Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    18-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico op darmkanker verminderen.

    Hoog risico op darmkanker veroorzaakt door westers dieet kan worden teruggedraaid met gezonde, vezelrijke diëten.

    cancer


    (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Pittsburgh en het Imperial College London en gepubliceerd in het tijdschrift Nature Communications, kan het overschakelen van een westers dieet met veel vlees en vet op een dieet rijk aan groenten en bonen het risico op darmkanker verminderen in slechts twee weken. Darmkanker is de tweede meest voorkomende oorzaak van overlijden aan kanker in de rijke landen.

    Het onderzoek vergeleek stedelijke Afro-Amerikaanse inwoners van Pittsburgh met die van het platteland van Zuid-Afrikaanse dorpelingen op gebied van voedingspatroon en darmkanker. De onderzoekers gaven de twee groepen wisselende diëten gedurende  twee weken, met schokkende resultaten.

    Verschillende diëten leiden tot verschillende darmbacterien.

    Eerdere studies hebben aangetoond dat er een sterk verband is tussen voeding en darmkanker; vlees en vooral rood en bewerkt vlees verhogen het risico terwijl vezels het risico verminderen. De onderzoekers vertrokken van de hypothese dat verschillen in het voedingspatroon de voornaamste oorzaak is dat het risico op darmkanker 100 keer hoger is onder Afro-Amerikanen dan bij bewoners van het platteland in Afrika.

    De onderzoekers rekruteerden 20 Afro-Amerikanen uit Pittsburgh en 20 landelijke bewoners van KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika. Bij het analyseren van de voeding van de twee groepen vonden zij dat de Afro-Amerikanen veel minder vezels aten dan de Zuid-Afrikanen die twee tot drie keer zo veel vet en dierlijke eiwitten aten.

    Toen ze de darmmicroben bemonsterden van de twee groepen vonden zij dat de Afro-Amerikanen veel hogere niveaus van bacteriën hadden die de galzuren (geproduceerd door het lichaam om vet voedsel te helpen verteren) afbraken, terwijl de Zuid-Afrikanen veel hogere niveaus van bacteriën hadden die de koolhydraten helpen afbreken en die het chemisch butyraat produceren (waarvan is aangetoond het risico op kanker te verlagen).

    Bij 9 van de 20 Afrikaanse Amerikanen ontdekte men langs colonoscopie poliepen, en niet één enkele poliep bij de Zuid-Afrikanen. Poliepen zijn een risico op darmkanker aangezien zij zich soms kunnen ontwikkelen tot kwaadaardige tumoren.

    Wijzigingen zijn "verrassend", "verbazingwekkend"

    De onderzoekers voedden de deelnemers vervolgens gedurende twee weken met gecontroleerde diëten. De Afro-Amerikanen werden gevoed met een traditioneel landelijk Zuid-Afrikaans  dieet van consistente en vezelrijke voedingsmiddelen zoals bonensoep, graanbeignets, vistaco's en verse mango. De Zuid-Afrikanen werden gevoed een hoog-vet, hoog-eiwit, laag-vezelig westers dieet bestaande uit hamburgers, frietjes, gebakken aardappelen en worst.

    Aan het einde van de operatie waren ontsteking en andere biologische markers van darmkanker significant verminderd bij de Afro-Amerikanen, terwijl markers voor kankerrisico toegenomen waren bij in de Zuid Afrikanen.

    "We waren verbaasd over de invloed van deze verandering", zei hoofdonderzoeker Stephen O'Keefe. "We dachten enkele verschillen te vinden maar het totale beeld was helemaal  onverwacht."

    De onderzoekers vonden ook dat in de loop van de twee weken de darmflora van de deelnemers drastisch was veranderd. Bij de Afro-Amerikanen leidde dit tot 2,5-voudige toename van de butyraat niveaus in tegenstelling met de Zuid-Afrikanen bij wie de butyraat niveaus afnamen met 50 procent en de galbestrijdende bacteriën waren vermeerderd.

    Wetenschappers bleven tot nu toe onzeker over hoe voedingsvezels die de dikke darm onverteerd bereiken het risico op kanker kunnen beïnvloeden. De nieuwe studie suggereert dat dit gedeeltelijk komt door het veranderen van de samenstelling van de darmflora.

    “Verrassend voor mij is hoe de bacteriën het metabolisme en het risico op kanker kunnen beïnvloeden in slechts twee weken van dieetverandering," zei senior mede-auteur Jeremy Nicholson. "Het betekent voor mij dat voeding en milieu en microbiële genen waarschijnlijk veel belangrijker zijn bij het risico op darmkanker dan individuële genen van het individu."

