Inhoud blog
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
  • Ray-Ban & Lenny Kravitz
  • BR X5 Black Titanium
  • De nieuwe stoelmodellen van Marie's Corner
  • Internationaal tuinfestivall
  • Stoneman Arduenna-Saison startte op 13 april
  • Alpina Extreme Quartz
  • Seastrong Diver Extreme Automatic GMT: de avontuurlijke duiker
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    30-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Smurfenavontuur: reeds 160.000 bezoekers!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mis ze niet! Te bezoeken tot 27 januari ! Een Collector catalogus om onder de kerstboom te plaatsen.

    Meer dan 160.000 bezoekers hebben het Smurfenavontuur dit jaar al bezocht. De verbeterde scenografie in het Paleis 2 heeft vele bezoekers kunnen bekoren om de wereld van de Smurfen te ontdekken; hun dorp en het huis van de grote Smurf te bezoeken, Gargamel gevangen te nemen, de ontsnapping op de rug van een ooivaar te ervaren door middel van een VR-bril, ….!

    Chloé Beaufays, woordvoerster van “Het Smurfenavontuur”: "Vandaag hebben we al 160.000 bezoekers die het Smurfenavontuur bezocht hebben en we verwachten met de eindejaarsfeesten de kaap van 200.000 bezoekers te overtreffen. Omdat er zoveel fans zijn, hebben we een Collector catalogus ontwikkeld die in de shop in Palais 2 verkocht zal worden. Een smurfig geschenkidee voor onder de kerstboom!”

    Waar zullen onze Smurfen na België gaan? We hopen het u tijdens onze afsluitcocktail te kunnen vertellen op zondag 27 januari om 18.00 uur.

    Het Smurfenvontuur, dat is….

    Via een enorm blad uit een stripverhaal dringt de bezoeker door tot in het hart van een magisch bos tot hij bij het beroemde smurfendorp komt. Hij neemt een slok van de toverdrank in het huis van Grote Smurf en verandert in een echte Smurf. Wat verderop werkt Gargamel aan een helse machine om het klimaat van het Smurfendorp – ons klimaat – te vernietigen.

    De bezoeker trotseert daarna het gevaar van een betoverd bos en moet daarbij de duivelse valkuilen omzeilen die leiden naar de woning van de vreselijke Gargamel. Hij zal de hulp van alle Smurfen nodig hebben om de gemene tovenaar te vangen en zijn verschrikkelijke uitvinding te vernietigen. Het avontuur eindigt met een vrolijke noot, want de bezoeker wordt uitgenodigd voor het dorpsfeest waar hij de Smurfendans leert.

    Praktische info: Waar ? Brussels Expo – Paleis 2 - Belgiëplein - 1020 Brussel

    Wanneer ? Tot 27 januari 2019, van 10u tot 18u (laatste toegang: 17:00).

    Meer informatie op www.smurfexperience.com

    Ticket info : Eenmalige dagpas te gebruiken t/m 27/01/2019 - Kinderen (3 -12) : 11€ - Volwassenen (+18) : 17€ - Jongeren (13 tot 18 op vertoon van een studentenkaart) - Familie (4 personen- Max 2 volwassenen) : 52€ - Collector ticket : +4,95€ extra

    30-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kristallen bol van de cruisewereld, wat zijn de trends voor 2019?

    Een cruisevakantie zal er in 2019 al helemaal anders uitzien dan pakweg tien jaar geleden. CLIA (Cruise Lines International Association, een organisatie die bijna alle cruiserederijen ter wereld groepeert) heeft onderzocht wat de trends zijn voor het komende jaar. Op cruise gaan om te herbronnen en de batterijen weer volledig op te laden, dat is een van de absolute toptrends, samen met de groei van sociale media. De meeste reisagenten (8 op 10) verwachten in de komende twaalf maanden een groei van het aantal cruiseboekingen.

    Welke cruisetrends mag men in 2019 verwachten?

    1.     Instagram & inspiratie: gemiddeld zijn er dagelijks 351 miljoen Instagramposts met de hashtag #travel. Dankzij de wifi aan boord van de schepen delen cruisepassagiers hun reiservaringen, wat heel wat mensen inspireert om ook een cruisevakantie te boeken.

