Gezondheid en milieu
Inhoud blog
  • Ginkgo tegen Alzheimer
  • Vuist tegen hypertensie
  • Voorkomen beroerte
  • Artrose
  • Groene thee tegen osteoporose

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
    Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
    13-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen invriezen

    Invriezen van bosbessen verhoogt beschikbaarheid van anti-oxidanten - hier volgen 8 voordelen voor onze gezondheid.

    (NaturalNews) Uit nieuw onderzoek blijkt dat het invriezen van blauwe bessen daadwerkelijk hun voedingswaarde verhoogt.

    Marin Plumb, afgestudeerd in de voedingswetenschappen aan South Dakota State University, vond dat blauwe bessen, zelfs na zes maanden bevriezing, even voedzaam zijn als verse.

    Plumb’s experiment betrof ook het observeren van antioxidanten in blauwe bessen na één, drie en vijf maanden diepvries en vond geen daling in voedingswaarde t.o.z. van de bevroren bessen.

    Plumb merkte zelfs op dat het bevriezen juist een grotere concentratie van anthocyaan tot gevolg had.

    "De ijskristallen die tijdens het bevriezen gevormd worden verstoren de structuur van het plantenweefsel waardoor de anthocyanines meer beschikbaar komen,” lichtte Plumb toe.

    Anthocyanines zijn een groep van antioxidanten die verschillende systemen in het menselijk lichaam beschermen.

    Blauwe bessen wellicht 's werelds gezondste voedsel.

    "Blauwe bessen behoren met aardbeien en granaatappels tot het voedsel met de grootste concentratie aan antioxidanten,” zei Plumb's onderzoeksadviseur, professor Basil Dalaly, die een cursus over fytochemicaliën, de natuurlijke chemische stoffen in groenten en fruit, doceert.

    Als het gaat om het eten van gezonde voeding, "hoe groener of roder, hoe beter," voegde Dalaly eraan toe.

    Het is geen toeval dat mensen een heldere kleur met goede voeding associëren.

    Anthocyaan, dat wonderen verricht in ons lichaam, is ook het kleurrijke pigment dat aan veel voedingsmiddelen hun kleur geeft.

    Biologische bessen hebben een hogere voedingswaarde dan de conventionele.

    Geloof niet de industriestudies die beweren dat de voedingswaarde van conventioneel voedsel gelijk is aan dat uit de biologische teelt; het is gewoon niet waar.

    Een studie vergeleek direct de totale antioxidant capaciteit van biologische versus niet-biologische bessen en vond dat de biologische significant hogere concentraties aan fenol antioxidanten en totaal anthocyaan antioxidanten hadden dan de conventionele.

    Hieronder vind je ​​8 redenen om dagelijks blauwe bessen te eten.

    Verbetering van het geheugen/motoriek - Een studie wees uit dat oudere volwassenen (gemiddelde leeftijd 76) die per dag gedurende 12 weken (2-2.5 kopjes per dag) aten, beter presteerden op twee verschillende cognitieve functietesten, geheugen incluis, dan degenen die dit supervoedsel niet hadden genomen.

    Oogbescherming - Van blauwe bessen is bewezen het netvlies te beschermen tegen schade door ongewenst zonlicht en zuurstof.

    Hart - Het consumeren van blauwe bessen verlaagt aanzienlijk het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten door het reguleren en ontspannen van de arteriële elasticiteit van de vaatwand. Ze verbeteren ook de doorbloeding.

    Vermindering van het risico op de ziekte van Alzheimer/dementie - Anthocyaan verbetert het geheugen en de mentale toestand en beschemt tegen het verlies van hersencellen. Blauwe bessen stimuleren verder de groei van zenuwcellen en een betere communicatie tussen zenuwcelprocessen, waardoor het verouderingsproces wordt vertraagd.

    Digestie - Blauwe bessen geven een antioxidatieve bescherming van het spijsverteringskanaal door het bestrijden van vrije radicalen, waarvan sommigen kanker veroorzaken. Dit supervoedsel speelt een belangrijke rol bij de bestrijding van darmkanker.

    Bescherming tegen giftige zware metalen - Roemeense scheikundigen van de Universiteit van Boekarest ontdekten dat blauwe bessen beschermen tegen zware metalen. Bessenextract creëerde een krachtveld dat fungeerde als een barrière tegen cadmium en beschermde aldus de cellen tegen het giftig metaal.

    Bloedsuiker - Bosbessen hebben een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel, ook voor diabetici. Degenen die minstens drie porties blauwe bessen per dag verbruikten zagen een significante verbetering in hun bloedsuikerspiegel.

    Zenuwstelsel - Blauwe bessen bevatten een reeks verschillende antioxidanten die gunstig zijn voor het lichaam. Deze nutriënten voorzien zenuwcellen van bescherming tegen zuurstofbeschadiging. Zenuwcellen zijn voortdurend in gevaar door zuurstofschade, waarvoor derhalve een continue bescherming noodzakelijk is.

    Blauwe bessen zijn één van de grootste bondgenoten van ons lichaam. Hun vermogen om vrije radicalen te elimineren beschermt ons elke dag tegen de blootstelling aan diverse vormen van vervuiling, zoals pesticiden, blootstelling aan de zon en zware metalen.

    De Verenigde Staten zijn verantwoordelijk voor de levering van blauwe bessen over heel de wereld met een aandeel van 84 procent in 2012.

    Oorspronkelijk artikel: “Freezing blueberries increases availability of antioxidants - here are 8 ways this superfood benefits health”, Saturday, August 09, 2014 by: Julie Wilson, Natural News.

    blueberries

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/blueberries.html   
    http://wellnessmaine.com/2013/08/22/blueberries-maines-fruit/   
    http://www.sdstate.edu/news/articles/undergraduate-researcher-evaluates-frozen-blueberries.cfm?utm_source=homepage-banner&utm_medium=online-website&utm_campaign=blueberries   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=8   

    13-08-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:blauwe bessen, antioxidante
    08-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke antibiotica

    Vijf natuurlijke antibiotica die ziekte  bestrijden en de gezondheid bevorderen.

    (NaturalNews) Er zijn vele kruiden en voedingsmiddelen die een grote verscheidenheid aan ziekten en aandoeningen kunnen behandelen en voorkomen. Veel mensen beginnen natuurlijke antibiotica en oplossingen te gebruiken in plaats van te vertrouwen op de traditionele westerse geneeskunde met haar risico's en bijwerkingen.

    Natuurlijke antibiotica kunnen krachtig zijn bij de behandeling van ziekten, het voorkomen van ziekten en het behouden van de gezondheid en een lichaam in balans. Natuurlijke antibiotica, zoals honing, gember en Echinacea zijn krachtige middelen tegen een ​​breed scala van ziekten en aandoeningen.

    Honing.
    Honing heeft natuurlijke antibiotische eigenschappen. Het smeren op wonden en brandwonden kan infecties bestrijden en aanzetten tot een snellere genezing. Met behulp van lokaal geproduceerde honing kan men ook seizoensgebonden of milieu allergieën bestrijden. Omdat bijen lokaal stuifmeel gebruiken om hun honing te maken, kunnen mensen met een pollenallergie verlichting vinden door het eten van lokale honing. Als een natuurlijke zoetstof toegevoegd aan thee is het een uitstekende manier om van de voordelen te genieten.

    Knoflook.
    Knoflook wordt vaak gebruikt in de keuken, maar kan ook worden gebruikt als een middel om te vechten tegen infecties en ziekten zoals oorpijn, verkoudheid, griep en longontsteking. Het kruid kan helpen bij het stimuleren van het immuunsysteem en de vermindering van het risico van hart- en vaatziekten. Het bevat veel vitamine C, wat gunstig is voor de gezondheid. Omdat het zo veel wordt gebruikt in de keuken is knoflook direct beschikbaar voor iedereen die het nodig heeft.

    Gember.
    Gember wordt gebruikt in meer dan de helft van de traditionele Chinese kruidengeneesmiddelen. In aanvulling op de kracht dat het heeft om ziekten en aandoeningen te genezen, is gember ook bekend om oversture magen te kalmeren en werkt het kalmerend als thee. Het wordt ook vaak gebruikt in de keuken.

    Echinacea. 
    Echinacea wordt vaak gebruikt bij wonden en bacteriële infecties. Niet alleen kan het ziekte voorkomen door het stimuleren van het immuunsysteem, maar het kan ook de ziektesymptomen verkorten. Echinacea wordt lokaal toegepast als ontsmettingsmiddel en bij behandeling van eczeem en psoriasis. Het is ook een uitstekende natuurlijke remedie voor zonnebrand.

    Vitamine C.
    Vitamine C is een noodzakelijke vitamine voor een gezond lichaam. Het kan echter ook gebruikt worden om bacteriële infecties en vele ziekten te bestrijden. Het nemen van vitamine C aan het begin van een verkoudheid kan helpen het lichaam helpen veel sneller te genezen of kan in de eerste plaats voorkomen dat men een verkoudheid krijgt.

    Naarmate meer en meer mensen op zoek gaan naar veiliger, natuurlijke alternatieven voor chemisch gebaseerde medicijnen en behandelingen voor ziekten en aandoeningen, worden natuurlijke antibiotica en middelen steeds populairder en gemakkelijker verkrijgbaar. Deze behandelingen bestrijden niet alleen ziekten maar stimuleren het immuunsysteem om toekomstige ziekten te voorkomen.

    Oorspronkelijk artikel: "Five natural antibiotics that fight illness and promote health", Friday, August 08, 2014 by: Sandeep Godiyal, Natural News.

    Bijlagen:
    http://naturehacks.com/herbs/4-antibiotic-herbs-and-how-to-use-them/   
    http://science.naturalnews.com/ginger.html   
    http://www.myhealthwire.com/news/herbs-supplements/796   
    http://www.naturalhealth365.com/natural_cures/c_vitamin.html   

    08-08-2014, 22:03 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:antibiótica, geneeskruiden, preventie
    06-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zon als geneesmiddel

    Blootstelling aan de zon vermindert het risico op bepaalde vormen van kanker voor de helft.

    (NaturalNews) Het is een absoluut wonder, een alliantie van goddelijk leven, hoe de aarde staat in relatie tot de zon. Twee complete hemellichamen in communicatie en in harmonie in tijd en ruimte, een bol roterende masa in seizoensgebonden ritme waarvan één uitblinkt in het geven briljante warmte en licht.

    Elk levend wezen - van libelle tot orang-oetan, van paardebloem tot eik, van paddestoel tot mens - allen staan ze onder invloed van de krachtige straling van de zon.

    In de geïndustrialiseerde wereld vluchten veel mannen en vrouwen in de schaduw en brengen dag in dag door in beschutte plaatsen. Echter hunkert hun huid naar licht van de zon; ze verlangt naar vitamine D voor het simuleren van de immunitiet. Weing tijd doorbrengen onder deze grote energiebron creëert een scheiding tussen mens en gezondheid, tussen de mens en zijn energieveld.

    Zie je de zon als kankerverwekker of als voorkomer van kanker?
    We zijn minder gewend aan de natuurlijke warmte en licht van de zon. We zijn minder één met deze levengevende kracht. Onze huid kan gemakkelijk een tekort hebben aan vitale antioxidanten. De zonnestralen worden niet altijd effectief gebruikt, vooral wanneer de huid niet meer gewend is om de zonne-energie op te vangen. De zon kan branden, kan de huid doen schilferen en zo angst creëren voor huidkanker.

    Maar deze majestueuze energiebron kan niets worden verweten, ook al suggereren sommige medische autoriteiten dat de zon het kwade element is achter veel huidkanker.

    Volgens studies uitgevoerd door Professor Rachel Neale van het  QIMR Berghofer Medical Research Institute in Brisbane, Australië, kan het risico op kanker tot de helft worden verminderd wanneer mensen meer tijd zouden doorbrengen in de zon. In haar studie kwam ze erachter dat militairen die door hun verblijf in open lucht een hogere mate van UV-stralen ontvingen, 30 tot 40 procent minder kans hadden op alvleesklierkanker. Sommige epidemiologische studies toonden aan dat blootstelling aan de zon het risico op bepaalde vormen van kanker met 50 procent kan verminderen.

    "We hebben zeker niet de lef te beweren dat dit de waarheid is; in dit soort epidemiologische studies zijn we altijd erg voorzichtig, maar we zien wel een verband tussen blootstelling aan UV en sommige vormen van kanker," zei ze.

