Inhoud blog
  • Own Your Glow
  • La Biennale di Venezia
  • Weleda breidt manverzorging uit!
  • Aspria: technologische verzorging
  • Kartell & illycaffè
  • Water als centerpiece
  • Artisano & Amato
  • Bell & Ross
  • Vier de lente met Belgische flair
  • Le Lame Lover
  • Moederdag
  • Veritas Care(s) about you
  • gespot op light+ Building
  • Ga voor een tijdloze, duurzame zomer met Aware
  • Umbris, unieke design-overkappingen
  • Classic elegance Luna
  • Classic date manufacture
  • Classic Moonphase Date Manufacture
  • Franke stapt in de grijze zone
  • BR 05 Chrono grey steel & gold
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    wozani
    restaurants
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La Perla opent 'men' store in Milaan

    De eerste winkel van La Perla die uitsluitend gewijd is aan de mannen, opent de deuren in hartje Milaan. Deze winkel, ruim 100m² groot met dubbele vitrine besteedt aandacht aan het ondergoed, loungewear, nachtkledij en strandkledij en opent met de lente/zomercollectie 2015. Met deze nieuwe store komt La Perla meer dan tegemoet aan de groeiende vraag van de mannelijke klanten.

    Het architecturale design en interieur van grijze en lichtblauwe tinten, gekoppeld aan donkerder schakeringen is het werk van architect Roberto Baciocchi die tevens het nieuwe La Perla boetiek designconcept voor zijn rekening neemt. Afgezien van het feit dat de nieuwe winkel uitsluitend mannencollecties aanbiedt, werden bij de inrichting reeds gekende elementen aangewend die verwijzen naar de luxe, uitstraling en design dat in de damescollecties wordt weergevonden.

    Aansluitend bij deze eerste mannenwinkel in Milaan, opent La Perla nog voor het jaareinde identieke uitsluitend mannelijke units in Burlington Arcade in Londen en Plaza 66 in Shanghai. Bovendien zullen de mannencollectie ook te koop worden aangeboden in La Perla flagships in Rue de Faubourg Saint Honoré in Parijs, in Zurich in de Storchengasse en op Madison Avenue in New Y





    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wellness center Aquamarijn, België's beste!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Tijdens de uitreiking van de Hospitality Awards 2014, in San Marco Village te Antwerpen, werd Wellness Center ‘Aquamarijn’ uit Lanaken gekozen tot: ‘beste wellness center van België’.

    Uit 20 voorgeselecteerde centra en na 5 Mystery Visits door professionals uit de branche, werd ‘Aquamarijn’ gekozen als de onbetwiste nummer 1. Het Wellness Center wordt geroemd vanwege uitblinken in gastvrijheid, klantvriendelijkheid, service, dienstbetoon naar de gast en management

    Manager Micha Soors: ‘Ik ben zo fier…wat een prachtige beloning voor de dagelijkse inspanningen die mijn team en ik doen om de verwachtingen van onze gasten te overtreffen. In 2010 behaalden we ook al deze prijs, maar nu is het een extra bevestiging dat we op de juiste weg zijn, voordat we onze nieuwbouw gaan openen’.

    Wellness Center ‘Aquamarijn’ maakt onderdeel uit van Hostellerie La Butte aux Bois | Relais & Chateaux (www.labutteauxbois.be ) te Neerharen - Lanaken en omvat hiernaast: 41 hotelkamers & suites, bistro Gourmand 'Binnenhof', gastronomisch restaurant ‘La Source’ en een achttal salons voor feestelijke en zakelijke bijeenkomsten.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europcar zet strategie duurzame ontwikeling verder

     

    In januari 2014 ondertekenden Europcar, marktleider in de Europese autoverhuursector en een belangrijke speler op het vlak van mobiliteit, en WeForest, een internationale vzw die als lid van het VN-Wereldpact strijdt tegen de opwarming van de Aarde, een akkoord dat de Europcar-klanten de kans biedt financiële steun te bieden aan een uniek project: het planten van bomen in de woestijn. Vandaag kondigt Europcar dan ook trots aan dat er dankzij de steun van die klanten reeds 12.920 bomen werden aangeplant in Burkina Faso, samen goed voor een opname van zo'n 6 ton CO².

    Europcar biedt zijn klanten bij de reservatie van een voertuig (via eender welk kanaal: internet, telefoon of een agentschap) de mogelijkheid om met een CO²-compensatie t.w.v. € 0,50 de aankoop van bomen voor de Burkinese woestijn te steunen. Voor elke boom die door de klanten wordt betaald, koopt Europcar er bovendien een extra boom bij. "De klimaatsveranderingen zijn in Burkina Faso bijzonder voelbaar. We waren dan ook meteen te vinden voor het WeForest-project, dat het kwetsbare gebied wil beschermen door er bomen te planten. Het project kadert bovendien perfect in onze milieu-aanpak," vertelt Marcus Bernhardt, Commercieel Directeur van de Europcar-groep.

    De inzet van Europcar voor het milieu: De samenwerking met WeForest vult het MVO-beleid van de Europcar-groep aan. Het milieucharter van Europcar, dat in 2008 door Bureau Veritas werd gecertificeerd, werd in juni 2012 voor drie jaar hernieuwd en vormt en heuse leidraad voor het milieubeleid van de groep. De 7 Europese filialen van de Europcar-groep (in Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en het Verenigd Koninkrijk) kregen bovendien een ISO 14001-certificering voor hun bijdrage aan het milieubehoud en hun inspanningen om vervuiling te voorkomen. Daarnaast biedt Europcar zijn klanten een milieuvriendelijk wagenpark aan, met elektrische voertuigen en hybride modellen. In oktober 2014 bedroeg de gemiddelde CO²-uitstoot in het Europcar-wagenpark 119,7 g/km.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghent, clarinet capital 2015

    Door Latemse kunstenaar Wim De Prez ontworpen beeld maakt klarinet als muziekinstrument toegankelijker bij het grote publiek

    Topklarinettist Eddy Vanoosthuyse en beeldhouwer-schilder Wim De Prez onthulden een reuzeklarinet, het officiële beeld van “Gent, Clarinet Capital 2015” een internationaal, muzikaal project rond de klarinet. Het originele, kleurrijke en grappige logo en reuze-uitwerking ervan verenigen de ambitie om de derde editie van de “International Clarinet Competition” verder uit te bouwen tot de meest prestigieuze internationale wedstrijd rond het instrument, met de vaste wil om de klarinet alomtegenwoordig te maken in het Gentse straatbeeld en bij het grote publiek.

    Een internationaal concours van het niveau van de Elisabethwedstrijd met 130 topklarinettisten, een Europees festival met tal van grote musici, maar ook allerlei activiteiten om de klarinet in het Gentse straatbeeld te brengen, met deze en nog vele andere activiteiten wordt Gent in 2015 resoluut de internationale hoofdstad van de klarinet. Om niet alleen de ingewijden uit de muziekwereld maar ook het grote publiek te informeren over en te laten genieten van het ambitieuze project, ontwikkelde de Oost-Vlaamse kunstenaar Wim De Prez een origineel en leuk beeld en logo als symbool voor “GHENT, CLARINET CAPITAL 2015”.

    Voor topklarinettist, leraar aan het Gentse Conservatorium en stuwende kracht achter het project, Eddy Vanoosthuyse, beantwoordt het beeld perfect aan de ambitie van het project : “In Gent wordt in 2015 voor de derde maal een internationale klarinetwedstrijd en voor de tweede maal een Europees klarinetfestival georganiseerd. De vorige edities trokken alvast de aandacht van de topmusici en ingewijden, maar gingen aan het grote publiek voorbij. Dit symbool moet ons helpen om de interesse van een veel bredere doelgroep op te wekken”.

