NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  21-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer de baas.

  Onderzoek: PQQ (pyrroloquinoline quinone) kan Alzheimer voorkomen en zelfs omkeren.

  De ziekte van Alzheimer is één van de meest angstaanjagende aandoeningen die bij ouderen voorkomen. Stel je voor dat je je geheugen langzaam verliest terwijl je lichaam verzwakt. Maar het risico op Alzheimer kan tot het verleden behoren omdat pyrroloquinoline-chinon (PQQ), een micronutriënt in planten, het vermogen heeft om de vooruitgang van deze neurologische ziekte te stuiten.

  De ziekte van Alzheimer werd kort na het begin van de 20e eeuw ontdekt. Meer dan een eeuw later zoeken wetenschappers nog altijd naar de definitieve oorzaak van de ziekte. Er zijn vermoedens dat oxidatieve stress door de accumulatie van vrije radicalen een rol speelt.

  Vrije radicalen zijn onstabiele moleculen die vaak zuurstofmoleculen dragen. Ze zijn een bijproduct van het natuurlijke metabolisch proces van het lichaam, hoewel ze ook kunnen veroorzaakt worden door omgevingsfactoren (zoals blootstelling aan UV-stralen) of het gevolg zijn van bepaalde ziekten. Vrije radicalen behoren tot de meest voorkomende oorzaken van cellulaire schade.

  De hersenen, met de hoogste zuurstofbehoefte van alle organen in het lichaam (ongeveer 20 procent van onze  zuurstofvoorziening gaat alleen naar de hersenen), zijn bijzonder kwetsbaar voor schade veroorzaakt door vrije radicalen. Dit is de reden waarom één van de methoden om het begin van de ziekte van Alzheimer uit te stellen is, voedingsmiddelen te consumeren die rijk zijn aan antioxidanten, stoffen die vrije radicalen neutraliseren.

  Een andere mogelijke oorzaak van Alzheimer heeft te maken met de mitochondria van de cellen. Deze organellen of celonderdelen worden "krachtpatsers" genoemd omdat ze energie verwerken en afgeven uit de voeding. Verschillende studies in de afgelopen jaren hebben opgemerkt dat de gevallen van Alzheimer samenvallen met veranderingen in de mitochondriën en de functie ervan. Men concludeerde zelfs dat gezonde mitochondria de sleutel zijn om de ziekte van Alzheimer tegen te houden.

  PQQ helpt Alzheimer te voorkomen.

  Zoals veel micronutriënten heeft PQQ significante antioxiderende eigenschappen. Dit betekent dat het helpt oxidatieve stress te neutraliseren en de schadelijke effecten ervan op het lichaam te voorkomen, inclusief het ontstaan van ziekten zoals deze van Alzheimer. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat het de celdood in de hersenen kan voorkomen en zelfs cellen kan reanimeren die zijn begonnen met afsterven.

  Toen het voor het eerst werd ontdekt waren enkele van de meest onderscheidende kenmerken van Alzheimer,  knobbels en strengen van abnormale, toxische eiwitten, amyloïde plaque genaamd, in de hersenen. Moderne studies tonen aan dat PQQ de vorming van amyloïde plaque geassocieerd met Alzheimer kan afremmen. Andere studies tonen aan dat de stof ook alfa-synucleïne, het toxische eiwit gekoppeld aan Parkinson, kan remmen.

  Maar dit is niet de enige manier waarop PQQ de hersenen beschermt. Opmerkelijk is dat het nieuwe mitochondriën kan regenereren en de functie van bestaande mitochondriën kan verbeteren. In feite kan het cellulaire veroudering tegengaan en mogelijk de dreiging van leeftijdgerelateerde neurodegeneratie overwinnen.

  De vele voordelen van PQQ.

  PQQ is een all-round voedingsstof voor de gezondheid van de hersenen, met verschillende effecten die hersenaandoeningen voorkomen en een optimale functie ervan bevorderen.

  Het vermindert neuroinflammatie - Chronische ontsteking in de hersenen is gekoppeld aan een aantal ernstige aandoeningen waaronder depressie. Een studie onthult dat suppletie met PQQ de concentratie van cytokinen en andere biomerkers van ontstekingen in de hersenen kan verminderen.

  Het stimuleert herstel na een beroerte - CVA-overlevenden lopen een hoog risico om gehandicapt te blijven voor het leven, vooral als hun hersenen niet goed herstellen na de aanval. Onderzoek suggereert dat PQQ de oppervlakte van het getroffen gebied kan verminderen. Het blijft ook nuttig, zelfs wanneer het na de beroerte wordt toegediend.

  Het beschermt de hersenen tegen excitotoxiciteit - Glutamaat is een belangrijke chemische stof in de hersenen, maar te veel ervan resulteert in excitotoxiciteit, een risicofactor voor zowel beroerte als neurodegeneratieve ziektes. PQQ beschermt de hersenen tegen overstimulatie door glutamaat en de resulterende dood van hersencellen.

  Het beschermt tegen hoge glucosespiegels - Hoge bloedsuikerspiegels maken de hersenen vatbaarder voor oxidatieve stress. Studies op dieren tonen aan dat PQQ oxidatieve schade kan omkeren, zelfs bij diabetische muizen.

  Het onderhoudt geheugen en cognitie - Het geleidelijke verlies van de hersenfunctie is één van de tekenen van veroudering. PQQ onderhoudt de plasticiteit van de hersenen, en handhaaft het vermogen van de organen om informatie efficiënt en effectief te verwerken en te behouden.

  Oorspronkelijk artikel:”Study: PQQ (pyrroloquinoline, quinone) may prevent and even reverse Alzheimer’s”, Saturday, December 15, 2018 by: RJ Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.naturalhealth365.com/dementia-nutrition-news-2677.html   
  https://www.naturalnews.com/030591_CoQ10_cellular_energy.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5869994/   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2017/12/171206132526.htm   

  21-12-2018, 15:28 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, hersenfunctie, hersengezondheid, cognitieve functie, mitochondria, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, neurodegeneratieve ziekte, neuroinflammatie, de ziekte van Parkinson, PQQ , pyrroloquinoline-chinon, beroerte, supplementen.
  20-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griepremedies

  Natuurlijke preventieve remedies tegen griep.

  Wanneer het griepseizoen aankomt zijn er veel behandelingen die men kan gebruiken om griepinfecties te voorkomen en te behandelen. Onder deze behandelingen zijn een aantal natuurlijke remedies en preventieve middelen die ons kunnen helpen bij het bestrijden van verkoudheid en griep. Waarom deze natuurlijke griepremedies niet gebruiken om onszelf te beschermen tijdens het griepseizoen?

  De immuunbevorderende vlierbes wordt al eeuwenlang in de volksgeneeskunde gebruikt als een effectieve behandeling bij griepinfecties. Voeg vlierbessensiroop of extract toe aan heet water om een rustgevende thee te maken. Men kan het ook toevoegen aan koud, sprankelend water voor een verfrissend drankje om een schorre keel te behandelen. Naast het helpen verminderen van de symptomen van verkoudheid en griep, kunnen vlierbessen zelfs helpen de duur van de griep in te korten met maar liefst drie dagen.

  Gemberwortel.

  Eeuwenlang wordt gemberwortel gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde vanwege de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen. Voor de behandeling van griepachtige verschijnselen, zoals hoest en keelpijn: een paar plakjes rauwe gemberwortel toevoegen aan een pot kokend water. Drinken zodra het water is afgekoeld om de kalmerende effecten onmiddellijk te voelen. Gemberthee twee keer per dag gebruiken om griepachtige symptomen zoals hoofdpijn, keelpijn, congestie en koude rillingen te verlichten. Het kan ook helpen om gevoelens van griepachtige misselijkheid te verlichten. 

  Ruwe honing.

