In 2012 startte Didier Bastiaens met Vrienden van de Smaak: een unieke culinaire beleving op uitzonderlijke plekjes in Vlaanderen. Vrienden van de Smaak blaast vijf kaarsjes uit – de perfecte aanleiding voor een exclusieve 4-daagse trip naar Portugal. Op het programma van 21 t.e.m. 24 juli: cultuur, vriendschap en gastronomie tussen Unesco-werelderfgoed.
Memorabele belevenis: Vrienden van de Smaak laat liefhebbers van lekker eten en drinken genieten van verrukkelijke diners op buitengewone locaties. Avontuurlijke chefs koken de sterren van de hemel met lokale, pure en eerlijke producten. De gasten schuiven aan één lange tafel aan, en genieten van een totaalbeleving die álle zintuigen verwent.
Cultuur en gastronomie in Portugal: De culi-trip om het vijfjarige bestaan te vieren, neemt gasten van 21 t.e.m. 24 juli mee op een eigenzinnige rondreis door het mekka van de Portugese wijnen en de porto. De deelnemers verblijven in een schitterend vijfsterrenhotel, en ontdekken het beste van wat Porto en omstreken te bieden heeft op culinair én cultureel vlak. De link met Vlaanderen is nooit veraf: we bezoeken de wijngaarden van de enige Belgische portomaker ter wereld, Roland Heelen. En we tafelen met zicht op de betoverende Douro-vallei: een als Werelderfgoed erkend cultuurlandschap.
Verrassend, veelzijdig, verrukkelijk: De culi-trip mikt op levensgenieters en foodies die in zijn voor een grandioze trip boordevol hoogtepunten. Van een begeleide tour door Porto en een offroad-rit met 4x4’s, tot bezoeken aan authentieke porto- en wijnmakers, een boottocht op de Douro, en workshops. De culi-trip vindt plaats van donderdag 21 juli t.e.m. zondag 24 juli 2016. Wie erbij wil zijn, moet zich haasten: er zijn slechts veertig plaatsen beschikbaar.
Meer info, een gedetailleerd programma en online reserveren kan online via: www.vriendenvandesmaak.be
PROGRAMMA
Dag 1: Porto in geuren en kleuren, met een vleugje avontuur: De eerste dag nemen we je mee op een begeleid bezoek aan Porto. We struinen er rond in de nieuwe en de oude stad, en snuiven de heerlijke geuren van verse producten op in de overdekte groenten- en fruitmarkt. Na de lunch gaan we offroad met 4x4’s. En ’s avonds spoelen we het avontuur van ons af met een grandioos zeevruchtendiner in de oude haven van Porto.
Dag 2: Degusteren in stijl, op betoverende plekjes: Op dag twee breng je een bezoek aan portomaker Quinta do Mourao en geniet je van een wijndegustatie en verrassende lunch bij wijnmaker Quinta da Réde. In de namiddag geniet je van alle faciliteiten van het vijfsterren hotel. ’s Avonds dompelen we je onder in een onvergetelijke Vrienden van de Smaak-belevenis. Onze lange tafel staat opgesteld met zicht op de betoverende Douro-vallei, Unesco werelderfgoed.
Dag 3: Ontspanning, cultuur en entertainment: Op de derde dag zakken we af naar Régua. We bezoeken er een van de mooiste stations van het land, met een oude ziel en een schitterend versierde voorgevel. Je gaat zelf aan de slag met Portugese producten tijdens een kookworkshop. In de namiddag maken we een rustgevende boottocht op de Douro. ’s Avonds entertainen we je met een diner en muziek.
Dag 4: Vrije tijd in Porto: De vierde en laatste dag breng je een vrij bezoek aan Porto. Snuif de cultuur op, ga shoppen of verpoos op een terrasje in de zon. De link met Vlaanderen tijdens deze 4-daagse trip is nooit veraf. Vlaming Roland Heelen, de enige Belgische portomaker ter wereld, toont ons vol trots en passie 'zijn' Douro-streek. En natuurlijk bezoeken we ook zijn wijngaarden en wijnkelders.
Vrienden van de Smaak, een initiatief van Puur Smaak VZW, organiseert bijzondere dinerbelevingen op unieke locaties in heel België. Aan één lange tafel, samen met een zeventigtal disgenoten geniet je van een vijfgangen sharing diner in openlucht. Seizoensproducten vinden hun weg, recht van het land naar je bord. Lokale producenten zitten naast je en vertellen het verhaal achter hun ingrediënt. Een regionale topchef met gevoel voor avontuur zorgt voor verrassingen op het menu.
|