Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    13-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De voordelen van stevia

    De gezondheidsvoordelen van stevia en hoe zelf kweken.

    Stevia (Stevia rebaudiana) is een plant die endemisch voorkomt in de hooglanden van Paraguay in Zuid-Amerika. Het is in de volksmond bekend als een natuurlijke zoetstof, dankzij de bladeren die zoete glycosiden bevatten. De plant wordt nu commercieel verbouwd in veel delen van Zuid-Amerika en Azië, en de voedings- en drankenindustrie gebruikt het nu als zoetstof en als smaakversterker. Studies hebben aangetoond dat de chemische verbinding die wordt verkregen uit stevia één van de krachtigste alternatieven is voor suiker en geschikt is voor mensen met diabetes.

    De zoete component van stevia zit in de bladeren met een "aangenaam zoete" en verfrissende smaak. Hoewel de bladnerven soms een bittere nasmaak geven, worden ze toch gebruikt in verschillende voedselbereidingen. Aanvankelijk werden de bladeren direct geconsumeerd of gemalen en verkocht in theezakjes. Met de toegenomen vraag naar het product worden de bladeren nu ook verwerkt als additief of smaakversterker in thee, salade, fruit en koffie.

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wijst op de nuttige effecten van stevia met ondermeer regulering van de bloeddruk, vermindering carriës en toename van de insulineproductie. Het heeft ook bacteriedodende en antiseptische eigenschappen.

    Steviabladeren zijn de belangrijkste bron van steviolglycosiden, stevioside en rebaudioside, die de belangrijkste zoetende ingrediënten zijn. Hoewel deze 300 keer zoeter zijn dan tafelsuiker, hebben ze geen effect op de bloedsuikerspiegel, waardoor het een mogelijk alternatief is voor onnatuurlijke zoetstoffen. Bovendien heeft stevia een hoog aantal anti-oxidanten vanwege de aanwezigheid van flavonoïden en fenolen.

    Afgezien hiervan, is het bekend dat stevia effectief is bij de behandeling van huidproblemen zoals dermatitis, eczeem, rimpels, huidvlekken, acne, littekens, huiduitslag en jeuk.

    Andere voordelen van stevia.

    Uit verschillende studies blijkt dar stevia de bloeddruk kan verlagen.
    Het kan helpen bij het bestrijden van diabetes. Stevia heeft bewezen dat het de insuline-functies reguleert en de bloedsuikerspiegel helpt verlagen.

    Stevia zelf kweken.

    Stevia vraagt een omgevingstemperatuur van 20 °C en zonlicht van 12 tot 16 uur. Op deze manier kunnen de steviosidespiegels van de plant toenemen. Het is een halfvochtige tropische plant, wat betekent dat voor een maximale bladgroei, een klimaat waar sprake is van lange lente- en zomerdagen de voorkeur heeft.

    De plant groeit in "goed doorlatende" vruchtbare leemachtige grond die rijk is aan voedingsstoffen. Om optimale resultaten te bereiken streeft men naar een neutrale zuurtegraad van de bodem en een constante toevoer van vocht. Het beste geeft men water met een interval van drie tot vijf dagen, en mulcht men rond de plant.

    Stevia-bladeren kunnen drie maanden na het planten worden geoogst, afhankelijk van het seizoen. De beste oogsttijd is wanneer de planten 50 tot 70 centimeter hoog zijn en vlak voordat de dagen korter worden omdat dit de bloei in gang zet. Bij het oogsten kunnen de toppen van de stelen worden afgeknipt, omdat ze dezelfde hoeveelheid stevioside bevatten als de bladeren.

    Oorspronkelijk artikel:”The health benefits of stevia and how to grow it”, Monday, January 8, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.ajfand.net/Volume17/No4/Hossain16595.pdf   
    https://www.healthline.com/nutrition/stevia   

    13-01-2018, 16:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:stevia telen, stevia, zoetstof, tropische planten
    07-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probioctica als pijnstiller

    Probiotische pijnstiller: een nieuw onderzoek heeft aangetoond dat bepaalde darmbacteriën GABA produceren, dat in combinatie met lipoproteïnen een krachtige pijnstiller is. 

    Je zou denken dat we ons lichaam al behoorlijk hebben verkend, maar we leren nog elke dag bij.


    Wetenschappers ontdekten dat een probiotische bacterie die in onze darmflora leeft kan gebruikt worden om pijn veroorzaakt door het prikkelbaar darmsyndroom te behandelen.

    Onderzoekers aan Inserm, de Universiteit van Toulouse en het Centre Hospitalier Universitaire de Toulouse ontdekten dat het probiotische Escherichia coli Nissle 1917 een neurotransmitter (GABA) produceert die het ongemak van een prikkelbare darm in belangrijke mate vermindert. GABA doet dit door zich te binden aan een lipide, de darmbarrière te passeren en vervolgens in te werken op de zenuwen in de maag die de pijn veroorzaken. De ontdekking van de combinatie tussen lipoproteïne en GABA kan verstrekkende gevolgen hebben voor de manier waarop pijn wordt beheerd.

    Prikkelbare darmsyndroom (IBS) treft minstens 11 procent van de mensen wereldwijd. Een veel voorkomend symptoom voor IBS is buikpijn. Dit beïnvloedt mensen op verschillende manieren en sommigen ervaren krampen als slopende pijn. Momenteel wordt IBS alleen behandeld afhankelijk van de symptomen die de patiënt vertoont en er bestaat geen effectieve behandeling specifiek voor de buikpijn.

    Escherichia coli Nissle 1917, een probiotische bacterie die werd ontdekt tijdens de Eerste Wereldoorlog, werd aanvankelijk gebruikt als een alternatieve behandeling voor darmaandoeningen. Dit is echter langzaam aan het veranderen met de opkomst van de probiotische behandeling vanwege de natuurlijke eigenschappen die het bezit zonder enige toxiciteit. Onderzoek op dit gebied zal niet alleen de bacteriële factoren achter probiotische activiteiten blootleggen maar ook de werking ervan.

    Onderzoekers hebben een project opgezet dat de kenmerken van de probiotische activiteiten van Escherichia coli Nissle 1917 tracht te bepalen. Volgens hun onderzoek produceren de bacteriën GABA (gamma-aminoboterzuur), de primaire inhibitor (een stof die reacties voorkomt) van ons zenuwstelsel. GABA is dan gebonden aan een aminozuur en een vetzuur. Deze drie moleculen vormen een lipopeptide, wat een mooie manier is om een verbinding te noemen die bestaat uit lipiden en aminozuren. Lipopeptide is belangrijk in dit proces, omdat GABA op zichzelf niet in de darmwand kan doordringen. Wanneer het aan een lipopeptide is gebonden, kan het de wand oversteken en zich vervolgens binden aan een receptor om zo de activering van pijn via de sensorische neuronen te verminderen.


    Verdere studies onthulden meer interessante dingen over GABA-lipopeptide. De effecten van het lipopeptide waren ook toepasbaar op neuronen die werden blootgesteld aan capsaïcine (de stof die chili pepers heet maakt). Zonder  lipopeptide bleken de aan capsaicine blootgestelde neuronen hun calciumstroom te verhogen, een kenmerk van de overgevoeligheid van neuronen. De neuronen die het GABA-lipopeptide hadden vertoonden echter geen toename van de calciumstroom. Dit betekent dat lipopeptide ook maagpijn kan aanpakken veroorzaakt door het eten van te veel capsaïcine.

    Door de resultaten van de studie blijkt de noodzaak om een beter begrip te hebben van de werkingsmodi van de probiotica, zoals degenen die worden geproduceerd door de intestinale microbiota.


    De exacte oorzaak van IBS is onbekend. Sommige triggers voor het begin van IBS omvatten echter voedsel, hormonen en stress. Afgezien van buikpijn, variëren andere symptomen van overmatig gas, obstipatie en diarree. Een goede manier om IBS-gevallen te verminderen of te verlichten is om stress te verminderen, ontspanningsoefeningen en mindfulnesstraining te volgen.

    Oorspronkelijk artikel:”Probiotic painkiller: A new study has found that certain gut bacteria produce GABA which combines with lipoproteins to act as a potent painkiller”, Wednesday, December 06, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.

    Bijlagen:
    http://presse.inserm.fr/en/probiotic-bacteria-produces-potent-analgesic/29912/   
    https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/irritable-bowel-syndrome/symptoms-causes/syc-20360016   
    https://www.nature.com/articles/s41467-017-01403-9#Sec1   

    07-01-2018, 20:35 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GABA, IBS, prikkelbare darmsyndroom, pijnstiller, probiotica
    05-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesticiden oorzaak van Alzheimer.


    Onderzoekers hebben mogelijk een verband gevonden tussen de ziekte van Alzheimer en herbiciden.

    Franse onderzoekers hebben ontdekt wat misschien wel één van de meest over het hoofd geziene oorzaken van de ziekte van Alzheimer en dementie is: gewaschemicaliën.


    Een recent artikel, gepubliceerd in het Journal of Alzheimer Disease, gaat nader in op dit mogelijk verband, en onthult dat een klasse van herbiciden bekend als triazines de lichaamseigen productie van twee amyloïde peptiden geassocieerd met hersendegeneratie lijkt te verhogen.


    Deze peptiden staan bekend als respectievelijk Aβ42 en Aβ40.  Laurent Meijer van ManRos Therapeutics in Roscoff, Frankrijk, zegt dat ze deel uitmaken van wat bekend staat als het 'humaan chemisch exposum', of HCE - een groep van meer dan 85.000 chemische verbindingen die erom bekend staan de menselijke gezondheid te schaden.


    Met behulp van een celmodel screenden Meijer en zijn collega's verschillende HCE-bibliotheken om alle Aβ42-inductoren te identificeren die mogelijk aan Alzheimer zijn gekoppeld. Van de meer dan 3.500 verbindingen die ze testten, werden zes triazineherbiciden geïdentificeerd als een directe aanjager van de productie van extracellulair Aβ42.


    Na analyse van deze verbindingen met behulp van immunoprecipitatie en massaspectrometrie, constateerde het team een verhoogde productie van Aβ-peptiden gesplitst op posities 42/43, evenals verminderde productie van peptiden gesplitst op posities 38 en lager - beide kenmerken van beginnende ziekte van Alzheimer en dementie.


    De zes triazinen bleken ook verschillende andere splitsingspatronen in de peptidematrix te beïnvloeden die verder zijn gekoppeld aan het veroorzaken van dementie. Op basis van deze en andere observaties concludeerden Meijer en zijn collega's dat triazinen: "... De productie van toxische, aggregatiegevoelige Aβ42 / Aβ43-amyloïden stimuleren, wat duidt op het mogelijke bestaan van Alzheimerogenen in het milieu" (naar analogie met kankerverwekkende stoffen) "die kunnen bijdragen aan de initiatie en verspreiding van het amyloïdogene proces bij laat-verworven AD."

    Systematische beoordelingen tonen extra verbanden tussen blootstelling aan gewasbeschermingsmiddelen en dementie.

    Andere studies hebben vergelijkbare verbanden aangetoond tussen blootstelling aan pesticiden en herbiciden en neurodegeneratieve aandoeningen. Beyond Pesticides heeft hier eigenlijk een uitgebreide database over samengesteld die meerdere studiebeoordelingen over het onderwerp bevat.


    Deze database wijst erop dat, hoewel epidemiologische gegevens momenteel niet worden gebruikt om het risico van chemische stoffen systematisch en consistent te beoordelen, systematische beoordelingen gepubliceerd in peer-reviewed tijdschriften bestaan en nuttig kunnen zijn om verbanden te leggen tussen blootstelling aan chemicaliën en ziekten. En op basis van wat Beyond Pesticides tot nu toe heeft samengesteld, is er voldoende overtuigend bewijs om aan te tonen dat gewaschemicaliën een trigger kunnen zijn voor neurodegeneratie.


    We weten bijvoorbeeld al dat prenatale blootstelling aan organofosfaatpesticiden en herbiciden rechtstreeks verband houdt met neurologische ontwikkelingsstoornissen bij baby's die zich nog in de baarmoeder bevinden. Het zou dus niet verwonderlijk zijn dat dezelfde chemicaliën op dezelfde manier schadelijk zijn voor volwassenen.


    Eén van de artikelen die Beyond Pesticides aanhaalt, bevestigt dit vanuit een andere hoek, nadat geconstateerd is dat verhoogde serumgehalten van pesticiden - d.w.z. hoge niveaus van pesticides in het bloed - direct geassocieerd zijn met een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer. Met andere woorden, mensen die hoog scoren op pesticidenchemicaliën hebben meer kans op dementie.


