Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
16-12-2014
Sinaasappel meer antioxidanten
Appelsiensap bevat 10 maal meer antioxidanten dan eerder gedacht.
(NaturalNews) Uit een nieuwe analyse uitgevoerd door onderzoekers aan de Universiteit van Granada en gepubliceerd in het tijdschrift Food Chemistry blijkt dat sap van citrusvruchten 10 keer meer antioxidanten bevat dan eerder gedacht.
Veel chemicaliën die van nature in plantaardig voedsel functioneren als antioxidanten verwijderen de vrije radicalen die chemische en cellulaire DNA schade veroorzaken in het lichaam en in verband gebracht worden met verschillende chronische ziekten en veel van de symptomen van veroudering. Citrusvruchten zijn bijzonder rijk aan antioxidanten, en veel onderzoekers zien dit als een mogelijke reden van de vele voordelen voor de gezondheid.
70 procent van de antioxidanten waren tot nu toe niet opgemerkt.
Tot op heden hebben onderzoekers het antioxidant potentieel van levensmiddelen bepaald door de vertering van voedsel te simuleren in de dunne darm. Deze methode kan alleen de antioxidanten in vloeibare vorm meten.
"Het probleem is dat de antioxidant activiteit van de vaste fractie (de vezels) niet gemeten werd daar er werd aangenomen dat het niet nuttig was,” aldus onderzoeker Jose Angel Rufian Henares. "Echter, die onoplosbare fractie komt in de dikke darm en de darmflora kan ook hier de antioxidanten extraheren, die we kunnen beoordelen met onze nieuwe methodiek."
Om de vroegere limitatie te corrigeren, ontwikkelden de onderzoekers een nieuwe laboratoriummethode, genaamd "globale antioxidantreactie" (GAR), die de vertering van voedsel niet alleen simuleert in de dunne darm maar in het gehele darmstelsel. Op die manier krijgen wij ook gegevens over de antioxidant activiteit van het vast voedsel.
Volgens de GAR analysemethode werd de antioxidant activiteit van veel voedingsmiddelen drastisch onderschat en zal alles moeten herzien worden. Zo leveren bijvoorbeeld traditionele antioxidant activiteitstesten een waarde op van ongeveer 2,3 mmol Trolox/l voor sinaasappelsap. De GAR methode daarentegen toont een waarde van 23 Trolox mmol/l.
"De antioxidant activiteit is gemiddeld tien keer hoger dan die welke tot nu toe aangenomen was, en niet alleen in sappen, maar ook in elk ander soort voedsel geanalyseerd met deze methode," aldus onderzoeker Rufian Henares.
De onderzoekers vonden dat 70 procent van de antioxidanten capaciteit van sinaasappelsap kwam van de oplosbare vezels. Op basis van de nieuwe waarden schatten ze dat wel 12 procent van de antioxidanten van de Spaanse voeding komt van citrusvruchten.
De nieuwe methode geeft de onderzoekers ook de mogelijkheid om een wiskundig model te maken om te bepalen welke opslag- of verwerkingsmethoden het hoogste gehalte aan antioxidanten in verschillende sappen kunnen bewaren.
"Deze techniek en de resultaten daarvan afgeleid geven aan diëtisten en gezondheidsautoriteiten een instrument dat de waarden van de antioxiderende capaciteit van voedsel correcter bepaalt,” aldus Henares.
Sinaasappelsap voorkomt kanker en beroerte. De antioxidanten in sinaasappelsap zijn verantwoordelijk voor de vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van de preventie tegen kanker en beroerte. Een studie uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift Nutrition and Cancer: An International Journal beoordeelde alle onderzoeken op sinaasappelsap en de preventie tegen kanker, met de conclusie dat de antioxidanten in sinaasappelsap bloed-, borst-, darm- en leverkanker helpt voorkomen.
„QJ zou kunnen bijdragen aan chemopreventie in elke fase van de kanker initiatie en progressie," schreven de onderzoekers. "Eén van de meest relevante biologische effecten van QJ is het antigenotoxisch en antimutageen potentieel van het sap."
Uit een studie van 2012 gepubliceerd in het tijdschrift Stroke bleek dat vrouwen met een hoog gehalte aan antioxidanten in hun dieet, bekend als flavanonen, 19 procent minder kans hadden op bloedstolsels-gerelateerde beroerte dan vrouwen met de laagste inname van flavonen inname lijden. Tweeëntachtig procent van de energie uit flavonen kwam van sinaasappelen en sinaassap, terwijl nog eens 14 procent kwam van grapefruits en grapefruitsap.
Oorspronkelijk artikel:"Orange juice has 10 times more antioxidant power than previous thought", Monday, December 15, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
Aanvulling met vitamine B3 voorloper helpt gehoorverlies voorkomen.
(NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Weill Cornell Medical College en de Gladstone Institutes en gepubliceerd in het tijdschrift Cell Metabolism, kan een chemische voorloper van vitamine B3 gehoorverlies, veroorzaakt door blootstelling aan harde geluiden, helpen voorkomen.
”Eén van de belangrijkste beperkingen in de behandeling van aandoeningen van het binnenoor, zoals gehoorverlies, is dat er een zeer beperkt aantal opties zijn”, zegt hoofdauteur Kevin Brown, MD, PhD, van de Universiteit van North Carolina. "Deze ontdekking geeft een unieke route en een potentieel geneesmiddeltherapie om lawaai geïnduceerd gehoorverlies te behandelen."
De voorloper van vitamine B3, bekend als nicotinamide riboside (NR), verhoogt de activiteit van een eiwit dat niet alleen beschermt tegen gehoorverlies maar ook uiteenlopende leeftijd gerelateerde aandoeningen kan helpen voorkomen.
De studie werd gefinancierd door Weill Cornell, de Gladstone Institutes, de New York State Department of Health Spinal Cord Injury Fonds en de National Institutes of Health.
Voorkomt gehoorschade, zelfs na blootstelling aan lawaai.
Het lichaam verandert NR niet alleen in vitamine B3, maar ook in een andere verwante verbinding, nicotinamideadeninedinucleotide (NAD +). In laboratoriumstudies hebben Brown en senior medewerker Samie Jaffrey gevonden dat NAD+ schade in de zenuwcellen van een deel van het oor, bekend als de cochlea, kan voorkomen. De cochlea is het deel van het oor dat geluid uitzendt in het ganglion spiraal, dat vervolgens informatie stuurt naar de hersenen. De haarcellen en zenuwsynapsen zijn bijzonder kwetsbaar voor schade als gevolg van lawaai.
NAD+ is een zeer onstabiele verbinding waardoor de onderzoekers vreesden dat het ineffectief zou kunnen zijn bij levende dieren. Om die reden voerden ze een dierenproef uit met NR. Dit werd mogelijk gemaakt door een nieuwe methode ontdekt door medewerker Anthony Sauve, PhD, waarbij NR kan worden gesynthetiseerd in hoeveelheden die groot genoeg zijn voor dierproeven.
"NR dringt zeer gemakkelijk binnen in de cellen en kan worden geabsorbeerd wanneer het oraal wordt genomen,” zei Jaffrey. "Het heeft alle eigenschappen van een geneesmiddel dat kan worden toegediend aan mensen."
De onderzoekers hebben muizen blootgesteld aan NR voor en na contact met geluiden luid genoeg om cochleaire veroorzaken. Zij vonden dat, ongeacht of deze werd toegediend vóór of na de ruis, NR de synaptische schade bij muizen verminderde. Bovendien leden muizen behandeld met NR minder gehoorverlies op zowel korte als lange termijn. De bescherming werkte ongeacht wanneer NR was toegediend.
Dezelfde chemicaliën kunnen ziekten door veroudering te voorkomen.
Van NR en NAD+ is bekend de activiteit te activeren van een eiwit dat bekend staat als sirtuin 3 (SIRT3), dat een belangrijke rol speelt bij het handhaven van een gezonde werking van de mitochondriën die energieleverende cellen leveren. De onderzoekers vertrokken van de hypothese dat dit effect zou kunnen ten grondslag liggen aan de beschermende voordelen van de chemicaliën. In een volgend experiment vonden zij dat muizen bij wie de SIRT3 niveaus kunstmatig waren verhoogd net zo resistent waren tegen ruisschade in hun slakkenhuis als de muizen aan wie NR was toegediend. Muizen bij wie het SIRT3 gen verwijderd werd hadden geen voordeel van NR.
Omdat het niveau van SIRT3 natuurlijk afneemt met de leeftijd, veronderstellen de onderzoekers dat verlaagde niveaus van dit eiwit verantwoordelijk zouden kunnen zijn voor enkele van de gevolgen van de vergrijzing en voor de ontwikkeling van bepaalde met leeftijd gerelateerde ziekten. SIRT3 niveaus verschillen ook van nature vrij sterk tussen individuën, wat ook kan verklaren waarom sommige mensen de neiging hebben om gezond te blijven als ze ouder worden.
"Het succes van deze studie suggereert dat toepassing van SIRT3 met behulp van NR een levensvatbaar doelwit kan zijn voor het behandelen van allerlei verouderings gerelateerde aandoeningen - niet alleen gehoorverlies maar ook metabole syndromen zoals obesitas, pulmonaire hypertensie en zelfs diabetes," zei medewerker Eric Verdin, MD.
Oorspronkelijk artikel:”Supplementing with vitamin B3 precursor helps hearing loss”, Saturday, December 13, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
(NaturalNews) Vitamine D is één van de meest belangrijke vitaminen die nodig zijn voor de optimale gezondheid van ons lichaam. Het vergemakkelijkt de opname van calcium door de maag, moduleert de celgroei, regelt onze stemming en doet nog veel meer. Wanneer we een tekort hebben aan vitamine D krijgen we vaak pijn in de botten, spierzwakte, cardiovasculaire aandoeningen, depressie toestanden en talloze andere gezondheidsproblemen.
Aangezien menselijke huidcellen vitamine D kunnen produceren met behulp van bepaalde golflengten van het ultraviolette B licht, blijft zonlicht altijd de grootste bron van deze essentiële vitamine. De deskundigen schatten dat ons lichaam tussen de 10.000 en 20.000 internationale eenheden vitamine D kan produceren na slechts 30 minuten onbeschermd zonnen, wat veel groter is dan de aanbevolen dagelijkse inname (ADH) van een volwassene van 600 internationale eenheden.
Echter, degenen onder ons die in gebieden wonen met weinig zon zullen veel van de broodnodige vitamine D uit voedsel moeten halen (tenzij ze bereid zijn om een synthetisch supplement te nemen). Gelukkig is er een klein aantal natuurlijke voedingsmiddelen met respectabele hoeveelheden van deze belangrijke "zonvitamine."
Voedingsmiddelen rijk aan vitamine D.
Levertraan.
Levertraan is essentiële olie gewonnen uit de levers van kabeljauw en de grootste voedingsbron van vitamine D. Slechts één eetlepel van deze goudkleurige olie, die vaak wordt geconsumeerd in capsulevorm omwille van de onaangename smaak, levert ons lichaam 1.400 internationale eenheden vitamine D, of 233 procent van onze dagelijkse behoefte. Dit kan helpen verklaren waarom zoveel studies regelmatige consumptie van levertraan koppelen aan de behandeling van osteoporose, artritis en andere ernstige botziekten.
Vette vis.
Zoals te verwachten zijn vissen die grote hoeveelheden olie bevatten ook goede bronnen van vitamine D. Dit is vooral het geval met zalm, zwaardvis en forel, die tussen de 86 en 97 procent van onze ADH aan vitamine D per 85 gram leveren. Op de tweede plaats staan gerookte witte vis en makreel die ten minste 50 procent van onze ADH aan vitamine D per 85 g bevatten. Tonijn, heilbot, haring, sardines, roodbaars, tong en bot bevatten eveneens hoge hoeveelheden vitamine D.
Om deze reden is het belangrijk om vis als zorgvuldige bron voor onze gezondheid te koesteren. Vis uit de Atlantische Oceaan is minder vervuild dan vis uit de Stille Oceaan, terwijl duurzaam gekweekte vis bijna altijd minder gifstoffen bevat dan niet duurzaam gekweekte vis.
Paddenstoelen.
Veel mensen zijn verbaasd dat veel eetbare paddestoelen boordevol vitamine D zitten. Dit komt omdat champignons op natuurlijke wijze vitamine D produceren wanneer ze worden blootgesteld aan bronnen van UV licht - iets wat vaak gebeurt, aangezien champignons meestal blootgesteld zijn aan de weerselementen.
Mitake paddestoelen lijken de koning van vitamine D zijn, met per gemiddelde grote paddestoel ongeveer 131 procent van onze ADH. Morel, shiitake en cantharellen zijn ook uitstekende bronnen van vitamine D, die ons bijna een kwart van onze ADH geven per paddestoel.
Andere bronnen.
Naast vis en champignons zijn er nog een aantal natuurlijke voedingsmiddelen die aanzienlijke hoeveelheden vitamine D bevatten. Misschien is de derde beste voedselbron van vitamine D wel eieren, die ongeveer 10 procent van de ADH (vooral geconcentreerd in de dooier) bevatten. Tofu, rauwe melk en rundvlees bevatten ook kleine hoeveelheden vitamine D, maar bij lange na niet genoeg om aan onze dagelijkse behoeften te voldoen.