    Het orgelpunt van Ghent Clarinet Capital 2015 loopt van 7 tot en met 19 april 2015 en gaat door in de Miry Concertzaal van het Conservatorium. Het omvat de derde editie van de International Clarinet Competition Ghent . Deze ‘Koningin Elisabethwedstrijd voor klarinet’ bestaat uit vier rondes. De finales vallen op 17 en 18 april en worden begeleid door het Brussels Philharmonic en het Litouwse Ciurlionis String Quartet. De jury, eveneens onder voorzitterschap van Gunther Broucke bestaat uit solisten en pedagogen aan internationale orkesten en universiteiten. Op het programma eveneens het vijfde European Clarinet Festival met concerten, masterclasses, clinics en optredens door diverse topsolisten en -ensembles.

    Met dit project ambieert Eddy Vanoosthuyse om van Gent op termijn de internationale hoofdstad van de klarinet te maken. “We willen niet alleen het gotha van de klarinettisten verzamelen rond deze unieke wedstrijd en concerten en master classes door internationale beroemdheden laten plaatsvinden, maar de klarinet ook letterlijk in het straatbeeld brengen”, verklaart Eddy Vanoosthuyse.

    Tijdens de internationale Klarinetwedstrijd vinden meerdere topevenementen plaats die een hulde brengen aan het instrument : 15 april 2015 : in samenwerking met Ballet van Vlaanderen zal er een concert doorgaan met als thema ‘De Grote Oorlog’. Tijdens dit concert zal er een première zijn van een nieuwe compositie geschreven door componist Piet Swerts. 16 april 2015: Gentse componisten Lucien Posman, Johan Duijck en Bart Picqueur, brengen een speciaal voor die gelegenheid gecomponeerd werk waarin de klarinet telkens als solist op de voorgrond treedt samen met het Vlaams Radiokoor gedirigeerd door Johan Duijck. 17 en 18 april 2015 finale avonden van de internationale klarinetwedstrijd met Brussels Philharmonic. 19 april 2015 : slotconcert met als centrale figuur Nicolas Piovani.

    Met de aanwezigheid van Nicola Piovani op deze Internationale klarinetwedstrijd, haalt de organisatie een absolute wereldtopper van de filmmuziek naar Gent. Piovani, die in 2000 bekroond werd met een Oscar voor de beste filmmuziek voor La Vita e Bella en onder andere samenwerkte met wereldberoemde regisseurs zoals Federico Fellini, schreef gedurende zijn carrière de muziek voor meer dan 130 films.

    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Penthouse Art Space

    Hotel BLOOM! & de Harlan Levey Projects Galerij stellen voor: ‘Penthouse Art Space’ residentieel programma

     

    Hotel BLOOM! en de Harlan Levey Projects Galerij stellen met trots hun samenwerking voor; een nieuw ‘artistiek residentieel’ programma, als antwoord op de culturele bezuinigingen en de gevolgen van de financiële crisis voor artistieke producties over de hele wereld. Elke maand krijgt een kunstenaar, galerij of curator een plaats om te wonen en werken alsook ondersteuning bij evenementen en communicatie.

    De presidentiële suite wordt omgetoverd tot ‘Penthouse Art Space’. Tijdens de jaren ’70 en ’90 was deze ruimte, die zich op de 9e verdieping van het hotel bevindt, een presidentiële suite waar beroemde gasten, zoals Michael Jackson of president Ronald Reagan, verbleven. Over de jaren heen werd het een minder decadente ruimte die niet langer verhuurd werd. In 2014 werd deze verdieping heropend als een kunstruimte die zowel nationaal als internationaal talent de mogelijkheid geeft om te wonen, werken en tentoon te stellen.

    Art’n BLOOM! Kunst en creatieve levensstijl maken deel uit van de Hotel BLOOM!-identiteit. Sinds de opening van het hotel is het de bedoeling om kunstenaars, en op hun beurt gasten, tegemoet te komen door een frisse, inspirerende en unieke omgeving beschikbaar te stellen. Kunst definieert het hotel en het hotelmanagement vindt het belangrijk om kunst te ondersteunen als wederdienst.

    ‘Penthouse Art Space’ residentieel programma. In september 2014 werkten Penthouse Art Space, Design September en 6 internationale ontwerpers samen om dit residentieel programma op te starten en dit na een erg succesvolle tentoonstelling en een reeks voorstellingen in april 2014 tijdens Art Brussels. Van oktober 2014 tot september 2015 biedt Penthouse Art Space graag de mogelijkheid aan kunstenaars, curatoren en galerijen uit het VK, Polen, de VS, Italië en België om hier te wonen en te werken.

    De eerste gasten zijn Petr Davydtchenko en zijn partner Astrid Gnosis. Petr studeerde af als master in het beeldhouwen aan het Royal College of Art te Londen en was vorig jaar vertegenwoordigd als kunstenaar bij Art Brussel. Davydtchenko en Gnosis zullen gasten uitnodigen om hen het resultaat van hun verblijf te laten ontdekken op 12 December 2014 om 19:00.

    Residentiële partners 2014/2015:

    Oktober – december 2014- Kunstenaar: Petr Davydtchenko and Astrid Gnosis (Rusland, Zweden) http://petrdavydtchenko.com

    Januari 2015: Kunstenaars: Helena Hladilovà en Namsal Siedlecky - http://www.galleriafuoricampo.com

    20 Januari tot 11 Februari, 2015: Kunstenaars: Mozart Fernandes & Mônica Rodrigues Fernandes (BRAZIL) in samenwerkinq met Beleza Design & Art www.belezadesignart.org

    Februari 2015 - http://rowingprojects.com - Voorstellingen, screenings, lezingen

    Maart 2015 - Kunstenaar: TR Ericsson (VS) - http://www.trericsson.com

    Maart, april 2015 - Kunstenaar: Radek Szlaga (Polen, in samenwerking met: http://leto.pl/en) http://radek-szlaga.tumblr.com

    April 2015 - Kunstenaar: Sergio Bromberg (Mexico) - http://www.sergiobromberg.com

    Juli 2015 - Kunstenaar: Daniel Baird (VS) - http://www.danielgbaird.com

    De Harlan Levey Projects (HLP) Galerij bevindt zich in het centrum van Brussel, in het hartje van het nieuwe galerijen- en ontwerpdistrict van de Europese hoofdstad. De galerij werkt nauw samen met een groepje internationale kunstenaars en organiseert een jaarlijks programma met soloprojecten, thematische groepstentoonstellingen, voorstellingen en gemeenschapsvorming / educatieve activiteiten. HLP verzorgt ook cruciale teksten voor klanten zoals Gingko Press (DE/VS), het VanAbbe Museum (Eindhoven), Showroom Mama (Rotterdam) en het Domein voor Kunst Kritique (Amsterdam) en biedt zo bilateraal advies aan kunstenaars, creatieve industriepartners en allerlei hedendaagse kunstcollecties.

    Hotel BLOOM! - Koningsstraat 250 - B-1210 Brussel

    www.hotelbloom.com







    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw lifestyle hotel in Maasmechelen Terhills hotel

    De hotelgroep Different Hotels opent begin 2015 het Terhills Hotel op de gelijknamige Terhills site. Dit nieuwe lifestyle experience hotel zal zich vestigen in het voormalige hoofdgebouw van de steenkoolmijn in Eisden, deelgemeente van Maasmechelen.

    Terhills Hotel, een lifestyle experience  : Het Terhills Hotel bezoek je niet, je beleeft het. Een inspirerend nieuw hotel gevestigd in het voormalige hoofdgebouw van de steenkoolmijn in Eisden, deelgemeente van Maasmechelen. Een cocktail van mode, natuur, comfort en culinair genieten zorgen voor een onvergetelijk lifestyle experience: het goede leven in zijn oorsprong.

