NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Gezondheid en milieu
Inhoud blog
 • Eeuwige jeugd
 • Veilig zonnen
 • Eieren gezond?
 • Zonlicht noodzakelijk
 • CBD bij huidproblemen

  Zoeken in blog


  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   


  Vertalingen van en verwijzingen naar artikels over gezond leven en maatschappij meestal gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Wie volgens mij niet eerlijk is krijgt een FOEI!
  Geen enkele informatie op deze blog is bedoeld voor diagnose, behandeling, verlichting of genezing van een ziekte.
  23-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke pijnstillers.

  Zeven natuurlijke pijnstillers die beter zijn dan ibuprofen. 

  Eén van de beroemdste zinnen uit de cult-klassieker, The Princess Bride, luidt: "Het leven is pijn”. “De tactiek van farmaceutische bedrijven is gericht op het benadrukken dat giftige chemicaliën en synthetische remedies de enige manier zijn om ongemak door pijn te verlichten. Wat is tenslotte makkelijker dan een pil te nemen waardoor je je meteen beter gaat voelen?

  Toch is het gevolg van een dergelijke slordige benadering van gezondheid een ongeïnformeerd besluitvormingsproces als het gaat om het  algeheel welzijn. Studies hebben aangetoond dat vrij verkrijgbare pijnstillers eigenlijk meer kwaad dan goed doen, met gevolgen op lange termijn, waaronder een verhoogd risico op een hartaanval en verminderde vruchtbaarheid.

  Het vreemde aan dit alles is dat pijnstillers eigenlijk imitaties zijn van natuurlijke stoffen.

  Het goede nieuws is echter dat er natuurlijke manieren zijn om pijn te verlichten zonder schadelijke bijwerkingen.

  • Wilgenbast - Dit is het hoofdingrediënt van aspirine. Witte wilgenschors bevat salicine dat wordt omgezet in salicylzuur zodra het in de maag komt. Dit is een krachtige stof die ontstekingen vermindert, maagklachten corrigeert  en verschillende vormen van pijn kan behandelen. Witte wilgenbast kan ook worden gebruikt om koorts te verminderen, pijnlijke menstruatie te verlichten en migraine te elimineren. Merk echter op dat witte wilgenschors niet mag worden gebruikt door mensen met bloed- of nieraandoeningen omdat het kruid deze aandoeningen kan verergeren.

  • Capsaïcine - Capsaïcine blokkeert de productie van  de stof “P” die pijnsignalen naar de hersenen overbrengt. Dit is van nature overvloedig aanwezig in paprika's. Er is ook bewijs over het verminderen van pijn veroorzaakt door artritis.

  • Duivelsklauw - Zuid-Amerikaanse traditionele genezers schrijven dit kruid voor om pijn te behandelen. Botanische analyses hebben het vermogen van de plant waargenomen om de productie van prostaglandine te remmen, een hormoon dat bijdraagt aan ontsteking en pijn.

  • Boswellia - dit is rijk aan verschillende zuren die de bloedtoevoer naar de gewrichten verbeteren en de ontsteking verminderen. Boswellia wordt ook meestal aanbevolen voor patiënten die lijden aan artrose van de knie. Sommige onderzoekers veronderstellen dat de ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen van de plant eveneens kunnen worden gebruikt om de symptomen van colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn te behandelen.

  • Curcumine - het actieve bestanddeel in kurkuma, curcumine is een krachtige pijnstiller. De mechanismen zijn vergelijkbaar met die van capsaïcine.

  • Omega-3 vetzuren - Deze worden geprezen als één van de beste ontstekingsremmende geneesmiddelen die er zijn. Mensen kunnen de stof gebruiken om chronische pijn en andere ontstekingsaandoeningen te verlichten.

  • Cannabis - Als laatste, maar zeker niet de minste, is cannabis aantoonbaar de meest effectieve natuurlijke pijnstiller. Tientallen studies hebben de werkzaamheid van cannabis vastgesteld voor de behandeling van zowel chronische als acute vormen van pijn. 

  Nog een manier om pijn te verlichten.

  Een voorstelling van natuurlijke alternatieven voor pijnverlichting zou niet compleet zijn zonder te praten over acupunctuur. Deze oude kunst wint langzaam aan populariteit, zelfs onder conventionele artsen, omdat de toepassing ervan zijn nut bewijst in het behandelen van verschillende soorten pijn.

  De ingebrachte naalden op de zogezegde acupunctuurpunten stimuleren verschillende delen van het lichaam die endorfines vrijmaken; de natuurlijke pijnstillende chemicaliën van het lichaam.

  Een typische behandeling omvat zes tot twaalf sessies die over een periode van drie maanden worden uitgevoerd.

  Oorspronkelijk artikel:”7 Natural painkillers that are better than ibuprofen”, Saturday, June 30, 2018 by: Rhonda Johansson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.bioprepper.com/2018/05/03/skip-ibuprofen-natural-cures/   
  https://www.arthritis.org/living-with-arthritis/treatments/natural/supplements-herbs/guide/indian-frankincense.php   
  https://www.health.harvard.edu/healthbeat/relieving-pain-with-acupuncture   
  https://www.independent.co.uk/news/health/ibuprofen-regularly-one-week-heart-attack-risk-increase-painkillers-common-pills-nsaids-naproxen-a7725736.html   
  https://www.organicfacts.net/health-benefits/other/health-benefits-of-willow-bark.html   
  https://www.versusarthritis.org/about-arthritis/complementary-and-alternative-treatments/types-of-complementary-treatments/capsaicin/   

  23-09-2018, 20:17 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:alternatieve geneeskunde, Boswellia, cannabis, capsaïcine, Cat's Claw, curcumine, kruidengeneeskunde, kruiden, geneeskrachtige planten, natuurlijke genezing, natuurlijke geneeskunde, natuurlijke remedies, natuurlijke behandelingen, omega-3 vetzuren, pijnv
  19-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelen voor het hart

  Wortelen zijn één van de beste voedingsmiddelen bij  hartproblemen. 

  Hoewel deze algemene groente bekend staat om het verbeteren van het gezichtsvermogen kan de wortel veel meer betekenen zoals helpen bij hartproblemen. 

  De gezondheidsvoordelen van de wortel zijn net zo gevarieerd als de kleurrijke variëteiten. Je herkent waarschijnlijk alleen de oranje soort - degene die je tegenwoordig in bijna alle supermarkten ziet - maar hij bestaat ook in de kleuren wit, geel, rood en paars. De verschillende kleuren zijn niet alleen voor de show - ze vertellen welke fytochemicaliën het specifieke type wortel bevat.

  Oranje wortelen zijn rijk aan bèta-caroteen, dat door het lichaam wordt omgezet in vitamine A, een krachtig antioxidant dat helpt bij de gezondheid  van de ogen en de huid. Er wordt ook aangenomen dat het eigenschappen tegen kanker heeft. Gele wortelen bevatten niet zoveel bètacaroteen, maar ze zijn dan wel rijk aan luteïne voor een gezond gezichtsvermogen.

  Rode wortelen bevatten het antioxidant lycopeen, waarvan bekend is het lichaam te beschermen tegen kanker. Rode variëteiten bevatten ook matige hoeveelheden luteïne en alfa- en bèta-caroteen.

  Paarse en witte wortelen zijn beiden goed voor het hart. Paarse soorten bevatten anthocyanines, antioxidanten die bekend staan om hun ontstekingsremmende en cardiobeschermende eigenschappen. Witte wortelen bevatten niet zoveel anthocyanine maar zijn rijk aan kalium, wat essentieel is voor het verlagen van de bloeddruk.

  Klinische studies suggereren echter dat je niet alleen de witte en paarse variëteiten hoeft te eten om de hartwerende voordelen van wortels te krijgen. Alle wortels hebben een overvloed aan antioxidanten die vrije radicalen bestrijden - moleculen die de cellulaire functie verstoren en de weefsels beschadigen. Het hebben van een ongecontroleerd niveau van vrije radicalen in het lichaam leidt tot oxidatieve stress die op zijn beurt resulteert in orgaanschade en ernstige ziekten zoals kanker en hartaandoeningen.

  Eén onderzoek toonde aan dat wortelsap voldoende antioxidanten heeft om het lichaam te beschermen tegen lipide peroxidatie dat leidt tot hartaandoeningen. Een andere studie voegde eraan toe dat de inname van alfa- en bètacaroteen, voedingsstoffen die in wortelen worden aangetroffen, het risico op overlijden aan hart- en vaatziekten kan verminderen.  Als extra bonus helpen antioxidanten bij het verzorgen van de huid, zodat je je niet alleen jong voelt, maar er er ook jong uitziet.

  De gezondheidsvoordelen van wortelen eindigen daar niet alleen. Zoals alle groenten zijn ze rijk aan voedingsvezels, met name oplosbare vezels. In het  lichaam kan cholesterol zich als plaque in de bloedvaten ophopen. Dit vernauwt de bloedvaten en verhoogt het risico op een hartaanval. Galzuren zijn gedeeltelijk verantwoordelijk hiervoor omdat ze helpen bij de absorptie van cholesterol.  Oplosbare vezels binden zich aan galzuren waardoor ze de opname van cholesterol moeilijker maken. Dientengevolge wordt de opbouw van cholesterol en plaque voorkomen, waardoor het risico op het ontwikkelen van hartaandoeningen wordt verlaagd.

  Enkele gegevens over wortelen.

  De geschiedenis van de wortel is zo kleurrijk als zijn variëteiten. Hij werd voor het eerst gekweekt in Afghanistan in de zevende eeuw, maar de ontwikkeling van vorstresistente rassen verspreidde hem over vrijwel de hele wereld.

  De eerste wortelen waren alles behalve oranje. Ze waren geel met een paars innerlijk. De Nederlanders ontwikkelden de oranje variëteit, terwijl de Fransen langwerpige wortelen ontwikkelden ergens in de 17e eeuw. Het waren de Engelsen die wortelen naar de Nieuwe Wereld brachten.

  De wilde variëteit van wortelen wordt Queen Anne's Lace genoemd. Hij is eetbaar en medicinaal maar lijkt op hemlock, één van de giftigste planten op aarde.

  Te veel wortelen eten kan door het bèta-caroteengehalte de huid verkleuren. Deze tijdelijke bijwerking wordt carotenemie genoemd. Het verdwijnt zodra het lichaam de bèta-caroteen verwerkt heeft.

  Oorspronkelijk artikel: “What’s up, doc? Carrots are one of the best foods to eat if you have heart problems”, Sunday, July 22, 2018 by: RJ Johnson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://cms.herbalgram.org/heg/volume15/04April/FoodAsMedicineCarrot_Update.html?ts=1531982087&signature=e68f658b099ec1e3800a59c15a2f432a&ts=1537386402&signature=3767c7f4a37026941445673499c6fb9d   
  http://www.foodreference.com/html/fcarrots.html   
  https://academic.oup.com/jn/article/138/2/344/4665029   
  https://health.howstuffworks.com/diseases-conditions/cardiovascular/heart/cure-for-heart-disease.htm   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3192732/   

  19-09-2018, 21:50 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bètacaroteen, cardiovasculaire gezondheid, carotenemia, wortels, voedingsvezels, voedsel als medicijn, kuren, functioneel eten, helende voeding, hartgezondheid, luteïne, lycopeen , voedingsstoffen, voeding, fytonutriënten, plantenkuren, plantengeneesmidde
  12-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roundup vs darmflora

  Roundup (glyfosaat) veroorzaakt alarmerende veranderingen in de darmflora. 

  Een nieuwe studie heeft aangetoond dat blootstelling aan Roundup leidt tot grote veranderingen in de darmflora van ratten; een bevinding die aanzienlijke gevolgen blootlegt voor de gezondheid van mensen.

  Deze studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers aan de Universiteit van Caen in Frankrijk, geleid door professor Gilles-Eric Seralini. Seralini is een Frans moleculair bioloog bekend om zijn baanbrekend  onderzoek over het verband tussen kanker en gemodificeerde maïs en glyfosaat in Roundup. Zijn bevindingen waren zo vernietigend dat Roundup-fabrikant Monsanto actie ondernam om het onderzoek te laten intrekken.

  In zijn laatste onderzoek werden fecale monsters van ratten geanalyseerd om hun darmflora te beoordelen. De wetenschappers kweekten ook bacteriën in vitro met uitwerpselen van controledieren die ze vervolgens behandelden met drie concentraties Roundup: 0,1 ppb, 400 ppm en 5000 ppm.

  De studie vond een geslachtsafhankelijke verandering in de darmflora van de vrouwelijke ratten. Er was een stijging in de Bacteroidetes-familie S24-7, terwijl de Lactobacillae-bacteriefamilie was afgenomen. Deze veranderingen deden zich voor in alle drie Roundup-doseringen die aan de ratten werden gegeven, wat erop lijkt te wijzen dat het effect meer samenhangt met de aanwezigheid van Roundup in de eerste plaats dan met de toegediende hoeveelheid.

  Wat kan er gebeuren als darmbacteriën uit balans zijn? Verschillende medische aandoeningen zijn in verband gebracht met darmmicrobiotodysbiose, waaronder inflammatoire darmaandoeningen en colorectale kanker, samen met aandoeningen die men normaal niet associeert met de darmgezondheid, zoals diabetes, astma, hart- en vaatziekten, leverziekte, obesitas en autisme. De onderzoekers wezen erop dat een recente piek in darmziektes in geïndustrialiseerde landen in het Westen niet alleen door genetische redenen kan worden verklaard; omgevingsfactoren spelen ook een grote rol.

