Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    09-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D nu nemen

    Neem nu vitamine D.

    Wij zitten nog altijd in de winter. Onze laatste verwarmende zon dateert van maanden terug. En het zal nog maanden duren eer wij ons fatsoenlijk kunnen koesteren in de zon.

    Zonder zon, kan onze huid geen vitamine D produceren. Waarschijnlijk heb je het moment dat je dit leest een tekort aan deze belangrijke vitamine.

    Zelfs wanneer men gaat zonnen in meer zuidelijk gelegen gebieden moet men zich realiseren dat ten noorden van Rome de zonnestralen vanaf de maand oktober tot april niet krachtig genoeg zijn om ons in staat te stellen onze vitamine D aan te maken.

    Er is echter wel een mogelijkheid om die tekorten op te vangen  met natuurlijke biologische vitamine D voor slechts een paar euro per jaar. (N.v.d.r. of een UVB-lamp aanschaffen is ook een oplossing ... zie artikel op mijn blog van 17-11-2012 'UVB-lamp voor vitamine D aanvoer').

    Vitamine D is goed voor het moreel.

    Wanneer je in de zon loopt, op het strand, in de bergen of op het platteland, voel je de vreugde die je hart verwarmt. Dat is dank zij de zon, de zachte golven van de blauwe lucht en de vitamine D in je bloedbaan.

    Omdat vitamine D zeldzaam is in de voeding is de zon onze belangrijkste factor voor vitamine D daar zij door haar UVB stralen de huid helpt deze vitamine te produceren.

    De gekende "seizoensgebonden depressies" die veel mensen ervaren in herfst en winter (de maanden met een R), zijn gekoppeld aan een gebrek aan vitamine D.

    Studies hebben reeds aangetoond dat depressieve mensen vaak lage niveaus van vitamine D hebben, maar we weten dat dit ook het geval is voor een kleine dip. Volgens de onderzoekers beginnen die verschijnselen meestal acht weken na de laatste blootstelling aan de zon zowat in de maand november.

    Vitamine D vermindert infecties en allergieën.

    Meer wandelen in de zon betekent minder last van infectieziekten.

    Tuberculose werd ooit behandeld met de zon, vandaar de oprichting van de beroemde "sanatoria" in de bergen of op de zonnige zeekusten. Men gaf de zieken ook levertraan, rijk aan vitamine D. De behandeling kon effectief zijn, maar de artsen waren zich op dat moment niet bewust dat de genezing kwam door de vitamine D die met behulp van de zon door de huid werd aangemaakt.

    Tegenwoordig is er een piek van verkoudheid en griep midden in de winter, wanneer het vitamine D niveau van de bevolking het laagst is. Een verband tussen de twee fenomenen kon worden vastgesteld. Vitamine D speelt een cruciale rol in het reguleren van het immuunsysteem.


    Vitamine D goed voor de hersenen (en tegen Alzheimer).

    Naarmate we ouder worden dalen onze cognitieve functies, dat wil zeggen, ons geheugen, onze alertheid en onze waarnemingen. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat het ontstaan van dementie te maken heeft met een tekort aan vitamine D.

    De getallen zijn indrukwekkend: volgens een studie uit 2012 van ouderen die weinig vitamine D in het bloed hadden (minder dan 25 nmol/L) blijkt dat ze vier keer meer risico hebben op cognitieve problemen dan deze met goede niveaus (boven 75 nmol/L).

    In een andere studie,vonden de onderzoekers dat mensen met een lage vitamine D 69% meer kans kans hadden op de ziekte van Alzheimer dan mensen met een normaal niveau. Zeer deficiënte mensen hebben zelfs een toename van het risico op Alzheimer met 120%.

    Vitamine D goed tegen beroerte.

    Studies hebben ook aangetoond dat er een verband is tussen lage vitamine D-niveaus en een hoog risico op beroerte, op aneurysma ruptuur en fatale beroerte.

    Vitamine D helpt om het optimaal gewicht te benaderen.

    Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition concludeert dat voldoende vitamine D vrouwen met overgewicht kan helpen hun extra kilo's te verliezen.

    Twee groepen van vrouwen kregen vitamine D-supplementen of een placebo (nep-vitamine D). Na 12 maanden verloren de vrouwen die vitamine D supplementen namen gemiddeld 9,5 pond tegenover 6 pond van de andere.

    Vitamine D maakt verlengt het leven.

    In een notendop is het gebrek aan vitamine D gekoppeld aan een sterke toename van het risico van overlijden door oorzaken waaronder een hartaanval en kanker.

    Hoeveel innemen?

    Ideaal is eerst te bepalen hoeveel precies het niveau is van je vitamine D in het serum van je bloed (serum is het vocht uit het bloed dat de cellen omringt).

    Als je een niveau bereikt boven 50 ng/ml dan kan, volgens wetenschappelijke studies, vitamine D beschermend werken tegen chronische ziekten.

    Om dit percentage te bereiken is een dagelijks supplement nodig van 4.000 IE vitamine D en zelfs meer als je maar zelden buiten komt, onder medische behandeling bent, overgewicht hebt of als je bejaard bent.

    In tegenstelling tot wat algemeen wordt verteld kan het geen kwaad om op lange termijn dagelijks tot 20.000 IE in te nemen; dit is wat onderzoekers aan de Universiteit van Alberta (Canada) en Harvard University (USA) gevonden hebben. Zeldzame gevallen van intoxicatie hebben betrekking op 25 000 IE of meer over zeer lange periodes.

    Onder welke vorm?

    Vitamine D is gemakkelijk te vinden.

    Echter, mijn voorkeur gaat uit naar de natuurlijke vitamine D3 (de vorm die het dichtst de vitamine, gesynthetiseerd bij blootstelling van de huid aan de zon, benadert).

    Heel interessant zijn de supplementen van D3 samen met K waardoor de opname beter wordt.

    Verschillende studies tonen aan dat het nemen van vitamine D3 gelijktijdig met vitamine K2 (MK7) essentieel is om de calcium in het lichaam te binden aan de botten in plaats van in de aderen te verdwijnen.

    Op die manier versterk je de werking van vitamine D3 en calcium op de sterkte van uw botten en verlaag je het risico op aderverkalking dat veel hart- en vaatziekten kan veroorzaken.

    Oorspronkelijk artikel:"Prenez votre D", Feb. 5, 2015 par Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition.

    Bijlagen:
    http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0111265   
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminD-HealthProfessional/   
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminD-HealthProfessional/   
    http://www.fredhutch.org/en/news/releases/2014/04/vitamin-d-effect-on-weight-loss.html   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/280704.php   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/285607.php   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/286496.php   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3166406/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22536767   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22536767   

    09-02-2015, 18:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vitamine D, voeding
    08-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoete aardappel


    Bladeren van zoete aardappel vol met voedingsstoffen.

    sweet potato

    (NaturalNews) Hoewel bekend als grote bron van vitamine C, onthult een nieuwe studie van zoete aardappelen dat dit populair gewas nog meer voedingswaarde heeft. Naast het feit dat ze tegenwoordig overal aangeboden worden, goedkoop en lekker zijn, blijkt dat zij ook nog vol vitaminen zitten die essentieel zijn voor het behoud van een goede gezondheid.

    Vet- en cholesterolvrij, zijn zoete aardappelen rijk aan vitaminen B6, C en D en bevatten zij voldoende ijzer, magnesium en kalium. Zoals wortelen zijn ze ook rijk aan bètacaroteen onmisbaar voor de verwerking van vitamine A door het lichaam.

    In tegenstelling tot de gewone aardappel leveren de bladeren ook belangrijke nutriënten. "Hoewel studies bevestigen dat in water oplosbare vitaminen aanwezig zijn in de wortels en bladeren, is er beperkte informatie over hoe deze vitaminen eigenlijk verdeeld zitten”, meldt ReadyNutrition.com.

    Heerlijk en betaalbaar, leveren zoete aardappelen een veelheid aan voordelen voor de gezondheid.

    De onderzoekers Wilmer Barrera en David Picha uit Louisiana State University (LSU) Agricultural Center publiceerden het resultaat van hun onderzoek in het tijdschrift HortScience, waaruit blijkt dat zowel de volwassen als de jonge bladeren van zoete aardappel belangrijke elementen bevatten voor de gezondheid, met inbegrip van vitamine B6.

    Het doel van de studie was specifiek gericht op het bepalen van het gehalte aan ascorbinezuur, thiamine, riboflavine en vitamine B6 in diverse zoete aardappelen, waaronder de Beauregard zoete aardappel, een huidige industriële standaard die is ontwikkeld onder LSU 1987.

    Niet alleen staat de Beauregard zoete aardappel hoog aangeschreven om zijn kwaliteit maar het is ook 's werelds  populairste variëteit.

    Voor hun experiment, gebruikten de wetenschappers ook de "LA 07-146" zoete aardappel, de tweede populairste (achter Beauregard), die verschilt door zijn rode huid en zijn inhoud aan ”goede suikers”.

    "Hij is zeer geschikt voor een goede friet," zei LSU kweker Don Labonte van het LSU AgCenter.

    De wetenschappers analyseerden een lot van LSU op essentiële vitamine inhoud in het bladweefsel, de knoppen, de jonge uitlopers, de jonge bladstelen en bladeren, de volwassen bladstelen en bladeren evenals het wortelweefsel met inbegrip van de huid en het mergweefsel van proximale, distale en middengebieden van de wortel.

    De aardappelen werden geplant eind oktober en weer de volgende september, met een derde experiment uitgevoerd op in water oplosbare vitaminegehaltes bij de wortelweefsels van verschillende rassen.

    Studie toont aan dat bladeren van zoete aardappel aanzienlijke hoeveelheden vitamines bevatten.

    De resultaten toonden aan dat de hoeveelheid ascorbinezuur (AA) verschilde tussen de verschillende soorten weefsel, met als hoogste score de jonge bladeren, gevolgd door de volwassen bladeren en de knoppen. Het AA-gehalte was het laagst bij volgroeide bladstelen.

    Toppen bevatte ook grote hoeveelheden AA, meer dan de wortels, de uitlopers en het bladsteelweefsel. “Er werd geen thiamine gedetecteerd in het bladweefsel, terwijl de volwassen bladeren de hoogste gehaltes bevatten aan riboflavine en vitamine B6 (0,22-0,43 mg en 0,52-0,58 mg, respectievelijk).
    "In wortelweefsels van 'Beauregard' en 'LA 07-146" was het AA gehalte lager in de huid (1,9-5,6 mg en 2,54-3,82 mg, respectievelijk). "

    “Het AA-gehalte in de cortex en het mergweefsel aan het proximale, distale, en het centrum van de wortel was over het algemeen vergelijkbaar," vonden de wetenschappers, terwijl de thiamine inhoud varieerde tussen de wortelweefsels met de huid als hoogste riboflavine inhoud en de laagste vitamine B6 bij beide variëteiten.

    Resultaten van het onderzoek bevestigen eerdere rapporten dat  de bladeren van zoete aardappel een grote bron zijn van meerdere in water oplosbare vitaminen waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn om op te nemen in uw dieet.

    Oorspronkelijk artikel:"Sxeet potato leves are packed with nutrition", Saturday, January 31, 2015 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.



    Bijlagen:
    http://bonnieplants.com/product/beauregard-sweet-potato/   
    http://hortsci.ashspublications.org/content/49/11/1470.abstract   
    http://readynutrition.com/resources/sweet-potato-leaves-are-a-good-source-of-vitamins-study_15012015/   
    http://www.care2.com/greenliving/9-reasons-to-love-sweet-potatoes.html   
    http://www.lsuagcenter.com/news_archive/2012/august/headline_news/New-varieties-highlight-LSU-AgCenter-sweet-potato-field-day.htm   
    http://www.sweetpotatoes.com/About/SweetPotatoFacts.aspx   

    08-02-2015, 17:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zoete aardappel, voeding
    07-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kankerverwekkers in huis.

    Pas op voor huishoudartikelen die kanker veroorzaken.

    cancer

    (NaturalNews) De meeste mensen leven in de veronderstelling dat hun woning een veilige haven is ver van alle gevaren daarbuiten. Weinigen beseffen echter dat veel voorkomende huishoudproducten dodelijke chemicaliën bevatten die kankerverwekkend zijn, schadelijk voor de voortplanting, geboorteafwijkingen kunnen veroorzakenen gevaarlijk voor de gezondheid in het algemeen. Hier zijn zes van de meest populaire categorieën die je best kan vermijden voor de veiligheid van u en uw gezin:

    1) Luchtverfrissers.
    Conventionele luchtverfrissers zijn een broeinest van giftige stoffen die uw dierbaren onvruchtbaar kunnen maken, hersenbeschadiging toebrengen of chronisch ziek maken. Uit testen uitgevoerd door de Natural Resources Defense Council (NRDC) bleek dat de meeste luchtverfrissers ftalaten bevatten die naast andere zaken interfereren met de mannelijke hormoonproductie

    De meeste luchtverfrissers bevatten bovendien kankerverwekkende vluchtige organische stoffen met invloed op de voortplanting, de ademhaling en de cellulaire regeneratie. Een studie uit 2008 van Anne Steinemann uitgevoerd aan de Universiteit van Washington vond dat alle geteste luchtverfrissers chemicaliën bevatten die kankerverwekkend zijn.

    In plaats van toxische luchtverfrissers kan men natuurlijke etherische oliën laten verdampen. Deze kunnen worden toegepast op de huid of in de lucht worden verdampt of verstoven.

    2) Kaarsen.
    Vergelijkbaar met commerciële luchtverfrissers zijn geurkaarsen eveneens giftig. Uit een studie door de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission (CPSC) bleek dat bijna de helft van alle geurkaarsen op de markt lood bevatten in de wieken, dat vrijkomt in de lucht bij het branden. Het lood maakt de wieken stabieler maar veroorzaakt bij het branden hormoonverstoring, gedragsstoornissen en diverse andere hormoongevoelige gezondheidsproblemen.

    Veel kaarsen zijn daarenboven gemaakt van paraffine wat bij verbranding de twee zeer giftige kankerverwekkende verbindingen, benzeen en tolueen, verspreidt. Verder zijn kunstmatige geur- en kleurstoffen aanwezig in veel geurkaarsen die gemakkelijk in de longen terecht komen.

    3) Kunstvoorwerpen.
    Culturele verrijking en creativiteit zijn beide positieve aspiraties in het leven, maar niet wanneer zij te maken hebben met conventionele kunst. Veel van de epoxy materialen, lijmen, acrylverven en oplosmiddelen, teken- en andere benodigdheden, gebruikt om andere kunst te maken, bevatten chemische stoffen die allergieën, orgaanschade en kanker kunnen veroorzaken.

    4) Shampoos en conditioners.
    Gifstoffen in cosmetica zijn een groot probleem bij veel conventionele producten - waaronder zelfs enkele bestempeld worden als "natuurlijk" of "organisch" - met ingrediënten zoals natriumlaurylsulfaat. Dat genereert kankerverwekkende bijproducten bij gebruik. Andere kankerverwekkende additieven zoals polyethyleenglycol (PEG) en cocamide DEA worden vaak gebruikt in haarverzorgingsproducten.

    5) Antipersipirant deodorant.
    Miljoenen mensen gebruiken het dagelijks om foute lichaamsgeur te verdoezelen en transpiratie te verminderen onder de oksels. Echter antipersipirant deodorants moet je mijden als je wilt voorkomen dat chemische stoffen zoals aluminiumchloorhydraat dat direct wordt opgenomen door de huid, de vorming van borstkanker bevordert. Aluminium uit antipersipiranten is vermoedelijk de boosdoener bij het ontstaan van hersenziekten zoals Alzheimer.