    De neo-classicistische barokstijl van het gebouw laat het industrieel verleden herleven. Met de Franse tuinen als groene loper naar het naastgelegen Maasmechelen Village of als toegangspoort naar het Nationaal Park Hoge Kempen. Zestig stijlvol ingerichte luxe kamers, waarvan zeven suites, verdeeld over vier verdiepingen. Een cosy elegante bar met loungecorners, voor een goede cappucino, creatieve cocktail, afternoon tea en zoete en hartige gerechtjes van het buffet. Spa behandelingen als gelaatsbehandelingen, manicure en relaxerende of sportieve massages - in het aanbouw zijnde wellness centrum - maken deel uit van de lifestyle experience.

    Limburgse vormgeving & interieurinrichting: Limburgse ontwerpers werden benaderd voor de realisatie. De architectuur en vormgeving zijn van de hand van Simoni Architecten (www.simoni.be) uit Hasselt die moderne en strakke lijnen hebben aangebracht in het neo-classsicistiche barokstijl gebouw. Het interieur, zoals de meubelen, home accessoires en interieur textiel, zijn verzorgd door Dôme Deco uit Dilsen-Stokkem. www.domedeco.com

    Different vergaderen bij Terhills Hotel: Terhills Hotel is een veelzijdige locatie voor zakelijke meetings. Je kunt er de natuur in voor een teambuilding of brainstorm. Wakeboarden of waterskiën bij Terhills Cablepark, een bezoek aan Euroscoop, shoppen in Maasmechelen Village Chic Outlet Shopping of een chocolade-, cocktail- of lifestyleworkshop in het hotel zijn mogelijk.

    Het projectgebied Terhills situeert zich in het noorden van de gemeente Maasmechelen, in het zuiden van de stad Dilsen-Stokkem en in de perimeter van het Nationaal Park Hoge Kempen. De site, een gebied van circa 365 ha, kent een verleden als industriële site voor mijn- en grindontginning.

    “ Zuurstof voor groei!” LRM is als impact gedreven investeringsmaatschappij de katalysator achter de herbestemming van het gebied. Het omvat een vakantiepark, kmozone, woningen, wellness en een hotel. LRM bouwt mee aan kwalitatieve communities rond de Limburgse sectorclusters. De activiteiten van LRM dragen op die manier bij tot duurzame en inclusieve jobcreatie. www.lrm.be

    Terhills Hotel - Zetellaan 68 - 3630 Maasmechelen - www.terhillshotel.com

     

    Het Terhills Hotel maakt deel uit van de van oorsprong Belgisch-Limburgse hotelgroep Different Hotels met totaal 11 hotels in Limburg en Antwerpen; Ecu Hotel Genk (1993), Hotel Atlantis Genk (2004), Eurotel te Lanaken (2006), Carbon Hotel Genk (2008) en Eburon Hotel Tongeren (2008), Mardaga Hotel As (2010), M Hotel Genk (2012), Antwerp City Center Hotel (2012), De Barrier Houthalen (2013). Different Hotels opent begin 2015 het tiende hotel, Terhills Hotel te Eisden (Maasmechelen) en in mei 2015 een budget hotel in het centrum van Hasselt. De hotels van de holding hebben elk hun eigen identiteit, zijn onafhankelijk en elk different! www.differenthotels.com

     

     





    05-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graindor koffie voortaan ook in cups

    Het bekende merk Graindor biedt voortaan ook koffie in cups aan, individuele porties in capsules geschikt voor Nespresso®-toestellen. ( merk van een derde partij dat niet verbonden is met Colruyt groep) De cups van het eigen koffiemerk van Colruyt Group liggen sinds kort in de rekken bij Colruyt. De klanten krijgen er tot en met 2 december een aantrekkelijke lanceringskorting van 1 euro per verpakking.

    Cups vormen een stijgend segment in de markt, en Colruyt Group wil haar klanten mee laten genieten van zijn vakkennis in koffie, in alle verschillende verpakkingsvormen. Koffie in cups is een toepassing die zeer geschikt is voor kwaliteitsvolle koffie, waarvoor ook het huismerk Graindor staat, en die alle smaken en aroma’s van de koffie bewaart.

    De groene koffiebonen die we verwerken voor de koffie in de cups, zijn zorgvuldig geselecteerd uit koffieplantages van over de hele wereld en worden door onze meester-koffiebrander verwerkt tot uitmuntende koffies. De range van « cups » bestaat uit 2 soorten Espresso en 2 varianten Lungo, voor een zachte of intense smaak, naargelang de brandgraad.

    Colruyt Group is de enige Belgische distributeur die nog zelf zijn koffie produceert. Sinds 1937 brandt, mengt en verpakt de productieafdeling een 50-tal koffiesoorten in blik, packs, filters, pads en nu dus ook in cups. Specialisten hebben er de volledige controle over het productieproces, kwaliteit en smaak en garanderen zo de beste verhouding prijs/kwaliteit

    04-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NorthSeaChefs gaan in zee met Flanders Fish Cooperative

    NorthSeachefs zijn chefs die niet alleen begaan zijn met het comfort en de verwachtingen van hun gasten. Ze waarderen alle elementen in de maritieme waardeketen die begint op zee en via reders en vissers, verder vervolgt over verkopers en chefs om uiteindelijk op het bord van de consument te eindigen. Deze chefs zien zichzelf als een kleine schakel in die keten. Het is hun zorg, bekommernis en engagement dat die keten ook in de toekomst blijft bestaan. Een zorg die door alle belanghebbenden moet gedeeld worden en Flanders Fish Cooperative is het levende bewijs dat die keten alleen maar sterker wordt.

     

    Deze coöperatieve vennootschap omvat momenteel een tiental reders die zich niet alleen engageren om de door hen gevangen vis in de klassieke distributiekanalen te brengen maar bij een tekort kunnen ze ook op de vangst van niet aangesloten reders beroep doen. Bovendien engageren ze zich om de vis exclusief met het label van NorthSeaChefs te verkopen. Dit moet de bekendheid en de vraag naar respectvol gevangen vis aanwakkeren. 

     

    Tot voor kort was er vooral een logistiek probleem om die onbekende vis ook in de bekende verkoopkanalen te krijgen. Bij nogal wat reders en vissers bestond terughoudendheid aangaande de praktische uitwerking van het gedachtegoed van de NorthSeaChefs. Voor onbekende vis krijgt men tot nu toe nog steeds een lage prijs maar er is sinds enige tijd toch een kentering. Daardoor engageerden een aantal reders zich samen met de NorthSeaChef in een samenwerkingsverband, in een coöperatieve vennootschap namelijk Flanders Fish Cooperative. Alle aangesloten reders bundelen daarbij hun krachten om de minder bekende vissoorten in de toonbank van viswinkel, marktkramer, supermarkt en groothandel te krijgen

     

    Duurzaamheid. Het is een toverwoord van de laatste jaren, het wordt te pas en te onpas gebruikt en ook al eens misbruikt. Duurzaamheid is ook een duur woord. Respect voor de natuur en wat de natuur nu voortbrengt en in de toekomst voor de volgende generaties kan voortbrengen, dat zit allemaal in dat ene woord ‘duurzaamheid’ omvat. Er zijn ook chefs die nadenken over dat begrip. Er zijn er ook die er niet alleen over nadenken maar ook zeer concreet mee bezig zijn. Een initiatief als NorthSeaChefs, een initiatief van chefs Filip Claeys en Rudi Van Beylen ondersteund door een groot aantal andere chefs is, het bewijs dat ook chefs in staat zijn om een draagvlak voor meer respect kunnen creëren.