  Honing heeft antibacteriële, schimmelwerende en antivirale eigenschappen die kunnen helpen het ontstaan van bepaalde ziekten te voorkomen. Manuka-honing heeft met name de krachtigste genezingseffecten onder de honing. Toevoegen aan kruidenthee of drie keer per dag een theelepel honing met kaneelpoeder nemen zodra men de eerste tekenen van griep voelt.

  Knoflook.

  Knoflook bevat een krachtige, griepbestrijdende verbinding genaamd allicine, die sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen heeft. Een warme groentebouillon van uien, wortels, gember, hete pepers en veel knoflook maken om ziektes te voorkomen en verstopte neusholtes te openen. Met  knoflooksupplementen kan men de ernst van verkoudheidsverschijnselen verminderen.

  Hete pepers.

  Hete pepers helpen de sinussen genezen en zorgen voor een snelle verlichting. Dit komt door de  capsaicine die ze bevatten wat helpt het slijm in de neus te verdunnen.

  Echinacea.

  De echinacea-plant bevat actieve ingrediënten, zoals flavonoïden die kunnen helpen ontstekingen te verminderen en het immuunsysteem te activeren. Al meer dan 400 jaar gebruiken inheemse Amerikanen dit essentiële kruid en zijn wortels voor de behandeling van infecties. Echinacea kan ook helpen om het risico op verkoudheid te verminderen en verkort de duur ervan. 

  Yoghurt.

  Beschermt tegen maagvirussen bij regelmatig gebruik. Maakt het spijsverteringskanaal ongastvrij voor virussen en zorgt door zijn "goede flora" ervoor maag en darmkanaal opnieuw in balans te brengen.

  Zout.

  Meng een eetlepel zeezout met een kopje water om een handige gorgeldrank te maken die een zere keel kan verlichten en infectie voorkomen.

  Eucalyptus olie.

  Voeg een paar druppels eucalyptusolie toe aan een luchtbevochtiger of een oliediffuser om verstopte luchtwegen te helpen openen en de ademhaling te stimuleren.  Hetzelfde effect bekomt men door een warm bad met een paar druppels essentiële eucalyptusolie. De hete stoom kan een hardnekkige hoest verlichten en de symptomen van verkoudheid en griep verminderen. 

  Oorspronkelijk artikel:” Natural flu remedies and preventatives you need to know”, Monday, December 17, 2018 by: Mary Miller, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.healthline.com/health/cold-flu/home-remedies   
  https://www.theorganicprepper.com/flu-happens-heres-what-you-can-do-about-it-naturally/   
  https://www.theorganicprepper.com/flu-remedies-preventatives/   

  20-12-2018, 17:16 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:alternatieve geneeskunde, etherische olie, grieppreventie, griepbehandeling, griepvirus, voedsel als medicijn, kuren, kruidengeneesmiddelen, griep, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke genezing, natuurlijk medicijnen, natuurlijke remedies, remedies
  16-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darmflora onderhouden.

  Tips voor je darmen en je gezondheid. 

  Wij hebben de ontbrekende schakel gevonden!  Vanaf de jaren zeventig bereikten visionaire artsen duizelingwekkende resultaten met hun patiënten ... gewoon door veranderingen in hun dieet.  Tegen alle verwachtingen in slaagden ze erin ziekten zoals artrose, hypertensie, diabetes, depressie, angst, huidproblemen en zelfs aandoeningen aan de luchtwegen te genezen. Kortom, pathologieën die niets te maken hebben met voeding!

  Het probleem was dat we niet echt begrepen waarom en hoe het werkte.  Zelfs de grote pioniers, zoals Dr. Kousmine, Dr. Seignalet of Pr Joyeux (waarvan het bestverkopend boek Change of Diet voor het eerst in 1985 werd gepubliceerd!) wisten niet precies hoe voeding kon genezen.

  Maar vandaag is alles veranderd.  Er bestaat geen twijfel over: wat maakt uw dieet zo belangrijk voor uw gezondheid ... het is allereerst de impact op het leger van bacteriën dat zich in de dikke darm nestelt.

  Een quasi-orgaan dat te lang werd verwaarloosd door de moderne geneeskunde.

  Duizenden miljarden micro-organismen zwermen in onze dikke darm. Dit wordt de darmflora of microbiota genoemd.  Het is een "quasi-orgaan": al deze kleine levende wezens wegen 1,5 tot 2 kilo wanneer we ze verzamelen, wat een gewicht geeft dat vergelijkbaar is met dat van onze hersenen!

  Bacteriën treffen we bijna overal aan: ze koloniseren onze darmen, mond, neus, oren, geslachtsdelen en elke centimeter van onze huid.  In totaal zijn er minstens 10.000 soorten, elk met hun eigen DNA!  Heel bijzonder is dat deze bacteriën niet alleen met ons 'samenwonen', zoals min of meer illegale passagiers; nee, ze spelen een centrale rol in het goed functioneren van onze gezondheid.

  Zij waren er al lang voor ons.

  Als dit je verrast, onthoud dan dat bacteriën de eerste vorm van leven op aarde waren.  Wij kwamen lang daarna ... en onze fysiologie heeft zich aangepast aan hun aanwezigheid. We zijn zelfs mee geëvolueerd.

  Het meest fascinerend bewijs van deze symbiose ligt in het hart van elk van onze cellen.  Je hebt misschien al gehoord van "mitochondreën": het zijn de kleine "krachtcentrales" die 90% van de energie produceren die onze cellen nodig hebben om te functioneren ... en ons fit houden!  Wanneer deze mitochondriën slecht werken, zijn wij moe. Hun degradatie is de belangrijkste reden waarom men zich vermoeider voelt bij 80 dan bij 20.  Welnu deze mitochondriën, zo kostbaar voor onze vitaliteit ... waren de bron van bacteriën! Ze bevonden zich buiten onze cellen ... en werden uiteindelijk een integraal onderdeel ervan na miljoenen jaren van co-evolutie.  Daarom zijn de bacteriën die ons koloniseren zo belangrijk voor onze gezondheid: omdat onze organen en lichaam onder hun invloed zijn gegroeid.

  Bacteriën zijn onze vrienden ... als wij ze goed behandelen!

  Als we het hebben over 'bacteriën', denken we eerst aan schadelijke wezens die ons ziek maken.  Otitis, tonsillitis, huidinfecties (paronychia, abcessen ...), diarree, urinaire en genitale infecties, dit zijn zogenaamde "bacteriële" ziekten, dat wil zeggen veroorzaakt door een bacterie.

  Maar deze vereenvoudiging is een beetje kort door de bocht!  Neem de bacterie Clostridium Difficile, gevreesd voor de ernstige diarree die het veroorzaakt ... zo ernstig dat het levensbedreigend kan zijn.  We vonden deze bacterie in de darmen van 63% van de pasgeborenen. Bijna iedereen huisvest het op één of ander moment, zonder enige schade aan de gezondheid.  Pas als wij deze bacteriën laten gedijen en vermenigvuldigen, begint het een probleem te worden.

  Hetzelfde geldt voor de bacterie Helicobacter pylori, verantwoordelijk voor maagzweren: die wordt pas schadelijk als ze zich op een ongeordende manier vermenigvuldigt.

  Wanneer wij de bacteriën in uitgebalanceerde hoeveelheden kunnen houden, doen zij geen pijn, maar zijn ze zelfs een bondgenoot voor onze gezondheid en ons gewicht!  Ze helpen ons onze eetlust beter onder controle te houden ... en voorkomt u dat u te veel eet! Veel zwaarlijvige mensen lijden aan een tekort van  Helicobacter-bacteriën in hun darmen

  Al met al kan ons leven drastisch veranderen als wij van een onevenwichtige flora naar een gezonde flora overgaan.  Dit verklaart het spectaculaire succes van een nieuwe therapie, niet erg smakelijk maar 100% natuurlijk.

