Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
24-05-2013
Roundup terug in opspraak.
Nieuwe studie laat zien hoe glyfosaat in Monsanto's Roundup de natuurlijke ontgifting in menselijke cellen remt.
(NaturalNews) Het moderne tijdperk van de industriële landbouw en de industrie heeft in een alarmerend tempo zware metalen, carcinogenen, plastics en pesticiden gedumpt in het milieu. Deze toxines worden terug gevonden in de meeste menselijke weefselcellen. Verschillende van deze chemische toxinen zettten zich vast in menselijke cellen waardoor de capaciteit van het menselijk lichaam om zijn eigen cellen te ontgiften wordt ontnomen. In een nieuw onderzoek heeft het sinistere chemische glyfosaat bewezen het vermogen van het ontgiften van de menselijke helemaal te kunnen afremmen. Glyfosaat, gevonden in Monsanto's Roundup, wordt door de onderzoekers ingeschat als "één van de meest gevaarlijke chemische stoffen" die in het milieu worden losgelaten.
Hoe glyfosaat menselijke cellen vernietigt.
Glyfosaat, het meest gevonden in conventionele suiker, maïs, soja en tarwe producten vernietigt de cytochroom P450-gen route waardoor de productie van enzymen in het lichaam wordt afgeremd. CYP-enzymen spelen een cruciale rol in de ontgiftende xenobiotica, welke geneesmiddelen omvatten, kankerverwekkende stoffen en pesticiden. Door het remmen van dit natuurlijk ontgiftingsproces maakt glyfosaat systematisch de weg vrij voor schadelijke effecten van andere milieu-toxines die in het lichaam komen. Dit op zijn beurt, verstoort de homeostase, verhoogt ontsteking, en leidt tot een langzame afbraak van het cellulaire systeem. Toxines die zich opbouwen in de darm en door de darmwand breken infiltreren het bloed en passeren uiteindelijk de hersenen/bloed barrière en beschadigen zo neurologische functies.
Belangrijke CYP-enzymen zijn betrokken o.a. aromatase, het enzym dat androgeen omzet in oestrogeen, 21-hydroxylase dat het stresshormoon cortisol creëert en aldosteron dat de bloeddruk regelt.
Vervoer in de darmen.
Alhoewel de tegenbewijzen zich opstapelen, blijft Monsanto beweren dat glyfosaat niet schadelijk is voor de mens, onder vermelding dat het werkingsmechanisme in planten (de verstoring van de "shikimaat pathway"), niet aanwezig is bij de mens. Dit is een leugen.
De shikimaat route die betrokken is bij de synthese van de essentiële aromatische aminozuren fenylalanine, tyrosine en tryptofaan, is aanwezig in menselijke darmbacteriën die rechtstreeks contact heeft met het menselijk lichaam, een hulp is, bij de spijsvertering, vitaminen synthetiseert, carcinogenen ontgift en deelneemt aan het immuunsysteem.
Door het verhinderen dat de darmflora zijn wezenlijke functie in het menselijk lichaam uitvoert, veroorzaakt glyfosaat vele gezondheidsproblemen waarmee de westerse wereld vandaag kampt.
Deze aandoeningen omvatten inflammatoire darmziekten, de ziekte van Crohn, obesitas, en zelfs dementie en depressie. Ook door het beperken van de absorbtie van voedingsstoffen door de darmbacteriën ontneemt glyfosaat het lichaam essentiële levengevende vitamines. De uitputting van het serum tryptofaan en het verband met obesitas.
Schadelijke effecten van glyfosaat op darmbacteriën leidt tot verarming van sulfaat in de darmen waardoor darmontstekingen ontstaan. Naarmate meer chemische stoffen worden opgenomen uit de omgeving veroorzaken chemische veranderingen in het lichaam gewichtstoename door de opname van voedingsstoffen te blokkeren. Door het beïnvloeden van CYP-enzymen in de lever worden obesitas verergerd en de mogelijkheden van het lichaam om synthetische chemicaliën te ontgiften beperkt. Daar serotonine wordt verkregen uit tryptofaan en werkt als een eetlustremmer moedigt de vermindering van tryptofaan het te veel eten aan wat leidt tot zwaarlijvigheid. Wij moeten dringend wakker worden.
Auteurs van de nieuwe studie wijzen erop dat "glyfosaat waarschijnlijk alomtegenwoordig is in onze voedselvoorziening en het kan als één van de meest biologisch verstorende chemicaliën in onze omgeving aanzien worden."Monsanto is zich al aan het wapenen tegen deze uitspraken en spreekt over "slechte wetenschap" en "nep studie." Wat Monsanto niet vermeldt is dat het merendeel van de studies over de "veiligheid" van glyfosaat door henzelf worden uitgevoerd.
De auteurs van deze nieuwe studie vragen dat meer onafhankelijk onderzoek wordt gedaan om hun bevindingen te valideren met betrekking tot de remming van glyfosaat op cytochroom P450 (CYP) enzymen in het lichaam wat het natuurlijk ontgiftingsvermogen belemmerd.
Er is zeker een behoefte aan meer voorlichting in het onderwijs op chemische stoffen zoals glyfosaat. Er moet een soort van openbare massaal ontwaken komen dat Monsanto's Roundup correleert met een doodshoofd en gekruiste botten. Als er iets is waar wij recht op hebben is te weten hoe ons voedsel wordt geproduceerd, ontworpen en vergiftigd, en iedereen moet op de hoogte worden gebracht en ten koste van alles stoppen met het verspreiden van het giftige glyfosaat uit Roundup.
Oorspronkelijk artikel: "New study reveals how glyphosate in Monsanto's Roundup inhibits natural detoxification in human cells" Friday, May 24, 2013 by: Lance Devon, Natural News.
Top vijf essentiële oliën tegen stress en hoe ze te gebruiken.
