Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    03-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker tegen cariƫs

    Deze suiker vernietigt cariës.

    Niemand wil me geloven als ik praat over deze ontdekking.

    En toch is het absoluut waar en dat is de reden waarom ik het met enthousiasme meedeel aan iedereen die het wil horen.

    Ik heb het over een volledig natuurlijk product met:

    - het uitzicht van suiker (wit en kristallijn)

    - de smaak van suiker, een beetje zoeter. Men moet er dus minder van gebruiken en het smaakt niet zoals de meeste zoetstoffen

    - de mogelijkheid tot het gebruik in gebak in plaats van huishoudelijke suiker 

    Zonder de nadelen van stevia dat een heel andere textuur heeft dan suiker waardoor het in de keuken niet altijd suiker kan vervangen.,

    Maar de echte grote verrassing is dat deze "suiker":

    - goed is tegen diabetes: ze verhoogt nauwelijks de bloedglucose (suiker in het bloed); ze heeft een glycemische index (GI) van 7 tegen 70 voor tafelsuiker (met een maximum van 100);

    - ze maakt je niet dik: bevat de helft minder absorbeerbare koolhydraten dan suiker;

    - ze vermindert het risico op tandbederf door het doden van de bacteriën (Streptococcus mutans) die het tandglazuur aanvallen.

    Te mooi om waar te zijn ??

    Ja, je leest het goed: het is een suiker die de bloedsuikerspiegel bijna niet verhoogt, ze is laag in calorieën en voorkomt cariës.

    Te gmooi om waar te zijn? Nee, ik geef je alle details en wetenschappelijke referenties.

    Ik heb er vroeger reeds over geschreven maar toen was er één nadeel: de prijs.

    Maar in tussentijd is er één en ander veranderd en kunnen wij het produkt kopen tegen een aanvaardbare prijs, in de biologische winkels met eerlijke prijzen of op Internet.

    Dit geweldig product noemt xylitol, een suikeralcohol uit de berk.

    De alcohol die niet dronken maakt.

    Wees gerust, suikeralcohol wil niet zeggen dat je er dronken van kunt worden. Alcohol is een chemische stof waarvan de structuur wordt gekenmerkt door de groep OH (hydroxide).

    Wat men in het dagelijks leven "alcohol" noemt in wijn bvb., is een speciaal soort alcohol: ethanol of ethylalcohol.

    Er zijn vele andere stoffen die meer dan één OH-groep hebben die suikeralcoholen of polyolen zijn genoemd en die niets te maken hebben met ethylalcohol.

    Dit is het geval voor xylitol (sorbitol en mannitol) die men "bulk zoetstoffen" noemt omdat ze suiker kunnen vervangen in gebak of snoepgoed. Ze mogen niet worden verward met kunstmatige zoetstoffen zoals cyclamaat en aspartaam en evenmin met de natuurlijke zoetstoffen zoals stevia, die naar suiker smaken maar geen koolhydraten hebben.

    Xylitol zit van nature met kleine hoeveelheden in groenten en fruit. Het wordt daarom beschouwd als natuurlijk. Echter, wordt degene die je in de handel vindt in het algemeen gewonnen uit berkenbast door een transformatie van de plantaardige vezels xylan tot xylitol.

    Xylitol voorkomt cariës.

    Gaatjes treden op wanneer het tandglazuur wordt aangevallen door zuur.

    Hoe komt men aan dat zuur op de tanden?

    Het zijn de vervelende bacteriën die leven op je tanden, genaamd Streptococcus mutans, die zich voeden met glucose en die omzetten in zuur die de holtes veroorzaken.

    Als je in slaap valt na het kauwen van zoetigheden komen er residuën vast te zitten op en tussen je tanden waarop de Streptococcus mutans zich stort. Voor de bacteriën begint het nachtelijk feest, ze vullen zich met glucose, vermenigvuldigen zich en spugen enorme hoeveelheden zuur uit.

    Als je 's morgens wakker wordt merk je niet dat je tanden iets zwakker zijn geworden. Het proces kost tijd. Afhankelijk van de natuurlijk voorkomende stammen van bacteriën in de mond verloopt het proces van cariës vlugger of trager.

    Je kunt het proces niet zien in de spiegel, want holtes zijn zwarte vlekken, behalve in een vergevorderd stadium. Dan worden het witte vlekken die veranderen in bruine en als ze zwart geworden zijn zit er een gat in uw tand en voel je kiespijn. Je gaat naar de tandarts maar helaas is het onheil al geschied. De tand moet gevuld of getrokken worden.

    Geloof het of niet maar dezelfde bacteriën houden ook van  xylitol. Het verschil is dat ze xylitol niet kunnen verteren (of beter "vergisten" want dit is de manier waarop de bacteriën de suiker verbruiken). Bacteriën die xylitol hebben opgenomen vergiftigen zichzelf en sterven. Aldus kunnen het aantal Streptococcus mutans die je op je tanden hebt afnemen met 73% door eenvoudig xylitol te eten.

    Xylitol heeft ook het voordeel de productie van speeksel te verhogen dat een alkaline omgeving in de mond creeërt (het tegenovergestelde van "zuur"), en zo helpt het tandglazuur behouden, de mineralisatie bevorderen en cariës terug te dringen met 30% tot 80%. Dit feit wordt bevestigd door meerdere studies sinds de jaren '70. Onbehandelde cariës in een beginstadium, met name de kleine puntjes van de aangevallen email verharden en verliezen hun gevoeligheid door contact met xylitol.

    Uit het laatste onderzoek op xylitol blijkt dat het aantal dagelijkse contacten met xylitol belangrijker is dan de verbruikte hoeveelheid. Je kunt het gebruiken in drankjes, in desserts en er bestaat zelfs tandpasta met xylitol.

    Een leven zonder cariës is mogelijk.

    Gaatjes in de tanden zijn inderdaad een ziekte van de moderne mens. Ze bestonden nauwelijks bij onze prehistorische voorouders tot de komst van de landbouw, ongeveer 10000 jaar geleden, wat leidde tot een sterke toename van het verbruik van granen rijk aan koolhydraten. De korrel heeft geen zoete smaak maar is toch zeer rijk aan zetmeel dat een keten is van glucoseatomen (suiker). Door contact met speeksel zetten granen, brood, meel, pasta, zich om in glucose.

    Xylitol is goed tegen diabetes.

    In tegenstelling tot tafelsuiker (sucrose), wordt xylitol zeer langzaam verteerd, en slechts 50% wordt geabsorbeerd door het lichaam. Het heeft dan ook een verwaarloosbaar effect op de bloedsuikerspiegel en de insuline secretie.

    Zoals hierboven opgemerkt is de glycemische index slechts 7  wat nog lager is dan deze van peulvruchten (bonen, linzen, erwten).

    De glycemische index is een vuistregel die voedingsmiddelen klasseert op basis van de verhoging van de bloedsuikerspiegel die optreedt wanneer je ze consumeert. Hoe hoger hun index hoe hoger hun prijs en hoe sneller de stijging van de bloedsuikerspiegel.

    Deze suikertoename in het bloed veroorzaakt insulinesecretie waarvan de rol is om die toename tegen te werken.

    Aldus kan voedsel met een hoge glycemische index snel een daling van de bloedsuikerspiegel veroorzaken met als gevolg de werking van insuline. Deze suikerdaling stimuleert de sensatie van honger en kan een hypoglykemie crisis veroorzaken. Tafelsuiker en wit brood worden geclassificeerd als hypoglycemianten (GI 70). Voedingsmiddelen met een lage glycemische index zijn o.a. havermout (GI 40), groene bonen (GI 30) en xylitol (GI 7).

    Diabetici die insuline secretie problemen hebben moeten in het bijzonder op hun hoede zijn voor voedingsmiddelen met een hoge glycemische index. Xylitol is voor hen een goed alternatief voor suiker. Het vermindert de eetlust en de insulinesecretie, helpt bij de strijd tegen obesitas en diabetes en het metabool syndroom.

    Xylitol vermindert risico op infectie bij kinderen

    Mond, neus en oren zijn gekoppeld. Bacteriën verplaatsen er zich gemakkelijk; de reden waarom orale bacteriën gemakkelijk oorontsteking kunnen veroorzaken (otitis) bij kinderen waar de afstanden mond-neus-oor zeer klein zijn.

    Het blijkt dat xylitol de bacteriën die tandbederf veroorzaken uithongert, vooral de gevreesde bacterie Streptococcus pneumoniae, die 40% van de oorinfecties bij kinderen veroorzaakt.

    Xylitol heeft gelijkwaardige effecten tegen Candida albicans, een gist dat infecties veroorzaakt. Het voorkomt dat de gist zich vastklampt aan de darmen, in tegenstelling tot suiker dat de gist helpt om zich vast te hechten.

    Bijgevolg kan Xylitol helpen om het verbruik van antibiotica te beperken.

    Xylitol is goed voor de botten en de huid.

    Het meest voorkomende eiwit in het lichaam is collageen dat je in grote hoeveelheden vindt in de huid, botten en bindweefsel (weefsels die je organen op hun plaats houden).

    Onderzoeken bij ratten tonen aan dat xylitol de collageenproductie verhoogt, waarbij veroudering van de huid wordt tegengaan en het risico op osteoporose (botontkalking) vermindert.

    Aandacht voor onze vrienden de honden.

    Xylitol is ongevaarlijk voor de mens maar laat nooit uw hond het eten.

    In feite is het zo gevaarlijk voor honden dat ik zou adviseren in geval van honden in huis, xylitol niet in huis te nemen.

    Inderdaad, als een hond xylitol eet, neemt zijn lichaam dit bij vergissing voor glucose en begint het grote hoeveelheden insuline te produceren, waardoor de suikerspiegel ineen stort wat kan leiden tot de dood. Xylitol heeft ook katastrofische effecten op de lever van honden.

    Deze effecten manifesteren zich al bij 0,1 g xylitol per kilogram lichaamsgewicht, zodat een hond van 10 kg kan sterven bij één gram xylitol!

    Intolerantie, bijwerkingen.

    Bij mensen wordt xylitol algemeen goed verdragen, maar kan in de darmen bij sommigen leiden tot fermentatie, waardoor gas en diarree kunnen ontstaan. Wees voorzichtig als u al lijdt aan het prikkelbaar darmsyndroom en blijf in dit geval in de buurt van een toilet als je xylitol uitprobeert.

    Als je problemen ondervindt is het advies simpel: verminder de hoeveelheid, de symptomen verdwijnen, en je kunt de dosis geleidelijk opvoeren om eraan te wennen.

    Op lange termijnis de consumptie van xylitol veilig. Mensen die  1,5 kilogram per maand aten met uitschieters naar 430 g per dag, werden gevolgd door wetenschappers, die geen bijwerkingen waarnamen.

    Te onthouden.

    Voedsel zoeten met xylitol is een geweldige optie.

    Wanneer we praten over kunstmatige zoetstoffen (aspartaam) is het debat nog steeds om te weten of het giftig is of niet? Of het kanker veroorzaakt of niet?

    Bij xylitol is het tegenovergestelde: het vervangt suiker ... maar met zeer onverwachte en gunstige gezondheidseffecten!

    Het veroorzaakt geen bloedglucose piek, vernietigt tandplak bacteriën die cariës bevorderen, versterkt de botten en voorkomt bacteriële infecties.

    Wat kan je meer voan een zoetstof verlangen?

    Oorspronkelijk artikel:"Ce sucre détruit les caries", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, Dec. 31, 2014.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2352484/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3434645/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC90255/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10946407   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11721142   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15832042   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16434738   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22381181   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7607749   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/783060   

    03-01-2015, 16:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:xylitol, zoetmiddelen, caries, diabetes
    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosbessen gezonder dan blauwe bessen

    Bosbessen verminderen voedingsgerelateerde ontstekingen en hoge bloeddruk.

    inflammation

    (NaturalNews) Sommigen onder ons hebben kunnen lezen hoe bosbessenjam het "nachtzicht" verbeterde van WWII Royal Air Force piloten tijdens de bombardementen op Duitsland en in de verdediging tegen de Duitse bombardementen op Engeland. Dat attribuut bosbes was puur anekdotisch natuurlijk. De wetenschap moet elke medische eigenschap bevestigen en goedkeuren vooraleer kan worden gesteld dat het ook voor anderen daadwerkelijke voordelen heeft.

    Bosbessen zijn nauw verwant aan blauwe bessen. In Europa gebruikt men reeds heel lang de bladeren van bosbessen en de gedroogde bessen; lang genoeg om volkse remedies en toepassingen te ontwikkelen vooraleer wetenschappelijk onderzoek erachter kwam hoe en waarom één en ander werkt.

    Er zijn een aantal studies geweest op bosbes om te bevestigen waarom de piloten een verbeterd nachtzicht ervaarden en ook eigenschappen waarnamen over de werking tegen cataract en langzame macula degeneratie. Het blijkt dat dit komt door de verbetering van de bloedstroom in de vele kleine capillairen van de ogen.

    Maar als dat het geval is, welke invloed heeft het op andere toestanden gehinderd door trage circulatie en ontsteking? Om dat te beantwoorden, nam een Finse groep de bosbesuitdaging aan maar niet alleen voor onderzoek op nachtzicht. De Finse groep had een grotere vis te pakken met blauwe bosbessen. Wetenschappers aan de Universiteit van Oost-Finland onderzochten wat bosbessen zouden kunnen doen tegen hoge bloeddruk en ontstekingen tengevolge van voeding.

    Een persbericht van 18 december 2014 van de Universiteit van Oost-Finland luidt als volgt: "Bosbessen worden geassocieerd met verschillende effecten die heilzaam zijn voor de gezondheid en hun gebruik gaat gepaard met tal van traditionele wijsheden".

    "De gezondheidsvoordelen van bosbessen worden verklaard door polyfenolen, anthocyaninen bijzonder, waarvan het niveau in bosbessen beduidend hoger is dan in commercieel gekweekte blauwe bessen."

    Dat is nogal een statement als men weet hoe hoog blauwe bessen al aangeschreven staan voor het verbeteren van diverse gezondheidsproblemen.

    De Finse bosbesenstudie.

    De studie werd gepubliceerd in het peer-reviewed open-access tijdschrift PLoS ONE in december 2014 na de indiening van het geschrift in april 2014 als "Wilde Bosbessen (Vaccinium myrtillus). Verlichten Ontsteking en Hypertensie geassocieerd met Ontwikkelende Obesitas bij muizen gevoed met een vetrijk dieet." (Open-access betekent dat u niet hoeft in te schrijven of te betalen om de hele studie te lezen).

    Het project waaronder dit onderzoek plaats vond noemt "Effecten van bosbesgebruik op met obesitas geassocieerde metabole stoornissen." Misschien moet vetrijk dieet (HFD) niet letterlijk worden genomen. Het is misschien beter te focussen op het obesitas-inducerend resultaat. De zwarte ratten gevoed met een HFD waren gevoelig voor obesitas, maar onder mensen is het al gebleken dat voedingsmiddelen zoals kokosolie kunnen bijdragen tot gewichtsverlies.

    Verder onderzoek heeft uitgemaakt dat een vetrijk dieet bij mensen als bron van obesitas een voorbijgestreefde stelling is. Hoge hoeveelheden suiker en HFCS (high fructose maïssiroop) in verwerkte voedingsmiddelen hebben de rol van obesitasoorzaak overgenomen, terwijl verwerkte vetten zoals margarine en andere gehydrogeneerde oliën worden gezien als veroorzakers van ontstekingen. Goede vetten, zelfs verzadigd, hebben de laatste tijd groen licht gekregen voor de gezondheid.

    Obesitas wordt geassocieerd met het metabool stoornissyndroom dat leidt tot diabetes type 2, ontsteking en hypertensie of hoge bloeddruk, allemaal bedreigingen voor de gezondheid van het hart.