    Dertig minuten zon per dag kan het krachtigste geneesmiddel zijn dat de dokter weghoudt.
    Professor Neale vroeg 25.000 Australiërs boven de 60 om deel te nemen aan een studie om te onderzoeken hoe vitamine D slokdarm-, eierstok- en pancreaskanker vermindert. De vijf jaar durende studie zal ook het verschil tussen vitamine D-pillen en vitamine D rechtstreeks verkregen uit de zon onderzoeken. Vanuit haar ervaring, vindt professor Neale dat iedereen zich elke dag zou moeten blootstellen aan de zon. "Zelfs al is het maar voor 2-3 minuten per dag, dit kan al genoeg zijn om vitamine D te absorberen".

    Het Cancer Council stelt dat iedereen die zich ten minste 30 minuten blootstelt aan de zon in het midden van de dag, de dokter kan weghouden.

    "Het blootstellen van meer huid in een korte periode is beter dan minder huid gedurende een lange periode. Ga naar buiten en til je shirt of broek omhoog en toon je buik en benen aan de zon". Dit is vooral belangrijk voor mensen met één van nature donkere huid, zwangere vrouwen of mensen die binnen werken. Daarnaast kunnen kinderen rachitis ontwikkelen wanneer ze niet genoeg vitamine D in hun bloed hebben wat ook zorgt voor zachte botten in de volwassenheid.

    De zon is in feite de meest vrije van alle geneesmiddelen, beschikbaar voor iedereen. Gebruik maken van deze energie en het benutten van de tijdloze energie verhoogt uiteindelijk het niveau aan vitamine D en de bekrachtiging van het immuunsysteem, en dat is uiteindelijk het schip dat een lichaam van kanker geneest.

    Oorspronkelijk artikel: "Sun esposure cuts the risco of certain cancers in half", Tuesday, August 05, 2014 by: L.J. Devon, Staff Writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/cancer.html   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-2708151/Exposure-sun-actually-HALVE-chance-developing-forms-cancer.html   

    06-08-2014, 20:41 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:zon, kanker, vitamine D
    05-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding tegen cholesterol

    Vier voedingsmiddelen waarvan bewezen is dat ze de cholesterol verlagen en het hart beschermen.

    (NaturalNews) Volgens Centers for Disease Control and Prevention lijden 71 miljoen Amerikanen, of 33,5 procent van de totale bevolking, aan te hoge LDL-cholesterol. Slechts één op de drie van deze mensen heeft zijn aandoening onder controle, terwijl minder dan de helft van hen kiezen voor een totale behandeling. Bovendien is de gemiddelde totale cholesterol bij volwassen Amerikanen ongeveer 200 mg/dl, wat dicht tegen het  hoog risico peil ligt. We hebben kortom een groter risico op hart- en vaatziekten dan ooit tevoren.

    Hoewel artsen graag statines en andere geneesmiddelen voorschrijven aan mensen met een hoog cholesterolgehalte is de verbetering van de voeding een veel veiliger en meer doeltreffende oplossing op lange termijn voor het probleem. De meeste volwaardige voedingsmiddelen verminderen waarschijnlijk LDL en de totale cholesterol in zekere mate, maar de onderstaande levensmiddelen zijn vooral effectief in dit opzicht.

    Havermout.
    Weinig voedsel kan havermout verslaan op het verminderen van cholesterol. Dit traditioneel ontbijt zit vol met oplosbare vezels, die volgens een uitgebreide 19-jaar durende studie gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine, de cholesterol en het risico op hart- en vaatziekten doen verlagen. Bovendien is havermout rijk aan een specifieke vorm van de oplosbare vezels beta-glucan, wat bijzonder goed is in het blokkeren van het vermogen van ons lichaam om cholesterol te absorberen.

    Biologische, ongezoete havermout is gemakkelijk online of in natuurwinkels te kopen en wordt het best s’ochtends geconsumeerd met melk. Wat fruit toevoegen zoals bananen of aardbeien, zal het vezelgehalte verder opdrijven.

    Avocado's.
    Avocado's zijn één van de beste vruchten voor de behandeling van hoge cholesterol. Ten eerste zitten ze vol oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet, dat volgens een studie verschenen in het Journal of Lipid Research, de synthese van cholesterol en lipiden kan remmen in menselijke cellen. Ten tweede zijn ze ook rijk aan de plantaardige stof beta-sitosterol, die de absorptie van cholesterol in de darmen onderdrukt.

    Hoewel avocado's meestal alleen gegeten worden zijn ze geschikt om de absorptie van de ziekte-bestrijdende antioxidanten in groenten en fruit te verhogen. Daarom is het goed ze toe te voegen aan salades en andere maaltijden wat een geweldige manier is om de inname van voedingsstoffen te stimuleren.

    Vis.
    Vis is altijd beschouwd als goed voor het hart, en we begrijpen nu waarom: De hoge niveaus aan omega-3 vetzuren verlagen de bloeddruk, verminderen het risico op bloedstolsels en verlagen het totaal- en LDL-cholesterolniveau. Vis is zo gunstig voor het cardiovasculair systeem, dat de American Heart Association aanbeveelt tenminste twee porties per week te eten.

    De vis rijkst aan omega-3 vetzuren (zoals EPA en DHA) is zalm, makreel, tonijn, forel, sardines en haring. Om voor de hand liggende redenen is het best om vis uit de Stille Oceaan te mijden.

    Walnoten.
    Hoewel ze het best bekend zijn voor het verbeteren van de hersenfunctie, blijken walnoten ook uit bij het ​​verlagen van cholesterol nuttig te zijn. Uit een beoordeling gepubliceerd in The Journal of Nutrition in april 2014 bleek dat deze gepelde noten de LDL-cholesterol kunnen verlagen (met ~ 9-16%) en de bloeddruk (diastolische bloeddruk met ~ 2-3 mm Hg), 2 belangrijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten." De cholesterolverlagende eigenschappen van walnoten wordt toegeschreven aan de hoge concentraties van meervoudig onverzadigde vetzuren, zoals alfa-linoleenzuur, waarvan geweten is de cholesterol en triglyceriden in het bloed te verlaagt.

    Andere noten rijk aan heilzame, cholesterolverlagende vetten zijn amandelen, hazelnoten, pistachenoten, pijnboompitten en pecannoten. Net als alle vruchten worden noten het best rauw gegeten om er de maximale voordelen uit te halen.

    Oorspronkelijk artikel: "Four foods proven to lower cholesterol and protect the heart", Sunday, August 03, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/cholesterol.html   
    http://www.cdc.gov/cholesterol/facts.htm   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12566485   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12963562   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17568062   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18544343   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24500935   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6712540   
    https://umm.edu/Health/Medical/AltMed/Supplement/Alphalinolenic-acid   

    05-08-2014, 22:06 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol, hart, voeding
    02-08-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiligheid GGO's niet bewezen

    HuffPost: Veiligheid van GGO's nog nooit bewezen.

    (NaturalNews) De voorstanders van genetisch gemodificeerde organismen (GGO's) verkondigen vaak dat de technologie volledig is doorgelicht op het vlak van de menselijke veiligheid en dat elk bezwaar tegen het ongelabeld gebruik van GGO's in de voedselvoorziening een aanzet is tot samenzweringstheorieën. Maar de waarheid van de zaak is dat van ggo's nooit bewezen is dat ze veilig zijn voor de mens daar er nog nooit veiligheidstudies op lange termijn met mensen hebben plaatsgevonden.

    De biotechnologische industrie onthult zelden dit feit maar overspoelen in de plaats de media met pejoratieve aanvallen op iedereen die het officiële GGO dogma in vraag stelt​​. De industrie stelt dat GGO's volledig veilig zijn omdat de wetenschap het zegt. Korte termijn studies met alleen dieren vormen het overgrote deel van wat wordt voorgehouden als solide bewijs dat GGO's veilig zijn voor de mens - als je twijfelt aan de veiligheid van GGO's ben je tegen de wetenschap beweert de industrie.

    Deze positie wordt niet langer meer als algemeen geldig aanvaard zoals blijkt uit het oordeel van vele honderden wetenschappers over de hele wereld die een gezamenlijke verklaring over het veroordelen van het huidig GGO beleid hebben ondertekend met het slotwoord ”onverantwoord." Diëtiste Carole Bartolotto is het er ook mee eens in een recent stuk voor Huffington Post over de problemen met de GGO wetenschap .

    Hoewel diervoedingsstudies vaak worden gebruikt voor een beter begrip van de invloed van bepaalde voedingsmiddelen of stoffen op mensen zijn ze zeker geen definitief evaluatie-instrument. En toch zijn het juist die vrijwel altijd kortlopende diervoeding studies met GGO's die als evangelie worden gebruikt als het gaat om de veiligheid ervan.

    "Dierproeven hebben waarde om aan te tonen dat als iets schadelijk is voor dieren het waarschijnlijk ook schade kan veroorzaken bij de mens", schreef Bartolotto. "Hoewel sommige dierstudies schade hebben gevonden door GGO voeding zijn die veel besproken studies geen punt van dit artikel. Het punt is dat als een dierstudie geen probleem vindt met een bepaalde stof, deze nog altijd schade kan veroorzaken bij de mens."

    Lange termijn, epidemiologische studies over GGO's bij de mens zijn nooit uitgevoerd.
    Dit is een belangrijk onderscheid dat vaak wordt over het hoofd gezien in het GGO-debat. Als GGO's echt veilig zijn voor de mens zoals vaak wordt beweerd, waarom heeft men nooit lange termijn epidemiologisch onderzoek bij de mens gedaan? En waarom duurden de meeste van de diervoedingsstudies die zogenaamd laten zien dat GGO's veilig zijn slechts ongeveer drie maanden?

    Dit zijn terechte vragen die om antwoord vragen maar men zal ons dan waarschijnlijk beschuldigen van negativisme - want je houdt niet van GGO’s. Je moet de wetenschap haten! Deze types van ongefundeerde persoonlijke aanvallen zijn het brood en de boter van de pro-GGO menigte dat een hekel heeft aan zulke vragen. Die houding legt wel heel direct de intellectuele oneerlijkheid bloot die inherent is binnen deze krachtige lobby.

    Als vraagtekens bij het heersend GGO dogma slechts een poging zijn tot ondermijning van de taktiek door degenen die wetenschap haten, waarom hebben bijna 300 wetenschappers uit de hele wereld een gezamenlijke verklaring ondertekend waarin wordt gesteld dat de veiligheid van GGO's nooit bewezen is? Er is diepe en toenemende bezorgdheid in vele segmenten van de wetenschappelijke gemeenschap om het rad dat voor onze ogen wordt gedraaid en dat biotechnologie waarschijnlijk gevaarlijker is dan wat men ons voorschotelt.

    "Om de veiligheid van GGO-producten aan te tonen, moet men beginnen met de veronderstelling dat ze schadelijk kunnen zijn, en met het uitvoeren van gevoelige tests voor het opsporen van mogelijke schade," verklaarde Dr Sheldon Krimsky, professor in stedelijk milieubeleid en planning aan de Tufts Universiteit, één van de ondertekenaars van de verklaring. "Omdat de strenge testen van de veiligheid niet is gebeurd met GGO-gewassen, blijf ik sceptisch," aldus Krimsky.

    Oorspronkelijk artikel:"HuffPost: GMOs have never been proven safe", Tuesday, July 29, 2014 by: Ethan A. Huff, staff writer, Natural News."

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/gmo.html   
    http://www.ensser.org/media/0713/   
    http://www.globalresearch.ca/ten-scientific-studies-proving-gmos-can-be-harmful-to-human-health/5377054   
    http://www.huffingtonpost.com/carole-bartolotto/have-genetically-modified_b_5597751.html   

    02-08-2014, 16:56 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:GGO's
    28-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Statines niet zonder gevaar!

    Statinegebruik kan leiden tot hartfalen.

    NaturalNews) De voorstanders van statines bij te hoge cholesterol beweren vaak dat deze bepaalde klasse van geneesmiddelen niet schadelijker zijn dan een placebo met enorme voordelen zonder het toebrengen van schade. Maar geloofwaardig wetenschappelijk onderzoek doet anders vermoeden. Meerdere studies hebben vastgesteld dat statines de neiging hebben om het niveau van een belangrijk co-enzym verantwoordelijk voor de bescherming tegen hartfalen af te breken.

