Middeleeuws festival en theaterwandeling ‘tussen berries en barakken’. Op 11 en 12 augustus viert Abdijmuseum Ten Duinen feest en dan is er van alles te beleven voor groot en klein. Het festival ‘Feest in de Abdij’ is een aaneenschakeling van onder meer live muziek, een vuurshow, een waterfluitconcert, theater en veel animatie voor de kinderen. Op 19 augustus worden bezoekers ondergedompeld in WO I tijdens de theaterwandeling ‘tussen berries en barakken’.
Spektakel tijdens middeleeuws festival ‘Feest in de Abdij’- Live muziek en spectaculaire vuurshow (11/08 - 19u-23u)
Ontdek op vrijdagavond tijdens het Middeleeuws kampement de traditionele ambachten en wie weet word je wel een volleerd boogschieter? In de avond wordt het gezellig met o.a. muziekgroep Ambrazar, vier eigenzinnige Brugse knapen, die de ambiance er inbrengen met ‘folkmuziek waar geen genre op te plakken is’. Laat je op het einde van de avond betoveren door de vuurshow van Mondria, begeleid onder live muziek. Spektakel verzekerd!
Boomklimmen en waterfluitconcert – zaterdag (12/08 - 14u-18u)
Het Collectief Via Nobilis neemt de bezoekers mee op een reis door de tijd, want ook op zaterdag zal dit Middeleeuws kampement neerstrijken op de site van het Abdijmuseum. Vooral de kinderen zullen zich niet vervelen want er wordt een ‘Kids Climb’ georganiseerd waarbij een parcours gebouwd wordt om in de bomen te klimmen. Na de roofvogeldemonstratie, trek je best naar de hilarische theatervoorstelling ‘Hilaria – het jaarfeest van Sint-Hilarius’, waarbij je als publiek ook actief zal deelnemen. Of wat dacht je van een ‘Waterfluitconcert’? Nadat de waterfluiten worden uitgedeeld wordt het publiek orkestlid van een uniek concert van water!
Theaterwandeling
Op 19 augustus word je tijdens de theaterwandeling ‘Tussen Berries en Barakken’ ondergedompeld in de sfeer van een militair hospitaal in de Eerste Wereldoorlog. De rode draad in de wandeling is Grand Hotel L’Océan, een militair hospitaal in De Panne waar 20.000 gewonden werden verzorgd. Historische personages passeren de revue en geven een inzicht in de manier waarin zij opereerden. Ook de persoonlijke gevolgen die de stroom aan gewonden had op de verzorgers, wordt tijdens de theaterwandeling aangetoond. Van de opvoering gaat grote dynamiek uit en de samenwerking tussen professionele acteurs (o.a. Andrea Croonenberghs, Kurt Defrancq, Wim Danckaert, Jonas Van Thielen) en amateurtoneelspelers is daar zeker niet vreemd aan. De speeltijden van de voorstelling zijn 10u30, 13u30 en 16u30.
|