NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Cacao gezond
 • Magnesiumvormen
 • Astaxanthine
 • Suikervervangers
 • Alzheimer de baas

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  13-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedermelk tegen kanker

  Een eiwit in de moedermelk kan worden gebruikt om kanker en bepaalde bacteriële infecties te behandelen.

  Moedermelk staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen voor de baby  - maar zou het ook voor volwassenen beloftevol kunnen zijn? Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat menselijke moedermelk een speciaal eiwit bevat dat kanker kan afweren en zelfs nuttig kan zijn bij de behandeling van geselecteerde bacteriële infecties. Hoewel moedermelk over het algemeen alleen als voedsel voor zuigelingen wordt beschouwd, lijkt het erop dat het binnenkort ook een perfect middel voor de bestrijding van kanker kan worden. Wie had dat ooit gedacht?

  Wetenschappers van het Instituut voor Hygiëne en Toegepaste Immunologie van het Centrum voor Pathofysiologie, Infectologie en Immunologie bij MedUni Vienna hebben zojuist een voorheen onbekende functie ontdekt van een eiwit dat bekend staat als lactoferrine en dat voornamelijk wordt aangetroffen in de moedermelk. Studieleider Hannes Stockinger zei over de bevindingen: "Deze ontdekking kan nuttig zijn bij het ontwikkelen van nieuwe therapeutische middelen voor kanker en ook voor de behandeling van bepaalde bacteriële infecties."

  Proteïne uit moedermelk bestrijdt kanker en meer.

  De wetenschappers onderzochten de effecten van lactoferrine op een sleutelenzym in het menselijk lichaam, plasminogeen. Plasminogeen speelt een cruciale rol bij de afbraak van eiwitten maar speelt in werkelijkheid een grotere rol in het lichaam: het is ook de sleutel tot orgaanontwikkeling, immuunrespons, wondgenezing en het afbreken van bloedstolsels.

  Maar om dit alles te kunnen verwezenlijken moet plasminogeen worden omgezet in zijn actieve vorm, plasmine - en dit is waar het mis kan gaan en het stadium van ziekte kan bepalen. Vladimir Leksa, een andere onderzoeksleider van MedUni Wenen, legde uit: "Kwaadaardige tumorcellen en sommige virulente soorten bacteriën, zoals Borrelia, binden en activeren bijvoorbeeld menselijk plasminogeen om weefselbarrières te doorbreken. Bijgevolg is het plasminogeensysteem een bruikbaar doelwit voor diagnostische en therapeutische strategieën bij kanker en ontstekingsziekten. "

  De wetenschappers van MedUni Vienna hebben ontdekt dat lactoferrine de activering van plasminogeen remt door zich er rechtstreeks aan te binden. Deze actie voorkomt op zijn beurt dat tumorcellen binnenvallen en heeft ook een beschermend effect tegen sommige soorten bacteriën, zoals Borrelia.

  Stockinger.  Het team vatte samen en verklaarde: "Onze resultaten dragen niet alleen bij tot een begrip van veel antimicrobiële, antitumor- en immunomodulerende activiteiten die worden toegeschreven aan lactoferrine, maar tonen ook aan dat lactoferrine nuttig kan zijn als een natuurlijk hulpmiddel voor therapeutische interventies, om te voorkomen dat kwaadaardige cellen en virulente bacteriën de gastheren binnendringen. "

  Meer kankerbestrijding dan op het eerste gezicht lijkt.

  Het toeval wil dat lactoferrine niet de enige kankerbestrijdende verbinding in  moedermelk is. In 2017 bracht onderzoek een ander eiwit aan het licht dat kanker kan afremmen: alfa-lactalbumine. De Zweedse onderzoekers die het  ontdekten, gaven het een bijnaam: Hamlet.

  Professor Catharina Svanborg, die de eerste ontdekking deed zei naar verluid over het eiwit: "Er is iets magisch aan het vermogen van Hamlet om zich op tumorcellen te richten en ze te doden."

  Svanborg is immunoloog aan de universiteit van Lund in Zweden en stuitte op de anti-kankerwerking van Hamlet tijdens het bestuderen van antibiotica. Ze legde uit dat moedermelk een geweldige bron is van nieuwe antimicrobiële middelen; haar team had humane tumorcellen uitgekozen om met 'praktische redenen' mee te experimenteren en was toen geschrokken om te zien wat er vervolgens gebeurde.

  "Tot onze verbazing stierven de tumorcellen toen we deze melkverbinding toevoegden. Het was een volkomen toevallige ontdekking, "herinnerde Svanborg zich.

  Hamlet valt kankercellen aan via verschillende paden, waaronder het vernietigen van de mitochondria van de cellen (de cellulaire krachtcentrale) en de kern - uiteindelijk leidend tot celdood of apoptose.

  In een vroeg stadium van de behandeling van blaaskanker met Hamlet begonnen patiënten binnen enkele dagen dode kankercellen langs hun urine af te scheiden. Moedermelk is zeker een geschenk uit de hemel.

  Oorspronkelijk artikel: “A protein found in breast milk can be used to treat cancer and certain bacterial infections”, Thursday, May 31, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4503772/Breast-milk-accidental-cure-cancer.html   
  https://www.alphagalileo.org/en-gb/Item-Display/ItemId/163353?returnurl=https://www.alphagalileo.org/en-gb/Item-Display/ItemId/163353   

  13-06-2018, 19:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kankerbestrijding, moedermelk, kankeronderzoek, kankertumoren, immuunsysteem, lactoferrine, medische wetenschappen, melkeiwitten, superfood
  06-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen voor het hart.

  Een kopje bosbessen per dag beschermt je tegen hartziekten en kanker, ontdekken wetenschappers.

  Wist u dat bosbessen kanker en hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen?

  Volgens een studie van onderzoekers aan de Florida State University zou het dagelijks eten van bosbessen het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

  Voor het onderzoek voerden de wetenschappers een dubbelblinde en placebogecontroleerde klinische studie uit. De onderzoekers observeerden 48 vrouwen na de menopauze die gediagnosticeerd waren met pre-hypertensie (eerste stadium van hypertensie).

  Elke dag kreeg de helft van de vrouwen een placebo of 22 g gevriesdroogd bosbessenpoeder dat equivalent was aan een kopje (150gr) verse bosbessen. Tijdens de proef namen de onderzoekers nota van de bloeddruk van de vrouwen en hun stikstofmonoxide niveaus.

  De wetenschappers noteerden ook de arteriële stijfheid bij de deelnemers.  Arteriële stijfheid is een symptoom van atherosclerose en duidt vaak op cardiovasculair risico. De aandoening geeft ook aan dat het hart harder moet werken om bloed naar de perifere bloedvaten te pompen.

  Na acht weken zagen de vrouwen die het bosbessenpoeder hadden genomen hun systolische druk verminderd met 5,1% en hun diastolische druk met 6,3%.  De vrouwen die het placebo hadden genomen vertoonden geen vermindering van bloeddruk.

  De arteriële stijfheid van de bosbessengroep verminderde met ongeveer 6,5% tegenover geen veranderingen bij de placebogroep.

  De onderzoekers stelden ook een 68,5 procent toename vast van stikstofmonoxide in de bloedspiegels van de vrouwen die het bosbessenpoeder hadden genomen.  Stikstofmonoxide kan de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedstroom toeneemt en de bloeddruk daalt. Er waren geen veranderingen in de stikstofmonoxide niveaus van de vrouwen die het placebo hadden genomen.

  Bosbessen het beste "medicijn" voor bloeddruk?

  "Nogmaals laat wetenschappelijk onderzoek de opmerkelijke eigenschappen zien van fruit in het op gang brengen van buitengewone genezingen in het menselijk lichaam," merkte voedingswetenschapper Mike Adams op.  Adams is  de Health Ranger, auteur van Food Forensics en uitgever van Food.news. "Een verrassend aantal medicijnen op recept kan worden vervangen door voedzame therapieën op basis van fruit, groenten, noten en zaden," legde Adams uit. "Toch is er geen neiging om genezende voedingsmiddelen in de samenleving te promoten, omdat er nauwelijks winst te behalen is met blauwe bessen, terwijl er enorme winst te behalen valt bij patiënten die monopolie geprijsde medicijnen krijgen voorgeschreven."

  De onderzoekers merkten op dat de resultaten van het onderzoek aantonen dat de bloeddruk onder controle kan worden gehouden door toevoeging van een enkel voedingsbestanddeel zoals bosbessen. Zij concludeerden dat "dagelijkse Blueberry-consumptie effectief kan zijn bij het voorkomen van de progressie van pre-hypertensie tot hypertensie bij postmenopauzale vrouwen."

  Terwijl andere bessen polyfenolen bevatten die kunnen helpen de bloeddruk, de endotheliale functie en de arteriële stijfheid verbeteren, zijn blauwe bessen één van de beste bronnen van polyfenolen. Bovendien bevatten bosbessen krachtige antioxidanten zoals flavonoïden, fenolzuren en stilbenen.

  Eerdere studies hebben vastgesteld dat wilde bosbessen de endotheliale functie kunnen versterken. Een afzonderlijke studie toonde aan dat het consumeren van ten minste drie of meer porties bosbessen per week het risico op een hartaanval met ongeveer 32 procent kan verlagen. 

  Volgens een afzonderlijke studie door onderzoekers uit Noord-Carolina kan het dagelijks eten van bosbessen mensen met pre-hypertensie helpen hun diastolische bloeddruk te verlagen.  Dit onderzoek toonde ook aan dat bosbessen natuurlijke killercellen (NK) konden verhogen. NK-cellen zijn een soort witte bloedcellen die nodig zijn om het immuunsysteem van het lichaam te beschermen tegen vreemde indringers zoals virussen en tumoren.

  NK-cellen scannen het lichaam op abnormale cellen die vervolgens worden vernietigd voordat ze in kankercellen kunnen veranderen.

  Voor deze studie groepeerden onderzoekers 25 deelnemers, mannen en vrouwen, in twee groepen. 

  Elke dag kreeg een groep 38 gr bosbessenpoeder terwijl de andere groep een placebo kreeg. Het poeder was equivalent aan 250 g verse bosbessen.  Binnen de zes weken vertoonde de groep die bosbessen had gekregen een significante toename in NK-celniveaus. De resultaten van de proef waren in overeenstemming met de gegevens van eerder onderzoek door hetzelfde team dat aantoonde dat bosbessen het aantal NK-cellen, oxidatieve stress en ontstekingen bij getrainde atleten verbeterden."

  Studies door verschillende onderzoeksteams hebben ook bevestigd dat de anthocyanines in bosbessen kunnen helpen de schade door vrije radicalen als gevolg van kanker te voorkomen. Probeer dagelijks bosbessen te eten om het risico op het ontwikkelen van kanker en verschillende hartaandoeningen te verminderen.

  Andere gezondheidsvoordelen van bosbessen.

  In het geval dat u nog steeds niet overtuigd zijt, vind je hieronder andere gezondheidsvoordelen van bosbessen:

  • Bosbessen kunnen de gezondheid van de huid verbeteren - De huid heeft collageen en vitamine C nodig om huidschade te voorkomen als gevolg van vervuiling, rook en blootstelling aan de zon. Een enkele kop bosbessen bevat 24 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

  • Bosbessen helpen de botten gezond houden - Bosbessen bevatten calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, vitamine K en zink. Het consumeren van genoeg van deze mineralen en vitamines kan de botstructuur en zijn kracht verbeteren.

  • Bosbessen kunnen helpen bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid - Volgens studies is het eten van bosbessen gekoppeld aan "langzamere cognitieve achteruitgang bij oudere vrouwen”. Naast het minimaliseren van het risico op cognitieve schade, kunnen bosbessen ook het kortetermijngeheugen verbeteren.

  Oorspronkelijk artikel: “Eating a cup of blueberries a day protects you against heart disease and cancer, scientists discover”, Monday, May 14, 2018 by: Zoey Sky.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/blueberries-protect-against-top-2-killer-diseases#_ednref2   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/287710.php   

  06-06-2018, 14:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bosbessen, kanker, kankerpreventie, hart- en vaatziekten, gezond eten, voedingswetenschap, fruit, kruidenier, genezende voeding.
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen tegen kanker

  Eet meer bessen: Anthocyanen onderdrukken tumoren en verstoren de expressie van kankergenen.

  Het is geen geheim: bessen zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en vezels. Hun zoete, scherpe smaken en levendige kleuren zijn een andere belangrijke bonus - en het blijkt dat de voordelen van die mooie pigmenten die bessen hun kenmerkende diepe tinten geven, meer dan alleen maar schoonheid zijn. Deze natuurlijke pigmenten, bekend als "anthocyanins," hebben krachtige antikankereffecten. In feite zijn ze zo effectief dat zelfs de reguliere wetenschap erkent dat bessen het pad kunnen effenen voor een betere behandeling van kanker.

  Zou er ooit een wereld kunnen bestaan waarin kankerpatiënten worden behandeld met een bessenconcentraat in plaats van met toxische chemotherapie? Volgens een onderzoeksteam van de Universiteit van Oost-Finland is dat misschien wel het geval.

  Hoe bessen kunnen helpen kanker te verslaan.

  De bevindingen uit Finland geven aan dat de anthocyanines in bessen de functie van sirtuin 6-enzymen in kankercellen verhogen. En zoals bronnen uitleggen, zijn Sirtuin-enzymen verantwoordelijk voor "regulering van de expressie van genen die de functie van cellen regelen via belangrijke cellulaire signaleringsroutes." Veranderingen in Sirtuinfunctionaliteit kunnen worden veroorzaakt door veroudering, en deze veranderingen spelen een rol bij de ontwikkeling van ziekten zoals kanker. Sirtuin 6, kortweg SIRT6, wordt ook geassocieerd met glucosemetabolisme.

  Hoewel alle bessen grote gezondheidsvoordelen hebben, zeggen de onderzoekers dat enkele van de meest ingrijpende effecten werden waargenomen bij minder bekende bessen.

