Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup nog erger ...
    Onderzoek - Roundup toxiciteit veel erger dan wat Monsanto de overheid wijs maakt.

    (NaturalNews) Glyfosaat 's werelds best verkopende herbicide formule is ook één van de giftigste, volgens een recente studie gepubliceerd in het tijdschrift  Ecotoxicology. In tegenstelling tot de ongegronde veiligheidsbeweringen naar voor gebracht door Monsanto en zijn aanhangers in de regering is glyfosaat giftiger voor het milieu dan eerder gedacht zelfs bij concentraties die algemeen genomen als veilig worden beschouwd.

    Alarmerend is de invloed van de chemische stof op de Daphnia magna ook bekend als de zoetwatervlooi, een ongewervelde soort die volgens gegevens verkregen door Monsanto niet negatief wordt beïnvloed door glyfosaat blootstelling. Volgens tests onlangs uitgevoerd op de D. magnais is glyfosaat niet alleen giftig bij niveaus die vaak gevonden worden in het milieu maar ook  schadelijk bij veel lagere niveaus.

    Gebaseerd op proeven met verschillende klonen en leeftijdsklassen van D. magna hebben onderzoekers aan het Centrum voor Bioveiligheid van de Universiteit van Tromso in Noorwegen gevonden dat zelfs op minuscul niveau glyfosaat en Roundup zowel acuut als chronisch toxisch zijn voor in het water levende wezens. Zelfs bij subletale concentraties van nominaal minder dan 0,05 milligram per liter (mg/l ) van één van de primaire actieve ingrediënten in glyfosaat, onderging D. magna aanzienlijke ontwikkelingsveranderingen.

    Blootgestelde soorten hebben ook meer kans op problemen met de voortplanting en onverwachte abortussen om nog niet van de te vroege sterften te spreken.  Over de hele linie op alle niveaus van blootstelling bleken glyfosaat en Roundup negatieve bijwerkingen te hebben op wezens die zogezegd veilig waren. De scriptie en bevindingen tonen meer dan waarschijnlijk ecologisch gesproken slechts het topje van de ijsberg  en worden veel meer soorten waarschijnlijk ook beïnvloed.

    "De resultaten tonen aan dat de in water levende ongewervelde ecologie nadelig kan worden beïnvloed door de concentraties van deze herbicide," schreven de auteurs in hun scriptie, vaststellend dat relatief lage niveaus van blootstelling aan glyfosaat toxisch blijken te zijn in bijna alle geteste parameters. "We concluderen dat de giftigheid van glyfosaat en Roundup voor ongewervelde waterdieren is onderschat en dat de huidige Europese Commissie en het Amerikaanse EPA de classificatie voor de giftigheid van deze stoffen zou moeten herzien."

    Lage niveaus aan glyfosaat blootstelling ook giftig voor de mens.

    Talrijke studies, waaronder één onlangs online gepubliceerd in het Journal Entropy hebben gevonden dat blootstelling aan lage niveaus van glyfosaat bij de mens ook problematisch is en leidt tot omstandigheden zoals :de ziekte van Parkinson, onvruchtbaarheid en kanker.

    Een belangrijk vergeten toxiciteitsmechanisme is de remmende werking van glyfosaat tegen cytochroom P450 (CYP) bij mensen en andere zoogdieren. Het is één van de belangrijkste manieren waardoor de chemie de normale gezonde biologie verstoort.   Onderzoekers hebben ontdekt dat glyfosaat het vermogen van het lichaam om zich te ontgiften belemmert en chronische ontstekingen aanwakkert wat leidt tot meer ernstige gezondheidsproblemen.

    "Negatieve impact op het lichaam is sluipend en langzaam in de tijd en manifesteert zich als ontsteking van het cellulair systeem door het hele lichaam," schreven de auteurs  over de schadelijke effecten van glyfosaat op lange termijn. "[Glyfosaat] residuën verhogen de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuën en giftige stoffen in het milieu om zo de normale lichaamsfuncties te verstoren en ziekte te veroorzaken."

    Ander prominente onderzoek heeft gevonden dat glyfosaat rechtstreeks menselijke cellen beschadigt en doodt, met inbegrip van embryonale, placenta en navelstreng cellen. Veel inerte of zogenaamde "inactieve" additieven van Roundup en andere glyfosaat formules zijn zeer nadelig en interfereren met de normale hormonale functie en cellulaire functies van anders gezonde personen alsook met de ontwikkeling van de foetus bij zwangere vrouwen.

    Oorspronkelijk artikel: "Research - roundup toxicity much worse than what Monsanto, government claims", Thursday, July 11, 2013 by: Jonatbhan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://articles.washingtonpost.com/2013-04-29/national/38895115_1_glyphosate-roundup-herbicide-monsanto   
    http://www.gmwatch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=14957:roundup-and-glyphosate-toxicity-underestimated-study   
    http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=weed-whacking-herbicide-p   

    12-07-2013, 21:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:Monsanto, glyfosfaat, Roundup
    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Risico's draadloos internet
    Waarom we allemaal best terugschakelen naar ethernetkabels: Draadloos internet brengt ernstige chronische gezondheidsrisico's met zich mee.

    (NaturalNews) Terwijl de toename van draadloze apparaten de toegang tot het internet gemakkelijker en minder opdringerig heeft gemaakt (geen hinderlijke rondslingerende kabels) wijzen recente studies op de gevaren hieraan verbonden. Meer specifiek, de gevaren die de brede invoering van draadloze technologie heeft gecreëerd met betrekking tot onze gezondheid. De meeste mensen onderschatten de gevaren van draadloze technologie voor onze gezondheid en ons welzijn.

    24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

    Eén van de meest gevaarlijke aspecten van draadloos internet is het "altijd-aanwezig" karakter ervan. De overgrote meerderheid gebruikt de draadloze routers zonder ze ooit nog af te zetten. Dit betekent dat ze voortdurend een gevaarlijk elektromagnetisch energieveld uitstralen 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Deze draadloze technologie is een zeer belangrijk chronisch risico voor de gezondheid. Meer verontrustend is nog steeds de 'compounding' aard van het leven in de buurt van buren die Wi-Fi gebruiken. Als je onderzoekt welke draadloze signalen uw computer kunnen bereiken dan val je al vlug op die van je buurman. Alle EMF velden zitten overal om je heen, dus zelfs als jezelf uw router afschakelt zit je nog altijd opgezadeld met de signalen van je buurt. 