    Dit co-enzym is bekend onder de naam Q10 of CoQ10 en de medische wereld staat huiverig om er over praten in verband met statines. Men maakt de mensen langs de klassieke media wijs dat statines een soort wondermiddel zijn voor het voorkomen van hartaanvallen en beroertes zonder te waarschuwen voor de ongelooflijke risico's verbonden aan het gebruik ervan.

    De wetenschap heeft echter aangetoond dat het cholesterolverlagend effect van statines zijn prijs heeft. Zoals uitgelegd door Dr John Briffa op zijn blog, werken statines door verlaging van het niveau van het HMG-CoA reductase-enzym, dat wordt geproduceerd in de lever. Dit enzym is verantwoordelijk voor de productie van CoQ10 die brandstof produceert om het lichaam te laten functioneren.

    "[HMG-CoA reductase] regelt de cholesterol productie maar het vergemakkelijkt ook de productie van een stof bekend als" co-enzym Q10 '- dat een essentiële rol speelt in de productie van "adenosine trifosfaat (ATP) - de meest fundamentele eenheid van energie 'brandstof' in het lichaam, "verklaarde Dr Briffa. "We weten dat statines het vermogen hebben om het niveau van CoQ10 te verlagen in het lichaam."

    Uit een studie van 2003 gepubliceerd in het tijdschrift BioFactors, bleek dat statines zowel bloedplasma en lymfocyten niveaus van ubiquinol en ubiquinon verlagen, twee actieve vormen van CoQ10 door het lichaam gebruikt bij de productie van energie. Een aparte studie in hetzelfde jaar gepubliceerd in BioFactors bevestigde ook dat statines CoQ10 niveaus direct afbreken.

    "We zitten momenteel in het midden van een congestief hartfalen epidemie in de Verenigde Staten waarvan de oorzaak onduidelijk is,” schreven de auteurs van de eerste studie. "Als artsen, is het onze plicht er absoluut zeker van te zijn dat we niet per ongeluk schade aanrichten bij onze patiënten door een wijdverbreid tekort aan een voedingsstof te veroorzaken die uitermate belangrijk is voor de normale hartfunctie."

    Artsen die statines voorschrijven brengen hun patiënten ernstig in gevaar.
    Maar dit is precies wat veel artsen, die geen kennis hebben van voeding en progressieve geneeskunde, doen bij het klakkeloos voorschrijven van statines alsof het snoepjes waren. Sommige artsen van het Imperial College in Londen hebben enkele jaren geleden zelfs al eens voorgesteld statines uit te delen in fast food restaurants alsof het snoepjes waren.

    In waarheid zijn statines extreem gevaarlijk en hebben het potentieel om een groot aantal zelden vermelde bijwerkingen te veroorzaken. Eén van de meest prominente negatieve effecten is het hartfalen door een gebrek aan CoQ10, en myopathie, een soort ziekte die spierweefsel beïnvloedt. Deze en andere opmerkingen zijn vastgelegd in de onafhankelijke literatuur over statine gebruik, en consumenten moeten op hun hoede zijn.

    In een afzonderlijke studie waarschuwde Dr Briffa dat statine gebruik zonder aanvullende CoQ10 de "ejectiefractie van het hart" of de hoeveelheid bloed die gepompt wordt bij elke slag, te verminderen. Statinegebruik zonder toevoeging van CoQ10 veroorzaakt ook de verhoing van "N-terminale B-type natriuretisch peptide," die bekend staat om de hartfunctie te verlagen.

    Met andere woorden statine gebruik alleen kan langzaam het vermogen van uw lichaam om energie te produceren remmen, wat kan leiden tot hartfalen.

    "CoQ10 tekort is een echt potentieel probleem bij mensen die statines nemen, en ... CoQ10 suppletie moet op zijn minst overwogen worden door degenen die statines nemen of hebben genomen (vooral als ze last hebben van hartfalen of andere symptomen die verband houden met CoQ10 tekort),”concludeerde Dr Briffa.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/CoQ10.html   
    http://www.drbriffa.com/2014/06/27/more-evidence-points-to-statins-as-a-potential-cause-of-heart-failure/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14695926   
    http://www.nytimes.com/2013/11/14/opinion/dont-give-more-patients-statins.html?_r=0   

    28-07-2014, 15:39 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:statines, hartfalen, CoQ10
    27-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Synthetische vitaminen gevaarlijk voor kinderen.

    Studie toont aan dat synthetische vitaminen in 'verrijkte' ontbijtgranen nadelige gevolgen kunnen hebben voor kinderen.


    (NaturalNews) Een nieuw rapport van de Environmental Working Group (EWG ) wijst erop dat ontbijtgranen die "verrijkt" zijn met synthetische imitaties van vitaminen zoals zink, niacine en vitamine A schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Onderzoekers van een consumenten organisatie besluiten na onderzoek dat veel granen, ontbijtrepen en andere ontbijtproducten voor kinderen teveel aan synthetische vitamines bevatten die op lange termijn vitale organen en het immuunsysteem kunnen aantasten.

    Het onderzoeksrapport heeft specifiek de drie genoemde synthetische additieven onder de loep genomen die toegevoegd worden aan ontbijtgranen. Het team onderzocht de voedinglabels van 1556 ontbijtgranen en 1025 hapjes en energierepen naar hun inhoud aan vitamine A, zink en niacine en vergeleek de niveaus met de aanbevolen dagelijkse waarden.

    Wat ze ontdekten was dat 114 merken ontbijtgranen werden verrijkt met niveaus van ofwel vitamine A, zink of niacine - of alle drie - die de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden voor volwassenen overschreden met 30 procent. Op dezelfde manier werden 27 snacks en energierepen geanalyseerd op dezelfde voedingsstoffen en men vond niveaus die 50 procent hoger lagen dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

    Geïsoleerde, synthetische vitaminen kunnen een goede opname van voedingsstoffen verstoren.
    De reden van het probleem is dat elk van deze belangrijke voedingsstoffen, wanneer gebruikt in synthetische vorm, potentiële gezondheidsrisico's geven. Te veel synthetische vitamine A, bijvoorbeeld, kan mogelijk leiden tot beschadiging van de lever, skeletafwijkingen, schilferende huid, en/of haaruitval. Een teveel aan synthetisch zink blokkeert de absorptie van biobeschikbaar koper, noodzakelijk voor een goede immuunfunctie.

    Dezelfde voedingsstoffen uit de natuur zijn volledig onschadelijk. Maar wanneer zij zijn vervaardigd in een laboratorium en geïnjecteerd in verwerkte voedingsmiddelen die zijn ontdaan van hun natuurlijke nutriënten - commerciële ontbijtgranen zijn een perfect voorbeeld - kunnen de effecten  verschillend zijn.

    "Voedselproducenten verrijken vaak voedingsmiddelen met grote hoeveelheden vitaminen en mineralen om hun producten voedzamer te doen lijken zodat ze beter verkopen", aldus het EWG rapport. "Verrijkte ontbijtgranen zijn de nummer één bron van overmatige inname omdat de drie voedingsstoffen worden toegevoegd in hoeveelheden berekend voor volwassenen en niet voor kinderen.”

    Natuurlijke vitaminen zijn veilig zelfs bij hoge consumptie.
    Hoewel het EWG rapport geen duidelijk onderscheid maakt tussen natuurlijke vitaminen en de chemische namaak, vaak toegevoegd aan verwerkt voedsel, blijkt uit de evaluatie duidelijk dat synthetische vitaminen het probleem zijn omdat ze de noodzakelijke co-factoren die nodig zijn voor een goede stofwisseling, missen. Synthetische vitaminen hebben de neiging om het lichaam te belasten in plaats van te voeden.

    "Overmatige blootstelling aan verrijkte voedingsmiddelen is het resultaat van gewetenloze marketing, gebrekkige voedingswaarde-etikettering en verouderd beleid," voegt het EWG rapport er aan toe. „Het huidige voedingswaarde-etikettering systeem zet de gezondheid van kinderen op het spel en is dringend aan hervorming toe.

    Nogmaals, het is belangrijk op te merken dat deze bevindingen betrekking hebben op synthetische vitaminen en niet op de volwaardige levensmiddelen die van nature rijk zijn aan vitaminen. De bevindingen hebben ook geen betrekking op volwaardig voedsel op basis van natuurlijke vitaminesupplementen in plaats van synthetische chemicaliën.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/Vitamins.html   
    http://science.naturalnews.com/Vitamins.html   
    http://static.ewg.org/reports/2014/children_at_risk/pdf/too_much_of_a_good_thing.pdf   
    http://www.ewg.org/research/how-much-is-too-much   
    http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/06/24/cereals-fortified-childrens-health/11103783/   

    27-07-2014, 18:34 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:verrijkte voeding, syntetische vitaminas, ontbijtgranen
    26-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amandelen

    Amandelen verbeteren de  cardiovasculaire gezondheid.

    (NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de Aston University en gepubliceerd in het tijdschrift Free Radical Research verbetert het eten van amandelen de gezondheid van bloedvaten en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

    "Onze studie bevestigt dat amandelen een supervoedsel zijn", aldus hoofdonderzoeker Helen Griffiths. "Eerdere studies hebben aangetoond dat ze het hart gezond houden, maar ons onderzoek toont ook aan dat het nooit te laat is om ze te introduceren in uw dieet - het toevoegen van een handvol (ongeveer 50g) elke dag over een korte periode kan al helpen. Je zou uw dagelijkse snack kunnen vervangen door amandelen of ze toevoegen aan je gewone maaltijden zoals muësli om uw risico op hartproblemen te verminderen. "

    Amandelen boosten antioxidant niveaus.
    Het experiment werd uitgevoerd op gezonde mannen van middelbare leeftijd, maar ook op jonge mannen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten als gevolg van hoge bloeddruk, overgewicht of andere risicofactoren. Een groep moest zijn normaal dieet voortzetten en de andere moest zijn dagelijks dieet aanvullen met 50 gram amandelen.

    Na een maand hadden de mannen van de amandelgroep een beduidend hoger niveau aan antioxidanten in hun bloed, met name de vitamine E alfa-tocoferol. Ze hadden ook hun doorbloeding en bloeddruk verbeterd. Al deze veranderingen worden geassocieerd met een verminderd risico op hart- en vaatziekten.

    De amandelconsumptie verbeterde de doorbloeding en leidde tot een daling van de diastolische bloeddruk bij alle mannen, en ook een verlaging van de systolische bloeddruk bij de gezonde mannen.

    Diastolische bloeddruk is de druk ervaren door de slagaders tussen de hartslagen, terwijl de systolische de druk is die wij ervaren terwijl het hart samentrekt.

    Er werden geen veranderingen gezien in andere cardiovasculaire markers, waaronder nitriet niveaus, het cholesterolgehalte (HDL en LDL), lipide niveaus en eiwit oxidatie. Echter, mensen die amandelen aten ervoeren een significante verhoging van hun plasma alpha-tocopherol/cholesterol verhoudingen door de toename in de concentratie aan antioxidanten.

    Noten zijn de sleutel van het mediterrane dieet.
    De onderzoekers geloven dat de voordelen voor de gezondheid komen uit het algemeen nutriëntenprofiel van amandelen dat rijk is aan vitamine E, ​​gezonde vetten, vezels, flavonoïden en calcium. Bijvoorbeeld van het vitamine E antioxidant is bekend te beschermen tegen de ontwikkeling van de arteriële plaques die hartaanvallen kunnen veroorzaken terwijl van vezels bekend is dat zij de cholesterol en bloedsuikerspiegel regelen.

    Voorafgaande studies hebben gesuggereerd dat het eten van amandelen voordelig is voor de gezondheid zoals het verbeteren van de gezondheid van de botten, het beheer van de bloedsuikerspiegel, helpen om gewicht te beheersen, het voorkomen van haaruitval en het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Amandelen kunnen zelfs het risico op kanker en andere chronische ziekten verminderen, geboorteafwijkingen voorkomen, de cognitie verbeteren (inclusief concentratie en geheugen) en verlichting brengen bij zwangerschapsgerelateerde obstipatie.

    Veel van de voedingsstoffen in amandelen zijn terug te vinden in noten in het algemeen en worden verondersteld verantwoordelijk te zijn voor de voordelen voor de gezondheid van het mediterrane dieet.