    2.     Herbronnen: met het jachtige leven is er meer dan ooit nood aan vakanties om de energieniveaus weer op peil te brengen. Cruise operators bieden een heel scala van mogelijkheden aan, met spa & wellness, gezonde voeding en menu’s voor alle soorten diëten, en top notch fitnessfaciliteiten.

    3.     Doelbewust: De reisbeleving op zich is geëvolueerd naar een actievere vorm waarbij veel meer gefocust wordt op het doel. Reizigers zijn op zoek naar een grotere immersie in een bestemming. Het beleven van lokale culturen wordt veel belangrijker dan het gewoon bezoeken. Het eenvoudig afvinken van to-do lijsten is passé. Passagiers willen nu de Machu Picchu veroveren, of een culinaire stage volgen aan boord.

    4.     Aan boord met slimme technologie: cruiserederijen hebben zwaar ingezet op zogenaamde “wearables”, zoals polsbandjes met chiptechnologie, met als doel om een sterk gepersonaliseerde cruise-ervaring te kunnen bieden, aan boord en zelfs aan land.

    5.     Bewust en mindful reizen: De cruise-industrie is zich erg bewust van het feit dat de samenwerking met de lokale bevolking een must is om het erfgoed te helpen respecteren. Er wordt ook maximaal geïnvesteerd om de ecologische voetafdruk minimaal te houden. Door het samenwerken met de bestemmingen krijgen de lokale economieën een boost, terwijl cultuur, erfgoed en milieu maximaal beschermd worden.

    6.     Onmogelijke bestemmingen zijn de nieuwe luxe: Veel reizigers dromen nu van extreme bestemmingen die vaak enkel per schip kunnen bereikt worden, zoals de Galapagos of Antarctica.

    7.     Generatie Z op zee: Generatie Z wordt de volgende twee jaar wellicht de grootse reisconsument, en haalt daarmee de groep millenials in. Beleving is bij hen nog belangrijker dan het materiële. Het verleidelijke van multiple cruisebestemmingen en unieke belevingen als dancefestivals op zee verhogen voor deze generatie de aantrekkelijkheid van cruises.

    8.     Het laagseizoen: buiten het seizoen op reis gaan wordt populairder. Mensen willen in de winter genieten van een tropisch paradijs, of iets bijzonders doen, zoals op zoek gaan naar het noorderlicht of het bezoeken van pinguïnkolonies. Diverse cruises spelen daarop in.

    9.     Digital Nomads: meer en meer moderne reizigers combineren werk en plezier. Ze kiezen voor reizen waar ze via hun computer ook wat kunnen werken.

    10. Vrouwvriendelijke bestemmingen: met het groeiend aantal vrouwelijke reizigers zorgen reisorganisaties voor meer routes waarbij de interesses van vrouwen centraal staan. Ook het connecteren van vrouwen onderling is een groeiend fenomeen. Cruises zijn ideaal.

    11. Single reizen zijn enorm in populariteit gestegen. Dat blijkt uit de zoekresultaten van Google. Cruises zijn een makkelijke manier om op vakantie te gaan als soloreiziger, te connecteren met medepassagiers, en om samen de meest gevarieerde bestemmingen te ontdekken.

    Cruise Outlook 2019 in cijfers : 30 miljoen cruisepassagiers wereldwijd = +6% in vergelijking met 2018.- 18 nieuwe schepen komen in de vaart in 2019. - Tegen juni zijn er 272 cruiseschepen operationeel (CLIA leden). - Meer dan 1,1 miljoen jobs.

     

     

     

     

     





    29-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malta, het vakantieland van de Traveltrends

    Er bestaat zoiets als mode in het reizen, bestemmingen of trends die ‘in’ zijn. Malta is zo’n vakantieland waar je alles vindt wat de reizigers van vandaag het liefst willen beleven en zien, ideaal voor een trendy vakantie. Van eilandhoppen tot foodie travel, dit zijn dé vijf reistrends van het moment waarvoor je naar Malta gaat.