Oorspronkelijk artikel:"The best dietary sources of vitamin D", Friday, December 12, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.
Gezond blijven en overleven in een giftige wereld.
(NaturalNews) Er is geen twijfel over dat onze lichamen niet bedoeld waren om te vechten tegen het aantal gifstoffen waaraan we nu elke dag worden blootgesteld. De stijging van de gevallen van kanker is een teken dat er iets gaande is rondom ons waar we moeilijk vat op krijgen. We kunnen ook de uitbreiding van astma, autisme, ADHD, dementie, en auto-immuunziekten niet ontkennen. Dus hoe kunnen we overleven, of beter nog, hoe bereiken wij een optimale gezondheid?
Wat te eten in een giftige wereld? Eerst en vooral, eet zoveel mogelijk biologisch. Dit is zo vanzelfsprekend. Waarom zou je herbiciden, fungiciden en pesticiden toevoegen aan uw lichaam dat al zo belaagd wordt?
Als je vlees of zuivel eet denk eraan dat je aan de top van de voedselketen staat. Biologisch is van vitaal belang bij vlees en zuivel. Als je conventioneel eet, stel je jezelf bloot aan alle giftige stoffen die dieren hebben opgeslagen: de hierboven genoemde stoffen plus GGO's, antibiotica en hormonen.
Vermijd kunstmatige chemische stoffen. Met andere woorden eet geen voedsel met kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen of bewaarmiddelen. Geen BHA, BHT, MSG, GGO's, of transvetten. En als u wilt dat uw immuunsysteem optimaal blijft werken blijf dan af van verwerkte suikers. De basisregel is: eet echt voedsel - onbewerkte, verse, biologische, volwaardige, nutriënt-dichte voedingsmiddelen. De best mogelijke voeding bestaat voor 80% of meer uit rauwe producten met meer groenten dan fruit.
Schoon water drinken - gedistilleerd of bronwater is het beste. Op zijn minst de voorkeur geven aan gefilterd water.
Voeding is de belangrijkste factor in onze overleving - de basis voor een goede gezondheid. Zelfs in een beerput van giftigheid voor het milieu (Okinawa) resulteert een goed dieet in lage cijfers voor kanker. Maar deze zelfde mensen emigreren naar de Verenigde Staten, nemen een westers dieet aan en daar gaat hun risico op kanker de hoogte in.
Hoe koken en voedsel bewaren? Gebruik geen magnetron en kook nooit in aluminium pannen. Gebruik geen antikleef bakvormen van welke aard dan ook. Er zijn nieuw procédés van antikleef potten en pannen op de markt, maar waarom het risico nemen? Gebruik gietijzer, glas, email, keramiek en roestvrij staal. Gietijzer is de originele pan met antiaanbaklaag. Als je gietijzer goed gebruikt is het gemakkelijk te reinigen. Zelfs als resten van voedsel aan de bodem kleven is tien minuten weken in warm water alles wat nodig is om het helemaal los te maken. Even met de schuurspons erover en het is schoon.
Niet koken met een hoge warmte en niet snel koken, tenzij je stoomt of een snelkookpan gebruikt.
Kook met volwaardige kruiden die superfood kwaliteiten bezitten zoals kurkuma, gember, knoflook, ajuin en oregano.
Kook niet te veel. Bereid rauwe maaltijden en eet veel rauwe producten zoals salades met bovengenoemde kruiden.
Sla restjes op in glas, niet in plastic. Chemicaliën uit kunststoffen spoelen uit naar het voedsel. Voorkom het kopen van voedsel in plastic verpakkingen.
Vervuil je omgeving niet. Omring jezelf waar mogelijk met niet-giftige meubels, vloerbedekking, verf, enz. Maar omdat we niet altijd de controle hebben over wat ons omringt is het minste wat we kunnen doen voorkomen van toxische belasting toe te voegen aan onze omgeving. Gebruik natuurlijke schoonmaakmiddelen zoals azijn, zuiveringszout, en citroenen of koop gifvrije schoonmaakmiddelen. Gebruik geen luchtverfrissers. Indien nodig, gebruik essentiële oliën of kook citrusvruchten op het fornuis om de lucht te verfrissen.
Voeg geen giftige stoffen toe aan je lichaam langs de huid. Onze huid absorbeert alles wat we erop aanbrengen. Kies dus voor biologische huidproducten - zeep, shampoos, conditioners, scheerschuim, lotions, en make-up. Gebruik oliën voor lotions (zoals kokosolie of amandelolie).
Dood Candida en ontgif minstens tweemaal per jaar. Een tweejaarlijkse ontgifting is een noodzaak, zelfs als je zo proper mogelijk leeft. Er zijn gewoon te veel giftige stoffen in het voedsel, water en lucht en maak van deze gelegenheid gebruik om het lichaam te reinigen.
Oorspronkelijk artikel:"Staying healthy and surviving our toxic world", Tuesday, December 09, 2014 by: Michael Edwards, Natural News.
(NaturalNews) Het leven op aarde is een stressvolle bedoening voor alle levende wezens. Deze spanning zorgt voor een adaptieve stimulans voor planten en dieren om sterker en veerkrachtiger te worden. Sommige kruiden hebben zich door de eeuwen heen aangepast tot ongelooflijke immuunsysteem versterkers. Knoflook, oregano en gember zijn een paar krachtige immuunversterkende kruiden.
Al het leven in de natuur moet zich voortdurend beschermen tegen bedreigende elementen en milieu-invloeden. Dit omvat dramatische verschuivingen in het weer, micro-organismen, UV-licht, enz. Kruiden en planten hebben zich aangepast met krachtige antimicrobiële en antioxidante mogelijkheden voor hun eigen overleving. Als we deze kruiden consumeren profiteren we mee met van de immuunsysteem versterkende aanpassingen.
Knoflook.
Knoflook is een penetrant kruid en één van de sterkste natuurlijke antibiotica. Dankzij de krachtige zwavelhoudende voedingsstoffen en immuunstimulatoren binnen knoflook wordt het beschouwd als een 'superfood' kruid. De dagelijkse consumptie van knoflook is de beste verdediging tegen infecties en ziekte tengevolge van ontstekingen.
Knoflook bevat meer dan 100 biologisch actieve componenten, waaronder alliin, allicine, alliinase en unieke zwavelverbindingen. Wanneer knoflook wordt fijngemaakt of gekauwd komen de alliin en allinase enzymen tesamen en veroorzaken een chemische reactie om zo allicine te produceren.
Allicine en zwavelhoudende verbindingen werken als krachtige antibiotica, antiviraal en antischimmel en hebben een krachtig immuunstimulerend effect. Daarnaast wordt knoflook ook gebruikt om de bloeddruk en cholesterol te verlagen en kanker te voorkomen.
Onderzoekers hebben ontdekt dat knoflook krachtiger is voor het vernietigen van pathogene bacteriën dan de populaire antibiotica penicilline en tetracycline. Het is ook zeer effectief tegen virussen en gisten zoals Candida. Knoflook is ook zeer krachtig bij het vernietigen van tumorcellen in de maag, darmen, borst en prostaat. De zwavelverbindingen zijn ook effectief bij het ontgiften van zware metalen zoals kwik, lood en aluminium. (5)
Oregano.
Oregano olie is een buitengewoon krachtig natuurlijk antibioticum. In een recent studie vond men dat oregano significant beter werkt bij de behandeling van MRSA stafylokok infecties dan alle van de 18 momenteel gebruikte antibiotica. De sterke fenol antioxidanten vernietigen pathogene bacteriën, virussen en gisten.
De USDA rangschikt antioxidant capaciteit van oregano overal 3 tot 20 keer hoger dan van gelijk welk ander kruid. Oregano heeft vier keer de antioxidant kracht dan bosbessen, 12 keer die van sinaasappelen en 42 keer die van een appel.
Oregano olie is eenn klassiek gebruikt ontsmettingsmiddel, een hulpmiddel bij neus, keel en infecties van de luchtwegen, candidiasis en elke vorm van bacteriële of virale aandoening. Daarnaast onderdrukt het inflammatoire mediatoren en kankercellen. De olie is krachtiger dan het gedroogde kruid, alhoewel de gedroogde versie nog altijd veel krachtige voordelen heeft voor de gezondheid.
Studies hebben aangetoond dat carvacrol, een fenolantioxidant binnen oregano, een krachtige anti-inflammatoire en antimicrobiële activiteit wanneer toegepast in de voeding of als supplement. Oregano bevat ook rozemarijnzuur dat zeer sterke kankerbestrijdende eigenschappen heeft.
Gember:
Dit ongelooflijk 'superfood' kruid is de 13e op de antioxidanten lijst. Gember is samengesteld uit verschillende vluchtige oliën die het zijn karakteristieke smaak en geur geven: zingerone, shogaols en gingerolen. Deze oliën zijn krachtige antibacteriële, antivirale, antifungale en antiparasitaire elementen. Bovendien remt het kankercellen en stimuleert het ons lichaamseigen aangeboren vermogen om kankercellen in een vroeg stadium te vernietigen.
Gember wordt geclassificeerd als een carminatief (vermindering intestinale gas) en een intestinale spasmolytisch (kalmeert darmkanaal) middel, terwijl het de darmmotiliteit induceert. Van gember is bekend koorts gerelateerde misselijkheid, reisziekte en gevoelens van ochtendmisselijkheid te verminderen. Daarnaast is het een steun bij de productie van gal, waardoor het bijzonder nuttig is bij het verteren van vet.
Gember is ook een belangrijk onderdeel van ehet aanwakkeren van natuurlijke pijnonderdrulking. Van de stof genaamd 6-gingerol is aangetoond een zeer reactieve stikstof molecule te produceren, stikstofmonoxide significant af te remmen wat snel het gevaarlijke vrije radicaal peroxynitriet vormt. Bovendien beschermt gember de opslag van glutathion, een krachtig antioxidant dat vrije radicalen vernietigt in het lichaam.
Oorspronkelijk artikel:"Three super immune-boosting herbs", Monday, December 08, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.
Jarenlang vertellen de officiële gezondheidsinstanties ons dat verzadigde vetten in boter, vlees, eieren, dierlijke vetten en tropische oliën niet goed zijn ...
Ze waarschuwen tegen hoge cholesterol ...
Ze zeggen dat het vet, met name dierlijk vet, de slagaders afsluit met een hartaanval als gevolg.
Om gezond te blijven raden ze je een bestraffende manier van leven aan: brood zonder boter, vlees zonder saus, bruine rijst met zo weinig mogelijk garnituur, groente salades zonder dressing en indien mogelijk geen zout.
Citroensap wordt nauwelijks getolereerd. Afscheid van lamsbout, kokos, chocolade. Afscheid van genieten van uw eten!
Geen wetenschappelijke basis.
Echter zijn er elk jaar nieuwe studies die de mythe van verstopping van de bloedvaten door verzadigd vet ontkrachten. Er is vandaag bewijs dat de mythe dat de verzadigde vetten het hart ziek maken (coronaire hartziekte of ziekte van de kransslagaders) geen ernstige wetenschappelijke basis heeft.
Er blijft geen steen op de andere van deze mythe. Maar de autoriteiten houden nog altijd vast aan hun standpunt.
De anti-vet propaganda van de overheid blijft op volle toeren draaien in de opleiding van voedingsdeskundigen, scholen, ziekenhuizen en horeca ...
De verklaring is schrijnend: niemand wil "het risico nemen":
1. Erkennen dat de autoriteiten verkeerd waren - en ons hebben bedrogen - gedurende 40 jaar. Het is juist dat bepaalde beroepen in de voeding in diskrediet zouden gebracht worden. En het zou de doos van Pandora openen: talloze processen zouden kunnen plaatsvinden tegen de gezondheidsautoriteiten die de mensen zomaar iets verteld hebben.
2. Nieuwe richtlijnen geven: hoewel veel levens op het spel staan is het gemakkelijker om te blijven doen alsof er niets aan de hand is en het groeiend bewijs van het tegenovergestelde in de doofpot te stoppen ...
Maar het tij is aan het keren. Het is nog niet de algemene stormloop, maar sommige hooggeplaatste autoriteiten beginnen toch hun mening te herzien.
Eén van de belangrijkste gezondheidsautoriteiten wereldwijd geeft het voorbeeld.
Een eerste voorbeeld manifesteert zich in de VS met de site "UpToDate". UpToDate is een beslissingsondersteunend systeem gebaseerd op wetenschappelijk bewijs, uitgevoerd door artsen om hun collega's 'in het veld' te helpen de juiste beslissingen te nemen. Hun advies wordt werdeldwijd erkend en gebruikt door medische professionals en universiteiten. Dit is de meest bekende en gebruikte site in de wereld van de conventionele geneeskunde.
