Avocado: een vrucht buiten de norm.
Avocado is een uitzonderlijke vrucht. De meeste vruchten zijn rijk aan koolhydraten. Avocado is rijk aan goede vetten. Vooral enkelvoudig onverzadigde vetzuren, zoals in olijfolie. Het is bekend dat enkelvoudig onverzadigde vetzuren (omega-9) overgewicht, huidaandoeningen en diabetes type 2 voorkomen. De goede vetten werken samen met antioxidanten om vrije radicalen te doden.
Iets meer over antioxidanten en vrije radicalen.
Je hoort veel over "vrije radicalen" en "antioxidanten". Vrije radicalen zijn agressieve moleculen die onze cellen en DNA aanvallen. Dit is de reden waarom ze veel leeftijdsgebonden ziekten, zoals zichtproblemen en kanker veroorzaken.
Vrije radicalen dringen binnen door vervuiling, chemicaliën, sigaretten of zelfs herhaalde stress.
Er is maar één manier om vrije radicalen te elimineren: antioxidanten. Antioxidanten zijn van nature aanwezig in ons lichaam en in vers fruit en groenten, vooral in gekleurde zoals paprika's.
Het probleem is dat bepaalde antioxidanten, waaronder bètacaroteen, niet gemakkelijk door de cellen worden opgenomen, ze verlaten het lichaam zonder de minste vrije radicalen te hebben vernietigd.
Avocado verbetert de opname van antioxidanten.
Er is een eenvoudige manier om de opname van antioxidanten drastisch te verhogen: eet groenten en fruit met een vet.
Onderzoek heeft aangetoond dat een salade van rauwe groenten waaraan we een avocado toevoegen, zich kan vermenigvuldigen:
De absorptiesnelheid van lycopeen met 4 (lycopeen is een antioxidant die voorkomt in tomaten).
Het gehalte aan bètacaroteen met 2,6 (bètacaroteen is een voorloper van vitamine A die in overvloed voorkomt in wortels en, in mindere mate, in groene bladgroenten).
Avocado olie toegevoegd aan rauwe groenten levert een vermenigvuldiging op van :
- alfa-caroteenniveau met 7,2
- beta-caroteen met 15,3
- luteïnegehalte met 5,1 (luteïne is een oranjerode antioxidant dat voorkomt in eigeel, maïs, wortels, spinazie en zuring en die met name het netvlies beschermt) .
Samen bestrijden avocadovetten en antioxidanten alle ontstekingsbronnen om vroegtijdige veroudering te stoppen. Daarom helpt avocado het lichaam van binnenuit te verjongen.
Avocado om uw eetlust onder controle te houden.
77% van de avocado calorieën zijn afkomstig van het vet. Deze hoeveelheid vet verklaart echter dat men met 1/2 avocado al voldaan kan zijn. Avocado is daarom een goede manier om de eetlust onder controle te houden. Dit is handig bij neiging tot te veel eten en aankomen.
Avocado's zijn ook rijk aan vezels die je vertering reguleren en de darmen genezen.
Onderzoek naar avocado gaat veel verder ... er wordt aangenomen dat avocado kanker (vooral van de prostaat) kan bestrijden, het risico op hartaandoeningen kan verminderen (door de cholesterol onder controle te houden) en artritis kan verlichten.
20 vitamines en mineralen.
Avocado bevat 20 verschillende vitamines en mineralen:
Vitamine K: is belangrijk voor de bloedstolling. Het draagt ook bij aan de sterkte van de botten.
Folaten of vitamine B9: zijn belangrijk voor een goede celreproductie en de ontwikkeling van de weefsels. Fouten in celdeling zullen bijvoorbeeld de kwaliteit van het sperma in gevaar brengen. Een studie heeft aangetoond dat een vitamine B9-tekort gepaard gaat met een toename van genetische afwijkingen op de spermachromosomen.
Vitamine E: beschermt weefsels tegen vrije radicalen en kan het hart beschermen.
Luteïne: is noodzakelijk om de ogen en de huid te beschermen.
Vitamine C: versterkt het immuunsysteem en neutraliseert vrije radicalen.
Vitamine B6: versterkt het immuunsysteem, helpt bij de zenuwfuncties en de aanmaak van rode bloedcellen.
Naast vitamine B5, B1, B2, B3, A en kalium (meer dan in een banaan), magnesium, mangaan, koper, ijzer, zink en fosfor [3].
Avocado gebruiken.
Als je je avocado's in de winkel aanvoelt en ze zijn zacht, betekent dat niet per se dat ze rijp zijn. Vaak zijn ze gewoon te veel betast door eerdere kopers.
Men moet inderdaad weten dat een vaste advocaat normaal is. Avocado rijpt niet aan de boom en inderdaad begint het rijpingsproces pas als hij geplukt is . De vrucht begint een vluchtig hormoon, ethyleen, af te geven, waardoor die kan rijpen.
Dit is kenmerkend voor klimatologische vruchten zoals bananen, tomaten en appels. Om de rijping te versnellen kan men de vrucht wikkelen in krantenpapier. Hierdoor wordt ethyleen vastgehouden.
De rijpingstijd wordt dan gedeeld vermindert van 9 naar 3 dagen. Men kan ze ook samen opbergen met andere klimatologische vruchten die ethyleen afgeven, zoals bananen.
Het vruchtvlees van een goede rijpe avocado heeft een prachtige amandelgroene kleur die geel wordt ... dit vlees is tegelijkertijd vast en smeltend ... en de smaak ligt dichtbij noten.
Oorspronkelijk artikel: “Avocat: le fruit hors norme”, par Eric Müller, Neo Nutrition, 26 octobre 2016. Bijlagen: https://academic.oup.com/jn/article/135/3/431/4663712 https://www.berkeley.edu/news/media/releases/2008/03/19_folatesperm.shtml https://www.foodrepublic.com/2012/10/18/know-your-avocado-varieties-and-when-theyre-in-season/ https://www.passeportsante.net/fr/Solutions/PlantesSupplements/Fiche.aspx?doc=acides_gras_omega-9_ps
26-03-2020, 21:34 geschreven door opabio
|