(NaturalNews) Bij juist gebruik ligt de kracht van etherische oliën in hun vermogen om de heilzame helende eigenschappen van bepaalde planten te leveren in een directe en zeer geconcentreerde vorm. Lang geleden erkend voor hun therapeutische eigenschappen maakten de oude Egyptenaren essentiële oliën door het weken van de bloemen, bladeren, twijgen of schors in olie en vervolgens te filtreren door linnen om de olie te isoleren.
De genezende toepassingen van essentiële oliën zijn veelzijdig, van antibacteriële verdediging tot pijn en emotionele therapie, afhankelijk van het type olie. Vanuit een wetenschappelijk perspectief zijn de oliën effectief door de 50 miljoen geurreceptoren in de neusholte en het limbisch systeem van de hersenen - een gebied dat verantwoordelijk is voor emoties, geheugen en seksuele opwinding. Vanuit een menselijk perspectief ruiken ze gewoon lekker en doen ze ons beter voelen.
Of het verbeteren is van onze stemming of onze algemene gezondheid, een winnende strategie begint met het verminderen van stress. En voor het fysieke lichaam dat stress interpreteert als pijn weten deze vijf essentiële oliën precies waar het pijn doet:
Lavendel.
Als de meest populaire van alle essentiële oliën is lavendel bekend als de "universele olie." Met zijn kalmerende, aardse, licht zoete en verse bloemengeur is zij alom geliefd om haar ontspannende en balancerende effecten op zowel het fysieke als het emotionele van het lichaam. Zij kan ook worden gebruikt als pijnstiller voor spieren en gewrichten of antiseptisch op kleine snijwonden, brandwonden, insectenbeten en -steken.
Wierook.
Met zijn geruststellend warme exotisch aroma wordt wierook meestal gebruikt bij stress, maar het kan ook topisch aangebracht worden op de huid om cellen te verjongen en littekenweefsel te herstellen of om bepaalde ademhalingsaandoeningen zoals astma, hoesten en bronchitis te kalmeren.
Roos.
Een andere zeer veelzijdige essentiële olie, duurder dan de meeste andere vanwege het arbeidsintensief extractieproces waarbij 60.000 rozen voor 30 cl rozenolie vereist is. Naast het verlichten van zowel stress als depressie omvatten de vele toepassingen van rozenolie de behandeling van eczeem en menopauzale symptomen.
Kamille.
Hoewel zowel de Romeinse als de Duitse soorten essentiële oliën van kamille zeer geschikt zijn voor het kalmeren van de zenuwen en het ondersteunen van een gezonde spijsvertering, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee. Waar de Romeinse variëteit superieur is in de aanpak van psychische angst, paranoia en vijandigheid past de Duitse variëteit meer in de behandeling van geïrriteerde huid. Vanille.
Daar de pure geur van warme vanille u meteen een thuisgevoel geeft zeggen sommige aromatherapeuten dat het is omdat vanille het dichtst in geur en smaak bij moedermelk ligt. Met de mogelijkheid om zowel te kalmeren in een rustige ontspanning en het stimuleren van mentale helderheid kan deze rijke aroma variëren in zijn therapeutische effecten. Vanille essentiële olie heeft ook bewezen effectief te zijn in het verlichten van maagpijn en het verminderen van hunkeren naar snoepjes. Gebruik etherische oliën adequaat en met de nodige voorzichtigheid.
De meest geschikte toepassingen van etherische oliën variëre, afhankelijk van welke van de extra therapeutische voordelen men wil benutten. Omdat ze uiterst krachtig zijn in hun zuivere vorm moeten essentiële oliën altijd gemengd worden met een drager olie, zoals amandelolie of jojoba-olie. Zij kunnen dan direct worden aangebracht op de huid, zoals bij een massage of op een warme kompres, zakdoek of het hoofdkussen. Een paar druppels kunnen ook worden verwarmd in een diffuser of toegevoegd aan badzout voor een huid verzachtend, spier ontspannend bad ervaring. Sommigen merken dat het aanbrengen van een kleine hoeveelheid aan de zolen van de voeten of de achterkant van de nek ook zeer effectief is.
Zoals altijd moet u uw eigen bevindingen toetsen over de soort olie die u gebruikt; sommigen kunnen negatief reageren bij blootstelling aan de zon, op bepaalde medicijnen, medische aandoeningen of zwangerschap. Vergeet niet dat 100 procent pure, biologische essentiële oliën zijn gemaakt van plantaardige materialen en dus een heel ander produkt zijn dan goedkopere, kunstmatige geuroliën. Hoewel ze een aangename geur kunnen hebben bevatten geuroliën vaak synthetische chemicaliën, en in plaats van te helpen om u te genezen kan het inademen van die synthetische chemicaliën je eigenlijk schaden. En dat zou niet erg aromatherapeutisch zijn.
Oorspronkelijk artikel: "Top five essential oils for sress relief and how to properly use them" Thursday, May 23, 2013 by: Angela Doss, Natural News.
Chinees kruid verdrijft kanker in 40 dagen, aldus nieuw onderzoek.
(NaturalNews) De sleutel tot het genezen van het type alvleesklierkanker die de Apple visionair Steve Jobs trof is misschien wel te vinden in een oud Chinese kruid dat al lang een cruciale rol in de traditionele Chinese geneeskunde heeft gespeeld. Een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Science Translational Medicine heeft uitgewezen dat "lei gong teng", ook wel bekend als 'dondergod wijnstok, " ten minste één unieke verbinding bezit die binnen de 40 dagen alle kankertumoren uitroeit wat een serieuze stap inluidt naar de behandeling van kanker langs alternatieve weg.