Tijdens het laatste decennium groeide de twijfel. Een indrukwekkende hoeveelheid verzamelde data suggereert dat het verband tussen de consumptie van verzadigde vetten en coronaire hartziekte ofwel zeer zwak is (laag) ofwel niet bestaat.
Een recente meta-analyse van observationele studies concludeerde dat elke relatie tussen verzadigd vet en coronaire hartziekte (slagaders die bloed naar het hart sturen raken verstopt) zoek is.
Ondanks de kritiek van veel deskundigen tegen deze studie, besloot UpToDate een onvermijdelijke update van zijn aanbevelingen uit te vaardigen die als volgt luidt:
"Hoewel het bekend is dat er een evenredig verband bestaat tussen continue serumcholesterol en coronaire hartziekten, en dat de consumptie van verzadigd vet in de voeding het serumcholesterol verhoogt, bleek uit een meta-analyse van prospectieve waarnemende studies dat er geen verband is tussen de inname van verzadigd vet en het risico van coronaire aandoeningen.
Uit de meta-analyse bleek dat er geen relatie is tussen mono onverzadigd vet en coronaire hartziekten, maar suggereert een vermindering van coronaire hartziekten bij een hogere inname van omega-3 polyonverzadigde vetzuren. Een voordeel van omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren blijft onzeker.
Ons baserend op deze resultaten, raden wij niet langer aan verzadigd vet te vermijden hoewel veel voedingsmiddelen die rijk zijn aan verzadigde vetten zijn minder goed zijn voor de gezondheid dan voedsel met lager niveaus.
In het bijzonder hebben we niet langer de indruk dat er substantieel bewijs is dat magere zuivelproducten beter zijn. We blijven wel adviseren om het verbruik van transvetzuren te verminderen."
Je moet eens denken welke revolutie dergelijke verklaring vertegenwoordigt.
Wees er ook van overtuigd dat de deskundigen van UpToDate deze regels hebben geschreven na veel nadenken want ze zijn volledig in tegenspraak met wat gedurende tientallen jaren werd aanbevolen.
Wat grappig is, is dat ze zeggen dat ze niet meer "suggereren" om verzadigde vetten te vermijden, terwijl deze aanbeveling nooit gelanceerd is als suggestie maar als absolute stelling wat door de gezaghebbers klakkeloos is overgenomen.
Je kunt er zeker van zijn: in de komende jaren zullen universiteiten en autoriteiten zich als dominostenen zachtjes en ongemerkt aansluiten bij de nieuwe stelling.
Ongetwijfeld zal het een paar jaar duren eer die stelling in Europa ingang zal vinden want de cardiologische bewegingen en de ministeries van volksgezondheid zijn bijzonder ongevoelig voor wetenschappelijke gebeurtenissen die de wereld door mekaar schudden.
Oorspronkelijk artikel:"Graisses saturées: le vent tourne en notre faveur!", Nov. 29, 2014, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
Kruiden tegen verkoudheid, griep en chronische ziektes.
(NaturalNews) Verschillende kruiden verminderen de kans op ontstekingen en stimuleren het immuunsysteem in ons lichaam. Twee van de meest goed onderzochte anti-inflammatoire en immuunversterkende kruiden zijn kurkuma en groene thee. Dit zijn twee voltreffers toe te voegen aan ons dagelijks regime om ons immuunsysteem te versterken en ons zo te beschermen tegen verkoudheid, griep en de ontwikkeling van chronische ziekten.
Enkele fundamentele principes moeten we tegelijkertijd wel in het oog houden: het vermijden van suiker en gifstoffen uit het milieu en het verminderen van stress. Bovendien zijn regelmatige lichaamsbeweging en goede slaap ook uiterst belangrijk. Het gebruik van immuniteitsverhogende kruiden zoals kurkuma en groene thee zal een extra zetje aan het lichaam geven om aan grote weersveranderingen en andere stressoren te weerstaan.
Kurkuma. Dit oranje gekleurd Aziatisch kruid wordt van oudsher gebruikt in de Ayurvedische en Chinese geneeskunde. Curcumine is het krachtigste actieve anti-inflammatoire component in kurkuma. Van curcumine is aangetoond dat een krachtige onderdrukker is van chronische inflammatoire ziekteprocessen.
Veel Aziatische culturen gebruiken kurkuma bij bijna elke maaltijd. Ze zijn dol enthousiast over zijn antiverouderings- en geneeskrachtige voordelen. De Westerse geneeskunde is net begonnen aan het onderzoek over de gezondheidseigenschappen van kurkuma. Meer dan 500 studies zijn verschenen over de kankerbeschermende effecten van curcumine.
Kurkuma is een krachtige genezer. De curcuminoide verbindingen stimuleren de meest krachtige anti-oxidanten in het lichaam waaronder glutathion, superoxide dismutase en catalase. Deze moleculen zijn essentieel voor het lichaam om oxidatieve stress-gerelateerde schade aan vitale orgaansystemen beperken.
Curcumine regelt tumor onderdrukkingspaden en triggert door mitochondriën gemedieerde dood van kankerweefsel. Curcumine is anti-angiogeen wat betekent dat het de mogelijkheid van extra bloedtoevoer naar de kankercellen afsluit. Dit effect maakt de kankercellen gevoeliger voor farmacologische behandelingen, zoals chemotherapie en andere geneesmiddelen tegen kanker.
Voor een optimale opname van curcumine moet de kurkuma gecombineerd worden met goede vetten zoals kokosnootolie of melk of olijfolie. Een vleugje zwarte peper verbetert ook verder de opname van curcumine.
Voor personen met chronische inflammatoire ziekten zoals kanker wordt het aanbevolen om hoge dosissen curcumine te nemen. De voorkeur heeft curcumine gemaakt met piperine in een enterische coating die de nutriënt tegen maagzuur beschermt waardoor optimale absorptie mogelijk is.
Groene thee. Groene thee is een veel voorkomende Aziatische drank die in Noord-Amerika populair is geworden. Als een trendy drankje, verkiezen velen groene thee als een gezond alternatief voor koffie en andere warme dranken. Onderzoek heeft aangetoond dat groene thee rijk is aan polyfenole antioxidanten die buitengewone voordelen hebben voor de gezondheid.
Het november 2005 nummer van Antiviral Research beschreef hoe EGCG (epigallocatechine gallaat) uit groene thee het griepvirus remt om zich te repliceren in een celcultuur. Wetenschappers hebben ontdekt dat EGCG ook het hemagglutinine enzym in het virus blokkeert waardoor zijn vermogen om andere cellen te infecteren wordt afgeremd. Het onderdrukt ook de virale RNA-synthese (ribonicleïnezuur) door het veranderen van de hoofdkenmerken van het viraal celmembraan.
Van ECGC is aangetoond pathogene virussen zoals Epstein-Barr, herpes simplex, HIV-1 en het influenzavirus te onderdrukken. Groene thee bevat hoge niveaus van L-theanine waarvan is aangetoond menselijk gamma-delta T lymfocyten te prolifereren en interferon gamma (If-G) te activeren. If-G is een krachtige antimicrobiële cytokine dat de eerste verdedigingslinie tegen infecties uitmaakt in de bloedstroom.
Groene thee bevat ook kleine hoeveelheden alkylaminen die ook aanwezig zijn in pathogene organismen. Als we groene thee drinken fungeren de alkylamines als relatief zwakke antigenen die het immuunsysteem niet volledig activeren maar het voorbereiden. Dit beschermt het immuunsysteem zelf tegen bacteriële en virale indringers.
Oorspronkelijk artikel:"Herbs to fight against colds, flus and chronic disease development", Thursday, December 04, 2014 by: Dr. David Jockers, Natural News.
Fenol pterostilbeen in blauwe bessen vermindert lichaamsvet en kan het risico op diabetes verlagen.
(NaturalNews) Je hebt misschien gehoord over het wonder antioxidant resveratrol, gevonden in bosbessen, druiven en rode wijn. Maar wist u dat deze zelfde voedingsmiddelen een andere fenolische verbinding, pterostilbeen, bevat die kan helpen bij het verlagen van lichaamsvet en het risico op diabetes kan verminderen? Dat was de conclusie van een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Spaanse Biomedical Research Centre in Pathofysiologie of Obesity and Nutrition (CIBERobn) van het Carlos III Institute of Health, in samenwerking met het Amerikaanse ministerie van Landbouw.
Pterostilbeen behoort tot dezelfde chemische familie als resveratrol en is aanwezig in druiven, bosbessen, cranberry's en pinda's. Pterostilbeen is veel minder onderzocht dan resveratrol, en de meeste studies tot op heden hebben zich gericht op de kankerbestrijdende eigenschappen. Door zijn kleine omvang, kan pterostilbeen de celmembranen van kankercellen penetreren en zo celdood induceren. Er is verder aangetoond het vermogen van kankercellen te kunnen onderdrukken om de energie welke vereist is om te functioneren.
De nieuwe studie is het eerste pre-klinisch werk om te kijken naar de effecten van pterostilbeen op obesitas op een diermodel.
Voorkomt diabetesen beschermt het hart.
De onderzoekers vonden dat pterostilbeen de synthese van vet in vetweefsel verminderde en ook de vetverbranding in de lever verhoogde wat resulteert in een afname van lichaamsvet.
De bevindingen kunnen grote gevolgen hebben voor de gezondheid. Overgewicht te wijten aan overtollige vetopbouw is een belangrijke risicofactor voor ernstige ziekten, waaronder hart- en vaatziekten, diabetes en leververvetting en wordt geassocieerd met andere ziekten zoals hoge bloeddruk en hoge cholesterol. Obesitas wordt beschouwd als overwegend aanwezig in rijkere landen.
Hoewel de beste manier om overgewicht te voorkomen is met dieet en lichaamsbeweging, suggereert de studie de mogelijkheid van het verstrekken van extra ondersteuning door het consumeren van belangrijke voedingsstoffen, aldus de onderzoekers.
De studie is niet de eerste die stelt dat pterostilbeen kan helpen het risico op diabetes te verminderen. Eerder onderzoek heeft aangetoond dat, zoals resveratrol, pterostilbeen zowel fungeert als een antioxidant dan als ontstekingsremmer. Beide eigenschappen kunnen helpen het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekte, die zijn verbonden met chronische ontsteking en oxidatieschade veroorzaakt door vrije radicalen, te verminderen.
Een andere studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition vond dat pterostilbeen bijdraagt tot de bescherming van de beta-cellen in de alvleesklier die het bloedsuiker verlagend hormoon insuline produceren. Het helpt bij het stabiliseren van de insulineniveaus wat insulineresistentie en diabetes type 2 kan voorkomen. Concreet voorkomt pterostilbeen schade door vrije radicalen aan beta-cellen na maaltijden met veel suiker. Dit leidt tot een verbeterde insulinerespons en omgekeerde insulineresistentie.
In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Vascular Pharmacology, vonden de onderzoekers ook dat pterostilbeen de slagaderverharding (atherosclerose) die kan leiden tot hartaanvallen, kan helpen voorkomen. Dit gebeurt door het DNA te helpen bij het reguleren van het weefsel dat de slagaders bekleedt, waardoor de ophoping van plaque wordt voorkomen.
Onderzoek nog maar net begonnen. Met tot nu toe zo weinig onderzoek te hebben gedaan op pterostilbeen is het is heel goed mogelijk dat deze fenol net zo wonderbaarlijk zou kunnen zijn als zijn beter bestudeerde neef resveratrol.
Naast zijn antioxiderende eigenschappen heeft resveratrol aangetoond preventief te werken tegen kanker. Er is aangetoond dat het de effectiviteit van HIV geneesmiddelen verhoogt, het uithoudingsvermogen verbetert en de effecten van een vetrijk dieet tegenwerkt. Ook is aangetoond dat het infectie in planten kan voorkomen vergelijkbaar met effecten bij de mens.
Veel onderzoek naar resveratrol heeft zich gericht op zijn schijnbaar vermogen om het leven te verlengen. Talrijke studies hebben aangetoond dat resveratrol de levensduur van eenvoudige organismen verlengt. Andere studies hebben dezelfde effecten aangetoond bij meer complexe organismen, waaronder enkele vertebraten. Zo bijvoorbeeld bleek uit een onderzoek uit 2003 dat vis gedurende korte duur gevoed met resveratrol 50 procent langer leefde en actiever was tot op hoge leeftijd.
Oorspronkelijk artikel:"Blueberry phenol pterostilbene reduces body fat, could lower diabetes risk", Wednesday, December 03, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
Hoe kunnen we in het griepseizoen voorkomen dat virussen ons infecteren.
NaturalNews) Met Ebola in het achterhoofd, het onderwerp van ziektenpreventie, vragen wij ons af hoe wij virale infecties kunnen voorkomen.
Algemeen vertelt men ons de handen grondig te wassen en contact te vermiijden met mensen ... maar dit is nauwelijks waterdicht, het is ook niet praktisch of zelfs noodzakelijk. Het versterken van iemands immuunsysteem moet de eerste lijn van verdediging zijn, en leren hoe je infecties effectief kunt voorkomen de tweede. De laatste aanpak is tweeledig, wat betekent dat er veilige en effectieve manieren zijn om virussen buiten en binnen het lichaam te doden, wat van cruciaal belang is.
