» Silestone by Cosentino gaat voor een antibacteriële aanpak
Een goede hygiëne was nooit zo belangrijk. Regelmatig de handen wassen of in de binnenkant van je mouw hoesten zijn twee goede gewoontes die dagelijks hun nut bewijzen. Een aanrecht in Silestone van Cosentino biedt een extra manier om jezelf te beschermen. De antibacteriële toplaag vermijdt dat de keuken een broeihaard wordt voor ziektes. Zo waak je efficiënt over de gezondheid van jezelf en je dierbaren.
Silestone Eternal Noir : Doordat we in de keuken dichter bij elkaar zitten, zijn preventiemaatregelen belangrijk om besmettingen te vermijden. In de eerste plaats moeten we onthouden dat micro-organismen op oppervlakten aanwezig kunnen zijn. Cosentino biedt de oplossing met Silestone, aanrechten met ingebouwde bescherming tegen microben. Het kwarts in Silestone maakt het totaal vlek- en krasvrij. Bovendien is het oppervlak gemakkelijk te reinigen met zeep en niet poreus. Zo kan je vol vertrouwen zeggen dat je aanrecht proper is.
Maite Pelayo, microbiologe en technisch woordvoerster van het Silestone Institute, vertelt hoe Silestone ons in de keuken beschermt en besmetting voorkomt
Tips by Cosentino
1 – Reinig je aanrecht en andere oppervlakken regelmatig met een schoonmaakmiddel of met water en zeep. Neem een schuursponsje dat je uitsluitend hiervoor gebruikt. Silestone is volledig krasbestendig en gemakkelijk te reinigen met zeep. Spoel af en droog met een schone doek.
2 – Houd de gemeenschappelijke ruimtes schoon, net als de deurklinken en andere handgrepen, de lichtschakelaars en andere plaatsen die je vaak aanraakt. De van nature aanwezige bescherming tegen bacteriën van Silestone houdt alvast je aanrecht veilig.
3 – Kook je voedsel warm genoeg (minstens 70°), dat doodt de meeste ziektekiemen.
4 – Reinig de keuken en de vloer na het koken. Gemakkelijk reinigbare, niet poreuze oppervlakken zijn hierbij een must. Verlucht regelmatig ook de ruimte.
Silestone Institute
Silestone Institute is een internationaal platform dat onderzoek verricht en kennis verspreidt over de keuken, zowel in een familiale als een professionele setting. Het Instituut is een initiatief van Cosentino Group, een wereldleider in de productie en distributie van geavanceerde, innovatieve oppervlakken voor architectuur en design.
|