    Het mediterrane dieet is een dieet met een hoge consumptie aan noten, zaden, peulvruchten, volle granen en olijfolie, matige consumptie van vis en gevogelte, lage tot matige consumptie van rode wijn en met yoghurt en kaas als belangrijkste zuivel. Talrijke studies koppelen dit dieet aan een verbeterde cardiovasculaire toestand en lager risco op hartaanval of beroerte. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Medical Association in januari 2014 vond voor het eerst dat het dieet ook het risico verminderde van perifeer vaatlijden.

    Bewijs suggereert ook dat het mediterrane dieet depressies kan helpen verlichten, diabetes beheersen of voorkomen en andere chronische aandoeningen zoals dementie kan voorkomen.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/almonds.html   
    http://www.aston.ac.uk/about/news/releases/2014/june/research-show-almonds-reduce-risk-of-heart-disease/   
    http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Almonds-heart-disease-risk   
    http://www.ibtimes.co.in/almonds-aid-keeping-heart-healthy-10-other-benefits-603079   
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/06/140630094527.htm   

    26-07-2014, 22:43 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:amandelen, cardiovasculaire gezondheid, vitamine E
    20-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinkhoest vaccinatie

    Kinkhoest treft gevaccineerde kinderen bijna evenveel als de niet gevaccineerde.

    (NaturalNews) De effectiviteit van het kinkhoestvaccin op het voorkomen van kinkhoest is in twijfel getrokken door een nieuwe studie onlangs gepubliceerd in het British Medical Journal (BMJ). Onderzoekers aan de Universiteit van Oxford Nuffield Department of Primary Care Health Sciences and Public Health England vond dat kinkhoest prevalentie onder gevaccineerde kinderen ongeveer gelijk is aan die van niet-gevaccineerde, wat suggereert dat de inenting in feite nutteloos is.

    Dr Kay Wang en haar collega's onderzochten het bestaande vaccinatieschema in het Verenigd Koninkrijk om te zien of kinkhoest nog steeds zo frekwent voorkomt als tien jaar geleden. Voorafgaand aan de invoering van de voorschoolse kinkhoest inenting in 2001, bleken bijna 40 procent van de schoolgaande kinderen die klinische symptomen van aanhoudende hoest vertoonden besmet te zijn met kinkhoest.

    Om dat percentage vandaag te bepalen, koos het team 279 kinderen uit tussen 5 en 15 jaar bij wie de huisarts een aanhoudende hoest vaststelde gedurende twee tot acht weken. Elk van de kinderen werd getest op kinkhoest met speeksel als de maat voor infectie.

    Er werd vastgesteld dat de kinkhoest infectie onder jongere mensen met de helft gedaald was als gevolg van de voorschoolse inenting, een staving voor het voortgezet gebruik van inenting als een effectieve manier om infectie te voorkomen. Slechts 56, of 20 procent, van de kinderen vertoonde een recente infectie van kinkhoest; een daling van 40 procent van vóór 2001.

    Maar onder die gevaccineerden ontwikkelden nog altijd een schokkende 18 procent kinkhoest; een cijfer dat bijna overeenkomt met het totale aantal infecties bij alle kinderen, zowel gevaccineerde als niet-gevaccineerde. Volgens een mededeling van de Universiteit van Oxford over de bevindingen van de studie ontwikkelden 39 van de 215 gevaccineerde kinderen kinkhoest, hoewel ze ingeënt waren geweest.

    "Kinkhoest komt nog steeds voor bij een vijfde van de schoolgaande kinderen bij wie de huisarts een aanhoudende hoest vaststelt en kan klinisch een significante hoest bij volledig gevaccineerde kinderen veroorzaken," zei Dr Wang over de bevindingen.

    Tenzij kinderen regelmatig ingeënt worden zullen ze bescherming tegen kinkhoest verliezen.

    Op basis van de manier waarop deze veelzeggende studie is weergegeven in de media, lijkt het eigenlijk op een goedkeuring voor de kinkhoest inenting in plaats van een aanklacht ertegen. Immers, de kinkhoestinfectie daalde van 40 procent naar 20 procent in het Verenigd Koninkrijk als gevolg van het gebruik van inenting, is dat dan geen groot succes?

    Niet echt. Terwijl de voorschoolse kinkhoest inenting lijkt te hebben geholpen bij de totale besmettingsgraad onder alle kinderen, is het een feit dat de besmettingsgraad bij niet gevaccineerden overeenkomt met deze van de gevaccineerden.

    Zoals blijkt uit deze studie, zullen de kinderen gevaccineerd tegen kinkhoest voortdurend ingeënt moeten worden gedurende hun hele leven om tegen de ziekte beschermd te blijven; dat was ook de reden waarom het onderzoek werd gestart. Ongevaccineerde kinderen, daarentegen, zullen slechts éénmaal lijden aan de ziekte, waarna ze permanent levenslang ervoor immuun zijn.

    "Het is algemeen geweten dat een natuurlijk verworven immuniteit voor de meeste virale ziekten een leven lang duurt", schreef immunoloog dr. Tetyana Obukhanych in haar boek Vaccine Illusion, opmerkend dat het concept van levenslange immuniteit door vaccins een ongegronde theorie is.

    Oorspronkelijk artikel: „Whooping cough affects vaccinated children at nearly the same rate as rest of population”, Thursday, July 03, 2014 by: Jonathan Benson, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/vaccines.html   
    http://vaccines.naturalnews.com/   
    http://www.amazon.com/Vaccine-Illusion-Tetyana-Obukhanych-ebook/dp/B007AW2CLG   
    http://www.phc.ox.ac.uk/news/whooping-cough-found-in-a-fifth-of-uk-school-children-who-visit-their-doctor-with-a-persistent-cough   
    https://sites.google.com/site/vaccineillusion/   
    https://sites.google.com/site/vaccineillusion/immunity   

    20-07-2014, 22:40 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:kinkhoest, vaccineren
    17-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch voedzamer II

    Nieuwe uitgebreide studie stelt: biologische voeding is gezonder en voedzamer: resultaten onmiddelijk bekritiseerd door chemische landbouwindustrie.

    (NaturalNews) De meest uitgebreide analyse ooit uitgevoerd over de vergelijking van biologische voeding met "conventionele” … gekweekt met synthetische bestrijdingsmiddelen en meststoffen, besluit dat biologische groenten en fruit niet alleen minder giftig zijn maar ook voedzamer dan conventionele producten.

    Het verschil tussen biologische en conventionele producten was zo opvallend, aldus de onderzoekers, dat bij een overstap naar een volledige biologische voeding de voedingswaarde equivalent is aan het toevoegen van één of twee dagelijkse porties groenten en fruit aan uw dieet.

    „Het cruciale van dit onderzoek is dat het breekt met de mythe dat de manier van telen geen invloed heeft op de kwaliteit van het voedsel dat we eten," zei Helen Browning, chief executive van de Soil Association, niet betrokken bij de studie.

    Maar de bevindingen werden gebagatelliseerd in nieuwsberichten, waarin vooraanstaande voedingsdeskundigen de verschillen minimaliseren en het probleem van pesticiden volledig negeren.

    Significante verschillen.
    De peer-reviewed studie werd gefinancierd door de Europese Unie en de Sheepdrove Trust, uitgevoerd door een internationaal onderzoeksteam en gepubliceerd in het British Journal of Nutrition. De onderzoekers analyseerden 343 voorafgaande peer-reviewed studies over de verschillen tussen biologische en gangbare groenten, fruit en granen wereldwijd. Het is de grootste meta-analyse over het onderwerp die ooit is uitgevoerd.

    De onderzoekers vonden dat er een statistisch significant verschil is in de voedingswaarde van biologische en conventionele producten, met biologische groenten en fruit tussen de 19 en 69 procent meer antioxidanten dan hun conventionele tegenhangers.

    Hoewel er nog geen onderzoeken zijn uitgevoerd over de gezondheid op lange termijn, merken de onderzoekers op dat antioxidanten zoals die gevonden worden in hogere concentraties in biologische voeding "in verband kunnen gebracht worden met een verminderd risico van chronische ziekten, zoals cardiovasculaire ziekten, neurodegeneratieve ziekten en bepaalde kankers."

    De hogere gevonden concentraties aan antioxidanten komen overeen met 1 tot 2 porties van de vijf porties groenten en fruit aanbevolen om dagelijks te worden geconsumeerd," schreven de onderzoekers, "en het zou dus significant en zinvol zijn in termen van menselijke voeding, deze informatie te koppelen aan de voordelen voor de gezondheid geassocieerd met een verhoogde consumptie van groenten, fruit en granen.”

    Naast de voedingswaarde hebben de onderzoekers ook gevonden dat conventionele producten en granen vier keer meer kans hebben op residuën dan hun biologische tegenhangers die daarenboven ook nog significant hogere concentraties van het giftig zware metaal cadmium bevatten. Deze verschillen waren ook statistisch significant.

    "Deze studie toont aan dat het kiezen van biologische voedingsmiddelen kan leiden tot een verhoogde inname van antioxidanten en verminderde blootstelling aan giftige zware metalen," aldus hoofdauteur Carlo Leifert van de Newcastle University. "Dit vormt een belangrijke aanvulling op de informatie die momenteel beschikbaar is voor consumenten die tot nu toe verwarrend is geweest."

    Kortzichtige voedingsdeskundigen vechten terug.
    Berichten in de media beweren dat de bevindingen van de studie controversieel zijn. Critici van de studie zijn vooral gericht op de twijfel over de gezondheidsvoordelen van anti-oxidanten of op de bezorgdheid dat het mensen zou aanmoedigen om meer biologische voeding te eten met als gevolg (door het verschil in kostprijs) dat ze minder groenten en fruit zouden eten.

    "Uiteindelijk moeten we allemaal meer groenten en fruit eten, ongeacht of ze biologisch zijn of niet want zij maken deel uit van een gezonde en evenwichtige voeding, die zal helpen om onze gezondheid te beschermen," zei Dr Alison, Chief voedingsdeskundige bij Public Health Engeland.

    De critici negeerden moedwillig de bevindingen dat biologische voeding veel lager scoort in residuën van pesticiden en zware metalen, ook al is van veel pesticiden bekend dat ze zich ophopen in het menselijk lichaam en ernstige gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken bij zelfs zeer lage concentraties.

    Oorspronkelijk artikel: „Huge new study proves organic foods are healthier and more nutritious: results immediately attacked by chemical agriculture industry”, Wednesday, July 14, 2014 by: David Guttierez, staff writer, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/organic_food.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2014/07/12/organic-food-study_n_5579174.html   
    http://www.telegraph.co.uk/health/healthnews/10962499/New-study-to-split-opinion-on-organic-food.html   
    http://www.theguardian.com/environment/2014/jul/11/organic-food-more-antioxidants-study   

    17-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding, pesticiden
    09-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikervervangers voor diabetici

    Suikervervangers voor diabetici: Vijf suikers die OK zijn.

    (NaturalNews) In de afgelopen 25 jaar is diabetes aanzienlijk gestegen. Vandaag hebben bijna 26 miljoen Amerikanen diabetes waarvan er 7 miljoen niet gediagnostiseerd zijn. Bijna 2 miljoen mannen en vrouwen orden elk jaar gediagnosticeerd met diabetes - dat is meer dan 5200 per dag. Wat meer is, diabetes speelt een primaire of bijdragende rol in bijna een kwart miljoen doden per jaar in de VS.

    Voor degenen die worstelen met diabetes is het zoeken naar veilige levensmiddelen centraal in het beheer van de ziekte. De meeste deskundigen adviseren het vermijden van het eten van zoet en suikerhoudende voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat de bloedglucose- en insulineniveaus zo stabiel mogelijk blijven, maar het volledig verbannen van suiker is niet realistisch voor de meeste mensen. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke suikervervangers met de nodige smaak en zelfs voordelen voor de gezondheid. Hier zijn vijf alternatieven die men kan overwegen op zoek naar een vervanger voor geraffineerde suikers:

    Rauwe honing
    Een geschenk van de bijen en bloemen, honing in 300 verschillende variëteiten, die allemaal unieke smaken hebben. Rauwe honing - vooral de donkere rassen zoals van boekweit - bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het bestrijden van celschadelijke vrije radicalen en tevens sterke antibacteriële eigenschappen hebben. Omdat het gemakkelijk wordt opgenomen prijzen sommige studies het consumeren van honing aan voor het verbeteren van atletische prestaties in vergelijking met andere koolhydraatbronnen.