    Oorspronkelijk artikel:"High colon cancer risk caused by Western junk food can be reversed with healthy, high-fiber diets, study proves" Wednesday May 6, 2015, by David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.nature.com/articles/ncomms7342.epdf?referrer_access_token=AnhypJF-VE7NUPdCH7uxJ9RgN0jAjWel9jnR3ZoTv0PGvowOInK6Lou9N9ZRCqlh5AW4X3SFrORbxSsdASfqfutH2Gkq9chUYG15cbuNJWdcFkwXRhXeFnBs09vNkksqfrC8OrTMp9lYbqiivkp3GirrepLAl8TPtHWu8eXBY-nOKlXKf1mWOwkhAt   
    http://www.reuters.com/article/2015/04/28/us-health-cancer-colon-idUSKBN0NJ1TR20150428   
    http://www.theguardian.com/science/2015/apr/28/bowel-cancer-risk-may-be-reduced-by-rural-african-diet-study-finds   

    18-05-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:darmkanker, vezels, dieet
    05-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superfood tegen zware metalen.

    Een superfood dat kwik absorbeert.

    Als je regelmatig vis en zeevruchten eet vind je hier een eenvoudige strategie die u kan interesseren.

    Het betref de alg chlorella die het vermogen heeft zich te binden aan kwik (en andere zware metalen zoals lood, cadmium, etc.);

    Chlorella is te koop in eenvoudige capsules.

    Wanneer ja angst hebt om zware metalen binnen te krijgen langs je maaltijd volstaat het gewoon een capsule chlorella ite nemen het midden of aan het einde van uw maaltijd te nemen.

    De chlorella zal direct in je maag kwik en andere zware metalen aan zich binden voordat ze worden opgenomen in je darmen en zal langs de normale intestinale weg je lichaam verlaten.

    Het is een eenvoudige, gemakkelijke en goedkope manier om de opbouw van zware metalen in je lichaam te voorkomen. En het bespaart jezelf een echte 'chelatietherapie' waarvan de gezondheidsnadelen en kosten niet onbelangrijk zijn.

    Waarom bevatten vis en schelpdieren kwik?

    In aquatische systemen, reageert elementaire kwik om een giftige organische verbinding te vormen nl. het methylkwik (MeHg). Aanwezig bij lage concentraties in zeewater of sedimenten, concentreert de methylkwik zich en hoopt zich op in de weefsels van levende organismen in de hele voedselketen:  "bioaccumulatie". We vinden dat dan terug bij de roofdieren uit de hogere niveaus van de voedselketen, zoals de meeste van de grote vissen die we eten: tonijn, haai, snoek, zwaardvis.

    Schelpdieren, mosselen, oesters, coquilles St. Jacques en kreeften filteren voortdurend het zeewater en behouden zo in hun weefsels een deel van de metalen die er van nature in zitten of er door de mens werden ingebracht.

    Dit betekent niet dat we moeten stoppen met het eten van zeevruchten. Integendeel, ondanks de zware metalen hebben verscheidene wetenschappelijke studies aangetoond dat ze zeer gunstig zijn voor de gezondheid. Zij bieden goede eiwitten en omega-3. Het eten van vis tweemaal per week vermindert het risico op depressie bij vrouwen met 25%.

    Neem echter bij elke maaltijd van zeevruchten eenvoudig een capsule chlorella om de opname van mogelijke zware metalen sterk te verminderen.

    Waarom mag je niet toestaan dat kwik zich ophoopt in je lichaam?

    Kwik is een zwaar metaal. Het is schadelijk voor het zenuwstelsel. Maar als het in je lichaam komt (via het maag-darmkanaal of via de huid), zet het zich vast in het vetweefsel (vet) - met inbegrip van de hersenen die uit 80% vet bestaan.

    Het heeft verder schadelijke effecten door het blokkeren van onze enzymen, en veroorzaakt neurologische problemen. Het is vooral gevaarlijk op de foetale hersenen en is onlangs in verband gebracht met hyperactiviteit.

    Dit is een nadeel dat alleen maar erger zal worden in de komende jaren als gevolg van verhoogde verontreinigende stoffen in de zeeën en oceanen.

    We moeten echter voorzichtig zijn (zoals altijd) met alle catastrofisme. Veel internet goeroes overdrijven de ernst en vooral de frekwentie van kwikvergiftiging. Deze zijn meestal dezelfde mensen die vervolgens een chelatietherapie protocol adviseren (verwijdering van zware metalen) op basis van kruiden en natuurlijke producten; in de praktijk echter niet effectief voor dit probleem.

    Een echte kwikvergiftiging is ernstig en veel zeldzamer dan we denken. Omdat het zeldzaam is, is zo’n vergiftiging ook moeilijk te diagnosticeren door artsen.

    Chelatietherapie (verwijderen van zware metalen) is effectief tegen hart- en vaatziekten.

    Het is wetenschappelijk bewezen dat chelatietherapie leidt tot voordelen voor de gezondheid, vooral tegen hart- en vaatziekten.