Een onderzoeksteam van de University of Minnesota's Masonic Cancer Center ontdekte dat wanneer muizen met alvleesklier tumoren ingespoten werden met een injecteerbaar uittreksel van "Tripterygium wilfordii", ze volledig herstelden in minder dan vijf weken. Ook na het stoppen van de behandeling behielden de genezen muizen voor onbepaalde tijd hun gezondheid en bleven ze kankervrij zonder enige heropleving van tumoren of terugval.
Men veronderstelt dat de "lei gong teng" verbinding triptolide primair verantwoordelijk is voor het doden van de tumoren. Triptolide is een actieve diterpenoïde waarvan in een aantal eerdere studies is aangetoond dat het een brede anti-kanker activiteit heeft. Het team was in staat om effectief deze triptolide te isoleren en om te zetten in een water oplosbare vorm waarmee de onderzoekers de muizen regelmatig konden injecteren gedurende een maand wat voldoende bleek om de dieren te genezen.
"Dit kruid is ongelooflijk krachtig in het doden van tumorcellen," zei Ashok Saluja, vice-voorzitter van het onderzoek in het centrum, aan Bloomberg over de bevindingen. "Je kon zien dat elke dag de tumoren bij de muizen afnamen om dan voorgoed te verdwijnen".
Reeds in 2007 vonden onderzoekers van zowel de Yale University als de Columbia University dat triptolide effectief kankercellen apoptosis triggert ook wel bekend als geprogrammeerde celdood. Tal van andere studies in de loop van de jaren hebben ook vastgesteld dat triptolide een krachtige tumor vechter is in algemene zin en een geducht wapen tegen agressieve prostaatkanker.
"Triptolide, een diterpenoïde geïsoleerd uit het Chinese kruid "Tripterygium wilfordii Hook.f" heeft aangetoond antitumor activiteiten te bezitten in een breed scala van solide tumoren," schreven de onderzoekers van de Universiteit van Texas MD Anderson Cancer Center in een studie uit 2006 over dit krachtig kruid. Deze bijzondere studie vond dat triptolide zich richt op verschillende leukemische cellijnen en de effectiviteit verhoogt van andere antikankermiddelen.
Oorspronkelijk artikel: "Chinese herb eradicates cancer in 40 days, says new research" Wednesday, May 22, 2013by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Opwarming van de aarde ontmaskerd: NASA rapporteert dat kooldioxide eigenlijk de atmosfeer afkoelt.
(NaturalNews) Volgens nieuwe gegevens van het NASA's Langley Research Center blijkt dat alles wat de wetenschappelijke gemeenschap en de media ons verteld hebben over de vermeende nadelen van broeikasgassen, met name kooldioxide, vals zijn. Zo blijkt uit de laatste gegevens dat al die broeikasgassen in de atmosfeer, die door Al Gore en andere grappenmakers verantwoordelijk werden gesteld voor de opwarming van de aarde, eigenlijk de aarde afkoelen.
Volgens het rapport van het Principia Scientific International (PSI), hebben Martin Mlynczak en zijn collega's bij NASA de infrarood uitstoot gevolgd in de bovenste atmosfeer van de aarde tijdens en na een recente zonnestorm die plaats vond tussen 8 en 10 maart ll. Ze vonden dat het overgrote deel van de energie die vrijkomt uit de zon tijdens deze immense coronale massa ejectie (CME) terug werd gestuurd in de ruimte in plaats van door te stoten naar de lagere atmosfeer van de aarde.
Het resultaat was een algemeen afkoelend effect dat volledig in tegenspraak is met de beweringen van NASA's eigen afdeling klimatologie die broeikasgassen ziet als de oorzaak van de opwarming van de aarde. Zoals blijkt uit gegevens die zijn verzameld met behulp van Sounding of the Atmosphere using Broadband Emission Radiometry (SABER), zouden zowel kooldioxide (CO2) als stikstofoxide (NO) die overvloedig in de bovenste atmosfeer van de aarde aanwezig zijn, warmteenergie eerder reflecteren dan absorberen.
"Kooldioxide en stikstofmonoxide zijn natuurlijke thermostaten," zegt James Russell van de Hampton University, die één van de leidende onderzoekers was voor de baanbrekende SABER studie. "Wanneer de bovenste atmosfeer (of 'thermosfeer') opwarmt proberen deze moleculen zo goed als ze kunnen die warmte te reflecteren naar de ruimte."
Bijna alle verwarmingsstraling van de zon naar de lagere atmosfeer wordt geblokkeerd door CO2.
Volgens de nieuwste gegevens, wordt tot 95 procent van de warmte zonnestraling letterlijk terug gekaatst in de ruimte naar de bovenste atmosfeer door zowel CO2 als NO. Zonder deze noodzakelijke elementen zou de aarde potentieel verwoestende hoeveelheden zonne-energie opnemen die de poolkappen zouden doen smelten en onze planeet vernietigen.
"Deze openbaring is in schril contrast met de zogenaamde broeikasgassen theorie die beweert dat meer CO2 meer opwarming van onze planeet betekent," schrijft H. Schreuder en J. O'Sullivan voor PSI. "Deze onthullende nieuwe NASA-gegevens weerleggen dat begrip en brengt de NASA hoofd klimatoloog, dr. James Hansen en zijn team in grote verlegenheid."
Dr Hansen, is een uitgesproken activist als het gaat over de opwarming van de aarde, die meegeholpen heeft aan de kunstmatige hysterie in 1988 rond klimaatverandering. Juist na het verschijnen van de nieuwe SABER studie, heeft Dr Hansen afscheid genomen van zijn carriëre als klimatoloog bij de NASA en is hij nu van plan om zijn tijd door te brengen "met de wetenschap," en met "de aandacht vestigen op de implicaties van de wetenschap op jonge mensen. "
Oorspronkelijk artikel: "Global warming debunked: NASA report verifies carbon dioxide actually cools atmosphere" Wednesday, May 22, 2013 by; Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Lijst van gevaarlijke antidepressiva die de dood veroorzaken stijgt angstwekkend.
