Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    23-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nep dieetvoeding

    Dertien zogenaamde dieetvoedingsmiddelen.


    Junk food is de belangrijkste oorzaak van obesitas en hart- en vaatziekten in onze samenleving, maar velen geloven gezond te eten maar slikken de ergste troep.

    Hier zijn 15 voedingsmiddelen genaamd "dieet" die eigenlijk een ‘junk food’ verbergen.

    1. Vetarme en "0% vet" voedingsmiddelen.

    De strijd tegen verzadigd vet is de ergste fout in de geschiedenis van de voeding.

    Vandaag is aangetoond dat de redenering volkomen verkeerd was.

    Maar stereotypen zijn hardenekkig en de industrie blijft de markt bewerken met dieetproducten met laag vetgehalte.

    Wat ze niet uit te leggen is dat een vetarm product geen enkele smaak heeft. Om dit te verdoezelen gebruiken de fabrikanten suiker in hun producten.

    Maar studies zijn formeel: zo veilig als verzadigde vetten zijn zo schadelijk is suiker voor de gezondheid.

    Als je de woorden "laag vetgehalte" en "0% vet" op de verpakking ziet mag je er de donder op zijn dat het product veel suiker zal bevatten.

    Als dit je verbaast ben je niet alleen. De meerderheid van de bevolking blijft ervan overtuigd dat vetten verantwoordelijk zijn voor de obesitas epidemie.

    2. Meervoudig onverzadigde plantaardige oliën.

    Men adviseert vaak meervoudig onverzadigde oliën zoals zonnebloem-, druivenpit-, maïs- en sojaolie om de cholesterol te verlagen.

    Maar let op: cholesterol is een risicofactor en niet een ziekte op zich. Als zodanig hebben plantaardige oliën niet bewezen het risico op een hartaanval of beroerte te verlagen. Integendeel, er zijn verschillende klinische studies die aantonen dat deze meervoudig onverzadigde oliën de mortaliteit door hartaandoeningen en kanker verhogen. Het gehalte aan omega-6 vetzuren in deze oliën is hier de schuldige.

    Dit is de reden waarom het beter is om vetten zoals boter of kokosolie te gebruiken voor het braden, en olijf-, hazelnoot-, walnoot- of lijnzaadolie te gebruiken in sladressings.

    3. Van margarine wordt verondersteld het hart te beschermen.

    De goede boter is al lang gedemoniseerd omdat het rijk is aan verzadigde vetten.

    Al tientallen jaren doen de meeste vooraanstaande experts er alles aan om het gebruik van margarine aan te prijzen. We weten nu dat dit slecht advies desastreuze gevolgen heeft voor de volksgezondheid.

    Margarine wordt gemaakt van gehydrogeneerde oliën rijk aan transvetten en geassembleerde chemische componenten (met inbegrip van verfstoffen). Deze kunstmatige set moet het uiterlijk en de textuur van boter nabootsen.

    Ondertussen heeft de ‘Framingham Heart Study’ aangetoond dat mensen die boter vervangen door margarine meer kans hebben om aan hart- of vaatziekten te sterven.

    Nog altijd blijft de meerderheid margarine zien als een gezond alternatief voor boter.

    Als wij echter onze gezondheid willen behouden of verbeteren gebruiken wij biologische boter i.p.v. margarine en ander nepvoedsel.

    4. Producten met toegevoegde fytosterolen om het hart te beschermen.

    Sommigen zeggen dat "laatste generatie" margarines armer zijn aan transvetten en er fytosterolen worden aan toegevoegd die de cholesterol zouden verlagen.

    Fabrikanten hebben andere producten gemaakt met toegevoegde fytosterolen in yoghurt zoals Danacol van Danone en andere zuivelspecialiteiten, maar studies hebben aangetoond dat fytosterolen weeral slecht zijn voor de gezondheid van het hart en vooral het risico op hartziekten en overlijden, vooral bij postmenopauzale vrouwen, verhogen.

    5. Fruitsappen: vloeibare suiker.

    Vruchtensappen creëren de illusie dat ze een goede keuze zijn. Als het sap van een vrucht komt denkt men dat het zo gezond is als fruit.

    In feite is de term “fruitsap” misleidend. Verschillende sappen uit de supermarkt bevatten geen fruit ... het bevat gewoon kunstmatige smaakstoffen ter vervanging van het fruit. In principe is het suikerwater met een fruitaroma.

    Je kunt echter wel meer betalen voor 100% vruchtensap, maar ook dit is een slecht idee.

    Echt fruitsap is als echt fruit behalve dat alle goede dingen zoals vezels ontbreken. Het enige wat overblijft is de suiker van de vrucht. Uit een studie verschenen in ‘The Lancet’ bleek dat er evenveel suiker in vruchtensap zit als in frisdrank.

    Elk sap is een pure suikerafscheiding die de bloedsuikerspiegel verhoogt. Uiteindelijk veroorzaken deze pieken overgewicht en een verhoging van het risico op diabetes.

    Als je echter een stuk fruit eet remmen de vezels de absorptie van de fructose door uw lichaam en spreiden zij de suikeropnamen in de tijd wat zeer belangrijk is in heel het opnemingsproces; de vezels elimineren de negatieve effecten van fructose en men geniet 100% van de voordelen van de vrucht.

    6. "Volwaardige" producten die bedoeld zijn om ons hart te beschermen.

    De meeste “volwaardige” producten worden gemaakt uit  volkoren granen.

    Tarwe wordt verpulverd tot meel en verfijnd zodat het klaar is om te worden verteerd. Het werk van onze tanden en maagsappen wordt geminimaliseerd.

    Dit is de reden waarom koolhydraten uit volkoren even snel ingrijpen op onze bloedsuikerspiegel als koolhydraten uit witte bloem. Trouwens, witte bloem en volkorenmeel worden ingedeeld in dezelfde categorie voor hun glycemisch effect (een maat voor de verhoging van de bloedsuikerspiegel).

    Eigenlijk raad ik af om zelfs de ongeraffineerde tarwekorrels te consumeren. Moderne tarwe heeft niets meer te maken met deze welke onze grootouders aten.

    In de jaren 60 van vorige eeuw maakte het landbouwkundig onderzoek een snelle "vooruitgang" en ontwikkelden granen die sterker waren tegen ziektes, productiever en rijk aan gluten.

    Hybridisaties en kruisingen leidden tot de opkomst van volledig nieuwe soorten, die nog steeds "tarwe" worden genoemd maar zo ver van natuurlijke tarwe verschilen als een olifant van een muis.

    De moderne ”tarwe" gemaakt in de jaren 1970 - genaamd Lerma Rojo 64, Siete Cerros, Sonora 64 of Super X - heeft tweeënveertig chromosomen terwijl de Einkorn van onze voorouders er slechts veertien had! Bij de mens veroorzaakt een chromosoom teveel arbeidsongeschiktheid (zoals bij trisomie) of de dood.

    Moderne tarwe heeft minder voedingswaarde, waaronder minder mineralen. Het veroorzaakt ernstige reacties bij mensen met een glutenintolerantie. Andere studies tonen aan dat het ontstekingen creeërt in het lichaam en schade aan de bloedvaten.

    Mijn advies is om zo weinig mogelijk moderne tarwe te consumeren zij het volwaardig of geraffineerd.

    7. "Afslankende" ontbijtgranen.

    Veel ontbijtgranen worden gepresenteerd als dieetvoeding (Special K). 

    Op de doos staat in grote letters: "vitaminerijk", "rijk aan mineralen", "volkoren", "laag vetgehalte".

    ... En in kleine letters vindt men onder de ingrediënten: geraffineerde granen, suiker en chemische additieven. Echt heel misleidend.

    Maar wat mij het meest tegen de borst stoot is dat deze kleurrijke verpakking erop gericht is om de kinderen en hun ouders te verleiden.

    8. Glutenvrije voedingsmiddelen.

    Omdat de bevolking meer en meer bezorgd is om de gluten hebben de fabrikanten zich op deze markt gestort.

    Meer en meer producten zijn verkrijgbaar in de versie "glutenvrij". Ze vullen hele dieetafdelingen met producten met het label “glutenvrij” .

    Slechts weinig consumenten die de moeite doen om de lijst van alle ingrediënten te lezen trappen niet in die val. Degenen die onaandachtig zij na een drukke week hebben minder aandacht voor de kleine oplichting.

    Deze glutenvrije producten zijn eveneens geraffineerd en rijk aan granen net zoals deze met gluten.

    Het is duidelijk: een glutenvrij product is onzin.

    Kies bij problemen met gluten, voedingsmiddelen die van nature geen gluten bevatten: groenten, fruit, vlees, vis, eieren, enz.

    9. Bewerkte voedingsmiddelen met het label "biologisch".

    Fabrikanten zijn voortdurend op zoek om zogezegde dieetvoeding te verkopen. Het ander toverwoord dat verkoopt is "biologisch".

    Alles kan "biologisch" zijn, zelfs ongezond voedsel zoals  mueslirepen, chips en suikerriet. Ze bevatten waarschijnlijk minder pesticiden maar nog steeds veel suiker en koolhydraten...

    Bewerkte voedingsmiddelen met het label "biologisch" zijn niet altijd gezond. Lees het etiket om erachter te komen wat de ingrediënten zijn en trek uw besluit.

    10. Veganistische voeding.

    Nog één van die magische woorden die verkopen is "veganistisch”.

    Veganistisch betekent geen dierlijke producten (vlees, vis) of producten geproduceerd door dieren (eieren, melk, wol, leer). Veganistisch wordt geassocieerd met gezondheid.

    De industrie maakt veganistische substituten, zoals bacon en veganistische worstjes..

    Om bvb. de illusie van spek en worst te scheppen gebruiken de fabrikanten verdikkingsmiddelen, textuuragenten, chemische spekaroma’s, kleurstoffen en conserveringsmiddelen ... een hoeveelheid kunstmatige ingrediënten die ik iedereen afraad, inclusief veganisten.

    11. Sausen en specerijen.

    Groenten zijn goed voor de gezondheid, maar voor sommigen hebben ze te weinig smaak. Dat verbaast me niet als je de productiemethoden van niet-biologische groenten beschouwt (vooral het niet respecteren van de seizoenen).

    Dat is de reden waarom we ze op smaak moeten brengen met olie, azijn en kruiden.

    Maar fast food 'dieet', supermarkten en veel restaurants gebruiken kant-en-klare kruiden. Het probleem is dat ze worden vergezeld van suiker, plantaardige oliën, lagekost transvetten, conserveermiddelen, chemische agentia textuur en kunstmatige kleurstoffen. Ze worden verkocht in plastieken flessen en nemen een volledige afdeling van de supermarkten in beslag.

    Met deze industriële kruiderijen worden de voordelen van de groenten vernietigd.

    Die kant en klare salades en vele die opgediend worden in restaurants zijn het favoriete gerecht van veel vrouwen die bezorgd zijn om hun voeding!

    12. Agavesiroop.


    Aangezien de bevolking zich meer en meer bewust is van de schadelijke effecten van suiker kijken zij uit naar een gezonder alternatief.
    Onder de zoete natuurproducten wordt in de dieetvoeding vaak agavesiroop gebruikt als alternatief.
    Het probleem is dat agavesiroop niet beter is dan suiker. Het is nog erger.
    Het bevat veel fructose die gewichtstoename veroorzaakt.
    Om een idee te geven: waar suiker 50% fructose bevat ... bevat agavesiroop 70 tot 90% fructose!
    Daarom kunnen wij probleemloos stellen dat agavesiroop erger is dan witte suiker.
    Hieruit blijkt duidelijk dat een natuurlijk product niet noodzakelijk een dieetproduct is.

    13. Bruinerijstsiroop.

    Bruinerijstsiroop is een andere zoetstof die vaak wordt aangeboden als een gezonder alternatief voor suiker.

    Het is echter een sterk bewerkt voedingsmiddel: om bruinerijstsiroop te produceren mengt men de gekookte rijst met enzymen die het zetmeel omzetten in eenvoudige suikers.

    Bruinerijstsiroop bevat glucose maar geen fructose en is daarom beter dan agavesiroop ... Maar zijn glycemische index is nog steeds 98, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel danig omhoog brengt - een factor bij overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten.

    Bruinerijststroop ondergaat een zodanige transformatie dat deze geen essentiële voedingsstoffen meer bevat. Het bevat slechts 'lege calorieën”.

    Sommige wetenschappers hebben ontdekt dat bruinerijstsiroop soms verontreinigd is met arseen, een dodelijk gif. Dat is een andere reden om op onze hoede te zijn.

    Er zijn andere zoetstoffen arm aan calorieën en minder schadelijk voor de gezondheid, zoals stevia en xylitol.

    Eenvoudige regel om in een supermarkt te overleven.

    Als de verpakking schreeuwt "Ik ben een dieetproduct," heeft het product weinig te maken met gezondheid.

    De echte gezonde voedingsmiddelen hebben geen behoefte aan gezondheidsclaims. U herkent ze omdat ze rauw, volwaardig, onbewerkt en ongeraffineerd zijn.

    Gezonde voeding heeft geen lijst van ingrediënten nodig, ze is enig zonder toevoegingen!

    Oorspronkelijk artikel:"13 aliments soit-disants diététiques", Mars 17, 2016 par Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

    Bijlagen:
    http://atvb.ahajournals.org/content/13/10/1533.short   
    http://online.liebertpub.com/doi/abs/10.1089/jmf.2009.0092   
    http://www.glycemicindex.com/foodSearch.php?num=2648&ak=detail   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2673878/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19013359   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23299714   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23594708   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9229205   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9229205   
    https://authoritynutrition.com/butter-vs-margarine/   

    23-03-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:dieetvoeding
    18-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superbacteriƫn

    Mirakelmolecule in moedermelk doodt resistente superbacteriën.

    Human breast milk

     

    (NaturalNews) Moedermelk is iets prachtig - het geeft pasgeborenen de perfecte mix van vitamines, eiwitten, vetten en antistoffen ter bestrijding van bacteriële infecties en virussen.

    Al duizenden jaren hebben borstgevoede kinderen geprofiteerd van deze extra bescherming tegen ziektes. Volgens een nieuw rapport van Britse wetenschappers kan moedermelk ook beschouwd worden als essentieel voor volwassenen.

    Wetenschappers hebben een antibioticum uit moedermelk ontwikkeld dat een cruciale rol zal spelen in de strijd tegen superbacteriën die op dit moment wereldwijd ongeveer 700.000 mensen per jaar doden. Dit cijfer zal, volgens het panel opgezet door premier David Cameron om het groeiende probleem aan te pakken, naar alle verwachting stijgen tot 10 miljoen in 2050 .

    Wat is een superbacterie?

    De superbacterie is een pathogeen bestand tegen behandelingen die vaak gebruikt worden. Een alom bekend superbacterie MRSA is resistent tegen veel geneesmiddelen die beschikbaar zijn. Medische experts waarschuwen dat met de toenemende wereldbevolking en de ontdekking van minder nieuwe antibiotica, uiterst gevaarlijke infecties zullen toenemen en een bedreiging vormen voor het leven.

    David Cameron heeft gewaarschuwd dat deze superbacteriën de moderne geneeskunde "terug in de Middeleeuwen," kan storten. Volgens de Britse Chief Medical Officer, Dame Sally Davies, zijn de ministers nog niet eens begonnen om plannen te maken voor een wereld zonder antibiotica omdat men hoopt dat krachtige nieuwe medicijnen zullen ontdekt worden in de toekomst.

    Superbugs zijn algemeen verspreid in ziekenhuizen waar mensen worden behandeld voor iets heel anders, terwijl hun immuunsysteem verzwakt is . Op dit moment is de enige echte manier om te helpen bij het voorkomen van de verspreiding van deze bugs, de mensen te adviseren om regelmatig hun handen te wassen in een poging om blootstelling te beperken.

    Is moedermelk het antwoord?

    Het antibioticum dat onlangs ontwikkeld is op basis van moedermelk kan de sleutel zijn tot het komend gevecht tegen superbacteriën. In tegenstelling tot de meeste antibiotica, momenteel beschikbaar, werkt dit nieuw medicijn door een aanval op de fundamentele biologie van bacteriën waardoor het voor de infectie bijna onmogelijk is om zich te verdedigen.

    Dit is het soort doorbraak waarop ministers hopen om te vechten tegen superbacteriën in de komende jaren. Ontwikkeld aan het ‘National Physical Laboratory (NPL)’ in Londen, kan het antibioticum, gemaakt uit moedermelk, letterlijk binnen een fractie van een seconde de bacteriën verscheuren.

    De verbinding die door NPL werd geïsoleerd uit het actief ingrediënt lactoferrine welke lang is beschouwd aangeboren maar zwakke antimicrobiële eigenschappen te hebben. Lactoferrine is een deel van een natuurlijk eiwit uit moedermelk en vernietigt volledig bacteriën, schimmels en virussen zodra die er mee in contact komen.

    Na het isoleren van de moedermelkverbinding hebben de wetenschappers deze ingespoten in een kunstmatig virus dat selectief bacteriën opzoekt. Onderzoekers geloven dat dit nieuw antibioticum ook kan worden gebruikt voor de behandeling van momenteel terminale of "ongeneeslijke" genetische ziekten zoals sikkelcelanemie, vanwege zijn vermogen om de cel DNA te herschrijven.