    Op een conferentie georganiseerd door de American College of Cardiology in San Francisco, presenteerden onderzoekers de resultaten van een onderzoek op 1700 mensen, waarbij chelatie van zware metalen aanzienlijk de gezondheid verbeterde van degenen die al een cardiovasculair voorval hadden meegemaakt. De studieleider, Dr. Lamas, vertelde op de conferentie: "We hebben onze mening over de twijfelachtige alternatieve therapie moeten omdraaien naar een echte wetenschap met verbazingwekkende resultaten. "

    Maar deze chelatie protocols vereisen het gebruik van chemische moleculen voor het vastleggen van de kwik. Maar deze moleculen verwijderen ook voedingsstoffen. Dat is de reden waarom wij altijd chelatietherapie moeten begeleiden met het nemen van multivitaminen en mineralen.

    In het hierboven aangehaald onderzoek zagen de personen die chelatie hadden ondergaan hun risico op een nieuwe cardiovasculaire gebeurtenis verlagen met 26%).

    Maar in elk geval, het ideale is om zo’n behandeling te voorkomen.

    Als iemand daadwerkelijk vergiftigd is met kwik en dat zijn gezondheid zeer slecht is, kan een verwijderingsprotocol, dat plotseling een aanzienlijke hoeveelheid in het lichaam geïsoleerde kwikmoleculen vrijmaakt die het lichaam geïsoleerd en ingekapseld onschadelijk had gemaakt ..? gevaarlijk zijn.

    Daarom is de benadering die ik aanbeveel niet de brutale aanpak van chelatietherapie maar de veilige manier om je binnen enkele dagen of weken vrij te maken van al uw zware metalen.

    Elimineer op tijd de zware metalen voorzichtig uit je lichaam.

    Ons lichaam bezit een natuurlijke molecule om kwik te verwijderen. Maar het proces is traag en wordt bemoeilijkt door de voortdurende opstapeling van nieuwe verontreinigingen. Vandaar de noodzaak om uw inname van zware metalen te beperken wanneer je kunt.

    Dit is waarom ik adviseer om regelmatig chlorella te nemen, een alg die het vermogen heeft om zich te binden aan zware metalen in uw dieet. Hierdoor geef je uw lichaam de mogelijkheid zich vrij te maken van zware metalen.

    De hoeveelheid chlorella aanbevolen om het fenomeen te optimaliseren is 4 gram, elke keer dat je eet vis of zeevruchten.

    Wees kritisch bij het kiezen van uw chlorella.

    Aandacht is geboden voor de herkomst van chlorella waarborgen, omdat, aangezien het zware metalen en verontreinigende stoffen aantrekt, gemakkelijk besmet kan zijn. Het is een plant die zowel de planeet als ons lichaam kan reinigen, dus moet het worden geteeld en verpakt volgens de hoogste zuiverheidsnormen.

    Zorg er bijgevolg voor chlorella te kopen bij een vertrouwde verkoper die ermee instemt om technische analyses voor te leggen over de afwezigheid van verontreinigende stoffen.

    Stel deze vragen aan het bedrijf dat u voorziet van chlorella:

    Hoe vaak gebeuren de analyses op monsters?

    Vraag naar van de naleving van de productievoorwaarden volgens de biologische landbouw?

    Wordt de chlorella gekweekt in natuurlijke of kunstmatige bassins (dit zijn makkelijker te controleren)?

    Controleert de producent op de verontreiniging door zware metalen?

    Extra voordelen.

    De voordelen van chlorella zijn niet beperkt tot zijn binding van zware metalen.

    Het is inderdaad een plant van uitzonderlijke voedingswaarde. Na de laatste oorlog heeft men zelfs gedacht dat het de problemen van de voedseltekorten zou kunnen oplossen, maar de productie ervan vergt te veel zorg en de alg is daarom te duur om te dienen als een hoofdvoedsel.

    Chlorella bevat 60% eiwit en alle essentiële aminozuren, waardoor het een uitstekend voedingsmiddel is voor vegetariërs. Bovendien is het rijk aan B-vitaminen, GABA (voor morale), foliumzuur, vitamine B12 en ijzer.

    De voordelen voor de gezondheid zijn talrijk. Het is effectief tegen fibromyalgie, bij hoge bloeddruk en zou preventief tegen kanker werken volgens studies op dieren.

    Oorspronkelijk artikel:”Le superaliment qui vous débarasse du mercure”, Jean-Marc Dupuis, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Avril 30, 2015.

