NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Probiotica tegen griep.
 • Kurkuma tegen Alzheimer
 • Saffraan tegen kanker
 • Kurkumathee
 • Magnesium belangrijk voor hersenen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  30-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikers

  De verschillen tussen suikers: witte, bruine, ruwe, melasse, honing, agave. 

  Inmiddels zijn de meesten zich bewust van de gevaren voor de gezondheid van high-fructose glucosestroop en de meeste gezondheidsbewuste onder ons zullen zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose links laten liggen. Vasthouden aan natuurlijke suiker is echter niet zo eenvoudig, gezien de vele beschikbare opties. Welk type natuurlijke suiker is superieur vanuit een gezondheidsoogpunt? Het antwoord is gecompliceerd.

  Allereerst is het belangrijk op te merken dat natuurlijke suiker nog steeds suiker is en dat iedereen ernaar moet streven om de inname van elke soort suiker te verminderen om het risico op diabetes type 2, kanker en andere ziekten te minimaliseren. Simpel gezegd, als je te veel suiker eet, zal je lichaam de prijs betalen en maakt het niet uit of het van suikerriet, bieten, dadels, kokosnoten, cactus of bijen komt.

  Toch zullen er toestanden zijn dat men suiker moet gebruiken voor een recept, of het nu een dessert is of iets hartigs, en wij vragen ons wellicht  af wat het beste type is om te gebruiken. Hieronder een korte bespreking van enkele van de meest populaire natuurlijke opties.

  Witte suiker

  Dit is de meest gebruikte suiker thuis voor koken en bakken. Deze is afkomstig van de raffinage en verwerking van suikerriet of bieten. Tijdens dat proces worden de mineralen en andere stoffen die de suiker kleuren eruit gehaald, waardoor geraffineerde witte suiker achterblijft. Ze is sterk verwerkt en bevat geen voedingsstoffen.

  Ruwe suiker

  Ruwe suiker is vergelijkbaar met witte suiker, maar het proces stopt voor de laatste raffinage, waardoor het zijn bruinachtige tint behoudt.

  Melasse / bruine suiker

  Is het bijproduct dat ontstaat wanneer de mineralen en verbindingen uit geraffineerde suiker worden gehaald; staat bekend als melasse en wordt teruggemengd met geraffineerde witte suiker om bruine suiker te maken. Daarom heeft het meer mineralen en antioxidanten dan zijn verfijnde witte tegenhanger en heeft het een klein voordeel ten opzichte van de gezondheid. Toch zijn de antioxidanten in melasse vrij mager vergeleken met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zoals bosbessen. Melasse bevat voedingsstoffen zoals magnesium, selenium, ijzer en calcium; de zwarte versie bevat de meeste voedingsvariëteit.

  Agave

  Agavesiroop komt van het sap van de agave cactus. Nadat het sap uit de cactus is geëxtraheerd, wordt het vervolgens gefilterd en verwarmd voordat het in siroopvorm wordt geconcentreerd. Het wordt beschouwd als 1,5 keer zoeter dan witte suiker, dus  moet men er minder van gebruiken om dezelfde algemene smaak te krijgen. Het bevat zeer kleine hoeveelheden calcium, magnesium en kalium, en de ruwe, organische variëteit is het best.  Omdat agave veel lager scoort op de glycemische index dan witte suiker en andere variëteiten is het  onwaarschijnlijk dat het snelle insulinepieken veroorzaakt. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat het hoge fructose gehalte problematisch kan zijn. Omdat fructose meestal door de lever wordt gemetaboliseerd, wordt het als één van de meest schadelijke suikersoorten beschouwd.

  Kokos suiker

  Eén van de meest trendy suikers op dit moment is kokossuiker dat wordt gemaakt door het sap uit de kokospalm tot een siroop te laten koken en vervolgens te drogen en in een fijn poeder te malen. Het heeft een lagere glycemische index dan geraffineerde suiker en bevat enkele van de voedingsstoffen die in kokosnoot worden gevonden, zoals kalium, calcium, zink en ijzer.

  Honing

  Is een stroperige nectar die  door bijen uit bloemen wordt verzameld, en het relatief hoge fructosegehalte maakt het zoeter dan andere keuzes. Dit betekent dat men minder dan witte suiker nodig heeft om hetzelfde zoetheidsniveau te bereiken. Bovendien betekent het watergehalte van 17 procent dat een directe substitutie door gewicht een lager suikergehalte oplevert dan witte suiker. Honing wordt ook beschouwd als een superieure keuze vanwege zijn antimicrobiële kracht; het vermogen om ziektekiemen te doden wordt niet gevonden in andere soorten suiker. Kies waar mogelijk voor ruwe honing, want het is één van de minst verwerkte suikers die je kunt krijgen.

  Nogmaals als men de inname van alle soorten suiker tot een minimum wil beperken is het misschien verstandig om bijvoorbeeld honing in plaats van glucosestroop te gebruiken, maar val niet in de val te denken dat het veilig is om zoveel te consumeren als men wil, vooral als men diabeet is.

  Oorspronkelijk artikel:”Understanding the differences between sugars: white, brown, raw, molasses, honey, agave”, Monday, April 02, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://theconversation.com/white-brown-raw-honey-which-type-of-sugar-is-best-91074   
  https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/sugar-substitues-agave   
  https://www.naturalnews.com/045675_sugar_substitutes_diabetics_blood_levels.html   

  30-04-2018, 21:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Agave, bruine suiker, kokossuiker, glycemische index, honing, ingrediënten, melasse, ruwe suiker, suiker, zoetstoffen, witte suiker
  28-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vezels en diabetes

  Nut van vezels onderschat bij behandeling van diabetes type 2.

  Meer vezels is niet alleen goed voor de spijsvertering. Volgens een recente studie kan het ook de symptomen van diabetes verminderen en helpen bij het afvallen. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Science, onthulde dat voedingsvezels de darmmicrobiota kunnen 'herbalanceren', wat de ontwikkeling van specifieke soorten darmbacteriën stimuleert die de bloedglucoseregulatie verbeteren.

  In de studie onderzocht hoofdauteur Liping Zhao van de School voor Milieu- en Biologische Wetenschappen aan de Rutgers University New Brunswick en zijn team de relatie tussen de darmbacteriën en diabetes. De darmflora, waar miljarden bacteriën leven, bevat zowel nuttige als schadelijke microben. Toch werken ze allemaal om niet alleen voor een goede spijsvertering te zorgen, maar ook om het immuunsysteem en andere dingen te ondersteunen, zoals recente studies hebben benadrukt.

  Hoewel eerder onderzoek heeft aangetoond dat een verhoging van de vezelinname de kans op diabetes type 2 verlaagt, zijn de individuele reacties hoogstens variabel. In andere gevallen hielp een vezelrijk dieet het nuchter glucosegehalte verlagen van diegenen die al diabetes hadden. 

  De studie had niet op een beter moment kunnen komen. Volgens het National Diabetes Statistics Report 2017 van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meer dan 30 miljoen mensen - 9,4 procent van de Amerikaanse bevolking - diabetes. Hoewel de gegevens geen onderscheid maken tussen de soorten diabetes, zegt de CDC dat tot 95 procent van alle gemelde gevallen kenmerkend zijn voor diabetes type 2.

  Type 2-diabetes ontstaat wanneer het lichaam de insuline niet goed gebruikt - een aandoening die bekend staat als insulineresistentie. Wanneer dit gebeurt, wordt de bloedsuikerspiegel (glucose) niet efficiënt in het lichaam gebruikt, waardoor cellen uitgehongerd geraken. De conditie kan op de duur de ogen, nieren, zenuwen en het hart schaden.

  Voor de studie had Zhao, samen met wetenschappers van Jiao Tong University in Shanghai, China, willekeurig patiënten met type-2 diabetes verdeeld in twee groepen. De controlegroepen ondergingen standaard patiëntenvoorlichting en dieetaanbevelingen. Aan de andere kant kregen de experimentele groepen voedingsvezels als aanvulling op hun dieet. Het vezelrijke dieet omvatte volle granen, evenals traditioneel Chinees medicinaal voedsel dat hoge niveaus voedingsvezels en prebiotica bevatte die de "groei van korteketen vetzuren [SCFA] producerende darmbacteriën bevorderden".

  Na 12 weken ontdekten onderzoekers dat degenen die een vezelrijk dieet volgden hun gemiddelde bloedglucosespiegel significant zagen verminderen. Bovendien namen hun nuchtere bloedglucosewaarden ook af en verloren ze meer gewicht dan die in de controlegroep.

  Onderzoekers identificeerden ook 15 SCFA-producerende darmbacteriën die verbeterden na het eten van meer voedingsvezels, die zij als "belangrijkste oorzaken" van een betere gezondheid hebben toegeschreven. In het bijzonder werden deze bacteriën dominante stammen na het vezelrijke dieet. Ze verhoogden ook de niveaus van het SCFA-butyraat en -acetaat die een mild zure darmomgeving creëerden waardoor het aantal schadelijke bacteriën in de darmen verminderde. Dit verhoogde de insulineproductie en verbeterde de bloedglucosecontrole.

  Op basis van deze bevindingen zijn Zhao en het team van mening dat de studie nieuwe benaderingen zal bieden voor het voorkomen en beheersen van type 2 diabetes.

  "Onze studie legt de basis en opent de mogelijkheid dat vezels gericht op deze groep darmbacteriën uiteindelijk een belangrijk onderdeel van het dieet en de behandeling kunnen worden," voegde hij eraan toe.

  Vezels staan bekend voor het verbeteren van de spijsvertering vooral de darmflora. Het is in deze regio dat vezels worden geconsumeerd door de bacteriën, wat kan resulteren in een aantal gezondheidsgerelateerde voordelen.

  De aanbevolen dagelijkse inname (RDI) voor mannen is 38 g, en 25 g voor vrouwen, maar veel mensen eten veel minder en consumeren slechts 15 tot 17 g vezels per dag.  Hieronder volgen enkele voedingsmiddelen die veel vezels bevatten.

  1 Peren: deze populaire vrucht is niet alleen smakelijk, maar bevat ook 3,1 procent vezels - wat overeenkomt met 5,5 g in een middelgrote peer.

  2 Avocado's: bevatten gezonde vetten en essentiële vitamines en een vezelgehalte van 6,7 procent.

  3 Frambozen: bevatten 6,5 procent vezels - een kopje geeft ongeveer 8 gram vezels.

  4 Artisjokken: zitten boordevol voedingsstoffen en 5,4 procent vezels.

  5 Linzen: één van de voedzaamste voedingsmiddelen bevatten 7,9 procent vezels, evenals eiwitten en andere voedingsstoffen.

  6 Bruine bonen: met een vezelgehalte van 6,4 procent zit deze peulvrucht ook vol met plantaardige eiwitten en andere voedingsstoffen.

  7 Chia-zaad: deze kleine zwarte zaadjes bevatten maar liefst 34,4 procent vezels naast fosfor,  magnesium en calcium.

  Oorspronkelijk artikel:"Fiber found to be an underutilized treatment for type-2 diabetes", Sunday 08, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.sciencemag.org/content/359/6380/1151   
  http://www.diabetes.org/assets/pdfs/basics/cdc-statistics-report-2017.pdf   
  http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-2/facts-about-type-2.html   
  https://news.rutgers.edu/high-fiber-foods-may-boost-gut-bacteria-control-diabetes/20180306#.WuTRYcguBE7   
  https://www.healthline.com/nutrition/22-high-fiber-foods   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/321150.php   

  28-04-2018, 21:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:diabetes, diabetisch dieet, voedingsvezels, spijsvertering, vezels, vezelinname, darmflora, insuline, insulineresistentie, microben, voeding voor diabetici, prebiotica, SCFA, vetzuren, diabetes type 2
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D vs magnesium

  Heb je genoeg vitamine D? Als u geen magnesium inneemt, neemt u mogelijk uw "D" niet op. 

  Volgens een onderzoek gepubliceerd in de 'The Journal of the American Osteopathic Association' moet men om voldoende vitamine D in het lichaam te hebben over een voldoende hoeveelheid magnesium beschikken.

  Onderzoekers van het ‘University of Rwanda College of Medicine & Health Sciences’ en de ‘Harvard University’ werkten samen om de rol van magnesium in de activatie en functie van vitamine D te onderzoeken.

  De wetenschappers ontdekten dat vitamine D niet goed zal metaboliseren en opslaan en inactief kan blijven zonder voldoende magnesium. Ze legden uit dat magnesium het mogelijk maakt dat vitamine D omzet in een bruikbare vorm in het lichaam.  Magnesium is nodig voor het tweestapsproces in de lever en de nieren, waarbij vitamine D wordt omgezet in zijn biologisch actieve vorm 1,24-dihydroxyvitamine D (1,25 [OH] 2D). Op dezelfde manier is de activiteit van het vitamine D-bindend eiwit, dat verantwoordelijk is voor het transport van de vitamine in het bloed, ook afhankelijk van magnesium. 

  "Magnesium is essentiel voor de vitamine D-synthese en -activering maar vitamine D kan op zijn beurt de darmabsorptie van magnesium verhogen en een feed-forward-lus tot stand brengen om de homeostase te handhaven," zei Mohammed Razzaque, co-auteur van het onderzoek.

  Hun bevindingen zijn belangrijk omdat er een hoge prevalentie van magnesiumgebrek is. In feite wordt geschat dat ongeveer 75 procent van de bevolking onvoldoende magnesium in het lichaam heeft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium is 310 milligram (mg) per dag voor vrouwen en 420 mg per dag voor mannen. In de Verenigde Staten bevat het gewoon dieet echter slechts ongeveer de helft van de ADH voor magnesium. Het westerse dieet bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen met veel geraffineerde granen, vetten, fosfaten en suikers, maar is arm aan magnesium.

