Inhoud blog
  • Dromen van de zomer met Anita en rosa Faia
  • BR05 Black ceramic
  • Natuur en cultuur voor het ganse gezin in Frieslanf
  • Seastrong Diver Extreme Automatic
  • Een icoon in zijn categorie
  • Interhome wil Scandinaven naar Belgische kust lokken
  • Spetter met Trixie in het water
  • Aspria: een goede ademhaling, levensbelangrijk!
  • Moederdag
  • Peugeot lanceert nieuwe stijlvolle Boreal molen
  • Freedom Moses
  • Door de gordijnen het licht zien
  • De gevelbekleding maakt de architectuur
  • Belgische labels
  • Juttu-winkel in Luik
  • Koning Comfort troont op het terras
  • Magic drops glow
  • Ontdek de Oostkantons in de lente
  • Unisa
  • Swatch X Tate gallery collection
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    21-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trend in st(r)an(n)dvakantie

    Reizigers zijn steeds op zoek naar nieuwe ervaringen. Een nieuwe vakantietrend is een combinatie maken van een strandvakantie met een citytrip. Na enkele inspirerende dagen in de stad, ga je lekker relaxen aan het strand. En dit kan zelfs dichterbij dan je denkt! Zo kan je een citytrip naar Leiden perfect combineren met een strandvakantie in Katwijk of Noordwijk aan zee.

    Leiden, wat een sfeer !

    Maak interessante wandelingen door Leiden, geniet van de gezellige sfeer en raak geboeid door zoveel dat er is te zien. Je loopt langs de grachten die kenmerkend zijn voor deze stad. Ze zijn in totaal 28 km lang en via 88 bruggen raak je van de ene kant naar de andere. Je ontdekt de Leidse hofjes die in de 17de eeuw door welgestelde inwoners voor de armen werden gebouwd. Kleine huisje troepen samen rond een binnenplaats. Deze zomer valt er ook veel te doen Leiden. De uitagenda staat bol van de evenementen met theater, muziek, tentoonstellingen en lezingen. In het kader van de viering van 100 jaar De Stijl, wordt Leiden ook één groot openluchtmuseum. Je vindt er 4 gratis openluchtmusea met moderne kunst doorheen de gehele stad.

    In de stad kan je logeren in de unieke en eigentijdse kamers van Boutique hotel d'Oude Morsch. Het hotel is, gevestigd in het voormalige wachtgebouw van de kazerne, met zicht op de historische stadspoort en molen.

    Katwijk, de meest ontspannen badplaats van Nederland

    Met een sfeervolle “skûtsje” vaar je over de oude Rijn van Leiden naar Katwijk aan Zee. Aangekomen in deze oude vissersplaats sta je binnen vijf minuten op de boulevard. Deze “pendelvaardienst” loopt van mei tot september.

    Katwijk staat bekend voor zijn schitterend zandstrand dat al verschillende keren de internationale Blauwe Vlag milieuonderscheiding heeft ontvangen. Je kan trouwens zelf een bijdrage leveren voor een schoner strand. Wandelaars kunnen zich aanmelden als Grondstofjutters. Je haalt een juttas op bij een strandpaviljoen, geniet van een wandeling en verzamelt afval onderweg. Bij het inleveren van je gevonden ‘grondstoffen’ wacht je een gratis koffie, een gebakje of een ijsje. Een fantastisch initiatief!

    De ultieme strandvakantie vier je in een van de strandhuisjes. Je bed induiken met zicht op de ondergaande zon en dan ontbijten met je voeten in het zand. Overdag ga je de nieuwste beachwear shoppen bij toffe winkeltjes zoals Juffers Lifestyle, Beachboetiek en Sandbeach. En ’s middags kan je gaan chillen in de hippe strandbar Paal 14.

    Noordwijk, de bloemenbadplaats van Nederland

    Noordwijk ligt in het hart van de befaamde Bollenstreek en wordt ook wel de bloemenbadplaats van Europa genoemd. In de zomer loopt er een bloemententoonstelling en op 12 augustus kan je de Flower Parade bewonderen.

    Noordwijk aan zee is ook een van de beste surfhotspots van Nederland met relatief hoge golven. Iedere doorwinterde surfer weet het twaalf kilometer lange strand van Noordwijk te vinden. Voor een luxe strandervaring na het surfen kan je je laten verwennen in de Beachclub O. Welcome in paradise!

     







    21-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poke Bowl Detox

    MAREVA GALANTER, EX-MISS FRANKRIJK, GAAT EEN SAMENWERKING AAN MET SUSHI SHOP

     

    Sushi Shop stelt een exclusief recept van de hand van ex-miss Frankrijk, eigenaar en bezielster van het merk Good Organic Only, Mareva Galanter voor.

    De Poke Bowl Detox is een traditioneel Tahitiaans gerecht dat voor Sushi Shop in een nieuw jasje werd gestoken. Een heerlijke mengeling van rauwe tonijn, wortel, komkommer, witte kool, kerstomaat, rode uit, gember, sesam, limoendressing, Thaïse bieslook, pompoenzaden en rijst.

    Dit uniek en gezond detoxgerecht zal zeker in de smaak vallen bij foodista's





    20-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De batterijen opladen met het gamma Energy

    De blokperiode in zicht? Een overvolle agenda op het werk? Een lange autorit naar je vakantiebestemming in Zuid-Frankrijk? Iedereen wil steeds in vorm en helder van geest zijn. Onze hectische levensstijl laat ons echter niet altijd toe om iedere dag 100% scherp te staan.

    Red Energy werd speciaal ontwikkeld door Laboratoires ORTIS voor een onmiddellijk effect zonder zenuwachtigheid, zonder ongewenste effecten en zonder risico op gewenning. Speciaal voor energie tegen plotselinge vermoeidheid. Doos van 10 x 15 ml, original of zonder alcohol: 14,50€ (flesje per eenheid 2€)

    Energy & Ginseng is samengesteld uit een synergie van 3 planten voor een directe en duurzame energie: het droogextract van Guarana, Ginseng en het droogextract van Gember om de zware week door te komen. Doos van 10 x 15ml: 14,94 €

    De ingrediënten van Energy & Uithouding helpen om op een duurzame wijze fysieke en mentale vermoeidheid te bestrijden voor langdurige energie. Deze formule van 100% natuurlijke oorsprong werd ontwikkeld door Laboratoires ORTIS voor de nodige energie om de batterijen weer op te laden. Doos van 36 tabletten: 14,94 €







    20-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logis neemt je mee naar de waterkant

    Water, zee, de zomer nadert en je hebt zin in een vakantie aan het water. Of je nu kiest voor zen aan zee, de rust van een vijver of het wilde water van een rivier, waterplezier is gegarandeerd bij de geselecteerde Logisadressen ‘Water & Zee’.

    Dankzij Logis kun je op je twee oren slapen: kies je voor een vakantieverblijf ‘Zin in Water & Zee’, dan ben je zeker dat je hotel op minder dan 500 meter van een meer, rivier, kanaal of de zee gelegen is. De hotelier zal je informeren over alle activiteiten in de omgeving en je goede adressen aanraden of reserveringen maken voor een activiteit: zeilen, duiken, surfen, kitesurfen, een boottrip, vissen… Of je nu graag luilekkert of liever watersport, je vindt vast en zeker iets van je gading.

    Hierbij vier Logisadressen ‘Water & Zee’:

    Aan een meer: Auberge du Lac Rest. Au Vieux Pressoir - Mesnil Saint Père (Champagne)

    Dit harmonieus heringerichte hotel, vlak naast de meren van het Forêt d'Orient, straalt de charme van vroeger uit: een plek met een ziel. Natuursteen en houten balken gaan hand in hand met eigentijdse elementen. De vroegere plattelandsbar en aangrenzende huizen zijn verbouwd tot een van de meest comfortabele hotels van de streek. Gasten kunnen er zich ontspannen in de schitterende spa voordat ze de natuur intrekken of een van de vele activiteiten beoefenen die de streek van de grote meren van de Champagne te bieden heeft. Dat alles op een steenworp afstand van de beroemde champagnewijngaarden en -kelders... Logis Auberge du Lac geniet ook bekendheid voor zijn keuken, waar chef Patrick Gublin in de potten roert. Hij blinkt uit door zijn kruiding en bijgerechten van groenten en kruiden bij zijn vaak familiale gerechten. Vanaf € 85 per nacht in tweepersoonskamer.

    Zicht op zee: Hotel Le Bellevue - Villerville (Normandië)

    Dit hotel is idyllisch gelegen hoog boven de bloemenkust. Logishotel Le Bellevue ligt op een klif tussen Honfleur en Trouville/Deauville. Het heeft zijn naam niet gestolen, want het biedt een uniek panorama op de zee. Het hotel is ondergebracht in een mooie Normandische villa van honderd jaar oud en wordt omringd door een beeldige tuin. Het restaurant in de veranda of op het terras serveert traditionele Normandische gerechten van hoog niveau. Vis en zeevruchten nemen daarbij een prominente plaats in. De verse producten, bij voorkeur streekproducten, komen volledig tot hun recht door de perfecte bereiding. Vanaf € 95 per nacht in tweepersoonskamer.