Ultraviolet C licht desinfecteert water en steriliseert oppervlakken. Ultraviolet C of UVC (korte golf) licht is een effectieve manier om oppervlakken blootgesteld aan schadelijke ziekteverwekkers te behandelen. Een groeiend aantal ziekenhuizen, berucht voor het herbergen van antibiotica-resistente "superbacterie" pathogenen hebben deze niet-toxische methode als een eerstelijns verdediging tegen pathogenen reeds gekozen.
De US Army Corps of Engineers erkent UV-licht als doeltreffend bij de zuivering van water want het vernietigt schadelijke microben zoals gisten, bacteriën, algen, schimmels, virussen en oöcysten. Veel waterbehandelingstechnieken gebruiken UV-licht om micro-organismen te beheersen, want het dringt door de celwanden en cytoplasmatische membranen van de organismen en herschikt hun DNA waardoor hun voortplanting effectief wordt geblokkeerd.
UV-robots in ziekenhuizen blijken effectiever te zijn dan bleekmiddel bij het reinigen van apparatuur en het steriliseren van kamers. Tot 25.000 keer krachtiger dan natuurlijk zonlicht, kunnen UV robots geprogrammeerd worden om licht te laten schijnen op alle blootgestelde of potentieel gecompromitteerde oppervlakken, zoals onder bedden en tussen gordijnplooien. Na ongeveer 10 minuten kan alle leven op oppervlakken volledig steriel worden gemaakt.
"We kunnen kamers (met de hand) reinigen en desinfecteren tot een niveau van 85%, maar als we ultraviolet licht gebruiken kunnen we diezelfde kamers tot 99,9% proper krijgen," verklaarde Dr Ray Casciari, longziekte specialist in het St. Joseph Hospital , CNN. "Dit is de toekomst van de ziekenhuizen, want 85% is niet genoeg."
Zilver en koper oplossingen blijken effectief tegen schadelijke ziekteverwekkers. De metalen zilver en koper zijn effectief tegen ziektes. De colloïden van beide metalen oefenen een "oligodynamisch effect" uit op micro- organismen en doden effectief schimmels, virussen, en diverse levende cellen, zelfs bij zeer lage concentraties. Simpel gezegd, zilver en koper colloïden binden zich aan de eiwitten van ziekteverwekkers die ze deactiveren, wat resulteert in hun dood.
Onderzoekers van het National College van Kathmandu in Nepal beschreven dit proces in een studie uit 2002 waarbij werd gekeken naar hoe metaalionen interageren met micro-organismen. Ze schreven:"Het exacte mechanisme van deze werking is nog onbekend, maar sommige bronnen suggereren dat de metaalionen het eiwit van de doelcellen denatureren door te binden aan reactieve groepen wat resulteert in de precipitatie en inactivering. De hoge affiniteit van cellulaire eiwitten voor de metaalionen resulteert in de dood van de cellen als gevolg van cumulatieve effecten van de ionen in de cellen. "
Pep je immuunsysteem op met antivirale kruiden. Ons constant bezorgd maken over de pathogeniciteit van de oppervlakken die men aanraakt is eigenlijk alleen noodzakelijk wanneer ons immuunsysteem niet in orde is. Als ons immuunsysteem sterk en goed ondersteund wordt door goede voeding, zijn de kansen om te bezwijken aan een ziekte sterk verminderd. Dat is de reden waarom het zo belangrijk is om gezond te eten.
Doelbewust aanvulling van ons dieet met antivirale voedingsmiddelen en kruiden is van cruciaal belang als men virale infecties wil voorkomen.
1. Olie van oregano. Geprezen om zijn geweldige antivirale, antibacteriële en antioxidante potentie, hoort organo-olie thuis in elk gezondheidszorg repertoire. Studies hebben aangetoond dat het carvacrol component van de olie bijzonder werkzaam is bij het verwijderen van virussen. En in tegenstelling tot farmaceutische geneesmiddelen, zal de olie de gezonde darmflora niet belagen en ook niet leiden tot resistentie tegen antibiotica.
2. Vlierbes. Soms bekeken als eenvoudige ouderling is langdurig gebruik van vlierbes een behandeling tegen aandoeningen van de luchtwegen als gevolg van kou en griep. De Universiteit van Maryland Medical Center herkent vlierbessen als zijnde bewezen anti-inflammatoir, antiviraal, anti-oxidant en anti-kanker, en laboratorium bewijs heeft aangetoond dat dit "superfruit" krachtig en effectief is voor het stimuleren van onze immuniteit.
3. Vitamine C. Misschien wel het meest bekend voor de behandeling van verkoudheid is vitamine C wel de meest effectieve oplossing voor het voorkomen en behandelen van alle soorten virussen. Dr. Linus Pauling bestudeerde de voedingsstof uitgebreid en vond dat, voor het handhaven van de immuunsysteemafweer tegen virale infecties, vitamine C essentieel is. Injecties met hoge doses vitamine C zijn ook effectief bij het uitroeien wanneer de ziekte eenmaal die heeft toegeslagen.
4. Vitamine D. Eén van de makkelijkste manieren om een levendig immuunsysteem te behouden is om meer tijd door te brengen in de zon. Als de huid wordt blootgesteld aan ultraviolet (UV) straling van de zon, produceert het lichaam vitamine D, wat op zijn beurt het risico op griep en andere virale aandoeningen vermindert. Mensen met een optimale vitamine D-spiegel staan ook sterk om ziekte in het algemeen te voorkomen.
Oorspronkelijk artikel:"How to prevent flu season virusens from infecting you", Friday, November 28, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer.
Elk jaar worden wij geconfronteerd met seizoensgebonden infecties: koorts, oorontsteking, bronchitis, griep voor 10 miljoen mensen, angina, bronchiolitis bij 460.000 pasgeborenen, gastro-enteritis 3,7 miljoen mensen (cijfers voor Frankrijk). Tegen de herfst is ons lichaam kwetsbaar voor virussen en hardnekkige bacteriën.
Hierdoor worden we bedlegerig, koortsig, lopende neus, verstopte keel, zelfs diarree. Er is maar één verlangen: warm blijven in bed en slapen.
Toch zijn er mensen die niet ziek worden en wiens immuunsysteem onfeilbaar blijft gedurende 365 dagen per jaar.
Toevallig zijn het dezelfde persoon die ontspannen en gelukkig leven. Iedereen benijdt hun fenomenale vorm in alle seizoenen.
Wat is dan wel de truc om infecties af te weren?
De antimicrobiële middelen, 's werelds krachtigste genezers.
Er is een goede kans dat bovenvernoemde personen vertrouwd zijn met de natuurlijke afweer van bijen.
Als er een dier is dat de immuniteit heeft begrepen is het wel de bij. Zij produceert antimicrobiële stoffen die tot de krachtigste ter wereld behoren. Hun breed spectrum beschermt tegen de meeste virussen, bacteriën en andere superbacteriën. Naast honing (vooral Manuka honing) zijn koninginnegelei, propolis en bijenwas, allemaal geproduceerd door de bijen, goed voor de gezondheid.
De beroemde Deense onderzoeker Karl Lund Aagaard bestudeerde propolis gedurende meer dan 20 jaar bij meer dan 50 000 mensen. In zijn gedetailleerd verslag rapporteert hij:
"Het gebied van de invloed van propolis is zeer breed. Het omvat kanker, urineweginfecties, keelpijn, jicht, verkoudheid, griep, bronchitis, gastritis, tandvleesproblemen, intestinale infecties, zweren, longontsteking, artritis, hoofdpijn, aandoeningen van de bloedsomloop en conjunctivitis."
15.000 jaar verzorging door bijen.
De ontdekking van de bijen is niet sedert gisteren. We hebben bewijs dat vóór de komst van de landbouw, 15 000 jaar geleden, de mens propolis oogstte.
Sinds hun ontstaan hebben de bijen geavanceerde producten ontwikkeld: honing, propolis, koninginnegelei en was zijn allen antibacteriële middelen. Sommige zijn zelfs anti-infectueus, antifungaal, hydrofoob, enz. Ze zijn essentieel voor het voortbestaan van de korf in een wereld van belagers, ziekteverwekkende schimmels en slinkse bacteriën.
Bijvoorbeeld wanneer een indringer in de bijenkorf komt kunnen de bijen het doden met hun steken. Maar ze zullen het niet opeten omdat ze planteneters zijn of het dode lichaam verplaatsen omdat het te zwaar is.
Bij het natuurlijk ontbinden van het lijk zou dat bacteriën en insecten aantrekken. Om ontbinding te voorkomen injecteren de bijen propolis in het lichaam wat beschermt tegen infecties.
In de oudheid imiteerden de Egyptenaren de bijen en gebruikten ze propolis om hun doden te balsemen. Dit verklaart de uitstekende staat en instandhouding van de Egyptische mummies.
Propolis is zo effectief in het doden van kiemen van allerlei aard dat de vioolbouwer Stradivarius het als lak gebruikte om zijn kostbare violen te beschermen die eeuwen meegaan. Ook vandaag nog wordt lak op basis van propolis gebruikt om blootgesteld hout te beschermen: zoals het "Russisch fineer".
Propolis tegen infecties van de luchtwegen.
Propolis is een coating die de bijen gebruiken om alle inwendige oppervlakken van de korf te bedekken om de dichtheid te verzekeren en in het bijzonder om te vechten tegen microbiële- of schimmelinvasies (schimmels).
Bijen maken propolis uit verschillende harsen die zij verzamelen uit de knoppen en de schors van bomen (vooral op populieren en naaldbomen), waaraan ze speeksel toevoegen.
Propolis bevat meer dan 300 werkzame stoffen. De samenstelling is afhankelijk van de beschikbare bloemen die door de bijen worden bezocht. De grote verscheidenheid van honing - kleuren, texturen en aroma's - heeft zijn equivalent in de propolis.
Krik je immuunsysteem op.
Propolis een uitgebalanceerde werking en kan gebruikt worden voor alle indicaties.
Propolis versterkt ons immuunsysteem. Daarom wordt het gebruikt tegen luchtweginfecties, influenza, bronchitis, verkoudheid en keelpijn.
Het is een uitstekende bron van caferidezuur dat de immuunrespons stimuleert.
Propolis heeft een krachtige antioxidante werking door de flavonoïden (inclusief apigenine) en heeft een remmend effect op virusreplicatie.
Propolis tegen verkoudheid.
Weinig natuurlijke stoffen zijn echt effectief tegen verkoudheid. In een studie uit 1987 gaven een team van Poolse onderzoekers een placebo of een extract van propolis aan twee groepen mensen. Propolis versnelde hun genezing met 250%.
Propolis tegen oorontsteking.
Oorontsteking, ontsteking van het slijmvlies van het oor dat vaak kinderen treft, wordt meestal behandeld met zware antibiotica waarvan de bijwerkingen ernstig zijn, zoals een verzwakt immuunsysteem. Zeer recent toonde een team van Italiaanse onderzoekers aan dat suppletie van propolistinctuur propolis gecombineerd met zink het optreden van chronische oorinfecties verminderde met 32%.
Propolis tegen Candida albicans.
Candida albicans is een schimmel die zich vastzet in de mond of op de lippen. Ze veroorzaakt vreselijke jeuk, men voelt zich ontmoedigd, angstig, afgeleid en het ontbreekt aan energie. Het gaat verder gepaard met hoofdpijn, migraine en spijsverteringsstoornissen.
Onder begeleiding van een therapeut kan men de behandeling met propolis overwegen dat de uitbreiding van de schimmelflora belemmert en de candida albicans bestrijdt.
Koninginnebrij, de kaviaar van de bijenkorf.
Nog meer dan propolis is koninginnegelei het waardevolste product van de korf.
Zoals de naam suggereert is koninginnebrij gereserveerd voor de bijenkoningin met uitzondering voor de larven in hun eerste larvestadium. Ze krijgen 180 mg per dag toebedeeld.
Het resultaat is verbluffend. Met de koninginnebrij kan de koningin 6 jaar overleven terwijl een werkbij slechts 45 dagen haalt. Koninginnebrij helpt de larven hun gewicht met 1800 maal te vermenigvuldigen in 5 dagen! Dit is een record in het dierenrijk. Ter vergelijking vermenigvuldigen de werksters hun gewicht met een factor 500.
De koningin is verantwoordelijk voor het voortbrengen van alle larven van de korf - 1000 eieren per dag tijdens het seizoen. Geen koninginnebrij ... geen koningin, geen koningin ... geen bijen. Vandaar de cruciale rol van de koninginnegelei in het voortbestaan van de korf.
Van waar komt de koninginnebrij?
Koninginnegelei wordt geproduceerd door klieren van de jonge verpleegsterbijen. Deze bijen kunnen 300 tot 800 gram per korf per jaar produceren. Tijdens haar leven, zal een bij 180 mg pollen produceren met een gemiddelde van 20% stikstof om de beroemde koninginnebrij te kunnen voortbrengen.
Zoals bij propolis is de samenstelling van koninginnegelei ingewikkeld.
