Twee nieuwe zandkoekjes, voor een meer evenwichtige maar toch smakelijke wereld! September, dat is terug naar school met de lekkerste zandkoekjes! Voor de gelegenheid heeft Maison Dandoy zelfs een duo gecreëerd: cacaokoffie en hazelnootchocolade. Net zo knapperig, maar ook een beetje anders.
De nieuwe zandkoekjes. : Groots in smaak, laag in glycemische index.
Deze keer kwamen ze op het idee om een koekjesduo te creëren met een lagere glycemische index (GI). Hoe? Met meel van duurzame landbouw. Ze stonden te popelen om het plezier van het koekjes eten ook te laten beleven door hen die moeten of willen oppassen met wat ze eten. Waarom je de voorkeur zou geven aan een lage glycemische index? Wel, hoe hoger die is, hoe sneller het organisme het voedsel opneemt en het hongergevoel zich opnieuw manifesteert. Als de GI naar beneden wordt gebracht, wordt de vetopslag verlaagd en meteen ook het risico op diabetes beperkt!
Je kan het intussen al raden: bij Maison Dandoy rusten ze niet op hun lauweren. Al generaties lang hebben ze een knowhow gecultiveerd die hen onophoudelijk inspireert om het beter te doen en om rekening te houden met de verwachtingen en verlangens van hun klanten. Ze willen bijdragen aan een meer evenwichtige maar toch smakelijke wereld!
Ze hebben tientallen combinaties van smaken en ingrediënten getest (en geproefd), om uiteindelijk de perfecte match te vinden voor hun nieuwe zandkoekjes. Twee nieuwe ingrediënten hebben zo hun intrede gemaakt in hun ateliers: kokossuiker en kamutmeel. Dankzij deze grondstoffen hebben ze de totale glycemische index kunnen verlagen.
Kokossuiker is niet afkomstig van kokosnoten, maar van kokosbloemen. De verwerking ervan is duurzamer dan die van andere suikers, omdat er niets wordt vernietigd: de bloemen groeien steeds terug. Het is rijk aan vitaminen en mineralen, heeft een lagere GI en voegt een heerlijke karamelsmaak toe aan het koekje.
Kamut is een zeer oude tarwevariëteit die niet zo bekend is. Kamutmeel bevat veel meer eiwitten en mineralen dan tarwemeel, en minder suikers en gluten. Het wordt over het algemeen veel beter verdragen door mensen die glutenintolerant zijn. Daarbij komt dat kamut uitsluitend afkomstig is van biologische en duurzame landbouw, en voor een lichte notensmaak zorgt.
Dit nieuwe zandkoekjesduo is helemaal klaar om het ritme van de dag te bepalen: cacaokoffie om de dag te starten met een kick en pure hazelnootchocolade om de avond zoet af te sluiten. Nu verkrijgbaar in de winkels en via de e-shop.
|