    Bijlagen:
    http://archpedi.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1377487   
    http://www.lanutrition.fr/les-news/la-chelation-des-metaux-lourds-est-efficace-contre-les-maladies-cardiovasculaires.html   
    http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=chlorelle   

    05-05-2015, 23:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:chlorella, zware metalen, ontgifting
    17-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superfoods

    Probeer deze 9 smaakvolle superfoods om uw gezondheid te verbeteren.

    health

    Dinsdag, april 14, 2015 by: Daniel Barker
    Tags: superfoods, gezond voedsel, vruchten en zaden


    (NaturalNews) Er is geen specifieke technische definitie voor de term 'superfood', een woord dat u ongetwijfeld tegenkomt als het gaat om gezondheidstrends. Over het algemeen wordt van superfoods verondersteld een ongewoon hoge voedingswaarde of voordelen voor de gezondheid te hebben; veel fruit, groenten en zaden passen in deze definitie omdat ze vol voedingsstoffen zitten die de gezondheid ten goede komen.

    Linda Milo Ohr, die betrokken is bij het Institute of Food Technologists, heeft een lijst opgemaakt van negen voedingsmiddelen die u kunt gebruiken om uw algemene gezondheid te ondersteunen. Ze legt uit dat deze voedingsmiddelen "voordelen voor de gezondheid bieden die verder gaan dan hun nutritionele profielen," waardoor het belangrijk is deze regelmatig te consumeren.

    1. Chia zaden

    Rijk aan omega-3 vetzuren zijn chiazaden ook een goede bron van calcium, antioxidanten, vitamines en mineralen. Gemalen chiazaad geeft meer voedingswaarde dan het ganse zaad en kan gebruikt worden in veel kant-en-klare mixen.

    2. Lijnzaad

    Een ander bekend superzaad is lijnzaad dat omega-3 vetzuren, antioxidanten en vezels verschaft.

    Lijnzaad bevat ook fyto-oestrogenen die de cardiovasculaire functies kunnen verbeteren. Studies hebben ook aangetoond dat lijnzaad het cholesterolgehalte kan verlagen.

    3. Zonnebloempitten

    De populaire zonnebloemzaden worden gebruikt in smaakvolle snacks en leveren tal van voordelen voor de gezondheid.

    Ze bevatten enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetten, vezels, eiwitten en antioxidanten. Ze bevatten ook fytochemicaliën die het immuunsysteem ondersteunen en  wordenzelfs ingezet om kanker te bestrijden.

    4. Pompoenpitten

    Pompoenpitten zijn ook een lekker hapje en een leuke toevoeging aan salades. Men kan ze roosteren of toasten of kant en klaar kopen. Echter om er de meeste voordelen uit te halen is het gezondst om ze rauw te eten.

    Deze super zaden bevat eiwitten, vezels en veel mineralen, zoals magnesium, mangaan en fosfor.

    5. Bosbessen

    Bosbessen zijn een rijke bron van antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Daar zij antiverouderings en kankerbestrijdende eigenschappen hebben, zijn bosbessen één van de meest populaire superbessen geworden. Er werd ook aangetoond dat zij de bloeddruk verlagen en arteriële stijfheid verlichten.

    Volgens Tom Payne, specialist van de U.S. Highbush Blueberry Council (USHBC) in Folsom, Californië, "Zien consumenten bosbessen als een toegevoegde waarde voor de gezondheid van het hart, bij antiverouderingseigenschappen, bij preventie van kanker, bij verbeterd gezichtsvermogen en beter geheugen. "

    6. Acai bessen

    Deze super bessen worden steeds populairder, en om veel goede redenen.

    Acai bessen zijn vergelijkbaar met olijfolie in termen van vetzuurverhouding en ze zijn een zeer goede bron van anthocyanen, die voordelen bieden variërend van de bestrijding van ontstekingen en het verbeteren van het geheugen tot het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het remmen van de groei van kankercellen.

    7. Krieken

    Naast hun hoge antioxidant en anthocyaninegehalte zijn krieken ook een krachtig anti-ontstekingsmiddel.

    Bij testen op een groep fietsers, bleek een concentraat van krieken gunstig effect te hebben op het verminderen van ontstekingen veroorzaakt door het fietsen. Er werd ook aangetoond dat hun herstel versneld verliep.

    8. Cranberries

    Naast de welbekende werking op de urinewegen hebben veenbessen ook antimicrobiële en anti-ontstekingseigenschappen. Ze zijn ook een goede bron van antioxidanten en hebben een gunstig effect op de cardiovasculaire en orale gezondheid.

    9. Avocado's

    Avocado's zijn een fantastisch veelzijdig voedsel met veel smaak en veel voordelen voor de gezondheid.

    Dit superfruit (ja, het is een vrucht) bevat een hoge hoeveelheid van "goede" vetten (enkelvoudig onverzadigde vetten) die kunnen helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte in het bloed en behoud van een goede gezondheid van het hart.

    Dit zijn slechts een paar van de vruchten en zaden die in aanmerking komen als superfoods. Het eten van een breed scala van deze vruchten en zaden is belangrijk voor de algehele balans.

    Het is een goed idee om op zijn minst een paar van de hierboven genoemde voedingsstoffen in uw dieet op te nemen  voor een betere gezonl sdheid.