(NaturalNews) Volgens een nieuwe studie groeit de lijst van de antidepressiva die kunnen leiden tot plotselinge dood exponentieel, met citalopram - onder de merknamen Celexa en Cipramil - het nieuwste dergelijk geneesmiddel dat aan de lijst dient te worden toegevoegd.
Uit het onderzoek, onlangs gepubliceerd in het British Medical Journal, is gebleken dat het geneesmiddel de neiging heeft tot een verlenging van het QT-interval, een deel van de cyclus van de hartslag gemeten door een elektrocardiogram beter bekend als een EKG of ECG. Van een aantal geneesmiddelen is bekend dat ze dit fenomeen creeëren; het meest opvallend onder hen is methadon dat een plotselinge dood bij sommige patiënten veroorzaakt vooral als men de doseringen te snel verhoogt.
"Er zijn geen symptomen die duiden op een risico. Een volkomen normaal persoon kan letterlijk dood neervallen," schrijft Heidi Stevenson op GaiaHealth.com.
Een sluipende moordenaar.
De hartslag wordt geregeld door een reeks elektrische pulsen en de belangrijkste punten van het patroon gedrukt op een EKG zijn gelabeld P, Q, R, S, T. Als de tijd tussen de Q en T golven wordt verlengd, wordt het aangeduid als "QT verlenging," of een verlenging van het QT segment, de enige manier om te weten of het zich voordoet is met een EKG.
"Er zijn over het algemeen geen externe aanwijzingen, dus buiten het testen, zou je niet weten dat je getroffen bent," schrijft Stevenson.
In hun rapport waren onderzoekers specifiek over het risico van plotselinge dood in verband met Celexa, hoe groter de dosis, hoe groter het risico. Ook merkten zij op dat de Food and Drug Administration heeft gezegd, "Citalopram veroorzaakt dosisafhankelijke QT-interval. Citalopram mag niet meer in doses hoger dan 40 mg per dag worden voorgeschreven."
Die bewering wordt ondersteund in Medscape's medicijn referentie voor citalopram: "Doses boven 40 mg/dag worden ontraden vanwege het risico voor QT-verlenging zonder extra voordeel voor de behandeling van depressie".
Bij de uitvoering van hun studie onderzochten de onderzoekers 38.397 volwassenen die ofwel een antidepressivum of methadon namen tussen februari 1990 en augustus 2011, een periode van meer dan twee decennia. Antidepressiva die in die periode door de betrokken patiënten genomen werden zijn citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro), fluoxetine (Prozac), paroxetine (Seroxat), sertraline (Zoloft), amitriptyline, bupropion (Zyban), duloxetine (Cymbalta), mirtazapine (Remeron), nortriptyline en venlafaxine (Effexor).
Elke deelnemer ontving een EKG 14-90 dagen nadat ze hun voorgeschreven medicatie hadden genomen. Onderzoekers ontdekten dat alle antidepressiva het AT-interval beïnvloedden op de één of andere manier, echter de beïnvloeding van methadon was aanzienlijk bij een grote hoeveelheid.
Eén middel echter - bupropion (Zyban) - had het tegenovergestelde effect. Het Q-T interval werd verkort. Maar een korter QT-interval, ter vergelijking, kan ook leiden tot hartritmestoornissen en flauwvallen, aandoeningen die ook kunnenleiden tot een plotselinge dood.
Eerder onderzoek vond soortgelijke verband.
De ergste antidepressiva - die welke het meest het QT-interval verlengde - waren citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro) en amitriptyline, aldus de onderzoekers. Eén op de vijf patiënten die deze middelen namen ervaarden abnormale EKGs en specifiek langere QT-intervallen. Onderzoekers zeiden de klinische betekenis van deze bevindingen nog niet bekend zijn.
Stevenson schrijft:
We weten dat een verlengd QT-interval kan leiden tot een plotselinge dood. In werkelijkheid gebeurt dit niet vaak - hoewel niemand de frequentie van de dood kan kwantificeren. Dus lijkt het erop dat de enige ethische benadering is om mensen over het potentiële risico van een plotselinge dood te informeren door het nemen van deze medicijnen.
Mensen worden regelmatig verteld dat het risico minimaal is en de details worden niet vermeld.
Eerder onderzoek vond al dat antidepressiva een verlenging van het QT-interval veroorzaakten. In 2004 schrijft Dr Dan M. Roden, van de Vanderbilt University School of Medicine, in The New England Journal of Medicine in het vorige decennium, "de meest voorkomende oorzaak van de intrekking of beperking van het gebruik van geneesmiddelen die al op de markt zijn is de verlenging van het QT-interval".
Oorspronkelijk artikel: "List of dangerous antidepresants that cause sudden death is rapidly expanding" Tuesday, May 21, 2013 by: J. D. Heyes, Naural News"
(NaturalNews) De meest populaire vrucht in de wereld, de mango, is veel meer dan alleen een heerlijke, verfrissende traktatie geproduceerd door de natuur. Zoals blijkt uit verschillend wetenschappelijk onderzoek zijn mango's ook een krachtige medicinale voeding omdat ze voedingsstoffen bezitten die de gezondheid van de huid en van het oog kunnen bevorderen, diabetes afwenden en zelfs kanker voorkomen.
Uit een onderzoek onlangs gepresenteerd op een bijeenkomst van de Federatie van de Amerikaanse Maatschappijen voor Experimentele Biologie (FASEB), bijvoorbeeld, bleek dat elke dag eten van mango's kan helpen de bloedsuikerspiegel te verlagen, ondanks hun natuurlijk suikergehalte. Dit is goed nieuws voor mensen met type 2 diabetes die kunnen profiteren van mango's als onderdeel van een suikerarm dieet.