  "Door een optimale hoeveelheid magnesium te consumeren, kan men mogelijk het risico op vitamine D-tekort verlagen en de afhankelijkheid van vitamine D-supplementen verminderen," stelde Razzaque voor.

  "Mensen nemen vitamine D-supplementen maar realiseren zich niet hoe het wordt gemetaboliseerd. Zonder magnesium is vitamine D niet echt nuttig of veilig, "voegde Razzaque eraan toe.

  Magnesium zit in een breed scala aan voedingsmiddelen, zoals noten,  amandelen, bananen, bonen, broccoli, bruine rijst, cashewnoten, eigeel, visolie, lijnzaad, groene groenten, melk, champignons, havermout, pompoenpitten, sesamzaadjes, sojabonen, zonnebloempitten, zoete maïs, tofu en volle granen.

  Het magnesiumgehalte van verschillende voedingsmiddelen is echter sinds 1950 met ongeveer 25 tot 80 procent gedaald, aldus de onderzoekers. Dit is een gevolg van het toegenomen gebruik van pesticiden en meststoffen, en door het raffinageproces van granen en oliën die magnesium verwijderen.

  Tekens en symptomen van magnesiumtekort.

  Om te bepalen of je voldoende magnesium hebt of niet, is hier een lijst met enkele tekens en symptomen van magnesiumtekort.

  • Gebrek aan slaap - Volgens onderzoeken verhoogt magnesium gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen, een neurotransmitter die ontspanning en slaap stimuleert. Dus wanneer de magnesiumgehaltes laag zijn, is het moeilijker om in slaap te blijven.

  • Spierspasmen - Magnesium reguleert, samen met calcium, de spierbeweging. Als het lichaam teveel calcium heeft, maar onvoldoende magnesium, kunnen de spieren van elk deel van het lichaam in spasmen raken, zoals krampen in de benen, spierpijn, benauwdheid en algemene pijntjes.

  • Oogtrekkingen - Eén van de meest voorkomende symptomen van magnesiumtekort is oogtrekkingen. Dit symptoom houdt verband met het vermogen van magnesium om spierbewegingen te reguleren.

  • Onregelmatige hartslag - Magnesium helpt om een normaal hartritme te behouden. Het wordt ook soms intraveneus toegediend door artsen in het ziekenhuis om het risico op atriale fibrillatie en hartritmestoornissen te verlagen. Het mineraal kan hierbij helpen, omdat het betrokken is bij het transport van andere mineralen, waaronder calcium en kalium in de cellen. Een tekort aan magnesium verhoogt dus de onregelmatige hartslag omdat het de niveaus van voedingsstoffen zoals calcium in het bloed doet dalen.

  Oorspronkelijk artikel:”Are you getting enough vitamin D?  If you don’t take magnesium, you may not be absorbing your ‘D’”, Tuesday, March 27, 2018 by: Michele Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://vitamind.news/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5250109/Nine-symptoms-magnesium-deficiency.html   
  https://www.naturalnews.com/023511_magnesium_body_deficiency.html   
  https://www.nutraingredients.com/Article/2018/03/02/Keep-up-your-magnesium-intake-to-make-vitamin-D-effective#   

  25-04-2018, 22:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Magnesium, magnesiumtekort, magnesiuminname, mineralen, voedingsstoffen, voeding, goed dieet, goede suppletie, supplementen, vitamine D, vitamine D-tekort, vitamine D-supplementen, vitaminegebrek, vitamines, westers dieet
  23-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beet it!

  "Beet it”! Een stof uit rode biet kan Alzheimer vertragen.

  Er kan nu nog een voordeel toegevoegd worden aan het eten van bieten, nl. het vertragen van de ziekte van Alzheimer. Volgens een studie bevat extract van bieten een verbinding genaamd betanine, die zou kunnen helpen bij het voorkomen van het opbouwen van verkeerd gevouwen eiwitten en het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer.

  Eerdere studies uitgevoerd door andere onderzoekers suggereerden dat bietensap de zuurstoftoevoer naar de verouderende hersenen kan verbeteren en mogelijk de cognitieve prestaties kan verbeteren. Op basis van deze studie wilde een team van onderzoekers aan de Universiteit van Zuid-Florida bepalen of betanine de effecten van koper op bèta-amyloïde zou kunnen remmen en uiteindelijk het verkeerd vouwen van deze peptiden en de oxidatie van neuronen zou kunnen voorkomen. Betanine  wordt gebruikt in commerciële kleurstoffen die gemakkelijk aan metalen binden.

  “Blootstelling aan koper komt veel vaker voor dan de meeste mensen vermoeden," verklaarde Mike Adams, de Health Ranger, uitgever van Medicine.news en oprichter van CWC Labs, een ISO-geaccrediteerd mass-spec laboratorium voor analyse van voedingssamenstellingen. "Alarmerend genoeg bevatten veel multivitaminen verrassend veel koper die, indien dagelijks ingenomen, zich in combinatie met andere bronnen van blootstelling aan koper kan vermengen met langdurige toxiciteit bij de consument", waarschuwt Adams. "Op dezelfde manier als gemeentelijke waterleidingen in Flint, Michigan, bewoners blootstelden aan giftig lood, komt elementair koper uit de koperen buizen die gewoonlijk worden aangetroffen in moderne huizen ook voor in het leidingwater."

  Dit nieuwe onderzoek stelt dat de fytochemicaliën die in bieten worden gevonden de hersenen kunnen helpen zich te beschermen tegen kopertoxiciteit.

  Wat is nu echt de oorzaak van Alzheimer?

  Onderzoekers over de hele wereld blijven zoeken naar de oorzaak van Alzheimer. Ze vermoeden dat beta-amyloïde, een kleverig eiwitfragment of peptide zich in de hersenen opstapelt. Dit veroorzaakt op zijn beurt een onderbreking in de communicatie tussen de hersencellen, neuronen genaamd. 

  Li-June Ming, één van de huidige onderzoekers, legde uit dat wanneer beta-amyloïde zichzelf verbindt met metalen, de meeste schade optreedt. Metalen, zoals ijzer en koper, kunnen ervoor zorgen dat bèta-amyloïde peptiden zich verkeerd omvouwen en zich aan elkaar hechten, waardoor klontjes worden gevormd die ontsteking en oxidatie in nabije neuronen kunnen veroorzaken. Dientengevolge sterven neuronen af.

  Het onderzoeksteam voerde meerdere experimenten uit waarbij 3,5-di-tert-butylcatechol oftewel DTBC werd gebruikt, een stof die wordt gebruikt als modelsubstantie voor het bewaken van de chemie van oxidatie. Ze maten de oxidatieve reactie van DTBC bij blootstelling aan beta-amyloïde alleen, beta-amyloïde gebonden aan koper en beta-amyloïde gebonden aan koper in een betaninemengsel. Zichtbare spectrofotometrie werd gebruikt om deze te meten.

  De onderzoekers ontdekten dat beta-amyloïde alleen weinig of geen oxidatie van DTBC veroorzaakte. Bèta-amyloïde gebonden aan koper leidde echter tot aanzienlijke DTBC-oxidatie. Het aan koper gebonden beta-amyloïde in het betaninemengsel verminderde de oxidatie met maar liefst 90 procent. Dit gaf aan dat misvouwing van de peptiden potentieel geremd was. Op basis van de resultaten van de studie kan betanine mogelijk bepaalde chemische reacties in de hersenen remmen die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

  De wetenschappers legden uit dat, hoewel betanine niet volledig het uitvouwen stopte, het toch de oxidatie verminderde. Vervolgens kan minder oxidatie een deel van het misvouwen stoppen.

  "Minder oxidatie kan verkeerd uitvouwen voorkomen, misschien zelfs tot het punt dat het de aggregatie van beta-amyloïde peptiden vertraagt, waarvan wordt gedacht dat het de uiteindelijke oorzaak van Alzheimer is," legde Darrell Cerrato uit.

  De onderzoekers hopen dat hun bevindingen kunnen leiden tot de ontwikkeling van behandelingen die enkele van de langetermijneffecten van de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie wereldwijd, kunnen verlichten. Volgens het National Institute on Aging lijden meer dan vijf miljoen mensen in de VS aan de ziekte van Alzheimer. De kans op de ziekte  neemt toe met de leeftijd en treft 1 op 10 Amerikanen van 65 jaar en ouder, en 1 op 3 vanaf 85-jarige leeftijd.

  De studie werd gepresenteerd op de 255e Nationale Ontmoeting & Expositie van de American Chemical Society (ACS).

  Alzheimer voorkomen.

  De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door de opeenhoping van klitten (tau) en plaques (amyloïde-bèta) - twee soorten eiwitten in de hersenen. Het is een onomkeerbare, progressieve hersenstoornis die geleidelijk aan geheugen en denkvaardigheden vernietigt, en uiteindelijk het vermogen om dagelijkse taken uit te voeren aantast. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen die kunnen helpen de ziekte te voorkomen. Eén van de manieren om dit te voorkomen, is door gezonde veranderingen in de levensstijl aan te brengen, zoals regelmatig sporten, een Mediterraan dieet volgen en voldoende en goede nachtrust.

  Oorspronkelijk artikel:”http://neurosciencenews.com/beet-alzheimers-8670/”, Wednesday, April 18, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://neurosciencenews.com/beet-alzheimers-8670/   
  https://www.health.harvard.edu/alzheimers-and-dementia/what-can-you-do-to-avoid-alzheimers-disease   
  https://www.nia.nih.gov/health/alzheimers-disease-fact-sheet   

  23-04-2018, 21:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, bietenextract, rode biet, biet, betanine, hersenfunctie, hersengezondheid, dementie voeding, preventie, superfood, superfoods, groenten
  19-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke statines

  ZO WIJD MOGELIJK VERSPREIDEN

  Ik ben Dr. Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble. Mijn onderzoeksspecialiteiten zijn cardiologie, cholesterol en cholesterol medicijnen.

  Mijn conclusie: na drie decennia werk rond cholesterol en anti-cholesterol medicijnen vind ik het een vreselijk gezondheidsschandaal.

  Als je het volgende leest, denk ik dat je het ermee eens zult zijn dat het dringend noodzakelijk is dat de gezondheidsautoriteiten uiteindelijk een echt onafhankelijk panel van deskundigen uit de farmaceutische industrie samenbrengen om de bestaande wetenschappelijke gegevens objectief te onderzoeken en de officiële aanbevelingen te herzien rond cholesterol.

  Mijn doel is op zijn minst dat je geen medicijnen neemt die je gezondheid ernstig kunnen schaden.

  Niet alleen omdat de 'statines', geneesmiddelen tegen cholesterol niet effectief zijn om de cardiovasculaire mortaliteit te verminderen, maar vooral omdat deze medicijnen giftig zijn.

  Er is geen twijfel mogelijk vandaag. Uit de meest recente wetenschappelijke studies blijkt dat anticholesterol-geneesmiddelen  kunnen:

  • Het risico verhogen op hersenbloeding volgens de resultaten van verschillende onderzoeken sinds het midden van de jaren 2000. Een laag cholesterolgehalte (of verlaagd door een medicijn) verhoogt het risico op beroerte (beroerte) hemorragie die eventuele verlamming of dood tot gevolg heeft;

  • Het risico verhogen op kanker: veel onderzoeken hebben aangetoond dat een laag cholesterolgehalte het risico op kanker verhoogt. Bovendien toonden klinische onderzoeken met geneesmiddelen een toename van borstkanker bij degenen die een statine kregen in vergelijking met degenen die een placebo kregen;

  • Het risico verhogen op leeftijdsafhankelijke cognitieve achteruitgang of zelfs dementie (Alzheimer);

  • Het risico verhogen op diabetes: tot 70% verhoogd risico na de menopauze. Bij afwezigheid van diabetes verhogen statines de insulineresistentiesyndromen, ook bekend als prediabetes;

  • Het risico vergroten op blindheid:

  • Het risico verhogen op seksuele disfunctie voor beide geslachten, inclusief meer frequente impotentie bij mannen;

  • Het risico verhogen op nierproblemen evenredig met de doses statines;

  • Het risico verhogen op spier-, pees- en ligamentproblemen; experts praten over meer dan 50% vermindering van inspanningscapaciteit;

  • Het risico verhogen op inflammatoire gewrichtspathologieën.

  Jarenlang heb ik me ingezet op hartonderzoek en het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker.

  Met andere experts in veel landen denken we dat farmaceutische bedrijven het risico op schadelijke bijwerkingen door medicijnen tegen cholesterol gevaarlijk hebben geminimaliseerd en dat alles vandaag wordt gedaan om de realiteit van deze toxiciteit te maskeren.

  Maar het probleem is dat deze essentiële informatie voor patiënten verborgen gehouden wordt door de medische pers en genegeerd door de autoriteiten.

  Mijn doel is niet je te doen stoppen met medicijnen; dit moet je bespreken met uw arts.

  Mijn doel is om deskundigen, onafhankelijk van de industrie en drukkingsgroepen, de aanbevelingen voor cholesterol- en cholesterol-medicijnen te laten evalueren.

  Het is hoge tijd.

  Omdat tegenwoordig minstens 7 miljoen mensen in Frankrijk met deze geneesmiddelen worden behandeld tegen alle wetenschappelijke en medische logica in.

  Hoe kan de medische wereld zo'n fout maken met cholesterol- en cholesterol-medicatie?

  De eerste reden is de invloed van de farmaceutische industrie: de statines die het belangrijkste medicijn tegen cholesterol zijn, zijn één van de grootste markten ter wereld, ver voor op antibiotica, antidepressiva en de meeste antihypertensiva en chemotherapie tegen kanker.