    Oorspronkelijk artikel:"Try these 9 flavorful superfoods to improve health", Tuesday, April 14, 2015 by: Daniel Barker, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.healthdiaries.com/eatthis/9-health-benefits-of-anthocyanins.html   
    http://www.newswise.com/articles/9-superfruits-and-super-seeds-you-should-add-to-your-diet   

    17-04-2015, 10:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:superfoods,
    06-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D2

    Vitamine D2 ledigt onze reserves aan vitamine D3.

    Als men vitamine D2 neemt vermindert de vitamine D-spiegel in het bloed, zodat je het tegenovergestelde resultaat krijgt van het gewenste effect.

    Dit verrassend feit werd ontdekt door Noorse onderzoekers. Zij vonden dat patiënten aan wie 2000 IU vitamine D2 per dag werd gegeven, hun vitamine D (vitamine D3) niveau met meer dan 50% deed dalen binnen de acht weken. Degenen die 2000 IU vitamine D3 per dag kregen zagen hun vitamine D niveau verdubbelen binnen dezelfde periode.

    Vitamine D2 komt in het bloed en verdwijnt.

    Vitamine D2, ook wel ergocalciferol genoemd, is structureel analoog aan vitamine D3. Het verschil is dat het alleen aanwezig is in planten, schimmels en vooral in gisten.

    Studies over vitamine D2 toonden unaniem aan dat vitamine D2 in het bloed komt maar de vitamine D-spiegel in het bloed slechts lichtjes doet stijgen, de helft van wat dezelfde hoeveelheid vitamine D3 doet.

    Dit betekent dat een groot deel van de vitamine D2 verdwijnt. Dus het is tijd en geld verspild.

    Vitamine D1 bestaat niet.

    Er zijn verschillende vormen van vitamine D: D2, D3, D4, D5, D6, D7.

    Vitamine D1daarentegen bestaat niet. Oorspronkelijk was het bedoeld als een stof die overeen kwam met een mengsel van vitamine D2 en een verbinding die geen biologische activiteit heeft gekend nl. lumisterol.

    Andere vormen van vitamine D komen overeen met derivaten van sterolen in dierlijk metabolisme. Sterolen zijn een soort vet.

    Maar de actieve vorm van vitamine D is vitamine D3 met zijn fysiologische voordelen tegen kanker, autoimmuunziekten en  inflammatoire darmziekte. Vitamine D3 beschermt ook tegen het risico van fracturen.

    Vermijd Uvedose!

    Veel artsen schrijven nog steeds één of twee ampules Uvedose voor in de winter. Deze bevatten 100 000 IE vitamine D3, maar het effect is brutaal. Het vitamine D-niveau stijgt en valt dan fors naar beneden na 3 weken. Een Amerikaanse studie wees uit dat het percentage na 28 dagen zelfs nog lager lag dan het initieel niveau.

    Kleine dagelijkse doseringen genieten de  voorkeur. Neem 1500 tot 4000 IU per dag vitamine D3 en je bekomt het effect van een matig direct zonlicht.

    Bovendien bevat Uvedose twijfelachtige componenten zoals buthylhydroxytoluène (E321), een mogelijk carcinogeen conserveermiddel en saccharine, een zoetstof die sinds 1977 verboden is in Canada.

    Gevaarlijk of niet, deze stoffen verdienen geen plaats in een voedingssupplement van vitamine D.

    Geen risico op overdosering.

    4000 IE per dag is 20 keer de aanbevolen dagelijkse dosis vitamine D.

    Toch loop je absoluut geen risico op overdosis, zelfs als u veel in de zon zit (stralen van de zon op de huid veroorzaken natuurlijke aanmaak van vitamine D).

    Inderdaad, ons lichaam heeft een zeer effectief regulerend mechanisme. Het stopt de productie van vitamine D wanneer het genoeg heeft gehad.

    Bijwerkingen geassocieerd met overmatige vitamine D manifesteren zich pas na het nemen van 40.000 IE, tien keer meer per dag gedurende vele maanden.

    Echter, het risico van een tekort vitamine D is is reëel als je geen voedingssupplementen neemt.

    Een beetje meer vitamine D geeft veel minder risico op ziekte. Elke kleine toename van vitamine D in de bloedspiegel helpt om het risico op de meest verschillende ziekten sterk verminderen.