    Ten minste 11 andere onderzoeken laten vergelijkbare resultaten zien die samenhangen met blootstelling aan pesticiden - voornamelijk verhoogd risico op neurodegeneratie bij zowel jong als oud. Daarom is het van cruciaal belang om waar mogelijk biologisch geteeld voedsel te consumeren en alleen gezuiverd water te drinken dat geavanceerde filtratie heeft ondergaan, die beiden bijdragen aan het minimaliseren van het risico van blootstelling aan pesticiden.


    Vasthouden aan een anti-Alzheimer dieet, dat verder het vermijden van genetisch gemodificeerde organismen (GMO's) omvat, is een geweldige manier om je hersenen gezond en vrij van bèta-amyloïde plaques te houden. Studies tonen aan dat een mediterraan dieet dat rijk is aan gezonde vetten zoals die in olijfolie en vis, maar ook verse groenten en magere eiwitten, het risico op dementie met meer dan 33 procent kan verminderen.

    Oorspronkelijk artikel:”Researchers may have found a link between Alzheimer’s disease and a common class of herbicides”, Sunday, December 10, 2017 by: Ethan Huff, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.beyondpesticides.org/resources/pesticide-induced-diseases-database/alzheimers-disease   
    Researchers may have found a link between Alzheimer’s disease and a common class of herbicides   

    05-01-2018, 15:36 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:landbouwchemicaliƫn, Alzheimer, hersenfunctie, dementie, herbiciden, neurodegeneratie, pesticiden, triazinen
    30-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type 1 omkeerbaar.

    Is type 1 diabetes omkeerbaar? Studie vindt dat veel mensen insuline beginnen te produceren, jaren na diagnose.

    De toekomst van mensen met diabetes type 1 ziet er hoopvol uit, want een onlangs gepubliceerde studie vond dat ongeveer een derde van de mensen die aan de aandoening lijden, insuline produceert, zoals gemeten door C-peptide, een bijproduct van de aanmaak van insuline. Het onderzoek toont aan dat het mensen tot 40 jaar na hun eerste diagnose kan overkomen, aldus onderzoekers van de consumentenorganisatie T1D Exchange.


    Het onderzoek, een baanbrekende grootschalige studie van de ziekte - die meestal kinderen, tieners en jonge volwassenen treft - biedt nieuw inzicht in het algemeen idee dat mensen die gediagnosticeerd zijn met diabetes type 1 geen insuline kunnen produceren. Dit kan ook verstrekkende gevolgen hebben voor het behandelen van de aandoening.


    Monsters voor de studie werden genomen uit de T1D Exchange Biobank, een archief van biologische monsters van mensen met diabetes type 1. De resultaten bevestigden dat C-peptide aanwezig was bij patiënten over een breed leeftijdsspectrum, met hogere waarden gemeten bij volwassenen dan bij kinderen. Dit biedt artsen het bewijs dat suggereert dat de resterende insulineproductie voor de groep kan worden verwacht en dat elke verkeerde diagnose van diabetes type 2 kan worden gemitigeerd. Dit opent ook meer mogelijkheden om te evalueren hoe het glucosebeheer voor mensen met diabetes type 1 kan worden verbeterd en benadrukt de behoefte aan meer onderscheidende processen tussen kinderen en volwassenen.


    "Deze bevindingen geven verdere geloofwaardigheid aan het lopend onderzoek naar gerichte therapieën die de insulineproductie zouden kunnen verlengen, waardoor diabetespatiënten type 1 hun ziekte beter kunnen beheren en complicaties kunnen verminderen," aldus Dr. Asa Davis, programma uitwisselingsmanager voor T1D. "Er worden bijvoorbeeld al potentiële immunotherapieën bestudeerd met dit doel voor ogen, en onze bevindingen onderstrepen dat mensen die al op jonge leeftijd worden gediagnosticeerd, waarschijnlijk meer baat hebben bij dergelijke nieuwe benaderingen."


    Voor de studie maten de onderzoekers de C-peptide niveaus bij 919 personen met diabetes type 1. Leeftijden van de monsterpool varieerden van drie tot tachtig jaar na de diagnose. Resultaten wezen op het volgende:
    • C-peptide was aanwezig bij 78 procent van de patiënten die gediagnosticeerd waren boven de leeftijd van 18 jaar en bij 46 procent van de patiënten met een diagnose jonger dan 18 jaar.
    • Residueel C-peptide werd gevonden bij 16 procent van de volwassenen die tekenen van diabetes vertoonden toen ze ouder waren en zes procent vanaf 40 jaar nadat ze waren gediagnosticeerd met diabetes.

    Enkele feiten over diabetes type 1.


    Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wordt diabetes type 1 meestal gediagnosticeerd bij juveniele patiënten, maar het kan zich nog steeds op elke leeftijd ontwikkelen. De American Diabetes Association schat dat 1,25 miljoen mensen in de VS diabetes type 1 hebben, waarvan dit jaar naar verwachting 30.000 nieuwe gevallen zullen worden gediagnosticeerd. 

    Symptomen met betrekking tot diabetes type 1 kunnen zonder waarschuwing verschijnen.


    Deze omvatten:
    • Verhoogde dorst
    • Frequent urineren
    • Bedplassen bij kinderen
    • Extreme honger
    • Een plotselinge daling van het gewicht
    • Prikkelbaarheid en stemmingswisselingen
    • Vermoeidheid en zwakte
    • Wazig zicht


    Als diabetes niet goed wordt behandeld, kan het andere organen aantasten. Net als andere vormen van diabetes, worden mensen met de aandoening blootgesteld aan een verhoogd risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten, neuropathie (omdat de aandoening de bloedvaten kan beschadigen die de zenuwen voeden), schade aan de nieren, ogen en voeten, evenals verhoogde gevoeligheid voor huid- en mondaandoeningen. Patiënten met diabetes type 1 moeten hun bloedsuikerspiegel beheren om het risico op complicaties te verkleinen.
    Voor meer informatie over het beheren van diabetes type 1, surf naar DiabetesScienceNews.com.

    Oorspronkelijk artikel:”Is type 1 diabetes reversible? Study finds many people begin to produce insulin years after diagnosis”, Thursday, December 28, 2017 by: Ralph Flores, Natural News.

    Bijlagen:
    http://diabetessciencenews.com/   
    http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-1/?referrer=https://www.google.com.ph/   
    https://www.cdc.gov/diabetes/basics/type1.html   
    https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/type-1-diabetes/symptoms-causes/syc-20353011   
    https://www.newswise.com/articles/one-in-every-three-people-with-type-1-diabetes-produces-insulin-years-post-diagnosis   

    30-12-2017, 20:29 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:C-peptide, kinderdiabetes, diabetes, diabetes, ontdekkingen, goodhealth, goodmedicine, goodscience, insuline, insulineproductie, medische mythen, onderzoek, zelfgenezing, spotane genezing, type 1 diabetes, rare wetenscha
    27-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziekte van Crohn natuurlijk behandelen

    Bekamp de ziekte van Crohn op natuurlijke wijze.

    De ziekte van Crohn is een ontstekingsziekte van de darmen die elk deel van het spijsverteringsstelsel kan beïnvloeden van mond tot anus. Zij veroorzaakt voornamelijk buikpijn en diarree (wat bloederig is als de ontsteking het ergst is). Dit syndroom kan ook complicaties buiten het maag-darmkanaal veroorzaken, zoals artritis, eczeem, vermoeidheid en gebrek aan concentratie. Er bestaan natuurlijke oplossingen om deze verlammende ziekte te voorkomen en om te keren.

    De ziekte van Crohn wordt beschouwd als een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem van het lichaam de weefsels van het spijsverteringsstelsel aanvalt. Omgevingsfactoren spelen een grote rol, zoals blijkt uit een hogere incidentie van de ziekte in westerse geïndustrialiseerde landen in vergelijking met andere delen van de wereld.

    Het immuunsysteem wordt gekenmerkt door 2 belangrijke regio's: aangeboren immuniteit en adaptieve immuniteit. Aangeboren immuniteit biedt onmiddellijke verdediging tegen ziekteverwekkers en wordt gekenmerkt door vorming van t-cellen. Adaptieve immuniteit wordt beschouwd als een 'geleerde immuniteit' en biedt een langdurige immuunafweer door vorming van antilichamen. Onderzoekers hebben aangetoond dat Crohn een aangeboren immuundeficiëntie is. Chronische ontsteking met deze aandoening wordt veroorzaakt door de adaptieve immuniteit die de verminderde functie van het aangeboren immuunsysteem probeert te compenseren.

    De ziekte van Crohn lijkt te worden geassocieerd met antilichamen tegen gisten. Mannan is een component van de celwand van het gistorganisme. Individuën met Crohn hebben meestal lagere niveaus van lectine bindende eiwitten die mannan binden en helpen het uit het lichaam te verdrijven. Vanwege de verlaagde lectineniveaus en het ontoereikend aangeboren immuunsysteem, ontwikkelen mensen met Crohn heel vaak antilichamen tegen gisten. Deze overproductie van antilichamen tegen gisten veroorzaakt een ontstekingsreactie die de darmwand beschadigt.

    Personen met de ziekte van Crohn moeten alle gistproducten en andere veel voorkomende allergenen vermijden. De te vermijden meest voorkomende voedselallergenen zijn glutenbevattende granen zoals tarwe, gerst, rogge, haver, kamut en spelt. Sojaproducten, verschillende noten (zoals pinda's), eieren en zware eiwitten worden vaak niet goed getolereerd. Sommige mensen worstelen met groenten uit de familie van nachtschaden zoals aubergine, tomaten en aardappelen.

    Een ontstekingsremmend dieet en levensstijl zijn van cruciaal belang voor volledig herstel van deze aandoening. Ontstekingsremmende voedingsmiddelen helpen het immuunsysteem te moduleren en geven het de mogelijkheid niet overmatig te ontsteken wanneer het wordt gestimuleerd. Om effectief te ontsteken is het essentieel om volledig door de mens vervaardigd voedsel, suikers en voedselallergenen te vermijden, zoals hierboven vermeld. De langketenige omega-3-vetzuren EPA en DHA zijn krachtige hulpen door het natuurlijke evenwicht in de lipidenwand van het celmembraan te herstellen.

    Andere geweldige ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn kokosproducten, bessen en niet gedenatureerde weiproteïne van koeien en geiten die met gras zijn gevoerd. Deze eiwitbron is ook geladen met L-glutamine en verbetert de cellulaire glutathione opslag, beide nodig voor het herstel van de darmen en het ontstoppen van het lichaam. Ontstekingsremmende kruiden zoals kurkuma, gember, boswellia, kaneel, rozemarijn en oregano dienen onder meer zoveel mogelijk te worden gebruikt.

    Dysbiose is een veel voorkomend verschijnsel bij personen met een auto-immuunziekte. Natuurlijk gefermenteerde voedingsmiddelen zoals zuurkool, Kimchi en kokosnoot kefir zijn fenomenaal voor het herstel van gezonde darmbacteriën. Bovendien moet regelmatig een probiotisch supplement van hoge kwaliteit met meer dan 50 miljard micro-organismen worden ingenomen.

    Een gebalanceerde immuunrespons in het lichaam is ook afhankelijk van een gezonde vitamine D-spiegel. Vitamine D helpt het lichaam om vreemde en eigen eiwitten te herkennen. Dit vermindert ontstekingen en auto-immuunreacties. Gezonde vitamine D-spiegels stimuleren ook natuurlijke Killer-cellen en macrofagen die antagonistische microben en andere pathogenen vernietigen. Gezonde vitamine D3-spiegels liggen tussen 60-100 ng/ml. Testen hierop gevolgd door eventuele aanvulling zijn belangrijk.

    Oorspronkelijk artikel:”Beat Crohn’s disease naturally”, Tuesday, May 10, 2011 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    https://en.wikipedia.org/wiki/Anti%E2%80%93Saccharomyces_cerevisiae_antibody   
    https://en.wikipedia.org/wiki/Crohn%27s_disease   

    27-12-2017, 19:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ziekte van Crohn, preventie, gezondheidsnieuws
    23-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C tegen Alzheimer

    Revolutionair onderzoek naar de ziekte van Alzheimer wijst naar vitamine C als een universele voedingsstof voor preventie.

    De ziekte van Alzheimer is een ziekte gekenmerkt door mentale achteruitgang, moeite met begrijpen en denken, verwarring, vergeetachtigheid, desoriëntatie, verlies van herinneringen en het onvermogen om nieuwe te creëren, het onvermogen om gemeenschappelijke dingen te herkennen, naast andere verwoestende symptomen. Dit is één van de meest verwoestende ziektes voor gezinnen om mee om te gaan, omdat ze letterlijk zien dat hun dierbaren langzaam verdwijnen voor hun ogen.

    Er is geen remedie bekend tegen Alzheimer en de oorzaken van de aandoening zijn slecht begrepen.