    Het kan een decennium duren voordat duidelijk is of dit antibioticum in all omstandigheden werkt en wereldwijd beschikbaar zal zijn. 

    Ondertussen hebben medische deskundigen gesuggereerd dat wij om de tien jaar gemiddeld 10 nieuwe antibiotica nodig hebben ter bestrijding van bacteriën die al weerstand hebben opgebouwd. Dit betekent dat wetenschappers meer potentiële antibiotica moeten vinden - en snel - zodat de dreigende superbugs minder kans krijgen zicht te ontwikkelen.

    Oorspronkelijk artikel:”Mirakel molecule founding human breast milk shown to kill drug-resistant superbugs”, Sunday, March 06, 2016 by: Sarah Landers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.babycenter.com/0_how-breastfeeding-benefits-you-and-your-baby_8910.bc   
    http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/breast-milk-protein-could-destroy-superbugs-a6829796.html   
    http://www.livescience.com/32370-what-is-a-superbug.html   
    http://www.thetimes.co.uk/tto/science/article4672700.ece?CMP=OTH-applenews-sharing&shareToken=6cd6b58c979a648bf58aa63125b4ba3e   

    18-03-2016, 12:42 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:superbacteriƫn, resistentie, moedermelk, antibiotica
    10-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapremedie

    Bananen en kaneel, het geheim van een goede nachtrust zonder slaappillen.

    Bananas

    (NaturalNews) Alhoewel door sommigen onderschat is slaap net zo essentieel voor ons lichaam als voedsel of water. Wanneer we achterlopen op ons werk lijkt het logisch om een paar uur slaap over te slaan. Wanneer dit patroon zich begint te herhalen reageert ons lichaam en is het net zo humeurig als wijzelf.

    Om de nare gevolgen van slaaptekort te vermijden kunnen wij dit banaan-kaneelinfuus proberen, een natuurlijke remedie tegen onrust zonder bijwerkingen. In plaats van een gezonde toestand op te peppen met medicatie is een eenvoudig infuus het proberen waard om ons te helpen in slaap te vallen.

    Er zijn veel redenen om te streven naar een gezonde slaaproutine, waaronder beter leren en beter geheugen, een goede stofwisseling, een vrolijke stemming en zelfs een grotere alertheid gedurende de dag. Banaan-kaneel infuus helpt rustig slapen 's nachts door het lichaam te ontdoen van de opgebouwde stress van de hele dag.

    Stressvermindering en bananen.


    Bananen zijn een goede gezonde snack die een grote voedingspunch leveren aan het lichaam. Als men ’s nachts een betere slaap wil bereiken kan het magnesium en de kalium uit de bananen echt een helpende hand bieden. Beide mineralen werken als spierverslappers en maken het lichaam klaar om in te dutten. Ze helpen ook lichaam bij het bestrijden van de dagelijkse stress.

    Daarnaast worden bananen in verband gebracht met een groot aantal potentiële voordelen voor de gezondheid. Deze omvatten verlaging van de bloeddruk en minder kans op het ontwikkelen van astma en sommige vormen van kanker en het gezond houden van het hart. Van bananen is ook aangetoond dat ze het geheugen en de stemming verbeteren ja zelfs stimuleren. Aan het einde van de dag een banaan als snack eten is een win-win situatie.

    De rustgevende aroma van kaneel.


    Kaneel is één van de gezondste specerijen die we kennen. Uit een studie gepubliceerd in ‘The Journal of Nutrition’ bleek dat kaneel de bloedsuikerspiegel verlaagt bij mensen met diabetes, de ziekte van Alzheimer helpt voorkomen en de negatieve effecten van vette maaltijden tegengaat. Bovendien kan kaneel gebruikt worden om spierspasmen, infecties en verkoudheden weg te houden.

    Voor degenen die moeilijk slapen 's nachts zal kaneel fungeren als een opwarmende tonic. Het helpt het lichaam ontspannen en verlicht de stress. Op hetzelfde moment zal het zorgen voor een goede spijsvertering en helpen bij het bereiken van een goede, ononderbroken slaap.

    Combofusie werkt beter dan slaappillen.

    Slaappillen kunnen een snelle oplossing geven voor slapeloosheid maar houden risico’s in voor de gezondheid. Bovendien duurt het niet lang om een tolerantie te ontwikkelen waardoor men geneigd is grotere dosissen te nemen. Banaan-kaneel infuus heeft hetzelfde resultaat maar zonder schade aan te richten aan het lichaam.

    Het voorbereiden van zo’n infuus is zeer eenvoudig en duurt niet langer dan 10 minuten. Alles wat je nodig hebt is een biologische banaan, een kleine kom met water, een snuifje kaneel en indien gewenst wat stevia als zoetstof. Snij de uiteinden van de banaan af en leg de banaan in een kom met water en kook gedurende zo’n 10 minuten. Wat kaneel in het infuus strooien met eventueel wat stevia en genieten maar. Conventionele suiker zou de bloedsuikerspiegel de hoogte instuwen en leiden tot een onrustige nacht wat wij nu eenmaal willen voorkomen.

    Een kopje van het infuus drinken een uur voor het slapen gaan en laat dan het lichaam maar ontspannen. Het verschil voelt men in de ochtend wanneer men uitgerust wakker wordt!

    Oorspronkelijk artikel:”Bananas and cinnamon, the secrets to a good night’s sleep without the sleeping pills”, Wednesday, March 09, 2016 by: Harold Shaw, Natural News.

    Bijlagen:
    http://blogs.naturalnews.com/banana-cinnamon-tea-works-better-sleeping-pill/   
    http://jn.nutrition.org/content/141/8/1451.full   
    http://science.naturalnews.com/banana.html   
    http://www.everydayhealth.com/news/risks-taking-sleeping-pills/   
    http://www.health.harvard.edu/press_releases/importance_of_sleep_and_health   
    http://www.livestrong.com/article/519879-can-eating-a-banana-help-you-fall-asleep/   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/266069.php   
    http://www.medicalnewstoday.com/articles/271157.php   

    10-03-2016, 21:38 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Tags:banaan, kaneel, kruideninfuus
    23-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kurkuma doodt kanker

    Kurkuma in staat om kankercellen te doden ... chemotherapie en bestraling nu medisch achterhaald.

    Turmeric

    (NaturalNews) Kurkuma is al lange tijd één van de meest gewaardeerde kruiden uit het Oosten, maar de voordelen ervan gaan veel verder dan de heerlijke smaak en kleur in veel recepten. De gezondheidsbevorderende eigenschappen van kurkuma zijn reeds duizenden jaren gekend, maar pas onlangs is ontdekt dat het fel oranje gekleurd kruid ook een krachtige bondgenoot is in het voorkomen en genezen van kanker.

    Het wordt al meer dan 5000 jaar gekweekt in de tropen van Azië, waar de bruine wortel met het fel oranje vruchtvlees gewaardeerd wordt voor de behandeling van een aantal kwaaltjes waaronder kiespijn, pijn op de borst, infectie van de urinewegen, winderigheid, geelzucht, menstruële ongemakken, blauwe plekken, bloedingen en kolieken.

    Het kruid vond zijn weg naar het westen langs de Arabische handelsroutes tijdens de 13e eeuw en is populair geworden over de hele wereld. Kurkuma wordt nu gekweekt in tropische regio's zoals India, de Filippijnen en het Caribisch gebied en is waarschijnlijk het best bekend als één van de fundamentele ingrediënten van de curry gerechten.

    Pas heel recent heeft men ontdekt dat kurkuma de potentie heeft om chemotherapie en bestraling te vervangen bij de behandeling van bepaalde vormen van kanker - en het is bewezen dat het vrijwel elk type van kanker kan voorkomen en bestrijden.

    Uit TheTruthAboutCancer.com:

    De werkzame stof in kurkuma is curcumine. Studies hebben aangetoond dat curcumine verschillende vormen van kanker zoals borst-, long-, maag, lever- en darmkanker helpt voorkomen en ook nuttig is vanwege zijn anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen. Het stopt de ontwikkeling van kanker door te interfereren met de cellulaire signaleringsaspecten van de ziekte.

    De wonderbaarlijke "smart kill" eigenschappen van curcumine verhinderen de groei van de tumoren en de verspreiding van kanker door deze op cellulair niveau af te remmen. Het heeft het in laboratorium bewezen vermogen om een bepaalde kankerbevorderend enzym (COX-2) af te remmen, het verhindert de bloedtoevoer naar de kankercellen, induceert tumorsuppressorgenen, stopt de metastasen (de verspreiding van kanker in het lichaam) en de lymfoomcellen en voorkomt de hergroei van kanker stamcellen.

    Het vermogen om kanker stamcellen te bereiken is één van curcumine’s krachtigste anti-kanker eigenschappen, zoals uit een recente studie is gebleken.

    Van GreenMedInfo.com:

    De studie beschrijft de momenteel geïdentificeerde brede waaier van moleculaire mechanismen met dewelke curcumine kanker stamcellen (CSC) aanvalt die de minderheid van de subpopulatie van zelfvernieuwende cellen binnen de tumorkolonie uitmaken maar die als enige in staat zijn alle andere cellen in een tumor te produceren, waardoor ze de meest dodelijke tumorgenische van alle cellen zijn in de meeste, zo niet alle kankers. Omdat CSCs resistent zijn tegen chemotherapie, bestraling en zelfs kunnen worden uitgelokt door een chirurgische ingreep, worden ze algemeen aangenomen verantwoordelijk geacht voor tumor herhaling en het falen van conventionele behandeling.

    Nu alleen maar hopen dat het FDA en Big Pharma geen manier vinden om curcumine verbieden, omdat het lijkt evenveel capaciteiten te hebben als marihuana in de preventie en genezing van kanker. Dit terloops, want zoals altijd, als een mogelijke remedie voor een ziekte kan worden gevonden in de natuur kunnen de farmaceutische medicijnmakers er geen patent op nemen en dat snijdt in hun winstmarges.

    Wanneer van natuurlijke geneeswijzen en preventieve middelen wordt bewezen verdiensten te hebben, zal de farmaceutische industrie tot het uiterste gaan om het middel aan de kaak te stellen en het gebruik ervan te voorkomen of om op zijn minst manieren vinden om het natuurlijk middel te synthetiseren en dit dan te patenteren waarna kan verkocht worden met enorme winsten. Of hun versie al dan niet veilig is of werkt raakt hen nauwelijks … als het maar verkoopt.

    Het is dus een goed idee om te beginnen met kurkuma te gebruiken in uw dieet nu (als je nog niet hebt gedaan als veelzijdig culinair kruid).

    Curries zouden niet hetzelfde zijn zonder kurkuma - het is één van de belangrijkste kruiden in de meeste varianten van het recept en geeft er zijn kenmerkende kleur en smaak aan - maar het is ook een fantastische ingrediënt dat kan worden gebruikt in vele andere recepten, zoals soepen, vlees, rijstgerechten en stoofschotels. Ook is het geweldig met eieren, aardappelen en zelfs smoothies. Daarnaast kunt u het ook koppelen aan zwarte peper, wat leidt tot een efficiënter curcumine.

    Dit verbazingwekkend kruid is het zoveelste bewijs dat Moeder Natuur ons alles biedt wat we nodig hebben ...

    Oorspronkelijk artikel:”Turmeric able to ‘smart kill’ cancer cells… chemotherapy and radiation now medically obsolete”, Tuesday, February 23, 2016 by: Daniel Barker, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.greenmedinfo.com/blog/turmerics-smart-kill-properties-put-chemo-radiation-shame   
    http://www.thekitchn.com/7-ways-to-eat-drink-turmeric-198696   
    https://thetruthaboutcancer.com/benefits-turmeric-cancer-treatment/   

    23-02-2016, 23:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Kurkuma, kanker
    22-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walnoten tegen kanker.

    Walnoten remmen de ontwikkeling van kanker, vertragen de groei ervan en doden zelfs kankercellen.

    Walnuts


    (NaturalNews) Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat walnoten de ontwikkeling van kanker remmen en zelfs kankercellen vernietigen.

    Het geheim van de kankerdodende eigenschappen van walnoten zit in een aantal zeldzame en krachtige phytonutrienten die in  zeer weinig andere voedingsmiddelen te vinden zijn. Deze unieke verbindingen, die allemaal bekend staan om hun sterk kankerremmende eigenschappen, zijn onder meer de tannine tellimagrandin, de chinon juglone, en de flavonol morin 4.

    Wetenschappelijk onderzoek toont de kracht aan van walnoten om het lichaam te genezen.

    Verscheidene gepubliceerde studies hebben de unieke kankerbestrijdende eigenschappen van walnoten geïdentificeerd. Zo hebben onderzoekers van UC Davis en andere instellingen aangetoond dat diëten die rijk zijn aan walnoten, of zelfs notenolie, de mogelijkheid hebben om de ontwikkeling van prostaatkanker bij muizen te vertragen.

    In andere studies stelden de onderzoekers vast dat twee handenvol walnoten per dag het risico op borstkanker en tumorgroei tot de helft vermindert. Men denkt dat walnoten het niveau van het IGF-1 hormoon, bekend om zijn belangrijke rol in de ontwikkeling van zowel prostaat- als borstkanker, doet krimpen.

    Onderzoekers hebben ook ontdekt dat zowel walnoten als walnootolie de cholesterol verlagen en de insulinegevoeligheid verhogen, waardoor ze waardevol zijn in de strijd tegen hart- en vaatziekten en diabetes. Zo bleek bijvoorbeeld uit een studie dat volwassenen met diabetes type 2 die slechts dagelijks een kwart kopje walnoten aten hun nuchtere insulinegehalte in slechts een paar maanden tijd zagen verlagen.

    Integratie van walnoten in uw eetgewoonte zonder overbelasting met calorieën.

    Dankzij hun omega-3 vetgehalte maken walnoten vaak het onderwerp uit van preventief kankeronderzoek.

    Maar een woord van waarschuwing over het eten van walnoten is op zijn plaats: overdrijf niet. Bijvoorbeeld, slechts 75 gram walnoten is ongeveer 482 calorieën, wat bij sommige mensen kan bijdragen tot een overmaat aan opgeslagen vet. Calorieën zijn niet alles ... maar in het algemeen is een optimale gezondheid ook rechtstreeks verbonden aan een voedingswijze met laag caloriegehalte.

    Maar toch, als je de volgende keer hunkert naar chips, frieten of koekjes - denk er over na ze te vervangen door een handvol walnoten. Uw lichaam zal u dankbaar zijn voor dat besluit.

    Oorspronkelijk artikel:"Walnuts inhibit cancer development, slow its growth, and kill cancer cells", Wednesday, February 10, 2016 by: Jonathan Landsman, Natural News.

    Bijlagen:
    http://westernfarmpress.com/tree-nuts/harvard-walnuts-may-have-cancer-fighting-benefits   
    http://www.integrativecanceranswers.com/walnuts-the-new-breast-cancer-fighting-food/   
    http://www.lifeextension.com/magazine/2011/8/walnuts-a-wealth-of-health-found-in-walnuts/page-01   

    22-02-2016, 21:25 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:walnoten, kankerpreventie
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup oorzaak van veel leed

    Stijgend aantal ziektes in Amerika het gevolg van het stijgend gebruik van glyfosaat in de GGO teelt.

    Glyphosate

    (NaturalNews) Je hebt misschien al de opmerking in uw omgeving gehoord: GGO's bestaan al jaren en niemand is er ziek van geworden, dus geen zorgen maken over hun veiligheid. Deze handige uitspraak gelanceerd door de GGO industrie is in strijd met de bevindingen van een nieuwe studie gepubliceerd in het ‘Journal of Organic Systems”, die een enorme toename constateert in meer dan 20 chronische aandoeningen na het steeds toenemend gebruik van glyfosaat in de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen (GGO’s), en zelfs de biotechnologie aanklaagt als een belangrijke moordenaar van mensen.

    De wetenschappers onderzochten de gegevens van officiële Amerikaanse databases en ontdekten sinds de invoering in 1974 van glyfosaat, welke door Monsanto wordt verkocht onder de merknaam Roundup, een explosie van bijna twee dozijn categorieën ziektes. Corresponderende toename van zowel glyfosaat gebruik en prevalentie van de ziektes zijn niet te ontkennen wat suggereert dat deze algemene onkruidverdelger de primaire oorzaak is.

    Glyfosaat's relatie met kanker, nierfalen en veel andere medische problemen.

    Vergelijkende studies van GGO gegevens, toepassingen van glyfosaat, en data over epidemiologische ziektes onthullen dat glyfosaat de oorzaak is van de stijging van een aantal ziektes zoals hoge bloeddruk, beroertes, diabetes, obesitas, lipoproteïne metabolisme stoornis, de ziekte van Alzheimer, seniele dementie, Parkinson, multiple sclerose, autisme, ontstekingsdarmziekte, darminfecties, nierfalen, acuut nierfalen, myeloïde leukemie en kanker van de schildklier, lever, blaas, pancreas en de nieren.