     

    Aan een rivier: Auberge du Clos Normand - Martin Eglise (Normandië)

    Groen, rust en vakwerk in de gevels. Dat is de magie en poëzie van Normandië, te vinden op één adres: Auberge du Clos Normand. Dit charmehotel aan de waterkant, op een boogscheut van Dieppe, is een 15de-eeuws postgebouw, dat in 1900 werd verbouwd tot een herberg. Bij de gasten vallen vooral de sfeer en het vele licht in de smaak. Er zijn amper twaalf kamers. Die zijn stuk voor stuk heel gezellig en geven uit op een balkon en het park, waar een rivier rustig kabbelt. Ook op het terras is het volop genieten aan het water. Logishotel Auberge du Clos Normand staat eveneens bekend voor de kwaliteit van zijn keuken. De traditionele gerechten met een innovatieve toets zijn geïnspireerd door de streek. Vanaf € 79 per nacht in tweepersoonskamer.

    Aan het strand: Strandhotel Camperduin - Schoorl (Nederland)

    Strandhotel Camperduin kan of koppels niet Strandhotel Camperduin kan gezinnen of koppels niet koud laten. Want dit hotelletje vol charme ligt midden in een heel groene streek en op amper een honderdtal meter van een mooi zandstrand! Ja, Logis Strandhotel Camperduin is een echt strandhotel te midden van de duinen, dijken, weilanden en in het hartje van het bekende vogelreservaat ‘De Putten’ achter de Hondsbossche Zeewering. Een perfecte plek om te ontspannen. Alle hotelkamers bieden een indrukwekkend zicht op de geweldige natuur rondom. De polders, duinen en het vogelreservaat: je opent je ramen en je zit er middenin! Zin in een uitstapje naar de stad? Amsterdam ligt op amper 50 kilometer. Vanaf € 65 per nacht in tweepersoonskamer.

    www.logishotels.com







    19-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maud Herbage - een edelsmid met een eigen toets

    De drijfveer van Maud Herbage ? Het onweerstaanbare verlangen om de vruchten van haar inspiratie met anderen te delen. De ontwerpster doet aan poëzie waarbij de unieke juwelen, die ze gebruikt, de woorden zijn die haar universum kleur geven. Ze observeert de omgeving met een scherp oog en voelde zich al snel voorbestemd voor een artistieke carrière. Maud behaalde een diploma Illustratie aan Saint-Luc, stapte het onderwijs in, maar bleef ondertussen haar passie voor tekenen en schilderkunst beoefenen.

    Toen de koning der metalen, goud, toevallig op haar artistieke pad kwam, stortte ze zich vastberaden op onbekend terrein: de goudsmidskunst. Maud zoekt onvermoeid naar de beste manier om een emotie, een bijzondere ontmoeting, een gevoel, een persoonlijkheid... vorm te geven door het gebruik van goud met schetsen, lijnen, bochten, vormen...

    Maud is autodidact en gooit zich vol overgave in de bewerking van edele en kostbare materialen. De instrumenten zijn het verlengde van haar arm, de stappen in het productieproces zijn de treden naar juwelen van hoogwaardige kwaliteit. Slechts enkele maanden na de start als ontwerpster krijgt ze officieel de titel als “poinçon de maître”.

    Finesse, bescheidenheid en poëzie illustreren de stijl van een ontwerpster die zich ontpopt als een waardevolle nieuwkomer.

    Na twee jaar van werken en evolueren lanceert Maud Herbage haar eerste collectie : “Un point c’est tout”. Deze collectie is beschikbaar sinds eind 2016 en straalt een dubbele ontmoeting uit, één tussen goud en zilver en een ander tussen een lijn en een punt. “Un point c’est tout” bestaat uit een twaalftal creaties uit 925 zilver en 8 karaats geel goud. Oorbellen, ringen, halskettingen en armbanden... Er zijn 20 exemplaren van elk stuk. ‘‘O et R’’ is een minicollectie die voorzien is voor het najaar 2017: de O staat voor het Franse eau (water) en de R voor air (lucht). Maud Herbage creëert deze serie met 18 karaats goud en blauwe toermalijn (indigoliet).

    De juwelen die Maud Herbage ontwerpt, zijn beschikbaar als unieke creaties of als onderdeel van een collectie (limited series). Een creatie op maat start steeds met een ontmoeting met de vrouw die het juweel zal dragen. Het juweel draagt een verhaal, een emotie en geeft het unieke karakter van de “bestemmeling” weer. Het vertrekpunt van de creatie zelf is de schets, de tekening en de grafische zoektocht naar het perfecte evenwicht... om vervolgens met veel precisie de ontwerpen om te zetten in unieke creaties.

    Maud start ieder project met een vormelijk en grafisch onderzoek. Na overleg met de klant krijgt het project letterlijk en figuurlijk vorm waarbij de afwerking met goud het orgelpunt vormt. Maud hecht bijzonder veel belang aan de keuze van de gebruikte stenen en laat zich hierin bijstaan door een edelsteenkundige. De uitvoering van een persoonlijke creatie duurt één tot drie weken, afhankelijk van het model. Iedere creatie wordt gezien als een schets die tot leven komt, een 3D-projectie die evolueert richting een subtiel en tijdloos juweel.

    www.maudherbage.com







    18-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijn, eten en beleving tijdens Villa's Culinair wijntheater
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zinnenprikkelend festival tijdens Hemelvaartweekend op het strand bij Villa Westend. Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de derde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei 2017 zijn er van 14.00 tot 00.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas in Velserbroek.

    Wijntheater

    Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Wijnkoperij Hans Moolenaar uit Bloemendaal. De gastheren- en vrouwen in vintage kleding en burlesque gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater.

    Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

    Pop-up restaurant met vier hosts

    Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt dit jaar gerund door vier verschillende restaurants. Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend de sterren van de hemel. De restaurants die hun beste beentje voor zetten zijn To Amuse, de Vrienden van Jacob en de Bokkedoorns meets Villa Westend. Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten. Reserveren kan via 023-5381878 of info@villa-westend.nl.

    Foodtrucks en outdoor foodconcepten

    Wie geen zin heeft om uitgebreid te dineren kan terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant. Net als vorig jaar is Pasta Casa uit Santpoort weer van de partij. Zij serveren onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven. Kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol heerlijke kaasplankjes. Slagerij Groot uit Haarlem en Bloemendaal serveert de lekkerste charcuterie vanuit zijn foodtruck. De BBQ Fabriq bereidt fantastische stukken vlees op de barbecue. Ook Sonja Bakker doet dit jaar mee met een kleurrijke tapas-foodtruck en Sushi on Wheels is aanwezig. Uiteraard heeft Villa Westend zelf ook een buitenkeuken waar ze kreeft en soft-shell crab gaan verkopen.

    Sfeerbeheer

    Overal staan banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en het talentvolle Trio Zazi.

    Kids playground

    De jongste bezoekers van Villa’s Culinair Wijntheater kunnen elke dag het water op met de bootjes van Zeilschool de Kaag/Watersport Academy Spaarnwoude. Er is ook een silent kinderdisco en Pasta Casa geeft kookworkshops.

    Programma Wijntheater

    Donderdag 26 mei: 16.00 uur De Dorstlessende Wijnshow; 17.00 uur De Natte Oestershow: 18.00 uur Lancering Wijnkaraffen Experts Collection; 19.00 uur NK Oestersteken (oesters 1,-)

    Vrijdag 26 mei: 17.00 uur Champagne Workshop o.l.v. Champagne-ambassadrice Leonie Mooijekind; 18.00 uur Hilarische Wijnquiz

    Zaterdag 27 mei: 15.00 uur Blindproeverij met zwarte glazen; 16.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek; 17.00 uur De Groote Hans Moolenaar Show; 18.00 uur De Wijn Drinken in de Keuken Show

    Zondag 28 mei: 15.00 uur Interview met bekende wijnblogger; 16.00 uur Wijn- en Kaasshow; 17.00 uur Hilarische Wijnquiz; 18.00 uur Glasproeverij o.l.v. registervinoloog Barbara Verbeek

    Overige informatie over Villa’s Culinair Wijntheater

    Data Donderdag 25 mei t/m zondag 28 mei 2017 - Openingstijden Dagelijks vanaf 14.00 uur - Toegang De toegang is gratis, maar voor parkeren wordt een bijdrage gevraagd.- Adres Villa Westend, Westlaan 41, 1991 AL Velserbroek

    Website www.villawestend.nl | www.wijntheater.nl

     

    17-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duinengordel en Center Parcs Erperheide werken samen!

    Wie Limburg en vakantie zegt, denkt spontaan aan natuur, fantastische fiets- en wandelroutes. Kortom een topbestemming in eigen land. Het vakantiepark Erperheide en het natuurgebied Duinengordel versterken dit profiel van groene regio en starten met een bijzondere samenwerking om de vakantiebeleving naar een hoger niveau te tillen.  

    Het vakantiepark Erperheide in Peer ontvangt jaarlijks honderdduizenden gezinnen met kinderen, volwassenen en senioren die er komen genieten van de rust en een kwalitatieve vakantie. Ten zuiden van Erperheide ligt Duinengordel, goed voor 3000 ha topnatuur. Nadat Vossemeren in Lommel met Bosland een alliantie aanging, gebeurt dit nu ook met Duinengordel en Erperheide.