    Gezondheidsrisico's van wi-fi.


    De effecten van de wi-fi op de gezondheid geraken meer en meer bekend. 
    Sommige van de effecten zijn:


    - Slaapstoornissen
    - Concentratieproblemen
    - Hartkloppingen
    - Hoofdpijn / migraine
    - Aanhoudende vermoeidheid
    - Negatief denken
    - Problemen met de spijsvertering
    - Hersenmist en geheugenverlies
    - Angst en depressie
    - Chronische stress
    - Demotivatie
    - Duizeligheid

    Mensen die deze symptomen hebben gerapporteerd  ervaren een onmiddellijke ommekeer bij het ​​uitschakelen van hun wi-fi of als ze zich begeven in een wi-fi vrije omgeving.

    Hier zijn enkele van de symptomen die gepaard gaan met het verwijderen/ uitschakelen van draadloze technologie:

    - Zich helderder en lichter voelen
    - Zich "opgeheven" voelen op emotioneel, fysieke en mentaal vlak. 
    - Meer gemotiveerd
    - Zich gelukkiger voelen
    - Zich vreedzamer voelen

    De oplossing: Wat u kunt doen?

    Duidelijk, de proliferatie van Wi-Fi vormt een zeer ernstige bedreiging voor de gezondheid en welzijn. Ik zou zelfs durven beweren dat de kwaliteit van ons leven wordt verlaagd door het voortdurend gebombardeer door energievelden.  Het is de hoogste tijd voor het nemen van actie in onze gemeenschappen en te praten met onze vrienden en buren over de zeer reële gevaren van draadloze technologie. Terugschakelen naar het reguliere internet via de kabel en uitschakelen van Wi-Fi-routers is een algemene vuistregel. Dit is de eerste stap naar het terugnemen controle over onze gezondheid.

    Oorspronkelijk artikel: "Why we should all switch back to ethernet cables: Wireless internet poses serious chronic health risks" Saturday, July 06, 2013 by: Zach C. Miller

    Bijlagen:
    http://www.earthcalm.com/emf-dangers/the-dangers-of-wi-fi/   
    http://www.safeinschool.org/   
    http://www.safespaceprotection.com/electrostress-from-wireless-routers.aspx   

    11-07-2013, 23:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:internet, straling
    09-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma bij artritis
    Behandel uw reumatoïde artritis natuurlijk met curcumine: Onderzoek.

    (NaturalNews) Reumatoïde artritis (RA) is een uiting van ontsteking van een afdichting. Er zijn tal van kurkuma en curcumine studies die bevestigen dat kurkuma of zijn werkzame stof curcumine werken om de ontsteking te minimaliseren.

    Een studie uit India van maart 2012 testte 45 proefpersonen met actieve RA en verdeelde hen in drie groepen.

    De ene groep nam slechts 500 mg per dag curcumine, een andere groep kreeg alleen dicoflenic natrium, een farmaceutisch NSAID (niet-steroïde anti-inflammatoir geneesmiddel) voorgeschreven voor artritis pijn en de derde groep kreeg een combinatie van kurkuma en dicoflenic natrium.

    De curcumine groep scoorde het best wat de onderzoekers deed besluiten: "Onze studie levert het eerste bewijs voor de veiligheid en de superioriteit van cucurmine behandeling bij patiënten met actieve RA, en benadrukt de noodzaak van toekomstige grootschalige proeven bij patiënten met RA en andere artritis (1) om deze bevindingen te staven.

    Deze laatste noodkreet "noodzaak van toekomstige grootschalige proeven" verschijnt in bijna elke studie over natuurlijke middelen. Hoeveel proeven zijn er nodig om publiekelijk de werking van een natuurlijke remedie te onderschrijven? En hoe heeft men toegang tot duizenden testen in vroege fase en hun conclusies?

    Surf naar GreenMedInfo.com

    De oprichter van de site Sayer Ji, Greenmedinfo (GM) wees  er in 2011 op dat er internationaal 1.800 "peer-reviewed" studies ondernomen zijn op kurkuma. Kurkuma is een plant met meer dan 1000 HAS fytonutriënt verbindingen. Volgens Sayer Ji, "... het medisch veld onderneemt altijd pogingen om de "magic bullet" verbinding te isoleren, in het geval van kurkuma is het curcumine."

    Verbazingwekkend: op het moment van Sayer Ji's YouTube presentatie op 3 april 2011 waren er 3.934 studies over curcumine. (YouTube bron 2 hieronder)

    Volgens Sayer Ji werken de National Institutes of Health (NIH) en de National Library of Medicine mee aan PubMed bijdragen dewelke een bron zijn voor GreenMedInfo's voor het maken van hun database.

    Je zou verbaasd staan over de enorme aantal studies die ongekend blijven met de bedoeling de werking van natuurlijke middelen aan de mensen te onttrekken.

    Bijvoorbeeld - met kurkuma, de NIH beweert dat het onmogelijk effectief kan zijn voor GI-aandoeningen daar er volgens hen onvoldoende bewijs is over de werkzaamheid voor een hele lijst van ziekten, met inbegrip van RA!

    Op Greenmed's data base kan iedereen de klinische of laboratorium proeven op kurkuma of een andere natuurlijke stof bekijken met inbegrip van de farmacologische werking en soorten testen, mens, dier of in vitro (petrischaal en reageerbuis) .

    Dit maakt het mogelijk om het overwicht van bewijsmateriaal te zien en naar het specifiek medische of wetenschappelijke verslag te gaan. Als lid van GreenMedInfo voor een kleine maandelijkse vergoeding,kunt u nog dieper graven in de afzonderlijke studies.

    De FDA ( federale geneesmiddelen agentschap) aanpak is steeds gericht op het grote geld.