  Dit onderzoek is op zichzelf interessant, maar zou ook als een nuttig startpunt voor verdere studie kunnen dienen. Sommige deskundigen zouden bijvoorbeeld graag zien dat de studie wordt herhaald met een grotere groep dieren in een onderzoek dat de effecten van glyfosaat alleen en die van Roundup bij de verschillende concentraties vergelijkt. Dit zou helpen om uit te vinden welk bestanddeel van de  Roundup-herbicide - of het nu de actieve ingrediënten zijn zoals glyfosaat, adjuvantia of de combinatie van beide - deze veranderingen in de darmflora veroorzaakt.

  Roundup veroorzaakt ook leverbeschadiging.

  Daarnaast roept GM Watch op tot verder onderzoek naar het verband tussen blootstelling aan Roundup en leverschade dat al in andere studies is aangetoond.

  Inderdaad, uit een onderzoek van King's College London bleek dat Roundup een niet-alcoholische leververvetting veroorzaakt. Dit gebeurt wanneer vetcellen zich ophopen in de lever om redenen die geen verband houden met alcoholconsumptie.  Dit kan problemen geven variërend van weefsellittekens die leiden tot cirrose en leverontsteking tot leverkanker en leverfalen.

  In die studie werden ratten blootgesteld aan niveaus van glyfosaat die equivalent waren aan die welke zijn goedgekeurd door de overheid. Toxiciteitstudies die op ratten worden uitgevoerd worden doorgaans als een redelijke aanwijzing beschouwd van de effecten die een bepaalde stof op de menselijke gezondheid kan hebben, dus is het logisch dat een vergelijkbaar effect bij de mens te zien is. Dit is een angstaanjagend vooruitzicht als je kijkt naar het wijdverbreid gebruik van Roundup en hoeveel daarvan niet alleen aanwezig is in onze voedselvoorziening, maar ook in regenwater en luchtmonsters. Het is al gevonden in leidingwater, voedsel en zelfs in moedermelk.

  Het zal interessant zijn om te zien welke trucs Monsanto nu uit zijn mouw zal toveren om de nieuwste studie van Seralini in diskrediet te brengen, een studie die, net als zoveel andere, bewijst hoe gevaarlijk deze producten eigenlijk zijn.

  Oorspronkelijk artikel:”Roundup (glyphosate) found to cause alarming changes in the gut microbiome”, Sunday, January 07, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  https://liverfoundation.org/for-patients/about-the-liver/diseases-of-the-liver/non-alcoholic-fatty-liver-disease   
  https://www.gmoseralini.org/roundup-causes-major-changes-in-gut-microbiome-of-rats/   
  https://www.gmwatch.org/en/news/latest-news/18051-roundup-causes-changes-in-gut-microbiome-of-rats   
  https://www.nature.com/articles/srep39328   
  https://www.wakingtimes.com/2017/01/17/is-a-recall-of-roundup-forthcoming-new-study-confirms-low-doses-of-roundup-cause-liver-disease/   

  12-09-2018, 21:25 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:chemicaliën, gevaarlijke chemicaliën, glyfosaat, darmgezondheid, darmflora, herbiciden, Monsanto, Roundup, toxines
  05-09-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch kiezen?

  Onmiskenbare waarheid: residuën van bestrijdingsmiddelen op niet-biologische producten veel hoger dan eerder werd gedacht. 

  Als u nog steeds niet bewust biologische producten koopt, zult u waarschijnlijk opnieuw overwegen nadat u de resultaten van een aantal recente steekproeven op fruit hebt gezien. De aanwezigheid van pesticiden op conventioneel geteelde producten is te verwachten, maar de omvang van de besmetting is schokkend.

  Volgens tests van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw zijn de niveaus van pesticiden en andere gevaarlijke chemicaliën in niet-biologisch voedsel de afgelopen jaren dramatisch gestegen. Het probleem is zo erg geworden dat de Environmental Working Group (EWG) nu peren aan zijn lijst "dirty dozen" van de soorten producten die de meeste residuën bevatten, heeft toegevoegd. Tussen 2010 en 2016 zijn de residuën van bestrijdingsmiddelen op peren zelfs meer dan verdubbeld van 0,6 ppm tot 1,4 ppm.

  Wellicht nog zorgwekkender is het feit dat veel van de geteste monsters meerdere pesticiden bevatten. Wetenschappers weten niet echt wat er met het lichaam gebeurt wanneer meerdere pesticiden tegelijkertijd worden geconsumeerd, maar sommige onderzoeken tonen aan dat hun toxiciteit kan worden verhoogd wanneer ze samen worden ingenomen. In 2010 had slechts drie procent van de geteste monsters minstens vijf residuën van bestrijdingsmiddelen; in 2016 had de helft van de 678 geteste monsters vijf of meer residuën van bestrijdingsmiddelen, waaronder fungiciden en insecticiden.

  Wat stop je precies in je lichaam als je conventionele producten eet? Eén van de gedetecteerde bestrijdingsmiddelen was carbendazim. Er wordt aangenomen dat dit een hormoonverstoorder is die bijzonder gevaarlijk is voor het mannelijke voortplantingssysteem. Een ander bestrijdingsmiddel dat opdook was difenylamine, dat Europa, vanwege kankerproblemen, heeft verbannen. Insecticiden die verantwoordelijk zijn voor de sterfte van bijen werden ook gevonden, waaronder acetamiprid en imadocloprid.

  Fungiciden waren verantwoordelijk voor de hoogste concentraties pesticiden. Ze worden vaak later in het groeiseizoen of net na de oogst op de gewassen aangebracht om te voorkomen dat het fruit bederft.

  Peren zijn slechts één van de vele vruchten die schokkende hoeveelheden pesticiden bevatten

  Nu besluit je misschien deze producten zorgvuldiger te wassen, maar denk hier eens over na: de peren die werden onderzocht waren grondig gereinigd en gewassen voordat ze werden getest. Dit geeft aan dat de chemicaliën zijn ingebed in de cellulaire structuur en de huid van het fruit. De meeste betrokken peren werden gekweekt in de V.S.

  Het is genoeg om ervoor te zorgen dat je nooit meer peren wilt eten, maar ook andere vruchten zijn niet immuun voor dit probleem. Hier volgen enkele van de andere vruchten die de twijfelachtige onderscheiding hebben om op de "Dirty Dozen" lijst van de EWG te staan.

  Aardbeien: de groep meldt dat een derde van de conventionele aardbeien die werd getest, 10 of meer bestrijdingsmiddelen bevatte, waarvan er één met 22 verschillende residuën. Aardbeien moeten bovenaan uw lijst met vruchten staan om altijd biologisch te kopen, omdat hun huid zacht en poreus is en over het algemeen mee wordt geconsumeerd.

  Druiven: Druiven koop je voortaan best biologisch want meer dan 96 procent van hen is positief getest op residuën van bestrijdingsmiddelen. Gemiddeld bevatten druiven vijf verschillende residuën.

  Nectarines: Nectarines staan op de derde plaats op de lijst van de Environmental Working Group, aangezien bijna 94 procent van hen twee of meer pesticiden vertoonde. Eén van de geteste monsters bevatte 15 verschillende residuën.

  Appels: Of je nu appelen rauw wilt eten als een gezonde snack of je gebruikt ze als onderdeel van een recept, het is de moeite waard om ze te schillen of te kiezen voor de biologische variëteit, want 90 procent van de conventionele appels heeft detecteerbare niveaus van pesticidenresiduën. Wat vooral zorgwekkend is, is dat vier van de vijf geteste appels difenylamine bevatten.

  Gidsen zoals "Dirty Dozen" kunnen u helpen slimmere beslissingen te nemen bij het boodschappen doen. Als u een beperkt budget heeft, kan het u helpen bepalen welk fruit het belangrijkst is om biologisch te kopen. Er is echter een betaalbare manier om er zeker van te zijn dat het fruit dat je consumeert, vrij is van pesticiden, en dat is door het zelf te kweken. Het verbouwen van biologisch fruit en groenten is niet zo moeilijk als je zou denken, en het is zelfs mogelijk als de buitenruimte krap is met behulp van producten die zijn ontworpen voor verticaal tuinieren. Een andere tip is om te kopen wat er in het seizoen voorhanden is; dan is  het fruit het verst en goedkoopst.

  Oorspronkelijk artikel:”Undeniable truth: Pesticide residu’s on non-organic produce much higher than previously thought”, Friday, August 31, 2018 by: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://cleanfoodwatch.com/   
  https://www.ewg.org/foodnews/dirty-dozen.php   
  https://www.naturalhealth365.com/pesticides-food-news-2612.html   

  05-09-2018, 14:25 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:appelen, conventioneel fruit, gevaarlijke chemicaliën, difenylamine, voedselveiligheid, druiven, nectarines, biologisch, biologisch fruit, biologisch tuinieren, peren, pesticiden, aardbeien, toxines
  30-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevoelige tanden.

  Tandgevoeligheid: oorzaken en natuurlijke remedies om te proberen. 

  Tandgevoeligheid is één van de meest voorkomende problemen aan de tanden dat volgens de Academie voor Algemene Tandheelkunde minstens 40 miljoen volwassenen in de Verenigde Staten treft. Het gaat om pijn of ongemak in tanden bij het eten van bepaalde spijzen - zoals zoet of zuur voedsel - of wanneer deze worden blootgesteld aan koude en warme temperaturen. Hoewel de pijn vaak scherp en plotseling is en deze in de zenuwuiteinden van de tand schiet, is deze slechts tijdelijk.

  Tandgevoeligheid kan iedereen overkomen en veel factoren kunnen er de oorzaak van zijn. Eén daarvan is te hard borstelen of het gebruik van een harde tandenborstel, waardoor het glazuur kan slijten en de recessie van het tandvlees kan worden gestimuleerd. Gezonde tanden hebben een glazuurlaag dat de onderliggende dentinelaag beschermt, die zachter. Het dentine is verbonden met de zenuw die pijn in gevoelige tanden stimuleert, en deze worden beschermd door het tandvlees. Dus als het glazuur versleten is of als de tandvleesrand is teruggetrokken, wordt het dentine zichtbaar.

  Een andere factor is de recessie van het tandvlees, die vaak voorkomt bij mensen die aan parodontitis lijden, omdat het dentine wordt blootgesteld. Gingivitis, dat ontstoken en pijnlijk tandvleesweefsel veroorzaakt, kan ook tandgevoeligheid veroorzaken omdat het de wortel van de tand blootstelt. 

  Gebarsten tanden kunnen ook leiden tot gevoeligheid van de tanden, omdat deze kunnen worden gevuld met bacteriën uit plaque en ontstekingen kunnen veroorzaken in het tandvlees. In ernstigere gevallen kan dit leiden tot abces en infecties. Andere oorzaken van gevoeligheid van tanden zijn tandenknarsen of klemmen, opbouw van tandplak, langdurig gebruik van mondwater met zuren, zuur voedsel en tandheelkundige ingrepen zoals professionele reiniging, wortelschaven, kroonvervanging en andere tandherstelprocedures.

  Natuurlijke remedies tegen tandgevoeligheid.

  Gelukkig zijn er natuurlijke remedies om gevoelige tanden te behandelen en te verbeteren. 

  • Probeer kokosolie te trekken - De pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen van kokosolie kunnen helpen de pijn in de tand te verminderen. Om dit te doen, slurpt men een eetlepel verse kokosolie in de mond gedurende 15 tot 20 minuten. Spuug daarna de olie uit en poets je tanden.

  • Gorgelen met een zoutwateroplossing - Zout bevat natuurlijke antiseptische eigenschappen en kan ook ontstekingen verminderen. Meng een halve theelepel zout met een glas warm water en dan gorgelen. Gebruik deze oplossing twee keer per dag.

  • Eet yoghurt - Als u eenmaal per dag een halve kom yoghurt eet, kunt u de demineralisatie van het tandglazuur verminderen.

  • Kauwen op guavebladeren - Kauwen op guavebladeren één- of tweemaal per dag, kan gevoelige tandpijn verlichten. Dit komt omdat guavebladeren flavonoïden bevatten zoals quercetine en rutine die ontstekingsremmende eigenschappen vertonen.

  • Breng knoflookmengsel aan - Maak een knoflookmengsel door eerst een teen knoflook fijn te maken en een paar druppels water en een snuifje zout eraan toe te voegen. Breng vervolgens het mengsel aan op de betreffende tand. Na 10 tot 15 minuten afspoelen met water. Verbindingen in knoflook bieden ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen die helpen bij de behandeling van kiespijn veroorzaakt door gevoeligheid.

  Andere behandelingen voor gevoelige tanden omvatten het veranderen van poetsgewoonten; afzien van van zure spijzen zoals sinaasappels en augurken en van het drinken van zure dranken zoals rode wijn, frisdrank en vruchtensappen; een einde maken aan het tandenknarsen en het laten behandelen van terugtrekkend tandvlees. Hoewel de symptomen mogelijk minder worden, zal de gevoeligheid van de tanden nooit helemaal verdwijnen, tenzij de primaire oorzaak grondig wordt aangepakt.

  Oorspronkelijk artikel:”A primer on tooth sensitivity: What causes it and natural remedies to try”, Friday, June 08, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.livescience.com/44377-sensitive-teeth.html   
  https://www.stylecraze.com/articles/effective-home-remedies-for-sensitive-teeth/#gref   

  30-08-2018, 21:34 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:tandheelkundige zorg, tandheelkundige gezondheid, tandheelkunde, holistische tandheelkunde, mondverzorging, mondzorg, remedies, gevoelige tanden, tanden
  27-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voedzaamheid achteruit.