    Nu biedt echter een opwindende nieuwe studie door onderzoekers aan de Vanderbilt University School of Medicine echte hoop op preventie van de ziekte van Alzheimer. De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Free Radical Biology and Medicine.

    De samenvatting van de studie legt uit dat Alzheimer is geassocieerd met veranderingen in de mitochondriale functie die verschijnen zelfs voordat de vroegste symptomen merkbaar worden. Deze disfunctie verhoogt de productie van reactieve zuurstofsoorten (ROS), die op hun beurt de verhoogde productie van Amyloid beta veroorzaken. Dit patroon versnelt de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

    De auteurs merken op dat vitamine C een krachtig antioxidant is, en hebben een onderzoek opgezet om te bepalen of het de hersenen zou kunnen beschermen tegen dit schadelijk patroon. De onderzoekers gebruikten muismodellen om de effecten van vitamine C-deficiëntie en Alzheimer-gerelateerde mutaties op het functioneren van de mitochondriën te bepalen.

    Vanderbilt rapporteerde over de resultaten van het onderzoek: Vitamine C-deficiëntie leidt tot verminderde mitochondriale ademhaling en verhoogde ROS, terwijl mitochondria van het muizenmodel van Alzheimer verhoogde ademhaling vertoonde in vergelijking met controledieren. De resultaten suggereerden dat zowel tekort aan vitamine C als de aanwezigheid van amyloïde bijdraagt tot mitochondriale disfunctie, maar via verschillende paden.

    Deze bevindingen suggereren dat vitamine C-deficiëntie zou kunnen bijdragen aan de pathogenese van Alzheimer door een gewijzigde mitochondriale functie en dat het vermijden van dit tekort door middel van voeding en suppletie zou kunnen beschermen tegen het begin van de ziekte.

    Hoewel deze studie hoop biedt op de preventie en behandeling van de ziekte van Alzheimer, zijn er vele andere redenen om ons dieet aan te vullen met een bron van goede kwaliteit vitamine C.

    Vitamine C bleek het risico op het ontwikkelen van hartziekten, 's werelds grootste oorzaak van overlijden, te verminderen. Er is ook aangetoond dat het kanker vernietigt. En het presteert beter dan vaccins als het gaat om het stimuleren van de immuniteit en het voorkomen van ziekten - zonder de dodelijke bijwerkingen die met deze toxische prikken gepaard gaan.

    Wat velen van ons niet weten, is dat de krachtige antioxidantwerking van vitamine C oxidatieve stress van cellen in het hele lichaam voorkomt, letterlijk het lichaam van binnenuit geneest en een langer, gezonder leven bevordert.

    Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, gebaseerd op gegevens verzameld van meer dan 10.000 mensen in Denemarken, vond dat degenen met de hoogste niveaus aan vitamine C in hun bloedbanen het minst waarschijnlijk hartaandoeningen ontwikkelen of minder vroegtijdig overlijden.

    Vitamine C helpt het lichaam ook om collageen te produceren, dat de spieren, pezen, ligamenten en de bindweefsels in het lichaam regenereert en beschermt, waardoor de gezondheid van belangrijke organen zoals het hart, de lever en de pancreas in stand wordt gehouden.

    Door Natural News eerder gemeld: Andere belangrijke functies van vitamine C in het lichaam zijn de bevordering van wondgenezing, de productie van de bloedvaten die zuurstof en voedingsstoffen vervoeren en zelfs  stemmingen en emoties onder controle houden. Al met al is het daarom geen verrassing dat hoge niveaus aan vitamine C tot een langere levensduur kunnen leiden.

    Van de preventie van Alzheimer tot een langer, gezonder leven, er zijn zeker goede redenen om meer vitamine C aan ons dagelijks dieet toe te voegen.

    Oorspronkelijk artikel:”Revolutionary Alzheimer’s disease study points to vitamin C as a universal nutrient for prevention”, Tuesday, December 19, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://news.vanderbilt.edu/2017/12/01/vitamin-c-deficiency-mitochondrial-dysfunction-alzheimers/   
    https://www.naturalnews.com/050618_vitamin_C_longevity_health.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28863942   

    23-12-2017, 22:03 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Alzheimer, Alzheimerpreventie, antioxidanten, hersenfunctie, gezondheidsvoordelen, levensduur, neuroprotectief, voedingsstoffen, vitamine
    18-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelazijn

    Appelazijn kan helpen bij het reguleren van bloedsuikerspiegel, lichaamsvet en meer.

    Appelazijn, gemaakt van gefermenteerde appels, heeft een lange geschiedenis als volkse remedie voor tal van toestanden, variërend van het genezen van de hik en het verlichten van verkoudheidsverschijnselen tot het laten glanzen van het haar, het witter maken van de tanden en het verfrissen van de adem. Sommige mensen wenden zich zelfs tot deze azijn om ernstiger  gezondheidsproblemen te behandelen, zoals kanker, diabetes, hartproblemen, hoge cholesterol en obesitas.

    Hoewel de bekendste voordelen gebaseerd zijn op de wijsheid van onze voorouders, heeft de wetenschappelijke wereld recent interesse getoond in dit natuurlijke product. Hier zijn drie wetenschappelijk onderbouwde redenen om appelazijn in huis te nemen.

    Bloedsuikerspiegel in evenwicht houden en diabetes verbeteren.

    Het aantal Amerikanen dat worstelt met insulineresistentie en diabetes type 2  zal naar verwachting de komende jaren dramatisch toenemen. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat het azijnzuur in appelazijn de bloedsuikerspiegel te verlagen.

    Een studie, gepubliceerd in Diabetes Care, toonde aan dat zowel mannen als vrouwen met diabetes type 2 die geen insuline gebruikten 's morgens een lagere bloedglucosespiegel hadden wanneer ze twee eetlepels appelazijn namen voor het naar bed gaan.

    Een andere studie uitgevoerd door onderzoekers van de Arizona State University vergeleek de effecten van appelazijn op gezonde volwassenen, mensen met pre-diabetes of insulineresistentie, en mensen met diabetes type 2. Ze vonden dat mensen die een mengsel van appelazijn en water dronken voordat ze een maaltijd met veel koolhydraten aten (een wit broodje met boter en sinaasappelsap) daarna een lagere bloedsuikerspiegel hadden.

    Het onderzoek meldde dat mensen met pre-diabetes hun bloedsuikerspiegel met bijna de helft zagen verbeteren, terwijl mensen met diabetes hun bloedsuikerspiegel met 25 procent zagen verminderen.

    Voorkomt gewichtstoename.

    Volgens sommige wetenschappers zou appelazijn lichaamsvet kunnen verminderen en gewichtsverlies bevorderen. Het azijnzuur lijkt verantwoordelijk te zijn voor het gezondheidsbevorderend effect. Van azijnzuur is aangetoond dat het de eetlust remt, het metabolisme (of het vetverbrandingsmechanisme) stimuleert en de waterretentie vermindert. Bovendien kan appelazijn interfereren met de vertering van zetmeel, waardoor minder calorieën in de bloedbaan terechtkomen.

    Een team van Japanse onderzoekers ontdekte dat muizen die een vetrijk dieet kregen samen met azijnzuur tot 10 procent minder lichaamsvet ontwikkelden. Volgens het team impliceerden deze bevindingen dat azijnzuur genen activeert die de productie van enzymen activeren die vet afbreken en gewichtstoename voorkomen. Deze hypothese heeft hen ertoe aangezet om het effect van azijnzuur op het menselijk gewicht te onderzoeken.

    Tijdens de follow-up studie van 12 weken werden obese vrijwilligers gevraagd om een drankje met of zonder azijn te drinken. De onderzoekers stelden vast dat mensen die dagelijks appelazijn dronken lagere triglyceriden, een lager lichaamsgewicht, een lagere BMI, minder tailleomtrek en minder buikvet hadden in vergelijking met niet-azijndrinkers.

    Verbetert de spijsvertering.

    Terwijl azijnzuur de "slechte" bacteriën kan doden die spijsverteringsproblemen veroorzaken, bevordert het tegelijkertijd de groei van "goede" bacteriën zoals Lactobacillus en Bifidobacteria, waardoor het een ideaal natuurlijk antibioticum is.

    Een digestief tonicum gemaakt van één theelepel rauwe honing, één theelepel appelazijn en een glas warm water net voor een zware maaltijd is al lang een natuurlijke remedie om maagklachten te weren en indigestie te voorkomen. Bovendien kan appelazijn mogelijk helpen bij de behandeling van colitis ulcerosa, een chronische aandoening die miljoenen mensen over de hele wereld treft.

    Niet alles wat glinstert is goud.

    Appelazijn lijkt misschien de remedie voor iedereen, maar weet dat het ook zijn nadelen heeft. Zorg er altijd voor de azijn te verdunnen, omdat azijnzuur het tandglazuur of de slokdarm kan beschadigen. Ook kan regelmatig gebruik van appelazijn de kaliumspiegel in het lichaam uitputten.

    Nog één ding, koop appelazijn als rauwe, troebele azijn met de “bezinking” die de heilzame stoffen bevat, inclusief probiotica.

    Oorspronkelijk artikel:”Apple cider vinger can help regulate blood sugar, body fat and more”, Wednesday, December 2 8, 2016 by: AmyGoodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://care.diabetesjournals.org/content/27/1/281.full   
    http://care.diabetesjournals.org/content/30/11/2814.full   
    http://edition.cnn.com/2016/12/22/health/apple-cider-vinegar-benefits/index.html   
    http://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/jf900470c   
    https://www.acs.org/content/acs/en/pressroom/presspacs/2016/acs-presspac-february-10-2016/vinegar-could-potentially-help-treat-ulcerative-colitis.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19661687   
    https://www.rd.com/health/wellness/apple-cider-vinegar-benefits/   

    18-12-2017, 19:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:appelcider azijn, appel cider azijn voordelen, bloedglucose, bloedsuiker, diabetes, natuurlijke remedie, gewichtsverlies
    17-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genezen door voeding

    Onderstaande personen hebben ernstige ziekten overwonnen met behulp van alleen maar voeding.

    Wanneer mensen worden geconfronteerd met een ernstige aandoening hebben zij de neiging om naar het ziekenhuis te gaan en zichzelf door een huisarts te laten controleren. Ze nemen dan de medicijnen voorgeschreven door de arts en hopen dat alles goed komt. Onderstaande personen hebben  een andere richting gekozen op zoek naar een remedie.


    Maak kennis met de 45-jarige hotelmanager Nicole Green uit Suffolk, Engeland, die in 2008 werd gediagnosticeerd met multiple sclerose (MS), een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door slechtziendheid en verlies van motorische controle. Naar verluidt genas ze zichzelf met een dieet van lijnzaad en vis. En dan is er de 52-jarige West Wycombe, gepensioneerde ambtenaar Bill Rogers, die, in plaats van statines te nemen om zijn cholesterolwaarden te reguleren heil zocht bij zoete aardappelen, kikkererwten en soja.

    Dit lijkt aan te tonen dat een goed dieet net zo effectief is - misschien zelfs meer - als het consumeren van commerciële medicijnen als het gaat om het beteugelen van de effecten van een stoornis of ziekte, of het neutraliseren van een aandoening die ervoor kan zorgen dat onze gezondheid slechter wordt.

    Een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd door professor Giovanni de Gaetano van het Neuromed Institute in Pozzini, Italië, concludeerde dat mensen die last hadden van hartkwalen en de gewoonte hadden om groenten, vis, noten en olijfolie te eten, hun kansen op voortijdige dood zagen verminderen met 37 procent. Dit zijn grotere kansen dan met statines waar de overlijdingskans slechts met 18 procent vermindert.

    Artsen over de hele wereld zijn zich echter niet bewust van deze bevindingen en geloven nog steeds in de kracht van medicijnen als de beste manier om kwalen te genezen. In een dringende oproep aan de Medical Schools Council en de General Medical Council om licht te werpen op deze zaak, zei Dr. Aseem Malhotra, cardioloog consultant bij het Lister Hospital in Stevenage in Hertfordshire,: "Er is weinig of geen opleiding op de medische school of op postdoctoraal niveau over de impact van voeding op de gezondheid. "
    "De helende kracht van het dieet is onderbelicht en heeft, in tegenstelling tot medicijnen, geen bijwerkingen", voegde Malhotra eraan toe.

    Niettemin erkennen sommige artsen wel het effect van voeding op de gezondheid. Bijvoorbeeld neuro-epidemioloog George Jelinek professor aan de University of Melbourne, die investeerde in een plantaardig volwaardig dieet met zeevruchten (voor 20 milliliter tot 30 ml of omega-3 vetzuren per dag) en lijnzaadolie (voor vitamine D) om zijn MS te genezen, 18 jaar geleden gediagnosticeerd.