    Alleen Big Pharma is bereid en heeft de mogelijkheden om  hoge rekeningen te betalen voor onderzoek, vanaf in vitro langs drie fasen van menselijke proeven voor het verkrijgen van eigendomsrechten voor een medicijn.

    Meestal gaat het om medicijnen die vaak een natuurlijk ingrediënt imiteren of kunnen worden gesynthetiseerd met exclusieve verkooprechten voor maximaal twee decennia. (3)

    Interessant is dat in de nieuwsbrieven van het FDA beleid met procedures en policy zelden het woord genezing verschijnt. De focus ligt op zakelijk beleid, octrooirechten en andere juridische kwesties.  Geneeskunde is "big business" met een witte jas en zwarte hoed.

    Natuurgenezers en supplement producenten moeten dezelfde weg volgen. Ze kunnen dit spel niet spelen en kunnen zelfs de bevorderende helende eigenschappen van natuurlijke middelen die reeds duizenden jaren hun effectivitiet hebben getoond, niet claimen.

    De FDA beschermt  Big Pharma en krijgt zelfs een stuk van het werk voor elk medicijn dat het goedkert na het aanvaarden van de Big Pharma's rapporten. 

    'Evidence based onderzoek "is de slagzin die het medisch beroep beheerst en het publiek ontzag afdwingt terwijl de empirische effectiviteit en veiligheid van natuurlijke middelen gebruikt door miljoenen mensen wordt genegeerd. 

    Je kunt  uw eigen overwicht van bewijs voor natuurlijke stoffen vinden op GreenMedInfo.com.

    Oorspronkelijk artikel: "Treat your rheumatoid arthritis naturally with curcumin: Research" Sunday, July 07, by: PF Louis.

    Bijlagen:
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40221   
    http://www.youtube.com/watch?v=s2AZOMu0bVA   

    09-07-2013, 12:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kurkuma, artritis, turmeric
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rauwe melk veilig
    Nieuwe wetenschappelijk gegevens over de veiligheid van rauwe melk.

    NaturalNews) Al die verouderde overheidspraat over de gevaren van het drinken van rauwe melk is nogmaals weerlegd, dit keer door een reeks van wetenschappelijke risicobeoordelingen onlangs gepubliceerd in het Journal of Food Protection. Een persbericht gepubliceerd in de Wall Street Journal (WSJ) legt uit dat op basis van de resultaten van drie nieuwe kwantitatieve microbiële risicobeoordelingen (QMRAs) en de herziening van tientallen andere wetenschappelijke studies over het onderwerp, rauwe melk zeer duidelijk een laag risico voedsel is dat in het algemeen veilig is voor iedereen, inclusief zwangere vrouwen en jonge kinderen.

    Gepresenteerd tijdens een recente vergadering van het Centrum voor Disease Control in Vancouver, BC, Canada, waren de resultaten van een baanbrekende proefschrift met de meest recente wetenschappelijke gegevens duidelijk over de veiligheid van verse melk en werd de presentatie getiteld als: Ongepasteuriseerde melk ... mythes en bewijzen. De belangrijkste onderzoeker Nadine Ijaz, MSc, onthult op deze presentatie hoe de rauwe melk ten onrechte en oneerlijk werd geklasseerd als een hoog risico voedsel sinds de dertiger jaren. Stedelijke distilleerderij zuivelfabrieken pasteuriseerden de "gevaarlijke" melk omdat die de mensen zogezegd ziek maakte.

    Distilleerderij zuivelfabrieken werden uiteindelijk ontmanteld en vervangen door echte boerderij zuivelfabrieken, waar vrijwel alle "risico's" geassocieerd met rauwe melk werden geëlimineerd. Het pasteuriseren van melk werd er bij het volk ingeramd onder druk van de VS Food and Drug Administration (FDA). De FDA klampt zich nog steeds vast aan de achterhaalde theorie dat alle melk gepasteuriseerd moet zijn om als veilig te worden beschouwd.


    Uit gegevens blijkt dat groene bladgroenten gevaarlijker zijn dan rauwe melk.

    Als de melk hygiënisch wordt geproduceerd is ze helemaal niet gevaarlijk zoals de overheid ons voorhoudt.  In feite is rauwe melk één van de veiligste voedingsstoffen die men kan nuttigen, veel veiliger dan andere gewone voedingsmiddelen, zoals verwerkt vlees, in de fabriek geproduceerde kippeneieren en zelfs conventionele groenten. Het kan aankomen als een schok te vernemen dat volgens het nieuwste onderzoek groene bladgroenten een groter risico inhouden op gebied van voedselveiligheid dan rauwe melk.

    "Hoewel het duidelijk is dat er nog een aantal aanzienlijk risico's bestaan van door voedsel overgedragen ziekten van rauwe melk zou de volksgezondheid hun raadgevingen en beleid moeten aanpassen  naar de nieuwe wetenschappelijke gegevens over de veiligheid van rauwe melk," zei Ijaz op de presentatie. "Rauwe melk producenten moeten natuurlijk strenge gezondheidsmaatregelen toepassen om elk risico de kop in te drukken.


    Natuurlijk voorkomende probiotische bacteriën in rauwe melk beschermen tegen dodelijke pathogenen.

    Uit de gegevens die gebruikt zijn voor de analyse blijkt dat het pathogeen risico van rauwe melk bijzonder laag is. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht komen ziekteverwekkers zoals Campylobacter, Shiga toxine-inducerende E. coli, Listeria monocytogenes en Staphylococcus aureus niet vaak voor in rauwe melk wat te danken is aan het feit dat rauwe melk heilzame, probiotische pathogenen bevat die het ontstaan van deze ziekteverwekkers voorkomen.