  Schokkende waarheid onthult dat groenten in 1950 voedzamer waren dan nu.

  Volgens The Globe en Mail en CTV News hebben groenten en fruit van vandaag minder voedingswaarde dan vroeger. Bij het analyseren van de verse producten die op de Canadese markten werden verkocht stelde men vast dat het  vitaminen- en mineralengehalte sterk gedaald was in vergelijking met de jaren vijftig.

  In de studie werden 25 soorten fruit en groenten bekeken, waaronder de meest populaire uit de Canadese keuken met o.a. aardappelen, tomaten, bananen en appels. Elk van hen bleek een lagere voedingswaarde te hebben dan voorheen. Voor de analyse werden zeven belangrijke voedingsstoffen onderzocht waarbij een belangrijke afname van veel  voedingsstoffen werd waargenomen.  Aardappelen hadden bijvoorbeeld 100 procent van hun vitamine A verloren, 57 procent aan vitamine C en ijzer en 28 procent aan calcium. Aardappelen verloren ook 50 procent van hun riboflavinegehalte en 18 procent van hun thiamine-gehalte.

  Bijna 80 procent van het onderzocht voedsel vertoonde een afname van calcium en ijzer, 75 procent vertoonde een afname van vitamine A, 50 procent vertoonde een verlies van vitamine C en riboflavine, 33 procent vertoonde een afname van thiamine en 12 procent vertoonde een daling van niacine.

  Volgens het rapport moet de daling van de voedingswaarde worden toegeschreven aan de moderne landbouwmethoden en aan de transport- en veredelingstechnieken. Bovendien merkte Phil Warman, professor in landbouwtechniek en landbouwwetenschappen aan het Nova Scotia Agricultural College, op dat "de nadruk ligt op uiterlijk, bewaarbaarheid en transporteerbaarheid", ten koste van de voedingswaarde van groenten en fruit.

  Deze bevindingen komen terug in een ander rapport, Still No Free Lunch, door The Organic Centre. Het rapport onderzocht de dalende niveaus van nutriënten in de voedselvoorziening van de Verenigde Staten, met name in fruit, groenten en granen. De onderzoekers zagen een afname van voedingsstoffen zoals ijzer, zink, eiwit, calcium, vitamine C en andere voedingsstoffen met wel 25 procent, zelfs als de opbrengst van deze voedingsmiddelen verdubbelde of zelfs verdrievoudigde.

  De studie ontdekte bijvoorbeeld dat naarmate de maïsopbrengst groeide, het eiwit- en oliegehalte ervan afnam. Op dezelfde manier hadden hogere opbrengsten van tomaten in termen van oogstgewicht een lagere concentratie aan vitamine C, lycopeen en beta-caroteen. De kwantiteit ten opzichte van kwaliteitstrend was duidelijk, zelfs bij  zuivelproducten. Volgens het rapport had melk van hoogproductieve melkkoeien een lagere concentratie vet, eiwit en andere voedingsstoffen. De koeien zelf bleken ook vatbaarder voor infecties en metabolische en vruchtbaarheidsproblemen.  

  Het rapport legde uit hoe moderne landbouwmethoden die zijn ontworpen om grote hoeveelheden gewassen te produceren van invloed zijn op de voedingswaarde.

  "De technieken die landbouwers gebruiken om de opbrengsten te verhogen - inclusief dichte plantafstand en het wijdverspreide gebruik van chemische meststoffen, irrigatie en pesticiden - voor het creëren van grote planten die snel groeien, hebben als gevolg dat de planten  minder bodemvoedingsstoffen absorberen," zegt het rapport.

  Hoge oogstopbrengsten, zoals het rapport aangaf, leiden niet noodzakelijkerwijs tot het einde van wereldwijde ondervoeding, terwijl veel mensen nog steeds lijden aan voedingstekorten als gevolg van de ondermaatse voedselvoorziening. Het rapport adviseert om terug te keren naar biologische landbouwsystemen, wat leidt tot gezondere wortels, een hoger gehalte aan micronutriënten, waterinfiltratie en retentie, en microbiële activiteit - die allemaal kunnen bijdragen aan het verhogen van de nutriëntendichtheid in gewassen.

  Volgens het onderzoek heeft biologisch voedsel een voedingsvoordeel ten opzichte van conventioneel voedsel. Ondanks het lagere volume heeft biologische producten 20 tot 30 procent meer voedingsstoffen. Dit resulteert niet alleen in een betere smaak, maar maakt het veel waardevoller in het wereldwijd tekort aan groenten en fruit.

  Oorspronkelijk artikel:”The shocking truth reveals vegetables were more nutritious in 1950 than they are now”, Tuesday, July 31, 2018 by: Bridgette Wilcox, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.organic-center.org/reportfiles/Yield_Nutrient_Density_Final.pdf   
  https://www.theglobeandmail.com/life/todays-fruits-vegetables-lack-yesterdays-nutrition/article4137315/   

  27-08-2018, 12:58 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouw, chemische bestrijdingsmiddelen, landbouwmethoden, groenten en fruit, minerale inhoud, biologisch, biologische landbouw, biologische voeding, biologische producten, vitaminegehalte
  20-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omega 3 voor het hart.

  Hartstudie vindt dat omega-3-inname het risico op overlijden met een derde vermindert

  Volgens een hartonderzoek zou de omega-3-index kunnen worden gebruikt als biomarker voor het algemene risico op overlijden en hart- en vaatziekten (CVD). De studie, gepubliceerd in het Journal of Clinical Lipidology, vond dat het risico op overlijden met ongeveer een derde minder was bij mensen die de hoogste omega-3-index hadden.

  De onderzoekers gebruikten gegevens van de 2500 deelnemers uit het Offspring-cohort van de Framingham Heart Study. De deelnemers aan het onderzoek hadden een gemiddelde leeftijd van 66 jaar en waren allemaal vrij van hart- en vaatziekten aan het begin van een onderzoek.  Het onderzoeksteam verzamelde gegevens over 18 demografische en cardiovasculaire risicofactoren voor ziekten, waarbij ze rode bloedcellen, eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en totale cholesterol maten.

  Het team voerde gedurende een gemiddelde periode van zeven jaar follow-ups uit bij de deelnemers, waarbij incidentie van overlijden, beroerte, hart- en vaatziekten en coronaire hartziekten werden geregistreerd. De gegevens die werden verzameld, werden vergeleken met die van de omega-3-index en de totale cholesterol. Een resulterende waarde van meer dan acht procent wordt gecategoriseerd als optimaal of laag risico, terwijl waarden tussen vier en acht procent worden geclassificeerd als intermediair risico en lager dan vier procent als hoog risico.

  De resultaten toonden aan dat de omega-3-index nauw verbonden is met het algeheel risico op overlijden en hart- en vaatziekten. Bovendien had het een significante associatie met vier van de vijf belangrijkste uitkomsten: de incidentie van coronaire hartziekten, hart- en vaatziekten en totale mortaliteit door cardiovasculaire aandoeningen. Bovendien was de omega-3-index een betere indicator dan cholesterol voor het risico op overlijden en enkele maatregelen voor hart- en vaatziekten. De onderzoekers ontdekten dat serumcholesterolwaarden niet significant geassocieerd waren met één van de uitkomsten, in tegenstelling tot de omega-3-index.

  De onderzoekers waarschuwden echter dat ze niet konden concluderen dat het verhogen van de omega-3-index de gezondheid van het hart ten goede zou komen of het leven zou verlengen omdat het onderzoek observationeel was. Desondanks gaven ze schattingen van hoeveel extra EPA en DHA nodig zouden zijn om een persoon een minimaal 30 procent lager overlijdensrisico te laten behalen. Ze stelden dat extra 1300 milligram (mg) per dag zou helpen deze toename te bereiken. Dit is mogelijk door dagelijks 100 g gekweekte zalm te eten of vier standaard vispillen per dag te consumeren.

  "Het beste bewijs dat we hebben is dat het de dosis EPA + DHA is die het belangrijkst is bij het bepalen van de omega-3-index, of die nu uit vis of supplementen komt (visolie, krillolie, algenolie)," zei William Harris , hoofdauteur van de studie.

  De studie werd uitgevoerd als een samenwerking tussen Boston University, de Global Organization voor EPA en DHA Omega-3, en Harris, die ook de president en CEO is van Omegaquant, LLC.

  Bronnen omega-3-vetzuren buiten vis.

  Volgens de National Institutes of Health is de adequate dagelijkse inname van omega-3-vetzuren voor mannen 1,6 gram (g) en 1,1 gram voor vrouwen. De meest voorkomende bron van omega-3-vetzuren is vette vis, zoals kabeljauwlever, haring, makreel, zalm, menhaden en sardines. 

  Er zijn echter andere voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega 3-vetten:

  • Sojabonen - Sojabonen bevatten alfa-linoleenzuur (ALA), dat de gezondheid van het hart bevordert. Een kom lichtgekookte sojabonen bevat meer omega-3 vetzuren dan sommige koudwatervissen.

  • Walnoten - Walnoten zijn rijk aan voor het hart gezonde meervoudig onverzadigde vetten. Ze bevatten tot 2600 mg omega-3 vetzuren per 100gr.

  • Canola-olie - Canola-olie bevat de grootste hoeveelheid omega-3-vetzuren van  alle alledaagse bakolie, nl. 1300 mg ALA per eetlepel.

  • Lijnzaad of Lijnzaadolie - Lijnzaad bevat ook ALA, dat het lichaam vervolgens omzet in EPA en DHA. Twee eetlepels gemalen lijnzaad bevatten 3.800 mg ALA omega-3 vetzuren.

  • Wilde rijst - Wilde rijst is eigenlijk een gras, geen graan en bevat 240 mg omega-3-vetzuren per half kopje

  Oorspronkelijk artikel:”Heart study finds that omega-3 intake cuts your overall riks of death by a THIRD”, Thursday, April 19, 2018 by Michelle Simmons.

  Bijlagen:
  https://food.ndtv.com/food-drinks/8-incredible-sources-of-omega-3-foods-more-than-just-fish-1628557   
  https://www.nutraingredients.com/Article/2018/03/20/Omega-3-intake-linked-to-lower-risk-of-death-and-heart-disease-Framingham-data   
  https://www.rd.com/health/wellness/omega-3-foods/   

  20-08-2018, 15:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:hart- en vaatziekten, cholesterolgehaltes, coronaire hartziekten, overlijden, overlijdensrisico, DHA, docosahexaeenzuur, eicosapentaeenzuur, EPA, vetzuren, gezonde vetten, gezonde voeding, hartgezondheid, levensduur, sterfte, voedingsstoffen, omega 3, pre
  15-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoge bloeddruk door teveel zout.

  Het maakt niet uit hoe goed je eet, te veel zout veroorzaakt nog steeds hoge bloeddruk.

  Volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Hypertension maakt het niet uit hoe gezond iemands voedingswijze is, consumeren van teveel zout veroorzaakt nog steeds hoge bloeddruk.

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van verschillende instellingen, waaronder het Imperial College London en de Northwestern University, die de voeding van meer dan 4.000 mensen bekeken. Het onderzoeksteam gebruikte gegevens uit de INTERMAP-studie, die werd uitgevoerd van 1997 tot 1999, waarin ze het dieet van 4.680 mensen tussen de 40 en 59 jaar volgden uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan en China. De onderzoekers van de INTERMAP-studie volgden de deelnemers gedurende vier dagen en namen twee urinemonsters. Bovendien maten ze de lengte, het gewicht en de bloeddruk van de deelnemers.

  In de huidige studie analyseerde het onderzoeksteam concentraties van natrium en kalium in de urinemonsters. Natrium is het belangrijkste component van zout, en kalium wordt gevonden in groene bladgroenten en wordt in verband gebracht met een lagere bloeddruk. Ze gebruikten ook voedingsgegevens om de consumptie van de deelnemers van meer dan 80 voedingsstoffen die kunnen worden geassocieerd met lage bloeddruk, zoals vitamine C, vezels en omega-3 vetzuren, te onderzoeken. Eerder werd gedacht dat het eten van grote hoeveelheden fruit en groenten, die veel vitamines en mineralen bevatten, zou kunnen helpen om het effect van veel zout op de bloeddruk te neutraliseren.

  De resultaten toonden een verband aan tussen hoge bloeddruk en hogere zoutinname, zelfs bij mensen die veel kalium en andere voedingsstoffen aten. Het onderzoeksteam schatte ook de zoutinname door natrium in de urine te beoordelen en voedingsgegevens te analyseren. Ze vonden dat de gemiddelde zoutconsumptie in het onderzoek 10,7 gram (g) per dag was. De gemiddelde inname voor de VS was 9,6 g, terwijl het verbruik voor het UK, China en Japan respectievelijk 8,5 g, 13,4 g en 11,7 g bedroeg.

  Meer over hoge bloeddruk.

  Men spreekt over hypertensie wanneer de kracht van het bloed dat tegen de wanden van de bloedvaten duwt, constant te hoog is. Bloeddruk stijgt en daalt doorgaans gedurende de dag, maar kan het hart schaden en gezondheidsproblemen veroorzaken als die te lang te hoog blijft.

  Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) hebben ongeveer 75 miljoen mensen in de VS een hoge bloeddruk, wat één op de drie volwassenen is. Hoge bloeddruk is een bekende "stille moordenaar" omdat de meeste mensen geen symptomen vertonen totdat de aandoening een kritiek niveau heeft bereikt.

  Wanneer de bloeddruk ongeveer 180/110 mmHg bereikt, is dit een medisch noodgeval dat bekend staat als hypertensieve crisis en in dit stadium zullen de symptomen zichtbaar worden - hoofdpijn, misselijkheid, braken, duizeligheid, wazig of dubbel zien, neusbloedingen, hartkloppingen en kortademigheid.

  Oorspronkelijk artikel:”No matter how well you eat, too much salt still causes high blood pressure, according to new study”, Wednesday, March 28, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.cdc.gov/dhdsp/data_statistics/fact_sheets/fs_bloodpressure.htm   
  https://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/HighBloodPressure/AboutHighBloodPressure/What-is-High-Blood-Pressure_UCM_301759_Article.jsp#.WrmbuYhuaUk   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/159283.php   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/03/180305093002.htm   

  15-08-2018, 12:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags: slechte voeding, evenwichtige voeding, cardiovasculaire gezondheid, fruit, goede voeding, hartaanval, hoge bloeddruk, hoge zoutinname, hypertensie, zout dieet, voedingsstoffen, zout, zoutinname, natrium, beroerte, groenten
  09-08-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede spijsvertering

  Eenvoudige broccoli uitstekend voor de spijsvertering.

  De bescheiden broccoli is één van de beste superfoods die er zijn. Voedingsdeskundigen houden van de kleine groene plant vanwege de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen; maar nieuw onderzoek bevestigt het gebruik ervan bij het bevorderen van de spijsvertering.

  Onthoud dat er een diep en intrinsiek verband bestaat tussen de gezondheid van de darmen en het algemeen welzijn. De enorme voordelen van broccoli voor de darmen, hebben een impliciet voordeel voor onze algemene gezondheid.

  De auteurs van deze nieuwe studie waren enthousiast over hun bevindingen. In het bijzonder vonden ze dat het regelmatig eten van broccoli bijdraagt tot een verhoogde weerstand tegen verschillende spijsverteringsproblemen. Ze zeggen dat hun resultaten suggereren dat broccoli kan worden gebruikt om colitis, lekkende darm en andere aan spijsvertering gerelateerde ontstekingsaandoeningen te voorkomen. 

  De sleutel ligt in een samenstelling die vrijkomt wanneer broccoli wordt gegeten: indolocarbazole (ICZ). ICZ helpt het immuunsysteem en de darm in balans te houden door ontstekingen te verminderen en tegelijkertijd de spijsvertering te bevorderen. Dit, op zijn beurt, vermindert het risico op darmziekten veroorzaakt door chronische ontsteking - niet het minst daarvan is colitis ulcerosa.

  Wat nog belangrijker is: ICZ helpt de barrièrefunctie in de darmen bevorderen. Stel je voor dat broccoli de grote wapens binnenbrengt om die gemene gifstoffen te annuleren die proberen in je maag in te breken.

  Broccoli is ook een krachtige ontgifter. De synergetische werking van de verschillende verbindingen elimineert carcinogenen en vrije radicalen in het lichaam. Deze superfood is ook een uitstekende bron van vezels, een essentieel  voedingscomponent van de darmgezondheid.

  Het geheim van de micronutriënten van moeder natuur: er zijn nu biologische broccoli-spruitcapsules verkrijgbaar met inclusief de buitengewone "sulforaphane" en "glucosinolate" voedingsstoffen die alleen te vinden zijn in kruisbloemig helende voedingsmiddelen. 

  Hoeveel broccoli moet men elke dag eten? Voedingsdeskundigen adviseren elke dag ongeveer 3,5 kopjes. Een gelijkwaardige hoeveelheid van de gezonde verbinding ICZ kan worden verkregen uit één kop spruitjes.

  Vergeet niet dat je bent wat je verteert (en niet wat je eet).

  Wat je in je mond stopt, speelt een cruciale rol in hoe goed je bent om ziektes te bestrijden.

  Gelukkig heeft Moeder Natuur ons voorzien van lekker eten dat onze spijsvertering kan verlichten.

  Hieronder nog enkele ervan:

  • Chia-zaad - dit is een smakeloze maar voedzame manier om de spijsvertering te verbeteren. De kleine zaadjes zijn geweldige bronnen van vezels, omega-3-vetzuren en verschillende mineralen en antioxidanten. Twee eetlepels chiazaad geven ongeveer 10 gram vezels - dat is 33 procent van de dagelijks aanbevolen inname.

  • Kokosolie - kokosolie bevat vetzuren die de spijsvertering bevorderen en tegelijkertijd energie en metabolisme stimuleren.

  • Courgette - Een krachtige kleine groente, de courgette is zowel vullend als hydraterend. Het bevordert de darmgezondheid en ontgift het lichaam. Dit komt door het hoge vezelgehalte dat fungeert als een mild laxeermiddel.

  Omgekeerd moeten deze voedingsmiddelen zoveel mogelijk worden vermeden.

  • Vet en gefrituurd voedsel - Beide voedselproducten zorgen ervoor dat onze  maag meer zuur maakt om ze te verteren. Dit resulteert vaak in zure reflux en brandend maagzuur. Sommige studies hebben zelfs gesuggereerd dat een dieet dat rijk is aan voedsel met een hoog vetgehalte, lichtgekleurde ontlasting kan veroorzaken (ook bekend als steatorrhea). Dit is hoofdzakelijk overtollig vet dat aanwezig is in de ontlasting.

  • Suikerrijke dranken - slecht voor de maag en kunnen diarree en/of krampen veroorzaken.

  Een goede vuistregel voor een betere spijsvertering is om regelmatig groenten te eten in zoveel mogelijk kleuren. 

  Of u nu wel of niet voor broccoli kiest, vergeet niet dat het eten van biologisch voedsel de darmen helpt, wat u op de lange duur onvermijdelijk ten goede komt.

  Oorspronkelijk artikel:”The humble broccoli brings DRAMATIC benefits to your digestive health”, Sunday, June 24, 2018 by: Rhonda Johansson, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.tampabay.com/features/food/cooking/why-is-broccoli-americas-most-hated-vegetable/1239460   
  https://www.mindbodygreen.com/0-12848/7-foods-that-will-work-wonders-on-your-digestion.html   
  https://www.naturalhealth365.com/broccoli-gut-health-2340.html   

  09-08-2018, 22:30 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:broccoli, spijsvertering, voedsel als medicijn, kuren, goede voeding, goede voeding, darmgezondheid, helende voeding, goede voeding, superfoods, groenten
  25-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biologisch beter

  Beter voor u EN de planeet: biologisch voedsel verbetert de gezondheid van mens en milieu.

  Biologisch voedsel is niet alleen beter en gezonder voor de mens, maar ook voor het milieu, volgens een Franse studie.

  Vermindering van het gebruik van dierlijke producten is belangrijk omdat deze producten schadelijker zijn voor het milieu dan plantaardige. Dit komt omdat de veehouderij veel energie verbruikt en sterk bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen. Bovendien draagt de intensieve veehouderij aanzienlijk bij aan het verlies van biodiversiteit omdat natuurlijke habitats worden veranderd in land voor gras en voedergewassen.

  De manier waarop voedsel wordt geproduceerd is ook van invloed op de duurzaamheid; één van de milieuvriendelijkere voedselproductiemethoden is biologische landbouw.

  Het onderzoeksteam bestudeerde hoe verschillende diëten, met name plantaardig en biologisch voedsel, het milieu beïnvloeden. Ze onderzochten de milieu-effecten van zowel voedingspatronen en landbouwproductiesystemen als van de organische voedselconsumptie door middel van een observationeel onderzoek. Het team analyseerde de voedselconsumptie en de organische voedselconsumptie van meer dan 34.000 Franse volwassenen. Om de voorkeuren van de deelnemers voor plantaardige of dierlijke producten te bepalen, gebruikten ze een pro-vegetarische score. Bovendien voerden ze milieueffectbeoordelingen voor de productiecyclus uit op bedrijfsniveau tegenover drie milieu indicatoren: broeikasgasemissies, cumulatieve energievraag en grondgebruik.

  Het team ontdekte dat één op planten gebaseerd dieet de voedingsgerelateerde milieueffecten, met name de uitstoot van broeikasgassen, verminderden. Zij wezen erop dat de milieueffecten van productiesystemen verschillend zijn en kunnen worden beïnvloed door het klimaat, grondsoorten en bedrijfsbeheer.

  De resultaten van de studie, die werden gepubliceerd in het tijdschrift Frontiers in Nutrition, suggereren dat een dieet rijk aan groenten en fruit, vooral biologisch, beter is voor zowel de menselijke gezondheid als het milieu.

  Voordelen van biologisch voedsel.

  Biologisch is de term die wordt gebruikt om een landbouwmethode te definiëren. Biologische producten worden gekweekt zonder gebruik te maken van synthetische pesticiden, biologisch ontwikkelde genen, op aardolie gebaseerde meststoffen en kunstmest op basis van rioolslib. Biologisch vee moet toegang hebben tot de buitenlucht en moet biologisch worden gevoed, terwijl antibiotica, groeihormonen of dierlijke bijproducten niet mogen worden toegediend.

  Hier zijn enkele voordelen van biologisch voedsel:

  Biologisch voedsel vermindert blootstelling aan chemicaliën - biologisch voedsel vermindert blootstelling aan chemicaliën omdat het geen syntetische pesticiden bevat.

  Biologisch voedsel is verser - biologisch voedsel is ook vaak verser omdat het geen bewaarmiddelen bevat die de houdbaarheid moeten verlengen.

  Biologische landbouw is beter voor het milieu - Biologische landbouw is beter voor het milieu omdat er minder bodemerosie optreedt, minder energie gebruikt wordt en minder polutie veroorzaakt. Het elimineren van het gebruik van pesticiden in de landbouw komt ook ten goede aan dieren en mensen die in de buurt van boerderijen leven.

  Het biologisch kweken van dieren is gezonder - Bij het fokken van biologische dieren krijgen ze geen antibiotica, groeihormonen of dierlijke bijproducten. Het voeren van dieren met dierenafval verhoogt het risico op gekkekoeienziekte, terwijl het gebruik van antibiotica antibioticaresistente bacteriestammen kan veroorzaken.

  Biologisch vlees en melk bevatten meer voedingsstoffen - Een Europees onderzoek uit 2016 toonde aan dat het gehalte aan voedingsstoffen, zoals omega-3-vetzuren, tot 50 procent hoger was in biologisch vlees en melk.

  Biologisch voedsel is GGO-vrij - Genetisch gemodificeerde organismen (GGO) voedingsmiddelen zijn planten waarvan het DNA is veranderd op manieren die niet voorkomen in de natuur of in traditionele kruisingen.

  Oorspronkelijk artikel: “Better for you AND the planet: Organic food found to improve human and environmental health”, Thursday, July 12, 2018 by: Michelle Simmons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://science.news/2018-04-19-organic-food-choices-and-farm-production-systems-provide-significant-benefits-to-environment.html   
  https://www.helpguide.org/articles/healthy-eating/organic-foods.htm   
  https://www.naturalnews.com/026266_organic_foods_food.html   
  https://www.sciencedaily.com/releases/2018/02/180209100721.htm   

  25-07-2018, 15:40 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  Tags:milieuvriendelijke landbouw, milieu, milieuvervuiling, plantaardige voeding, voedingspatroon, duurzaamheid, groenten
  17-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren supervoedsel

  Negen redenen om eieren te eten!

  Wat gebeurt er als je eieren eet?

  Een ei bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn om één enkele cel in een kuiken te veranderen.  Een compleet kuiken, levend, met skelet, ingewanden, ogen, bloed en zelfs  veren en snavel!  Zonder enige externe toevoer dan een beetje zuurstof die door de schaal gaat.  Dat is toch wonderbaarlijk!  Gewoon het resultaat van het wit en geel van één enkel ei. Volgens voedingsdeskundigen is een ei echt het meest complete voedsel dat er is.

  Alle eiwitten.

  Het ei wordt door de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) en de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie) als het perfecte voedsel beschouwd in termen van eiwitgehalte.  Alle essentiële aminozuren zijn aanwezig in het ei en in de ideale verhoudingen. Dit betekent dat men perfect zou kunnen leven door eieren te eten als enige bron van eiwitten en zonder risico van tekorten.

  Een goede eiwitinname helpt de spiermassa te verhogen, vet te verliezen, de bloeddruk te verlagen en de botten te versterken.

  Een lawine aan vitamines

  Een ei bevat vitamine A, B2, B5, B6, B9, B12, D, E en K.  Het is één van de compleetste voedingsmiddelen van vitamines.

  Veel choline.

  De dooier van een ei bevat 100 mg choline.  Choline is een voedingsstof die grotendeels onbekend is door het groot publiek, maar absoluut noodzakelijk. Het speelt een fundamentele biologische rol als methylgroepdonor en dient als een voorloper van S-adenosylmethionine (een stof die vaak wordt gebruikt om osteoartritis te behandelen).

  De overgrote meerderheid van de bevolking krijgt niet genoeg choline binnen. Specialist Steven Zeisel zei:"Uit een recente analyse van gegevens uit de studie NHANES 2003-2004 bleek dat onder de kinderen (behalve de jongste), mannen en  vrouwen (inclusief zwangere vrouwen), de gemiddelde inname van choline ruim onder het voorop gestelde niveau zit. "  Eieren eten verhelpt dit tekort.