    Erperheide trekt al van bij het ontstaan de kaart van natuur. De cottages zijn ingeplant in het groen, wat garant staat voor een aangename, ontspannen vakantiebeleving. Het is een plek waar mens en natuur elkaar vinden en leren waarderen. Al wandelend door het park, genieten je van talrijke bomen en planten. Om deze natuurbeleving extra kracht bij te zetten, worden bezoekers geprikkeld om ook de buurt te ontdekken. Daarom werd er bij de entree van Erperheide een belevingselement Duinengordel gerealiseerd. Het bestaat uit een mini-duinenlandschap waar je kan doorheen stappen. Dit element levert een win-winsituatie op met de bezoekers als ‘winnaar’: Center Parcs wordt verbonden met topnatuur buiten het park en Duinengordel trekt extra bezoekers aan.

    Belevingselement Duinengordel in Peer

    Duinengordel strekt zich uit van Meeuwen-Gruitrode over Opglabbeek en Maaseik tot in Bree. Karakteristiek voor het gebied zijn de duinenlandschappen die verscholen liggen in de bossen van het unieke natuurgebied. Eén van de aantrekkelijkste plekken in Duinengordel is de Oudsberg, met ruim 85 meter de hoogste landduin van het land. Het is een pittige klim naar de top, maar eens boven is het genieten: het uitzicht over de omgeving, kinderen die er ravotten en spelen in het zand, dé plek voor een heerlijke picknick.

    Het belevingselement gunt bezoekers een glimp op dit bijzondere landduinenlandschap en prikkelt om het te komen ontdekken. Duinengordel bezoeken kan op eigen houtje of onder begeleiding tijdens één van de vele Duinengordelexpedities. De Expedities die in het activiteitenaanbod van Center Parcs vanaf juni worden opgenomen zijn: de Ontdekkingsexpeditie, de Expeditie Geocaching, beide voor kinderen. Voorts de Duinenwandeling en de Expeditie Eet het landschap, voor volwassenen of het hele gezin. Tot slot is er de Bierexpeditie, als ideaal uitje voor volwassenen. Tijdens deze expedities staat een gids garant voor een avontuurlijke tocht. Het volledige aanbod en gedetailleerde info krijgen bezoekers aan de receptie van het park.

    Gasten van Erperheide kunnen Duinengordel met de fiets bereiken via het fietsroutenetwerk. Met de wagen bereik je 1 van de 5 Duinengordel-onthaallocaties in 20 minuten.

    Kom het belevingselement ontdekken op zondagnamiddag 14 mei, tijdens de opendeurdag van Erperheide!

     

    www.duinengordel.be.







    17-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beleef het perfecte aperitief

    Campari opent cocktailbar op basis van zintuiglijk VUB-onderzoek

    Gebaseerd op VUB-onderzoek opent Campari een aperitiefbar die alle zintuigen prikkelt: Gaspare, la piazza dell’aperitivo. Je vindt deze bar de komende twee maanden in het Jordaenshuis in Antwerpen. De inrichting kwam tot stand in samenwerking met Malaika Brengman, professor Marketing en Consumentengedrag. Geur, kleur en muziek hebben immers een verrassende invloed op de smaakbeleving van een aperitief.

    Gaspare, la piazza dell’aperitivo: Op vrijdag 5 mei opende Campari in het historische Jordaenshuis de aperitiefbar Gaspare, la piazza dell’aperitivo: een sfeervol plein met terras, typisch Italiaanse kiosk, loungebar, foodcorner en aperitiefshop. Tot 30 juni vinden er tal van evenementen plaats én kan je er beleven hoe het perfecte aperitief smaakt. Voor dit experiment liet Campari academisch onderzoek doen naar de ideale setting voor haar twee klassiekers: Campari Tonic en Negroni (Campari, gin en rode vermout). Malaika Brengman, professor Marketing & Consumentengedrag aan de VUB, verdiepte zich in de zintuiglijke associaties die consumenten maken bij een bitter aperitief.

    Professor Brengman: “De omgeving waarin we een aperitief drinken, heeft een invloed op hoe we de smaak ervaren. Zo kunnen kleuren bepaalde emoties oproepen, geluiden een sfeer versterken of geuren ons in een specifieke stemming brengen. Alle zintuigen hebben zo hun impact op de beleving van een aperitief. En als het geheel zintuiglijk klopt, voelen we ons goed en geven we dat door aan mensen rond ons. Een interessante oefening om de perfecte cocktailomgeving te creëren, want hoewel Campari Tonic en Negroni allebei vrij bitter zijn, vraagt elk aperitief toch een eigen setting voor maximale appreciatie.”

    In Gaspare werd dan ook niets aan het toeval overgelaten: van de kleuren en texturen in het interieur over de muzikale stemming op het terras tot de bijhorende hapjes. “We hebben de associaties van de focusgroepen van consumenten getoetst aan de hand van wetenschappelijke literatuur. Er wordt vandaag uitgebreid onderzoek gedaan naar consumentengedrag, zoals welke sferen welke emoties oproepen of welke zintuiglijke prikkels elkaar versterken in de smaakbeleving. ”

    5 zintuigen in aperitiefstemming: Voor deze experimentele oefening stemde Gaspare het terras af op Campari Tonic en de loungebar op Negroni.

    ZIEN

    • Campari Tonic: Neutraal hout, wit en verweerd rood zetten de toon. Stuk voor stuk pure, elegante en rustgevende tinten, die we associëren met genieten van een aperitief op het terras, zonder haast. “Verweerd rood is daarbij veel minder agressief dan vurig rood, wat een gejaagd gevoel opwekt. Ook planten zijn rustgevend – denk maar aan toepassing in ziekenhuizen – en herstellen de aandacht, waardoor ze niet mogen ontbreken op de piazza. Anderzijds vermijd je best bloemen, met hun zoete aanblik en geur passen ze niet altijd.”

    • Negroni: De bruinrode kleur van het drankje zelf, donker chocoladebruin en verweerd rood creëren een warme en verfijnde sfeer, met een zweem van luxe en exclusiviteit. “Zwart is als kleur te hard en dominant voor de loungebar, maar donkerbruine vlakken zorgen voor een ingetogen en nostalgische sfeer. Ideaal daarbij is warm licht van lampen met een lage kleurtemperatuur, indirect licht van bureaulampen en grote kaarsen. Deze lichtbronnen zorgen voor extra gezelligheid zonder de ruimte te fel te verlichten.”

    HOREN

    • Campari Tonic: Met zachte latinomuziek op de achtergrond smaakt een Campari Tonic nog beter. “Dat komt omdat hoge tonen goed bij frisse smaken passen. Bovendien staat latinomuziek voor zuiderse sfeer en geeft het je instant een zomers vakantiegevoel. Vandaar trouwens ook het fonteintje op de piazza.”

    • Negroni: Bittere smaken worden dan weer meer gekoppeld aan lage tonen – “as bitter as a trombone” –, wat zich in de loungebar vertaalt naar jazz en blues als muziekkeuze.

    RUIKEN

    • Campari Tonic: Datzelfde zuiderse gevoel brengt Campari naar de piazza met licht kruidige geuren, zoals munt, tijm en rozemarijn. “Geuren die we ook automatisch linken aan hapjes. Frisse citrusgeuren zoals limoen en mandarijn zorgen dan weer voor een opgewekt buitengevoel en wakkeren een goed humeur aan.”

    • Negroni: Bij een Negroni, iets straffer met nog meer bittere accenten, horen zwaardere maar nog altijd subtiele aroma’s, zoals de aardse geuren van hout en gelooid leder. “Het natuurlijke aspect is daarin belangrijk, geuren waarin je als het ware traditionele materialen of authentiek vakmanschap kan waarnemen. Vergeet artificiële parfums of te sterke geuren, het geheel moet kloppen en aansluiten bij de beleving.”

    PROEVEN

    • Campari Tonic: Geen Campari Tonic zonder typische antipasti. “Ideaal is om het frisse van dit bittere aperitief te koppelen aan sterke, zoute smaken zoals je ze terugvindt in kaas, olijven of Italiaanse charcuterie.”

    • Negroni: De bittere Negroni vraagt om een nog frissere toets in hapjes, genre een pittige bruschetta met verfrissende tomaat-mozzarella of gemarineerde artisjok met olijfolie en citroen.

    VOELEN

    • Campari Tonic: Om de ontspannen sfeer van het aperitiefmoment te versterken, kiest Campari op de piazza voor natuurlijke materialen (veel hout) en zachte materialen met een glad oppervlak. “Gladde oppervlakken worden als comfortabel en aangenaam ervaren en worden ook geassocieerd met lichte kleuren en vrouwelijkheid. De zachtere texturen passen ook bij het ronde glas en maken de smaakbeleving minder bitter.”

    • Negroni: Ook in de loungebar staat gezelligheid voorop, al is de sfeer daar exclusiever. “Blikvangers in het interieur zijn de lederen Chesterfield-zitbanken en het ruwere hout met verweerde look. Deze materialen hebben een nostalgische ondertoon, stralen ambacht uit én brengen tegelijk rust.”

    Cocktailexperts en Campari-ambassadeurs

    De cocktailexperts van SipsnSoda baten de piazza uit en creëren experimentele cocktails, afgestemd op de zintuiglijke bevindingen van het VUB-onderzoek. Gaspare werkt ook samen met internationale Campari-ambassadeurs, onder wie vader en dochter Jan & Hannah Van Ongevalle die twee nieuwe cocktails op de kaart zullen zetten.