  In de afgelopen 20 jaar heeft deze markt $ 300 miljard opgebracht voor farmaceutische bedrijven. Enorme financiële belangen staan op het spel en sommigen staan klaar om de waarheid te verbergen, waaronder het publiceren van veel vooringenomen onderzoeken, ten onrechte beroep doende op de effectiviteit van anti-cholesterol medicijnen. Deze fouten en manipulaties heb ik in mijn boeken en wetenschappelijke publicaties aan de kaak gesteld en tot nu toe is niemand me komen tegenspreken of komen beweren dat ik het mis zat.

  De tweede verklaring is dat het heel gebruikelijk is in de geneeskunde dat ernstige fouten het hele beroep over zeer lange perioden domineren.

  Het duurde tientallen jaren om te erkennen dat tabak de oorzaak was van 95% van de longkankers; verscheidene decennia om asbest te verbieden omdat veel artsen, gerelateerd aan de industrie, de gevaren ontkenden.

  De fout van cholesterolgeneesmiddelen is slechts één geval, behalve dat ze deze keer tientallen miljoenen mensen wereldwijd treft.

  Wat wetenschappelijke studies betreft, moet men weten dat nooit een verband is aangetoond tussen coronaire mortaliteit en cholesterolniveaus.

  Op 12 november 2004 werd een grote studie gepubliceerd in het British Medical Journal, waaruit bleek dat statinevoorschriften tussen 1996 en 2002 vervijfvoudigd waren in het Verenigd Koninkrijk, zonder de minste daling van het aantal ziekenhuisopnamen voor een hartinfarct.

  Op 14 januari 2008 toonde het vrijgeven van Enhance-testresultaten op twee moleculen die aan miljoenen patiënten waren voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen (simvastatine en ezetimibe) een volledige ineffectiviteit bij het voorkomen van atherosclerotische laesies.

  Deze medicijnen hadden geen enkel beschermend effect op de bloedvaten. Aangezien deze test werd uitgevoerd bij mensen met erfelijke hypercholesterolemie (degenen die het meeste baat zouden moeten hebben bij de medicijnen), probeerden de onderzoekers en de sponsor de negatieve resultaten van deze test te verbergen; duidelijk aantoonbaar dat het bestaan van conflicten van belang kan leiden tot afwijkend gedrag van industriëlen en ook van onderzoekers (artsen en wetenschappers) die voor de industrie werken.

  Dit is niet nieuw: eerlijke wetenschappers hebben al altijd beweerd dat cholesterol geen hartaandoeningen veroorzaakt.

  Volgens gegevens van de grote cholesterolstudie, bekend als Framingham, is er geen duidelijk verband tussen cholesterol en het risico op een hartaanval bij 50-plussers en bij vrouwen. Voor degenen die al een hartaanval hebben gehad, in dit geval spreken we van secundaire preventie, werden drie serieuze pogingen ondernomen om verzadigde vetten van dierlijke oorsprong drastisch te verminderen en te vervangen door plantaardige vetten en dus het cholesterolniveau te verlagen.

  Ertwas de Oslo-studie die geen significant verschil tussen de groepen liet zien en het Londense onderzoek dat in beide groepen identieke cardiale sterfte vertoonde, met of zonder cholesterolvrij dieet. En tot slot, de Sydney-studie, die een sterke toename in sterfte liet zien in de groep die het cholesterolverlagend dieet volgde. Deze en andere studies worden beschreven in mijn boeken.

  Maar de echte catastrofe in de gezondheidszorg begon toen we kunstmatig cholesterol wilden verlagen door aanvankelijk fibraten en daarna statines.

  Maar ondanks deze ongelooflijke opeenstapeling van bewijs (vermoedelijk is er geen ander medisch gebied waar het schandaal zo zichtbaar en enorm is als in het geval van cholesterolgeneesmiddelen), worden deze onnodige en toxische geneesmiddelen voorgeschreven aan miljoenen patiënten.

  De farmaceutische industrie en zijn verbonden artsen doen nog steeds alles om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Wat nog belangrijker is dat als de medische staf als geheel plotseling de feiten erkent staat hen een ongelooflijk aantal processen te wachten!

  Ik herinner me dat veel studies, grotendeels genegeerd door de medische pers en de mainstream pers, aantonen dat natuurlijke methoden (een aangepaste levensstijl) drastisch het risico op hart-en vaatziekten verlagen.

  Het is niet de cholesterol dat een infarct en beroerte veroorzaakt. Het is de slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, schadelijk levensstijl, roken, luchtvervuiling die hoge bloeddruk, diabetes en atherosclerose veroorzaken.

  Als ik ervoor kies om mijn leven te wijden aan medicijnen, dan is dat voor de patiënten. Mijn geweten dwingt me de waarheid te verkondigen over de leugens en propaganda rond cholesterol.

  Verspreid dit bericht zo veel mogelijk.

  Dr Michel de Lorgeril

  Oorspronkelijk artikel: “Message a transférer le plus largement possible”, Dr Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble, Santé Nature Innovation, France.

  19-04-2018, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:cholesterol
  12-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond voor het hart

  Gember en rozemarijn goed voor het hart door het handhaven van een gezond cholesterolgehalte.

  Uit een studie gepubliceerd in "Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines" blijken gember en rozemarijn goed te zijn voor het hart en de arteriële gezondheid. Het artikel, getiteld “Possible hypocholesterolemic effect of ginger and rosemary oil”, meldt dat gember en rozemarijn cholesterolverlagende effecten hebben vastgesteld bij in vivo proeven bij ratten die werden gevoed met een vetrijk dieet.

  Hypercholesterolemie staat voor overmatige hoeveelheden cholesterol in het lichaam. Dit kan op zijn beurt leiden tot veranderingen in het transport van lipoproteïnen en het metabolisme. Bovendien is een hoge hoeveelheid cholesterol een risicofactor voor atherosclerose, die plaque in de slagaders opbouwt. Cholesterol verandert de vasculaire structuur van het lichaam en functioneert door zich te accumuleren aan de bekleding van de vaatwand, waardoor de endotheliale werking wordt verstoord en laesies en occlusies worden veroorzaakt.

  Het risico van hypercholesterolemie varieert ook met de leeftijd en het geslacht. Genetica speelt ook mee. Patiënten door familiale erfenis hebben alle mutaties geërfd in het gen dat de lipoproteïne-receptor met lage dichtheid specificeert dat zich op het oppervlak van de cel bevindt. Familiaire hypercholesterolemie verhoogt het risico op vroegtijdige ischemische hartaandoeningen.

  De eenzaadlobbige gember (Zingiber officinale) van de familie Zingiberaceae dringt hoe langer hoe meer door in commerciële voedingsmiddelen en dranken. Het is endemisch in Zuidoost-Azië en als een rijke bron van verbindingen - shagaols, paradol, terpenen, oleohars, gingerol, zingerone - van phytomedicinal belang. Gember staat bekend om zijn anti-artritis, ontstekingsremmende, hypolipidemische, anti-misselijkheid en antimicrobiële eigenschappen.

  De studie werd uitgevoerd om het potentiële effect van gemberolie alleen of gecombineerd met rozemarijnolie als een hypocholesterolemisch middel bij ratten te meten die een dieet kregen met veel vetten. 

  De onderzoekers ontdekten dat rozemarijn en gemberolie een positieve invloed hebben op ratten met hypercholesterolemie, waardoor de oliën veelbelovend worden in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

  Andere kruiden die kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart.

  Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende doodsoorzaken in de Verenigde Staten. Meer dan 611.000 personen komen jaarlijks om door hartaandoeningen, aldus gegevens van 'Centers for Disease Control and Prevention'. Verschillende soorten hartziekten kunnen opduiken als gevolg van een zittende levensstijl, familiegeschiedenis, diabetes, hoge cholesterol, roken, hoge bloeddruk, overgewicht en overmatig alcoholgebruik.

  Kruiden, specerijen en voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart:

  • Kardemom - het verlaagt de bloeddruk en is rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het uitroeien van vrije radicalen die schade aan het hart en andere weefsels in het lichaam kunnen veroorzaken.

  • Tijm - het heeft antimicrobiële eigenschappen om ervoor te zorgen dat het lichaam veilig is voor schadelijke bacteriën en schimmels.

  • Knoflook - In een onderzoek uit 2006 stelde de 'American Society for Nutrition' dat het innemen van knoflook goed is voor het hart omdat het slechte cholesterol- en hypertensieniveaus kan verminderen en de bloedplaatjesaggregatie kan verhogen. Voor het beste resultaat eet men  dagelijks één of twee teentjes gemalen knoflook. 

  • Fenegriekzaden - Ze brengen krachtige cardiovasculaire voordelen met zich mee vanwege hun hoog gehalte aan antioxidanten. Fenegriekzaden helpen ook bij het dichtslibben van de bloedvaten, het reguleren van de bloeddruk, het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van hartaanvallen. Ze beschermen ook tegen obesitas door de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voor het beste resultaat eet men elke dag fenegriekzaden op een lege maag.

  • Rozemarijn - Rozemarijn is goed voor het immuunsysteem en de hersenen. Als zodanig wordt het hart versterkt omdat het immuunsysteem korte-termijnbedreigingen, zoals griep of verkoudheid, en langdurige bedreigingen voor de gezondheid, zoals een hartaanval, bestrijdt. Rozemarijn is ook goed voor de bloedsomloop.

  • Groene thee - Het zit boordevol gezonde antioxidanten en flavonoïden die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren door de kwaliteit van de hartwand en bloedvaten te verbeteren en de triglyceriden- en cholesterolspiegels te verlagen, volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in 'European Journal of Cardiovascular'. De studie voegde eraan toe dat men het risico op overlijden door een hartaanval of een beroerte met 26 procent kan verminderen door elke dag maar liefst vijf kopjes groene thee te drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger and rosemary found to benefit the heart by maintaining healthy cholesterol levels”, Saturday, January 13, 2018 by:Jhoanna Robinson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://journals.sfu.ca/africanem/index.php/ajtcam/article/view/4748   
  https://naturalon.com/15-of-the-best-herbs-and-spices-for-a-healthy-heart-10-is-little-weird/view-all/   
  https://www.naturalnewsblogs.com/peppermint-ginger-wonderful-healing-herbs-self-care/   

  12-04-2018, 20:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hart- en vaatziekten, rozemarijn, look
  10-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insulinegevoeligheid herstellen

  Voedingsmiddelen, kruiden en specerijen die de insulineresistentie helpen omkeren. 

  Volgens een artikel op GreenMedInfo.com moeten patiënten met diabetes niet langer hun toevlucht zoeken met medicijnen om hun bloedsuikerspiegel te beheersen. Het eten van de juiste combinatie van "voedsel, kruiden en specerijen" kan hun insulinegevoeligheid helpen verbeteren.

  Het hormoon insuline zorgt ervoor dat cellen "opengaan" en glucose opnemen uit het bloed, maar bij insulineresistentie zijn cellen ongevoelig voor insuline. Dit dwingt het lichaam om meer glucose te produceren die cellen weigeren op te nemen. Het eindresultaat is dat de insulinespiegel boven het normaal niveau stijgt.

  Chronische hoge insulineniveaus kunnen leiden tot "snelle gewichtstoename, vroegtijdige veroudering, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en hoger risico op kanker" en, uiteindelijk, diabetes type 2.

  Deze acht kruiden, specerijen en voedingsmiddelen kunnen helpen de gevoeligheid van de cellen voor insuline te herstellen. 

  1 Bessen - Studies hebben bevestigd dat na het eten van bessen, het lichaam "minder insuline nodig heeft voor de suikerverwerking na een maaltijd." Eet aardbeien, bosbessen, bosbessen, appelbessen, veenbessen en braambessen.

  2 Berberine - Een bittere samenstelling gevonden in de wortels van verschillende planten zoals gouden zegel, berberis en Oregon druif. Studies tonen aan dat berberine bijna net zo effectief is als geneesmiddelen op recept. Deelnemers die berberine namen "verminderden hun nuchtere bloedglucose en hun bloedglucose na de maaltijd." Berberine minimaliseerde ook de bloedglucosewaarden tijdens het vasten en na de maaltijd en de insulineresistentie van de patiënt daalde met 45 procent. In een afzonderlijke studie bleek berberine net zo effectief als "metformine, glipizide en rosiglitazon", drie van de beste diabetesgeneesmiddelen op de markt. Berberine heeft de bonus dat het geen ernstige bijwerkingen heeft.

  3 Zwarte komijn (ook bekend als Nigella sativa) - In een onderzoek vertoonden 94 diabetespatiënten die twee gram Nigella sativa-capsules kregen, "significant verlaagde nuchtere bloedglucose en insulineresistentie".

  4 Kaneel - kaneel helpt bij het normaliseren van de bloedsuikerspiegel bij type 2-diabetici door het vermogen van op insuline te reageren te verbeteren. Kaneel of kaneelextracten helpen de bloedglucosewaarden bij nuchterheid te verlagen.

  5 Gember - Deelnemers aan een onderzoek die drie capsules van één gram gemberpoeder kregen, zagen hun nuchtere bloedsuikerspiegel verminderen met 10,5 procent. In een afzonderlijke studie werd bevestigd dat 1600 milligram (mg) gember per dag acht markers van diabetes verhoogde, zoals insulinegevoeligheid.

  6 Olijfbladextract - In een onderzoek verlaagde een groep die capsules met olijfbladextract ontving zijn insulineweerstand met minstens 15 procent. Olijfblaextract verhoogde ook de productiviteit van de insulineproducerende cellen in de pancreas met 28 procent. Het extract heeft hetzelfde effect als "gewone diabetesgeneesmiddelen", zoals metformine.

  7 Spirulina - In een gerandomiseerde studie van insulineresistente patiënten verhoogden deelnemers die dagelijks 19 g spirulina kregen hun insulinegevoeligheid met maar liefst 224,7 procent.