  Goede vetten.

  Een groot ei bevat 5 gram goed vet; maar de kwaliteit van deze vetten hangt vooral af van de manier waarop kippen worden gefokt en gevoerd.  De meerderheid van de kippen wordt grootgebracht met graan, en in het bijzonder maïs.  Een kip is echter een alleseter: hoewel ze geen tanden heeft, is het bekend, dat ze houdt van vlees, wormen, insecten uit de bodem als ze tenminste de kans krijgt te scharrelen open lucht.  Een kip eet zelfs gras en bladeren.  Deze levensstijl en dieet dragen bij tot de vorming van goede vetten in het ei nl. omega-3 vetzuren.  Als de fokker het goede idee heeft om zijn kippen wat lijnzaad of visolie te geven zullen de eieren zelfs nog rijker zijn aan omega-3.

  Studies tonen aan dat het eten van omega-3-rijke eieren een zeer effectieve manier is om het niveau van triglyceriden in het bloed te verlagen. Triglyceriden zijn een bekende factor bij hartaandoeningen.

  Luteïne en zeaxanthin, voor de ogen.

  Eén van de gevolgen van veroudering is dat het zicht verslechtert.  Er zijn verschillende voedingsstoffen die helpen tegen dit degeneratieproces.  Onder hen zijn de meest opmerkelijke luteïne en zeaxanthine, krachtige antioxidanten die zich ophopen in het netvlies van het oog.

  Onderzoeken tonen aan dat adequate inname van deze voedingsstoffen het risico op cataract en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie aanzienlijk kan verminderen.

  Eidooiers bevatten grote hoeveelheden luteïne en zeaxanthine.  In een gecontroleerde studie resulteerde de eenvoudige consumptie van 1,3 eierdooiers gemiddeld 4½ weken per dag in een verhoging van het gehalte aan luteïne van 28 tot 50% en zeaxanthine van 114 tot 142%.

  Daarnaast zijn eieren rijk aan vitamine A, dat ook een belangrijke rol speelt in het gezichtsvermogen.

  Eieren verhogen de cholesterol niet. 

  Eieren worden ervan beschuldigd slechte invloed te hebben op de vorming van cholesterol, en dit is de belangrijkste reden waarom wordt beweerd dat we niet meer dan 3 tot 4 per week mogen eten. Een meer gewaagde aanbeveling spreekt van 6 per week.

  Je kunt zonder problemen 3 eieren per dag eten tenzij je diabetes bent of een familiale genetische hypercholesterolemie hebt.  Het is waar dat een ei 212 mg cholesterol bevat, wat meer is dan de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid cholesterol (300 mg).  Maar je moet weten dat cholesterol in de voeding heel weinig invloed heeft op het cholesterolgehalte in het bloed.  80% van het cholesterol in ons bloed wordt aangemaakt door uw lever.  Bovendien varieert de reactie op cholesterol in de voeding sterk van persoon tot persoon: bij 70% van de mensen verhogen eieren het cholesterolgehalte helemaal niet. Dit kan zorgelijk lijken als u deel uitmaakt van de overige 30%, maar in feite is het dit helemaal niet; mensen met een hoog HDL-cholesterol lopen een lager risico op hartaandoeningen, beroertes en andere gezondheidsproblemen.

  Bij mensen met een metabool syndroom (diabetes, obesitas) heeft het dagelijks eten van eieren een verbeterd bloedlipidenprofiel en insulinegevoeligheid.

  Eieren zijn goedkoop.

  Eieren zijn niet duur. Hun prijs per kilo is lager dan die van de meeste soorten vlees en vis.  Eieren geven een gevoel van verzadiging  In een onderzoek onder 30 vrouwen met overgewicht kon het eten van eieren bij het ontbijt hun eetlust beter laten beheersen.  Zonder enige moeite hadden ze hun voedselinname automatisch verlaagd in de komende 36 uur.

  Oorspronkelijk artikel:”Neuf raisons de manger des oeufs (la 3ème est ma préférée)”, Jean-Marc Dupuis, Santé Nature Innovation, 15 Juin 2018.

  Bijlagen:
  http://europepmc.org/abstract/MED/11374850   
  https://amelioretasante.com/combien-doeufs-pouvons-nous-manger-dans-la-semaine/   
  https://jissn.biomedcentral.com/articles/10.1186/1550-2783-9-42   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18448177   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20711407   

  17-07-2018, 15:32 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:eieren, cholesterol
  13-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesiciden kankerverwekkend

  Het bewijs is "overweldigend", zegt EPA-wetenschapper, dat pesticiden bijdragen aan het risico op kanker.

  De vreselijke waarheid dat door de overheid goedgekeurde chemicaliën die dagelijks op Amerikaanse akkers worden toegepast kanker veroorzaken komt eindelijk in het daglicht te staan; grotendeels te danken aan het vrijgeven van een groot aantal nooit eerder geziene documenten die gezamenlijk de 'Poison Papers' worden genoemd.

  Uitgebracht door het Bioscience Resource Project (BRP) in samenwerking met het Centrum voor Media en Democratie (CMD), vertegenwoordigen de Poison Papers een tweeënhalve ton van vernietigend bewijs tegen het Environmental Protection Agency (EPA), dat al vele decennia het Amerikaanse volk voorliegt over chemische veiligheid.

  Jonathan Latham, een viroloog, oprichter van BRP, en redacteur van Independent Science News (ISN), onderzoekt dit onderwerp al vele jaren en onthulde  waarheidsgetrouwe waarheden die de EPA veroordelen voor het plegen van wat alleen kan worden beschreven als flagrante en onpeilbare misdaden tegen de menselijkheid - allemaal ten voordele van Big Chemical.

  Hij wijst op permethrin, vaak op de markt gebracht als Nix, als een prominent voorbeeld van het al lang bestaande streven van de EPA om de belangen van de chemische industrie te behartigen boven de belangen van het volk. Hoewel permethrin in 1982 door de EPA werd goedgekeurd als 'veilig en effectief', is inmiddels onthuld dat het bureau zelfs toen al wist dat het kanker zou veroorzaken bij wel 10 procent van de totale bevolking - en het toch goedkeurde.

  Een interne memo geschreven door één van de meest ervaren wetenschappers van de EPA, Adrian Gross, legt uit dat het bewijs op het moment 'overweldigend' is dat permetrine een duidelijke tumorinducerende of carcinogene activiteit heeft die tot uitdrukking komt in veel verschillende vormen.”

  Deze memo, die nu is opgenomen in het archief van Poison Papers, is in dovemansoren gevallen onder de toenmalige waarnemende directeur van de Hazevaluation Division, John Melone, van de EPA. Andere EPA-wetenschappers negeerden dergelijke bewijzen evenzeer en gingen door met het toelaten van permethrine, zelfs zo ver dat ze beweerden dat het het kankerrisico niet verhoogde.

  "Vrijwel vanaf het begin in 1970 heeft de EPA proactief de wetenschappelijke bewijzen onderdrukt en de openbare veiligheid aan de chemische industrie opgeofferd", schreef Latham in een recent stuk voor Salon.

  Willen alle EPA-klokkenluiders alsjeblieft opstaan?

  Permethrin vertegenwoordigt slechts één van de vele chemicaliën die de EPA heeft goedgekeurd, ondanks interne wetenschappelijke gegevens die aantonen dat ze gevaarlijk en kankerverwekkend zijn. Misschien is het meest opmerkelijke voorbeeld momenteel de dodelijke onkruidverdelger glyfosaat, dat als primair  actief ingrediënt dient in Monsanto's blockbuster Roundup-formule.

  Een groeiend aantal bewijzen suggereert dat glyfosaat kanker veroorzaakt bij zowel dieren als mensen, en dat Monsanto alles in het werk stelt om deze waarheid te verdoezelen. We weten nu ook dat de EPA een belangrijke speler is in deze coverup, die miljoenen mensen hun gezondheid kost.

  Wat Latham graag zou willen zien om dit te bestrijden, zijn dappere EPA-klokkenluiders die bereid zijn om naar voren te komen om hun verhalen te vertellen over de corruptie van het bureau ten voordele van de chemische industrie.

  "Klokkenluiders zijn enorme potentiële troeven voor de samenleving", schrijft Latham. "Als zij tot tevredenheid van externe rechters kunnen bewijzen dat de prestaties van hun collega's ernstig tekortschieten of corrupt zijn, moeten klokkenluiders formeel en genereus worden beloond."

  EPA-leiders moeten ook persoonlijk verantwoordelijk worden gehouden voor het Congres, dat geacht wordt op te treden als vertegenwoordigers van het Amerikaanse volk, in plaats van de president. Dit zal helpen om de politisering van dit belangrijk regulerend lichaam uit te roeien. 

  "... het redden van de EPA en het garanderen van de openbare veiligheid gaat meer vergen dan het afschieten van een slechte acteur", betoogt Latham. "Het is tijd om aandacht te besteden aan de Poison Papers en van de EPA de dienaar van het publiek te maken en  niet de vriend van de industrie."

  Oorspronkelijk artikel: “Evidence is “overwhelming,” says EPA scientist, that pesticides contribute to cancer risk”, Tuesday, July 10, 2018 by:Ethan Huff, Natural News. 

  Bijlagen:
  https://www.naturalnews.com/2018-07-01-epa-in-bed-with-monsanto-bayer-burying-studies-that-show-glyphosate-causes-cancer.html   
  https://www.poisonpapers.org/2018/long-before-scott-pruitt-epa-colluded-with-industry/   
  https://www.salon.com/2018/05/19/long-before-scott-pruitt-epa-colluded-with-industry/   

  13-07-2018, 22:07 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:landbouwchemicaliën, Bioscience Resource Project, kankeroorzaken, chemische industrie, chemicaliën, corruptie, gevaarlijke chemicaliën, dodelijke toxines, milieu, milieu Protection Agency, EPA, nep wetenschap, fascisme, glyfosaat, Jonathan Latham, Monsant
  04-07-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alzheimer niet vanzelfsprekend

  Nieuwe wetenschap: een combinatie van B-complex vitamines kan het begin van de ziekte van Alzheimer vertragen. 

  Veel jonge mensen maken de fout om de ziekte van Alzheimer als vanzelfsprekend te beschouwen - dat ondanks het feit dat het de meest voorkomende oorzaak van dementie is en de kans op het krijgen van de aandoening toeneemt met de leeftijd. Gelukkig heeft onderzoek aangetoond dat een complex van B-vitamines het risico op hersenaandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer aanzienlijk kan verminderen door het hersenvolume te behouden en zelfs milde cognitieve achteruitgang om te keren - een symptoom dat gewoonlijk in de vroege stadia van de ziekte wordt waargenomen.

  In een studie verschenen in het International Journal of Geriatric Psychiatry hebben onderzoekers vastgesteld dat vitamine B-suppletie - met name de vitamines B6, B9 en B12 - de cognitie en geheugenfunctie van oudere volwassenen met milde cognitieve stoornissen aanzienlijk verbeterde. De auteurs van het onderzoek schreven het toe aan het vermogen van B-vitaminen om de niveaus van homocysteïne te verlagen, bekend als biologische marker voor de ziekte van Alzheimer.

  Het heeft een sinistere rol in het lichaam - veel wetenschappers geloven dat homocysteïne een pro-inflammatoire stof is die hersenbeschadiging veroorzaakt en de kans vergroot dat een persoon door de aandoening wordt beïnvloed. Meerdere studies hebben aangetoond dat patiënten met milde cognitieve stoornissen, een typische voorloper van de ziekte van Alzheimer, verhoogde niveaus van homocysteïne vertonen. Het is ook verantwoordelijk voor problemen met de circulatie in de hersenen, omdat het de oxidatieve stress verhoogt en de bloed-hersenbarrières beschadigt. De ergste (en mogelijk meest dodelijke) bijwerking is echter de opbouw van bèta-amyloïde-eiwit in de hersenen - een kenmerkend symptoom voor de ziekte van Alzheimer.

  Onderzoekers ontdekten dat mensen met verhoogde niveaus van homocysteïne het meeste baat hebben bij vitamine B-suppletie, omdat het hun hersenfunctie enorm verbetert. Het bleek ook de progressie van de cognitieve en klinische achteruitgang van een persoon aanzienlijk te verminderen, vooral als zij een milde cognitieve beperking hadden.

  De bevindingen suggereerden dat suppletie met B-complex vitamines zou kunnen worden gebruikt om symptomen van milde cognitieve achteruitgang te beheersen, waardoor het risico op de ziekte van Alzheimer wordt verminderd.

  In een ander onderzoek, dit keer gepubliceerd in het Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, hebben onderzoekers geconcludeerd dat vitamine B3, ook wel niacine genoemd, gebruikt zou kunnen worden om de effecten van neurodegeneratie te weerstaan. In het bijzonder vonden ze dat mensen met de hoogste niveaus niacine de minste kans hadden om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen en een lagere cognitieve achteruitgang ondervonden.

  Waarin vind men vitamine B?

  Het lichaam vertrouwt zwaar op B-vitaminen voor veel van zijn functies, waaronder het stimuleren van de gezondheid van de hersenen. Gelukkig zijn er veel voedingsmiddelen die uitstekende bronnen van deze vitamines zijn.

  Thiamine (vitamine B1), regelt de eetlust en ondersteunt de metabole functie; wordt aangetroffen in donkergroene bladgroenten, volle granen, linzen en bepaalde noten.