    1. Eilandhoppen

    Verschillende eilanden bezoeken is niet alleen leuk maar ook afwisselend. Veel mensen weten nog niet dat de onafhankelijke staat Malta eigenlijk een archipel is in de Middellandse Zee. Die bestaat uit de eilanden zoals Malta, Gozo, Comino en zelfs enkele onbewoonde eilandjes met leuke namen zoals het pittoreske Cominotto, Fifla en Fungus Rock. Malta is klein maar fijn en ieder eilandje heeft iets bijzonders, prima om tijdens één reis te combineren. Hou je van prachtige baaien, kristalhelder water en een snuifje natuur? Dan is Malta jouw eilandhop-bestemming !

    2. Festival groupies

    Reizen met als doel een festival te bezoeken is de laatste jaren zeer populair onder jongeren. Heel wat reisorganisaties pikken de trend op en organiseren een reis zonder zorgen. Malta is dé festivalbestemming, er is het hele jaar door wat te beleven. Geniet van de islandvibe in combinatie met bijvoorbeeld het Jazz festival, Rock event of Unite with Tomorrowland. Alles kan in Malta! MTV ‘claimt’ zelf het ganse eiland van 9 tot 14 juli 2019.

    3. Set Jetting

    Geef toe, iedereen waant zich graag eens in het decor van zijn favoriete film. Met Set Jetting wordt dit ook echt mogelijk en reis je naar jouw favoriete filmlocaties. De lijst van films ‘shot in Malta’ is indrukwekkend. Je kan zelfs een rondreis maken van de ene filmset naar de andere. Ontdek de filmdecors van Midnight Express, Popeye, Murder on the Orient Express, Troy of Game of Thrones! Reis als een moviestar door Malta.

    4. LGBTQ+ reizen

    Verschillende organisaties specialiseren zich in reizen gericht op de meest LGBTQ+ vriendelijke bestemmingen waar iedereen zorgeloos kan genieten van zijn vakantie. Malta staat op nummer 1 in de Rainbow Europe Index, een lijst die Europese landen rangschikt op hun LGBTQ+ gelijkheidswetten en -beleid. Malta pakt er graag mee uit en dit zorgt voor een heerlijk positieve sfeer op het eiland.

     

    5. Reizen voor Foodies

    Als er één ding in de lift zit dan zijn het wel de gastronomische reizen of de vakanties waar food experiences voorop staan. Foodie reizigers zijn op zoek naar het lekkerste eten en de meest Instagramwaardige foodplekjes. De Maltese keuken is een mix van smaken met Italiaanse, Britse, Arabische en Franse invloeden. Overal op de eilanden vind je hippe restaurants met regionale gerechten. Een paar suggesties ? Probeer lampuki, een stoofpot met konijn, of pastizzi, de nationale snack van Malta. Heerlijk en fotogeniek!

    INFO : Voor meer informatie over een last-minute najaarstrip naar Cultuurstad Valletta www.valletta2018.org

     

     

     

     

     

     

     

     







    28-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Collectible '

    COLLECTIBLE, de beurs die zich exclusief toelegt op hedendaags collectiedesign uit de 21e eeuw, investeert opnieuw in het Vanderborght gebouw in hartje Brussel, vlak bij de Grote Markt.

    Beide oprichtsters, Liv Vaisberg en Clélie Debehault, zetten hun missie verder om het beste van hedendaags collectiedesign in de kijker te zetten. Na het succes van de eerste editie (meer dan 140 Belgische en internationale perspublicaties en 10 000 bezoekers) selecteerde het duo dit jaar zo’n honderd exposanten (een kwart meer dan vorig jaar), waarvan twee derde exposanten deelnam aan de eerste editie. Dit zijn bijna voor een gelijk deel galerijen en designers en designstudio’s zonder de musea en instellingen te vergeten. Verder hebben enkele magazines hun eigen stand waar ze hun favoriete designer ten toon kunnen stellen.