    "De wetenschappelijke studies aangehaald bij de BC Centre for Disease Control presentatie tonen een laag risico van ziekte aan bij gebruik van ongepasteuriseerde melk voor elk van de ziekteverwekkers," meldt een persbericht. "Dit lage risicoprofiel is geldig voor gezonde volwassenen maar ook voor immunologisch-gevoelige groepen:" Zwangere vrouwen, kinderen en ouderen"

    Oorspronkelijk artikel: "New science confirms raw milk is remarkably safe" Tuesday, July 02, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://thebovine.wordpress.com/2013/06/06/nadine-ijazs-presentation-on-raw-milk-science-made-to-the-bc-centre-for-disease-control-is-now-online-again/   
    http://thecompletepatient.com/   
    http://www.cornucopia.org/2013/06/new-studies-confirm-raw-milk-a-low-risk-food/   
    http://www.realmilk.com/   

    08-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:melk, voedselveiligheid
    06-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember bij type 2 diabetes
    Gember voor type 2 diabetici: Wetenschappelijk bewijs dat dit kruid bij machte is om insulinegevoeligheid te verhogen.

    (NaturalNews) Volgens de bevindingen van een recente studie uitgevoerd door onderzoekers van de Tabriz Universiteit van Medische Wetenschappen in Iran en gepubliceerd in het International Journal of Food Sciences en Nutrition kan gember helpen bij het verhogen van de gevoeligheid voor insuline bij patiënten met type 2 diabetes.

    Type 2 diabetes ontstaat wanneer het lichaam er niet in slaagt om adequaat te reageren op het bloedsuiker-regulerende hormoon insuline. In tegenstelling, is diabetes type 1 gekenmerkt door het lichaam dat er niet in slaagt om voldoende insuline te produceren om de bloedsuikerspiegel te reguleren.

    In een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde studie werden 64 mensen met type 2 diabetes willekeurig gekozen om ofwel een placebo of 2 g gember elke in te nemen gedurende twee maanden. De onderzoekers vonden aan het einde van de studie dat patiënten die gember hadden gekregen een beduidend hogere insulinegevoeligheid hadden en lagere niveaus van insuline  LDL ("slechte") cholesterol en triglyceriden. De bevindingen suggereren dat gember nuttig is om "secundaire complicaties" van type 2 diabetes te verminderen, concludeerden de onderzoekers.

    Gember verhoogt de opname van suiker door de cellen.

    De bevindingen zijn dezelfde als die van een andere recente studie, door onderzoekers van de Universiteit van Sydney in 2012 gepubliceerd, dat besloot dat gember extracten de cellenabsorptie van suiker verhoogt onafhankelijk van insuline.

    "Dit helpt bij het beheer van de hoge niveaus van de bloedsuiker die complicaties creëren voor de lange termijn diabetespatiënten, en cellen onafhankelijk van insuline laten werken," aldus hoofdauteur Basil Roufogalis.

    De onderzoekers vonden dat de chemische stoffen die verantwoordelijk zijn voor deze eigenschap eigen zijn aan gember fenolen bekend als gingerols. In het bijzonder verhogen gingerols de distributie van een eiwit bekend als GLUT4, die de skeletspieren stimuleren om meer glucose op te nemen. Insufficiëntie van GLUT4 is een belangrijke oorzaak van insuline ongevoeligheid en een hoge bloedsuikerspiegel bij diabetes type 2.

    "Onder normale omstandigheden, wordt bloedsuikerspiegel strikt gehandhaafd binnen een nauwe bandbreedte en skeletspieren zijn belangrijk bij glucose verwerking in het lichaam," zei Roufogalis.

    Andere voordelen voor diabetici.


    Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Food Science and Nutrition in 2011 kunnen gember extracten zorg voor andere belangrijke voordelen voor mensen met diabetes. De onderzoekers vonden dat gember de acties van het enzym a-glucosidase en alfa-amylase remt wat kan bijdragen aan diabetes en het inflammatoire enzym cyclooxyganese.

    Ontstekingen worden in verband gebracht met een aantal chronische aandoeningen inclusief diabetes.

    Verder is een studie van 2009 in het European Journal of Pharmacology gevonden dat gember extracten bloedspiegels van insuline beperken met ongeveer 10 procent, en de niveaus van het bloedsuiker met ongeveer 35 procent. Dit effect werd veroorzaakt door de interactie van gember met de insuline-remmende serotonine receptoren. Tot slot bleek uit  een studie van 2009 aan het  Basic Clinical Pharmacology and Toxilogie dat gember helpt het lichaam te beschermen tegen het ontwikkelen van het metabool syndroom, een cluster van risicofactoren op diabetes, hart- en vaatziekten en kanker.

    Gemberis één van de meest geconsumeerde geneeskrachtige kruiden in de wereld. Het wordt meestal gebruikt om spijsverteringsproblemen te behandelen: zoals indigestie en zuurbranden, ook krachtig tegen ontstekingen.

    Oorspronkelijk artikel: "Ginger for type 2 diabetics: This power herb is scientifically proven to increase insulin sensitivity" Thursday, June 27, 2013 by: David Gutierrez, staff writer.

    Bijlagen:
    http://www.medicaldaily.com/articles/11307/20120806/ginger-diabetes-insulin-glucose-management.htm   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/40636   

    06-07-2013, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:diabetes, gember
    29-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-Alzheimer kruid.
    Verborgen in je keuken, anti-Alzheimer kruid!

    Wij weten dat kaneel goed is tegen diabetes. (1) Maar de onderzoekers zijn tot het besef gekomen dat het ook het ontstaan van de ziekte van Alzheimer zou kunnen vertragen.
    Het mechanisme is opmerkelijk: de zieken met Alzheimer hebben kenmerkend clusters van Tau proteïnen in de hersenen. Probeer niet te begrijpen wat precies de Tau-eiwitten zijn: na 10 jaar van studie hebben de meeste artsen zelf geen flauw idee. Vergeet niet:
                   
    Tau-eiwit in de hersenen =  ziekte van Alzheimer (in het algemeen).

    Kaneel bevat kaneelaldehyde (cinnamon, wat betekent kaneel in het Engels en het Latijn). Kaneelaldehyde voorkomt dat Tau eiwitten samenklonteren en ballen in de hersenen vormen om ze te beschermen tegen oxidatieve stress.