  Riboflavine (vitamine B2), te vinden in donkergroene bladgroenten en kip, helpt een gezonde huid te behouden.

  Niacine (vitamine B3), naast het stimuleren van de gezondheid van de hersenen, helpt het ook bij een gezonde zenuwfunctie en is te vinden in peulvruchten, pinda's en volkoren.

  • Foliumzuur (vitamine B9), een essentiële vitamine voor zwangere vrouwen, vindt men in bladgroenten zoals kool en fruit.

  Vitamine B6, helpt bij de productie van rode bloedcellen, is te vinden in pluimvee, zeevruchten, aardappelen en bladgroenten.

  Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke bronnen - met name schaal- en schelpdieren - en helpt de hersenfunctie te verbeteren.

  Oorspronkelijk artikel: “New science: A combination of B complex vitamins can slow the onset of Alzheimer’s”, Friday, June 29, 2018 by: Ralph Flores, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.livestrong.com/article/22253-foods-high-b-vitamins/   
  https://www.naturalhealth365.com/b-vitamins-memory-loss-2347.html   

  04-07-2018, 15:14 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Alzheimer, hersengezondheid, dementie, voedsel als medicijn, kuren, natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke geneeskunde, voeding, preventie, onderzoek, vitamine B
  30-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voeding tegen kanker

  Deze 8 krachtige voedingsstoffen doden kankercellen zonder bijwerkingen. 

  Kun je kanker voorkomen met veranderingen in je dieet en levensstijl? Voor de overgrote meerderheid van de mensen is het antwoord nadrukkelijk: "Ja." Ondanks wat de kankerindustrie ook zegt, is voedsel medicijn. En het eten van het juiste voedsel kan kanker helpen tegengaan. Onderzoeken hebben aangetoond dat meer dan 90 procent van alle kankers terug te voeren is op een voedingspatroon, levensstijl en omgevingsfactoren - wat betekent dat zeer weinig kankers gewoon een geval van pech of genetische loterij zijn.

  Een studie uit 2008 onder leiding van wetenschappers van de Universiteit van Texas in Houston heeft vastgesteld dat "kanker een te voorkomen ziekte mits een aangepaste levensstijl."

  Recentere studies bleven op deze stelling stuiten, zoals deze studie van 2016 van onderzoekers van de Universiteit van Harvard, die concludeerde: "Een substantiële kankerbelasting kan worden voorkomen door aanpassing van de levensstijl."

  Hoewel je met een plantaardig dieet niet fout kunt gaan, zijn er sommige soorten fruit, groenten en kruiden die hoog aangeschreven staan vanwege hun uitzonderlijke antikankereffecten. Deze verbazingwekkende voordelen zijn het gevolg van een aantal plantaardige voedingsstoffenwaaronder :

  1. Gingerolen

  Gingerolen zijn te vinden in de populaire gemberwortel - en ze bevatten nogal wat anti-kankerpunch. Er zijn een aantal gingerolen en andere kanker bestrijdende stoffen gevonden in gemberwortel, zoals zingerone, paradolen en shogaolen. Vooral gingerol staat bekend om zijn antikankereffecten.

  Een studie uit 2016 van het Centrum voor Plantenbiotechnologie en Moleculaire Biologie in India verklaarde gingerol als de krachtigste antikankercomponent in  gemberwortel. Andere studies hebben aangetoond dat gemberverbindingen de groei en verspreiding van kankercellen bij borst- en colorectale kankers kunnen onderdrukken.

  2. Sulforafaan

  Sulforafaan is een samenstelling die voorkomt in kruisbloemige groenten zoals broccoli, spruitjes, boerenkool, mosterd. Een organosulfaatcomponent, sulforafaan, is uitgebreid bestudeerd vanwege de vele voordelen voor de gezondheid. 

  Natural Health 365 rapporteert: Deze verbazingwekkende fytochemische stof vernietigt kankercellen, vermindert ontstekingen die bijdragen tot kanker, helpt DNA-veranderingen te voorkomen die tot kanker kunnen leiden, en helpt zelfs een enzym te neutraliseren dat procarcinogenen in actieve kankerverwekkende stoffen verbergt - behoorlijk indrukwekkende voordelen te behalen door een dagelijkse portie bescheiden groenten.

  3. Vitamine C

  Vitamine C staat bekend ter ondersteuning van het immuunsysteem en wondgenezing. Maar wist je dat deze essentiële voedingsstof ook kanker bestrijdt? Studies tonen aan dat vitamine C ontstekingen kan verminderen, vrije radicalen kan bestrijden en in de juiste dosis zelfs kankercellen kan doden.

  4. Quercetine

  Quercetine wordt in overvloed aangetroffen in appelen, druiven, rode ui en tomaten. Studies tonen aan dat een dieet dat rijk is aan deze plantenvoedingsstof het kankerrisico tot 50 procent kan verminderen. Deze antioxidant kan cellen en DNA beschermen tegen de schade veroorzaakt door vrije radicalen. Studies hebben aangetoond dat quercetine kanker weg houdt en kankercellen doodt voordat ze de kans krijgen zich te verspreiden.

  5. Vitamine D

  Vitamine D is een essentiële voedingsstof die bekend staat om zijn voordelen voor de gezondheid van botten en bij depressie, maar het helpt ook kanker te voorkomen. Studies hebben aangetoond dat het kankerrisico over de hele lijn vermindert, maar het is vooral gunstig voor het afweren van prostaat-, colorectale en leverkanker.

  6. Curcumine

  Curcumine is de werkzame stof in kurkuma. Studie na studie heeft aangetoond dat deze krachtige voedingsstof kanker in bijna elke fase kan bestrijden. Eerder dit jaar werd onthuld dat iemand zijn stadium-3 myeloom (botkanker) met kurkuma, en niets anders, genas; een opmerkelijke prestatie die werd gepubliceerd in het British Medical Journal. Zelfs voorstanders van de corrupte kankerindustrie konden dat niet negeren.

  7. Proanthocyanidinen

  Gevonden in druivenpittenextract, is van proanthocyanidines bekend het risico op kanker aanzienlijk te verminderen - en wat nog belangrijker is, deze krachtige voedingsstoffen zijn in staat de kankergroei te vertragen en kankercellen te doden. Het is ook aangetoond dat proanthocyanidinen leverschade door chemotherapie helpen voorkomen.

  8. Oleocanthal

  We weten allemaal dat olijfolie goed is, maar hoe goed is het eigenlijk? Oleocanthal is een voedingsstof gevonden in olijfolie die de mogelijkheid heeft om de celwanden van kanker te scheuren, waardoor ze door hun eigen enzymen worden vernietigd.

  Oorspronkelijk artikel: “These 8 potent nutrients KILL cancer cells with no side effects”, Wednesday, June 27, 2018 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://jamanetwork.com/journals/jamaoncology/fullarticle/2522371   
  https://www.naturalhealth365.com/cancer-prevention-2245.html   
  https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2515569/   

  30-06-2018, 16:21 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kanker, kankerpreventie, curcumine, gember, gezond eten, medicinale voeding, natuurlijke remedies, voeding, fytochemcials, preventie, quercetine, supplementen, vitamine C, vitamine D
  13-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moedermelk tegen kanker

  Een eiwit in de moedermelk kan worden gebruikt om kanker en bepaalde bacteriële infecties te behandelen.

  Moedermelk staat bekend om de vele gezondheidsvoordelen voor de baby  - maar zou het ook voor volwassenen beloftevol kunnen zijn? Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat menselijke moedermelk een speciaal eiwit bevat dat kanker kan afweren en zelfs nuttig kan zijn bij de behandeling van geselecteerde bacteriële infecties. Hoewel moedermelk over het algemeen alleen als voedsel voor zuigelingen wordt beschouwd, lijkt het erop dat het binnenkort ook een perfect middel voor de bestrijding van kanker kan worden. Wie had dat ooit gedacht?

  Wetenschappers van het Instituut voor Hygiëne en Toegepaste Immunologie van het Centrum voor Pathofysiologie, Infectologie en Immunologie bij MedUni Vienna hebben zojuist een voorheen onbekende functie ontdekt van een eiwit dat bekend staat als lactoferrine en dat voornamelijk wordt aangetroffen in de moedermelk. Studieleider Hannes Stockinger zei over de bevindingen: "Deze ontdekking kan nuttig zijn bij het ontwikkelen van nieuwe therapeutische middelen voor kanker en ook voor de behandeling van bepaalde bacteriële infecties."

  Proteïne uit moedermelk bestrijdt kanker en meer.

  De wetenschappers onderzochten de effecten van lactoferrine op een sleutelenzym in het menselijk lichaam, plasminogeen. Plasminogeen speelt een cruciale rol bij de afbraak van eiwitten maar speelt in werkelijkheid een grotere rol in het lichaam: het is ook de sleutel tot orgaanontwikkeling, immuunrespons, wondgenezing en het afbreken van bloedstolsels.

  Maar om dit alles te kunnen verwezenlijken moet plasminogeen worden omgezet in zijn actieve vorm, plasmine - en dit is waar het mis kan gaan en het stadium van ziekte kan bepalen. Vladimir Leksa, een andere onderzoeksleider van MedUni Wenen, legde uit: "Kwaadaardige tumorcellen en sommige virulente soorten bacteriën, zoals Borrelia, binden en activeren bijvoorbeeld menselijk plasminogeen om weefselbarrières te doorbreken. Bijgevolg is het plasminogeensysteem een bruikbaar doelwit voor diagnostische en therapeutische strategieën bij kanker en ontstekingsziekten. "

  De wetenschappers van MedUni Vienna hebben ontdekt dat lactoferrine de activering van plasminogeen remt door zich er rechtstreeks aan te binden. Deze actie voorkomt op zijn beurt dat tumorcellen binnenvallen en heeft ook een beschermend effect tegen sommige soorten bacteriën, zoals Borrelia.

  Stockinger.  Het team vatte samen en verklaarde: "Onze resultaten dragen niet alleen bij tot een begrip van veel antimicrobiële, antitumor- en immunomodulerende activiteiten die worden toegeschreven aan lactoferrine, maar tonen ook aan dat lactoferrine nuttig kan zijn als een natuurlijk hulpmiddel voor therapeutische interventies, om te voorkomen dat kwaadaardige cellen en virulente bacteriën de gastheren binnendringen. "

  Meer kankerbestrijding dan op het eerste gezicht lijkt.

  Het toeval wil dat lactoferrine niet de enige kankerbestrijdende verbinding in  moedermelk is. In 2017 bracht onderzoek een ander eiwit aan het licht dat kanker kan afremmen: alfa-lactalbumine. De Zweedse onderzoekers die het  ontdekten, gaven het een bijnaam: Hamlet.

  Professor Catharina Svanborg, die de eerste ontdekking deed zei naar verluid over het eiwit: "Er is iets magisch aan het vermogen van Hamlet om zich op tumorcellen te richten en ze te doden."

  Svanborg is immunoloog aan de universiteit van Lund in Zweden en stuitte op de anti-kankerwerking van Hamlet tijdens het bestuderen van antibiotica. Ze legde uit dat moedermelk een geweldige bron is van nieuwe antimicrobiële middelen; haar team had humane tumorcellen uitgekozen om met 'praktische redenen' mee te experimenteren en was toen geschrokken om te zien wat er vervolgens gebeurde.

  "Tot onze verbazing stierven de tumorcellen toen we deze melkverbinding toevoegden. Het was een volkomen toevallige ontdekking, "herinnerde Svanborg zich.

  Hamlet valt kankercellen aan via verschillende paden, waaronder het vernietigen van de mitochondria van de cellen (de cellulaire krachtcentrale) en de kern - uiteindelijk leidend tot celdood of apoptose.

  In een vroeg stadium van de behandeling van blaaskanker met Hamlet begonnen patiënten binnen enkele dagen dode kankercellen langs hun urine af te scheiden. Moedermelk is zeker een geschenk uit de hemel.

  Oorspronkelijk artikel: “A protein found in breast milk can be used to treat cancer and certain bacterial infections”, Thursday, May 31, 2018 by: Vicky Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.dailymail.co.uk/health/article-4503772/Breast-milk-accidental-cure-cancer.html   
  https://www.alphagalileo.org/en-gb/Item-Display/ItemId/163353?returnurl=https://www.alphagalileo.org/en-gb/Item-Display/ItemId/163353   

  13-06-2018, 19:47 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:kankerbestrijding, moedermelk, kankeronderzoek, kankertumoren, immuunsysteem, lactoferrine, medische wetenschappen, melkeiwitten, superfood
  06-06-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen voor het hart.

  Een kopje bosbessen per dag beschermt je tegen hartziekten en kanker, ontdekken wetenschappers.

  Wist u dat bosbessen kanker en hartaandoeningen kunnen helpen voorkomen?

  Volgens een studie van onderzoekers aan de Florida State University zou het dagelijks eten van bosbessen het risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten kunnen verlagen.

  Voor het onderzoek voerden de wetenschappers een dubbelblinde en placebogecontroleerde klinische studie uit. De onderzoekers observeerden 48 vrouwen na de menopauze die gediagnosticeerd waren met pre-hypertensie (eerste stadium van hypertensie).

  Elke dag kreeg de helft van de vrouwen een placebo of 22 g gevriesdroogd bosbessenpoeder dat equivalent was aan een kopje (150gr) verse bosbessen. Tijdens de proef namen de onderzoekers nota van de bloeddruk van de vrouwen en hun stikstofmonoxide niveaus.

