Madame soleil is al even in het land en dat betekent maar een ding: veel tijd buiten doorbrengen en ongegeneerd genieten van een feel good aperitief. Tijd dus om creatief om te springen met de inhoud van je glas. GROHE creëerde geraffineerde mock- en cocktails op basis van - jawel - kraanwater. Handig, want je hebt het altijd in huis en het is een van de strengst gecontroleerde voedingsmiddelen, rechtstreeks uit de kraan. Zet de glazen maar koud en laat het smaken!
RIVIERA ESCAPE - zonder alcohol -
Ingrediënten : 30 ml MeMento alcoholvrije gedestilleerde melange - 20 ml berkenwater - 15 ml kamille- en witte druivensiroop - 15 ml citroensap - 20 ml heet water - Bloemen van kaasjeskruid
How to
Laat de bloemen van kaasjeskruid in heet water trekken. Meng de ingrediënten nadat ze afgekoeld zijn in een cocktailshaker. Voeg ijs toe, dek af en schud krachtig tot de buitenkant van de shaker ijskoud is. Giet de drank in een Collins-glas dat met ijs gevuld is. Garneer met een druivenblad en gemalen peper.
PEACH & BASIL BELLINI - - met alcohol -
Ingrediënten : 2 perziken - 150 gr suiker - 150 ml bruiswater - Handvol basilicum - Shot wodka - 1/2 limoen
How to
Maak een eenvoudige suikersiroop door het water en de suiker samen te voegen en goed door te roeren. Blancheer vervolgens de perziken en haal de schil eraf. Marineer de perziken gedurende (idealiter een aantal dagen) in de siroop.
Meng twee eetlepels perzikensiroop met een shot wodka en het sap van een halve limoen. Giet in een highball glas gevuld met basilicum, een stukje perzik en ijsblokjes. Werk af met bruisend water en meng met een barlepel.
BE ITALIANO, BE APERITIVO - - met alcohol -
Ingrediënten : 40 ml Amaro del Centenario Cerutti likeur - 30 ml bitter Mediterraneao Macchia Vermouth - 6 druppels vanille en kastanje tincture - Bruiswater - Wild rose essence - Rozenblaadjes
How to
Schud de ingrediënten met het ijs gedurende een 20-tal seconden en giet in een
Shake de ingrediënten met het ijs gedurende 20 seconden en giet in een kelkglas. Vul het glas aan met bruiswater en spray wild rose essence op het drinkoppervlak. Werk vervolgens af met rozenblaadjes.
RASPBERRY HAPPY - - zonder alcohol -
Ingrediënten : 25 ml frambozenpuree - 25 ml siroop van viooltjes - 20 ml rietsuikersiroop - 35 ml limoensap - 35 ml bruiswater - Verse muntblaadjes
How to
Meng de frambozenpuree (geplette frambozen), de viooltjessiroop, rietsuikersiroop, het limoensap en 60 ml koud water in een blender tot je een gladde massa krijgt. Zet het mengsel in de koelkast tot het goed gekoeld is. Verwijder eventueel schuim. Giet in een glas gevuld met ijs en bruiswater. Roer voorzichtig om en werk af met kleine muntblaadjes.
GROHE Blue Home & GROHE Red drinkwatersysteem
Dankzij het compacte drinkwatersysteem GROHE Blue Home komt er heerlijk gekoeld, gefilterd (licht) bruisend water recht uit de kraan. Niet enkel handig omdat je hierdoor niet meer hoeft te zeulen met pakken water, maar ook de uitgelezen basis voor het maken van heerlijke mocktails, cocktails of flavored water. GROHE Blue Home kan het drinkwaterbudget van een gezin met wel 60% verminderen in vergelijking met de prijzen van de grootste flessenwatermerken. Verder ligt ook de totale CO2-uitstoot zo’n 80% lager dan bij flessenwater.
GROHE Red maakt kokend heet water direct beschikbaar. Denk eens na over het aantal keren per dag dat je kokend heet water nodig hebt – en de tijd die je doorbrengt terwijl je wacht tot het water kookt. En stel je nu eens voor dat je tijd, energie en ruimte in de keuken kan besparen – alles in één keer. Dat is wat de GROHE Red belooft: een mooi en betrouwbaar systeem dat direct én veilig kokend heet water levert uit de kraan. De handige systemen zijn in elke bestaande of nieuwe keuken in een handomdraai te installeren.
|