    De studie toonde aan hoe de consumptie van bosbesextract vooral of zelfs bosbeswater een krachtige invloed heeft op de markers geassocieerd met metabool stoornissyndroom bij de ratten met overgewicht.

    Blijkbaar hebben Europese bosbessen, of "wilde bosbessen," meer invloed dan de Amerikaanse binnenlandse bosbessen. Maar verschillende studies hebben geconcludeerd dat onze eigen rassen ook hoog scoren in anthocyanen (ANC) en andere polyfenolen.

    Het is het hoog ANC gehalte dat het meeste verschil maakt op het verminderen van metabole aandoeningen tengevolge van het standaard Amerikaanse dieet (SAD). Dat betekent niet dat je een hoge suikerinname en voedsel met slechte vetzuren bewerkt voedsel kunt compenseren met bosbessen.

    Maar bosbessen hebben hun plaats voor het verbeteren van de gezondheid en de bescherming van aandoeningen van het immuunsysteem.

    Oorspronkelijk artikel:"Bilberries naturally reduce diet-related inflammation and high blood pressure", Wednesday, December 24, 2014 by: PF Louis, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.alphagalileo.org/ViewItem.aspx?ItemId=148370&CultureCode=en   
    http://www.herbwisdom.com/herb-bilberry.html   
    http://www.plosone.org/article/info%3Adoi%2F10.1371%2Fjournal.pone.0114790   

    29-12-2014, 22:05 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:bosbessen, ontstekingen, hoge bolladura
    27-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anti-diabetes plant

    Bloedglucoseverlagende plant: je zult mij niet geloven.

    Er is een weinig bekend anti-diabetes plantenextract, berberine, de effecten zijn zo spectaculair dat je me niet gelooft.

    Er is iets fout

    In feite is diabetes één van de ergste huidige medische gesels. Het feit dat niemand spreekt over berberine is een teken dat er iets mis is met onze gezondheidszorg.

    Het is niet zo dat dit plantenextract vorige week ontdekt werd in het diepste van het Amazonewoud: berberine wordt al lang geprezen in de traditionele Chinese en Indiase geneeskunde (Ayurveda). Al degenen die willen kunnen het weten.

    Het is niet dat de effecten ervan niet bekend zijn of de verdacht: zijn werking is gedetaillerd onderzocht door verschillende wetenschappers, het extract staat voor:

    - vermindering van de productie van glucose in de lever

    - verbetering van de insulinegevoeligheid

    - stimuleren van de opname van bloedglucose stimuleren door de cellen

    - vermindering van de suikerspiegel in het bloed

    en het in één pennentrek elimineren van de ernstige problemen die het leven van mensen met diabetes bedreigen zoals  nierfalen leverschade, ziekten aan de slagaders, amputaties en blindheid.

    Persoonlijk heb ik geen verklaring voor het feit dat dit extract zo weinig bekend is en gebruikt wordt. Julien Venesson, mijn vriend en collega, gerespecteerd redacteur van het maandblad "Alternatief-Bien-Être" heeft echter een theorie.

    "De plant die de farmaceutische industrie doet schudden en beven"

    Julien Venesson heeft onlangs in zijn krant getiteld over berberine "de plant tegen diabetes die de farmaceutische industrie schrik aanjaagt". Volgens hem kan, als het nieuws zich zou verspreiden, dat "het verlies van miljarden euro's in de winst" betekenen voor de farmaceutische industrie en zelfs een situatie oproepen "die dicht bij het faillissement ligt" als de berberine voordelen openlijk zouden vergeleken worden met metformine, het meest verkochte geneesmiddel tegen type 2 diabetes.

    Dat is de reden volgens hem dat, "een grote stilte heerst over de nieuwste wetenschappelijke gegevens" en over de gevaarlijke bijwerkingen van metformine. Het doel is te voorkomen dat men erover zou praten en het publiek voordelen van berberine zou te weten komen.

    Is het zelfs mogelijk?

    Het is moeilijk te zeggen. Heeft de farmaceutische industrie dergelijke controle van informatie, wereldwijd? Kan zij alleen de kennis van een plantenextract dat miljoenen levens kan veranderen, in de doofpot steken?

    Miljoenen levens veranderen zoals:

    - het beangstigend vooruitzicht op amputatie, op de operatietafel?

    - het in staat stellen dat diabetes patiënten hun ziekte onder controle krijgen met deugdzame effecten op andere aspecten van hun gezondheid, zonder enige bijwerkingen?

    - het dagelijks slikken van metformine die, in zeldzame maar voorkomende gevallen lactaatacidose veroorzaakt, een dodelijke ziekte die wordt veroorzaakt door gebrek aan zuurstofvoorziening van de cellen?

    - het ondermijnen van het niveau van testosteron bij mannen wat hun libido verpest, met ijzige slaapkamertaferelen.

    Maar het meest verraderlijk negatieve effect van metformine volet men meteen: Het vermindert de opname van twee essentiële voedingsstoffen, vitamine B9 en B12. De gevolgen op lange termijn kunnen gewoon rampzalig zijn voor het zenuwstelsel (depressie, dementie) en ook voor het hart.

    Dus hoe hoe is het mogelijk dat berberine in deze omstandigheden niet het meest bekend natuurlijk alternatief middel is voor de behandeling van diabetes? Dat blijft een mysterie voor mij.

    Fabrikanten van voedingssupplementen delen mee in de schuld.

    Zeker is dat de gezondheidsautoriteiten, de voorschrijvers van behandelprotocollen en de massamedia hun werk niet doen door het publiek en de patiënten in het duister te laten over de deugden van berberine bij diabetes.

    Erger nog, fabrikanten van natuurlijke voedingssupplementen dragen ook schuld, naar mijn mening. Ik heb slechts één (Supersmart) aanbieding van berberine gevonden op de hele Europese markt!

    Hoewel dit een product veilig, legaal en toegelaten is, dat in natuurwinkels zou kunnen verkocht worden is het daar niet te vinden.

    En dat is de reden waarom ik berberine in het licht wil stellen. Misschien geeft dit een hint naar een aantal laboratoria om het extract te fabriceren en te verspreiden. De volksgezondheid zou er wel bij varen.

    Berberine: een krachtig plantenextract.

    Berberine is een alkaloïde geproduceerd door bepaalde plantensoorten, zoals de Mexicaanse Argemonie, berberis vulgaris en de Japanse geelwortel.

    Een alkaloïde is een organische molecule op basis van stikstof. Dit is erg belangrijk. Inderdaad zijn alkaloïden in het algemeen gekend als zeer toxische verbindingen maar hebben bij lage dosis farmacologische activiteiten.

    Tot de meer gekende geneesmiddelen behoren kinine (die malaria behandelt), cafeïne, morfine, codeïne, cocaïne en betaïne alkaloïden.

    Zoals zijn neven heeft berberine veel effecten op het menselijk lichaam: het verhoogt de immuniteit, vernietigt parasitaire schimmels (in de ingewanden, op de huid), en regelt darmproblemen.

    Maar het is vooral bij type 2 diabetes zeer effectief. Het is zelfs beter dan het eerste geneesmiddel tegen type 2 diabetes, metformine.

    Berberine effectiever dan metformine tegen type 2 diabetes.

    Reeds een hele tijd geleden toonde een klinische studie, gepubliceerd in het tijdschrift Metabolisme, aan dat berberine hetzelfde effect had als metformine tegen diabetes maar zonder bijwerkingen.

    De onderzoekers concludeerden dat beide producten "dezelfde effecten in de regulering van het glucosemetabolisme" hadden ("Compared with meformin, berberine exhibited an identical effect in the regulation of glucose metabolism".  Een recente studie waarin de resultaten van 14 interventiestudies over berberine vervat zijn concludeert dat berberine:

    - de bloedsuikerspiegel net zo goed vermindert als metformine

    - bloedlipiden (cholesterol, triglyceriden) beter vermindert dan metformine.

    En dat is niet alles. Mensen die berberine nemen kunnen voordelen verwachten op drie andere niveaus:

    - berberine vertraagt de progressie van prostaatkanker (vanaf een bepaalde leeftijd);

    - berberine zou meewerken aan de preventie van de ziekte van Alzheimer

    - berberine vermindert het risico op hart- en vaatziekten en bloedvaten.

    Hoe werkt berberine?

    Berberine reageert op de regulator van het metabolisme, die aanwezig is in alle dieren en alle planten: AMP-geactiveerd proteïne kinase (APMK).

    Door het verhogen van de activiteit van de APMK kan berberine het metabolisme activeren, dat wil zeggen het mechanisme van de nutriënten transformatie (glucose, lipiden) in cellulaire energie versnellen.

    Dus, voor type 2 diabetes, waarbij de cellen onvoldoende glucose opnemen uit het bloed, door gebrek aan insuline of insuline gevoeligheid, verhoogt berberine eenvoudig de glucoseopname door de cellen, verhoogt de gevoeligheid voor insuline en vermindert de glucoseproductie door de lever.

    Voor mensen met cardiovasculaire problemen, verhoogt APMK de verbranding van vet in de mitochondriën. Het stimuleert de productie van stikstofmonoxide, die slagaderspieren ontspant, de bloedsomloop stimuleert, de bloeddruk verlaagt en beschermt tegen atherosclerose.

    Aanbevolen door Dr. Julian Whitaker.

    Weinig bekend in Europa, wordt berberine wel algemeen verdeeld in de Verenigde Staten, waar de "ster"dokter van de natuurlijke geneeskunde, Dr. Julian Whitaker, zorgt voor de nodige bekendheid.

    Met zijn uitstekende kennis over berberine, waarmee hij gedurende tientallen jaren reeds veel patiënten heeft behandeld, beveelt hij het nemen van 500 mg aan bij elke maaltijd (3 keer per dag)

    Zijn enige zorg is het niet te geven aan zwangere vrouwen. Echter, het is duidelijk dat mensen die metformine nemen in geen geval op eigen houtje mogen overschakelen op berberine zonder een arts te raadplegen.

    Als u besluit om te proberen doe het dan als u op reis gaat omdat het in de Ayurveda geneeskunst wordt beschouwd als effectief tegen voedselvergiftiging.

    Oorspronkelijk artikel:"Plante anti-diabète: vous n'allez pas me croire", Jean-Marc Dupuis, Neo-nutrition, Dec. 19, 2014.

    Bijlagen:
    http://examine.com/supplements/Berberine/   
    http://www.drwhitaker.com/what-is-berberine-research-and-benefits   
    http://www.life-enhancement.com/magazine/article/2439-berberine-is-superior-to-metformin   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/?term=berberine   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2410097/   
    http://www.raysahelian.com/berberine.html   

    27-12-2014, 18:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Tags:Berberine, diabetes
    22-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelazijn overroepen.

    Waar of niet waar: appelazijn.

    Niets slaat beter in dan het presenteren van een gewoon produkt mooi/prachtig/verbazingwekkend en erbij te vertellen dat het alles behandelt: van likdoorns tot slechte adem tot kanker, tot bestrijden van overgewicht en het verbeteren van seksuele prestaties (zeer belangrijk, de laatste twee punten).

    Uiteraard gaat dit altijd gepaard met een 'subtiel' aanbod voor capsules, een eBook, een flesje of poedertje aan een overdreven prijs ergens te verkrijgen op een gehoste website.

    Tot de "klassiekers" behoren zuiveringszout, het "brood en water = mirakelrecept", koninginnegelei, propolis, Zweedse bitter, magnesiumchloride en helemaal vooraan komt appelazijn.

    Soms hebben deze produkten daadwerkelijk spectaculaire gevolgen voor de gezondheid maar de waarheid is moeilijk te filteren van de beweringen.

    Vandaag vertel ik u de waarheid over appelazijn, wat u kunt verwachten, en wat de eventuële gevaren zijn.

    Veel websites en boeken verspreiden fantasievolle informatie erover.

    Een arts uit het Amerikaanse bergland.

    De meest populaire boeken over appelazijn zijn gebaseerd op de bestseller van een Amerikaanse arts, Dr. DeForest Clinton Jarvis.

    Dr. Jarvis, die in 1966 overleed, was een huisarts in de streek van Vermont, een afgelegen bergachtige regio in het noord-oosten van de Verenigde Staten.

    Hij schreef in 1958 een boek over "volksgeneeskunde" (Folk Medicine) en verkocht er miljoenen exemplaren van. Hij raadde een mengsel aan van appelazijn en honing voor het genezen van een ongelooflijk aantal ziekten.

    In werkelijkheid komen de meeste van de door hem aangehaalde deugden recht uit zijn verbeelding.

    Never mind ... 56 jaar later, tot vandaag, zijn er honderden websites die volledig steunen op de aanbevelingen van Dr. Jarvis.

    Dus tijd om één en ander kritisch te bekijken.

    Appelzijn is effectief tegen diabetes.

    Als je bij het eten van koolhydraten (zetmeel, suiker, fruit, groenten, ...) een eetlepel azijn toevoegt, vertraag je de toename van suiker in het bloed, het productieproces van insuline en triglyceride/cholesterol.

    De zuurgraad van de azijn vertraagt de maaglediging, waardoor elke maaltijd met een hoge glycemische index (GI) wordt omgevormdom in één met lage GI met alle positieve gevolgen van dien voor de gezondheid.

    Bovendien blokkeert azijn de amylase activiteit in de dunne darm. Amylasen zijn enzymen die het zetmeel omvormen in glucose. Een deel van het ingenomen zetmeel kan aldus het lichaam verlaten zonder te worden omgezet in suikers in ons bloed. Dit effect is het gevolg van het azijnzuur in azijn en niet specifiek voor appelazijn.

    Tenslotte is azijn een eetlustremmer die de hoeveelheid voedsel ingenomen tijdens de maaltijd vermindert.

    Koken met azijn is een goede zaak als je diabetes hebt of als u vreest de ziekte te zullen ontwikkelen. Azijn toevoegen aan het eten is om dezelfde reden ook goed voor al diegenen die de neiging hebben tot overgewicht.

    Azijn zou goed zijn tegen hypertensie.

    Het azijnzuur in azijn zou ook de bloeddruk verlagen.

    Het zou de activiteit van renine verminderen, een enzym dat de bloedvaten vernauwt en de druk verhoogt. Artsen spreken van "vasoconstrictor" of het effect van renine. De azijn doet het effect van renine afnemen, de bloedvaten ontspannen en de bloeddruk verlagen waardoor de aderwanden beschermd worden.

    Het risico op atherosclerose neemt af en daardoor ook het risico op een beroerte.

    Wij merken wel op (zeer belangrijk!) dat deze beweringen over de bloeddruk gebaseerd zijn op één enkele studie met ratten.

    Reinig uw oren met azijn.

    Als zeer zuur is azijn zeer effectief tegen bacteriën. Maar onderzoekers hebben aangetoond dat het effectiefst is tegen de bacteriën die oorpijn veroorzaken met name de types Pseudomonas, Staphylococcus en Proteus.

    Azijn kan zelfs een interessant alternatief zij in geval van mislukking van een behandeling met antibiotica.

    Ook hier werd dit effect alleen getest op celculturen in reageerbuis... in 1998.

    Osteoporose.

    Met de leeftijd en verminderde niveaus van geslachtshormonen worden onze botten poreus en kunnen ze gemakkelijker breken. Dit wordt osteoporose genoemd en veroorzaakt fracturen die ernstige en invaliderend kunnen zijn zoals bij een heupfractuur of nekproblemen .

    Azijn kan effectief zijn bij het versterken van botten. In feite verhoogt azijn de absorptie van calcium uit de darm en vermindert de activiteit van de cellen die de botcellen vernietigen.

    Opnieuw werd dit effect alleen waargenomen bij een studie met ratten in 1999.

    Azijn is rijk aan antioxidanten.

    Azijn is rijk aan antioxidanten. Het bevat ongeveer 600 mg/l aan fenolische verbindingen.