    Met behulp van het Correlatiecoëfficiënt van Pearson, dat de sterkte van verbanden tussen uiteenlopende datasets meet, vonden de onderzoekers een "zeer belangrijke" relatie tussen het totale areaal GGO maïs en soja en alle bovengenoemde ziekten. Met andere woorden de voor GGO gewassen toegenomen inzet van glyfosaat is toegenomen door de jaren heen met op hetzelde moment de verhoging van de prevalentie van chronische ziekten die voordien veel minder voorkwamen.

    "Het wordt steeds duidelijker dat glyfosaat interfereert met verschillende metabole processen in planten en dieren en resten van glyfosaat zijn ontdekt in beide,” verklaren de auteurs. "Glyfosaat verstoort het endocrien systeem en het evenwicht van de darmbacteriën, het beschadigt DNA en is een aanzetter van mutaties die leiden tot kanker."

    Uit aanverwante wetenschappelijke gegevens blijkt dat glyfosaat de toxiciteit van andere giftige stoffen versterkt, terwijl het vermogen van het lichaam om voedingsstoffen op te nemen wordt onderdrukt.

    De auteurs van de studie onder leiding van de Amerikaanse Navy wetenschapper Dr. Nancy Swanson, waren voorzichtig en hielden rekening met alle andere bekende factoren die invloed zouden kunnen hebben op de escalatie van ziektes, waaronder de verhoging van de gemiddelde levensduur. Na een zorgvuldige analyse kwam echter glyfosaat als de grootste boosdoener uit de bus: “Het gebruik van geen enkele giftige stof is in de laatste 20 jaar zo toegenomen als dat van glyfosaat."

    Dit is een krachtige stelling, ondersteund door eerdere studies, die een hoog gehalte aan glyfosaat identificeerden in de bodem, het grondwater, en zelfs in de conventionele voedselvoorziening. De studie van Gilles-Eric Seralini van de invloed van Monsanto NK603 maïs en Roundup herbicide is een dergelijke studie, waaruit bleek dat niveaus van Roundup ver onder dat wat velen beschouwen als "veilig", lever- en nierschade en endocriene verstoring veroorzaakte bij de dieren.

    Van Roundup is ook aangetoond een belangrijk enzym, bekend als cytochroom P450 of CYP dat essentieel is voor de regulering en functie van de meeste weefsels in het lichaam, te onderdrukken. CYP is noodzakelijk voor de overgrote meerderheid, ongeveer 75 procent, van de lichamelijke reacties i.v.m. het metabolisme en de oxidatie van organische moleculen, volgens een studie uit 2013 gepubliceerd in het tijdschrift ‘Interdisciplinair Toxicology’.

    "... glyfosaat versterkt de schadelijke effecten van andere door voedsel overgedragen chemische residuen en gifstoffen uit het milieu", stelt deze studie. "Negatieve effecten op het lichaam zijn verraderlijk en manifesteren zich langzaam als ontstekingen die schade aanbrengen aan cellulaire systemen in het lichaam."

    Oorspronkelijk artikel:"Rising disease rates in America linked to increased glyphosate consumption, GMO cultivation", Tuesday, February 09, 2016 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3945755/   
    http://www.organic-systems.org/journal/92/JOS_Volume-9_Number-2_Nov_2014-Swanson-et-al.pdf   

    21-02-2016, 22:16 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Roundup, kanker
    14-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolade gezond.

    Zwarte chocolade echt 'voedsel van de goden bestrijdt ontstekingen, kanker, de ziekte van Alzheimer en nog veel meer.

     

    Chocolate

    (NaturalNews) Chocolade is afkomstig van de cacaoplant met soortnaam Theobroma cacao. "Theobroma" betekent letterlijk "drank van de goden."

    Deze naam werd oorspronkelijk geïnspireerd door het gebruik van cacao als een luxe drank door de elites van Midden-Amerika en daarna van Europa. Maar in de afgelopen decennia heeft het onderzoek een andere verklaring voor deze naam ontdekt: cacao is één van de krachtigste superfoods. Het heeft zoveel voordelen voor de gezondheid dat het de geest doet wankelen.

    De cacaoplant wordt al minstens 4000 jaar door de mens gekweekt. De vroegere Mesoamericans consumeerden het als bittere drank. In Europa ontwikkelde zich de gewoonte de drank te zoeten. De moderne chocoladereep werd uitgevonden in de jaren 1800.

    Cacao bestrijdt hart- en vaatziekten, kanker en dementie.

    Cacao bevat ongeveer 380 verschillende chemische stoffen waarvan vele met krachtige antioxidante en anti-inflammatoire effecten. Onbewerkte cacaobonen bezitten zo’n hoog gehalte aan polyfenolen dat ze heel bitter zijn en oneetbaar. Fermenteren en verwerken van de bonen tot cacaopoeder verwijdert 10 tot 100 procent van de polyfenolen, afhankelijk van het gebruikte proces. Daarom is het belangrijk om te zoeken naar de donkerste en minst verwerkte versie om te kunnen genieten van de voordelen voor de gezondheid.

    Van de antioxidant chemicaliën in cacao wordt aangenomen verantwoordelijk te zijn voor veel van de opmerkelijke effecten op de gezondheid. Cacao scoort hoger in antioxidanten dan rode wijn of groene thee!

    Veel van het onderzoek richtte zich naar de effecten op de gezondheid van het hart. Veel studies hebben aangetoond dat cacao het risico op hart- en vaatziekten vermindert en zelfs helpt voorkomen. Bij het onderzoeken van de mechanismen die de gezondheidsvoordelen geven hebben de wetenschappers verschillende andere merkwaardige eigenschappen ontdekt waarvan de lijst heel lang is.

    Naast het hartbeschermend effect door de antioxidanten blijkt cacao ook de bloeddruk te verlagen, bloedstolling te voorkomen, de bloedvaten te verwijden en obesitas te bestrijden. Het lijkt ook de alertheid te verhogen en stress te verminderen, waardoor andere risicofactoren voor een hartaanval en beroerte verdwijnen. Cacao schijnt ook de gerelateerde aandoening diabetes te bestrijden, waardoor de insulineresistentie vermindert en de insulinegevoeligheid verhoogt.

    Een andere belangrijk gebied van het onderzoek was het vermogen om kanker te bestrijden. Studies suggereren dat cacaopolyfenolen de groei van kankercellen remmen, DNA-schade verhinderen die kanker veroorzaakt en zelfs bepaalde kankerverwekkende stoffen elimineert.

    De onderzoekers waren geïnteresseerd in de mogelijkheid van de antioxidant-rijke cacao om degeneratie van de hersenen te voorkomen. Zij hebben gevonden dat chocolade de bloedtoevoer naar de hersenen verhoogt en leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang en Alzheimer helpt voorkomen. Het is veel belovend voor de behandeling van dementie en beroertes.

    Ontelbare voordelen.

    De gezondheidsvoordelen van cacao stoppen hier niet. Van cacao en cacaopolyfenolen is ook ontdekt dat ze zowel het aangeboren als adaptief immuunsysteem stimuleren; de symptomen van het chronisch vermoeidheidssyndroom verminderen; staar voorkomen bij diabetici; tandbederf bestrijden; de huid beschermen; hoest onderdrukken en het gezichtsvermogen verbeteren bij lage contrastsituaties (zoals slecht weer).

    Cacaoflavanolen hebben ook aangetoond de prebiotische activiteit in de darmen te beïnvloeden door het stimuleren van de ontwikkeling van nuttige microben. Chocolade gebruik kan het risico van pre-eclampsie (een potentieel dodelijke complicatie bij zwangerschap) verlagen. Proeven met cacao hebben aangetoond de levensduur van fruitvliegen blootgesteld aan oxidatieve stress te verhogen!

    Onderzoek is nog lopend om de geweldige gezondheidsbevorderende effecten van cacao te ontrafelen. In elk geval is het nu al aan te raden regelmatig zwarte chocolade of zwarte cacaopoeder te consumeren.

    Oorspronkelijk artikel:”How dark chocolate really is the ‘food of the gods’: fights inflammaation, cancer, Alzheimer’s and more”, Sunday, February 14, 2016 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/81/3/541.full   
    http://bodyodd.nbcnews.com/_news/2011/08/08/7268604-skip-the-carrots-chocolate-improves-eyesight-too   
    http://www.history.com/news/hungry-history/the-sweet-history-of-chocolate   
    http://www.njmonline.nl/getpdf.php?id=1269   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3488419/   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18379424   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083435   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19083435   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19905949   
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21788351   

    14-02-2016, 23:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:chocolade, cacao, alertheid, Alzheimer
    11-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis tegen Alzheimer.

    Het eten van meer vis zou kunnen helpen bij het voorkomen van Alzheimer en dementie.

    Alzheimer''s prevention


    (NaturalNews) Een recente studie bij oudere volwassenen die per week ten minste één portie vis consumeren en die een risicogen voor de ziekte van Alzheimer en dementie dragen vond men minder aanwijzingen van hersenen die veranderen met de tijd, wat suggereert dat vis de progressie van Alzheimer zou kunnen voorkomen of minstens vertragen.

    De studie werd onlangs gepubliceerd in het ‘Journal of the American Medical Association’. Dr. Laura Phipps van 'Alzheimer Research UK' zei: "De omega-3 vetzuren in vette vis zijn een belangrijk onderdeel van een evenwichtige voeding en eerdere studies suggereren dat ze een belangrijke rol kunnen spelen bij het gezond houden van de hersenen. "

    De vele voordelen van het eten van vis.

    Vis is bevat veel essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitamine D en omega-3-vetzuren, waardoor het één van de gezondste voedingsmiddelen is op onze planeet. Vis zit vol van de voedingsstoffen die de meesten van ons niet genoeg eten - zoals de in vet oplosbare vitamine D en diverse andere vitaminen en mineralen.

    Vis is één van de beste voedingsmiddelen die men kan eten voor een gezond hart en studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vis eten een lager risico hebben op hartaanvallen, beroertes en vroegtijdige dood door hart- en vaatziekten. Uit een studie gepubliceerd in de ‘National Library of Medicine VS’ onder meer dan 40.000 mannen die regelmatig één of meer porties vis per week aten bleek dat ze 15 procent lager risico op hart- en vaatziekten hadden.

    Vette vis wordt geacht nog gunstiger te zijn voor het hart en de hersenen vanwege de grote hoeveelheden aan omega-3 vetzuren ze bevatten. Deze zuren zijn essentieel tijdens de groei en ontwikkeling, met name docosahexaeenzuur (DHA), omdat het zich ophoopt in de zich ontwikkelende hersenen en ogen. Daarom is het aangewezen dat zwangere en zogende moeders veel vis eten.

    Vis zou ook de grijze stof in de hersenen verhogen en beschermen tegen leeftijdsgebonden cognitieve achteruitgang. Veel observationele studies hebben aangetoond dat mensen die elke week vis eten meer grijze stof hebben in de centra van de hersenen die het geheugen en emoties te beheersen.

    Depressie is éen van 's werelds grootste gezondheidsprobleem, hoewel het niet zo vaak besproken wordt als hartziekten of zwaarlijvigheid. Het is een ernstige en ongelooflijk veel voorkomende psychische stoornis. Studies hebben aangetoond dat mensen die regelmatig vis eten minder snel depressief zijn en talrijke gecontroleerde studies hebben ook ontdekt dat omega-3 vetzuren nuttig zijn bij het helpen om de effectiviteit van antidepressiva te verhogen.

    Ondertussen is vis de enige goede voedingsbron van vitamine D, die veel mainstream aandacht heeft gekregen in de afgelopen jaren. Zo’n 42% van de Amerikaanse bevolking heeft tekort aan deze vitamine. Als men niet veel zon krijgt en niet regelmatig vette vis eet is het te overwegen om een vitamine D-supplement te nemen.

    De consumptie van vis is ook gekoppeld aan een verminderd risico op auto-immuunziekten, waaronder Type 1 diabetes - waarbij het immuunsysteem de insulineproducerende cellen in de pancreas aanvalt. Verschillende studies hebben aangetoond dat omega-3 vetzuren zijn gekoppeld aan een verminderd risico op type 1 diabetes bij kinderen en andere auto-immuunziekten.

    Astma, veroorzaakt door een chronische ontsteking van de luchtwegen, is in de afgelopen decennia dramatisch toegenomen. Studies hebben aangetoond dat regelmatige consumptie van vis het risico op astma bij kinderen vermindert met 24 procent.

    Veel onderzoek is al uitgevoerd en zal doorgaan in de komende jaren rond de gezondheidsvoordelen van vis en welke onderdelen ervan hiervoor verantwoordelijk zijn. Maar als men de ziekte van Alzheimer, dementie en een hele reeks andere gezondheidsproblemen wil voorkomen is het aan te raden om nu al voldoende vis te eten. Vergeet echter niet gekweekte vis te vermijden en te kiezen voor wilde vis om van alle voordelen te kunnen genieten.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating more seafood could possibly help prevent Alzheimer’s and dementia”, Thursday, February 11, 2016 by: Sarah Landers, Natural News.

    Bijlagen:
    http://authoritynutrition.com/11-health-benefits-of-fish/   
    http://ecowatch.com/2015/05/28/benefits-eating-fish/3/   
    http://www.mirror.co.uk/news/technology-science/science/seafood-really-brainfood-say-scientists-7295129   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3046737/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19064523   

    11-02-2016, 22:48 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:vis, Alzheimer, dementie, diabetes type 1
    08-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zika-virus

    Wat men verzwijgt over het Zika virus!

    Zika virus

    (NaturalNews) De mainstream media aapt elkaar na en blijft maar hysterie verspreiden over het Zika virus - dat aangeboren afwijkingen veroorzaakt - maar er wordt opzettelijk veel informatie achterwege weggelaten. Valse verhalen geopperd door de mainstream media rond een goedaardige, asymptomatische virale infectie als de ware oorsprong van geboorteafwijkingen en schade aan de hersenen, doen de ronde. Ook de mainstream media slaagt er niet in om het hele verhaal rond het probleem Zika in Brazilië in de afgelopen jaren bloot te leggen en hoe de uitbraak is verbonden met de introductie van genetisch gemodificeerde muggen in 2012.

    Waarom wordt Zika verantwoordelijk geacht voor geboorteafwijkingen?

    Daar Zika als de nieuwste gezondheidsverschrikking is gebombardeerd, dringen de gezondheidsautoriteiten bij vrouwen aan om zwangerschap uit te stellen. Nieuwsberichten creëren bangmakerij, waarschuwen de mensen om niet te reizen of zich niet voort te planten. Foto's van baby's met een bekrompen hoofdje en kleine hersenen flitsen over het scherm terwijl het Zika virus wordt beschuldigd van het veroorzaken van een record aantal geboorteafwijkingen genaamd microcefalie.

    De geboorteafwijking bestaat erin dat de betrokken pasgeborenen een hoofdomtrek hebben van 32 centimeter of minder, maar de oorzaken zijn niet ontegensprekelijk gekend. De oorzaken zijn divers en lijken meer op chemische toxiciteit, vaccin schade, blootstelling aan pesticiden en interacties tussen geneesmiddelen.

    Van de oorspronkelijke 4.180 vermoedelijke gevallen van microcefalie werden slechts 270 gevallen bevestigd door het Braziliaans Ministerie van Volksgezondheid. Van de 270 gevallen kunnen de medische onderzoekers slechts zes gevallen van microcefalie correleren met het Zika virus. Dit betekent dat 264 bevestigde microcefalie gevallen niet eens een spoor van Zika virus laten zien! Dus waarom wordt het Zika virus beschuldigd van de geboorteafwijking?

    Is Zika een biowapen?

    Zika werd voor het eerst geïsoleerd in 1947 door wetenschappers die werkten voor ‘Rockefeller Foundation’. Zika werd "ontdekt" bij een rhesusaap in gevangenschap. Veel mensen vragen zich af of het Zika virus werd gecreëerd in het laboratorium voor experimentele doeleinden?

    Al tientallen jaren is de verspreiding van Zika uiterst zeldzaam. Het virus begon zich pas te verspreiden na 2012 - direct nadat het biotechbedrijf Oxitec genetisch gemodificeerde muggen massaal vrijliet in Brazilië. Zika explodeerde snel vanuit het gebied waar genetisch gemodificeerde muggen werden vrijgegeven om dengue (knokkelkoorts) te bestrijden. Zika is nu verspreid in 21 andere landen en gebieden.

    Het is verschrikkelijk dat het Zika virus (ATCC® VR-84 ™) kan worden gekocht bij ATCC labs. Het werd vrijgegeven door Dr. Jordi Casals-Ariet van ‘Rockefeller Foundation’ en afkomstig uit het bloed van een experimentele resusaap uit Oeganda in 1947.

    De vraag blijft: Is het Zika virus een bio-wapen, opzettelijk vrijgelaten via genetisch gemodificeerde muggen? Misschien werd het niet opzettelijk vrijgelaten, maar is alles een onbedoeld gevolg van het vrijgeven van genetisch gemodificeerde muggen in het milieu om dengue uit te roeien. Misschien is deze Zika stam een resistente, mutante virusstam - de evolutie van één door muggen overgebrachte virus veroorzaakt door een biotech experiment dat slecht is afgelopen.

    De  meest waarschijnlijke oorzaak van de piek in de Braziliaanse geboorteafwijking.