  De ongelooflijke resultaten van "Fecale Transplantatie”.

  Het principe van deze "therapie" is eenvoudig: transplantatie van de darmflora van een "gezonde" persoon in een "ziek" persoon.  Daarvoor zijn er geen zesendertig oplossingen: het is noodzakelijk om het grootste natuurlijke reservoir van darmbacteriën te gebruiken die in de ontlasting zitten en om ze op een niet invasieve manier in de darmen van de zieke patiënt te introduceren

  De resultaten zijn indrukwekkend.  Zelfs de conventionele geneeskunde heeft deze techniek al gebruikt voor de behandeling van bepaalde infecties (Clostridium difficile).  Verrassend genoeg lijkt deze therapie te werken bij ziektes die uiteenlopen van prikkelbare darm, hepatitis, multiple sclerose, enz.

  Recentelijk, tijdens het Harvard Bowel Symposium, verraste dr. Nieuwdorp het publiek met zijn ontdekking.  Hij legde uit dat hij fecaal materiaal van  gezonde niet diabetische patiënten had getransplanteerd naar meer dan 250 patiënten met type 2 diabetes.  Met deze eenvoudige operatie is hij erin geslaagd om hun bloedglucose aanzienlijk te verbeteren, tot nu toe volledig uit de hand was gelopen.

  Nog spectaculairder: dr. Pearlmutter, een gerenommeerd neuroloog, heeft verschillende gevallen van bijna genezen autistische patiënten gemeld!

  Dat verduidelijkt dat onze darmflora onze gezondheid beïnvloedt!

  Tip 1: Trakteer uzelf op koffie, thee, rode wijn en pure chocolade.

  Met mate geconsumeerd, behoren deze voedingsmiddelen behoren tot de beste remedies voor de darmen!  Theeblaadjes, koffie, cacaobonen en druivenschillen bevatten kostbare "polyfenolen" die de groei van "goede bacteriën" in de darmen bevorderen.

  Groene thee verhoogt bijvoorbeeld het aantal bifidobacteriën (goede bacteriën) en vermindert tegelijkertijd het aantal schadelijke soorten.  Dezelfde resultaten kennen wij met cacao-polyfenolen, koffie en rode wijn.  Dit alles werd bevestigd door de grootste studie ooit over de samenstelling van de darmflora, gepubliceerd in april 2016 in het tijdschrift Science.   De onderzoekers analyseerden de microbiota van meer dan 1.000 gezonde mensen (in Nederland) en onderzochten de link met hun eetgewoonten.  Het is niet verwonderlijk dat degenen die de meeste groenten, fruit en oliehoudende zaden aten een rijkere en  diversere darmflora hadden.  Net na deze voedingsmiddelen die het meest geassocieerd worden met gezonde flora  kwamen … koffie, thee en rode wijn (chocolade werd niet getest in deze studie)!

  Tip 2: Eet pre- en pro-biotisch voedsel.

  Een andere belangrijke voedingsstof is "prebiotica", specifieke vezels. De goede bacteriën houden ervan omdat ze hun groei en activiteit garanderen!

  Het wordt aangetroffen in alle planten, vandaar het belang van fruit, groenten en noten.  Prebiotica zitten vooral in de volgende voedingsmiddelen: aardpeer (rauw), witlof, ui, banaan, rauwe knoflook, rauwe prei.

  Probiotica zijn een ander wonder van de natuur. Maar verwar ze niet met prebiotica!  Prebiotica hebben een indirecte werking: ze voeden de goede bacteriën die zich al in de darmen bevinden.  Probiotica zijn bacteriën die goed zijn voor onze gezondheid en die direct uw darmflora verrijken. Ze komen massaal voor in gefermenteerde voedingsmiddelen - wat verklaart waarom ze deel uitmaken van veel culinaire tradities.  Al 6000 jaar kennen de Chinesen gefermenteerde kool. Zuurkool (een bepaalde vorm van gefermenteerde kool) wordt al eeuwenlang geconsumeerd in Midden-Europa. Hetzelfde geldt voor yoghurt, een gefermenteerd zuivelproduct.

  In het belang van onze flora moeten wij meer gefermenteerd voedsel eten!  We praten vaak over gefermenteerde zuivelproducten, zoals Griekse yoghurt of kefir. Maar als men niet tegen zuivelproducten kan is er ook nog yoghurt of kefir gemaakt van kokosmelk.  Probiotica kunnen ook eenvoudige groenten en fruit zijn, gemarineerd zijn in zout water ("pekel"), zoals augurken.  Het nuttigste probiotisch voedsel is waarschijnlijk gefermenteerde kool. 

  Tip 3: Beperk suikers en zetmeelrijke voedingsmiddelen!

  Weet je welk voedsel het meest statistisch geassocieerd is met een deplorabele darmflora?  Dat zijn "koolhydraten", dat wil zeggen suikers (koolhydraten) van allerlei aard, evenals snacks.  Hoe meer suiker wij verbruiken (suiker en toegevoegde fructose maar ook de suiker uit granen), hoe meer wij onze darmflora uit balans brengen.  Het is logisch: tot de verschijning van de landbouw (dus gedurende 99,9% van de geschiedenis van de mensheid) voedde de mens zich  met weinig suiker: vlees, vis, groenten, bessen, noten ...  Onze darmflora is daarom perfect aangepast aan deze voedingsmiddelen ... en helemaal niet voorbereid op het modern westerse dieet, gevuld met zetmeel en toegevoegde suikers.  Als klap op de vuurpijl bevatten alle zoete koekjes en zetmeelrijke tarwe (brood, pasta ...) gluten, een eiwit dat de binnenkant van onze darmen mishandelt en indirect de flora verstoort.

  Tip 4: Mijd industriële zoetstoffen!

  Als de suiker zo slecht is, lijkt het logisch om terug te vallen op "suikervrije" producten, die "zoetstoffen" bevatten die de heerlijke zoete smaak behouden.  Dat is wat miljoenen Coca-Cola-consumenten deden die terugvielen op 'Coca-Light' en dachten dat het onschadelijk was.  We weten vandaag dat het een grote fout was: we moeten best geen zoete drankjes noch drankjes met een zoetstof nemen!

  Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature in 2014 gaf het beste bewijs: muizen die saccharine, sucralose of aspartaam toegediend kregen vertoonden een geteisterde darmflora nog erger dan van degenen die echte suiker hadden gekregen! De verandering in hun darmflora leidde er zelfs naar toe suiker niet goed te assimileren ... wat de eerste stap is naar diabetes!

  En dit gaat niet alleen over muizen.  Franse onderzoekers hebben sinds 1993 meer dan 66.000 vrouwen gevolgd. Ze constateerden dat vrouwen die drank namen met zoetstoffen (Coca light, enz.) dubbele zoveel diabetes hadden als degenen die gewoon zoete drankjes dronken!

  Tip 5: Eet  biologisch vlees, fruit en groenten.

  Het is bekend dat antibiotica per definitie zeer schadelijk zijn voor de darmflora (hun doel is om bacteriën te doden, en ze maken geen onderscheid tussen "goed" en "slecht").  Maar vaak wordt genegeerd dat we elke dag kleine doses antibiotica consumeren ... via vlees of gekweekte vis!  In feite gebruiken boeren (niet-biologisch) zwaar antibiotica. Niet alleen om epidemieën te voorkomen ... maar ook sluipenderwijs, om kalveren, koeien, varkens sneller te laten groeien ...  Om elk spoor van antibiotica in uw vlees en gevogelte (of melk) te vermijden, is het het veiligst om ze biologisch te kiezen, of te halen bij een lokale producent waar u op vertrouwt.