  De wetenschappers noteerden ook de arteriële stijfheid bij de deelnemers.  Arteriële stijfheid is een symptoom van atherosclerose en duidt vaak op cardiovasculair risico. De aandoening geeft ook aan dat het hart harder moet werken om bloed naar de perifere bloedvaten te pompen.

  Na acht weken zagen de vrouwen die het bosbessenpoeder hadden genomen hun systolische druk verminderd met 5,1% en hun diastolische druk met 6,3%.  De vrouwen die het placebo hadden genomen vertoonden geen vermindering van bloeddruk.

  De arteriële stijfheid van de bosbessengroep verminderde met ongeveer 6,5% tegenover geen veranderingen bij de placebogroep.

  De onderzoekers stelden ook een 68,5 procent toename vast van stikstofmonoxide in de bloedspiegels van de vrouwen die het bosbessenpoeder hadden genomen.  Stikstofmonoxide kan de bloedvaten verwijden, waardoor de bloedstroom toeneemt en de bloeddruk daalt. Er waren geen veranderingen in de stikstofmonoxide niveaus van de vrouwen die het placebo hadden genomen.

  Bosbessen het beste "medicijn" voor bloeddruk?

  "Nogmaals laat wetenschappelijk onderzoek de opmerkelijke eigenschappen zien van fruit in het op gang brengen van buitengewone genezingen in het menselijk lichaam," merkte voedingswetenschapper Mike Adams op.  Adams is  de Health Ranger, auteur van Food Forensics en uitgever van Food.news. "Een verrassend aantal medicijnen op recept kan worden vervangen door voedzame therapieën op basis van fruit, groenten, noten en zaden," legde Adams uit. "Toch is er geen neiging om genezende voedingsmiddelen in de samenleving te promoten, omdat er nauwelijks winst te behalen is met blauwe bessen, terwijl er enorme winst te behalen valt bij patiënten die monopolie geprijsde medicijnen krijgen voorgeschreven."

  De onderzoekers merkten op dat de resultaten van het onderzoek aantonen dat de bloeddruk onder controle kan worden gehouden door toevoeging van een enkel voedingsbestanddeel zoals bosbessen. Zij concludeerden dat "dagelijkse Blueberry-consumptie effectief kan zijn bij het voorkomen van de progressie van pre-hypertensie tot hypertensie bij postmenopauzale vrouwen."

  Terwijl andere bessen polyfenolen bevatten die kunnen helpen de bloeddruk, de endotheliale functie en de arteriële stijfheid verbeteren, zijn blauwe bessen één van de beste bronnen van polyfenolen. Bovendien bevatten bosbessen krachtige antioxidanten zoals flavonoïden, fenolzuren en stilbenen.

  Eerdere studies hebben vastgesteld dat wilde bosbessen de endotheliale functie kunnen versterken. Een afzonderlijke studie toonde aan dat het consumeren van ten minste drie of meer porties bosbessen per week het risico op een hartaanval met ongeveer 32 procent kan verlagen. 

  Volgens een afzonderlijke studie door onderzoekers uit Noord-Carolina kan het dagelijks eten van bosbessen mensen met pre-hypertensie helpen hun diastolische bloeddruk te verlagen.  Dit onderzoek toonde ook aan dat bosbessen natuurlijke killercellen (NK) konden verhogen. NK-cellen zijn een soort witte bloedcellen die nodig zijn om het immuunsysteem van het lichaam te beschermen tegen vreemde indringers zoals virussen en tumoren.

  NK-cellen scannen het lichaam op abnormale cellen die vervolgens worden vernietigd voordat ze in kankercellen kunnen veranderen.

  Voor deze studie groepeerden onderzoekers 25 deelnemers, mannen en vrouwen, in twee groepen. 

  Elke dag kreeg een groep 38 gr bosbessenpoeder terwijl de andere groep een placebo kreeg. Het poeder was equivalent aan 250 g verse bosbessen.  Binnen de zes weken vertoonde de groep die bosbessen had gekregen een significante toename in NK-celniveaus. De resultaten van de proef waren in overeenstemming met de gegevens van eerder onderzoek door hetzelfde team dat aantoonde dat bosbessen het aantal NK-cellen, oxidatieve stress en ontstekingen bij getrainde atleten verbeterden."

  Studies door verschillende onderzoeksteams hebben ook bevestigd dat de anthocyanines in bosbessen kunnen helpen de schade door vrije radicalen als gevolg van kanker te voorkomen. Probeer dagelijks bosbessen te eten om het risico op het ontwikkelen van kanker en verschillende hartaandoeningen te verminderen.

  Andere gezondheidsvoordelen van bosbessen.

  In het geval dat u nog steeds niet overtuigd zijt, vind je hieronder andere gezondheidsvoordelen van bosbessen:

  • Bosbessen kunnen de gezondheid van de huid verbeteren - De huid heeft collageen en vitamine C nodig om huidschade te voorkomen als gevolg van vervuiling, rook en blootstelling aan de zon. Een enkele kop bosbessen bevat 24 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C.

  • Bosbessen helpen de botten gezond houden - Bosbessen bevatten calcium, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, vitamine K en zink. Het consumeren van genoeg van deze mineralen en vitamines kan de botstructuur en zijn kracht verbeteren.

  • Bosbessen kunnen helpen bij het verbeteren van de geestelijke gezondheid - Volgens studies is het eten van bosbessen gekoppeld aan "langzamere cognitieve achteruitgang bij oudere vrouwen”. Naast het minimaliseren van het risico op cognitieve schade, kunnen bosbessen ook het kortetermijngeheugen verbeteren.

  Oorspronkelijk artikel: “Eating a cup of blueberries a day protects you against heart disease and cancer, scientists discover”, Monday, May 14, 2018 by: Zoey Sky.

  Bijlagen:
  http://www.greenmedinfo.com/blog/blueberries-protect-against-top-2-killer-diseases#_ednref2   
  https://www.medicalnewstoday.com/articles/287710.php   

  06-06-2018, 14:26 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:bosbessen, kanker, kankerpreventie, hart- en vaatziekten, gezond eten, voedingswetenschap, fruit, kruidenier, genezende voeding.
  24-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessen tegen kanker

  Eet meer bessen: Anthocyanen onderdrukken tumoren en verstoren de expressie van kankergenen.

  Het is geen geheim: bessen zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en vezels. Hun zoete, scherpe smaken en levendige kleuren zijn een andere belangrijke bonus - en het blijkt dat de voordelen van die mooie pigmenten die bessen hun kenmerkende diepe tinten geven, meer dan alleen maar schoonheid zijn. Deze natuurlijke pigmenten, bekend als "anthocyanins," hebben krachtige antikankereffecten. In feite zijn ze zo effectief dat zelfs de reguliere wetenschap erkent dat bessen het pad kunnen effenen voor een betere behandeling van kanker.

  Zou er ooit een wereld kunnen bestaan waarin kankerpatiënten worden behandeld met een bessenconcentraat in plaats van met toxische chemotherapie? Volgens een onderzoeksteam van de Universiteit van Oost-Finland is dat misschien wel het geval.

  Hoe bessen kunnen helpen kanker te verslaan.

  De bevindingen uit Finland geven aan dat de anthocyanines in bessen de functie van sirtuin 6-enzymen in kankercellen verhogen. En zoals bronnen uitleggen, zijn Sirtuin-enzymen verantwoordelijk voor "regulering van de expressie van genen die de functie van cellen regelen via belangrijke cellulaire signaleringsroutes." Veranderingen in Sirtuinfunctionaliteit kunnen worden veroorzaakt door veroudering, en deze veranderingen spelen een rol bij de ontwikkeling van ziekten zoals kanker. Sirtuin 6, kortweg SIRT6, wordt ook geassocieerd met glucosemetabolisme.

  Hoewel alle bessen grote gezondheidsvoordelen hebben, zeggen de onderzoekers dat enkele van de meest ingrijpende effecten werden waargenomen bij minder bekende bessen.

  Minna Rahnasto-Rilla, hoofdauteur van de studie en doctor in de farmacie, merkte op: "De interessantste resultaten van onze studie hebben betrekking op cyanidine, een anthocyanine dat overvloedig voorkomt in wilde bosbessen, zwarte bessen en rode bosbessen.

  Cyanidine bleek bijzonder effectief te zijn bij darmkanker, door het stimuleren van een toename aan SIRT6. Meer, dit krachtige fytonutriënt bleek de activiteit van twee kankergenen (Twist1 en GLUT1) te verminderen. Maar dat is nog niet alles: Cyanidine verhoogde ook de aanwezigheid van een tumor suppressor gen die bekend staat als FoXO3.

  Andere gezondheidsvoordelen van bessen.

  Bessen staan bekend om een reeks voordelen voor de gezondheid; er zijn veel soorten bessen en elke soort heeft zijn eigen unieke voedingskwaliteiten. Goji-bessen staan bijvoorbeeld bekend voor het bevatten van een assortiment van B-vitaminen, vitamine E, linolzuur, selenium en bèta-caroteen. De eenvoudige goji is ook rijk aan aminozuren en andere sporenmineralen.

  Bosbessen staan bekend om het neutraliseren van vrije radicalen op cellulair niveau en kunnen zelfs helpen om collageenafbraak te voorkomen. Dus als je op zoek bent om jong te blijven, kunnen bosbessen helpen. Drie keer kleiner dan de blauwe bes, zijn blauwe bosbessen een voedingskrachtcentrale in een echt klein pakket. Naast het ondersteunen van het bloedsomloopsysteem, zijn bosbessen bekend voor het verbeteren van de gezondheid van het oog.

  Kersen, aardbeien en braambessen staan ook hoog aangeschreven om hun talrijke gezondheidsbevorderende eigenschappen. Kersen staan bijvoorbeeld bekend om het helpen verminderen van gewrichtspijn geassocieerd met jicht en bevatten ook veel meervoudige antioxidanten - waaronder anthocyanines, quercetine en ellaginezuur. Kersen flavonoïden staan erom bekend gezonde weefsels te ondersteunen.

  Bramen hebben een hoog gehalte aan ellagic acid, samen met vitamine C en E. Gecombineerd met een scala aan fytonutriënten, zijn bramen een geweldige voedingsbooster die kan helpen bij het bestrijden van ziekten.

  Er zijn veel soorten bessen om uit te kiezen, en terwijl ze elk hun eigen unieke voedingsprofielen en gezondheidsvoordelen hebben, kun je echt niet fout gaan. Elke bes is de moeite waard om in ons dieet in te sluiten!

  Oorspronkelijk artikel:”Eat more berries: Anthocyanins suppressies tumors, disrupt the expression of cancer genes”, Tuesday, April 24, 2018 by: Vicki Batts, Natural News.

  Bijlagen:
  https://www.globalhealingcenter.com/natural-health/healthy-berries/   
  https://www.healthline.com/nutrition/11-reasons-to-eat-berries   

  24-05-2018, 22:21 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:anti-kanker voedingsmiddelen, anti-oxidanten, bessen, vers fruit, functioneel voedsel, goed eten, helende voedingsmiddelen, natuurlijke geneeskunde, voedingsstoffen, voeding, kanker voorkomen, ziekte voorkomen
  23-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Depressie

  Depressie is een symptoom van tekort aan voedingsstoffen; het behandelen met medicijnen is niet alleen ineffectief maar ook gevaarlijk.

  Veel te veel mensen lijden de afgelopen jaren aan depressies, waardoor er meer antidepressiva gebruikt worden dan ooit - met 13 miljoen Amerikanen die dergelijke medicijnen elke dag innemen. Tegelijkertijd zijn de eetgewoonten van mensen aanzienlijk verslechtert. Hoewel de meesten niet geneigd zijn te denken dat de twee, voeding en depressie, met elkaar in verband staan, zeggen sommige experts dat dit absoluut geen toeval is.

  Het verband tussen het ‘arm’ modern Westers dieet en problemen als obesitas of diabetes is gemakkelijk te zien vanwege de ongecontroleerde suikerconsumptie, maar depressie is meer het gevolg van wat we niet eten.

  Zo is er bijvoorbeeld veel onderzoek dat het verband aantoont tussen tekort aan vitamine D en depressie. Een studie toonde aan dat mensen met een vitamine D-spiegel die als onvoldoende werd beschouwd, twee keer zoveel kans hadden op depressieve symptomen dan personen met een lichte deficiëntie. Dat komt omdat het lichaam vitamine D gebruikt om de enzymen te reguleren die nodig zijn voor de productie van dopamine, epinefrine en norepinephrine, hormonen die worden gebruikt om humeur en stress te reguleren, evenals de energieniveaus.

  Depressie kan ook het gevolg zijn van magnesiumgebrek. Een Kroatisch onderzoek wees uit dat veel mensen die zelfmoord hadden gepleegd een zeer laag magnesiumgehalte hadden. Uit een onderzoek van de University of Vermont bleek intussen dat volwassenen met milde tot matige depressie opmerkelijke verbeteringen meldden na het nemen van magnesiumsupplementen gedurende slechts twee weken. Zo’n  68 procent van de Amerikanen krijgt niet de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium binnen, met 19 procent niet eens de helft van de benodigde hoeveelheid. Dit zou best een rol kunnen spelen in het stijgend  aantal depressies.

  Mensen met depressie hebben ook lagere concentraties zink in hun bloed; studies hebben aangetoond dat zinksuppletie die depressie kan omkeren.

  Antidepressiva scoren slecht in effectiviteit.