    Een ander dieet, dit voor de behandeling van het prikkelbare darm syndroom (IBS), werd in 2012 samengesteld door wetenschappers aan de Monash University in Melbourne, Australië. De wetenschappers adviseerden patiënten met IBS om hun inname van voedsel dat rijk is aan fermenteerbare oligosacchariden, disachariden, monosachariden en polyolen (FODMAP), die voorkomen in tarwe; groenten en fruit zoals selder, peren, perziken, prei, appelen, kool, uien en pruimen, knoflook en zuivel.


    De negenentwintigjarige Camberley, Surrey die sinds haar veertiende aan IBS leed, probeerde dit dieet. "Het dieet was vreselijk restrictief, maar het was verbazingwekkend - binnen een week had ik verbeteringen opgemerkt en nu krijg ik zelden een opflakkering als ik mijn triggervoedsel eet, zoals zuivel, uien, knoflook en meloen, of iets anders met gluten."

    Mensen met een hoog cholesterolgehalte moeten hun gebruik van vet- en rood vlees verminderen en een mediterraan dieet volgen. Een alternatief hiervoor is het dieet dat werd ontwikkeld door voedingsdeskundige Ian Marber en Dr. Laura Corr, een cardioloog bij de NHS Foundation Trust van Guy's en St. Thomas, dat bestaat uit een ruime hoeveelheid gezonde oliën zoals olijfolie, vezels, noten, haver, soja en voedingsmiddelen die rijk zijn aan plantensterolen, die goed zijn voor het opnemen van cholesterol in het lichaam vanuit de darmen.

    Bristol Heart Institute, interventie-adviseur-cardioloog Dr. Julian Strange, zei: "We hebben geen enorme hoeveelheid bewijs dat diëten als deze je langer laten leven, maar het kan helpen het cholesterol te verlagen. "

    Dit soort denken - dat voedsel een betere remedie is dan medicatie - is niet nieuw en is al vier jaar geleden opgedoken. Het in Philadelphia, Pennsylvania gevestigde Metropolitan Area Neighborhood Nutrition Alliance (MANNA) heeft in 2013 een onderzoek laten uitvoeren dat hen deed geloven dat goede voeding op de lange termijn bijgedraagt aan een betere kwaliteit van leven. Als zodanig namen ze specifieke maaltijdplannen op voor verschillende soorten patiënten en in de loop van één jaar zagen bij hun diabetespatiënten de medische kosten met $ 12.000 per maand dalen. "We bereiken fantastische resultaten omdat we voor de ziekste klanten zorgen. Het besparingspotentieel is veel groter voor deze mensen, "zei de directeur van beleid van MANNA en institutionele zaken Ann Hoskins-Brown.

    Oorspronkelijk artikel:”All these people have CURED serious diseases using nothing but food nutrients”, Saturday, July 15 by Jhoanna Robinson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://thephiladelphiacitizen.org/the-food-cure-manna/   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4683144/Is-proof-food-better-fighting-disease.html   

    17-12-2017, 22:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ziektepreventie, op voedsel gebaseerde geneeswijzen, voedingsmiddelkuren, functioneel voedsel, genezende voedingsmiddelen, medicijnen, natuurlijke geneeswijzen, voedingsstoffen, superfoods
    10-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noten voor de hersenen

    Noten eten waarvan is vastgesteld dat ze de "hersengolffuncties" dramatisch verbeteren, gekoppeld aan geheugen, creativiteit, prestaties en intelligentie.

    Het hectisch tempo van het modern leven kan ons vaak het gevoel geven dat we mentaal worden weggevaagd, moeite hebben om ons te concentreren, creatief uitgelekt en gewoon ongeïnspireerd. Als jij je zo voelt, hebben we goed nieuws: een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van het Loma Linda University Adventist Health Sciences Center, gepubliceerd in het FASEB Journal, heeft vastgesteld dat het regelmatig eten van bepaalde noten in hoge mate de hersengolvenfunctie kan verbeteren .

    Science Daily rapporteerde onlangs over het onderzoek en stelde dat de inname van zes soorten noten, waaronder pistachenoten en pinda's (eigenlijk een peulvrucht), de hersengolffuncties stimuleert die geassocieerd zijn met leren, geheugen, creativiteit, genezing en cognitie.
    Pistachenoten produceren bijvoorbeeld bijzonder hoge golfgolfresponsen die essentieel zijn voor "het verbeteren van cognitieve verwerking, het bewaren van informatie, leren, waarneming en snelle oogbewegingen tijdens de slaap."
    Pinda's produceren hogere delta-responsen, waardoor ze vooral gunstig zijn voor het verhogen van de immuunfunctie, het versterken van het natuurlijk  genezingsvermogen en het induceren van diepe, rustgevende slaap.

    De 13 onderzoekers die bij de studie betrokken waren, onderzochten de gevolgen van regelmatige noteninname op de hersengolfactiviteit door vrijwilligers ertoe te bewegen hun consumptie van pistachenoten, pinda's, walnoten, amandelen, pecannoten en cashewnoten te verhogen en vervolgens de sterkte van hun hersengolven te meten met behulp van elektro-encefalogrammen (EEG ). De activiteit werd geregistreerd van negen verschillende gebieden van de hoofdhuid die verband houden met de functie van de hersenschors.

    Eerdere studies hadden de gunstige effecten van verhoogde notenconsumptie op ontsteking, veroudering en ziekte al bevestigd, maar dit was één van de eerste studies die zich uitsluitend richtte op de voordelen voor de gezondheid van de hersenen.


    "Deze studie toonde belangrijke positieve resultaten door te laten zien dat noten net zo goed zijn voor je hersenen als voor de rest van je lichaam," zei hoofdonderzoeker Lee Berk, associate decaan voor onderzoek aan de LLU School of Allied Health Professions.

    Alle noten uit het onderzoek bevatten veel antioxidanten met de hoogste concentraties in walnoten. Antioxidanten beschermen het lichaam tegen schade veroorzaakt door vrije radicalen, wat kanker, bloedvat- en andere aandoeningen helpt voorkomen.

    Als je bedenkt dat ze dezelfde vorm hebben als een menselijk brein, is het niet zo verwonderlijk dat walnoten geweldige voordelen voor de breingezondheid bieden. Deze heerlijke noten bevatten vooral veel omega-3 vetzuren, die essentieel zijn voor de normale hersenfunctie en waar velen van ons tekort aan hebben. Lage niveaus aan omega-3 zijn gekoppeld aan cognitieve degeneratie en depressie.

    Een eerder Natural News-artikel meldde:
    Regelmatig een handvol walnoten eten, kan de geest in goede conditie houden en de grijze cellen ondersteunen. Wat meer is, is bekend dat walnoten het melatoninegehalte met maar liefst drie keer verhogen, waarbij ze verlichting geven van slapeloosheid. Dus als u het beu bent om 's nachts schapen te tellen en in plaats daarvan een knock-out-slaap op prijs stelt, overweeg dan een paar walnoten als tussendoortje voor het slapengaan op te nemen.
    Walnoten hebben ook uitstekende voordelen voor de gezondheid van het hart, waaronder natuurlijk verlagen van de cholesterol. Deze noten zitten ook vol  voedingsstoffen, waaronder mangaan, ijzer, koper, fosfor en calcium.

    Natural News meldde verder:
    Walnoten bevatten meer antioxidanten, foliumzuur en vitamine E dan welke andere noot dan ook, en met name hebben zwarte walnoten het hoogste gehalte (onder noten) van een aminozuur dat argenine wordt genoemd en dat essentieel is voor de celdeling en eiwitsynthese.

    Dus, of u nu kiest voor walnoten, pistachenoten of een ander heerlijk soort noten, u kunt er zeker van zijn dat uw lichaam uw keuze zal belonen om meer van deze heerlijke lekkernijen in uw dagelijkse dieet op te nemen.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts found to dramatically improve “brainwave functions” linked to memory, creativity, performance and intelligence”, Wednesday, November 29, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    https://www.naturalnews.com/040837_walnuts_healthy_nuts_brain_food.html   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/11/171115091809.htm   

    10-12-2017, 21:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:antioxidanten, hersengezondheid, hersengolffunctie, cognitieve functie, creativiteit, heerlijke voeding, gezondheidsvoordelen van noten, gezonde snacks, leren, geheugen, natuurlijke remedies, notenconsumptie, voedingsstoffen, noten, omega-3-vetzuren, voor
    09-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurstof tegen kanker

    Kanker heeft een hekel aan zuurstof: uit onderzoek blijkt dat een tekort aan zuurstof in de cellen kankertumoren doen groeien.

    Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature kan het normaliseren van de zuurstoftoevoer in tumoren de progressie van kanker remmen. De wetenschap heeft ondertussen het mechanisme achter het ontstaan van kanker vastgelegd. Deskundigen merken op dat de ziekte het gevolg is van de DNA-mutatie van één enkele cel, hetzij door toeval, hetzij door carcinogene factoren, gevolgd door de snelle uitbreiding van de abnormale cellen.

    Volgens wetenschappers beïnvloeden deze schadelijke genetische mutaties de functies van normale cellen. De experts zeggen echter dat deze mutaties noodzakelijk zijn voor de groei en overleving van kankercellen. Gezondheidsdeskundigen leggen ook uit dat naast deze genetische veranderingen tumorcellen ook epigenetische veranderingen vertonen. Deze veranderingen hebben iets te maken met hoe genen zich uitdrukken.

    Als onderdeel van de nieuwe studie hebben de onderzoekers meer dan 3.000 tumoren onderzocht om te zien hoe hypermethylering bijdraagt tot het ontstaan van kanker. De wetenschappers verklaren dat hypermethylatie een proces is waarbij grote hoeveelheden methylgroepen worden toegevoegd aan het DNA van de cel. De onderzoekers benadrukken dat hypermethylatie de expressie van tumoronderdrukkende genen dempt, wat vervolgens abnormaal cellulair gedrag en excessieve tumorgroei versnelt.

    "Ons onderzoek toont aan dat hypermethylering wordt veroorzaakt door zuurstofgebrek of hypoxie. In feite verklaart zuurstofgebrek tot de helft van de hypermethylering in tumoren. Hoewel we veel van onze inspanningen hebben gericht op borsttumoren, hebben we ook aangetoond dat dit mechanisme een vergelijkbare brede invloed heeft op blaas-, colorectale, hoofd- en nek-, nier-, long- en baarmoedertumoren, " zegt professor Diether Lambrechts in Ku Leuven News online.

    Vertrouwen in nieuw onderzoek op kanker.

    De onderzoekers gebruikten diermodellen om te zien of het toevoeren van zuurstof naar de tumoren de progressie van kanker kan beïnvloeden. Gegevens uit de klinische studie bevestigen dat het normaliseren van de bloedtoevoer in tumoren de epigenetische veranderingen effectief kan voorkomen. De bevindingen tonen mogelijkheden aan in het beheersen van kanker, zeggen de onderzoekers. De resultaten kunnen ook leiden tot de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen tegen kanker die gericht zijn op de  bloedvaten of de epigenetische abnormaliteiten, voegen de experts eraan toe.

    "Onze nieuwe inzichten kunnen mogelijk een enorme impact hebben op het kankerbeleid. Allereerst kunnen we epigenetische afwijkingen gebruiken om de zuurstoftoevoer naar een tumor te controleren, waardoor we het gedrag van de tumor beter kunnen voorspellen en beter geïnformeerde behandelingsbeslissingen kunnen nemen. Ten tweede werpt het een nieuw licht op de bestaande therapieën langs de bloedvaten. Ze helpen niet alleen bij het toedienen van chemotherapie aan de tumor, maar remmen ook nieuwe epigenetische aberraties. Dit zou op zijn beurt kunnen helpen bij het verminderen van de agressiviteit van kankercellen en dus therapeutisch heilzaam te zijn ", vertelt onderzoeker Dr. Bernard Thienpont Science Daily online.

    De onderzoekers zijn al begonnen met het testen of tumor-DNA-analyse kan worden gebruikt om tumoroxygenatie te voorspellen. De experts zijn ook begonnen met onderzoek naar mogelijke therapieën die helpen de bloedvaten te normaliseren.

    "We willen weten of het niet alleen mogelijk is om een aantal van deze epigenetische aberraties te remmen, maar misschien zelfs om ze om te keren. Doorgaan met dit en ander nieuw onderzoek geeft ons een groot vertrouwen in de toekomst van kankeronderzoek, "voegt professor Lambrechts eraan toe.

    Oorspronkelijk artikel:”Cancer hates oxygen: Research shows that a shortage of oxygen in the cells is how many cancer tumors grow”, Sunday, December 03, 2017 by Russel Davis, Natural News.