     

    Daarvoor hielden ze in 2013 de NorthSeaChefs boven de doopvont. En wel in aanwezigheid van toenmalige Minister President Kris Peeters, ook verantwoordelijk voor de Vlaamse Visserij. Het mag gezegd worden dat Filip en Rudi er in lukten om ook onder meer de overheid bij de problematiek van de onbekende Noordzeevis te betrekken. Het kan niet genoeg benadrukt worden, maar de NorthSeaChefs is een schoolvoorbeeld van hoe van onderuit een bepaalde problematiek in de actualiteit en op het voorplan wordt gebracht en ook wordt aangepakt door het debat aan te gaan.

    NorthSeaChefs, een a-commerciële werkgroep, pleit voor een mentaliteitswijziging, namelijk voor het duurzaam gebruik van onbekende, onbeminde vis, die door Belgische vissers in de Noordzee wordt gevangen. Ze willen die onbekende, onbeminde vis zoals bijvoorbeeld pieterman, hondshaai en zeekat in de belangstelling brengen door er mee te werken, door te tonen hoe lekker die vissen wel zijn, en welke mogelijkheden ze op culinair vlak bieden. Op die manier maken ze die vis gegeerd, krijgt die vis ook voor de reders en vissers meer commerciële waarde en kan op termijn de druk op de overbeviste variëteiten afnemen. En last but not least is de invoer van goedkope, smaakarme kweekvis uit exotische landen overbodig.

     

    Leden NortSeaChefs®: Filip Claeys (De Jonkman, Sint Kruis/Brugge), Rudi Van Beylen (Hof ten Damme, Kallo), Erwin Denys (Rascasse, Kapellen), Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter), Jason Blanckaert (J.E.F., Gent), Olly Ceulenaere (Publiek, Gent), Pieter Lonneville (Tête Pressée, Brugge), Matthieu Beudaert (Table d’Amis, Kortrijk), Ilse D’Hooge (Libelle), Patrick Spiessens (Belgocatering, Aalst), Robrecht Wissels, Stijn Bauwens (De Kruidenmolen, Klemskerke), Sang-Hoon Degeimbre (L’Air du Temps, Liernu), David Martin (La Paix, Brussel), Kenny Bernaerts en Michael Vrijmoed (Vrijmoed, Gent).

     

    Voor volgend jaar hebben de NSC een aantal nieuwe vissen aan de haak geslagen. Trots kondigen ze aan dat de volgende chefs binnenkort hun team versterken: Christophe Hardiquest (Bon-Bon, Brussel), Bart Desmidt (Bartholomeus, Knokke) en Lode De Roover (Fleur de Lin, Zele). www.northseachefs.be

     

     

     

     

    04-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blender Magimix: Nieuwe kleur oranje…
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Krachtig en geruisloos, de Blender is voorzien van de BlenderMix voor perfecte emulsies, en 4 voorgeprogrammeerde functies : Smoothies, gestampt ijs, soepen en ijsdesserts. Hittebestendig glazen kom voor warme en koude bereidingen.

    Optionele accessoires : Minikom voor snelle bereidingen, kleine gerechten en gemalen specerijen.

    Mojito, citroengranité, flan met caramel, ijkoffie, courgettepuree met kervel, en voor nog meer recepten : http://www.magimix.com/be-nl/recepten

    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europess kampioenschap 'écailler 2014'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De voorbije dagen werd op de esplanade van het Europees Parlement in Brussel het Europees kampioenschap ‘écailler’ betwist onder het peterschap van Alain Cadec, Europarlementariër en voorzitter van de commissie ‘visteelt’.

    Acht kandidaten afkomstig uit vijf landen geselecteerd op basis van de nationale wedstrijden betwistten een spannende competitie. De deelnemers uit België, Italië, Zweden, Frankrijk en Spanje moesten twee behendigheidsproeven afleggen. Vooreerst dienden ze om ter snelst, 50 creuses en 50 platte oesters te openen. Nadien moest een zeevruchtenschotel worden gepresenteerd binnen een maximale tijd van 20 minuten. Hierbij werd door de jury rekening gehouden met de creativiteit en de diversiteit van de zeevruchten en de globale presentatie.

    De jury o.l.v. Bruno Gauvain, meilleur ouvrier de France, bestond uit een zestal professionelen uit de sector, hun taak was vooral bij de zeevruchtenschotel erg moeilijk gezien de schotels enkel een nummer meekrijgen, blind jureren dus.

    Laureaat werd uiteindelijk Clément Maradon van L’Ecailler du Jutard in Lyon die eveneens de individuele winnaar werd van de zeevruchtenschotel. Ecailler Paulo Campos, Le Toucan sur Mer in Brussel behaalde een verdienstelijke 3de plaats en kreeg de bronzen medaille. Minder goed verging het Laurent Rod, Brasserie des Six Colonnes in Waterloo, die na een eerder teleurstellende prestatie in het onderdeel ‘oesters openen’ toch nog een 5de plaats kon bemachtigen.

     

    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De 9de kunst brengt hulde aan John Martin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het bedrijf uit Genval viert ook de komst van de Guinness Special Export. Deze stout wordt in vaten afgeleverd in België. De geschiedenis van John Martin's leest als een roman en als een succesverhaal. En vermits het bedrijf zich heeft gevestigd in het land van het stripverhaal, hoeft het nauwelijks te verbazen dat dit verhaal tegenwoordig ook in stripvorm te krijgen is.

    "Message on a Bottle" is het werk van Thomas Du Caju en Erik Verdonck. De twee auteurs nodigen hun lezer uit om zich – via een zoektocht door tijd en ruimte, tussen Dublin en Antwerpen – te laten meevoeren naar de roerige beginjaren van het bedrijf dat nu in Genval gevestigd is. Een ideale manier om het buitengewone afgelegde parcours beter te begrijpen! Het album "Message on a Bottle" is te koop in een 100-tal boekenwinkels en shops, zowat gelijkmatig verdeeld tussen België en Nederland, tegen de adviesprijs van 10,95 euro.

    Er is méér te melden dan alleen maar de verschijning van dit speciale album. John Martin's wil zich tegen het jaareinde ook uitgesproken profileren met de lancering van een volledig nieuwe versie – op vat – van de Guinness Special Export. Deze stout wordt – exclusief voor de Belgische markt! – in Dublin gebrouwen. Kenmerkend voor dit exclusieve bier zijn de delicate zoetheid, een karaktervolle toets van gebrande mout en de lange nasmaak van hop.

    De firma John Martin is sinds 1909 gevestigd in België en is bekend voor haar brede waaier van speciaalbieren (volume van 200.000 hectoliter): Gordon Finest Beers, Martin’s Pale Ale, Bourgogne des Flandres, Timmermans, McDouglas, Waterloo,... In totaal zo’n 65 verschillende en exclusieve producten. John Martin nv wordt sinds 2004 geleid door Anthony Martin. De firma verdubbelde haar omzet sinds de creatie van de "Finest Beer Selection".

    Meer informatie? Surf naar www.anthonymartin.be

     

    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michelin: revolutionaire band zonder lucht

    MICHELIN OPENT DE EERSTE FABRIEK TER WERELD VOOR DE FABRICAGE VAN EEN REVOLUTIONAIRE BAND ZONDER LUCHT

     

    In Piedmont, South Carolina (VS) wordt de nieuwe geavanceerde fabriek voor de productie van de MICHELIN® TWEEL® — de band die nooit lek raakt – gevestigd. Michelin heeft de opening aangekondigd van een nieuwe fabriek in Noord-Amerika die de innovatieve MICHELIN® X® TWEEL® radiaalband zonder lucht gaat produceren voor commerciële toepassingen.