    Bij een tekort (minder dan 10 ng/ml), dat optreedt bij mensen die weinig buiten komen of zich geheel bedekken heeft de aanvoer van vitamine D de hieronder geïlustreerde gevolgen:

    . met een gehalte van 30 ng/ml wordt het risico van astma verminderd met 63%;

    . met een gehalte van 32 ng/ml wordt het risico van myocardiaal infarct verminderd met 50%;

    . met een gehalte van 35 ng/ml wordt het risico op hoge bloeddruk verlaagd met 78% en dat van seizoensgriep verminderd met 83%;

    . met een niveau van 40 ng/ml wordt het risico op vermoeidheidsbreuken verminderd met 50%;

    . met een niveau van 45 ng/ml vermindert het risico op osteoporose en fracturen met 50%;

    . met een gehalte van 50 ng/ml vermindert het risico op type 1 diabetes met 71%;

    . met een gehalte van 65 ng/ml vermindert het risico op borstkanker met 83%;

    . met een niveau van 70 ng/ml wordt het risico op darmkanker met 80% verminderd;

    . met een iets hoger gehalte tot 70 ng/ml vermindert het risico op MS risico met 80%;

    . met een niveau van 75 ng/ml was er een afname van 50% van het risico op leukemie, 65% van het risico op alvleesklierkanker, 66% van het risico op blaaskanker, 67% van het risico op kanker van het endometrium en 75% op het risico van borstkanker !!

    Raadgeving.

    De gruwelijke vormen van kanker met onnoemelijk veel leed voor de nabestaanden verpesten onze gezondheidszorg en hangen als een zwaard van Damocles boven ons hoofd.

    Wij kunnen het risico met 50, 60, 80 tot zelfs 83% verminderen met enkele druppels vitamine D per dag !!!

    Vitamine D is goedkoop! Je hoeft niet eens een tablet of pil te slikken. Vijf druppels op de tong volstaan. Als bonus krijg je een verlaging in risico op alle hierboven genoemde ziekten. En toch is er slechts een klein deel van de bevolking dat er zich om bekommert.

    Voedsel verrijkt met vitamine D.

    De industriële agribusiness verkoopt granen, melk en een scala van andere producten "verrijkt met vitamine D". De mensen zijn ervan overtuigd dat ze hun behoeften hiermee kunnen dekken. Niets is minder waar.

    De wet verbiedt aanzienlijke doses vitamine D in het dieet. In Europa mogen de fabrikanten niet meer dan 200 IE vitamine D3 toevoegen aan een portie van een bepaald voedingsmiddel.

    Als je dit vergelijkt met onze dagelijkse behoeften begrijp je dat dit een druppel op een hete plaat is zonder invloed op ons vitamine D niveau.

    Ik raad mijn omgeving aan om vitamine D3 te nemen samen met vitamine K2 in de vorm MK7.

    Het is minder courant maar efficiënter en ook iets duurder dan de conventionele vitamine D3 in olieachtige vorm. Vraag ernaar.

    Oorspronkelijk artikel: "La vitamine D2 vide nos réserves de vitamine D3", Jean-Marc Dupuis, La Lettre Santé Nature Innovation", Avril 5, 2015.

    Bijlagen:
    http://www.bioportfolio.com/resources/pmarticle/575087/Bioavailability-of-Vitamin-D2-and-D3-in-Healthy-Volunteers-a-randomised-placebo.html   

    06-04-2015, 17:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Vitamine D2
    05-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie doodt kankercellen

    Olijfolie antioxidant doodt alle geteste kankercellen binnen het uur.

    cancer

    (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Rutgers University en Hunter College en gepubliceerd in het tijdschrift Molecular & Cellular Oncology, is de belangrijkste antioxidantverbinding in olijfolie in staat om kankercellen te doden in minder dan een uur terwijl gezonde cellen ongedeerd worden gelaten. De onderzoekers hopen dat dit kan leiden tot een gerichte kankertherapie op basis van deze molecule.

    "Het mediterraan dieet wordt al geruime tijd geassocieerd met een verlaagd risico op veel verschillende soorten kanker," zegt onderzoeker Paul Breslin. "Daar waar het dieet veel gezondheidsvoordelen biedt richtte deze studie zich rechtstreeks op het olijfoliefenol oleocanthal dat een belangrijke rol speelt in onze waarnemingen. Naarmate meer mensen het mediterraan  dieet gebruiken als een gezonde levensoptie groeit oleocanthal in zijn betekenis als een essentieel actief bestanddeel van dit dieet. "

    Het losbreken van de hel.

    Van veel gezonde plantaardige verbindingen is bekend apoptose, of geprogrammeerde celdood, in kankercellen te induceren door het gericht gebruiken van een specifiek eiwit dat het proces controleert. Apoptose werking neemt tussen 16 en 24 uur in beslag en eerdere studies hebben aangetoond dat kankercellen blootgesteld aan oleocanthal stierven binnen 30 tot 60 minuten na blootstelling. De oleocanthal handelde dus veel sneller, wat suggereert dat er een ander mechanisme werkt dan bij apoptose.

    "We moesten bepalen of oleocanthal daadwerkelijk het sterven van de cellen veroorzakte," zei Breslin.

    In de nieuwe studie ontdekten de onderzoekers inderdaad dat oleocanthal de kankercellen doodt door een ander mechanisme. In plaats van zich te richten op het apoptose-eiwit, veroorzaakt oleocanthal het uiteenvallen van de lysosomen van kankercellen. Deze organellen zijn verantwoordelijk voor de verwerking van cellulaire afval en zijn veel groter en breekbaarder in kankercellen dan in gezonde cellen.