    Bijlagen:
    https://nieuws.kuleuven.be/en/content/2016/tumour-oxygen-supply-could-be-key-factor-in-the-fight-against-cancer/view   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2016/08/160817142914.htm   

    09-12-2017, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, kanker, kankercellen, kankerpreventie, kankerbehandeling, zuurstof, tumor, tumorgroei
    06-12-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade bij hoge cholesterol

    Volgens een nieuwe studie zouden personen met een hoog cardiovasculair risicoprofiel donkere chocolade met olijfolie moeten eten.
     

    In de afgelopen jaren heeft de medische gemeenschap veel moeite gedaan om mensen voor te lichten over het verlagen van hun cholesterolniveau om de gezondheid van hun hart te beschermen. Degenen die een verhoogd cholesterolgehalte hebben krijgen vaak statines, zoals Lipitor of Zocor, voorgeschreven om deze niveaus te verlagen. In feite behoren deze tot de meest voorgeschreven geneesmiddelen aller tijden.
    Niettemin hebben deze toxische geneesmiddelen ernstige bijwerkingen, waaronder spierpijn en -zwakte, verhoogde leverenzymen, astmatische complicaties en aangeboren afwijkingen bij zwangere vrouwen, om er maar een paar te noemen.

    Dit betekent echter niet dat er geen gezonde oplossing is om op natuurlijke wijze het cholesterolgehalte te verlagen. Naast een gezond gewicht en regelmatige lichaamsbeweging, heeft een recent onderzoek een nieuwe sleutel gevonden voor het verzorgen van het hart: het samen eten van donkere chocolade en extra vierge olijfolie.

    De studie, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Pisa in Italië, die de resultaten presenteerde op het congres van de European Society of Cardiology (ESC) in augustus ll., concludeerde dat donkere chocolade verrijkt met extra vierge olijfolie kan leiden tot een betere gezondheid van het hart en een beter cardiovasculair risicoprofiel.

    "Het is bekend dat een gezond dieet het risico op hart- en vaatziekten vermindert," zei Dr. Rossella Di Stefano, een cardioloog aan de Universiteit van Pisa, en leider van het onderzoek. "Groenten en fruit oefenen hun beschermende werking uit met plantaardige polyfenolen die vooral voorkomen in cacao, olijfolie en appels. Uit onderzoek is gebleken dat de Italiaanse rode Panaia-appel zeer veel polyfenolen en antioxidanten bevat."

    De onderzoekers gingen na of een combinatie van donkere chocolade en olijfolie of donkere chocolade en Panaia rode appel de voortgang van atherosclerose zou kunnen stoppen (een opeenhoping van plaque op de slagaderwanden, waardoor de bloedstroom belemmerd wordt) bij overigens gezonde mensen met cardiovasculaire risicofactoren.

    Het ESC verklaarde in een persbericht: De gerandomiseerde crossover-studie omvatte 26 vrijwilligers (14 mannen, 12 vrouwen) met minstens drie cardiovasculaire risicofactoren (roken, dyslipidemie, hypertensie of familiegeschiedenis van hart- en vaatziekten) die dagelijks 28 gram donkere chocolade kregen gedurende 28 dagen. Gedurende 14 opeenvolgende dagen bevatte het 10% extra vierge olijfolie en gedurende 14 opeenvolgende dagen bevatte het 2,5% Panaia rode appel. De twee soorten chocolade werden in willekeurige volgorde gegeven.


    De progressie van atherosclerose werd bepaald door metabole veranderingen (niveaus van carnitine en hippuraat), lipidenprofiel, bloeddruk en niveaus van circulerende endotheliale voorlopercellen (EPC's). EPC's zijn van cruciaal belang voor vasculair herstel en het onderhoud van de endotheliale functie.

    De onderzoekers namen urine en bloedmonsters aan het begin van het onderzoek en opnieuw aan het einde. De urinemonsters werden geanalyseerd op endogene metabolieten met behulp van proton nucleaire magnetische resonantie spectroscopie, en circulerende EPC-niveaus werden geëvalueerd met flowcytometrie. Body mass index (BMI), bloeddrukniveaus, rookstatus, lipidenprofiel en glykemie, werden ook zorgvuldig gecontroleerd voor alle deelnemers.

    De resultaten waren best verbazingwekkend. Aan het einde van het 28-daagse onderzoek ontdekten de onderzoekers dat de EPC-waarden significant waren gestegen na consumptie van de met olijfolie verrijkte chocolade. De niveaus van carnitine en hippuraten waren aanzienlijk verlaagd - wat een goede zaak is - zowel in vergelijking met basislijnfiguren als met de met appel verrijkte chocolade.

     
    Meest bemoedigend resulteerde de consumptie van de met olijfolie versterkte chocolade in significante verhogingen van lipoproteïne met hoge dichtheid (goede cholesterol) en aanzienlijke verlagingen van de bloeddrukniveaus. 


    Dus, als je net als miljoenen anderen het advies hebt gekregen om stappen te ondernemen om je cholesterolgehalte te verlagen, heb je nu een fantastisch excuus om je consumptie van heerlijke donkere chocolade te verhogen. Zorg ervoor dat je er pure olijfolie van eerste persing gebruikt! Smelt de chocolade in een beetje olijfolie en giet er wat verse aardbeienmoes over? Jamjam!

    Oorspronkelijk artikel: “Those with a high cardiovascular risk profile should eat dark chocolate with olive oil, new study finds”, Monday, December 04, 2017 by: Tracey Watson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.health.com/health/gallery/0,,20552165,00.html#potential-pregnancy-0   
    https://www.escardio.org/The-ESC/Press-Office/Press-releases/Dark-chocolate-with-olive-oil-associated-with-improved-cardiovascular-risk-profile#   

    06-12-2017, 21:23 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Cacao, hart- en vaatziekten, Gevaarlijke Geneeskunde, pure chocolade, ziektebehandelingen, genezende voedingsmiddelen, hartverwarmende medicijnen, hoog cholesterolgehalte, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, olijfolie, polyfenolen in cacao, rode appels
    15-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsen meer dan zomaar gezond.

    Fietsen kan het risico op kanker en hartziekten met bijna de helft verminderen, zegt een nieuwe studie.

    Fietsen naar je werk is niet zo slecht of irritant als het klinkt. Het is in veel gevallen veel sneller dan met het openbaar vervoer of met de auto. Bovendien is het één van de gemakkelijkste manieren om fit te blijven terwijl men brandstof bespaart en zijn ecologische voetafdruk verkleint. Degenen die het al een tijdje doen melden vaak dat ze zich gezonder en gelukkiger voelen dan ooit.

    Ondanks veel redenen om met de fiets naar het werk te gaan worden er veel uitvluchten gezocht om dat niet te doen. Of het nu één van de klassieke excuses is of iets heel anders, er zal altijd iets zijn dat ons tegenhoudt, tenzij men er gewoon aan begint. Misschien zal deze nieuwe studie, gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ), overtuigen om zich vaker op twee wielen te verplaatsen.

    Verminder uw kans om te sterven met de helft.


    Tijdens een groot vijfjarig onderzoek door de Universiteit van Glasgow, Schotland, volgden onderzoekers de gezondheid van meer dan 250.000 mensen. Zij vergeleken de gezondheid van mensen die actief pendelen naar het werk met mensen die meestal gebruik maakten van het openbaar vervoer of de auto.

    Gedurende de vijf jaar stierven in totaal 2.430 van de deelnemers aan de studie, 3.748 werden gediagnosticeerd met kanker en 1.110 hadden hartproblemen ontwikkeld. Nadat de onderzoekers variabelen hadden aangepast, zoals geslacht, leeftijd, bestaande ziekte, roken en dieet, rapporteerden ze significante verbeteringen in gezondheid en levensduur bij de fietsers.


    Fietsen naar het werk bleek het risico op vroegtijdig overlijden, door welke oorzaak dan ook, te verlagen met 41 procent, de incidentie van kanker met 45 procent en hartziekten met 46 procent. Gemiddeld fietsten de deelnemers 50 km per week. Hoe meer ze fietsten, hoe groter de gezondheidsvoordelen.

    Hoewel fietsers over het algemeen fitter waren in vergelijking met mensen die naar hun werk stapten, bleek ook wandelen de kans op het ontwikkelen van hartziekten met 27 procent te verlagen. Dit hartbeschermend voordeel was echter vooral voor degenen die meer dan 10 km per week stapten. In tegenstelling tot fietsen, toonde het lopen geen enkele bescherming tegen kanker of andere chronische gezondheidsproblemen. De auteurs meldden ook enkele voordelen voor mensen die openbaar vervoer en fietsen combineerden.

    "Deze studie helpt om de potentiële voordelen van het bouwen van activiteiten in je dagelijks leven te benadrukken. Men hoeft geen sportschool te volgen of een marathon te lopen. Alles wat een beetje warmte en buiten adem zijn meebrengt - of het nu gaat om fietsen of andere bewegingen kan een verschil maken, "zei Clare Hyde van Cancer Research U.K.

    Er zijn enkele beperkingen aan de studie.


    Deze goed ontworpen observationele studie was gebaseerd op een uitgebreide verzameling van reeële gegevens. Desalniettemin was het niet mogelijk om  duidelijk oorzaak en gevolg vast te stellen. Hoewel het gunstig effect voor actieve pendelaars er nog steeds was nadat de wetenschappers rekening hadden gehouden met variabelen zoals roken en gewicht kunnen andere factoren dan fietsen ook nog een rol spelen. Zoals gemeld door de auteurs, zijn fietsers meestal slankere mensen met minder last van ontstekingen, wat ook kan hebben bijgedragen aan de gunstige resultaten.

    Hoewel verder onderzoek nodig is om de resultaten te bevestigen, is het nemen van de fiets naar het werk zonder twijfel een geweldige en eenvoudige manier om de algehele gezondheid te verbeteren. De onderzoekers benadrukten ook het belang van beleidsmakers om de infrastructuur te verbeteren om het voor mensen gemakkelijker te maken naar het werk te fietsen.

    Dr. Jason Gill, van het Instituut voor Cardiovasculaire en Medische Wetenschappen van de universiteit van Glasgow, merkte op dat fietsstroken, stadsfietshuur of gesubsidieerde fietskoopschema's allemaal grote kansen kunnen bieden voor het verbeteren van de volksgezondheid.

    "Wat we nu nodig hebben, is een stapsgewijze verandering in de manier waarop we transportsystemen ontwikkelen zoals we hebben gezien in Nederland en Scandinavië, waar fietsen normaal is en steden eromheen zijn gebouwd," voegde hij eraan toe.

    Geen excuses meer. Waarom niet meteen beginnen? Veel mensen fietsen naar hun werk. Dus waarom, als de werkplaats niet te ver is, jij ook niet?

    Oorspronkelijk artikel:”Riding your bike can cut your cancer and heat disease risk by almost half, says new study”, Wednesday, May 03, 2017 by: Amy Goodrich, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.bbc.com/news/health-39641122   
    http://www.bmj.com/content/357/bmj.j1456   
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4427142/Cycling-work-halves-risk-heart-disease-cancer.html   
    https://www.independent.co.uk/news/health/cycling-work-health-benefits-cancer-heart-disease-risk-university-of-glasgow-sustrans-a7691616.html   

    15-11-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:actief, actieve levensstijl, fiets, fiets naar werk, kanker, pendelen, woon-werkverkeer, fietsen, gezonde levensstijl, hart-en vaatziekten, hartgezondheid, levensduur
    10-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffie tegen kanker.

    Studie suggereert dat het drinken van biologische koffie het risico op leverkanker kan verminderen

    Een recente meta-analyse gepubliceerd in BMJ Open onthulde dat het drinken van meer kopjes koffie per dag het risico op het ontwikkelen van leverkanker aanzienlijk kan verminderen. Als onderdeel van het onderzoek verzamelden gezondheidsdeskundigen aan de Universiteit van Southampton en de Universiteit van Edinburgh in UK gegevens van 26 studies met een totale cohortpopulatie van meer dan 2,25 miljoen deelnemers.

    Uit de analyse bleek dat mensen die minstens één kopje koffie per dag dronken 20 procent minder kans hadden om hepatocellulaire kanker te krijgen. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat deelnemers die minstens twee kopjes per dag dronken, een 35 procent lagere kans op leverkanker hadden. Deelnemers die vijf kopjes dronken hadden 50 procent minder kans om de ziekte te ontwikkelen, voegden de experts eraan toe. Het onderzoeksteam zag ook een beschermend effect in cafeïnevrije koffie maar minder uitgesproken.

    "Het kan belangrijk zijn om koffie te ontwikkelen als een levensstijlinterventie bij CLD (chronische leverziekte). Cafeïnevrije koffie is wel acceptabeler voor mensen die geen koffie drinken of die hun koffieconsumptie beperken vanwege cafeïnegerelateerde symptomen. We suggereren niet dat iedereen elke dag vijf kopjes koffie zou drinken. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de mogelijke nadelen van een hoge inname van koffie of caffeïne en er is al bewijs dat dit moet vermeden worden in bepaalde groepen, zoals zwangere vrouwen. Niettemin zijn onze bevindingen een belangrijke ontwikkeling gezien het toenemend aantal leverkankers wereldwijd en de slechte prognose ervan, "zei hoofdauteur Dr. Oliver Kennedy in Telegraph.co.uk.