    Praktisch: Gaspare, la piazza dell’aperitivo - Jordaenshuis, Reyndersstraat 6, 2000 Antwerpen - Open van 5 mei tot 30 juni, donderdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 16 tot 22 uur - Elke donderdag: ‘Aperitivo Milano’ met gratis hapjesbuffet - Elke vrijdag: ‘Piazza Musica’ met een bekende dj - Elke zaterdag: ‘Amici di Gaspare’ met gastbartender - www.piazzagaspare.be





    17-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische biercultuur erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed door UNESCO
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oproep aan elke Belg om mee te vieren op 19 mei. Op 30 november 2016 werd de Belgische biercultuur officieel tot Immaterieel Cultureel Erfgoed uitgeroepen door UNESCO. Op vrijdag 19 mei wordt het bijhorend certificaat overhandigd in Brussel. ‘Fier op ons bier’, gedragen door de Belgische Brouwers en VLAM, roept elke Belg op om die feestelijke dag mee te vieren.

    De officiële overhandiging van het certificaat van UNESCO vindt plaats in het stadhuis in Brussel op 19 mei om 17.30u. De Belgische biercultuur is dan onomstotelijk Immaterieel Cultureel Erfgoed!

    Alle Belgen vieren mee!

    De Belgische Brouwers en VLAM kondigen die feestdag voor ons bier aan via een advertentie in de nationale kranten. Daarbij doen ze een warme oproep aan alle Belgen, zelfs de koning, om op 19 mei hun fierheid te tonen.

    Via de Facebookpagina Fier op ons Bier kan je ook een biervlag (de Belgische driekleur met ‘Fier op ons bier’) winnen om ze daarna trots te hijsen. De biervlag is ook te downloaden als print of om te gebruiken op sociale media op www.fieroponsbier.be

    Gebruik de biervlag als profielfoto van je Facebookpagina, maak kwistig gebruik van #fieroponsbier in je berichten en deel de posts van Fier op ons Bier met je vrienden. Volg de voorbereiding van de feestdag en het verloop ervan op de Facebookpagina van Fier op ons Bier.

    En tot slot: toost mee op de plechtige overhandiging van het UNESCO-certificaat op 19 mei en deel je toost op sociale media met #fieroponsbier.

    De horeca viert mee!

    Uiteraard is onze Belgische horeca supertrots op de erkenning en vieren horecazaken over heel het land mee op 19 mei. Dankzij de samenwerking met Horeca Vlaanderen, HoReCa Wallonië en Horeca Brussel werden er feestpakketten verspreid naar de horeca met oa een biercultuurcertificaat, de biervlag en kleiner promotiemateriaal.

    www.fieroponsbier.be

    16-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Star Clipper voor het eerst naar Bali met topprogramma

    De iconische viermaster Star Clipper van rederij Star Clippers maakt tussen mei en oktober 2017 voor het eerst cruises langs Bali en andere eilanden in Indonesië. Reizigers proeven er van de cultuur van ‘Het land van Duizend Eilanden’, van hagelwitte stranden en van de natuur in nationale parken. Voor koppels en reizigers met kinderen wordt het een onvergetelijke reis dankzij de enorme variëteit van bezienswaardigheden en activiteiten onderweg.

    Welke van de zes Bali-routes je ook kiest: zeilen met de Star Clipper is een unieke ervaring. Op een clipper of een klassiek groot zeilschip varen, dat is zoiets als de ultieme jongensdroom. Zalig traag zeil je op de kracht van de wind en met flapperende zeilen over de oceaan. Elke dag ontdek je de mooiste eilanden rond Bali.

    Duiken en snorkelen in de Gili Eilanden

    De Gilis zijn een voorsmaakje van wat Indonesië onderwater te bieden heeft, schitterende snorkel- en duiksites met prachtige koralen.

    Nieuw aan boord van de Star Clipper is dat duikers hun favoriete sport nu ook kunnen combineren met een heerlijk ontspannende zeilcruise. Samen met een onafhankelijke PADI duikinstructeur en de nodige duikuitrusting, is dit de kans om het fantastische waterleven voor de Indonesische kust te bewonderen. Geen brevet? Star Clippers biedt alle snorkel materiaal om toch ook te genieten van de onderwaterwereld van Indonesië.

    Naast gratis snorkelen kan je ook andere watersporten beoefenen zoals kajakken, waterskiën, windsurfen en suppen.

    Unieke ontmoeting met de komodovaraan

    Een absoluut hoogtepunt van de Bali-cruise is de excursie naar de komodovaraan, de grootste en gevaarlijkste hagedis op onze planeet. Het eiland Komodo is een van de weinige plekken ter wereld waar het dier leeft. Het Nationaal Park Komodo (Unesco Werelderfgoed) werd opgericht om het te beschermen. Als reiziger op de Star Clipper maak je, begeleid door een Park Ranger, uitgebreid kennis met deze hagedis van 3 meter lang, 150 kg zwaar en in 1910 door biologen ontdekt.

    Op het eiland Lombok (‘Spaanse peper’ in het Indonesisch) wacht een volgende ontdekking. Het gevarieerde landschap is weelderig groen, met rijstvelden, koffieplantages en grote katoen- en tabakvelden. We brengen er in de heuvels een bezoek aan een van de vele Sasakdorpjes. De Sasak is de inheemse stam die erin slaagt de traditionele levenswijze en de rijke cultuur te bewaren.

    Hiken in het Bali Barat National Park

    Ook sportievelingen komen ruimschoots aan hun trekken tijdens een cruise met de Star Clipper. Het West Bali National Park (Bali Barat) is met 19.000 hectare regenwoud en mangrove de uitgelezen plek om te voet de variatie aan flora en fauna te ontdekken. Met een beetje geluk bewonder je zwarte en grijze apen en grote hagedissen en ijsvogels. In het bergdorp Munduk start dan weer een 5,5 uur durende trekking in de bergen met fantastische uitzichten. Regenwoud, watervallen, plantages van kruidnagel en koffie vormen het schitterende decor voor deze tocht door minder bekend Bali.

    Info: Boeken voor de Bali-cruises met de Star Clipper kan vanaf 1.910 euro per persoon voor een Indonesiëcruise van zeven nachten op basis van volpension. Ook 10, 11 en 14 nachten zijn mogelijk. Kinderen tot en met 17 jaar genieten van een 50% korting op het cruise tarief. www.starclippers.com





    16-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multifunctionele sapextractor Magimlx Juice Expert

    Supersnel, lekker vers! Juice Expert

    Juice Expert, het nieuwe assortiment Multifunctionele Sapextractors van Magimix: sappen van vruchten, groenten, tuinkruiden of andere plantaardige ingrediënten, 100% natuurlijk, boordevol vitaminen, rijker aan mineralen, antioxidanten en essentiële voedingsstoffen… en met optimaal rendement, tot 96%.

    De Extra Press een nieuwe gepatenteerde Magimix uitvinding om door koude extractie zachte of gekookte vruchten en groenten, amandelen, noten enz. te verwerken tot sappen, melkdranken en romige smoothies. Het roestvrijstalen sapfilter van Sabatier staal is een gepatenteerde technologie voor het maken van pure en heldere sappen met behoud van de voedingsmiddelen en hun voedingsstoffen.

    Voor het snel maken van verse citrussappen is de citruspers voorzien van 2 perskegels (voor citroenen,sinaasappels, grapefruit) en een speciale persarm. Het Pulp System biedt de luxe te kunnen kiezen uit sap met of zonder pulp. De Sabatier precisieschijven (snijschijf, rasp, julienneschijf) garanderen perfecte snijresultaten voor al uw groente- en vruchtensalades.

    De geheel in Frankrijk vervaardigde en met een professionele motor uitgeruste apparaten worden geleverd met een receptenboek en een gratis Magimix app voor het maken van sappen, desserts of plantaardige melkdranken.

    Multifunctionele sapextractor:

    Koude extractie behoudt de voedingsstoffen, Meer sap, vitaminen en antioxidanten, Meer dan 100 recepten Gratis app

    XL Extra Press :

    warme en koude romige sappen en smoothies, XL Sapfilter, heldere pure sappen, Pulp System, citrussap met of zonder pulp

    Van Magimix:

    Professionele snelheid, Geschikt voor de vaatwasser, Vervaardigd in Frankrijk.

    Recepten op www.magimix.com/be-nl of op de gratis applicatie MAGIMIX









    15-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rituals Farhers day - Papa, jij bent de beste!

    Papa’s zijn echte helden! Ze zijn er altijd voor ons en ze klagen nooit. Wij zien hen als een moderne versie van de oude samoeraikrijgers. Rituals heeft het oude Japanse ritueel van de samoeraikrijgers, die veel aandacht besteedden aan hun uiterlijk, omgevormd tot een gewoonte voor de moderne stadsman. Verwen je vader met een mooi geschenk, bijvoorbeeld een van de The Ritual of Samurai-cadeausets. Deze sets met krachtige verzorgingsproducten voor huid en lichaam met biologische bamboe en Japanse munt zullen hem zelfvertrouwen en kracht geven om de uitdagingen van alledag aan te kunnen.

     

    Passionata: Fashion Bralettes

    Speciaal voor de lie­fhebbers van mooie triangle beha’s, heeft Passionata ze in elke stijl dit seizoen. Romantisch, casual of sexy!