Voor hun studie testten onderzoekers de effecten van mango's op een groep van zwaarlijvige dieren, van wie sommigen elke dag 10 gram gevriesdroogde mango kregen gedurende 12 weken. Aan het einde van drie maanden, werd de bloedsuikerspiegel van deze dieren vergeleken met die van dieren die geen mango hadden gekregen. Op basis van de gegevens resulteerde de mango consumptie in een aanzienlijke daling van de bloedsuikerspiegel.
"Hoewel het mechanisme waardoor mango zijn effecten uitoefent verder onderzoek vraagt, weten we dat mango's een complex mengsel van polyfenolverbindingen bevatten," zegt Dr Edralin Lucas, Ph.D., auteur van de studie.
Soortgelijk onderzoek uit Australië vond in 2006 dat het eten van mango ook kan helpen ontstekingen en de daaruit voortvloeiende hoge cholesterol te verminderen, evenals het blokkeren van het ontstaan van verschillende gezondheidsproblemen van het metabool syndroom. In wezen is mango eigenlijk beter dan cholesterol medicijnen door het uitbalanceren en optimaliseren van de natuurlijk celfunctie door het hele lichaam.
"We weten nog niet hoe de hele zaak in zijn werk gaat maar we weten dat sommige van de individuele componenten van mango deze receptoren activeren en zelfs remmen", zei een arts van de Universiteit van Queensland over de effecten van mango verbruik op cellulaire processen. "Dat zou kunnen leiden tot positieve nutritionele voordelen voor diabetes en cholesterol."
En opnieuw in 2011 ontdekten onderzoekers van de Oklahoma State University dat mango helpt bij lagere insulineresistentie en het verbeteren van de glucosetolerantie in een test op muizen. In dezelfde studie vond men dat mango de lipide niveaus in het bloed helpt normaliseren, die op hun beurt de ontwikkeling van cardiovasculaire ziekten helpen voorkomen. Het eten van mango's kan ook helpen kanker voorkomen.
Maar de voordelen voor de gezondheid van de mango stoppen hier niet. De wetenschap heeft meer dan 4000 verschillende antioxidante polyfenolen in het plantenrijk geïdentificeerd, en veel van deze polyfenolen zijn aanwezig in mango's. Het belangrijkste voordeel van deze polyfenolen is dat zij schadelijke vrije radicalen vernietigen en cellen beschermen tegen beschadiging wat beschermt tegen kanker.
"Als je kijkt naar de mango vanuit fysiologische en nutritioneel oogpunt zou het een hooggeplaatste supervoeding zijn," zegt Dr Susanne Talcott, die samen met haar man in 2010 ontdekte dat mango verbindingen vooral werkzaam zijn op zowel darm- als borstkankercellen.
"Wat wij vonden is dat niet alle cellijnen in dezelfde mate gevoelig zijn voor een antikanker middel. Maar de borst en darmkankerlijnen ondergingen apoptose of geprogrammeerde celdood. Daarnaast vonden we dat wanneer normale darmcellen testten naast darmkankercellen de mango polyfenolen niet schadelijk zijn voor de normale cellen. "
Met andere woorden mango verbindingen richten zich effectief tot het elimineren van schadelijke kankercellen terwijl gezonde cellen met rust worden gelaten; een fenomeen dat uniek is voor de natuur en nergens te vinden is in de farmaceutische medicatie. Chemotherapie en bestraling, bijvoorbeeld, de twee meest populaire klassieke kankerbehandelingen, schaden gezonde cellen samen met kwaadaardige cellen, en daarom zijn deze behandelingen een mislukking als het lange-termijn overleving betreft.
Oorspronkelijk artikel: "Mango, the new diabetes and cancer buster" Monday, May 20, 2013 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.
Studies tonen aan dat koninginnebrij kanker bestrijdt, de gezondheid van het bloed verbetert en nog meer.
(NaturalNews) Koninginnebrij is een stof die wordt afgescheiden door de klieren van werkbijen om hun larven en koningin te voeden. Het is dik van textuur, melkachtig-wit van kleur en wordt al eeuwenlang door de mens gebruikt om zijn verjongende eigenschappen. Inderdaad, het is een feit dat de bijenkoninginnen - die hun hele leven gevoed worden met koninginnebrij - ongeveer 40 keer langer leven dan de andere bijen. Voordelen voor de gezondheid.
Kankerbestrijdende eigenschappen - Volgens een studie gepubliceerd in een uitgave van 2009 van de BMC Complementary and Alternative Medicin, bestrijdt koninginnebrij kanker door het onderdrukken van de bloedtoevoer naar de tumoren. Toen de Japanse onderzoekers verschillende types van koninginnebrij testten op ader weefselculturen vonden ze dat allen de vorming van bloedvaten remden vooral deze met het meest cafeïnezuur, een verbinding die verantwoordelijk is voor de grootste onderdrukkende niveaus. Aangezien de vette bestanddelen van koninginnebrij oestrogene effecten hebben - zoals blijkt uit een studie gepubliceerd in het december nummer van PLoS One 2010 - is het mogelijk dat men met koninginnebrij borst- en baarmoederhalskanker kan behandelen.
Verbetering van de gezondheid van het bloed - Een studie gepubliceerd in het novembernummer van 2008 van het Biological and Pharmaceutical Bulletin bleek dat koninginnebrij de insulineresistentie en de bloeddruk kan verbeteren. De onderzoekers voerden de gelei aan ratten die leden aan hoge bloeddruk en insulineresistentie hadden als gevolg van een hoog fructose dieet. Na twee maanden vertoonden de ratten opmerkelijk minder gevallen van bloedvatvernauwing, wat resulteerde in lagere triglyceriden- en insuline niveaus.