    "Deze nieuwe studie draagt bij tot de groeiende hoeveelheid bewijs waaruit blijkt dat koffie drinken goed is voor de gezondheid van de lever en het risico op het ontwikkelen van leverkanker kan verminderen. Tegen de tijd dat de meeste mensen de tekenen en symptomen van leverschade hebben, is het echter vaak te laat. Het is daarom erg belangrijk de risico's op het ontwikkelen van leverkanker en leverziekte te verminderen - niet alleen door koffie te drinken, maar door de hoeveelheid alcohol te verminderen, een gezond gewicht te behouden door goed te sporten en gezond te eten en door de risico's voor virale hepatitis te vermijden, "zei Andrew Langford, Chief Executive van de British Liver Trust.

    Koffie vermindert het risico op leverkanker volgens eerdere studies.

    De recente analyse was slechts één van de vele onderzoeken die de beschermende eigenschappen van koffie tegen leverkanker aantoonden. Een rapport uit 2015 van het World Cancer Research Fund toonde zelfs aan dat het drinken van minstens één kop koffie per dag de kans op het ontstaan van leverkanker met maar liefst 14 procent kan verminderen. Het rapport was gebaseerd op een meta-analyse van 34 klinische studies met een totale cohortpopulatie van meer dan 8 miljoen deelnemers.

    Een andere studie toonde aan dat het risico op leverkanker met bijna de helft verminderd was als mensen dagelijks vier of meer kopjes koffie dronken. Als onderdeel van de studie verzamelde een team van onderzoekers van de University of Southern California Norris Comprehensive Cancer Center gegevens van een multi-etnische cohortstudie met bijna 180.000 volwassen deelnemers met verschillende etnische achtergronden, waaronder Afro-Amerikanen, inheemse Hawaiianen, Japanse Amerikanen, Latino's en Kaukasiërs .
    De resultaten toonden aan dat deelnemers die dagelijks minstens twee kopjes koffie gebruikten een 29 procent lagere kans hadden om hepatocellulair carcinoom te ontwikkelen. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat deelnemers die vier of meer kopjes koffie dronken per dag 42 procent minder risico hadden om de ziekte te ontwikkelen.

    De bevindingen werden gepresenteerd tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for Cancer Research in San Diego.

    Oorspronkelijk artikel:”Drink up: Study suggests drinking organic coffee can reduce liver cancer risk”, Wednesday, May 31, 2017 by: Russel Davis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4540444/Drinking-coffee-reduces-liver-cancer-risk-50.html   
    http://www.latimes.com/science/sciencenow/la-sci-sn-coffee-liver-cancer-20140410-story.html   
    http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/24/two-cups-coffee-day-reduces-liver-cancer-risk-third-major-study/   

    10-11-2017, 11:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cafeĆÆne, kanker, koffie, hepatocellulair carcinoom, leverkanke
    09-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 tegen Alzheimer

    Het eten van voedingsmiddelen met veel Omega 3-vetzuren zoals zalm, makreel en sardines blijkt de ziekte van Alzheimer te voorkomen door de bloedstroom te stimuleren.

    Een nieuwe studie gepubliceerd in Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat het eten van voedingsmiddelen met veel omega-3 vetzuren - zoals zalm, sardines en makreel - kan helpen om de ziekte van Alzheimer op afstand te houden door de bloedstroom te bevorderen in de hersenregio's die het geheugen en het leren reguleren. Als onderdeel van de studie onderzocht een team van wetenschappers hersenscans van 166 mensen uit een psychiatrische kliniek. De deelnemers werden verdeeld in twee groepen op basis van hun inname van omega-3. De scans werden ontworpen om de hersenactiviteit te meten langs de bloedstroom. Het onderzoeksteam scande tot 128 hersenregio's terwijl de deelnemers verschillende computertaken ondergingen die hun mentale vaardigheden evalueerden. De experts onderzochten ook de omega-3 bloedspiegels van de deelnemers en gebruikten standaardtests om de mentale en emotionele gezondheid van de groepen te evalueren.

    Uit de studie bleek dat bij de deelnemers met een hoge inname van omega-3 er meer bloed stroomde naar de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor het geheugen en het leren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat dezelfde deelnemers het beter deden bij het opnemen en begrijpen van informatie. Deelnemers met een hoog omega-3-gehalte vertoonden ook een betere algehele mentale en emotionele gezondheid, voegde de gezondheidsdeskundige eraan toe.

    "Hoewel we veel bewijzen hebben dat omega-3-spiegels geassocieerd zijn met een betere cardiovasculaire gezondheid, begint de rol van de" visolie "-vetzuren in de geestelijke gezondheidszorg en de fysiologie van de hersenen nog maar net te worden onderzocht. Deze studie opent de deur naar de mogelijkheid dat relatief eenvoudige veranderingen in het voedingspatroon een gunstige invloed kunnen hebben op de cognitieve functie," schreef mede-auteur professor William Harris in ScienceDaily.com.

    Ondanks de schijnbaar positieve resultaten hebben externe experts gewaarschuwd dat de studie niet evalueerde hoe omega-3-vetzuren specifiek neurologische aandoeningen zoals dementie afweren.


    "Omega-3-vetzuren spelen een belangrijke rol bij het behoud van een gezond brein. Deze studie wijst op een verband tussen hogere niveaus van omega-3 en bepaalde indicatoren van de gezondheid van de hersenen, maar keek niet naar mogelijke lange termijn voordelen tegen aandoeningen zoals dementie. Hoewel sommige eerdere onderzoeken een verband hebben gelegd tussen diëten met een hoog omega 3 gehalte en een lager risico op dementie, is het onduidelijk in hoeverre dit effect kan hebben ten opzichte van andere aspecten van een gezond dieet ... Terwijl onderzoek de factoren die van invloed kunnen zijn op dementie meer en meer bloot legt is het beste wat men kan doen om zijn brein gezond te houden: gezond eten, niet roken, mentaal en fysiek actief blijven, met mate drinken en de bloeddruk en cholesterol onder controle houden," zegt Dr Rosa Sancho, hoofd van het onderzoek bij Alzheimer's Research UK.

    Onderzoek naar het potentieel van omega-3 bij de preventie van Alzheimer.

    De recente bevindingen ondersteunen eerdere studies die de gunstige effecten van omega-3-inname aantonen. Een studie uit 2013 die in hetzelfde tijdschrift werd gepubliceerd, onthulde dat een combinatie van vitamine D en omega-3-vetzuren het vermogen van het immuunsysteem om amyloïde plaque afzettingen in de hersenen te elimineren, heeft versterkt. Om het onderzoek uit te voeren, bestudeerde de wetenschappers bloedmonsters van zowel patiënten met de ziekte van Alzheimer als gezonde personen.


    De studie onthulde dat beide verbindingen het vermogen van de macrofagen van patiënten met de ziekte van Alzheimer hielpen om amyloïde plaque afzettingen te elimineren. Het onderzoeksteam ontdekte ook dat beide verbindingen celdood voorkomen, wat anders de opbouw van amyloïde plaque in de hersenen veroorzaakt.

    Een andere studie gepubliceerd in The FASEB Journal toonde aan dat omega-3 en antioxidant-suppletie de fagocytische activiteit verhoogde bij patiënten met milde en pre-milde cognitieve stoornissen. Volgens de onderzoekers resulteerde de interventie in een significante toename van macrofagen bij 80 procent van de genoemde patiënten. De interventie leek echter geen significante resultaten op te leveren bij patiënten die al gediagnosticeerd waren met de ziekte van Alzheimer, merkte het onderzoeksteam op.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating foods high in Omega 3s like salmon, mackerel, and sardines four to prevent Alzheimer’s disease by boosting blood flow”, Friday, June 02, 2017 by: Earl Garcia, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newsroom.ucla.edu/releases/vitamin-d-omega-3-may-help-clear-242465   
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4554346/Eating-plenty-salmon-prevents-dementia.html   
    http://www.fasebj.org/content/29/7/2681.full?sid=0b1e849e-0add-4ead-91fa-b42f9d7f2b9f   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/05/170519124034.htm   

    09-11-2017, 10:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Alzheimer, dementie, visolie, geestelijke gezondheid, omega 3
    04-11-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CannabinoĆÆden lichaamseigen

    Maak uw eigen cannabinoïden uit omega-3-oliën: ons lichaam doet dit automatisch.

    Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat cannabinoïden een groot aantal gezondheidsvoordelen hebben. Er zijn steeds meer nieuwe onderzoeken die bijdragen aan het bewijsmateriaal dat ze kunnen helpen bij ontstekingen, pijn en zelfs kanker. Niet iedereen is echter overtuigd en er zijn veel misvattingen over hoe deze verbindingen werken. Degenen die sceptisch staan tegenover de voordelen van cannabinoïden, zijn misschien verbaasd te horen dat ons lichaam deze verbindingen zelf maakt.

    Ontstekingen die niet worden gecontroleerd kunnen veel chronische ziekten veroorzaken zoals dementie, hartaandoeningen en depressie. Een dieet vol ontstekingsremmende voedingsmiddelen is een geweldig hulpmiddel in de strijd tegen ontstekingen en de chronische ziektes die zij veroorzaken. Daarom hebben veel mensen het mediterrane dieet, met de nadruk op omega-3-vetzuren, omarmd. Wist je dat het menselijk lichaam omega-3 vetzuren daadwerkelijk omzetten in endocannabinoïden, die lijken op je eigen zelfgemaakte cannabinoïden? Deze zijn verantwoordelijk voor het onder controle houden van ontstekingen.

    Uit een nieuwe studie van de Universiteit van Illinois is gebleken dat cannabinoïden en endocannabinoïden zich binden aan dezelfde twee soorten receptoren in het lichaam voordat ze door het zenuwstelsel en het immuunsysteem circuleren om hun effecten op pijn en ontstekingen uit te voeren. Met andere woorden ons lichaam kan dezelfde voordelen krijgen uit voedingsmiddelen zoals eieren, noten en vis als uit marihuana.

    Wetenschappers weten al sinds 1964 dat THC de actievste stof is van marihuana. Namelijk sedert Israëlische wetenschappers erin slaagden de verbinding te isoleren. Na het isoleren, voegden ze een kleine dosis pure THC toe aan cake die ze door vrijwilligers lieten opeten. Toen deze reageerden met een scala aan emoties, van praatzucht tot lethargie tot onbeheersbaar gelach werd het duidelijk dat THC een psychotrope cannabinoïde was.

    Sindsdien hebben wetenschappers ontdekt dat THC in essentie de natuurlijke endocannabinoïden nabootst die door ons lichaam worden geproduceerd wanneer we voedingsmiddelen eten die rijk zijn aan omega-3-vetzuren.

    Ontstekingsremmende voordelen zonder de psychotrope ‘high’ toestanden.

    De nieuwe studie op menselijke cellen en dierlijk weefsel, werd geleid door professor Aditi Das van de biochemie, benadrukte de keten van chemische reacties die verantwoordelijk is voor het omzetten van de omega-3 vetzuren uit voedsel, in anti-inflammatoire voordelen die vergelijkbaar zijn met die van cannabinoïden maar zonder de psychotrope ‘high’ toestanden.
    Cannabinoïden werken hun magie uit op cellen door zich te binden aan oppervlakte-eiwitten die bekend staan als cannabinoïde-receptoren. Dit zijn in wezen poortwachters; ze staan alleen bepaalde verbindingen toe om binnen te komen.

    Naast het blootleggen van de enzymroute die endocannabinoïden afgeleid van omega-3's omzet in ontstekingsremmende moleculen die zich binden aan de cannabinoïde receptoren van het immuunsysteem, ontdekten ze ook dat de ontstekingsremmende moleculen die bekend staan als omega-3 endocannabinoïde epoxides bloedplaatjes kunnen beïnvloeden en de  bloedvatenuitzetting. Ze geloven dat deze moleculen kunnen worden gebruikt om cerebrovasculaire en neuro-inflammatoire ziekten in de toekomst te behandelen.


    Hun bevindingen werden gepubliceerd in Proceedings van de National Academy of Sciences.

    Ons lichaam is gebouwd om cannabinoïden te gebruiken.

    Ondanks de groeiende hoeveelheid onderzoek over het onderwerp, zijn veel mensen op hun hoede voor medicinale marihuana en realiseren zich nog steeds niet dat het lichaam is gebouwd om cannabinoïden te gebruiken, die zelfs aanwezig zijn in de moedermelk.