Unieke verbindingen.
De smaak is scherp en zuur met een pH tussen 3,7 en 3,9.
Ze bevat:
. 65% water,
. 15% koolhydraten (met name fructose, fruit suiker en glucose)
. 13 tot 18% eiwitten,
. 1,5% mineralen en sporenelementen,
. 4 tot 6% lipiden met een specifiek vetzuur, 10-hydroxy-2-decaanzuur. Het 10-hydroxy-2-decaanzuur (10.2 HDA) is een vetzuur met een uitzonderlijke werking dat de veroudering van het lichaam vertraagt.
Dit vetzuur vindt men alleen in koninginnegelei. Dit is één van de mysterieuze onderdelen van koninginnegelei dat vroeger werd beschreven als de "R Factor". De term "R Factor" betekent verjongingsfactor.
Koninginnebrij is ook rijk aan B-vitaminen (B1, B2, B3 = PP, B5, B6, B8, B9).
Het is het rijkste natuurproduct aan vitamine B5, pantotheenzuur dat essentieel is voor elk cellulair leven. Vitamine B5 is betrokken bij de productie van energie, de reactie op stress, de synthese van hemoglobine en de overdracht van zenuwimpulsen.
Mensen met een tekort aan vitamine B5 kunnen last hebben van brandende voeten, alopecia areata of zelfs haaruitval.
Koninginnebrij bevat ook vetoplosbare vitamine E, nuttig voor de vruchtbaarheid.
Het bevat ook een eiwit dat een belangrijke rol speet bij de differentiatie van de bijen tussen koningin en arbeidsters. Dit is het 57-kDa eiwit wat ook Royalactine wordt genoemd.
Koninginnebrij valt pathogene bacteriën, schimmels en virussen aan.
Koninginnegelei bevat ook antibiotica eigenschappen die bijzonder actief zijn tegen bacteriën van het geslacht Proteus en Escherichia coli B (E. coli). Dit is wat de onderzoekers Royalysine noemen. Dit is een peptide groep die een sterke werking heeft tegen grampositieve bacteriën.
Een antibioticum screeningtests met koninginnebrij toonde sterk remmende activiteiten tegen pathogene bacteriën, schimmels en virussen.
In totaal werden meer dan 150 bacteriën, schimmels en virussen getest. Een kuur met koninginnegelei beschermt tegen ziektekiemen en virussen dankzij haar antimicrobiële-, antifungale- (tegen schimmels) en ontstekingsremmers. Ze moduleert de expressie van meer dan 260 genen.
Ze kan gedurende het hele jaar worden genomen en vooral in tijden van een griepepidemie of bij achteruitgang van vitaliteit.
Opgepast, de aanwezigheid van groeifactoren en lipoproteïnen maakt haar ongeschikt voor gebruik bij kankerpatiënten. Bovendien kan koninginnegelei net als propolis allergieën veroorzaken. Voorzichtigheid is geboden bij allergie voor honing.
Welke koninginnegelei kiezen?
Ze is in verschillende vormen op de markt: vers, gevriesdroogd, opgelost ...
In Frankrijk bedraagt de produktie niet meer dan 2 ton per jaar.
Niettemin komt 98% van de koninginnegelei verbruikt in Frankrijk helaas uit Azië, voornamelijk uit China. Daar worden de productie-omstandigheden niet gecontroleerd: bijen worden kunstmatig gevoed, antibiotica wordt frauduleus ingezet, herhaaldelijke bevriezing is niet zeldzaam. Door middel van genetische selectie bekomen de Chinezen aanzienlijke rendementen van 5 tot 7 kg per jaar per met koninginnen die slechts 1 jaar overleven.
Dan liever inlandse koninginnebrij.
Een formulering koninginnebrij + propolis + tijm
Er bestaan op de markt unieke formules om het immuunsysteem te versterken en infecties te bestrijden.
Dit supplement combineert de kracht van propolispoeder met gevriesdroogde koninginnegelei. Deze gevriesdroogde koninginnebrij is 3 maal geconcentreerder dan verse.
Het is een logische alliantie want propolis en koninginnegelei worden naast elkaar gebruikt in de korf om een maximale bescherming van de zwerm te garanderen tegen aanvallen van buitenaf. De twee stoffen werken samen voor een betere efficiëntie.
Tijm is ook een effectieve natuurlijke behandeling bij hoest veroorzaakt door bronchitis.
In een grote studie van 7.000 mensen vergeleken onderzoekers de werkzaamheid van siroop op basis van tijm tegen bronchitis met de klassieke behandelingen: N-acetylcysteïne en ambroxol. Hieruit bleek dat tijm net zo effectief is als de standaardbehandelingen.
Er zijn geen contraindicaties voor zwangere vrouwen wat betreft propolis, koninginnegelei en tijm. Echter moet men wel aandacht hebben voor allergieën in de 3 gevallen. Als men allergisch is voor honing is er hoogst waarschijnlijk ook een probleem voor koninginnebrij en propolis.
Propolis, koninginnegelei en tijm zijn drie zwaargewichten in de natuurlijke behandelingen tegen infecties van de luchtwegen: bronchitis, verkoudheid, griep, keelpijn, en bronchiolitis. Geef een boost aan je immuunsysteem, neem niet langer het risico op het indringen van een passerende microbe die verkoudheid, oorontsteking, candida albicans, enz veroorzaakt.
Oorspronkelijk artikel:"L'astuce pour ne pas tomber malade en hiver", Eric Müller, Neo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, 14 nlv 2014.
Volgens een recente studie verminderen cacaoflavanolen geheugenverlies door veroudering.
(NaturalNews) Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Nature Neuroscience, zijn antioxidant flavanolen, die van nature in cacao zitten, in staat om geheugenverlies te doen keren. De studie werd uitgevoerd door onderzoekers aan de Columbia University, New York University en Mars, Inc.
Eerder onderzoek door wetenschappers zoals dit van Dr. Scott A. Klein, MD, senior auteur van de nieuwe studie, heeft aangetoond dat geheugenverlies wordt geassocieerd met veranderingen die plaatsvinden in de dentate gyrus, een gebied in de hersenen gelegen binnen de hippocampus. Met name wordt van de beginnende ziekte van Alzheimer aangenomen een ander gebied van de hippocampus, bekend als de entorhinale cortex, te beïnvloeden. Dit suggereert volgens de auteurs dat verschillende mechanismen ten grondslag liggen aan een "normaal" geheugenverlies en het geheugenverlies geassocieerd met de ziekte van Alzheimer.
Niet alle onderzoekers zijn het er echter over eens dat er zoiets bestaat als een normaal geheugenverlies. Een studie uitgevoerd door onderzoekers van het Rush University Medical Center in Chicago en gepubliceerd in het tijdschrift Neurology in 2010 volgden 350 katholieke priesters, nonnen en broeders voor een gedurende13 jaar en voerden een autopsie uit na hun overlijden. De onderzoekers vonden tekenen van schade aan de hersenen bij alle deelnemers die tekenen van geheugenverlies hadden vertoond. Niet alle schade was echter het gevolg van de ziekte van Alzheimer.
Het geheugen en de hersenactiviteit verbeteren. Omdat eerdere studies hadden aangetoond dat cacaoflavanolen neurale verbindingen in de dentate gyri van de hersenen van muizen verbeteren, probeerden de onderzoekers of deze flavanolen ook het geheugen bij de mens kunnen beïnvloeden. De nieuwe studie focuste op het type cognitieve achteruitgang kenmerkend bij normale veroudering. Deze cognitieve achteruitgang wordt gekenmerkt door een afname van leervermogen en verminderd vermogen om specifieke dingen zoals nieuwe namen of de plaats van voorwerpen te onthouden. Studies hebben aangetoond dat die cognitieve achteruitgang kan beginnen bij de vroege volwassenheid, maar meestal geen invloed heeft op de levenskwaliteit tot de jaren 50 op zijn vroegst.
Omdat chocolade producenten meestal de meeste van de flavanolen uit de cacao verwijderen, gebruikten de onderzoekers voor hun onderzoek een speciale cacao-flavanol-rijke drank vervaardigd door Mars, Inc.,. Zevenendertig gezonde vrijwilligers tussen de leeftijd van 50 en 69 kregen willekeurig een dieet met weinig of veel flavanolen (10 mg of 900 mg per dag respectievelijk). Aan het begin en het einde van de studie namen de deelnemers deel aan een geheugentest en werden hun hersenen in beeld gebracht met een test die de bloedtoevoer naar de gyrus dentatus meet. De geheugentest, waarbij patroonherkenning werd gemeten werd ontworpen om een vorm van geheugen, waarvan verondersteld wordt gecontroleerd te worden door de dentate gyrus, te evaluëren.
Deelnemers die een flavanol-rijk dieet gekregen hadden lieten een aanzienlijke stijging van de gyrus dentatus activiteit zien en scoorden beter op de geheugentest, in vergelijking met degenen die de placebo drank dronken.
"Als een deelnemer het geheugen had typisch voor een 60-jarige aan het begin van de studie, had na drie maanden die persoon gemiddeld het geheugen van een typisch 30- of 40-jarige," zei Dr Klein.
Zwakke punten onderzoek. De studie leed aan een aantal zwakke punten die kunnen worden gecorrigeerd, waaronder de kleine steekproef, financiële steun van Mars, Inc., en de deelname van een onderzoeker in dienst van Mars.
Mars, Inc heeft commerciële belangen bij lange-termijn onderzoek op chocolade, cacao flavanolen en cacao procyanidinen.
Andere financiers van het onderzoek waren onder meer de National Institutes of Health, de James S. McDonnell Foundation en de McKnight Brain Research Foundation.
Talrijke studies hebben aangetoond dat, naast het feit dat flavanolen antioxidanten zijn met een groot aantal voordelen voor de gezondheid, deze ook in hoge concentraties in groene thee en in sommige vruchten en groenten voorkomen. Een grote klinische studie zal binnenkort nagaan of flavanolen ook invloed hebben op het voorkomen van hartaanval en beroerte.
Oorspronkelijk artikel:"Cocoa flavanols reduce memory loss from aging, study shows", Wednesday, November 26, 2014 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.
GGO-maïs aanplant leidt tot de dood van 37 miljoen bijen in Canada.
(NaturalNews) Tientallen miljoenen bijen in de buurt van Ontario, Canada, zijn dood aangetroffen na een recente aanplant van genetisch gemodificeerde (GM) maïs. David Schuit, een imker uit Elmwood, verloor 600 bijenkorven met ongeveer 37 miljoen bijen, het directe resultaat, zeggen wetenschappers, van neonicotinoïde pesticiden die immuunsysteem bijen en hun navigatie vaardigheden beschadigen, wat resulteert in de massasterften.
Volgens Ontario's De Post, stierven de bijen enkele dagen nadat GM maïs werd geplant in de omgeving. De gewassen werden besproeid met zogenaamde "neonics" geproduceerd door Bayer CropScience Inc. die al verboden zijn in de Europese Unie omwille van de nadelige gevolgen van onze heilzame bestuivers. Maar in Noord-Amerika zijn neonics nog altijd toegestaan vanwege de zware druk van de chemische industrie. (N.v.d.r. die maatregel in Europa is slechts voolopig!)
"Zodra men de maïs begon te planten stierven onze bijen met miljoenen", aldus Schuit aan verslaggevers tijdens zijn bewogen interview over de ernstige verliezen aan zijn Saugeen Honey operatie.
Een andere lokale teler Nathan Carey, een lid van de National Farmers Union, zegt dat hij de afgelopen weken op zijn boerderij grote verliezen waarneemt van zijn bijen. Deze gevallen bevestigen de recente wetenschap over het onderwerp, Carey gelooft dat neonics direct verantwoordelijk zijn voor de bijensterfte niet alleen in Ontario, maar over de hele wereld.
"Ik heb het gevoel dat we verveeld zitten met deze kwestie," vertelde hij aan The Post, tijdens de aankondiging van plannen om een openbare workshop en paneldiscussie over het onderwerp te organiseren.
Eerder in het jaar, verloor Gary Kenny's boerderij, ook in de regio, 80 procent van zijn bijenkorven onmiddellijk na het planten van genetisch gemodificeerde maïs. Net als Schuit maakte Kenny veel misbaar rond de zaak terwijl de leverancier van deze genocide zijn gif maar verder mag verkopen zonder gevolgen.
Luchtzaaien van neonic-behandelde GM maïs versnelt bijensterftes. Waarom dit plotseling is uitgegroeid tot een groot probleem binnen het afgelopen jaar kan worden verklaard door een nieuwe zaaitechniek die bijen aan veel hogere niveaus van neonics blootstelt. Volgens de Post, worden GM maïszaden voorbehandeld met neonics voordat ze door speciale "pneumatische zaaimachines," in de grond worden gespoten.
Wanneer bijen worden blootgesteld aan deze stof lijden ze neurologische schade, die vervolgens leiden tot de symptomen die gepaard gaan met Colony Collapse Disorder (CCD). Meerdere studies hebben het verband bevestigd, waaronder één uitgevoerd door onderzoekers van de Amerikaanse Purdue University.
