Nu de feestdagen achter de rug zijn kijken we weer uit naar lichte en evenwichtige maaltijden. Deze twee gerechten, afgewerkt met een geutje heerlijke vinaigrette van Natura, helpen je alvast goed op weg. Smakelijk!
» Een salade is niet compleet zonder de bijhorende vinaigrette
Caesar salad, op een originele manier geserveerd: Een Salade César is niet compleet zonder de bijhorende vinaigrette op basis van geraspte kaas, ansjovis en mosterd.
Dit heb je nodig voor vier personen: - 500 g kipfilet, enkele sneden oud brood, 1 krop Romeinse sla, 3 eieren, stuk Parmezaan, Olijfolie, Boter, Peper en zout, 1 komkommer, 1 avocado, Vinaigrette César van Natura
Zo gemaakt:
1. Bak de kipfilets gaar in een scheut olijfolie en kruid met voldoende peper en zout. Laat afkoelen.
2. Snij het brood in blokjes en bak ze krokant in een scheut olijfolie en een klontje boter.
3. Kook de eieren gedurende 10 minuten en laat afkoelen.
4. Snij in partjes. Snij de kipfilet in plakken. Spoel en droog de sla. Snij in repen. Snij de komkommer en avocado in blokjes. Maak met een dunschiller wat schilfers van de blok Parmezaan.
5. Doe onderaan de bokaal eerst wat vinaigrette César, vervolgens wat komkommer, eipartjes, plakjes kip, avocadoblokjes, broodcroutons en de sla.
6. Werk af met Parmezaan. Smakelijk!
Salade van witlof : Vinaigrette de Bruxelles is de perfecte, frisse afwerking voor je salades of voorgerechten.
Dit heb je nodig voor vier personen: 800 g witlof, 1 citroen, 2 appels, 200 g gepelde garnalen, Handvol verse bladpeterselie, 300 g gekookte krielaardappeltjes, Vinaigrette de Bruxelles
Zo gemaakt:
1. Verwijder de bittere kern van het witlof en snijd in fijne reepjes. Besprenkel met een beetje citroensap en meng goed zodat het niet kan verkleuren.
2. Snij de appels in heel fijne reepjes (laat de schil eraan voor de kleur). Meng in een kom het witlof, de appel, de garnaaltjes, de fijngesnipperde bladpeterselie en de krielaardappelen.
3. Kruid met peper en zout. Besprenkel met vinaigrette de Bruxelles.
4. Smakelijk!
Natura ontwikkelt sinds 1939 authentieke sauzen en vinaigrettes zonder bewaarmiddelen of voedingsadditieven. Het Belgische bedrijf dankt zijn succes aan het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én aan de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.
De producten van Natura worden ontwikkeld in het Natura-atelier in Tubeke, Waals-Brabant. Het traditionele productieproces, met grote bakkerijkloppers, is uniek en geeft de sauzen een authentieke en huisbereide smaak. Het assortiment heeft voor elk wat wils en breidt voortdurend uit.
Vandaag is het merk uitgegroeid tot een dynamische en gepassioneerde Belgische producent met een uitstekende reputatie. Dankzij de groeiende merkbekendheid vind je de topproducten terug op eettafels in België, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Nederland, Zwitserland en Zweden.
Natura: De finishing touch voor elk recept. Natura is verkrijgbaar in Carrefour, Delhaize, gespecialiseerde shops of via de webshop. www.natura.be
|