    Net als alle verse groenten en fruit rijk aan antioxidanten kan het beschermen tegen neurodegeneratieve ziekten zoals Alzheimer of de ziekte van Parkinson.

    Voor de rest, mysterie ...

    Voor mij is dit alles over de deugden van azijn.

    Dr. Jarvis zei dat appelazijn de cellen reinigt en regenereert, werkt tegen gewrichts- en spierpijn, calcium plaques oplost in de slagaderen, de nieren en blaas reinigt...

    Alhoewel deze remedies door sommigen nog altijd geadviseerd worden hebben ze geen enkele wetenschappelijke basis.

    En inderdaad bestaat azijn voornamelijk uit water en azijnzuur.

    Na vertering door de maag wordt azijn niets meer dan water en CO2. In ieder geval kan dit geen calcium plaques oplossen in de slagaders of enige invloed hebben op de activiteiten in cellen, nieren, gewrichten of elders.

    Sommigen zeggen dat de deugden komen van de appelpectine in appelazijn dat uitzonderlijk rijk is aan mineralen.

    Maar appelazijn bevat geen pectine: de pectine zit in de appelvezels en er zitten geen vezels in de azijn.

    Ten tweede biedt de pectine ook geen bruikbare mineralen. Het bevat natrium (keukenzout), fosfor (waarvan we in het algemeen genoeg krijgen langs ons voedsel), ijzer (meestal ook voldoende), koper (idem ) en een kleine hoeveelheid selenium, calcium, magnesium, in veel kleinere hoeveelheden dan de meeste producten van plantaardige oorsprong.

    Het is waar dat het kalium bevat. Kalium helpt bij het zuurbase evenwicht en beschermt aldus tegen minerale lekken die osteoporose veroorzaken. Maar appelazijn bevat te weinig: 1 g per liter maximaal, terwijl 2-6 gram kalium per dag nodig is om gezond te blijven wat kan aangevoerd worden door gezonde voeding.

    Bovendien bevat het vrijwel geen vitamine; een beetje B6 en dat is het.

    Azijn voor de schoonheid.

    Zonder dramatische gevolgen voor de gezondheid kan appelazijn misschien effectief zijn in de cosmetica: voor huid, haar, tanden?

    In dit zeer subjectief gebied is het aan iedereen om dit te ervaren. Ik kan je alleen maar adviseren om azijn als mondwater strikt te mijden.

    Inderdaad, ik lees op een 'visionaire gezondheidswebsite':

    "Appelazijn stopt de bacteriële ontsteking en stimuleert de irrigatie van het tandvlees. Om gezond tandvlees te behouden kun je de mond elke ochtend en avond na het poetsen van de tanden, spoelen met verdunde appelazijn in water (1 theelepel per glas water). »

    Maar azijn, dat is zuur, dat tast het tandglazuur aan!

    Een studie van 2385 adolescenten over 14 jaar heeft aangetoond dat regelmatige consumptie van azijn tanderosie en slijtage van émail7 kan vermeerderen. Bovendien beïnvloedt het zuur in slechte zin de ontwikkeling van de tanden en verhoogt het de intensiteit van het probleem van gevoelige tanden.

    Oorspronkelijk artikel:"Vrai/faux: le vinaigre de cidre", Jean-Marc Dupuis, Sante Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.guide-des-aliments.com/dietetique/detail_nutrition_vinaigre-de-cidre_13.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10211213?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10380633?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11826965?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15930480?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16015276?dopt=Citation   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16034360?dopt=Citation   

    22-12-2014, 22:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinaasappel meer antioxidanten

    Appelsiensap bevat 10 maal meer antioxidanten dan eerder gedacht.

    antioxidant

    (NaturalNews) Uit een nieuwe analyse uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Granada en gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry blijkt dat sap van citrusvruchten 10 keer meer antioxidanten bevat dan eerder gedacht.

    Veel chemicaliën die van nature in plantaardig voedsel functioneren als antioxidanten verwijderen de vrije radicalen die chemische en cellulaire DNA schade veroorzaken in het lichaam en in verband gebracht worden met verschillende chronische ziekten en veel van de symptomen van veroudering. Citrusvruchten zijn bijzonder rijk aan antioxidanten, en veel onderzoekers zien dit als een mogelijke reden van de vele voordelen voor de gezondheid.

    70 procent van de antioxidanten waren tot nu toe niet opgemerkt.

    Tot op heden hebben onderzoekers het antioxidant potentieel van levensmiddelen bepaald door de vertering van voedsel te simuleren in de dunne darm. Deze methode kan alleen de antioxidanten in vloeibare vorm meten.

    "Het probleem is dat de antioxidant activiteit van de vaste fractie (de vezels) niet gemeten werd daar er werd aangenomen dat het niet nuttig was,” aldus onderzoeker Jose Angel Rufian Henares. "Echter, die onoplosbare fractie komt in de dikke darm en de darmflora kan ook hier de antioxidanten extraheren, die we kunnen beoordelen met onze nieuwe methodiek."

    Om de vroegere limitatie te corrigeren, ontwikkelden de onderzoekers een nieuwe laboratoriummethode, genaamd "globale antioxidantreactie" (GAR), die de vertering van voedsel niet alleen simuleert in de dunne darm maar in het gehele darmstelsel. Op die manier krijgen wij ook gegevens over de antioxidant activiteit van het vast voedsel.

    Volgens de GAR analysemethode werd de antioxidant activiteit van veel voedingsmiddelen drastisch onderschat en zal alles moeten herzien worden. Zo leveren bijvoorbeeld traditionele antioxidant activiteitstesten een waarde op van ongeveer 2,3 mmol Trolox/l voor sinaasappelsap. De GAR methode daarentegen toont een waarde van 23 Trolox mmol/l.

    "De antioxidant activiteit is gemiddeld tien keer hoger dan die welke tot nu toe aangenomen was, en niet alleen in sappen, maar ook in elk ander soort voedsel geanalyseerd met deze methode," aldus onderzoeker Rufian Henares.

    De onderzoekers vonden dat 70 procent van de antioxidanten  capaciteit van sinaasappelsap kwam van de oplosbare vezels. Op basis van de nieuwe waarden schatten ze dat wel 12 procent van de antioxidanten van de Spaanse voeding komt van citrusvruchten.

    De nieuwe methode geeft de onderzoekers ook de mogelijkheid om een wiskundig model te maken om te bepalen welke opslag- of verwerkingsmethoden het hoogste gehalte aan antioxidanten in verschillende sappen kunnen bewaren.

    "Deze techniek en de resultaten daarvan afgeleid geven aan diëtisten en gezondheidsautoriteiten een instrument dat de waarden van de antioxiderende capaciteit van voedsel correcter bepaalt,” aldus Henares.

    Sinaasappelsap voorkomt kanker en beroerte.
    De antioxidanten in sinaasappelsap zijn verantwoordelijk voor de vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van de preventie tegen kanker en beroerte. Een studie uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer: An International Journal beoordeelde alle onderzoeken op sinaasappelsap en de preventie tegen kanker, met de conclusie dat de antioxidanten in sinaasappelsap bloed-, borst-, darm- en leverkanker helpt voorkomen.

    „QJ zou kunnen bijdragen aan chemopreventie in elke fase van de kanker initiatie en progressie," schreven de onderzoekers. "Eén van de meest relevante biologische effecten van QJ is het antigenotoxisch en antimutageen potentieel van het sap."

    Uit een studie van 2012 gepubliceerd in het tijdschrift Stroke bleek dat vrouwen met een hoog gehalte aan antioxidanten in hun dieet, bekend als flavanonen, 19 procent minder kans hadden op bloedstolsels-gerelateerde beroerte dan vrouwen met de laagste inname van flavonen inname lijden. Tweeëntachtig procent van de energie uit flavonen kwam van sinaasappelen en sinaassap, terwijl nog eens 14 procent kwam van grapefruits en grapefruitsap.

    Oorspronkelijk artikel:"Orange juice has 10 times more antioxidant power than previous thought", Monday, December 15, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://medicalxpress.com/news/2014-12-antioxidant-capacity-orange-juice-tenfold.html   
    http://science.naturalnews.com/orange_juice.html   
    http://sciencedaily.com/releases/2012/02/120223182638.htm   
    http://sciencedaily.com/releases/2013/09/130913124127.htm   
    http://www.agenciasinc.es/en/News/The-antioxidant-capacity-of-orange-juice-is-multiplied-tenfold   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308814614007523   

    16-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:appelsiensap, antioxidanten, kankerpreventie
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorschade genezen

    Aanvulling met vitamine B3 voorloper helpt gehoorverlies voorkomen.

    ear

    (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Weill Cornell Medical College en de Gladstone Institutes en gepubliceerd in het tijdschrift Cell Metabolism, kan een chemische voorloper van vitamine B3 gehoorverlies, veroorzaakt door blootstelling aan harde geluiden, helpen voorkomen.

    ”Eén van de belangrijkste beperkingen in de behandeling van aandoeningen van het binnenoor, zoals gehoorverlies, is dat er een zeer beperkt aantal opties zijn”, zegt hoofdauteur Kevin Brown, MD, PhD, van de Universiteit van North Carolina. "Deze ontdekking geeft een unieke route en een potentieel geneesmiddeltherapie om lawaai geïnduceerd gehoorverlies te behandelen."

    De voorloper van vitamine B3, bekend als nicotinamide riboside (NR), verhoogt de activiteit van een eiwit dat niet alleen beschermt tegen gehoorverlies maar ook uiteenlopende leeftijd  gerelateerde aandoeningen kan helpen voorkomen.

    De studie werd gefinancierd door Weill Cornell, de Gladstone Institutes, de New York State Department of Health Spinal Cord Injury Fonds en de National Institutes of Health.

    Voorkomt gehoorschade, zelfs na blootstelling aan lawaai.

    Het lichaam verandert NR niet alleen in vitamine B3, maar ook in een andere verwante verbinding, nicotinamideadeninedinucleotide (NAD +). In laboratoriumstudies hebben Brown en senior medewerker Samie Jaffrey gevonden dat NAD+ schade in de zenuwcellen van een deel van het oor, bekend als de cochlea, kan voorkomen. De cochlea is het deel van het oor dat geluid uitzendt in het  ganglion spiraal, dat vervolgens informatie stuurt naar de hersenen. De haarcellen en zenuwsynapsen zijn bijzonder kwetsbaar voor schade als gevolg van lawaai.

    NAD+ is een zeer onstabiele verbinding waardoor de onderzoekers vreesden dat het ineffectief zou kunnen zijn bij levende dieren. Om die reden voerden ze een dierenproef uit met NR. Dit werd mogelijk gemaakt door een nieuwe methode ontdekt door medewerker Anthony Sauve, PhD, waarbij NR kan worden gesynthetiseerd in hoeveelheden die groot genoeg zijn voor dierproeven.

    "NR dringt zeer gemakkelijk binnen in de cellen en kan worden geabsorbeerd wanneer het oraal wordt genomen,” zei Jaffrey. "Het heeft alle eigenschappen van een geneesmiddel dat kan worden toegediend aan mensen."

    De onderzoekers hebben muizen blootgesteld aan NR voor en na contact met geluiden luid genoeg om cochleaire veroorzaken. Zij vonden dat, ongeacht of deze werd toegediend vóór of na de ruis, NR de synaptische schade bij muizen verminderde. Bovendien leden muizen behandeld met NR minder gehoorverlies op zowel korte als lange termijn. De bescherming werkte ongeacht wanneer NR was toegediend.

    Dezelfde chemicaliën kunnen ziekten door veroudering te voorkomen.

    Van NR en NAD+ is bekend de activiteit te activeren van een eiwit dat bekend staat als sirtuin 3 (SIRT3), dat een belangrijke rol speelt bij het handhaven van een gezonde werking van de mitochondriën die energieleverende cellen leveren. De onderzoekers vertrokken van de hypothese dat dit effect zou kunnen ten grondslag liggen aan de beschermende voordelen van de chemicaliën. In een volgend experiment vonden zij dat muizen bij wie de SIRT3 niveaus kunstmatig waren verhoogd net zo resistent waren tegen ruisschade in hun slakkenhuis als de muizen aan wie NR was toegediend. Muizen bij wie het SIRT3 gen verwijderd werd hadden geen voordeel van NR.

    Omdat het niveau van SIRT3 natuurlijk afneemt met de leeftijd, veronderstellen de onderzoekers dat verlaagde niveaus van dit eiwit verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor enkele van de gevolgen van de vergrijzing en voor de ontwikkeling van bepaalde met leeftijd gerelateerde ziekten. SIRT3 niveaus verschillen ook van nature vrij sterk tussen individuën, wat ook kan verklaren waarom sommige mensen de neiging hebben om gezond te blijven als ze ouder worden.

    "Het succes van deze studie suggereert dat toepassing van SIRT3 met behulp van NR een levensvatbaar doelwit kan zijn voor het behandelen van allerlei verouderings gerelateerde aandoeningen - niet alleen gehoorverlies maar ook metabole syndromen zoals obesitas, pulmonaire hypertensie en zelfs diabetes," zei medewerker Eric Verdin, MD.

    Oorspronkelijk artikel:”Supplementing with vitamin B3 precursor helps hearing loss”, Saturday, December 13, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://gladstoneinstitutes.org/pressrelease/2014-12-02/vitamin-supplement-successfully-prevents-noise-induced-hearing-loss   
    http://science.naturalnews.com/nicotinamide_adenine_dinucleotide.html   

    14-12-2014, 21:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:oorschade, vitamine B3
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D uit voeding.

    Voedingsmiddelen met veel vitamine C.

    health

    (NaturalNews) Vitamine D is één van de meest belangrijke vitaminen die nodig zijn voor de optimale gezondheid van ons lichaam. Het vergemakkelijkt de opname van calcium door de maag, moduleert de celgroei, regelt onze stemming en doet nog veel meer. Wanneer we een tekort hebben aan vitamine D krijgen we vaak pijn in de botten, spierzwakte, cardiovasculaire aandoeningen, depressie toestanden en talloze andere gezondheidsproblemen.

    Aangezien menselijke huidcellen vitamine D kunnen produceren met behulp van bepaalde golflengten van het ultraviolette B licht, blijft zonlicht altijd de grootste bron van deze essentiële vitamine. De deskundigen schatten dat ons lichaam tussen de 10.000 en 20.000 internationale eenheden vitamine D kan produceren na slechts 30 minuten onbeschermd zonnen, wat veel groter is dan de aanbevolen dagelijkse inname (ADH) van een volwassene van 600 internationale eenheden.

    Echter, degenen onder ons die in gebieden wonen met weinig zon zullen veel van de broodnodige vitamine D uit voedsel moeten halen (tenzij ze bereid zijn om een synthetisch supplement te nemen). Gelukkig is er een klein aantal natuurlijke voedingsmiddelen met respectabele hoeveelheden van deze belangrijke "zonvitamine."

    Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D.

    Levertraan.

    Levertraan is essentiële olie gewonnen uit de levers van kabeljauw en de grootste voedingsbron van vitamine D. Slechts één eetlepel van deze goudkleurige olie, die vaak wordt geconsumeerd in capsulevorm omwille van de onaangename smaak, levert ons lichaam 1.400 internationale eenheden vitamine D, of 233 procent van onze dagelijkse behoefte. Dit kan helpen verklaren waarom zoveel studies regelmatige   consumptie van levertraan koppelen aan de behandeling van osteoporose, artritis en andere ernstige botziekten.

    Vette vis.

    Zoals te verwachten zijn vissen die grote hoeveelheden olie bevatten ook goede bronnen van vitamine D. Dit is vooral het geval met zalm, zwaardvis en forel, die tussen de 86 en 97 procent van onze ADH aan vitamine D per 85 gram leveren. Op de tweede plaats staan gerookte witte vis en makreel die ten minste 50 procent van onze ADH aan vitamine D per 85 g bevatten. Tonijn, heilbot, haring, sardines, roodbaars, tong en bot bevatten eveneens hoge hoeveelheden vitamine D.