    In het kielzog van de verspreiding van Zika, mobiliseert Brazilië nu 220.000 soldaten om te proberen de muggen uit te roeien  die het virus dragen. Dit betekent dat tonnen insecticide worden gespoten in en rond woningen en zwangere vrouwen en jonge kinderen blootgesteld worden aan hersenbeschadigende chemicaliën.

    In 2014 gaf de Braziliaanse minister van Volksgezondheid opdracht om alle zwangere vrouwen een nieuw Tdap-vaccin toe te dienen. Dit betekent dat bij een 20 weken tellende zwangerschap een uiterst kwetsbaar ontwikkelend jong leven werd blootgesteld aan aluminiumadjuvans, kwik conserveermiddel, formaldehyde, antibiotica en tal van andere chemicaliën die de ontwikkeling van de hersenen van een foetus kunnen beschadigen. Het is geen toeval dat aangeboren afwijkingen in Brazilië pieken na het blootstellen van foetussen aan de giftige chemicaliën van het vaccin.

    Het is ook zeer duidelijk waarom Zika wordt beschuldigd van de aangeboren afwijkingen. De biotech-industrie gebruikt het Zika virus als dekmantel voor drie wetenschappelijke experimenten die slecht zijn afgelopen (Tdap vaccinatie, insecticiden, GM muggen). Zo kan de natuur worden beschuldigd en kunnen weer meer insecticiden en vaccins worden verkocht. Het publiek wordt geleerd om angst te hebben voor de natuur en te stoppen met voortplanting.

    Laat u niet misleiden door deze main-stream propaganda!

    Oorspronkelijk artikel:”What you are not being told about the Zika virus”, Thursday, February 04, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/microcephaly.html   
    http://thefreethoughtproject.com/experience-purchase-zika-virus-online/   
    http://www.msn.com/en-us/health/medical/the-zika-epidemic-is-real%E2%80%94a-link-to-birth-defects-may-not-be/ar-BBp1Jgw?li=BBnb7Kz   
    http://www.nbcnews.com/storyline/zika-virus-outbreak/brazil-revises-birth-defect-count-zika-investigation-n505486   
    http://www.trinfinity8.com/zika-virus-mosquitos/   

    08-02-2016, 20:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Zika, microcefalie
    01-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ftalaten

    Kunststoffen chemicaliën veroorzaken genitale misvormingen bij mannelijke baby's.

    Plastics chemicals

     

    (Natural News) Een nieuwe studie heeft meer bewijs toegevoegd aan vroegere bevindingen dat prenatale blootstelling aan de alomtegenwoordige weekmakers in plastiek, bekend als ftalaten, genitale misvormingen bij mannelijke kinderen kunnen veroorzaken. De studie werd uitgevoerd door onderzoekers van het 'Mount Sinai Hospital' in New York en gepubliceerd in het tijdschrift ‘Human Reproduction’ van 19 februari 2016.

    Talrijke andere studies hebben reeds aangetoond dat ftalaten de ontwikkeling van het mannelijke reproductieve systeem beschadigen. Naast in kunststoffen, worden de chemicaliën op grote schaal gebruikt in lotions, parfums en andere cosmetica, alsook in voedselverpakkingen en geneesmiddelen. Ze zijn overtuigend aangeduid als endocriene verstoorders, wat betekent dat ze de normale werking van het hormonaal systeem in het lichaam verstoren.

    Ftalaten worden ook gekoppeld aan beschadiging van het zenuwstelsel.

    Volwasen voortplantingsproblemen.

    De studie werd uitgevoerd op meer dan 700 zwangere vrouwen en hun kinderen in vier Amerikaanse steden. De onderzoekers namen monsters van de urine tijdens het eerste trimester van de zwangerschap - de periode waarin de foetale voortplantingsorganen zich beginnen te ontwikkelen - en maten niveaus van 11 verschillende ftalaat metabolieten. Zij vonden dat pasgeboren jongens die in utero waren blootgesteld aan het hoogste niveau van de ftalaat - het zogenaamde diethylhexylftalaat (DEHP) - een anogenitale afstand van 4 procent kleiner hadden dan jongens blootgesteld aan het laagste DEHP level.

    Anogenitale afstand (de lengte tussen de anus en de genitaliën) is een marker van reproductieve gezondheid. Omdat de anogenitale afstand de neiging heeft 50 tot 100 procent langer te zijn bij mannen dan bij vrouwen, zijn de onderzoekers van mening dat een kortere anogenitale afstand bij mannen een teken van onvolledige masculinisering kan zijn - een effect in overeenstemming met het bewezen vermogen van ftalaten oestrogeen na te bootsen in het lichaam. Voorafgaande studies hebben ook aangetoond dat ftalaten zoals DEHP de testes kunnen verhinderen mannelijke geslachtshormonen te produceren.

    Er werd geen verband gevonden tussen anogenitale afstand en de blootstelling aan de 10 andere ftalaten. Er werd ook geen verband gevonden bij pasgeboren meisjes.

    Het is nog onbekend of de verkorte anogenitale afstand, gezien in de huidige studie, kan leiden tot andere gezondheidsproblemen, of dat het een niet-oorzakelijke marker is van dergelijke veranderingen. Het is ook onduidelijk of de verandering permanent is of dat de anogenitale afstand van de jongens zou normaliseren bij rijping.

    Dierproeven hebben aangetoond dat verkorte anogenitale afstand bij de geboorte later reproductieve problemen geeft en de menselijke studies hebben het verband met eventuele spermaproblemen en afwijkingen in de testikels.

    Ftalaten zijn overal, maar wij kunnen blootstelling verminderen.

    Alhoewel drie ftalaten, waaronder DEHP ondertussen sedert 2008 verboden zijn in produkten voor kinderen, komen wij ze  nog overal tegen. Hoofdauteur Shanna Swan merkte op dat, op basis van het nieuwe onderzoek en studies die zij leidde in 2000-2002, 2005 en 2008, DEHP blootstelling consequent is achteruit gegaan. Maar ook de mindere blootstelling, nu gevonden, blijkt nog steeds gezondheidseffecten te veroorzaken.

    "We vinden een significant verband tussen de mannelijke anogenitale afstand en ftalaten op steeds maar lagere niveaus, wat suggereert dat er geen veilig niveau van blootstelling is,” zei ze.

    Daarnaast worden veel andere ftalaten nog steeds gebruikt in consumenten- en industriële producten. Uit een studie van juni 2014 gepubliceerd in het tijdschrift ‘Environmental Health’ bleek dat een jong kind bij het eten van een typisch Amerikaans dieet blootgesteld was aan tweemaal het als veilig beschouwd ftalaten niveau door het ‘Environmental Protection Agency’.

    Dus wat staat een betrokken ouder of consument te doen? Zwaan suggereert: het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen die vaker in contact komen met ftalaten. Daarnaast bleek uit een studie van 2010 dat een vegetarisch dieet gedeurende slechts vijf dagen leidde tot een onmiddellijke en drastische daling van ftalaatniveaus in de urine.

    Oorspronkelijk artikel:"Plastics chemical causes genital malformation in male infants", Monday, December 21, 2015 by: David Gutierrez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.livescience.com/49870-phthalates-chemical-plastics-boys-genital-development.html   

    01-02-2016, 21:30 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:ftalaten, vruchtbaarheid, hormonen
    27-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glutahtion

    Glutathion.

    Onze lever heeft 500 functies van de spijsvertering, assimilatie, zuivering van het bloed (het verwijderen van giftige stoffen) tot de reorganisatie van voedingsstoffen.

    Toch is die lever bijna niet in staat om te laten weten dat hij in gevaar is. 450 van deze functies kunnen worden vernietigd zonder dat men symptomen waarneemt.

    Om niet te zeggen dat het meestal te laat is om de werking van de lever te corrigeren.

    Om u een idee te geven van de risicofactoren ... de lever is gevoelig voor zware metalen, irriterende, giftige stoffen, vrije radicalen, super bugs, ophoping van vetten (leververvetting), enz.

    Om gezondheidsproblemen te voorkomen is het raadzaam om regelmatig de lever te ontgiften.

    Daarvoor is een goed detox programma nodig. Mijn protocol is gebaseerd op glutathion, een variant van het beroemde detox protocol van Dr. Horowitz [11].

    Glutathion: belangrijkste antioxidant.


    Om het lichaam te ontgiften, moet het zich eerst richten op de vrije radicalen en zware metalen.
    Ons hele lichaam, met inbegrip van ons DNA, lijdt onder een dagelijkse agressie van diverse en gevarieerde aanvallers uit onze voeding en uit de milieuvervuiling.
    De aanvallers zijn vrije radicalen. Ze vallen duizenden keren per dag onze cellen aan, met inbegrip van de hersenen.
    Om te vechten tegen deze vrije radicalen doet ons lichaam beroep op een complex netwerk van antioxidanten die samenwerken om de geleden oxidatieve schade te voorkomen of te compenseren.
    Deze antioxidant systemen hebben het vermogen om het vormen van vrije radicalen te voorkomen. Ze vernietigen ze ook of houden ze op een optimaal niveau, zodat ze geen vitale onderdelen van onze cellen kunnen beschadigen.
    Vitamine E, C en glutathion zijn de centrale elementen van deze antioxidant systemen.
    Vitamine E is een krachtig biologisch antioxidant dat zeer reactieve vrije radicalen kan stabiliseren in de lipide weefsels en celmembranen (lipoproteïne).
    Tijdens de regeneratiecyclus van het antioxidant-systeem wordt de vitamine E gerecycleerd door vitamine C dat op zijn beurt gerecycleerd wordt door glutathion, een primair intracellulair antioxidant lichaam.
    Naast een sterke remmer van vrije radicalen speelt glutathion ook een belangrijke rol tegen de vorming van cataract, bij de verbetering van het immuunsysteem, het voorkomen van leverschade, bij kankerpreventie en verwijdering van zware metalen.
    Uitstekend om vrije radicalen en zware metalen te elimineren past glutathion perfect in een diepgaand ontgiftingsprogramma.

    Het probleem van glutathion.

    Tot de jaren tachtig van vorige eeuw waren de wetenschappers niet in staat glutathion niveaus voldoende te stimuleren om het afweersysteem toe te laten zich te regenereren om te strijden tegen vrije radicalen.

    Daar waar de vitamine E en C niveaus zonder moeite kunnen worden verhoogd door een dieet of bepaalde voedingssupplementen wordt glutathion alleen door het lichaam geproduceerd en elke orale suppletie wordt afgebroken in de maag zonder de bloedbaan te bereiken.

    Dit probleem werd uiteindelijk opgelost wanneer Pr. Packer en zijn team zich hebben toegelegd op alfa-liponzuur (ALA) en N-acetylcysteïne (NAC), die bovenstaand probleem hebben opgelost.

    Alfa Liponzuur: universeel antioxidant.

    ALA is in de eerste plaats een krachtig antioxidant dat in staat is om verschillende soorten vrije radicalen van de meest giftige zoals singlet zuurstof, hypochloriet en peroxynitrique te neutraliseren.
    Het heeft ook de kracht om glutathion te regenereren, maar ook vitamine E, vitamine C en ubiquinol, de gereduceerde vorm van co-enzym Q10.
    ALA kan ook de algemene ontsteking van het lichaam reduceren. Het wordt in het bijzonder voorgeschreven aan personen met de ziekte van Lyme.
    ALA wordt ook gebruikt voor de behandeling van type 2 diabetes (insuline-resistente) omdat men heeft ontdekt dat het de weerstand tegen insuline vermindert.
    Van ALA is gebleken dat het oraal gemakkelijk wordt geabsorbeerd. Eenmaal in de cellen, wordt het snel omgezet in dihydroliponzuur een nog krachtiger neutralisator van vrije radicalen.
    Tenslotte wordt ALA de "universele anti-oxidant" genoemd omdat het een zeldzame eigenschap heeft oplosbaar te zijn in zowel water als vet. Dit geeft het de mogelijkheid om celmembranen te doorbreken en zowel binnen als buiten de cellulaire structuren zijn werk te doen, waaronder de hersenen.
    Volgens prof. Packer, is alfa-liponzuur een nog krachtiger oxidant dan vitamine C en E.

    Het winnend duo: alfaliponzuur en N-actylcysteïne.

    N-acetylcysteïne vervolledigt ALA om zo de glutathion voorraden te doen toenemen. Inderdaad, NAC heeft het zeldzaam  vermogen om het lichaam te stimuleren meer glutathion te produceren.
    Het spectrum van de werking van alfa liponzuur gaat verder dan het vormen van glutathion omdat het ook zware metalen elimineert uit het lichaam.

    Alfaliponzuur en N-acetylcystïne verwijderen zware metalen.

    Door de wijdverspreide vervuiling van het milieu vindt men verontrustende niveaus van zware metalen bij mensen en dieren.
    Merk op dat zware metalen zich ophopen naarmate men afdaalt in de voedselketen ... dus soorten aan het einde van de voedselketen zijn het meest besmet: mensen en grote vissen (bijvoorbeeld zalm).
    Wanneer het lichaam verontreinigd wordt door zware metalen, ondergaat het een permanente ontsteking met mogelijk onomkeerbare beschadiging.
    Dat is de reden waarom de verwijdering van metalen een belangrijke pijler is van een goed detox programma.
    Uit een studie gepubliceerd in 2002 in ’Alternative Medecine Review’ bleek dat ALA, kwik, arseen en cadmium elimineerde.
    Alfa liponzuur blijkt in vitro het vermogen te hebben zich te binden aan lood. Dihydroliponzuur (ALA derivaat in het lichaam) kan zich ook binden aan een aantal zware metalen zoals kwik en lood.
    Dus mogen we zeggen dat alfa-liponzuur een chelaatvormer is omdat het door binding aan zware metalen verwijdering van zware metalen uit het lichaam vergemakkelijkt.
    Sommigen vrezen dat metaalchelatoren zich binden met andere waardevolle metalen, zoals ijzer, zink, mangaan, seleen of koper. Men heeft het ook waargenomen met alfa-liponzuur en dihydroliponzuur, maar er is geen reden tot bezorgdheid: onderzoekers hebben vastgesteld dat in de lever en hersenen van de patiënten, ALA het overtollige ijzer elimineerde… net genoeg om terug te keren naar normale niveaus van ijzer, zonder dat er een tekort ontstaat.
    Alpha Liponzuur lijkt dus veilig omdat het de essentiële metaalvoorraden niet uitput.

    Waar haalt men Alpha Liponzuur en N-acetylcysteïne?


    Wij kunnen onze anti-radicale capaciteit verhogen door middel van een voeding rijk aan groenten en fruit die een onmisbare bron zijn van deze moedige beschermers ... waaronder vitamine C, E en carotenoïden.
    Wat betreft alfaliponzuur produceert ons lichaam van nature minieme hoeveelheden en suppletie is te vinden in rood vlees, orgaanvlees, vooral lever en sommige groene groenten (spinazie, broccoli) en gist.
    Het is echter noodzakelijk om voedingssupplementen met alfa-liponzuur te gebruiken in een hoeveelheid van 250-500 mg per dag wanneer een verhoogde anti-radicalen werking vereist is of voor een bepaald therapeutisch effect als aanvulling op een conventionele behandeling (bijvoorbeeld diabetes, de ziekte van Alzheimer, glaucoom).

    Oorspronkelijk artikel:”Glutathion: l’antioxydant clé”, par Eric Müller, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Octobre 15, 2015.

    Bijlagen:
    Postmitotic tissue selenium and manganese levels in alpha-lipoic acid-supplemented aged rats   
    http://www.maneyonline.com/doi/abs/10.1179/135100005X21624?journalCode=rer   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12470799   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7605337   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8604540   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9285502   
    Lipoic acid as a novel treatment for Alzheimer's disease and related dementia   

    27-01-2016, 23:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Tags:glutathion, antioxidanten
    23-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TTIP

    Amerika's hormonenvlees belemmert handelsovereenkomst met Europa.

    Transatlantic Trade and Investment Partnership

    (NaturalNews) Eerder dit jaar waren veel mensen in de Verenigde Staten verbolgen over het feit dat de USDA Amerikaanse kippen naar China stuurde voor verwerking om ze vervolgens te laten terugkeren naar de Verenigde Staten voor menselijke consumptie. Twijfelachtige voedselpraktijken in China, evenals het onlogische van een dergelijk uitgebreid  import/export proces maakten de Amerikanen danig ongerust.

    Hoe is het mogelijk dat de Verenigde Staten, dat China's dubieuze voedselzekerheid vreest, nu een overeenkomst wil ondertekenen voor een wetsvoorstel dat Europa met die dezelfde angsten zal belasten. Het ‘Transatlantic Trade and Investment Partnership’ (TTIP), indien ondertekend en aangenomen, is klaar om een wereldwijde megamarket van 800 miljoen consumenten te creëren van Hawaii tot Griekenland en van Alaska tot Finland.

    Terwijl voorstanders zeggen dat TTIP, 's werelds grootste vrije handelszone ooit, een globaliserende doorbraak zou betekenen die de transatlantische handel kan stimuleren en miljoenen nieuwe banen zal creëren, uiten de meerderheid van Europeanen hun extreme onvrede over deze formule. Net als Amerikanen huiverig zijn om bepaalde voedingsmiddelen te kopen uit China, zijn veel Europeanen niet te spreken over het idee om Amerikaanse voedingsmiddelen op de Europese markt te brengen die vaak ‘Frankenfoods’* worden genoemd.