    Deze baanbrekende innovatie is ontwikkeld door onderzoeksteams in de Verenigde Staten. De MICHELIN® X® TWEEL® is een revolutionaire band zonder lucht en gaat veel verder dan het traditionele ontwerp van een band doordat hij de band en het wiel samenvoegt tot één solide geheel. De MICHELIN® X® TWEEL® bestaat uit een rigide naaf die via flexibele spaken van polyurethaan wordt verbonden met het loopvlak. Die bestanddelen functioneren als één geheel.

    Anders dan een conventionele band, is de MICHELIN® X® TWEEL® een “open” band die zonder lucht rijdt. Zo biedt hij een onmiskenbaar en definitief antwoord op de risico’s van lekrijden die men loopt tijdens het werk op werven en bouwplaatsen, in de landbouw en bij afvalverwerking.

    “De Tweel is een nieuw voorbeeld van de capaciteiten waarover Michelin beschikt om baanbrekende innovaties op de markt te brengen,” aldus Pete SELLECK, president van Michelin Noord-Amerika. “Het concept van de Tweel is bedacht in het Research Centre van Greenville, South Carolina. Dit is één van de drie wereldwijde technologiecentra van Michelin. De Tweel zal worden gemaakt in de omgeving van Greenville om tegemoet te komen aan een interesse en een groeiende vraag vanuit de markt.”

    Met deze nieuwe fabriek kan Michelin een boost geven aan de innovatie van de MICHELIN® X® TWEEL® SSL (stir-skeed loader), die herhaaldelijk prijzen heeft gewonnen en is bedoeld voor compacte laadmachines. Tevens kan Michelin hier een start maken met de fabricage van de nieuwe MICHELIN® X® TWEEL® TURFTM die onder de ZTRAKTM 900 serie grasmaaiers van John Deere zal worden gemonteerd.

    “De Tweel radiaalband zonder lucht is de eerste radiale oplossing zonder lucht die op de markt wordt gebracht en waarmee we een onze afstand ten opzichte van onze concurrenten kunnen vergroten. Hij bevestigt het technologisch leiderschap van Michelin als het gaat om de toekomst van de mobiliteit,” verklaart Ralph DIMENNA, directeur Michelin Tweel Technologies. “De Tweel radiaalband zonder lucht, biedt Michelin de mogelijkheid om nieuwe markten op te gaan en zichzelf breder neer te zetten op markten voor producten die bij lagere snelheden worden gebruikt. De industrie schreeuwt om oplossingen die bijdragen aan meer veiligheid en een hogere productiviteit. Het bedienen van onze klanten staat centraal in onze strategie voor succes.”

    De nieuwe fabriek in Piedmont, met een oppervlak van 12.500 m2, is de tiende fabriek van Michelin in South Carolina en de zestiende in de Verenigde Staten. De Groep zal zo een $ 50 miljoen investeren in deze nieuwe fabriek.

    De MICHELIN® X® TWEEL® werd oorspronkelijk, in 2004, als een prototype gepresenteerd op de Mondial de l’Automobile in Paris. Het is de meest geavanceerde innovatie van Michelin op het gebied van radiaalbanden zonder lucht. Tevens is de Tweel het enige commerciële aanbod dat, zonder concessies te doen, een voortdurende productiviteit kan garanderen waarbij geen onderhoud nodig is. De band is uitgevoerd met radiaaltechnologie, maar heeft geen lucht nodig.

    Daardoor wordt het risico van lekrijden geëlimineerd. Omdat ze het tijdverlies door reparaties van lekke banden willen vermijden, zijn veel industriële gebruikers op zoek naar een alternatief dat niet ten koste gaat van trekkracht, manoeuvreerbaarheid en comfort. De X® TWEEL® biedt de volgende voordelen: hij hoeft niet op bandenspanning gecontroleerd te worden, laat zich makkelijk monteren, is bestand tegen schade, zorgt voor meer comfort en minder vermoeidheid voor degene die met de machine werkt, verhoogt de productiviteit, en gaat langer mee dan een conventionele band.

    Michelin, leider binnen de bandensector, ziet het als haar missie om op een duurzame manier bij te dragen aan de mobiliteit van personen en goederen. Daartoe produceert en verkoopt de Groep banden voor alle typen voertuigen: vliegtuigen, auto’s, tweewielers, grondverzetmachines, landbouwmachines en bedrijfswagens. Michelin biedt ook digitale diensten aan ter ondersteuning van de mobiliteit (ViaMichelin.com) en is uitgever van toeristische gidsen, hotel-en restaurantgidsen, wegenkaarten en atlassen. De Groep, waarvan het hoofdkantoor in Clermont-Ferrand (Frankrijk) staat, is aanwezig in meer dan 170 landen, biedt wereldwijd werk aan 111 200 mensen, en beschikt over 67 fabrieken in 17 verschillende landen. Verder heeft de Groep – verspreid over Europa, Noord-Amerika en Azië – een eigen Technologiecentrum voor Research & Development. (www.michelin.com)

     





    03-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jonathan Olivier viskok 2015

    Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge is de winnaar van de Nationale Horecawedstrijd van VLAM en krijgt de titel Viskok van het jaar 2015. Al voor de 26ste maal daagde VLAM alle Belgische professionele koks uit om een zo lekker en origineel mogelijk gerecht in te sturen met de Vis van het Jaar, zeetong, als hoofdingrediënt. Een vakjury maakte een voorselectie uit de ingestuurde recepten. Vijf finalisten werden weerhouden om op 24 november live tegen elkaar op te nemen in de demonstratiekeuken van Horeca Expo.

    De finalisten waren: Bart Gils van restaurant Het Keizershof in Turnhout met licht gebrande zeetong “meunière”, gremolata van eekhoorntjesbrood en opgelegde citroen, puree van witte bonen en vinaigrette van crustacés; Jonas Haegeman van restaurant De Vijf Seizoenen in Brakel met een gegrilde zeetong met emulsie van citroenverbena, structuren van aardpeer, citrus, kardemom en gekaramelliseerd witloof; Jean-Philippe Vormezeele van Restaurant Boury in Roeselare met Noordzeetong, bouchot-mossel, grijze Noordzeegarnaal en peterselie; Jonathan Oliver van Restaurant De Jonkman in Brugge met een gebakken zeetong met spitskool en pastinaak en Dimitri Van Berlo van Restaurant Chef’s Table in Burcht met Noordzeetong “ meunière” nieuwe stijl, poeder van hazelnootboter, linzen, duxelle en schuim van scheermessen en wulken, broccolipuree, coulis en krokant van peterselie, crème van citroen op een carpaccio van gemarineerde broccolistelen en licht gerookte aardappelrolletjes.

    Een professionele jury voorgezeten door NorthSeaChef Rudi Van Beylen en samengesteld uit vertegenwoordigers van de belangrijkste Belgische restaurateursverenigingen, beoordeelde de prestaties. Het betreft de Jeunes Restaurateurs d'Europe, Les Disciples d'Escoffier, Euro-Toques, Orde der 33 Meesterkoks van België, Meesterkoks van België en NorthSeaChefs.

    Jonathan Oliver van restaurant De Jonkman in Brugge maakte de meeste indruk op de jury en won de wedstrijd met zijn 'gebakken zeetong met spitskool en pastinaak'. De winnaar ontving de trofee van de ‘Viskok van het jaar’, ontworpen door kunstenaar Tuur De Rijbel, een cheque ter waarde van € 1.250, een dinerkaart voor twee personen bij Hof van Cleve in Kruishoutem, en een waardebon van € 250 van Flanders Expo, te besteden bij het ISPC. De laureaten ontvingen elk: een 'Vis van het jaar'-diploma, een dinerkaart voor twee personen in De Jonkman in Brugge.