Huidverzorging - Hoewel koninginnebrij het best bekend is als een aanvulling op de gezondheid wordt het vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten omdat het DNA en gelatine bevat, twee ingrediënten die de collageen productie onderstuenen (anti-aging-effect). Om deze reden weten veel mensen koninginnebrij te gebruiken om hun huid te voeden en te stimuleren.
Antibacteriële componenten - Volgens een studie gepubliceerd in de editie van juli 1990 van het Journal of Biological Chemistry heeft een eiwit dat voorkomt in koninginnebrij - officieus royalisin genoemd - tal van antibacteriële en antimicrobiële eigenschappen en is het effectief bij de behandeling van bepaalde bacteriële culturen op lagere niveaus.
Rijk aan voedingsstoffen - Zoals bij andere bijenproducten zoals stuifmeel en propolis is de grootste troef van koninginnebrij waarschijnlijk de indrukwekkende concentratie aan vitaminen en mineralen. Inderdaad, een gemiddelde portie bevat zeventien aminozuren (inclusief alle acht essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is), de meeste van de B-vitamines (die worden gebruikt voor de productie en synthese van energie) en een respectabel gehalte aan ijzer en calcium, die essentieel zijn voor gezond bloed en de gezondheid van de botten. Koninginnebrij bevat ook vitamine A, C en E, belangrijke antioxidanten die vrije radicalen kunnen neutraliseren waardoor zij ons vrijwaren van degeneratieve ziekten. Behandeling van onvruchtbaarheid - Het is geen toeval dat de werkbijen onvruchtbaar zijn, terwijl de koningin tot 2000 eitjes per dag kan leggen gedurende haar uitgebreide levensduur van 4 tot 6 jaar. Dit komt omdat koninginnebrij oestrogeen stimuleert en daardoor een stabiliserende menstruele cyclus bij vrouwen, verbetering van de spermamorfologie bij mannen en verhoging van de libido van beide geslachten ondersteunt.
Houd er rekening mee dat koninginnebrij het best vers wordt aangeschaft, aangezien bewerkte vormen (zoals in capsules en extracten) vaak uitgebreide verwarming en productie moeten ondergaan - processen die de dood van de voedingsstoffen en enzymen veroorzaken die verantwoordelijk zijn voor het verstrekken van veel van de gezondheidsvoordelen hierboven vermeld.
Oorspronkelijk artikel: "Studies show that royal jelly fights cancer, improves blood health, and more." Thursday, May 16, 2013 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
Een derde van de bijenvolken in VS overleden vorige winter: Ineenstorting voedselvoorziening naderbij.
(NaturalNews) De Bee Informed Partnership (BIP) publiceerde onlangs voorlopige gegevens van de jaarlijkse evaluatie van de daling van de bijenkolonie in de VS en de bevindingen uit dit rapport zijn verbijsterend. Volgens de meest recente resultaten van het onderzoek zijn een verbazingwekkende 31,3 procent, of ongeveer een derde, van alle beheerde bijenkolonies in de VS verdwenen tijdens het laatste winterseizoen, een 42 procent stijging ten opzichte van het vorig winterseizoen 2011/2012.
Volgens BIP dat samen werkt met zowel de Bijenstal Inspecteurs van Amerika (AIA) als het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA), verloren Amerikaanse imkers gemiddeld meer dan 45 procent van hun kolonies tijdens het winterseizoen 2012/2013 een 78.2 procent meer verliezen tegenover het vorig seizoen. En in het algemeen berschouwen, meer dan 70 procent van de respondenten, van wie de meesten achtertuin imkers zijn, verliezen van meer dan 15 procent als een aanvaardbare drempel; ter illustratie van een monumentaal probleem niet alleen voor de bijen maar ook voor de voedselvoorziening.
Sinds 2006 schommelden de verliezen rond de 30 procent. Men geloofde dat de situatie verbeterde daar tijdens het winterseizoen 2011/2012 de verliezen met bijna 10 procent waren gedaald. Maar nu dat het dodental een sprong heeft gemaakt van meer dan 30 procent, zijn velen bang dat deze jaar-na-jaar verergerende stijging zeer binnenkort het onmogelijk zal maken om genoeg voedsel te creëren.
"We komen dichter en dichter bij het punt waarop we niet genoeg bijen zullen hebben om aan de bestuivingsnoden te voldoen", zegt Dennis vanEngelstorp, een entomoloog aan de universiteit van Maryland, die het onderzoek leidde. "Als we fruit, noten en bessen willen kweken is dit belangrijk. Éen op de drie happen van ons voedsel is direct of indirect bestoven door bijen."
Ontwrichting van de zwerm niet langer een primaire oorzaak van bijen verliezen - bijen sterven gewoon.
In voorgaande jaren werd aangenomen dat een fenomeen bekend als Colony Collapse Disorder, of CCD de primaire oorzaak was van het verlies van bijen. De algemene consensus is dat bijen getroffen door CCD gewoon verdwijnen uit hun korven zonder duidelijke reden. Volgens de USDA, hebben door CCD geteisterde volken meestal nog een koningin maar is er een verlies van een 30 tot 90 procent volgroeide werkbijen van wie de lichamen nooit gevonden worden.
CCD is vandaag zonder twijfel nog steeds zeer problematisch. Maar experts zeggen steeds meer dat CCD niet langer de primaire oorzaak van bijen verlies is. In West-Europa bijvoorbeeld zijn er zeer weinig gedocumenteerde gevallen van echte CCD en toch ondervindt men hoog verlies aan honingbijen zoals in veel andere delen van de wereld wat wijst op andere oorzaken.
"Zelfs als CCD zou verdwijnen zouden we nog steeds enorme verliezen noteren," zegt entomoloog Diana Cox-Foster uit Pennsylvania State University (PSU) die wordt geciteerd door Wired.com over de epidemie. "CCD verliezen zijn als de druppel die de emmer doet overlopen. Het probleem heeft veel andere oorzaken."