    Andere giftige toevoegingen in transpiratiewerende deodoranten zijn de parabenen, een klasse van kunstmatige bewaarmiddelen die oestrogeen in het lichaam nabootsen en zo de groei van kankercellen bevorderen. Parabenen worden ook in verband gebracht met gastro-intestinale schade, misselijkheid en problemen rond het centrale zenuwstelsel.

    6) Douche gordijnen.
    Veel douchegordijnen bevatten schadelijke vluchtige stoffen of VOS die bekend zijn voor het beschadigen van de luchtwegen, het centraal zenuwstelsel, de lever en de nieren.

    Als uw douchegordijn de typische ‘nieuwe douchegordijn geur’ heeft, geeft ze waarschijnlijk dodelijke chemicaliën af - in feite ruim 108 verschillende VOS'en. Daarom is het belangrijk dat niet alleen de stok PVC-vrij moet zijn maar de gordijnen zelf vrij geen schadelijke chemicaliën bevatten

    De beste optie is douchegordijnen gemaakt van hennep, linnen, berk, organisch katoen of PEVA.

    Oorspronkelijk artikel:”Beware of these 6 common household items that cause cancer”, Monday, February 02, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://eatlocalgrown.com/article/13830-cancer-causers-at-home.html?c=tca   
    http://ecowatch.com/2013/08/29/cancer-causing-chemical-in-shampoos/   
    http://ecowatch.com/2013/08/29/cancer-causing-chemical-in-shampoos/   
    http://ronandlisa.com/2014/02/12/5-nontoxic-pvcfree-shower-curtain-alternatives/   
    http://wellnessmama.com/22656/dont-use-scented-candles/   
    http://www.greenamerica.org/livinggreen/toxicart.cfm   
    http://www.nrdc.org/health/home/airfresheners/fairfresheners.pdf   
    http://www.takepart.com/article/2013/08/28/deconstructing-your-haircare-ingredients   
    http://www.theprairiehomestead.com/2013/05/10-must-try-essential-oil-recipes-for-your-diffuser.html   
    http://www.watoxics.org/news/vinyl-shower-curtains-dangerous-for-health-and-environment   

    07-02-2015, 20:23 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:huishoudartikelen, kanker, chemicaliƫn
    03-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol te hoog?

    Wat als uw cholesterol te hoog is?

    "Cholesterol is niet de boosdoener"

    "Cholesterol is geen vergif"

    "Medicijnen tegen cholesterol zijn giftig" ...

    Het is niet leuk als bloedonderzoek aangeeft dat uw cholesterol te hoog is.

    Men moet iets doen! Men kan niet verder te leven alsof er niets gebeurd is!

    Maar hoe nog van het leven genieten, plezier hebben, genieten van een maaltijd rond een rijke tafel met dit zwaard van Damocles boven het hoofd ?

    De rol van cholesterol bij cardiovasculaire ziektes is waarschijnlijk helemaal overdreven.

    Het cholesterolgehalte verlagen door een dieet zonder verzadigd vet of geneesmiddelen (statines) doet het risico op overlijden niet verminderen.

    Echter, ongeacht uw leeftijd en gezondheid, zijn er natuurlijke methoden om uw cardiovasculair risico te verminderen. Het zou absurd zijn om daar geen gebruik van te maken! Vooral als je terugkomt van uw huisarts met de slechte tijding.

    Maar vooraf een beetje uitleg over de rol van cholesterol.

    Cholesterol is goed voor de gezondheid

    Cholesterol is één van de belangrijkste moleculen in het menselijk lichaam voor de productie van cellen en vitale hormonen zoals stress- en sekshormonen en vitamine D.

    Cholesterol is essentieel om vet te verteren: het is een component van de galzuren aangemaakt door de lever.

    Tot slot is het van vitaal belang voor de hersenen en specifiek voor de geheugenfunctie: mensen die kunstmatig hun cholesterol verlagen met statines (medicijnen) hebben problemen met het geheugen, een hoger risico op diabetes, depressie, zelfmoord en gewelddadige dood.

    Dit alles is wetenschappelijk gedocumenteerd.


    De geneeskunde weet weinig over de werking van het hart en de bloedvaten.

    We moeten ons realiseren dat cardiologie en geneeskunde van het hart nog steeds erg onduidelijk is.

    Het is juist dat artsen wonderen doen met kunstharten en transplantaties. Ze maakten ook grote vooruitgang in de spoedgeneeskunde, om het leven van mensen te redden die een hartaanval (myocardinfarct) hebben doorgemaakt.

    Echter, grote onzekerheid blijft over de oorzaken van hart- en vaatziekten, waarom ze zich voordoen, hoe ze te voorkomen en  hoe je een volgende hartaanval of beroerte kunt vermijden.

    Weinig artsen zullen het u recht in uw gezicht vertellen, maar de meest tegenstrijdige theorieën botsen met elkaar.

    Om u een voorbeeld te geven, veel artsen zijn van mening dat het de cholesterol is die de slagaders verstopt. In feite, wat men "plaque" noemt, dat de diameter van de slagaders verkleint en het risico op verstopping vergroot omvat voornamelijk spiercellen van de bloedvaten die calcium en ijzer hebben opgeslagen; overgebleven cholesterol is in de minderheid.

    Sommige onderzoekers geloven dat er een verband is met cholesterol. De cholesterol is er echter aanwezig om de schade veroorzaakt door de ontsteking van de slagaderwanden te repareren: dat is de reden waarom we op die plaatsen cholesterol vinden.

    De toename van cholesterol is een middel dat het lichaam gebruikt om zichzelf te beschermen. En het verlagen van zijn cholesterol met medicijnen is een heel slecht idee!

    Evalueer uw risico op hartaandoeningen: de echte analyse.

    Eén ding is zeker: uw totale cholesterol is geen goede manier om het cardiovasculair risico te voorspellen.

    Het is veel nuttiger voor u om de volgende analyses te laten uitvoeren:

    Triglyceride niveau: hoewel een snelheid van 2 g per liter officieel aanvaardbaar wordt geacht zijn deskundigen het erover eens dat een triglyceride die dicht bij 1,5 g/l ligt al aan een zeer slechte staat van cardiovasculaire gezondheid weergeeft. Het niveau moet altijd kleiner zijn dan 1,2 g/l.

    HDL-ratio/cholesterol: het niveau van HDL (de "goede" cholesterol), is een voorspeller van het risico op hartaandoeningen. Deel eenvoudig uw HDL door uw totale cholesterol. De verhouding moet groter zijn dan 24 op 100.

    Verhouding triglyceriden/HDL: je kunt de controle ook uitvoeren met de verhouding van triglyceride tot uw HDL. De verhouding moet minder zijn dan 2.

    Uw bloedsuikerspiegel in nuchtere toestand (FPG): Studies tonen aan dat mensen die een nuchtere glucose van 100-125 mg/dl hebben bijna 300% meer risico hebben op coronaire hartziekten dan degenen die minder dan 79 mg/dl hebben.

    Ijzergehalte: de overmaat aan ijzer in het lichaam is een belangrijke bron van oxidatieve stress. Als u te veel ijzer hebt (niveaus boven 200 ng/ml) kan dit het slijmvlies van de  bloedvaten beschadigen en uw risico op een beroerte verhogen. De eenvoudigste manier om uw ijzergehalte te verminderen is bloed te geven. Als het niveau bijzonder hoog is, raadpleeg dan een hematoloog; het kan een teken zijn van hemochromatose, een erfelijke ziekte.

    Natuurlijke manieren om uw cardiovasculair risico te verminderen.

    Let op: de beste oplossing om het risico te verminderen is niet het slikken van chemische pillen.

    Dit zal niet helpen. Als uw niveaus slecht zijn is het is een probleem van levenswijze dat zichzelf corrigeert door het aanpassen van je gedrag en je dieet.

    Hier is de lijst van mogelijke natuurlijke acties:

    Vervang junk food, verwerkt en kunstmatig voedsel door volwaardig vers voedsel, koken ervan tot een minimum beperken en waar mogelijk biologisch en lokaal geteeld.

    Vermijd laag vetgehalte en verhoog uw inname van goede vetten voor de gezondheid: avocado, vette vis, biologische eieren, boter van grazende koeien, kokosvet, kokosolie, noten (walnoten, amandelen , hazelnoten ...), niet gebrand en ongezouten, biologische koolzaadolie of olijfolie; bekijk vooral de omega-3/omega-6 verhouding, die dient tussen 1/1 en 1/5 te liggen, maar zeker niet tussen 1/20 of 1/30, zoals in het algemeen het geval is in de huidige westerse voeding.

    Optimaliseer uw inname van calcium, magnesium, natrium en kalium. Als je veel biologische groenten eet zal dat geen probleem zijn. Drink groentensappen om de opname van deze elementen te verhogen.

    Let op uw niveaus van vitamine D. Hou ze optimaal door blootstelling aan de zon. U kunt uw optimaal niveau van vitamine D bereiken door elke dag 15 tot 20 minuten ten minste driekwart van je lichaam onbeschermd bloot te stellen aan de zon; als je dit niet kunt neem dan een voedingssupplement met vitamine D en neem gelijktijdig vitamine K2. Deze vitamines werken samen om de verkalking van de slagaders (arteriosclerose) af te remmen. (N.v.d.r. zelf bezit ik twee UVB lampen waar ik ga voorstaan als er geen zon is om mijn dagelijkse portie vitamine D op te doen.  Zie hieronder).

    Stoppen met roken tegen elke prijs, maar drink één glas rode wijn per dag. Vermijd zoete wijnen, likeuren en sterke drank.

    Doe regelmatig lichaamsoefeningen: dit is de veiligste en meest effectieve manier om hart-en vaatziekten te voorkomen en te behandelen.

    Zorg voor een goede tand- en mondverzorging: een dode tand (devitalized), plaque (bacteriën rond de tanden en het tandvlees), ontstoken tandvlees (rood) worden geassocieerd met vele ziekten zoals hart- en vaatziekten. Uit een studie van 2010 blijkt dat mensen met een slechte mondhygiëne een 70% hoger risico hadden op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten in vergelijking met degenen die hun tanden tweemaal per dag borstelden.

    Vermijd statines die cholesterol artificieel verlagen zonder inspanning, maar met het risico van veel bijwerkingen. De enigen die kunnen profiteren van statines voor hun gezondheid zijn zij die lijden aan familiaire hypercholesterolemie, een zeer zeldzame ziekte die een zeer hoog cholesterolgehalte geeft onafhankelijk van dieet of levensstijl. Als het nodig is om statines te nemen, neem absoluut ook CoQ10 erbij, een belangrijke co-enzym voor cellulaire energie, en waarvan de productie ook wordt geblokkeerd door statines die de aanmaak van cholesterol niet zullen verminderen.

    Om uw insuline te verlagen en uw gevoeligheid voor insuline te verbeteren, kies voor een dieet met lage glycemische index, dat zijn levensmiddelen die niet snel uw bloedsuikerspiegel beïnvloeden: zoete aardappelen in plaats van aardappelen, honing in plaats van suiker, peulvruchten (erwten, bonen) in plaats van granen. Er is ook een voedingssupplement, alfa-liponzuur (400 mg), dat de gevoeligheid voor insuline verhoogt. (N.v.d.r. voor de vervanging van suiker zie ook het artikel "Suiker tegen cariës" van 2015/01/03).

    Oorspronkelijk artikel:”Que faire si votre cholestérol est trop haut?”, Feb. 3, 2015 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2002/05/25/fasting-part-one.aspx   
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/10/19/vitamin-d-vitamin-k2.aspx   
    http://www.bmj.com/content/340/bmj.c2451.abstract   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11104842   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.news4all.org/mijn-uvb-lamp   
    http://www.thecholesteroltruth.com/could-low-cholesterol-levels-jeopardise-brain/   

    03-02-2015, 15:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:cholesterol, staties
    02-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen bij bloeddrukregeling

    Eén kopje blauwe bessen per dag helpt tegen hoge bloeddruk en aderverkalking.

    blueberries

    (NaturalNews) Bosbessen zijn erg populair in Noord Amerika. De indianen noemden ze "sterbessen" door hun vijf-puntige stervorm. Ze gebruikten de bessen als voedsel en medicijn. De bessen werden gedroogd om ze te kunnen meenemen op lange reizen. Ze maakten ook kleurstof met het bosbessensap waarmee ze textiel en manden schilderden.

    Inheems in de regio, werden bosbessen snel door de eerste kolonisten geconsumeerd wanneer het voedsel schaars was. Ze leerden van de indianen grijze verf te maken van bosbessen door ze in melk te koken. De verf werd gebruikt om hun huizen te schilderen.

    Vandaag zijn bosbessen nog steeds een integraal onderdeel van de Amerikaanse voeding en spelen een belangrijke rol in de gezondheid. Bosbessen bieden verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van het geheugen, bescherming van het hart, assisteren bij de spijsvertering en verminderen van het risico op de ziekte van Alzheimer en dementie. Ze regelmatig consumeren houdt je hersenen scherp en helpt ze zelfs zich te beschermen tegen de gevolgen van giftige zware metalen.

    Uit een studie blijkt dat bosbessen helpen de bloedvaten verwijden met 68 procent.


    Volgens Newswise.com blijkt uit de resultaten van een nieuwe studie dat bosbessen de sleutel zijn in het verminderen van hoge bloeddruk en arteriële stijfheid, die beide verband houden met cardiovasculaire ziektes.

    "Onze bevindingen suggereren dat regelmatige consumptie van blauwe bessen de progressie van prehypertensie en hypertensie kan vertragen, dus het risico op cardiovasculaire ziekten verminderen," zegt Sarah A. Johnson, adjunct-directeur van het Center for Advancing Exercise and Nutrition Research on Aging.

    Het verslag van de studie, gepubliceerd in het tijdschrift van de Journal of the Adademy of Nutrition and Dietetics noemt: "Dagelijks gebruik van blauwe bessen verbetert de bloeddruk en arteriële stijfheid bij postmenopauzale vrouwen met pre- en fase 1-hypertensie."

    Johnson zegt dat ze geïnteresseerd was in het onderzoeken hoe functionele voedingsmiddelen, zoals bosbessen, negatieve gevolgen voor de gezondheid van de menopauze bij vrouwen, kunnen voorkomen.

    "Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste doodsoorzaak in de ontwikkelde landen".

    "Zodra vrouwen in de menopauze komen vergroot nog het risico op  hartkwalen. Onze resultaten suggereren dat de toevoeging van bosbessen aan het dieet de negatieve cardiovasculaire effecten die vaak optreden als gevolg van de menopauze sterk verminderen," verklaarde Johnson.

    Om deze theorie te testen gaf haar team 48 postmenopauzale vrouwen met pre- en fase-1 hypertensie ofwel 22 gram gevriesdroogde bosbessen poeder (overeenkomend met een kopje verse bosbessen) of 22 gram placebo poeder gedurende acht weken.

    Voor de studie begon werd de bloeddruk van de deelnemers genomen en de arteriële stijfheid gemeten, alsook de bloed biomarkers gedetecteerd.

    De resultaten toonden een afname in systolische bloeddruk (het hoogste getal bij bloeddrukmetingen dat de druk in de bloedvaten weergeeft als het hart klopt) bij de deelnemers die bosbes hadden gekregen.

    De diastolische bloeddruk (het onderste getal dat de druk in de slagaders meet tussen de hartslagen) daalde met 6,3 procent. Bovendien had de bosbes groep een gemiddelde daling van 6,5 procent van de arteriële stijfheid.

    Stikstofmonoxide, een bloed biomarker bekend om zijn betrokkenheid bij het proces van verbreding van de slagaders, steeg met meer dan 68 procent, een belangrijke openbaring aangezien arteriële stijfheid en de vernauwing van bloedvaten  deels oorzaak zijn van hypertensie, volgens Johnson.