    Om deze reden is het belangrijk om vis als zorgvuldige bron voor onze gezondheid te koesteren. Vis uit de Atlantische Oceaan is minder vervuild dan vis uit de Stille Oceaan, terwijl duurzaam gekweekte vis bijna altijd minder gifstoffen bevat dan niet duurzaam gekweekte vis.

    Paddenstoelen.

    Veel mensen zijn verbaasd dat veel eetbare paddestoelen  boordevol vitamine D zitten. Dit komt omdat champignons op natuurlijke wijze vitamine D produceren wanneer ze worden blootgesteld aan bronnen van UV licht - iets wat vaak gebeurt, aangezien champignons meestal blootgesteld zijn aan de weerselementen.

    Mitake paddestoelen lijken de koning van vitamine D zijn, met per gemiddelde grote paddestoel ongeveer 131 procent van onze ADH. Morel, shiitake en cantharellen zijn ook uitstekende bronnen van vitamine D, die ons bijna een kwart van onze ADH geven per paddestoel.

    Andere bronnen.

    Naast vis en champignons zijn er nog een aantal natuurlijke voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden vitamine D bevatten. Misschien is de derde beste voedselbron van vitamine D wel eieren, die ongeveer 10 procent van de ADH (vooral geconcentreerd in de dooier) bevatten. Tofu, rauwe melk en rundvlees bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine D, maar bij lange na niet genoeg om aan onze dagelijkse behoeften te voldoen.

    Oorspronkelijk artikel:"The best dietary sources of vitamin D", Friday, December 12, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminD-HealthProfessional/   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://whfoods.org/genpage.php?tname=nutrient&dbid=110   
    http://www.greenamerica.org/livinggreen/seafood.cfm   
    http://www.healthaliciousness.com/articles/high-vitamin-D-foods.php   
    http://www.powerofmushrooms.com.au/health-nutrition/health-nutrition/vitamin-d/   

    13-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Tags:vitamine D, voeding
    11-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond blijven.

    Gezond blijven en overleven in een giftige wereld.

    organic

    (NaturalNews) Er is geen twijfel over dat onze lichamen niet bedoeld waren om te vechten tegen het aantal gifstoffen waaraan we nu elke dag worden blootgesteld. De stijging van de gevallen van kanker is een teken dat er iets gaande is rondom ons waar we moeilijk vat op krijgen. We kunnen ook de uitbreiding van astma, autisme, ADHD, dementie, en auto-immuunziekten niet ontkennen. Dus hoe kunnen we overleven, of beter nog, hoe bereiken wij een optimale gezondheid?

    Wat te eten in een giftige wereld?
    Eerst en vooral, eet zoveel mogelijk biologisch. Dit is zo vanzelfsprekend. Waarom zou je herbiciden, fungiciden en pesticiden toevoegen aan uw lichaam dat al zo belaagd wordt?

    Als je vlees of zuivel eet denk eraan dat je aan de top van de voedselketen staat. Biologisch is van vitaal belang bij vlees en zuivel. Als je conventioneel eet, stel je jezelf bloot aan alle giftige stoffen die dieren hebben opgeslagen: de hierboven genoemde stoffen plus GGO's, antibiotica en hormonen.

    Vermijd kunstmatige chemische stoffen. Met andere woorden eet geen voedsel met kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Geen BHA, BHT, MSG, GGO's, of transvetten. En als u wilt dat uw immuunsysteem optimaal blijft werken blijf dan af van verwerkte suikers. De basisregel is: eet echt voedsel - onbewerkte, verse, biologische, volwaardige, nutriënt-dichte voedingsmiddelen. De best mogelijke voeding bestaat voor 80% of meer uit rauwe producten met meer groenten dan fruit.

    Schoon water drinken - gedistilleerd of bronwater is het beste. Op zijn minst de voorkeur geven aan gefilterd water.

    Voeding is de belangrijkste factor in onze overleving - de basis voor een goede gezondheid. Zelfs in een beerput van giftigheid voor het milieu (Okinawa) resulteert een goed dieet in lage cijfers voor kanker. Maar deze zelfde mensen emigreren naar de Verenigde Staten, nemen een westers dieet aan en daar gaat hun risico op kanker de hoogte in.

    Hoe koken en voedsel bewaren?
    Gebruik geen magnetron en kook nooit in aluminium pannen. Gebruik geen antikleef bakvormen van welke aard dan ook. Er zijn nieuw procédés van antikleef potten en pannen op de markt, maar waarom het risico nemen? Gebruik gietijzer, glas, email, keramiek en roestvrij staal. Gietijzer is de originele pan met antiaanbaklaag. Als je gietijzer goed gebruikt is het gemakkelijk te reinigen. Zelfs als resten van voedsel aan de bodem kleven is tien minuten weken in warm water alles wat nodig is om het helemaal los te maken. Even met de schuurspons erover en het is schoon.

    Niet koken met een hoge warmte en niet snel koken, tenzij je stoomt of een snelkookpan gebruikt.

    Kook met volwaardige kruiden die superfood kwaliteiten bezitten zoals kurkuma, gember, knoflook, ajuin en oregano.

    Kook niet te veel. Bereid rauwe maaltijden en eet veel rauwe producten zoals salades met bovengenoemde kruiden.

    Sla restjes op in glas, niet in plastic. Chemicaliën uit kunststoffen spoelen uit naar het voedsel. Voorkom het kopen van voedsel in plastic verpakkingen.

    Vervuil je omgeving niet.
    Omring jezelf waar mogelijk met niet-giftige meubels, vloerbedekking, verf, enz. Maar omdat we niet altijd de controle hebben over wat ons omringt is het minste wat we kunnen doen voorkomen van toxische belasting toe te voegen aan onze omgeving. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, zuiveringszout, en citroenen of koop gifvrije schoonmaakmiddelen. Gebruik geen luchtverfrissers. Indien nodig, gebruik essentiële oliën of kook citrusvruchten op het fornuis om de lucht te verfrissen.

    Voeg geen giftige stoffen toe aan je lichaam langs de huid.
    Onze huid absorbeert alles wat we erop aanbrengen. Kies dus voor biologische huidproducten - zeep, shampoos, conditioners, scheerschuim, lotions, en make-up. Gebruik oliën voor lotions (zoals kokosolie of amandelolie).

    Dood Candida en ontgif minstens tweemaal per jaar.
    Een tweejaarlijkse ontgifting is een noodzaak, zelfs als je zo proper mogelijk leeft. Er zijn gewoon te veel giftige stoffen in het voedsel, water en lucht en maak van deze gelegenheid gebruik om het lichaam te reinigen. 

    Oorspronkelijk artikel:"Staying healthy and surviving our toxic world", Tuesday, December 09, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://truthwiki.org/Oregano   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-clean-your-floors-with-homemade-non-toxic-cleaners-instead-of-store-bought-chemicals/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/how-to-kill-candida-and-balance-your-inner-ecosystem/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/inexpensive-easy-detox-the-one-gallon-challenge/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/11-80-raw-food-diet/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/issue/6-dr-shillingtons-total-body-cleanse/   
    http://www.organiclifestylemagazine.com/total-nutrition-make-your-own-homemade-multivitamin-and-mineral-formula/   

    11-12-2014, 21:04 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:toxische omgeving, detoxifiƫring, gezond token
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Immuunsysteemboosters

    Drie super immuunbooster kruiden.

    NIH

    (NaturalNews) Het leven op aarde is een stressvolle bedoening voor alle levende wezens. Deze spanning zorgt voor een adaptieve stimulans voor planten en dieren om sterker en veerkrachtiger te worden. Sommige kruiden hebben zich door de eeuwen heen aangepast tot ongelooflijke immuunsysteem versterkers. Knoflook, oregano en gember zijn een paar krachtige immuunversterkende kruiden.

    Al het leven in de natuur moet zich voortdurend beschermen tegen bedreigende elementen en milieu-invloeden. Dit omvat dramatische verschuivingen in het weer, micro-organismen, UV-licht, enz. Kruiden en planten hebben zich aangepast met krachtige antimicrobiële en antioxidante mogelijkheden voor hun eigen overleving. Als we deze kruiden consumeren profiteren we mee met van de immuunsysteem versterkende aanpassingen.

    Knoflook.

    Knoflook is een penetrant kruid en één van de sterkste natuurlijke antibiotica. Dankzij de krachtige zwavelhoudende voedingsstoffen en immuunstimulatoren binnen knoflook wordt het beschouwd als een 'superfood' kruid. De dagelijkse consumptie van knoflook is de beste verdediging tegen infecties en ziekte tengevolge van ontstekingen.

    Knoflook bevat meer dan 100 biologisch actieve componenten, waaronder alliin, allicine, alliinase en unieke zwavelverbindingen. Wanneer knoflook wordt fijngemaakt of gekauwd komen de alliin en allinase enzymen tesamen en veroorzaken een chemische reactie om zo allicine te produceren.

    Allicine en zwavelhoudende verbindingen werken als krachtige antibiotica, antiviraal en antischimmel en hebben een krachtig immuunstimulerend effect. Daarnaast wordt knoflook ook gebruikt om de bloeddruk en cholesterol te verlagen en kanker te voorkomen.

    Onderzoekers hebben ontdekt dat knoflook krachtiger is voor het vernietigen van pathogene bacteriën dan de populaire antibiotica penicilline en tetracycline. Het is ook zeer effectief tegen virussen en gisten zoals Candida. Knoflook is ook zeer krachtig bij het vernietigen van tumorcellen in de maag, darmen, borst en prostaat. De zwavelverbindingen zijn ook effectief bij het ontgiften van zware metalen zoals kwik, lood en aluminium. (5)

    Oregano.

    Oregano olie is een buitengewoon krachtig natuurlijk antibioticum. In een recent studie vond men dat oregano significant beter werkt bij de behandeling van MRSA stafylokok infecties dan alle van de 18 momenteel gebruikte antibiotica. De sterke fenol antioxidanten vernietigen pathogene bacteriën, virussen en gisten.

    De USDA rangschikt antioxidant capaciteit van oregano overal 3 tot 20 keer hoger dan van gelijk welk ander kruid. Oregano heeft vier keer de antioxidant kracht dan bosbessen, 12 keer die van sinaasappelen en 42 keer die van een appel.

    Oregano olie is eenn klassiek gebruikt ontsmettingsmiddel, een hulpmiddel bij neus, keel en infecties van de luchtwegen, candidiasis en elke vorm van bacteriële of virale aandoening. Daarnaast onderdrukt het inflammatoire mediatoren en kankercellen. De olie is krachtiger dan het gedroogde kruid, alhoewel de gedroogde versie nog altijd veel krachtige voordelen heeft voor de gezondheid.

    Studies hebben aangetoond dat carvacrol, een fenolantioxidant binnen oregano, een krachtige anti-inflammatoire en antimicrobiële activiteit wanneer toegepast in de voeding of als supplement. Oregano bevat ook rozemarijnzuur dat zeer sterke kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

    Gember:

    Dit ongelooflijk 'superfood' kruid is de 13e op de antioxidanten lijst. Gember is samengesteld uit verschillende vluchtige oliën die het zijn karakteristieke smaak en geur geven: zingerone, shogaols en gingerolen. Deze oliën zijn krachtige antibacteriële, antivirale, antifungale en antiparasitaire elementen. Bovendien remt het kankercellen en stimuleert het ons lichaamseigen aangeboren vermogen om kankercellen in een vroeg stadium te vernietigen.

    Gember wordt geclassificeerd als een carminatief (vermindering intestinale gas) en een intestinale spasmolytisch (kalmeert darmkanaal) middel, terwijl het de darmmotiliteit induceert. Van gember is bekend koorts gerelateerde misselijkheid, reisziekte en gevoelens van ochtendmisselijkheid te verminderen. Daarnaast is het een steun bij de productie van gal, waardoor het bijzonder nuttig is bij het verteren van vet.

    Gember is ook een belangrijk onderdeel van ehet aanwakkeren van natuurlijke pijnonderdrulking. Van de stof genaamd 6-gingerol is aangetoond een zeer reactieve stikstof molecule te produceren, stikstofmonoxide significant af te remmen wat snel het gevaarlijke vrije radicaal peroxynitriet vormt. Bovendien beschermt gember de opslag van glutathion, een krachtig antioxidant dat vrije radicalen vernietigt in het lichaam.

    Oorspronkelijk artikel:"Three super immune-boosting herbs", Monday, December 08, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://truthwiki.org/ginger   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10594976   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20514796   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21535822   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22101063   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23662381   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24059278   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=ginger+anti-microbial   
    http://www.truthwiki.org/Oregano   

    11-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:immuniteit, antioxidanten, phenolen
    08-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzadigd vet niet ongezond.

    Verzadigd vet: de wind draait in ons voordeel!


    Jarenlang vertellen de officiële gezondheidsinstanties ons dat verzadigde vetten in boter, vlees, eieren, dierlijke vetten en tropische oliën niet goed zijn ...

    Ze waarschuwen tegen hoge cholesterol ...

    Ze zeggen dat het vet, met name dierlijk vet, de slagaders afsluit met een hartaanval als gevolg.

    Om gezond te blijven raden ze je een bestraffende manier van leven aan: brood zonder boter, vlees zonder saus, bruine rijst met zo weinig mogelijk garnituur, groente salades zonder dressing en indien mogelijk geen zout.

    Citroensap wordt nauwelijks getolereerd. Afscheid van lamsbout, kokos, chocolade. Afscheid van genieten van uw eten!

    Geen wetenschappelijke basis.

    Echter zijn er elk jaar nieuwe studies die de mythe van verstopping van de bloedvaten door verzadigd vet ontkrachten. Er is vandaag bewijs dat de mythe dat de verzadigde vetten het hart ziek maken (coronaire hartziekte of ziekte van de kransslagaders) geen ernstige wetenschappelijke basis heeft.

    Er blijft geen steen op de andere van deze mythe. Maar de autoriteiten houden nog altijd vast aan hun standpunt.

    De anti-vet propaganda van de overheid blijft op volle toeren draaien in de opleiding van voedingsdeskundigen, scholen, ziekenhuizen en horeca ...

    De verklaring is schrijnend: niemand wil "het risico nemen":

    1. Erkennen dat de autoriteiten verkeerd waren - en ons hebben bedrogen - gedurende 40 jaar. Het is juist dat bepaalde beroepen in de voeding in diskrediet zouden gebracht worden. En het zou de doos van Pandora openen: talloze processen zouden kunnen plaatsvinden tegen de gezondheidsautoriteiten die de mensen zomaar iets verteld hebben.

    2. Nieuwe richtlijnen geven: hoewel veel levens op het spel staan is het gemakkelijker om te blijven doen alsof er niets aan de hand is en het groeiend bewijs van het tegenovergestelde in de doofpot te stoppen ...

    Maar het tij is aan het keren. Het is nog niet de algemene stormloop, maar sommige hooggeplaatste autoriteiten beginnen toch hun mening te herzien.

    Eén van de belangrijkste gezondheidsautoriteiten wereldwijd geeft het voorbeeld.

    Een eerste voorbeeld manifesteert zich in de VS met de site "UpToDate". UpToDate is een beslissingsondersteunend systeem gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, uitgevoerd door artsen om hun collega's 'in het veld' te helpen de juiste beslissingen te nemen. Hun advies wordt werdeldwijd erkend en gebruikt door medische professionals en universiteiten. Dit is de meest bekende en gebruikte site in de wereld van de conventionele geneeskunde.

    Tijdens het laatste decennium groeide de twijfel. Een indrukwekkende hoeveelheid verzamelde data suggereert dat het verband tussen de consumptie van verzadigde vetten en coronaire hartziekte ofwel zeer zwak is (laag) ofwel niet bestaat.