    De waarheid is dat cannabinoïden door mensen worden gebruikt, niet alleen om chronische ziekten te voorkomen en pijn te verminderen, maar ook om hun zenuwen te ontspannen en hun humeur te verbeteren. Ze kunnen nuttig zijn bij het bestrijden van kanker, omdat sommige soorten celdood kunnen bevorderen en de celgroei en bloedvatontwikkeling in tumoren kunnen stoppen. Een recent onderzoek heeft aangetoond dat cannabinoïden zoals THC zelfs leukemiecellen kunnen vernietigen.

    Oorspronkelijk artikel:”Make your own cannabinoids from omega-3 oils: Your body does this automatically”, Monday, October 02, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014299904007423   
    https://www.medicalnewstoday.com/articles/318528.php   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170718142909.htm   

    04-11-2017, 22:24 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:ontstekingsremmende, CannabinoĆÆden, endocannabinoĆÆden, kruidenkuren, zelfgemaakte cannabinoĆÆden, immuunsysteem, medische marihuana, natuurlijke geneeswijzen, omega 3, omega-3 vetzuren, pijnbestrijding, remedies, THC-effecten
    25-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LuteĆÆne voor de hersenen

    Luteïne in avocado's blijkt de hersenen te beschermen tegen veroudering.

    Een nieuwe studie toont aan dat groene bladgroenten zoals spinazie en boerekool gegeerd bij mensen die fit willen blijven, ook hun verdiensten hebben in het behoud van de gezondheid van de hersenen. Volgens de studie die werd gepubliceerd in Frontiers in Aging Neuroscience en werd uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Illinois in Champaign-Urbana, is dit omdat deze groenten luteïne bevatten, een carotenoïde die samen met zeaxanthine gewoonlijk wordt geassocieerd met de gezondheid van het zichtvermogen.

    Luteïne wordt niet door het lichaam aangemaakt en moet via de voeding worden in ons lichaam komen.

    "Omdat luteïne direct en niet-invasief kan worden gemeten in het weefsel van het centraal zenuwstelsel (het netvlies) en de niveaus sterk correleren met voeding, serumniveaus en hersenconcentraties, biedt het een krachtige biomarker en een middel om te testen hoe voeding de hersenen kan beïnvloeden, "zei Dr. Naiman Khan. Khan is professor in kinesiologie en volksgezondheid aan de Universiteit van Illinois in Champaign-Urbana.

    "Als mensen ouder worden ervaren ze de typische afname van het zichtvermogen. Onderzoek heeft echter aangetoond dat dit proces eerder kan beginnen dan verwacht en bij sommigen beginnen de symptomen zich al te vertonen vanaf de leeftijd van 30 jaar. “We wilden graag begrijpen hoe dieet de cognitie over de gehele levensduur beïnvloedt. Als luteïne kan beschermen tegen achteruitgang van het zicht, zouden we mensen moeten aanmoedigen om luteïenrijke voedingsmiddelen op een bepaald moment in hun leven aan hun eetgewoonte toe te voegen, "zei hoofdauteur en de postdoctoraal wetenschapper, Anne Walk.

    "Nu is er een goede reden om voedingsrijke voedingsmiddelen zoals groene, bladgroenten, eieren en avocado's te eten," zei Dr. Khan.

    De studie zelf.

    De onderzoekers analyseerden de mentale capaciteit van 60 volwassenen tussen 20 en 45 jaar die hoge niveaus luteïne in hun hersenen en ogen hadden en degenen die dat niet hadden.

    Carotenoïde niveaus werden gemeten door de maculaire pigment optische dichtheid (MPOD) te identificeren, die een wweergave is van de luteïne niveaus in de hersenen. De deelnemers moesten in een scope kijken en reageren op een flikkerend licht. Ook werd de hersenactiviteit gecontroleerd door elektroden op de slapen van de deelnemers te plaatsen tijdens het uitvoeren van cognitieve controletaken om het niveau van de cognitieve functies te beoordelen.


    Uit de studie bleek dat hoewel jongere volwassenen meer P3 amplitudes vertoonden - een gebeurtenisgerelateerd potentieel component dat in het besluitvormingsproces meespeelt - dan hun oudere collega's, de oudere patiënten met hoger MPOD-niveaus, P3-amplitudes lieten opmeten die vergelijkbaar waren met die van de jongere deelnemers.


    Eerdere studies hebben al gewezen op de relatie tussen hogere luteïneniveaus en scherper cognitieve prestaties bij oudere volwassenen; aldus was er een basis om hetzelfde experiment uit te voeren op mensen van middelbare leeftijd.  "De neuro-elektrische handtekening van oudere deelnemers met hogere niveaus aan luteïne moest niet onder doen voor die van hun jongere collega's met minder luteïne. Luteïne blijkt een beschermende rol te hebben, aangezien de gegevens suggereren dat mensen met meer luteïne over beter cognitieve middelen beschikken, "zei Walk.


    Volgens de afdeling van de United States Department of Agriculture zijn de groenten die de grootste hoeveelheden luteïne bevatten: (in milligrams) boerekool (23,7), spinazie (20,4), snijbiet (19.3), mosterdgroen (14.6), rapen (12.2), warmoes (11.8), tuinkers (11.3), cichorei (9.3), groene erwten (4.2), courgetten (4), bietjes (2.4), spruitjes (2.4), suikermaïs (2.2) en broccoli (2.1).

    Oorspronkelijk artikel: “Lutein in avocados found to protect the brain from effects of aging”, Wednesday, August 09, 2017 by: Jhoanna Robinson.

    Bijlagen:
    http://www.hindustantimes.com/more-lifestyle/love-your-avocado-spinach-and-kale-smoothie-you-re-helping-your-brain-stay-young/story-wY5nc9qOG5Zw2Rxw9k6BTO.html   
    http://www.sci-news.com/medicine/lutein-cognitive-aging-05076.html   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?Db=pubmed&Cmd=ShowDetailView&TermToSearch=23769396   
    https://www.nutraingredients.com/Article/2017/07/26/Lutein-levels-linked-to-a-more-agile-and-youthful-brain-Study   
    https://www.sciencedaily.com/releases/2017/07/170725122004.htm   
    https://www.zmescience.com/medicine/mind-and-brain/lutein-veggies-cognitive-protection-01082018/   

    25-10-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Cognitieve kwaliteit, luteĆÆne
    22-10-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mango bij diabetes

    Mango's kunnen het ultieme supervoedsel voor diabetes zijn: nieuwe kennis vindt dat ze zowel de bloedsuiker als de bloeddruk controleren.

    Volgens vier aparte studies die werden gepresenteerd op de 2017 Experimental Biology Conference kan het eten van mango's potentieel bijdragen tot het voorkomen van metabolische stoornissen en diabetes.

    In één van de studies onderzocht een team van wetenschappers aan de afdeling voedingswetenschappen van de Texas A & M University hoe zwaarlijvige personen galzuur, galloyl glycosiden en gallotannine afscheidden nadat ze gedurende zes weken mango’s hadden gegeten. Volgens de onderzoekers kan het eten van mango's over een lange periode de anti-ontstekingeffecten ervan verhogen in vergelekijng met onregelmatig verbruik ervan.

    In een andere gerandomiseerde studie beoordeelden gezondheidsdeskundigen aan dezelfde universiteit hoe mango-consumptie de darmmicrobiota beïnvloedt bij zowel personen met overwicht als bij zwaarlijvige personen. Het onderzoeksteam heeft ook onderzoek verricht naar de beschikbaarheid van galloyl metabolieten en anti-ontstekingseigenschappen. Het bevestigde dat galloylderivaten van mango therapeutisch potentieel bevatten bij het aanpakken van obesitas en metabolische stoornissen. De deskundigen merkten echter op dat studies op grotere schaal de bevindingen nog moeten bevestigen.

    In een andere studie van dezelfde universiteit heeft een team wetenschappers de metabolische effecten van het dagelijkse mango-gebruik gedurende zes weken bij zwaarlijvigen geëvalueerd. De onderzoekers merkten op dat dagelijks eten van mango gedurende de studieperiode de bloeddruk van de deelnemers deed dalen en dat zij een langdurige homeostase behielden.

    Anderzijds heeft een onderzoek uitgevoerd door wetenschappers aan de University of Oklahoma de namaaltijdse reacties onderzocht bij gezonde mannen na het eten van een vet ontbijt met of zonder een mango shake. De deskundigen constateerden dat het drinken van de mango shake een bescheiden verschil maakte.

    Vroegere studies ondersteunen het potentieel van mango bij diabetes.

    De recente bevindingen bevestigen eerder onderzoek dat de gunstige effecten van mango's bij patiënten met diabetes heeft aangetoond. Zo blijkt uit een studie van onderzoekers aan het College of Human Sciences van de Universiteit van Oklahoma, dat mango-consumptie het bloedglucosegehalte bij obese volwassenen kan verlagen. Als onderdeel van de studie volgden de wetenschappers 20 zwaarlijvige volwassenen die 10 gram gevriesdroogde mango gedurende 12 weken moesten eten.  Uit het onderzoek bleek dat de patiënten tegen het einde van de studie een relatief lagere bloedsuikerspiegel vertoonden. Mannen vertoonden ook een duidelijke vermindering van de heupomtrek, aldus de deskundigen.

    "We zijn enthousiast over deze veelbelovende bevindingen over mango's, die veel bioactieve verbindingen bevatten, waaronder mangiferine, een antioxidant dat kan bijdragen aan de gunstige effecten van mango op de bloedglucose. Daarnaast bevatten mango's vezels die kunnen helpen bij het verminderen van de glucose absorptie in de bloedbaan. Uit onze resultaten blijkt dat dagelijks gebruik van 10 g gevriesdroogde mango, die gelijk is aan ongeveer de helft van een verse mango (ongeveer 100 g) kan helpen bij het verlagen van de bloedsuiker bij zwaarlijvige personen ... Dit onderzoek suggereert dat mango's zwaarlijvige mensen een dieetoptie geven om hen te helpen hun bloedsuiker te onderhouden of te verlagen. Echter, het mechanisme dat dit mogelijk maakt moet nog gevonden worden en verdere klinische studies zijn nodig met name bij diabetici " zei hoofdauteur Edralin Lucas.

    "De resultaten van deze studie ondersteunen wat we geleerd hebben uit ons recent diermodel, waaruit bleek dat mango de bloedglucose verbeterde bij muizen op een vet dieet. Hoewel het mechanisme waardoor mango zijn effecten uitoefent, verder onderzoek vraagt, weten we ondertussen wel dat mango's een complex mengsel van polyfenolische verbindingen bevatten. Onderzoek heeft aangetoond dat verscheidene andere planten en hun polyfenolische verbindingen ... een positief effect hebben op [vetweefsel], zegt Lucas in een apart artikel op de website van Diabetes Self Management.

    Oorspronkelijk artikel:”Mangoes might be the ultimate superfood for diabetes: New science finds they control both blood sugar and blood pressure”, Sunday, July 30, 2017 by: Russel Davis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.sci-news.com/medicine/eating-mangoes-health-04991.html   
    https://www.diabetesselfmanagement.com/blog/mangoes-may-benefit-blood-glucose/   
    https://www.eurekalert.org/pub_releases/2014-09/sc-nse090814.php   

    22-10-2017, 21:58 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, mango's, diabetes type 2
    30-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezondheidsdrankje


    Citroen + water + ciderazijn + kaneel.

    Het recept voor de Dupuisfamilie siroop.

    Onder de irrationele overtuigingen die ons westerlingen bezig houden leeft de mythe van het ‘levenselixir' om ons jeugd, gezondheid, schoonheid en geluk te geven. We weten dat dit tegen de logica zelf is. Maar diep in onszelf hopen wij op een flesje dat een remedie bevat die door de druïden is begraven.


    Is het vanwege de herinneringen aan Sneeuwwitje en de boze koningin? Van de scene van de drie heksen in McBeth? Of meer prosaisch door het drankje van Obelix? Hoe dan ook, het resultaat is er: elke dag worden miljoenen euro's besteed aan planten en pseudo-vitaminen, onwaarschijnlijke mengsels van poeders in pillen gestopt, kleurrijk en vol fantasie voor het verrijken van de verkopers ervan. In ieder geval hebben deze industrieel vervaardigde producten een licht placebo-effect. In het ergste geval schaden ze de gezondheid, brengen ze onze hormonen in onevenwicht of vernietigen zij vitale functies.

    De waarheid is dat de beste gezondheidsgeheimen rondom ons te vinden zijn, op ons bord, in onze omgeving en ons dagelijks leven. Zet een stapje terug en laat je inspireren door onze voorouders die zich versterkten met een minimum aan rauwe, eenvoudige, onbewerkte of ongetransformeerde producten. De honing geladen met pollen uit de wilde bijenkorf, niet gepasteuriseerde ciderazijn van onbespoten appels, de warmte van de mierikswortel of de ontgiftende bitterheid van de paardebloem in de lente ...

