De XL-grillplaat voor een ‘barbecue party’!De grillplaat van geëmailleerd gietijzer is ideaal voor een gezonde, magere en gastvrije keuken! De nieuwe ronde XL-grillplaat is lekker groot en de regelmatige ribbels geven het vlees mooie strepen voor alle liefhebbers van echte grillades. Hij kan in de winter op een kookplaat gebruikt worden en in de zomer op de barbecue. Zijn vormgering maakt hem ideaal voor bereiding en presentatie.
Liefhebbers van taarten en quiches, deze set is gemaakt voor jullie! Schenk jezelf of iemand anders deze leuke set met alle noodzakelijke benodigdheden om heerlijke taarten en quiches te bereiden. Le Creuset® deelt met u zijn zoete en hartige recepten voor een chocoladetaart, een meringuetaart met citroen of een mediterrane taart dankzij het boekje dat bij het setje geleverd wordt. Dit setje bevat alles voor een taart met een knapperige en goudbruine bodem: een kersenrode taartvorm van aardewerk voor een vlekkeloze presentatie, aardewerken bakerwten voor het gelijkmatig blind bakken van het deeg en een kersenrode bakkwast van silicone voor een schitterend eigeellaagje.
Om het reeds bestaande assortiment ‘hapjespannen ‘ van 20, 26 en 28 cm aan te vullen, lanceert Le Creuset® de 24 cm. De sauteuse met rechte wand is bijzonder geschikt is om groenten te stoven, aardappelen te bakken, vlees te stoven of vis te sauteren. Deze hapjespan is van hoge kwaliteit en uiterst duurzaam. Hij is gemaakt om lang mee te gaan en heeft, zoals heel het Les Forgées-assortiment, een levenslange garantie! Etenswaren zetten niet aan en dankzij de hoge wanden kan je gemakkelijk in de gerechten roeren en vermijden dat iets uit de pan spat. Les Forgées®, hapjespan 24 cm: 115€ - beschikbaard: april 2014
Kip met peper & champignons op de wijze van Le Creuset® : 5 kippendijen of -boutjes • 1 el olijfolie • 1 ui • 2 sjalotjes • 250 gram hele Parijse champignons • 150 ml gevogeltebouillon • 100 ml volle vloeibare room • 100 ml witte wijn • 1 tl peper • 1 theelepel mosterd • 2 el worcestershiresaus
Braad de kip aan in een sauteuse. Haal ze eruit zodra ze mooi goudbruin is en houd ze opzij. Voeg de ui en de sjalotjes in fijne schijfjes toe in de sauteuse en laat enkele minuten fruiten. Voeg de champignons toe en roer nog enkele minuten verder onder elkaar op een hoog vuur. Giet de witte wijn, de gevogeltebouillon en de room erbij en meng enkele minuten onder elkaar, nog steeds op een hoog vuur. Zet het vuur lager en voeg de peper, de mosterd en de worcestershiresaus toe. Voeg de kip opnieuw toe en laat 30 minuten sudderen (iets minder lang als men kippenbouten gebruikt).
De bakkunst volgens Le Creuset® : Het assortiment Pâtiliss breidt zich uit! Na het grote succes in 2013 kunnen de hobbybakkers verder nieuwe recepten creëren om ook in 2014 te blijven smullen. Gedaan met de vormen die blijven kleven! Met zijn ultra duurzaam en antiklevend materiaal is Pâtiliss de bondgenoot voor uw lekkernijen. Sobere en pure lijnen voor deze praktische vormen die bij hoge temperaturen gebruikt kunnen worden (tot 240° C).
|