    Tijdens dit unieke evenement biedt COLLECTIBLE gevestigde galerijen de gelegenheid om hun nieuwste stukken te presenteren waaronder de Belgen van MANIERA en Victor Hunt, de Fransen van ToolsGalerie of Todd Merrill studio uit New York, slechts enkele namen om de ambitie van deze tweede editie aan te tonen.

    Toonaangevende ontwerpers en ateliers selecteren unieke stukken of beperkte series: de armaturen van Vladimir Slavov (DIM Atelier), het complexe textiel van Nathalie Van der Massen, of de meubels van de Fransman Kostia, die zijn inspiratie in Rusland haalde. Voor sommigen, zoals voor Studio Khachatryan, of voor de Engelsen zoals Studio Marcin Rusak, zal COLLECTIBLE de verzamelplaats van nieuwe collecties zijn en bijzondere creaties.

    Twee nieuwe secties

    Voor deze editie voegt COLLECTIBLE twee nieuwe ruimtes toe om te experimenteren en te ontdekken. De eerste ruimte huisvest kunstgalerijen die de convergentie tussen hedendaagse kunst en design onderzoeken. Deze functionele kunst, waarvan design de sleutel is, verbindt bijvoorbeeld de beeldhouwer Johan Creten en de schilder Jean-Baptiste Bernardet.

    In de tweede ruimte worden jonge afgestudeerden van de meest prestigieuze Europese scholen, zoals de Design Academy Eindhoven en het Royal College of Art, samengebracht. Ze maken gebruik van zowel voorouderlijke technieken, bijvoorbeeld Indiaas vakmanschap, alsook van zeer recente technieken, zoals de ontwikkeling van composietmaterialen.

    Instellingen

    De musea maken opnieuw integraal deel uit van COLLECTIBLE, waarvan er drie een gemeenschappelijke tentoonstelling zullen voorstellen: Design Museum Gent, ADAM (Brussel) et CID (Le Grand-Hornu, Bergen). De andere musea, o.a. Kanal en het Hortamuseum, maken deel uit van het VIPluik en zullen een bijzonder programma voorstellen.

    Scenografie

    Liv en Clélie kozen Studio Verter (Rotterdam) voor de scenografie van COLLECTIBLE. Deze scenografen, met een passie voor het creëren van specifieke ruimtes en het gebruik van gewone materialen die ze transformeren door ze op een onverwachte manier te gebruiken, willen de structuur van het gebouw heruitvinden. Dankzij het inventieve gebruik van bouwmaterialen, met een sterke nadruk op duurzaamheid, zal hun eenvoudige, maar radicale interventie de binnenruimtes van het Vanderborght gebouw opnieuw definiëren. De krachtige esthetiek en het oorspronkelijke circulatieprincipe van de eerste editie zullen echter behouden worden: geen gangpaden, de bezoeker gaat vrij van ruimte naar ruimte.

    Het selectiecomité

    Vier nieuwe, gerenommeerde persoonlijkheden uit de designwereld vormen samen het selectiecomité van deze tweede editie:

    Marcus Fairs (stichter en hoofdredacteur DEZEEN) Marcus is de auteur van belangrijke boeken over design en zijn site, de meest invloedrijke op dit gebied, telt meer dan twee miljoen bezoekers per maand. “Ik ben vereerd en blij dat ik gevraagd werd om deel uit te maken van de jury van Collectible Design en ik sta te popelen om de beurs te bezoeken in maart.”

    Constance Rubini (directrice MADD-Bordeaux, voorzitster van CNAP). Deze designhistorica is sinds 2000 curatrice van prestigieuze tentoonstellingen. “Collectible steunt de designcultuur en de creativiteit binnen dit domein. Ik ben blij dat ik dit engagement kan delen met het team van de beurs, dat overigens zijn doeltreffende aanpak al aantoonde tijdens de eerste editie verleden jaar.

    Alice Stori Lichtenstein (stichtster Schloss Holenegg for Design, docente FH Johanneum Graz) Alvorens ze het Schloss Hollenegg for Design-project oprichtte dat residenties biedt aan jonge ontwerpers, had de Milanese ontwerpster Alice van 2014 tot 2017 een blog. “Designobjecten kunnen dezelfde expressieve kracht hebben als grote kunst Het is dus waardevol om een beurs te hebben voor de galerijen en designers die in dit jonge, boeiende domein van collectiedesign werken.”