Ze vonden: "Bijen met neurotoxische symptomen, sporen van thiamethoxam/clothianidin bij dode bijen. Zaadbehandelingen van veldgewassen (voornamelijk maïs) zijn de enige belangrijke bron van deze verbindingen."
Schuit zegt dat voortdurend gebruik van neonics crimineel is. Onlangs in de maand mei leverden onderzoekers van de Harvard School of Public Health (HSPH) een verder bewijs dat neonics bijen doden, vooral tijdens de winter verlaten blootgestelde bijen hun korven en vallen dan dood. Zowel clothianidin en imidacloprid, een ander type neonic, zijn betrokken in de studie.
"We hebben in deze studie weer eens aangetoond dat de neonicotinoïden zeer waarschijnlijk verantwoordelijk voor het aansturen van CCD bij honingbijen die voor de winter kerngezond waren," schreef hoofdauteur Chensheng (Alex) Lu, universitair hoofddocent in de biologie van blootstelling aan het milieu aan het HSPH.
Ondanks de aanhoudende sterftes onder de honingbijen, zegt Schuit dat het Ontario ministerie van Landbouw, Food and Rural Affairs (OMAFRA) het probleem niet aantpakt. En dit, zegt hij, is crimineel.
"Ik denk dat het misdadig is wat er nu gebeurt, en het is moeilijk om geloof te hechten aan de bewering dat ze van plan zijn om toch iets te doen," vertelde hij aan The Post.
Oorspronkelijk artikel:"GMO corn plantings lead to death of 37 million bees in Canada", Monbday, November 24, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Verbeter de gezondheid van uw huid en voorkom huidkanker op natuurlijke wijze.
(NaturalNews) Voor miljoenen mensen lijkt een perfecte huid een verre droom. Volgens The American Academy of Dermatology blijkt dat 40-50000000 Amerikanen last hebben van acne wat meer dan $ 2000000000 per jaar lost. Elk jaar worden in de Verenigde Staten 5 miljoen mensen behandeld voor huidkanker - voor een bedrag van meer dan $ 8000000000. Maar, hier volgt het belangrijkste, dit alles is te voorkomen.
Verbeter uw gezondheid van de huid op natuurlijke wijze!
De conventionele geneeskunde is totaal verkeerd bezig met huidkanker. Wat is de oorzaak van huidkanker? Volgens de Mayo Clinic wordt huidkanker veroorzaakt door "schade aan DNA in huidcellen als gevolg van ultraviolete (UV) straling door zonlicht en het licht in zonnebanken. En niet alleen de Mayo Clinic, zowat elke conventioneel opgeleide arts meent dat zonlicht huidkanker veroorzaakt. We hebben nochtans epidemiologische studies dat mensen die dichter bij de evenaar wonen (met veel blootstelling aan zonlicht) een statistisch kleiner risico vertonen op het krijgen van huidkanker tegenover de mensen die leven op hogere breedtegraden.
En hoewel de westerse geneeskunde de angst voor de zon propageert geven ze toe dat "andere factoren" kanker veroorzaken: een verzwakt immuunsysteem, medische straling en bepaalde giftige stoffen, zoals arsenicum. De behandeling van kanker met chirurgie, chemotherapie en bestraling zal nooit de diepere oorzaak van de ziekte, die kan worden gevonden in een slechte voeding en levensstijl, ontdekken.
De American Cancer Society zingt op dezelfde toon door de mensen te waarschuwen dat blootstelling aan de zon, leeftijd, huidskleur, ras en andere 'oncontroleerbare' factoren het risico op het krijgen van kanker verhogen. Alhoewel bij dieper graven in hun educatief materiaal ontdekken we dat ze ook ”onderdrukking van het immuunsysteem" als een oorzaak zien van kanker. Het gedachtenloze patroon van angst zaaien, van desinformatie en onzin is overduidelijk.
Ons immuunsysteem wordt aangevallen vanuit alle hoeken, vooral door giftige landbouw- en voedselproductie praktijken; een overvloed aan zware metalen in onze voedselvoorziening; giftige stoffen in huishoudelijke schoonmaakmiddelen; onveilige meubelen en bouwmaterialen...; de lijst gaat maar door. Huidkanker, jeuk, huiduitslag en acne demonstreren hoe het lichaam probeert overtollige oliën en giften af te voeren.
Om het nog erger te maken hebben we zwakke (door bedrijven gecontroleerde) politici die de verkoop van de kankerverwekkende stoffen in vaccins, in ongezonde dranken en zo veel andere items legaliseren - te veel om op te noemen.
De huid is van vitaal belang voor een optimale gezondheid. Als het grootste orgaan van het lichaam, houdt onze huid ons gehydrateerd; helpt om infecties te voorkomen en waarschuwt ons voor mogelijke schade door warmte, koude en pijn.
Drie natuurlijke manieren om een perfecte huid te creëren.
1. Vermijd chemicaliën. Voor de hand liggend, maar het kan niet genoeg benadrukt worden, vooraleer lotions, drankjes of voedingssupplementen te gebruiken moet men de consumptie van giftige stoffen gevonden in conventioneel geproduceerde voedingsmiddelen en producten voor persoonlijke verzorging elimineren. Met andere woorden, besteed als bewust consument uw geld wijselijk aan veilige natuurlijke producten.
2. Houd je lichaam goed gehydrateerd. Vaak over het hoofd gezien; het gaat niet alleen over het drinken van schoon, zuiver water. Zorg ervoor dat je dagelijks veel waterrijke groenten en fruit eet om de huid goed gevoed te houden. Vermijd zwaar bewerkte voedingsmiddelen (geladen met natrium) die de huid uitdrogen en het verouderingsproces versnellen.
3. Eet veel antioxidanten. Van antioxidanten, zoals vitamine C, is aangetoond dat ze rimpels en vroegtijdige veroudering verhinderen via vrije radicalen. Eet dagelijks biologische bosbessen, goji bessen, pompoenpitten, walnoten, boerenkool, kool en andere kruisbloemige groenten.
Eén op vijf Amerikanen zal huidkanker ontwikkelen. Conventioneel beschuldigen artsen en de volksgezondheidsambtenaren ultraviolette (UV) straling voor het probleem - niet één keer vermelden ze het belang van een gezonde voeding en levensstijl.
Oorspronkelijk artikel:"Improve your skin health and avoid skin cancer naturally", Friday, November 21, 2014 by: Jonathan Landsman, Natural News.
Altijd scheef bekeken door diëtisten vanwege het hoog gehalte aan verzadigd vet, prijkt kokosolie of -vet in de schappen van alle biologische winkels en doet zelfs zijn intrede in supermarkten.
De kokosolieverkoop schiet als een pijl uit een boog omhoog. Men vindt nu de olie in verschillende voedingssprodukten en sommige beweren dat kokosolie alle deugden van de wereld bezit, voor gewichtsverlies zorgt en de ziekte van Alzheimer vertraagt.
Echter waarschuwen gezondheidsambtenaren de mensen op hun hoede te zijn voor kokosolie en andere tropische oliën met gelijkaardige samenstelling.
Wat moeten we hierover denken?
Nutritionele samenstelling van kokosolie.
Kokosolie bevat geen eiwitten, geen koolhydraten, geen mineralen en bijna geen vitaminen. Het is puur vet met wat vitamine E.
Een eetlepel kokosolie (13,6 gram) bevat 117 calorieën (een vrouw heeft ongeveer 1800 calorieën per dag nodig).
Kokosvet bestaat bijna geheel uit verzadigde vetzuren. In tegenstelling tot dierlijke vetten, ook rijk aan verzadigde vetzuren, bevat het echter een ongebruikelijke hoeveelheid middellange keten vetzuren of middellange keten triglyceriden (MCT).
Als je MCT eet gaat het rechtstreeks naar de lever en wordt daar gemetaboliseerd om energie te produceren of omgezet in ketonen, wat een therapeutisch effect heeft op de hersenen (epilepsie en de ziekte van Alzheimer).
Je lichaam heeft het moeilijk om TCM op te slaan (dijen, billen, buik, armen, borst).
U kunt zelfs gewicht verliezen door het vervangen van boter of andere verzadigde vetten door kokosolie. Een studie wees uit dat 15 tot 30 gram MCT per dag een verhoging van het energieverbruik met 5% teweeg brengt, dat is 120 calorieën per dag.
Tot slot hebben nieuwe studies op zeer grote schaal aangetoond dat er geen verband is tussen de inname van verzadigd vet en het risico op een hartaanval of een beroerte.
Kokosnootetende volkeren zijn gezond.
De kokosnoot wordt beschouwd als een eenvoudig exotisch huisproduct, maar vergeet niet dat het de basisvoeding is van veel mensen in de tropen.
Toch vinden wij dat alhoewel zij hun traditionele manier van leven behouden, deze mensen in zeer goede gezondheid zijn.
Het beste voorbeeld zijn de Tokelauans die in de Stille Zuidzee leven. Hun calorie-inname is 56% vet waarvan 90% kokosolie, waardoor het de grootste eters van vet zijn in de wereld.
Toch zijn hun bloedlipide niveaus matig en zijn hart- en vaatziekten er zeldzaam.
Andere onderzoekers hebben hetzelfde fenomeen (afwezigheid van infarct en beroerte) vastgesteld bij de Kitavien (Melanesië) die eveneens veel kokosnootproducten consumeren.
Kies voor 'virgin' kokosolie.
Maar let op; hetgeen hierboven is gezegd geldt alleen voor de echte virgin kokosolie. Deze wordt gewonnen uit koude verse rijpe kokosnoten, zonder warmte of chemicaliën.
Ze wordt beschouwd als ongeraffineerd. Je kunt ze erkennen door de zoete kokosnoot geur, in tegenstelling tot de gehydrogeneerde of gebleekte en gedeodoriseerde olie die veel goedkoper is maar ook minder gezond.
Mogelijke deugden van virgin kokosolie voor de gezondheid.
Een dieet rijk aan MCT (65% van virgin kokosolie) verhoogt de glucosetolerantie en verbetert de insulinegevoeligheid bij studies op ratten.
Een studie uit 2009 toonde aan dat vervanging van sojaolie door een gelijke hoeveelheid kokosolie resulteerde in een lichte afname in gewicht bij vrouwen met abdominale obesitas.
Onlangs is bij een studie op muizencellen in het laboratorium, gepubliceerd in het Journal of Alzheimer, gevonden dat behandeling met kokosolie de neuronen van de cerebrale cortex beschermt.
Een studie uit 2006 toonde aan dat het gebruik van middellange ketens triglyceriden tot directe verbeteringen leidde van de hersenfunctie bij patiënten met matige vormen van de ziekte van Alzheimer.
Kokosolie bestaat uit 50% laurinezuur, die pathogenen (ziektebronnen) zoals bacteriën, virussen en gisten, zoals Staphylococcus aureus en Candida albicans kunnen doden .
Virgin kokosolie heeft het voordeel van geen giftige stoffen te vormen bij verwarming. Daarom is het een voorkeursolie in de keuken vooral bij bakken, braden en frituren.
Bovendien is ze als olie in vaste toestand bij kamertemperatuur een uitstekend alternatief voor boter en palmolie in deeg: het zal een rijke en smeltende textuur bezorgen aan uw gebak.
Kokosolie is uitstekend voor de huid, het haar en zelfs voor de tanden dankzij de antibacteriële werking. Ze beperkt de schade veroorzaakt door de zon; blokkeert ongeveer 20% ultraviolet stralingen waardoor het een soort natuurlijke zonnebrandcrème is bij matige blootstelling.
Sommige studies geven aan dat je kunt afvallen door het toevoegen van 'virgin' kokosnootvet aan uw dieet.
Oorspronkelijk artikel:"Pourquoi cette folie de l'huile de noix de coco?", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
Het consumeren van thee en citrusvruchten vermindert risico op eierstokkanker bij vrouwen.
NaturalNews) Vrouwen die graag het risico op eierstokkanker aanzienlijk willen verminderen hebben nu een natuurlijke en eenvoudige manier om dit te doen.
Onderzoekers aan de Universiteit van East Anglia (UEA) hebben studies ondernomen waaruit blijkt dat de dagelijkse consumptie van thee en citrusvruchten het risico op het ontwikkelen van epitheliale eierstokkanker met bijna een derde vermindert.
De Britse Express rapporteert over de bevindingen:
Het onderzoeksteam bestudeerde de eetgewoonten van 171.940 vrouwen tussen 25 en 55 jaar over meer dan drie decennia.
Het team vond dat degenen die veel flavonolen - die worden aangetroffen in thee, rode wijn, appels en druiven - en flavanonen consumeerden - die worden aangetroffen in citrusvruchten en sappen - minder kans liepen om de ziekte te ontwikkelen.
Dit is bijzonder goed nieuws, aangezien eierstokkanker de vijfde grootste bedreiging is voor kanker bij vrouwen - althans in Engeland - en soms wordt aangeduid als de "stille killer" omdat de symptomen niet merkbaar zijn totdat de ziekte zich aanzienlijk heeft ontwikkeld.