    Vorige studies over bosbessen die positieve effecten vertoonden op hart risicofactoren, zoals bloeddruk, gebruikten een veel hogere dosis van bosbessen (gelijk aan 11 kopjes verse bessen) om hun resultaten te bereiken.

    Toekomstige studies zullen waarschijnlijk overwegen om lagere, meer realistische doseringen te evalueren.

    Oorspronkelijk artikel: "One cup of blueberries per day helps relieve high blood pressure and hardened arteries", Friday, January 23, 2015 by: Julie Wilson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/blueberries.html   
    http://www.2020site.org/fun-facts/Blueberry-Fun-Facts.html   
    http://www.andjrnl.org/article/S2212-2672%2814%2901633-5/abstract   
    http://www.newswise.com/articles/blueberries-small-fruit-delivers-big-reward   

    02-02-2015, 18:02 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:blauwe bessen, antioxidanten, bosbessen, bloeddruk
    28-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avocado's voor het hart


    Avocado's zijn gezond voor het hart, helpen slechte cholesterol te verlagen en zorgen voor een compleet eiwit.

    avocado

    (NaturalNews) Het is gebruikelijk dat mensen die op hun gewicht en cholesterol letten avocado's mijden. Maar dat is een totale vergissing.

    Niet alleen hebben proeven aangetoond dat de vrucht wordt  zeer voedzaam is, maar ook LDL cholesterol verlaagt en helpt het juiste gewicht te behouden terwijl het gezonde vetten levert die nodig zijn voor de algemene gezondheid.

    Hoewel algemeen erkend als een groente, is het eigenlijk een vrucht, bijgenaamd de "alligator pear" vanwege zijn kleur, hobbelige huid en peervorm. Avocado groeit op bomen in warmere klimaten. De meeste avocado's komen uit Californië, Florida of Mexico.

    De meeste beseffen niet dat avocado's een compleet eiwit bevatten. In tegenstelling tot vlees dat pancreasenzymen nodig heeft om de moeilijke eiwitten af te breken, zet de zon de avocado eiwitten om in gemakkelijk verteerbare aminozuren terwijl ze rijpen aan de bomen.

    Avocado voorziet in alle 18 essentiële aminozuren die nodig zijn om volledige eiwitten te creëren in het lichaam.

    Gebruik en selectie van avocado's.

    Avocado's zijn een essentieel onderdeel van guacamole, dat is een gezonde dip of dressing met gehakte uien, tomaten en jalapenos. Maar wees voorzichtig met de chips die worden gebruikt om te dippen. Vermijd GGO maïs chips en chips gebakken in gehydrogeneerde oliën (transvetten) zoniet vernietig je volledig de voordelen voor de gezondheid van de avocado.

    Het gebruik van gesneden avocado's in salades en op sandwiches is een goede manier om deze supervrucht op te nemen in uw voeding. Of u kunt gewoon wat goede olijfolie en azijn met zeezout toevoegen aan geplette avocado voor een smakelijke traktatie.

    Avocado's behoren gelukkig niet tot de Environmental Working Group (EWG) "dirty dozen 'voedingsmiddelen die het zwaarst bespoten worden. Ze behoren tot de EWG's "clean 15" niet-biologische plantaardige voedingsmiddelen die het minste bespoten worden.

    Dus vind je de biologische avocado's te duur dan ben je nog redelijk goed af met de gewone. Selecteer ze in functie van het gebruik dat je voorziet. Als ze niet direct worden gebruikt zijn harde avocado's een goede keuze.

    Aanvoelen van de vrucht vertelt je of ze al dan niet zacht (rijp) zijn. Als ze zacht aanvoelen zijn ze klaar om te eten. De harde laat je enige tijd rusten vooraleer te consumeren.

    Snijd de avocado in de helft in de lengte, draai de twee helften tegenover mekaar en zie daar verschijnt een grote pit die je kunt verwijderen. Het vlees kun je gemakkelijk uitlepelen. Het "vlees" dichtst bij de huid is het meest voedzame. (N.v.d.r.: op YouTube staan verschillende filmpjes die ons tonen hoe het moet en zelfs verschillende receptjes).

    Recente studies i.v.m. de gezondheid van het hart motiveren het eten van avocado.

    Een Penn State University klinische studie op mensen, gesponsord door de American Heart Association (AHA): "Het effect van één avocado per dag op bestaande en opkomende hart- en vaatziekten (HVZ) Risicofactoren," werd eind 2014 gepubliceerd en voorgelegd aan de AHA (American Health Association).

    De onderzoekers volgden 45 mannen en vrouwen met overgewicht of obesitas en licht verhoogde LDL- en bloeddrukniveaus. Allen kregen drie verschillende diëten gedurende vijf weken met twee weken pauze tussen elk dieet.

    Eén dieet was vetarm, een tweede dieet bevatte matige hoeveelheden vet, en een derde dieet bevatte matige hoeveelheden vet met één avocado per dag.

    Alle drie diëten bevatten enkelvoudig onverzadigde vetten, zoals olijfolie of andere plantaardige oliën, noten en pindakaas. Degenen met dagelijks een avocado hadden de laagste LDL (low-density lipoprotein) en de laagste waarden voor CVD markers: totaal cholesterol, triglyceriden, LDL, non-HDL cholesterol en anderen.

    Studie conclusie: "Onze resultaten tonen aan dat avocado's een gunstig effect hebben op cardio-metabolische risicofactoren die verder reiken dan het hartgezonde vetzuren profiel."

    Oorspronkelijk artikel:"Avocados are heart healty fruits that lower bad cholesterol and provide complete protein", Tuesday, January 27, 2015 by: PF Louis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blog.heart.org/avocado-day-may-help-keep-bad-cholesterol-bay/   
    http://jaha.ahajournals.org/content/4/1/e001355   
    http://jaha.ahajournals.org/content/4/1/e001355   
    http://science.naturalnews.com/avocado.html   
    http://www.bing.com/videos/search?q=avocado+%2b+youtube&FORM=VIRE1#view=detail&mid=7FDA07D149F91CB05E747FDA07D149F91CB05E74   
    http://www.bing.com/videos/search?q=avocado+%2b+youtube&FORM=VIRE1#view=detail&mid=7FDA07D149F91CB05E747FDA07D149F91CB05E74   
    http://www.culy.nl/inspiratie/tips-om-avocados-sneller-te-laten-rijpen/   
    http://www.ewg.org/foodnews/   
    https://clinicaltrials.gov/show/NCT01235832   

    28-01-2015, 21:18 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Avocado, gezonde vetten, cholesterol, cardiovasculaire gezondheid
    25-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO leugens


    Drie leugens waarvan 'Big Biotech' gebruik maakt om GGO's te rechtvaardigen.

    farm(NaturalNews) Een internationale conferentie, de "Oxford Real Farming Conference," werd op 6 en 7 januari 2014 gehouden in de Engeland's historische, massieve Oxford Town Hall. Er werd verwezen naar een uitstekende publicatie, "Oxford Real Farming Conference: macht, leugens en agrarisch verzet "door Colin Tudge, één van de mede-oprichters van de conferentie.

    Colin is bioloog, activist en oprichter van de website The Campaign for Real Farming, docent en auteur van Good Food for Everyone Forever and Why Genes are Not Selfish and People are Nice. Colin citeert drie grote leugens die het kaartenhuisje van de voorstanders van GGO en de huidige industriële landbouw ondersteunen.

    Leugen nummer één: We moeten meer voedsel produceren.

    De wereld produceert al meer voedsel dan nodig is. Het is de distributie van voedsel, gecontroleerd door een paar machtige monolithische corporaties die een situatie creëert waarin 1 miljard mensen in derde wereld landen ondervoed zijn.

    Ondertussen eten nog eens een ander miljard te veel bewerkte voeding en worden getroffen door obesitas, diabetes en het gamma van chronische gezondheidsproblemen die de geïndustrialiseerde landen teisteren.

    Rechtvaardigheid in de voeding is niet van belang voor de corporaties en de oligarchen die de landbouw en de voedselvoorziening regelen. Voor hen draait het allemaal om financieel gewin op korte termijn en op macht en controle op lange termijn.

    Kleine tot middelgrote regionale bedrijven met minder vee is het model dat Colin vraagt. En er zijn VN studies op grote schaal die dezelfde oplossing voorstellen.

    Leugen nummer twee: agrochemische producten en GGO's zijn noodzakelijk in een grootschalige landbouw.

    Deze leugen wordt gebruikt voor het eroderen en uiteindelijk vernietigen van kleine tot middelgrote traditionele boerderijen. Ze staan in de weg van de vooruitgang door zogezegd onwetenschappelijk bijgeloof en oude tradities die 's werelds groeiende bevolking niet kunnen bijhouden.

    En met de hulp van pionnen bij de overheden maken ze langzaam vooruitgang in het vernietigen van kleine tot middelgrote gediversifieerde en biologische boerderijen.

    Traditionele landbouw werd vervangen tijdens de Rockefeller's Groene Revolutie van de vroege jaren 1940 door bedrijven met  monsterlijke percelen van graan en door monofabrieken die grote hoeveelheden energie nodig hebben voor hun monstermachines, de synthetische bemesting, herbiciden en pesticiden.

    De opbrengsten worden opgeslagen in de silo's van Cargill-type zakelijke distributeurs die ze dan verdelen aan grote producenten van voedingsmiddelen zoals General Mills, PepsiCo, Nestle en anderen.

    Bij dit proces zijn veel belangen betrokken waarbij de kwaliteit van voedsel op de tweede plaats komt op zijn best en toxisch wordt in het slechtste geval. Colin zegt dat wij stilaan meer bewust moeten worden en de productie en distributie van levensmiddelen binnen de plaatselijke gemeenschappen moeten organiseren. Met wat financiële hulp en een verbeterde infrastructuur kunnen zelfs boerderijen in de derde wereld het beter doen dan Big Agro.

    Colin wijst erop dat "kleine, traditionele boerderijen, die zo veracht en routinematig van tafel geveegd worden, nog steeds 50% van het voedsel in de wereld produeren. De resterende 20% is afkomstig van vissen, jagen, en de achtertuinen van de mensen." Colin wees er ook op dat de resterende 30% uit de industriële landbouw zich 80% toeeigent van de landbouwsubsidies van de overheid en 90% van de onderzoeksbudgetten.

    Veel van die huistuin percelen leveren bijna de helft van de voedselvoorziening van Rusland en vrijwel alles van Cuba. Deze beweging heeft zich verspreid naar de San Francisco Bay Area met maatschappelijke goedkeuring.

    Leugen nummer drie: Eten is saai zonder vlees.

    De ongelooflijke toename van de vraag naar vlees heeft geresulteerd in een wereldwijde ontbossing voor het telen van genetisch gemodificeerde maïs en soja voor het voeden van vee in een bio-industrie, waarin 70 of meer procent van alle bestaande farmaceutische antibiotica wordt gebruikt en veeonvrindelijke behandeling en slachting schering en inslag zijn.

    Vele culturen hebben duizenden jaren overleefd met een plantaardig dieet aangevuld met een weinig vlees.

    Kleine boerderijen kunnen genoeg vee kweken en voldoende gezond vlees lokaal produceren. Driemaal daags vlees is niet zo noodzakelijk als sommige mensen beweren.

    Oorspronkelijk artikel:"Three lies Big Biotech uses to justify GMOs", Thursday, January 22, 2015 by: PF Louis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://apps.unep.org/publications/pmtdocuments/-Agriculture%20at%20a%20crossroads%20-%20Synthesis%20report-2009Agriculture_at_Crossroads_Synthesis_Report.pdf   
    http://science.naturalnews.com/organic_agriculture.html   
    http://www.campaignforrealfarming.org   
    http://www.gmwatch.org/index.php/news/archive/2015-articles/15846-oxford-real-farming-conference-power-lies-and-agrarian-resistance   
    http://www.theecologist.org/News/news_analysis/2699361/oxford_real_farming_conference_power_lies_and_agrarian_resistance.html   
    http://www.utviklingsfondet.no/files/uf/documents/Rapporter/A-Viable_Food_Future_part2_en_web.pdf   

    25-01-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:GGO's, bioindustrie, chemische landbouw
    23-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium onbemind

    Magnesium, onbemind in de geneeskunde.

    Onze voeding is onze belangrijkste bondgenoot om het risico op kanker te verminderen.

    Talloze natuurlijke stoffen in voedingsmiddelen en kruiden (niet industrieel verwerkte) hebben anti-kanker eigenschappen, en dit is waarom het zo belangrijk is om in de voeding te variëren, gebaseerd op gezonde en natuurlijke producten.

    Onze antikanker strategie omvat omega-3, vitamine D, anti-oxidanten, isoflavonen, knoflook, kurkuma, zwarte peper, koffie, rood en zwart fruit (bessen), de noten (Grenoble, Brazilië), sommige paddestoelen (shiitake, maitake, Coriolus versicolor, Schizophyllum).

    Maar vergeet ook niet dat magnesium, aanwezig in groene groenten, avocado's, amandelen, sesamzaad, pompoen, zonnebloempitten, donkere chocolade, walnoten, spirulina (blauwe algen) en boekweit ook past in een antikanker strategie.

    Magnesium: miskend in de geneeskunde.

    Als men de voordelen van magnesium kent is het verrassend vast te stellen dat er nauwelijks over gepraat wordt in het medisch milieu en in ziekenhuizen.

    Men geeft het wel eens aan vermoeide mensen, die krampen hebben of tintelingen, wat een tekort aan magnesium doet vermoeden.

    Maar het is net als vitamine C reserveren voor mensen die scheurbuik hebben of water voor mensen die sterven van de dorst.

    Meer brandstof met magnesium.

    Cellen die genoeg magnesium bevatten kunnen maximaal de brandstof (ATP = adenosyl trifosfaat) aanmaken.

    Het zijn dus cellen die:
     
    + beter samentrekken en ontspannen (spiercellen)
     
    + meer natuurlijke afweer produceren (immuuncellen)
     
    + beter berichten verzenden (zenuwcellen, hersencellen)
     
    + de schade veroorzaakt door veroudering, vervuiling, oxidatie, enz. beter herstellen
     
    Maar dat is niet het enig belang van magnesium.

    Magnesium beschermt de cellen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol bij talrijke metabole functies (dwz functies die de levensduur van het organisme garanderen).

    Men vindt magnesium terug in 300 verschillende enzymen in het lichaam en het bindt zich op 3751 plaatsen vast aan humane eiwitten. Enzymen zijn moleculen die chemische reacties veroorzaken. Eiwitten zijn de bouwstenen die deel uitmaken van de spieren, huid en organen.

    Magnesium speelt een belangrijke rol in het detoxificatie systeem en beschermt aldus cellen tegen schade veroorzaakt door chemicaliën in het milieu, zware metalen en andere giftige stoffen.

    Het krachtigste antioxidant in het lichaam, glutathion, dat een belangrijke rol speelt bij ontgifting in de lever, heeft magnesium nodig voor zijn werking.

    Het is ook nuttig voor de regulering van suiker in het bloed. Het vermindert het risico op type 2 diabetes (verhoogd glucosegehalte in het bloed veroorzaakt door een afname van  de gevoeligheid van cellen voor insuline of een depletie van cellen in de pancreas die verantwoordelijk zijn voor de productie van insuline). Slechte controle van glucose en diabetes beschadigen sterk de cellen van het lichaam en bevorderen het ontstaan van kankergezwellen.

    Magnesium vermindert het risico op darmkanker.

    Het is dan ook niet verwonderlijk vast te stellen dat, door zijn beschermende werking, bij mensen die voldoende magnesium hebben ook minder kanker voorkomt.

    Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition heeft aangetoond dat toename van 100 mg magnesium in de voeding gepaard gaat met een daling van 12% van het risico op colorectale kanker.