    Andere delen van de wereld Amerikaans 'Frankenfood' opdringen wordt niet goed ontvangen.

    “Rundvlees met hormonen. Kip gewassen in chloor. Genetisch gemanipuleerde groenten. Dit is wat ze ons willen opdringen”, zei de Franse biologische boer Jean Cabaret. "In Frankrijk is eten nog een plezier en discusieert men nog over smaak. In de Verenigde Staten proppen ze alles in hun mond. Nee, dit moet gestopt worden.”

    Terwijl de Franse president Francois Hollande zijn steun voor het verdrag heeft betuigd is Matthias Fekl, de nieuwe staatssecretaris voor buitenlandse handel in Frankrijk, tegen het idee van het toestaan van controversiële Amerikaanse voedingsmiddelen als de norm voor voeding. "Dit gaat over lifestyle, over de manier van het leven", zei Fekl. "Niets zal ons dwingen om de toegang tot Europa van gechloreerde kip of  rundvlees met hormonen toe te laten.”

    Cabaret en Fekl hebben alle reden om bezorgd te zijn over de Amerikaanse manier van voedsel verbouwen, te manipuleren, te verwerken en te etiketteren. GGO's, etikettering misleiding en chemische stoffen die zij gretig gebruiken in de voedingsmiddelen zijn verontrustend. Momenteel zijn verschillende voedingsmiddelen die veilig worden geacht in de Verenigde Staten daadwerkelijk verboden in andere delen van de wereld.

    Verschillende chemicaliën en productieprocessen toegestaan in Amerika zijn verboden in de meeste andere delen van de wereld.

    Bijvoorbeeld is in Australië, het Verenigd Koninkrijk en veel Europese landen is azodicarbonamide dat men gebak en brood in de U.S. vindt, verboden. Recombinant hormonen en recombinant bovine somatotropine zijn verboden in andere delen van de wereld net zoals arsenicum waarvan sporen worden gevonden in kippenvoer in de Verenigde Staten.

    "Het is wellicht één van de meest gevaarlijke overeenkomsten", zegt de Britse tv-kok Jamie Oliver. "We laten geen hormonen toe in ons vlees. Daarenboven gebruiken zij honderden giftige stoffen en pesticiden waarvan bewezen is dat ze kankerverwekkend zijn"

    De angst voor de Amerikaanse voedingsmiddelen en verzet tegen het wetsvoorstel wordt gedragen door heel Europa. Protesten laaien meer en meer op; korte maar krachtige demonstraties in Brussel. In Kopenhagen was men duidelijk door in een betoging een groot Trojaans paard mee te zeulen dat de handelsovereenkomst moest symboliseren. Er wordt gedemonstreerd in kippenkostumen en flyers worden verspreid met uitleg over het verdrag. In Groot-Brittannië toonde een onderzoek aan dat slechts 13 procent van de Britten het TTIP-verdrag gunstig gezind is.

    Als het wetsvoorstel wordt in gang gezet moeten meer afspraken worden gemaakt voor het einde van de ambtstermijn van president Obama. Meer gespreksronden zullen naar alle verwachting plaatsvinden in de komende paar maanden.

    Oorspronkelijk artikel:”America’s chemical-soaked, hormone-filled meats impede trade deal with Europe”, Friday, January 22, 2016 by: Jennifer Lea Reynolds, Natural News.

    *Frankenfood: genoemd naar Frankenstein en duidend op het gemanipuleer in de voeding in de Verenigde Staten.

    Bijlagen:
    http://abcnews.go.com/Lifestyle/Food/11-foods-banned-us/story?id=19457237#11   
    http://science.naturalnews.com/gmo.html   
    http://www.nationofchange.org/usda-allow-chickens-us-be-shipped-china-processing-and-back-us-consumption-just-seafood-1394374208   
    https://www.washingtonpost.com/world/europe/free-trade-with-us-europe-balks-at-chlorine-chicken-hormone-beef/2014/12/04/e9aa131c-6c3f-11e4-bafd-6598192a448d_story.html   

    23-01-2016, 21:33 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:TTIP, hormonen, chemicaliƫn
    20-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blootstelling aan kwik.

    Het eten van vette vis kan onze hersenen beschermen tegen kwikvergiftiging.

    Omega-3s

    (NaturalNews) Het maakt niet uit of men kwik per ongeluk inneemt langs de voeding, via vaccinatie of het zich verspreid vanuit een tandvulling; kwik is giftig in al zijn vormen. Gelukkig kunnen de negatieve effecten van kwik verminderd worden door essentiële vetzuren. Nieuw onderzoek suggereert dat kwik van zeevruchten feitelijk de minste zorg van de consument zou moeten zijn vanwege de superieure voedingskwaliteit van de vis zelf.

    Gezondheidsbewuste consumenten zijn voorzichtig met het eten van vis als gevolg van kwik dat zich heeft opgehoopt in de weefsels van de vis. Met kolen gestookte centrales blazen veel kwik als bijproduct in het milieu, in het water en de oceanen. Na verloop van tijd komt het kwik terecht in de voedselketen en vooral in vis. Echter blijkt dat de voedingskwaliteit van de vis de schadelijke gevolgen van kwik kan compenseren alvast volgens de bevindingen aan de ‘University of Rochester Ulster University’ en het ‘Republic of Seychelles Ministry of Health and Ministry of Education’. Hun bevindingen werden gepubliceerd in ‘American Journal of Clinical Nutrition’.

    Meervoudig onverzadigde vetzuren in vis werken tegen de negatieve effecten van kwik.

    Drie decennia van onderzoek op de Seychellen toont aan dat een hoog niveau van visconsumptie door zwangere moeders geen ontwikkelingsproblemen bij hun kinderen veroorzaken. Er is geen schade vastgesteld zelfs niet wanneer de zwangere moeders gemiddeld 12 vismaaltijden per week aten. Onderzoek geeft aan dat de meervoudig onverzadigde vetzuren aanwezig in vis daadwerkelijk tegen de negatieve effecten inwerken die kwik op de menselijke hersenen uitoefent.

    "Deze bevindingen tonen aan dat er geen algemeen verband bestaat tussen prenatale blootstelling aan kwik door middel van de consumptie van vis en neurologische resultaten," zegt Edwin van Wijngaarden, Ph.D., en universitair hoofddocent aan de ‘University of Rochester Department of Public Health Sciences’ en medeauteur van de studie. "Het wordt ook steeds duidelijker dat de voordelen van de consumptie van vis opwegen tegen de negatieve effecten van kwik of ze zelfs maskeren."

    De bevinding onderstreept ook het belang voor zwangere vrouwen om voldoende hoeveelheden van deze gunstige vetzuren te consumeren om hun kind in de baarmoeder te beschermen.

    "Dit onderzoek gaf ons de gelegenheid om de rol van meervoudig onverzadigde vetzuren op de ontwikkeling van het kind en hun potentieel om de giftige eigenschappen van kwik te neutraliseren, te bestuderen", zegt Sean Strain, Ph.D., hoogleraar ‘Human Nutrition’ aan de ‘Ulster University Northern-Ireland’ en hoofdauteur van de studie. "De bevindingen wijzen erop dat de aard van de vetzuren die een moeder consumeert voor en tijdens de zwangerschap een verschil kunnen maken in termen van de toekomst van de neurologische ontwikkeling van hun kind."

    Essentiële vetzuren beschermen de hersenen tegen milieuverontreinigende stoffen.

    De studie onderzocht 89.000 mensen op de Seychellen in de Indische Oceaan. Deze mensen consumeren 10 keer meer vis dan de bevolking in Europa en de Verenigde Staten. De studie volgde specifiek 1.500 moeders en hun kinderen. De onderzoekers verzamelden monsters van de zwangere moeders om hun blootstelling aan kwik te bepalen. De kinderen werden vervolgens door middel van verschillende tests gedurende 20 maanden opgevolgd in hun motoriek, communicatie en gedrag.

    De onderzoekers ontdekten dat blootstelling aan kwik uit vis en andere zeevruchten geen invloed had op de latere neurologische ontwikkeling. In feite presteerden de kinderen met het hoogste niveau aan omega-3 vetzuren uit vis beter op de tests.

    Bovendien voorkwamen de anti-inflammatoire eigenschappen van de omega-3 vetzuren de ontsteking en oxidatie veroorzaakt door kwik om zo nog sterker het toxische in het kwik te onderdrukken.

    Het FDA waarschuwt voor kwik in vis maar zwijgt over kwikvullingen en de kwik in vaccins.

    De ‘U.S. Food and Drug Administration’ legt zwaar de nadruk op het kwikgehalte in vis en verontrust de mensen die in een gebied leven waar veel schaaldieren voorhanden zijn. Huichelachtig genoeg geeft diezelfde FDA weinig of geen richtlijnen of voorlichting over de andere vormen van blootstelling aan kwik, zoals directe injectie van thimerosal in het bloed via griepvaccins of constante blootstelling langs amalgaamvullingen.

    Deze studie is uniek omdat ze blootstelling aan kwik langs medische weg gevaarlijker beschouwd wordt omdat die niet vergezeld is van gunstige meervoudig onverzadigde vetzuren (zoals in vis) waarbij de hersenen beschermd worden.

    Oorspronkelijk artikel:”Eating fatty fish can actually protect the brain from mercury toxicity”, Friday, January 08, 2016 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/early/2015/01/21/ajcn.114.100503   
    https://www.urmc.rochester.edu/news/story/4238/fatty-acids-in-fish-may-shield-brain-from-mercury-damage.aspx   

    20-01-2016, 22:21 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Tags:kwik, vis, vetzuren, Q3
    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conserveren.

    Vers, bevroren of in blik?Légumes frais, congelés, ou en boîte ?


    Wanneer de landbouw vrijwel de gehele bevolking van onze regio's bezig hield zou ik dit niet hebben durven in vraag stellen. Natuurlijk waren verse groenten, vlees en vis zo veel beter voor de gezondheid. Maar vandaag dient eerlijkheidshalve de kwestie opnieuw onderzocht te worden. Zelfs nu nog gaan we door met verse producten te idealiseren.

    Groenten die 'vers' als kwaliteit toegewezen krijgen.

    Degenen die een moestuin hebben weten dat zodra geoogst, een salade of tomaat best onmiddellijk worden opgegeten. Idealiter dezelfde dag. Tegen de avond zal verwelking of rotting zijn intrede doen. Het zou ondenkbaar zijn om het geoogste een week te houden.

    Ter vergelijking lijken salade en tomaten uit de supermarkt onkwetsbaar. Men kan ze in de koelkast vergeten; hun uiterlijk verandert nauwelijks. Ook hun smaak lijdt weinig onder de tijd. Deze "onsterfelijkheid" wordt echter bekomen door verschillende behandelingen na de oogst. Meet niet het niveau aan chemicaliën. Wanneer een tros druiven of een perzik afkomstig uit het zuidelijk halfrond weigert om te rijpen is dat voor mij “rauw fruit” maar verre van “vers”.

    Gettuig voor het te laat is!

    Hou je kennis niet voor jezelf maar leg aan toekomstige generaties, die nog nauwelijks contact hebben met traditionele landbouw, uit wat een echte vers smakelijk product is. Spreek met hen over gezondmakende producten van bedrijven die zonder chemicaliën telen en verwerken.

    Is ingeblikt en ingevroren de oplossing?

    Intuïtief denken wij dat het beter is om vers te eten want elke bewaarmethode verliezen essentiële voedingsstoffen tijdens het proces.

    Maar als de zogenaamde "vers" produkten al hun voedingsstoffen verloren hebben na te lang ontdaan te zijn van hun wortels, hoe zit het dan met ingeblikte en ingevroren? Wel die technieken komen er nog niet zo slecht uit.

    Het belangrijkste is dat invriezen en inblikken op het juiste moment en de juiste plaats kan en moet gebeuren.

    Goede Italiaanse tomaten kunnen ons bereiken wanneer de conservenfabriek gelegen is in de nabijheid van het veld waar de tomaten werden gekweekt. En als producent ernstig is worden die vruchten geoogst wanneer ze rijp zijn en in de piek van het seizoen. Dit maakt een enorm verschil in versheid en smaak.

    Een ander niet onbelangrijk detail is dat er maximum slechts vijf uur mag zijn tussen het oogsten en het tijdstip waarop het recipiënt is afgedicht. In de loop van 5 uur is het verlies van voedingsstoffen minimaal.

    Bevriezing biedt dezelfde voordelen. Studies hebben aangetoond dat blauwe bessen geplukt in het seizoen en ingevroren op dezelfde dag hun antioxidante eigenschappen opvallend lang bewaren.

    Ook op boten waar de gevangen vis onmiddellijk wordt ingevroren zijn de verliezen aan nutriënten te verwaarlozen in die mate zelfs dat het bijzonder interessant is om voor niet gefileerde ingevroren vis te kiezen.

    Wij moeten er wel rekeninig mee houden dat het verlies van voedingsstoffen (vooral vitaminen) hervat zodra de ontdooiïng zich inzet. Daarom is het niet raadzaam om een product te ontdooien een dag voor het eten of koken.

    Steriliseren.

    Sterelisatie is een uitvinding die vooral van nut is geweest voor de mensen die in ongunstige omstandigheden op zee verbleven. Het redde hen van de honger tijdens de oorlogen en voorzag hen goedkoop van voeding.

    Uitgevonden in 1795 door Nicolas Appert is het eenvoudig in zijn ontwerp. De vruchten worden opgeslagen in een recipiënt met water en verzegeld en gedurende enkele minuten opgewarmd tot 100-120 ° C waardoor alle micro-organismen afsterven. Deze twee stappen zijn voldoende voor een lange houdbaarheid.  Tijdens dit snel koken, wordt geschat dat 35% van de meest kwetsbare vitaminen worden vernietigd (waaronder 50% van vitamine C).

    Maar weinig mensen weten dat het stereliseren de biobeschikbaarheid van de antioxidanten verhoogt. Het experiment werd uitgevoerd met lycopeen (antioxidant) in tomaten. Gesteriliseerde tomaten maakten meer lycopeen beschikbaar dan verse tomaten. De tomaten bevatten ook meer methanol wat dan niet wenselijk is. De oplossing is om zulke tomaten te koken om de overtollige methanol te doen verdampen.

    Mineralen en vezels blijven stabiel gedurende het productieproces.  Een deel van mineralen blijven in het water. Om niets te verliezen is het aan te raden het water (gedeeltelijk sap) ook te gebruiken.

    Opgepast met conserven uit blik.

    Conserven zitten vaker in metaal dan in glas. Toch is het beter om die in glazen potten kiezen. U zult wellicht al opgemerkt hebben dat de biologische winkels voornamelijk conserven in glas aanbieden. Denk er wel aan je glazen conserven in donker te bewaren. Het is onbegrijpelijk dart bijna alles wordt bewaard in transparant glas. Producenten zouden gerookt glas moeten gebruiken zoals voor wijn en olijfolie.

    Moeten we geloven dat produkten uit gerookte glazen potten minder smakelijk zijn dan uit blik?

    Metaal wordt op grote schaal gebruikt omdat het stevig is voor transport, goedkoop en gemakkelijk recycleerbaar. Helaas gebruiken de fabrikanten vaak een bekleding op basis van bisfenol A waarbij de levensduur van conserven verlengt wordt.
    Maar bisfenol A is een hormoonontregelaar. Dit betekent dat het kunstmatig onze hormoonniveaus worden gewijzigd wat ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

    Een ander probleem van metalen verpakking komt van het aluminium. Na verloop van tijd kan de inhoud van het blik door het aluminium worden geabsorbeerd waarvan de schadelijke gezondheidseffecten 15 jaar geleden zijn aangetoond.

    Wetenschappelijke vergelijking van de conserveringsmethoden.

    In 2009 publiceerde het tijdschrift 'Food Research International' een uitgebreide vergelijking van de kracht van antioxidanten in 25 gemeenschappelijke groenten na bewaring:

    - 7 dagen in de koelkast bij 4 ° C bij de aankoop "vers"

    - 8 maanden in de vriezer bij -20 ° C

    - 18 maanden in blik

    Geen van de drie werkwijzen van conservering is ideaal was het besluit. De blikken zijn minder effectief in het behoud van de antioxidanten, behalve voor tomaten. Invriezen is handig voor verse produkten zoals bosbessen, vis en vlees. Koeling is aanvaardbaar mits consumptie dezelfde dag.

    Oorspronkelijk artikel:"Frais, surgelé, ou en conserve?", Eric Müller, Néo-nutrition, Juillet 23, 2015.

    Bijlagen:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/06/10/eating-canned-foods.aspx   
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/06/28/lycopene-tomato-pill.aspx   
    http://www.consoglobe.com/duel-surgeles-contre-conserves-cg/2   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1082901/   
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0963996909001306   

    19-01-2016, 21:37 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:conserven, invriezen,
    17-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol en voeding

    Hoe je cholesterol verlagen met voeding in plaats van geneesmiddelen?