  8 Kurkuma - In 2009 werd in een onderzoek vastgesteld dat curcumine, de werkzame stof in kurkuma, "500 tot 100.000 maal effectiever was dan het receptgeneesmiddel etformine bij het activeren van de glucoseopname."

  Ander voedsel dat de insulinegevoeligheid kan verhogen.

  Hier zijn andere voedingsmiddelen die de insulinegevoeligheid kunnen verhogen:

  • Oplosbare vezels - oplosbare vezels hebben veel voordelen, zoals het verlagen van cholesterol en het verminderen van de eetlust. Voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels zijn peulvruchten, havermout, lijnzaad, groenten zoals spruitjes en fruit zoals sinaasappels.

  • Kleurrijke groenten en fruit - Kleurrijke groenten en fruit zitten vol met plantaardige stoffen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het eten van "een dieet rijk aan plantaardige stoffen is gekoppeld aan een hogere insulinegevoeligheid." Eet niet te veel fruit omdat sommige soorten rijk zijn aan suiker.

  • Groene thee - Groene thee drinken kan de insulinegevoeligheid verhogen en de bloedsuikerspiegel verlagen. De toename van de insulinegevoeligheid door  groene thee wordt veroorzaakt door het antioxidante epigallocatechinegallaat.

  • Apple cider azijn -  kan de insulinegevoeligheid helpen verhogen door de effectiviteit van insuline te verbeteren en de afgifte van voedsel uit de maag te vertragen, waardoor de insuline meer tijd krijgt om te reageren.

  Oorspronkelijk artikel:”Foods, herbs and spices that help reverse insuline resistance”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/reverse-insulin-resistance-these-8-foods   
  https://www.healthline.com/nutrition/improve-insulin-sensitivity#section5   
  https://www.naturalnews.com/039951_omega-3_diabetes_insulin_resistance.html   

  10-04-2018, 14:58 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:berberine, bessen, zwart zaad, kaneel, diabetes, diabetes wetenschap, gember, helende voedingsmiddelen, kruiden, insulineresistentie, medicinale kruiden, natuurlijke geneeskunde, nigella sativa, olijfblad, remedies, omkeren insulineresistentie, spirulina,
  03-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt voor gezond hart

  Probiotica voor uw hart: mensen met hoge bloeddruk kunnen hun risico op een hartaanval met 30% verminderen door tweemaal per week yoghurt te eten.

  Resultaten van een recente studie onthullen dat yoghurt het risico op een hartaanval kan verminderen met ten minste 30 procent bij personen met een hoge bloeddruk. De studie onthult dat het wekelijks consumeren van ten minste twee porties yoghurt het risico bij vrouwen met hypertensie op een cardiovasculaire probleem, zoals een hartaanval of beroerte, met 30 procent kan verlagen. Het risico wordt geminimaliseerd tot 19 procent bij mannen.

  De onderzoekers stellen dat dit komt door de combinatie van natuurlijke yoghurtgisting en het gehalte aan calcium, wat goed is voor het hart. Eerdere studies toonden aan dat calcium cruciaal is voor de normale samentrekking en ontspanning van het hart. Terzelfdertijd helpen probiotica uit gefermenteerd voedsel om de bloeddruk te verlagen.

  Justin Buendia van de Universiteit van Boston, deelt mee dat de resultaten van hun studie significante nieuwe gegevens onthullen die bewijzen dat yoghurt de gezondheid van het hart kan verbeteren. Een dieet bestaande uit yoghurt, vezelrijk fruit, groenten en volle granen kan wonderen verrichten.

  Hoe het onderzoek werd uitgevoerd.

  Voor de studie analyseerden de onderzoekers gegevens van 55.898 vrouwen uit de Nurses Health Study tussen de 30 en 55 jaar en 18.232 mannen uit de Health Professionals Follow-Up Study van 40 tot 75 jaar. Allen werden  gediagnosticeerd met hoge bloeddruk en  gedurende ten minste 30 jaar opgevolgd.

  De deelnemers hebben vragenlijsten over hun voeding ingevuld die de wetenschappers gebruikten om hun gemiddelde yoghurtconsumptie te bepalen. De bevindingen van de studie werden gepubliceerd in het American Journal of Hypertension.

  Deze studie volgt op een eerder onderzoek dat afgelopen januari werd gepubliceerd, waarin werd gesteld dat vitamine D een "goedkope oplossing" voor medicijnen is. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het "zonlichtsupplement" helpt bij het herstellen en voorkomen van schade aan het hart als gevolg van diabetes en hoge bloeddruk. Vitamine D stimuleert de productie van salpeterzuur dat wordt gebruikt om de bloedstroom te reguleren en de vorming van bloedstolsels te voorkomen. De vitamine helpt ook om "interne stress" in het cardiovasculaire systeem te minimaliseren, wat hartgerelateerde ongevallen zou kunnen voorkomen.

  Dr, Tadeusz Malinski,  studie auteur van de Universiteit van Ohio, legt uit dat niet veel bekende systemen kunnen helpen bij het herstellen van cardiovasculaire cellen die al zijn beschadigd, maar vitamine D kan dat wel. Hij concludeert dat de vitamine een levensvatbare en betaalbare oplossing is om het cardiovasculaire systeem te herstellen. Volgens hem is het dankzij vitamine D niet nodig om aan een nieuw medicijn voor het hart te werken.

  Voedsel voor het hart.

  Voedingsmiddelen voor het hart die u aan uw yoghurt kunt toevoegen:

  • Appelen - Appelen kunnen helpen om het risico op overlijden door hart- en vaatziekten te verlagen. Het fruit bevat pectine, een vorm van oplosbare vezels die het cholesterol verlagen. Appelen bevatten ook vitamine C, een ander antioxidant.

  • Bessen - Bessen zoals aardbeien, rode frambozen en zwarte bessen bevatten polyfenolen, gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen die anthocyanines en ellaginezuur bevatten. Polyfenolen kunnen helpen de stikstofmonoxide niveaus te verhogen dat verschillende gezonde effecten heeft op het hart. Het helpt de bloedvaten te ontspannen, wat vervolgens de bloeddruk verlaagt.

  • Donkere chocolade - donkere chocolade bevat flavanol wat kan helpen bij het verdunnen van bloed en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.

  • Noten - Noten zijn rijk aan vitamines, mineralen, hart gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en lage niveaus van verzadigde vetten: walnoten, pecannoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pijnboompitten en pinda's

  Oorspronkelijk artikel: "Probiotics for your heart: Eat yogurt twice a week to reduce risk of heart attack in those with high blood pressure by up to 30%", Monday, March 05, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5395315/Yoghurt-reduces-risk-heart-attack-30.html   
  http://www.eatingwell.com/article/15297/our-top-15-heart-healthy-foods/   

  03-04-2018, 21:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bloeddruk, calcium, dieet, voedingswetenschap, goodfood, goodmedicine, darmgezondheid, hartaanval, ingrediënten, voeding, preventie, probiotica, onderzoek, yoghurt
  16-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Propolis natuurlijk antibioticum

  Propolis: één van de effectiefste antibiotica uit de natuur.
   

  Hoewel niet zo bekend als honing of pollen, is propolis een bijenproduct met een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Verschillende culturen hebben de verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen van deze harsachtige combinatie van speeksel, bijenwas en sap herkend. Van het gebruik als abcesbehandeling door de Grieken tot de Assyriërs die het aanbrachten op wonden om infecties te bestrijden, is bijenpropolis een echt wonderbaarlijke stof die een krachtig natuurlijk antibioticum is.

  Er zijn meer dan honderd nuttige verbindingen aanwezig in bijenpropolis. Deze diversiteit en overvloed aan verbindingen resulteert in opmerkelijke antimicrobiële, antioxiderende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

  "Deze eigenschappen helpen om de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen ziekte te verhogen door het eigen immuunsysteem van het lichaam te stimuleren en te verjongen," verklaarde de bekende herbalist James Green. "Het speeksel wordt geactiveerd door de harsen, en omdat het speeksel continu wordt ingeslikt, worden de antimicrobiële componenten van propolis op efficiënte wijze door de keel en de aangrenzende gebieden verdeeld."

  Als zodanig is deze stof getest en werd ontdekt dat deze geschikt is voor de behandeling van tal van gezondheidsproblemen. Volgens GreenMedInfo.com is gebleken dat bijenpropolis middenoorinfecties en luchtweginfecties bij kinderen voorkomt en zelfs de symptomen van verkoudheid kan verlichten.

  Meer dan dat, echter, blijkt propolis ook beter te zijn in het behandelen van genitale herpes dan een algemeen gebruikt medicijn. Tijdens een proef van 10 dagen brachten 90 deelnemers een zalf aan die een placebo was of die een herpeszweergeneesmiddel of propolis-flavonoïden bevatte. Tegen het einde van het onderzoek waren slechts 14 van de 30 deelnemers aan de groep genezen van hun herpes, terwijl 12 van de 30 in de placebogroep een vergelijkbaar voordeel vaststelden. Ter vergelijking: 24 van de 30 deelnemers in de propolis-groep waren genezen van hun genitale herpes.

  De immuun-verhogende effecten van bijenpropolis zijn zodanig dat, volgens NaturalLivingIdeas.com, het de genezing van snijwonden en kneuzingen kan versnellen, de groei van Candida kan remmen en zelfs de activiteit van streptokokken kan stoppen. De onderzoekers van de studie schreven zelfs dat deze stof mogelijk 'kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van alternatieve producten voor de behandeling van microbiële infecties'.

  Andere voordelen van bijenpropolis.
  Dat is niet alles wat bijenpropolis kan doen. Hieronder enkele extra gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn:
  • Bijenpropolis kan een rol spelen bij een goede mondgezondheid - dankzij de indrukwekkende reeks gezondheidsbevorderende eigenschappen kan bijenpropolis helpen om een uitzonderlijke mondgezondheid te bereiken. Het gebruiken bij parodontitis en gingivitis heeft zeer positieve resultaten opgeleverd en sommige onderzoekers hebben zelfs gesuggereerd dat het de groei van tandpulp, kraakbeen en botweefsel kan bevorderen.
  • Bijenpropolis kan de gezondheid van de huid verbeteren - De flavonoïden kunnen de huid beschermen tegen bacteriën en huidirritaties bestrijden. Verder bevat bijenpropolis mineralen die helpen de huid te herbouwen en te voeden. Hierdoor is bijenpropolis een aanrader voor allen die worstelen met psoriasis, eczeem, pyodermie en verschillende andere huidaandoeningen. Zelfs wratten moeten de duim leggen tegen propolis.
  • Bijenpropolis is geweldig voor het hart - Tyrosine hydroxylase is een enzym dat de productie van stikstofmonoxide kan afremmen, wat leidt tot problemen met de gezondheid van het hart. Bijenpropolis kan de activiteit van tyrosinehydroxylase verminderen, waardoor de bloeddruk wordt gestabiliseerd en het risico van hypertensie wordt verminderd.
  • Bijenpropolis kan allergieën verlichten - Braziliaanse onderzoekers ontdekten dat bijenpropolis de mogelijkheid heeft om de afgifte van histamine te belemmeren, die de vele symptomen van allergieën veroorzaken (zoals niezen of een loopneus). Als bonus en groot voordeel tegenover antihistaminica is dat het geen irritante bijwerkingen veroorzaakt.

  Oorspronkelijk artikel:”Bee propolis one of nature’s most effective antibiotics”, Sunday, March 04, 2018 by: Frances Bloomfield”, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis   

  16-03-2018, 15:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Antibiotica, bijenpropolis, bijen, natuurlijke antibiotica, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, Propolis
  04-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember bij maagpijn

  Gemberwortel en kokoswater: slimme huismiddeltjes tegen maagklachten.

  Eén van de meest slopende pijnen onder de talloze lichamelijke aandoeningen zijn maagklachten. Bij buikpijn, vooral als gevolg van indigestie of onregelmatige stoelgang, kan het hele lichaam zwak en futloos aanvoelen wat onze algehele stemming beïnvloedt.


  Pijnstillers kunnen effectief zijn om maagpijn te verlichten, maar er zijn natuurlijke remedies waarvan bewezen is dat ze hetzelfde effect hebben en daarenboven geen potentiële nadelige bijwerkingen geven die commerciële pijnstillers wel hebben. Twee van de meest opvallende remedies tegen maagpijn zijn gemberwortel en kokoswater.

  Buikpijn kalmeren met gemberwortel.


  Gember wordt gebruikt voor een breed scala aan medicinale doeleinden vanwege de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het zeer effectief is tegen maaggerelateerde problemen zoals indigestie, misselijkheid en maagzuur.

  Het eten van een stuk verse, gekookte of gekonfijte gember al de oplossing brengen.

  Recepten tegen maagpijn:


  • Verse gember
  ◦ Snijd de verse gember in kleine plakjes en strooi er wat zout over.
  ◦ Kauw de gemberplakken zo vaak mogelijk gedurende de dag of voeg ze toe aan je gerechten.

  • Geraspte gember
  ◦ Meng een theelepel vers geraspte gember met een theelepel limoensap.
  ◦ Drink dit twee keer per dag na een maaltijd, voor verlichting van de maagpijn.

  • Gembersap
  ◦ Doe een stuk verse gember in een blender of ontsapper om het sap te onttrekken.
  ◦ Voeg wat suiker (n.v.d.r. of gezonde suikervervanger zoals stevia of xylitol) toe aan het geëxtraheerde sap en meng goed met een glas warm water.
  ◦ Drink dit voor verlichting van de maagpijn.

  • Gember met ghee
  ◦ Plet een klein stukje verse gember om het sap te extraheren.
  ◦ Meng een theelepel sap met een halve theelepel ghee (geklaarde boter).
  ◦ Roer goed door elkaar en eet het regelmatig om de maagpijn te verzachten.