    Sigried Demyttenaere (mede-uitgeefster en mede-hoofdredactrice DAMN Magazine en artistiek directrice). Sigried stelde tal van privétentoonstellingen samen en geeft les aan de Gentse Hogeschool voor Schone Kunsten. “Het inspirerende en commerciële platform voor het hedendaags collectiedesign waar Brussel naar verlangde - met een brede waaier aan nationaal en internationaal talent - heeft mooie dagen in het vooruitzicht. De nieuwsgierigheid en de smaak van de organisatoren zijn erg veelbelovend voor de verdere ontwikkeling van het evenement.”

    COLLECTIBLE - 14-17 March 2019 - Vanderborght Building - Schildknaapstraat 50 - 1000 Brussels. www.collectible.design

    27-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Negen monumentale hoogstandjes voor je India reis

    Paleizen, forten, tempels, waterbronnen, stadspoorten; een keuze maken uit het aantal historische monumenten in India is bijna onmogelijk. Jet Airways doet een poging met negen waardige aanraders; van de usual suspects tot onbekende parels.

    1. Taj Mahal must voor first-timers, Agra

    Het bekendste monument van India is de Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Voor first-timers in India is het een must-see. De bouw van het marmeren paleis begon bij het overlijden van Mumtaz Mahal, vrouw van keizer Shah Jahan, in 1632. Het echtpaar is er begraven. De Taj Mahal kan je best fotograferen tijdens de avondshows. Het grafmonument is open van zonsopgang tot zonsondergang.

    2. Nederlands Bolgatty paleis, Kerala

    In Kerala staat een van de oudste Nederlandse paleizen, op Mulavukad (Bolgatty Island) in de stad Kochi. Het dateert uit 1744 en het in de tijd van de Verenigde Oost-Indische Compagnie de woning van de gouverneur. Bij de onafhankelijkheid van India in 1947 onafhankelijk werd het een historisch hotel resort. Je geniet er van een zwembad, een 9-holes golfbaan en Ayurvedische behandelingen.

    3. Bangalore Palace met 30.000 schilderijen, Bangalore

    Jet Airways vliegt rechtstreeks op Bangalore. De IT- en Tuinstad heeft een indrukwekkend aantal monumenten, onder meer het Zomerpaleis van Tipoe Sultan, Vidhana Souddha, waar de rechterlijke macht van Karnataka zetelt, en Bangalore Palace. Dit 120 jaar oude paleis – geïnspireerd door de architectuur van Windsor Castle – heeft prachtige tuinen en een collectie van 30.000 schilderijen en beeldhouwwerken.

    4. Exceptionele waterbron Chand Bawri, Rajasthan

    Chand Bawri is een ingenieus huzarenstukje in de architectuurgeschiedenis. Dit minder bekende monument maakte dat de inwoners van de Abhaneri-regio voorzien werden van water. De waterbron, 13 verdiepingen hoog, werd tussen 800 en 900 voor onze tijdrekening gebouwd. Het is een beauty.

    5. Ommuurde stad Ahmedabad

    De volledig ommuurde stad Ahmedabad werd in 2017 toegevoegd aan de 29 culturele UNESCO-sites in India. De stad uit de 15e eeuw, gesticht door sultan Ahma Shah, is een uniek voorbeeld van de architectuur uit de periode van de sultans. Het is een aaneenschakeling van traditionele huizen, typische straten, poorten, moskeeën en graven, met als hoogtepunt het Bhadra Fort.

     

    6. Grotten van Ajanta met 29 Boeddhistische tempels, Aurangabad

    De grotten van Ajanta (Ajanta Caves) bestaan uit 29 boeddhistische tempels. Ze zijn een meesterwerk, hoog op een klif langs de Waghora-rivier. Negen eeuwen lang werden de tempels door de monniken gebruikt, vandaar de mooie boeddhistische kunst. Aurungabad ligt op een uur vliegen van Mumbai of zes uur reizen met de trein.

