed zijn voor de urinewegen door het ondersteunen van de bacteriën die zich hechten aan de wanden van de urinewegen. Men gelooft dat ze ook nuttig zijn bij het voorkomen van osteoporose.

    De ziekte van Alzheimer is de enige van de top tien doodsoorzaken in het Westen die niet kan worden genezen of zelfs vertraagd en naar schatting 5,3 miljoen Amerikanen leven met de ziekte. De behoefte aan een veilige en effectieve methode van preventie is groter dan ooit. Hoewel wetenschappers geloven dat er meer studies nodig zijn, zijn deze bessen beloftevol voor de toekomst.

    Oorspronkelijk artikel:"Miracle compound found in blueberries prevents dementia and Alzheimer's", Friday, April 08, 2016 by Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/pubmed/16131149.html   
    http://science.naturalnews.com/pubmed/23387969.html   
    http://www.alz.org/facts/overview.asp   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-3490334/Blueberries-stop-dementia-developing-decades-later.html   
    http://www.eurekalert.org/pub_releases/2008-04/tpco-gft041008.php   

    11-04-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:bosbessen, antioxidanten, blauwe bes, dementie, Alzheimer, superfood
    28-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soja ongezond

    Ban de soja: er zitten veel meer risico's in dan je ooit zou denken.

    Soy

     

    (NaturalNews) In een poging om beter te eten kiezen veel mensen om kakelverse eieren en vlees van met gras gevoede dieren te vervangen door tofu; meestal waarschijnlijk onder invloed van de propaganda uit de soja-industrie dat soja gezond is. Experts vinden echter het tegenovergestelde en ‘Women’s Vibe’ vindt dat het nog steeds beter is te kiezen voor alternatieve natuurlijke voeding. Tofu is allesbehalve een optie voor ”gezond”, "dus is het raadzaam dat men vlees, biologische eieren en rauwe melkprodukten van dieren die met gras gevoed zijn, blijft eten (sic) volgens de site.

    Westerse voedselverwerkers scheiden de sojabonen meestal in olie en proteïne die in het algemeen onstabiel en onveilig zijn omdat ze onder hoge druk, hoge temperaturen, alkalische en zure baden en opolosmiddelen uit de petroleumindustrie  worden verkregen; een proces dat kankerverwekkende stoffen vrijmaakt.

    “Alle verwerkte soja bevat trypsine dat een goede spijsvertering in de weg staat evenals fytaten die de absorptie van mineralen belemmeren," meldt de website.

    Verschillende aandoeningen.

    Vroeger onderzoek heeft aangetoond dat een dieet rijk aan sojaproducten kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen zoals:

    - Voortplantingsstoornissen

    - Soja allergieën

    - Verhoogde homocysteïne (niet-eiwit aminozuur) niveaus waardoor verhoogd risico op cardiovasculaire ziektes

    - Schildklier problemen die leiden tot haaruitval, verlies van libido, malaise, lethargie en gewichtstoename

    - Ontwikkelingsproblemen bij baby's en kinderen, met inbegrip van vroegtijdige puberteit

    - Kanker

    In 1999 stuurden de onderzoekers Dr. Dan Sheehan en Dr. Daniel Doerge, onderzoekers aan het 'National Center for Toxicologic Research’, een brief aan de ‘Food and Drug Administration’ om waarschuwingsetiketten voor soja in te voeren, maar hun schrijven werd genegeerd. De wetenschappers vroegen ook dat de FDA een verklaring van een jaar eerder in te trekken die beweert dat soja hart- en vaatziekten voorkomt, waar eveneens geen gevolg werd aan gegeven.