    "Als je eenmaal één van die dingen open krijgt, breekt de hel los," zei Breslin.

    De studie toonde aan dat zodra de lysosomen barsten de elkaar kritisch levensverlengende functies in de kankercellen begon te breken.

    Beduidend is ook dat oleocanthal geen schade aanricht aan de nabijgelegen gezonde cellen. In plaats daarvan worden deze in een soort van stilstand gezet voor ongeveer één dag. Na die tijd functioneren de gezonde cellen weer normaal zonder zichtbare blijvende effecten.

    "Het mechanisme van het doden van kankercellen en het sparen van gezonde cellen, lysosomale membraan permeabilisatie, wordt geopperd als een mogelijk mechanisme voor het effectief doden van kankercellen en het sparen van gezonde weefsels, maar is nog nooit eerder gerealiseerd," zei Breslin. "Onze realisatie echter maakt van deze studie een bepaald therapeutisch belang voor de behandeling van kanker."

    Het zal echter nog veel jaren duren voordat een oleocanthal behandeling beschikbaar zal komen. Dat komt omdat volledige organismen veel complexer zijn dan celculturen en de olijfolieverbinding anders kan reageren in een menselijk lichaam.

    Olijfolie gezond voor je hele lichaam.

    Olijfolie bezit een grote verscheidenheid aan voordelen voor de gezondheid, zoals versterking van het immuunsysteem, het voorkomen van osteoporose, het lichaam beschermen tegen luchtverontreiniging en eventueel helpen voorkomen van dementie. De gezonde vetten in olijfolie stimuleren de hersenen en veroorzaken zelfs verbetering van het geheugen.

    Een studie uit 2010 uitgevoerd door onderzoekers van de Universitat Autónoma de Barcelona suggereert zelfs dat olijfolie kan helpen kanker te voorkomen. De onderzoekers vonden dat olijfolie leidde tot veranderingen in de signaalwegen van borstkankercellen, zo apoptose veroorzaakt en DNA-schade voorkomt van gezonde cellen.

    Deze bevindingen zijn bijzonder belangrijk omdat een vetrijk  dieet gewoonlijk wordt beschouwd als een risicofactor voor borstkanker. Toch kan olijfolie en bepaalde andere "gezonde vetten" een beschermend voordeel bieden.

    Een matige consumptie van olijfolie veroorzaakt een lager risico op kanker, hart- en vaatziekten en tal van andere gezondheidsproblemen.

    Oorspronkelijk artikel:"Olive oil antioxidant naturally kills all cancder cells tested within an hour", Thrusday, March 26, 2015 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.futurity.org/olive-oil-cancer-859862/   
    http://www.medicaldaily.com/olive-oil-compound-kills-cancer-cells-less-hour-all-powerful-oleocanthal-322904   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100630115019.htm   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2015/03/150302141241.htm   

    05-04-2015, 22:10 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:olijfolie, kankercellen, antioxidanten
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C overtreft vaccinatie

    Vitamine C overtreft vaccins.

    Vrijdag, maart 27, 2015 by: Jonathan Landsman
    Tags: vitamine C, vaccins, natuurlijke gezondhei

    vitamin C

    (NaturalNews) Het idee van een mirakelmiddel dat de mensheid kan genezen van een breed scala aan ziekten, van kanker tot mazelen en griep, is al lang een droom van patiënt en arts. Stel dat dit middel niet was in de vorm van de laatste risicovolle vaccinaties maar in de vorm van een vitamine supplement!

    Dat is precies de conclusie die getrokken kan worden uit een studie over vitamine C van Dr. Frederick Klenner.

    De conventionele geneeskunde weigert een bewezen medische waarheid te herkennen.

    Dr. Klenner’s bevindingen over vitamine C en zijn ongelooflijk vermogen om alles te genezen, van polio tot multiple sclerose tot reacties van giftige slangenbeten zijn verschenen in kranten en tijdschriften over een tijdspanne van drie decennia. Zijn gedocumenteerde succesverhalen zijn een slag in het gezicht van de conventionele geneeskunde, waarin wordt gepleit voor risicovolle (invasieve) medische behandelingen met het vaccin tegen bof, mazelen en rode hond (BMR).

    Uit Dr. Klenner’s jarenlange studie blijkt dat vitamine C werkt als een anti-infectief-, reducerend-, antistollings- en oxidatiemiddel en als antihistaminicum.

    Polio wordt genezen met vitamine C therapie.

    Terwijl anderen voor hem hadden gevonden dat vitamine C een rol kon spelen in het verminderen van de gevolgen van polio gaf Dr. Klenner patiënten voor het eerst doses equivalent van duizenden milligram vitamine C per dag.