    7. Historisch Lake Palace om in te slapen, Udaipur

    Midden Pichola Lake, op het eiland Jag Niwas, staat het witmarmeren Lake Palace. Het is in 1746 gebouwd door Maharana Jai Singh II en het heeft prachtige tuinen, terrassen en fonteinen. De kamers zijn gedecoreerd met schilderijen, kristallen voorwerpen en houtsnijwerk. Je kan er overnachten want het paleis is eigendom van Taj Hotels. Het is een vijfsterrenhotel met 83 kamers.

    8. Spooky Savoy Hotel, Mussoorie

    Mussoorie, ongeveer 300 km van Delhi, is bekend als een mysterieuze plaats, onder meer door het werk van de Indiase schrijver Ruskin Bond en door het historische Savoy hotel waarvan men zegt dat het er spookt. Ooit verbleven hier twee vrijgezelle dames/mediums: Frances Garnett-Orme en Eva Mountstephen. Frances overleed op mysterieuze wijze. Eva werd gearresteerd maar wegens gebrek aan bewijs weer vrijgelaten. Frances’ geest zou er nog rondwaren. Agathie Christie gebruikte het verhaal voor The Mysterious Affair at Styles.

    9. Rode Fort inclusief streetfood, Delhi

    In Delhi bezoeken veel toeristen het Rode Fort dat tussen 1638 en 1648 gebouwd werd als paleisfort voor de vijfde Mogol keizer die de hoofdstad verplaatste van Agra naar Delhi. Rond het fort staan streetfood stalletjes en er zijn markten in de buurt. In Delhi kan je ook minder bekende monumenten bezoeken zoals Agrasen ki Baoli, een trappenbron van ruim 600 jaar oud waar – zo wil het verhaal – mythische djinns wonen. Dit zijn wezens die wensen in vervulling doen gaan.

     

     

     

     







    26-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.xmas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-12-2018 om 09:53 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 fun facts over het nieuwe schip de Nieuw Statendam van Holland america Line

    Hoeveel kunstwerken zijn er aan boord? Hoeveel blauwe vinvissen zijn samen net zo lang als het schip? Hoeveel kopjes koffie worden er geserveerd? De Nieuw Statendam van Holland America Line is sinds 1 december 2018 jongstleden officieel lid van de vloot. Holland America Line viert deze mijlpaal met 25 fun facts over het nieuwste Pinnacle-klasse schip.

    1. De Nieuw Statendam bezoekt tijdens haar eerste dienstjaar meer dan 75 havens.

    2. Het prachtige interieur van de Nieuw Statendam is ontworpen door de internationaal gerenommeerde ontwerper Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten, één van 's werelds toonaangevende architecten werkzaam in de cruise-industrie.

    3. In het eerste jaar vaart de Nieuw Statendam ruim 171.722 kilometer. Dat is meer dan vier keer de wereld rond.

    4. De doopceremonie van het schip vindt plaats op 2 februari 2019 tijdens een besloten evenement in Fort Lauderdale, Florida.

    5. Twaalf in Seattle gevestigde bedrijven zijn belangrijke partners bij de bouw, lancering en exploitatie van de Nieuw Statendam. Dit is belangrijk voor Holland America Line als dé cruisemaatschappij van Seattle.

    6. Kunstenaars uit 150 verschillende landen zijn vertegenwoordigd in de kunstcollectie van de Nieuw Statendam.

    7. Elke maand worden er meer dan 150 flessen rode wijn gemaakt in BLEND, de eerste speciaal daarvoor gebouwde plek op zee om wijn te mengen.

    8. Met een lengte van ruim 297 meter is de Nieuw Statendam net zo lang als twaalf blauwe vinvissen.

    9. Kapitein Sybe de Boer had de leiding bij de Statendam, Zaandam, Rotterdam, Amsterdam en de Eurodam en werkte op de Maasdam, Ryndam, Noordam, Nieuw Amsterdam en de Koningsdam.