    02-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.megabus.com biedt 20.000 gratis plaatsen in winterpromotie

    Megabus.com geeft gratis plaatsen weg voor reizen in Europa en het VK - Gratis plaatsen kunnen nu geboekt worden op www.megabus.com

     

    Marktleider megabus.com helpt mensen om de winterdip te bestrijden door duizenden gratis plaatsen aan te bieden op haar verbindingen in Europa en het VK. De low-budget busmaatschappij, deel van de Stagecoach Group, biedt voor de periode tussen 12 januari 2015 en 12 februari 2015 20.000 gratis plaatsen aan op haar busverbindingen in Engeland, Wales, Schotland en Europa tijdens een grote weggeefactie.

    De gratis plaatsen zijn elke week beschikbaar voor reizen van maandag tot donderdag gedurende de promotieperiode en kunnen nu geboekt worden via de megabus.com website (www.megabus.com) te bezoeken. De midweektickets zullen 60 dagen voor vertrek beschikbaar zijn om passagiers voortdurend nieuwe kansen aan te bieden om een gratis ticket te pakken te krijgen.

    megabus.com biedt tickets aan vanaf €1 (plus €0,50 boekingskosten) en biedt verschillende bestemmingen aan in Engeland, Wales, Schotland en Europa. Onder de bestemmingen zijn zowel grote als kleine steden, zoals Newcastle, Bristol, Manchester, Preston, London, Birmingham, Norwich, Swindon, Plymouth, Glasgow, Edinburgh, Inverness, Parijs, Barcelona, Brussel, Newport, Swansea en ook Pembroke Dock, vanwaar passagiers de ferry kunnen nemen naar Rosslare in Ierland.

    Managing Director van megabus.com VK en Europa, Edward Hodgson zegt: “Dit is een unieke kans voor onze klanten om een fantastisch koopje te doen voor de winterdip te verslaan. We hebben loyale klanten en we zijn verheugd om hen deze special promotie aan te bieden. We hopen ook dat deze promotie nieuwe klanten zal overhalen om onze diensten te proberen en over te gaan op busreizen die groener, comfortabeler en goedkoper zijn. In de promotie zitten ook sommige van onze nieuwe routes naar Spanje, Duitsland en België.”

    Zoals reeds aangekondigd was zal megabus.com dit jaar opnieuw een dienstverlening hebben op kerstdag, met in Europa 14 bestemmingen waaronder Parijs, Barcelona, Amsterdam, Keulen en Brussel. In het VK reist men ook naar 17 bestemmingen, waaronder London, Bristol, Cardiff, Birmingham, Manchester, Leicester, Loughborough, en Sheffield.

    Vanuit het Brusselse depot van megabus.com zal er een volledige dienstverlening zijn op alle routes gedurende de hele kerstperiode, inclusief kerstdag. Op alle andere dagen gedurende de kerstperiode, inclusief nieuwjaarsdag, zal megabus.com een bijna normale dienstverlening hebben op haar routes in het VK. Passagiers worden wel aangeraden om de tijdstippen van hun reizen na te kijken aangezien er lichte veranderingen kunnen zijn aan de route of aan de dienstregeling. Ook in Europa zal ze gedurende de hele kerstperiode, inclusief kerstdag en nieuwjaarsdag, alle locaties aandoen, alhoewel er op bepaalde routes een verminderde dienstverlening kan zijn.

    De dienstregeling van de slaapbussen van megabusGold.com zullen ook gedurende het grootste deel van de kerstperiode een normale dienstverlening hebben, met kerstavond, kerstdag en oudjaaravond als uitzonderingen.

    De low-budget busmaatschappij biedt een dienstverlening van en naar het hart van grote steden en vermijdt de extra transfers en wachttijden van vliegreizen. De duidelijke low-budget prijzen met geen extra kosten voor bagage of taksen, vormen een sterk contrast met low-cost luchtvaartmaatschappijen die extra kosten rekenen boven op de basisprijs.

    Verdere informatie over de service van megabus.com en de voorwaarden van de weggeefactie kan men vinden op www.megabus.com

     

    01-12-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nayestones, kostbare symboliek

    Deze winter ontdekt Nayestones nieuwe sensuele vormen. Om de natuurlijke schoonheid en persoonlijkheid te onthullen lanceert ze de ‘Skin collection’ die de nadruk legt op architecturale en hedendaagse ontwerpen.

    Brede manchetten in zilver of verguld messing, ontsluieren door hun spel van holle ovalen de sensualiteit van de huid. In een fijnere versie draagt men de armbanden per drie, ze bestaan in zilver 925, gepolijst, mat of geoxideerd voor een rock allure.

    Het ultieme juweel is echter de brede sensuele ring, net een trouwring. Hij wordt in roze goud ontworpen en glijdt over de vinger waar goud en huid fusioneren.

    Info: www.nayestones.com







    30-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Holland America Line

    Holland America Line introduceert innovatief interieur met nieuw schip ms Koningsdam

    Eerste onthulling nieuw interieur nu beschikbaar op Holland America Line website

     

    Met de verwelkoming van het nieuwe ms Koningsdam, dat vanaf februari 2016 aan de vloot van Holland America Line wordt toegevoegd, introduceert de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende passagiersschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

    Toekomstige gasten, reisagenten en fans van schepen kunnen nu een eerste blik werpen op een gedeelte van het nieuwe interieur op de website van Holland America Line, www.hollandamerica.com. De ontwikkeling van het schip zal de komende maanden verder worden onthuld door middel van sprekend beeldmateriaal, video's, scheepsfeiten en meer details over het interieur, ontworpen door Adam D. Tihany en Bjørn Storbraaten.

    "Zodra gasten aan boord van het ms Koningsdam komen, is de herkenbaarheid van het Holland America Line schip direct zichtbaar maar zullen ze ook verrast worden door diverse vooruitstrevende interieurelementen," aldus Stein Kruse, CEO van de Holland America Group. "Met het onthullen van de eerste beelden en de video van het ms Koningsdam lichten we een tipje van de sluier op van het innovatieve interieur. De komende maanden zullen we diverse innovatieve elementen onthullen, die samen met onze klassieke kenmerken een geheel nieuwe cruise-ervaring creëren."

    Architectuur van de muziek

    Adam D. Tihany, beschouwd als één van 's werelds vooraanstaande hospitality ontwerpers, staat aan het roer van de interieurconceptualisering. Tihany is meester in het creëren van luxe en creatieve interieurs. Hij houdt bij het ontwerp van de openbare ruimtes aan boord van het ms Koningsdam rekening met de traditionele en kenmerkende elegantie waar Holland America Line bekend om staat, waarbij er wordt gezocht naar een meer moderne balans tussen het verleden, het heden en de toekomst. Tihany's metaforische benadering van het nieuwe interieur van het ms Koningsdam is, met vloeiende rondingen en sierlijke lijnen, geïnspireerd door de ‘architectuur van de muziek’.

    "Het idee was om een verhaal te vertellen waarbij gasten zich gedurende hun hele reis verbonden voelen," aldus Tihany. "Ik werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument, hoe de architectuur van de oppervlakte en de geometrie eruit zouden zien." De sleutel van zijn concept is het gebruik van visuele interactie, waarbij gasten actief worden betrokken bij de architectuur.

    "Het ontwerp is geen letterlijke vertaling van de muziek, maar een conceptuele benadering waarbij we proberen om het gevoel en de schoonheid van een instrument met haar sierlijke lijnen, dramatische texturen en lichteffecten op te roepen," vertelt Tihany. "Mijn inspiraties kwamen niet alleen voort uit muziek, maar ook van de majestueuze ruimtes en het overdreven gevoel van hoogte, waardoor gasten de grootsheid van elke kamer voelen."

    In het hart van het schip, het centrale atrium, creëert Tihany een visueel spektakel. De ruimte wordt, verdeeld over drie dekken, opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl gasten ’s avonds de sterrenhemel zien verschijnen.