  Tegen maaggas en krampen, voegt men een theelepel gember- en zwarte peper toe aan limoensap en mengt het goed. Gemberbier en gemberthee zijn ook effectieve dranken voor het verlichten van maaggas en -pijn.

  Regelmatige inname van gember in welke vorm dan ook kan veel helpen bij het verlichten en zelfs genezen van maagproblemen, maar merk op dat gember niet mag worden gegeven aan kinderen jonger dan twee jaar, en zwangere vrouwen mogen maximaal één gram gember per dag gebruiken.

  Kokoswater tegen maagproblemen.
  Kokoswater is niet alleen een verfrissend drankje, maar ook een gezondheidsverbeteraar. Ontsteking van de maagwand is de hoofdoorzaak van sommige vormen van maagpijn. Een ontstoken maagwand kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en verlies van eetlust. Kokoswater kan de maagwand kalmeren dankzij een overvloed aan een stof genaamd tannine, waarvan bekend is dat het ontstekingen vermindert.
  De tannines in het kokoswater hebben ook antibacteriële eigenschappen, die goed werken tegen maagproblemen veroorzaakt door bacteriële infectie of maaggriep. Kokoswater bevat bovendien laurinezuur dat door het lichaam wordt omgezet in monolaurine, een verbinding met antimicrobiële werking.
  Kokoswater bevat oplosbare vezels die de stoelgang helpen reguleren. In het geval van diarree, waardoor het lichaam snel uitdroogt, is kokoswater zeer effectief voor rehydratatie in een mum van tijd.
  Ontsteking van de maagwand kan een maagzweer veroorzaken. 

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger root and coconut water: Smart home remedies for an upset stomach”, Thursday, March 01, 2018 by: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturallivingideas.com/coconut-water-benefits/   
  https://homeremediesforlife.com/ginger-for-stomach-ache/   
  https://modernsurvivalblog.com/remedies/home-remedy-for-upset-stomach/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ModernSurvivalBlog+%28Modern+Survival+Blog%29   
  https://www.naturalnewsblogs.com/11-natural-remedies-stomach-acidity-quick-relief/   

  04-03-2018, 20:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: alternatieve geneeskunde, alternatieve behandeling, stoelgang, kokoswater, spijsvertering, gemberwortel, kruiden, huismiddeltjes, hyperaciditeit, indigestie, buikpijn, maagpijn.
  01-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibuprofen niet onschuldig

  Neemt u te veel ibuprofen? Het kan maagzweren en zelfs een hartaanval veroorzaken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.
   

  Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacoepidemiology & Drug Safety zijn veel mensen aan overdosering van ibuprofen. Dit kan echter hun gezondheid schaden, omdat dit kan leiden tot bloedende maagzweren en zelfs een hartaanval.

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Boston die de bijwerkingen van ontstekingsremmende pijnstillers onderzocht hebben. Bij het uitvoeren van de studie heeft het onderzoeksteam de gegevens van 1.326 personen nagekeken die aangaven ibuprofen in de afgelopen maand gebruikt te hebben. De studiedeelnemers vulden elke dag hun medicijndagboek in.


  De resultaten lieten zien dat alle deelnemers ibuprofen innamen. Zevenentachtig procent van hen nam alleen middelen die ze zonder voorschrift konden verkrijgen. Over het algemeen nam 55 procent van hen ibuprofen op ten minste drie dagen in de week, terwijl 16 procent het dagelijks innam. Afgezien van ibuprofen, gaf 37 procent van de deelnemers aan tijdens de week ten minste één ander niet-steroïd anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID) te gebruiken, meestal aspirine of naproxen. Bovendien wist minder dan 50 procent van hen dat alle pillen die ze namen NSAID's waren.

  Het gelijktijdig innemen van meerdere vormen van NSAID kan het risico op maagzweren of schade aan de maag aanzienlijk vergroten. Het wordt over het algemeen aanbevolen dat volwassenen niet meer dan 3.200 milligram (mg) NSAID per dag nemen, of tot 400 mg ibuprofren elke vier tot zes uur. Het bleek dat 15 procent van de volwassenen meer dan het aanbevolen dagelijkse maximum van de pijnstillers inneemt. Veel mensen nemen het medicijn ook dagelijks, wat een alarmerende gewoonte is die een rol zou kunnen spelen in de langzame erosie van gastro-intestinale wanden. Frequente overdosering kan leiden tot het dunner worden van de beschermende maagcoating.

  "De mogelijkheid dat gebruikers hun eigen dosis kunnen kiezen, ongeacht de aanwijzingen op het etiket, en een slechte kennis van de dosislimieten, wordt geassocieerd met het overschrijden van de dagelijkse limiet", aldus David Kaufman, hoofdauteur van het onderzoek.


  In de Verenigde Staten nemen mensen elk jaar naar schatting 30 miljard doses geneesmiddelen zonder recept. Hoewel NSAID's niet verslavend zijn zoals krachtiger pijnstillers, hebben ze nog steeds bijwerkingen.  "Deze medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, waaronder gastro-intestinale bloedingen en hartaanvallen, en worden vaak zonder medisch toezicht genomen omdat veel producten vrij verkrijgbaar zijn," legde Kaufman uit.


  Ontsteking, een reactie van het immuunsysteem op weefselschade of vreemde indringers in het lichaam, is de meest voorkomende oorzaak van pijn. NSAID's voorkomen de productie van bepaalde enzymen die uiteindelijk de productie van chemische stoffen genaamd prostaglandines zouden activeren om een ontsteking te veroorzaken. Verder zorgen sommige van de chemicaliën in de prostaglandinefamilie ervoor dat de maag is bedekt met beschermend slijm om de spijsverteringszuren niet irriterend te laten zijn. Daarom wordt, wanneer men extra ontstekingsremmende geneesmiddelen gebruikt, meer bescherming uit de maag verdwijnen.

  Natuurlijke ontstekingsremmende alternatieven.
  Vermijd de bijwerkingen van anti-inflammatoire geneesmiddelen door in plaats daarvan voor natuurlijke alternatieven te kiezen.

  Voedingsmiddelen die ontstekingen bestrijden, zijn de volgende:
  • Fruit, zoals aardbeien, bosbessen, sinaasappels en kersen
  • Noten, zoals amandelen en walnoten
  • Bladgroene groenten, zoals spinazie, boerenkool en zomerkool
  • Vette vis, zoals zalm, makreel, tonijn en sardines
  • Tomaten
  • Olijfolie

  Oorspronkelijk artikel:”Do you take too much ibuprofen? It could cause bleeding stomach ulcers and even heart attack, according to new study”, Tuesday, February 27, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://dangerousmedicine.com/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5374171/15-percent-adults-ibuprofen-often.html   
  https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/foods-that-fight-inflammation   

  01-03-2018, 20:23 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Big Pharma,hartaanval, hartbeschadiging, Ibuprofen, ontstekingen, medicijnen, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, NSAID's, pijnstillers, pijnstillers , pillen, bijwerkingen, zweren
  21-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vetten genezen


  GOEDE VETTEN GENEZEN: Nadat conventionele geneeskunde faalde, genas kind van vijf jaar van epilepsie door het eten van honderden avocado's.
   

  Soms is het eten van het juiste voedsel efficiënter dan medicatie, zoals onlangs werd geïllustreerd door de opmerkelijke ommekeer van epilepsie bij een Brits meisje.
  De vijf jaar oude Leafy Liu leed aan ernstige epilepsie vanaf het moment dat ze baby was, en had vaak maar liefst 60 aanvallen per dag. De conventionele geneeskunde was niet in staat om de aanvallen te stoppen, dus besloot haar familie de alternatieve toer op te gaan.

  Na te hebben ontdekt dat de manier waarop ons lichaam koolhydraten verbrandt, epileptische aanvallen kan veroorzaken besloten de ouders om over te schakelen op een ketogeen dieet. Deze manier van eten omvat veel vetten en een zeer beperkte hoeveelheid koolhydraten. Sommige van de toegestane voedingsmiddelen zijn eieren, vis, gevogelte, vlees, bladgroenten en niet-zetmeelrijke groenten. Volle biologische melkproducten worden ook aanbevolen. Een kleine hoeveelheid fruit is toegestaan en suikers en geraffineerde koolhydraten zijn zeer beperkt.

  Na vier jaar dieet en het eten van minimaal twee avocado's per dag, heeft het meisje nu vier aanvallen per jaar, wat een ongelooflijke verbetering is. Haar ouders schatten dat ze ongeveer £ 1.200 hebben besteed aan de avocado's maar hun investering heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

  Aanvankelijk dachten de ouders dat het meisje de aanvallen zou ontgroeien. Ze was pas zes maanden oud toen ze haar eerste aanval kreeg. De 25 minuten durende aanval was angstaanjagend wat haar in het ziekenhuis deed belanden.

  Haar moeder zei dat ze niet meer reageerde noch oogcontact maakte tijdens de  aanvallen, waarbij haar gezicht zich in één richting fixeerde en haar lichaam trilde. De beproeving was ook vermoeiend voor Leafy die na elke aanval urenlang sliep. Terwijl sommige aanvallen kort waren konden andere wel een half uur duren en groeiden ze in frequentie en ernst.

  Bovendien was Leafy heel vatbaar voor verkoudheid en koorts, waardoor ze dan weer meer aanvallen moest verwerken. De familie verhuisde naar Australië te verhuizen in de hoop dat het warmere weer haar zou helpen, maar ze moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een zware aanval vlak nadat het vliegtuig was geland. Eenmaal daar werden de problemen erger en werd ze definitief gediagnosticeerd met epilepsie.

  Ongelooflijke wending na slechts twee dagen Keto-dieet.

  Bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen, begonnen de ouders met haar een ketogeen dieet te geven. Tot ieders verrassing was de verandering merkbaar na slechts twee dagen. Leafy voelde zich gelukkiger en ontspannender en de aanvallen namen significant af.

  Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Neurology’, stopten bij 80 procent van de patiënten die het Ketogeen dieet volgden de epilepsie aanvallen. Andere statistieken geciteerd door de ‘Epilepsy Foundation’ tonen aan dat 15 procent van de kinderen aanvalsvrij werden door het dieet, terwijl meer dan de helft van de kinderen hun aanvallen met minstens de helft zagen verminderen.

  Omdat het dieet de opname van koolhydraten verlaagt, produceert het lichaam ketonen door vetten in de lever af te breken. Men denkt dat het tien keer zo veel vet verbrandt als een standaarddieet, zelfs zonder beweging.

  Volgens ‘Epilepsy Foundation’ kan dit dieet nuttig zijn wanneer kinderen met epileptische aanvallen niet reageren op medicatie. Studies hebben aangetoond dat het epilepsie aandoeningen zoals het Rett-syndroom, Dravet-syndroom, GLUT-1-deficiëntie, infantiele spasmen, het syndroom van Doose en het complex van tubereuze sclerose kan helpen beheersen.

  Het dieet wordt vaak toegepast onder begeleiding van diëtisten omdat kinderen het juiste aantal calorieën moeten eten daar ze 90 procent van hun calorieën uit vet halen. Het kan een uitdaging zijn om het dieet toe te passen maar het loont de moeite en is zo veel beter dan de de medicatie met haar  bijwerkingen.

  Oorspronkelijk artikel: ”GOOD FATS HEAL: After conventioneel medicine failed, five-year-old cured of epilepsy by eating hundred of avocados’, Sunday, February 11, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5329637/Girl-5-cured-epilepsy-eating-avocados.html   
  https://www.epilepsy.com/learn/treating-seizures-and-epilepsy/dietary-therapies/ketogenic-diet   

  21-02-2018, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie rond Roundup

  Bewijs dat de corrupte EPA samenspande met Monsanto om de toxicologische beoordeling van hun controversiële herbicide glyfosaat te vertragen.
   

  Een nieuw overzicht van e-mails tussen Monsanto en hoge functionarissen van het 'Environmental Protection Agency' (EPA) onthult uitgebreide samenwerking en een krachtige inspanning van Monsanto om een veiligheidsreview voor hun best verkopende herbicide, Roundup, te stoppen.

  De e-mailcommunicatie, ontsluierd door een verzoek van 'Freedom of Information Act', onthulde de diepe invloed van Monsanto op de EPA en liet zien hoe ver ze gaan om de wetenschap te beheersen. In de communicatie werkten EPA-functionarissen samen met Monsanto om een toxicologisch onderzoek naar glyfosaat uit te stellen, dat door het 'Agency for Toxic Substances and Disease Registry' (ATSDR) van het 'U.S. Department of Health Human Services' (HHS), moest uitgevoerd worden.

  De heimelijke verstandhouding begon begin 2015 toen het 'World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer' (IARC), het actief ingrediënt glyfosaat in Roundup 'waarschijnlijk carcinogeen voor de mens' had verklaard. De IARC-bevindingen maakten Monsanto furieus; het bedrijf beweert bij hoog en bij laag dat glyfosaat veilig is. Met rechtszaken die op hen afkwamen beseften hoge functionarissen van Monsanto dat er iets moest gebeuren om glyfosaat weer veilig te laten lijken in de ogen van het publiek. Monsanto vreesde dat het ATSDR soortgelijke zorgen zou uiten over de carcinogeniteit van glyfosaat, dus gebruikten medewerkers van Monsanto hun connecties bij de EPA om een einde te maken aan deze toxicologische beoordeling.

  Uit de e-mails blijkt dat EPA-ambtenaren contact hielden met Monsanto en ze zelfs op de hoogte brachten van hun vorderingen bij het stopzetten van de toxicologische beoordeling door ATSDR. De e-mails beschrijven hoe Monsanto probeert de wetenschappelijke beoordeling van hun agrochemicaliën te verdoezelen en de processen te betwisten die beweren dat Monsanto het bewijs van kanker door glyfosaat probeerde te verdoezelen.