    Lower cholesterol

    (NaturalNews) Als je dieet u een hoog cholesterolgehalte geeft kan een aangepast dieet het verlagen. Het eten van vet en vooral veel gebakken calorierijke maaltijden stuwt uw cholesterolgehalte door het dak. Het ‘Centers for Disease Control and Prevention’ stelt dat 17 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten een te hoog cholesterolgehalte heeft.

    Eerst moeten wij begrijpen welke rol cholesterol in het lichaam speelt. Je zult verrast zijn te vernemen dat cholesterol essentieel is voor elke cel in ons lichaam. Cholesterol is belangrijk voor de celmembranen, het metabolisme en de synthese van hormonen. Cholesterol is zo belangrijk dat onze lever cholesterol aanmaakt bij een aanvoertekort langs onze voeding.

    De meeste mensen in de Verenigde Staten gebruiken veel meer cholesterol dan hun lichaam nodig heeft. Cholesterol is een vetachtige, wasachtige substantie die zich kan ophopen in de bloedbaan en zo de kans verhoogt op hart- en vaatziekten. Een hoog cholesterolgehalte draagt sterk bij tot het risico op hart- en vaatziekten.

    Veel mensen vertrouwen op medicijnen om het cholesterolgehalte kunstmatig te verlagen.

    Deze cholesterolverlagende medicijnen, bekend als statines, werken door het blokkeren van een stof die de lever nodig heeft om cholesterol te maken. Hoewel sommigen vinden dat deze medicijnen gunstig zijn maken anderen zich zorgen over de risico's van statines, die cognitieve stoornissen omvatten, een verhoogd risico op een hoge bloedsuikerspiegel en de ontwikkeling van diabetes type 2 en spierschade; volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration.

    Als je eenmaal weet hoe je cholesterol kunt verlagen met behulp van voedsel, kunt u uw gehalte onder controle houden  zonder de gevaarlijke geneesmiddelen.

    Eet elke dag een kom havermout.

    Havermout bevat oplosbare vezels die de hoeveelheid cholesterol in de bloedstroom verminderen. De Mayo Clinic raadt 5-10 gram oplosbare vezels per dag aan. Eén cup (240 ml) havermout levert ongeveer zes gram vezels. Voeg er nog eens vier gram oplosbare vezels bij langs een banaan of ander fruit en je komt aan de dagelijkse hoeveelheid.

    Eet appels, druiven, aardbeien en citrusvruchten. Deze vruchten bevatten pectine, een speciaal type oplosbare vezels bekend om het cholesterolgehalte te verlagen.

    Eet twee keer vis per week.

    De ‘American Heart Association’ raadt minstens twee porties vette vis per week aan. Vette vis bevat omega-3 vetzuren die bekend staan om de gezondheid van het hart te verbeteren. De volgende vissen bevatten omega-3-vetzuren:
    Albacore tonijn
    Heilbot
    Haring
    Meerforel
    Makreel
    Zalm
    Sardines
    De vis wordt het best gebakken of gegrild in plaats van gefrituurd. Kook met lage-natrium, vetarme oliën en kruiden.

    Eet regelmatig noten, vooral walnoten en amandelen.

    Eet een handvol noten (50 gram) per dag. Walnoten, amandelen en een aantal andere noten zijn ook rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de bloedvaten gezond houden. Overdrijf niet want noten bevatten veel calorieën en kunnen leiden tot gewichtstoename.

    Overschakelen op olijfolie.

    Olijfolie bevat een krachtige mix van antioxidanten om de cholesterol te verlagen. Vervang boter, reuzel of mayonaise door olijfolie. Ook hier niet overdrijven omwille van mogelijk gewichtstoename.

    Eet voedsel verrijkt met sterolen en stanolen.

    Sterolen en stanolen voorkomen dat ons lichaam de cholesterol uit het voedsel opneemt. Voedingswetenschappers halen sterolen en stanolen uit planten en voegen ze toe aan levensmiddelen, zoals margarine, mueslirepen, vruchtensappen en zelfs chocolade. De ‘Harvard Medical School Family Health Guide’ stelt dat het consumeren van 2 gram plantensterolen per dag het cholesterolgehalte doet verlagen met maar liefst 10 procent.

    Cholesterol verlagen door bepaald voedsel te mijden.

    Eén van de beste manieren om cholesterol te verlagen is bepaalde voedingsmiddelen te mijden. Bezuinig op verzadigd vet, dat is dat witte "marmer” dat je ziet in koud vlees. Begin met het vervangen van vette stukken vlees door extra mager, kies voor halfvolle of magere melk en kaas in plaats van gewone en voor plantaardige of olijfolie in plaats van boter. Vermijd zoveel mogelijk transvetten (in bereide maaltijden, koekjes, gebak…).

    Verlaag uw cholesterol en het bijbehorend risico op hart- en vaatziekten door het maken van slimme voedingskeuzes. Je hart zal je belonen met een lang en gezond leven.

    Oorspronkelijk artikel:"How to lower cholesterol using foods instead of drugs", Wednesday, May 21, 2014 by: Aurora Gelb, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm293330.htm   
    http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/11-foods-that-lower-cholesterol.shtml   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp#.VpwDWfGe0zc   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/cholesterol/art-20045192   

    17-01-2016, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol, staties, sterolen, stanolen
    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pre- en probiotica

    Pre- en probiotica: schatten van de natuur.

    Veel mensen verwarren pre- en probiotica, maar wat is het verschil?

    Prebiotica zijn plantaardige vezels.

    Zij zijn de bron van "probiotica", de levensbelangrijke bacteriën in de darmflora. Ons lichaam kan niet gezond blijven zonder een goede darmflora, rijk aan "probiotische bacteriën" en onrechtstreeks zonder een voeding die rijk is aan "prebiotica".

    Waar vinden we prebiotica?

    Prebiotica zitten in ons voedsel, in het bijzonder in planten.

    De vezels van groenten en fruit voeden de "goede" darmbacteriën en helpen hen zich te reproduceren. Het zijn de ”koolhydraten” of natuurlijke complexe suikers, zeer verschillend van de eenvoudige of geraffineerde suikers die schadelijk zijn voor de gezondheid. Deze complexe koolhydraten worden niet verteerd in het bovenste maag-darmkanaal, maar veel lager in de dikke darm, in het bijzonder in de rechterkant (blinde darm en colon ascendens). Ze worden niet geassimileerd door mensen en zijn geen bron van energie voor onze cellen maar wel voor de bacteriën in onze darmflora.

    Onder de complexe suikers in planten vindt men cellulose dat een niet-assimileerbaar koolhydraat is waardoor het behoort tot de de categorie vezels.

    Komen ze ook in fruit voor?


    Er zijn andere soorten vezels van kleinere afmetingen die erg belangrijk zijn: fructooligosaccharides (FOS), aanwezig zoals de naam impliceert in fruit, vooral wanneer het vers en seizoensgebonden is.

    Specialisten spreken ook over inuline dat een mengsel is van fructose en andere eenvoudige suikers van nature in veel planten. Deze voedingsvezels worden ook wel "fructanen" genoemd.

    De bronnen van vezels in onze voeding zijn talrijk en uitsluitend plantaardig. Volle granen bevatten veel, maar ook fruit, groente, peulvruchten ... Deze voedingsmiddelen moeten dus een groot deel van onze voeding uitmaken.

    Er zijn oplosbare en onoplosbare vezels. 

    We moeten onderscheid maken tussen oplosbare vezels (pectine in de schil van appels en veel andere vruchten, in algen, inuline aanwezig in veel groenten en fruit, ...) en onoplosbare vezels (lignine,zemelen ...).

    Onoplosbare vezels, meer of minder hard, spelen de rol van bezem voor spijsverteringsafval in de dikke darm en de endeldarm, maar kan ook irritatie veroorzaken wanneer men overdrijft, met kleine rectale bloedingen tot gevolg (bloed in de ontlasting).

    Oplosbare vezels brengen water, vitaminen en sporenelementen aan en nemen actief deel aan het onderhoud van de darmwand. Vervolgens ondergaan zij in de dikke darm een fermentatie door bacteriën waarmee de darmflora zich voedt. Bifidobacteriën en lactobacillen zijn de families van de typische micro-organismen van de meest bestudeerde darmflora.

    De vezels uit fruit kunnen zo worden gegeten maar moeten deze uit granen en groenten eerst gekookt worden?

    Niet noodzakelijk. Dit is altijd het geval bij industriële bereidingen waar overmatig wordt gekookt voor de houdbaarheid en voor het verminderen van bacterieel risico. Maar al te vaak heeft men het idee dat groenten noodzakelijkerwijs moeten gekookt worden en de methodes zijn meestal slecht gecontroleerd. We koken te lang of bij een te hoge temperatuur of druk, of in de magnetron ... maar verliezen veel aan smaak.

    Bedenk dat vitaminen en antioxidanten in planten zeer gevoelig zijn voor temperatuur, maar ook voor druk of energieverschijnselen geactiveerd in de magnetron. Verliezen betreffen dus ook vitamines en dat kunnen wij, vooral vandaag, best vermijden.

    In het geval van vezels zet een buitensporig kookproces een deel van de vezels en complexe suikers om tot eenvoudige suikers. Het zijn de zogezegde verborgen suikers die slecht zijn voor de darmflora en de gezondheid. Overmatig koken is niet goed voor de gezondheid, veroorzaakt een bittere smaak, zozeer zelfs dat men zelfs bij een eenvoudige compote suiker gaat toevoegen terwijl de suiker in het fruit al ruim voldoende moet zijn voor de smaak.

    Fruit moet eigenlijk niet gekookt worden en wordt best vers gegeten met een voorkeur voor vers, seizoensgebonden en biologische fruit.

    Sommige mensen hebben moeite om vezels te verteren. Vaak wordt hen een voeding voorgeschreven zonder of met een minimum aan residuën. Het is een methode die direct ongemak in de darmen verwijdert maar niet mag worden gehandhaafd op lange termijn. Deze patiënten kunnen eigenlijk oplosbare of zachte vezels uit bepaalde vruchten kiezen, zoals kleine bananen, mandarijnen, peren en appelen zonder schil, aardbeien ... We moeten ze opnieuw heel geleidelijk invoeren eerder aan het begin van de maaltijd en goed kauwen. Aanvankelijk worden grapefruit, ananas en granaatappel afgeraden met uitzondering van hun verse sappen.

    Verhitten van voedingsmiddelen met zachte vezels is af te raden in tegenstelling tot voedsel met onoplosbare vezels.

    Om te genieten van de voordelen van de vezels van granen en peulvruchten (bonen, linzen, kikkererwten ...) koken wij ze beetgaar. Aldus zal goed kauwen de smaak vrijmaken en de vertering voorbereiden die zal doorgaan in de maag en de dunne darm, met de vloeistoffen aangemaakt door de lever (gal) en de pancreas.

    Wat zijn de belangrijkste functies van de prebiotica?

    De 8 essentiële functies van prebiotische vezels voor onze  gezondheid

    - De absorptie van mineralen, vooral calcium en magnesium in de darm. Vergeet niet dat het beste calcium voorkomt in planten en niet in dierprodukten waarvan het calcium slechts voor 30% maximum door ons lichaam wordt geabsorbeerd. Planten zijn ook rijk aan kalium, die strijdt tegen de verzuring van de weefsels en de bloeddruk positief reguleert.

    - Vermindering van het verlies aan calcium wat het botweefsel in gevaar kan brengen met osteoporose als gevolg. Er is geen behoefte aan geneesmiddelen tegen deze ziekte alhoewel zij systematisch worden voorgeschreven rond de leeftijd van de menopauze. Het voorschrijven van deze middelen zijn een zoveelste gezondheidsschandaal; gevaarlijk en absoluut niet effectief tegen osteoporose.

    - Het verlagen van de bloedlipiden, in het bijzonder de triglyceriden.

    - Stimulatie van de immuniteit want de darmflora speelt de rol van activator en regulator van het immuunsysteem. Handhaving van een goede intestinale mucosa beperkt het risico op allergische reacties en auto-immuunziekten.

    - Beschermende werking tegen darmkanker door vorming van korte keten vetzuren (boterzuur, propionzuur, azijnzuur), energie voor de cellen van de dikke darm, stimulatie van de vernieuwing van de cellen en hun specialisatie bij het remmen van carcinogenese.

    - Het verminderen van obstipatie met een betere consistentie van de ontlasting wat uitscheiding vergemakkelijkt. De vezels geven gewicht aan de stoelgang maar ook een goede hydratatie.

    - Gasvorming door fermentatie: 20 tot 80% stikstof, 10 tot 40% kooldioxide, 5-20% waterstof en 1 tot 20% methaan ... Reukloze karige gasvorming ... als je de gewoonte hebt groenten te eten bij elke maaltijd.

    - De behoefte aan kauwen wat een vroege verzadiging veroorzaakt en de invloed op de bloedsuikerspiegel vermindert. Deze effecten kunnen obesitas, metabole aandoeningen en diabetes voorkomen.

    En de probiotica?

    De eerste die er door geboeid was, was de Franse Oekraïner Ilya Iljitsj Mechnikov, die de Nobelprijs voor de Geneeskunde ontving in 1908. De term probiotica is de tegenhanger van antibiotica en dateert uit 1965.

    Volgens de WHO en de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), is de officiële definitie van probiotica: 'levende micro-organismen die, wanneer opgenomen in voldoende hoeveelheden, positieve effecten uitoefenen op de gezondheid, naast de traditionele nutritionele effecten. "

    Deze zijn in feite voornamelijk melkzuurbacteriën, micro-organismen en bacteriën types (geen gistculturen) aanwezig in geheel ons spijsverteringskanaal variërend in concentraties van boven naar beneden (zeer weinig in de maag en heel veel in de dikke darm).

    Het zijn dus bacteriën, onschadelijke micro-organismen die nuttig zijn voor onze gezondheid?

    Per definitie hebben deze bacteriën geen pathogene effecten waardoor ze authentieke 'goede bacteriën' zijn. Meer dan 1000 verschillende soorten zijn terug te vinden in onze darmflora (ook wel "microbiota genoemd”), die 100.000 miljard micro-organismen omvatten en een gewicht van 1,5 tot 3 kg. Duizenden studies zetten de specialisten ertoe aan te spreken over een echt orgaan omdat de fysiologische functies van de microbiota van belang zijn voor de gezondheid. Een deel van deze microbiota bestaat uit deze beroemde probiotica.

    Antibiotica behandelingen, zoals chemotherapie die de levensduur van cellen of organismen verkorten - allen in te zetten wanneer zij echt nodig zijn - vernietigen gemakkelijk geheel of gedeeltelijk de intestinale flora.

    Dit verklaart het belang van melkzuurbacteriën - een soort van herzaaiing van de darmflora - na antibiotica- of chemotherapie. De lange termijn effecten van probiotica zijn duidelijk gunstig en merkbaar afhankelijk van de gebruikte bacteriestammen.

    Onze darmflora kan dus variëren?

    De microbiota of darmflora verandert voortdurend, afhankelijk van wat we eten:

    Te veel dierlijke eiwitten veroorzaakt constipatie, slechte geuren, colitis of terugkerende intestinale pijn.

    Te veel koolhydraten (brood, witte rijst, pasta, gebak, snoep, ...) en het tegenovergestelde manifesteert zich: diarree, onwelriekende winderigheid ...

    Te veel antibiotica veroorzaakt intestinale irritatie, verzwakte immuniteit, slechte transiet ...

    Wij moeten onze maaltijden bijgevolg goed samenstellen en begrijpen wat er gebeurt in ons spijsverteringsstel van boven naar beneden.

    De samenstelling van elke maaltijd moet altijd verschillende porties fruit en groenten bevatten omdat hun vezels voeding zijn voor de "goede bacteriën".

    Deze probiotica kunnen soms helpen bij een dieetwijziging of een slechte flora opnieuw in evenwicht brengen, maar zijn geen vervanging van een evenwichtig dieet op lange termijn. Deze levende organismen zijn nodig voor de spijsvertering en de balans van de betrokken organen van hoog naar laag.

    Elke dag ziet ons spijsverteringskanaal 10 liter vloeistof passeren komende van drankjes en het water in voedsel.

    - Onze speekselklieren kunnen tot 1,5 liter speeksel met een alkalische pH fabriceren. In onze smaakpapillen hebben we ongeveer 100.000 polymorfe bacteriën.

    - Onze maag produceert 1 liter maagzuur en bevat relatief weinig bacteriën (100-1000).

    - Onze lever produceert ongeveer 1 liter gal met alkalische pH, die steriel is (bevat geen bacteriën).

    - De alvleesklier maakt ongeveer 1 liter pancreas vloeistof met bij alkalische pH, eveneens steriel.

    - De dunne darm, 4 tot 6 meter lang, produceert 1 liter per meter en bevat 10 000 tot 1 miljoen bacteriën.

    - De dikke darm neemt de vloeistof weer op en is de belangrijkste bacteriële verblijfplaats (maximaal 100 miljard !!).

    Wat zijn de specifieke functies van probiotica?

    De 7 essentiële functies van probiotica voor onze gezondheid.

    - Het onderhoud van de darmwand, want de colonocyten of colocytes en enterocyten (darmcellen van de dunne darm en de dikke darm) leven tot vier dagen en worden voortdurend vernieuwd. De dode cellen worden regelmatig afgevoerd.