Meer dan de helft van de vrouwen gediagnosticeerd met eierstokkanker sterven binnen vijf jaar.
Flavonen en flavonolen zijn subklassen van flavonoïden, en omdat ze zo gemakkelijk worden gevonden in een supermarkt, is dit een goedkope en eenvoudige manier voor vrouwen om zich te beschermen tegen deze dodelijke vorm van kanker.
Professor Aedin Cassidy, van UEA Norwich Medical School, zegt:
De belangrijkste bronnen van deze verbindingen zijn thee, citrusvruchten en sappen, die gemakkelijk worden opgenomen in het dieet, wat suggereert dat eenvoudige veranderingen in voedselinname een impact kan hebben op het risico op ovariumkanker.
In het bijzonder wordt het drinken van slechts een paar koppen zwarte thee per dag geassocieerd met een 31 procent vermindering van het risico.
Medical News Today meldde ook de resultaten van het nieuwe onderzoek:
Resultaten tonen aan dat de deelnemers die het meest van flavonolen en flavonen namen een lager risico hadden op epitheliale eierstokkanker.
De resultaten zijn niet geheel overtuigend, maar de grote steekproef (171.940 vrouwen) en de lange termijn opvolging van de studie maken de bevindingen zeer bemoedigend.
Beperkingen van de bevindingen van de studie zijn onder andere het feit dat:
... het gemiddeld cumulatief dieet met flavonoïde inname werd berekend op basis van de recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) met inbreng van andere bronnen, maar flavonoïde inhoud kan variëren in voedingsmiddelen, afhankelijk van de groei en de verwerkingsvoorwaarden.
Bovendien, terwijl de ploeg gecorrigeerd heeft voor mogelijke confounders die verband houden met ovariumcarcinoom risico, zeggen ze dat er nog steeds de mogelijkheid is van "ongemeten residuële verstorende factoren."
Na zorgvuldige correctie voor deze mogelijke verstorende factoren is het onwaarschijnlijk dat ze de resultaten door de onderzoekers waargenomen, kunnen dwarsbomen.
Meer overtuigende studies moeten uitgevoerd worden, maar ondertussen kunnen vrouwen beginnen hun dieet routines aan te passen.
Het is zeker zinvol dit te doen, vooral gezien het feit dat de meeste van deze voedingsmiddelen al tot een gezond en voedzaam dieet behoren.
Dus, dames, de volgende keer dat u geniet van een lekker kopje zwarte thee of een glas sap van citrusvruchten, kunt u ook een goed gevoel hebben over het feit dat u zeer waarschijk werkt aan het voorkomen van de meest gevreesde vormen van kanker bij vrouwen.
Oorspronkelijk artikel: "Consuming tea andcitrus fruits reduces women's ovarian cancer risk", Sunday, November 16, 2014 by: Daniel Barker, Natural News.
Olijfolie beschermt het hart tegen luchtvervuiling en verlaagt de bloeddruk.
(NaturalNews) Het Mediterraan Dieet heeft in de afgelopen jaren veel lof ontvangen voor zijn rol in de bescherming tegen ziektes. Twee nieuwe studies geven meer duidelijkheid over de vraag waarom dit het geval is, na te hebben vastgesteld dat olijfolie als onderdeel van een populair dieet niet alleen helpt bij het beschermen tegen de schadelijke effecten door de milieuvervuiling, maar ook de bloeddruk verlaagt bij mensen die ook nog eens nitraatrijke groenten eten.
Onderzoekers van het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA), die hun bevindingen op de recente American Thoracic Society International Conference presenteerden, testten de effecten van olijfolie op het inperken van schade veroorzaakt door luchtvervuiling, op 42 gezonde volwassenen. Elk van volwassenen nam gedurende vier weken dagelijks 3 g of olijfolie of visolie, of beide, gevolgd door blootstelling aan zowel schone als vervuilde lucht.
Na een maand van suppletie met één van de oliën of een placebo, werden de deelnemers blootgesteld aan twee uur gefilterde lucht om een basislijn voor de metingen vast te leggen. De volgende dag werden ze gedurende twee uur blootgesteld aan verontreinigde lucht. Met behulp van echotechniek evalueerden de wetenschappers de bloedvaten van de deelnemers op elke vernauwing zowel direct na als 20 uur na elke blootstelling.
Ze zagen dat de personen die olijfolie hadden genomen de significante vernauwingen van de bloedvaten, die meestal optreden als gevolg van blootstelling aan microscopische deeltjes zoals het soort uitgestoten door dieselmotoren, niet ervaarden. Een dergelijke verharding kan leiden tot een verhoogde bloeddruk, een verhoogd risico op bloedstolsels en andere gezondheidsproblemen.
Degenen die de visolie of placebo hadden gekregen ervaarden wel de typische bloedvatvernauwingen, wat suggereert dat olijfolie een uniek beschermend voordeel heeft. Als deze resultaten worden bevestigd door verder onderzoek kan regelmatige consumptie van olijfolie een gunstig advies zijn voor de volksgezondheid, zeggen de wetenschappers.
"Onze studie suggereert dat het gebruik van olijfolie kan beschermen tegen de schadelijke vasculaire effecten door blootstelling aan luchtverontreinigende deeltjes," verklaarde Dr. Haiyan Tong, zoals geciteerd door de British Telegraph. "Als deze resultaten worden gerepliceerd in verdere studies kan het gebruik van deze supplementen een veilige, voordelige en effectieve manier bieden in het tegengaan van een aantal van de gevolgen voor de gezondheid van blootstelling aan luchtverontreiniging."
Onverzadigde vetten combineren met plantaardige nitraten vormen heilzame 'nitro vetzuren. In een verwante studie ontdekten onderzoekers van het King's College in Londen gunstige effecten van het nuttigen van olijfolie bij sla en andere groenten die rijk zijn aan natuurlijk voorkomende nitraten. Zij publiceerden hun bevindingen in het tijdschrift Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS). Het onderzoek vond dat de onverzadigde vetten in olijfolie in combinatie met nitraten een geheel nieuwe verbinding aangaan die helpt bij het reguleren van de bloeddruk.
Op basis van het onderzoek zeggen deskundigen dat het dagelijks gebruik van olijfolie bij voedsel zoals spinazie, selderij en wortelen resulteert in de vorming van nitrovetzuren die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en bloedklonters kunnen voorkomen. Op lange termijn, kan regelmatige consumptie van deze voedingsmiddelen in combinatie met elkaar helpen het risico op ernstige cardiovasculaire gebeurtenissen te verminderen.
"De resultaten van onze studie bevestigt eerder onderzoek dat aantoonde dat een mediterraan dieet aangevuld met extra vergine olijfolie of noten de incidentie van cardiovasculaire problemen, zoals een beroerte, hartfalen en hartaanvallen kan verminderen", aldus Professor Philip Eaton, hoogleraar cardiovasculaire biochemie aan King's en één van de auteurs van de studie.
De studie werd gesteund door het British Heart Foundation en is één van de eerste om aan te tonen dat olijfolie een specifiek enzym bekend als epoxidehydrolaseremmer afremt dat een rol speelt in het reguleren van de bloeddruk.
Oorspronkelijk artikel:"Olive oil protects heart from air pollution lowers blood pressure", Sunday, November 16, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.
Drinken van verwerkte koemelk veroorzaakt vroegtijdige dood.
(NaturalNews) Het idee dat de consumptie van calcium bevattende melkproducten nodig is om gezonde botten te ondersteunen wordt ondermijnd door nieuw onderzoek dat één van de grootste mythes op de markt van verwerkte levensmiddelen ontrafelt.
Uit herhaaldelijke rapportage door Natural News blijkt dat de mens het enig zoogdier is dat melk blijft drinken op latere leeftijd en dat eigenlijk andere bronnen van voeding effectiever zijn bij de opbouw van gezonde botten.
Een recente studie gepubliceerd in The BMJ voegt hieraan toe dat de consumptie van melk geen breuken voorkomt die vaak het gevolg zijn van osteoporose, een aandoening waarbij botten broos worden, die 40 miljoen Amerikanen treft.
Wereldwijd zijn er meer dan 200 miljoen mensen die lijden aan osteoporose, de meerderheid van hen zijn vrouwen boven de 60. De hoogste concentraties zitten in Europa, Noord-Amerika en Japan, die allemaal een aanzienlijke hoeveelheid zuivel gebruiken in hun voeding.
Wetenschappers uit Zweden, één van de landen dat het meeste zuivel per hoofd consumeert, onderzochten de levensstijl en de voeding van meer dan 100.000 Zweden vanaf 1987 tot aan hun dood of tot 31 december 2010.
De resultaten toonden aan dat het drinken van melk geen invloed heeft op het voorkomen van botbreuken en degenen die de meeste melk dronken stierven jonger dan de anderen.
De gegevens gebruikt voor deze studie waren gebaseerd op twee eerdere studies, waaronder dieet enquêtes beantwoord door meer dan 61.000 vrouwen tussen 1987 en 1990. Onder hen vulden iets minder dan 40.000 een meer gedetailleerde dieetenquête in. Daarnaast werden vraaglijsten, ingevuld door meer dan 45.000 Zweedse mannen, mede geanalyseerd, bevestigt de LA Times.
Niet alleen heeft de studie de mythe uit de wereld geholpen dat het drinken van melk helpt bij het voorkomen van botbreuken, maar besloot dat hoe meer melk vrouwen dronken, hoe meer fracturen ze hadden.
Meer dan 17.000 vrouwen kregen breuken, met meer dan 4.000 daarvan heupfracturen. De vrouwen die minstens drie glazen melk per dag dronken hadden 16 procent meer kans op botbreuken, en 60 procent van de fanatieke melkdrinkers hadden meer kans op een heupfractuur.
Drieennegentig procent van de gedisciplineerde melkdrinkers vertoonden meer kans om te sterven tijdens de studie dan hun tegenhangers. Degenen die drie of meer glazen per dag dronken hadden 90 procent meer kans om te overlijden aan hart- en vaatziekten en 44 procent meer kans om te sterven aan kanker, vergeleken met vrouwen die slechts één glas melk per dag dronken.
Bij de mannen zag men ook een hoger risico op overlijden en fracturen bij hogere melkconsumptie maar het onderscheid was minder uitgesproken dan bij vrouwen.
"Onze resultaten ondermijnen de mythe dat grote hoeveelheden melk consumeren fracturen kan voorkomen," aldus hoofdonderzoeker van de studie, professor Karl Michaelsson. Terwijl wetenschappers zeggen dat meer onderzoek nodig is voordat er definitieve aanbevelingen kunnen gegeven worden, zijn zij het erover eens dat de rol van melk opnieuw moet onderzocht worden.
De suiker in de melk veroorzaakt veroudering bij muizen.
Het risico van vroegtijdige dood wordt waarschijnlijk veroorzaakt door D-galactose, dat wordt geproduceerd door het lichaam wanneer het de suiker uit de melk afbreekt. Eerdere studies tonen aan dat chronische blootstelling aan deze voedingsstof "oxidatieve stress, chronische ontstekingen, neurodegeneratie, verminderde immuunrespons en genen transcriptionele veranderingen," veroorzaakt zeggen de wetenschappers.
Van D-galactose is bekend dat het de effecten van veroudering nabootst.
Het consumeren van gefermenteerde producten zoals yoghurt wordt geassocieerd met een lager risico op overlijden en fracturen.
Vrouwen die veel gefermenteerde zuivelproducten zoals yoghurt, kaas, boter en zure room gebruiken hebben minder kans op fracturen en vroegtijdig overlijden dan degenen die minder van deze producten consumeren.
Verder onderzoek is nodig om de gewoonte van melkconsumptie te doen veranderen. Sommige deskundigen zijn ervan overtuigd dat de consumptie van melk rechtstreeks verband houdt met osteoporose. Immers, Europa en Noord-Amerika hebben beide een hoge melkconsumptie en terzelfdertijd een hoge incidentie aan heupfracturen en ziektes, zegt The BMJ.
Mexico dat heel weinig melk consumeert telt weinig gevallen van osteoporose.
Oorspronkelijk artikel: "Drinking processed cow's milk causes early death", Thursday, November 12, 2014 by: Julie Wilson staff writer, Natural News.
Het op peil houden van ons magnesiumgehalte verlaagt de kans op diabetes met 37%.
(NaturalNews) Volgens een nieuwe studie, uitgevoerd door onderzoekers aan Tufts University in Medford, Massachusetts kan voldoende inname van magnesium diabetes voorkomen.
Magnesium is essentieel voor een goede gezondheid en zijn veelzijdigheid beantwoordt aan verschillende behoeften van het lichaam. Het is verantwoordelijk voor meer dan 300 verschillende chemische reacties met inbegrip van het op peil houden van onze energie, het helpen ontspannen, het verstrekken van een optimale gezondheid van het hart en het verteren van eiwitten, koolhydraten en vetten.
Uit nieuw onderzoek onder de leiding van Adela Hruby, Ph.D., blijkt dat gezonde mensen met het hoogste gehalte aan magnesium 37 procent minder kans hebben op een hoge bloedsuikerspiegel of overtollig circulerend insuline, een voorloper voor de ontwikkeling van diabetes.