Neonicotinoïden zijn zeer problematisch maar zo zijn er nog de honderden andere bestrijdingsmiddelen die worden aangetroffen in bijenkasten.
Wat is er dan nog dat bijensterfte veroorzaakt? Zoals velen onlangs hebben gemeld is het wijdverbreide gebruik van neonicotinoid pesticiden op commerciële voedingsgewassen ook een boosdoener. Neonicotinoids zijn zo gevaarlijk dat de Europese Unie onlangs een verbod op het gebruik ervan heeft opgelegd in ieder geval voor twee jaar, in afwachting van verder onderzoek op veiligheid. EU-ambtenaren hadden al eerder dit jaar deze specifieke klasse van chemische gifstoffen in het vizier als één van de oorzaken van de bijensterfte.
Maar tegelijkertijd zijn er honderden andere chemische stoffen uit de traditionele landbouw die ook verantwoordelijk zijn voor vergiftiging van bijen erkennen deskundigen. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift PLoS ONE in 2010 vond meer dan 120 verschillende soorten chemicaliën in de was en het stuifmeel van monsters genomen uit honderden verschillende bijenkorven. Allen hadden hoge niveaus van allerlei pesticiden, herbiciden en fungiciden.
"Ik maak me zorgen dat de neonicotinoiden de aandacht afleiden van de andere bestrijdingsmiddelen die duidelijke gevolgen hebben, en misschien zelfs sterker effect hebben," zegt vanEngelstorp. "Middelen zoals fungiciden werken volledig ontregelend voor bijen. Ik denk dat we dringend een onderzoek moeten starten op een breder spectrum van bestrijdingsmiddelen."
Een andere belangrijke factor van invloed op bijen is de monocultuur die bijen de diversiteit van planten ontneemt die ze nodig hebben voor een gezonde overleving en vruchtbaar foerageergebied. Veel van deze monoculturen worden ook beplant met genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) waarvan is aangetoond dat ze het maagdarmkanaal van bijen beschadigen en ze vatbaarder maken voor virussen en ziekten.
Oorspronkelijk artikel: "One-third of honeybee colonies in US died last winter: The food collapse appoaches" Wednesday, May 15, 2013 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
1,3 miljoen vrouwen ten onrechte behandeld na valse positieve uitslagen van mammografie.
(NaturalNews) De Susan G. Komen vereniging voor borstkanker bewustzijn rapporteert op haar site dat borstkanker meer dan 1,3 miljoen vrouwen per jaar zal treffen in de komende 20 jaar. Ze zijn er trots op te kunnen melden dat 70 procent van de vrouwen van 40 jaar en ouder zich nu regelmatig onderwerpen aan mammografie. Wat ze het publiek niet vertellen is dat hun door de farmaceutische- en stralingsindustrie gefinancierd bewustzijnsproject aan miljoenen vrouwen valse diagnoses geeft langs de mammografie technologie die zij promoten. De New England Journal of Medicine heeft ongeveer 1,3 miljoen gevallen van een verkeerde diagnose van borstkanker geïdentificeerd met de conclusie dat mammogrammen miljoenen vrouwen misleiden en hen doen geloven dat ze kanker hebben wanneer dit helemaal niet het geval is.
Dit betekent dat de geprezen mammogrammen miljoenen valse kanker aanwijzen en miljoenen nietsvermoedende vrouwen doorsturen voor verdere onnodige tests procedures, medicijnen en straling. Waar gaat het borstkanker bewustzijn geld naar toe?
In plaats van "einde borstkanker voor altijd", zoals de Susan G. Komen organisatie voorop stelt, financiert ze eigenlijk eeuwigdurende mammografie en de daaropvolgende medicijnen en straling die alleen ten goede komt aan de medische industrie en de kanker zelf. De "Komen Race for the Cure" alleen al heeft haar subsidie zien verhogen tot 2 miljard USD dollar. Wat doet men met dat geld? Zeker niet besteden aan onderzoek om een behandeling te vinden maar eerder om miljoenen vrouwen voor de gek te houden en te laten geloven dat ze kanker hebben..
Het is allemaal één zakelijke oplichterij. De Susan G. Komenvereniging is echt een bedrijf met een lange lijst van hoog betaalde medewerkers, marketeers en managers. Negenendertig procent van hun $ 390.000.000 euro aan activa gaat in de richting van het volksgezondheidsonderwijs, niet om een gezonde voeding aan te leren; maar in plaats daarvan leert men jonge vrouwen zich te onderwerpen aan routine screening en het slikken van hun pil. Het geld dat ze verzamelen gaat vrijwel rechtstreeks naar het kopen van mammografie testmachines. Volgens hen is de meest effectieve screeningsmethode voor borstkanker de heilige mammografiemachine. De rest van hun geld gaat rechtstreeks naar de fondsenwerving en radio-advertenties om hun bedrieglijke werkwijze te promoten.
Borstkanker reality check.
De meeste mammogrammen detecteren kanker op 'fase nul.' Deze niet-invasieve kanker veroorzaakt, zelfs onbehandeld, geen verdere schade. Hij verdwijnt zonder medicatie en zonder straling. Helaas echter worden miljoenen vrouwen naar het systeem gedreven en voorgelogen zelfs al is er het bewijs dat al deze fase nul borstkanker detecties misleidend zijn. Het hele screening systeem is gebaseerd op een opgeblazen voorstelling van statistieken van borstkanker in de VS om nieuwe patiënten in het systeem te duwen.
Komen onthult met trots dat de grootste groep van overlevenden van kanker in de VS in de borstkanker voorkomen (3 miljoen). Dit feit is alleen waar omdat de meeste overlevenden van borstkanker een niet-invasieve versie hadden. Meer nog, volgens het tijdschrift Lancet Oncology, ontdekte een cohort studie dat zelfs de meeste "invasieve" kankers er lijken op achteruit gaan met de tijd, indien onbehandeld.