  Het verband met voeding verklaart waarom de behandeling van depressie met medicijnen zo ontoereiken is. Die medicijnen werken eenvoudig niet op de onderliggende oorzaak van de depressie. Een nieuwe studie aan de Zurich University of Applied Sciences concludeerde dat "antidepressiva grotendeels ineffectief en potentieel schadelijk zijn" en het is één van de vele onderzoeken die wijzen op het onaanvaardbare gebruiksrecord van deze medicijnen.

  Om het nog erger te maken, is het feit dat het gebruik van deze medicijnen op lange termijn iemands kansen op een terugval van depressieve episodes verhoogt met een  hoger risico op zelfmoord er bovenop. Het is moeilijk om je een slechter neveneffect voor te stellen als men weet hoeveel daders van massamoorden de laatste jaren antidepressiva gebruikten.

  Een groot probleem is dat artsen deze medicijnen veel te snel voorschrijven en veel patiënten vragen ernaar in de hoop op een eenvoudige oplossing. Het is begrijpelijk dat degenen die depressief zijn zich graag in een betere gemoedstoestand willen bevinden, maar het corrigeren van voedingstekorten is echt net zo gemakkelijk, en er komen geen bijwerkingen om de hoek kijken.

  Beter is te zorgen dat men genoeg krijgt van de voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft. Deze verbeteren niet alleen de depressie maar ook de algehele gezondheid; een win-winsituatie. Hoewel studies hebben aangetoond dat supplementen met vitamine D, zink en magnesium effectief depressie kunnen aanpakken, kan men deze voedingsstoffen ook via de voeding aanvoeren. Oesters, cashewnoten, krab en rundvlees worden allemaal beschouwd als goede bronnen van zink, terwijl een magnesiumstoot kan bereikt worden met voedingsmiddelen zoals spinazie, amandelen, snijbiet, pompoenpitten, amandelen en donkere chocolade.

  Vitamine D is misschien de gemakkelijkste tekortkoming om te corrigeren; je hoeft alleen wat tijd in de zon door te brengen zonder bescherming en de huid maakt kosteloos vitamine D aan. De benodigde tijd varieert afhankelijk van de huidskleur, het tijdstip van de dag en je geografische locatie, maar het kan een paar keer per week met 10 minuten per dag.

  Voor mensen met een ernstige depressie is het misschien moeilijk te geloven dat iets zo eenvoudig als het verkrijgen van meer voedingsstoffen een verschil kan maken, maar zij hebben niets te verliezen en alles te winnen door het te proberen.

  Oorspronkelijk artikel:”Depression is a symptom of nutriënt deficiency; treating with drug is not only ineffective but dangerous”, Friday, April 13, 2018: Isabelle Z., Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/03/17/new-study-finds-antidepressants-to-be-largely-ineffective-and-potentially-dangerous/   
  https://psychcentral.com/news/2014/01/04/depression-tied-to-low-zinc-levels-in-blood/64076.html   

  23-05-2018, 14:35 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:depressie, antidepressiva, voedingstekorten, vitamine D, zink
  16-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirty Dozen

  Aardbeien bevatten het meest bestrijdingsmiddelen.

   Het eten van fruit en groenten is van vitaal belang voor de algehele gezondheid, maar wat als elke sappige beet een cocktail van giftige pesticiden bevat?

  De Environmental Working Group (EWG) analyseerde monsters van conventioneel geteelde producten verzameld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en ontdekte dat bijna 70 procent residuën bevatte van bestrijdingsmiddelen.

  Me ontdekte een totaal van 230 verschillende pesticiden of afbraakproducten ervan op duizenden monsters. 

  Onderstaande producten testten positief voor een aantal verschillende residuën van bestrijdingsmiddelen en bevatte hogere concentraties van pesticiden dan enig ander fruit en groenten. Volgens de EWG-bevindingen testte meer dan 98 procent van de monsters van appels, kersen, nectarines, perziken en aardbeien positief voor het residu van ten minste één type pesticide. Een enkele aardbeienbemonstering onthulde 20 verschillende bestrijdingsmiddelen, terwijl spinaziemonsters 1,8 keer zoveel pesticidenresidu’s bevatten als enig ander product.

  De groenten en fruit waarin het meeste residu’s werden gevonden zijn: appelen, appelspijs, bosbessen, druiven, sperziebonen, bladgroenten, peren, perziken, aardappelen, pruimen, spinazie, aardbeien, rozijnen, paprika's, tomaten, en winterpompoenen.

  Matig tot laag scoorden: appelsap, avocado's, bananen, bonen, broccoli, kool, meloenen, wortelen, bloemkool, selderij, maïs, aubergines, grapefruits, linzen, sla, uien, sinaasappels, sinaasappelsap , erwten, pruimen, zomerpompoenen, zoete aardappelen, tofu, tomatensausen en courgettes.

  EWG maakte een top 12 op van groenten en fruit met de meeste residuën van bestrijdingsmiddelen (Dirty Dozen).

  1 Aardbeien

  2 Spinazie

  3 Nectarines

  4 Appelen

  5 Druiven

  6 Perziken

  7 Kersen

  8 Peren

  9 Tomaten

  10 Selderij

  11 Aardappelen

  12 Zoete paprika's

  EWG voegde ook hete pepers toe aan de productmonsters omdat deze sterk verontreinigd waren met insecticiden die toxisch zijn voor het menselijke zenuwstelsel. De USDA vond residuën van drie zeer toxische insecticiden (acefaat, chloorpyrifos en oxamyl) op een deel van 739 geteste monsters hete pepers in 2010 en 2011, in concentraties die hoog genoeg waren om erover bezorgd te zijn. In 2015, registreerde men in Californië nog steeds residuën van deze drie insecticiden bij een test van 72 ongewassen hete pepers. 

  Als je geen biologische hete pepers kunt vinden, zou het koken ervan de pesticideresidu's verminderen.

  Deze resultaten onderstrepen de gezondheidsrisico's die door pesticiden verontreinigde gewassen opleveren. Een studie gepubliceerd in het tijdschrift JAMA Interne Geneeskunde vond een verband tussen het eten van voedingsmiddelen met hoge pesticidenresiduën en vruchtbaarheidsproblemen.

  De studie betrof vrouwen die rapporteerden dat ze twee of meer porties per dag aten van producten met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen. Ze bleken 26 procent minder kans te hebben op een succesvolle zwangerschap tijdens het onderzoek dan deelnemers die minder porties van deze voedingsmiddelen aten.

  Een andere studie onder mannen vond vergelijkbare associaties tussen consumptie van voedingsmiddelen met hogere residuën van bestrijdingsmiddelen en reproductieve gezondheid.

  Analiste Sonya Lunder van EWG, legt uit hoe hun team elk jaar een lijst opmaakt met de Dirty Dozen en een video met de titel "Shopper's Guide to pesticides in products." Lunder belicht ook de Clean Fifteen-lijst met vijftien groenten en fruit met de minste hoeveelheid van pesticideresiduen onder de duizenden monsters die de EWG testte. De lijst bevat o.a. avocado, pompelmoezen en bloemkool

  De gids kan mensen helpen die graag weten welke voedingsmiddelen hoog scoren in de categorie met bestrijdingsmiddelen en moedigt hen aan om biologisch geteelde versies te kopen om ervoor te zorgen dat alle gezondheidsvoordelen worden verkregen zonder blootstelling aan chemicaliën.Mensen die biologische producten eten krijgen veel minder of geen pesticiden binnen. 

  Oorspronkelijk artikel:”Strawberries are the most pesticide-ridden crop you can eat”, Monday, May 14, 2018 by:: Janine Acero, Natural News.

  Bijlagen:
  http://www.wakingtimes.com/2018/04/11/see-which-produce-has-the-most-pesticides-in-ewgs-2018-dirty-dozen-list/   
  https://www.ewg.org/foodnews/summary.php#highlights   
  https://www.youtube.com/watch?v=rLUZsnnoAdg&feature=youtu.be   

  16-05-2018, 20:44 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Tags:conventioneel geteelde producten, voedselveiligheid, insecticiden, lokaal geteelde producten, organische stoffen, residuen van bestrijdingsmiddelen, pesticiden, giftige chemicaliën
  14-05-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Langer leven

  Het eten van noten en zaden verlaagt het risico op vroegtijdig overlijden met de helft.

  Eet meer noten en zaden voor een anger leven. Volgens een studie vermindert het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan omega-6-vetzuren, het risico op vroegtijdige dood met bijna de helft. De studie, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition, toonde aan dat niveaus van de omega-6 vetzuren, die te vinden zijn in plantaardige oliën, een betere gezondheid van het hart waarborgen.

  Omega-6 meervoudig onverzadigde vetzuren staan bekend om hun gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed. Omega-6-vetzuren bevorderen ook de productie van ontstekingsremmende stoffen. De wetenschappers onderzochten de associaties van voedingsfactoren met het risico op het ontwikkelen van ziekten alleen door zich te concentreren op hun effecten op ziekterisicofactoren. 

  De studie werd uitgevoerd door een team van onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland. Het team bekeek de bloedvetzuurniveaus van 2.480 mannen in de leeftijd van 42 tot 60 jaar bij het begin van het onderzoek. Vervolgens werd een follow-up test uitgevoerd op de deelnemers gedurende gemiddeld 22 jaar, waarbij 1.433 mannen stierven aan verschillende ziektes. De onderzoekers splitsten de deelnemers in vijf verschillende groepen op basis van hun bloed linolzuur niveau. Linolzuur is het meest voorkomend meervoudig onverzadigd omega-6-vetzuur.

  Resultaten van de studie toonden aan dat een hoog niveau aan linolzuur, een veel voorkomend omega-6 vetzuur, leidde tot een 43 procent minder risico op vroegtijdig overlijden in vergelijking met degenen met het laagste niveau. De onderzoekers benadrukten ook dat omega-6-vetzuren de productie van ontstekingsremmende stoffen bevorderen.

  Een andere belangrijke ontdekking van het onderzoek is dat er voordeel ongeacht de gezondheidstoestand van de deelnemer voorafgaand aan het onderzoek. Conclusie: de resultaten van het onderzoek gaven aan dat hoe hoger het niveau van linolzuur in het bloed, hoe lager het risico op vroegtijdige dood. Bovendien ondersteunt de studie bevindingen uit eerdere op populatie gebaseerde onderzoeken die een hogere inname van linolzuur en een hoger niveau van linolzuur in het bloed associëren met een lager risico op cardiovasculaire aandoeningen en type 2 diabetes, zonder het risico op kanker te verhogen.

  "Onze bevindingen toonden een inverse associatie van een hogere biomarker van linolzuur inname met cardiovasculaire mortaliteit en weinig bezorgdheid voor enig risico, wat de huidige voedingsaanbevelingen ondersteunt om de linolzuurinname te verhogen voor preventie van hart- en vaatziekten," verklaarde Jyrki Virtanen, één van de auteurs van het onderzoek.

  De beste bronnen van omega-6-vetzuren zijn vlaszaadolie, lijnzaad, lijnzaadmeel, hennepzaadolie, hennepzaden, druivenpitolie, zaden zoals pompoenpitten en rauwe zonnebloempitten, noten zoals pijnboompitten en pistachenoten, boragieolie, teunisbloem olie, zwarte bes zaadolie en acai.

  Naast omega 6-rijk voedsel zijn andere voedingsmiddelen die kunnen helpen het leven te verlengen veenbessen, groene thee, zalm, bosbessen, volle granen en olijfolie en wijn.

  Oorspronkelijk artikel:”Eating nuts and reeds found to cut your risk of premature death by HALF”, Sunday, April 22, 2018 by: Michelle Simons, Natural News.

  Bijlagen:
  https://foreveryoung.perriconemd.com/best-food-choices-for-omega-3-and-omega-6-and-omega-9-essential-fatty-acids.html   
  https://www.express.co.uk/life-style/health/934523/How-to-live-longer-nuts-seeds-risk-premature-death-diet-omega-6   
  https://www.huffingtonpost.com/2014/02/26/anti-aging-foods-_n_4855653.html   

  14-05-2018, 21:43 geschreven door opabio

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Tags:Bloed linolieniveaus, cardiovasculaire ziektepreventie, cardiovasculaire gezondheid, ziektepreventie, ziektebehandelingen, vroege dood, vetzuren, voedsel als medicijn, voedselwetenschap, goed dieet, goede voeding, goede wetenschap, genezend voedsel, gezon
  Archief per week
 • 01/07-07/07 2019
 • 24/06-30/06 2019
 • 10/06-16/06 2019
 • 03/06-09/06 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 22/04-28/04 2019
 • 08/04-14/04 2019
 • 11/03-17/03 2019
 • 04/03-10/03 2019
 • 18/02-24/02 2019
 • 04/02-10/02 2019
 • 21/01-27/01 2019
 • 14/01-20/01 2019
 • 07/01-13/01 2019
 • 31/12-06/01 2019
 • 24/12-30/12 2018
 • 17/12-23/12 2018
 • 10/12-16/12 2018
 • 26/11-02/12 2018
 • 19/11-25/11 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 29/10-04/11 2018
 • 22/10-28/10 2018
 • 15/10-21/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 17/09-23/09 2018
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 27/08-02/09 2018
 • 20/08-26/08 2018
 • 13/08-19/08 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 16/07-22/07 2018
 • 09/07-15/07 2018
 • 02/07-08/07 2018
 • 25/06-01/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 03/07-09/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 29/06-05/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 05/01-11/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!