Patiënten die vroege tekenen van diabetes vertoonden hebben aanzienlijk geprofiteerd van het nemen van voldoende magnesium. Degenen die het meest magnesium namen hadden 32 procent minder kans om diabetes te ontwikkelen in vergelijking met hun collega's die zeer weinig van het mineraal in hun voeding opnamen.
Het consumeren van veel volle granen, vis, groenten, donkere chocolade, noten en zaden kan helpen het risico op het ontwikkelen van diabetes te verlagen.
Gepubliceerd in het tijdschrift Diabetes Care, was de studie een onderdeel van de Framingham Heart Study, een project dat in 1948 van start ging en de bedoeling had de omstandigheden rondom hart- en vaatziekten, de belangrijkste doodsoorzaak en ernstige ziekte in het Westen, trachten te begrijpen.
Meer dan 5.000 mannen en vrouwen tussen de leeftijd van 30 en 62 van het stadje Framingham, Massachusetts, werden opgeroepen om deel te nemen aan de eerste ronde van een uitgebreid lichamelijk onderzoek en levenstijl interviews. In 1971 startte de studie met een tweede generatie van de oorspronkelijke vrijwilligers volwassen kinderen en hun echtgenoten om deel te nemen in soortgelijke onderzoeken.
Nieuwe generaties werden in het project opgenomen in 1994, 2002 en 2003, voor het verstrekken van uitgebreide data. Hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, roken, overgewicht, diabetes en lichamelijke inactiviteit werden geïdentificeerd als de belangrijkste risicofactoren voor een slechte gezondheid van het hart.
De resultaten van de meest recente studie zijn gebaseerd op de opvolging van meer dan 2.500 vrijwilligers, met een gemiddelde leeftijd van 54, in de Framingham Heart Study Offspring groep gedurende zeven jaar.
Zelfs bij het verwerken van de gezondheidsvoordelen van vezels, die vaak worden aangetroffen in magnesiumrijke voedingsmiddelen, golden dezelfde resultaten. Magnesium bleek primair verantwoordelijk te zijn voor het voorkomen van diabetes bij mensen met een hoog risico op de ziekte.
"Slechts de helft van de Westerlingen nemen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium in hun dieet, dat 400-420 mg bedraagt voor volwassen mannen en 310-320 mg voor volwassen vrouwen"
Hedendaagse wetenschap blijft hameren op de voordelen van magnesium, één van de zes essentiële macro-mineralen die 99 procent van mineralen in het lichaam omvatten volgens Ancient-Minerals.com.
Door het activeren van de spijsvertering, stelt magnesium het lichaam in staat om energie te produceren.
"Magnesium is nodig voor het lichaam om energie te produceren en op te slaan. Zonder magnesium is er geen energie, geen beweging, geen leven. Zo simpel is het," zei Dr Carolyn Dead, een natuurgeneeskundige die gespecialiseerd is in de kennis over magnesium.
Dit cruciaal mineraal houdt niet alleen onze organen actief, maar heeft therapeutische waarde die kan worden gebruikt voor de behandeling van hoofdpijn, chronische pijn, astma en slaapstoornissen. Magnesium tekortkomingen houden ook verband met diepe depressie daar het mineraal essentieel is voor de produktie van serotonine.
Gezonde botten? Eet meer magnesium
Nieuw onderzoek toont aan dat magnesium het belangrijkste mineraal is voor gezonde botten. Voedingsdeskundigen suggereren magnesium in plaats van calcium voor de handhaving van de botsterkte, zijn volume en ontwikkeling. Te veel aan calcium in combinatie met lage magnesium niveaus kan leiden tot spierspasmen.
Zoals bekend wrijven ze houtskool tegen tanden en tandvlees.
Er is echter nog een zeer oude praktijk van de traditionele Indiase geneeskunde (Ayurveda) om niet alleen witte tanden te krijgen maar ook voor een frisse adem en om gaatjes te voorkomen.
Dat zijn de zogenoemde mondoliebaden of "oil pulling", een mode die zich als wildvuur verspreidt in de Verenigde Staten.
"Het is lekker, het plakt en glijdt tussen de tanden!"
"Oil pulling" betekent "olie trekken. Men neemt een eetlepel olie of vet in de mond en laat dat gedurende 15 tot 20 minuten circuleren tussen de tanden.
Men duwt en trekt met de tong de olie heen en weer tussen de tanden, vandaar de naam "olie trekken." Op het einde wordt de olie uitgespuwd in het toilet waarna men de tanden normaal poetst.
Hoe werkt het "olie trekken"?
Bij een schone mond leven 1000 tot 100 000 bacteriën op de tanden. Er zijn duizenden verschillende soorten, waarvan sommige goed zijn voor de gezondheid en andere niet.
De bacteriën creëren een biofilm op de tanden, een dunne laag die zich hecht aan het oppervlak; de zogenaamde 'plaque'.
Het is normaal om een beetje plaque te hebben maar bij te veel geeft het aanleiding tot slechte adem, gele tanden, ontsteking van het tandvlees en tandbederf.
Bij het persen van de olie tussen de tanden worden bacteriën meegesleept en opgelost. Een gezonde manier om grote hoeveelheden bacteriën te verwijderen.
De tussen de tanden geperste olie vermengt zich met speeksel en wordt wit en schuimig. Aarzel niet dit uit te spugen als de mond te vol is met het "spul".
U kunt dat doen in de ochtend of 's avonds voor het slapen gaan.
De beste olie.
De beste keus is een plantaardige olie. Traditioneel gebruiken de Indianen sesamolie, die goed smaakt, maar virgin kokosolie is wellicht beter. Met olijf- en zonnebloemolie werkt het ook.
De kokosolie die vast is bij kamertemperatuur (23 ° C) heeft enkele seconden nodig om volledig vloeibaar te worden in de mond. Deze olie heeft het voordeel zeer rijk te zijn aan laurinezuur, een middellange keten triglyceriden (MCT) dat virussen, bacteriën en gist vernietigt.
Een eetlepel is genoeg, maar het hangt af van persoon tot persoon. Bij de eerste pogingen doet het een beetje raar aan, maar je went er wel aan. Probeer verschillende soorten olie of vet, afhankelijk van uw voorkeur.
Effecten op de adem.
Het "olietrekken" is vaak effectief op de adem maar niet altijd. Het is aan te raden de ruimtes tussen de tanden regelmatig te reinigen met tandzijde (of waterstraal) en de tong te poetsen.
Slechte adem komt niet altijd uit de mond. Als je knoflook eet bijvoorbeeld, wees ervan bewust dat allicine, de zwavelverbinding met de karakteristieke geur, opgenomen wordt in het bloed om vervolgens toe te treden tot de alveoli: de geur van de adem komt in dit geval van diep uit de longen bij elke ademhaling! Het probleem kan ook afkomstig zijn van zure reflux van de maag.
Goed voor hart en bloedvaten.
Mensen met veel slechte bacteriën in de mond lopen een hoger risico op aderverkalking, verharding van de slagaders, vooral in de nek (halsslagaders). Dus hebben ze ook meer risico op hartproblemen.
Er zijn nog veel andere gezondheidsproblemen geassocieerd met een ongezonde mond en binnengedrongen bacteriën: het creëert een inflammatoir milieu in het lichaam dat zelfs bepaalde kankers kan bevorderen zoals bloedkanker, nierkanker en alvleesklierkanker.
Beter dan chemische baden voor de mond.
Deze praktijk wordt vergeleken chemische baden mond met chloorhexidine, een medische antimicrobieel middel tegen gingivitis (ontstekingen van het tandvlees).
Vanuit het oogpunt van prestaties tegen halitose, tandplaque, tandvleesaandoeningen, en bacteriën die cariës veroorzaken zijn de mondbaden met olie bijna even effectief als met chloorhexidine.
Maar ze hebben ook minder bijwerkingen! Chloorhexidine kan vlekken op de tanden veroorzaken. Belangrijk is een recent onderzoek dat heeft aangetoond dat frekwent chemisch badenvan de mond het risico op kanker van mond en keel verhoogt, waarschijnlijk omdat ook de goede bacteriën worden vernietigd.
Na 10 dagen olietrekken:
. Je zal een blijvende gevoel van frisheid in de mond hebben;
. Je tanden lijken gezonder, witter en helderder;
. Irritatie, bloeding en ontsteking van het tandvlees verdwijnen;
. Sterke vermindering van het aantal ziekte verwekkende bacteriën in de mond;
. Het risico op cariës vermindert.
Merk op dat dat deze praktijk het goed poetsen niet vervangt. Het is geen vervanging van de floss of tandheelkundige jet. Op uw gezondheid!
Oorspronkelijk artikel:"L'huile qui blanchit les dents - et donne l'haleine fraîche", Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.
Avocado's helpen bij het bestrijden van ziektes en het behoud van een goede hormonenbalans.
(NaturalNews) Veel voedingsdeskundigen beschouwen de avocado, die inheems is in de regio die zich uitstrekt van de centrale hooglanden van Mexico tot de Pacifische kust van Midden-Amerika, tot één van de gezondste vruchten. Dit is omdat, in tegenstelling tot de meeste andere vruchten, de groengekleurde enkelvoudige bessen rijk zijn aan heilzame vetten waarvan bewezen is dat ze onze gezondheid op talloze manieren ondersteunen.
Avocado's zitten echter ook vol met veel andere voedingsstoffen die ontbreken in ons westers dieet, waardoor ze uitstekend geschikt zijn als "all-round" voedsel voor het corrigeren van tekortkomingen en de aanpak van ziekten. Dit artikel gaat dieper in op de voordelen voor de gezondheid van deze vaak verkeerd begrepen vrucht, die veel meer aandacht verdient.
Rijk aan ziekte bestrijdende vetten.
Een gemiddelde avocado uit Florida of Californië levert een indrukwekkende 29 gram aan vetten. Ongeveer 67 procent van dit vet is enkelvoudig onverzadigd, 16 procent is meervoudig onverzadigd en 15 procent verzadigd.
De verzameling van primaire enkelvoudig onverzadigde vetzuren in avocado noemt men oliezuur, dat het ontstaan van verschillende ernstige ziekten kan voorkomen. Een studie gepubliceerd in Nutrition in 2004 vond dat oliezuur (samen met bepaalde meervoudig onverzadigde vetzuren) nuttig kan zijn in het verminderen van de risicofactoren van cardiovasculaire ziektes. Een studie gepubliceerd in Lipids in Health and Disease in 2009 ontdekte dat oliezuur de negatieve effecten van inflammatoire eiwitten bij obese en diabetische patiënten kon omkeren, wat suggereert dat het kan helpen bij het voorkomen van type 2 diabetes en die zelfs kan behandelen.
Hormoonbalans eigenschappen.
Avocado's bevatten bepaalde plantensterolen, zoals beta-sitosterol, dat antiestrogenic eigenschappen bezit, wat betekent dat ze de oestrogeenreceptoren in onze cellen kunnen blokkeren en de oestrogeenabsorptie verlagen. Als gevolg nemen de progesteronniveaus bij vrouwen en testosteronniveaus bij mannen toe. Dit maakt avocado's een bijzonder waardevol voedingsmiddel in de huidige wereld van wijdverspreide vervuiling en chemicaliën die sterk compromitterend kunnen zijn voor de endocriene functie.
Vol met carotenoïden.
Avocado's zijn rijk aan een gunstige groep van fytochemicaliën genaamd carotenoïden, die plantaardige voorlopers zijn van de krachtige antioxidant vitamine A. Eén van de carotenoïden gevonden in avocado's, beta-caroteen, is vooral bekend om zijn kankerbestrijdende voordelen. Een studie gepubliceerd in Biochemical en Biophysical Research Communications in augustus 2013 vond dat beta-caroteen de groei van tumoren geassocieerd met neuroblastoma, een agressieve kanker die jonge kinderen treft, kan remmen.
Twee andere carotenoïden gevonden in avocado's zijn luteïne en zeaxanthine die in hoge concentraties aangetroffen worden in de macula van het menselijk oog en bekend staan op het stimuleren van het gezichtsvermogen. Volgens een rapport gepubliceerd door de American Macula Degeneratie Foundation, kunnen luteïne en zeaxanthine supplementen zelfs leeftijdsgebonden maculaire degeneratie voorkomen, de meest voorkomende oorzaak van gezichtsverlies bij westerlingen na de vijftig.
Bevat veel voedingsstoffen.
Eén avocado levert ongeveer 33 procent van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vitamine C, 53 procent van onze ADH van vitamine K, 28 procent van onze ADH aan kalium en ook grote hoeveelheden andere nuttige voedingsstoffen zoals vitamine E , mangaan, magnesium en de meeste B-vitamines. Daarnaast bevat een avocado maar liefst 13 gram voedingsvezels, waarvan meer dan 50 procent van het RDA type (onoplosbaar). Dit is veel meer vezels per gewicht dan andere vruchten, waardoor avocado één van de beste voedingsmiddelen is voor de behandeling van constipatie.