  Minna Rahnasto-Rilla, hoofdauteur van de studie en doctor in de farmacie, merkte op: "De interessantste resultaten van onze studie hebben betrekking op cyanidine, een anthocyanine dat overvloedig voorkomt in wilde bosbessen, zwarte bessen en rode bosbessen.

  Cyanidine bleek bijzonder effectief te zijn bij darmkanker, door het stimuleren van een toename aan SIRT6. Meer, dit krachtige fytonutriënt bleek de activiteit van twee kankergenen (Twist1 en GLUT1) te verminderen. Maar dat is nog niet alles: Cyanidine verhoogde ook de aanwezigheid van een tumor suppressor gen die bekend staat als FoXO3.

  Andere gezondheidsvoordelen van bessen.

  Bessen staan bekend om een reeks voordelen voor de gezondheid; er zijn veel soorten bessen en elke soort heeft zijn eigen unieke voedingskwaliteiten. Goji-bessen staan bijvoorbeeld bekend voor het bevatten van een assortiment van B-vitaminen, vitamine E, linolzuur, selenium en bèta-caroteen. De eenvoudige goji is ook rijk aan aminozuren en andere sporenmineralen.

  Bosbessen staan bekend om het neutraliseren van vrije radicalen op cellulair niveau en kunnen zelfs helpen om collageenafbraak te voorkomen. Dus als je op zoek bent om jong te blijven, kunnen bosbessen helpen. Drie keer kleiner dan de blauwe bes, zijn blauwe bosbessen een voedingskrachtcentrale in een echt klein pakket. Naast het ondersteunen van het bloedsomloopsysteem, zijn bosbessen bekend voor het verbeteren van de gezondheid van het oog.

  Kersen, aardbeien en braambessen staan ook hoog aangeschreven om hun talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kersen staan bijvoorbeeld bekend om het helpen verminderen van gewrichtspijn geassocieerd met jicht en bevatten ook veel meervoudige antioxidanten - waaronder anthocyanines, quercetine en ellaginezuur. Kersen flavonoïden staan erom bekend gezonde weefsels te ondersteunen.

  Bramen hebben een hoog gehalte aan ellagic acid, samen met vitamine C en E. Gecombineerd met een scala aan fytonutriënten, zijn bramen een geweldige voedingsbooster die kan helpen bij het bestrijden van ziekten.

  Er zijn veel soorten bessen om uit te kiezen, en terwijl ze elk hun eigen unieke voedingsprofielen en gezondheidsvoordelen hebben, kun je echt niet fout gaan. Elke bes is de moeite waard om in ons dieet in te sluiten!

  Oorspronkelijk artikel:”Eat more berries: Anthocyanins suppressies tumors, disrupt the expression of cancer genes”, Tuesday, April 24, 2018 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/healthy-berries/   
  https://www.healthline.com/nutrition/11-reasons-to-eat-berries   

  24-05-2018, 22:21 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:anti-kanker voedingsmiddelen, anti-oxidanten, bessen, vers fruit, functioneel voedsel, goed eten, helende voedingsmiddelen, natuurlijke geneeskunde, voedingsstoffen, voeding, kanker voorkomen, ziekte voorkomen
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie

  Depressie is een symptoom van tekort aan voedingsstoffen; het behandelen met medicijnen is niet alleen ineffectief maar ook gevaarlijk.

  Veel te veel mensen lijden de afgelopen jaren aan depressies, waardoor er meer antidepressiva gebruikt worden dan ooit - met 13 miljoen Amerikanen die dergelijke medicijnen elke dag innemen. Tegelijkertijd zijn de eetgewoonten van mensen aanzienlijk verslechtert. Hoewel de meesten niet geneigd zijn te denken dat de twee, voeding en depressie, met elkaar in verband staan, zeggen sommige experts dat dit absoluut geen toeval is.

  Het verband tussen het ‘arm’ modern Westers dieet en problemen als obesitas of diabetes is gemakkelijk te zien vanwege de ongecontroleerde suikerconsumptie, maar depressie is meer het gevolg van wat we niet eten.

  Zo is er bijvoorbeeld veel onderzoek dat het verband aantoont tussen tekort aan vitamine D en depressie. Een studie toonde aan dat mensen met een vitamine D-spiegel die als onvoldoende werd beschouwd, twee keer zoveel kans hadden op depressieve symptomen dan personen met een lichte deficiëntie. Dat komt omdat het lichaam vitamine D gebruikt om de enzymen te reguleren die nodig zijn voor de productie van dopamine, epinefrine en norepinephrine, hormonen die worden gebruikt om humeur en stress te reguleren, evenals de energieniveaus.

  Depressie kan ook het gevolg zijn van magnesiumgebrek. Een Kroatisch onderzoek wees uit dat veel mensen die zelfmoord hadden gepleegd een zeer laag magnesiumgehalte hadden. Uit een onderzoek van de University of Vermont bleek intussen dat volwassenen met milde tot matige depressie opmerkelijke verbeteringen meldden na het nemen van magnesiumsupplementen gedurende slechts twee weken. Zo’n  68 procent van de Amerikanen krijgt niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen, met 19 procent niet eens de helft van de benodigde hoeveelheid. Dit zou best een rol kunnen spelen in het stijgend  aantal depressies.

  Mensen met depressie hebben ook lagere concentraties zink in hun bloed; studies hebben aangetoond dat zinksuppletie die depressie kan omkeren.

  Antidepressiva scoren slecht in effectiviteit.

  Het verband met voeding verklaart waarom de behandeling van depressie met medicijnen zo ontoereiken is. Die medicijnen werken eenvoudig niet op de onderliggende oorzaak van de depressie. Een nieuwe studie aan de Zurich University of Applied Sciences concludeerde dat "antidepressiva grotendeels ineffectief en potentieel schadelijk zijn" en het is één van de vele onderzoeken die wijzen op het onaanvaardbare gebruiksrecord van deze medicijnen.

  Om het nog erger te maken, is het feit dat het gebruik van deze medicijnen op lange termijn iemands kansen op een terugval van depressieve episodes verhoogt met een  hoger risico op zelfmoord er bovenop. Het is moeilijk om je een slechter neveneffect voor te stellen als men weet hoeveel daders van massamoorden de laatste jaren antidepressiva gebruikten.

  Een groot probleem is dat artsen deze medicijnen veel te snel voorschrijven en veel patiënten vragen ernaar in de hoop op een eenvoudige oplossing. Het is begrijpelijk dat degenen die depressief zijn zich graag in een betere gemoedstoestand willen bevinden, maar het corrigeren van voedingstekorten is echt net zo gemakkelijk, en er komen geen bijwerkingen om de hoek kijken.

  Beter is te zorgen dat men genoeg krijgt van de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Deze verbeteren niet alleen de depressie maar ook de algehele gezondheid; een win-winsituatie. Hoewel studies hebben aangetoond dat supplementen met vitamine D, zink en magnesium effectief depressie kunnen aanpakken, kan men deze voedingsstoffen ook via de voeding aanvoeren. Oesters, cashewnoten, krab en rundvlees worden allemaal beschouwd als goede bronnen van zink, terwijl een magnesiumstoot kan bereikt worden met voedingsmiddelen zoals spinazie, amandelen, snijbiet, pompoenpitten, amandelen en donkere chocolade.

  Vitamine D is misschien de gemakkelijkste tekortkoming om te corrigeren; je hoeft alleen wat tijd in de zon door te brengen zonder bescherming en de huid maakt kosteloos vitamine D aan. De benodigde tijd varieert afhankelijk van de huidskleur, het tijdstip van de dag en je geografische locatie, maar het kan een paar keer per week met 10 minuten per dag.

  Voor mensen met een ernstige depressie is het misschien moeilijk te geloven dat iets zo eenvoudig als het verkrijgen van meer voedingsstoffen een verschil kan maken, maar zij hebben niets te verliezen en alles te winnen door het te proberen.

  Oorspronkelijk artikel:”Depression is a symptom of nutriënt deficiency; treating with drug is not only ineffective but dangerous”, Friday, April 13, 2018: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/03/17/new-study-finds-antidepressants-to-be-largely-ineffective-and-potentially-dangerous/   
  https://psychcentral.com/news/2014/01/04/depression-tied-to-low-zinc-levels-in-blood/64076.html   

  23-05-2018, 14:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:depressie, antidepressiva, voedingstekorten, vitamine D, zink
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirty Dozen

  Aardbeien bevatten het meest bestrijdingsmiddelen.

   Het eten van fruit en groenten is van vitaal belang voor de algehele gezondheid, maar wat als elke sappige beet een cocktail van giftige pesticiden bevat?

  De Environmental Working Group (EWG) analyseerde monsters van conventioneel geteelde producten verzameld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en ontdekte dat bijna 70 procent residuën bevatte van bestrijdingsmiddelen.

  Me ontdekte een totaal van 230 verschillende pesticiden of afbraakproducten ervan op duizenden monsters. 

  Onderstaande producten testten positief voor een aantal verschillende residuën van bestrijdingsmiddelen en bevatte hogere concentraties van pesticiden dan enig ander fruit en groenten. Volgens de EWG-bevindingen testte meer dan 98 procent van de monsters van appels, kersen, nectarines, perziken en aardbeien positief voor het residu van ten minste één type pesticide. Een enkele aardbeienbemonstering onthulde 20 verschillende bestrijdingsmiddelen, terwijl spinaziemonsters 1,8 keer zoveel pesticidenresidu’s bevatten als enig ander product.

  De groenten en fruit waarin het meeste residu’s werden gevonden zijn: appelen, appelspijs, bosbessen, druiven, sperziebonen, bladgroenten, peren, perziken, aardappelen, pruimen, spinazie, aardbeien, rozijnen, paprika's, tomaten, en winterpompoenen.

  Matig tot laag scoorden: appelsap, avocado's, bananen, bonen, broccoli, kool, meloenen, wortelen, bloemkool, selderij, maïs, aubergines, grapefruits, linzen, sla, uien, sinaasappels, sinaasappelsap , erwten, pruimen, zomerpompoenen, zoete aardappelen, tofu, tomatensausen en courgettes.

  EWG maakte een top 12 op van groenten en fruit met de meeste residuën van bestrijdingsmiddelen (Dirty Dozen).

  1 Aardbeien

  2 Spinazie

  3 Nectarines

  4 Appelen

  5 Druiven

  6 Perziken

  7 Kersen

  8 Peren

  9 Tomaten

  10 Selderij

  11 Aardappelen

  12 Zoete paprika's

  EWG voegde ook hete pepers toe aan de productmonsters omdat deze sterk verontreinigd waren met insecticiden die toxisch zijn voor het menselijke zenuwstelsel. De USDA vond residuën van drie zeer toxische insecticiden (acefaat, chloorpyrifos en oxamyl) op een deel van 739 geteste monsters hete pepers in 2010 en 2011, in concentraties die hoog genoeg waren om erover bezorgd te zijn. In 2015, registreerde men in Californië nog steeds residuën van deze drie insecticiden bij een test van 72 ongewassen hete pepers. 

  Als je geen biologische hete pepers kunt vinden, zou het koken ervan de pesticideresidu's verminderen.

  Deze resultaten onderstrepen de gezondheidsrisico's die door pesticiden verontreinigde gewassen opleveren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Interne Geneeskunde vond een verband tussen het eten van voedingsmiddelen met hoge pesticidenresiduën en vruchtbaarheidsproblemen.

  De studie betrof vrouwen die rapporteerden dat ze twee of meer porties per dag aten van producten met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen. Ze bleken 26 procent minder kans te hebben op een succesvolle zwangerschap tijdens het onderzoek dan deelnemers die minder porties van deze voedingsmiddelen aten.

  Een andere studie onder mannen vond vergelijkbare associaties tussen consumptie van voedingsmiddelen met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen en reproductieve gezondheid.

  Analiste Sonya Lunder van EWG, legt uit hoe hun team elk jaar een lijst opmaakt met de Dirty Dozen en een video met de titel "Shopper's Guide to pesticides in products." Lunder belicht ook de Clean Fifteen-lijst met vijftien groenten en fruit met de minste hoeveelheid van pesticideresiduen onder de duizenden monsters die de EWG testte. De lijst bevat o.a. avocado, pompelmoezen en bloemkool

  De gids kan mensen helpen die graag weten welke voedingsmiddelen hoog scoren in de categorie met bestrijdingsmiddelen en moedigt hen aan om biologisch geteelde versies te kopen om ervoor te zorgen dat alle gezondheidsvoordelen worden verkregen zonder blootstelling aan chemicaliën.Mensen die biologische producten eten krijgen veel minder of geen pesticiden binnen. 

  Oorspronkelijk artikel:”Strawberries are the most pesticide-ridden crop you can eat”, Monday, May 14, 2018 by:: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/04/11/see-which-produce-has-the-most-pesticides-in-ewgs-2018-dirty-dozen-list/   
  https://www.ewg.org/foodnews/summary.php#highlights   
  https://www.youtube.com/watch?v=rLUZsnnoAdg&feature=youtu.be   

  16-05-2018, 20:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Tags:conventioneel geteelde producten, voedselveiligheid, insecticiden, lokaal geteelde producten, organische stoffen, residuen van bestrijdingsmiddelen, pesticiden, giftige chemicaliën
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven

  Het eten van noten en zaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden met de helft.

  Eet meer noten en zaden voor een anger leven. Volgens een studie vermindert het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6-vetzuren, het risico op vroegtijdige dood met bijna de helft. De studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat niveaus van de omega-6 vetzuren, die te vinden zijn in plantaardige oliën, een betere gezondheid van het hart waarborgen.

  Omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren staan bekend om hun gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Omega-6-vetzuren bevorderen ook de productie van ontstekingsremmende stoffen. De wetenschappers onderzochten de associaties van voedingsfactoren met het risico op het ontwikkelen van ziekten alleen door zich te concentreren op hun effecten op ziekterisicofactoren. 