    Een recente meta-analyse van observationele studies concludeerde dat elke relatie tussen verzadigd vet en coronaire hartziekte (slagaders die bloed naar het hart sturen raken verstopt) zoek is.

    Ondanks de kritiek van veel deskundigen tegen deze studie, besloot UpToDate een onvermijdelijke update van zijn aanbevelingen uit te vaardigen die als volgt luidt:

    "Hoewel het bekend is dat er een evenredig verband bestaat tussen continue serumcholesterol en coronaire hartziekten, en dat de consumptie van verzadigd vet in de voeding het serumcholesterol verhoogt, bleek uit een meta-analyse van prospectieve waarnemende studies dat er geen verband is tussen de inname van verzadigd vet en het risico van coronaire aandoeningen.

    Uit de meta-analyse bleek dat er geen relatie is tussen mono onverzadigd vet en coronaire hartziekten, maar suggereert een vermindering van coronaire hartziekten bij een hogere inname van omega-3 polyonverzadigde vetzuren. Een voordeel van omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren blijft onzeker.

    Ons baserend op deze resultaten, raden wij niet langer aan verzadigd vet te vermijden hoewel veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten zijn minder goed zijn voor de gezondheid dan voedsel met lager niveaus.

    In het bijzonder hebben we niet langer de indruk dat er substantieel bewijs is dat magere zuivelproducten beter zijn. We blijven wel adviseren om het verbruik van transvetzuren te verminderen."

    Je moet eens denken welke revolutie dergelijke verklaring vertegenwoordigt.

    Wees er ook van overtuigd dat de deskundigen van UpToDate deze regels hebben geschreven na veel nadenken want ze zijn volledig in tegenspraak met wat gedurende tientallen jaren werd aanbevolen.

    Wat grappig is, is dat ze zeggen dat ze niet meer "suggereren" om verzadigde vetten te vermijden, terwijl deze aanbeveling nooit gelanceerd is als suggestie maar als absolute stelling wat door de gezaghebbers klakkeloos is overgenomen.

    Je kunt er zeker van zijn: in de komende jaren zullen universiteiten en autoriteiten zich als dominostenen zachtjes en ongemerkt aansluiten bij de nieuwe stelling.

    Ongetwijfeld zal het een paar jaar duren eer die stelling in Europa ingang zal vinden want de cardiologische bewegingen en de ministeries van volksgezondheid zijn bijzonder ongevoelig voor wetenschappelijke gebeurtenissen die de wereld door mekaar schudden.

    Oorspronkelijk artikel:"Graisses saturées: le vent tourne en notre faveur!", Nov. 29, 2014, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://www.uptodate.com/contents/whats-new-in-cardiovascular-medicine   

    08-12-2014, 17:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:verzadigde vetten, hartziekten
    06-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krachtige kruiden tegen verkoudheid

    Kruiden tegen verkoudheid, griep en chronische ziektes.

    green tea

    (NaturalNews) Verschillende kruiden verminderen de kans op ontstekingen en stimuleren het immuunsysteem in ons lichaam. Twee van de meest goed onderzochte anti-inflammatoire en immuunversterkende kruiden zijn kurkuma en groene thee. Dit zijn twee voltreffers toe te voegen aan ons dagelijks regime om ons immuunsysteem te versterken en ons zo te beschermen tegen verkoudheid, griep en de ontwikkeling van chronische ziekten.

    Enkele fundamentele principes moeten we tegelijkertijd wel in het oog houden: het vermijden van suiker en gifstoffen uit het milieu en het verminderen van stress. Bovendien zijn regelmatige lichaamsbeweging en goede slaap ook uiterst belangrijk. Het gebruik van immuniteitsverhogende kruiden zoals kurkuma en groene thee zal een extra zetje aan het lichaam geven om aan grote weersveranderingen en andere stressoren te weerstaan.

    Kurkuma.
    Dit oranje gekleurd Aziatisch kruid wordt van oudsher gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Curcumine is het  krachtigste actieve anti-inflammatoire component in kurkuma. Van curcumine is aangetoond dat een krachtige onderdrukker is van chronische inflammatoire ziekteprocessen.

    Veel Aziatische culturen gebruiken kurkuma bij bijna elke maaltijd. Ze zijn dol enthousiast over zijn antiverouderings- en geneeskrachtige voordelen. De Westerse geneeskunde is net begonnen aan het onderzoek over de gezondheidseigenschappen van kurkuma. Meer dan 500 studies zijn verschenen over de kankerbeschermende effecten van curcumine.

    Kurkuma is een krachtige genezer. De curcuminoide  verbindingen stimuleren de meest krachtige anti-oxidanten in het lichaam waaronder glutathion, superoxide dismutase en catalase. Deze moleculen zijn essentieel voor het lichaam om oxidatieve stress-gerelateerde schade aan vitale orgaansystemen beperken.

    Curcumine regelt tumor onderdrukkingspaden en triggert door mitochondriën gemedieerde dood van kankerweefsel. Curcumine is anti-angiogeen wat betekent dat het de mogelijkheid van extra bloedtoevoer naar de kankercellen afsluit. Dit effect maakt de kankercellen gevoeliger voor farmacologische behandelingen, zoals chemotherapie en andere geneesmiddelen tegen kanker.

    Voor een optimale opname van curcumine moet de kurkuma gecombineerd worden met goede vetten zoals kokosnootolie of melk of olijfolie. Een vleugje zwarte peper verbetert ook verder de opname van curcumine.

    Voor personen met chronische inflammatoire ziekten zoals kanker wordt het aanbevolen om hoge dosissen curcumine te nemen. De voorkeur heeft curcumine gemaakt met piperine in een enterische coating die de nutriënt tegen maagzuur beschermt waardoor optimale absorptie mogelijk is.

    Groene thee.
    Groene thee is een veel voorkomende Aziatische drank die in Noord-Amerika populair is geworden. Als een trendy drankje, verkiezen velen groene thee als een gezond alternatief voor koffie en andere warme dranken. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee rijk is aan polyfenole antioxidanten die buitengewone voordelen hebben voor de gezondheid.

    Het november 2005 nummer van Antiviral Research beschreef  hoe EGCG (epigallocatechine gallaat) uit groene thee het griepvirus remt om zich te repliceren in een celcultuur. Wetenschappers hebben ontdekt dat EGCG ook het hemagglutinine enzym in het virus blokkeert waardoor zijn vermogen om andere cellen te infecteren wordt afgeremd. Het onderdrukt ook de virale RNA-synthese (ribonicleïnezuur) door het veranderen van de hoofdkenmerken van het viraal celmembraan.

    Van ECGC is aangetoond pathogene virussen zoals Epstein-Barr, herpes simplex, HIV-1 en het influenzavirus te onderdrukken. Groene thee bevat hoge niveaus van L-theanine waarvan is aangetoond menselijk gamma-delta T lymfocyten te prolifereren en interferon gamma (If-G) te activeren. If-G is een krachtige antimicrobiële cytokine dat de eerste verdedigingslinie tegen infecties uitmaakt in de bloedstroom.

    Groene thee bevat ook kleine hoeveelheden alkylaminen die ook aanwezig zijn in pathogene organismen. Als we groene thee drinken fungeren de alkylamines als relatief zwakke antigenen die het immuunsysteem niet volledig activeren maar het voorbereiden. Dit beschermt het immuunsysteem zelf tegen bacteriële en virale indringers.

    Oorspronkelijk artikel:"Herbs to fight against colds, flus and chronic disease development", Thursday, December 04, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://drjockers.com/2013/10/health-benefits-green-tea/   
    http://drjockers.com/2014/02/turmeric-fights-chronic-disease/   
    http://news.nationalgeographic.com/news/2003/04/0429_030429_teaimmunity.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16137775   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184430   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184430   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24793420   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=curcumin+cancer+prevention   

    06-12-2014, 22:20 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Kurkuma, groene thee, kruiden
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen goed voor diabetici

    Fenol pterostilbeen in blauwe bessen vermindert lichaamsvet en kan het risico op diabetes verlagen.

    pterostilbene

    (NaturalNews) Je hebt misschien gehoord over het wonder antioxidant resveratrol, gevonden in bosbessen, druiven en rode wijn. Maar wist u dat deze zelfde voedingsmiddelen een andere fenolische verbinding, pterostilbeen, bevat die kan helpen bij het verlagen van lichaamsvet en het risico op diabetes kan verminderen? Dat was de conclusie van een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Spaanse Biomedical Research Centre in Pathofysiologie of Obesity and Nutrition (CIBERobn) van het Carlos III Institute of Health, in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Landbouw.

    Pterostilbeen behoort tot dezelfde chemische familie als resveratrol en is aanwezig in druiven, bosbessen, cranberry's en pinda's. Pterostilbeen is veel minder onderzocht dan resveratrol, en de meeste studies tot op heden hebben zich gericht op de kankerbestrijdende eigenschappen. Door zijn kleine omvang, kan pterostilbeen de celmembranen van kankercellen penetreren en zo celdood induceren. Er is verder aangetoond het vermogen van kankercellen te kunnen onderdrukken om de energie welke vereist is om te functioneren.

    De nieuwe studie is het eerste pre-klinisch werk om te kijken naar de effecten van pterostilbeen op obesitas op een diermodel.

    Voorkomt diabetesen beschermt het hart.

    De onderzoekers vonden dat pterostilbeen de synthese van vet in vetweefsel verminderde en ook de vetverbranding in de lever verhoogde wat resulteert in een afname van lichaamsvet.

    De bevindingen kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Overgewicht te wijten aan overtollige vetopbouw is een belangrijke risicofactor voor ernstige ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en leververvetting en wordt geassocieerd met andere ziekten zoals hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Obesitas wordt beschouwd als overwegend aanwezig in rijkere landen.

    Hoewel de beste manier om overgewicht te voorkomen is met dieet en lichaamsbeweging, suggereert de studie de mogelijkheid van het verstrekken van extra ondersteuning door het consumeren van belangrijke voedingsstoffen, aldus de onderzoekers.

    De studie is niet de eerste die stelt dat pterostilbeen kan helpen het risico op diabetes te verminderen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat, zoals resveratrol, pterostilbeen zowel fungeert als een antioxidant dan als ontstekingsremmer. Beide eigenschappen kunnen helpen het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekte, die zijn verbonden met chronische ontsteking en oxidatieschade veroorzaakt door vrije radicalen, te verminderen.

    Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition vond dat pterostilbeen bijdraagt tot de bescherming van de beta-cellen in de alvleesklier die het  bloedsuiker verlagend hormoon insuline produceren. Het helpt bij het stabiliseren van de insulineniveaus wat insulineresistentie en diabetes type 2 kan voorkomen. Concreet voorkomt pterostilbeen schade door vrije radicalen aan beta-cellen na maaltijden met veel suiker. Dit leidt tot een verbeterde insulinerespons en omgekeerde insulineresistentie.

    In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Vascular Pharmacology, vonden de onderzoekers ook dat pterostilbeen de slagaderverharding (atherosclerose) die kan leiden tot hartaanvallen, kan helpen voorkomen. Dit gebeurt door het DNA te helpen bij het reguleren van het weefsel dat de slagaders bekleedt, waardoor de ophoping van plaque wordt voorkomen.

    Onderzoek nog maar net begonnen.
    Met tot nu toe zo weinig onderzoek te hebben gedaan op pterostilbeen is het is heel goed mogelijk dat deze fenol net zo wonderbaarlijk zou kunnen zijn als zijn beter bestudeerde neef resveratrol.

    Naast zijn antioxiderende eigenschappen heeft resveratrol aangetoond preventief te werken tegen kanker. Er is aangetoond dat het de effectiviteit van HIV geneesmiddelen verhoogt, het uithoudingsvermogen verbetert en de effecten van een vetrijk dieet tegenwerkt. Ook is aangetoond dat het infectie in planten kan voorkomen vergelijkbaar met effecten bij de mens.

    Veel onderzoek naar resveratrol heeft zich gericht op zijn schijnbaar vermogen om het leven te verlengen. Talrijke studies hebben aangetoond dat resveratrol de levensduur van eenvoudige organismen verlengt. Andere studies hebben dezelfde effecten aangetoond bij meer complexe organismen, waaronder enkele vertebraten. Zo bijvoorbeeld bleek uit een onderzoek uit 2003 dat vis gedurende korte duur gevoed met resveratrol 50 procent langer leefde en actiever was tot op hoge leeftijd.

    Oorspronkelijk artikel:"Blueberry phenol pterostilbene reduces body fat, could lower diabetes risk", Wednesday, December 03, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ars.usda.gov/is/AR/archive/nov06/health1106.htm   
    http://en.wikipedia.org/wiki/Pterostilbene   
    http://science.naturalnews.com/pterostilbene.html   
    http://www.basqueresearch.com/berria_irakurri.asp?Berri_Kod=5290&hizk=I#.VH9kSqauEch   

    03-12-2014, 20:27 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:pterostilbee, blauwe bessen, diabetes
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wapens tegen winterkwalen

    Hoe kunnen we in het griepseizoen voorkomen dat virussen ons infecteren.image

    NaturalNews) Met Ebola in het achterhoofd, het onderwerp van ziektenpreventie, vragen wij ons af hoe wij virale infecties kunnen voorkomen.

    Algemeen vertelt men ons de handen grondig te wassen en contact te vermiijden met mensen ... maar dit is nauwelijks waterdicht, het is ook niet praktisch of zelfs noodzakelijk. Het versterken van iemands immuunsysteem moet de eerste lijn van verdediging zijn, en leren hoe je infecties effectief kunt voorkomen de tweede. De laatste aanpak is tweeledig, wat betekent dat er veilige en effectieve manieren zijn om virussen buiten en binnen het lichaam te doden, wat van cruciaal belang is.

    Ultraviolet C licht desinfecteert water en steriliseert oppervlakken.
    Ultraviolet C of UVC (korte golf) licht is een effectieve manier om oppervlakken blootgesteld aan schadelijke ziekteverwekkers te behandelen. Een groeiend aantal ziekenhuizen, berucht voor het herbergen van antibiotica-resistente "superbacterie" pathogenen hebben deze niet-toxische methode als een eerstelijns verdediging tegen pathogenen reeds gekozen.

    De US Army Corps of Engineers erkent UV-licht als doeltreffend bij de zuivering van water want het vernietigt schadelijke microben zoals gisten, bacteriën, algen, schimmels, virussen en oöcysten. Veel waterbehandelingstechnieken gebruiken UV-licht om micro-organismen te beheersen, want het dringt door de celwanden en cytoplasmatische membranen van de organismen en herschikt hun DNA waardoor hun voortplanting effectief wordt geblokkeerd.

    UV-robots in ziekenhuizen blijken effectiever te zijn dan bleekmiddel bij het reinigen van apparatuur en het steriliseren van kamers. Tot 25.000 keer krachtiger dan natuurlijk zonlicht, kunnen UV robots geprogrammeerd worden om licht te laten schijnen op alle blootgestelde of potentieel gecompromitteerde oppervlakken, zoals onder bedden en tussen gordijnplooien. Na ongeveer 10 minuten kan alle leven op oppervlakken volledig steriel worden gemaakt.

    "We kunnen kamers (met de hand) reinigen en desinfecteren tot een niveau van 85%, maar als we ultraviolet licht gebruiken kunnen we diezelfde kamers tot 99,9% proper krijgen," verklaarde Dr Ray Casciari, longziekte specialist in het St. Joseph Hospital , CNN. "Dit is de toekomst van de ziekenhuizen, want 85% is niet genoeg."

    Zilver en koper oplossingen blijken effectief tegen schadelijke ziekteverwekkers.
    De metalen zilver en koper zijn effectief tegen ziektes. De colloïden van beide metalen oefenen een "oligodynamisch effect" uit op micro- organismen en doden effectief schimmels, virussen, en diverse levende cellen, zelfs bij zeer lage concentraties. Simpel gezegd, zilver en koper colloïden binden zich aan de eiwitten van ziekteverwekkers die ze deactiveren, wat resulteert in hun dood.