     

    Vol van smaak

    Napoleon lanceert zijn nieuwe Rogue-gamma, onmisbaar voor alle liefhebbers van grillades die een kwaliteitsvolle gasbarbecue zoeken voor een toegankelijke prijs.

    Een stuk vlees, klaargemaakt net zoals het moet, dat is dagelijkse kost voor jou. Je verlekkert je er zelfs niet meer op. Het is eenvoudig: het monotone van de barbecue verveelt je. Rogue doet je talenten als kok ontwaken. Op deze elegante barbecue kun je koken met een professionele precisie. Dankzij de omkeerbare bakroosters in gietijzer kan je je eenvoudigweg aanpassen naargelang de ingrediënten. Zo garandeer je altijd het beste resultaat: een plat gedeelte voor fijne voedingswaren en een ander gekarteld deel voor het vlees. Deze barbecue heeft drie branders in roestvrij staal op twee niveaus, die een intense warmte afgeven en het bakvocht doen verdampen. Minder hoge vlammen dus en meer smaak in je gerechten! Het is ook dankzij deze branders dat de voorverwarmtijd sterk gedaald is.

    Ben je alleen of met twee? Profiteer ervan om je stuk vlees klaar te maken op de Sizzle Zone van de R425SIB (infrarood bakken op zeer hoge temperatuur), die 900°C haalt in amper een halve minuut. Deze zijdelingse brander is ook ideaal om sauzen en heerlijke bijgerechten klaar te maken wanneer je kookt voor een groep, terwijl je gerecht gaart op de grote grill.

    De smaak van houtskool met je gasbarbecue

    Onder het deksel in zwart porselein kan je optioneel een bak houtskool van Napoleon toevoegen om een onvergelijkbare rooksmaak te geven aan je gerechten. Het volstaat om de platen van de branders te vervangen door de bak houtskool en deze aan te steken met de gasbrander.

    Napoleon® Rogue (R425SB), aanbevolen verkoopprijs € 799 btw inbegrepen. Napoleon® Rogue (R425SIB), aanbevolen verkoopprijs € 1149 btw inbegrepen. Beschikbaar in zwart en inox.

     

     

     

     

     

     

     





    15-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carrefour lanceert nieuw assortiment van 6 BIO-broden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Primeur in Belgie - 6 nieuwe referenties van BIO broden - Beschikbaar in een selectie van Hypermarkten Carrefour en Carrefour Market

    Steeds meer klanten zijn op zoek naar authenticiteit en BIO producten. Om aan deze stijgende vraag te voldoen, lanceert Carrefour België een nieuw gamma van BIO broden, van het merk Carrefour BIO in een selectie van onze Hypermarkten Carrefour en Carrefour Market.

    Belgische know how zorgt voor heerlijke broden

    Deze bio-gecertificeerde broden zijn het resultaat van de kennis van een meesterbakker uit onze streek met een jarenlange ervaring in het vak.

    Authentieke producten, met de smaak van vandaag

    Deze BIO broden worden gemaakt metdeeg dat bereid werd met op steen gemalen zuurdesem-meel. Het merk Carrefour Bio stelt dus zesverschillende broden voor, voor elk wat wils: Roggebrood 450g, €1,99; Meergranenbrood 450g, € 2,39; Speltbrood chia 450 g, €2,39; Sesambrood rozijn 450g, €2,39; Meergranenbrood 450 g, €1,99 en Tarwebrood 450 g, €1,99

     

    14-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekke groenten nu beschikbaar in alle Delhaize-winkels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jaarlijks 150 ton gekke groenten gered - Nieuw : 1 kilogram gekke groenten voor 1 euro !

     

    Vanaf 15 mei zullen alle Delhaizeklanten de "gekke" groenten kunnen ontdekken want Delhaize zal dit jaar de “gekke” of "lelijke" groenten aanbieden in al haar winkels in België en Luxemburg. Dit zijn groenten die afwijken van de gangbare “mooie” vorm maar wel dezelfde versheid en kwaliteit garanderen. Vorig jaar wist Delhaize maar liefst 110 ton te redden en de ambitie is om dit jaar meer dan 150 ton aan de man te brengen. Nieuwigheid dit jaar is dat de porties verkleind zijn tot 1 kilogram aan een scherpe prijs van 1 euro rond.

    In 2015 heeft Delhaize een proefproject gelanceerd rond zogenaamde gekke groenten. Dit zijn groenten die afwijken van de gangbare “mooie” vorm maar wel dezelfde versheid en kwaliteit garanderen. Tot dan geraakten deze groenten helaas nooit tot in de winkel. En daar wou Delhaize iets aan doen. Delhaize was zo de eerste retailer in België die dit soort van producten in haar winkels aanbiedt.

    Het principe is eenvoudig : de klanten vinden in het assortiment “gekke" groenten, enkel afkomstig uit België. De samenstelling varieert naar gelang het aanbod van de markt op dat moment en kan dus verschillen van dag tot dag. In vergelijking met “normale” groenten kan het prijsverschil oplopen tot meer dan 30 %. De lente- en zomerperiode is dan ook het geschikte moment voor het lanceren van het project omdat het aanbod van Belgische groenten dan het grootste is.

    Aangezien Delhaize voor dit project enkel gekke groenten uit België wil aanbieden en het assortiment en de volumes tijdens de wintermaanden te beperkt is, kunnen we deze producten pas aanbieden bij de start van het Belgisch groentenseizoen.

    Uitbreiding naar alle Delhaizewinkels

    Na het succes van het proefproject en de bevestiging in 2016 lanceert Delhaize voor het derde jaar op rij de gekke groenten in haar assortiment. En nu in alle Delhaizewinkels in België en Luxemburg.. Waar we in 2015 nog 15 ton groenten hebben gered die anders nooit de keuken van de klanten zou bereiken, konden we in 2016 al 110 ton redden. De ambitie in 2017 is om 150 ton te halen. Door deze nationale utbreiding kan Delhaize duidelijk een versnelling hoger schakelen in de strijd tegen voedselverspilling.

    Het is niet toevallig dat Delhaize als eerste supermarktketen deze producten in haar winkels zou aanbieden. Al jaren strijdt Delhaize tegen voedselverspilling. Niet alleen door onverkochte producten weg te schenken maar ook nu door ervoor te zorgen dat groenten die er niet perfect uitzien, toch tot bij de consument geraken. Elk jaar zou er tot 1/3de van de voedselproductie niet geconsumeerd worden. Een groot deel van “misvormde groenten”zou dus niet verbruikt worden in de klassieke voedselketen. En daar wil Delhaize iets aan doen met deze actie.

    Nieuw : 1 kilo gekke groenten voor 1 euro

    Nieuw dit jaar is dat de aangeboden pakketten kleiner zijn gemaakt waardoor ze nog toegankelijker en gebruiksvriendelijker zijn voor de klanten. Zo al een pakket nu 1 kilo gekke groenten bevatten aan een zeer scherpe prijs van 1 euro per pakket. Op die manier kunnen de groeten tot wel 30 % goedkoper zijn dan hun “normale” soortgenoten.

    Delhaize strijdt tegen voedselverspilling

    Duurzame ontwikkeling is een van de pijlers van de strategie van Delhaize en daarom zetten we ons elke dag in om de voedseloverschotten te beperken. Delhaize wil tegen 2020 haar voedselverspilling halveren. Maar iedereen kan zelf inspanningen leveren om voedselverspilling tegen te gaan.

    Preventie: Delhaize probeert voedselverspilling zoveel mogelijk te beperken en daarom volgt ze haar voorraden heel nauwkeurig op en past ze haar bestellingen aan in functie van de winkels en hun behoeftes. Dat wil zeggen dat de winkels alleen maar het exacte aantal producten bestellen dat ze nodig hebben. Op die manier worden niet alleen de voedseloverschotten beperkt maar wordt het transport ook efficiënter. Om de voedseloverschotten te beperken, werkt Delhaize ook actief aan de verpakking van haar producten door verpakkingen aan te bieden die afgestemd zijn op de consumptie van producten door alleenstaanden of kleine gezinnen waardoor ze niet iedere dag restjes moeten weggooien.

    Op haar website www.delhaize.be of in het Delhaize magazine vindt de klant ook advies en ideeën om, bijvoorbeeld, voedingswaren zo goed mogelijk te bewaren of om voedselrestjes te gebruiken in heerlijke recepten.

    Schenking: Voedseloverschotten zijn soms onvermijdelijk. In dat geval, en wanneer het voedsel nog consumeerbaar is, doet Delhaize schenkingen aan de Voedselbanken en Restos Du Coeur. Delhaize geeft meer dan 130 liefdadigheidsorganisaties ook de mogelijkheid om onverkochte etenswaren te komen afhalen in haar winkels. In 2016 werden zo ongeveer 2,5 miljoen maaltijden aangeboden (bovenop de 420 000 maaltijden die worden aangeboden dankzij de jaarlijkse actie in de winkels). Alle maatregelen en acties die Delhaize neemt binnen haar strijd tegen voedselverspilling kaderen binnen één grote ambitie: tegen 2020 50% van haar doneerbare goederen (onverkochte maar nog consumeerbare producten) verdelen aan verenigingen.

    Als eerste de laatste info, dagelijks nieuwe ideeën, recepten en video’s? Ga naar www.delhaize.be of volg Delhaize op Facebook, YouTube, Pinterest of Instagram.