    Kokossuiker
    Gemaakt van het sap van de kokospalm, kreeg kokossuiker veel aandacht in de afgelopen jaren, dankzij de resultaten van de eerste studies die laten zien dat het een lagere glycemische index heeft dan geraffineerde suikers, waardoor de pieken in de bloedsuikerspiegel die kunnen interfereren met het diabetesbeheer en een belangrijke rol spelen bij gewichtsbeheersing, kunnen beheerst orden. Om de suiker te verkrijgen, wordt het sap ingekookt tot een dikke stroop, gedroogd en vervolgens vermalen tot een poeder dat in smaak vergelijkbaar is met caramel. De suiker die ontstaat heeft veel van de gezonde eigenschappen van de kokosnoot waaronder voedingsstoffen zoals ijzer, zink, calcium en kalium.

    Dadelsuiker
    Terwijl kokossuiker van het sap afkomstig is, komt dadelsuiker van de vrucht zelf. Deze wordt gedroogd en fijngemalen. Dat betekent dat het nog dezelfde hoeveelheid vezels heeft als de hele vrucht en de voedingsstoffen zoals vitamine B6, ijzer en magnesium. Omdat het fijn is in poedervorm is het niet goed op te lossen in vloeistoffen zoals koffie of thee, maar kan men het wel toevoegen aan andere voedingsmiddelen en kan het zelfs vervangen worden bij een 1:1 verhouding in recepten die vragen om bruine suiker.

    Melasse
    Melasse is eigenlijk een bijproduct van het witte suiker raffinageproces, waarin alle voedingsstoffen en vitaminen nog aanwezig zijn die verdwijnen als rietsuiker wordt gerafinneerd. Het bevat hoge niveaus aan ijzer, calcium, kalium, mangaan, magnesium en selenium, evenals tal van B-vitaminen; melasse is misschien wel de meest voedzame natuurlijke zoetstof die wij kennen. Door de jaren, heen werd melasse voornamelijk gebruikt in veevoer, maar tegenwoordig wordt meer aandacht besteed aan het gebruik ervan in de voeding voor mensen.  Er zijn verschillende kwaliteiten beschikbaar, maar ruwe melasse bevat de meest nutritionele voordelen.

    Ahornsiroop
    Gemaakt van het sap van esdoorn - meestal suikeresdoorns - wordt het sap ingekookt tot een dikke, amberkleurige vloeistof vol calcium, kalium, mangaan, fosfor, magnesium en ijzer, maar ook vitaminen B2, B5, B6, niacine, biotine en foliumzuur. Ahornsiroop bestaat ongeveer uit 70% suiker en bevat ongeveer 50 calorieën per eetlepel - minder dan maïssiroop, die 60 calorieën per eetlepel geeft. Om de inname van vitaminen en voedingsstoffen te maximaliseren kiest men best voor de donkere, rang B siroop in plaats van de lichtere klasse A, veel gebruikt op pannenkoeken. U kunt ook esdoornsuiker kopen gemaakt van verdampte ahornsiroop.

    Of u diabetes hebt of je hebt een verhoogd risico op het ontwikkelen van de ziekte, of als u gewoon gezondere alternatieven wilt voor geraffineerde suikers zijn dit de smakelijke alternatieven voor witte en bruine suikers en kunstmatige zoetstoffen. Probeer één of twee van die producen op te nemen in uw dieet en geniet van de voordelen van een meer natuurlijke suikervervanger. En als je al last hebt van de symptomen van diabetes of prediabetes, zoals extreme dorst, verhoogde eetlust, groot gewichtsverlies of gewichtstoename of frequent urineren, raadpleeg dan uw arts om uw risicoprofiel te bespreken en te praten over de tests die kunnen helpen bij het bepalen of je al of niet de ziekte hebt.

    Oorspronkelijk artikel:"Sugar substitutes for diabetics: Five sugars that are OK to eat", Sunday, June 22, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2   
    http://professional.diabetes.org/admin/UserFiles/0%20-%20Sean/FastFacts%20March%202013.pdf   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://science.naturalnews.com/sugar.html   
    http://www.cdc.gov/mmwr/preview/mmwrhtml/mm6145a4.htm   

    09-07-2014, 21:17 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Tags:diabetes, suikervervangers, bloedniveaus
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch voedzamer I

    Biologische produkten bieden meer dan alleen maar gezondheidsvoordelen.

    (NaturalNews) Biologische voedingsmiddelen worden geacht niet aleen beter en gezonder te zijn voor de consument maar ook voor het milieu. Biologische voedingsmiddelen worden beschouwd als voedzamer dan hun tegenhangers geproduceerd via moderne landbouwmethoden.

    Dr David Thomas, een arts en onderzoeker, heeft de US richtlijnen bestudeerd voor biologische landbouw en de tafels van de voedingswaarden van verschillende voedingsmiddelen vergeleken. Deze tabellen zijn door de regering voor het eerst gepubliceerd in 1940 en opnieuw in 2002. Dr Thomas heeft in de aflopende decennia een dalende trend opgemerkt in de voedingswaarde van groenten en fruit geproduceerd via moderne landbouwmethoden. Door zijn onderzoek heeft Dr Thomas zich de volgende vraag gesteld: "Waarom moet je nu vier maal zoveel wortelen eten om dezelfde hoeveelheid magnesium binnen te krijgen als in 1940?"

    Een studie gepubliceerd in de Journal of Applied Nutrition maakt een opsomming van veel voedingsstoffen waarvan het gehalte gedaald is als gevolg van de manier waarop ze in de chemische landbouw worden gekweekt. De studie bekeek biologische appels, peren, aardappelen, tarwe en maïs en bepaalde de concentraties van bepaalde nutriënten en vergeleek die met de commercieel beschikbare tegenhangers geproduceerd via moderne landbouwpraktijken. De studie geeft aan dat het macronutriënt chroom 78% hoger scoort in biologische voeding. De studie toonde ook aan dat calcium 63% meer aanwezig is in biologische voeding en magnesium 138% hoger scoort. Andere studies hebben aangetoond dat het gebruik van pesticiden ook de niveaus van bepaalde vitaminen zoals B-vitaminen, vitamine C en beta-caroteen in groenten en fruit negatief beïnvloeden.

    In 2003 werd een studie gepubliceerd in de Journal of Agricultural and Food Chemistry waaruit bleek dat biologische maïs 52% meer vitamine C bevatte dan de commercieel verkrijgbare tegenhanger die werd geproduceerd op basis van moderne landbouwmethoden. Deze studie vond ook dat de niveaus van polyfenolen significant hoger waren in de biologische maïs.

    Terwijl veel studies zijn gedaan op zoek naar de voordelen van biologische producten is er nog veel te leren. Dr Marion Nestle de voorzitter van de afdeling voeding, voedselstudies en volksgezondheid van de New York University heeft gezegd: 'Ik denk niet dat er twijfel over bestaat dat naarmate er meer onderzoek wordt gedaan het steeds duidelijker wordt dat biologisch voedsel gezonder is."

    Veel studies, waaronder een studie onlangs gepubliceerd in de online editie van de Proceedings van de National Academy of Sciences (PNAS) hebben veel bijgedragen tot de perceptie van veel Amerikaanse consumenten dat biologische voedingsmiddelen beter zijn voor zowel de consument als het milieu.  

    Oorspronkelijk artikel:"Organic Foods Provide More than Health Benefits", Friday, May 2009 by: Sheryl Walters, Natural News.

    Bijlagen:
    http://lookwayup.com/free/organic.htm   
    http://www.foodnavigator.com/Science-Nutrition/Study-supports-benefits-of-organic-food   

    09-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding
    08-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voordelen van bloemkool


    Vijf verrassende voordelen van bloemkool.

    (NaturalNews) Het is een bekend feit dat hoe kleurrijker de groente is hoe gezonder. Immers, kleur geeft de aanwezigheid aan van carotenoïden waarvan de antioxidanten zeer gezond zijn. De meesten onder ons nemen dan ook aan dat saai ogende groenten, zoals witte bloemkool, geen functie hebben voor onze gezondheid.

    Helaas, het is juist dat bloemkool bepaalde voedingsstoffen mist, zoals chlorofyl, dat aanwezig is in de meeste andere groenten maar hier niet daar de bladeren tijdens de groei de kool beschermen tegen de zon. Ondanks dit nadeel is er toch nog veel goeds te zeggen over bloemkool. Indien juist gekookt (bijvoorbeeld, gekookt, gestoomd of gebakken), bevat bloemkool hogere concentraties van bepaalde essentiële voedingsstoffen dan veel andere groenten.

    Vijf voordelen voor de gezondheid van bloemkool.

    Rijk aan kankerbestrijdende fytochemicaliën - Bloemkool bevat grote hoeveelheden van sulforafaan en indool-3-carbinol (I3C), twee fytochemicaliën met bewezen kankerbestrijdende eigenschappen. Sulfurophane is een zwavelverbinding die volgens een studie gepubliceerd in Carcinogenese in december 2008 de snelheid van chemisch-geïnduceerde borsttumoren bij dieren kan verminderen. Van I3C is ook aangetoond dat het kanker kan helpen voorkomen door de productie van enzymen die carcinogenen en toxinen uit het lichaam spoelen voordat ze cellen kunnen beschadigen. I3C bevat ook anti-tumor middelen en is een bewezen ontstekingsremmer die kan helpen bij de behandeling van pijnlijke aandoeningen zoals artritis, verstuikingen en menstruatiepijn.

    Verhoogt nier en cardiovasculaire gezondheid - Een studie gepubliceerd in het American Journal of Hypertension van februari 2012 ontdekte dat sulforafaan ook de nierfunctie kan normaliseren en aanzienlijke de bloeddruk kan verlagen. De onderzoekers schreven dit voordeel toe omdat sulfuraphaan het vermogen heeft om DNA-methylation die nodig is om genexpressie en cellulaire functie te handhaven, te verbeteren. Gezien de omvang van dit voordeel heeft het eten van meer sulforafaanrijke voedingsmiddelen, zoals bloemkool, wellicht nog veel andere voordelen voor de gezondheid die nog niet bewezen zijn door de wetenschap.

    Spijsvertering ondersteuning - Een kopje gekookte bloemkool bevat 12% van onze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) aan vezels die onze spijsvertering van opgehoopte afvalstoffen ontdoen. Het is ook rijk aan de natuurlijke verbinding glucoraphanin uitsluitend te vinden in broccoli en bloemkool. Glucoraphanin is eigenlijk de voorloper van voornoemd sulforafaan en bevat talrijke voordelen voor de spijsvertering. Uit een studie door Cancer Prevention Research in 2009 bleek dat glucoraphanin sulforafaan een beschermend effect heeft op het maagslijmvlies en vooral effectief is bij het bestrijden van de vernietigende bacterie Helicobacter pylori, die onze kans op maagzweren en kanker kan verhogen.

    Een goede bron van vitamine C - Een kopje gekookte bloemkool bevat bijna 100% van de ADH van onze favoriete nutriënt: vitamine C. Volgens de World's Healthiest Foods website is deze gehalte aan vitamine C per gewicht hoger dan bij de meeste andere vruchten en groenten, met inbegrip van bepaalde groene bladgroenten. Een wezenlijk antioxidant, vitamine C, helpt ons tegen cel vernietigende effecten door vrije radicalen en bij de productie van collageen en van bepaalde neurotransmitters. Zonder dat laatste zouden we letterlijk uit elkaar vallen.

    Hoog in hersenstimulerende choline - Zoals broccoli is bloemkool een fantastische natuurlijke bron van de B-vitamine choline. Choline is een voorloper van de belangrijke neurotransmitter acetylcholine en een verhoogde choline inname verbetert de cognitieve functie, vooral bij foetussen. Uit een studie gepubliceerd in 2010 in NIH Research Matters is gebleken dat de foetussen van zwangere vrouwen die aan choline deficiëntie lijden een verminderde groei ervaren van bloedvaten in de hersenen. Een andere studie gepubliceerd in het Journal of the American College of Nutrition vonden dat zwangere ratten gevoed met cholinesupplementen bevallen van pups die een leven lang van geheugenverbeteringen konden genieten.

