Chocoladerepen met een wonderlijke werking
De Maya’s wisten het allang: chocolade heeft bijzondere krachten. De raw chocolate van Lovechock is ongebrand en koud gemalen, waardoor de werkzame stoffen uit de cacao behouden blijven. Naast het feit dat Lovechock heerlijk smaakt, zit de chocolade dankzij de koude bereiding barstensvol met flavonoïden en liefdesstofjes. Stofjes die je blij maken én ook nog eens ontzettend goed voor je zijn.
Cacao wordt ook wel ‘het voedsel van de goden’ genoemd. De reden: de wonderlijke stofjes die chocolade bevat en de werking die ze op mensen hebben. De meeste chocolade wordt echter op hoge temperatuur gebrand en gemalen, waarbij veel werkzame stoffen verloren gaan. Lovechock wordt handgemaakt van de beste rauwe cacao uit Ecuador. Doordat Lovechock de cacaobonen niet brandt en koud maalt, zijn stofjes als blij-makende flavonoïden, stress-verlagend tryptofaan en opwindend fenylethylamine nog op volle kracht aanwezig. Oprichter Laura de Nooijer ontdekte de magische liefdeskracht van rauwe cacao tijdens een reis door Mexico en Brazilië. Raw chocolate was er nog niet in Nederland en dus dook ze na haar reis achter het fornuis en sloeg aan het experimenteren. De eerste chocolaatjes waren al zo overdonderend lekker dat ze letterlijk de smaak te pakken had. Inmiddels is Lovechock in Nederland en Duitsland al razend populair.
Wat zit erin? Het belangrijkste ingrediënt van Lovechock is natuurlijk cacao. Lovechock gebruikt Arriba Nacionale, 100% biologische specialiteitcacao uit Ecuador met een krachtige smaak die op duurzame wijze geproduceerd is. Wat Lovechock speciaal maakt, is dat alle producten van Lovechock superfoods bevatten die persoonlijk zijn geselecteerd door oprichter Laura. Deze superfoods hebben stuk voor stuk een eigen, bijzondere werking. Daarbij is Lovechock gezoet met gedroogde kokosbloesemnectar. Anders dan de geraffineerde suiker die aan de meeste chocolade wordt toegevoegd, heeft deze gedroogde kokosbloesemnectar een lage glycemische index, wat wil zeggen dat er geen piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel. Daarmee is het zelfs geschikt voor diabetici. Last but not least geeft de kokosbloesemnectar een rijke butterscotch-achtige smaak aan de chocolade.
(h)Eerlijk: Lovechock is melk-, soja-, en glutenvrij. Alle ingrediënten van Lovechock zijn voor 100% biologisch gecertificeerd en boeren wordt een eerlijke prijs betaald voor hun producten. Daarnaast zijn de verpakkingen duurzaam geproduceerd en is de folie biologisch afbreekbaar.
Repen: Lovechock heeft 13 producten verdeeld over drie verschillende productreeksen in het assortiment, namelijk bars, rocks en sinds kort ook tabletten. In alle Lovechock zit nog een dosis superfruit, zoals gojibessen, moerbeien, baobab en maca. Repen van Lovechock zijn dus niet alleen erg lekker, maar ook goed voor het humeur én het lichaam. Lovechock repen zijn er in zeven smaken: Pure/Nibs, Almond/Fig, Goji/Orange, Mulberry/Vanilla, Pineapple/Inca, Cherry/Chili en Pecan/Maca.
Verkooppunten: Onder meer BioPlanet, Het Natuurhuis, Lombardia, De broers van Julienne en diverse biologische supermarkten en webstores. Verkoopadviesprijs: Bars: € 2,99 per reep (40 gram), Rocks: € 3,99 per doosje (75 gram), Tablets: € 3,99 per tablet (70 gram)
|