  Omdat glyfosaat een zo groot gebruik kent in landbouw en gazonverzorging in de VS en het IARC het herbicide als "waarschijnlijk carcinogeen" classificeerde, was het absoluut essentieel voor ATSDR om een overzicht te publiceren van deze veel gebruikte herbicide. In februari 2015 beloofde het bureau een toxicologische beoordeling van glyfosaat tegen oktober 2015, maar het werd stopgezet en er is tot nu toe geen toxicologisch profiel gepubliceerd. We weten nu waarom dit gebeurde uit de e-mails die Monsanto's druk op het stoppen van het onderzoek, onthulden.

  Jess Rowland, voormalig adjunct-afdelingsdirecteur binnen de divisie gezondheidseffecten van het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van het EPA, ging met pensioen in 2016 nadat hij Monsanto had verteld dat hij de ATSDR-beoordeling wilde vernietigen. Volgens de e-maildump is Rowland niet de enige EPA-functionaris op hoog niveau die met Monsanto samenwerkt om de toxicologische beoordeling te stoppen. In opdracht van Monsanto heeft een consortium van EPA-functionarissen agressief druk uitgeoefend op ATSDR en HHS en beweerde dat een toxicologische beoordeling van glyfosaat een onnodige "duplicatie" is omdat de EPA een eigen beoordeling samenstelde. Niet verrassend, de EPA-beoordeling in 2016 weerlegde het wetenschappelijke bewijs van IARC dat glyfosaat waarschijnlijk carcinogeen is.


  Eén van de Monsanto-medewerkers is Michael Dykes, lange tijd vicevoorzitter van regeringszaken voor Monsanto. Hij was in directe communicatie met Jim Jones, de adjunct-beheerder van de EPA voor het 'Office of Chemical Safety and Pollution Prevention', dat toezicht hield op het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van de EPA. In het begin vroeg Monsanto's Dykes de EPA Jones over het ATSDR-review: "U was niet op de hoogte van hun beoordeling. Heb je iets meer geleerd over hun inspanningen? "

  OPP-directeur Jack Housenger was herhaaldelijk in contact met Monsanto langs de e-mailberichten en deed wat Monsanto wenste. Trachtend de ATSDR-beoordeling te onderdrukken, drong Housenger aan op "of dit een goed gebruik van overheidsmiddelen is." Aanvankelijk bogen de functionarissen van de ATSDR-beoordeling niet. ATSDR divisiedirecteur James Stephens schreef terug en zei dat hun beoordeling de EPA-beoordeling overlapte en helemaal geen duplicatie was ..."

  De hoofdwetenschapper van Monsanto, William Heydens, was zeer krachtig in deze kwestie en overtuigde EPA-functionarissen om elke ATSDR-beoordeling te begraven. ATSDR-functionarissen zeiden dat hun beoordeling onderscheidbaar en niet duplicatief was, maar was het eens met Housenger om de carcinogeniteit van glyfosaat niet op te eisen. Toen Housenger aan Monsanto bevestigde dat de ATSDR de recensie ondersteunde, antwoordde William Heydens van Monsanto : "Onderscheidend en niet dupliceerbaar"? Ernstig? Ik zal pas geloven in de niet kanker stelling wanneer ik het op papier zie. Hoe dan ook, ze weten tenminste dat ze in de gaten worden gehouden, en hopelijk weerhoudt dat hen ervan om nog iets doms te doen ... "

  Oorspronkelijk artikel:”Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate”, Thursday, February 8, 2018 by: Lance D. Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate   
  http://glyphosate.news/   
  https://usrtk.org/pesticides/mdl-monsanto-glyphosate-cancer-case-key-documents-analysis/   
  https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   
  https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   

  19-02-2018, 17:09 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouwchemicaliën, ATSDR, biotech, gecensureerde wetenschap, dwang, samenspanning, corruptie, bedrog, EPA, glyfosaat, IARC, Monsanto, pesticiden, giftige chemicaliën, toxicologisch onderzoek
  14-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergif in ons meubilair

  De meeste meubels zitten vol met gifstoffen die onze woonruimtes vervuilen; hier zijn 5 manieren om het gif te elimineren. 

  Onze woonst hoort een plek te zijn waar wij ons kunnen ontspannen en tot rust kunnen komen; maar wist je dat onze meubels verschillende gifstoffen kunnen bevatten?
  Zelfs gloednieuw meubilair kan vol zitten met giftige chemicaliën die worden gebruikt in verschillende "onschadelijke" functies. Deze stoffen die meubels comfortabel maken, behoren tot vluchtige organische stoffen (VOS), een klasse van chemicaliën.
  VOS zijn verbindingen die als giftige gassen werken. Ze kunnen de lucht vervuilen en als ze eenmaal zijn ingeademd, kunnen ze negatieve bijwerkingen veroorzaken zoals irritatie van ogen, neus en keel; hoofdpijn, verlies van coördinatie en misselijkheid. VOS kunnen zelfs schade toebrengen aan de lever, nieren en het centraal zenuwstelsel. Sommige VOC's kunnen ook kanker veroorzaken.


  Hieronder staan enkele van de verschillende gifstoffen die te vinden zijn in meubels.

  1 Acetaldehyde - Een chemische stof die wordt gebruikt in parfums, om de geur van "nieuwe auto's" of "nieuwe meubels" te veraangenamen, in polyesterharsen, in kleurstoffen, in rubber en voor de productie van zonnebrandmiddelen.
  2 Benzeen - Benzeen is te vinden in wasmiddelen en kleurstoffen, die op onze meubels kunnen worden gebruikt. Het wordt ook gebruikt als oplosmiddel voor wassen, harsen en kunststoffen die worden gebruikt voor het maken van meubels.
  3 Formaldehyde - Een kleurloze chemische stof met een sterke geur, formaldehyde wordt vaak aangetroffen in geperste houtproducten, lijmen, kleefstoffen, multiplex, stoffen en coatings voor verschillende producten.
  4 Hexabromocyclododecane (HBCD) - HBCH behoort tot een categorie toxische vlamvertragers.
  5 Perchloorethyleen - veel gebruikt voor chemisch reinigen van textiel en ontvetting van metalen.
  6 Perfluoroctaanzuur (PFOA) - Wordt vaak gebruikt om tapijten, leder en stoffering water- en vlekbestendig te maken.
  7 Ftalaten - Een klasse chemicaliën die in verschillende producten wordt gebruikt, ftalaten worden gebruikt op vloertegels, meubelstoffering, tapijtruggen en verpakkingen voor verschillende producten.
  8 Polybrominated Diphenyl Ethers - Dit zijn extra vlamvertragers ingedeeld in een cluster omdat ze verschillende chemische combinaties bevatten. Ze sijpelen uit schuimen en kunststoffen. Ze kunnen de lucht vervuilen en zich ophopen in de omgeving.
  9 Trichloorethyleen - Een VOC die wordt gebruikt als oplosmiddel voor chemisch reinigen en ontvetting van metalen.
  10 Vinylacetaat - Een chemische stof die wordt gebruikt voor het maken van polyvinyl, kleefstoffen, verven, films en lakken.

  Gifstoffen uit meubels verwijderen of minimaliseren.

  1 Lucht- en PCO-reinigers - Een hoogwaardig luchtfilter kan de gevaarlijke chemicaliën die uit onze meubels in de lucht vrijkomen aanzienlijk verminderen. Houd er rekening mee dat PCO-reinigers UV-licht gebruiken om op  gas gebaseerde verontreinigende stoffen in onschadelijke producten te veranderen en dat ze geen vaste deeltjes kunnen verwijderen.
  2 Zuiveringszout - Veel VOS zijn zuur en dus is alkalisch zuiveringszout of baksoda aangewezen als een deodorantmiddel. Zuiveringszout kan schadelijke gassen vangen en wat verlichting bieden. Strooi baksoda op de meubels of over tapijten. Gebruik de opzetborstel op de vacuüm om het in het materiaal te verwerken. Laat de soda een tijdje zitten en zuig dan het meubilair of tapijt schoon.
  3 Koolstoffilters - Gebruik een koolstoffilter om een deel van de VOC's in de lucht te verwijderen. Vervang altijd de filters om de efficiëntie te maximaliseren.
  4 Kamerplanten - Verschillende soorten kamerplanten kunnen helpen om chemicaliën in de lucht te absorberen zoals de paarse wafelplant (Hemigraphis alternata), de Engelse klimop, purper hart, vossenstaartvaren en wasplant, die allemaal ongelofelijke luchtfilterende vermogens hebben.
  5 Ventilatie en "ontgassing" - Nieuwe meubels kunnen we best "uitblazen" op het gazon of in de garage. Hierdoor kunnen de chemicaliën snel uit het meubilair verdampen. Hiermee worden VOC's niet volledig geëlimineerd, maar het kan wel enkele VOC's doen verdampen.

  Afgezien van het volgen van de bovenstaande tips, kan men ook de toxines uit het huis minimaliseren door giftige schoonmaakproducten te verwijderen. Vervang ze door milieuvriendelijke producten die meer en meer op de markt komen.
  U kunt zelfs uw eigen schoonmaakproducten maken. Probeer wat azijn en water voor een natuurlijk ontsmettingsmiddel en als ontvetter. Zuiveringszout met wat kruidnagelolie kan helpen om de badkamer te desinfecteren.
  Zorg ervoor dat uw huis ook goed geventileerd is. Lucht de kamers regelmatig  om ophoping van chemicaliën te voorkomen.
  Het is vrijwel onmogelijk om alle gifstoffen uit het huis te verwijderen, maar deze tips kunnen wel de blootstelling minimaliseren.

  Oorspronkelijk artikel: “Most furniture is full of toxins which pollute your indoor air; here are 5 ways to eliminate the poison”, Monday, January 29, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.naturalnews.com/036962_indoor_air_toxic_chemicals_cleaning_products.html   
  https://www.naturalnewsblogs.com/8-air-purifying-plants-naturally-clear-toxins-home/   
  Most furniture is full of toxins which pollute your indoor air; here are 5 ways to eliminate the poison   

  14-02-2018, 16:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:badpollutie, badgezondheid, chemicaliën, gevaarlijke chemicaliën, meubels, groen wonen, binnenlucht, toxines, VOC, VOC's, vluchtige organische stoffen
  11-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Daily Dozen' dieet.

  Versla ziekten zoals kanker, diabetes, hartaandoeningen en dementie door de juiste voeding. 

  Moest een 'wonderpil' bestaan die uw gezondheid en levensduur aanzienlijk kan verbeteren, zou u dan niet meer willen weten erover? Volgens Dr. Michael Greger, een gerenommeerde arts bij een aantal van de beste medische instellingen in de Verenigde Staten, kan een "eenvoudig dieetrecept" dat hij de "Daily Dozen" noemt, precies dat effect geven.

  De dokter stelt dat zijn "levensredder" betaalbaar is, "direct beschikbaar" en geen negatieve bijwerkingen heeft. Afgezien van uitgebreide testen, zouden de meeste artsen zeggen dat het ongelooflijk effectief is. De ‘Daily Dozen’ kan het risico op diabetes met 90 procent verminderen, een hartaanval met 80 procent, de kans op een beroerte halveren en het risico op kanker met meer dan een derde verminderen'.

  Om de componenten van het dieet te bepalen, werkte Dr. Greger samen met een team van onderzoekers en vrijwilligers. Ze hebben gekeken naar verbanden tussen ziekte en voeding door tenminste 24.000 publicaties over het onderwerp te beoordelen.

  De verbluffende resultaten van de studie hebben onthuld dat "de overgrote meerderheid van vroegtijdige sterfgevallen kan worden voorkomen" als meer mensen de ‘Daily Dozen’ zouden kennen. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, vormen dodelijke ziekten, die vooraf in onze genen geprogrammeerd zijn, slechts 10 tot 20 procent van het risico. Ongeveer 80 tot 90 van het risico komt eigenlijk van onze levensstijl.

  De ‘Global Burden of Disease Study’, de meest uitgebreide studie van ziekterisicofactoren tot nu toe, ontdekte dat de belangrijkste oorzaak van overlijden en invaliditeit in het Verenigd Koninkrijk de voeding is.

  Volgens de studie, die de levensstijl van 35.000 volwassenen observeerde, scoorde slechts één procent van de deelnemers vier op vijf. De scores vertegenwoordigen "een minimum aan gezonde eetgewoonten”, zoals het regelmatig consumeren van "fruit, groenten en volle granen".

  Dr. Greger stelt dat dit op planten gebaseerd dieet de "drie belangrijke doodsoorzaken" kan helpen voorkomen, behandelen of zelfs omkeren: "hartaandoeningen, dementie, Alzheimer en beroerte."
  De ‘Daily Dozen’ werkt omdat het een plantaardig dieet is dat de mogelijkheid heeft om telomeren te repareren. Telomeren zijn een "kleine kap" aan het uiteinde van chromosomen in het DNA. Ze voorkomen dat het DNA zich ontrafelt. Naarmate we ouder worden verslijten de telomeren en als ze eenmaal "volledig verdwenen" zijn, kunnen cellen afsterven.

  Afgezien van stoppen met roken, waardoor het verlies aan telomeren verdrievoudigt, kan het veranderen van dieet helpen om de telomeren te herstellen. Fruit, groenten en andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten kunnen telomeren beschermen, terwijl "geraffineerde granen, koolzuurhoudende dranken, vlees en vis en zuivelproducten hun leven kunnen inkorten.
  Men moet zich niet onthouden van de voedingsmiddelen die telomeren kunnen verkorten. Gewoon meer eten van het voedsel uit de ‘Daily Dozen’ als bescherming tegen kanker, diabetes, dementie en hartaandoeningen.