    Oorpronkelijk artikel: “Five surprising health benefits of cauliflower”, Saturday, June 28, 2014 by: Michael Ravensthorpe, Natural News.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/cauliflower.html   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2639247/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15640516   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19349290   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22052072   
    http://www.nih.gov/researchmatters/july2010/07262010choline.htm   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=nutrient&dbid=109   

    08-07-2014, 11:07 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:bloemkool, kanker, choline
    05-07-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magnesium in voeding

    Vier voedingsmiddelen die rijk zijn aan essentieel magnesium.

    (NaturalNews) Magnesium is een belangrijk macromineraal dat nodig is voor meer dan 300 biochemische reacties in het lichaam. Het regelt enzymreacties, helpt de productie van ATP, helpt het lichaam bij het vervoeren van ionen over de celmembranen en nog veel meer. Inderdaad, alle organen van het lichaam hebben magnesium nodig om te kunnen functioneren.

    Helaas zijn magnesiumtekorten een wereldwijde pandemie. In de Verenigde Staten alleen al schatten deskundigen dat tussen de 50 en 80 procent van de bevolking lijdt aan een tekort, wat kan leiden tot angst, rusteloze benen syndroom, misselijkheid, spierkrampen, slapeloosheid en een tal van andere stress-gerelateerde aandoeningen. Hoewel arme diëten deels de schuld zijn voor deze pandemie is de aan de gang zijn bodemerosie, die oorzaak van verminderde mineralen in de grond. Dientengevolge is het gehalte aan magnesium in veel populaire vruchten en groenten sterk gedaald. Daarom als u een tekort wilt voorkomen aan magnesium via de voeding, moet u zich richten op bepaalde voedingsmiddelen die nog steeds hun gehalte aan magnesium hebben behouden. De beste van deze voedingsmiddelen worden hieronder vermeld.

    Zeewier. 
    In tegenstelling tot landgroenten, hebben zeegroenten hun minerale samenstelling behouden over eeuwen heen en zijn ze nog steeds de beste bron van vele essentiële mineralen. Honderd gram (bijna 1 kopje) kelp bijvoorbeeld bevat ongeveer 121 mg magnesium, of 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). Kelp is één van de beste bronnen van jodium, een mineraal waar veel mensen onbewust tekort aan hebben.

    Zorgen over straling in zeewier? Tal van gerenommeerde zeewierleveranciers zoals Main Coast Sea Vegetables laten hun producten op mogelijke verontreiniging door straling controleren. Als algemene regel geldt dat zeewier afkomstig uit de Atlantische Oceaan beter scoort dan dit afkomstig uit de Stille Oceaan.

    Ruwe melasse. 
    Omdat de wortels van suikerriet diep in de grond dringen is deze lange, sappige plant in staat om een groot aantal voedingsstoffen aan te boeren die andere planten niet kunnen bereiken. Dit is de reden waarom de organische,ongezwavelde ruwe melasse - het stroopachtig bijproduct van de suikerriet raffinage - zo rijk is aan essentiële mineralen zoals ijzer, calcium, mangaan, selenium, kalium en - je raadt het al - magnesium. Slechts 1 eetlepel van deze donkere, stroperige melasse voorziet het lichaam van 48 milligram van licht verteerbaar magnesium.

    Cacao. 
    Er is een goede reden waarom magnesium tekortkomingen zich vaak manifesteren in de vorm van chronische behoefte aan chocolade.  Cacaobonen, de gedroogde en gefermenteerde bonen waarvan chocolade wordt gemaakt, zijn één van de meest magnesiumrijke voedingsmiddelen in de wereld. Een kopje cacaobonen bevat maar liefst 429 mg magnesium, dat is iets meer dan 100 procent van de ADH.  Helaas voorkomt het oxaalzuur in cacaobonen dat dit magnesium volledig wordt geabsorbeerd, maar je krijgt nog steeds een goede dosis binnen  - dat is de reden trouwens waarom cacao en cacaoproducten een ontspannen en energiek gevoel geven.

    Rijstmeel. 
    Volgens Self's "NutritionData," zijn rijstzemelen 's werelds grootste bron van magnesium. Slechts 1 kopje van dit bijproduct van het rijst maalproces bevat een onvergelijkbare hoeveelheid van 922 mg magnesium, of meer dan twee keer de ADH. Het is ook ongewoon hoog in mangaan, fosfor, ijzer en B-vitamines.

    Zoals ruwe melasse zijn rijstzemelen een uitstekend glutenvrij voedingssupplement en kunnen ze worden toegevoegd aan granen, soepen, muffins en allerhande gebak. In feite kunnen een heleboel recepten die zwarte stroop voorschrijven ook aangevuld worden met rijstzemelen, waardoor men een dubbele dosis magnesium binnenkrijgt 

    Oorspronkelijk artikel:"Four foods rich in essential magnesium", Monday, June 23, 2014 by: Michael Ravensthorpe.

    Bijlagen:
    http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5725/2   
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5471/2   
    http://nutritiondata.self.com/facts/sweets/5573/2   
    http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2617/2   
    http://science.naturalnews.com/Magnesium.html   
    http://spiritfoods.net/foods-rich-in-magnesium/   
    http://www.dumblittleman.com/2013/08/50-studies-suggest-that-magnesium.html   
    http://www.enotalone.com/health/9586.html   

    05-07-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:magnesium, voeding
    25-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verminderen blootstelling san pesticiden.

    Eten van biologisch voedsel vermindert de blootstelling aan pesticiden met bijna 90% na slechts een week.

    NaturalNews) Volgens een studie uitgevoerd door onderzoekers van de RMIT University in Australië en gepubliceerd in het tijdschrift Environmental Research op 29 april 2014 kan een dieet dat grotendeels (maar niet helemaal) bestaat uit organisch voedsel, na één week, de blootstelling van volwassenen aan pesticiden, verminderen met een verbazingwekkende 90 procent.

    Hoofdonderzoeker Dr Liza Oates zei: "Onze resultaten tonen aan dat mensen die overstappen naar het eten van voornamelijk biologisch voedsel na slechts een week drastisch hun blootstelling aan pesticiden verminderen, waaruit blijkt dat biologische voeding een belangrijke rol speelt in een preventieve aanpak voor het terugdringen van blootstelling aan pesticiden. "

    Blootstelling aan neurotoxines keldert.

    Verschillende studies hebben het effect van biologische voeding op het lichaam inzake pesticiden bij kinderen onderzocht, deze nieuwe studie is het eerste gepubliceerd onderzoek over hetzelfde fenomeen bij volwassenen. De onderzoekers hadden willekeurig gekozen 13 volwassenen een dieet gegeven samengesteld uit ten minste 80 procent biologische of tenminste 80 procent "klassieke" (geproduceerd met behulp van bestrijdingsmiddelen, kunstmest en genetisch gemodificeerde organismen). Na zeven dagen schakelden alle deelnemers over naar het ander dieet voor één week. Urinemonsters werden genomen de dag na de afsluiting van elk dieet.

    "Blootstelling aan pesticiden bij Australische volwassenen is vooral via de voeding, maar er zijn ook andere bronnen van blootstelling, dus we wilden weten welk verschil biologisch kon maken," zei Dr Oates.

    De urine van de deelnemers werd onderzocht op zes verschillende chemische stoffen van de familie dialkylphosphates (DAP), die worden geproduceerd als het lichaam organofosfaatpesticiden probeert af te breen.

    "De conventionele landbouw gebruikt vaak organofosfaatpesticiden; neurotoxinen die inwerken op het zenuwstelsel van insecten - en mensen - door het blokkeren van een belangrijk enzym," zei Dr Oates.

    "Recente studies hebben bezorgdheid doen ontstaan over de gezondheidseffecten van deze stoffen zelfs bij relatief lage niveaus."

    De onderzoekers vonden dat de DAP niveaus in de urine van de deelnemers 89 procent lager waren na een week van vooral organische voeding vergeleken met een week op overwegend conventionele voeding.

    "Deze studie is een belangrijke eerste stap in het uitbreiden van onze kennis over het effect van biologische voeding," zei Oates. De onderzoekers zijn nu bezig met een follow-up studie.

    Andere manieren om blootstelling te verminderen.

    Hoewel het eten van een strikt biologische voeding duur kan zijn, zijn er andere manieren om uw blootstelling aan agrarisch giftige stoffen drastisch te verminderen. Elk jaar brengt de Environmental Working Group (EWG) een ranglijst uit van groenten en fruit met de hoeveelheid residuën van bestrijdingsmiddelen die ze bevatten, gebaseerd op de gegevens uit studies uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Volgens de EWG kan het volledig vermijden van conventionele producten uit de "Dirty Dozen List" (de 12 meest verontreinigde groenten en fruit) en in plaats daarvan een keuze te maken uit de lijst "Clean Fifteen" (de 15 minst verontreinigde) of biologische vervangers uw blootstelling aan pesticiden verminderen met 80 procent.

    U kunt uw blootstelling aan toxines ook drastisch verminderen door het aannemen van een grotendeels vegetarisch dieet bebaseerd op vooral biologische producen of producen die niet voorkomen in de Dirty Dozen. Volgens een studie uit 2010, vertonen mensen die in een boeddhistische tempel voor vijf dagen de levensstijl van de monniken volgen inclusief het eten van een vlees-vrij dieet een drastische daling in sporen van antibiotica en ftalaten in hun urine.

    Ftalaten zijn vaak ingrediënten van pesticiden en zachte kunststof. Er is bewezen dat zij endocriene verstoorders zijn en problemen kunnen veroorzaken bij de voortplanting, het zenuwstelsel en andere lichamelijke systemen. Antibiotica wordt veel gebruikt in de klassieke veeteelt als groeibevorderend middel.

    Deelnemers die meer rundvlees, varkensvlees en zuivel aten voor aanvang van de studie begon in de tempel hadden significant hogere niveaus van ftalaten in hun urine dan deelnemers die minder van deze voedingsmiddelen hadden gegeten.

    Oorspronkelijk artikel: "Eating organic foods reduces pesticide exposure by nearly 90% after just one week", Tuesday, May 06, 2014 by: David Gutierrez, staff writer.

    Bijlagen:
    http://science.naturalnews.com/organic_food.html   
    http://www.ewg.org/foodnews/   
    http://www.pbs.org/wnet/need-to-know/health/the-dirty-dozen-and-clean-15-of-produce/616/   
    http://www.rmit.edu.au/browse;ID=e3hoqm8befvj1   

    25-06-2014, 22:49 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:biologische voeding, pesticiden
    23-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine C rijke voeding

    Voedingsmiddelen met meer vitamine C dan een sinaasappel.

    (NaturalNews) Zonder voldoende vitamine C kunnen celgroei en bloedsomloop worden aangetast. Vitamine C is nodig om ervoor te zorgen dat het systeem goed ontwikkelt en in staat is om goed te functioneren. Echter hebben veel mensen een tekort aan deze vitamine, wat kan leiden tot een onvermogen van het immuunsysteem om op piekvermogen te werken.

    De personen met een tekort aan vitamine C kunnen een verscheidenheid aan symptomen vertonen variërend van vermoeidheid en gewichtsverlies tot vlugger blauwe plekken en meer spier- en gewrichtspijn.

    Volgens de National Institutes of Health (NIH), is het aanbevolen dat volwassen mannen 90 mg vitamine C per dag aanvoeren en volwassen vrouwen 75 mg. Het bedrag varieert volgens leeftijd, geslacht en andere factoren, zoals bij zwangerschap of borstvoeding.

    Voedingsmiddelen rijk aan vitamine C.

    Terwijl een sinaasappel waarschijnlijk het eerste voor de geest komt als vitamine C bron, zijn er andere voedingsmiddelen die hogere niveaus hebben. Bijvoorbeeld, een navelsinaasappel heeft ongeveer 83 mg vitamine C maar een kleine papaya heeft 96 mg. Bovendien heeft papaya ook andere voordelen voor de gezondheid met inbegrip van het feit dat hij rijk is aan vezels en foliumzuur.

    Broccoli heeft een hoog gehalte aan vitamine C; een portie bevat ongeveer 132 mg. Volgens The World's Healthiest Foods website: "Onder alle geconsumeerde kruisbloemige groenten, onderscheidt broccoli zich als de meest geconcentreerde bron van vitamine C."

    Aardbeien bevatten ook veel vitamine C. Een portie levert bijna 87 mg is ook goed bij cognitieve problemen.