    Magnesium kan gebruikt worden bij constipatie vanwege de laxerende werking. Daarom is het voor mensen die constipatie problemen hebben aan te raden mineraalwater te drinken rijk aan magnesium.

    Tenslotte is het een essentieel onderdeel van het skelet.

    Gebrek aan magnesium?

    Magnesium komt uit de grond, en we weten dat intensieve vormen van moderne landbouw die grond uitputten.

    Het is daarom waarschijnlijk dat het voedsel dat men eet minder magnesium bevat dan 20 jaar geleden.

    Maar zelfs mensen die letten op hun voeding hebben een natuurlijke neiging voor magnesiumtekort.

    Predisponerende factoren zijn:
     
    + zieke nieren, waardoor overmatig verlies van magnesium langs de urine;
     
    + diabetes, vooral als die slecht gecontroleerd wordt, leidt tot verlies van magnesium in de urine;
     
    + leeftijd: ouderen hebben meer kans op te weinig magnesium omdat de intestinale absorptie afneemt;
     
    + geneesmiddelen: diuretica, antibiotica en bepaalde medicijnen tegen kanker kunnen magnesiumtekort veroorzaken.
     
    + Een neiging tot stress, spasmofilieterrein: om stresshormonen (cortisol, adrenaline ...) in het bloed na een aanval te elimineren, gebruikt het lichaam mineralen uit de weefsels (spieren, botten), waardoor mineralen langs de urine uitgescheiden worden. Aangezien magnesium essentieel is voor de controle op nerveuze spanning en voor de ontspanning van de spieren, kunnen verminderde magnesiumniveaus leiden tot het verhogen van nerveuze spanning. De vicieuze cirkel is begonnen en kan leiden tot depressie als we niet reageren. Vandaar het belang van de invoering van een uitgebreide voedingsstrategie, met inbegrip van het nemen van een goede aanvulling aan vitaminen en mineralen waaronder zeker een goed opneembare vorm van magnesium.

    Volgens een studie van SUVIMAX in Frankrijk, hebben 77% van de vrouwen en 75% van de mannen, een tekort aan magnesium.

    Test uw magnesiumgehalte.

    Er is geen bloedtest die het mogelijk maakt om daadwerkelijk het magnesiumgehalte in het lichaam te kennen.

    Slechts ongeveer 1% van het magnesium in je lichaam zit in het bloed. Daarom heeft het kennen van het magnesiumgehalte in het bloed geen enkele nut.

    Men zou verschillende urinetests moeten uitvoeren op een verloop van 24 uur en de resultaten beoordelen in relatie tot mogelijke symptomen van magnesiumtekort: krampen, overmatig bewegende oogleden, hartritmestoornissen, epilepsie, verlies aan eetlust, hoofdpijn, misselijkheid, moeheid.

    Daar het teveel magnesium gemakkelijk wordt verwijderd door de urine is er geen gevaar om een magnesium behandeling te starten als we een aantal verschijnselen van tekort vaststellen: ochtend vermoeidheid, zenuwachtigheid, bezorgdheid , stuiterende oogleden, krampen, hartkloppingen, slaapstoornissen, gevoeligheid voor infecties.

    Maar wees voorzichtig als je nieren hun werk niet doen om uw bloed te filteren en urine te produceren; dus patiënten met ernstige nierinsufficiëntie mogen geen magnesium nemen.

    Snel te compenseren magnesiumtekort.

    Magnesiumrijk mineraalwater drinken is niet ideaal. Het is juist dat het een hoog magnesiumgehalte heeft maar magnesium in de vorm van magnesiumsulfaat (anorganisch magnesium) wordt zeer slecht geabsorbeerd met als gevolg gas, opgeblazen gevoel of diarree.

    De organische vormen van magnesium worden beter opgenomen omdat magnesium hier gekoppeld is, aan een "drager" die helpt de darmwand te passeren. Daarna dringt het beter in de cellen. Dat is waarom ze naar verluidt een betere ”biologische beschikbaarheid" hebben dan het mineraal magnesium.

    Magnesiumgluconaat heeft betere biobeschikbaarheid maar magnesiummalaat, -citraat, -glycerofosfaat en -threonaat zijn ook zeer goed geassimileerd en veroorzaken geen diarree.

    Opgepast want magnesiumzouten bevatten een veschillend percentage aan elementair magnesium: 5,4% voor gluconaat, 6,6% voor glycerofosfaat, 8,7% voor pidolaat en 16,2% voor citraat.

    Goed om weten is wat de dagelijkse dosis is van elementair magnesium die men moet nemen: 330 mg per dag voor vrouwen en 420 mg voor mannen. Met deze gegevens kan men berekenen hoeveel van de magnesiumzouten men moet innemen.

    Oorspronkelijk artikel:”Magnésium, le mal aimé de la médecine”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Janvier 15, 2015.

    23-01-2015, 16:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding
    22-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supervoedsel

    Drie superfoods met ongelooflijke voedingswaarde.

    healing


    (NaturalNews)

    We leven in een wereld waar ondervoeding niet per se te wijten is aan een gebrek aan voedsel. In feite hebben mensen in de westerse wereld goede toegang tot voedsel en ondervinden ze geen problemen om hun maag vol te proppen maar ze zijn wel ondervoed. Dit is voornamelijk te wijten aan slechte landbouwpraktijken en de verwerking van levensmiddelen die meestal minderwaardig voedsel leveren aan de consument.

    Echter als je onderstaande superfoods introduceert in je voeding kun je uw lichaam effectiever voeden en genieten van een betere gezondheid.

    Chlorella

    Chlorella is nog steeds een relatief obscuur supervoedsel, maar overtuigde gezondheidsliefhebbers genieten al jaren van deze krachtpatser. Naast een uitstekende bron van vitaminen en mineralen en een complete eiwitbron, heeft chlorella andere gunstige eigenschappen die ook de ontgifting ondersteunen.

    Wat heeft chlorella achter de hand in termen van voeding?

    Bekijk hier het voedingswaarde profiel:

    Een rijke bron (58%) van goed verteerbaar, volledig vegetarisch eiwit.
    Een krachtige bron van chlorofyl, de levensader van planten.
    Rijk aan vitamine A, C, E en K, en één van de weinige volwaardige voedselbronnen van vitamine D.
    Bevat het gehele vitamine B-complex.
    Een bijzondere bron van ijzer en zink, en een goede bron van magnesium, fosfor, calcium en kalium.
    Overvloedig in beta-caroteen, luteïne, en polysacchariden.
    Bevat essentiële vetzuren zoals gamma-linoleenzuur (GLA).
    Rijk aan enzymen en fytonutriënten.
    Aangezien chlorella ook ontgiftend is mogen wij het slechts langzaam introduceren om symptomen van overmatige reiniging te voorkomen.

    Bijenpollen

    Bijenpollen worden beschouwd als één van de meest complete voedingsmiddelen van de natuur en ze kunnen helpen de diëten die voedingsstoffen tekort komen of onevenwichtig zijn, bij te sturen vanwege hun uitgebreid en evenwichtig voedingsprofiel. Het is één van de rijkste bronnen van vitaminen, mineralen, aminozuren, hormonen, enzymen en vetten, en aanzienlijke hoeveelheden natuurlijke antibiotica.

    Hieronder het spectrum van voedingsstoffen in bijenpollen:


    Een rijke bron van carotenoïden (die omzetten in vitamine A).
    Vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12.
    Vitamine C en E.
    Calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, silicium, zwavel en 59 andere sporenelementen.
    22 aminozuren met 5 tot 7 maal het gehalte aan aminozuren bij dezelfde gewichten van vlees, melk, eieren of kaas.
    Enzymen waaronder amylase, catalase, cozymase, cytochroom, dehydrogenase, diaphorase, diastase, melkzuren, pectase en fosfatase.
    Daar bijenpollen allergische reacties kunnen veroorzaken moet men ze ook langzaam introduceren.

    Goji bessen

    Goji bessen, ook bekend als wolfbessen, zijn inheems in Zuidoost-Europa en Azië en kregen als bijnaam "rode diamanten" omwille van hun ongewoon hoge voedingswaarde. De traditionele Chinese geneeskunde was waarschijnlijk de eerste die weet had van de krachtige helende kwaliteiten, later is het Westen gevallen op dit bekende "superfruit", en is begonnen met het integreren ervan in de voeding.

    Welke voeding heb goji bessen te bieden? Zie hieronder het profiel:


    18 aminozuren, inclusief alle acht essentiële aminozuren, waardoor het een compleet eiwit is.
    Zes essentiële vetzuren (EFA's).
    21 mineralen zoals calcium, koper, germanium, ijzer, magnesium, fosfor, selenium en zink.
    Vitamine A, B-complex, C en E.
    Een superieure vorm van diverse antioxidanten, zoals zeaxanthine, SOD (superoxide dismutase), polysacchariden, germanium, en beta-caroteen.
    Daar de goji bes deel uitmaakt van de nachtschadenfamilie, moeten degenen die te maken hebben met gelijk welk type van ontsteking de bessen mijden.

    Oorspronkelijk artikel:”Three superfoods that deliver unbelievable nutrition”, Thursday, January 15, 2015 by: Derek Henry, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.healingthebody.ca/healing-benefits-of-chlorella/   
    http://www.healingthebody.ca/healing-power-of-bee-pollen/   

    22-01-2015, 20:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:gojibessen, chorrella, bijenpollen
    16-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gevaar van statines.

    Zijn statines de oorzaak van de wijdverspreide daling van de hersenfunctie?

    drugs

    (NaturalNews) Ziekten van de hersenen zijn ongebreideld in Amerika en het bewijs suggereert dat een populaire klasse van farmaceutische geneesmiddelen grotendeels verantwoordelijk kan worden gesteld. Ze zijn bekend als statines, en de wetenschap achter hoe ze functioneren in het lichaam laat zien dat deze krachtige geneesmiddelen stelselmatig de hersenen degraderen door het ontnemen van cholesterol, wat leidt tot problemen met het geheugen, dementie en andere soortgelijke gevolgen.

    In zijn boek Lipitor: Thief of Memory, schreef Dr. Duanne Graveline, MD, over zijn afschuwelijke ervaring met statines, en hoe ze bij hem twee voorbijgaande globale amnesie evenementen en chronische neuropathie veroorzaakten. De voormalige astronaut en medisch ruimtevaartwetenschapper legt uit hoe deze traumatische gebeurtenissen het directe gevolg waren van de werking van statines op zijn hersenen.

    Zijn goede vriend Dr. David Brownstein wees ook al op zijn blog op het mechanisme achter deze schade, erop wijzend dat statines het enzym, bekend als HMG-CoA-reductase, vergifitigen. Het lichaam gebruikt dit enzym om cholesterol, bijnierhormonen, geslachtshormonen en geheugeneiwitten te produceren. HMG-CoA reductase is verantwoordelijk voor de celenergie die nodig is voor elk systeem van het lichaam.

    Het kunstmatig blokkeren of anderszins remmen van dit vitaal enzym is een ramp voor de gezondheid, legt Dr. Brownstein uit; dat is waarom hij iedereen statines afraadt. Hij vraagt ook waarom een bewust arts ze zou voorschrijven, in de wetenschap dat maar liefst 3,6 miljoen mensen met hersenendisfunctie melden dat hun ziekte het gevolg is van de statines.

    "Je kunt niet een cruciaal enzym vergiftigen of een belangrijke receptor blokkeren voor lange termijn en wachten op een goed resultaat," zegt Dr. Brownstein in zijn boek 'Drugs That Don't Work and Natural Therapies That Do'.

    Statines ondermijnen het lichaam en werken zelfs niet.

    Op basis van de duizenden inzendingen gepubliceerd in de US Food and Drug Administration (FDA) Adverse Events Database, zijn statines in verband gebracht met korte-termijn geheugenverlies en desoriëntatie tot chronische depressie en dementie. Diezelfde database meldt ruim 100.000 bijwerkingen op andere gebieden, die op basis van de 1-10% meldingsfrequentie waarschijnlijk gelden voor miljoenen mensen geschaad door statines.

    Zoals eerder gemeld wordt statingebruik verbonden met leverschade, nierenvergiftiging, spierpijn en -afbraak, hartfalen en andere gezondheidsproblemen. En het ergste is dat van statines zelfs nog nooit is aangetoond dat ze werken zoals wordt beweerd, wat betekent dat ze niet effectief en zeer destructief zijn.

    "Misschien zouden wij kunnen leven met al deze bijwerkingen als statines het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk zouden verlagen, maar dat doen ze niet", schreef Dr. Brownstein op zijn blog.

    "Van statines is nooit overtuigend aangetoond dat ze een eerste hartaanval bij zowel mannen als vrouwen kunnenan voorkomen. De beste studies tonen aan dat bij mannen statines een 1-4% verlaagd risico geven op het voorkomen van een secundaire cardiale gebeurtenis. Bij vrouwen zijn de resultaten nog erger."

    Dit is zeer verontrustend in het licht van vragen door medische professionals om statines uit te delen als snoep, of zelfs naast fluoride te verwerken in drinkwater. Dit zogenaamd 'medicijn' betekent een ravage voor de volksgezondheid, en het heeft geen enkel therapeutisch voordeel. Dus waarom is het nog steeds op de markt?

    "Deze geneesmiddelen veroorzaken vaak spierbeschadiging, spierkrampen, spierzwakte, spierpijn, inspanningscapaciteit (zelfs zonder pijn en verhoogde CPK-a spierenzym), seksuele disfunctie, lever- en zenuwbeschadiging en andere problemen bij 10 tot 15 procent van de patiënten die ze nemen, "voegt Dr. Mark Hyman.

    "Ze kunnen ook leiden tot aanzienlijke cellulaire-, spieren- en zenuwletselschade, alsmede celdood zonder enig voorafgaand symptoom."

    Oorspronkelijk artikel:"Are statin drugs cause of widespread decline in brain function?", Wednesday, January 07, 2015 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blog.drbrownstein.com/statins-cause-brain-dysfunction/   
    http://drhyman.com/blog/2012/01/19/why-women-should-stop-their-cholesterol-lowering-medication/   
    http://www.amazon.com/gp/product/1424301629/ref=as_li_tf_tl?ie=UTF8&tag=spacedoc-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325&creativeASIN=1424301629   
    http://www.drbrownstein.com/Drugs-that-Don-t-Work-Natural-Therapies-That-Do-p/naturalt.htm   

    16-01-2015, 17:26 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:satines, geheugenproblemen, hersenendysfunctie
    15-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet meer groene bladgroenten voor je hart.


    Groene bladgroenten verbeteren hartfunctie en verminderen het riscico op diabetes en obesitas.

    diabetes

    (NaturalNews) Drie onafhankelijke studies vonden dat groene bladgroenten het risico verminderen op obesitas, diabetes en hartcomplicaties. Dit onderzoek onderlijnt de voordelen van de consumptie van deze voedingsmiddelen.

    Wetenschappers van de University of Southampton and  Cambridge wijzen erop dat nitraat een belangrijke factor is die deze groenten zo effectief maakt.

    Volgens Dr Andrew Murray van de Universiteit van Cambridge, "Er zijn een groot aantal bevindingen die de rol van nitraat in het verminderen van de bloeddruk en het reguleren van de stofwisseling van het lichaam, demonstreren. Deze studies tonen aan dat eenvoudige veranderingen in de voeding het risico op type 2 diabetes en obesitas potentieel vermindert en een gezonde cardiovasculaire toestand teweeg brengt."

    Dr. Murray werkte aan alle drie de studies.

    Bladgroenten helpen bij het voorkomen van hartaanval en beroerte.