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland. Het team bekeek de bloedvetzuurniveaus van 2.480 mannen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar bij het begin van het onderzoek. Vervolgens werd een follow-up test uitgevoerd op de deelnemers gedurende gemiddeld 22 jaar, waarbij 1.433 mannen stierven aan verschillende ziektes. De onderzoekers splitsten de deelnemers in vijf verschillende groepen op basis van hun bloed linolzuur niveau. Linolzuur is het meest voorkomend meervoudig onverzadigd omega-6-vetzuur.

  Resultaten van de studie toonden aan dat een hoog niveau aan linolzuur, een veel voorkomend omega-6 vetzuur, leidde tot een 43 procent minder risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met degenen met het laagste niveau. De onderzoekers benadrukten ook dat omega-6-vetzuren de productie van ontstekingsremmende stoffen bevorderen.

  Een andere belangrijke ontdekking van het onderzoek is dat er voordeel ongeacht de gezondheidstoestand van de deelnemer voorafgaand aan het onderzoek. Conclusie: de resultaten van het onderzoek gaven aan dat hoe hoger het niveau van linolzuur in het bloed, hoe lager het risico op vroegtijdige dood. Bovendien ondersteunt de studie bevindingen uit eerdere op populatie gebaseerde onderzoeken die een hogere inname van linolzuur en een hoger niveau van linolzuur in het bloed associëren met een lager risico op cardiovasculaire aandoeningen en type 2 diabetes, zonder het risico op kanker te verhogen.

  "Onze bevindingen toonden een inverse associatie van een hogere biomarker van linolzuur inname met cardiovasculaire mortaliteit en weinig bezorgdheid voor enig risico, wat de huidige voedingsaanbevelingen ondersteunt om de linolzuurinname te verhogen voor preventie van hart- en vaatziekten," verklaarde Jyrki Virtanen, één van de auteurs van het onderzoek.

  De beste bronnen van omega-6-vetzuren zijn vlaszaadolie, lijnzaad, lijnzaadmeel, hennepzaadolie, hennepzaden, druivenpitolie, zaden zoals pompoenpitten en rauwe zonnebloempitten, noten zoals pijnboompitten en pistachenoten, boragieolie, teunisbloem olie, zwarte bes zaadolie en acai.

  Naast omega 6-rijk voedsel zijn andere voedingsmiddelen die kunnen helpen het leven te verlengen veenbessen, groene thee, zalm, bosbessen, volle granen en olijfolie en wijn.

  Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts and reeds found to cut your risk of premature death by HALF”, Sunday, April 22, 2018 by: Michelle Simons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://foreveryoung.perriconemd.com/best-food-choices-for-omega-3-and-omega-6-and-omega-9-essential-fatty-acids.html   
  https://www.express.co.uk/life-style/health/934523/How-to-live-longer-nuts-seeds-risk-premature-death-diet-omega-6   
  https://www.huffingtonpost.com/2014/02/26/anti-aging-foods-_n_4855653.html   

  14-05-2018, 21:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Bloed linolieniveaus, cardiovasculaire ziektepreventie, cardiovasculaire gezondheid, ziektepreventie, ziektebehandelingen, vroege dood, vetzuren, voedsel als medicijn, voedselwetenschap, goed dieet, goede voeding, goede wetenschap, genezend voedsel, gezon
  04-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D tegen kanker

  Als je deze kostbare vitamine mist …!

  Een nieuw onderzoek, gepubliceerd eind 2017, toonde aan dat vrouwen die vitamine D te kort hebben meer agressieve borstkanker ontwikkelen en minder kans hebben om te overleven.

  Verminder het risico op borstkanker met vitamine D.

  Zoals ik reeds herhaaldelijk heb gesteld is het vrijwel onmogelijk om voldoende vitamine D uit voedsel alleen binnen te krijgen.  Tijdens een lange periode van het jaar hebben wij in Europa niet genoeg zon om genoeg vitamine D langs de huid aan te maken.

  Ik benadruk het belang van het nemen van vitamine D als voedingssupplement.  Maar hoeveel heeft een vrouw nodig om haar risico op borstkanker tot een minimum te beperken?

  Afhankelijk van het niveau in het bloed. 

  Er is geen eenvoudig antwoord. Het hangt allemaal af van het niveau van vitamine D in het bloed. Dit niveau hangt voornamelijk af van de frequentie en intensiteit van blootstelling aan de zon.

  Als het niveau erg laag is (minder dan 10 ng /ml) moet men 10.000 IE per dag nemen om een niveau te bereiken dat beschermt (doel is meer dan 30 ng/ml en ideaal tussen 50 en 60 ng/ml) ).

  In het hierboven aangehaald onderzoek  hadden vrouwen die meer dan 30 ng/ml vitamine D hadden een lager risico op agressieve kanker en vroege dood.

  Bij postmenopauzale vrouwen van 45 tot 75 jaar die borstkanker hadden bereikten echter slechts één derde dit niveau (30 ng/ml of meer); 48% had minder dan 20 ng/ml en 18% had 20 tot 29 ng/ml.

  Het ging dan nog over vrouwen die in Brazilië wonen, dat wil zeggen dicht bij de evenaar. In dit gebied is het gemakkelijk om jezelf regelmatig aan de zon bloot te stellen.  Daar is de zon het hele jaar door aanwezig en de straling is altijd sterk genoeg om de synthese van vitamine D door de huid mogelijk te maken.

  Groot tekort aan vitamine D bij ons!

  Bij ons weten we dat driekwart van de bevolking een tekort heeft aan vitamine D.

  Van oktober tot april maakt men geen vitamine D aan, ook niet bij zonnebaden omdat de straling tijdens die periode veel te zwak is.

  Om meer dan 30 ng/ml te bereiken en te overschrijden, heeft men geen andere keus dan dagelijks een goede vitamine D-suppletie te nemen, wat 1.500 IE per dag betekent als men al een goed niveau heeft en wil behouden; 5.000 IE bij matig tekort (10 tot 30 ng/ml) en 10.000 IE bij minder dan 10 ng/ml.

  Bij bloedtest en een tekort (minder dan 30 ng/ml), adviseer ik om een supplement te nemen en een bloedtest binnen de 4 maanden te herhalen.

  Moeten we bevreesd zijn voor een overdosis aan vitamine D?

  Aangezien gezondheidsautoriteiten 400 IU per dag vitamine D aanbevelen, lijken doses van 5.000 of 10.000 IU kolossaal.

  Als het gaat om voedingssupplementen waarschuwt men voor de risico's van vergiftiging, vooraleer zelfs iets te zeggen over de voordelen. De voordelen worden meestal verzwegen.  Er wordt ons wijs gemaakt: "Het heeft geen zin iets te nemen zolang men maar geen pijn voelt ..."

  Deze scepsis is niet wetenschappelijk verantwoord. Zoals deze recente Braziliaanse studie heeft aangetoond, en zoveel anderen, kan men het risico op kanker met een goede vitamine D-suppletie aanzienlijk verminderen. Waarom er niet over praten? Waarom grapjes maken over mensen die de consequenties van wetenschappelijke studies ter harte nemen en de controle over hun gezondheid zelf in handen nemen?

  Men waarschuwt al vlug tegen het risico van overdosis. Maar in het geval van vitamine D wordt in de wetenschappelijke literatuur melding gemaakt van gevallen van overdosis bij mensen die ampullen nemen die in apotheken zijn gekocht in medische doses van 300.000 IE per dag, negen dagen achter elkaar genomen [2].  Dat vertegenwoordigt 2.700.000 IU in negen dagen !!

  Zo'n dosis heeft niets te maken met de niveaus die men bereikt met een natuurlijk voedingssupplement, in fysiologische doses, zoals ik het aanbeveel (en op mezelf uittest).

  Vitaminen worden gemeten op zeer kleine schaal. We spreken soms van milligrammen (duizendsten van gram, bijvoorbeeld voor vitamine C), maar vaker microgrammen (een duizendste van een duizendste van een gram).

  Dit is de reden waarom de doseringen die in het bloed worden gezocht oneindig klein zijn: voor vitamine D wordt dat gemeten in nanogram per milliliter, wat overeenkomt met een duizendste van een microgram, dat is een miljardste van een gram!

  Dus, stel je niet voor dat je "hoge" doses vitamine D inneemt wanneer je 5.000 of 10.000 IU per dag gebruikt.  Neen er is geen gevaar op overdosis met de hoeveelheden die wij voorschrijven.

  Bedenk dat het huidige onderzoek aantoont dat een hoger niveau van vitamine D niet alleen helpt bij het voorkomen van borstkanker, maar ook bij andere vormen van kanker en ook, zoals ik reeds vroeger heb opgemerkt bij het voorkomen van diabetes, depressie, dementie, obesitas en hart- en vaatziekten.

  Oorspronkelijk artikel:”Si vous manquez de cette précieuse vitamine”, Vendredi le 4 Avril 2018, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation.

  Bijlagen:
  https://geobiologie-sante.com/2018/03/22/manquez-vous-de-vitamine-d/   

  04-05-2018, 16:29 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:vitamine D, borstkanker, supplementen
  30-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikers

  De verschillen tussen suikers: witte, bruine, ruwe, melasse, honing, agave. 

  Inmiddels zijn de meesten zich bewust van de gevaren voor de gezondheid van high-fructose glucosestroop en de meeste gezondheidsbewuste onder ons zullen zoetstoffen zoals aspartaam en sucralose links laten liggen. Vasthouden aan natuurlijke suiker is echter niet zo eenvoudig, gezien de vele beschikbare opties. Welk type natuurlijke suiker is superieur vanuit een gezondheidsoogpunt? Het antwoord is gecompliceerd.

  Allereerst is het belangrijk op te merken dat natuurlijke suiker nog steeds suiker is en dat iedereen ernaar moet streven om de inname van elke soort suiker te verminderen om het risico op diabetes type 2, kanker en andere ziekten te minimaliseren. Simpel gezegd, als je te veel suiker eet, zal je lichaam de prijs betalen en maakt het niet uit of het van suikerriet, bieten, dadels, kokosnoten, cactus of bijen komt.

  Toch zullen er toestanden zijn dat men suiker moet gebruiken voor een recept, of het nu een dessert is of iets hartigs, en wij vragen ons wellicht  af wat het beste type is om te gebruiken. Hieronder een korte bespreking van enkele van de meest populaire natuurlijke opties.

  Witte suiker

  Dit is de meest gebruikte suiker thuis voor koken en bakken. Deze is afkomstig van de raffinage en verwerking van suikerriet of bieten. Tijdens dat proces worden de mineralen en andere stoffen die de suiker kleuren eruit gehaald, waardoor geraffineerde witte suiker achterblijft. Ze is sterk verwerkt en bevat geen voedingsstoffen.

  Ruwe suiker

  Ruwe suiker is vergelijkbaar met witte suiker, maar het proces stopt voor de laatste raffinage, waardoor het zijn bruinachtige tint behoudt.

  Melasse / bruine suiker

  Is het bijproduct dat ontstaat wanneer de mineralen en verbindingen uit geraffineerde suiker worden gehaald; staat bekend als melasse en wordt teruggemengd met geraffineerde witte suiker om bruine suiker te maken. Daarom heeft het meer mineralen en antioxidanten dan zijn verfijnde witte tegenhanger en heeft het een klein voordeel ten opzichte van de gezondheid. Toch zijn de antioxidanten in melasse vrij mager vergeleken met voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten zoals bosbessen. Melasse bevat voedingsstoffen zoals magnesium, selenium, ijzer en calcium; de zwarte versie bevat de meeste voedingsvariëteit.

  Agave

  Agavesiroop komt van het sap van de agave cactus. Nadat het sap uit de cactus is geëxtraheerd, wordt het vervolgens gefilterd en verwarmd voordat het in siroopvorm wordt geconcentreerd. Het wordt beschouwd als 1,5 keer zoeter dan witte suiker, dus  moet men er minder van gebruiken om dezelfde algemene smaak te krijgen. Het bevat zeer kleine hoeveelheden calcium, magnesium en kalium, en de ruwe, organische variëteit is het best.  Omdat agave veel lager scoort op de glycemische index dan witte suiker en andere variëteiten is het  onwaarschijnlijk dat het snelle insulinepieken veroorzaakt. Het is wel belangrijk om in gedachten te houden dat het hoge fructose gehalte problematisch kan zijn. Omdat fructose meestal door de lever wordt gemetaboliseerd, wordt het als één van de meest schadelijke suikersoorten beschouwd.

  Kokos suiker

  Eén van de meest trendy suikers op dit moment is kokossuiker dat wordt gemaakt door het sap uit de kokospalm tot een siroop te laten koken en vervolgens te drogen en in een fijn poeder te malen. Het heeft een lagere glycemische index dan geraffineerde suiker en bevat enkele van de voedingsstoffen die in kokosnoot worden gevonden, zoals kalium, calcium, zink en ijzer.

  Honing

  Is een stroperige nectar die  door bijen uit bloemen wordt verzameld, en het relatief hoge fructosegehalte maakt het zoeter dan andere keuzes. Dit betekent dat men minder dan witte suiker nodig heeft om hetzelfde zoetheidsniveau te bereiken. Bovendien betekent het watergehalte van 17 procent dat een directe substitutie door gewicht een lager suikergehalte oplevert dan witte suiker. Honing wordt ook beschouwd als een superieure keuze vanwege zijn antimicrobiële kracht; het vermogen om ziektekiemen te doden wordt niet gevonden in andere soorten suiker. Kies waar mogelijk voor ruwe honing, want het is één van de minst verwerkte suikers die je kunt krijgen.

  Nogmaals als men de inname van alle soorten suiker tot een minimum wil beperken is het misschien verstandig om bijvoorbeeld honing in plaats van glucosestroop te gebruiken, maar val niet in de val te denken dat het veilig is om zoveel te consumeren als men wil, vooral als men diabeet is.