    Onderzoekers van het National College van Kathmandu in Nepal beschreven dit proces in een studie uit 2002 waarbij werd gekeken naar hoe metaalionen interageren met micro-organismen. Ze schreven:"Het exacte mechanisme van deze werking is nog onbekend, maar sommige bronnen suggereren dat de metaalionen het eiwit van de doelcellen denatureren door te binden aan reactieve groepen wat resulteert in de precipitatie en inactivering. De hoge affiniteit van cellulaire eiwitten voor de metaalionen resulteert in de dood van de cellen als gevolg van cumulatieve effecten van de ionen in de cellen. "

    Pep je immuunsysteem op met antivirale kruiden.
    Ons constant bezorgd maken over de pathogeniciteit van de oppervlakken die men aanraakt is eigenlijk alleen noodzakelijk wanneer ons immuunsysteem niet in orde is. Als ons immuunsysteem sterk en goed ondersteund wordt door goede voeding, zijn de kansen om te bezwijken aan een ziekte sterk verminderd. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om gezond te eten.

    Doelbewust aanvulling van ons dieet met antivirale voedingsmiddelen en kruiden is van cruciaal belang als men virale infecties wil voorkomen.

    1. Olie van oregano.
    Geprezen om zijn geweldige antivirale, antibacteriële en antioxidante potentie, hoort organo-olie thuis in elk  gezondheidszorg repertoire. Studies hebben aangetoond dat het  carvacrol component van de olie bijzonder werkzaam is bij het verwijderen van virussen. En in tegenstelling tot farmaceutische geneesmiddelen, zal de olie de gezonde darmflora niet belagen en ook niet leiden tot resistentie tegen antibiotica.

    2. Vlierbes.
    Soms bekeken als eenvoudige ouderling is langdurig gebruik van vlierbes een behandeling tegen aandoeningen van de luchtwegen als gevolg van kou en griep. De Universiteit van Maryland Medical Center herkent vlierbessen als zijnde bewezen anti-inflammatoir, antiviraal, anti-oxidant en anti-kanker, en laboratorium bewijs heeft aangetoond dat dit "superfruit" krachtig en effectief is voor het stimuleren van onze immuniteit.

    3. Vitamine C.
    Misschien wel het meest bekend voor de behandeling van verkoudheid is vitamine C wel de meest effectieve oplossing voor het voorkomen en behandelen van alle soorten virussen. Dr. Linus Pauling bestudeerde de voedingsstof uitgebreid en vond dat, voor het handhaven van de immuunsysteemafweer tegen virale infecties, vitamine C essentieel is. Injecties met hoge doses vitamine C zijn ook effectief bij het uitroeien wanneer de ziekte eenmaal die heeft toegeslagen.

    4. Vitamine D.
    Eén van de makkelijkste manieren om een levendig immuunsysteem te behouden is om meer tijd door te brengen in de zon. Als de huid wordt blootgesteld aan ultraviolet (UV) straling van de zon, produceert het lichaam vitamine D, wat op zijn beurt het risico op griep en andere virale aandoeningen vermindert. Mensen met een optimale vitamine D-spiegel staan ook sterk om ziekte in het algemeen te voorkomen.

    Oorspronkelijk artikel:"How to prevent flu season virusens from infecting you", Friday, November 28, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.

    Bijlagen:
    http://edition.cnn.com/2014/10/16/us/germ-zapping-robot-ebola/   
    http://glmris.anl.gov/documents/docs/anscontrol/UltravioletLight.pdf   
    http://jonbarron.org/article/how-fight-colds-flus-and-infections#.VHzgj9a32sA   
    http://orthomolecular.org/resources/omns/v05n09.shtml   
    http://truthwiki.org/Garlic   
    http://umm.edu/health/medical/altmed/herb/elderberry   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3768712/   
    http://www.tested.com/science/life/453961-oligodynamic-effect-how-some-metals-kill-bacteria/   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/influenza/   

    01-12-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:virale immuniteit, verkoudheid, influenza
    27-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke bescherming tegen winterkwalen

    De truc om niet ziek te worden in de winter.

    Elk jaar worden wij geconfronteerd met seizoensgebonden infecties: koorts, oorontsteking, bronchitis, griep voor 10 miljoen mensen, angina, bronchiolitis bij 460.000 pasgeborenen, gastro-enteritis 3,7 miljoen mensen (cijfers voor Frankrijk). Tegen de herfst is ons lichaam kwetsbaar voor virussen en hardnekkige bacteriën.

    Hierdoor worden we bedlegerig, koortsig, lopende neus, verstopte keel, zelfs diarree. Er is maar één verlangen: warm blijven in bed en slapen.

    Toch zijn er mensen die niet ziek worden en wiens immuunsysteem onfeilbaar blijft gedurende 365 dagen per jaar.

    Toevallig zijn het dezelfde persoon die ontspannen en gelukkig leven. Iedereen benijdt hun fenomenale vorm in alle seizoenen.

    Wat is dan wel de truc om infecties af te weren?

    De antimicrobiële middelen, 's werelds krachtigste genezers.

    Er is een goede kans dat bovenvernoemde personen vertrouwd zijn met de natuurlijke afweer van bijen.

    Als er een dier is dat de immuniteit heeft begrepen is het wel de bij. Zij produceert antimicrobiële stoffen die tot de krachtigste ter wereld behoren. Hun breed spectrum beschermt tegen de meeste virussen, bacteriën en andere superbacteriën. Naast honing (vooral Manuka honing) zijn koninginnegelei, propolis en bijenwas, allemaal geproduceerd door de bijen, goed voor de gezondheid.

    De beroemde Deense onderzoeker Karl Lund Aagaard bestudeerde propolis gedurende meer dan 20 jaar bij meer dan 50 000 mensen. In zijn gedetailleerd verslag rapporteert hij:

    "Het gebied van de invloed van propolis is zeer breed. Het omvat kanker, urineweginfecties, keelpijn, jicht, verkoudheid, griep, bronchitis, gastritis, tandvleesproblemen, intestinale infecties, zweren, longontsteking, artritis, hoofdpijn, aandoeningen van de bloedsomloop en conjunctivitis."

    15.000 jaar verzorging door bijen.

    De ontdekking van de bijen is niet sedert gisteren. We hebben bewijs dat vóór de komst van de landbouw, 15 000 jaar geleden, de mens propolis oogstte.

    Sinds hun ontstaan hebben de bijen geavanceerde producten ontwikkeld: honing, propolis, koninginnegelei en was zijn allen antibacteriële middelen. Sommige zijn zelfs anti-infectueus, antifungaal, hydrofoob, enz. Ze zijn essentieel voor het voortbestaan van de korf in een wereld van belagers,  ziekteverwekkende schimmels en slinkse bacteriën.

    Bijvoorbeeld wanneer een indringer in de bijenkorf komt kunnen de bijen het doden met hun steken. Maar ze zullen het niet opeten omdat ze planteneters zijn of het dode lichaam verplaatsen omdat het te zwaar is.

    Bij het natuurlijk ontbinden van het lijk zou dat bacteriën en insecten aantrekken. Om ontbinding te voorkomen injecteren de bijen propolis in het lichaam wat beschermt tegen infecties.

    In de oudheid imiteerden de Egyptenaren de bijen en gebruikten ze propolis om hun doden te balsemen. Dit verklaart de uitstekende staat en instandhouding van de Egyptische mummies.

    Propolis is zo effectief in het doden van kiemen van allerlei aard dat de vioolbouwer Stradivarius het als lak gebruikte om zijn kostbare violen te beschermen die eeuwen meegaan. Ook vandaag nog wordt lak op basis van propolis gebruikt om blootgesteld hout te beschermen: zoals het "Russisch fineer".

    Propolis tegen infecties van de luchtwegen.

    Propolis is een coating die de bijen gebruiken om alle inwendige oppervlakken van de korf te bedekken om de dichtheid te verzekeren en in het bijzonder om te vechten tegen microbiële-  of schimmelinvasies (schimmels).

    Bijen maken propolis uit verschillende harsen die zij verzamelen uit de knoppen en de schors van bomen (vooral op populieren en naaldbomen), waaraan ze speeksel toevoegen.

    Propolis bevat meer dan 300 werkzame stoffen. De samenstelling is afhankelijk van de beschikbare bloemen die door de bijen worden bezocht. De grote verscheidenheid van honing - kleuren, texturen en aroma's - heeft zijn equivalent in de propolis.

    Krik je immuunsysteem op.

    Propolis een uitgebalanceerde werking en kan gebruikt worden voor alle indicaties.

    Propolis versterkt ons immuunsysteem. Daarom wordt het gebruikt tegen luchtweginfecties, influenza, bronchitis, verkoudheid en keelpijn.

    Het is een uitstekende bron van caferidezuur dat de immuunrespons stimuleert.

    Propolis heeft een krachtige antioxidante werking door de flavonoïden (inclusief apigenine) en heeft een remmend effect op virusreplicatie.

    Propolis tegen verkoudheid.

    Weinig natuurlijke stoffen zijn echt effectief tegen verkoudheid. In een studie uit 1987 gaven een team van Poolse onderzoekers een placebo of een extract van propolis aan twee groepen mensen. Propolis versnelde hun genezing met 250%.

    Propolis tegen oorontsteking.

    Oorontsteking, ontsteking van het slijmvlies van het oor dat vaak kinderen treft, wordt meestal behandeld met zware antibiotica waarvan de bijwerkingen ernstig zijn, zoals een verzwakt immuunsysteem. Zeer recent toonde een team van Italiaanse onderzoekers aan dat suppletie van propolistinctuur  propolis gecombineerd met zink het optreden van chronische oorinfecties verminderde met 32%.

    Propolis tegen Candida albicans.

    Candida albicans is een schimmel die zich vastzet in de mond of op de lippen. Ze veroorzaakt vreselijke jeuk, men voelt zich ontmoedigd, angstig, afgeleid en het ontbreekt aan energie. Het gaat verder gepaard met hoofdpijn, migraine en spijsverteringsstoornissen.

    Onder begeleiding van een therapeut kan men de behandeling met propolis overwegen dat de uitbreiding van de schimmelflora belemmert en de candida albicans bestrijdt.

    Koninginnebrij, de kaviaar van de bijenkorf.

    Nog meer dan propolis is koninginnegelei het waardevolste product van de korf.

    Zoals de naam suggereert is koninginnebrij gereserveerd voor de bijenkoningin met uitzondering voor de larven in hun eerste larvestadium. Ze krijgen 180 mg per dag toebedeeld.

    Het resultaat is verbluffend. Met de koninginnebrij kan de koningin 6 jaar overleven terwijl een werkbij slechts 45 dagen haalt. Koninginnebrij helpt de larven hun gewicht met 1800 maal te vermenigvuldigen in 5 dagen! Dit is een record in het dierenrijk. Ter vergelijking vermenigvuldigen de werksters hun gewicht met een factor 500.

    De koningin is verantwoordelijk voor het voortbrengen van alle larven van de korf - 1000 eieren per dag tijdens het seizoen. Geen koninginnebrij ... geen koningin, geen koningin ... geen bijen. Vandaar de cruciale rol van de koninginnegelei in het voortbestaan van de korf.

    Van waar komt de koninginnebrij?

    Koninginnegelei wordt geproduceerd door klieren van de jonge verpleegsterbijen. Deze bijen kunnen 300 tot 800 gram per korf per jaar produceren. Tijdens haar leven, zal een bij 180 mg pollen produceren met een gemiddelde van 20% stikstof om de beroemde koninginnebrij te kunnen voortbrengen.

    Zoals bij propolis is de samenstelling van koninginnegelei ingewikkeld.

    Unieke verbindingen.

    De smaak is scherp en zuur met een pH tussen 3,7 en 3,9.

    Ze bevat:

    . 65% water,

    . 15% koolhydraten (met name fructose, fruit suiker en glucose)

    . 13 tot 18% eiwitten,

    . 1,5% mineralen en sporenelementen,

    . 4 tot 6% lipiden met een specifiek vetzuur, 10-hydroxy-2-decaanzuur. Het 10-hydroxy-2-decaanzuur (10.2 HDA) is een vetzuur met een uitzonderlijke werking dat de veroudering van het lichaam vertraagt.

    Dit vetzuur vindt men alleen in koninginnegelei. Dit is één van de mysterieuze onderdelen van koninginnegelei dat vroeger werd beschreven als de "R Factor". De term "R Factor" betekent verjongingsfactor.

    Koninginnebrij is ook rijk aan B-vitaminen (B1, B2, B3 = PP, B5, B6, B8, B9).

    Het is het rijkste natuurproduct aan vitamine B5, pantotheenzuur dat essentieel is voor elk cellulair leven. Vitamine B5 is betrokken bij de productie van energie, de reactie op stress, de synthese van hemoglobine en de overdracht van zenuwimpulsen.

    Mensen met een tekort aan vitamine B5 kunnen last hebben van brandende voeten, alopecia areata of zelfs haaruitval.

    Koninginnebrij bevat ook vetoplosbare vitamine E, nuttig voor de vruchtbaarheid.

    Koninginnengelei bevat uiteindelijk sporenelementen (ijzer, goud, calcium, kobalt, silicium, magnesium, mangaan, nikkel, zilver, zwavel en acetylcholine (1 mg/g).

    Het bevat ook een eiwit dat een belangrijke rol speet bij de differentiatie van de bijen tussen koningin en arbeidsters. Dit is het 57-kDa eiwit wat ook Royalactine wordt genoemd.

    Koninginnebrij valt pathogene bacteriën, schimmels en virussen aan.

    Koninginnegelei bevat ook antibiotica eigenschappen die bijzonder actief zijn tegen bacteriën van het geslacht Proteus en Escherichia coli B (E. coli). Dit is wat de onderzoekers Royalysine noemen. Dit is een peptide groep die een sterke werking heeft tegen grampositieve bacteriën.

    Een antibioticum screeningtests met koninginnebrij toonde sterk remmende activiteiten tegen pathogene bacteriën, schimmels en virussen.

    In totaal werden meer dan 150 bacteriën, schimmels en virussen getest. Een kuur met koninginnegelei beschermt tegen ziektekiemen en virussen dankzij haar antimicrobiële-, antifungale- (tegen schimmels) en ontstekingsremmers. Ze  moduleert de expressie van meer dan 260 genen.

    Ze kan gedurende het hele jaar worden genomen en vooral in tijden van een griepepidemie of bij achteruitgang van vitaliteit.

    Opgepast, de aanwezigheid van groeifactoren en lipoproteïnen maakt haar ongeschikt voor gebruik bij kankerpatiënten. Bovendien kan koninginnegelei net als propolis allergieën veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij allergie voor honing.

    Welke koninginnegelei kiezen?

    Ze is in verschillende vormen op de markt: vers, gevriesdroogd, opgelost ...

    In Frankrijk bedraagt de produktie niet meer dan 2 ton per jaar.

    Niettemin komt 98% van de koninginnegelei verbruikt in Frankrijk helaas uit Azië, voornamelijk uit China. Daar worden de productie-omstandigheden niet gecontroleerd: bijen worden kunstmatig gevoed, antibiotica wordt frauduleus ingezet, herhaaldelijke bevriezing is niet zeldzaam. Door middel van genetische selectie bekomen de Chinezen aanzienlijke rendementen van 5 tot 7 kg per jaar per met koninginnen die slechts 1 jaar overleven.

    Dan liever inlandse koninginnebrij.

    Een formulering koninginnebrij + propolis + tijm

    Er bestaan op de markt unieke formules om het immuunsysteem te versterken en infecties te bestrijden.

    Dit supplement combineert de kracht van propolispoeder met gevriesdroogde koninginnegelei. Deze gevriesdroogde koninginnebrij is 3 maal geconcentreerder dan verse.