    Voor de eerste studie, die werd gepubliceerd in Journal of the Federation of American Societies for Experimental Biology, onderzochten deskundigen de rol die nitraatrijke groenten spelen op de rode bloedcellen die belangrijk zijn voor het zuurstoftransport in het lichaam en de bloedviscositeit. Consumptie van groene bladgroenten zoals nitraathoudende spinazie maakt een vermindering van de productie van het hormoon erytropoëtine.

    Het is belangrijk om dit hormoon in balans te houden omdat het anders veel schade kan aanrichten in het lichaam. Zo kunnen grote hoeveelheden bloedcellen dood en hoogteziekte veroorzaken, terwijl al te dik bloed meestal geassocieerd wordt met hartproblemen door zuurstoftekort in de kleine bloedvaten. Daarom stellen de onderzoekers dat het verminderen van de bloeddikte ook het risico op stolsels, die kunnen leiden tot een hartaanval of beroerte, vermindert.

    Het verband tussen bladgroen consumptie en een betere doorbloeding.

    De tweede studie onderlijnt de voordelen van nitraat voor de gezondheid, opmerkend dat bladgroenten een effectieve manier zijn om de efficiëntie van de hartpomp te ondersteunen.

    Deze studie, gepubliceerd in The Journal of Physiology, schetst dat nitraat in de voeding het hart beschermt en de algehele doorbloeding verbetert. Het belangrijkste besluit van dit tijdschrift is dat "nitraat suppletie ten goede komt aan individuen blootgesteld aan hypobare hypoxie op grote hoogte of bij patiënten met ziekten zoals hartfalen en chronische obstructieve longziekte. "

    Vecht tegen vetcellen en verminder het risico op diabetes door het eten van meer bladgroenten.

    Obesitas was de focus van de derde studie, die werd gepubliceerd in Diabetes.

    Onderzoekers ontdekten dat nitraat de potentie heeft om "slechte" vetcellen, die wit zijn om te zetten in beige cellen die vergelijkbaar zijn met de "goede" bruine vetcellen die helpen het risico op obesitas en type 2 diabetes te verminderen. "Daar de omzetting van de vetcellen effectief werkt tegen zwaarlijvigheid en anti-diabetische effecten" merkt de studie op, "nitraat kan een doeltreffend middel zijn om, door het induceren van het 'bruining' effect in vetweefsel, het metabool syndroom te behandelen."

    Nitraatrijke voedingsmiddelen zijn onder andere spinazie, peterselie en sla.

    Oorspronkelijk artikel:"Leafy green vegetables improve heart function and reduce diabetes and obesity risk",Tuesday, december 23, 2014 by: Jennifer Lilley, Natural News.

    Bijlagen:
    http://diabetes.diabetesjournals.org/content/early/2014/09/11/db14-0496.abstract   
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1113/jphysiol.2014.275263/full?sid=0187a27d-44a1-4fcd-bf4e-6419f23dc729   
    http://www.fasebj.org/content/early/2014/11/23/fj.14-263004.abstract?sid=be56f77e-3b6a-4156-8ae6-bd93638b3065   
    http://www.nhs.uk/news/2014/12December/Pages/Nitrate-rich-leafy-greens-good-for-the-heart.aspx   
    http://www.southampton.ac.uk/mediacentre/news/2014/dec/14_224.shtml   

    15-01-2015, 22:52 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Tags:bladgroenten, abositas, diabetes
    11-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode ui en champignons gezond

    Champignons en rode ajuin bevatten immuunversterkende polysacchariden en fytonutriënten.

    mushrooms

    (NaturalNews) Planten hebben tijd gehad om te evolueren tussen verschillende omgevingsstressoren en hebben zeer geavanceerde systemen ontwikkeld om zich te beschermen tegen predatoren en milieu elementen. Deze complexe systemen bieden de mens unieke overlevingsvoordelen door het verminderen van oxidatieve stress en het verbeteren van het immuunsysteem. Champignons en uien zitten vol immuunversterkende polysacchariden en fytonutriënten.

    De natuur levert een verbazingwekkende reeks van middelen om onze immuniteit en gezondheid te verbeteren. Champignons en uien zijn een smakelijke combinatie in de keuken en bevatten een scala aan fytochemicaliën die een grote invloed hebben op onze menselijke fysiologie.

    Paddestoelen.

    Champignons zijn een soort schimmel gekend over de hele wereld en bekend om hun nutritionele voordelen. Ze worden gebruikt in tonics, soepen, thee, bereide voedingsmiddelen en kruidensamenstellingen voor de gezondheid en een lang leven. De afgelopen jaren hebben wetenschappers de medicinale voordelen van paddestoelen op het immuunsysteem bestudeerd.

    Er zijn duizenden verschillende soorten paddestoelen met een klein percentage giftige. De meeste paddestoelen zijn eetbaar, met inbegrip van witte champignons, morieljes, truffels, portabellas, cantharellen, shiitake, Maitake, Agaricus, reishi, oester en enoki. Allen hebben voedingswaarde maar sommige hebben meer immuunstimulerende eigenschappen dan anderen.

    De meest voorkomende voedingsstoffen in de meeste paddestoelen zijn thiamine (B1), riboflavine (B2), niacine (B3), foliumzuur (B9), fosfor, ijzer, panthothenic zuur (B5), zink, kalium, koper, magnesium, pyridoxine (B6) en selenium. Alle eetbare paddestoelen zijn gezond voor het lichaam, maar sommige bevatten hoge niveaus van beta-glucanen, een buitengewone molecule die wetenschappers nu pas beginnen te doorgronden.

    Maitake paddestoelen.

    Maitake betekent "dansende paddestoel" in het Japans omdat gezegd werd dat mensen begonnen te dansen van vreugde toen ze deze paddestoelen gegeten hadden. Ze dansten omdat deze paddestoelen hun gewicht in zilver waard zijn voor hun opmerkelijke helende eigenschappen. Maitake bevat veel van de immunomodulerende molecule beta-1,6-D-glucan. 

    Blazei Murill paddestoel.

    Deze paddestoel meestal aangeduid als ABM paddestoel wordt gekweekt in het regenwoud van Brazilië en heeft als bijnaam "The Mushroom of God." Studies hebben aangetoond dat deze paddestoel de grootste dichtheid heeft aan bèta-glucaan van alle schimmels. Wanneer proefpersonen ABM in hun dieet kregen, zagen zij een toename van 3000% in de NK-cellen in het bloed binnen 2 tot 4 dagen.

    Reishi paddestoel.

    Reishi is rijk aan beta-1,3-D-glucaan, dat de macrofagen, T-cellen en cytokinetic activiteit verhoogt. Reishi stimuleert de productie van tumorremmende cytokinen IL-1 en IL-2. Reishi heeft krachtige analgetische, anti-inflammatoire, anti-oxidant, en anti-microbiële effecten op het lichaam.

    Rode ui.

    Rode uien bevatten veel zwavelgroepen. Deze zwavelgroepen helpen het lichaam bij het produceren van cysteïne in het lichaam dat op zijn beurt helpt bij gewichtsverlies en ontgifting. Aanvullend onderzoek heeft aangetoond dat zwavelverbindingen een sterke anti-oxidant capaciteit hebben die het klonteren van bloedcellen remt.

    Rode uien zijn ook een rijke bron van de flavonoïde antioxidant quercetine en de polyfenol antioxidant anthocyaan. Deze antioxidanten vookomen de oxydatie van voedings- en cellulaire vetzuren. Het zijn zeer krachtige vrije radicalen die de groei van kankercellen neutraliseren en ontstekingen drastisch verminderen in het hele lichaam.

    Het koken van uien in een soep of bouillon vernietigt enkele van de anthocyanines, maar beschadigt niet de quercetine. De quercetine beweegt in de soep of bouillon. Hoe lager de warmte, hoe meer voedingsstoffen worden opgenomen in de soep of de bouillon. Studies hebben aangetoond dat de consumptie van 4 tot 7 porties rode uien per week (overeenkomend met ongeveer 2-3 uien) de grootste vermindering van het risico op kanker geeft.

    Oorspronkelijk artikel: "Mushrooms and onions contain immune-enhancing polysaccharides and hyponutrients" maandag, 29 december, 2014 door: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Beta-glucan.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12126464   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17639159   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18986589   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23884116   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24915405   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24940906   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Galeone+C%2C+Pelucchi+C%2C+Levi+F%2C+et+al.+Onion+and+garlic+use+and+human+cancer.+Am+J+Clin+Nutr.+2006+Nov%3B84(5)%3A1027-32.   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Galeone+C%2C+Pelucchi+C%2C+Levi+F%2C+et+al.+Onion+and+garlic+use+and+human+cancer.+Am+J+Clin+Nutr.+2006+Nov%3B84(5)%3A1027-32.   

    11-01-2015, 22:03 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:paddestoelen, ajuin, uien, polysacchariden
    08-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oregano tegen schimmels

    Geen toxische fungicide meer nodig: Essentiële olie van oregano beschermt maiskolven tegen schimmelinfecties.


    (NaturalNews) Voor de gewassen besmet met schimmel, zoals het geval is in Argentinië waar de combinatie van langzaam drogende maïskorrels en de natte weersomstandigheden schade aanrichten aan maïskolven, kan de oplossing bestaan in het gebruik van essentiële oliën. Met name is van oregano essentiële olie gebleken graangewassen te kunnen beschermen tegen schimmelinfecties.

    Onderzoekers ontdekten dat de essentiële olie effectief de schimmel in bedwang kan houden en zo een natuurlijk veilig alternatief biedt voor synthetische chemische stoffen die uiteindelijk leiden tot de creatie van resistente ziekteverwekkers. Bovendien werd ontdekt dat oregano essentiële olie alleen nodig is in kleine hoeveelheden om de graangewassen uit ontwikkelingslanden te beschermen tegen schimmelinfecties, en omdat de olie niet lang in het water of de bodem blijft is de toxiciteit voor dieren laag.

    Van etherische olie van oregano is aangetoond dat "kwaliteit en voedselveiligheid" van de maïs niet wordt aangetast.

    De bevindingen, die werden gepubliceerd in het Journal of Food Science, een uitgave van het Institute of Food Technologists, pleiten voor het gebruik van etherische oliën als een natuurlijke fungicide om de ziekte te beheren bij maïs. Het artikel, getiteld: "Natural Control of Corn Postharvest Fungi Aspergillus flavus and Penicillium sp. Using Essential Oils from Plants Grown in Argentina," komt tot de volgen conclusie:

    De kwaliteit en voedselveiligheid van maïs kan worden bewaard na de toepassing van natuurlijke antischimmelmiddelen zoals essentiële oliën. Dit onderzoek toont aan dat de etherische oliën de groei remmen van schimmels en derhalve de vorming van mycotoxinen. Daarom moet het gebruik van deze essentiële oliën door de industrie worden beschouwd als een natuurlijk biocide agent waarbij de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel bij de granen zoals maïs gegarandeerd wordt.

    Naast de vaststelling dat oregano essentiële olie schimmelwerende eigenschappen heeft die gewassen zoals mais beschermen, werden extra kruiden onderzocht. Andere essentiële oliën zoals van rozemarijn en het muntras Inglesa, werden ook bestudeerd. Er werden geen antifungale voordelen voor graangewassen gevonden etherische olie van rozemarijn; de belangrijkste verbinding in oregano essentiële olie, thymol, bleek één van de beste oliën te zijn om schimmelactiviteit te bestrijden.

    Het gebruik van oregano essentiële olie om graangewassen te beschermen is belangrijk, omdat keer op keer blijkt dat herbiciden zoals Monsanto's Roundup, beladen zijn met schadelijke chemicaliën. Zo is het belangrijkste ingrediënt, glyfosaat, in verband gebracht met het veroorzaken van schade aan de zenuwen, respiratoire, cardiovasculaire en gastro-intestinale schade en het non-Hodgkin lymfoom. In feite is Roundup één van de meest giftigste herbiciden, vaak gemeld door werknemers in de landbouw als een oorzaak van hun pesticide-gerelateerde ziekten.

    Elke kans om natuurlijke methoden te gebruiken in plaats van middelen die het milieu en het leven van mensen ruïneren moeten we grijpen.

    Buiten maïs: aanvullende antifungale en andere voordelen voor de gezondheid die essentieel oregano olie zorgt

    Het is geen verrassing dat de essentiële oregano olie bovengenoemde eigenschappen biedt.

    Immers wordt het al lang gebruikt bij menselijke gezondheidssituaties, vaak voor zijn antifungale, antivirale, antibacteriële en antiparasitaire capaciteiten. Als een antifungaal, kan het helpen het lichaam beschermen tegen interne en externe infecties; velen gebruiken de olie voor het behandelen van huidinfecties.

    De antibacteriële voordelen omvatten het vermogen om gezonde darmflora te handhaven en urinewegen en darminfecties af te weren.

    Als het gaat om antiparasitaire eigenschappen verricht het wonderen bij het in bedwang houden van schadelijke en vervelende parasieten zoals muggen, luizen, bedwantsen en lintwormen. Al deze parasieten hebben het potentieel om zich zowel binnen als buiten het lichaam op te houden, en omdat zij dragers kunnen zijn van overdraagbare ziekten moeten wij ze bestrijden. Oregano essentiële olie kan ons bevrijden van wormen, en bij uitwendig gebruik speelt een rol in het verdrijven van vlooien, luizen, bedinsecten en dergelijke.

    Oorspronkelijk artikel:”No more toxic fungicide: Oregano essential oil protects corn crops from fungal infections”, Thursday 18, 2014 by: Jennifer Lilley, Natural News.

    08-01-2015, 22:03 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oregano tegen schimmels

    Geen toxische fungicide meer nodig: Eterische olie van oregano beschermt maiskolven tegen schimmelinfecties.health


    (NaturalNews) Voor de gewassen besmet met schimmels, zoals het geval is in Argentinië waar in sommige gebieden de combinatie van langzaam drogende maïskorrels en de natte weersomstandigheden schade aanrichten aan maïskolven, kan de oplossing bestaan in het gebruik van etherische oliën. Met name is van oregano essentiële olie gebleken graangewassen te kunnen beschermen tegen schimmelinfecties.

    Onderzoekers ontdekten dat de etherische olie effectief de schimmel in bedwang kan houden en zo een natuurlijk veilig alternatief biedt voor synthetische chemische stoffen die uiteindelijk leiden tot de creatie van resistente ziekteverwekkers. Bovendien werd ontdekt dat oregano etherische olie alleen nodig is in kleine hoeveelheden om de graangewassen uit ontwikkelingslanden te beschermen tegen schimmelinfecties, en omdat de olie niet lang in het water of de bodem blijft is de toxiciteit voor dieren laag.

    Van etherische olie van oregano is aangetoond dat "kwaliteit en voedselveiligheid" van de maïs niet worden aangetast.

    De bevindingen, die werden gepubliceerd in het Journal of Food Science, een uitgave van het Institute of Food Technologists, pleiten voor het gebruik van etherische oliën als een natuurlijke fungicide om de ziekte te beheren bij maïs. Het artikel, getiteld: "Natural Control of Corn Postharvest Fungi Aspergillus flavus and Penicillium sp. Using Essential Oils from Plants Grown in Argentina," komt tot de volgende conclusie:

    "De kwaliteit en voedselveiligheid van maïs kan worden bewaard na de toepassing van natuurlijke antischimmelmiddelen zoals essentiële oliën. Dit onderzoek toont aan dat de etherische oliën de groei remmen van schimmels en derhalve de vorming van mycotoxinen. Daarom moet het gebruik van deze etherische oliën door de industrie worden beschouwd als een natuurlijk biocide agent waarbij de kwaliteit en de veiligheid van het voedsel bij de granen zoals maïs gegarandeerd wordt."