  Oorspronkelijk artikel:”Understanding the differences between sugars: white, brown, raw, molasses, honey, agave”, Monday, April 02, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://theconversation.com/white-brown-raw-honey-which-type-of-sugar-is-best-91074   
  https://www.bbcgoodfood.com/howto/guide/sugar-substitues-agave   
  https://www.naturalnews.com/045675_sugar_substitutes_diabetics_blood_levels.html   

  30-04-2018, 21:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Agave, bruine suiker, kokossuiker, glycemische index, honing, ingrediënten, melasse, ruwe suiker, suiker, zoetstoffen, witte suiker
  28-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vezels en diabetes

  Nut van vezels onderschat bij behandeling van diabetes type 2.

  Meer vezels is niet alleen goed voor de spijsvertering. Volgens een recente studie kan het ook de symptomen van diabetes verminderen en helpen bij het afvallen. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Science, onthulde dat voedingsvezels de darmmicrobiota kunnen 'herbalanceren', wat de ontwikkeling van specifieke soorten darmbacteriën stimuleert die de bloedglucoseregulatie verbeteren.

  In de studie onderzocht hoofdauteur Liping Zhao van de School voor Milieu- en Biologische Wetenschappen aan de Rutgers University New Brunswick en zijn team de relatie tussen de darmbacteriën en diabetes. De darmflora, waar miljarden bacteriën leven, bevat zowel nuttige als schadelijke microben. Toch werken ze allemaal om niet alleen voor een goede spijsvertering te zorgen, maar ook om het immuunsysteem en andere dingen te ondersteunen, zoals recente studies hebben benadrukt.

  Hoewel eerder onderzoek heeft aangetoond dat een verhoging van de vezelinname de kans op diabetes type 2 verlaagt, zijn de individuele reacties hoogstens variabel. In andere gevallen hielp een vezelrijk dieet het nuchter glucosegehalte verlagen van diegenen die al diabetes hadden. 

  De studie had niet op een beter moment kunnen komen. Volgens het National Diabetes Statistics Report 2017 van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben meer dan 30 miljoen mensen - 9,4 procent van de Amerikaanse bevolking - diabetes. Hoewel de gegevens geen onderscheid maken tussen de soorten diabetes, zegt de CDC dat tot 95 procent van alle gemelde gevallen kenmerkend zijn voor diabetes type 2.

  Type 2-diabetes ontstaat wanneer het lichaam de insuline niet goed gebruikt - een aandoening die bekend staat als insulineresistentie. Wanneer dit gebeurt, wordt de bloedsuikerspiegel (glucose) niet efficiënt in het lichaam gebruikt, waardoor cellen uitgehongerd geraken. De conditie kan op de duur de ogen, nieren, zenuwen en het hart schaden.

  Voor de studie had Zhao, samen met wetenschappers van Jiao Tong University in Shanghai, China, willekeurig patiënten met type-2 diabetes verdeeld in twee groepen. De controlegroepen ondergingen standaard patiëntenvoorlichting en dieetaanbevelingen. Aan de andere kant kregen de experimentele groepen voedingsvezels als aanvulling op hun dieet. Het vezelrijke dieet omvatte volle granen, evenals traditioneel Chinees medicinaal voedsel dat hoge niveaus voedingsvezels en prebiotica bevatte die de "groei van korteketen vetzuren [SCFA] producerende darmbacteriën bevorderden".

  Na 12 weken ontdekten onderzoekers dat degenen die een vezelrijk dieet volgden hun gemiddelde bloedglucosespiegel significant zagen verminderen. Bovendien namen hun nuchtere bloedglucosewaarden ook af en verloren ze meer gewicht dan die in de controlegroep.

  Onderzoekers identificeerden ook 15 SCFA-producerende darmbacteriën die verbeterden na het eten van meer voedingsvezels, die zij als "belangrijkste oorzaken" van een betere gezondheid hebben toegeschreven. In het bijzonder werden deze bacteriën dominante stammen na het vezelrijke dieet. Ze verhoogden ook de niveaus van het SCFA-butyraat en -acetaat die een mild zure darmomgeving creëerden waardoor het aantal schadelijke bacteriën in de darmen verminderde. Dit verhoogde de insulineproductie en verbeterde de bloedglucosecontrole.

  Op basis van deze bevindingen zijn Zhao en het team van mening dat de studie nieuwe benaderingen zal bieden voor het voorkomen en beheersen van type 2 diabetes.

  "Onze studie legt de basis en opent de mogelijkheid dat vezels gericht op deze groep darmbacteriën uiteindelijk een belangrijk onderdeel van het dieet en de behandeling kunnen worden," voegde hij eraan toe.

  Vezels staan bekend voor het verbeteren van de spijsvertering vooral de darmflora. Het is in deze regio dat vezels worden geconsumeerd door de bacteriën, wat kan resulteren in een aantal gezondheidsgerelateerde voordelen.

  De aanbevolen dagelijkse inname (RDI) voor mannen is 38 g, en 25 g voor vrouwen, maar veel mensen eten veel minder en consumeren slechts 15 tot 17 g vezels per dag.  Hieronder volgen enkele voedingsmiddelen die veel vezels bevatten.

  1 Peren: deze populaire vrucht is niet alleen smakelijk, maar bevat ook 3,1 procent vezels - wat overeenkomt met 5,5 g in een middelgrote peer.

  2 Avocado's: bevatten gezonde vetten en essentiële vitamines en een vezelgehalte van 6,7 procent.

  3 Frambozen: bevatten 6,5 procent vezels - een kopje geeft ongeveer 8 gram vezels.

  4 Artisjokken: zitten boordevol voedingsstoffen en 5,4 procent vezels.

  5 Linzen: één van de voedzaamste voedingsmiddelen bevatten 7,9 procent vezels, evenals eiwitten en andere voedingsstoffen.

  6 Bruine bonen: met een vezelgehalte van 6,4 procent zit deze peulvrucht ook vol met plantaardige eiwitten en andere voedingsstoffen.

  7 Chia-zaad: deze kleine zwarte zaadjes bevatten maar liefst 34,4 procent vezels naast fosfor,  magnesium en calcium.

  Oorspronkelijk artikel:"Fiber found to be an underutilized treatment for type-2 diabetes", Sunday 08, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  http://science.sciencemag.org/content/359/6380/1151   
  http://www.diabetes.org/assets/pdfs/basics/cdc-statistics-report-2017.pdf   
  http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-2/facts-about-type-2.html   
  https://news.rutgers.edu/high-fiber-foods-may-boost-gut-bacteria-control-diabetes/20180306#.WuTRYcguBE7   
  https://www.healthline.com/nutrition/22-high-fiber-foods   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/321150.php   

  28-04-2018, 21:56 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:diabetes, diabetisch dieet, voedingsvezels, spijsvertering, vezels, vezelinname, darmflora, insuline, insulineresistentie, microben, voeding voor diabetici, prebiotica, SCFA, vetzuren, diabetes type 2
  25-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine D vs magnesium

  Heb je genoeg vitamine D? Als u geen magnesium inneemt, neemt u mogelijk uw "D" niet op. 

  Volgens een onderzoek gepubliceerd in de 'The Journal of the American Osteopathic Association' moet men om voldoende vitamine D in het lichaam te hebben over een voldoende hoeveelheid magnesium beschikken.

  Onderzoekers van het ‘University of Rwanda College of Medicine & Health Sciences’ en de ‘Harvard University’ werkten samen om de rol van magnesium in de activatie en functie van vitamine D te onderzoeken.

  De wetenschappers ontdekten dat vitamine D niet goed zal metaboliseren en opslaan en inactief kan blijven zonder voldoende magnesium. Ze legden uit dat magnesium het mogelijk maakt dat vitamine D omzet in een bruikbare vorm in het lichaam.  Magnesium is nodig voor het tweestapsproces in de lever en de nieren, waarbij vitamine D wordt omgezet in zijn biologisch actieve vorm 1,24-dihydroxyvitamine D (1,25 [OH] 2D). Op dezelfde manier is de activiteit van het vitamine D-bindend eiwit, dat verantwoordelijk is voor het transport van de vitamine in het bloed, ook afhankelijk van magnesium. 

  "Magnesium is essentiel voor de vitamine D-synthese en -activering maar vitamine D kan op zijn beurt de darmabsorptie van magnesium verhogen en een feed-forward-lus tot stand brengen om de homeostase te handhaven," zei Mohammed Razzaque, co-auteur van het onderzoek.

  Hun bevindingen zijn belangrijk omdat er een hoge prevalentie van magnesiumgebrek is. In feite wordt geschat dat ongeveer 75 procent van de bevolking onvoldoende magnesium in het lichaam heeft. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) voor magnesium is 310 milligram (mg) per dag voor vrouwen en 420 mg per dag voor mannen. In de Verenigde Staten bevat het gewoon dieet echter slechts ongeveer de helft van de ADH voor magnesium. Het westerse dieet bestaat uit bewerkte voedingsmiddelen met veel geraffineerde granen, vetten, fosfaten en suikers, maar is arm aan magnesium.

  "Door een optimale hoeveelheid magnesium te consumeren, kan men mogelijk het risico op vitamine D-tekort verlagen en de afhankelijkheid van vitamine D-supplementen verminderen," stelde Razzaque voor.

  "Mensen nemen vitamine D-supplementen maar realiseren zich niet hoe het wordt gemetaboliseerd. Zonder magnesium is vitamine D niet echt nuttig of veilig, "voegde Razzaque eraan toe.

  Magnesium zit in een breed scala aan voedingsmiddelen, zoals noten,  amandelen, bananen, bonen, broccoli, bruine rijst, cashewnoten, eigeel, visolie, lijnzaad, groene groenten, melk, champignons, havermout, pompoenpitten, sesamzaadjes, sojabonen, zonnebloempitten, zoete maïs, tofu en volle granen.

  Het magnesiumgehalte van verschillende voedingsmiddelen is echter sinds 1950 met ongeveer 25 tot 80 procent gedaald, aldus de onderzoekers. Dit is een gevolg van het toegenomen gebruik van pesticiden en meststoffen, en door het raffinageproces van granen en oliën die magnesium verwijderen.

  Tekens en symptomen van magnesiumtekort.

  Om te bepalen of je voldoende magnesium hebt of niet, is hier een lijst met enkele tekens en symptomen van magnesiumtekort.

  • Gebrek aan slaap - Volgens onderzoeken verhoogt magnesium gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen, een neurotransmitter die ontspanning en slaap stimuleert. Dus wanneer de magnesiumgehaltes laag zijn, is het moeilijker om in slaap te blijven.

  • Spierspasmen - Magnesium reguleert, samen met calcium, de spierbeweging. Als het lichaam teveel calcium heeft, maar onvoldoende magnesium, kunnen de spieren van elk deel van het lichaam in spasmen raken, zoals krampen in de benen, spierpijn, benauwdheid en algemene pijntjes.

  • Oogtrekkingen - Eén van de meest voorkomende symptomen van magnesiumtekort is oogtrekkingen. Dit symptoom houdt verband met het vermogen van magnesium om spierbewegingen te reguleren.

  • Onregelmatige hartslag - Magnesium helpt om een normaal hartritme te behouden. Het wordt ook soms intraveneus toegediend door artsen in het ziekenhuis om het risico op atriale fibrillatie en hartritmestoornissen te verlagen. Het mineraal kan hierbij helpen, omdat het betrokken is bij het transport van andere mineralen, waaronder calcium en kalium in de cellen. Een tekort aan magnesium verhoogt dus de onregelmatige hartslag omdat het de niveaus van voedingsstoffen zoals calcium in het bloed doet dalen.

  Oorspronkelijk artikel:”Are you getting enough vitamin D?  If you don’t take magnesium, you may not be absorbing your ‘D’”, Tuesday, March 27, 2018 by: Michele Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://vitamind.news/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5250109/Nine-symptoms-magnesium-deficiency.html   
  https://www.naturalnews.com/023511_magnesium_body_deficiency.html   
  https://www.nutraingredients.com/Article/2018/03/02/Keep-up-your-magnesium-intake-to-make-vitamin-D-effective#   

  25-04-2018, 22:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Magnesium, magnesiumtekort, magnesiuminname, mineralen, voedingsstoffen, voeding, goed dieet, goede suppletie, supplementen, vitamine D, vitamine D-tekort, vitamine D-supplementen, vitaminegebrek, vitamines, westers dieet
  23-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beet it!

  "Beet it”! Een stof uit rode biet kan Alzheimer vertragen.

  Er kan nu nog een voordeel toegevoegd worden aan het eten van bieten, nl. het vertragen van de ziekte van Alzheimer. Volgens een studie bevat extract van bieten een verbinding genaamd betanine, die zou kunnen helpen bij het voorkomen van het opbouwen van verkeerd gevouwen eiwitten en het vertragen van de progressie van de ziekte van Alzheimer.

  Eerdere studies uitgevoerd door andere onderzoekers suggereerden dat bietensap de zuurstoftoevoer naar de verouderende hersenen kan verbeteren en mogelijk de cognitieve prestaties kan verbeteren. Op basis van deze studie wilde een team van onderzoekers aan de Universiteit van Zuid-Florida bepalen of betanine de effecten van koper op bèta-amyloïde zou kunnen remmen en uiteindelijk het verkeerd vouwen van deze peptiden en de oxidatie van neuronen zou kunnen voorkomen. Betanine  wordt gebruikt in commerciële kleurstoffen die gemakkelijk aan metalen binden.

  “Blootstelling aan koper komt veel vaker voor dan de meeste mensen vermoeden," verklaarde Mike Adams, de Health Ranger, uitgever van Medicine.news en oprichter van CWC Labs, een ISO-geaccrediteerd mass-spec laboratorium voor analyse van voedingssamenstellingen. "Alarmerend genoeg bevatten veel multivitaminen verrassend veel koper die, indien dagelijks ingenomen, zich in combinatie met andere bronnen van blootstelling aan koper kan vermengen met langdurige toxiciteit bij de consument", waarschuwt Adams. "Op dezelfde manier als gemeentelijke waterleidingen in Flint, Michigan, bewoners blootstelden aan giftig lood, komt elementair koper uit de koperen buizen die gewoonlijk worden aangetroffen in moderne huizen ook voor in het leidingwater."