  Hetzelfde geldt voor groenten en fruit: beter om biologisch te eten! Niet voor antibiotica (ze bevatten deze duidelijk niet), maar voor de pesticiden omdat pesticiden per definitie ook gericht zijn op "het leven te vernietigen" (onkruid, in het algemeen). En onder de levens die ze vernietigen, leven er levende micro-organismen in onze darmflora.

  Tip 6: Bescherm uzelf tegen de gifstoffen uit het dagelijks leven.

  Wist je dat er ook sporen van antibiotica zijn ... in leidingwater?   Maar het echte probleem is het chloor dat het bevat, gebruikt om het te desinfectern; omdat chloor bacteriën doodt. Dit voorkomt ernstige vervuiling ... maar schaadt ook de diversiteit van onze darmflora.

  Dus geef je best de voorkeur aan gefilterd water of bronwater om dit risico te vermijden (je kunt je kraanwater ook een paar uur in een karaf laten staan en de  chloor t verdampen).

  Nog een gif voor onze flora: Bisphenol A. Niet alleen verstoort het de werking van onze hormonen, maar wordt ervan verdacht een proliferatie van bepaalde bacteriën te bevorderen en zo de flora uit balans te brengen.

  In feite hebben de meeste giftige stoffen in onze dagelijkse omgeving dezelfde schadelijke effecten op onze darmflora.

  Verwen je buik ... zonder stress!

  Ik realiseer me dat het heel moeilijk is om de juiste hoeveelheid van pre- en probiotica te eten, om zich te beschermen tegen de giftige stoffen die ons omringen, of zelfs altijd biologisch te eten.  Dus probeer niet per se alles "perfect" tegelijk te doen. Probeer gewoon zo dicht mogelijk bij een gunstige levensstijl te komen ten gunste van de bacteriënflora.

  En bovenal, maak je geen zorgen als je het niet "perfect" doet want chronische stress beschadigt ook de voering van de darmen!  Dus zorg voor je flora ... terwijl je zen blijft.

  Oorspronkelijk artikel:”6 conseils pour sauver votre intestin (et vous avec!)", Xavier Bazin, Santé Corps Esprit, 5 octobre 2016

  Bijlagen:
  http://microbiome.mit.edu/wp-content/uploads/2016/04/Sasha-science-565.full_.pdf   
  https://ccj.biomedcentral.com/articles/10.1186/1752-153X-6-61   
  https://www.nature.com/articles/nature13793   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21489301   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22892813   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22892813   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23364017   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25538312   

  16-12-2018, 22:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probiotica tegen griep.

  Eenvoudige manier om griep en verkoudheden te voorkomen: eet meer probiotica.

  Als je deze winter liefst niet buiten komt in de hoop verkoudheid of griep te vermijden, zul je blij zijn te vernemen dat je op een eenvoudige en natuurlijke manier je risico kunt verminderen, zodat je vrij naar buiten kunt gaan.

  Recent onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Gastroenterology laat zien dat orale probiotica de griep en andere vormen van luchtweginfecties kunnen voorkomen en onze immuniteit kunnen versterken. In een placebo gecontroleerd onderzoek met 250 deelnemers, testten onderzoekers een mix van vijf verschillende probiotische bacteriestammen en ze ontdekten dat ze de incidentie van griep en verkoudheid drastisch verminderden.

  In de studie noteerde de placebogroep 16 griepepisoden, terwijl er slechts drie griepepisoden voorkwamen in de groep die probiotica had geslikt. Dit betekent dat de mensen die geen probiotica gebruikten viermaal meer kans hadden om griep te ontwikkelen.

  Het was niet alleen de griep die door probiotica kon vermeden worden. De groep die het oraal probiotisch mengsel innam, had ook 35 procent minder kans op verkoudheid. Onder degenen die wel ziek werden, maakte het mengsel de  symptomen minder ernstig. Onderzoekers meldden dat de probiotica een daling van 39 procent veroorzaakten in de duur van hoest en een afname van 22 procent in de duur van verkoudheid.

  Vijf waardevolle probiotica voor de preventie van griep en verkoudheid.

  De onderzoekers maakten een krachtig mengsel met behulp van bacteriestammen die in eerdere studies hadden getoond dat ze de darmgezondheid ondersteunen. Er waren twee vormen van Lactobacillus rhamnosis, twee vormen van Lactobacillus plantarum en één van Bifidobacterium lactis.

  Andere soorten worden echter ook als nuttig beschouwd. Toen onderzoekers bijvoorbeeld een stam van Bacillus subtilis CU1 toevoegden, merkten zij een opmerkelijke goede werking bij het stimuleren van de immuunrespons van oudere volwassenen met een risico op luchtweginfectie. Naast het stimuleren van het immuunsysteem om het IgA-antilichaam uit te scheiden stimuleerde het de vorming van gezonde darmbacteriën en produceerde het antimicrobiële stoffen.

  Een Franse klinische studie waarbij 100 volwassenen tussen de 60 en 74 jaar betrokken waren, vond een statistisch significante vermindering van infecties van de lagere luchtwegen en een stijging van 45% IgA in speeksel bij een groep die 2 miljard micro organismen per dag nam van de Bacillus subtilis in vergelijking met de placebo groep. Bovendien merkten ze op dat het veilig was en goed werd getolereerd.

  In een andere studie die werd gepubliceerd in het tijdschrift Scientific Reports, testten onderzoekers de effecten van Lactobacillus casei op de griep. Ze ontdekten dat muizen, die een lage dosis van het probioticum kregen, de griep overleefden  hoewel ze waren afgevallen. Degenen die een hogere dosis L. casei hadden gekregen overleefden de griep terwijl ze hun gewicht behielden. Degenen die geen probiotica hadden geslikt leden zwaar gewichtsverlies en stierven uiteindelijk. Ze concludeerden dat de probiotica de muizen immuniteit gaven tegen dodelijke secundaire infecties door ze te beschermen tegen toenemende virale belastingen en griep gerelateerd gewichtsverlies.

  Het is logisch dat probiotica de weerstand tegen griep en verkoudheid kunnen helpen opbouwen als men bedenkt dat de darmflora meer dan 70 procent van het immuunsysteem bevat. Om van de voordelen van de griepbescherming te kunnen genieten kan men best dagelijks een probioticum nemen; men kan ook gezonde bacteriën binnen krijgen uit voeding zoals kefir, yoghurt en zuurkool. Het is een veiligere en effectievere route dan het krijgen van de griepprik, en het heeft het bijkomende voordeel dat het de algehele gezondheid verbetert!

  Oorspronkelijk artikel:”Simple way to avoid the flu and common colds: Consume more probiotics”, Thursday, December 13, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://globalnews.ca/news/4681578/foods-supplements-flu-season/   
  https://www.naturalhealth365.com/probiotics-flu-common-cold-2717.html   
  https://www.rd.com/health/wellness/probiotic-wards-off-flu/   

  14-12-2018, 20:05 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:verkoudheid, verkoudheid, griep, grieppreventie, darmgezondheid, immuunsysteem, infectieziekte, influenza, natuurlijke immuniteit, natuurlijke remedies, preventie, probiotica.
  10-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma tegen Alzheimer

  Kurkuma is "goud" voor onze hersenen.

  Het Indiase kruid heeft de laatste tijd veel aandacht gekregen vanwege de gezondheidsvoordelen en veel mensen nemen nu kurkuma supplementen tegen ontstekingen. Wist je echter dat curcumine, het belangrijkste bioactief component in kurkuma, uitstekende voordelen biedt voor de hersenen? Het beschikt over verschillende eigenschappen die het de bijnaam geven van "goud" voor de hersenen.