    - Preventie van intestinale porositeit (lekkende darmen) die moleculen of onverteerde voedingsstoffen laten passeren en dus potentieel allergeen of antigeen zijn. Deze porositeit veroorzaakt veel malabsorptie en gevaarlijke toxines voor alle organen van de lever tot de hersenen via spieren, gewrichten, botten ...

    - De synthese van vitaminen: vitamine K (noodzakelijk bij de stolling van bloed bij kleine verwondingen); vitamine B9 of foliumzuur (noodzakelijk om neurale geboorteafwijking in de lumbale regio en heiligbeen dat zich moeilijk sluit en een open ruggetje te voorkomen); vitamine B12 (essentieel voor het functioneren van het centraal zenuwstelsel, in het bijzonder voor de bescherming van de myelineschede rond de zenuwvezels die de doorgang van zenuwimpulsen toelaat.

    - De opname van voedingsstoffen (voedingsmiddelen die de vertering hebben ondergaan) die de darmwand passeren en door het bloed naar de lever worden gevoerd.

    - De activering van het immuunsysteem

    - Bescherming tegen een aantal pathogene bacteriën in het darmkanaal dankzij de productie van een soort immuglobine antilichamen (IgAs).

    - De regulatie van de immuunrespons: zonder darmflora, zouden we allergisch zijn voor alles. Een goede darmflora is geassocieerd met een zeer lage sensibilisatie terwijl een sterke verstoring van de darmflora steeds wordt geassocieerd met een allergische aanleg.

    Aldus speelt ons spijsverteringskanaal een belangrijke immune rol?

    Inderdaad, 80% van onze immuniteit ontstaat in ons spijsverteringskanaal, wiens balans direct afhankelijk is van wat we eten. Goede immuniteit wordt bereikt door het dagelijks eten van veel fruit en groenten ... Vers en van het seizoen!

    Herstel van de darmgezondheid is één van de eerste behandelingen bij autoimmuunziekten. De link tussen onze eetgewoonten en epigenetische effecten op verschillende organen en lichaamsweefsels zijn niet onmiddellijk of voor de hand liggend.

    Slechte darmgezondheid heeft dus heel verschillen gevolgen voor verschillende mensen?

    Slechte darmgezondheid kan, in de genetische gevoeligheid van het individu, ziekten creëren:

    - Huid: eczeem, lupus erythematosus, sclerodermie, vitiligo ...

    - Digestiven: gastritis, pancreatitis, hepatitis, de ziekte van Crohn, colitis, colorectale kanker ...

    - Schildklierziekte van Hashimoto

    - Spier- en botontstekingen: fibromyalgie, spondylitis, artritis, reuma …

    - Neurologische ziekten: multiple sclerose (MS), amyotrofe laterale sclerose (ALS), de ziekte van Alzheimer en Parkinson ...

    - Cardiovasculair ziekten: hart- en pericardiale ontsteking, arthritis, atherosclerose ...

    - Storingen aan de luchtwegen: sarcoïdose, interstitiële pneumonie ...

    - Prekanker toestanden van het immuunsysteem: goed- en kwaadaardig lymfopathiëen …

    - Metabole ziektes: diabetes, dyslipidemie, metabool syndroom, overgewicht, obesitas ...

    Waar vinden we probiotica?

    De prebiotica (oplosbare plantaardige vezels) aanwezig in ons dagelijks dieet zijn de bron van de vorming van onze probiotische darmflora.

    Hun overvloed in planten vereist een langdurig kauwen van plantaardige vezels om de actie van fytaten voorkomen. Deze complexe moleculen worden geassocieerd met bepaalde metalen zoals ijzer die de absorptie door de darmen verhinderen.

    Aanvullingen kunnen gebeuren met melkzuurbacteriën (ook bekend als probiotica). Voor een positieve invloed op de darmflora is het noodzakelijk dat de probiotische stammen goed gekozen worden in voldoende hoeveelheden van minimaal 10 miljard per applicatie.

    Voor een peuter schrijven studies een behandeling voor van 15 tot 30 dagen. Voor een volwassene wordt een behandeling van 1 tot 2 maanden aanbevolen.

    Dit type suppletie wordt aanbevolen in geval van antibiotica, gastro-enteritis, prikkelbare darmsyndroom of terugkerende infecties.

    Het is belangrijk te weten dat een langdurige suppletie met probiotica nooit zo effectief is als een echte verandering in dieet: eet veel groenten en fruit, absoluut op dagelijkse basis.

    Is het waar dat probiotica ook aanwezig zijn in pollen?

    Het klopt inderdaad dat pollen een beschermende probiotische rol kunnen spelen tegen pathogene flora in de darmen. Pollen bevatten 1 om 10 miljoen melkzuurbacteriën per gram.

    Deze flora kan perfect geconserveerd worden door bevriezing en vernietigd indien gedroogd als stuifmeel.

    Het INRA in Toulouse was in staat om in vitro aan te tonen dat verse pollen zeven pathogenen kunnen afremmen: Proteus mirabilis en vulgaris vaak verantwoordelijk voor urineweginfecties o.a. Staphylococcus aureus die verantwoordelijk zijn voor voedselvergiftiging met risico's van sepsis; de Yersinia enterocolitica.

    Behandeling met pollen heeft gunstige gevolgen op de behandeling van de ziekte van Crohn. Het laat de regeneratie toe van de eerste laag van darmcellen die zich om de 2 of 3 dagen vernieuwen.

    Het effect van probiotische pollen is zelfs groter dan van de in de reklamemedia zo geprezen probioticaprodukten zoals Actimel en andere.

    Oorspronkelijk artikel:"Prébiotique et probiotique: des merveilles de la nature", La lettre du Professeur Joyeux, Janvier 7, 2016.

    14-01-2016, 21:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:prebiotica, probiotica
    25-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fructose ... wolf in schapenvacht.

    Moeten wij stoppen met het eten van fruit?


    Wij lezen meer en meer dat fructose - vruchtensuiker - slecht is voor de gezondheid.

    Sommigen vragen zich af of ze moeten stoppen met het eten van fruit.

    Een groot misverstand.

    Wees gerust ... het gaat over een groot misverstand.

    Zeker, niemand moet overdrijven met suiker want een te zoet dieet is de oorzaak van veel gezondheidsproblemen:

    - Leverontsteking (hepatitis)

    - Diabetes type 2, insulineresistentie

    - Verstoring van de eetlust

    - Verslaving vergelijkbaar met drugsverslaving

    - Inname van vet, obesitas en het metabool syndroom

    - Cholesterol, bloeddruk en andere hart-en vaatziekten

    - Slechte mondhygiëne, cariës

    - Slechte adem 

    - Versnelde veroudering, veroorzaakt door oxidatie en glycatie van onze cellen

    - Het verhogen van het risico op kanker.

    Maar het hangt allemaal af van hoe je suiker gebruikt.

    Suiker bestaat niet in zuivere vorm in de natuur maar komt altijd van een plant.

    De mens heeft altijd gezocht om uit de plant zo zuiver mogelijke suiker te trekken zonder geur om het te kunnen gebruiken als een soort specerij en tegemoet te komen aan de drang naar zoet.

    Korte geschiedenis van de suiker.

    Onze voorouders hebben heel lang gewacht om de mogelijkheid te verkennen van het extraheren van suiker.

    De eerste ontdekte bron van suiker is natuurlijke bloemnectar die bijen omzetten in honing. Dit is het eerste super zoete product gebruikt door de mens. In Europa werd de honing pas onttroond na de 1e Kruistocht (elfde eeuw) door ...

    Suikerriet dat al duizenden jaren voordien ontdekt was in Nieuw-Guinea. Het werd vervolgens aangeplant in India en China. In Iran ontdekte men het suikerbrood waar de kruisvaarders kennis mee maakten in Jeruzalem.

    Daar suikerriet slecht groeide in Europa begonnen de Europeanen 500 jaar later grote plantages aan te leggen in de tropische gebieden van Afrika en Amerika.

    Tot in de negentiende eeuw kende men geen andere suiker dan rietsuiker.

    De suikerbiet werd geïdentificeerd in de Middeleeuwen, maar men moest wachten tot Napoleon die de Franse wetenschappers opdroeg een methode te ontwikkelen voor het extraheren van suiker uit de bieten op industriële schaal.

    De nieuwste innovatie is de hydrolyse van maïzena door een enzymatisch proces. Deze ontdekking uit 1960 gaf het ontstaan aan de glucose-fructose siroop (high fructose corn syrup of HFCS), goedkoper dan riet- of bietsuiker.

    Wat zit er achter onze tafel suiker?

    Tafelsuiker, poedersuiker, witte suiker heet in vaktermen "sucrose".

    Sucrose bestaat uit twee moleculen: één molecule glucose en één molecule fructose.

    Glucose is essentieel voor het leven.

    Glucose is een molecule van levensbelang. Alle cellen in ons lichaam hebben glucose nodig om energie te kunnen produceren.

    Als er geen glucose zit in de voeding zal het lichaam die zelf produceren.

    Hiervoor gebruikt het de spieren waarvan de eiwitten in suiker kunnen omgezet worden door de lever nodig voor de cellen van vitale organen zoals de hersenen en het hart.

    Fructose alleen is vergif.

    Fructose is anders: het is een molecule die niet essentieel is en die in het menselijk lichaam niet optreedt. Buiten de levercellen kunnen zeer weinig lichaamscellen de fructose gebruiken.

    Wanneer we veel fructose eten wordt die niet door onze cellen gebruikt zoals glucose. Fructose wordt volledig opgenomen door de lever, die dan wordt gebruikt om energie te leveren … het overtollige wordt omgezet in vet, de triglyceriden.

    Waarschuwing: Ik spreek hier alleen van fructose toegevoegd aan levensmiddelen; het is de fructose poeder of vloeistof die wordt verkocht als “confituursuiker” of "natuurlijke suiker", die men ten onrechte doet uitschijnen als dieetproduct.

    Waarom is fruit niet schuldig?

    Bovenstaande beschuldigingenb zijn niet van toepassing op de vruchtensuiker op zichzelf: de vruchten bevatten slechts 2-11% fructose, groenten 1%; en vooral deze suiker gaat gepaard met veel stoffen die de effecten ervan veranderen in vergelijking met zuivere fructose.

    Om een idee te geven: er zit 10 gram fructose in een grote appel en 20 gram pure fructose in een klein blikje frisdrank.

    Maar vergis je niet: zelfs als je veel fruit en groenten eet zal de fructose geen nadeel berokkenen.

    Waarom?

    Anders dan fructose in frisdrank en industriële vruchtensappen is de fructose in natuurlijke plantaardige vezels vergezeld van antioxidanten die de doorgang ervan in het bloed en de lever vertragen. Dit laat dus tijd voor de lever om alle fructose te gebruiken voor de voeding en niet om te zetten in overtollig vet.

    Studies hebben zelfs aangetoond dat het eten van 10 stukken fruit per dag het risico op ziekte doet dalen.

    Hoe zit dat met sappen?

    Om sap te verkrijgen moeten bepaalde eetbare delen verwijderd worden en dat creërt weer een heel ander midden.

    Bijvoorbeeld, wanneer men een sinaasappel perst krijgt men het sap en de pulp, maar niet de vliesjes rond elk segment. Hetzelfde met appelen waarbij door het persen veel essentiële vezels verloren gaan.

    Dit is de reden waarom studies aantonen dat vruchtensappen gevaarlijker zijn voor diabetici dan de hele vrucht.

    Er is echter echt geen risico als men de hele vrucht eet. Hun fructose is geen reden om ons de hele vrucht te ontzeggen.

    Wij moeten echter ten allen prijze fructose toegevoegd aan levensmiddelen vermijden.

    Verborgen fructose.

    De belangrijkste bron van fructose thuis is tafelsuiker, wit of bruin, afkomstig van riet of bieten.

    Zuivere fructose toegevoegd aan voedsel is schaars in Europa. Maar er is de glucose-fructosestroop in een indrukwekkend aantal industriële producten. Sinds haar ontstaan hebben de fabrikanten deze meevaller gezien en gebruiken het gretig als bijproduct in de voedingsindustrie.

    Consumenten zijn ook zeer snel verleid en zijn erop uit om geld te besparen met dit relatief goedkoop voedsel.

    Men vindt het vooral: in alle frisdranken, ijs en sorbets, de meeste verpakte cakes en koekjes, bijna alle snoep en suikerhoudende ontbijtgranen vaak aangeprezen voor onze kinderen.

    Frisdrank, vruchtensappen en sportdranken zouden volgens Harvard onderzoekers verantwoordelijk zijn voor 180.000 sterfgevallen per jaar.

    Honing is een uitzondering. Het bevat weliswaar meer dan 40% fructose maar ook antioxidanten, antibacteriëlen en prebiotica (om de bacteriën te voeden in de darmflora). Met mate is het niet zo slecht voor de gezondheid als de producten verrijkt met fructose.

    Natuurlijke fructose in fruit heeft bijgevolg niets te maken met de geïsoleerde versie. Integendeel ... groenten en fruit zijn de beste wapens om obesitas te bestrijden.

    Oorspronkelijk artikel:"Faut-il vraiment arrêter de manger des fruits?", Eric Müller, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Août 17, 2015.

    Bijlagen:
    http://articles.mercola.com/bad-breath.aspx   
    http://authoritynutrition.com/10-disturbing-reasons-why-sugar-is-bad/   
    http://www.lanutrition.fr/les-news/les-fruits-entiers-c-est-mieux-que-les-jus-de-fruits.html   
    http://www.lanutrition.fr/les-news/sodas-boissons-aux-fruits-180000-deces-par-an-selon-harvard.html   
    http://www.lesucre.com/sucre-de-a-a-z/histoire/frise-chronologique.html   
    http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/EncyclopedieAliments/Fiche.aspx?doc=miel_nu   

    25-12-2015, 22:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:fructose, glucose, suiker
    19-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinda-allergie

    Probiotica genezen pinda-allergie bij 80% van de kinderen en kunnen vaccins voor het stimuleren van het immuunsysteem vervangen.

    Peanut allergy

    (NaturalNews) De moderne geneeskunde heeft nog weinig aandacht voor één van de belangrijkste systemen van het menselijk lichaam - de collosale bacterie kolonies die in symbiose leven met de menselijke darmen. Deze verschillende bacteriesoorten helpen bij de spijsvertering en beschermen de organen en het bloed tegen toxines. Ze stimuleren ook ons immuunsysteem.

    De 'Loyola University Health System' in Chicago ontdekte dat bepaalde Bacillus bacteriën in het spijsverteringskanaal sporen vormen in tijden van stress. Als deze bacteriesporen B-lymfocyten tegenkomen van het immuunsysteem, binden de moleculen zich waardoor de B-cellen zich sneller reproduceren. Deze actie leidt tot de snelle reproductie van antilichamen voor de bestrijding van virale en bacteriële infecties. Deze wetenschap maakt de toekomst uit in het stimuleren van het menselijk immuunsysteem.

    Probiotica zullen vaccins vervangen.


    Eens zullen vaccins worden beschouwd als ongewenste indringers omdat ze niets doen om het bacterieleven aan te moedigen om de natuurlijke productie van antilichamen voor alle mogelijke infecties te stimuleren. Vaccins zijn theoretisch een enkel modus immuunsysteem dat zich richt op slechts één virusstam. (Dit kan alleen virussen stimuleren om te muteren, waardoor het immuunsysteem een verhoogd risico is voor wild type virussen).

    Eens zal de moderne geneeskunde de krachtige probiotische supplementen inzetten om de kolonisatie van nuttige bacteriën te bevorderen. Het zijn deze probiotica die reageren op stress in het lichaam en het immuunsysteem activeren tegen alle mogelijke infecties. Er is geen behoefte aan tientallen enkel-modus inentingen die schadelijke additieven bevatten. Het einde van het vaccintijdperk komt eraan.

    Momenteel voert de moderne geneeskunde oorlog tegen het menselijk immuunsysteem; niet alleen onderdrukt zij het met vaccin hulpstoffen en metalen maar vernietigt tevens het bacterieleven. Antibiotica, die zowel de slechte als de goede bacteriën vernietigen, voeren een oorlog tegen het menselijk immuunsysteem en teistert de bacterie kolonies die de reproductie van antistoffen versnellen!

    Dit is de reden waarom probiotica zo belangrijk zijn, vooral als men door antibioticum, glyphosate of vaccin beschadiging heeft toegebracht. Deze probiotische soorten zijn het echte brein achter het immuunsysteem. Voortdurende aanvallen op deze kolonies ondermijnt ons immuunsysteem op lange termijn.

    Probiotische stam geneest pinda-allergie bij 80 procent van de kinderen.

    Wetenschappers aan het ‘Murdoch Children's Research Institute’ in Australië hebben gevonden dat probiotica de grootste stap zijn in de richting van het genezen van de dodelijke pinda-allergie bij kinderen. De 30 kinderen betrokken bij dit onderzoek waren allergisch voor peanuts. Tijdens de 18 maanden durende studie kregen de kinderen zowel pindabloem als een probioticum Lactobacillus rhamnosus genoemd. Na een jaar en een half waren 80 procent van de kinderen in staat om pinda's te tolereren. Het blijkt dat de Lactobacillus rhamnosus het ontbrekend stuk is in het immuunsysteem van zulke kinderen. Hoofdonderzoeker Mimi Tang zei dat de betrokken families in het onderzoek danig onder de indruk waren van de probiotische behandeling. Ze zeiden dat het hun leven helemaal veranderde.”