    Maar dat is niet alles: Kaneel bevat ook epicatechine een stof die op haar beurt ook voorkomt dat Tau eiwitten samenklonteren. Epicatechine is een antioxidant dat ook wordt gevonden in groene thee, chocolade, rode wijn en bosbessen.

    Een studie gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease (medisch tijdschrift over Alzheimer) heeft onlangs geconcludeerd dat kaneel het ontstaan van de ziekte van Alzheimer kan vertragen. (2)

    Moet u zich volstoppen met kaneel?

    Ik heb geschreven "kunnen vertragen", omdat deze studie werd uitgevoerd in vitro (reageerbuis). Echter, in de praktijk, in vivo, is er een groot probleem met alle stoffen bedoeld om in te werken op de hersenen daar zij de bloedhersenbarriëre (BBB) moeten doorbreken, barriëre die de hersenen beschermt tegen toxische stoffen.

    Het meest recente onderzoek suggereert dat een paar werkzame stoffen uit kaneel de BBB kunnen passeren. Maar het is waarschijnlijk niet genoeg om echt effectief te zijn.

    Mijn voorstel aan de  onderzoekers.

    Er is wellicht een oplossing voor dit probleem: Dien de essentiële olie van kaneel toe d.m.v. neusspray, uiteraard in zeer verdunde vorm om brandwonden te voorkomen.

    Daardoor wordt het probleem van de intestinale absorptie omzeild en kan de BBB gemakkelijker doorbroken worden. Voor zover ik weet bestaat dit product nog niet, zelfs ook niet in gespecialiseerde winkels op het internet.

    Er is kaneel en kaneel.

    Kaneel is de binnenste schors van de kaneelboom. Het wordt in het algemeen gemalen of als infuus gebruikt.Maar er zijn twee soorten kaneel: Ceylonkaneel, en die van China. Ceylon kaneel (Cinnamomum zeylanicum) is beter en duurder dan de Chinese kaneel (Cinnamomum cassia). In het algemeen hebben wij de bruine Chinese kaneel in onze keuken. De Ceylon kaneel is geel.  Gele Ceylon kaneel bevat minder coumarine verbindingen die het bloed verdunnen, en kan dus het risico voorkomen van bloedingen bij patiënten die anticoagulantia nemen of die problemen hebben met de bloedstolling. Dus je kunt van de Ceylon meer eten zonder risico.

    Kaneel is het type van kruiden dat wordt gekocht en voor langere tijd wordt opgeslagen ... en vergeten. Het is jammer, want niet alleen is het lekker en past het bij de meeste gerechten, maar nog belangrijker, het verliest snel zijn eigenschappen (en smaak). Daarom moet het in een luchtdichte container in het donker worden bewaard ... en zo vlug mogelijk worden verbruikt. Ik zal je helpen:

    Goede recepten met kaneel.


    - Kaneel verbetert gestoofde peer, appel of pruim. Hier is ook een geweldig recept voor gedroogde vruchten compote: kook pruimen dadels en gedroogde abrikozen in groene thee op smaak gebracht met kaneel en sinaasappelschil. Haal van het vuur, bestrooi met pijnboompitten en koel.
    - De licht zoete groenten zoals zoete aardappelen en courgette doen het goed met een beetje kaneel.
    - U kunt een heerlijke mediterrane soep maken met kippebouillon en stukjes kip. Voeg er kikkererwten, een ui, twee tomaten en macaroni  aan toe. Breng op smaak met komijn, kaneel, zout, peper en peterselie.
    - Veel sauzen worden versterkt door cinnamon: spaghettisaus, chili, stoofschotels.

    Ten slotte kunt u kaneel aan veel dranken toevoegen: warme chocolademelk, thee (door het inbrengen van een kaneelstok), Glühwein.

    Jean-Marc Dupuis

    Originele tekst: "Cachée dans votre cuisine, une épice anti-Alzheimer! door Jean-Marc Dupuis Santé Nature Innovation.

    Bronnen: 
    (1) Volgende referenties

    Broadhurst CL, Polansky MM, Anderson RA. Insulin-like biological activity of culinary and medicinal plant aqueous extracts in vitro. J Agric Food Chem 2000 March;48(3):849-52.

    Anderson RA, Broadhurst CL, et al. Isolation and characterization of polyphenol type-A polymers from cinnamon with insulin-like biological activity. J Agric Food Chem 2004 January 14;52(1):65-70.

    Imparl-Radosevich J, Deas S, et al. Regulation of PTP-1 and insulin receptor kinase by fractions from cinnamon: implications for cinnamon regulation of insulin signalling. Horm Res 1998 September;50(3):177-82.

    Kim SH, Hyun SH, Choung SY. Anti-diabetic effect of cinnamon extract on blood glucose in db/db mice. J Ethnopharmacol 2006 March 8;104(1-2):119-23.

    Jarvill-Taylor KJ, Anderson RA, Graves DJ. A hydroxychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes. J Am Coll Nutr 2001 August;20(4):327-36.

    Qin B, Nagasaki M, et al. Cinnamon extract prevents the insulin resistance induced by a high-fructose diet. Horm Metab Res 2004 February;36(2):119-25.

    Khan A, Safdar M, et al. Cinnamon improves glucose and lipids of people with type 2 diabetes. Diabetes Care 2003 December;26(12):3215-8.

    Mang B, Wolters M, et al. Effects of a cinnamon extract on plasma glucose, HbA, and serum lipids in diabetes mellitus type 2. Eur J Clin Invest 2006 May;36(5):340-4.

    (2) George RC, Lew J, Graves DJ. Interaction of cinnamaldehyde and epicatechin with tau: Implications of beneficial effects in modulating Alzheimer's disease pathogenesis. J Alzheimers Dis. 2013 Mar 26. 


    P.S. Recepten met kaneel vind je ook op  http://www.ingredienten.nl/recepten/kaneel

    29-06-2013, 23:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kaneel, Alzheimer
    23-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade tegen cholesterol
    Verlaag uw cholesterol met chocolade: Onderzoek.