    Naast de vaststelling dat oregano etherische olie schimmelwerende eigenschappen heeft die gewassen zoals mais beschermen, werden extra kruiden onderzocht. Andere essentiële oliën zoals van rozemarijn en het muntras Inglesa, werden ook bestudeerd. Er werden geen antifungale voordelen voor graangewassen gevonden bij etherische olie van rozemarijn; de belangrijkste verbinding in oregano essentiële olie, thymol, bleek één van de beste oliën te zijn om schimmelactiviteit te bestrijden.

    Het gebruik van oregano etherische olie om graangewassen te beschermen is belangrijk, omdat keer op keer blijkt dat herbiciden zoals Monsanto's Roundup, beladen zijn met schadelijke chemicaliën. Zo is het belangrijkste ingrediënt in Roundup, glyfosaat, in verband gebracht met het veroorzaken van schade aan de zenuwen, respiratoire, cardiovasculaire en gastro-intestinale schade en het non-Hodgkin lymfoom. In feite is Roundup één van de meest giftigste herbiciden, vaak gemeld door werknemers in de landbouw als een oorzaak van hun pesticide gerelateerde ziekten.

    Elke kans om natuurlijke methoden te gebruiken in plaats van middelen die het milieu en het leven van mensen ruïneren moeten we grijpen.

    Buiten maïs: aanvullende antifungale en andere voordelen voor de gezondheid van etherische oregano olie. 

    Het is geen verrassing dat de etherische oregano olie bovengenoemde eigenschappen biedt.

    Immers wordt het al lang gebruikt bij mensen, vaak voor zijn antifungale, antivirale, antibacteriële en antiparasitaire capaciteiten. Als een antifungaal, kan het helpen het lichaam beschermen tegen interne en externe infecties; velen gebruiken de olie voor het behandelen van huidinfecties.

    De antibacteriële voordelen omvatten het vermogen om een gezonde darmflora te handhaven en urinewegen- en darminfecties af te weren.

    Als het gaat om antiparasitaire eigenschappen verricht het wonderen bij het in bedwang houden van schadelijke en vervelende parasieten zoals muggen, luizen, bedwantsen en lintwormen. Al deze parasieten hebben het potentieel om zich zowel binnen als buiten het lichaam op te houden, en omdat zij dragers kunnen zijn van overdraagbare ziekten moeten wij ze bestrijden. Oregano essentiële olie kan ons bevrijden van wormen, en bij uitwendig gebruik speelt een rol in het verdrijven van vlooien, luizen, bedinsecten en dergelijke.

    Oorspronkelijk artikel:”No more toxic fungicide: Oregano essential oil protects corn crops from fungal infections”, Thursday 18, 2014 by: Jennifer Lilley, Natural News.

    Bijlagen:
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/1750-3841.12700/abstract   
    http://science.naturalnews.com/oregano.html   
    http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/oregano-oil/   
    http://www.newswise.com/articles/view/627495   
    https://www.organicconsumers.org/old_articles/monsanto/roundup.php   

    08-01-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:oregano, schimmels, fungiciden, mas
    05-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pijnboomextract tegen psoriasis

    Extract van de pijnboom verbetert de gezondheid van bloedvaten en geneest psoriasis en aambeien.

    extract

    (NaturalNews) Eén van de meest krachtige natuurlijke stoffen voor het verhogen van de bloedstroom, het wissen van aderplaque en het verbeteren van de gezondheid van de bloedvaten is afkomstig van een alomtegenwoordige groenblijvende inheemse boom in Europa. Uit drie nieuwe studies betreffende het extract uit de schors van de Franse maritieme pijnboom - dit extract wordt vaak verkocht onder de merknaam Pycnogenol - blijkt dat deze krachtige natuurlijke stof verschillende bloed-gerelateerde ziekten, zoals psoriasis en aambeien, kan genezen.

    In Italië ontdekten de onderzoekers van Chieti-Pescara University dat bij patiënten met psoriasis een aanvulling met 150 milligram (mg) van het extract per dag gedurende drie maanden leidde tot aanzienlijke verbeteringen in vergelijking met een controlegroep die een conventionele behandeling onderging. Onder degenen die het extract namen, namen de onderzoekers een aanzienlijk hoger vochtgehalte van de huid waar en een vermindering van de symptomen, erytheem, verharding en schilfering.

    Extract van pijnboom bevordert een snellere genezing tegen lagere kosten.

    Vergeleken met de controlegroep ervaarde de pijnboomschorsgroep 32 procent verkorting in de  genezingstijd, evenals een 36 procent verlaging van de behandelingskosten - denneschors extract is extreem betaalbaar. Degenen die het meest resultaat ervaarden waren de patiënten met meer extreme vormen van psoriasis wat de gunstige werking van deze natuurlijke stof overduidelijk aantoont.

    In een aparte studie aan dezelfde universiteit ervaarden vrouwelijke patiënten met chronische aambeien in de 3e en 4e graad gelijkaardige resultaten na het nemen van dezelfde 150 mg dagelijkse dosis van het extract gedurende zes maanden in plaats van drie. Volgens de bevindingen vertoonden 75 procent van degenen die het extract hadden genomen helemaal geen hemorrhoidsymptomen meer, tegenover slechts de helft van de controlegroep die standaardbehandelingen hadden gekregen.

    Net als in de eerste studie waren de resultaten het duidelijkst bij patiënten met de slechtste hemorrhoidsymptomen, met een verbazingwekkende 70 procent van de 4de graad aambeipatiënten met een klachtenvrije status aan het einde van de studie. Dit in vergelijking met slechts 36 procent van die in de controlegroep die het beste uit de conventionele geneeskunde hadden gekregen.

    Pijnboomextract helpt bij het verminderen van cholesterol, het controleren van de bloedsuikerspiegel en onderhouden van de arteriële gezondheid.

    In een afzonderlijk onderzoek op zoek naar bloed gerelateerde aandoeningen en ziekten, stelden de onderzoekers vast dat het schorsextract de flexibiliteit verbetert van de wanden van de bloedvaten met tegelijkertijd het opruimen van de plaque dat kan leiden tot verminderde doorstroming of verstoppingen. Dit werd ontdekt na het testen van de 150 mg dagelijkse dosis van het pijnboomschorsextract op een groep van 93 patiënten met bloed- of slagader gerelateerde aandoeningen.

    Na twee maanden van de behandeling met het extract vertoonden de patiënten met hoge bloeddruk, of een hoog cholesterolgehalte in het bloed, of met bloedsuikerproblemen, gemiddeld een 54 procent toename van de bloedtoevoer. En na drie maanden steeg de stroming van het bloed gemiddeld met meer dan 66 procent.

    Wat pijnboomextract lijkt te doen is het verminderen van de oxidatieve stress die leidt tot de vorming van de bloed- en bloedsomloopstoornissen. Men kan het vergelijken met de rioleringen en leidingen in huis - als de smurrie zich opbouwt in de tijd ontstaan blokkades en is het noodzakelijk om deze blokkades op te lossen met een oplosmiddel. In dit geval is het extract het oplossend middel.

    "Oxidatieve stress gekoppeld aan slagader plaque en hoog LDL-cholesterol, zoals lipidenperoxidatie zet lipoproteïnen om in vrije radicalen die de vaatwanden van de aders beschadigen", legt GreenMedInfo. "Ander onderzoek heeft gevonden dat het  extract aanzienlijk vrije radicalen in het lichaam. neutraliseert"

    Oorspronkelijk artikel:"Pine bark extract improves blood vessel health, heals psoriasis and hemorrhoids", Friday, December 26, 2014 by: Jonathan Benson, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.greenmedinfo.com/blog/pine-bark-extract-treats-psoriasis-hemorrhoids-hypertension-1   
    http://www.minervamedica.it/en/journals/international-angiology/article.php?cod=R34Y9999N00A140047   
    http://www.minervamedica.it/en/journals/minerva-ginecologica/article.php?cod=R09Y2014N01A0077   
    http://www.minervamedica.it/en/journals/panminerva-medica/article.php?cod=R41Y2014N01A0041   

    05-01-2015, 21:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Tags:pijnboomextract, aambeien, psoriasis
    04-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hennepzaad tegen ontsteking

    Waarom iedereen meer hennepzaad zou moeten eten.


    (NaturalNews) Een groep van honderdjarigen in een Chinees dorp lijken te zijn gestuit op een ware fontein van jeugd dank zij een bekend zaad. De inwoners van Bama Yao hebben een gemiddelde levensverwachting van 100 jaar. Zoals andere groepen van lang levende mensen leven de inwoners van Bama Yao op een voedselrijke dieet en genieten van een ongerepte omgeving. Het geheim van hun uitzonderlijke levensduur lijkt echter te komen van een hoge consumptie van hennepzaad.

    Niet verrassend want hennepzaad is een voedingsbom rijk aan vele ziektebestrijdende voedingsstoffen. Dit zaadje bevat diverse vitaminen, mineralen, antioxidanten en gezonde vetten - o.a. calcium, kalium, magnesium, zwavel en ijzer, en vitaminen A, B, C, E en D. Het zit vol met omega-3 en -6 vetzuren. Hennepzaad zorgt voor een scherpe geest en robuuste cardiovasculaire gezondheid. Omdat hennep ook opmerkelijk veel fytol bevat (een krachtig antioxidant) helpt regelmatig gebruik de kans op kanker te verminderen. Hennepzaad werkt  tegen ontstekingen.

    Krachtig helend in een klein pakket.

    In verband gebracht met een verscheidenheid aan leeftijd gerelateerde aandoeningen - zoals diabetes, hart- en vaatziekten en kanker - is chronische ontsteking een  aanzienlijke boosdoener. Door het verminderen van ontstekingsreacties in het lichaam kunnen we het risico op deze ziektes verlagen. Hennepzaad is een belangrijke speler in dit opzicht. Overvloedig aan het zeldzame omega-6 vetzuur GLA, blokkeert hennep de productie van pro-inflammatoire moleculen. Wat meer is, GLA uit hennepzaad vermindert verder de ontsteking door zich uiteindelijk om te zetten in prostaglandine, een sterk anti-ontstekingsmiddel .

    Eczeem - een andere inflammatoire aandoening - reageert ook goed op de helende balsem van hennepzaad. Bij naar schatting 17 miljoen volwassenen en kinderen in de Verenigde Staten openbaart eczeem zich als een ongemakkelijke huiduitslag die vaak geïnfecteerd raakt. William Gamonski in Life Extension Magazine:

    "Om de effecten van hennepzaadolie op de klinische symptomen van atopische dermatitis te testen, voerden Finse onderzoekers een gerandomiseerde, gecontroleerde crossover studie uit waarin deelnemers ofwel 2 el hennepzaadolie of olijfolie per dag innamen gedurende acht weken, gevolgd door vier weken zonder behandeling. De deelnemers ondergingen vervolgens nog eens gedurende acht weken de behandeling maar in tegenovergestelde richting. De proefpersonen moesten hun normaal dieet behouden en geen huidcrèmes smeren.

    "Tijdens de hennepzaadolie-fase ervaarden de deelnemers een statistisch significante daling van de droge huid van 29,4% en huidjeuk van 39%, terwijl er geen significante veranderingen in de olijfoliefase werden vastgesteld. Deze positieve veranderingen in de kwaliteit van de huid worden verondersteld te zijn gerelateerd met de gunstige verbetering van de plasma vetzuurprofielen bij de proefpersonen."

    Eenvoudige manieren om meer hennepzaad toe te voegen aan je dieet.

    Als u graag wilt genieten van de voordelen van hennep, maar niet weet hoe het te gebruiken volgen hier een paar suggesties:

    Meng 1 eetlepel hennepolie in smoothies;
    Strooi het zaad in granen, havermout en yoghurt;
    Meng hele zaden in gebak zoals muffins, brood, mueslirepen en cookies;
    Gebruik hennepzaad in de plaats van pijnboompitten in uw favoriet pesto recept;
    Sprenkel de olie over gekookte pasta, granen en soepen;
    Gebruik de olie als vervanger van boter op toast.

    Oorspronkelijk artikel:"Why everyone should be eating more hempseed", Wednesday, December 24, 2014 by: Carolanne Wright, Natural News.

    Bijlagen:
    http://hemp.org/news/content/china-hempseed-eating-village-home-some-oldest-healthiest-people-earth   
    http://kitchen.nutiva.com/product/organic-hempseed/page/2/   
    http://science.naturalnews.com/hemp_seed.html   
    http://www.chinahighlights.com/travelguide/article-places-to-live-longest-in-china.htm   
    http://www.lef.org/magazine/2014/7/harness-the-nutritional-power-of-hemp-seeds/page-01   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/272024.php   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24422510   
    http://www.vegetariantimes.com/article/healing-foods-hemp-seed/   

    04-01-2015, 22:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:hennep, vetzuren, ontsteking, eczeem
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker tegen cariƫs

    Deze suiker vernietigt cariës.

    Niemand wil me geloven als ik praat over deze ontdekking.

    En toch is het absoluut waar en dat is de reden waarom ik het met enthousiasme meedeel aan iedereen die het wil horen.

    Ik heb het over een volledig natuurlijk product met:

    - het uitzicht van suiker (wit en kristallijn)

    - de smaak van suiker, een beetje zoeter. Men moet er dus minder van gebruiken en het smaakt niet zoals de meeste zoetstoffen

    - de mogelijkheid tot het gebruik in gebak in plaats van huishoudelijke suiker 

    Zonder de nadelen van stevia dat een heel andere textuur heeft dan suiker waardoor het in de keuken niet altijd suiker kan vervangen.,

    Maar de echte grote verrassing is dat deze "suiker":

    - goed is tegen diabetes: ze verhoogt nauwelijks de bloedglucose (suiker in het bloed); ze heeft een glycemische index (GI) van 7 tegen 70 voor tafelsuiker (met een maximum van 100);

    - ze maakt je niet dik: bevat de helft minder absorbeerbare koolhydraten dan suiker;

    - ze vermindert het risico op tandbederf door het doden van de bacteriën (Streptococcus mutans) die het tandglazuur aanvallen.

    Te mooi om waar te zijn ??

    Ja, je leest het goed: het is een suiker die de bloedsuikerspiegel bijna niet verhoogt, ze is laag in calorieën en voorkomt cariës.

    Te gmooi om waar te zijn? Nee, ik geef je alle details en wetenschappelijke referenties.

    Ik heb er vroeger reeds over geschreven maar toen was er één nadeel: de prijs.

    Maar in tussentijd is er één en ander veranderd en kunnen wij het produkt kopen tegen een aanvaardbare prijs, in de biologische winkels met eerlijke prijzen of op Internet.

    Dit geweldig product noemt xylitol, een suikeralcohol uit de berk.

    De alcohol die niet dronken maakt.

    Wees gerust, suikeralcohol wil niet zeggen dat je er dronken van kunt worden. Alcohol is een chemische stof waarvan de structuur wordt gekenmerkt door de groep OH (hydroxide).

    Wat men in het dagelijks leven "alcohol" noemt in wijn bvb., is een speciaal soort alcohol: ethanol of ethylalcohol.

    Er zijn vele andere stoffen die meer dan één OH-groep hebben die suikeralcoholen of polyolen zijn genoemd en die niets te maken hebben met ethylalcohol.

    Dit is het geval voor xylitol (sorbitol en mannitol) die men "bulk zoetstoffen" noemt omdat ze suiker kunnen vervangen in gebak of snoepgoed. Ze mogen niet worden verward met kunstmatige zoetstoffen zoals cyclamaat en aspartaam en evenmin met de natuurlijke zoetstoffen zoals stevia, die naar suiker smaken maar geen koolhydraten hebben.

    Xylitol zit van nature met kleine hoeveelheden in groenten en fruit. Het wordt daarom beschouwd als natuurlijk. Echter, wordt degene die je in de handel vindt in het algemeen gewonnen uit berkenbast door een transformatie van de plantaardige vezels xylan tot xylitol.