    14-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Butte aux Bois

    DOMAINE LA BUTTE AUX BOIS BREIDT UIT MET GRANDIOZE SPA RETREAT ‘LA FORÊT’ EN 20 LUXUEUZE KAMERS

     

     

    Domaine La Butte aux Bois in Lanaken zet opnieuw een grote stap vooruit. Op maandag 15 mei opent het gerenommeerde hotel/restaurantcomplex een luxueuze Spa Retreat ‘La Forêt’ van 1.350 m2, verspreid over twee verdiepingen en breidt het zijn hotelaccommodatie uit met 20 modern ingerichte kamers en 2 boardrooms ‘with a view’.

    Van landhuis tot veelzijdig landgoed. De geschiedenis van La Butte aux Bois als hotelcomplex gaat terug tot 1986. De familie Bullens besloot toen tot een verbouwing van hun landhuis in Neo-Tudorstijl uit 1924 tot een hotel/restaurant. De naam is ontleend aan het Frans en staat voor ‘heuvel in het bos’. In de loop der jaren ontwikkelde La Butte aux Bois zich tot een prestigieus luxehotel & sterrenrestaurant, het werd lid van de hotelvereniging Relais & Châteaux en ontving talrijke belangrijke awards. Restaurant ‘La Source’ en zijn chef Ralf Berendsen werden bekroond met een 1 Michelin-ster en 3 Gault-Millau koksmutsen.

    Tussen traditie en trends. Na omvangrijke verbouwings- en renovatiewerken in 2009 en 2013 besloot de familie Bullens in 2016 een volgende stap vooruit te zetten in de ontwikkeling van het hotel. De moderne nieuwbouw met 20 nieuwe designkamers met een sensationeel uitzicht en het Spa Retreat ‘La Forêt’ zijn op een kunstzinnige manier geïntegreerd in de groene omgeving van het aangrenzende Nationaal Park Hoge Kempen.

    Wellbeing en lifestyle op hoog niveau. Met de nieuwe Spa Retreat ‘La Forêt’ voegt Domaine La Butte aux Bois een nieuwe dimensie toe aan het begrip Wellbeing en bevestigt zo zijn status van toonaangevend luxehotel in de regio.

    Het 1.350 m2 grote Spa Retreat ‘La Forêt’ is omgeven door een tuin in terrasvorm die naadloos overloopt in het Nationaal Park Hoge Kempen, waardoor de grens tussen binnen en buiten als het ware verdwijnt en een bezoek of behandeling uitgroeit tot een onvergetelijke natuur- en wellbeing-belevenis. Wellness krijgt hier een nieuwe invulling gebaseerd op vijf zuilen: reenergizing, reharmonizing, refreshing, regenerating en recovering.

    Het gelijkvloers met indoorpool, relax-area, panoramasauna, Hammam, infraroodzitbanken en afkoelingsruimte geeft uit op een overdekt terras met outdoor jacuzzi en yoga- en relaxruimten in open lucht. Daarnaast beschikt Spa Retreat ‘La Forêt’ over ‘Le Gym’, een exclusieve private fitnessclub onder leiding van de voormalige beroepsgolfspeler Ingmar Harthoorn. De sportstudio is uitgerust met de modernste hightechtoestellen van Technogym.

    Dermatologisch consultatiecentrum en eigen Doctor’s Brand. Het Spa Retreat ‘La Forêt’-aanbod omvat bovendien een dermatologisch centrum onder leiding van dr. Yolande Bullens-Goessens. Ze houdt hier consultaties, biedt dermato-cosmetiek aan en beschikt over een eigen productenlijn La Forêt by Dr. Bullens.

    Nationaal Park Hoge Kempen. Domaine La Butte aux Bois ligt in een elf hectare groot hotelpark en grenst aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Het vormt ook het vertrekpunt van wondermooie wandel- en fietsroutes en ligt op een steenworp van Maastricht en het outletdorp Maasmechelen Village.

    Lifestyle experience op hoog niveau. Volgens hoteldirecteur Marc Alofs offreert Domaine La Butte aux Bois een unieke lifestyle experience op maat van de veeleisende gourmet- en wellnessgast. In een straal van 100 km bevinden zich bekende steden zoals Maastricht, Hasselt, Antwerpen, Aken, Düsseldorf en Keulen. De kosten voor de nieuwe hotel- en wellnessaccomodatie belopen 10 miljoen euro, het verruimde aanbod levert 20 nieuwe jobs op. Omzeggens alle betrokken partijen bij het project zijn bedrijven en specialisten uit de regio.









    14-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zware benen aanpakken methet gamma ToniVen

    Het is iedere zomer opnieuw hetzelfde liedje. Een loodzware hitte, rechtstaan in de wachtrij, enkele uren in het vliegtuig of een lange autorit... en zware, opgezwollen benen. Onmogelijk om op die manier 100% te genieten van het mooie weer!

    Vaak spreken we er onze arts niet over aan omdat we denken dat het belastende gevoel wel zal overgaan en dat het allemaal niet zo erg is... Maar wist je dat 1 op 3 mensen last heeft van zware benen? Vrouwen in het bijzonder: maar liefst 57% heeft er last van. Bovendien lijdt 1 op de 3 vrouwen chronisch aan deze ongemakken.

    Er bestaan heel wat oorzaken die aan de basis liggen van problemen met de bloedsomloop: genen, zwaarlijvigheid, leeftijd, geslachtshormonen of langdurig rechtstaan... 70% van de vrouwen oefenen hun beroep rechtstaand uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat kapsters, apothekers, verpleegsters, stewardessen of vrouwen die in de horeca werken het vaakst getroffen worden door deze ongemakken. Je moet snel handelen om deze ongemakken te verminderen en waterophoping tegen te gaan.

    TONIVEN BLOEDVATEN – Diepgaande werking                 

    Laboratoires ORTIS heeft een hoog gedoseerde plantencombinatie ontwikkeld. Het doel? De werking van de bloedvaten ondersteunen en het gevoel van zware benen verlichten. Deze unieke formule werd ontwikkeld op basis van 3 planten met een weldadig effect op de bloedsomloop. Voor een volledige en diepgaande werking!

    Rode wijnstok beschermt de samenstelling van de bloedvaten - Muizendoorn draagt bij tot de vasoconstrictie (vernauwing) van de bloedvaten - Paardenkastanje helpt een normale bloedsomloop ondersteunen - Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de bloedvaten. - Vitamine E draagt bij tot de bescherming van de cellen tegen oxidatieve stress.

    Gebruiksaanwijzing: 1 tablet ‘s ochtends en 1 tablet ‘s avonds. Minimaal 3 weken. Opmerking: Medisch advies aanbevolen voor personen die aan een ernstig verminderde leverfunctie lijden, of die anticoagulantia of bloedplaatjesremmers gebruiken, en in geval van zwangerschap en borstvoeding. Programma van 30 dagen – Doos van 60 tabletten: 19,97€

    Bloedsomloopproblemen, heel wat signalen Gevoel van zwaarte, ongemak, spanning, of verdoofdheid in de benen... Krampen, vooral ‘s nachts Pijn in de aders, jeuk of tintelingen Spataders: oppervlakkige, soms uitgezette, aders die ontstaan door de ophoping en stuwing van het bloed Zwellingen

    TONIVEN EXPRESS LICHTE BENEN – snelle werking

    Een verplaatsing naar het buitenland? Vertrek niet zonder de monodosis flesjes van Laboratoires ORTIS voor lichte benen op reis. Super praktisch voor een snelle werking vooraleer je aan een lange reis begint!

    Rode wijnstok helpt om de veneuze doorbloeding te ondersteunen - Hibiscus verlicht het gevoel van zware benen en herstelt de capillaire toniciteit. - Smaak granaatappel en bio-formule.

    Gebruiksaanwijzing: Eén flesje per dag opdrinken tijdens het ontbijt, puur of verdund in een glas water. Opmerking: Bij zwangerschap en borstvoeding: medisch advies aanbevolen. Doos van 7x15 ml: 13,65 €

    TONIVEN GEL Onmiddellijk verfrissend effect

    Vermoeide benen na een lange dag? Handel meteen en breng deze bio massagegel van Laboratoires ORTIS aan: bevat geen parabenen, fenoxyethanol noch parfum. De unieke formule van ToniVen gel op basis van planten met een weldadige werking op de bloedsomploop, etherische oliën en menthol zorgt voor een verkwikkend en aangenaam gevoel van frisheid en een onmiddellijke verlichting van zware benen.

    Pepermunt, Rode wijnstok, Hamamelis (Toverhazelaar), Muizendoorn en Paardenkastanje verlichten het gevoel van zware benen. - De etherische oliën van pepermunt, cipres, rozemarijn en lavendel hebben ontzwellende en ontstekingsremmende eigenschappen.

    Gebruiksaanwijzing: De gel op de benen aanbrengen en zachtjes masseren van beneden naar boven toe. Twee tot drie maal per dag herhalen. Maakt geen vlekken op kleding.

    Opmerking: Medisch advies aanbevolen in geval van zwangerschap en borstvoeding. Contact met ogen, slijmvliezen en open wonden vermijden. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Gel van 100 ml: 13,98 €. Tip van ORTIS : leg de tube in de koelkast voor een nog frisser gevoel!