    "Sojaproducten mogen niet worden gebruikt door zwangere vrouwen, evenals kinderen; baby's en kinderen zijn het meest vatbaar voor het nabootsend hormoneneffect van soja," meldt ‘Woman's Vibe’ verder. Het voegt eraan toe: “Uit de dagelijkse blootstelling aan oestrogeen-imiterende stoffen bij kinderen die sojaproducten eten is gebleken dat hun oestrogeenniveau 6 tot 11 maal hoger is dan bij volwassenen die soya eten. Bovendien is de concentratie aan hormonen 13,000-22,000 keer hoger dan het oestrogeenniveau in het bloed. Dit komt overeen met 5 anticonceptiepillen per dag. Daarom geven wij onze kinderen natuurlijke en biologische voeding. "

    Schadelijke bijwerkingen van soja.

    De site merkt verder op dat er een aantal redenen zijn om soja te elimineren uit je dieet:

    - Sojabonen bevatten hemagglutinine, wat kan leiden tot de vorming van bloedstolsels;

    - De meeste (niet-biologische) sojabonen zijn genetisch gemodificeerd en zitten vol herbiciden en pesticiden;

    - De goitrogenen in soja kunnen de totale functionaliteit van de schildklier verminderen of verlagen;

    - Sojabonen bevatten fytaten die de absorptie van essentiële mineralen zoals zink, ijzer, calcium en magnesium blokkeren;

    - "Sojabonen zijn rijk aan anti-voedingsstoffen (natuurlijke toxines), remmers die de enzymenafscheiding, nodig voor de vertering van eiwitten, blokkeert en niet vernietigd worden in het kookproces," meldt Vibe Woman's. "Dit veroorzaakt maagaandoeningen en chronisch tekort van aminozuren wat kan leiden tot beschadiging van de pancreas en zelfs kanker."

    Reeds in juli 2013 meldde ‘NaturalNews' dat er een aantal dwingende redenen om soja te weren uit je dieet.

    - Sojabonen bevatten grote hoeveelheden giftige stoffen: In tegenstelling tot andere voedingsmiddelen, waar geen giftige stoffen inzitten of worden vernietigd of uitgeschakeld tijdens het koken, blijven de gifstoffen in sojabonen intact ".

    - Sojabonen kunnen interfereren met de absorptie van voedingsstoffen tijdens de spijsvertering.

    - Sojabonen (niet-biologisch) behoren tot de meest aangetaste landbouwproducten met pesticiden.

    - Sojabonen bevatten specifieke elementen en ingrediënten die gevaarlijk zijn voor uw gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel:”Ditch the soy: ther’s a lot more risk in this than you’d ever imagine”, Thursday, March10, 2016 by: J.D. Heyes, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/soy.html   
    http://womansvibe.com/this-healthy-food-can-cause-breast-cancer-brain-damage-stop-eating-it-immediately/   

    28-03-2016, 22:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:soja, gezondheidsrisico, pesticiden
    24-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstmatige zoetstoffen

    Kunstmatige zoetstoffen veranderen darmbacteriën en veroorzaken metabole stoornissen die leiden tot obesitas en diabetes.

    sugar-sweetner

    (NaturalNews) Om dit onderzoek uit te leggen is het best om een paar zaken te duiden.

    Metabolisme wordt gedefinieerd als een reeks van chemische processen die optreden binnen een levend organisme om zijn leven te handhaven.

    Metabolisch syndroom is een cluster van biochemische en fysiologische afwijkingen (en voorwaarden) die samen voorkomen, zoals verhoogde bloeddruk, abnormaal  cholesterolgehalte, hoge bloedsuikerspiegel en overtollig lichaamsvet rond de taille. Deze afwijkingen verhogen het risico op beroerte, hartziekten en diabetes.

    Bepaalde kunstmatige zoetstoffen blijken de microbiële flora bij mensen en muizen te veranderen; dit "veelzijdig" onderzoek vertelt ons dat deze "zero calorie" suikerconsumptie metabolische veranderingen in verband met diabetes en obesitas in gang zet. Hoe ironisch is het dat het platform waaronder kunstmatige zoetstoffen worden verkocht juist de aartsvijand is van hun consumenten. Wil je gewicht bijwinnen? Eet synthetische zoetstoffen met ZERO calorieën. Wilt u overstappen van borderline diabetes naar volledige diabetes … eet giftige suikervervangers die worden aangeboden door de magere, gezonde modellen die ze zelf niet eten.