  Dit nieuwe onderzoek stelt dat de fytochemicaliën die in bieten worden gevonden de hersenen kunnen helpen zich te beschermen tegen kopertoxiciteit.

  Wat is nu echt de oorzaak van Alzheimer?

  Onderzoekers over de hele wereld blijven zoeken naar de oorzaak van Alzheimer. Ze vermoeden dat beta-amyloïde, een kleverig eiwitfragment of peptide zich in de hersenen opstapelt. Dit veroorzaakt op zijn beurt een onderbreking in de communicatie tussen de hersencellen, neuronen genaamd. 

  Li-June Ming, één van de huidige onderzoekers, legde uit dat wanneer beta-amyloïde zichzelf verbindt met metalen, de meeste schade optreedt. Metalen, zoals ijzer en koper, kunnen ervoor zorgen dat bèta-amyloïde peptiden zich verkeerd omvouwen en zich aan elkaar hechten, waardoor klontjes worden gevormd die ontsteking en oxidatie in nabije neuronen kunnen veroorzaken. Dientengevolge sterven neuronen af.

  Het onderzoeksteam voerde meerdere experimenten uit waarbij 3,5-di-tert-butylcatechol oftewel DTBC werd gebruikt, een stof die wordt gebruikt als modelsubstantie voor het bewaken van de chemie van oxidatie. Ze maten de oxidatieve reactie van DTBC bij blootstelling aan beta-amyloïde alleen, beta-amyloïde gebonden aan koper en beta-amyloïde gebonden aan koper in een betaninemengsel. Zichtbare spectrofotometrie werd gebruikt om deze te meten.

  De onderzoekers ontdekten dat beta-amyloïde alleen weinig of geen oxidatie van DTBC veroorzaakte. Bèta-amyloïde gebonden aan koper leidde echter tot aanzienlijke DTBC-oxidatie. Het aan koper gebonden beta-amyloïde in het betaninemengsel verminderde de oxidatie met maar liefst 90 procent. Dit gaf aan dat misvouwing van de peptiden potentieel geremd was. Op basis van de resultaten van de studie kan betanine mogelijk bepaalde chemische reacties in de hersenen remmen die bijdragen aan de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

  De wetenschappers legden uit dat, hoewel betanine niet volledig het uitvouwen stopte, het toch de oxidatie verminderde. Vervolgens kan minder oxidatie een deel van het misvouwen stoppen.

  "Minder oxidatie kan verkeerd uitvouwen voorkomen, misschien zelfs tot het punt dat het de aggregatie van beta-amyloïde peptiden vertraagt, waarvan wordt gedacht dat het de uiteindelijke oorzaak van Alzheimer is," legde Darrell Cerrato uit.

  De onderzoekers hopen dat hun bevindingen kunnen leiden tot de ontwikkeling van behandelingen die enkele van de langetermijneffecten van de ziekte van Alzheimer, de belangrijkste oorzaak van dementie wereldwijd, kunnen verlichten. Volgens het National Institute on Aging lijden meer dan vijf miljoen mensen in de VS aan de ziekte van Alzheimer. De kans op de ziekte  neemt toe met de leeftijd en treft 1 op 10 Amerikanen van 65 jaar en ouder, en 1 op 3 vanaf 85-jarige leeftijd.

  De studie werd gepresenteerd op de 255e Nationale Ontmoeting & Expositie van de American Chemical Society (ACS).

  Alzheimer voorkomen.

  De ziekte van Alzheimer wordt gekenmerkt door de opeenhoping van klitten (tau) en plaques (amyloïde-bèta) - twee soorten eiwitten in de hersenen. Het is een onomkeerbare, progressieve hersenstoornis die geleidelijk aan geheugen en denkvaardigheden vernietigt, en uiteindelijk het vermogen om dagelijkse taken uit te voeren aantast. Daarom is het belangrijk om maatregelen te nemen die kunnen helpen de ziekte te voorkomen. Eén van de manieren om dit te voorkomen, is door gezonde veranderingen in de levensstijl aan te brengen, zoals regelmatig sporten, een Mediterraan dieet volgen en voldoende en goede nachtrust.

  Oorspronkelijk artikel:”http://neurosciencenews.com/beet-alzheimers-8670/”, Wednesday, April 18, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://neurosciencenews.com/beet-alzheimers-8670/   
  https://www.health.harvard.edu/alzheimers-and-dementia/what-can-you-do-to-avoid-alzheimers-disease   
  https://www.nia.nih.gov/health/alzheimers-disease-fact-sheet   

  23-04-2018, 21:10 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, bietenextract, rode biet, biet, betanine, hersenfunctie, hersengezondheid, dementie voeding, preventie, superfood, superfoods, groenten
  19-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevaarlijke statines

  ZO WIJD MOGELIJK VERSPREIDEN

  Ik ben Dr. Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble. Mijn onderzoeksspecialiteiten zijn cardiologie, cholesterol en cholesterol medicijnen.

  Mijn conclusie: na drie decennia werk rond cholesterol en anti-cholesterol medicijnen vind ik het een vreselijk gezondheidsschandaal.

  Als je het volgende leest, denk ik dat je het ermee eens zult zijn dat het dringend noodzakelijk is dat de gezondheidsautoriteiten uiteindelijk een echt onafhankelijk panel van deskundigen uit de farmaceutische industrie samenbrengen om de bestaande wetenschappelijke gegevens objectief te onderzoeken en de officiële aanbevelingen te herzien rond cholesterol.

  Mijn doel is op zijn minst dat je geen medicijnen neemt die je gezondheid ernstig kunnen schaden.

  Niet alleen omdat de 'statines', geneesmiddelen tegen cholesterol niet effectief zijn om de cardiovasculaire mortaliteit te verminderen, maar vooral omdat deze medicijnen giftig zijn.

  Er is geen twijfel mogelijk vandaag. Uit de meest recente wetenschappelijke studies blijkt dat anticholesterol-geneesmiddelen  kunnen:

  • Het risico verhogen op hersenbloeding volgens de resultaten van verschillende onderzoeken sinds het midden van de jaren 2000. Een laag cholesterolgehalte (of verlaagd door een medicijn) verhoogt het risico op beroerte (beroerte) hemorragie die eventuele verlamming of dood tot gevolg heeft;

  • Het risico verhogen op kanker: veel onderzoeken hebben aangetoond dat een laag cholesterolgehalte het risico op kanker verhoogt. Bovendien toonden klinische onderzoeken met geneesmiddelen een toename van borstkanker bij degenen die een statine kregen in vergelijking met degenen die een placebo kregen;

  • Het risico verhogen op leeftijdsafhankelijke cognitieve achteruitgang of zelfs dementie (Alzheimer);

  • Het risico verhogen op diabetes: tot 70% verhoogd risico na de menopauze. Bij afwezigheid van diabetes verhogen statines de insulineresistentiesyndromen, ook bekend als prediabetes;

  • Het risico vergroten op blindheid:

  • Het risico verhogen op seksuele disfunctie voor beide geslachten, inclusief meer frequente impotentie bij mannen;

  • Het risico verhogen op nierproblemen evenredig met de doses statines;

  • Het risico verhogen op spier-, pees- en ligamentproblemen; experts praten over meer dan 50% vermindering van inspanningscapaciteit;

  • Het risico verhogen op inflammatoire gewrichtspathologieën.

  Jarenlang heb ik me ingezet op hartonderzoek en het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker.

  Met andere experts in veel landen denken we dat farmaceutische bedrijven het risico op schadelijke bijwerkingen door medicijnen tegen cholesterol gevaarlijk hebben geminimaliseerd en dat alles vandaag wordt gedaan om de realiteit van deze toxiciteit te maskeren.

  Maar het probleem is dat deze essentiële informatie voor patiënten verborgen gehouden wordt door de medische pers en genegeerd door de autoriteiten.

  Mijn doel is niet je te doen stoppen met medicijnen; dit moet je bespreken met uw arts.

  Mijn doel is om deskundigen, onafhankelijk van de industrie en drukkingsgroepen, de aanbevelingen voor cholesterol- en cholesterol-medicijnen te laten evalueren.

  Het is hoge tijd.

  Omdat tegenwoordig minstens 7 miljoen mensen in Frankrijk met deze geneesmiddelen worden behandeld tegen alle wetenschappelijke en medische logica in.

  Hoe kan de medische wereld zo'n fout maken met cholesterol- en cholesterol-medicatie?

  De eerste reden is de invloed van de farmaceutische industrie: de statines die het belangrijkste medicijn tegen cholesterol zijn, zijn één van de grootste markten ter wereld, ver voor op antibiotica, antidepressiva en de meeste antihypertensiva en chemotherapie tegen kanker.

  In de afgelopen 20 jaar heeft deze markt $ 300 miljard opgebracht voor farmaceutische bedrijven. Enorme financiële belangen staan op het spel en sommigen staan klaar om de waarheid te verbergen, waaronder het publiceren van veel vooringenomen onderzoeken, ten onrechte beroep doende op de effectiviteit van anti-cholesterol medicijnen. Deze fouten en manipulaties heb ik in mijn boeken en wetenschappelijke publicaties aan de kaak gesteld en tot nu toe is niemand me komen tegenspreken of komen beweren dat ik het mis zat.

  De tweede verklaring is dat het heel gebruikelijk is in de geneeskunde dat ernstige fouten het hele beroep over zeer lange perioden domineren.

  Het duurde tientallen jaren om te erkennen dat tabak de oorzaak was van 95% van de longkankers; verscheidene decennia om asbest te verbieden omdat veel artsen, gerelateerd aan de industrie, de gevaren ontkenden.

  De fout van cholesterolgeneesmiddelen is slechts één geval, behalve dat ze deze keer tientallen miljoenen mensen wereldwijd treft.

  Wat wetenschappelijke studies betreft, moet men weten dat nooit een verband is aangetoond tussen coronaire mortaliteit en cholesterolniveaus.

  Op 12 november 2004 werd een grote studie gepubliceerd in het British Medical Journal, waaruit bleek dat statinevoorschriften tussen 1996 en 2002 vervijfvoudigd waren in het Verenigd Koninkrijk, zonder de minste daling van het aantal ziekenhuisopnamen voor een hartinfarct.

  Op 14 januari 2008 toonde het vrijgeven van Enhance-testresultaten op twee moleculen die aan miljoenen patiënten waren voorgeschreven om het cholesterolgehalte te verlagen (simvastatine en ezetimibe) een volledige ineffectiviteit bij het voorkomen van atherosclerotische laesies.

  Deze medicijnen hadden geen enkel beschermend effect op de bloedvaten. Aangezien deze test werd uitgevoerd bij mensen met erfelijke hypercholesterolemie (degenen die het meeste baat zouden moeten hebben bij de medicijnen), probeerden de onderzoekers en de sponsor de negatieve resultaten van deze test te verbergen; duidelijk aantoonbaar dat het bestaan van conflicten van belang kan leiden tot afwijkend gedrag van industriëlen en ook van onderzoekers (artsen en wetenschappers) die voor de industrie werken.

  Dit is niet nieuw: eerlijke wetenschappers hebben al altijd beweerd dat cholesterol geen hartaandoeningen veroorzaakt.

  Volgens gegevens van de grote cholesterolstudie, bekend als Framingham, is er geen duidelijk verband tussen cholesterol en het risico op een hartaanval bij 50-plussers en bij vrouwen. Voor degenen die al een hartaanval hebben gehad, in dit geval spreken we van secundaire preventie, werden drie serieuze pogingen ondernomen om verzadigde vetten van dierlijke oorsprong drastisch te verminderen en te vervangen door plantaardige vetten en dus het cholesterolniveau te verlagen.

  Ertwas de Oslo-studie die geen significant verschil tussen de groepen liet zien en het Londense onderzoek dat in beide groepen identieke cardiale sterfte vertoonde, met of zonder cholesterolvrij dieet. En tot slot, de Sydney-studie, die een sterke toename in sterfte liet zien in de groep die het cholesterolverlagend dieet volgde. Deze en andere studies worden beschreven in mijn boeken.

  Maar de echte catastrofe in de gezondheidszorg begon toen we kunstmatig cholesterol wilden verlagen door aanvankelijk fibraten en daarna statines.

  Maar ondanks deze ongelooflijke opeenstapeling van bewijs (vermoedelijk is er geen ander medisch gebied waar het schandaal zo zichtbaar en enorm is als in het geval van cholesterolgeneesmiddelen), worden deze onnodige en toxische geneesmiddelen voorgeschreven aan miljoenen patiënten.

  De farmaceutische industrie en zijn verbonden artsen doen nog steeds alles om te voorkomen dat de waarheid aan het licht komt. Wat nog belangrijker is dat als de medische staf als geheel plotseling de feiten erkent staat hen een ongelooflijk aantal processen te wachten!

  Ik herinner me dat veel studies, grotendeels genegeerd door de medische pers en de mainstream pers, aantonen dat natuurlijke methoden (een aangepaste levensstijl) drastisch het risico op hart-en vaatziekten verlagen.

  Het is niet de cholesterol dat een infarct en beroerte veroorzaakt. Het is de slechte voeding, gebrek aan lichaamsbeweging, schadelijk levensstijl, roken, luchtvervuiling die hoge bloeddruk, diabetes en atherosclerose veroorzaken.

  Als ik ervoor kies om mijn leven te wijden aan medicijnen, dan is dat voor de patiënten. Mijn geweten dwingt me de waarheid te verkondigen over de leugens en propaganda rond cholesterol.

  Verspreid dit bericht zo veel mogelijk.

  Dr Michel de Lorgeril

  Oorspronkelijk artikel: “Message a transférer le plus largement possible”, Dr Michel de Lorgeril, CNRS Grenoble, Santé Nature Innovation, France.

  19-04-2018, 21:49 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:cholesterol
  12-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gezond voor het hart

  Gember en rozemarijn goed voor het hart door het handhaven van een gezond cholesterolgehalte.