    10. Tijdens een zevendaagse cruise wordt er ruim negentig kilo pasta bereid in het Italiaanse restaurant Canaletto.

    11. Er zouden 7.067 flessen champagne nodig zijn om het buitenzwembad van de Nieuw Statendam te vullen.

    12. Op een cruise van één week worden 9.331 handdoeken tot leuke dieren gevouwen.

    13. Er zijn 1.920 kunstwerken aan boord!

    14. Tijdens een zevendaagse cruise worden er 4.200 kopjes koffie geserveerd.

    15. De romp van de Nieuw Statendam bestaat uit 720 individuele blokken.

    16. In het Lido restaurant worden er tijdens een cruise van een week 5.600 verse salades bereid in de Wild Harvest kookstand.

    17. De bemanningsleden van het schip vertegenwoordigen 33 landen.

    18. In de Rolling Stone Rock Room worden gedurende het eerste jaar meer dan 9.360 liedjes uitgevoerd.

    19. Gasten zullen het eerste jaar van 11.440 massages genieten.

    20. Bijna 20.000 gasten zullen in het eerste jaar deelnemen aan een digitale Windows workshop.

    21. Zeventig artiesten zullen tijdens het eerste jaar de podia van de Music Walk betreden.

    22. Aan boord van elke cruise worden 18 verschillende smaken ijs gemaakt.

    23. Het Grand Dutch Café serveert op een zevendaagse cruise 1.250 biertjes.

    24. De New York Deli & Pizza serveert 350 broodjes voor het ontbijt tijdens een cruise van een week.

    25. De Nieuw Statendam is een zusterschip van de Koningsdam, die in april 2016 werd opgeleverd.

    De Nieuw Statendam is op 5 december 2018 vertrokken op haar 14-daagse Premier Voyage van Civitavecchia in Italië naar Fort Lauderdale, Florida. Het schip brengt dan een seizoen door in het Caribisch gebied voordat het terugkeert naar Europa om tijdens de zomer de Middellandse Zee en Noorwegen te ontdekken.

    Het 99.500 ton zware schip voor 2666 gasten reflecteert de voortgaande evolutie van Holland America Line: van bekende elementen die het rijke erfgoed en de klassieke stijl weergeven tot state-of-the-art uitbreidingen die een gedurfde nieuwe koers uitdragen.

    Het ontwerp van het schip is grotendeels gelijk aan dat van de Koningsdam, het eerste Pinnacle-klasse schip. Het beschikt over alle kenmerken van de Pinnacle-klasse: grote met licht gevulde ruimtes en rijke interieurs geïnspireerd op de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

    Holland America Line’s eerste schip met de naam Statendam voer in 1898. Het nieuwe schip is het zesde in de geschiedenis van het bedrijf met deze naam. Door er ‘Nieuw’ voor te zetten, viert Holland America Line het verleden, heden en de toekomst van de rederij. www.HollandAmerica.com





    25-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ready set go!

    Klaar voor een nieuw sportjaar? Hoog tijd om die kerstkilo's eraf te lopen. Het Duitse label Anita biedt in hun Active range alvast enkele leuke en functionele nieuwigheden om die eerste sportsessies krachtig in te zetten.

    Sport Tights Fitness : een gloednieuwe hoogfunctionele en ergonomische legging. Werk je in het zweet met deze zwarte of koraal-antraciet 3/4 tight. De ergonomische snit en de nauwsluitende pasvorm geven je een mooi sportief silhouet en veel bewegingsvrijheid. Ademende microvezel-polyester garandeert een stabiele vorm en een prettig droog draaggevoel. Een extra zone van luchtige Mesh stof aan de zijkant en de rug reguleren het lichaamsklimaat.

    Sport tights massage, de masserende anti-cellulitis legging die spierherstel na inspanning bevordert, zal vanaf januari in drie lengtes beschikbaar zijn. De legging sleepte een ISPO en iF Design Award in de wacht.

    Een nieuw sportjaar betekent ook frisse nieuwe kleurtjes voor de sportbeha's. Air Control DeltaPad krijgt een koraalrood jasje, Air Control een antraciet-koraal combinatie. De Extreme Control haalt inspiratie uit de tenniswereld met de frisse prints "match ball" en "silver crystal". Ready, set, go!







    24-12-2018 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!