  Het”Daily Dozen’ dieet.

  Dr. Gregers dagelijkse dozijn dieet bevat onderstaande voedingsmiddelen en nutriënten:

  1   Bonen en peulvruchten (eetbare zaden van planten)/ drie porties - Eiwit, ijzer, zink, vezels, folaat en kalium.
  2   Bessen/ één portie - fruit zoals aardbeien bevatten antioxidanten en voedingsstoffen.
  3   Fruit/ drie porties - antioxidanten en polyfenole fytonutriënten.
  4   Kruisbloemige groenten/één portie - sulforafaan wordt gevonden in groenten zoals broccoli.
  5   Groene groenten/twee porties - spinazie en boerenkool.
  6   Andere groenten/ twee porties - verschillende polyfenol fytonutriënten komen voor in pompoen, pompoenen en pompoen.
  7   Lijnzaad - bevat lignanen en omega-3-vetzuren.
  8   Noten en zaden/één portie - amandelen, paranoten, cashewnoten, hazelnoten, macadamia, pecannoten, pistachenoten en walnoten.
  9   Kruiden en specerijen/één portie - kaneel, knoflook en kurkuma.
  10 Volle granen/drie porties - haver, bruine rijst, pasta en volkoren brood.
  11 Drank/vijf glazen - water, thee en koffie.
  12 Oefeningen - Dagelijks 60 minuten trainen kan het "risico op sterfte" met minstens 24 procent verminderen.

  Oorspronkelijk artikel: “Beat diseases such as cancer, diabetes, heart disease and dementia by choosing the right foods”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-5318725/Food-help-live-longer-beat-heart-disease.html   
  https://www.healthline.com/nutrition/16-best-foods-for-diabetics   

  11-02-2018, 14:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:anti-kanker, dementie, diabetes, dieet, vers, fruit, gezonde voeding, hart-en vaatziekten, ingrediënten, dodelijke ziekten, natuurlijke remedie, organische stoffen , plantaardig dieet, superfoods, groenten
  10-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batterij zonder metaal.

  Wetenschappers maken goedkope, niet-metalen, duurzame batterij uit boomschors.
   

  Moeder Natuur zal nooit ophouden te verbazen, met haar schijnbaar eindeloze lijst van natuurlijke energiebronnen die gewoon wachten om te worden aangeboord. De vele bronnen van natuurlijke energie komen meestal uit het plantenleven in één van zijn vele iteraties.
  Onderzoekers van de Northeastern University in Boston hebben nu ontdekt dat een mogelijke bron voor goedkope, duurzame batterijen kan worden verkregen uit niets minder dan tannine, van nature overvloedig aanwezig in boomschors. Hoewel tannine vaak wordt aangetroffen in thee en wijn, is het veelbelovend gebleken voor gebruik in een voordelige maar krachtige batterij die in de toekomst veel toepassingen zou kunnen vinden.
  De overvloed is de belangrijkste reden waarom onderzoekers nu overwegen om tannine te gebruiken voor een nieuw type batterij. Ter referentie, boomschors bevat ongeveer 15 procent tannine op basis van zijn gewicht. Tannine blijkt ook een hoog gehalte aan fenol te herbergen - het hoogste fenolgehalte van alle polymeren die in levende organismen wordt aangetroffen - wat cruciaal is omdat het kan dienen als primair ladingopslagmechanisme van één op tannine gebaseerde batterij. Dit alles maakt tannine een uitstekende keuze voor een goedkope metaalvrije batterij.

  Details van het onderzoek naar de tannine batterij.

  Het onderzoek naar het gebruik van tannine werd geleid door Hongli Zhu van de 'Northeastern University' in Boston, samen met Alolika Mukhopadhyay, een Ph.D. student als hoofdauteur, en co-auteurs van het 'National Renewable Energy Laboratory'  in Golden, Colorado. Hun bevindingen zijn gepubliceerd in een artikel getiteld 'Heavy Metal-Free Tannin from Bark for Sustainable Energy Storage', dat verscheen in een recent nummer van Nano Letters.

  Volgens Zhu is tannine een perfecte kandidaat voor een nieuw type batterij kathode, alleen omdat het zo overvloedig voorkomt in de natuur. "Het grootste voordeel van het gebruik van hernieuwbare polymeertannine is dat de natuur een enorme hoeveelheid ervan produceert, die kan worden gewonnen uit onderbenutte schors met minimale kosten en inspanningen," legde Zhu uit. "De redox-actieve fenolhydroxylgroepen van tannines zijn meer dan 5000 keer hoger dan lignine, dat eerder werd beschouwd als het meest veelbelovende biopolymeer voor elektrochemische energieopslag. Vanwege het significante laag moleculegewicht en het extreem hoog gehalte aan fenolhydroxyl van tannine, vertoont het interpenetrerende netwerk van tannines en polypyrrolen uitstekende elektrochemische prestaties. We denken dat tannine de nieuwe kampioen wordt van natuurlijk voorkomende redox-actieve biopolymeren."

  In de loop van hun studie, konden de onderzoekers verschillende soorten tannines testen, zoals de "ellagitannine” die uit de schors van een kastanjeboom komt. Ze zeggen dat het kan worden gebruikt om kathodes te maken voor een batterij met een hoog prestatieniveau, met een grote capaciteit en een hoge energiedichtheid. Dit zou een grote stap vooruit betekenen van de huidige normen die lithiummetaal als primair materiaal gebruiken.

  Potentiële voordelen.

  Hoewel de experts verschillende mate van succes hebben bereikt, is er een enorm potentieel voordeel voor het gebruik van een hernieuwbare bron zoals tannine. En het is niet het enig plantaardige materiaal dat veelbelovend is als alternatief batterijmateriaal.

  Er is ook nog lignine, een biopolymeer dat ook uitgebreid is bestudeerd door de onderzoekers en dat zich binnen de celwanden van planten bevindt. Als wetenschappers een manier kunnen vinden om dit te bewerken tot een materiaal met betere stabiliteit en veiliger prestaties, zal de wereld wellicht veel dichter komen bij een nieuwe goedkope natuurlijke energiebron.

  Oorspronkelijk artikel:”Scientists create cheap, non-metallic, sustainable battery from tree bark”, Thursday, December 28, 2017 by: David Williams, Natural News.

  Bijlagen:
  https://phys.org/news/2017-12-cheap-sustainable-battery-tree-bark.html   
  https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.nanolett.7b04242   

  10-02-2018, 21:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:alternatieve energie, ontdekkingen, toekomstige technologie, groene energie, natuurlijke energie, kracht, hernieuwbare energie, onderzoek, wetenschap, tannine, boom
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmbacterien

  Darmbacteriën zijn de sleutel tot het behouden van veerkracht en vitaliteit gedurende het hele leven.

  Zou het geheim van vitaliteit in de darmbacteriën liggen? Dat lijkt zeker het geval te zijn met wormen, vliegen en muizen, die allemaal hun levensduur hebben verbeterd door blootstelling aan indool producerende darmbacteriën. De nieuwe studie, gepubliceerd in ‘Proceedings of the National Academy of Sciences’, onthulde een verrassend verband tussen leeftijdsgebonden gezondheidsproblemen en indolen, de organische chemische stoffen die bijdragen aan de penetrante geur van de faeces.

  Voor hun studie concentreerden de onderzoekers zich op de mogelijke gezondheidsvoordelen van indolen op verschillende organismen, of op het vermogen van organismen om stress te weerstaan en actief te blijven tijdens het ouder worden.
  "We hebben een beter begrip van ‘gezondheidsspanning’ nodig. Met medische vooruitgang leven mensen langer, maar je wilt misschien niet echt langer leven als het betekent dat je die extra jaren zwak en ziek doorbrengt ", zei Daniel Kalman, PhD, senior auteur en professor pathologie en laboratoriumgeneeskunde aan de ‘Emory University School of Medicine’.

  In eerdere studies ontdekte hetzelfde team dat indolen die door E. coli-bacteriën worden vrijgegeven, de nematode C. elegans en muizen veel resistenter kunnen maken tegen spanningen van buitenaf. De onderzoekers gebruikten deze kennis  en voedden een groep van nematoden die indol-producerende E. coli-bacteriën produceerden. Nematoden behorende tot deze groep behielden hun mobiliteit en hadden hun reproductie spanwijdte verdubbeld vergeleken met de groep van nematoden, die geen E. coli hadden gekregen, niet in staat was om indolen te produceren.

  Een vergelijkbaar effect trad op bij Drosophila fruitvliegen en bij muizen. De Drosophila fruitvliegen vertoonden een grotere mobiliteit en hittebestendigheid dan de controlegroep. De muizen hadden ondertussen hun bestaande microbiota geëlimineerd via antibiotica en vervolgens vervangen door normale of indool producerende E. coli-bacteriën. Zowel jonge als zeer oude (bijna tweeëneenhalf jaar of 28 maanden oud) muizen die E. coli-indolen hadden gekregen, vertoonden opmerkelijke verbeteringen in hun gezondheid; terwijl de jonge muizen langer leefden na blootstelling aan dodelijke straling bleven de oude muizen actief en mobiel en behielden een gezond gewicht.

  "Het is als het plaatje van Dorian Gray, in termen van de betrokken genen. Indolen laten oude dieren meer op kinderen lijken ", merkte Kalman op.

  Van alle organismen in het onderzoek identificeerden de onderzoekers arylkoolwaterstofreceptoren (AhR) als de belangrijkste factor achter de positieve effecten van de indolen. Aryl-koolwaterstofreceptoren zijn moleculen die helpen bij de celgroei en reageren op stimuli van buitenaf. Hoe precies indolen en arylkoolwaterstofreceptoren samenwerken om de gunstige gezondheidseffecten te creëren, wordt nog onderzocht. Hoewel in het geval van de muizen, bleken ze darmbeschermingskanalen te herstellen en/of te beschermen en de systemische ontstekingen te beperken.

  De onderzoekers sloten vervolgens hun onderzoek af met: "Deze gegevens verhogen de mogelijkheid om therapeutica te ontwikkelen op basis van microbiota afgeleide indolen of hun derivaten om de gezondheid uit te breiden en de broosheid bij mensen te verminderen."


  Zoals Kalman aan 'ScienceDaily.com' vertelde, was de invloed van indolen op de nematoden, vliegen en muizen niet zo verrassend. Hij merkte op: "Indool is een oude boodschapper. Het is hoe planten hun groei sturen, hoe bacteriën met elkaar praten, en het is hoe planten en bacteriën met ons praten en zorgen voor een goede homeostase met ons immuunsysteem. Het is misschien niet zo verrassend dat deze moleculen helpen onze vitaliteit te behouden. "

  Het is dan ook geen wonder dat antibiotica meer schade aanricht dan goed. Zelfs kortdurend gebruik kan de darmflora aanzienlijk en permanent veranderen door de nuttige bacteriën samen met de slechte te elimineren, zoals blijkt uit experimenten met muizen. Darmbacteriën die aantal en diversiteit missen, zijn darmbacteriën die niet in staat zullen zijn om de gezondheid van het lichaam in stand te houden, vooral bij ouder worden. Om dan te zeggen dat antibiotica het ouder worden versnellen, is misschien niet zo ver van de waarheid.

  Oorspronkelijk artikel:”Gut bacterie discoveren to be the key to maintaining resilience and vitality throughout life”, Thursday, August 24, 2017 by: Frances Blomfield, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.pnas.org/content/early/2017/08/15/1706464114   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170821151052.htm   

  05-02-2018, 21:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:Antibiotica, voedingssupplementen, fitness, darmbacteriën, darmflora, darmgezondheid, gezondheid, levensduur, lichamelijke gezondheid, vitaliteit.
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocolli tegen diabetes


  Broccoli als "geheim wapen" tegen diabetes.

  De sleutel tot het genezen van diabetes ligt misschien op ons aanrecht. Wetenschappers hebben onlangs ontdekt dat kruisbloemige groenten, zoals broccoli, diabetespatiënten type 2 kunnen helpen bij het effectief reguleren van hun bloedsuikerspiegel.
  De nieuwe studie, die werd gepubliceerd in het 'Journal of Science Translational Medicine', ontdekte dat broccoli het antwoord kon zijn op het vertragen - en mogelijk omkeren - van de ziekte. De opwindende ontdekking zou artsen en wetenschappers een alternatieve remedie kunnen bieden voor de ziekte die miljoenen mensen over de hele wereld treft.

  Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van de ziekte. Volgens de ‘Centers for Disease Control and Prevention’ (CDC) staat ze voor ongeveer 90 tot 95 procent van alle gediagnosticeerde gevallen bij volwassenen. Er zijn momenteel 29,1 miljoen mensen in de Verenigde Staten die aan de ziekte lijden. Er zijn echter ongeveer 8,1 miljoen mensen die mogelijk nog niet gediagnosticeerd zijn.

  De ziekte is in opmars. Op basis van rapporten van de ‘International Diabetes Federation’ leven meer dan 300 miljoen mensen met diabetes. Ook schatte de Wereldgezondheidsorganisatie dat 90 procent van de mensen diabetes type-2 heeft.


  Van alle personen die met de ziekte te maken hebben, mag15 procent de eerstelijnstherapie, het geneesmiddel metformine, niet innemen vanwege het risico op nierbeschadiging. Degenen die metformine innemen, hebben een verhoogd risico op lactaatacidose, wat een ongezonde opbouw van melkzuur is die kan leiden tot abdominaal ongemak, spierpijn, krampen, oppervlakkige ademhaling en vermoeidheid. Volgens ‘DiabetesSelfManagement.com’ ontwikkelt 30% van de metforminegebruikers maagzweren, misselijkheid en buikpijn.