  Er zijn veel manieren waarop curcumine de gezondheid van de hersenen verbetert. Omdat het de bloedstroom naar de  hersenen verhoogt, kan het de concentratie en geheugen verbeteren. Eén studie toonde zelfs aan dat één enkele dosis curcumine leidde tot aanzienlijke verbeteringen in het werkgeheugen en de aandacht van gezonde senioren na slechts één uur. Een andere studie concludeerde dat curcumine supplementen de bloedstroom net zo goed kunnen verbeteren als lichaamsbeweging.

  Dit antioxidant kan de bloed hersenbarrière passeren en zo de cellen in de hersenen  beschermen tegen schade door vrije radicalen en andere gevolgen van veroudering. Het verhoogt ook het niveau van een eiwit dat bekend staat als van de hersenen afgeleide neurotrofe factor, of BDNF, dat de aanmaak van nieuwe hersencellen stimuleert.

  Vechten tegen Alzheimer.

  Studies hebben ook aangetoond dat curcumine waardevol kan zijn in de strijd tegen de ziekte van Alzheimer. Curcumine kan de plaques die worden aangetroffen in de hersenen van Alzheimerpatiënten doorbreken, en het vermindert ook andere factoren die een rol spelen bij de ziekte, zoals oxidatieve stress, metaaltoxiciteit en ontsteking. Het is ook vermeldenswaard dat populaties waar kurkuma regelmatig wordt geconsumeerd, zoals in India, Alzheimer minder voorkomt. 

  Geestelijke gezondheidsvoordelen.

  Curcumine kan ook dienen als een natuurlijk antidepressivum dankzij het vermogen om dopamine en serotonine te verhogen, twee neurotransmitters die verband houden met depressie. Eén studie waarbij drie groepen patiënten met depressie Prozac of curcumine kregen of beide, vond dat de supplementen met curcumine even effectief waren als Prozac bij de behandeling van depressie. Degenen die zowel Prozac als curcumine namen, meldden de meeste depressieve noodhulp.

  Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat chronische ontsteking een oorzaak van depressie is; het vermogen van curcumine om ontstekingen te bestrijden zou een andere reden kunnen zijn dat het zo effectief is in het aanpakken van depressies. Het beste van alles is dat het veel veiliger is dan de antidepressiva die doorgaans door artsen worden voorgeschreven.

  Van curcumine wordt ook verondersteld om angst en stress te verlichten. Hoewel dit een gebied is dat nog niet algemeen is bestudeerd, heeft één studie aangetoond dat curcumine depressie en angst bij mensen met een depressieve stoornis kan minimaliseren. Het kan ook gebruikt worden om premenstrueel syndroom gerelateerde angst bij vrouwen te verlichten, evenals andere emotionele en fysieke symptomen van PMS.

  Een andere studie, gepubliceerd in Journal of Affective Disorders, heeft aangetoond dat curcumine in combinatie met fenegriek angst, vermoeidheid en stress kan verminderen bij mensen die te maken hebben met extreme beroepsstress. Ondertussen ontdekte een studie verschenen in de North American Journal of Medical Sciences dat curcumine suppletie tot opmerkelijke verbeteringen kan leiden in dwangmatigheid en geheugenverlies bij mensen die lijden aan een obsessief compulsieve stoornis.

  Zoals je ziet, zijn er veel goede redenen om meer kurkuma te gebruiken, en het is gemakkelijk om het te consumeren in een breed scala aan voedingsmiddelen. Het is net zo welkom in een soep of smoothie als in traditionele curries. Wanneer het wordt geconsumeerd in voedsel, wordt kurkuma als extreem veilig beschouwd. Kurkuma  esupplementen moeten echter worden vermeden door degenen die bloedverdunners nemen of die zijn gepland voor een operatie omdat ze het risico op bloedingen verhogen. Je moet ook onthouden dat kurkuma moet worden geconsumeerd met zwarte peper; de verbinding bekend als piperine, aangetroffen in peper, verhoogt zijn absorptie 20 maal.

  Oorspronkelijk artikel:”Turmeric is nutritional “gold” for your brain”, Thursday, October 04, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://bebrainfit.com/curcumin-supplements/   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22624119   
  https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0165032716310217   

  10-12-2018, 20:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: Alzheimer, antioxidant, Angst, hersengezondheid, curcumine, depressie, ontsteking, levensduur, geheugen, geestelijke gezondheid, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, superfood, kurkuma.
  01-12-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Saffraan tegen kanker

  Spannend onderzoek toont aan dat saffraan kankercellen op meerdere fronten aanvalt in elk stadium van de ziekte.

  Saffraan is misschien geen kruid dat we vaak in huis nemen, maar misschien zouden wij het wel moeten doen, want uit onderzoek blijkt dat het kankercellen kan aanvallen in elk stadium van de ziekte.

  De Chinese traditionele geneeskunde is zich al lange tijd bewust van de mogelijkheden van saffraan dat al vele jaren een cruciale rol speelt in genezing; maar nu begint de westerse wereld dit kruid de eer te geven dat het verdient, omdat het de mogelijkheid heeft getoond om verschillende vormen van kanker te voorkomen en zelfs te genezen. Hieronder een overzicht van enkele manieren waarop saffraan de ziekte kan bestrijden.

  Ontsteking onderdrukken.

  Ontsteking speelt een vitale rol bij de ontwikkeling van kanker en saffraan heeft krachtige ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens onderzoekers zijn de ontstekingsremmende eigenschappen van het kruid een grote reden dat het zo goed heeft gepresteerd als kankerbehandeling bij dier- en celonderzoeken.

  Voorkomen van kankergroei.

  Saffraan bevat drie carotenoïden - safranal, crocin en crocetin - die in de eerste plaats kanker kunnen voorkomen. Studies op cellen en dieren hebben aangetoond dat deze antioxidante plantenpigmenten triggers van het kankerverwekkende proces remmen, waaronder oxidatieve schade door vrije radicalen, virussen, milieutoxines, ontstekingen en straling; dit door actief het DNA in cellen te beschermen tegen schade en mutatie, waardoor kanker in wezen niet groeit. Dierstudies hebben aangetoond dat saffraan extract kan voorkomen dat tumoren zich vormen wanneer ze oraal werden ingenomen voorafgaand aan blootstelling aan één in een laboratorium geproduceerd carcinogeen.

  Hongerige tumoren van voedingsstoffen en zuurstof beroven.

  Tumoren kunnen niet leven zonder voedingsstoffen, zuurstof en bloed, en de drie carotenoïden in saffraan onderdrukken het proces dat door tumoren wordt gebruikt om nieuwe bloedvaten aan te maken. Men gelooft dat het kruid de kankergroei kan omkeren, aangezien een onderzoek aantoont dat het crocetine dat het bevat, kan veroorzaken dat de tumoren van de alvleesklier teruglopen door een lagere destructieve enzymproductie.

  In hun zoektocht om zich door het lichaam te verspreiden, gebruiken kankercellen matrix metalloproteinase, of MMP, om de eiwitmatrix te vernietigen die aanwezig is tussen de cellen van gezond weefsel. Het crocetine in safraan kan ervoor zorgen dat borstkankercellen MMP kunnen produceren, waardoor hun invasiviteit wordt verminderd en ze niet belanden in de gezonde weefsels die hen omringen. Het vermindert ook de niveaus van een ander enzym dat belangrijk is bij tumorprogressie en kanker invasie bekend als gelatinase.

  Celdood bevorderend.

  Kankercellen kunnen ongecontroleerd groeien omdat ze in essentie onkwetsbaar zijn voor de geprogrammeerde celdood die normaal de groei van cellen reguleert. De antioxidanten in saffraan kunnen dit proces echter omkeren door kankercellen ertoe aan te zetten zelfmoord te plegen. Dit effect wordt zelfs waargenomen bij sommige van de agressievere kankers, waaronder die van de longen, maag en lever.