    Xylitol voorkomt cariës.

    Gaatjes treden op wanneer het tandglazuur wordt aangevallen door zuur.

    Hoe komt men aan dat zuur op de tanden?

    Het zijn de vervelende bacteriën die leven op je tanden, genaamd Streptococcus mutans, die zich voeden met glucose en die omzetten in zuur die de holtes veroorzaken.

    Als je in slaap valt na het kauwen van zoetigheden komen er residuën vast te zitten op en tussen je tanden waarop de Streptococcus mutans zich stort. Voor de bacteriën begint het nachtelijk feest, ze vullen zich met glucose, vermenigvuldigen zich en spugen enorme hoeveelheden zuur uit.

    Als je 's morgens wakker wordt merk je niet dat je tanden iets zwakker zijn geworden. Het proces kost tijd. Afhankelijk van de natuurlijk voorkomende stammen van bacteriën in de mond verloopt het proces van cariës vlugger of trager.

    Je kunt het proces niet zien in de spiegel, want holtes zijn zwarte vlekken, behalve in een vergevorderd stadium. Dan worden het witte vlekken die veranderen in bruine en als ze zwart geworden zijn zit er een gat in uw tand en voel je kiespijn. Je gaat naar de tandarts maar helaas is het onheil al geschied. De tand moet gevuld of getrokken worden.

    Geloof het of niet maar dezelfde bacteriën houden ook van  xylitol. Het verschil is dat ze xylitol niet kunnen verteren (of beter "vergisten" want dit is de manier waarop de bacteriën de suiker verbruiken). Bacteriën die xylitol hebben opgenomen vergiftigen zichzelf en sterven. Aldus kunnen het aantal Streptococcus mutans die je op je tanden hebt afnemen met 73% door eenvoudig xylitol te eten.

    Xylitol heeft ook het voordeel de productie van speeksel te verhogen dat een alkaline omgeving in de mond creeërt (het tegenovergestelde van "zuur"), en zo helpt het tandglazuur behouden, de mineralisatie bevorderen en cariës terug te dringen met 30% tot 80%. Dit feit wordt bevestigd door meerdere studies sinds de jaren '70. Onbehandelde cariës in een beginstadium, met name de kleine puntjes van de aangevallen email verharden en verliezen hun gevoeligheid door contact met xylitol.

    Uit het laatste onderzoek op xylitol blijkt dat het aantal dagelijkse contacten met xylitol belangrijker is dan de verbruikte hoeveelheid. Je kunt het gebruiken in drankjes, in desserts en er bestaat zelfs tandpasta met xylitol.

    Een leven zonder cariës is mogelijk.

    Gaatjes in de tanden zijn inderdaad een ziekte van de moderne mens. Ze bestonden nauwelijks bij onze prehistorische voorouders tot de komst van de landbouw, ongeveer 10000 jaar geleden, wat leidde tot een sterke toename van het verbruik van granen rijk aan koolhydraten. De korrel heeft geen zoete smaak maar is toch zeer rijk aan zetmeel dat een keten is van glucoseatomen (suiker). Door contact met speeksel zetten granen, brood, meel, pasta, zich om in glucose.

    Xylitol is goed tegen diabetes.

    In tegenstelling tot tafelsuiker (sucrose), wordt xylitol zeer langzaam verteerd, en slechts 50% wordt geabsorbeerd door het lichaam. Het heeft dan ook een verwaarloosbaar effect op de bloedsuikerspiegel en de insuline secretie.

    Zoals hierboven opgemerkt is de glycemische index slechts 7  wat nog lager is dan deze van peulvruchten (bonen, linzen, erwten).

    De glycemische index is een vuistregel die voedingsmiddelen klasseert op basis van de verhoging van de bloedsuikerspiegel die optreedt wanneer je ze consumeert. Hoe hoger hun index hoe hoger hun prijs en hoe sneller de stijging van de bloedsuikerspiegel.

    Deze suikertoename in het bloed veroorzaakt insulinesecretie waarvan de rol is om die toename tegen te werken.

    Aldus kan voedsel met een hoge glycemische index snel een daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken met als gevolg de werking van insuline. Deze suikerdaling stimuleert de sensatie van honger en kan een hypoglykemie crisis veroorzaken. Tafelsuiker en wit brood worden geclassificeerd als hypoglycemianten (GI 70). Voedingsmiddelen met een lage glycemische index zijn o.a. havermout (GI 40), groene bonen (GI 30) en xylitol (GI 7).

    Diabetici die insuline secretie problemen hebben moeten in het bijzonder op hun hoede zijn voor voedingsmiddelen met een hoge glycemische index. Xylitol is voor hen een goed alternatief voor suiker. Het vermindert de eetlust en de insulinesecretie, helpt bij de strijd tegen obesitas en diabetes en het metabool syndroom.

    Xylitol vermindert risico op infectie bij kinderen

    Mond, neus en oren zijn gekoppeld. Bacteriën verplaatsen er zich gemakkelijk; de reden waarom orale bacteriën gemakkelijk oorontsteking kunnen veroorzaken (otitis) bij kinderen waar de afstanden mond-neus-oor zeer klein zijn.

    Het blijkt dat xylitol de bacteriën die tandbederf veroorzaken uithongert, vooral de gevreesde bacterie Streptococcus pneumoniae, die 40% van de oorinfecties bij kinderen veroorzaakt.

    Xylitol heeft gelijkwaardige effecten tegen Candida albicans, een gist dat infecties veroorzaakt. Het voorkomt dat de gist zich vastklampt aan de darmen, in tegenstelling tot suiker dat de gist helpt om zich vast te hechten.

    Bijgevolg kan Xylitol helpen om het verbruik van antibiotica te beperken.

    Xylitol is goed voor de botten en de huid.

    Het meest voorkomende eiwit in het lichaam is collageen dat je in grote hoeveelheden vindt in de huid, botten en bindweefsel (weefsels die je organen op hun plaats houden).

    Onderzoeken bij ratten tonen aan dat xylitol de collageenproductie verhoogt, waarbij veroudering van de huid wordt tegengaan en het risico op osteoporose (botontkalking) vermindert.

    Aandacht voor onze vrienden de honden.

    Xylitol is ongevaarlijk voor de mens maar laat nooit uw hond het eten.

    In feite is het zo gevaarlijk voor honden dat ik zou adviseren in geval van honden in huis, xylitol niet in huis te nemen.

    Inderdaad, als een hond xylitol eet, neemt zijn lichaam dit bij vergissing voor glucose en begint het grote hoeveelheden insuline te produceren, waardoor de suikerspiegel ineen stort wat kan leiden tot de dood. Xylitol heeft ook katastrofische effecten op de lever van honden.

    Deze effecten manifesteren zich al bij 0,1 g xylitol per kilogram lichaamsgewicht, zodat een hond van 10 kg kan sterven bij één gram xylitol!

    Intolerantie, bijwerkingen.

    Bij mensen wordt xylitol algemeen goed verdragen, maar kan in de darmen bij sommigen leiden tot fermentatie, waardoor gas en diarree kunnen ontstaan. Wees voorzichtig als u al lijdt aan het prikkelbaar darmsyndroom en blijf in dit geval in de buurt van een toilet als je xylitol uitprobeert.

    Als je problemen ondervindt is het advies simpel: verminder de hoeveelheid, de symptomen verdwijnen, en je kunt de dosis geleidelijk opvoeren om eraan te wennen.

    Op lange termijnis de consumptie van xylitol veilig. Mensen die  1,5 kilogram per maand aten met uitschieters naar 430 g per dag, werden gevolgd door wetenschappers, die geen bijwerkingen waarnamen.

    Te onthouden.

    Voedsel zoeten met xylitol is een geweldige optie.

    Wanneer we praten over kunstmatige zoetstoffen (aspartaam) is het debat nog steeds om te weten of het giftig is of niet? Of het kanker veroorzaakt of niet?

    Bij xylitol is het tegenovergestelde: het vervangt suiker ... maar met zeer onverwachte en gunstige gezondheidseffecten!

    Het veroorzaakt geen bloedglucose piek, vernietigt tandplak bacteriën die cariës bevorderen, versterkt de botten en voorkomt bacteriële infecties.

    Wat kan je meer voan een zoetstof verlangen?

    Oorspronkelijk artikel:"Ce sucre détruit les caries", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Dec. 31, 2014.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2352484/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3434645/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC90255/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10946407   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11721142   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15832042   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16434738   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22381181   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7607749   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/783060   

    03-01-2015, 16:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:xylitol, zoetmiddelen, caries, diabetes
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen gezonder dan blauwe bessen

    Bosbessen verminderen voedingsgerelateerde ontstekingen en hoge bloeddruk.

    inflammation

    (NaturalNews) Sommigen onder ons hebben kunnen lezen hoe bosbessenjam het "nachtzicht" verbeterde van WWII Royal Air Force piloten tijdens de bombardementen op Duitsland en in de verdediging tegen de Duitse bombardementen op Engeland. Dat attribuut bosbes was puur anekdotisch natuurlijk. De wetenschap moet elke medische eigenschap bevestigen en goedkeuren vooraleer kan worden gesteld dat het ook voor anderen daadwerkelijke voordelen heeft.

    Bosbessen zijn nauw verwant aan blauwe bessen. In Europa gebruikt men reeds heel lang de bladeren van bosbessen en de gedroogde bessen; lang genoeg om volkse remedies en toepassingen te ontwikkelen vooraleer wetenschappelijk onderzoek erachter kwam hoe en waarom één en ander werkt.

    Er zijn een aantal studies geweest op bosbes om te bevestigen waarom de piloten een verbeterd nachtzicht ervaarden en ook eigenschappen waarnamen over de werking tegen cataract en langzame macula degeneratie. Het blijkt dat dit komt door de verbetering van de bloedstroom in de vele kleine capillairen van de ogen.

    Maar als dat het geval is, welke invloed heeft het op andere toestanden gehinderd door trage circulatie en ontsteking? Om dat te beantwoorden, nam een Finse groep de bosbesuitdaging aan maar niet alleen voor onderzoek op nachtzicht. De Finse groep had een grotere vis te pakken met blauwe bosbessen. Wetenschappers aan de Universiteit van Oost-Finland onderzochten wat bosbessen zouden kunnen doen tegen hoge bloeddruk en ontstekingen tengevolge van voeding.

    Een persbericht van 18 december 2014 van de Universiteit van Oost-Finland luidt als volgt: "Bosbessen worden geassocieerd met verschillende effecten die heilzaam zijn voor de gezondheid en hun gebruik gaat gepaard met tal van traditionele wijsheden".

    "De gezondheidsvoordelen van bosbessen worden verklaard door polyfenolen, anthocyaninen bijzonder, waarvan het niveau in bosbessen beduidend hoger is dan in commercieel gekweekte blauwe bessen."

    Dat is nogal een statement als men weet hoe hoog blauwe bessen al aangeschreven staan voor het verbeteren van diverse gezondheidsproblemen.

    De Finse bosbesenstudie.

    De studie werd gepubliceerd in het peer-reviewed open-access tijdschrift PLoS ONE in december 2014 na de indiening van het geschrift in april 2014 als "Wilde Bosbessen (Vaccinium myrtillus). Verlichten Ontsteking en Hypertensie geassocieerd met Ontwikkelende Obesitas bij muizen gevoed met een vetrijk dieet." (Open-access betekent dat u niet hoeft in te schrijven of te betalen om de hele studie te lezen).

    Het project waaronder dit onderzoek plaats vond noemt "Effecten van bosbesgebruik op met obesitas geassocieerde metabole stoornissen." Misschien moet vetrijk dieet (HFD) niet letterlijk worden genomen. Het is misschien beter te focussen op het obesitas-inducerend resultaat. De zwarte ratten gevoed met een HFD waren gevoelig voor obesitas, maar onder mensen is het al gebleken dat voedingsmiddelen zoals kokosolie kunnen bijdragen tot gewichtsverlies.

    Verder onderzoek heeft uitgemaakt dat een vetrijk dieet bij mensen als bron van obesitas een voorbijgestreefde stelling is. Hoge hoeveelheden suiker en HFCS (high fructose maïssiroop) in verwerkte voedingsmiddelen hebben de rol van obesitasoorzaak overgenomen, terwijl verwerkte vetten zoals margarine en andere gehydrogeneerde oliën worden gezien als veroorzakers van ontstekingen. Goede vetten, zelfs verzadigd, hebben de laatste tijd groen licht gekregen voor de gezondheid.

    Obesitas wordt geassocieerd met het metabool stoornissyndroom dat leidt tot diabetes type 2, ontsteking en hypertensie of hoge bloeddruk, allemaal bedreigingen voor de gezondheid van het hart.

    De studie toonde aan hoe de consumptie van bosbesextract vooral of zelfs bosbeswater een krachtige invloed heeft op de markers geassocieerd met metabool stoornissyndroom bij de ratten met overgewicht.

    Blijkbaar hebben Europese bosbessen, of "wilde bosbessen," meer invloed dan de Amerikaanse binnenlandse bosbessen. Maar verschillende studies hebben geconcludeerd dat onze eigen rassen ook hoog scoren in anthocyanen (ANC) en andere polyfenolen.

    Het is het hoog ANC gehalte dat het meeste verschil maakt op het verminderen van metabole aandoeningen tengevolge van het standaard Amerikaanse dieet (SAD). Dat betekent niet dat je een hoge suikerinname en voedsel met slechte vetzuren bewerkt voedsel kunt compenseren met bosbessen.

    Maar bosbessen hebben hun plaats voor het verbeteren van de gezondheid en de bescherming van aandoeningen van het immuunsysteem.

    Oorspronkelijk artikel:"Bilberries naturally reduce diet-related inflammation and high blood pressure", Wednesday, December 24, 2014 by: PF Louis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.alphagalileo.org/ViewItem.aspx?ItemId=148370&CultureCode=en   
    http://www.herbwisdom.com/herb-bilberry.html   
    http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0114790   

    29-12-2014, 22:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:bosbessen, ontstekingen, hoge bolladura
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-diabetes plant

    Bloedglucoseverlagende plant: je zult mij niet geloven.

    Er is een weinig bekend anti-diabetes plantenextract, berberine, de effecten zijn zo spectaculair dat je me niet gelooft.

    Er is iets fout

    In feite is diabetes één van de ergste huidige medische gesels. Het feit dat niemand spreekt over berberine is een teken dat er iets mis is met onze gezondheidszorg.

    Het is niet zo dat dit plantenextract vorige week ontdekt werd in het diepste van het Amazonewoud: berberine wordt al lang geprezen in de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde (Ayurveda). Al degenen die willen kunnen het weten.

    Het is niet dat de effecten ervan niet bekend zijn of de verdacht: zijn werking is gedetaillerd onderzocht door verschillende wetenschappers, het extract staat voor:

    - vermindering van de productie van glucose in de lever

    - verbetering van de insulinegevoeligheid

    - stimuleren van de opname van bloedglucose stimuleren door de cellen

    - vermindering van de suikerspiegel in het bloed

    en het in één pennentrek elimineren van de ernstige problemen die het leven van mensen met diabetes bedreigen zoals  nierfalen leverschade, ziekten aan de slagaders, amputaties en blindheid.

    Persoonlijk heb ik geen verklaring voor het feit dat dit extract zo weinig bekend is en gebruikt wordt. Julien Venesson, mijn vriend en collega, gerespecteerd redacteur van het maandblad "Alternatief-Bien-Être" heeft echter een theorie.

    "De plant die de farmaceutische industrie doet schudden en beven"

    Julien Venesson heeft onlangs in zijn krant getiteld over berberine "de plant tegen diabetes die de farmaceutische industrie schrik aanjaagt". Volgens hem kan, als het nieuws zich zou verspreiden, dat "het verlies van miljarden euro's in de winst" betekenen voor de farmaceutische industrie en zelfs een situatie oproepen "die dicht bij het faillissement ligt" als de berberine voordelen openlijk zouden vergeleken worden met metformine, het meest verkochte geneesmiddel tegen type 2 diabetes.