    Bloemkool, met bijna 128 mg vitamine C in een bloemkoolhoofd van ongeveer 4 centimeter diameter is een andere goede bron van vitamine C. The World's Healthiest Foods bestempelt ook dit voedsel als een "uitstekende” vitamine C bron die wonderen doet voor het bestrijden van schadelijke vrije radicalen in het lichaam en optreedt als een ontstekingsremmer.

    Het eten van deze voedingsmiddelen op een regelmatige basis kan het vitamine C gehalte verhogen en de algehele gezondheid verbeteren. Zoals altijd, kies verse biologische producten.

    Oorspronkelijk artikel: „Top foods with more vitamin C than an orange”, Friday, June 22, 2014 by: Raw Michelle.

    Bijlagen:
    http://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-QuickFacts/   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_c.html   
    http://www.fitday.com/fitness-articles/nutrition/vitamins-minerals/8-symptoms-of-vitamin-c-deficiency.html   
    http://www.huffingtonpost.com/2012/04/27/vitamin-c-foods_n_1457397.html   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=13   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=9   

    23-06-2014, 21:15 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Tags:vitamina C
    21-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transvetten

    Wat zijn transvetten?

    (NaturalNews) Als het gaat om een ​​dieet denken sommige mensen dat het vermijden van vet een goede eerste stap is. Vet wegsnijden om gewicht te verliezen, toch? De waarheid is dat de wereld van de vetten zeer ingewikkeld is. Er zijn goede vetten en slechte vetten, natuurlijke vetten en onnatuurlijke. En allemaal beïnvloeden ze ons lichaam op verschillende manieren. Sommige vetten zijn absoluut essentieel voor een goede gezondheid. We hebben vetten nodig in de vorm van essentiële vetzuren. We moeten vetten eten die ons vitamines zoals E, A en D geven. We hebben vetten nodig om onze huid gezond te houden en als een langzaam brandende brandstof voor het matigen van onze bloedsuikerspiegel.

    Voor mensen die letten op hun cholesterol is het bannen van te veel vet uit hun dieet eigenlijk een slechte zaak. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw in zijn Dietary Guidelines for Americans 2005, kan een dieet met te weinig vet nadelige effecten hebben op de cholesterol en de triglyceriden (noodzakelijke vetten in het bloed). Hetzelfde document beveelt een dieet aan met 20 tot 35 procent van de dagelijkse calorieën uit mono- en meervoudig onverzadigde vetten uit noten, vis en plantaardige oliën.

    Wat zijn transvetten?

    Klinkt simpel genoeg, nietwaar? Vermijd hoog verzadigde vetten uit rood vlees en zuivel en gebruik meer goede plantaardige oliën. Maar helaas, niet alle plantaardige vetten zijn gelijk of natuurlijk. En hier komen de transvetten op de proppen.

    Transvetten worden op de ingrediënten etikettering van levensmiddelen vaak aangeduid met "gehydrogeneerde plantaardige olie" of "gedeeltelijk gehydrogeneerde plantaardige olie." Terwijl plantaardige oliën, zoals olijfolie, een groot onderdeel zijn van een gezonde, natuurlijke voeding, zijn gehydrogeneerde plantaardige oliën dat helemaal niet.

    Gehydrogeneerde plantaardige olie - of transvet - wordt gecreëerd door middel van een industrieel proces dat begint met vloeibare plantaardige olie waar waterstof aan toegevoegd wordt. Dit maakt een product dat bij kamertemperatuur vast is - denk aan het romig wit plantaardig bakvet. Dit vast vet wordt gebruikt door commerciële producenten van voedingsmiddelen, want het voegt een aantrekkelijke mondgevoel toe aan levensmiddelen zoals taart, gebakjes en koekjes. Het verlengt zelfs de houdbaarheid. In tegenstelling tot de natuurlijke vetten, wordt het niet ranzig. Levensmiddelen hebben ook een minder vettig gevoel. Dit is goed voor de marketing natuurlijk.

    De geschiedenis van transvetten.
    Volgens een artikel van de American Heart Association's "A History of Trans Fats", werd het hydrogeneringsproces ontdekt in de late jaren 1890 door de Franse chemicus en Nobelprijswinnaar Paul Sabatier. Rond 1902 had Amerikaanse wetenschapper Wilhelm Normann de werkwijze in de VS  gepatenteerd en werd het toegevoegd aan levensmiddelen.

    Het vast plantaardig bakvet raakte vlug op de schappen van de supermarkt. Huisvrouwen, bezorgd over de gezondheid van hun dierbaren kregen te horen dat het houdbaar vet een "zuiver" gezond alternatief was voor het gebruik in recepten voor taart deeg, koekjes en koekjes, in de plaats van reuzel. Door de tekorten van de Tweede Wereldoorlog werd echte boter vervangen door margarine.

    Omdat transvetten goedkoop waren en werkten als een conserveermiddel begonnen de voedselproducenten het al snel toe te voegen in meer en meer voedingsmiddelen zoals koekjes, chips, donuts, brood en zelfs pindakaas. Gezondheidsbewuste consumenten waren vaak opgelucht "gehydrogeneerde plantaardige olie" te zien op het label in plaats van boter of reuzel.

    Waarom transvetten slecht zijn.
    Goedkoop en gezond. Een echte win-win situatie, toch? Verkeerd. Al in de jaren 1980 trokken sommige voedingsdeskundigen aan de alarmbnel. Iets dat chemisch werd veranderd, zoals transvetten, kan onmogelijk goed zijn voor het menselijk lichaam waarschuwden zij. En ze hadden gelijk. Sindsdien is studie na studie aangetoond dat transvetten slecht zijn. Transvetten worden in verband gebracht met hart- en vaatziekten, obesitas, type 2 diabetes en systemische ontsteking.

    Een studie, gerapporteerd door de National Institutes of Health, toonde aan dat de Afrikaanse groene apen die werden gevoed met transvetten in gewicht toenamen en vooral aankwamen in gewicht rond hun middel, zelfs wanneer hun dieet niet teveel calorieën bevatte. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition vond verband tussen de consumptie van transvetten en diabetes type 2.

    The World’s Healthiest Foods website noemt transvetten "onnatuurlijke vetten" en verklaart ze "schadelijk voor dde gezondheid." Zelfs de American Heart Association is toegetreden tot de bangroep van transvetten. Op haar site staat ondubbelzinnig dat transvetten de slechte cholesterol verhogen en de goede verlagen, het risico op hart- en vaatziekten en het risico op een beroerte verhogen.

    Besluit: transvetten zijn slecht. Eet ze niet.

    Oorspronkelijk artikel: "What is trans fat? Definitions and warnings", Friday, June 20, 2014 by: Aurora Geib.

     

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/trans_fats.html   
    http://www.health.gov/dietaryguidelines/dga2005/document/html/chapter6.htm   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/FatsAndOils/Fats101/A-History-of-Trans-Fat_UCM_301463_Article.jsp   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/FatsAndOils/Fats101/Trans-Fats_UCM_301120_Article.jsp   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17636085   
    http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=george&dbid=10   

    21-06-2014, 22:57 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:transvetten
    15-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diabetes type 2 dieet

    Diabetes type 2 dieet: Wat te eten, wat te vermijden en hoe je gezonder te krijgen bij elke maaltijd.

    Tags: type 2 diabetes, dieet, volle granen


    (NaturalNews) Er zijn twee soorten diabetes. Type 1 verschijnt meestal in de kindertijd en de symptomen kunnen vrij abrupt en ernstig zijn. Type 2 diabetes komt vaker voor en de symptomen manifesteren zich geleidelijker. Het kan op elke leeftijd ontstaan ​​en kan voorkomen worden. Vroege symptomen van de ziekte kunnen zijn: vermoeidheid, onverklaarbaar gewichtsverlies, wazig zien, zweren die langzaam genezen, vaak moeten plassen, meer dorst, ongewone honger, terugkerende blaasontstekingen en schimmelinfecties.

    Type 2 diabetes dieet: Wat te eten, wat te vermijden.
    De sleutel tot het voorkomen van diabetes en de vermindering van de behoefte aan medicijnen na de diagnose ligt bij uw dieet. Door gezond te eten - bloedsuiker verlagende voedingsmiddelenen - en het vermijden van voedingsmiddelen die de bloedsuikerspiegel verhogen, kun je uw lichaam helpen natuurlijk te genezen.

    Dieettips.

    Groenten en fruit - De meeste groenten en fruit zijn een bron van vitamines en mineralen. Ze bevatten voor het hart gezonde sterolen en stanolen, antioxidanten en bloedsuiker regulerende vezels. Sommigen - zoals sojabonen, avocado en maïs zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetten. Gebruik royale hoeveelheden groenten en fruit in uw dieet, waaronder een breed scala, zoals tomaten, bessen, citrusvruchten, bonen, donkere bladgroenten en komkommers.

    Volle granen - Volle granen zitten niet alleen boordevol vitaminen en microvoedingsstoffen omdat zij niet bewerkt zijn maar ook nog de zemelen en de kiem van het graan bevatten. Volle granen worden veel langzamer verteerd door het lichaam dan hun overdreven bewerkte tegenhangers, en vertragen het vrijgeven van suikers en matigen zo de bloedsuikerspiegel.

    De manier waarop je eet - Als je frequent kleine hoeveelheden hoogwaardige maaltijden eet gedurende de dag heb je meer kans om minder calorieën te gebruiken met behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel. Studies hebben aangetoond dat mensen die frekwent kleine maaltijden gebruiken veel meer kans hebben op een ​​gezond gewicht met een verlaagd risico op diabetes type 2.

    Af te raden.
    Transvetten - De meeste transvetten zijn plantaardige vetten die chemisch veranderd zijn. Ze werden oorspronkelijk ontwikkeld als een alternatief voor dierlijke vetten zoals reuzel en boter. Helaas, studie na studie heeft aangetoond dat transvetten niet alleen ongezond zijn voor je cardiovasculaire gezondheid maar eigenlijk erger zijn dan de dierlijke vetten die ze moesten vervangen. Een studie gepubliceerd door de American Journal of Clinical Nutrition heeft ook aangetoond dat de consumptie van transvetten uw kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes sterk verhogen.

    Verwerkte suikers - Het menselijk lichaam, ontwikkeld over miljoenen jaren van evolutie heeft suikers nodig maar alleen deze die van nature aanwezig zijn in natuurlijke voedingsmiddelen. Ons lichaam is niet ontworpen om de enorme toestroom van suiker afkomstig van het eten van moderne, suikerrijke voedingsmiddelen en dranken te behandelen. Grote hoeveelheden verwerkte suikers maken dat uw bloedsuikerspiegel evolueert met pieken en dalen. Deze cyclus leidt tot overeten en obesitas, twee duidelijke voorlopers van het ontwikkelen van type 2 diabetes.

    Suikerhoudende dranken - Wanneer je suikerhoudende dranken of frisdrank drinkt voer je veel meer suiker toe dan bij het eten van gebak of snoep. Vervang suikerhoudende dranken en frisdrank door mineraalwater of beter nog door groene thee, warm of ijskoud. Van groene thee is aangetoond dat het helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel.

    Sterk bewerkte koolhydraten - Graankorrels die erg bewerkt worden, zoals witte bloem, bevatten geen zemelen en kiemen en zeer weinig vezels zodat ze snel verteren en omgezet worden in suikers in het bloed. Dezelfde bloedsuiker- en insuline pieken manifesteren zich zoals bij witte suiker. Sterk bewerkte koolhydraten zijn zo nauw geassocieerd met een verhoogd risico op diabetes type 2, in feite, dat toen het National Institutes of Health keek naar de eetgewoonten van meer dan 160.000 vrouwelijke verpleegkundigen vaststelde dat de vrouwen die regelmatig volle granen gebruikten in hun voeding 30 procent minder kans hadden om diabetes te ontwikkelen.

    Een gezonde voeding is niet ingewikkeld. Eet volkoren, natuurlijk, vetarm voedsel, waaronder veel fruit en groenten en vermijd suiker, transvetten en bewerkte koolhydraten. Zo simpel is dat.

    Oorspronkelijk artikel:"Type 2 diabetes diet: What to eat, what to avoid and how to get healthier with every meal", Tuesday June 03, 2014 by Aurora Geib.