  Een onderzoek dat bijvoorbeeld in Hepatology werd gepubliceerd, toonde aan hoe saffraan celdood en verstopte ontsteking bij leverkanker veroorzaakte.

  Verminderen van de negatieve bijwerkingen van chemotherapie.

  Een groot deel van de opwinding over het potentieel van saffraan als kankerbehandeling komt voort uit het feit dat het huidig aanbod veel te wensen overlaat. Chemotherapie zit vol met negatieve bijwerkingen, niet de minste daarvan is het vermogen chemische veranderingen te veroorzaken in onze DNA; ze kunnen kankergenen activeren en mutaties veroorzaken die kanker bevorderen.

  Terwijl het vervangen van winstgevende behandelingen zoals chemotherapie door natuurlijke ingrediënten in de reguliere geneeskunde een zware strijd zal worden, kan saffraan ook samen met chemotherapie werken om de schade ervan te minimaliseren.

  Bijvoorbeeld, in een studie gepubliceerd in Human and Experimental Toxicology, werd bij muizen die vijf dagen saffraan hadden ingenomen voorafgaand aan het ontvangen van één van de drie algemene antitumor geneesmiddelen significant minder DNA-schade op, deels omdat de saffraan voorkwam dat fragiele DNA-strengen braken.

  Nogmaals, de wijsheid van de traditionele Chinese geneeskunde heeft een veelbelovende behandeling opgeleverd voor een moderne ziekte. Hoeveel levens kunnen worden gered als deze bevindingen zouden gebruikt worden om een veiliger alternatief voor chemotherapie te ontwikkelen?

  Oorspronkelijk artikel:”Exciting research shows that saffron attacks cancer cells on multiple fronts, at every stage of the disease”, Wednesday, November 21, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://naturalpedia.com/saffron-sources-health-benefits-nutrients-uses-and-constituents-at-naturalpedia-com.html   
  https://www.naturalhealth365.com/saffron-cancer-cells-2712.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4488115/   

  01-12-2018, 22:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: anti-kanker, antioxidanten, kankerpreventie, carotenoïden, celdood, chemotherapie, kruiden, ontstekingen, natuurlijke remedies, oncologie, saffraan , TCM, tumoren
  24-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkumathee

  Kurkumathee kan onze gezondheid op ten minste zes manieren verbeteren.

  Kurkuma, een bloeiende plant van de gemberfamilie, is al duizenden jaren gekend om zijn medicinale waarde en is een belangrijk onderdeel van zowel de oude Chinese als de Ayurvedische geneeskunde. In recentere jaren heeft de plant door wetenschappelijke studies ook haar plaats gekregen in de moderne westerse geneeskunde.

  Het geheim van de verbazingwekkende gezondheidsvoordelen van kurkuma is een fenolachtige samenstelling die bekend staat als curcumine. Deze samenstelling - die ook verantwoordelijk is voor de helder gele kleur van kurkuma - heeft verbazingwekkende ontstekingsremmende, anti-kanker en antioxiderende eigenschappen. Studies hebben aangetoond dat het pijn verlicht, bloedstolsels vermindert en het lichaam ontgift. Het vermogen om enzymen en cytokinen die ontstekingen veroorzaken te reguleren, die op hun beurt ziekte veroorzaken, maken het een krachtige manier om meerdere ziekten te voorkomen, waaronder kanker en hartaandoeningen.

  Curcumine heeft ook krachtige antivirale, schimmelwerende en antibacteriële eigenschappen.

  De talloze voordelen van kurkumathee.

  Verlicht longaandoeningen: een meta-analyse gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacological Research in 2017 vond dat curcumine veelbelovend is voor de behandeling van longaandoeningen zoals astma, cystic fibrosis en zelfs longkanker. Omdat het ook anti-fibrotische effecten heeft, kan curcumine weefsellittekens voorkomen, waardoor het een krachtig wapen is tegen ziekten zoals pulmonaire fibrose.

  Bestrijdt en voorkomt kanker: kurkuma remt de groei, overleving en invasie van kankercellen en heeft veelbelovende resultaten laten zien in de strijd tegen borst-, huid- en darmkanker. Een dierstudie gepubliceerd in 2016 in het tijdschrift Nutrients, vond dat curcumine de groei van tumoren voorkomt. Andere studies hebben aangetoond dat het apoptose of celdood van kanker bevordert. Er is ook gevonden dat het de werkzaamheid verhoogt van kankergeneesmiddelen die aan patiënten met alvleesklierkanker worden gegeven.

  Vermindert het risico op hart- en vaatziekten: door ontstekingen te bestrijden, kan curcumine hartziekten voorkomen. Het vermindert ook de bloeddruk en verhoogt de productie van heilzaam stikstofmonoxide. Door de "kleverigheid" van bloedplaatjes te verminderen, kan kurkuma werken tegen atherosclerose en het risico op een hartaanval en beroerte verminderen.

  Kurkuma verhoogt ook de "goede" (HDL) cholesterol, terwijl de "slechte" (LDL) cholesterolgehalte afneemt. Een studie toonde aan dat 500 mg curcumine dagelijks gedurende slechts één week  ingenomen, de HDL-cholesterol met maar liefst 29 procent kan verhogen, terwijl de algehele cholesterol met 12 procent wordt verlaagd.

  Werkt als een krachtige antioxidant: vrije radicalen zijn het natuurlijke gevolg van biochemische reacties in het lichaam. Stoffen die het genereren van vrije radicalen versnellen zijn te vinden in onze rechtstreekse omgeving: het voedsel dat we eten, de lucht die we inademen en het water dat we drinken. In de loop van de tijd veroorzaken vrije radicalen schade aan verschillende delen van de cellen door een proces dat bekend staat als oxidatie. Hierdoor verliezen deze delen van de cel hun vermogen om normaal te functioneren en na verloop van tijd kan de cel afsterven. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat verhoogde productie van vrije radicalen resulteert in zenuwcelbeschadiging en ziekten veroorzaakt. Antioxidanten zijn de manier van de natuur om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen en zijn aanwezig in de vitamines C, A en E en in enzymantioxidanten. Studies hebben aangetoond dat kurkuma een krachtig antioxidant is.

  Helpt bij de spijsvertering: kurkuma-thee bevordert een gezond spijsverteringsstelsel, waardoor opgeblazen gevoel en gas worden verminderd.

  Behandelt depressie zonder bijwerkingen: peer-reviewed, baanbrekend onderzoek concludeerde dat curcumine even effectief was als Prozac bij de behandeling van depressieve stoornissen, maar geen ernstige bijwerkingen had en door patiënten over de hele linie goed werd verdragen.

  Recept van heerlijke kurkuma thee.

  Ingrediënten

  • 2 kopjes melk naar keuze, zoals amandel, pecannoten, kokos of zuivelproducten, of gebruik beenbouillon in plaats van de melk voor een stevige thee

  • 1 theelepel kurkuma

  • ½ theelepel kaneelpoeder

  • snufje gemalen zwarte peper

  • klein stukje verse, gepelde gemberwortel of ¼ theelepel gemberpoeder

  • snuifje cayennepeper (optioneel)

  • 1 theelepel rauwe honing of ahornsiroop of naar smaak (optioneel)

  Bereiding

  1 Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa.

  2 Giet in een kleine steelpan en verwarm gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur tot het warm is, maar niet kookt.

  3 Onmiddellijk drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Turmeric tea can improve your health in at least six ways”, Saturday, November 10, 2018 by: Tracey Watson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://web.stanford.edu/group/hopes/cgi-bin/hopes_test/about-free-radical-damage/   
  https://wellnessmama.com/223/turmeric-tea/   

  24-11-2018, 21:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags: antioxidanten, kanker, cholesterol, curcumine, depressie, spijsvertering, vrije radicalen, goodhealth, hartziekten, longaandoeningen, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke remedies, preventie, recepten, superfood, kurkuma.
  22-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium belangrijk voor hersenen

  De verrassende band tussen magnesium en hersengezondheid.