  Uit een studie gepubliceerd in "Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines" blijken gember en rozemarijn goed te zijn voor het hart en de arteriële gezondheid. Het artikel, getiteld “Possible hypocholesterolemic effect of ginger and rosemary oil”, meldt dat gember en rozemarijn cholesterolverlagende effecten hebben vastgesteld bij in vivo proeven bij ratten die werden gevoed met een vetrijk dieet.

  Hypercholesterolemie staat voor overmatige hoeveelheden cholesterol in het lichaam. Dit kan op zijn beurt leiden tot veranderingen in het transport van lipoproteïnen en het metabolisme. Bovendien is een hoge hoeveelheid cholesterol een risicofactor voor atherosclerose, die plaque in de slagaders opbouwt. Cholesterol verandert de vasculaire structuur van het lichaam en functioneert door zich te accumuleren aan de bekleding van de vaatwand, waardoor de endotheliale werking wordt verstoord en laesies en occlusies worden veroorzaakt.

  Het risico van hypercholesterolemie varieert ook met de leeftijd en het geslacht. Genetica speelt ook mee. Patiënten door familiale erfenis hebben alle mutaties geërfd in het gen dat de lipoproteïne-receptor met lage dichtheid specificeert dat zich op het oppervlak van de cel bevindt. Familiaire hypercholesterolemie verhoogt het risico op vroegtijdige ischemische hartaandoeningen.

  De eenzaadlobbige gember (Zingiber officinale) van de familie Zingiberaceae dringt hoe langer hoe meer door in commerciële voedingsmiddelen en dranken. Het is endemisch in Zuidoost-Azië en als een rijke bron van verbindingen - shagaols, paradol, terpenen, oleohars, gingerol, zingerone - van phytomedicinal belang. Gember staat bekend om zijn anti-artritis, ontstekingsremmende, hypolipidemische, anti-misselijkheid en antimicrobiële eigenschappen.

  De studie werd uitgevoerd om het potentiële effect van gemberolie alleen of gecombineerd met rozemarijnolie als een hypocholesterolemisch middel bij ratten te meten die een dieet kregen met veel vetten. 

  De onderzoekers ontdekten dat rozemarijn en gemberolie een positieve invloed hebben op ratten met hypercholesterolemie, waardoor de oliën veelbelovend worden in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

  Andere kruiden die kunnen bijdragen tot de gezondheid van het hart.

  Hart- en vaatziekten zijn één van de meest voorkomende doodsoorzaken in de Verenigde Staten. Meer dan 611.000 personen komen jaarlijks om door hartaandoeningen, aldus gegevens van 'Centers for Disease Control and Prevention'. Verschillende soorten hartziekten kunnen opduiken als gevolg van een zittende levensstijl, familiegeschiedenis, diabetes, hoge cholesterol, roken, hoge bloeddruk, overgewicht en overmatig alcoholgebruik.

  Kruiden, specerijen en voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan de gezondheid van het hart:

  • Kardemom - het verlaagt de bloeddruk en is rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het uitroeien van vrije radicalen die schade aan het hart en andere weefsels in het lichaam kunnen veroorzaken.

  • Tijm - het heeft antimicrobiële eigenschappen om ervoor te zorgen dat het lichaam veilig is voor schadelijke bacteriën en schimmels.

  • Knoflook - In een onderzoek uit 2006 stelde de 'American Society for Nutrition' dat het innemen van knoflook goed is voor het hart omdat het slechte cholesterol- en hypertensieniveaus kan verminderen en de bloedplaatjesaggregatie kan verhogen. Voor het beste resultaat eet men  dagelijks één of twee teentjes gemalen knoflook. 

  • Fenegriekzaden - Ze brengen krachtige cardiovasculaire voordelen met zich mee vanwege hun hoog gehalte aan antioxidanten. Fenegriekzaden helpen ook bij het dichtslibben van de bloedvaten, het reguleren van de bloeddruk, het verlagen van het cholesterolgehalte en het voorkomen van hartaanvallen. Ze beschermen ook tegen obesitas door de bloedsuikerspiegel te verlagen. Voor het beste resultaat eet men elke dag fenegriekzaden op een lege maag.

  • Rozemarijn - Rozemarijn is goed voor het immuunsysteem en de hersenen. Als zodanig wordt het hart versterkt omdat het immuunsysteem korte-termijnbedreigingen, zoals griep of verkoudheid, en langdurige bedreigingen voor de gezondheid, zoals een hartaanval, bestrijdt. Rozemarijn is ook goed voor de bloedsomloop.

  • Groene thee - Het zit boordevol gezonde antioxidanten en flavonoïden die de gezondheid van het hart kunnen verbeteren door de kwaliteit van de hartwand en bloedvaten te verbeteren en de triglyceriden- en cholesterolspiegels te verlagen, volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in 'European Journal of Cardiovascular'. De studie voegde eraan toe dat men het risico op overlijden door een hartaanval of een beroerte met 26 procent kan verminderen door elke dag maar liefst vijf kopjes groene thee te drinken.

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger and rosemary found to benefit the heart by maintaining healthy cholesterol levels”, Saturday, January 13, 2018 by:Jhoanna Robinson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://journals.sfu.ca/africanem/index.php/ajtcam/article/view/4748   
  https://naturalon.com/15-of-the-best-herbs-and-spices-for-a-healthy-heart-10-is-little-weird/view-all/   
  https://www.naturalnewsblogs.com/peppermint-ginger-wonderful-healing-herbs-self-care/   

  12-04-2018, 20:04 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hart- en vaatziekten, rozemarijn, look
  10-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Insulinegevoeligheid herstellen

  Voedingsmiddelen, kruiden en specerijen die de insulineresistentie helpen omkeren. 

  Volgens een artikel op GreenMedInfo.com moeten patiënten met diabetes niet langer hun toevlucht zoeken met medicijnen om hun bloedsuikerspiegel te beheersen. Het eten van de juiste combinatie van "voedsel, kruiden en specerijen" kan hun insulinegevoeligheid helpen verbeteren.

  Het hormoon insuline zorgt ervoor dat cellen "opengaan" en glucose opnemen uit het bloed, maar bij insulineresistentie zijn cellen ongevoelig voor insuline. Dit dwingt het lichaam om meer glucose te produceren die cellen weigeren op te nemen. Het eindresultaat is dat de insulinespiegel boven het normaal niveau stijgt.

  Chronische hoge insulineniveaus kunnen leiden tot "snelle gewichtstoename, vroegtijdige veroudering, hoge bloeddruk, hartaandoeningen en hoger risico op kanker" en, uiteindelijk, diabetes type 2.

  Deze acht kruiden, specerijen en voedingsmiddelen kunnen helpen de gevoeligheid van de cellen voor insuline te herstellen. 

  1 Bessen - Studies hebben bevestigd dat na het eten van bessen, het lichaam "minder insuline nodig heeft voor de suikerverwerking na een maaltijd." Eet aardbeien, bosbessen, bosbessen, appelbessen, veenbessen en braambessen.

  2 Berberine - Een bittere samenstelling gevonden in de wortels van verschillende planten zoals gouden zegel, berberis en Oregon druif. Studies tonen aan dat berberine bijna net zo effectief is als geneesmiddelen op recept. Deelnemers die berberine namen "verminderden hun nuchtere bloedglucose en hun bloedglucose na de maaltijd." Berberine minimaliseerde ook de bloedglucosewaarden tijdens het vasten en na de maaltijd en de insulineresistentie van de patiënt daalde met 45 procent. In een afzonderlijke studie bleek berberine net zo effectief als "metformine, glipizide en rosiglitazon", drie van de beste diabetesgeneesmiddelen op de markt. Berberine heeft de bonus dat het geen ernstige bijwerkingen heeft.

  3 Zwarte komijn (ook bekend als Nigella sativa) - In een onderzoek vertoonden 94 diabetespatiënten die twee gram Nigella sativa-capsules kregen, "significant verlaagde nuchtere bloedglucose en insulineresistentie".

  4 Kaneel - kaneel helpt bij het normaliseren van de bloedsuikerspiegel bij type 2-diabetici door het vermogen van op insuline te reageren te verbeteren. Kaneel of kaneelextracten helpen de bloedglucosewaarden bij nuchterheid te verlagen.

  5 Gember - Deelnemers aan een onderzoek die drie capsules van één gram gemberpoeder kregen, zagen hun nuchtere bloedsuikerspiegel verminderen met 10,5 procent. In een afzonderlijke studie werd bevestigd dat 1600 milligram (mg) gember per dag acht markers van diabetes verhoogde, zoals insulinegevoeligheid.

  6 Olijfbladextract - In een onderzoek verlaagde een groep die capsules met olijfbladextract ontving zijn insulineweerstand met minstens 15 procent. Olijfblaextract verhoogde ook de productiviteit van de insulineproducerende cellen in de pancreas met 28 procent. Het extract heeft hetzelfde effect als "gewone diabetesgeneesmiddelen", zoals metformine.

  7 Spirulina - In een gerandomiseerde studie van insulineresistente patiënten verhoogden deelnemers die dagelijks 19 g spirulina kregen hun insulinegevoeligheid met maar liefst 224,7 procent.

  8 Kurkuma - In 2009 werd in een onderzoek vastgesteld dat curcumine, de werkzame stof in kurkuma, "500 tot 100.000 maal effectiever was dan het receptgeneesmiddel etformine bij het activeren van de glucoseopname."

  Ander voedsel dat de insulinegevoeligheid kan verhogen.

  Hier zijn andere voedingsmiddelen die de insulinegevoeligheid kunnen verhogen:

  • Oplosbare vezels - oplosbare vezels hebben veel voordelen, zoals het verlagen van cholesterol en het verminderen van de eetlust. Voedingsmiddelen rijk aan oplosbare vezels zijn peulvruchten, havermout, lijnzaad, groenten zoals spruitjes en fruit zoals sinaasappels.

  • Kleurrijke groenten en fruit - Kleurrijke groenten en fruit zitten vol met plantaardige stoffen die antioxiderende eigenschappen hebben. Het eten van "een dieet rijk aan plantaardige stoffen is gekoppeld aan een hogere insulinegevoeligheid." Eet niet te veel fruit omdat sommige soorten rijk zijn aan suiker.

  • Groene thee - Groene thee drinken kan de insulinegevoeligheid verhogen en de bloedsuikerspiegel verlagen. De toename van de insulinegevoeligheid door  groene thee wordt veroorzaakt door het antioxidante epigallocatechinegallaat.

  • Apple cider azijn -  kan de insulinegevoeligheid helpen verhogen door de effectiviteit van insuline te verbeteren en de afgifte van voedsel uit de maag te vertragen, waardoor de insuline meer tijd krijgt om te reageren.

  Oorspronkelijk artikel:”Foods, herbs and spices that help reverse insuline resistance”, Tuesday, February 06, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/reverse-insulin-resistance-these-8-foods   
  https://www.healthline.com/nutrition/improve-insulin-sensitivity#section5   
  https://www.naturalnews.com/039951_omega-3_diabetes_insulin_resistance.html   

  10-04-2018, 14:58 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:berberine, bessen, zwart zaad, kaneel, diabetes, diabetes wetenschap, gember, helende voedingsmiddelen, kruiden, insulineresistentie, medicinale kruiden, natuurlijke geneeskunde, nigella sativa, olijfblad, remedies, omkeren insulineresistentie, spirulina,
  03-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurt voor gezond hart

  Probiotica voor uw hart: mensen met hoge bloeddruk kunnen hun risico op een hartaanval met 30% verminderen door tweemaal per week yoghurt te eten.

  Resultaten van een recente studie onthullen dat yoghurt het risico op een hartaanval kan verminderen met ten minste 30 procent bij personen met een hoge bloeddruk. De studie onthult dat het wekelijks consumeren van ten minste twee porties yoghurt het risico bij vrouwen met hypertensie op een cardiovasculaire probleem, zoals een hartaanval of beroerte, met 30 procent kan verlagen. Het risico wordt geminimaliseerd tot 19 procent bij mannen.

  De onderzoekers stellen dat dit komt door de combinatie van natuurlijke yoghurtgisting en het gehalte aan calcium, wat goed is voor het hart. Eerdere studies toonden aan dat calcium cruciaal is voor de normale samentrekking en ontspanning van het hart. Terzelfdertijd helpen probiotica uit gefermenteerd voedsel om de bloeddruk te verlagen.

  Justin Buendia van de Universiteit van Boston, deelt mee dat de resultaten van hun studie significante nieuwe gegevens onthullen die bewijzen dat yoghurt de gezondheid van het hart kan verbeteren. Een dieet bestaande uit yoghurt, vezelrijk fruit, groenten en volle granen kan wonderen verrichten.

  Hoe het onderzoek werd uitgevoerd.

  Voor de studie analyseerden de onderzoekers gegevens van 55.898 vrouwen uit de Nurses Health Study tussen de 30 en 55 jaar en 18.232 mannen uit de Health Professionals Follow-Up Study van 40 tot 75 jaar. Allen werden  gediagnosticeerd met hoge bloeddruk en  gedurende ten minste 30 jaar opgevolgd.

  De deelnemers hebben vragenlijsten over hun voeding ingevuld die de wetenschappers gebruikten om hun gemiddelde yoghurtconsumptie te bepalen. De bevindingen van de studie werden gepubliceerd in het American Journal of Hypertension.

  Deze studie volgt op een eerder onderzoek dat afgelopen januari werd gepubliceerd, waarin werd gesteld dat vitamine D een "goedkope oplossing" voor medicijnen is. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het "zonlichtsupplement" helpt bij het herstellen en voorkomen van schade aan het hart als gevolg van diabetes en hoge bloeddruk. Vitamine D stimuleert de productie van salpeterzuur dat wordt gebruikt om de bloedstroom te reguleren en de vorming van bloedstolsels te voorkomen. De vitamine helpt ook om "interne stress" in het cardiovasculaire systeem te minimaliseren, wat hartgerelateerde ongevallen zou kunnen voorkomen.