  Het vinden van een effectief alternatief was het hoofddoel van de onderzoekers. Het was een uitdaging omdat laboratoria problemen hebben ondervonden bij het vinden van dergelijke opties. Traditioneel hebben onderzoekers alleen individuele genen of eiwitten bestudeerd. Deze studie benaderde het probleem anders en bekeek het groot netwerk van genen die bij diabetes een rol spelen.

  Volgens 'LiveScience.com' analyseerden Annika Axelsson, leider van de studie- en doctoraatsstudente in Göteborg en haar team, leverweefsel van diabetische muizen die werden gevoed met een "Westers dieet" dat 42 procent vet en 0,15 procent cholesterol bevatte. Na het uitvoeren van verschillende testen, waren de wetenschappers in staat om 1720 genen te identificeren die zijn gekoppeld aan hyperglycemie, een aandoening waarbij een overmatige hoeveelheid glucose in het bloed aanwezig is.

  Na verdere analyse konden ze het aantal genen verminderen tot een netwerk van slechts 50 gekoppelde genen die de ziektekenmerken vertegenwoordigen voor diabetes type 2. Met behulp van een database van bestaande medicijnverbindingen en een wiskundig programma om te identificeren welke verbindingen het vermogen hebben om de ziektesignatuur om te keren, hebben ze vastgesteld dat sulforafaan, een bestanddeel dat voorkomt in groenten zoals broccoli, de hoogste rangorde heeft voor het verlagen van de overexpressie. glucose genen.

  Na het uitvoeren van nog meer testen ontdekten de onderzoekers dat voor obese patiënten, een dagelijkse dosis sulforafaan, in de vorm van geconcentreerd extract van broccolonkiemen, de nuchtere bloedglucose met 10 procent verminderde. Het goede nieuws is dat de verlaging van 10 procent genoeg is om iemands risico op complicaties te verminderen. Sulforafaan veroorzaakte ook geen bijwerkingen die metformine wel heeft.

  De volgende stap is volgens de onderzoekers om na te gaan welke effecten sulforafaan heeft op personen met prediabetes. Onderzoekers hopen dat sulforafaan de glucoseregulatie bij personen met prediabetes kan verbeteren, zodat ze geen diabetes type 2 ontwikkelen.


  Het is indrukwekkend te kunnen vaststellen hoe de behandelingen voor slopende gezondheidsproblemen, een groente in je koelkast kan zijn. Dit zijn meer redenen om broccoli en andere soortgelijke groenten te gebruiken in de keuken.

  Oorspronkelijk artikel:”Broccoli sprouts discoveren to be a “secret weapon” against diabetes”, Monday, June 26, 2017 by: Tim Wesley.

  Bijlagen:
  https://www.diabetesselfmanagement.com/blog/diabetes-drugs-metformin/   
  https://www.healthline.com/health/type-2-diabetes/statistics#3   
  https://www.livescience.com/59489-broccoli-compound-sulforaphane-may-treat-type-2-diabetes.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3249697/   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/06/170614141526.htm   

  31-01-2018, 21:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:diabetes type 2, broccoli, obesitas
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gezond hart

  Gember en rozemarijn zijn goed voor het hart door een gezond cholesterolgehalte te handhaven.

  Uit een studie gepubliceerd in het 'Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines' blijkt dat gember en rozemarijn goed zijn voor het hart en de arteriële gezondheid. Het artikel ‘Possible hypocholesterolemic effect of ginger and rosemary oil in rats’, wijst erop dat gember en rozemarijn cholesterolverlagende effecten hebben volgens in vivo proeven op ratten die werden gevoed met een vetrijk dieet.


  Hypercholesterolemie is de conditie die wijst op grote hoeveelheden cholesterol in het lichaam. Dit kan op zijn beurt leiden tot veranderingen in het transport van de lipoproteïnen en het metabolisme. Bovendien is het hebben van een hoge hoeveelheid cholesterol een risicofactor voor atherosclerose, die plaque in de slagaders opbouwt. Cholesterol verandert de vasculaire structuur van een lichaam en functioneert door zich te accumuleren op de bekleding van de vaatwand, waardoor de endotheliale werking wordt verstoord en laesies en occlusies kunnen worden veroorzaakt.


  Het risico van het optreden van hypercholesterolemie varieert ook met de leeftijd en het geslacht. Genetica komt ook in het spel. Familiale patiënten met hypercholesterolemie hebben allele mutaties geërfd in het gen dat de lipoproteïne-receptor met lage dichtheid specificeert die op het oppervlak van de cel is geplaatst. Familiaire hypercholesterolemie verhoogt het risico op vroegtijdige ischemische hartaandoeningen.


  De eenzaadlobbige gember (Zingiber officinale) van de familie Zingiberaceae is een addendum bij een aantal commerciële voedingsmiddelen en dranken. Het is endemisch in Zuidoost-Azië en is over de hele wereld bekend als een rijke bron van verbindingen - shagaols, paradol, terpenen, oleohars, gingerol, zingerone - en zodoende van phytomedicinal belang.


  Gember staat bekend om zijn anti-artritis, ontstekingsremmende, hypolipidemische, anti-misselijkheid en antimicrobiële eigenschappen.
  De studie werd uitgevoerd om het potentieel effect van gemberolie alleen of gecombineerd met rozemarijnolie als een hypocholesterolemisch middel bij ratten te meten die een dieet kregen dat veel vetten bevatte. 


  De onderzoekers ontdekten dat rozemarijn en gemberolie een positieve invloed hebben op ratten met hypercholesterolemie, waardoor de oliën veelbelovend worden in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

  Andere middelen die kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart.
  Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende doodsoorzaken in de Verenigde Staten. Meer dan 611.000 personen komen jaarlijks om door hartaandoeningen, volgens gegevens van de Centers for Disease Control and Prevention. Er zijn verschillende soorten hartziekten, waarvan de risicofactoren bestaan uit een zittende levensstijl, familiegeschiedenis, diabetes, hoge cholesterol, roken, hoge bloeddruk, overgewicht en overmatig alcoholgebruik.


  Volgende kruiden, specerijen en voedingsmiddelen kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart:
  • Kardemom - Verlaagt de bloeddruk en is rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het uitroeien van vrije radicalen die schade aan het hart en andere weefsels in het lichaam kunnen veroorzaken.
  • Tijm - Heeft antimicrobiële eigenschappen om ervoor te zorgen dat het lichaam veilig is voor schadelijke bacteriën en schimmels.
  • Knoflook - In een studie van 2006 stelde de American Society for Nutrition dat het innemen van knoflook goed is voor het hart omdat het slechte cholesterol- en hypertensieniveaus kan verminderen en de bloedplaatjesaggregatie kan verhogen. Voor het beste resultaat eet je dagelijks één of twee teentjes gemalen knoflook of vraag je je arts naar de juiste dosering van supplementen voor knoflook die bij je situatie past.
  • Fenegriekzaden - Ze brengen krachtige cardiovasculaire voordelen met zich mee vanwege hun hoge gehalte aan antioxidanten. Fenegriekzaden helpen ook bij het dichtslibben van de bloedvaten, het reguleren van de bloeddruk, het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van hartaanvallen. Ze beschermen ook tegen obesitas door de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voor het beste resultaat eet je elke dag wat fenegriekzaden op een lege maag.
  • Rozemarijn - Is goed voor het immuunsysteem en de hersenen. Als zodanig wordt het hart versterkt omdat het de reactie is van het immuunsysteem om korte-termijnbedreigingen, zoals griep of verkoudheid, en langdurige bedreigingen voor de gezondheid, zoals een hartaanval, te bestrijden. Rozemarijn is ook goed voor de bloedsomloop.
  • Groene thee - Zit boordevol gezonde antioxidanten en flavonoïden die de gezondheid van hart en bloedvaten kunnen verbeteren door tegelijkertijd het triglyceriden- en cholesterolgehalte te verlagen, volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in het ‘European Journal of Cardiovascular, Prevention and Rehabilitation’ in 2008. De studie voegde daaraan toe dat men het risico op overlijden door een hartaanval of beroerte met 26 procent kon verminderen door elke dag maar liefst vijf kopjes groene thee te drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger and rosemary found to benefit the heat by maintaining healthy cholesterol levels’, Saturday, January 13, 2018 by: Jhoanna Robinson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://journals.sfu.ca/africanem/index.php/ajtcam/article/view/4748   
  https://naturalon.com/15-of-the-best-herbs-and-spices-for-a-healthy-heart-10-is-little-weird/view-all/   

  29-01-2018, 21:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:botanicals, hart- en vaatziekten, cholesterol, gember, hypercholesterolemia, rozemarijn
  27-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chemicaliën

  Chemische stoffen in alledaagse voorwerpen kunnen kanker, diabetes, autisme, ADHD, reproductieve problemen veroorzaken - hoe u ze kunt identificeren en vermijden.

  Je begrijpt waarschijnlijk wel het belang van biologisch voedsel, maar gevaarlijke chemicaliën kunnen nog steeds in ons lichaam terechtkomen langs enkele alledaagse producten waarvan men zich niet gerealiseert dat men zich daar zorgen over hoeft te maken. Hier zijn enkele van de items die u misschien gebruikt en die uw hormonenhuishouding kunnen beschadigen.

  Recipënten.

  Volgens een recent gepubliceerde studie bevatten negen van de tien recipiënten BPA of BPS. Deze "gender-bending" chemicaliën zijn geassocieerd met vroege puberteit, type 2 diabetes, autisme, vroeggeboorte en ADHD. Ze worden gevonden in de glanzende coating en de huid absorbeert ze vrij gemakkelijk. Dat is de reden waarom Frankrijk heeft aangedrongen op een EU-breed verbod op deze stoffen in recipiënten.

  Tampons en maandverband.

  Tampons en maandverband bevatten synthetische oestrogenen die bekend staan als xeno-oestrogenen. Ze worden niet alleen in verband gebracht met onvruchtbaarheid, maar ook met immuniteitsproblemen en endometriose (ontsteking van het baarmoeder slijmvlies). Zoek naar hygiënische producten die ongebleekt en ongecoat zijn, of overweeg het gebruik van menstruatiecups.


  Geurkaarsen en parfums.

  Veel van de kaarsen die in huis aangenaam ruiken, kunnen langzaam een goede gezondheid wegwreten. Ftalaten worden beschouwd als de belangrijkste oorzaak van het onvermogen van mensen om af te vallen. Ze worden  aangetroffen in commerciële parfums, deodorants, body-washhes en shampoos en staan bekend als de oorzaak van aangeboren afwijkingen bij jongens, slechte eicelkwaliteit en vroege menopauze, diabetes type 2 en borstkanker. Zoek naar producten die geen ftalaten bevatten en overweeg geurkaarsen te vervangen door verstuivers met etherische oliën van hoge kwaliteit.

  Tandvullingen.

  Zelfs tandvullingen zonder kwik kunnen nog steeds behoorlijk gevaarlijk zijn  door de BPA in veel samengestelde vullingen. Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics in 2012, hebben kinderen met vullingen met BPA meer gedragsproblemen dan hun leeftijdsgenootjes. Vraag uw tandarts om BPA-vrije composietvullingen of kies voor porselein. Goud is ook een veilige oplossing voor vullingen op locaties die niet zichtbaar zijn.

  Waterflessen.

  93 percent van de Amerikanen hebben meetbare hoeveelheden BPA in hun lichaam waarvan de oorzaak grotendeels in de plastieken waterflessen te vinden is. Deze chemische stof bevindt zich ook in de coatings van voedselblikjes. Er wordt aangenomen dat deze hormoonverstoorders verantwoordelijk zijn voor de daling van het aantal zaadcellen bij mannen in de afgelopen jaren, om maar niet te spreken van de eerder genoemde verbanden met borstkanker en gewichtstoename. Om het nog erger te maken, is het feit dat deze xeno-oestrogenen zich in de loop van de tijd in het lichaam ophopen.

  Houd er rekening mee dat door het achterlaten van plastiek waterflessen in de zon of anderszins het verwarmen van kunststoffen, deze chemicaliën vrijkomen, vermijd dus magnetronmaaltijden met plastic folie erover of in plastic dozen. Vervang plastiek waterflessen door roestvrij stalen flessen en schakel over op glas of keramische recipiënten.


  Leidingwater.

  Glyfosaat is een ander xeno-oestrogeen dat is gekoppeld aan problemen zoals obesitas en borstkanker, samen met verschillende andere soorten kanker, en het komt maar al te vaak voor in onze voedselvoorziening en leidingwater door het wereldwijd gebruik van pesticides. Overweeg een omgekeerde osmosefilter om chemicaliën uit het drink water te verwijderen en kies waar mogelijk voor biologische producten om blootstelling te beperken.

  Het beste wat men kan doen is deze producten volledig vermijden, maar hoe zit het met de blootstelling die men al heeft gekregen? Er zijn een paar manieren om de impact ervan te beperken. Vlaszaad kan bijvoorbeeld hormonale onevenwichtigheden verminderen, terwijl kruisbloemige groenten zoals broccoli nep-oestrogeen uit de lever kan verwijderen. Door de darmflora in evenwicht te brengen met een probioticum kunnen ook sneller gifstoffen uit het lichaam verwijderd worden.

  Oorspronkelijk artikel:”Chemicals from everyday items may cause cancer, diabetes, autism, ADHD, reproductive problems – how to identify and avoid them”, Tuesday, January 23, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5283647/The-everyday-items-cause-infertility-cancer.html   
  https://www.healthista.com/everyday-items-damaging-hormones/   

  27-01-2018, 21:36 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:BPA, BPS, xeno-oestrogenen, ontgiften, toxines, badpollutie, kanker, dioxines, diabetes, autisme, ADHD, chemicaliën
  Archief per week
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!