    Dat is de reden volgens hem dat, "een grote stilte heerst over de nieuwste wetenschappelijke gegevens" en over de gevaarlijke bijwerkingen van metformine. Het doel is te voorkomen dat men erover zou praten en het publiek voordelen van berberine zou te weten komen.

    Is het zelfs mogelijk?

    Het is moeilijk te zeggen. Heeft de farmaceutische industrie dergelijke controle van informatie, wereldwijd? Kan zij alleen de kennis van een plantenextract dat miljoenen levens kan veranderen, in de doofpot steken?

    Miljoenen levens veranderen zoals:

    - het beangstigend vooruitzicht op amputatie, op de operatietafel?

    - het in staat stellen dat diabetes patiënten hun ziekte onder controle krijgen met deugdzame effecten op andere aspecten van hun gezondheid, zonder enige bijwerkingen?

    - het dagelijks slikken van metformine die, in zeldzame maar voorkomende gevallen lactaatacidose veroorzaakt, een dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door gebrek aan zuurstofvoorziening van de cellen?

    - het ondermijnen van het niveau van testosteron bij mannen wat hun libido verpest, met ijzige slaapkamertaferelen.

    Maar het meest verraderlijk negatieve effect van metformine volet men meteen: Het vermindert de opname van twee essentiële voedingsstoffen, vitamine B9 en B12. De gevolgen op lange termijn kunnen gewoon rampzalig zijn voor het zenuwstelsel (depressie, dementie) en ook voor het hart.

    Dus hoe hoe is het mogelijk dat berberine in deze omstandigheden niet het meest bekend natuurlijk alternatief middel is voor de behandeling van diabetes? Dat blijft een mysterie voor mij.

    Fabrikanten van voedingssupplementen delen mee in de schuld.

    Zeker is dat de gezondheidsautoriteiten, de voorschrijvers van behandelprotocollen en de massamedia hun werk niet doen door het publiek en de patiënten in het duister te laten over de deugden van berberine bij diabetes.

    Erger nog, fabrikanten van natuurlijke voedingssupplementen dragen ook schuld, naar mijn mening. Ik heb slechts één (Supersmart) aanbieding van berberine gevonden op de hele Europese markt!

    Hoewel dit een product veilig, legaal en toegelaten is, dat in natuurwinkels zou kunnen verkocht worden is het daar niet te vinden.

    En dat is de reden waarom ik berberine in het licht wil stellen. Misschien geeft dit een hint naar een aantal laboratoria om het extract te fabriceren en te verspreiden. De volksgezondheid zou er wel bij varen.

    Berberine: een krachtig plantenextract.

    Berberine is een alkaloïde geproduceerd door bepaalde plantensoorten, zoals de Mexicaanse Argemonie, berberis vulgaris en de Japanse geelwortel.

    Een alkaloïde is een organische molecule op basis van stikstof. Dit is erg belangrijk. Inderdaad zijn alkaloïden in het algemeen gekend als zeer toxische verbindingen maar hebben bij lage dosis farmacologische activiteiten.

    Tot de meer gekende geneesmiddelen behoren kinine (die malaria behandelt), cafeïne, morfine, codeïne, cocaïne en betaïne alkaloïden.

    Zoals zijn neven heeft berberine veel effecten op het menselijk lichaam: het verhoogt de immuniteit, vernietigt parasitaire schimmels (in de ingewanden, op de huid), en regelt darmproblemen.

    Maar het is vooral bij type 2 diabetes zeer effectief. Het is zelfs beter dan het eerste geneesmiddel tegen type 2 diabetes, metformine.

    Berberine effectiever dan metformine tegen type 2 diabetes.

    Reeds een hele tijd geleden toonde een klinische studie, gepubliceerd in het tijdschrift Metabolisme, aan dat berberine hetzelfde effect had als metformine tegen diabetes maar zonder bijwerkingen.

    De onderzoekers concludeerden dat beide producten "dezelfde effecten in de regulering van het glucosemetabolisme" hadden ("Compared with meformin, berberine exhibited an identical effect in the regulation of glucose metabolism".  Een recente studie waarin de resultaten van 14 interventiestudies over berberine vervat zijn concludeert dat berberine:

    - de bloedsuikerspiegel net zo goed vermindert als metformine

    - bloedlipiden (cholesterol, triglyceriden) beter vermindert dan metformine.

    En dat is niet alles. Mensen die berberine nemen kunnen voordelen verwachten op drie andere niveaus:

    - berberine vertraagt de progressie van prostaatkanker (vanaf een bepaalde leeftijd);

    - berberine zou meewerken aan de preventie van de ziekte van Alzheimer

    - berberine vermindert het risico op hart- en vaatziekten en bloedvaten.

    Hoe werkt berberine?

    Berberine reageert op de regulator van het metabolisme, die aanwezig is in alle dieren en alle planten: AMP-geactiveerd proteïne kinase (APMK).

    Door het verhogen van de activiteit van de APMK kan berberine het metabolisme activeren, dat wil zeggen het mechanisme van de nutriënten transformatie (glucose, lipiden) in cellulaire energie versnellen.

    Dus, voor type 2 diabetes, waarbij de cellen onvoldoende glucose opnemen uit het bloed, door gebrek aan insuline of insuline gevoeligheid, verhoogt berberine eenvoudig de glucoseopname door de cellen, verhoogt de gevoeligheid voor insuline en vermindert de glucoseproductie door de lever.

    Voor mensen met cardiovasculaire problemen, verhoogt APMK de verbranding van vet in de mitochondriën. Het stimuleert de productie van stikstofmonoxide, die slagaderspieren ontspant, de bloedsomloop stimuleert, de bloeddruk verlaagt en beschermt tegen atherosclerose.

    Aanbevolen door Dr. Julian Whitaker.

    Weinig bekend in Europa, wordt berberine wel algemeen verdeeld in de Verenigde Staten, waar de "ster"dokter van de natuurlijke geneeskunde, Dr. Julian Whitaker, zorgt voor de nodige bekendheid.

    Met zijn uitstekende kennis over berberine, waarmee hij gedurende tientallen jaren reeds veel patiënten heeft behandeld, beveelt hij het nemen van 500 mg aan bij elke maaltijd (3 keer per dag)

    Zijn enige zorg is het niet te geven aan zwangere vrouwen. Echter, het is duidelijk dat mensen die metformine nemen in geen geval op eigen houtje mogen overschakelen op berberine zonder een arts te raadplegen.

    Als u besluit om te proberen doe het dan als u op reis gaat omdat het in de Ayurveda geneeskunst wordt beschouwd als effectief tegen voedselvergiftiging.

    Oorspronkelijk artikel:"Plante anti-diabète: vous n'allez pas me croire", Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition, Dec. 19, 2014.

    Bijlagen:
    http://examine.com/supplements/Berberine/   
    http://www.drwhitaker.com/what-is-berberine-research-and-benefits   
    http://www.life-enhancement.com/magazine/article/2439-berberine-is-superior-to-metformin   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=berberine   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2410097/   
    http://www.raysahelian.com/berberine.html   

    27-12-2014, 18:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Tags:Berberine, diabetes
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelazijn overroepen.

    Waar of niet waar: appelazijn.

    Niets slaat beter in dan het presenteren van een gewoon produkt mooi/prachtig/verbazingwekkend en erbij te vertellen dat het alles behandelt: van likdoorns tot slechte adem tot kanker, tot bestrijden van overgewicht en het verbeteren van seksuele prestaties (zeer belangrijk, de laatste twee punten).

    Uiteraard gaat dit altijd gepaard met een 'subtiel' aanbod voor capsules, een eBook, een flesje of poedertje aan een overdreven prijs ergens te verkrijgen op een gehoste website.

    Tot de "klassiekers" behoren zuiveringszout, het "brood en water = mirakelrecept", koninginnegelei, propolis, Zweedse bitter, magnesiumchloride en helemaal vooraan komt appelazijn.

    Soms hebben deze produkten daadwerkelijk spectaculaire gevolgen voor de gezondheid maar de waarheid is moeilijk te filteren van de beweringen.

    Vandaag vertel ik u de waarheid over appelazijn, wat u kunt verwachten, en wat de eventuële gevaren zijn.

    Veel websites en boeken verspreiden fantasievolle informatie erover.

    Een arts uit het Amerikaanse bergland.

    De meest populaire boeken over appelazijn zijn gebaseerd op de bestseller van een Amerikaanse arts, Dr. DeForest Clinton Jarvis.

    Dr. Jarvis, die in 1966 overleed, was een huisarts in de streek van Vermont, een afgelegen bergachtige regio in het noord-oosten van de Verenigde Staten.

    Hij schreef in 1958 een boek over "volksgeneeskunde" (Folk Medicine) en verkocht er miljoenen exemplaren van. Hij raadde een mengsel aan van appelazijn en honing voor het genezen van een ongelooflijk aantal ziekten.

    In werkelijkheid komen de meeste van de door hem aangehaalde deugden recht uit zijn verbeelding.

    Never mind ... 56 jaar later, tot vandaag, zijn er honderden websites die volledig steunen op de aanbevelingen van Dr. Jarvis.

    Dus tijd om één en ander kritisch te bekijken.

    Appelzijn is effectief tegen diabetes.

    Als je bij het eten van koolhydraten (zetmeel, suiker, fruit, groenten, ...) een eetlepel azijn toevoegt, vertraag je de toename van suiker in het bloed, het productieproces van insuline en triglyceride/cholesterol.

    De zuurgraad van de azijn vertraagt de maaglediging, waardoor elke maaltijd met een hoge glycemische index (GI) wordt omgevormdom in één met lage GI met alle positieve gevolgen van dien voor de gezondheid.

    Bovendien blokkeert azijn de amylase activiteit in de dunne darm. Amylasen zijn enzymen die het zetmeel omvormen in glucose. Een deel van het ingenomen zetmeel kan aldus het lichaam verlaten zonder te worden omgezet in suikers in ons bloed. Dit effect is het gevolg van het azijnzuur in azijn en niet specifiek voor appelazijn.

    Tenslotte is azijn een eetlustremmer die de hoeveelheid voedsel ingenomen tijdens de maaltijd vermindert.

    Koken met azijn is een goede zaak als je diabetes hebt of als u vreest de ziekte te zullen ontwikkelen. Azijn toevoegen aan het eten is om dezelfde reden ook goed voor al diegenen die de neiging hebben tot overgewicht.

    Azijn zou goed zijn tegen hypertensie.

    Het azijnzuur in azijn zou ook de bloeddruk verlagen.

    Het zou de activiteit van renine verminderen, een enzym dat de bloedvaten vernauwt en de druk verhoogt. Artsen spreken van "vasoconstrictor" of het effect van renine. De azijn doet het effect van renine afnemen, de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk verlagen waardoor de aderwanden beschermd worden.

    Het risico op atherosclerose neemt af en daardoor ook het risico op een beroerte.

    Wij merken wel op (zeer belangrijk!) dat deze beweringen over de bloeddruk gebaseerd zijn op één enkele studie met ratten.

    Reinig uw oren met azijn.

    Als zeer zuur is azijn zeer effectief tegen bacteriën. Maar onderzoekers hebben aangetoond dat het effectiefst is tegen de bacteriën die oorpijn veroorzaken met name de types Pseudomonas, Staphylococcus en Proteus.

    Azijn kan zelfs een interessant alternatief zij in geval van mislukking van een behandeling met antibiotica.

    Ook hier werd dit effect alleen getest op celculturen in reageerbuis... in 1998.

    Osteoporose.

    Met de leeftijd en verminderde niveaus van geslachtshormonen worden onze botten poreus en kunnen ze gemakkelijker breken. Dit wordt osteoporose genoemd en veroorzaakt fracturen die ernstige en invaliderend kunnen zijn zoals bij een heupfractuur of nekproblemen .

    Azijn kan effectief zijn bij het versterken van botten. In feite verhoogt azijn de absorptie van calcium uit de darm en vermindert de activiteit van de cellen die de botcellen vernietigen.

    Opnieuw werd dit effect alleen waargenomen bij een studie met ratten in 1999.

    Azijn is rijk aan antioxidanten.

    Azijn is rijk aan antioxidanten. Het bevat ongeveer 600 mg/l aan fenolische verbindingen.

    Net als alle verse groenten en fruit rijk aan antioxidanten kan het beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer of de ziekte van Parkinson.

    Voor de rest, mysterie ...

    Voor mij is dit alles over de deugden van azijn.

    Dr. Jarvis zei dat appelazijn de cellen reinigt en regenereert, werkt tegen gewrichts- en spierpijn, calcium plaques oplost in de slagaderen, de nieren en blaas reinigt...

    Alhoewel deze remedies door sommigen nog altijd geadviseerd worden hebben ze geen enkele wetenschappelijke basis.

    En inderdaad bestaat azijn voornamelijk uit water en azijnzuur.

    Na vertering door de maag wordt azijn niets meer dan water en CO2. In ieder geval kan dit geen calcium plaques oplossen in de slagaders of enige invloed hebben op de activiteiten in cellen, nieren, gewrichten of elders.

    Sommigen zeggen dat de deugden komen van de appelpectine in appelazijn dat uitzonderlijk rijk is aan mineralen.

    Maar appelazijn bevat geen pectine: de pectine zit in de appelvezels en er zitten geen vezels in de azijn.

    Ten tweede biedt de pectine ook geen bruikbare mineralen. Het bevat natrium (keukenzout), fosfor (waarvan we in het algemeen genoeg krijgen langs ons voedsel), ijzer (meestal ook voldoende), koper (idem ) en een kleine hoeveelheid selenium, calcium, magnesium, in veel kleinere hoeveelheden dan de meeste producten van plantaardige oorsprong.

    Het is waar dat het kalium bevat. Kalium helpt bij het zuurbase evenwicht en beschermt aldus tegen minerale lekken die osteoporose veroorzaken. Maar appelazijn bevat te weinig: 1 g per liter maximaal, terwijl 2-6 gram kalium per dag nodig is om gezond te blijven wat kan aangevoerd worden door gezonde voeding.

    Bovendien bevat het vrijwel geen vitamine; een beetje B6 en dat is het.

    Azijn voor de schoonheid.

    Zonder dramatische gevolgen voor de gezondheid kan appelazijn misschien effectief zijn in de cosmetica: voor huid, haar, tanden?

    In dit zeer subjectief gebied is het aan iedereen om dit te ervaren. Ik kan je alleen maar adviseren om azijn als mondwater strikt te mijden.

    Inderdaad, ik lees op een 'visionaire gezondheidswebsite':

    "Appelazijn stopt de bacteriële ontsteking en stimuleert de irrigatie van het tandvlees. Om gezond tandvlees te behouden kun je de mond elke ochtend en avond na het poetsen van de tanden, spoelen met verdunde appelazijn in water (1 theelepel per glas water). »

    Maar azijn, dat is zuur, dat tast het tandglazuur aan!

    Een studie van 2385 adolescenten over 14 jaar heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van azijn tanderosie en slijtage van émail7 kan vermeerderen. Bovendien beïnvloedt het zuur in slechte zin de ontwikkeling van de tanden en verhoogt het de intensiteit van het probleem van gevoelige tanden.

    Oorspronkelijk artikel:"Vrai/faux: le vinaigre de cidre", Jean-Marc Dupuis, Sante Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.guide-des-aliments.com/dietetique/detail_nutrition_vinaigre-de-cidre_13.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10211213?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10380633?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11826965?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15930480?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015276?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16034360?dopt=Citation   

    22-12-2014, 22:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!