  Dr, Tadeusz Malinski,  studie auteur van de Universiteit van Ohio, legt uit dat niet veel bekende systemen kunnen helpen bij het herstellen van cardiovasculaire cellen die al zijn beschadigd, maar vitamine D kan dat wel. Hij concludeert dat de vitamine een levensvatbare en betaalbare oplossing is om het cardiovasculaire systeem te herstellen. Volgens hem is het dankzij vitamine D niet nodig om aan een nieuw medicijn voor het hart te werken.

  Voedsel voor het hart.

  Voedingsmiddelen voor het hart die u aan uw yoghurt kunt toevoegen:

  • Appelen - Appelen kunnen helpen om het risico op overlijden door hart- en vaatziekten te verlagen. Het fruit bevat pectine, een vorm van oplosbare vezels die het cholesterol verlagen. Appelen bevatten ook vitamine C, een ander antioxidant.

  • Bessen - Bessen zoals aardbeien, rode frambozen en zwarte bessen bevatten polyfenolen, gezondheidsbevorderende plantaardige stoffen die anthocyanines en ellaginezuur bevatten. Polyfenolen kunnen helpen de stikstofmonoxide niveaus te verhogen dat verschillende gezonde effecten heeft op het hart. Het helpt de bloedvaten te ontspannen, wat vervolgens de bloeddruk verlaagt.

  • Donkere chocolade - donkere chocolade bevat flavanol wat kan helpen bij het verdunnen van bloed en het verbeteren van de cardiovasculaire gezondheid.

  • Noten - Noten zijn rijk aan vitamines, mineralen, hart gezonde enkelvoudig onverzadigde vetten en lage niveaus van verzadigde vetten: walnoten, pecannoten, amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pijnboompitten en pinda's

  Oorspronkelijk artikel: "Probiotics for your heart: Eat yogurt twice a week to reduce risk of heart attack in those with high blood pressure by up to 30%", Monday, March 05, 2018 by: Zoey Sky, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5395315/Yoghurt-reduces-risk-heart-attack-30.html   
  http://www.eatingwell.com/article/15297/our-top-15-heart-healthy-foods/   

  03-04-2018, 21:54 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bloeddruk, calcium, dieet, voedingswetenschap, goodfood, goodmedicine, darmgezondheid, hartaanval, ingrediënten, voeding, preventie, probiotica, onderzoek, yoghurt
  16-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Propolis natuurlijk antibioticum

  Propolis: één van de effectiefste antibiotica uit de natuur.
   

  Hoewel niet zo bekend als honing of pollen, is propolis een bijenproduct met een overvloed aan gezondheidsvoordelen. Verschillende culturen hebben de verbazingwekkende geneeskrachtige eigenschappen van deze harsachtige combinatie van speeksel, bijenwas en sap herkend. Van het gebruik als abcesbehandeling door de Grieken tot de Assyriërs die het aanbrachten op wonden om infecties te bestrijden, is bijenpropolis een echt wonderbaarlijke stof die een krachtig natuurlijk antibioticum is.

  Er zijn meer dan honderd nuttige verbindingen aanwezig in bijenpropolis. Deze diversiteit en overvloed aan verbindingen resulteert in opmerkelijke antimicrobiële, antioxiderende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

  "Deze eigenschappen helpen om de natuurlijke weerstand van het lichaam tegen ziekte te verhogen door het eigen immuunsysteem van het lichaam te stimuleren en te verjongen," verklaarde de bekende herbalist James Green. "Het speeksel wordt geactiveerd door de harsen, en omdat het speeksel continu wordt ingeslikt, worden de antimicrobiële componenten van propolis op efficiënte wijze door de keel en de aangrenzende gebieden verdeeld."

  Als zodanig is deze stof getest en werd ontdekt dat deze geschikt is voor de behandeling van tal van gezondheidsproblemen. Volgens GreenMedInfo.com is gebleken dat bijenpropolis middenoorinfecties en luchtweginfecties bij kinderen voorkomt en zelfs de symptomen van verkoudheid kan verlichten.

  Meer dan dat, echter, blijkt propolis ook beter te zijn in het behandelen van genitale herpes dan een algemeen gebruikt medicijn. Tijdens een proef van 10 dagen brachten 90 deelnemers een zalf aan die een placebo was of die een herpeszweergeneesmiddel of propolis-flavonoïden bevatte. Tegen het einde van het onderzoek waren slechts 14 van de 30 deelnemers aan de groep genezen van hun herpes, terwijl 12 van de 30 in de placebogroep een vergelijkbaar voordeel vaststelden. Ter vergelijking: 24 van de 30 deelnemers in de propolis-groep waren genezen van hun genitale herpes.

  De immuun-verhogende effecten van bijenpropolis zijn zodanig dat, volgens NaturalLivingIdeas.com, het de genezing van snijwonden en kneuzingen kan versnellen, de groei van Candida kan remmen en zelfs de activiteit van streptokokken kan stoppen. De onderzoekers van de studie schreven zelfs dat deze stof mogelijk 'kan worden gebruikt bij de ontwikkeling van alternatieve producten voor de behandeling van microbiële infecties'.

  Andere voordelen van bijenpropolis.
  Dat is niet alles wat bijenpropolis kan doen. Hieronder enkele extra gezondheidsvoordelen die eraan verbonden zijn:
  • Bijenpropolis kan een rol spelen bij een goede mondgezondheid - dankzij de indrukwekkende reeks gezondheidsbevorderende eigenschappen kan bijenpropolis helpen om een uitzonderlijke mondgezondheid te bereiken. Het gebruiken bij parodontitis en gingivitis heeft zeer positieve resultaten opgeleverd en sommige onderzoekers hebben zelfs gesuggereerd dat het de groei van tandpulp, kraakbeen en botweefsel kan bevorderen.
  • Bijenpropolis kan de gezondheid van de huid verbeteren - De flavonoïden kunnen de huid beschermen tegen bacteriën en huidirritaties bestrijden. Verder bevat bijenpropolis mineralen die helpen de huid te herbouwen en te voeden. Hierdoor is bijenpropolis een aanrader voor allen die worstelen met psoriasis, eczeem, pyodermie en verschillende andere huidaandoeningen. Zelfs wratten moeten de duim leggen tegen propolis.
  • Bijenpropolis is geweldig voor het hart - Tyrosine hydroxylase is een enzym dat de productie van stikstofmonoxide kan afremmen, wat leidt tot problemen met de gezondheid van het hart. Bijenpropolis kan de activiteit van tyrosinehydroxylase verminderen, waardoor de bloeddruk wordt gestabiliseerd en het risico van hypertensie wordt verminderd.
  • Bijenpropolis kan allergieën verlichten - Braziliaanse onderzoekers ontdekten dat bijenpropolis de mogelijkheid heeft om de afgifte van histamine te belemmeren, die de vele symptomen van allergieën veroorzaken (zoals niezen of een loopneus). Als bonus en groot voordeel tegenover antihistaminica is dat het geen irritante bijwerkingen veroorzaakt.

  Oorspronkelijk artikel:”Bee propolis one of nature’s most effective antibiotics”, Sunday, March 04, 2018 by: Frances Bloomfield”, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis   
  http://www.greenmedinfo.com/blog/7-health-benefits-bee-propolis   

  16-03-2018, 15:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Antibiotica, bijenpropolis, bijen, natuurlijke antibiotica, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, Propolis
  04-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gember bij maagpijn

  Gemberwortel en kokoswater: slimme huismiddeltjes tegen maagklachten.

  Eén van de meest slopende pijnen onder de talloze lichamelijke aandoeningen zijn maagklachten. Bij buikpijn, vooral als gevolg van indigestie of onregelmatige stoelgang, kan het hele lichaam zwak en futloos aanvoelen wat onze algehele stemming beïnvloedt.


  Pijnstillers kunnen effectief zijn om maagpijn te verlichten, maar er zijn natuurlijke remedies waarvan bewezen is dat ze hetzelfde effect hebben en daarenboven geen potentiële nadelige bijwerkingen geven die commerciële pijnstillers wel hebben. Twee van de meest opvallende remedies tegen maagpijn zijn gemberwortel en kokoswater.

  Buikpijn kalmeren met gemberwortel.


  Gember wordt gebruikt voor een breed scala aan medicinale doeleinden vanwege de krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen, waardoor het zeer effectief is tegen maaggerelateerde problemen zoals indigestie, misselijkheid en maagzuur.

  Het eten van een stuk verse, gekookte of gekonfijte gember al de oplossing brengen.

  Recepten tegen maagpijn:


  • Verse gember
  ◦ Snijd de verse gember in kleine plakjes en strooi er wat zout over.
  ◦ Kauw de gemberplakken zo vaak mogelijk gedurende de dag of voeg ze toe aan je gerechten.

  • Geraspte gember
  ◦ Meng een theelepel vers geraspte gember met een theelepel limoensap.
  ◦ Drink dit twee keer per dag na een maaltijd, voor verlichting van de maagpijn.

  • Gembersap
  ◦ Doe een stuk verse gember in een blender of ontsapper om het sap te onttrekken.
  ◦ Voeg wat suiker (n.v.d.r. of gezonde suikervervanger zoals stevia of xylitol) toe aan het geëxtraheerde sap en meng goed met een glas warm water.
  ◦ Drink dit voor verlichting van de maagpijn.

  • Gember met ghee
  ◦ Plet een klein stukje verse gember om het sap te extraheren.
  ◦ Meng een theelepel sap met een halve theelepel ghee (geklaarde boter).
  ◦ Roer goed door elkaar en eet het regelmatig om de maagpijn te verzachten.

  Tegen maaggas en krampen, voegt men een theelepel gember- en zwarte peper toe aan limoensap en mengt het goed. Gemberbier en gemberthee zijn ook effectieve dranken voor het verlichten van maaggas en -pijn.

  Regelmatige inname van gember in welke vorm dan ook kan veel helpen bij het verlichten en zelfs genezen van maagproblemen, maar merk op dat gember niet mag worden gegeven aan kinderen jonger dan twee jaar, en zwangere vrouwen mogen maximaal één gram gember per dag gebruiken.

  Kokoswater tegen maagproblemen.
  Kokoswater is niet alleen een verfrissend drankje, maar ook een gezondheidsverbeteraar. Ontsteking van de maagwand is de hoofdoorzaak van sommige vormen van maagpijn. Een ontstoken maagwand kan leiden tot symptomen zoals misselijkheid, een opgeblazen gevoel en verlies van eetlust. Kokoswater kan de maagwand kalmeren dankzij een overvloed aan een stof genaamd tannine, waarvan bekend is dat het ontstekingen vermindert.
  De tannines in het kokoswater hebben ook antibacteriële eigenschappen, die goed werken tegen maagproblemen veroorzaakt door bacteriële infectie of maaggriep. Kokoswater bevat bovendien laurinezuur dat door het lichaam wordt omgezet in monolaurine, een verbinding met antimicrobiële werking.
  Kokoswater bevat oplosbare vezels die de stoelgang helpen reguleren. In het geval van diarree, waardoor het lichaam snel uitdroogt, is kokoswater zeer effectief voor rehydratatie in een mum van tijd.
  Ontsteking van de maagwand kan een maagzweer veroorzaken. 

  Oorspronkelijk artikel:”Ginger root and coconut water: Smart home remedies for an upset stomach”, Thursday, March 01, 2018 by: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.naturallivingideas.com/coconut-water-benefits/   
  https://homeremediesforlife.com/ginger-for-stomach-ache/   
  https://modernsurvivalblog.com/remedies/home-remedy-for-upset-stomach/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+ModernSurvivalBlog+%28Modern+Survival+Blog%29   
  https://www.naturalnewsblogs.com/11-natural-remedies-stomach-acidity-quick-relief/   

  04-03-2018, 20:22 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: alternatieve geneeskunde, alternatieve behandeling, stoelgang, kokoswater, spijsvertering, gemberwortel, kruiden, huismiddeltjes, hyperaciditeit, indigestie, buikpijn, maagpijn.
  01-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ibuprofen niet onschuldig

  Neemt u te veel ibuprofen? Het kan maagzweren en zelfs een hartaanval veroorzaken, zo blijkt uit een nieuw onderzoek.
   

  Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in het tijdschrift Pharmacoepidemiology & Drug Safety zijn veel mensen aan overdosering van ibuprofen. Dit kan echter hun gezondheid schaden, omdat dit kan leiden tot bloedende maagzweren en zelfs een hartaanval.

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Boston die de bijwerkingen van ontstekingsremmende pijnstillers onderzocht hebben. Bij het uitvoeren van de studie heeft het onderzoeksteam de gegevens van 1.326 personen nagekeken die aangaven ibuprofen in de afgelopen maand gebruikt te hebben. De studiedeelnemers vulden elke dag hun medicijndagboek in.


  De resultaten lieten zien dat alle deelnemers ibuprofen innamen. Zevenentachtig procent van hen nam alleen middelen die ze zonder voorschrift konden verkrijgen. Over het algemeen nam 55 procent van hen ibuprofen op ten minste drie dagen in de week, terwijl 16 procent het dagelijks innam. Afgezien van ibuprofen, gaf 37 procent van de deelnemers aan tijdens de week ten minste één ander niet-steroïd anti-inflammatoir geneesmiddel (NSAID) te gebruiken, meestal aspirine of naproxen. Bovendien wist minder dan 50 procent van hen dat alle pillen die ze namen NSAID's waren.

  Het gelijktijdig innemen van meerdere vormen van NSAID kan het risico op maagzweren of schade aan de maag aanzienlijk vergroten. Het wordt over het algemeen aanbevolen dat volwassenen niet meer dan 3.200 milligram (mg) NSAID per dag nemen, of tot 400 mg ibuprofren elke vier tot zes uur. Het bleek dat 15 procent van de volwassenen meer dan het aanbevolen dagelijkse maximum van de pijnstillers inneemt. Veel mensen nemen het medicijn ook dagelijks, wat een alarmerende gewoonte is die een rol zou kunnen spelen in de langzame erosie van gastro-intestinale wanden. Frequente overdosering kan leiden tot het dunner worden van de beschermende maagcoating.

