Arba-Esa / Académie royale des Beaux-Arts de Bruxelles
Maslow rangschikte voeding in zijn piramide helemaal onderaan als een basisbehoefte. Vandaag is de maaltijd heel wat meer dan dat. Niet langer enkel een noodzaak om te overleven, maar uitgegroeid tot een levenskunst die is verankerd in onze opvoeding en cultuur. Tafelen betekent vandaag genieten met al je zintuigen, liefst in goed gezelschap.
De Executive Master Food Design is een labo waar volop geëxperimenteerd wordt en de vragen rond voeding worden bekeken vanuit verschillende invalshoeken: humane wetenschappen, design en kunst. In deze cursus, die meer dan 600 uur theorie, praktijk en workshops telt, kan je je op korte tijd omscholen tot een echte professional.
De opleiding werd in september 2012 opgericht door Françoise Laskar, in 2015 nam Bénédicte Bantuelle de fakkel over. De Executive Master Food Design wil toekomstige professionals in de voedingswereld vormen. Elke student leert er een visie en een discours te ontwikkelen en een eigen wereld op te bouwen.
—
Executive Master Food Design - Arba-Esa / Académie royale des Beaux-Arts de Bruxelles: duur 1 jaar. De lessen beginnen half september en eindigen medio juni. De inschrijvingen zijn open en eindigen op 1 september 2018. Circa 600 uur les met professionals van Gastronomie, Kunst en Design.
Meer info en programma op www.masterfooddesign.be
|