    Het grote restaurant, de ‘Main Dining Room’, aan boord van het ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

    De iconische ‘Queen’s Lounge’ is volledig opnieuw ontworpen tot elegant theater en evenementencentrum dat twee verdiepingen beslaat. Ook bij het nieuwe theater heeft Tihany zijn inspiratie gehaald uit muziek. Met ‘state-of-the-art’ technologie wordt de ‘Queen’s Lounge’ het decor voor muzikanten van wereldformaat en de grootste dansvloer op het schip.

    Architect en ontwerper Bjørn Storbraaten vergezelt Tihany met het tot leven brengen van het nieuwe schip. Storbraaten brengt, met zijn eerdere werk op het ms Eurodam en het ms Nieuw Amsterdam, de continuïteit van het karakteristieke merk naar het ms Koningsdam. "Het is fascinerend om te werken aan het ms Koningsdam, waar we interieurelementen introduceren die nooit eerder bij Holland America Line te zien zijn geweest," aldus Storbraaten. "We kregen de opdracht om de ‘look en feel’ van het schip verder te ontwikkelen, maar tegelijkertijd wel trouw te blijven aan het sterke Holland America Line merk. Dat maakt het een uitdagend project."

    Storbraaten's invloed is duidelijk aanwezig in het ontwerp van het centrale zwembad. ‘De Magrodome’, die meestal over één verdieping is verdeeld, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast ontwerpt Storbraaten een exotische uitstraling voor het ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

    Nieuwe onthullingen

    In de komende maanden zullen nog meer innovatieve functies en gedetailleerde beschrijvingen van het ms Koningsdam worden onthuld op de website van de rederij. Ook de eerste routes worden in de komende weken bekend gemaakt. Vanaf 1 december kunnen de eerste afvaarten met het ms Koningsdam worden geboekt







    30-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling 'Brussel: bloemenhoofdstad'
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als apotheose van het Jaar van Flora wordt gedurende drie maanden van 10 december 2014 tot 28 februari 2015 in de Sint-Gorikshallen de tentoonstelling “Brussel, Bloemenhoofdstad” georganiseerd. In een doordachte vorm waarbij volledig wordt ingespeeld op de toekomstige bezoekers, wordt hier een eerbetoon gegeven aan de tuin- en bloemenpracht en het groene erfgoed van Brussel. De tentoonstelling is gratis en voor iedereen toegankelijk.

    U heeft het over bomen, en tuinieren en tuinieren? Deze unieke en volledig didactische tentoonstelling laat architecten en landschapsarchitecten, studenten architectuur en stedenbouw, toeristen en andere gepassioneerden de historische ontwikkelingen van de tuinbouw in Brussel ontdekken, vanaf het begin in de 17de eeuw tot vandaag.

    1664-2014: een jonge vereniging … van 350 lentes: De inleiding van de tentoonstelling is gewijd aan de Société Royale Linnéenne et de Flore de Bruxelles die in 2014 haar 350ste verjaardag viert. De Société de Flore, erfgename van de in 1664 opgerichte vereniging van de Heilige Dorothea, de patrones van de bloemisten (die in 1786 werd opgeheven door keizer Jozef II), werd gesticht in 1822. De elitaire geest van deze vereniging kwetste evenwel de sierplantkwekers die zich vanaf 1835 verenigen in de Société Linnéenne de Bruxelles, een vereniging met een meer “democratische” geest. Later zullen de twee verenigingen opnieuw samengaan voor de internationale wereldtentoonstelling van Brussel in 1935, en uiteindelijk fuseren ze onder de naam Société Royale Linnéenne et de Flore de Bruxelles. Deze verbinding kwam tot stand onder leiding van Firmin Lambeau (zakenman) van de Société Linnéenne en Jules Buyssens (landschapsarchitect) van de Société de Flore.

    De tuinbouwwetenschap, een deel van “de Belgische ziel”: In het eerste deel van de tentoonstelling wordt het historische kader van de Belgische tuinbouw mooi in beeld gebracht. In samenwerking met dr. Denis Diagre wordt de Brusselse tuinbouw van 1830 tot 1865 hier in al zijn pracht getoond.

    De orchidee in al haar fasen: Het tweede deel van de tentoonstelling richt zich op het botanische aspect en de geschiedenis: hier kan het publiek de beroemde orchidee ontdekken. Deze werd trouwens prachtig geïllustreerd door de Brusselse schilder, Alphonse Goossens. De familiearchieven van de schilder zullen tijdens deze tentoonstelling voor de eerste maal worden getoond. Onder leiding van Pierre Delforge wordt nader ingegaan op de verrassende aspecten van de orchidee.

    Wat rest er van de tuinenpracht van Brussel? De reis van deze tentoonstelling eindigt met een fundamentele vraag: “Wat rest er van de tuinenpracht van Brussel?” Bij wijze van antwoord stelt Leefmilieu Brussel drie belangrijke parken van het Brussels Gewest voor: de Tuin van de Bloemist, De Kruidtuin van Brussel, het Park Tenbosch, en wordt het publiek uitgenodigd om (opnieuw) een bezoek te brengen aan de bewijzen van dit prachtige erfgoed.

    {On}Draaglijk: De Société Royale Linnéenne et de Flore nodigde de Brusselse kunstenares, Véronique Goossens, tevens achterkleindochter van de schilder van de orchidee (Alphonse Goossens), uit om als aanvulling op deze “organische” tentoonstelling een magistrale installatie te realiseren in de centrale ruimte van de Sint-Gorikshallen in Brussel. Alle bordjes van deze tentoonstelling zijn opgesteld in drie talen: Nederlands, Frans en Engels. Er worden ook animaties voorzien voor georganiseerde groepen, scholen enz. De organisatoren verwachten zo’n 25.000 bezoekers.

    30-11-2014 om 00:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Passage viert 20-jarig bestaan

    Van maandag 1 december tot en met vrijdag 5 december viert het Ukkelse sterrenrestaurant Le Passage zijn twintigjarig bestaan op meer dan uitbundige wijze.

    De diverse menu’s en ook champagne worden aangeboden aan €20 of een veelvoud van 20. De lunch kost €20 ipv €35, het specialiteitenmenu kost 2x20 of €40 ipv €55. Het avondmenu wordt aangeboden aan 3 x 20 of €60 ipv €75. Bovendien werden 20 wijnen geselecteerd die eveneens aan €20 de fles worden aangeboden. Het neusje van de zalm is ongetwijfeld de Champgne Autreau 1er cru die ook aan €20 wordt geserveerd.

    Reservatie is een absolute must. Dit kan per email restaurant@lepassage.be met referentie ’20 ans’ maar kan evenzeer telefonisch op het nummer 02-3746694 met dezelfde referentie. Een absoluut buitenkansje voor alle fijnproevers.

    29-11-2014 om 20:25 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse hotelscholen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dankzij de jaarlijkse financiële steun van Palm Brouwerijen hebben in de voorbije week 15 eindejaarsleerlingen Hotel, Bakkerij en Toerisme uit 7 Vlaamse hotel- en toerismescholen deelgenomen aan de jaarlijkse Europese competitie van het Europese netwerk AEHT in Belgrado. Er waren zowat 350 studenten uit 30 landen aanwezig, tezamen met nog eens 200 begeleidende leerkrachten en directies.

    Volgende scholen namen deel: Colomaplus (Mechelen), PIVA (Antwerpen), VTI Spijker (Hoogstraten), VIVES (Brugge), Campus Wemmel, Hotelschool Hasselt, Technigo (Aalst). In de persoon van Luc Bastiaens voor de competitie Patisserie en Theo Verkoyen voor de competitie Hospitality Management (hoger onderwijs) leverde Vlaanderen ook twee headjudges voor de tien competities die werden uitgevochten.