  "De mogelijkheid dat gebruikers hun eigen dosis kunnen kiezen, ongeacht de aanwijzingen op het etiket, en een slechte kennis van de dosislimieten, wordt geassocieerd met het overschrijden van de dagelijkse limiet", aldus David Kaufman, hoofdauteur van het onderzoek.


  In de Verenigde Staten nemen mensen elk jaar naar schatting 30 miljard doses geneesmiddelen zonder recept. Hoewel NSAID's niet verslavend zijn zoals krachtiger pijnstillers, hebben ze nog steeds bijwerkingen.  "Deze medicijnen kunnen ernstige bijwerkingen hebben, waaronder gastro-intestinale bloedingen en hartaanvallen, en worden vaak zonder medisch toezicht genomen omdat veel producten vrij verkrijgbaar zijn," legde Kaufman uit.


  Ontsteking, een reactie van het immuunsysteem op weefselschade of vreemde indringers in het lichaam, is de meest voorkomende oorzaak van pijn. NSAID's voorkomen de productie van bepaalde enzymen die uiteindelijk de productie van chemische stoffen genaamd prostaglandines zouden activeren om een ontsteking te veroorzaken. Verder zorgen sommige van de chemicaliën in de prostaglandinefamilie ervoor dat de maag is bedekt met beschermend slijm om de spijsverteringszuren niet irriterend te laten zijn. Daarom wordt, wanneer men extra ontstekingsremmende geneesmiddelen gebruikt, meer bescherming uit de maag verdwijnen.

  Natuurlijke ontstekingsremmende alternatieven.
  Vermijd de bijwerkingen van anti-inflammatoire geneesmiddelen door in plaats daarvan voor natuurlijke alternatieven te kiezen.

  Voedingsmiddelen die ontstekingen bestrijden, zijn de volgende:
  • Fruit, zoals aardbeien, bosbessen, sinaasappels en kersen
  • Noten, zoals amandelen en walnoten
  • Bladgroene groenten, zoals spinazie, boerenkool en zomerkool
  • Vette vis, zoals zalm, makreel, tonijn en sardines
  • Tomaten
  • Olijfolie

  Oorspronkelijk artikel:”Do you take too much ibuprofen? It could cause bleeding stomach ulcers and even heart attack, according to new study”, Tuesday, February 27, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  http://dangerousmedicine.com/   
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5374171/15-percent-adults-ibuprofen-often.html   
  https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/foods-that-fight-inflammation   

  01-03-2018, 20:23 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Big Pharma,hartaanval, hartbeschadiging, Ibuprofen, ontstekingen, medicijnen, niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen, NSAID's, pijnstillers, pijnstillers , pillen, bijwerkingen, zweren
  21-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vetten genezen


  GOEDE VETTEN GENEZEN: Nadat conventionele geneeskunde faalde, genas kind van vijf jaar van epilepsie door het eten van honderden avocado's.
   

  Soms is het eten van het juiste voedsel efficiënter dan medicatie, zoals onlangs werd geïllustreerd door de opmerkelijke ommekeer van epilepsie bij een Brits meisje.
  De vijf jaar oude Leafy Liu leed aan ernstige epilepsie vanaf het moment dat ze baby was, en had vaak maar liefst 60 aanvallen per dag. De conventionele geneeskunde was niet in staat om de aanvallen te stoppen, dus besloot haar familie de alternatieve toer op te gaan.

  Na te hebben ontdekt dat de manier waarop ons lichaam koolhydraten verbrandt, epileptische aanvallen kan veroorzaken besloten de ouders om over te schakelen op een ketogeen dieet. Deze manier van eten omvat veel vetten en een zeer beperkte hoeveelheid koolhydraten. Sommige van de toegestane voedingsmiddelen zijn eieren, vis, gevogelte, vlees, bladgroenten en niet-zetmeelrijke groenten. Volle biologische melkproducten worden ook aanbevolen. Een kleine hoeveelheid fruit is toegestaan en suikers en geraffineerde koolhydraten zijn zeer beperkt.

  Na vier jaar dieet en het eten van minimaal twee avocado's per dag, heeft het meisje nu vier aanvallen per jaar, wat een ongelooflijke verbetering is. Haar ouders schatten dat ze ongeveer £ 1.200 hebben besteed aan de avocado's maar hun investering heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen.

  Aanvankelijk dachten de ouders dat het meisje de aanvallen zou ontgroeien. Ze was pas zes maanden oud toen ze haar eerste aanval kreeg. De 25 minuten durende aanval was angstaanjagend wat haar in het ziekenhuis deed belanden.

  Haar moeder zei dat ze niet meer reageerde noch oogcontact maakte tijdens de  aanvallen, waarbij haar gezicht zich in één richting fixeerde en haar lichaam trilde. De beproeving was ook vermoeiend voor Leafy die na elke aanval urenlang sliep. Terwijl sommige aanvallen kort waren konden andere wel een half uur duren en groeiden ze in frequentie en ernst.

  Bovendien was Leafy heel vatbaar voor verkoudheid en koorts, waardoor ze dan weer meer aanvallen moest verwerken. De familie verhuisde naar Australië te verhuizen in de hoop dat het warmere weer haar zou helpen, maar ze moest met spoed naar het ziekenhuis worden gebracht voor een zware aanval vlak nadat het vliegtuig was geland. Eenmaal daar werden de problemen erger en werd ze definitief gediagnosticeerd met epilepsie.

  Ongelooflijke wending na slechts twee dagen Keto-dieet.

  Bezorgd over de bijwerkingen van de medicijnen, begonnen de ouders met haar een ketogeen dieet te geven. Tot ieders verrassing was de verandering merkbaar na slechts twee dagen. Leafy voelde zich gelukkiger en ontspannender en de aanvallen namen significant af.

  Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift ‘Neurology’, stopten bij 80 procent van de patiënten die het Ketogeen dieet volgden de epilepsie aanvallen. Andere statistieken geciteerd door de ‘Epilepsy Foundation’ tonen aan dat 15 procent van de kinderen aanvalsvrij werden door het dieet, terwijl meer dan de helft van de kinderen hun aanvallen met minstens de helft zagen verminderen.

  Omdat het dieet de opname van koolhydraten verlaagt, produceert het lichaam ketonen door vetten in de lever af te breken. Men denkt dat het tien keer zo veel vet verbrandt als een standaarddieet, zelfs zonder beweging.

  Volgens ‘Epilepsy Foundation’ kan dit dieet nuttig zijn wanneer kinderen met epileptische aanvallen niet reageren op medicatie. Studies hebben aangetoond dat het epilepsie aandoeningen zoals het Rett-syndroom, Dravet-syndroom, GLUT-1-deficiëntie, infantiele spasmen, het syndroom van Doose en het complex van tubereuze sclerose kan helpen beheersen.

  Het dieet wordt vaak toegepast onder begeleiding van diëtisten omdat kinderen het juiste aantal calorieën moeten eten daar ze 90 procent van hun calorieën uit vet halen. Het kan een uitdaging zijn om het dieet toe te passen maar het loont de moeite en is zo veel beter dan de de medicatie met haar  bijwerkingen.

  Oorspronkelijk artikel: ”GOOD FATS HEAL: After conventioneel medicine failed, five-year-old cured of epilepsy by eating hundred of avocados’, Sunday, February 11, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-5329637/Girl-5-cured-epilepsy-eating-avocados.html   
  https://www.epilepsy.com/learn/treating-seizures-and-epilepsy/dietary-therapies/ketogenic-diet   

  21-02-2018, 00:00 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corruptie rond Roundup

  Bewijs dat de corrupte EPA samenspande met Monsanto om de toxicologische beoordeling van hun controversiële herbicide glyfosaat te vertragen.
   

  Een nieuw overzicht van e-mails tussen Monsanto en hoge functionarissen van het 'Environmental Protection Agency' (EPA) onthult uitgebreide samenwerking en een krachtige inspanning van Monsanto om een veiligheidsreview voor hun best verkopende herbicide, Roundup, te stoppen.

  De e-mailcommunicatie, ontsluierd door een verzoek van 'Freedom of Information Act', onthulde de diepe invloed van Monsanto op de EPA en liet zien hoe ver ze gaan om de wetenschap te beheersen. In de communicatie werkten EPA-functionarissen samen met Monsanto om een toxicologisch onderzoek naar glyfosaat uit te stellen, dat door het 'Agency for Toxic Substances and Disease Registry' (ATSDR) van het 'U.S. Department of Health Human Services' (HHS), moest uitgevoerd worden.

  De heimelijke verstandhouding begon begin 2015 toen het 'World Health Organization’s International Agency for Research on Cancer' (IARC), het actief ingrediënt glyfosaat in Roundup 'waarschijnlijk carcinogeen voor de mens' had verklaard. De IARC-bevindingen maakten Monsanto furieus; het bedrijf beweert bij hoog en bij laag dat glyfosaat veilig is. Met rechtszaken die op hen afkwamen beseften hoge functionarissen van Monsanto dat er iets moest gebeuren om glyfosaat weer veilig te laten lijken in de ogen van het publiek. Monsanto vreesde dat het ATSDR soortgelijke zorgen zou uiten over de carcinogeniteit van glyfosaat, dus gebruikten medewerkers van Monsanto hun connecties bij de EPA om een einde te maken aan deze toxicologische beoordeling.

  Uit de e-mails blijkt dat EPA-ambtenaren contact hielden met Monsanto en ze zelfs op de hoogte brachten van hun vorderingen bij het stopzetten van de toxicologische beoordeling door ATSDR. De e-mails beschrijven hoe Monsanto probeert de wetenschappelijke beoordeling van hun agrochemicaliën te verdoezelen en de processen te betwisten die beweren dat Monsanto het bewijs van kanker door glyfosaat probeerde te verdoezelen.

  Omdat glyfosaat een zo groot gebruik kent in landbouw en gazonverzorging in de VS en het IARC het herbicide als "waarschijnlijk carcinogeen" classificeerde, was het absoluut essentieel voor ATSDR om een overzicht te publiceren van deze veel gebruikte herbicide. In februari 2015 beloofde het bureau een toxicologische beoordeling van glyfosaat tegen oktober 2015, maar het werd stopgezet en er is tot nu toe geen toxicologisch profiel gepubliceerd. We weten nu waarom dit gebeurde uit de e-mails die Monsanto's druk op het stoppen van het onderzoek, onthulden.

  Jess Rowland, voormalig adjunct-afdelingsdirecteur binnen de divisie gezondheidseffecten van het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van het EPA, ging met pensioen in 2016 nadat hij Monsanto had verteld dat hij de ATSDR-beoordeling wilde vernietigen. Volgens de e-maildump is Rowland niet de enige EPA-functionaris op hoog niveau die met Monsanto samenwerkt om de toxicologische beoordeling te stoppen. In opdracht van Monsanto heeft een consortium van EPA-functionarissen agressief druk uitgeoefend op ATSDR en HHS en beweerde dat een toxicologische beoordeling van glyfosaat een onnodige "duplicatie" is omdat de EPA een eigen beoordeling samenstelde. Niet verrassend, de EPA-beoordeling in 2016 weerlegde het wetenschappelijke bewijs van IARC dat glyfosaat waarschijnlijk carcinogeen is.


  Eén van de Monsanto-medewerkers is Michael Dykes, lange tijd vicevoorzitter van regeringszaken voor Monsanto. Hij was in directe communicatie met Jim Jones, de adjunct-beheerder van de EPA voor het 'Office of Chemical Safety and Pollution Prevention', dat toezicht hield op het 'Office of Pesticide Programmes' (OPP) van de EPA. In het begin vroeg Monsanto's Dykes de EPA Jones over het ATSDR-review: "U was niet op de hoogte van hun beoordeling. Heb je iets meer geleerd over hun inspanningen? "

  OPP-directeur Jack Housenger was herhaaldelijk in contact met Monsanto langs de e-mailberichten en deed wat Monsanto wenste. Trachtend de ATSDR-beoordeling te onderdrukken, drong Housenger aan op "of dit een goed gebruik van overheidsmiddelen is." Aanvankelijk bogen de functionarissen van de ATSDR-beoordeling niet. ATSDR divisiedirecteur James Stephens schreef terug en zei dat hun beoordeling de EPA-beoordeling overlapte en helemaal geen duplicatie was ..."

  De hoofdwetenschapper van Monsanto, William Heydens, was zeer krachtig in deze kwestie en overtuigde EPA-functionarissen om elke ATSDR-beoordeling te begraven. ATSDR-functionarissen zeiden dat hun beoordeling onderscheidbaar en niet duplicatief was, maar was het eens met Housenger om de carcinogeniteit van glyfosaat niet op te eisen. Toen Housenger aan Monsanto bevestigde dat de ATSDR de recensie ondersteunde, antwoordde William Heydens van Monsanto : "Onderscheidend en niet dupliceerbaar"? Ernstig? Ik zal pas geloven in de niet kanker stelling wanneer ik het op papier zie. Hoe dan ook, ze weten tenminste dat ze in de gaten worden gehouden, en hopelijk weerhoudt dat hen ervan om nog iets doms te doen ... "

  Oorspronkelijk artikel:”Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate”, Thursday, February 8, 2018 by: Lance D. Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  Evidence the corrupt EPA colluded with Monsanto to delay toxicologie review of their controversial herbicide glyphosate   
  http://glyphosate.news/   
  https://usrtk.org/pesticides/mdl-monsanto-glyphosate-cancer-case-key-documents-analysis/   
  https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   
  https://usrtk.org/uncategorized/collusion-or-coincidence-records-show-epa-efforts-to-slow-herbicide-review-came-in-coordination-with-monsanto/   

  19-02-2018, 17:09 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouwchemicaliën, ATSDR, biotech, gecensureerde wetenschap, dwang, samenspanning, corruptie, bedrog, EPA, glyfosaat, IARC, Monsanto, pesticiden, giftige chemicaliën, toxicologisch onderzoek
  Archief per week
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!