    Bijlagen:
    http://ajcn.nutrition.org/content/73/6/1001.full   
    http://science.naturalnews.com/diabetes.html   
    http://www.healthytimesblog.com/2011/04/how-many-sugar-cubes-in-your-drinks/   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17760498?dopt=Citation   

    15-06-2014, 21:13 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:diabetes, dieet
    12-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vitamine en osteoporose

    Vitamine D en osteoporose: Hoe dit 'wonder' vitamine de optimale gezondheid van de botten kan herstellen.


    (NaturalNews) Meer dan 50 miljoen Amerikanen lijden aan osteoporose, letterlijk 'poreuze botten', een aandoening die optreedt wanneer je lichaam de botcellen niet op tijd vervang. Door te veel bot te verliezen daalt uw botdichtheid en heb je veel meer kans op fracturen, vooral als je ouder wordt.  Vitamine D vervult een primaire rol in het voorkomen van osteoporose. 
 


    Vitamine D en gezonde botten.

    Bijna iedereen begrijpt dat calcium belangrijk is voor het ontwikkelen van gezonde, sterke botten: Calcium helpt botten remineraliseren en maak nieuwe botcellen om zwakheden en breuken te voorkomen. Maar veel mensen zijn zich niet bewust dat zonder voldoende vitamine D calcium niet in staat is om zijn werk te doen. Calcium is één van de meest voorkomende en meest belangrijke mineralen in het lichaam, en ongeveer 99 procent ervan bevindt zich in de botten en tanden. We krijgen calcium binnen langs het voedsel dat we eten, maar zodra we deze voedingsmiddelen binnen hebben moet de calcium worden opgenomen in het bloed en de weefsels, om zijn werk te doen. Vitamine D helpt dat calcium wordt geabsorbeerd in de bloedstroom zodat het zijn weg vindt naar de botten en andere delen van het lichaam waar het kan worden gebruikt. Zonder vitamine D zou ons lichaam niet in staat zijn om genoeg calcium te absorberen voor het aanmaken van nieuwe botcellen en zo de botten sterk te houden. Naast het helpen voorkomen van botverlies, kan vitamine D ook helpen fracturen te voorkomen door het versterken van spieren en zenuwen, waardoor de kans op breuken vermindert.

    Het verband tussen vitamine D en osteoporose.

    Mensen die osteoporose ontwikkelen vertonen aanzienlijk lagere niveaus van vitamine D in hun bloed in vergelijking met mensen die de ziekte niet hebben. Verschillende studies hebben nagegaan of het nemen van vitamine D-supplementen kan helpen voorkomen dat de ziekte optreedt. Tot nu toe zijn de resultaten van deze studies bemoedigend. Bijvoorbeeld, in een studie uit het Verenigd Koninkrijk, vonden de onderzoekers dat vrouwen die vitamine D-supplementen namen sterkere en dichtere botten hadden, wat suggereert dat suppletie een haalbare manier is om botverlies te beletten. Ook een studie uit de VS onderzocht oudere patiënten met en zonder osteoporose en vond dat degenen die vitamine D-supplementen namen beduidend minder fracturen hadden.

    Hebt u een verhoogd risico op osteoporose?
    Osteoporose kan iedereen overkomen, maar sommige mensen hebben een groter risico op het ontwikkelen van de ziekte. Hieronder vind je de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van osteoporose:
    • Van het vrouwelijk geslacht zijn (vrouwen hebben ongeveer dubbel zoveel kans op osteoporose als mannen)
    • Oudere leeftijd
    • Kaukasisch of Aziatische ras
    • Familiegeschiedenis
    • Kleine botstructuur
    • Lage niveaus van het geslachtshormoon
    • Overactieve schildklier, bijschildklier en bijnieren
    • Sedentaire levensstijl
    • Roken
    • Overmatig gebruik van alcohol
    • Slechte voeding/eetstoornissen
    • Het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals steroïden en sommige geneesmiddelen bij kanker, depressie, immuun aandoeningen, maag reflux en epileptische aanvallen.
    Vooral als u één of meer van deze risicofactoren hebt, kan het nemen van vitamine D helpen bij het voorkomen of vertragen van de botverlies en het verlies van botdichtheid die kunnen leiden tot osteoporose. 

    Genoeg vitamine D.
    We kunnen vitamine D binnen krijgen via het voedsel dat we eten zoals vette vis en melk en door blootstelling aan de zon. De ultraviolette stralen van het zonlicht veroorzaken veranderingen in de huid welke stoffen genoemd previtamine D helpen omzetten in vitamine D die gebruikt worden door ons lichaam. Echter kunnen zonnebrandcrème, schaduw en seizoensgebonden veranderingen van invloed zijn op de hoeveelheid UV die onze huid krijgt. Verschillende studies hebben aangetoond dat blootstelling aan de zon daalt in de wintermaanden hetgeen leidt tot lagere niveaus van vitamine D en vervolgens hogere aantallen fracturen.

    Omdat de moderne voedingspatronen en leefstijlen niet genoeg vitamine D via de natuurlijke bronnen aanvoeren is het nemen van een supplement belangrijk om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende van de vitamine krijgt om botverlies te helpen voorkomen en andere voordelen van de vitamine te ervaren.

    Vitamine D helpt bij het opbouwen van sterke botten maar is ook nuttig op andere manieren, zoals versterking van het immuunsysteem, het voorkomen van diabetes, behandeling van hoge bloeddruk - zelfs verminderen van het risico van bepaalde typen kanker. Als je bang bent niet genoeg vitamine D binnen te krijgen kan het nemen van een vitaminesupplement een ideale oplossing zijn om ervoor te zorgen dat je de voordelen van dit wondervitamine kunt ervaren.

    Oorspronkelijk artikel: „Vitamin D and osteoporosis: How this 'miracle' vitamin can restore optimum bone health in men and women”, Wednesday, June 04, 2014 by: Aurora Gelb.

    Bijlagen:
    http://jn.nutrition.org/content/early/2010/01/06/jn.109.115253   
    http://nof.org/articles/10   
    http://nof.org/articles/7   
    http://science.naturalnews.com/vitamin_d.html   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/osteoporosis/basics/risk-factors/con-20019924   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15040824   
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23585346   
    http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1109617   
    https://www.vitamindcouncil.org/health-conditions/vitamin-d-and-osteoporosis/   

    12-06-2014, 00:00 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Tags:osteoporose, vitamine D
    27-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cholesterol verlagen met voeding

    Verlaag uw cholesterol met voeding i.p.v. medicijnen.

    (NaturalNews) Als je door je eetgewoonte een hoog cholesterolgehalte hebt gekregen kan uw voedselkeuze dat ook verlagen. Het eten van vet en gebakken hoog calorierijk voedsel stuurt uw cholesterolgehalte het dak in vooral als je constant dergelijk voedsel neemt. Als je een hoog cholesterolgehalte hebt ben je niet alleen - het Centrum voor de Controle en de Preventie van de Ziekte (1) zegt dat 17 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten een hoog cholesterolgehalte heeft.
    De eerste stap is om de rol die cholesterol speelt in je lichaam te begrijpen. Je bent wellicht verrast te horen dat cholesterol essentieel is voor elke cel in je lichaam. Cholesterol is belangrijk voor celmembranen, het metabolisme en de synthese van hormonen. Cholesterol is zo belangrijk in feite, dat je lever cholesterol zou aanmaken als je geen voedingsmiddelen met cholesterol zou gebruiken.


    De meeste mensen consumeren veel meer cholesterol dan hun lichaam nodig heeft. Cholesterol is een vetachtige, wasachtige substantie die in je bloedbaan komt en het risico op hart- en vaatziekten verhoogt. Hoge cholesterol draagt sterk bij tot hoge risico's op hart- en vaatziekten.


    Veel mensen vertrouwen op medicijnen om het cholesterolgehalte kunstmatig te verlagen. Deze cholesterolverlagende medicijnen, bekend als statines, werken door het blokkeren van een stof die je lever nodig heeft om cholesterol aan te maken. Terwijl sommigen deze medicijnen nuttig vinden, maken anderen zich zorgen over de daaraan verbonden risico's zoals cognitieve stoornissen, verhoogd risico op een hoge bloedsuikerspiegel en het ontstaan van type 2 diabetes en spierschade, volgens de Amerikaanse Food and Drug Administration (2 ).


    Als je eenmaal weet hoe je cholesterol te verlagen met behulp van voedsel, kunt u uw cholesterolgehalte onder controle houden, zonder toevlucht te moetennemen tot gevaarlijke medicijnen.

     
    Eet elke dag een kom havermout.

    Havermout bevat oplosbare vezels die de hoeveelheid cholesterol die naar uw bloed wordt gestuurd vermindert. Mayo Clinic (3) raadt 5-10 gram oplosbare vezels per dag aan. 1 kom havermout levert ongeveer zes gram vezels. Voeg nog eens vier gram oplosbare vezels toe door bananen en ander fruit erbij te eten.


    Eet veel fruit.
    Eet regelmatig appelen, druiven, aardbeien en citrusvruchten. Deze vruchten bevatten pectine een speciaal type van oplosbare vezels bekend voor het verlagen het cholesterolgehalte.


    Eet tweemaal vis per week.

    De American Heart Association (4) raadt aan ten minste twee porties vette vis per week te eten. Vette vis bevat omega-3 vetzuren die bekend staan om de gezondheid van het hart te verbeteren. 
    De volgende vissoorten bevatten de meeste omega - 3 -vetzuren:

    Albacore tonijn

    Heilbot

    Haring

    Forel

    Makreel

    Zalm

    Sardines

    Voor de beste resultatenwordt de vis gegrilde in plaats van gebakken. Kook met zoutarm water, vetarme oliën en kruiden.

    Gebruik noten in je dieet.
    Eet een handvol noten op de meeste dagen van de week - ongeveer 45 gram per dag is voldoende. Walnoten, amandelen en een aantal andere noten zijn rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren die de bloedvaten gezond te houden. Overdrijf hierin niet want noten bevatten veel calorieën en kunnen leiden tot gewichtstoename.


    Schakel over op olijfolie.
    Olijfolie bevat een krachtige mix van anti-oxidanten om je cholesterol te verlagen. Vervang boter, reuzel of mayonaise door olijfolie. Ook olijfolie bevat veel calorieën, dus ook hier is matigheid gebod bij gevaar voor gewichtstoename.


    Eet voedsel verrijkt met sterolen en stanolen.
    Sterolen en stanolen voorkomen dat uw lichaam cholesterol uit je voedsel absorbeert. Voedingswetenschappers halen sterolen en stanolen uit planten en voegen ze toe aan levensmiddelen zoals  margarine, mueslirepen, vruchtensappen en zelfs chocolade . De Harvard Medical School Family Health Guide (5) zegt dat het nuttigen van 2 gram plantensterolen per dag je ongezonde cholesterolgehalte kan verlagen met maar liefst 10 procent.


    Verlaag uw cholesterol door het vermijden van voedingsmiddelen die het verhogen.  
    Eén van de beste manieren om cholesterol te verlagen is   voedingsmiddelen die de cholesterol verhogen te mijden. Bezuinig op verzadigd vet, dat is dat witte gedeelte dat je ziet in koud vlees. Begin met het vervangen van vet vlees door extra magere versies door te kiezen voor een laag vetgehalte of magere melk en kaas in plaats van reguliere varianten en te kiezen voor plantaardige of olijfolie in plaats van boter. Vermijd  zoveel mogelijk transvetten.

    Verlaag uw cholesterol en bijbehorende risico voor hart- en vaatziekten door het maken van slimme voedingskeuzes. Uw hart zal u belonen met een lang en gezond leven.


    Oorspronkelijk artikel: "How to lower cholesterol using foods instead of drugs” Wednesday, May 21, 2014 by Aurora Gelb, Natural News.

    Bijlagen:
    http://www.cdc.gov/cholesterol/faqs.htm   
    http://www.fda.gov/forconsumers/consumerupdates/ucm293330.htm   
    http://www.health.harvard.edu/fhg/updates/11-foods-that-lower-cholesterol.shtml   
    http://www.heart.org/HEARTORG/GettingHealthy/NutritionCenter/Fish-101_UCM_305986_Article.jsp   
    http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/high-blood-cholesterol/in-depth/cholesterol/art-20045192   

    27-05-2014, 22:12 geschreven door opabio

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:cholesterol
    Archief per week
  • 13/02-19/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 12/12-18/12 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 28/12-03/01 2021
  • 14/12-20/12 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!