    Deze bedenkingen geven mij de gelegenheid om mijn recept voor de 'Mirakel’ siroop te onthullen van de familie Dupuis.

    Siroop van ciderazijn, honing en kaneel.

    Zeer eenvoudig te maken en samengesteld uit ingrediënten die gemakkelijk te vinden zijn, werkt deze "tonic" op alle niveaus van het lichaam. Hij verzacht constipatie, vermindert ontsteking, ondersteunt de nieren, is goed voor het hart, voorkomt en vecht tegen urineweginfecties, beschermt tegen bacteriële, schimmel- en virale aanvallen en tegen verkoudheid.

    De sleutel van de werking ervan ligt echter bij het gebruik van ingrediënten van eerste kwaliteit: echte biologische Ceylonkaneel; ruwe biologische honing (ruw betekent ongepasteuriseerd en biologisch om pesticiden te vermijden); biologische ongepasteuriseerde ciderazijn die bacteriën bevat is goed voor de darmen en is een stimulant voor ons immuunsysteem.

    De bereiding is eenvoudig: meng krachtig 500 ml azijn en 250 g honing, voeg vervolgens twee theelepels fijngemalen kaneel toe. Bewaar in een luchtdichte fles in de koelkast.

    Elke ochtend en elke avond twee eetlepels van deze versterkende siroop volstaat als verdediging tegen winterkwalen.

    Warm water, citroen en ciderazijn.

    Hieronder nog een eenvoudig drankje als afwisseling.

    Flessen- of gefilterd water, ongefilterd biologische ciderazijn, halve biologische citroen. De halve citroen uitpersen in een glas water en één eetlepel appelazijn eraan toevoegen. Na stevig roeren uitdrinken in kleine slokjes

    Erop letten dat het water gefilterd is en de ingrediënten biologisch zijn om elke vervuiling door metalen of pesticiden te vermijden.

    Ref: “Citron, + eau + vinaigre de cidre + cannelle”, Jean-Marc Dupuis, SanteNatureInnovation, 27/09/2017

    « Cet article vous a plu ? Vous pouvez recevoir régulièrement les lettres de Santé & Nutrition. C'est gratuit. Pour vous inscrire : http://www.santenatureinnovation.fr/newsletter-gratuite/ »

    30-09-2017, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:gezondheidsdrank
    18-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cannabis tegen migraine

    Is cannabis de allesgenezer voor migraine? Wetenschappers denken van wel.

    Nieuw onderzoek bevestigt opnieuw de werkzaamheid van cannabis voor verlichting van migraine. Onderzoekers hebben geconstateerd dat een combinatie van tetrahydrocannabinol-cannabidiol (THC-CBD) effectiever was bij het verminderen van de ernst van cluster hoofdpijn en migraine in vergelijking met voorgeschreven medicijnen. De THC-CBD-behandeling was in staat om acute pijn door migraine met 43,5 procent te verminderen.

    Een lector in de geestelijke gezondheid aan de University of York, Ian Hamilton, zegt op DailyMail.co.uk, "Dit onderzoek suggereert dat verbindingen die in cannabis voorkomen even effectief zijn als amitriptyline, een traditioneel medicijn voor de behandeling van acute pijnlijke hoofdpijn. Dit biedt hoop voor mensen die nadelige gevolgen ondervinden van voorgeschreven medicijnen. De pijnstillende eigenschappen van cannabis zijn al enige tijd bekend zodat dit onderzoek bijdraagt aan bestaande bewijzen van het potentieel dat cannabisverbindingen hebben bij de behandeling en het beheer van algemene gezondheidsproblemen.

    Voor deze studie, observeerden onderzoekers 79 vrijwilligers die leden aan migraine of cluster hoofdpijn. Beide aandoeningen hebben meestal verschillende oorzaken en symptomen. Cluster hoofdpijn komt plotseling en zit meestal geconcentreerd rond een specifiek gebied van het hoofd. Migraine, aan de andere kant, varieert in intensiteit en kan extra symptomen vertonen, zoals misselijkheid en lichtgevoeligheid.

    Deelnemers met cluster hoofdpijn kregen een dagelijkse dosis van 200 mg THC-CBD of 25 mg amitriptyline gedurende drie maanden. Op dezelfde manier werden mensen met migraine 200 mg THC-CBD gegeven wanneer ze acute pijn voelden.

    Men stelde vast dat het combinatiemiddel van THC-CBD cluster hoofdpijn met 40,4 procent verminderde, terwijl amitriptyline de hoofdpijn met 40,1 procent verminderde. THC-CBD bleek effectief te zijn bii het verminderen van acute pijn veroorzaakt door migraine met 43,5 procent. De bijwerkingen die verband houden met de THC-CBD-behandeling waren significant minder dan bij de voorgeschreven medicijnen.

    Hoofdonderzoeker van de studie, dr. Maria Nicolodi, zei: "We waren in staat om aan te tonen dat cannabinoïden een alternatief zijn voor gevestigde behandelingen bij migrainepreventie. Ze zijn alleen geschikt voor gebruik bij acute behandeling van cluster hoofdpijn bij patiënten met een geschiedenis van migraine vanaf de kindertijd. "

    Dr Nicolodi merkte op dat de THC-CBD behandeling ook kan leiden tot minder buikpijn, verminderde pijn in de spieren en verminderde symptomen van colitis (ontsteking van de dikke darm). THC-CBD kan echter slaperigheid en concentratieproblemen veroorzaken.

    Medische marihuana voor migrainebehandeling.
    Deze studie voegt zich bij het onderzoek dat een positieve relatie laat zien tussen medische marihuana en de vermindering van migraine. Uit een studie van 2016, gepubliceerd in Farmacotherapie, bleek dat het gebruik van medische marihuana de frequentie en ernst van migraine verminderde. De auteurs van deze studie schreven dat de migraine frequentie onder hun deelnemers daalde van gemiddeld 10 maal per maand naar slechts vier maal. Bovendien werden bij 40 procent van de deelnemers positieve effecten van de marihuana behandeling gevonden.

    De FDA erkent marihuana niet als medicijn. De groep heeft echter op zijn website opgemerkt: "De FDA begrijpt dat verzorgers en patiënten op zoek zijn naar behandelingsopties voor medische behoeften. Recentelijk hebben verschillende staten wetten goedgekeurd die sancties op gezondheidswerkers die marihuana gebruiken als medische behandeling te niet doen voor verschillende gevallen. Een aantal andere staten overweegt soortgelijke wetgeving in te voeren voor het gebruik van marihuana in medische instellingen. We hebben gesproken met verschillende staten, waaronder Florida, Georgië, Louisiana, New York en Pennsylvania, die de steun voor medisch onderzoek op marihuana en derivaten overwegen om ervoor te zorgen dat hun plannen voldoen aan de federale vereisten en wetenschappelijke normen."

    Oorspronkelijk artikel: .”Is cannabis the cure-all for migraines? Scientists think so”, Wednesday, July 05, 2017 by: Rhonda Johansson, Natural News

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4639922/Cannabis-help-treat-migraines-research-suggests.html   
    https://www.fda.gov/newsevents/publichealthfocus/ucm421163.htm   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26749285   

    18-09-2017, 21:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cannabis, migraine, cluster hoofdpijn, hennep, marihuana
    17-09-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C bij kanker.

    Vitamine C blijkt bloedkanker te stoppen bij toediening in hoge doses ... waarom gebruikt de kankerindustrie deze methode niet?

    Vroegstadiumproeven hebben aangetoond dat hoge dosissen vitamine C kunnen helpen bij het bestrijden van bloedkanker. Terwijl het kankerbestrijdingsvermogen van deze vitamine al lang bekend is, werpt de studie nieuw licht op de effecten ervan op leukemie.

    Onderzoekers in het Perlmutter Cancer Center hebben een studie uitgevoerd op muizen die waren gefokt met een tekort aan het TET2-enzym, dat wordt beschouwd als bescherming tegen bloedkanker en hartziekte. Zij vonden dat het injecteren van hoge doses vitamine C leukemiekanker stamcellen bij muizen, die waren geïmplanteerd van mensen, kan doen stoppen met groeien. In wezen denken de onderzoekers dat de vitamine foutieve stamcellen die in ons beenmerg gevonden worden de opdracht geeft om te sterven. Bovendien ontdekten ze dat het combineren van de vitamine met een soort geneesmiddel bekend als een PARP-remmer de effecten nog verhoogde.

    De studie werd gepubliceerd in het tijdschrift Cell, en de onderzoekers suggereren dat in de toekomst vitamine C kan worden gebruikt om deze vormen van kanker te behandelen in combinatie met conventionele behandelingen zoals chemotherapie. Zij vinden dat het bijzonder nuttig kan zijn voor patiënten die niet sterk genoeg zijn om agressieve chemotherapie te ondergaan als gevolg van de gevorderde leeftijd.

    De voordelen van vitamine C voor kankerpatiënten meer dan 40 jaar geleden ontdekt.

    Het is meer dan vier decennia geleden dat de Nobelprijswinnaar Linus Pauling de effectiviteit van een hoge dosis vitamine C - 10.000 mg dagelijks - voor het omkeren van kanker. Veel studies hebben sindsdienbevestigd dat het inderdaad patiënten kan helpen met veel soorten kanker.

    Er is bijvoorbeeld aangetoond dat zowel ontstekingen als tumormarkers verminderen bij patiënten met borstkanker en prostaatkanker. In een studie vertoonden 76 procent van de kankerpatiënten verminderde ontstekingsniveaus na vitamine C-behandelingen, waarbij het CRP-niveau gemiddeld daalde met 80 procent. Degenen die meer vitamine IV C (IV = intraveneus) behandelingen kregen vertoonden ook betere resultaten.

    In een andere studie vond men dat het toevoegen van IV vitamine C aan gemeenschappelijke chemotherapie medicijnen voor pancreaskanker, de patiënten hun gemiddelde overlevingstijd van 5,65 maanden verhoogde tot 12 maanden. Dit is zeer veelbelovend gezien de dramatische 80 procent sterftecijfers in het eerste jaar van diagnose van dit type kanker.

    In een studie gepubliceerd in Oncotarget, vonden wetenschappers van de Universiteit van Salford dat vitamine C indrukwekkend tien keer beter was dan een Big Pharma kanker geneesmiddel om de stofwisseling van kankerstamcellen te bekampen.

    Big Pharma stelt alles in het werk om zijn belangen te beschermen.

    Waarom krijgen kankerpatiënten meer en meer chemotherapie, straling, operatie en kankermedicijnen in plaats van vitamine C? De geldhonger van Big Pharma wil dat iedereen gelooft dat de opties die het meeste geld voor hen binnen brengen, hun enige keuzes zijn. Vitamine C is goedkoop en kan niet gepatenteerd worden, wat betekent dat er geen financiële motivatie is voor kankerklinieken om deze zeer winstgevende route te promoten.

    Daarnaast hebben ze hun best gedaan om mensen te laten geloven dat alternatieve therapieën zoals vitamine C riskant zijn. Ze proberen het als onveilig te bestempelen, ondanks het feit dat vitamine C gezonde cellen ongemoeid laat, zelfs in hoge concentraties, in tegenstelling tot conventionele chemotherapie. Veel alternatieve kankerklinieken over de hele wereld gebruiken dit al succesvol om kankerpatiënten te helpen hun leven uit te verlengen en hun kanker zelfs uit te roeien, wat bewijst hoe effectief het kan zijn als middel om deze verwoestende ziekte te bestrijden.

    Houd er rekening mee dat, alhoewel de inname van vitamine C-rijke voedingsmiddelen zoals sinaasappels, pepers, kiwi's en boerekool gunstig is voor uw gezondheid, veel hogere dosissen nodig om het antikankereffect te krijgen.

    Oorspronkelijk artikel:”Vitamin C found to halt blood cancer when administered in high doses … so why won’t the cancer industry use it?”, Sunday, August 27, 2017 by: Isabelle Z., Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/health/article-4801880/High-doses-vitamin-C-help-fight-blood-cancer.html   
    https://www.naturalnews.com/037244_vitamin_C_prostate_cancer_breast.html   
    https://www.naturalnews.com/039126_vitamin_C_chemotherapy_pancreatic_cancer.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-02-01-fda-quietly-bans-powerful-life-saving-iv-bags-with-vitamin-c.html   
    https://www.naturalnews.com/2017-03-22-vitamin-c-breakthrough-discovery-low-cost-nutrient-halts-growth-of-cancer-stem-cells-1000-more-effective-than-cancer-drug-peer-reviewed-science-confirms.html   

    17-09-2017, 15:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kanker, bloedkanker, chemotherapie, IV vitamine C, leukemie, oncologie, vitamine C
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!