  Veel van de gezondheidsproblemen waarmee we vandaag worden geconfronteerd, kunnen worden teruggevoerd op tekorten aan voedingsstoffen. Je hebt misschien gehoord van het belang van bijvoorbeeld vitamine D of omega 3 vetzuren, maar andere voedingsstoffen lijken niet zoveel aandacht te krijgen. Als het gaat om de gezondheid en cognitie van de hersenen is er echter één voedingsstof die topaandacht verdient, en dat is magnesium.

  Wetenschappers hebben gekeken naar het verband tussen het wijdverspreid magnesiumgebrek en de toename van problemen zoals de ziekte van Alzheimer. De meeste patiënten met deze ziekte vertonen een lager serum- en hersenmagnesium gehalte. Aangezien ongeveer 50 miljoen Amerikanen magnesiumdeficiënt zijn en meer dan 16 miljoen oudere Amerikanen lijden aan cognitieve stoornissen, is het belangrijk om veel mensen te helpen door deze connectie te onderzoeken.

  Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease liet zien dat magnesium de cognitieve functie bij mensen kan verbeteren terwijl het de kans op achteruitgang vermindert. In de studie werd een groep volwassenen tussen 50 en 70 jaar met geheugenverlies verdeeld in groepen, waarbij sommigen magnesiumsupplementen namen en anderen een placebo slikten.

  De groep die magnesium nam, merkte significante verbeteringen op in hun cognitieve functies.  Hoofdauteur Dr. Guosong Liu zei dat dit komt omdat magnesium de dichtheid van hersensynapsen verhoogt en tegelijkertijd de cognitieve vaardigheden verbetert en herstelt.

  Studies op dieren hebben vergelijkbare resultaten opgeleverd. In één onderzoek leidden magnesiumsulfaatinjecties tot significante verbeteringen in de synaptische werkzaamheid en voorkwamen leer- en geheugenstoornissen bij ratten die de ziekte van Alzheimer hadden. Dit leidde de onderzoekers van een dergelijke studie, die werd gepubliceerd in PLoS One, tot het suggereren dat behandeling met magnesium tijdens de vroege stadia van de ziekte van Alzheimer wel eens zou kunnen beschermen tegen cognitieve stoornissen.

  Van magnesium is ook aangetoond te helpen bij de stemming van de mensen en angst te verlichten, waardoor het een geweldig hulpmiddel is voor natuurlijke stressbeheersing. Omgekeerd zijn magnesiumdeficiënties gekoppeld aan een hogere incidentie van angst en depressie.

  Het is ook vermeldenswaard dat hoge niveaus van aluminium in de neuronen in de hersenen zijn gekoppeld aan de ziekte van Alzheimer; magnesium helpt aluminium en andere zware metalen uit het  lichaam verwijderen. Dit zou nog een andere manier kunnen zijn waarop magnesium de gezondheid van de hersenen kan helpen verbeteren.

  Gebrek aan magnesium aanpakken voor de gezondheid van de hersenen.

  Wat zit er achter de wijdverbreide magnesiumtekorten? Niet genoeg binnen krijgen langs voeding is slechts een deel van het verhaal. We verliezen natuurlijk ook magnesium als onderdeel van het verouderingsproces. Bovendien consumeren veel mensen veel koffie en andere cafeïnehoudende dranken, die het lichaam van magnesium beroven.

  Zelfs voedingsmiddelen die typisch rijk zijn aan magnesium brengen weinig aarde aan de dijk omdat de moderne gewassen meestal gekweekt worden op gronden die grotendeels zijn uitgeput door de moderne landbouwmethodes. Gooi milieu-toxines en het fluoride in drinkwater in de mix en het is gemakkelijk te begrijpen hoe kwetsbaar we zijn.

  De huidige aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor volwassenen ligt ergens tussen de 320 en 420 milligram per dag, maar de gemiddelde inname is ruwweg slechts 250 milligram per dag. Het is een probleem dat zich niet beperkt tot Amerika; magnesiumtekort is het op één na meest voorkomend mineraalgebrek over de hele wereld.

  Als wij onze hersenen willen beschermen langs een verhoogde magnesiuminname moeten wij kiezen voor de biologische versie van bladgroene groenten, donkere chocolade, cacao, pompoenpitten, zonnebloempitten, cashewnoten en amandelen. Echter, zoals eerder vermeld, wanneer deze voedingsmiddelen worden gekweekt op grond die weinig of geen magnesiumbevat,  kan men niet veel verwachten van de voordelen van dit essentieel mineraal. Daarom kiezen veel mensen ervoor om magnesiumsupplementen te gebruiken om voldoende inname te garanderen.

  Oorspronkelijk artikel:”The surprising link between magnesium and brain health”, Tuesday, November 06, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://bebrainfit.com/magnesium-anxiety-stress/   
  https://bebrainfit.com/magnesium-anxiety-stress/   
  https://www.healthline.com/nutrition/10-foods-high-in-magnesium   
  https://www.naturalhealth365.com/magnesium-deficiency-2114.html   
  https://www.naturalnews.com/2018-10-23-why-you-need-magnesium-if-youre-constantly-stressed.html   

  22-11-2018, 20:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:ziekte van Alzheimer, angst, hersengezondheid, cognitieve functie, depressie, levensduur, magnesium, magnesiumsupplementen, geestelijke gezondheid, mineralen, natuurlijke remedies, voedingsstoffen, voedingstekorten.
  20-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijk blauw licht.

  Het blauw licht van digitale apparaten kan de gezondheid van het oog schaden.

  Is de mobiele telefoon schadelijk voor de ogen? Nieuw onderzoek heeft een nieuwe valkuil van de moderne technologie in de verf gezet: het maakt je langzaam blind. Een studie die zojuist in Scientific Reports is gepubliceerd heeft een nare waarheid blootgelegd: voortdurende blootstelling aan blauw licht van mobiele telefoons en andere apparaten leidt tot leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, één van de belangrijkste oorzaken van blindheid in de Verenigde Staten. Deskundigen zijn het erover eens dat blauw licht slecht voor de ogen kan zijn, maar de ware oorzaak is net ontdekt.

  Onderzoekers aan de Universiteit van Toledo hebben net ontdekt hoe blauw licht schade toebrengt aan de gezondheid van het oog. Hoofdonderzoeker Dr. Ajith Karunarathne, universitair docent aan de afdeling UT van de afdeling Scheikunde en Biochemie, merkte op: "Het is geen geheim dat blauw licht onze visie schaadt door het netvlies van het oog te beschadigen. Onze experimenten leggen uit hoe dit gebeurt en we hopen dat dit leidt tot therapieën die maculaire degeneratie vertragen, zoals een nieuw soort oogdruppel. "

  Volgens Dr. Karunarathne zijn het hoornvlies en de lens van het oog niet in staat om blauw licht te blokkeren of te reflecteren. Dit onvermogen, gecombineerd met ongekende niveaus van blootstelling, is zeker het recept voor een grote gezondheidsramp.

  Blauw licht en slechte ogen.

  Blauw licht wordt uitgezonden door de zon en door veel van onze favoriete moderne apparaten en gadgets - laptops, mobiele telefoons en tablets, om er maar een paar te noemen. Met de steeds toenemende schermtijd is het geen verrassing dat blauw licht langzaam maar zeker de visie van mensen beïnvloedt. Maculaire degeneratie neemt toe en blauw licht zou een belangrijke rol kunnen spelen in het gebeuren. Op dit moment hebben ongeveer 11 miljoen mensen in de VS maculaire degeneratie - maar dat aantal zal naar verwachting in 2050 verdubbelen.