    Terwijl Dr. Klenner een briefing van zijn bevindingen over vitamine C en polio had gepresenteerd in 1949 op de jaarlijkse vergadering van de American Medical Association, werden baby's, kinderen en volwassenen verlamd of gedood door het virus en de medische sector gaf weinig aandacht aan zijn bevindingen.

    Klenner beval aan een dosering van vitamine C intraveneus toe te dienen, maar merkte op dat de intramusculaire route ook bevredigend zou kunnen zijn. Hij gaf minstens 350 mg per kg lichaamsgewicht - een dosering equivalent aan 25.000 tot 30.000 mg voor een volwassene.

    Volgens Dr Klenner genas zijn ascorbaat behandeling alle 60 polio patiënten onder zijn hoede. Geen enkel kreeg verlamming en waren genezen na slechts drie dagen van behandeling. Dr. Klenner rapporteerde zijn bevindingen nogmaals, dit keer in het tijdschrift Southern Medicine and Surgery en opnieuw werd er geen aandacht aan besteed.

    Vitamine C biedt geweldige resultaten bij gordelroos.

    Het resultaat dat Dr. Klenner bereikte met het gebruik van vitamine C bij een aantal infecties en toxische indringers is verbazingwekkend zoals dat bij acht patiënten met gordelroos. Elke persoon kreeg 2000 tot 3000 mg vitamine C injectie elke 12 uur, naast 1000 mg vruchtensap oraal elke twee uur.

    Zeven van de acht patiënten meldden volledige verlichting van pijn bij gordelroos binnen twee uur na toediening van de eerste vitamine C injectie. In totaal kregen de patiënten vijf tot zeven injecties met vitamine C. Blisters geassocieerd met het virus begonnen snel te genezen en waren volledig verdwenen binnen de 72 uur.

    Waarnemingen van Dr. Klenner worden ondersteund door de bevindingen van andere onderzoekers zowel voor als na de publicatie van zijn werk. Een eerdere studie meldde succes met 14 gordelroos patiënten door vitamine C injecties. In een rapport uit 1950 blijkt dat gordelroos volledig verdwenen was bij alle behandelde 327 patiënten slechts 72 uur nadat ze vitamine C injecties had gekregen.

    Kan vitamin C hulp bieden bij andere virussen?

    Dr. Klenner's werk stopt niet bij gordelroos of polio. Een lange lijst van ziekten, waaronder longontsteking, hepatitis, mazelen, bof, difterie en griep, onder vele anderen, werden genezen met behulp van de vitamine C therapie.

    De sleutel van de doeltreffendheid van vitamine C is voldoende te geven over een voldoende lange periode.

    Bijvoorbeeld bij patiënten met longontsteking, raadde Dr. Klenner aan elke 6 tot12 uur minstens 1.000 mg. vitamine C intraveneus toe te dienen, voor milde gevallen en kinderen 500 mg. De meeste patiënten vertoonden een volledige klinische en röntgenstraal resolutie van de ziekte na slechts 3 tot 7 injecties.

    Vitamine C blijkt ook te werken bij virale hepatitis patiënten. Patiënten konden normale activiteiten hervatten na slechts 2-4 dagen oraal innemen van 500 tot 700 mg vitamine C per kg lichaamsgewicht. Deze dosis komt overeen met 30 gram - elke 24 uur - in sinaasappelsap.

    Dit zijn slechts een paar voorbeelden van de vele keren dat Dr. Klenner en andere onderzoekers vitamine C hebben gebruikt om patiënten te helpen zich te ontdoen van virussen.

    Hoe kan men zichzelf beschermen tegen ziekte door het opbouwen van een levenslange immuniteit?

    Dr. Klenner raadde aan dat iedereen, al of niet ziek, niet moet vertrouwen op kleine dosissen aanbevolen vitamine C. Deze niveaus zijn alleen nuttig in het afweren van acute scheurbuik; ze hebben geen nut bij een chronisch tekort aan vitamine C verergerd door stress, milieu onzuiverheden en besmettelijke organismen.

    Onafhankelijk van het behandelen van een ziekte, beval Dr. Klenner een dagelijkse preventieve doses aan van 10.000 tot 15.000 mg. Voor kinderen beval hij doseringen aan in functie van hun leeftijd met 1,000 mg per jaar met een maximum van 10.000 mg.

    Het is vermeldenswaard dat zelfs bij zeer hoge doseringen geen negatieve bijwerkingen zijn gemeld. Het aanpakken van ziektesymptomen met vitamine C kan het menselijk lichaam helpen om een ”levenslange immuniteit" te bereiken, wat  vaccins en veel andere giftige geneesmiddelen niet kunnen.

    Oorspronkelijk artikel:"Vitamin C outperforms vaccines", Friday, March 27, 2015 by: Jonathan Landsman, Natural News.

    04-04-2015, 22:01 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:vitamine C, vaccins, immuniteit
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!