Deze interscholenwedstrijd die door executive chef Pascal Marcin, Dolce La Hulpe, vorig jaar werd gelanceerd, krijgt op zaterdag 5 april een verlengstuk op het Domaine d’Achêne in Achêne (Ciney).
De leerlingen van het 5e en 6de leerjaar van de federatie Brussel-Wallonië konden zich voor dit pedagogisch initiatief inschrijven door middel van een recept van vis uit de duurzame visserij, bereidt met twee regionale producten uit de onmiddellijke omgeving van de school.
Nadat een eerste selectie werd doorgevoerd, strijden 6 teams voor de zege, elk van deze teams wordt door een meesterchef gecoacht: Nathalie Thion, Pierre Résimont, Thierry Stasink, Jean-Jacques Danthine, Fréderic Roppe en Régis Alexandre zijn de coaches. In de jury zitten o.m. Pierre Fonteyne, voorzitter, Jean Castadot, Maître Albert Hankenne, Stéphane Graulois en Pascal Fauville.
De bereiding van het gerecht en de presentatie mogen maximaal één uur in beslag nemen, bovendien beoordeelt de jury niet alleen de smaak en de presentatie, maar heeft ze ook oog voor de afvalbeheersing. De prijzenpot is erg rijk, maar blijft geheim, wel staat vast dat elke leerling een koksvest met zijn naam als aandenken meekrijgt.
De wedstrijd op zich is in feite slechts een onderdeel van een grote familiedag, die start om 9 uur, waarop men in tal van ludieke ateliers kan kennismaken met diverse aanverwante culinaire beroepen en activiteiten.
|