    Het is een logische alliantie want propolis en koninginnegelei worden naast elkaar gebruikt in de korf om een maximale bescherming van de zwerm te garanderen tegen aanvallen van buitenaf. De twee stoffen werken samen voor een betere efficiëntie.

    Tijm is ook een effectieve natuurlijke behandeling bij hoest veroorzaakt door bronchitis.

    In een grote studie van 7.000 mensen vergeleken onderzoekers de werkzaamheid van siroop op basis van tijm tegen bronchitis met de klassieke behandelingen: N-acetylcysteïne en ambroxol. Hieruit bleek dat tijm net zo effectief is als de standaardbehandelingen.

    Er zijn geen contraindicaties voor zwangere vrouwen wat betreft propolis, koninginnegelei en tijm. Echter moet men wel aandacht hebben voor allergieën in de 3 gevallen. Als men allergisch is voor honing is er hoogst waarschijnlijk ook een probleem voor koninginnebrij en propolis.

    Propolis, koninginnegelei en tijm zijn drie zwaargewichten in de natuurlijke behandelingen tegen infecties van de luchtwegen: bronchitis, verkoudheid, griep, keelpijn, en bronchiolitis. Geef een boost aan je immuunsysteem, neem niet langer het risico op het indringen van een passerende microbe die verkoudheid, oorontsteking, candida albicans, enz veroorzaakt.

    Oorspronkelijk artikel:"L'astuce pour ne pas tomber malade en hiver", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, 14 nlv 2014.

    Bijlagen:
    http://www.invs.sante.fr/Dossiers-thematiques/Maladies-infectieuses/Risques-infectieux-d-origine-alimentaire/Gastro-enterites-aigues-virales   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2695883?dopt=Abstract   
    http://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=gelee_royale_ps   
    http://www.who.int/mediacentre/factsheets/2003/fs211/fr/   

    27-11-2014, 17:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:koninginnebrij, winterkwalen, verkoudheid
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws voor chocoladeliefhebbers

    Volgens een recente studie verminderen cacaoflavanolen geheugenverlies door veroudering.

    spirulina

    (NaturalNews) Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Neuroscience, zijn antioxidant flavanolen, die van nature in cacao zitten, in staat om geheugenverlies te doen keren.
    De studie werd uitgevoerd door onderzoekers aan de Columbia University, New York University en Mars, Inc.

    Eerder onderzoek door wetenschappers zoals dit van Dr. Scott A. Klein, MD, senior auteur van de nieuwe studie, heeft aangetoond dat geheugenverlies wordt geassocieerd met veranderingen die plaatsvinden in de dentate gyrus, een gebied in de hersenen gelegen binnen de hippocampus. Met name wordt van de beginnende ziekte van Alzheimer aangenomen een ander gebied van de hippocampus, bekend als de entorhinale cortex, te beïnvloeden. Dit suggereert volgens de auteurs dat verschillende mechanismen ten grondslag liggen aan een "normaal" geheugenverlies en het geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.

    Niet alle onderzoekers zijn het er echter over eens dat er zoiets bestaat als een normaal geheugenverlies. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Rush University Medical Center in Chicago en gepubliceerd in het tijdschrift Neurology in 2010 volgden 350 katholieke priesters, nonnen en broeders voor een gedurende13 jaar en voerden een autopsie uit na hun overlijden. De onderzoekers vonden tekenen van schade aan de hersenen bij alle deelnemers die tekenen van geheugenverlies hadden vertoond. Niet alle schade was echter het gevolg van de ziekte van Alzheimer.

    Het geheugen en de hersenactiviteit verbeteren.
    Omdat eerdere studies hadden aangetoond dat cacaoflavanolen neurale verbindingen in de dentate gyri van de hersenen van muizen verbeteren, probeerden de onderzoekers of deze flavanolen ook het geheugen bij de mens kunnen beïnvloeden. De nieuwe studie focuste op het type cognitieve achteruitgang kenmerkend bij normale veroudering. Deze cognitieve achteruitgang wordt gekenmerkt door een afname van leervermogen en verminderd vermogen om specifieke dingen zoals nieuwe namen of de plaats van voorwerpen te onthouden. Studies hebben aangetoond dat die cognitieve achteruitgang kan beginnen bij de vroege volwassenheid, maar meestal geen invloed heeft op de levenskwaliteit tot de jaren 50 op zijn vroegst.

    Omdat chocolade producenten meestal de meeste van de flavanolen uit de cacao verwijderen, gebruikten de onderzoekers voor hun onderzoek een speciale cacao-flavanol-rijke drank vervaardigd door Mars, Inc.,. Zevenendertig gezonde vrijwilligers tussen de leeftijd van 50 en 69 kregen willekeurig een dieet met weinig of veel flavanolen (10 mg of 900 mg per dag respectievelijk). Aan het begin en het einde van de studie namen de deelnemers deel aan een geheugentest en werden hun hersenen in beeld gebracht met een test die de bloedtoevoer naar de gyrus dentatus meet. De geheugentest, waarbij patroonherkenning werd gemeten werd ontworpen om een vorm van geheugen, waarvan verondersteld wordt gecontroleerd te worden door de dentate gyrus, te evaluëren.

    Deelnemers die een flavanol-rijk dieet gekregen hadden lieten een aanzienlijke stijging van de gyrus dentatus activiteit zien en scoorden beter op de geheugentest, in vergelijking met degenen die de placebo drank dronken.

    "Als een deelnemer het geheugen had typisch voor een 60-jarige aan het begin van de studie, had na drie maanden die persoon gemiddeld het geheugen van een typisch 30- of 40-jarige," zei Dr Klein.

    Zwakke punten onderzoek.
    De studie leed aan een aantal zwakke punten die kunnen worden gecorrigeerd, waaronder de kleine steekproef, financiële steun van Mars, Inc., en de deelname van een onderzoeker in dienst van Mars.

    Mars, Inc heeft commerciële belangen bij lange-termijn onderzoek op chocolade, cacao flavanolen en cacao procyanidinen.

    Andere financiers van het onderzoek waren onder meer de National Institutes of Health, de James S. McDonnell Foundation en de McKnight Brain Research Foundation.

    Talrijke studies hebben aangetoond dat, naast het feit dat flavanolen antioxidanten zijn met een groot aantal voordelen voor de gezondheid, deze ook in hoge concentraties in groene thee en in sommige vruchten en groenten voorkomen. Een grote klinische studie zal binnenkort nagaan of flavanolen ook invloed hebben op het voorkomen van hartaanval en beroerte.

    Oorspronkelijk artikel:"Cocoa flavanols reduce memory loss from aging, study shows", Wednesday, November 26, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://newsroom.cumc.columbia.edu/blog/2014/10/26/flavanols-memory-decline/   
    http://science.naturalnews.com/cocoa.html   

    27-11-2014, 15:46 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Cacao, flavanolen, geheugenverlies, hersenen
    24-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GGO maĆÆs doodt bijen

    GGO-maïs aanplant leidt tot de dood van 37 miljoen bijen in Canada.

    bees

    (NaturalNews) Tientallen miljoenen bijen in de buurt van Ontario, Canada, zijn dood aangetroffen na een recente aanplant van genetisch gemodificeerde (GM) maïs. David Schuit, een imker uit Elmwood, verloor 600 bijenkorven met ongeveer 37 miljoen bijen, het directe resultaat, zeggen wetenschappers, van neonicotinoïde pesticiden die immuunsysteem bijen en hun navigatie vaardigheden beschadigen, wat resulteert in de massasterften.

    Volgens Ontario's De Post, stierven de bijen enkele dagen nadat GM maïs werd geplant in de omgeving. De gewassen werden besproeid met zogenaamde "neonics" geproduceerd door Bayer CropScience Inc. die al verboden zijn in de Europese Unie omwille van de nadelige gevolgen van onze heilzame bestuivers.  Maar in Noord-Amerika zijn neonics nog altijd toegestaan vanwege de zware druk van de chemische industrie.  (N.v.d.r. die maatregel in Europa is slechts voolopig!)

    "Zodra men de maïs begon te planten stierven onze bijen met miljoenen", aldus Schuit aan verslaggevers tijdens zijn bewogen interview over de ernstige verliezen aan zijn Saugeen Honey operatie.

    Een andere lokale teler Nathan Carey, een lid van de National Farmers Union, zegt dat hij de afgelopen weken op zijn boerderij grote verliezen waarneemt van zijn bijen. Deze gevallen bevestigen de recente wetenschap over het onderwerp, Carey gelooft dat neonics direct verantwoordelijk zijn voor de bijensterfte niet alleen in Ontario, maar over de hele wereld.

    "Ik heb het gevoel dat we verveeld zitten met deze kwestie," vertelde hij aan The Post, tijdens de aankondiging van plannen om een openbare workshop en paneldiscussie over het onderwerp te organiseren.

    Eerder in het jaar, verloor Gary Kenny's boerderij, ook in de regio, 80 procent van zijn bijenkorven onmiddellijk na het planten van genetisch gemodificeerde maïs. Net als Schuit maakte Kenny veel misbaar rond de zaak terwijl de leverancier van deze genocide zijn gif maar verder mag verkopen zonder gevolgen.

    Luchtzaaien van neonic-behandelde GM maïs versnelt bijensterftes.
    Waarom dit plotseling is uitgegroeid tot een groot probleem binnen het afgelopen jaar kan worden verklaard door een nieuwe zaaitechniek die bijen aan veel hogere niveaus van neonics blootstelt. Volgens de Post, worden GM maïszaden voorbehandeld met neonics voordat ze door speciale "pneumatische zaaimachines," in de grond worden gespoten.

    Wanneer bijen worden blootgesteld aan deze stof lijden ze neurologische schade, die vervolgens leiden tot de symptomen die gepaard gaan met Colony Collapse Disorder (CCD). Meerdere studies hebben het verband bevestigd, waaronder één uitgevoerd door onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University.

    Ze vonden: "Bijen met neurotoxische symptomen, sporen van thiamethoxam/clothianidin bij dode bijen. Zaadbehandelingen van veldgewassen (voornamelijk maïs) zijn de enige belangrijke bron van deze verbindingen."

    Schuit zegt dat voortdurend gebruik van neonics crimineel is.
    Onlangs in de maand mei leverden onderzoekers van de Harvard School of Public Health (HSPH) een verder bewijs dat neonics bijen doden, vooral tijdens de winter verlaten blootgestelde bijen hun korven en vallen dan dood. Zowel clothianidin en imidacloprid, een ander type neonic, zijn betrokken in de studie.

    "We hebben in deze studie weer eens aangetoond dat de neonicotinoïden zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor het aansturen van CCD bij honingbijen die voor de winter kerngezond waren," schreef hoofdauteur Chensheng (Alex) Lu, universitair hoofddocent in de biologie van blootstelling aan het milieu aan het HSPH.

    Ondanks de aanhoudende sterftes onder de honingbijen, zegt Schuit dat het Ontario ministerie van Landbouw, Food and Rural Affairs (OMAFRA) het probleem niet aantpakt. En dit, zegt hij, is crimineel.

    "Ik denk dat het misdadig is wat er nu gebeurt, en het is moeilijk om geloof te hechten aan de bewering dat ze van plan zijn om toch iets te doen," vertelde hij aan The Post.

    Oorspronkelijk artikel:"GMO corn plantings lead to death of 37 million bees in Canada", Monbday, November 24, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://organichealth.co/37-million-bees-found-dead-in-ontario-canada-after-planting-large-gmo-corn-field/   
    http://science.naturalnews.com/clothianidin.html   
    http://truthwiki.org/Genetically_modified_crops   
    http://www.hsph.harvard.edu/news/press-releases/study-strengthens-link-between-neonicotinoids-and-collapse-of-honey-bee-colonies/   
    http://www.thepost.on.ca/2013/06/19/bees-dying-by-the-millions   

    24-11-2014, 22:14 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:GGO's, bijensterfte, neonicontinoides
    22-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huidkanker vermijden

    Verbeter de gezondheid van uw huid en voorkom huidkanker op natuurlijke wijze.

    skin

    (NaturalNews) Voor miljoenen mensen lijkt een perfecte huid een verre droom. Volgens The American Academy of Dermatology blijkt dat 40-50000000 Amerikanen last hebben van acne wat meer dan $ 2000000000 per jaar lost. Elk jaar worden in de Verenigde Staten 5 miljoen mensen behandeld voor huidkanker - voor een bedrag van meer dan $ 8000000000. Maar, hier volgt het belangrijkste, dit alles is te voorkomen.

    Verbeter uw gezondheid van de huid op natuurlijke wijze!

    De conventionele geneeskunde is totaal verkeerd bezig met huidkanker.
    Wat is de oorzaak van huidkanker? Volgens de Mayo Clinic wordt huidkanker veroorzaakt door "schade aan DNA in huidcellen als gevolg van ultraviolete (UV) straling door zonlicht en het licht in zonnebanken.  En niet alleen de Mayo Clinic, zowat elke conventioneel opgeleide arts meent dat zonlicht huidkanker veroorzaakt.
    We hebben nochtans epidemiologische studies dat mensen die dichter bij de evenaar wonen (met veel blootstelling aan zonlicht) een statistisch kleiner risico vertonen op het krijgen van huidkanker tegenover de mensen die leven op hogere breedtegraden.

    En hoewel de westerse geneeskunde de angst voor de zon propageert geven ze toe dat "andere factoren" kanker veroorzaken: een verzwakt immuunsysteem, medische straling en bepaalde giftige stoffen, zoals arsenicum. De behandeling van kanker met chirurgie, chemotherapie en bestraling zal nooit de diepere oorzaak van de ziekte, die kan worden gevonden in een slechte voeding en levensstijl, ontdekken.

    De American Cancer Society zingt op dezelfde toon door de mensen te waarschuwen dat blootstelling aan de zon, leeftijd, huidskleur, ras en andere 'oncontroleerbare' factoren het risico op het krijgen van kanker verhogen. Alhoewel bij dieper graven in hun educatief materiaal ontdekken we dat ze ook  ”onderdrukking van het immuunsysteem" als een oorzaak zien  van kanker. Het gedachtenloze patroon van angst zaaien, van desinformatie en onzin is overduidelijk.

    Ons immuunsysteem wordt aangevallen vanuit alle hoeken, vooral door giftige landbouw- en voedselproductie praktijken; een overvloed aan zware metalen in onze voedselvoorziening; giftige stoffen in huishoudelijke schoonmaakmiddelen; onveilige meubelen en bouwmaterialen...; de lijst gaat maar door. Huidkanker, jeuk, huiduitslag en acne demonstreren hoe het lichaam probeert overtollige oliën en giften af te voeren.

    Om het nog erger te maken hebben we zwakke (door bedrijven gecontroleerde) politici die de verkoop van de kankerverwekkende stoffen in vaccins, in ongezonde dranken en zo veel andere items legaliseren - te veel om op te noemen.

    De huid is van vitaal belang voor een optimale gezondheid. Als het grootste orgaan van het lichaam, houdt onze huid ons gehydrateerd; helpt om infecties te voorkomen en waarschuwt ons voor mogelijke schade door warmte, koude en pijn. 

    Drie natuurlijke manieren om een perfecte huid te creëren.

    1. Vermijd chemicaliën.
    Voor de hand liggend, maar het kan niet genoeg benadrukt worden, vooraleer lotions, drankjes of voedingssupplementen te gebruiken moet men de consumptie van giftige stoffen gevonden in conventioneel geproduceerde voedingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging elimineren. Met andere woorden, besteed als bewust consument uw geld wijselijk aan veilige natuurlijke producten.

    2. Houd je lichaam goed gehydrateerd.
    Vaak over het hoofd gezien; het gaat niet alleen over het drinken van schoon, zuiver water. Zorg ervoor dat je dagelijks veel waterrijke groenten en fruit eet om de huid goed gevoed te houden. Vermijd zwaar bewerkte voedingsmiddelen (geladen met natrium) die de huid uitdrogen en het verouderingsproces versnellen.