    (NaturalNews) Meer goed nieuws voor chocoladeliefhebbers: Onderzoek toont aan dat de polyfenolen in cacao poeder het cholesterolgehalte kan verbeteren.
    Net als sommige andere voedingsmiddelen zoals bessen en groene thee is cacaopoeder rijk aan antioxidanten bekend als polyfenolen. In cacao overheerst de polyfenol familie die bekend staat onder flavanolen. Studies hebben aangetoond dat deze polyfenolen goed zijn voor het hart.

    Eén van de eerste studies om te onderzoeken hoe deze polyfenolen het cholesterolgehalte beïnvloeden werd uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Hull, Engeland, en gepubliceerd in het tijdschrift Diabetic Medicine in 2010. Het experiment was een crossover studie wat betekent dat de deelnemers  willekeurig werden toegewezen aan één van twee voorwaarden (experimenteel of controle) en daarna werden de twee groepen omgewisseld. Op deze wijze konden de onderzoekers het effect van de interventie vergelijken op bepaalde individuën en op de hele groep.

    De gerandomiseerde dubbelblinde studie betrof 12 deelnemers met diabetes type 2. Het experimentgroep kreeg 45 g hoge polyfenol chocolade per dag, terwijl de andere groep een gelijke hoeveelheid lage polyfenol chocolade kreeg. De onderzoekers vonden dat de consumptie van hoge polyfenol chocolade een toename in HDL (goede cholesterol) veroorzaakte en een afname van de verhouding van het totale cholesterol gehalte tot HDL.

    Chocolade verlaagt ook LDL cholesterol.


    Deze bevindingen werden bevestigd en uitgebreid in twee andere studies uitgevoerd over de volgende twee jaar. De eerste, gepubliceerd in het European Journal of Clinical Nutrition in 2011, was een meta-analyse van 10 eerdere klinische studies over cacao consumptie en cholesterol. De onderzoekers vonden dat bij korte termijn interventies verhogingen van het cacaoverbruik aanzienlijk de niveaus van zowel LDL (slechte) en totaal cholesterol verminderde zonder significante effecten op de HDL-cholesterol.

    Een tweede studie uitgevoerd door onderzoekers van San Diego State University en gepresenteerd op Experimental Biology 2012 vergeleken 31 mensen die ofwel witte chocolade (nul procent cacao) of pure chocolade (70 procent cacao) te eten kregen. De onderzoekers vonden dat mensen die 50 gram pure chocolade per dag aten gedurende 15 dagen een beduidend hoger niveau van HDL-cholesterol en lagere niveaus van LDL-cholesterol hadden. Zij hadden ook significant lagere niveaus aan bloedsuiker!

    Het wordt nog beter. Volgens een studie in 2012 onder de leiding van Penn State onderzoekers en gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition verlaagt chocolade niet alleen  de niveaus van LDL-cholesterol maar vertraagt ze ook het tempo waarin LDL oxideert. Dit is belangrijk omdat verondersteld wordt dat de oxidatie van LDL een belangrijke rol speelt bij het verharden van de slagaders. Het vertragen van deze oxidatie kan de ontwikkeling en de progressie van hart- en vaatziekten vertragen.

    De crossover studie werd uitgevoerd door het toewijzen van 23 deelnemers aan een standaard Amerikaans dieet zonder flavonoïden of hetzelfde dieet met een toegevoegde 1.25 oz van cacaopoeder en donkere chocolade per dag. Beide diëten bevatten equivalente hoeveelheden cafeïne en theobromine (beiden gevonden in chocolade). Cacaoboter werd aan het controle dieet toegevoegd ter compensatie van de extra cacaoboter in de chocolade toegevoegd aan het ander dieet.

    De onderzoekers vonden dat de LDL van de deelnemers aan de studie beduidend langzamer oxideerde na het chocolade dieet dan na het controle dieet. Daarnaast was de totale capaciteit van antioxidant en HDL-cholesterol significant hoger bij het chocolade dieet.

    Consumenten moeten er rekening mee houden dat veel commerciële chocolade een laag gehalte heeft aan polyfenolen en veel suiker en verzadigd vet bevat. Een goede manier om de gezondheidsvoordelen van chocolade te verkrijgen zonder het risico is donkere ongezoete cacaopoeder toe te voegen aan uw maaltijd.

    Oorspronkelijk artikel: "Reduce your cholesterol with chocolate: Research" Friday, June 21, 2013 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.


    Bijlagen:
    http://www.sciencedaily.com/releases/2001/10/011024073452.htmcholestero   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39561   
    http://www.vitasearch.com/get-clp-summary/39837   

    23-06-2013, 10:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Tags:cholesterol, chocolade, diabetes
    22-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kokosolie supervoedsel
    Biologische kokosolie: een supervoedsel met verbazingwekkende voordelen voor de gezondheid.

    (NaturalNews) Kokosolie is één van het meest voedzame supervoedsel dat je kunt nemen. Het heeft een breed scala van ongelooflijke voordelen voor de gezondheid en aan te raden voor bijna iedereen. Mensen vragen me dikwijls  "Wat kan ik eten om gezonder te worden"? Het antwoord is simpel: biologische kokosolie. Dit spul is gewoon geweldig en het is iets wat iedereen zou moeten opnemen in zijn dieet.

    Je moet wel uitkijken naar "Biologische, ongeraffineerde, kokosolie van eerste persing". Dit is het onbewerkte product rechtstreeks uit de biologische kokosnoot met minimale bewerking of modificatie. Hoe meer voedingsmiddelen worden bewerkt, hoe minder de gezondheidswaarde die ze bieden. Je kunt die olie vinden in de schappen van de meeste biologische winkels of aankopen online.

    Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Ik beveel het eten aan in een onverwarmde, ongekookte toestand. Reden daarvoor is dat hoge warmteniveaus de eigenschappen van de olie kunnen aantasten (verdere bewerking) wat van invloed is op de totale voedingswaarde.

    Voordelen voor de gezondheid.