    Inderdaad, het begrijpen van het bacterieel systeem in het menselijk lichaam en het voorzien van de geschikte bacteriën kan verschillende allergieën genezen en het lichaam tegen meerdere pathogenen beschermen.

    "Deze bevindingen vormen de cruciale eerste stap naar de ontwikkeling van een behandeling voor pinda-allergie en mogelijk voor alle voedselallergieën," stelde Mimi Tang in de  'Melbourne Herald Sun'. "Het zou een grote stap voorwaarts zijn voor de medische wetenschap als we een behandeling zouden vinden die curatief is. Het zal het leven voor kinderen en volwassenen met pinda-allergie compleet veranderen," zei ze.

    Lactobacillus rhamnosus bevindt zich vaak in yoghurt maar in de studie was de bacteriestam sterk geconcentreerd en kwam overeen met 22 kg yoghurt. Aan het eind van het 18 maanden durend onderzoek konden de kinderen tot 14 pinda's per dag of vier gram pindaproteïne tolereren. De normale recovery rate in deze periode is slechts 4 procent. Het probioticum Lactobacillus rhamnosus verhoogt herstel na een magere 4 procent tot een verbazingwekkende 80 procent.

    Oorspronkelijk artikel:”Probiotics cure peanuts allergie in 80% of children and can relate vaccines for immune system stimulation, Wednesday, January 28, 2015 by; L. J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.jimmunol.org/content/184/12/6782   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100614171907.htm   
    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/australiaandthepacific/australia/11374305/Fatal-peanut-allergies-could-be-cured-by-probiotic-bacteria-say-Australian-doctors.html   
    http://www.truthwiki.org/Immune_System/   
    http://www.truthwiki.org/Medical_Fascism/   
    http://www.truthwiki.org/Vaccine_Fanaticism/   

    19-12-2015, 23:19 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:allergie, pinda-allergie, probiotica
    16-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allergie: een groeiend probleem.

    Westerse kinderen zijn nu al allergisch voor alles - in een wereld overspoeld met giftige chemiecaliën.

    Extreme allergies

    (NaturalNews) "Ik was op het punt gekomen waarop voedsel mij pijn deed en ziek maakte" zegt Alex Visker, de 19-jarige, die zowat allergisch is voor alle levensmiddelen. Het lichaam van de jongen verwerpt alles en in 2013 stopte hij helemaal met het eten van vast voedsel. Hij krijgt momenteel voedingsstoffen toegediend via een sonde.

    Na het bezoeken van tientallen specialisten, hebben Visker en zijn Utah familie nog steeds geen antwoord. "We hebben veel artsen ontmoet die geen idee hebben van wat er gaande is - ze gooien de handen in de lucht en zeggen: 'we kunnen u niet helpen," verklaarde de moeder, Jodie Visker, tegenover de Britse Daily Mail.

    “De mensen geloven ons niet, leraren, artsen, buren, denken gewoon dat je gek bent of waaien het probleem weg,” zei ze. "Het is hartverscheurend. Het is zo moeilijk om mee te leven. Als ouder wil je het probleem opgelost zien, wil je het probleem wegnemen en antwoorden krijgen”

    19-jarige eet uit voedingssonde omdat hij allergisch is voor alles.

    Door de jaren heen had Alex allergie opgebouwd voor pinda's, parfums, verf, latex, uitlaatgassen en filters en vers gesneden gras. Nu is hij allergisch voor vrijwel alles - behalve voor pillen en de voedingssonde die de familie nu 6000 euro per maand kosten.

    Zelfs na een hap gewoon voedsel klaagt Alex klaagt over extreme hoofdpijn, maagconvulsies, bot- en spierpijn en hersenmist. Oppervlakkig bekeken ziet de afwijzing van voedsel door Alex eruit als een soort van eetstoornis.

    Alex's oudere broer Brady zegt: “Op een dag merkte mijn moeder op dat mijn broer zich aan het uithongeren was tot de dood en dat sloeg geweldig bij mij in waardoor ik zijn situatie als een ernstig probleem inschatte.”

    “Wat ik het meest van Alex herinner is klagen dat hij hoofdpijn had en dat hij de hele dag in bed bleef,” zegt de 21-jarige. "Ik dacht dat hij kloeg om niets te moeten verrichten. Ik voel me schuldig als ik daaraan terugdenk.”

    Alex merkte op: “Er veranderden een heleboel dingen voor mij - ik heb moeten nadenken hoe ik kon verder leven.”

    "Als ik bepaalde parfums inhaleer krijg ik last van hersenmist  wat hetzelfde is als twee tot drie dagen niet slapen en niet in staat zijn om na te denken. Als ik tomaten eet krijg ik hoge koorts," merkte hij op, zoals gerapporteerd door de Daily Mail.

    Alex wordt momenteel twee keer per maand behandeld met Xolair, een mestcelstabilisator die helpt bij allergieën. "Het helpt me uit bed te komen en niet in anafylaxie (snelle systemische allergische reactie) te vallen,” zegt Alex.

    Giftige chemicaliën de oorzaak.

    Men moet beseffen dat het lichaam en de gevoeligheden van deze tiener niet het probleem zijn en ook nooit waren. Zijn lichaam kan eenvoudig alle giftige stoffen die in de westerse wereld gebruikt worden erkennen en intelligent reageren door ze uit te sluiten. De westerse wereld is echter zo overspoeld met giftige chemicaliën, van massaal gespoten landbouwchemicaliën die het delicate evenwicht van onze darmbacteriën belagen tot enorme hoeveelheden pillen die in het water belanden die daar vreemde chemische processen op gang brengen.

    Lichaamsverzorgingschemicaliën, weekmakers en synthetische stoffen zoals Teflon hormoonverstorende chemie lekken in de bodem, ons voedsel en drinkwater, waarna ze doordringen tot de levende wezens en de hele voedselketen die de natuurlijke biologische processen verstoren.

    Een andere manier om deze situatie te benaderen is de enorme hoeveelheid chemicaliën die worden geïnjecteerd bij Westerse kinderen door de bijprodukten in vaccins waardoor veel kinderen zichzelf en hun natuurlijke omgeving ontwrichten.

    Op aluminium gebaseerde adjuvantia in vaccins worden gebruikt om het immuunsysteem van kinderen te stimuleren om hun lichaam te doen reageren op verzwakte virusstammen. Tientallen doses van dit soort kunstmatige stimuli worden toegepast op het onderontwikkeld immuunsysteem van kinderen. Wetenschappers moeten nog begrijpen hoe deze ontsteking tot allergische reacties bij kinderen kunnen leiden.

    Oorspronkelijk artikel:”Western children are now becoming allergic to EVERYTHING - literally! - as world is inundated with toxic chemicals”, Tuesday, November 10, 2015 by: L. J. Devon, Staff Writer, Natural News

    Bijlagen:
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3291620/Allergic-food-Utah-teenager-fears-eating-kill-rare-condition-means-allergic-virtually-everything.html   

    16-12-2015, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:allergie, chemicaliƫn
    15-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glycemische lading

    Diabetes: bewaak de glycemische belasting van uw dieet.

    Diabetes is een slechte controle van de bloedsuikerspiegel in het bloed (bloedsuiker). Onze bloedsuikerspiegel stijgt wanneer wij suikers of koolhydraten eten, ongeacht of zij "eenvoudig" of "complex" zijn. We zullen later zien dat dit niet is wat telt.
    In het geval van diabetes kan ons lichaam niet langer onze bloedsuikerpieken beheersen na het eten van suikers en koolhydraten ... Hetzij omdat de alvleesklier geen insuline produceert, het hormoon dat de bloedsuikerspiegel verlaagt  (diabetes type 1, insuline). Hetzij omdat de insulineafscheiding niet langer effect heeft op het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Het lichaam heeft insulineresistentie (type 2 diabetes, insulineresistentie) opgebouwd.


    Daarom is het onze taak om te controleren of wij niet te veel suiker eten, hetgeen ernstig en blijvend onze bloedsuikerspiegel verhoogt.


    En dat is de reden waarom het belangrijk is om de glycemische belasting van ons voedsel te weten, dat wil zeggen de hoeveelheid koolhydraten die ze bevatten en de snelheid waarmee ze in de bloedbaan passeren.

    Niet alle koolhydraten zijn zoet van smaak.

    Koolhydraten zijn moeilijk te identificeren in de voeding, omdat ze alomtegenwoordig zijn maar niet altijd te proeven (zonder toegevoegde suiker of gezouten). Volledig stoppen met koolhydraten is zeer restrictief.


    Men heeft lange tijd de koolhydraten verdeeld in snelle en langzame suikers. Men dacht dat de eenvoudige suikers snel afbraken en de complexe suikers langzaam. We weten nu dat deze indeling verkeerd was - moleculaire complexiteit is niet doorslaggevend. Bijvoorbeeld is fructose een eenvoudig suiker dat langzaam afbreekt.

    Om diabetici te helpen bij het kiezen van hun voeding hebben de voedingsdeskundigen de glycemische index ingevoerd.

    Wat is de glycemische index?


    De glycemische index (GI) evalueert de glycemische kracht van voedingsmiddelen. Dit is de intensiteit waarmee de bloedsuikerspiegel verhoogt.
    Om de glycemische index te berekenen, maakt gebruik van een groep van deelnemers die vrijwillig vasten.

    Men geeft elk van hen 50 g glucose en meet de veranderingen van hun bloedsuikerspiegel gedurende 2 uur boven de normale waarde: 1 g glucose per liter bloed. We bekomen dan een curve die er als volgt uitziet:


    Voor elkeen berekent men de oppervlakte onder de curve boven 1 g/l. Daarna maakt men het gemiddelde over alle deelnemers. Dit is de referentiewaarde die het effect van puur suiker op de bloedglucose in de tijd bepaalt.

    Men moet weten dat de suikerabsorptie varieert tussen mensen. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze vooral afhankelijk is van de darmflora of de bacteriën die in onze darmen leven.

    Dan gaat men over tot nieuwe metingen en geeft de deelnemers een portie van 50 g koolhydraten van het te onderzoeken voedsel (bijv. banaan). Men bepaalt de evolutiecurve van de bloedsuikerspiegel voor bananen en het gebied onder de curve.

    Vervolgens deelt men het oppervlak banaan door het referentieoppervlak (glucose) en vermenigvuldigt dit resultaat met 100. Dit geeft waarden van 0 tot 100.

    Drie klassen glycemische index (GI).

    De glycemische index is verdeeld in drie klassen van levensmiddelen:

    - Voedingsmiddelen met een hoge glycemische index boven 70: glucose (100), frietjes (82), wit brood (70), volkoren brood (71), cornflakes (77)
    - Voedingsmiddelen met een gemiddelde glycemische index tussen 55 en 70: meloen (67), kersen (63), witte rijst (64), witte suiker (68)
    - Voedingsmiddelen met een lage glycemische index onder 55: banaan (52), appel (38), zoete aardappelen (46), nutella (25), fructose (10)

    Koken beïnvloedt de GI.

    De glycemische index varieert door koken:
    GI 47 voor gekookte wortel, GI 16 voor de rauwe wortel!
    GI 95 voor aardappelen uit de oven, GI 82 als frites, GI 78 indien gekookt , GI 65 gestoomd met pel.
    Pasta al dente heeft een lagere GI dan gekookt.
    Sinaasappel GI 42 terwijl GI 50 voor sinaasappelsap
    GI 53 voor druiven, GI 64 rozijnen
    GI 64 witte rijst, GI 85 voor rijstwafel

    De glycemische index is een innovatief en praktisch hulpmiddel voor diabetici, zeggen de onderzoekers.

    Aandacht voor de methode.

    Wees ervan bewust dat alle methoden om de GI te meten niet dezelfde zijn. Over heel de wereld heeft men wetenschappers gemobiliseerd om de GI van gewone voedingsmiddelen vast te stellen. Elke GI tabel geeft verschillende resultaten voor hetzelfde voedsel.

    Zo bijvoorbeeld heeft de Australische groep Jennie Brand-Miller een GI van 66 berekend voor bier [2]. Maar bij “l’Observatoire des Aliments” krijgt bier een GI van 110 (!) Waarschijnlijk gaat het hier om niet hetzelfde bier. Ook zijn er verschillende aardappelvariëteiten, enzovoort.

    Andere subtiele benadering: Europeanen nemen voor GI 100 referentie de glucose als FC 100. De Amerikanen nemen wit brood als GI 100 referentie.

    Het heeft bijgevolg geen zin de GI tabellen met elkaar te vergelijken. De glycemische index van de Montignacbank is gemakkelijk te gebruiken. Voor een vereenvoudigde tabel verwijzen wij naar die van Jenny Brand-Miller.

    Tenslotte, fixeer je niet uitsluitend op de glycemische index van voedsel omdat die ook afhankelijk is van de aanwezigheid van andere niet-koolhydraat bestanddelen. Bijvoorbeeld zo heeft Nutella een lage GI, terwijl het vol suiker zit; het is omdat de pasta ook veel vet vat wat de de passage door het bloed vertraagt.

    Wat zeggen de studies?

    Ondanks bovenstaand is het leven gedurende 6 maanden op een laag GI-dieet effectiever tegen type 2 diabetes dan een dieet rijk aan granen en vezels.

    Een Amerikaanse studie volgde 40 diabetes (type 2) gedurende een jaar. Deze met een laag GI-dieet konden hun bloedsuiker te stabiliseren met minder medicatie dan voorheen.

    Twee klinische studies onder prediabetici hebben aangetoond dat een GI-dieet de aanleg tot diabetes type 2 kan verwijderen.

    Vele nationale en internationale verenigingen raden het GI-dieet voor diabetici aan: het WHO en verschillende verenigingen voor diabetesonderzoek (Europa, Canada, Australië).

    Als je geen diabetes hebt.

    Een ‘lage glycemische index dieet’ is van weinig belang als men geen diabetes of overgewicht heeft.
    Sommige studies hebben aangetoond dat de lage glycemische index voedingsmiddelen langer honger onderdrukken ndan anderen. Dit dieet is ook effectief tegen acne.
    Maar over het algemeen zal men door een GI-dieet niet meer gewicht verliezen dan door conventionele caloriebeperking (minder eten).

    Beter dan de glycemische index.

    Er is iets beter dan de glycemische index.
    Het is verontrustend om te weten dat Nutella (GI 25) en Snickers (GI 41) het doen met een zeer lage glycemische index ... vooral als watermeloen een GI van 80 krijgt toebedeeld!
    Maar je hebt alle reden om je intuïtie te volgen en uw diabetes vriend watermeloen aan te raden.
    Houd in gedachten dat de GI equivalente delen van koolhydraten vergelijkt en niet 50 g watermeloen met 50g Snickers ...
    Men moet bergen watermeloen eten om de hoeveelheid koolhydraten binnen te krijgen die in Snickers zitten.
    Om zulke anomlieën het hoofd te bieden heeft men het begrip glycemische lading ingevoerd: de glycemische index vermenigvuldigd met de hoeveelheid gecdonsumeerde koolhydraten gedeeld door 100.

    Ook hier drie categorieën.

    De glycemische lading is verdeeld in 3 klassen:

    - Hoge glycemische lading groter dan 20: 105 g donkere roggebrood (29), een schaal van 50 g Cornflakes (33), 33cl Coca-Cola (24)

    - Gematigde glycemische lading, tussen 11 en 19: 200 g linzen (12), een tros druiven 200g (18,2)

    Lage glycemische lading van minder dan 10: 25 cl bier (8,5), 200 g erwten uit blik (8), 1 chocoladereep 25g (6,4)

    De glycemische lading in overweging nemend, denk eraan dat zelfs voedsel met lage GI in redelijke hoeveelheden moet worden gegeten om te voorkomen dat men verzwaart.

    Oorspronkelijk artikel:”Diabète: surveillez la charge glycémique de votre alimentation”, Eric Müller, Néo-nutrition, La lettre de la nutrithérapie, Dec. 12, 2015.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/87/1/269S.full   
    http://www.lanutrition.fr/bien-comprendre/le-potentiel-sante-des-aliments/index-et-charge-glycemiques/tableau-des-index-glycemiques.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19088352   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21280171   
    http://www.observatoire-des-aliments.fr/sante/les-aliments-a-fort-index-glycemique   
    http://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/DossierComplexe.aspx?doc=mincir-index-glycemique-index-glycemique-et-prise-de-poids-un-lien-direct-   
    http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/Regimes/Fiche.aspx?doc=index_charge_glycemiques_nu   
    http://www.passeportsante.net/fr/Nutrition/Regimes/Fiche.aspx?doc=nouveau-regime-ig   
    http://www.thierrysouccar.com/sante/info/quest-ce-que-la-charge-glycemique-747   
    https://www.fitbug.com/g/The-GI-diet   

    15-12-2015, 23:22 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:glycemsche lading, glycemische index, diabetes
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!