De wetenschappelijke studie wijst er ook op dat "De introductie van screening door mammografie in de Verenigde Staten in verband wordt gebracht met een verdubbeling van het aantal gevallen van vroeg stadium van borstkanker dat elk jaar worden gedetecteerd." En toch, merkten zij op: "Van slechts 6,5 procent van deze vroege stadium borstkanker gevallen werd verwacht dat ze zouden doorstromen naar een gevorderde ziekte."
En het wordt nog erger.
Mammogrammen werken met lage energie x-ray 30kVp straling, dat 300 procent meer kankerverwekkende is dan hoogenergetische straling die afkomstig is van een atoombom ontploffing! Dit feit blijft onopgemerkt want de huidige risicomodellen werden ontwikkeld voordat DNA werd ontdekt.
Wat wetenschappers zouden moeten ontwikkelen is een echte scanning technologie die verder gaat dan de mammografie die met zijn lage energie straling de menselijke cellen aanvalt!
Als DNA wordt blootgesteld aan lage energie straling uitgestuurd door mammogrammen interfereren de genen die gevoelig zijn voor borstkanker, BRCA1 en BRCA2, eigenlijk met het zelfherstellend DNA-mechanisme van het lichaam. Aangezien het lichaam probeert de carcinogenen te verminderen die worden ontvangen door de straling wordt het gevoelig voor het ontwikkelen van kanker. De medische gemeenschap moet begrijpen dat de op x-stralen gebaseerde mammografie niet voorkomt maar eigenlijk toekomstige borstkankers inluidt door het 'martelen' van DNA.
Vrouwen moeten zich vooral niet verplicht voelen zich te onderwerpen aan de straling van mammografie die leidt tot verkeerde diagnoses en eigenlijk kanker veroorzaakt en de Susan G. Komen vereniging voor "borstkanker bewustzijn" moet vrouwen de waarheid vertellen. De roze parade is voorbij.
Oorspronkelijk artikel: " 1,3 million wrongly treated after false positivess from mammograms" Tuesday, May 14, 2013 by: Lance Devon, Natural News.
Alarmerend hoge niveaus van aluminium, cadmium en lood in lippenstift.
NaturalNews) Als een populair cosmetisch product sinds mensenheugenis wordt lippenstift sinds lange tijd gebruikt door vrouwen in vele verschillende culturen om hun vrouwelijkheid te accentueren en hun eigen unieke uitingen van elegantie en stijl uit te stralen naar de buitenwereld. Maar een nieuwe studie uitgebracht door de Universiteit van Californië, Berkeley (UCB) School van Volksgezondheid, uit zijn bezorgdheid over de veiligheid van conventionele lipspenstift producten daar velen te gevaarlijke hoge niveaus van aluminium, cadmium, lood en andere toxines blijken te bevatten.
UCB onderzoekers testten 32 gewone lippenstift en lipgloss producten die op grote schaal verkocht worden en vonden dat vele zijn belast met cadmium, chroom, aluminium en minstens vijf andere metalen. Gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Health Perspectives, bleek uit de bevindingen dat vrouwen die gebruik maken van dergelijke producten, zelfs op een bescheiden niveau, sterk hun risico zien verhogen op het ontwikkelen van een scala aan mogelijke gezondheidsproblemen, waaronder gastro-intestinale klachten, schade aan de zenuwen, en kanker.
"Lippenstift en lipgloss worden beetje bij beetje ingenomen of geabsorbeerd door de huid," zegt het UCB persbericht over de studie. "Zelfs een aanvaardbare dagelijkse inname afgeleid uit deze studie zou voor sommige lippenstift en lipgloss resulteren in een overmatige blootstelling aan chroom, een kankerverwekkende stof gekoppeld aan maagzweren."
De meeste conventionele schoonheidsproducten bevatten een veelheid aan giftige stoffen op verschillende niveaus.
Van de 32 geteste producten vonden onderzoekers dat 24 daarvan, of 75 procent, ook lood bevatten waarvan bekend is dat het hersenen, cellen en DNA beschadigt. Aangezien geen enkele mate van blootstelling aan lood veilig is voor jonge kinderen heeft deze ontdekking vooral betrekking op jongere meisjes die lippenstift gebruiken als spel.
"Ik meen dat de FDA (Food and Drug Administration) hier aandacht moet aan besteden," zegt Sa Liu, auteur van de studie en onderzoeker op milieu en gezondheidswetenschappen aan UCB. "Onze studie was beperkt met lippenstift producten die vooral worden gebruikt door jonge Aziatische vrouwen in Oakland, Californië maar zijn toch van algemene merken die te koop zijn in alle winkels. Op basis van onze bevindingen is een grotere meer diepgaande studie van lippenstift producten en cosmetica in het algemeen gerechtvaardigd ".
Het FDA voerde een eigen onderzoek uit op lood in lippenstift einde 2011 en vond bij een steekproef dat alle 400 producten lood bevatten. Een schokkend aantal 380, of 95 procent, van de geteste monsters bevatten een gehalte van meer dan 0,1 delen per miljoen (ppm), wat hoger is dan het maximumgehalte toegestaan in snoep. Maar op de typische FDA wijze verzachtte het agentschap grotendeels zijn eigen bevindingen en verklaarde dat de niveaus zeer laag waren en geen veiligheidsproblemen opleverden."
"Sommige van de giftige metalen hebben echter niveaus die mogelijk een effect op lange termijn zouden kunnen hebben," zegt UCB professor S. Katharine Hammond, die hielp bij de nieuwe studie. "Het is een niveau kwestie."
Oorspronkelijk artikel: "Lipstick found to contain alarmingly high levels of aluminium, cadmium and lead" Friday, May 10, 2013 by: Eth an A. Huff, staff writer, Natural News.