    14-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuw luxueus handtassenmerk 'made in Belgium'

    Een rootsreis naar Zuid-Korea inspireerde de creatrice Gaelle van der Haegen om zich opnieuw sterker te ‘binden’ met haar geboorteland, zonder haar adoptieland België te vergeten. België is het land waar ze van houdt en waar ze trots op is! YUSO, haar handtassenmerk, is Koreaans voor geschiedenis, oorsprong en wil.

    De YUSO handtassen zijn geïnspireerd door de verschillende culturele invloeden, een harmonieuze fusie tussen de verschillende werelden. De handtassen zijn stijlvol, inspirerend en uniek. Zij vertegenwoordigen de originele, assertieve en stralende vrouw, die openstaat voor de wereld. Een vrouw in al haar vrouwelijkheid die met volle teugen van het leven geniet en het leven in kleur ziet.

    De YUSO handtassen bestaan in verschillende modellen, elk model past zich aan de stijl van de vrouw aan, van de business woman tot de bohemien chic woman. De YUSO handtassen zijn vervaardigd uit hoogwaardige en zorgvuldig geselecteerde materialen. YUSO is ook een sociaal en ethisch verantwoord merk. De YUSO handtassen zijn ontworpen en geproduceerd in België in beperkte serie. Het is 100% ‘Made in Belgium’. www.yuso.brussels

     

    COLLISTAR - NATURA

    Collistar verwelkomt 2017 met een strategische introductie in de wereld van natuurlijke cosmetica die tevens een revolutie teweeg zal brengen in het concept van gepersonaliseerde ‘home-made’ cosmetica.

    De Collistar Natura lijn is vanaf april 2017 exclusief te koop bij ICI PARIS XL.

     







    14-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kies voor een originele vakantie

    Kies voor een originele vakantie met Maison by Logis en Insolites by Logis

     

    Hotels evolueren voortdurend en vinden zich opnieuw uit, vakantiegangers zijn op zoek naar nieuwe ervaringen en een alternatief vakantieadres. Logis speelt in op de laatste trends én biedt kwaliteit. Sinds januari 2016 heeft de Fédération Internationale des Logis haar hotelaanbod uitgebreid en gediversifieerd met twee nieuwe merken: 'Maison by Logis' met villa’s, appartementen en gîtes, en 'Insolite by Logis' met hutten, bubble-tenten, woonwagens, joerten... Elk lid van het Logis-netwerk biedt hoteldiensten aan zoals onthaal bij aankomst, schoonmaak, ontbijt en respecteert uiteraard het Logis-kwaliteitscharter. In 2017 telt Logis al 31 Maisons by Logis en 20 Insolites by Logis.

    Een selectie van vier 100% originele Logis-adressen van deze twee merken:

    1. Château des Lumières – Saint-Blimont (baai van de Somme)

    Dit is het perfecte adres om er eens helemaal uit te zijn! Château des Lumières is een mooi Picardisch gebouw uit 1830, op enkele minuten van de baai van de Somme, Cayeux-sur-Mer en Saint-Valéry-sur-Somme. Hier voel je je meteen thuis. Je kunt er voluit genieten van de rust te midden van een park van 11.000 m2. Het kasteel telt maar 5 kamers, elk in een eigen stijl, en 2 ongewone gîtes: een fraai heringerichte duiventil en, jawel, een schoolbus in het midden van het park, die omgebouwd is tot een gîte voor twee.

    Ongewoon is ook de wellnessruimte (jacuzzi, sauna) in een Finse kota, helemaal in hout! Na een aperitief aan het houtvuur in de winter of op het terras in de zomer, word je uitgenodigd aan de table d’hôtes ’s avonds, waar je smaakpapillen verwend worden met familiale gerechten van goede kwaliteit. Maar er valt ook heel wat te beleven. Zo biedt dit adres ook quadtochten aan! Om de baai van de Somme eens op een andere manier te verkennen!

    Vanaf € 96/nacht. Extra bij Logis: dit adres biedt je een uitje ‘Ongewoon’ aan: 1 ongewone overnachting en 1 ontbijt geserveerd in de kamer of gîte, evenals 10% korting op de quadtochten van 1u30, 2u of 2u30.

    2. Hôtel de la Plage - Saint-Pierre-Quiberon (Bretagne)

    Maison by Logis Hôtel de la Plage ligt vlak aan het strand op het schiereiland Quiberon en geeft je meteen een wow-gevoel door het adembenemende uitzicht op de Baai van Quiberon. Ontbijten met zicht op het strand en de zonsopgang: je dag kan niet beter starten... Vanuit de appartementen, die over alle comfort en een eigentijdse inrichting beschikken, geniet je eveneens dat idyllische panorama.

    Op het strand kun je tal van wateractiviteiten uitproberen. Of maak je liever een wandel- of fietstocht? Hôtel de la Plage is ook een uitstekende uitvalsbasis om Belle-Ile, Houat of de Golf van Morbihan te ontdekken. Lekkerbekken kunnen in het hotelrestaurant hun vingers aflikken van de authentieke gerechten zoals enkele overheerlijke visspecialiteiten. Vanaf € 67/nacht in tweepersoonskamer.

    3. Le Domaine de Presle - Distré (Loire)

    Op een boogscheut van Saumur, in een park van 3 hectare met veel bomen en twee mooie vijvers, ligt Insolite by Logis Domaine de Presle, een plek met een rijke geschiedenis. In dit voormalige jachtverblijf van markies van Brézé zou zelfs Kardinaal De Richelieu over de vloer zijn gekomen. Het kasteel, de vroegere kapel en de bijgebouwen werden in een nieuw kleedje gestoken om de gasten in romantische of meer designkamers te ontvangen.

    De vroegere watermolen uit de 17de eeuw herbergt het restaurant, dat verse en inventieve gerechten serveert. Te midden van het groen staan enkele woonwagens met alle comfort voor een vakantie in alle rust. Ze zijn heel knus ingericht en beschikken allemaal over een badkamer, toilet en televisie. Hier kun je romantisch cocoonen van ’s morgens tot ’s avonds.

    Vanaf € 85€/nacht in woonwagen. Logis-aanbieding: dit adres biedt het uitje ‘Ongewoon’ aan (1 overnachting met ontbijt en twee glazen Crémant de Loire).

    4. Les Cabanes dans les Bois - Villalier (Languedoc)

    Totale verandering van decor en van sfeer met Insolite By Logis Les Cabanes dans les Bois in de schitterende streek van Carcassonne. Hier zijn de hotelkamers hutten en zijn de hotelgangen kronkelende paadjes tussen de struiken …

    Elke hut is anders: rond, hoekig, op palen of hoog in een honderdjarige boom, een nestje voor twee of een gezellige plek voor de hele familie. Maar stuk voor stukken bieden ze driesterrencomfort. Bovendien beland je er in een schitterende omgeving: het domein is liefst 112 hectare groot en wordt omringd door het Canal du Midi, met een fantastische zicht op de middeleeuwse stad Carcassonne…

    Vanaf € 95/nacht in hut. Logis-aanbieding: dit adres biedt het uitje ‘Ongewoon’ aan (1 overnachting met ontbijt in een ontbijtmand + een fles Crémant brut millésimé).

    Voor meer informatie : www.logishotels.com

     

     







    13-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reizen langs de mooiste autoroutes van Europa

    Reisorganisator Pharos Reizen is specialist in autovakanties met een groot assortiment rondreizen, waaronder langs en in het kader van Europa’s mooiste autoroutes. Een land of een streek met de auto verkennen, het is aantrekkelijk. Je voelt je vrij en als je de mooiste routes opzoekt is auto rijden als wandelen in de natuur, door bergland, over bergpassen, langs schilderachtige kusten. Je volgt historische routes waarlangs je een keur van bezienswaardigheden ontdekt. Je kan het allemaal beleven met Pharos Reizen.

    Het Schotse antwoord op de Route 66: Wat Route 66 is voor de VS dat is de North Coast 500 voor Europa. De 14-daagse rondreis ‘North Coast 500’ in Schotland is gedurende 500 mijl genieten van de Highlands en de wilde kust, langs grotendeels verlaten wegen. Het is een reis van superlatieven, indrukwekkende uitzichten zoals op de Orkney Eilanden, zo mooi dat je de camera altijd in de hand hebt. Ook Edinburgh ligt op het parcours en Glencoe, bekend uit de Bond-film Skyfall. Je kan de reis beginnen in Zeebrugge, met de ferry naar Newcastle.

    Vuurtorens van Bretagne: Even wild en aantrekkelijk als Schotland is de kust van Bretagne. De 7 of 10-daagse reis ‘Vuurtorens van Bretagne’ voert langs wilde rotspartijen waarop de golven uiteenspatten, langs vuurtorens, menhirs en eeuwenoude ‘calvaires’. De hotels onderweg hebben een uitstekende keuken en dat mag wel want Bretagne is een culinaire hoogvlieger met fruits de mer en andere lekkere geuren en smaken.

    Margrietroute langs Deense Kro’s: Op naar Jutland, Funen en Zeeland, voor een 10-daagse rondreis door het koninklijke Denemarken: de Margrietroute ! Je ontdekt Denemarken in een notendop tijdens een reis langs brede stranden, golvende korenvelden, mooie stadjes, kastelen, of in het spoor van sprookjesschrijver H.C. Andersen. Dit is een reis voor jong en oud, vol exclusieve geheimtips.