    Het voltallige Vlaamse team, goed voor 27 personen, kwam met maar liefst vier medailles naar huis: Jarne Meeuwssen (VTI Spijker, Hoogstraten): gouden medaille in de decathlon-competitie; Eline Van Mechgelen (PIVA, Antwerpen): bronzen medialle in haut cuisine; Gwenn Claus (Technigo, Aalst): gouden medaille in haut cuisine en tenslotte Celine Spooren (Hotelschool Hasselt): bronzen medaille in restaurantservice. Dit resultaat bevestigt de mooie resultaten die de Vlaamse hotel- en toerismescholen in de edities van vorige jaren hebben behaald. Hoewel een kleine regio weten de Vlaamse scholen telkens weer met enkele medailles huiswaarts te keren.

    In de marge van deze competitie hebben de Vlaamse hotelscholen ook afspraken gemaakt over een Eramus+-uitwisselingsproject tussen de Vlaamse en de Portugese hotel- en toerismescholen. In november 2015 zullen 30 leerkrachten, kader- en directieleden uit Vlaanderen voor een week hun licht opsteken bij de Portugese collega-scholen. In april 2016 ontvangen wij in Vlaanderen de Portugese collega’s. In november 2017 zullen de Vlaamse hotel- en toerismescholen die lid zijn van het AEHT-netwerk deze Europese conferentie organiseren in Vlaanderen, meer bepaald in Oostende.

    Tussen de verschillende competities werkte Herman Siebens algemeen-directeur van Go!-scholengroep Ringscholen), voorzitter van het Vlaamse netwerk en vice-president in de Europese raad van bestuur, de vergadering van de raad van bestuur en de algemene vergadering af. Hij leidde een sessie voor directeurs en leerkrachten over stress en burn-out in het onderwijs.

    29-11-2014 om 20:23 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de friet 1-7 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar goede gewoonte viert VLAM ook dit jaar de Week van de Friet. Van 1 tot 7 december worden de frietjes van de frituur in de schijnwerpers geplaatst. Thema van dit jaar is ‘Iedereen verdient een frietje van de frituur’.

    Iedereen verdient een frietje van de frituur: Het is bekend dat bijna niemand kan weerstaan aan een frietje van de frituur. De frietkotcultuur werd begin dit jaar niet zonder reden toegevoegd aan de Vlaamse lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. Maar ook al lust iedereen dan wel de frietjes van de frituur, ze zijn helaas niet voor iedereen even bereikbaar. Denk maar aan mensen die in nachtploegen werken, politici in lange onderhandelingen of de bewoners van een rustoord bijvoorbeeld. Dat gegeven speelt VLAM uit in de nieuwe frietcampagne.

    Een nieuwe tv-spot trekt tijdens de Week van de Friet de aandacht, met in de hoofdrol een visser op volle zee. Ook hij heeft erg veel trek in frietjes van de frituur maar moet geduld oefenen. De tv-spot wordt uitgezonden op één. Neem gerust ook een kijkje op de website www.weekvandefriet.be voor de spot.

    Op de campagnewebsite kan je bovendien iemand nomineren die een frietje van de frituur verdient maar er door omstandigheden geen kan eten. Uit alle inzendingen worden 3 winnaars geselecteerd. Zij zullen verrast worden met lekkere frietjes. Je kan op de website ook jouw frietmoment delen via Instagram (#weekvdfriet), twitter en Facebook.

    De Vlaamse frituristen zullen elk op hun manier aandacht besteden aan de Week van de Friet. Een campagneposter helpt hen hierbij. Wie weet wat jouw frituur in petto heeft om jou eens extra te verwennen! De frituristen kunnen hun eigen actie delen via de Facebook-pagina van de Week van de Friet.

    Week van de Friet: Sinds 2000 voert VLAM in opdracht van de Vlaamse frituristen en aardappelschilbedrijven promotie voor de frietjes van de frituur. Door de frituur een hele week op een positieve manier in de spotlight te zetten, willen we het aandeel van de frituur binnen het frietverbruik verhogen.

    Dat de frieten en de frituren ons na aan het hart liggen, blijkt opnieuw uit een onderzoek van Ivox waarin gepeild wordt (onderzoek loopt van maart 2014 tot feb 2015) naar de dagelijkse eet- en drinkgewoonten van de Vlaming. Op een willekeurige dag hebben 13 % van de 15- tot 65-jarigen frietjes gegeten. 93 % van de Vlamingen eet minstens één keer per maand frietjes en 46% gaat minstens één keer per maand naar de frituur.

    De grootste frietadepten zijn de jonge mannen (15-24j) en de gezinnen met kinderen. Vooral op vrijdag (topdag), zaterdag of zondag gaan ze graag langs bij hun frituur in de buurt. Ze vinden de frietjes van de frituur bijzonder lekker en appreciëren de bakkunst van de friturist, de vriendelijke bediening en het assortiment. Dat een frituur makkelijk te vinden is in de eigen buurt en dat de openingsuren ruim zijn, zijn twee bijkomende troeven. De frituur blijft ook bij uitstek dé plek voor een snelle hap en behoudt zijn voorsprong op hamburgerzaken en pittarestaurants.

    www.weekvandefriet.be

     

    29-11-2014 om 20:00 geschreven door ted van erps  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 29/04-05/05 2024
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 25/12-31/12 2023
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 27/11-03/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 30/10-05/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 10/04-16/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 20/03-26/03 2023
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 27/02-05/03 2023
  • 20/02-26/02 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 25/12-31/12 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 12/12-18/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 31/10-06/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 18/07-24/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 31/01-06/02 2022
  • 24/01-30/01 2022
  • 17/01-23/01 2022
  • 10/01-16/01 2022
  • 03/01-09/01 2022
  • 26/12-01/01 2023
  • 20/12-26/12 2021
  • 13/12-19/12 2021
  • 06/12-12/12 2021
  • 29/11-05/12 2021
  • 22/11-28/11 2021
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 04/10-10/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 03/05-09/05 2021
  • 26/04-02/05 2021
  • 19/04-25/04 2021
  • 12/04-18/04 2021
  • 05/04-11/04 2021
  • 29/03-04/04 2021
  • 22/03-28/03 2021
  • 15/03-21/03 2021
  • 08/03-14/03 2021
  • 01/03-07/03 2021
  • 22/02-28/02 2021
  • 15/02-21/02 2021
  • 08/02-14/02 2021
  • 01/02-07/02 2021
  • 25/01-31/01 2021
  • 18/01-24/01 2021
  • 11/01-17/01 2021
  • 04/01-10/01 2021
  • 28/12-03/01 2027
  • 21/12-27/12 2020
  • 14/12-20/12 2020
  • 07/12-13/12 2020
  • 30/11-06/12 2020
  • 23/11-29/11 2020
  • 16/11-22/11 2020
  • 09/11-15/11 2020
  • 02/11-08/11 2020
  • 26/10-01/11 2020
  • 19/10-25/10 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 11/05-17/05 2020
  • 04/05-10/05 2020
  • 27/04-03/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 13/04-19/04 2020
  • 06/04-12/04 2020
  • 30/03-05/04 2020
  • 23/03-29/03 2020
  • 16/03-22/03 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 23/12-29/12 2019
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 29/04-05/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 24/12-30/12 2018
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 13/08-19/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 25/12-31/12 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 26/12-01/01 2012
  • 20/12-26/12 2010
  • 13/12-19/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 04/10-10/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
  • 11/08-17/08 2008
  • 04/08-10/08 2008
  • 28/07-03/08 2008
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 07/05-13/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 20/11-26/11 2006
  • 13/11-19/11 2006
  • 06/11-12/11 2006
  • 30/10-05/11 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!