    3. Eet veel antioxidanten.
    Van antioxidanten, zoals vitamine C, is aangetoond dat ze rimpels en vroegtijdige veroudering verhinderen via vrije radicalen. Eet dagelijks biologische bosbessen, goji bessen, pompoenpitten, walnoten, boerenkool, kool en andere kruisbloemige groenten.

    Eén op vijf Amerikanen zal huidkanker ontwikkelen. Conventioneel beschuldigen artsen en de volksgezondheidsambtenaren ultraviolette (UV) straling voor het probleem - niet één keer vermelden ze het belang van een gezonde voeding en levensstijl.

    Oorspronkelijk artikel:"Improve your skin health and avoid skin cancer naturally", Friday, November 21, 2014 by: Jonathan Landsman, Natural News.

    22-11-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:huidkanker, kanker
    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Virgin' kokosolie.

    Waarom deze hype rond kokosolie?


    Altijd scheef bekeken door diëtisten vanwege het hoog gehalte aan verzadigd vet, prijkt kokosolie of -vet in de schappen van alle biologische winkels en doet zelfs zijn intrede in supermarkten.

    De kokosolieverkoop schiet als een pijl uit een boog omhoog. Men vindt nu de olie in verschillende voedingssprodukten en sommige beweren dat kokosolie alle deugden van de wereld bezit, voor gewichtsverlies zorgt en de ziekte van Alzheimer vertraagt.

    Echter waarschuwen gezondheidsambtenaren de mensen op hun hoede te zijn voor kokosolie en andere tropische oliën met gelijkaardige samenstelling.

    Wat moeten we hierover denken?

    Nutritionele samenstelling van kokosolie.

    Kokosolie bevat geen eiwitten, geen koolhydraten, geen mineralen en bijna geen vitaminen. Het is puur vet met wat vitamine E.

    Een eetlepel kokosolie (13,6 gram) bevat 117 calorieën (een vrouw heeft ongeveer 1800 calorieën per dag nodig).

    Kokosvet bestaat bijna geheel uit verzadigde vetzuren. In tegenstelling tot dierlijke vetten, ook rijk aan verzadigde vetzuren, bevat het echter een ongebruikelijke hoeveelheid middellange keten vetzuren of middellange keten triglyceriden (MCT).

    Als je MCT eet gaat het rechtstreeks naar de lever en wordt daar gemetaboliseerd om energie te produceren of omgezet in ketonen, wat een therapeutisch effect heeft op de hersenen (epilepsie en de ziekte van Alzheimer).

    Je lichaam heeft het moeilijk om TCM op te slaan (dijen, billen, buik, armen, borst).

    U kunt zelfs gewicht verliezen door het vervangen van boter of andere verzadigde vetten door kokosolie. Een studie wees uit dat 15 tot 30 gram MCT per dag een verhoging van het energieverbruik met 5% teweeg brengt, dat is 120 calorieën per dag.

    Tot slot hebben nieuwe studies op zeer grote schaal aangetoond dat er geen verband is tussen de inname van verzadigd vet en het risico op een hartaanval of een beroerte.

    Kokosnootetende volkeren zijn gezond.

    De kokosnoot wordt beschouwd als een eenvoudig exotisch huisproduct, maar vergeet niet dat het de basisvoeding is van veel mensen in de tropen.

    Toch vinden wij dat alhoewel zij hun traditionele manier van leven behouden, deze mensen in zeer goede gezondheid zijn.

    Het beste voorbeeld zijn de Tokelauans die in de Stille Zuidzee  leven. Hun calorie-inname is 56% vet waarvan 90% kokosolie, waardoor het de grootste eters van vet zijn in de wereld.

    Toch zijn hun bloedlipide niveaus matig en zijn hart- en vaatziekten er zeldzaam.

    Andere onderzoekers hebben hetzelfde fenomeen (afwezigheid van infarct en beroerte) vastgesteld bij de Kitavien (Melanesië) die eveneens veel kokosnootproducten consumeren.

    Kies voor 'virgin' kokosolie.

    Maar let op; hetgeen hierboven is gezegd geldt alleen voor de echte virgin kokosolie. Deze wordt gewonnen uit koude verse rijpe kokosnoten, zonder warmte of chemicaliën.

    Ze wordt beschouwd als ongeraffineerd. Je kunt ze erkennen door de zoete kokosnoot geur, in tegenstelling tot de gehydrogeneerde of gebleekte en gedeodoriseerde olie die veel goedkoper is maar ook minder gezond.

    Mogelijke deugden van virgin kokosolie voor de gezondheid.

    Een dieet rijk aan MCT (65% van virgin kokosolie) verhoogt de glucosetolerantie en verbetert de insulinegevoeligheid bij studies op ratten.

    Een studie uit 2009 toonde aan dat vervanging van sojaolie door een gelijke hoeveelheid kokosolie resulteerde in een lichte afname in gewicht bij vrouwen met abdominale obesitas.

    Onlangs is bij een studie op muizencellen in het laboratorium, gepubliceerd in het Journal of Alzheimer, gevonden dat behandeling met kokosolie de neuronen van de cerebrale cortex beschermt.

    Een studie uit 2006 toonde aan dat het gebruik van middellange ketens triglyceriden tot directe verbeteringen leidde van de hersenfunctie bij patiënten met matige vormen van de ziekte van Alzheimer.

    Kokosolie bestaat uit 50% laurinezuur, die pathogenen (ziektebronnen) zoals bacteriën, virussen en gisten, zoals Staphylococcus aureus en Candida albicans kunnen doden .

    Virgin kokosolie heeft het voordeel van geen giftige stoffen te vormen bij verwarming. Daarom is het een voorkeursolie in de keuken vooral bij bakken, braden en frituren.

    Bovendien is ze als olie in vaste toestand bij kamertemperatuur een uitstekend alternatief voor boter en palmolie in deeg: het zal een rijke en smeltende textuur bezorgen aan uw gebak.

    Kokosolie is uitstekend voor de huid, het haar en zelfs voor de tanden dankzij de antibacteriële werking. Ze beperkt de schade veroorzaakt door de zon; blokkeert ongeveer 20% ultraviolet stralingen waardoor het een soort natuurlijke zonnebrandcrème is bij matige blootstelling.

    Sommige studies geven aan dat je kunt afvallen door het toevoegen van 'virgin' kokosnootvet aan uw dieet.

    Oorspronkelijk artikel:"Pourquoi cette folie de l'huile de noix de coco?", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/34/8/1552.short   
    http://ajcn.nutrition.org/content/early/2010/01/13/ajcn.2009.27725.abstract   
    http://www.meltorganic.com/wp-content/uploads/2011/06/Medium-chain-fatty-acids-Functional-lipids-for-the-prevention-and-treatment-of-the-metabolic-syndrome.pdf   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC444260/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12715094   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15123336   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15724344   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19437058   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8450295   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8654328   

    17-11-2014, 22:09 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kokosolie, gezonde oliƫn, gezonde vetten
    16-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovariumkanker voorkomen.

    Het consumeren van thee en citrusvruchten vermindert risico op eierstokkanker bij vrouwen.

    tea

    NaturalNews) Vrouwen die graag het risico op eierstokkanker aanzienlijk willen verminderen hebben nu een natuurlijke en eenvoudige manier om dit te doen.

    Onderzoekers aan de Universiteit van East Anglia (UEA) hebben studies ondernomen waaruit blijkt dat de dagelijkse consumptie van thee en citrusvruchten het risico op het ontwikkelen van epitheliale eierstokkanker met bijna een derde vermindert.

    De Britse Express rapporteert over de bevindingen:

    Het onderzoeksteam bestudeerde de eetgewoonten van 171.940 vrouwen tussen 25 en 55 jaar over meer dan drie decennia.

    Het team vond dat degenen die veel flavonolen - die worden aangetroffen in thee, rode wijn, appels en druiven - en flavanonen consumeerden - die worden aangetroffen in citrusvruchten en sappen - minder kans liepen om de ziekte te ontwikkelen.

    Dit is bijzonder goed nieuws, aangezien eierstokkanker de vijfde grootste bedreiging is voor kanker bij vrouwen - althans in Engeland - en soms wordt aangeduid als de "stille killer" omdat de symptomen niet merkbaar zijn totdat de ziekte zich aanzienlijk heeft ontwikkeld.

    Meer dan de helft van de vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker sterven binnen vijf jaar.

    Flavonen en flavonolen zijn subklassen van flavonoïden, en omdat ze zo gemakkelijk worden gevonden in een supermarkt, is dit een goedkope en eenvoudige manier voor vrouwen om zich te beschermen tegen deze dodelijke vorm van kanker.

    Professor Aedin Cassidy, van UEA Norwich Medical School, zegt:

    De belangrijkste bronnen van deze verbindingen zijn thee,  citrusvruchten en sappen, die gemakkelijk worden opgenomen in het dieet, wat suggereert dat eenvoudige veranderingen in voedselinname een impact kan hebben op het risico op ovariumkanker.

    In het bijzonder wordt het drinken van slechts een paar koppen zwarte thee per dag geassocieerd met een 31 procent vermindering van het risico.

    Medical News Today meldde ook de resultaten van het nieuwe onderzoek:

    Resultaten tonen aan dat de deelnemers die het meest van flavonolen en flavonen namen een lager risico hadden op epitheliale eierstokkanker.

    De resultaten zijn niet geheel overtuigend, maar de grote steekproef (171.940 vrouwen) en de lange termijn opvolging van de studie maken de bevindingen zeer bemoedigend.

    Beperkingen van de bevindingen van de studie zijn onder andere het feit dat:

    ... het gemiddeld cumulatief dieet met flavonoïde inname werd berekend op basis van de recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) met inbreng van andere bronnen, maar flavonoïde inhoud kan variëren in voedingsmiddelen, afhankelijk van de groei en de verwerkingsvoorwaarden.

    Bovendien, terwijl de ploeg gecorrigeerd heeft voor mogelijke confounders die verband houden met ovariumcarcinoom risico, zeggen ze dat er nog steeds de mogelijkheid is van "ongemeten residuële verstorende factoren."

    Na zorgvuldige correctie voor deze mogelijke verstorende factoren is het onwaarschijnlijk dat ze de resultaten door de onderzoekers waargenomen, kunnen dwarsbomen.

    Meer overtuigende studies moeten uitgevoerd worden, maar ondertussen kunnen vrouwen beginnen hun dieet routines aan te passen.

    Het is zeker zinvol dit te doen, vooral gezien het feit dat de meeste van deze voedingsmiddelen al tot een gezond en voedzaam dieet behoren.

    Dus, dames, de volgende keer dat u geniet van een lekker kopje zwarte thee of een glas sap van citrusvruchten, kunt u ook een goed gevoel hebben over het feit dat u zeer waarschijk werkt aan het voorkomen van de meest gevreesde vormen van kanker bij vrouwen.

    Oorspronkelijk artikel: "Consuming tea andcitrus fruits reduces women's ovarian cancer risk", Sunday, November 16, 2014 by: Daniel Barker, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/ovarian_cancer.html   
    http://www.express.co.uk/life-style/health/528257/Women-lower-ovarian-cancer-risk-with-tea   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/284535.php   

    16-11-2014, 14:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olijfolie beschermt het hart.

    Olijfolie beschermt het hart tegen luchtvervuiling en verlaagt de bloeddruk.

    oil

    (NaturalNews) Het Mediterraan Dieet heeft in de afgelopen jaren veel lof ontvangen voor zijn rol in de bescherming tegen ziektes. Twee nieuwe studies geven meer duidelijkheid over de vraag waarom dit het geval is, na te hebben vastgesteld dat olijfolie als onderdeel van een populair dieet niet alleen helpt bij het beschermen tegen de schadelijke effecten door de milieuvervuiling, maar ook de bloeddruk verlaagt bij mensen die ook nog eens nitraatrijke groenten eten.

    Onderzoekers van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), die hun bevindingen op de recente American Thoracic Society International Conference presenteerden, testten de effecten van olijfolie op het inperken van schade veroorzaakt door luchtvervuiling, op 42 gezonde volwassenen. Elk van volwassenen nam gedurende vier weken dagelijks 3 g of olijfolie of visolie, of beide, gevolgd door blootstelling aan zowel schone als vervuilde lucht.

    Na een maand van suppletie met één van de oliën of een placebo, werden de deelnemers blootgesteld aan twee uur gefilterde lucht om een basislijn voor de metingen vast te leggen. De volgende dag werden ze gedurende twee uur blootgesteld aan verontreinigde lucht. Met behulp van echotechniek evalueerden de wetenschappers de bloedvaten van de deelnemers op elke vernauwing zowel direct na als 20 uur na elke blootstelling.

    Ze zagen dat de personen die olijfolie hadden genomen de significante vernauwingen van de bloedvaten, die meestal optreden als gevolg van blootstelling aan microscopische deeltjes zoals het soort uitgestoten door dieselmotoren, niet ervaarden. Een dergelijke verharding kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op bloedstolsels en andere gezondheidsproblemen.

    Degenen die de visolie of placebo hadden gekregen ervaarden wel de typische bloedvatvernauwingen, wat suggereert dat olijfolie een uniek beschermend voordeel heeft. Als deze resultaten worden bevestigd door verder onderzoek kan regelmatige consumptie van olijfolie een gunstig advies zijn voor de volksgezondheid, zeggen de wetenschappers.

    "Onze studie suggereert dat het gebruik van olijfolie kan  beschermen tegen de schadelijke vasculaire effecten door  blootstelling aan luchtverontreinigende deeltjes," verklaarde Dr. Haiyan Tong, zoals geciteerd door de British Telegraph. "Als deze resultaten worden gerepliceerd in verdere studies kan het gebruik van deze supplementen een veilige, voordelige en effectieve manier bieden in het tegengaan van een aantal van de gevolgen voor de gezondheid van blootstelling aan luchtverontreiniging."

    Onverzadigde vetten combineren met plantaardige nitraten vormen heilzame 'nitro vetzuren.
    In een verwante studie ontdekten onderzoekers van het King's College in Londen gunstige effecten van het nuttigen van olijfolie bij sla en andere groenten die rijk zijn aan natuurlijk voorkomende nitraten. Zij publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS).   Het onderzoek vond dat de onverzadigde vetten in olijfolie in combinatie met nitraten een geheel nieuwe verbinding aangaan die helpt bij het reguleren van de bloeddruk.

    Op basis van het onderzoek zeggen deskundigen dat het dagelijks gebruik van olijfolie bij voedsel zoals spinazie, selderij en wortelen resulteert in de vorming van nitrovetzuren die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en bloedklonters kunnen voorkomen. Op lange termijn, kan regelmatige consumptie van deze voedingsmiddelen in combinatie met elkaar helpen het risico op ernstige cardiovasculaire gebeurtenissen te verminderen.

    "De resultaten van onze studie bevestigt eerder onderzoek dat aantoonde dat een mediterraan dieet aangevuld met extra vergine olijfolie of noten de incidentie van cardiovasculaire problemen, zoals een beroerte, hartfalen en hartaanvallen kan verminderen", aldus Professor Philip Eaton, hoogleraar cardiovasculaire biochemie aan King's en één van de auteurs van de studie.

    De studie werd gesteund door het British Heart Foundation en is één van de eerste om aan te tonen dat olijfolie een specifiek enzym bekend als epoxidehydrolaseremmer afremt dat een rol speelt in het reguleren van de bloeddruk.

    Oorspronkelijk artikel:"Olive oil protects heart from air pollution lowers blood pressure", Sunday, November 16, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/olive_oil.html   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/05/140519160712.htm   
    http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10840283/Olive-oil-on-salad-may-save-your-life.html   

    16-11-2014, 14:11 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:olijfolie, luchtpollutie, bloeddruk
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!