    Het eten van kokosolie op regelmatige basis heeft tal van voordelen voor de gezondheid. Als je wat fundamenteel onderzoek naar de gezondheidsvoordelen van kokosolie zul je ontdekken hoe geweldig dit voedsel eigenlijk is. Deze voordelen omvatten gezondere huid en haar, een lager cholesterolgehalte, gewichtsverlies, verhoogde niveaus van immuniteit, een goede spijsvertering en stofwisseling. Het biedt hulp bij nierproblemen, hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk, diabetes, HIV en andere virussen, kanker en botsterkte. De reden waarom het zo effectief is en gezond is vanwege de hoge niveaus aan laurinezuur, caprinezuur en caprylzuur. De aanwezigheid van deze zuren draagt ​​bij tot de kokosnoot antioxidant, antischimmel, antibacteriële, antimicrobiële en algemene lichamelijke voedende eigenschappen.

    Hoe te gebruiken


    Er zijn een paar manieren om kokosolie te gebruiken. Sommige mensen bakken ermee. Kokosolie is speciaal omdat het een hoog smeltpunt heeft. Dit betekent dat het een vaste vorm heeft bij kamertemperatuur. Het smelt pas bij ongeveer 25 graden. Je zal merken dat het in de bokaal of fles  in vaste vorm is. Het vraagt niet veel warmte om de olie te laten smelten.

    Als u gebruik maakt van kokosolie voor lokaal gebruik (haar of huid toepassing) kunt ze naar een vloeibare vorm brengen door ze gewoon gewoon onder te dompelen in een container met warm water. De olie smelt heel gemakkelijk. U kunt ook een kleine hoeveelheid opwarmen in een pan. Gebruik hiervoor geen microgolfoven omdat deze bewerking van invloed is op de genezende eigenschappen van de olie. Vervolgens neem je de olie in je handpalm en brengt ze op je haar, gezicht of huid. U zult vlug merken dat je een gezonder huid krijgt als je dit regelmatig doet. Probeer ook kokosolie te gebruiken in de keuken om te bakken in plaats van plantaardige olie of boter. 

    Voor maximale gezondheidswaarde adviseer ik persoonlijk de olie te eten in onverwarmde toestand gewoon met een lepel. De vaste olie zal smelten in je mond. Als u een probleem hebt met smaak of doorslikken neem dan wat biologisch sinaasappelsap nadat de olie gesmolten is in je mond.

    Probeer kokosolie, het is één van de gezondste en meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt consumeren. Ik gebruik dit spul al jaren. Geloof me, je lichaam zal u dankbaar zijn!

    Oorspronkelijk artikel: "Organic coconut oil: A superfood with amazing health benefits" Saturday, June 22, 2013 by: Chris Sumbs, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.huffingtonpost.ca/2013/03/04/coconut-oil-benefits_n_2805109.html   
    http://www.organicfacts.net/organic-oils/organic-coconut-oil/health-benefits-of-coconut-oil.html   

    22-06-2013, 23:31 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kokosolie, gezonde oliën, gezonde vetten
    18-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO's meer en meer onder druk
    Meer landen bannen genetisch gemodificeerde zaden en gewassen als reactie op brede publieke afwijzing.

    (NaturalNews) Weeral twee landen die een gedurfde stelling innnemen tegen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's), volgens de nieuwe rapporten. Het Zuid-Amerikaanse land Venezuela is momenteel zijn wetgeving aan het wijzigen om het bannen van transgene zaden en gewassen mogelijke te maken, terwijl de biotechnologie reus Monsanto zich volledig heeft teruggetrokken uit Denemarken waar de voedingsbedrijven en de publieke opinie GGO's hebben afgewezen. 

    Zoals gerapporteerd door Venezuela Prensa Latina erkenne de leiders van de natie de gevaren die inherent zijn bij de toelating van transgene landbouwtechnologieën met name met betrekking tot de diversiteit aan planten en voedselsoevereiniteit. Om haar rijke agrarisch erfgoed te behouden, beseft Venezuela  dat het strikte voorwaarden moet hanteren op de zaadmarkt, en de kleine boeren die het brood en de boter zijn van propere voedselvoorziening,  moet steunen.

    "De nieuwe wetgeving zou kleine en middelgrote producenten beschermen, het gebruik van zaden voor het milieu en de menselijke gezondheid bevorderen en een instelling oprichten die zou werken aan het thema," verklaarde de Venezolaanse Socialistische adjunct Alfredo Urena over de veranderingen. Hij voegde daaraan toe dat de wetten tegen transgene zaden en technologische pakketten nodig zijn om zowel de voedselvoorziening als de mensenrechten te beschermen.

    Dergelijk nieuws uit Denemarken dat de GGO's ook volledig afbouwt. Hoewel technisch gezien niet illegaal zijn GGO's nooit echt door de publieke opinie of voedingsbedrijven in Denemarken geaccepteerd. Zelfs Monsanto, die bekend staat voor het gebruik van lobbying en gegoochel om publieke acceptatie van GGO's af te dwingen is er niet in geslaagd een commerciële aanwezigheid te handhaven in de Europese landen.

    "Het is eigenlijk niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat het chemie bedrijf BASF stopte met zijn biotechnologische experimenten in Europa in 2012 en dat het landbouwbedrijf Syngenta zijn studies enkele jaren eerder verhuisde," zegt Klaus Sall, een GGO-industrie-expert, in verwijzing naar een rustige beslissing van Monsanto zich terug te trekken uit Denemarken. "Dit zal een impact hebben op de internationale verspreiding van genetisch gemodificeerde gewassen op wereldwijde schaal."

    Anderen moeten wakker worden en een standpunt innemen tegen GGO's.

    Andere landen die nog steeds in de GGO's accepteren zullen hopelijk een voorbeeld nemen aan zowel Venezuela als Denemarken en hun eigen voedselsoevereiniteit bescermen. Naast het feit dat ggo's  in handen zijn van een kleine groep van multinationals met volledige controle over hun gebruik zijn ze nog nooit behoorlijk getest op veiligheid. Vrijwel alle tot nu toe uitgevoerde onafhankelijke studies hebben gewezen op de gevaren zowel voor het milieu als voor de mens.