  Maculaire degeneratie wordt veroorzaakt door het afsterven van de fotoreceptorcellen in het oog, maar hoe blauw licht dit proces beïnvloedt was nog niet bekend - totdat Dr. Karunarathne en zijn team onderzoek hierop startten. De wetenschappers ontdekten dat "blootstelling aan blauw licht reacties van de retina veroorzaakt en  toxische chemische moleculen in de fotoreceptorcellen  genereert.” Retinal is een molecule die fotoreceptoren nodig hebben om licht te detecteren en signalen naar de hersenen te sturen.

  “Men heeft een continue toevoer van retinale moleculen nodig om te kunnen zien. Fotoreceptoren zijn nutteloos zonder retinal, wat in het oog wordt geproduceerd," zegt Dr. Karunarathne.

  Kasun Ratnayake, een doctoraatsonderzoeker van het  Karunarathne's laboratorium, legt uit dat wanneer blauw licht en retina elkaar ontmoeten, de toxische reactie optreedt. "Als je blauw licht op het netvlies laat schijnen, doodt het netvlies de fotoreceptorcellen terwijl de signaalmolecule op het membraan oplost", zegt Ranayake.

  "Fotoreceptorcellen regenereren niet in het oog. Als ze dood zijn, zijn ze voorgoed verloren", voegde hij eraan toe.

  Het team ontdekte verder dat de toxiciteit van netvlies en blauw licht vrijwel elke cel in het lichaam kan doden. Maar er is hoop - vitamine E kan zelfs de ogen helpen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van blauw licht.

  De voordelen van vitamine E.

  Tocoferol, een vorm van vitamine E, is een natuurlijke antioxidant in het lichaam en het voorkomt dat fotoreceptorcellen afsterven - zelfs als ze worden blootgesteld aan blauw licht. De American Optometric Association (AOA) bevestigt dit en merkt op dat uit meerdere onderzoeken is gebleken dat vitamine E maculaire degeneratie en zelfs cataractvorming kan helpen voorkomen.

  De AOA rapporten:

  De mijlpaal Age-Related Eye Disease Study (AREDS), gesponsord door het National Eye Institute, stelde vast dat AMD verband houdt met voeding. De studie toonde aan dat bij een inname van vitamine E 400 IE/dag, ingenomen met bèta-caroteen, vitamine C en zinksuppletie, de progressie van AMD met ongeveer 25 procent vertraagde bij personen met een hoog risico op de ziekte. Zeven kleinere onderzoeken hebben deze resultaten bevestigd.

  Oorspronkelijk artikel:”The dangers of blue light from digital devices: It can harm your eye health”, Thursday, October 18 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.healthline.com/health-news/phone-may-be-damaging-your-eyes   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/08/180808093907.htm   

  20-11-2018, 15:06 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:blindheid, blauw licht, gevaarlijke technologie, ooggezondheid.
  19-11-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch loont.

  Studie bewijst dat mensen die biologisch eten 25% minder risico hebben op kanker.

  Als u ooit hebt getwijfeld of biologisch voedsel het hogere prijskaartje waard is, zou een onderzoek dat onlangs in de interne geneeskunde van JAMA werd gepubliceerd, u moeten overtuigen. In de studie toonden Franse onderzoekers aan dat mensen die biologisch eten 25% minder risico hebben op kanker.

  De studie werd uitgevoerd onder leiding van epidemioloog Julia Baudry, die de voeding van bijna 70.000 Franse volwassenen met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, liet nagaan. De vrijwilligers waren verdeeld in vier categorieën, afhankelijk van hoe vaak ze 16 biologische producten aten, waaronder groenten, fruit, vis, vlees, bereide maaltijden, specerijen, voedingssupplementen, plantaardige oliën en andere producten.

  Na een gemiddelde opvolging van 4 ½ jaar, keken de onderzoekers hoeveel van de deelnemers één of andere vorm van kanker hadden ontwikkeld. Na het vergelijken van de scores voor biologische voeding van de vrijwilligers met kankergevallen, konden ze vaststellen dat diegenen die het meest biologische voedsel aten 25 procent minder kans hadden om kanker te krijgen. Als het ging om specifieke soorten kanker, had de groep die biologisch at, 73 procent minder kans om door te gaan met het ontwikkelen van non-Hodgkin-lymfoom en 21 procent minder kans op het ontwikkelen van postmenopauzale borstkanker.

  Het is misschien verleidelijk om aan te nemen dat de groep die biologisch voedsel at, in het algemeen meer gezondheidsbewust zou zijn en waarschijnlijk over het algemeen een gezonder dieet zou hebben dat kan verantwoordelijk zijn voor het lager risico op kanker. De onderzoekers zeggen echter dat dit gewoon niet zo is; zelfs diegenen die een dieet van lage tot middelmatige kwaliteit hadden en toch voor biologisch hadden gekozen, profiteerden van het verminderd kankerrisico.

  De auteurs concludeerden dat als de bevindingen bevestigd zouden worden, het promoten van de consumptie van biologisch voedsel voor het publiek zou kunnen dienen als een goede strategie tegen kanker.

  Pesticiden worden al lang in verband gebracht met kanker.

  De mede-auteur van het commentaar dat werd gepubliceerd naast het onderzoek, Harvard T.H. Chan School of Public Health Associate Professor Dr. Jorge E. Chavarro noemde de bevindingen "ongelooflijk belangrijk" en wees erop dat deze consistent zijn met de bevindingen van het Internationaal Agentschap voor Onderzoek naar Kanker: dat pesticiden kanker bij de mens kunnen veroorzaken.

  De bevindingen van de studie worden ook ondersteund en andere studies hebben een negatief verband aangetoond tussen de consumptie van biologisch voedsel en non-Hodgkin lymfoom in het bijzonder.

  Agrarische chemische bedrijven zoals Monsanto hebben lang beweerd dat hun producten geen non-Hodgkin-lymfoom veroorzaken. In augustus kreeg Monsanto echter de opdracht om een schoolmeester die terminaal ziek was van de ziekte, $ 289 miljoen aan schadevergoeding te betalen, en ze worden geconfronteerd met collectieve rechtszaken namens talloze andere kankerpatiënten die de ziekte hebben ontwikkeld na blootstelling aan glyfosaat.

  Ja, biologisch loont de moeite.

  Hoewel het onderzoek een aantal vragen onbeantwoord laat, zijn de auteurs van mening dat de invloed van biologische voeding op kankerrisico het gevolg is van de "significante" afname van de blootstelling aan contaminatie die plaatsvindt wanneer mensen conventioneel voedsel vervangen door biologische variëteiten.

  Verdedigers van conventionele landbouw en degenen die profiteren van pesticiden kunnen beweren dat het onderzoek gebrekkig was, maar het is voor veel mensen moeilijk om te rechtvaardigen dat ze doorgaan met het nemen van een dergelijke gok met hun gezondheid. In het afgelopen decennium is de biologische voedingsindustrie meer dan verdubbeld. Vorig jaar meldde de Organic Trade Association dat biologisch voedsel 5,5 procent uitmaakt van al het voedsel dat in de VS wordt verkocht. Hoewel meer mensen deze gezonde keuze maken, is het duidelijk dat er meer vooruitgang moet worden geboekt bij het verspreiden van de voordelen bij het kiezen van biologisch..

  Oorspronkelijk artikel:”Study proces ws.that people who eat organic have 25% lower risk of cancer”, Friday, November 02,2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.telegraph.co.uk/business/2018/08/11/monsanto-ordered-pay-289-million-cancer-patient/   
  https://www.usnews.com/news/health-care-news/articles/2018-10-24/can-eating-organic-ward-off-cancer-this-study-says-yes   

  19-11-2018, 21:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, non-Hodgkin lymfoom, biologische voeding, pesticiden, preventie, giftige chemicali├źn
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!