    Beroerte, hart-en vaatziekten en diabetes - drie problemen van ”nul calorieën" die je niet over het hoofd kunt zien.

    Hoewel de bevindingen voorlopig zijn, ontwikkelden vier van de zeven vrijwilligers die een dieet rijk aan specifieke kunstmatige zoetstoffen aten een gestoord glucose metabolisme; een belangrijke waarschuwing voor type 2 diabetes. Producenten van kunstmatige zoetstoffen beweren al decennia lang dat suikervervangers onverteerd de darm passeren. Dit is een grove leugen.

    In principe dragen deze zero-calorie zoet smakende voedingsmiddelen en dranken bij tot gewichtstoename en het metabool syndroom; dat cluster van biochemische en fysiologische abnormaliteiten is zelfs met geen enkele vorm van medicatie te verdrijven. En waarom is dat? Omdat men zonder de juiste adviezen doorgaat met nuttigen van de in de laboratoria vervaardigde synthetische zoetstoffen die chemicaliën bevatten die de normale chemie van het lichaam in de biologische zetel van het gehele immuunsysteem - de darmen - veranderen.

    Het nieuw onderzoek, onder leiding van een bioloog en een immunoloog aan het ‘Weizmann Institute of Science’ in Israël, stelt dat kunstmatige zoetstoffen obesitas en diabetes bevorderen, na al die jaren dat de fabrikanten net het tegenovergestelde beweerden. Ze waren zogezegd veilig en onschadelijk.

    De studie: 11 weken drinken van water gezoet met saccharine, sucralose of aspartaam!

    De resultaten: muizen hadden "abnormaal hoge glucosespiegels in het bloed na de proef.” Deze glucosemetabolisme piek gebeurde na slechts vijf weken en wordt beschouwd als het kenmerk van diabetes. Saccharine (alias Sweet'N Low) leverde de snelste bijdrage aan een hoge bloedsuikerspiegel. Het effect was hetzelfde ongeacht of de muizen mager waren of overgewicht hadden. Alle muizen in de proef hadden een normale stofwisseling.

    Denkt u dat de wetenschappers die deze nul-calorie suikers uitvonden dit al die tijd wisten? Reken maar. Velen werden ingehuurd door farmaceutische bedrijven om allopathische artsen te bezoeken en “voor te lichten”. Het onderzoek toont de genetische analyses van de microben in de darmen van dieren (inclusief de mens) en onthult grote verschillen in microbiële groepen die verantwoordelijk zijn voor een goed glucose metabolisme. "Dit is het ‘home run experiment’”, zegt immunoloog Cathryn Nagler van de Universiteit van Chicago. "Het vertelt je dat verandering in de bacteriële flora schadelijk is.”

    Het is duidelijk dat deze kunstmatige zoetstoffen NIET door de darmen kunnen gaan zonder effect; zij doden goede bacteriën. In combinatie met zwaar gebruik van antibiotica brengen veel mensen zichzelf gezondheidsschade toe. Als gezond alternatief is er Stevia of organische Xylitol die de gezondheid niet schaden.

    Oorspronkelijk artikel:”Artificial sweeteners alter gut bacteria and cause metabolic dysfunction leading to obesity and diabetes”, Saturday, March 12, 2016 by: S.D. Wells, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/saccharin.html   
    http://www.nature.com/nature/journal/v514/n7521/full/nature13793.html   
    https://www.sciencenews.org/article/artificial-sweeteners-may-tip-scales-toward-metabolic-problems   

    24-03-2016, 20:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zoetstoffen, darmflora, metabolisme
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!