    "Er zijn een aantal studies over de hele wereld, die bevestigen dat de gezondheid van mens en dier kan worden beïnvloed als ze genetisch gemodificeerd voedsel consumeren," voegde Urena eraan toe tijdens een interview. "Over de hele wereld gaan er meer en meer stemmen op die aanraden GGO's niet verder te ondersteunen niet alleen i.v.m. het gebruik als voedsel maar ook voor de technologie die gebruik maakt van agrochemische meststoffen".

    Oorspronkelijk artikel: "More countries abandon GM seeds, crops in response to widespread public disapproval, Tuesday, June 18, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer

    18-06-2013, 15:55 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HPV en Hepatitis B vaccins nutteloos.
    HPV en Hepatitis B vaccins voorkomen geen baarmoederhalskanker en leverziekte.

    (NaturalNews) Terwijl de voorstanders van vaccinatie doorgaan met het gebruik van vaccins om ziekten te voorkomen geeft onderzoek geen ondersteuning voor de theorie dat vaccins beschermen tegen ziekte.  Van HPV en Hepatitis B vaccins is bewezen dat zij gevaarlijk en fataal zijn voor de gezondheid. Hepatitis B vaccins routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte wordt geassocieerd met wiegendood (SIDS) en andere slopende ziektes. In het geval van het HPV-vaccin is er bewijs dat er juist een stijgend risico is op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen, lang geassocieerd met oudere vrouwen die er veilig op gescreend worden door een uitstrijkje. Het aantal ernstig getroffenen door het nieuwere HPV-vaccin blijft stijgen.

    Het bewijs tegen Hepatitis B-, HPV- en andere vaccinaties.

    Van vaccins in het algemeen is aangetoond dat de antilichamen verhogen voor een bepaalde ziekte maar ernstige afbreuk plegen aan de cellulaire immuniteit die volgens medische deskundigen belangrijk is bij het bestrijden van ziekte. Vooraanstaand neuroloog Russell Blaylock heeft uitvoerig geschreven over gecompromitteerde cellulaire immuniteit en ernstig hersenletsel als gevolg van vaccinaties. Er is geen bewijs dat de vaccins werken om ziekte te voorkomen. Integendeel, een aantal uitbraken van ziekte in bevolkingsgroepen die zwaar zijn gevaccineerd hebben aangetoond dat vaccins niet effectief beschermen tegen ziekte. Deze uitbraken zijn pertussis (kinkhoest), mazelen en waterpokken. Onderzoek heeft aangetoond dat tussen 90-99 procent van de gevaccineerde tegen deze ziekten ermee geconfronteerd worden tegenover 1-10 procent van de niet gevaccineerden. 

    Hepatitis B is een ziekte die het meest voorkomt bij jonge volwassenen die seksueel aktief zijn of drugnaalden uitwisselen. Hepatitis B verdwijnt gewoonlijk vanzelf en ontwikkelt zelden leverziekte. Evenzo wordt het HPV-virus over het algemeen niet geassocieerd met baarmoederhalskanker maar uit het zich meestal als een goedaardige ziekte die zichelf geneest. Baarmoederhalskanker kan veilig worden gescreend door uitstrijkjes en wordt meestal geconstateerd bij oudere vrouwen.

    Kinderen zijn geen hoge risico groep voor deze ziekten. Hepatitis-B-vaccins worden routinematig gegeven aan zuigelingen bij de geboorte. HPV-vaccin protocollen doelen op de jeugd van 9 tot 26. Deze vaccinschema's hebben geen zin vanuit gezondheidsperspectief zelfs met een grote aanname dat deze vaccins effectief zouden zijn in het voorkomen van ziekte. Deze vaccin aanbevelingen zijn alleen zinvol vanuit een bedrijfswinst visie. Vaccinaties staan bekend als bijzonder aantrekkelijk voor farmaceutische bedrijven.

    Vaccin veiligheidsverslag.

    Vanaf medio 2012 waren er 119 meldingen van overlijden, 894 gevallen van invaliditeit en 9889 gedocumenteerde dringende huisbezoeken als gevolg van het HPV-vaccin. Met ingang van maart 2012, waren er 66.554 meldingen van ernstige bijwerkingen van het B-vaccin Hepatitis waaronder 1.500 doden waaronder velen gecatalogeerd als wiegendood.

    HPV-vaccin verhoogt het risico op baarmoederhalskanker bij jonge vrouwen.
    Van voorheen gezonde jonge vrouwen bestaan rapporten van cervicale afwijkingen en kanker na vaccinatie met  het HPV-vaccin. In maart 2012 rapporteerden 669 vrouwen abnormale uitstrijkjes en cervicale dysplasie bij het Vaccine Adverse Event Reporting System. 50 vrouwen meldden kanker als gevolg van het HPV-vaccin.  Er wordt aangenomen dat deze verslagen een zeer klein percentage van de werkelijke feiten weergeven (http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/).

    Conclusies.

    Van Hepatitis B- en HPV-vaccins is niet bewezen dat ze veilig en effectief zijn voor het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen bij de jeugd. De gerichte ziekten van leverziekte en baarmoederhalskanker zijn niet gemeengoed voor baby's, kinderen en jonge volwassenen. Het is belangrijk dat ouders de feiten onderzoeken vooraleer toestemming te geven voor deze routinematige medische procedures. Het echte potentiele gezondheidsrisico moet zorgvuldig worden afgewogen tegen de onbewezen bescherming tegen de ziekte, die deze vaccins beloven.
     
    Oorspronkelijk artikel: "HPV and Hepatitis B vaccines do not prevent cervical cancer and liver disease" Tuesday, June 18, 2013 by: Michelle Goldstein.

    Bijlagen:
    http://sanevax.org/hpv-vaccine-vaers-reports-march-2012/   
    http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/Hepatitis-B.aspx   
    http://www.nvic.org/vaccines-and-diseases/HPV/gardasilaug82006.aspx   
    http://www.vaccinationcouncil.org/2011/06/10/basics-of-the-human-immune-system-prior-to-introduction-of-vaccines-are-vaccines-turning-our-children%E2%80%99s-immune-systems-inside-out/   

    18-06-2013, 12:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Tags:HPV, vaccinatie, Hepatitis B, kanker
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!