    Ierland’s mooiste: Ierland leent zich uitstekend voor autorondreizen. Aan auto arme en schilderachtige wegen is er geen gebrek. Als je ze allemaal aan mekaar rijgt heb je meteen zo’n ‘mooiste route van Europa’. Zo is ook het parcours van deze 15-daagse tocht, mét highlights onderweg, de Ring of Kerry en de Slea Head Drive op het schiereiland Dingle. Rustpunten zijn uitstekende, charmante hotels en een vakantiewoning.

    Romantische Alpenstrasse: De Alpenstrasse loopt door het Duitse Beieren. Het decor is de hoogste bergtoppen van het land met daarin sprookjeskastelen en bergmeren. De 8-daagse rondreis heeft een groot romantiek-gehalte en doet kinderen dromen, zeker bij het Schloss Neuschwanstein, als uit een sprookje gegrepen. Kortom, jong en oud en ook verliefden gaan mee met Pharos naar Beieren.

    Europa’s hoogste bergtoppen: Hou je van de Alpen dan moet de 15-daagse rondreis door Zwitserland, Lichtenstein, Oostenrijk en Italië je ongetwijfeld bekoren. Langs de mooiste bergroutes van Europa zie je alle grote namen van de Alpen, van de Mont-Blanc tot de Matterhorn, van de Stelvio tot de Schwarzhorn en daartussen niets dan grandeur. Camera in de aanslag ?

    De mooiste bergpassen van Italië en Oostenrijk: Nog meer Alpenpracht biedt de 11- of 12-daagse rondreis Italië en Oostenrijk. De mooiste autoroutes van Zuid-Tirol en van de Dolomieten zijn gebundeld in een veelzijdige ontdekking van kloven, bergpassen, watervallen, almen, berghutten. Alles is top ! Neem er rustig de tijd voor.

    Over deze en andere mooiste autoroutes van Pharos Reizen vind je alle informatie www.pharosreizen.com/rondreizen/mooiste-routes. De reizen van Pharos Reizen zijn te boeken via www.pharosreizen.com, via het callcenter 03-2174400 (B) of een Belgisch Selectair reisagentschap. De brochures (rondreizen gezinnen, rondreizen koppels, fietsvakanties) zijn verkrijgbaar via www.pharosreizen.com/brochure







    12-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Durbuy onthaalt 6de sculptuur symposium

    DURBUY ONTHAALT HAAR 6e SCULPTUUR SYMPOSIUM OVER MONUMENTALE STEEN EEN STEEDS INTERNATIONALERE BIENNALE

     

     

    Kalksteen, leisteen, gres, puddingsteen, …steen is alomtegenwoordig op het grondgebied van Durbuy. Om dit materiaal dat zo kenmerkend is voor de regio extra aandacht te geven, is de idee ontstaan om een panel kunstenaars samen te brengen om te werken rond de steen die aanwezig is in deze regio. Met een eerste editie in 2005, is het evenement in 2009 tweejaarlijks geworden en heeft het de benaming biënnale gekregen.

    Dit jaar verwelkomt Durbuy de zesde editie van haar symposium. Een symposium dat steeds meer aan belang wint door een selectie van steeds internationalere kunstenaars voor te stellen met voor deze nieuwe editie beeldhouwers van over heel de wereld: België, Taiwan, Iran, Spanje, Zwitserland, …

    De geselecteerde beeldhouwers, elf in totaal, hebben ongeveer twee weken om een ruwe blok te transformeren in een eeuwige sculptuur die vervolgens tentoongesteld blijft in verschillende dorpen in Durbuy. Vijfenveertig werken kunnen overigens nog steeds worden bewonderd op de vele wandelwegen van de stad. Na « Grandeur et intimité des paysages de l’Ourthe Moyenne » (2005), « L’air du temps » (2009), « Colombe, libérons la paix » (2011), « Mémoire » (2013) en « Musique, langue des émotions » (2015), maken de elf beeldhouwers dit jaar werk rond het thema « Vision du monde en 3017 ».

    Drie beeldhouwers die speciaal werden uitgenodigd voor deze editie nemen deel aan het evenement; Kazuyoshi Hirai, een Japanse beeldhouwer die is uitgenodigd in het kader van de verbroedering tussen de steden Durbuy en Hanyu, Sylvie Koechlin, Franse beeldhouwer en voorzitter van de herfstbeurs in Parijs, Joroen Grillaert, een beeldhouwer die met Belgisch hout werkt, een première.

    Nieuw dit jaar zijn de peter en meter die de beeldhouwers omkaderen tijdens hun werk. Dit zijn Elizabeth Dieleman, galeriehouder (Dieleman Gallery), en Olivier Schmitz, Gouverneur van de Provincie Luxemburg. Hun rol is om de beeldhouwers bij te staan, te adviseren en aan te moedigen. Dieleman Gallery, voordien actief in de Grote Zavel in Brussel, heeft zich in 1992 voorgoed gevestigd in het kasteel van Petit-Leez. Dit historisch kasteel en haar park van vijf hectare bieden een ideaal tentoonstellingskader voor monumentale sculpturen. Dieleman Gallery, die eerst gespecialiseerd was in de beeldhouwkunst uit de 19e en het begin van de 20e eeuw, net zoals dierensculpturen, heeft geleidelijk aan haar interessegebied uitgebreid naar hedendaagse kunstenaars, met bijzondere aandacht voor jonge, Afrikaanse kunstenaars. Ze is gespecialiseerd in hedendaagse kunst en stelt gedurende heel het jaar solotentoonstellingen voor van erkende kunstenaars.

    Olivier Schmitz, sinds 1 februari 2016 Gouverneur van de Provincie Luxemburg, is afkomstig van Saint Ode en licentiaat rechten. Als groot liefhebber van cultuur, of het nu gaat om muziek, schilderkunst of literatuur, heeft Schmitz zich onmiddellijk gepositioneerd als verdediger van cultuur in de provincie Luxemburg. Hij heeft ons onlangs overigens nog herinnerd aan haar belang: « Onze maatschappij is voortdurend op zoek naar oriëntatiepunten en referenties. Die constatatie toont aan hoe cultuur een van de pijlers van de ideale maatschappij zou moeten zijn. Cultuur voedt de geesten, onze reflectie, onze hoop. Cultuur verplicht ons om onze kritische geest te blijven uitoefenen, om zelf onze opinies te vormen en onze overtuigingen te verdedigen. Ze biedt ons ook de mogelijkheid om onze argumenten te ontwikkelen ».

    EEN RIJK PROGRAMMA ROND HET SYMPOSIUM

    Gedurende vijftien dagen, van 20 mei tot 4 juni 2017, leeft de stad Durbuy op het ritme van het symposium. Restaurants, het cultureel centrum, de openbare ruimte, … worden ingenomen door evenementen rond het gebeuren. Rond de biënnale vinden talrijke activiteiten plaats, zoals workshops, wedstrijden, nocturnes en tentoonstellingen.

    1) Open ateliers in de week en het weekend : Om de jongeren in de stad meer vertrouwd te maken met kunst en meer bepaald beeldhouwkunst, stelt het comité de schoolkinderen voor om de fascinerende wereld van creatie te ontdekken door deel te nemen aan workshops rond modelleren en een bezoek aan de site van het symposium. Het doel daarvan is om hen de mogelijkheid te bieden zich te initiëren in kunst, een dialoog aan te gaan met beeldhouwers, op concrete wijze het werk van modelleren en beeldhouwen te leren kennen. De leerkrachten van de scholen hebben positief geantwoord op de uitnodiging aangezien niet minder dan 354 leerlingen deelnemen aan deze workshops die worden omkaderd door vrijwillige kunstenaars.

    De weekends openen verschillende kunstenaars uit de regio initiatieworkshops voor het grote publiek: Rogier Pierre, met een workshop beeldhouwen met hout, Annick Gillet en Patrick Fusulier, met een keramiekatelier, Anne Segers, met een seriegrafie atelier en NAJA en William Livermore, met een atelier beeldhouwen met steen.

    2) Wedstrijden

    Scholen die het wensen kunnen een project voorstellen rond het thema van het symposium, « 3017 ». Kinderen stellen een tekening van het project voor en realiseren het vervolgens in 3D. Een jury kiest een werk dat vervolgens wordt uitgevoerd als monumentale sculptuur door Naja en William Livermore. Dit werk wordt vervolgens geïnstalleerd in de school die de prijs heeft gewonnen. Daarnaast wordt een fotowedstrijd georganiseerd voor alle liefhebbers tijdens het symposium. De deelnemers moeten vijf foto’s voorstellen. Een jury van professionals selecteert de laureaten.

    3) Tentoonstellingen

    De werken van de tentoongestelde beeldhouwers worden tentoongesteld in negen restaurants van de stad (Victoria, Guesthouse, Azur en Ardenne, Saint Amour, Le Parc, Lavie est Belle, Fou du Roy, Durbuy Ô, Mont des Pins et Ferme des Oliviers). Daarnaast wordt ook een tentoonstelling van kunstenaars uit de regio georganiseerd in het Centre Culturel de Barvaux sur Ourthe.

    PRAKTISCHE INFORMATIE : DATA 20/05/2017 > 4/06/2017 - ADRES : Parc Juliénas - Barvaux sur Ourthe - Durbuy

    Toeristische dienst van Durbuy - T +32 (0)86 21 98 68 - tourisme@durbuy.be - www.symposium.durbuy.be

     

    11-05-2017 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!